INFORMATIEBROCHURE VOOR BEWONERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIEBROCHURE VOOR BEWONERS"

Transcriptie

1 INFORMATIEBROCHURE VOOR BEWONERS RENOVATIEWERKZAAMHEDEN 143 WONINGEN CHRYSANTENSTRAAT E.O. GELEEN

2 INLEIDING Beste bewoner(s), In deze brochure informeren wij u over de maatregelen in het kader van de wooncomfortverbetering die binnenkort aan en/of in uw woning wordt uitgevoerd. U leest welke werkzaamheden worden uitgevoerd, wat u van ons mag verwachten en wat van u als bewoner wordt verwacht. De werkzaamheden worden namens ZOwonen verzorgd door Van Wijnen Sittard. Uitvoerder Marcel Sijstermans van Van Wijnen is tijdens de werkzaamheden voor u het eerste aanspreekpunt. Marcel Sijstermans M: m.sijstermans@vanwijnen.nl Als u na het lezen van deze informatiebrochure vragen heeft, kunt u telefonisch of per contact opnemen met de uitvoerder. Indien gewenst kunt u met hem een afspraak maken om de gang van zaken door te spreken. Tevredenheid van de klant staat bij ZOwonen en Van Wijnen hoog in het vaandel. Daarbij stellen wij tijdens het gehele proces de bewoner centraal en doen wij er alles aan om de overlast tijdens de uitvoering van de werkzaamheden bij u zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor is een goede samenwerking tussen u en ons van belang. Zijn er tijdens de uitvoering van de werkzaamheden onverhoopt toch klachten en/of vragen, bel of mail gerust. Samen maken we dit project tot een succes! Met vriendelijke groet, Projectteam ZOwonen en Van Wijnen Sittard B.V.

3 WOONCOMFORT HET VERBETEREN VAN UW WOONCOMFORT De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn gericht op het verbeteren van uw wooncomfort en het besparen van energie. Positief voor uw portemonnee, het klimaat in de woning én voor het milieu. Verder pakken wij tocht- en vochtproblemen in de woning aan. Voor de maatregelen die worden uitgevoerd vraagt ZOwonen geen huurverhoging. Indien u kiest voor het aanbrengen van zonnepanelen is er wel een bijdrage in de huur van toepassing. Hierna leest u welke werkzaamheden bij u kunnen worden uitgevoerd, hoe dit in zijn werk gaat en wat wij van u verwachten.

4 AANBRENGEN NA-ISOLATIE GEVEL A. WAT GAAN Wij DOEN Het na-isoleren van de gevel betekent dat er isolatiemateriaal wordt aangebracht in de spouw (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur). Dit gebeurt vanaf de buitenkant van de woning. Het kan voorkomen dat bij uw woning eerst de oude isolatie weggezogen moet worden. Dit doen wij wanneer deze isolatie niet meer aan de gewenste isolatiewaarde voldoet. Allereerst wordt indien van toepassing de oude isolatie weggezogen. Hiervoor maken wij per geveldeel één tot drie afzuigopeningen. Deze openingen worden gecreëerd door drie à vier stenen uit de gevel te nemen. Om de isolatie uit de achtergevel te kunnen zuigen, wordt de slang mogelijk door uw woning via de gang/keuken naar achteren gelegd. Er kan bij het verwijderen stofoverlast ontstaan, wij proberen dit tot een minimum te beperken. Voor het na-isoleren worden er gaten in de buitengevel geboord. De gaten hebben ongeveer een doorsnede van 2 cm. Door deze gaten worden zogenoemde thermische (gebonden EPS) parels gespoten. De parels worden verlijmd met een bindmiddel op basis van latex om zo de gehele spouw te vullen. Vervolgens worden de boorgaten dichtgemaakt. Naast het volblazen van de spouw met isolatiemateriaal worden er in de gevel ook ventilatiekokers (renovatiekokers) aangebracht. Dit voor het herstellen van de kruip ruimte-ventilatie.

5 B. WAAR GAAN WIJ AAN HET WERK De werkzaamheden vinden plaats in de voor-, achter- en eventuele zijtuin en op daken van aanbouwen. In principe hoeven wij voor deze bewerkingen niet in uw woning te zijn (met uitzondering voor de inblaasslangen in de tussenwoningen). C. WAT DOEN Wij VERDER Indien nodig dichten wij de naden en kieren in de gevel af, voordat wij beginnen met de isolatiewerkzaamheden. D. WAT VERWACHTEN Wij VAN U Wij verzoeken u ons toegang te verlenen tot uw woning. Het is wenselijk dat u tijdens de werkzaamheden thuis bent. Mocht u zelf niet aanwezig zijn, meldt dit dan bij de uitvoerder zodat hij weet met wie u afspraken heeft gemaakt over het sleutelgebruik. Maak uw voor-, achter- en eventuele zijtuin vrij toegankelijk. Het afdekken van bestrating en beplanting in de tuin is niet nodig. Bij de werkzaamheden wordt vrijwel geen materiaal gemorst. Zorgt u ervoor dat er 1,5 meter vanaf de gevel zo min mogelijk losse obstakels staan, zoals plantenbakken, tuinbankjes, etc. Zonweringen, buitenlampen en dergelijke mag u laten hangen. Sluit alle deuren en ramen. Parkeergelegenheid voor uw deur vrijhouden voor de vrachtauto, nodig voor het uitvoeren van de werkzaamheden. E. TIJDSDUUR WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden duren ongeveer 3 tot 4 werkdagen (1 werkdag voor het leeghalen van de spouw in de achtergevel (start), daarna de voorgevel en eventueel de zijgevel, 1 werkdag voor het na-isoleren van de spouw in de voorgevel, 1 werkdag voor het na-isoleren van de spouw in de achtergevel). Wel zijn wij bij deze werkzaamheden afhankelijk van het weer. Bij een temperatuur onder de 4 graden Celsius kunnen we de isolatie niet verwerken. In dat geval schuift de planning voor de gevelisolatie op en informeert de uitvoerder u wanneer de werkzaamheden verder gaan.

