Bijlage bij formulier Budget AWBZ 2013 Circulaire Care/AWBZ/12/13c /11930 TOELICHTING / INVULINSTRUCTIE BUDGETFORMULIER AWBZ 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage bij formulier Budget AWBZ 2013 Circulaire Care/AWBZ/12/13c /11930 TOELICHTING / INVULINSTRUCTIE BUDGETFORMULIER AWBZ 2013"

Transcriptie

1 Circulaire /11930 TOELICHTING / INVULINSTRUCTIE BUDGETFORMULIER AWBZ 2013 ALGEMEEN Dit formulier dient om de productieafspraken over 2013 te maken. Deze afspraken kunt u in de herschikkingsronde (november 2013) desgewenst bijstellen. 1 van 10 Het formulier moet in de volgorde van voor naar achter worden ingevuld. Wanneer het voorblad en de werkbladen functies en kapitaallasten en toelating en capaciteit niet volledig zijn ingevuld, werken de overige werkbladen niet juist. Alle in te vullen velden/werkbladen zijn blauw gekleurd. Witte en bruine cellen geven uitkomsten van berekeningen weer. De werkbladen versiebeheer, toelichting, foutmeldingen, CR 2013 en recapitulatie NHC geven uitkomsten weer en zijn niet bedoeld om in te vullen. Een juist en volledig ingevuld formulier zorgt ervoor dat later geen misverstanden ontstaan over de productieafspraken. Ter ondersteuning daartoe zijn in het formulier validaties in de cellen ingebouwd. De NZa verzoekt u daarom alle waarden in de cellen handmatig in te vullen en niet te kopiëren of te verwijzen naar een ander bestand. Wanneer ondanks de validaties een onjuiste afspraak is gemaakt verschijnt een melding in het blad foutmeldingen. Zolang er foutmeldingen zijn, kunt u het formulier niet tekenen en insturen. In het formulier is aangegeven wanneer een toelichting vereist is. De NZa verzoekt u deze als separate bijlage bij het formulier in te sturen, dus niet als extra werkblad. Aanvragen die niet zijn voorzien van de vereiste bijlage(n) leiden tot vertraging in de afhandeling. De werkbladen zijn met een wachtwoord beveiligd. Als er volgens u een onjuistheid in het formulier zit, verzoeken wij u dit via aan de NZa door te geven (VragenCare@nza.nl). Graag hierbij aangeven wat u probeert in te vullen en wat er mis gaat. ELEKTRONISCH INDIENEN Wij verzoeken u het formulier elektronisch in te dienen. Hiervoor kunt u het formulier en het ondertekende voorblad als bijlage sturen naar: info@nza.nl. Een uitgebreide beschrijving over het elektronisch indienen vindt u in de circulaire bij dit formulier. NZA-NUMMER Op het voorblad vult u uw NZa-nummer in. Als u uw NZa-nummer niet kunt invullen en u in 2012 wel rekenstaten van de NZa ontving, neem dan contact op met de NZa via VragenCare@nza.nl. Nieuwe zorgaanbieder Als u een nieuwe AWBZ-zorgaanbieder bent en dus nog niet eerder een NZa-nummer had, moet u op het voorblad het fictieve nummer '9999' invullen. Wij verzoeken u in dat geval de relevante CIBG-toelating van het Ministerie van VWS mee te sturen. Tevens verzoeken wij u op het voorblad het postadres te vermelden waarop u de rekenstaten en overige correspondentie wil ontvangen. Alleen budgetformulieren die tweezijdig getekend zijn (zorgaanbieder en zorgkantoor) worden in behandeling genomen.