6 BOUWKUNDIGE WERKZAAM- HEDEN AAN DE BUITENZIJDE A. WAT GAAN WIJ DOEN Het vernieuwen van het voegwerk van de achtergevel, kopgevel, privacy tuinmuur en de buiten-berging. Het aanbrengen van renovatiekokers bij de voorgevel en de achtergevel en het aanbrengen van de kruipruimte-isolatie. Het demonteren en terugplaatsen van rolluiken en dergelijke. Het monteren van de steiger bij de achtergevel waarna gestart wordt met het uitkappen van het voegwerk. Dit zal zowel lawaai opleveren alsook het vrijkomen van stof aan de buitenzijde van de woning. Na de opruimwerkzaamheden zal de gevel worden gereinigd met behulp van stoom en zal het na-isoleren van de gevel plaatsvinden. Na deze werkzaamheden zal de gevel opnieuw worden gevoegd met voegmortel en zullen de zonnepanelen en het dakraam worden aangebracht. Om de kabels van de zonnepanelen van buiten naar binnen te plaatsen zou het kunnen zijn dat er 1 asbestplaat van het dakbeschot gesaneerd moet worden. Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond wordt de steiger gedemonteerd en afgevoerd en zal alles worden opgeruimd. Tijdens deze werkzaamheden zal de aan de binnenzijde de woning scheidende muur tussen het dakbeschot en de muur brandwerend worden afgewerkt. B. WAT VERWACHTEN WIJ VAN U Wij verzoeken u ons toegang te verlenen tot uw woning. Het is wenselijk dat u tijdens de werkzaamheden thuis bent. Mocht u zelf niet aanwezig zijn, meldt dit dan bij de uitvoerder zodat hij weet met wie u afspraken heeft gemaakt over het sleutelgebruik. Maak uw voor-, achter- en eventuele zijtuin vrij toegankelijk. Het afdekken van bestrating en beplanting in de tuin is niet nodig. Zorgt u ervoor dat er vanaf 1,5 meter van de gevel zo min mogelijk losse obstakels staan, zoals plantenbakken, tuinbankjes, etc. Zonweringen, buitenlampen en dergelijke mag u laten hangen. Alle obstakels verwijderen van de gebieden waar werkzaamheden zullen worden verricht. Sluit alle deuren en ramen. Parkeergelegenheid voor uw deur vrijhouden voor de vrachtauto, nodig voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

7 C. TIJDSDUUR WERKZAAMHEDEN Deze werkzaamheden duren ongeveer 6 tot 7 werkdagen 1 werkdag voor het monteren van de steiger en aanbrengen van de kruipruimte isolatie. 1 werkdag voor de asbest sanering. 1 werkdag uitkappen voegwerk. 1 à 2 werkdagen gevels reinigen. 1 werkdag voor het na-isoleren van de spouw in de achtergevel en het afvoegen van de achtergevel. 1 werkdag voor de montage van de zonnepanelen en het demonteren van de steiger.

8 VERVANGEN VOORDEURKOZIJN SCHILDEREN BETONKADERS A. DE WERKZAAMHEDEN Voordeurkozijn inclusief deur: De voordeur en het voordeurkozijn van uw woning worden vervangen. De uitvoering geschiedt in hout. De voordeur en het voordeurkozijn worden rondom afgeschilderd opgeleverd. Het voordeurkozijn in de kleur wit en de voordeur als bestaand in de kleuren rood, geel, groen of blauw. Betonkaders rondom voordeur en betonlatijen: Alle in het zicht zijnde betonkaders en lateien in de voorgevel worden geschilderd. B. WAT DOEN WIJ VERDER De delen van de vloer waar werkzaamheden worden uitgevoerd voorzien wij van afdekmateriaal. Wij zorgen ervoor dat uw woning aan het einde van de dag weer afsluitbaar is. U krijgt van ons folie om zelf uw eigendommen af te schermen. C. WAT VERWACHTEN WIJ VAN U Wij verzoeken u ons toegang te verlenen tot uw woning. Het is wenselijk dat u tijdens de werkzaamheden aanwezig bent. Mocht u zelf niet tijdens de werkzaamheden aanwezig zijn, meldt dit dan bij de uitvoerder zodat hij weet met wie u afspraken heeft gemaakt voor sleutelgebruik. In de ruimten waar het kozijn wordt vervangen verzoeken wij u de ruimte tot minimaal 1,5 meter van het kozijn, zowel in als buiten de woning, vrij te maken. U krijgt van uitvoerder tijdig aanwijzingen in hoeverre eventuele spullen verwijderd of tijdelijk verplaatst dienen te worden. D. TIJDSDUUR WERKZAAMHEDEN U dient er rekening mee te houden dat de werkzaamheden circa 1 werkdag in beslag nemen. Wij zijn bij deze werkzaamheden afhankelijk van het weer.

9 VERNIEUWEN VAN BADKAMER, A. DE WERKZAAMHEDEN KEUKEN EN TOILET Het vernieuwen van badkamer, keuken en evt. toilet is alleen van toepassing als dat volgens de kwaliteitseisen van ZOwonen noodzakelijk is. Dit is geen standaard ingreep. Van ZOwonen ontvangen wij een kwaliteitsoordeel per onderdeel (goed-matig-slecht). Alleen de slechte badkamers, keukens en toiletten worden vernieuwd. Bij het kwaliteitslabel matig wordt bekeken of vervanging nodig is. Bij het kwaliteitslabel goed volgt geen vervanging. Een en ander wordt beoordeeld bij de woningopname. De badkamer Het verwijderen van het oude sanitair zoals het bad, douchebak, wastafel, toilet en eventuele meubels. Het verwijderen van het oude tegelwerk van de wand en de vloer. Leidingen aanpassen waar nodig zoals elektra, water en riolering. Aanbrengen nieuw tegelwerk, nieuw sanitair en kitwerk. Plafond steenachtig schilderen. Het toilet Het verwijderen van het oude sanitair zoals wastafel, toilet en evt. meubels. Het verwijderen van het oude tegelwerk van de wand en de vloer. Leidingen aanpassen waar nodig zoals elektra, water en riolering. Aanbrengen nieuw tegelwerk, nieuw sanitair en kitwerk. Plafond steenachtig schilderen. De keuken Het verwijderen van de oude keuken. Het verwijderen van het oude tegelwerk van de wand. Leidingen aanpassen waar nodig zoals elektra, water en riolering. Aanbrengen nieuw tegelwerk en nieuwe keuken. B. WAAR GAAN WIJ AAN HET WERK Voor de werkzaamheden komen wij in de badkamer, keuken, toilet en de toegangen tot deze ruimtes zoals de gangen en eventuele trap die naar de ruimtes leiden. C. WAT DOEN WIJ VERDER De toegangswegen naar de ruimtes beschermen wij tegen schade en vuil. D. WAT VERWACHTEN WIJ VAN U Wij verzoeken u ons toegang te verlenen tot uw woning. Het is wenselijk dat u tijdens de werkzaamheden aanwezig bent. Mocht u zelf niet tijdens de werkzaamheden aanwezig zijn, meldt dit dan bij de uitvoerder zodat hij weet met wie u afspraken heeft gemaakt voor sleutelgebruik. De ruimten waarin gewerkt wordt dienen vrij toegankelijk te zijn. E. TIJDSDUUR WERKZAAMHEDEN De tijdsduur is afhankelijk van het aantal ruimtes die worden vernieuwd. Bij een complete vernieuwing van badkamer, keuken en toilet kan dit 20 werkdagen duren.

10 ELEKTRA INSTALLATIES A. DE WERKZAAMHEDEN NEN keuring van de installatie en maken van een rapportage. Meten van de aarde bij de verdeelkast en in de badkamer. Testen aardlekschakelaars en visuele controle van de woning. Leidingen aanpassen waar het nodig is. Aanbrengen voeding voor de ventilatie in de badkamer. Maken van een aparte groep voor de wasautomaat in de kelder of keuken. Aanbrengen leiding van de zolder naar de meterkast ten behoeve van de zonnepanelen. Indien wij een onveilige situatie aantreffen in door u zelf aangelegde onderdelen zullen wij u hierover adviseren. B. WAAR GAAN WIJ AAN HET WERK Voor de werkzaamheden komen wij in de gehele woning. C. WAT VERWACHTEN WIJ VAN U Wij verzoeken u ons toegang te verlenen tot uw woning. Het is wenselijk dat u tijdens de werkzaamheden aanwezig bent. Mocht u zelf niet tijdens de werkzaamheden aanwezig zijn, meldt dit dan bij de uitvoerder zodat hij weet met wie u afspraken heeft gemaakt voor sleutelgebruik. De ruimten waarin gewerkt wordt dienen vrij toegankelijk te zijn. D. TIJDSDUUR WERKZAAMHEDEN De tijdsduur is afhankelijk van het aantal ruimtes die moeten worden vernieuwd. Bij een complete vernieuwing van badkamer, keuken en toilet, waar het verzorgen van de elektra een onderdeel van is, zal dit 20 werkdagen duren.

11 AANBRENGEN MECHANISCHE VENTILATIE BADKAMER A. DE WERKZAAMHEDEN Voor de uitvoering is het eventueel noodzakelijk om een gat in het plafond te boren om hierdoor de afvoer van de lucht te voorzien. Het aanbrengen van een rooster in de deur voor aanvoer van de lucht. Het plaatsen van een dakdoorvoer en het afwerken van de dakdoorvoer. Voeding voor de ventilator. Aanbrengen van een ventilator die werkt op een vochtsensor. B. WAAR GAAN WIJ AAN HET WERK Voor deze werkzaamheden komen wij in de badkamer en op zolder. C. WAT VERWACHTEN WIJ VAN U Wij verzoeken u ons toegang te verlenen tot uw woning. Het is wenselijk dat u tijdens de werkzaamheden aanwezig bent. Mocht u zelf niet tijdens de werkzaamheden aanwezig zijn, meldt dit dan bij de uitvoerder zodat hij weet met wie u afspraken heeft gemaakt voor sleutelgebruik. Alle ruimten waarin gewerkt wordt dienen vrij toegankelijk te zijn. U krijgt van de uitvoerder tijdig aanwijzingen in hoeverre eventuele spullen op zolder en de overige ruimten verwijderd of tijdelijk verplaatst dienen te worden. Gekeken wordt in hoeverre het mogelijk is de aanwezige spullen aan één zijde van de ruimte te plaatsen en vervolgens te verplaatsen naar de andere helft van de ruimte. D. TIJDSDUUR WERKZAAMHEDEN Het aanbrengen van de mechanische ventilatie neemt 1 werkdag in beslag.

12 ZONNEPANELEN (OPTIONEEL) A. DE WERKZAAMHEDEN Het aanbrengen van de zonnepanelen op het dak, die stroom opwekken, zal gebeuren tijdens de werkzaamheden van de gevelrenovatie. De ligging van het dak ten opzichte van het zuiden bepaalt waar de panelen komen te liggen en de hoeveelheid panelen. In principe krijgt iedereen 6 panelen die met een constructie aan het dak, en niet aan de pannen, worden vastgemaakt. Er zal ook een kabel van de omvormer onder het dak naar de meterkast worden gebracht. B. WAAR GAAN WIJ AAN HET WERK Voor de werkzaamheden komen wij op het dak, op zolder, in de meterkast en de toegangen tot deze ruimten zoals de gangen en trap die naar de ruimtes leiden. C. WAT VERWACHTEN WIJ VAN U Wij verzoeken u ons toegang te verlenen tot uw woning. Het is wenselijk dat u tijdens de werkzaamheden aanwezig bent. Mocht u zelf niet tijdens de werkzaamheden aanwezig zijn, meldt dit dan bij de uitvoerder zodat hij weet met wie u afspraken heeft gemaakt voor sleutelgebruik. De ruimten waarin gewerkt wordt dienen vrij toegankelijk te zijn. D. TIJDSDUUR WERKZAAMHEDEN De tijdsduur zal 1 dag in beslag nemen.

13 PLANNING SAMENWERKING TUSSEN U EN ONS De uitvoering van de werkzaamheden brengt ongetwijfeld overlast met zich mee. Wij doen er alles aan om dit te beperken. In verband met dit ongemak ontvangt u van ZOwonen een compensatie. Afspraken daarover zijn vastgelegd in de opnamelijst. Wij houden u tijdens de uitvoering zoals gezegd op de hoogte als er afgeweken moet worden van de planning of wanneer er zich onvoorziene omstandigheden voordoen. De samenwerking met u is voor ons allen hierbij van groot belang. Als er iets is, meldt ons dit dan direct. EXACTE TIJDSTIP VAN UITVOERING Op het moment dat wij alle opnames hebben uitgevoerd zullen wij over een gedetailleerde planning van de werkzaamheden beschikken en een aantal weken voor aanvang werkzaamheden ontvangt u van ons nader bericht. De uitvoerder komt enkele dagen voor de uitvoering bij u langs om te controleren of alles in orde is om het proces goed te laten verlopen en eventuele vragen van uw kant te beantwoorden. U kunt aan de inhoud van deze brochure geen rechten ontlenen

14 PLANNING CONTACT ZOWONEN LUXEMBURGSTRAAT LC SITTARD T: VAN WIJNEN SITTARD B.V. MILIEUPARKWEG 1 POSTBUS PC SITTARD T: SITTARD@VANWIJNEN.NL CONTACTPERSOON: MARCEL SIJSTERMANS M:

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 2 SEPTEMBER 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In juli ontving u van ons een brief dat 72% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging.