2 Circulaire /11930 Indien u de rekenstaten en tariefbeschikkingen via het NZa webportaal wenst te ontvangen, kunt u dit aangeven via het formulier webportaal AWBZ zorgaanbieders ( 2 van 10 Samenvoegen rekenstaten In circulaire Care/AWBZ/12/10c is opgenomen wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn om per 2013 verschillende NZa-nummers en de daarbij behorende rekenstaten samen te voegen. Indien u hier gebruik van wil maken dient u uiterlijk 1 oktober 2012 de bijlage bij bovengenoemde circulaire in te vullen en naar de NZa te zenden. Hieronder volgt een toelichting per werkblad. 1. FUNCTIES EN KAPITAALLASTEN In dit werkblad worden enkele gegevens uitgevraagd inzake de toelating voor functies en de kapitaallasten. De toelating bepaalt voor welke prestaties productieafspraken mogelijk zijn. De gegevens met betrekking tot de kapitaallasten zijn van belang voor de berekening van de kapitaallastenvergoeding in het kader van de normatieve huisvestingscomponent (NHC) in Toelating voor functies In dit werkblad wordt allereerst opgevraagd voor welke functies de zorgaanbieder is toegelaten. Vul dit eerst in. Dit bepaalt voor welke prestaties productieafspraken mogelijk zijn. Op dit eerste regel kunt u aangeven of u een zogenaamde Zorgverlener Zonder Personeel (ZZPer) bent. 1.2 Kapitaallasten In onderdeel 1.2 worden enkele gegevens uitgevraagd die van belang zijn voor de berekening van de kapitaallastenvergoeding in het kader van de NHC in Bepaling nieuwe/bestaande zorgaanbieders Hier wordt bepaald of u onder de Beleidsregel tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieders (CA ) of onder Beleidsregel Invoering en tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) en inventaris nieuwe zorgaanbieders (CA ) valt. Dit is van belang voor de NHC-afspraken. Zorgaanbieders met bestaande NZa-nummers en zorgaanbieders die fuseren per zijn bestaande zorgaanbieders waarvoor de Beleidsregel tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieders (CA ) geldt. Indien u reeds bent aangemerkt als nieuwe aanbieder (zie regel 8 van de algemene gegevens van de rekenstaat) dan bent u dit automatisch ook in het budgetformulier. U hoeft dan op dit werkblad niets in te vullen (zie regel 1409).

3 Circulaire /11930 Aan zorgaanbieders die als NZa-nummer 9999 hebben ingevuld, wordt gevraagd of zij een fusie-instelling zijn. Een zorgaanbieder is een fusie-instelling als deze per 1 januari 2012 is ontstaan door een samenvoeging van bestaande NZa-nummers. Indien dit het geval is, dan dient u de vraag met ja te beantwoorden. Voor de fusie-instelling geldt de Beleidsregel tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieders (CA ). Een zorgaanbieder met NZa-nummer 9999 die de vraag over de fusie-instelling met nee heeft beantwoord, is een nieuwe zorgaanbieder. Hiervoor geldt de Beleidsregel Invoering en tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) en inventaris nieuwe zorgaanbieders (CA ). 3 van 10 Op regel 1410 ziet u of u als nieuwe of als bestaande zorgaanbieder aangemerkt wordt. LET OP! De keuze die u in tabel maakt is eenmalig. Als u deze keuze later wil veranderen moet u het formulier opnieuw downloaden en invullen Toerekening intramurale kapitaallasten (alleen voor bestaande zorgaanbieders) Indien u naast AWBZ-zorg ook Zvw-zorg met betrekking tot geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en/of curatieve GGZ (cggz) en/of forensische zorg (FZ) in een strafrechtelijk kader levert, dan worden conform artikel 5 van de Beleidsregel invoering normatieve huisvestigingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieder (CA ), de intramurale kapitaallasten 2013 verdeeld op basis van de procentuele verhouding van de NHC-waarde (productie x NHC-tarief) van de intramurale productieafspraak in De invoertrajecten voor de Zvw cggz en de forensische zorg zijn vastgelegd in de Beleidsregels invoering en tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) in de curatieve GGZ en in de Beleidsregel invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) in de forensische zorg. De kapitaallasten die toegerekend worden aan Zvw GRZ, cggz en justitie worden in mindering gebracht op het AWBZ budget Bepaling bestaande zorgaanbieder met intramurale Zvw-zorg en/of intramurale strafrechtelijke forensische zorg Dit onderdeel bepaalt of de verdeling van de intramurale kapitaallasten op u van toepassing is. Hier geeft u aan of naast AWBZ ook intramurale Zvw-GRZ, Zvw-cGGZ en/of intramurale strafrechtelijke forensische zorg wordt geleverd. Zvw Geriatrisch revalidatiezorg (GRZ) In dit onderdeel van de werkblad wordt de NHC-waarde voor de GRZ productie in 2012 berekend. Hier dient u het aantal dagen op te geven conform de laatste rekenstaat De totale NHC-waarde GRZ bepaalt de verhouding van de intramurale kapitaallasten GRZ t.o.v. de totale AWBZ intramurale kapitaallasten in het budget Zvw curatieven geestelijke gezondheidszorg (cggz) Dit onderdeel heeft betrekking op de kapitaallasten cggz in de AWBZ rekenstaat. Op betreffende regels vermeldt u het aantal dagen in 2012 per verblijfscategorie, Psychiatrisch Medische Unit (PMU) en beveiligingsniveau.