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 1 JULI 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In april ontving u van ons een brief dat 77% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging, ondertussen

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) 7 februari 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl 1 Programma

Nadere informatie

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52 Onderhoudsproject de Donge 1 t/m 23, 30 t/m 52 Geachte bewoner(s) Met dit boekje willen we u als bewoner van de Donge informeren over het groot onderhoud dat Patrimonium Barendrecht laat uitvoeren aan

Nadere informatie

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers)

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) 1 Projectplan Van Deyssel Noord Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) Over deze brochure 2 3 Inhoud 1 Aanleiding voor de aanpak 4 2 Werkzaamheden in uw woning 5 3 Werkzaamheden buiten uw woning

Nadere informatie

Checklist voor montage

Checklist voor montage Checklist voor montage Binnenkort staat het Jouw Thuis Montageteam voor je deur om de door jou gekozen oplossingen aan te brengen. Het montageteam doet er alles aan om ervoor zorgen dat de werkzaamheden

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden informatie CAVALJEPLEIN EN JHR VAN CITTERSPLEIN MAART 2015 Aan de slag Start werkzaamheden In januari ontving u van ons een brief dat een ruime meerderheid van de bewoners instemde met de werkzaamheden

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) 5 maart 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl

Nadere informatie

Met deze brochure informeren wij u over het aanstaande onderhoud aan uw woning.

Met deze brochure informeren wij u over het aanstaande onderhoud aan uw woning. Voorwoord Vorig jaar zijn we met u in gesprek gegaan om gezamenlijk te overleggen wat we met uw woning gaan doen. Uit die gesprekken is veel informatie opgehaald. Er is een goed beeld ontstaan over de

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Voorstellen QuaWonen NBU John Bos Edward de Jager Floor Verdoorn Maarten Cornet Richard Buijs Ludo Peeters Agenda Resultaten Vragenlijsten Onderhoudsplan

Nadere informatie

Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016

Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016 Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016 1 Agenda van deze avond - Waarom de daken vervangen - Wat gaat er gebeuren? - Presentatie van de aannemer Van Dillen - Huurverhoging?

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN groot onderhoud

SOCIAAL PLAN groot onderhoud SOCIAAL PLAN groot onderhoud Inhoud Uw thuis is ons werk Onderhoud aan uw woning Planning van werkzaamheden Voorzieningen tijdens de werkzaamheden Wat betekent dit voor uw portemonnee? Schade Plezierig

Nadere informatie

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren.

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren. Technische omschrijving Splitsing in twee appartementen Hoge Rijndijk 94 H leiden 1 Sloopwerk Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe

Nadere informatie

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis Algemene informatie Opname In de komende periode maakt de woonconsulent met u een persoonlijke afspraak voor de opname in uw woning. De uitvoerder komt bij u langs om de opname te doen, hij bekijkt enkele

Nadere informatie

Onderhoudsproject Talmaweg. 33 t/m 37, 63 t/m 67, 79 t/m 89 en 93 t/m 97

Onderhoudsproject Talmaweg. 33 t/m 37, 63 t/m 67, 79 t/m 89 en 93 t/m 97 Onderhoudsproject Talmaweg 33 t/m 37, 63 t/m 67, 79 t/m 89 en 93 t/m 97 Geachte bewoner(s) Woningen zeggen niets, bewoners wel is een uitspraak van een van onze relaties. In dit boekje staat informatie

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden Energiebesparende werkzaamheden J.P. Thijssepark 34 104 in Naarden 1 19.15-19.30 uur ontvangst 19.30-20.15 uur presentatie Marvin de Jong Projectleider Henk Snoeks Architect 20.15-21.00 uur beantwoorden

Nadere informatie

Groot onderhoud Opheusden. Informatiebijeenkomst 12 juli 2017

Groot onderhoud Opheusden. Informatiebijeenkomst 12 juli 2017 Groot onderhoud Opheusden Informatiebijeenkomst 12 juli 2017 Meer comfort, minder energie Onderhoud aan 100 woningen in Opheusden Behoud/verbeteren kwaliteit Verbeteren isolatiewaarde Keuze voor zonnepanelen

Nadere informatie

1e Van Swindenstraat 94 t/m 142 (even) Pontanusstraat 228, 229 en 230 2e Van Swindenstraat 63 t/m 125 (oneven)

1e Van Swindenstraat 94 t/m 142 (even) Pontanusstraat 228, 229 en 230 2e Van Swindenstraat 63 t/m 125 (oneven) 1e Van Swindenstraat 94 t/m 142 (even) Pontanusstraat 228, 229 en 230 2e Van Swindenstraat 63 t/m 125 (oneven) Etro Vastgoedzorg Handelsweg 15 1521NH Wormerveer 075-6280244 www.etro.nl Opdrachtgever: Hoogte

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden

Energiebesparende werkzaamheden Energiebesparende werkzaamheden J. Schimmelstraat 1 t/m 23 (oneven) Smidtstraat 2 t/m 20 (even) Dubelaarstraat 1 t/m 23 (even) Dubelaarstraat 2 t/m 24 (oneven) Dobbestraat 2 t/m 16 (even) 24 januari 2019

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even)

Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even) Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even) 17 januari 2019 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl

Nadere informatie

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019.

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019. 31 woningen Indische buurt Bijeenkomst op 11 juni 2019. Programma 1. Opening 2. Voorstellen 3. De projectcommissie 4. Stand van zaken 5. Wat gaan we doen? 6. De werkzaamheden 7. Wat betekent het voor u?

Nadere informatie

24-3-2016. Bewonersavond. Inhoud. Modernisering 95 woningen Swifterbant Greente Zuid. Oost Flevoland Woondiensten

24-3-2016. Bewonersavond. Inhoud. Modernisering 95 woningen Swifterbant Greente Zuid. Oost Flevoland Woondiensten Bewonersavond Modernisering 95 woningen Swifterbant Greente Zuid Maart 2016 Inhoud Inleiding: Het Ontwerp: Plan van aanpak: - Waarom moderniseren - Introductie projectteam - Standaard werkzaamheden - Keuze

Nadere informatie

Samen naar beter. Nul-op-de-Meter. In slechts zes dagen een nog fijner huis!