4 Circulaire /11930 Justitie strafrechtelijke forensische zorg Hier vermeldt u de private productieafspraken met het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit betreft de dagen die in 2012 zijn afgesproken voor beveiligingsniveau één tot en met drie en de prestatie SGLVG. Het betreft alleen de dagen die betrekking hebben op intramurale zorg waarvan de kapitaallasten nagecalculeerd worden op basis van de Beleidsregel kapitaallasten (CA ) in de AWBZ rekenstaat. 4 van 10 AWBZ Bij het onderdeel AWBZ wordt de NHC-waarde berekend van de AWBZ productie in 2012 (exclusief de NHC-waarde van de GRZ productie) aan de hand van de gegevens uit de meest actuele rekenstaat Procentuele verdeling intramurale kapitaallasten In onderdeel wordt de verdeling van de intramurale kapitaallasten weergegeven op basis van de verhouding van de NHC-waarde van de intramurale productie. Deze verdeling kunt u desgewenst gemotiveerd bijstellen conform de in artikel 5.6 van Beleidsregel invoering normatieve huisvestigingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieder CA gestelde voorwaarden. Na vaststelling van de kapitaallastenverhouding 2013 vindt geen herziening meer plaats voor het jaar Nacalculeerbare kapitaallasten 2013 (alleen voor bestaande aanbieders) De bedoeling van de opgave in dit onderdeel is om inzicht te krijgen in de stand van de kapitaallasten 2013 met betrekking tot afschrijving, doorberekende kapitaallasten, rente, huur en erfpacht en kapitaallasten bij uitbesteding ingevolge artikel 6, 7, 8 en 12 van de Beleidsregel kapitaallaten bestaande zorgaanbieders (CA ). Het verschil tussen de opgegeven stand 2013 en de stand van 2012 wordt geboekt in de rekenstaat Geen onderdeel van deze opgave zijn: - de kapitaallasten van instandhouding, inventaris en kleinschalig wonen ingevolge artikel 9, 10 en 11 van de Beleidsregel kapitaallasten bestaande zorgaanbieders (CA ), - de kapitaallasten zorginfrastructuur van de Beleidsregel zorginfrastructuur (CA ) - en de voorlopige correctie extramurale kapitaallasten van de Beleidsregel afbouw voorlopige mutatie in verband met extramurale kapitaallasten (CA ). De kapitaallasten zorginfrastructuur kunnen in onderdeel zorginfrastructuur 2013 opgegeven worden Zorginfrastructuur 2013 De huidige en verwachte kapitaallasten en overige kosten zorginfrastructuur ingevolge de Beleidsregel zorginfrastructuur (CA ) kunnen in dit onderdeel opgegeven worden.