Samen naar beter. Nul-op-de-Meter. In slechts zes dagen een nog fijner huis! Samen naar beter Nul-op-de-Meter In slechts zes dagen een nog fijner huis! Nul-op-de-meter Hoezo is dat beter? Goed geïsoleerde woning Comfortabel binnenklimaat Geen tochtklachten In de zomer frisse lucht

Nadere informatie

Het Klus ABC van Sité

Het Klus ABC van Sité Alle veranderingen en aanpassingen aan uw woning in één duidelijk overzicht! Het Klus ABC van Sité Thuis in woondiensten Welkom thuis! Uw huis, u wilt er graag een thuis van maken. Huurt u bij Sité dan

Nadere informatie

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud?

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud? Geachte bewoner, In opdracht van Kleurrijk Wonen gaat Weijman Vastgoedonderhoud B.V. binnenkort onderhoudswerkzaamheden aan uw woning verrichten. Middels dit boekje informeren wij u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Voorziening. Toestemming. Overname

Zelf Aangebrachte Voorziening. Toestemming. Overname Klussen in huis 2 Een luxe keuken.. Een riant ligbad.. Een mooi tuinhuisje.. Natuurlijk richt u uw woning graag naar eigen smaak in. Woonservice Urbanus begrijpt dit en staat daar in principe positief

Nadere informatie

ZAV KLUSSEN NAAR WENS

ZAV KLUSSEN NAAR WENS KLUSSEN NAAR WENS De algemene spelregels Wilt u uw woning aanpassen aan uw persoonlijke smaak en woonwensen? Dat kan. WormerWonen vindt het goed als huurders veranderingen of voorzieningen aanbrengen in

Nadere informatie

Kalender Woondekken en Rodebuurt, Zoetermeer

Kalender Woondekken en Rodebuurt, Zoetermeer Kalender Woondekken en Rodebuurt, Zoetermeer 12_ERA Renovatiekalender Woondekken april2017.indd 1 30/05/2017 10:35 Wat gebeurt er van dag tot dag in mijn woning? Veiligheid op nummer 1! Wij gaan werkzaamheden

Nadere informatie

Onderhoudsplanner. Voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen.

Onderhoudsplanner. Voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. Onderhoudsplanner Voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. Wat gaat er gebeuren? In deze onderhoudsplanner leest u wat u kunt verwachten

Nadere informatie

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners Groot onderhoud Flemingstraat 18-92 informatie voor bewoners Inhoud 1 Uw flat wordt opgeknapt 1 2 Welke werkzaamheden voeren we uit? 2 3 Vergoeding voor de werkzaamheden 2 4 Overlast tijdens de werkzaamheden

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Kerkeland 44 3947 MX Langbroek Datum: 30 augustus 2012 Kerkeland 44 Langbroek Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel de Grotestraat

Nadere informatie

EILAND AMELAND, NOOTDORP NOVEMBER 2016

EILAND AMELAND, NOOTDORP NOVEMBER 2016 EILAND AMELAND, NOOTDORP NOVEMBER 2016 CONCEPT IMPRESSIE EILAND AMELAND, NOOTDORP - 2 CONCEPT SITUATIE Situatie 1 : 250 EILAND AMELAND, NOOTDORP - 3 CONCEPT BOVENAANZICHT EILAND AMELAND 7.050 1 5 7.050

Nadere informatie

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 62 woningen Kerkrade

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 62 woningen Kerkrade Bewonersinformatieboekje Energiesprong 62 woningen Kerkrade Inhoud 1. Inleiding 2. Contactpersonen 3. Toelichting op de woningverbetering en planning 4. Uitleg van de werkzaamheden 5. De woningverbetering

Nadere informatie

Zijpendaalstraat groot onderhoud

Zijpendaalstraat groot onderhoud Inhoud Wat komen we doen? Wie gaat het werk uitvoeren? Met wie heeft u contact? Planning Nieuwe sleutels Isolatieglas Steigers Wat doet de aannemer voor u? Wat wordt er van u verwacht? Rustwoning Bouwplaatsinrichting

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 11 1000001 Woningtype G = wonen voor Geen verrekening 0,00 1000002 Woningtype G = wonen achter Geen verrekening 0,00 1017905 Dubbele deuren voorgevel = 19 (in plaats van raamkozijn) In de

Nadere informatie

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN A ALGEMEEN Aansluitingen Aardlekschakelaar Gekeurd door erkend installateur. Airco (buitenunit) Elektra (uitbreiding groepen) Gekeurd door erkend installateur. Elektra berging Gekeurd door erkend installateur.

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed Welkom 2 Programma Voorstelronde Stand van Zaken Opleveringen Onderhoudstermijn (reparatie verzoeken) Uitleg technische installaties Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV) Voorzieningen in de woning Afwerking

Nadere informatie

Zelf aan de slag in uw woning. Tips, richtlijnen en adviezen

Zelf aan de slag in uw woning. Tips, richtlijnen en adviezen Zelf aan de slag in uw woning Tips, richtlijnen en adviezen U wilt zelf in uw woning veranderingen aanbrengen? Wanneer het gaat om kleine aanpassingen heeft u daarvoor geen toestemming van Woonmeij nodig.

Nadere informatie

DAGEN THUIS. Verhuizer spullen ophalen: Isoleren bergingbox plafond: Isoleren zolderberging vloer: Asbestsanering woning (eventueel):

DAGEN THUIS. Verhuizer spullen ophalen: Isoleren bergingbox plafond: Isoleren zolderberging vloer: Asbestsanering woning (eventueel): DAGEN THUIS Verhuizer spullen ophalen: Isoleren bergingbox plafond: Isoleren zolderberging vloer: Asbestsanering woning (eventueel): Werkzaamheden 5 dagen thuis: Montage nieuwe voordeur: Werkzaamheden

Nadere informatie

DAGEN THUIS. Verhuizer afgeven dozen: Verhuizer ophalen spullen: Isoleren berging / zolder: Asbestsanering woning: Asbestsanering garage/berging:

DAGEN THUIS. Verhuizer afgeven dozen: Verhuizer ophalen spullen: Isoleren berging / zolder: Asbestsanering woning: Asbestsanering garage/berging: DAGEN THUIS Verhuizer afgeven dozen: Verhuizer ophalen spullen: Isoleren berging / zolder: Asbestsanering woning: Asbestsanering garage/berging: Werkzaamheden 5 dagen thuis: Aannemer aanbrengen deur: Verhuizer

Nadere informatie

ZAV KLUSSEN NAAR WENS

ZAV KLUSSEN NAAR WENS KLUSSEN NAAR WENS De algemene spelregels Wilt u uw woning aanpassen aan uw persoonlijke smaak en woonwensen? Dat kan. WormerWonen vindt het goed als huurders veranderingen of voorzieningen aanbrengen in

Nadere informatie

Wervershoof Nieuwbouw 16 appartementen

Wervershoof Nieuwbouw 16 appartementen Wervershoof Nieuwbouw 16 appartementen Technische omschrijving Technische omschrijving Begane grond- en verdiepingsvloeren De begane grondvloer van de appartementen wordt uitgevoerd

Nadere informatie

In deze brief geven wij een toelichting waarin staat welke werkzaamheden er worden uitgevoerd en wanneer.