5 Circulaire /11930 Invulinstructie onderdeel en 1.2.5: In de kolom rekenstaat 2012 geeft u de kapitaallasten op volgens de onderbouwing van prestatieregel 603 Nacalculeerbare kapitaallasten van de meest actuele rekenstaat De overige kosten zorginfrastructuur staan in de onderbouwing van prestatieregel 400 Overig. In de kolom verwacht 2013 geeft u de verwachte stand van de kapitaallasten en overige kosten zorginfrastructuur 2013 op. De kapitaallasten van instandhouding, inventaris, kleinschalig wonen en voorlopige correctie i.v.m. extramurale kapitaallasten dienen niet opgegeven te worden in kolom rekenstaat 2012 en verwacht van TOELATING EN CAPACITEIT In dit werkblad worden in onderdeel 2.1 capaciteitswijzigingen uitgevraagd. Sinds rekenstaatjaar 2011 vallen de exploitatiegevolgen van nieuwe of gewijzigde capaciteit onder de contracteerruimte. Ook in 2013 is er derhalve geen formulier mutatie capaciteit en kleinschalig wonen, maar geeft u alle capaciteitsmutaties in dit budgetformulier of in het herschikkingsformulier 2013 op. Indienen op een ander moment is niet mogelijk. U vult alleen capaciteitswijzigingen met een ingangsdatum in 2013 in. Voor capaciteitswijzigingen met een ingangsdatum in 2012 gebruikt u het herschikkingsformulier U kunt ook capaciteitswijzigingen ingeven waarvoor u nog geen toelating hebt ontvangen of aangevraagd. Op het moment van indiening van het herschikkingsformulier 2013 dienen alle benodigde toelatingswijzigingen te zijn aangevraagd bij of afgegeven door het CIBG. Hierover bent u geïnformeerd middels een brief van 8 juni 2011 (11D , CARE/AWBZ/11/013). In onderdeel 2.2 worden de bedden GGZ kinderen en jeugd en bijzondere bedden GHZ uitgevraagd. Voor een aantal prestaties is een specifieke toelating vereist om de afspraak te kunnen maken. Sinds 2012 is er geen toelating SGLVG verblijf meer nodig om een afspraak VG7 te maken. Hetzelfde geldt voor de toelating observatie: deze is niet meer nodig om de toeslag observatie af te spreken. Onderdeel 2.3 op het werkblad totale capaciteit berekent op welke capaciteit u uitkomt na verwerking van het herschikkingsformulier 2012 en het budgetformulier Dit onderdeel is slechts een hulpmiddel. Invullen is niet verplicht en de NZa zal geen controle uitvoeren op de door u ingevulde gegevens. 3. INTRAMURALE ZORGPRESTATIES (ZZP) In het werkblad Intramuraal maakt u ZZP-afspraken inclusief eventuele capaciteitsmutaties ten laste van de contracteerruimte. Bij deze afspraken spreekt u een ZZP-prijs af conform beleidsregel CA exclusief NHC. In de kolommen daarna wordt voor bestaande aanbieders de afgesproken ZZP-prijs standaard opgehoogd met 20% van het maximum NHC-tarief conform beleidsregel CA Nieuwe aanbieders kunnen een NHC-tarief afspreken tot het maximum NHC-tarief conform diezelfde beleidsregel. De afgesproken ZZP-prijs inclusief 20% van het standaard of afgesproken NHC-tarief komt op uw tariefbeschikking. Als u een nieuwe aanbieder bent en u wilt geen NHC afspreken, vul dan 0,01 in de kolom NHC (in ) in.

6 Circulaire /11930 De intramurale zorgprestaties zijn op enkele onderdelen gewijzigd. Hierover bent u geïnformeerd via circulaire Care/AWBZ/12/07c van 1 juli Hieronder zijn enkele voor het formulier relevante wijzigingen kort opgesomd: De ondergrens van de bandbreedte van de ZZP-tarieven is met ingang van 2013 verdwenen. Hierdoor is alleen nog sprake van maximum tarieven. De tarieven voor de GGZ en GHZ zijn verlaagd. De tarieven zijn terug gezet op het basisniveau van vóór de ingezette intensiveringsmiddelen (convenant) zoals in het Begrotingsakkoord 2013 is uitgewerkt. Het beleid en de tarieven behorend bij het vervoer van en naar de dagactiviteit zijn aangepast vanwege de taakstelling op vervoer. Met ingang van 2013 wordt een deel van de somatische revalidatiezorg overgeheveld naar de Zorgverzekeringswet. De prestatie ZZP VV9a is daarmee uit de beleidsregel en het formulier verwijderd. De bijbehorende transitietarieven golden alleen voor de overgangsjaren 2011 en 2012 en zijn met ingang van 2013 eveneens uit de beleidsregel en het formulier verwijderd. 