In deze brief geven wij een toelichting waarin staat welke werkzaamheden er worden uitgevoerd en wanneer. A J Rennenstraat C. Kombrinkstraat KRAGGENBURG Behandeld door: de heer A.W.B. Rouhof Ons kenmerk: M380963 Datum: 28 juli 2015 Onderwerp: onderhoudswerkzaamheden Geachte heer, mevrouw, Op 11 augustus starten

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Haraldstraat 7 3962 DA Wijk bij Duurstede Datum: 15 oktober 2012 Haraldstraat 7 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres

Nadere informatie

Groot onderhoud 113 woningen Filips van Bourgondiëlaan

Groot onderhoud 113 woningen Filips van Bourgondiëlaan Groot onderhoud 113 woningen Filips van Bourgondiëlaan Projectteam Woongoed Zeist en Mateboer Bouw Astrid Corrine Koos Gerard Maaike Johan Projectcommissie Deelnemers Ine van Deutekom Hetty Jansen Anna

Nadere informatie

Groot onderhoud. Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse

Groot onderhoud. Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse Groot onderhoud Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse De Kleine Ooievaar Ooievaarstraat 70 t/m 212 Rembrandtplein flat 3 Rembrandtplein 145 t/m 240 Rembrandtplein flat 4 Rembrandtplein 73 t/m 144 Groot

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Dommel 8 3961 HT Wijk bij Duurstede Datum: 28 juni 2012 Dommel 8 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel de

Nadere informatie

BEWONERSINFORMATIE. Project: Groot onderhoud woningen: Complex en Complex te Amsterdam West

BEWONERSINFORMATIE. Project: Groot onderhoud woningen: Complex en Complex te Amsterdam West BEWONERSINFORMATIE & Groot onderhoud woningen: Witte de Withstraat 102-112 Van Kinsbergenstraat 50-52 Van Speijkstraat 90 118 (excl. 106) Van Kinsbergenstraat 32-36-38 Project: Complex 4105-1 en Complex

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Notengaard 5 3962 JD Wijk bij Duurstede Datum: 31 mei 2012 Notengaard 5 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel

Nadere informatie

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Geul 68 3961 HZ Wijk bij Duurstede Datum: 3 augustus 2012 Geul 68 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel de

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Friese Steen 68 3961 XK Wijk bij Duurstede Datum: 28 juni 2012 Friese Steen 68 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres

Nadere informatie

Nieuwsbrief MODERNISERING PANNEKOEKENDIJK

Nieuwsbrief MODERNISERING PANNEKOEKENDIJK Nieuwsbrief MODERNISERING PANNEKOEKENDIJK Deze nieuwsbrief over de modernisering Pannekoekendijk Kampen is een gezamenlijke uitgave van deltawonen en Mateboer. We willen u graag regelmatig informeren over

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b 1 Inhoudsopgave 1. Zuiniger en comfortabeler 3 2. Wat gaat er precies gebeuren? 4 2.1

Nadere informatie

INFORMATIE. Kluswijzer. Afdeling Woondiensten Balk, december 2009

INFORMATIE. Kluswijzer. Afdeling Woondiensten Balk, december 2009 INFORMATIE Kluswijzer Afdeling Woondiensten Balk, december 2009 Inhoud 1. INLEIDING 1. Inleiding 2. Tuin en erf.. 3. Gevel en dak.. 4. Woningindeling.... 5. Woninginrichting.. 6. Keuken.. 7. Sanitair en

Nadere informatie

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat 292

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat 292 Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat 292 Deze kalender is met veel zorgvuldigheid samengesteld door Ooijevaar bevlogen bouwers. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

Modernisering 48 woningen te Swifterbant. Inhoudsopgave. Inleiding: Ontwerp. Plan van Aanpak: Hoe nu verder: - Voorstellen.

Modernisering 48 woningen te Swifterbant. Inhoudsopgave. Inleiding: Ontwerp. Plan van Aanpak: Hoe nu verder: - Voorstellen. Modernisering 48 woningen te Swifterbant Inhoudsopgave : - Voorstellen - Moderniseren : - Werkzaamheden - Routing - Planning - Communicatie - De overlast voor u : - Akkoordverklaring - Planning 1 Uitgangspunten:

Nadere informatie

Bouwkundig onderhoud 9 appartementen

Bouwkundig onderhoud 9 appartementen Bouwkundig onderhoud 9 appartementen Voorstraat te Hedel In opdracht van Woonstichting De Kernen Uitvoering door Moonen Onderhoud & Renovatie BV INHOUD 3 WAAROM DIT BOEKJE? 5 EVEN VOORSTELLEN 7 IMPRESSIES

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Zelf klussen in uw woning Informatie over veranderingen in uw woning Zelf klussen in uw woning Klussen mag! Veel mensen denken dat je in een huurhuis niets naar eigen wens mag veranderen. Doe je dit wel

Nadere informatie

Dagkalender Onderhoud aan uw woning

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Dagkalender Onderhoud aan uw woning Vermiljoenweg Deze kalender is met veel zorgvuldigheid samengesteld door Ooijevaar bevlogen bouwers. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

Presentatie brochure Columbuslaan Terugkoppeling BC aan bewoners

Presentatie brochure Columbuslaan Terugkoppeling BC aan bewoners Presentatie brochure Columbuslaan 421-539 Terugkoppeling BC aan bewoners 14 maart 2019 Onderwerpen - Terugblik afgelopen periode - Basisplan - Woningen in de plint - Het vervolg - Vragen TERUGBLIK basisplan

Nadere informatie

Koperskeuzes. 20 Uitbouwen. Project: Engelenweide Datum: Fase: Ruwbouw Woningtype: Leyenburg

Koperskeuzes. 20 Uitbouwen. Project: Engelenweide Datum: Fase: Ruwbouw Woningtype: Leyenburg 20 Uitbouwen 20.0.09 Uitbouw woonkamer/keuken 1,2 meter Leyenburg 13.450,00 Het uitbreiden van de keuken met een uitbouw van circa 1,2 meter aan de achtergevel. De fundering, de begane grondvloer, de binnen-

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie BOEKERIJ E.O. SEPTEMBER 2018 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2019 wil Intermaris bij 77 huurwoningen aan de Boekerij, Galerij en Binnenplaats

Nadere informatie

Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Veranderen onder voorwaarden Let ook op overheidsregels Staat de door u geplande verandering niet

Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Veranderen onder voorwaarden Let ook op overheidsregels Staat de door u geplande verandering niet Klusrecht Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Aan de binnenzijde van uw gehuurde woning mag u veranderingen en toevoegingen aanbrengen, onder de voorwaarde dat deze zonder noemenswaardige kosten

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie VIJZELMOLEN EN WATERMOLEN NOVEMBER 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2018 wil Intermaris bij 172 huurwoningen aan de Vijzelmolen en Watermolen

Nadere informatie

ZAV-wijzer. Overzicht mogelijke veranderingen. onderhoud bij een volgende huurder. Goedkeuringsrapport of nota nodig. Geen toestemming en mag niet

ZAV-wijzer. Overzicht mogelijke veranderingen. onderhoud bij een volgende huurder. Goedkeuringsrapport of nota nodig. Geen toestemming en mag niet Aan- en verbouw van de woning Aanbouw/bijkeuken aan woning Ja Ja 4500,- 20 1 Ja Ontwerp en uitvoering in overleg met Volksbelang Afdak of luifel aanbrengen aan woning Ja Nee - - 3 Nee Bij alleen overname

Nadere informatie

Uitbreidingsplan Het Meer in IJsselmuiden. Woningen type Kleine Vos

Uitbreidingsplan Het Meer in IJsselmuiden. Woningen type Kleine Vos Uitbreidingsplan Het Meer in IJsselmuiden Woningen type Kleine Vos 2 uitbreidingsplan het meer in issselmuiden Kleine Vos Uitbreidingsplan Het Meer in IJsselmuiden Situatie Kadastraal bekend, gemeente

Nadere informatie

Te koop. Smaakvol ingerichte en fraai afgewerkte hoekwoning met stenen berging. Prof. Teldersstraat 32, 3274 MC Heinenoord

Te koop. Smaakvol ingerichte en fraai afgewerkte hoekwoning met stenen berging. Prof. Teldersstraat 32, 3274 MC Heinenoord Te koop Smaakvol ingerichte en fraai afgewerkte hoekwoning met stenen berging Prof. Teldersstraat 32, 3274 MC Heinenoord Deze ruime hoekwoning is gebouwd in 1992 en ligt in een rustige straat aan de rand

Nadere informatie

Kluswijzer December 2017

Kluswijzer December 2017 Kluswijzer December 2017 Inhoud 1. Inleiding 2. Tuin en erf 3. Gevel en dak 4. Woningindeling 5. Woninginrichting 6. Keuken 7. Sanitair en kranen 8. Installaties 9. Isolatie 10. Onderhoud 1. INLEIDING

Nadere informatie

ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN

ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN Een nieuwe keuken? Of misschien een ligbad? Hoe plezierig u ook woont, als huurder wilt u wellicht iets in uw woning veranderen. Woonstad Rotterdam werkt daar graag aan

Nadere informatie

RENOVATIE KERSENWEIDE: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS

RENOVATIE KERSENWEIDE: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS RENOVATIE KERSENWEIDE: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS Verloop renovatietraject Uitwerking voorontwerp/bouwaanvraag Werken proefwoning Financiering en goedkeuringen Zoektocht naar een aannemer (openbare aanbesteding)

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b 1 Nijestee gaat onderhoud uitvoeren aan uw woning en woongebouw.

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen informatie KUIL WEST PAARDENSTEEG NOVEMBER 2016 Energiebesparende maatregelen Kenmerken van project Kuil West Paardensteeg In 2017 wil Intermaris bij 36 seniorenwoningen aan de Kuil, West en Paardensteeg

Nadere informatie

Brabantse Waard over het aanbrengen van wijzigingen in uw woning

Brabantse Waard over het aanbrengen van wijzigingen in uw woning Brabantse Waard over het aanbrengen van wijzigingen in uw woning Inhoudsopgave 3 Spelregels voor het zelf aanbrengen of veranderen van voorzieningen in uw woning 4 Wat zijn Zelf Aangebrachte Voorzieningen?

Nadere informatie

SNAARMANSLAAN 8 ALKMAAR 219.500 k.k. www.snaarmanslaan8.nl Omschrijving Een pareltje van een woning op het mooiste stukje van de Snaarmanslaan! Achter de karakteristieke gevel met in 2016 vernieuwd voegwerk

Nadere informatie

TE KOOP Vrijstaande woning met loods op een perceel van 780 m²

TE KOOP Vrijstaande woning met loods op een perceel van 780 m² Langeweg 11 Postbus 1166 3260 AD Oud-Beijerland Tel: 0186-634200 Fax: 0186-634276 TE KOOP Vrijstaande woning met loods op een perceel van 780 m² Kwakscheweg 5 3261 LG Oud-Beijerland Algemeen Deze vrijstaande

Nadere informatie

WAAROM ALLES-IN-HUIS?

WAAROM ALLES-IN-HUIS? WAAROM ALLES-IN-HUIS? ONTWIKKELD VOOR JOU Het Alles-in-Huis pakket is ontwikkeld met jou, de bewoner, als uitgangspunt. Een voorbeeld, wij weten dat veel mensen s nachts slapen met hun raam open. Daarom

Nadere informatie

Veranderingen aan de woning

Veranderingen aan de woning Veranderingen aan de woning Spectrum Wonen Bezoekadres Larenseweg 28 Lochem www.spectrumwonen.nl Openingstijden Maandag t/m donderdag van 08.30 t/m 16.30 uur Vrijdag van 08.30 uur t/m 12.30 uur Veranderingen

Nadere informatie

Graag informeren wij u nader over de start van de buiten werkzaamheden in uw complex en wat dit voor u gaat betekenen.