6 van 10 Verder zijn nog een aantal tabellen gewijzigd en/of toegevoegd: Tabel NHC voor toeslag forensische zorg zonder strafrechtelijke titel (NSFP) De tijdelijke normen voor NSFP met en zonder dagbesteding uit 2012 zijn vervallen. Hiervoor in de plaats is één indicatief NHC-tarief inclusief dagbesteding gekomen. De afspraak voor deze NHC volgt de afspraak van Z922 Niet strafrechtelijke forensische psychiatrie (NSFP). Tabel Toeslag kinderdagcentra GHC (KDC) In 2012 is een normatieve opslag voor kapitaallasten van kinderdagcentra ingevoerd. Deze opslag is hoger dan de NHC-modules voor dagbesteding en voor behandeling. Daarom kan een toeslag op de NHC s afgesproken worden voor de kapitaallasten van de kinderdagcentra voor gehandicapten (KDC). Zie voor nadere uitleg artikel in de Toelichting van beleidsregel CA Tabel 3.6 Opslag kapitaallasten dagbesteding (80%) Voor zorgaanbieders die zijn toegelaten voor verblijf en niet voor behandeling is het mogelijk om de kapitaallastencomponent voor de dagbesteding via de opslag kapitaallasten af te spreken. De voorwaarde hierbij is dat de kapitaallasten niet op andere wijze worden vergoed. Vanwege de overgang naar NHC-vergoeding wordt de huidige vergoeding in de vorm van de opslag kapitaallasten geleidelijk afgebouwd. Vandaar dat met ingang van 2013 hiervan slechts 80% wordt meegenomen op de tariefbeschikking. De overige 20% verloopt reeds via de NHC-tarieven als opslag op de afgesproken ZZP-prijzen in de onderdelen 3.1 t/m 3.4. Overigens zijn de inventariskosten uit de opslag kapitaallasten gehaald. Deze kunt u apart afspreken in tabel Zie voor verdere toelichting paragraaf 5.6 van beleidsregel CA Tabel Opslag inventaris dagbesteding (100%) In het kader van de verdergaande overgang naar NHC zijn de inventariskosten dagbesteding uit de opslag kapitaallasten dagbesteding gehaald. Deze kunt u nu apart afspreken in deze tabel. De opslag inventaris dagbesteding worden voor 100% vergoed. Tabel 3.7 Vervoer dagbesteding intramuraal In deze tabel kunt u afspraken maken over cliëntenvervoer van en naar de locatie waar de dagbesteding wordt aangeboden. Al het overige vervoer (bijvoorbeeld intern transport) valt buiten het bereik van deze afspraken.

7 Circulaire /11930 Tabel 3.9 ZZP-meerzorg De ZZP-meerzorg is een declarabele prestatie voor de bekostiging van zorg zoals bepaald in artikel 1a, tweede lid, onder a in de Regeling zorgaanspraken AWBZ. Meerzorg is zorg die aanvullend op een ZZP wordt geleverd. De deelprestaties woonzorg, dagbesteding en behandeling zijn de bouwstenen van het ZZP-meerzorg. De zorgaanbieder kan per deelprestatie een prijs afspreken, waarbij ook de totale omzet kan worden opgegeven. Zie voor verdere toelichting beleidsregel CA van GGZ KINDEREN EN JEUGD In het werkblad 'GGZ kinderen & jeugd' kunt u op basis van de oude parameters afspraken maken. Zie hiervoor beleidsregel CA In 2013 vallen de intramurale prestaties ten behoeve van Kinderen en Jeugd in de GGZ nog niet onder de ZZP-systematiek. Omdat bij de afspraken GGZ kinderen en jeugd de prijs niet onderhandelbaar is kan op regel 3134 intramurale individuele prijsafspraak (loon- en materiële kosten) kinderen en jeugdigen een totale neerwaartse bijstelling van de afspraken GGZ kinderen & jeugd worden afgesproken. Conform beleidsregel CA en CA wordt in onderdeel 4.8 aan deze prestaties een indicatieve norm voor de kapitaallasten toegekend. In 2013 hoeft u geen specificatie van de dagen behorende bij deze normen op te geven. In onderdeel 4.8 en 4.9 worden de berekeningen automatisch gemaakt voor bestaande aanbieders. Nieuwe zorgaanbieders kunnen hier wel een prijsafspraak maken. De normen in onderdeel 4.8 zijn indicatief. Indien de definitief vastgestelde tarieven hiervan afwijken, zal een herzien formulier gepubliceerd worden. Voor een juist beslag op de contracteerruimte dient u altijd het herziene formulier te gebruiken. 5. EXTRAMURALE ZORGPRESTATIES Hier kunt u afspraken maken voor extramurale zorg conform beleidsregel CA over prestaties behorende bij functies waarvoor u bent toegelaten. Nieuw zijn de prestaties in verband met zorg op afstand (H136, H107 en H305). Daarnaast zijn de prestaties gekoppeld aan de functie Uitleen van verpleegartikelen vervallen. 6. DAGBESTEDING EN VERVOER Hier kunt u afspraken maken voor dagbesteding en vervoer conform beleidsregel CA dit is bedoeld voor de volgende cliënten: 1. Thuiswonende cliënten die extramurale dagbesteding bij uw zorgaanbieder krijgen; 2. Cliënten die bij een andere zorgaanbieder intramuraal verblijven maar bij u als zorgaanbieder alleen dagbesteding afnemen. De verblijfsaanbieder spreekt dan een ZZP-dag zonder dagbesteding af. Het werkblad is gesplitst in een extramuraal en een intramuraal deel. Zie voor verdere uitleg onze factsheet:

8 Circulaire /11930 Voor cliënten die zijn geïndiceerd in of aangewezen op deze ZZP s met dagbesteding én de dagbesteding bij een andere zorgaanbieder afnemen dan waar ze verblijven, kan een vergoeding voor de kapitaallasten voor de dagbesteding worden afgesproken. De voorwaarde hierbij is dat de kapitaallasten niet op andere wijze worden vergoed. Dit is opgenomen in de beleidsregel Prestatiebeschrijvingen en tarieven dagbesteding en vervoer AWBZ. Vanaf 2013 is ook deze (opslag) kapitaalslasten dagbesteding opgenomen in het invoertraject integrale tarieven AWBZ. Gedurende het bestaande overgangstraject tot 2018 wordt overgegaan naar de NHC-vergoeding. In deze periode wordt de huidige vergoeding in de vorm van de opslag kapitaallasten geleidelijk afgebouwd. 8 van 10 De energiekosten, onderhoudskosten en inventariskosten zijn geen onderdeel van de Normatieve Huisvesting Component. Energie- en onderhoudskosten zijn reeds opgenomen in de vergoeding voor de materiële kosten. In de oude opslag kapitaallasten waren deze kosten wel opgenomen maar de opslag is hiervoor nu geschoond. De inventariskosten zijn uit de opslag kapitaallasten gehaald en apart gepresenteerd. Deze kunnen vanaf 2013 separaat worden afgesproken. Voorbeeld Stel productieafspraak dagdelen 3 VG en dagdelen 4 VG (cliënten die dagbesteding bij de zorgaanbieder afnemen en niet verblijven bij deze zorgaanbieder). Productieafspraak Afspraak NHC Totaal Dagbesteding VG aantal (in ) H900 Dagbesteding VG-licht (VG1-VG4) , Kapitaallasten deel 20% Afspraak NHC Totaal Kapitaallasten dagbesteding VG (NHC) aantal (in ) NHC (=20%) Y493 3 VG , Y494 4 VG , Kapitaallasten deel 80% Totaal Afgesproken Totaal Kapitaallasten dagbesteding VG/LG/ZG (80%) aantal prijs (in ) beslag (=80%) H908 Kapitaallasten dagbesteding VG , Totaal Afgesproken Totaal Inventaris dagbesteding VG/LG/ZG (100%) aantal prijs (in ) beslag H909 Inventaris dagbesteding VG , Totaal beslag dagbesteding VG incl. kapitaallasten en inventaris

9 Circulaire / VOLLEDIG PAKKET THUIS In het werkblad VPT kunt u afspraken maken over Volledig Pakket Thuis conform beleidsregel CA van 10 Nieuw in dit werkblad zijn de onderdelen 7.4 Opslag kapitaallasten dagbesteding en 7.5 Opslag inventaris dagbesteding. Gewijzigd is het onderdeel 7.7 Vervoerskosten dagbesteding intramuraal. Hieronder volgt een nadere toelichting hierover. Tabel t/m Opslag kapitaallasten dagbesteding (20%) Voor cliënten die zijn geïndiceerd voor, of aangewezen op een VG-ZZP, LG-ZZP, ZG-ZZP of GGZ-ZZP met dagbesteding en deze in de vorm van een VPT afnemen kan een toeslag voor kapitaallasten en inventaris van dagbesteding worden afgesproken, zoals bepaald in de Beleidsregel prestatiebeschrijvingen en tarieven zorgzwaartepakketten. Wanneer een cliënt verblijft in een instelling zónder behandeling en deze instelling levert dagbesteding aan deze cliënt (ZZP inclusief dagbesteding), gelden voor deze zorgaanbieder de NHC-tarieven voor dagbesteding per dag. In de tabellen