Graag informeren wij u nader over de start van de buiten werkzaamheden in uw complex en wat dit voor u gaat betekenen. Breda, 24 april 2017 Beste bewoner, Graag informeren wij u nader over de start van de buiten werkzaamheden in uw complex en wat dit voor u gaat betekenen. Wat gaan we doen? Komende periode starten we met

Nadere informatie

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge verslag Datum: 27 juni 2012 Aanwezig: Raoul Hey (projectleider Patrimonium, voorzitter) Margit Don (sociaal projectbegeleider Patrimonium) Marcel Berkenpeis (opzichter Patrimonium) Charles van den Herik

Nadere informatie

Koperskeuzelijst. Werknummer : : Type A. Woningtype

Koperskeuzelijst. Werknummer : : Type A. Woningtype 10 Bouwkundige wijzigingen 10.54A01 Aanbouw achtergevel +1200 mm de begane grond van circa 1200 mm. Inclusief installatie aanpassingen conform de verkoop optie tekening. Afwerking 16.800,00 / st. 10.54A02

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Ringoven 43 3961 EH Wijk bij Duurstede Datum: 8 augustus 2012 Ringoven 43 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres :

Nadere informatie

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie.

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie. ALLES-IN-HUIS Zonnepanelen Warmtepomp WTW-installatie Niewe kozijnen Nieuw dak Isolerend glas Nieuwe gevel Nieuwe deuren ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER Je woning

Nadere informatie

PROJECTPLAN VAN DEYSSEL NOORD

PROJECTPLAN VAN DEYSSEL NOORD VAN DEYSSELBUURT 1 PROJECTPLAN VAN DEYSSEL NOORD DE PLANNEN VOOR UW BUURT JAN VAN BOENDELASTRAAT, BURGEMEENSTER VAN LEEUWENLAAN, VAN KOETSVELDSTRAAT, JUSTUS VAN MAURIKSTRAAT, ADELE OPZOOMERSTRAAT, CARRY

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 17 1010200 Uitbouw begane grond achterzijde circa 1,2m Blok 1: bnr 202 t/m 206, Blok 2: bnr 207 t/m 213 (beuk breedte 5,1m) Op de begane grond, aan de achterzijde van de woning, wordt een

Nadere informatie

BOUWTECHNISCHE QUICKSCAN

BOUWTECHNISCHE QUICKSCAN Zuidweg 73 2671 MP Naaldwijk T 0174 627953 E info@pbsvastgoed.nl I www.pbsvastgoed.nl BOUWTECHNISCHE QUICKSCAN ABN AMRO 491625677 KVK 51372878 BTW NL823246140B01 Opdrachtgever PBS Vastgoed Zuidweg 73 2671

Nadere informatie

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Checklist beoordelen woning

Checklist beoordelen woning Checklist beoordelen woning versie mei 2012 Algemeen Zijn er tekeningen van de woning? Zijn dit alleen indelingstekeningen of ook bouwkundige en constructieve tekeningen? Hoe recent zijn de tekeningen?

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 13 1 Vergunningsplichtig meer- en minderwerk 1018200 Optienummer 1; Uitbouw begane grond achterzijde circa 1,2m (woning type A en B) Op de begane grond, aan de achterzijde van de woning, wordt

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 7 1 Vergunningsplichtig meer- en minderwerk 1018200 Uitbouw begane grond achterzijde circa 1,2m (inclusief gevelkozijn met 2x dubbele deuren) uitbouw gerealiseerd met een diepte van circa

Nadere informatie

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN A ALGEMEEN 1. Aansluitingen Aardlekschakelaar Gekeurd door erkend installateur. Airco (buitenunit) Elektra (uitbreiding groepen) Gekeurd door erkend installateur. Elektra berging Gekeurd door erkend installateur.

Nadere informatie

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten:

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Onderhoud 84 WONINGEN Sprundel De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Graaf Ansfriedstraat Benedictastraat Anna Leonorastraat Anna Salomestraat Koekoekstraat Noorderstraat 8 september

Nadere informatie

Woenselse Heide. [ o k t o b e r , n i e u w s b r i e f n r. 1 7 ]

Woenselse Heide. [ o k t o b e r , n i e u w s b r i e f n r. 1 7 ] [ o k t o b e r 2 0 1 4, n i e u w s b r i e f n r. 1 7 ] Woenselse Heide We gaan starten met het groot onderhoud in de blokken 15 tot en met 24. Via deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang.

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 8 01 Gevelwijzigingen en volumeopties 1010230 Uitbouw begane grond achtergevel circa 1,2m Op de begane grond, aan de achterzijde van de woning, wordt een uitbouw gerealiseerd met een diepte

Nadere informatie

A Aanbouw Aan-/uitbouw woning aanbrengen x x Schuifpui aanbrengen. Afdak Luifel / afdak aanbrengen. Bel Elektrische bel aanbrengen

A Aanbouw Aan-/uitbouw woning aanbrengen x x Schuifpui aanbrengen. Afdak Luifel / afdak aanbrengen. Bel Elektrische bel aanbrengen A Aanbouw Aan-/uitbouw woning aanbrengen Schuifpui aanbrengen Afdak Luifel / afdak aanbrengen Antenne Antenne / zendmast aanbrengen* Schotelantenne aanbrengen* B Beglazing (zie isolatie) Bel Elektrische

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 8 1 Vergunningsplichtig meer- en minderwerk 1018100 Erker begane grond zijgevel vergroten (woning type D) Op de begane grond, aan de zijgevel van de woning, wordt de standaard erker vergroot

Nadere informatie

Nieuwe woning.

Nieuwe woning. www.quawonen.com Nieuwe woning www.quawonen.com 2 Nieuwe woning Als u een woning bij QuaWonen gaat huren, dan is het goed om te weten wat u kunt verwachten. In deze folder kunt u lezen hoe de woning er

Nadere informatie

BEWONERSINFORMATIE. Vogelbuurt (blok 5) Amsterdam Noord. Pagina 1-8

BEWONERSINFORMATIE. Vogelbuurt (blok 5) Amsterdam Noord.   Pagina 1-8 BEWONERSINFORMATIE Vogelbuurt (blok 5) Amsterdam Noord https://www.vanwijkvgo.nl/onderhanden/vogelbuurt-e-o-blok-2/ Pagina 1-8 ALGEMENE PROJECTINFORMATIE Dit project is gestart in 2018 en loopt door in

Nadere informatie