t/m kunt u hiervoor NHC afspraken maken. Voor bestaande aanbieders wordt hierbij standaard uitgegaan van het maximum NHC-tarief. Nieuwe aanbieders kunnen hierbij een NHC-tarief afspreken tot het maximum NHC-tarief (zie voor de maximum NHC-tarieven beleidsregel CA ). Omdat het hier gaat om NHC-tarieven wordt 20% van het standaard (bij bestaande aanbieders) of afgesproken (bij nieuwe aanbieders) NHC-tarief op uw tariefbeschikking opgenomen. De overige 80% verloopt via de afspraken in tabel Opslag kapitaallasten dagbesteding (80%). De aantallen die u afspreekt in de tabellen t/m gelden als maximum voor de af te spreken aantallen in tabel Tabel Opslag kapitaallasten dagbesteding (80%) Voor zorgaanbieders die zijn toegelaten voor verblijf en niet voor behandeling is het mogelijk om de kapitaallastencomponent voor de dagbesteding via de opslag kapitaallasten af te spreken. De voorwaarde hierbij is dat de kapitaallasten niet op andere wijze worden vergoed. Vanwege de overgang naar NHC-vergoeding wordt de huidige vergoeding in de vorm van de opslag kapitaallasten geleidelijk afgebouwd. Vandaar dat met ingang van 2013 hiervan nog maar 80% wordt meegenomen op de tariefbeschikking. De overige 20% verloopt via de tabellen t/m (zie hierboven). Overigens zijn de inventariskosten uit de opslag kapitaallasten gehaald. Deze kunt u apart afspreken in tabel 7.5. Tabel 7.5 Opslag inventaris dagbesteding (100%) In het kader van de verdergaande overgang naar NHC zijn de inventariskosten dagbesteding uit de opslag kapitaallasten dagbesteding gehaald. Deze kunt u nu apart afspreken in deze tabel. De opslag inventaris dagbesteding worden voor 100% vergoed. Tabel 7.7 Vervoer dagbesteding intramuraal In deze tabel kunt u afspraken maken over cliëntenvervoer van en naar de locatie waar de dagbesteding wordt aangeboden. Al het overige vervoer (bijvoorbeeld intern transport) valt buiten het bereik van deze afspraken.

10 Circulaire / OVERIGE AFSPRAKEN In dit werkblad kunt u afspraken maken voor: Bekostiging Intensieve Kindzorg (BIKZ): Ook in 2013 vindt geen korting plaats op de bekostiging van verpleegkundige zorg aan ernstig zieke kinderen in het geval van een overschrijding van de contracteerruimte AWBZ. De NZa wijst u er echter op dat alleen gemaakte productieafspraken voor bekostiging in aanmerking komen. Bij de herschikking dienen de productieafspraken daarom te worden aangepast aan de daadwerkelijk geleverde zorg. De betreffende groep is afgebakend bij de indicatiestelling zie hiervoor artikel van beleidsregel CA en de toelichting hierop; Bekostiging Voedselweigering: een beperkt aantal aanbieders levert zorgt inzake voedselweigering. Deze daadwerkelijke geleverde zorg blijft buiten een eventuele korting als gevolg van overschrijding van de contracteerruimte: zie bovenstaande bepalingen bij BIKZ en zie hiervoor artikel van beleidsregel CA ; Wachtlijstmiddelen jeugd-lvg: deze zijn m.i.v komen te vervallen Ketenzorg dementie: conform beleidsregel CA kunt u afspraken maken voor ketenzorg dementie. De middelen zijn op dezelfde wijze als in 2012 verdeeld over de zorgkantoorregio s. Indien u een afspraak maakt dient u een aantal en een tarief op te geven, resulterend in het beslag op de geoormerkte middelen. In een bijlage dient u te specificeren welk project uitgevoerd wordt; Inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing: conform beleidsregel CA kan in geval van gedwongen verhuizing bij verzorgingshuizen een vergoeding worden toegekend. De uitkomst gaat niet ten laste van de contracteerruimte; ADL-assistentie: zie hiervoor beleidsregel CA Specifieke zorgaanbieders kunnen hier afspraken maken over de zorg geleverd in ADL-clusterwoningen. 10 van RECAPITULATIE In dit werkblad worden de uitkomsten van de door u gemaakte afspraken weergegeven. De totaalbedragen vindt u in het werkblad CR2013 voorin het formulier. De volgende tabellen worden getoond: 9.1 ZZP-afspraken: hier wordt de financiële waarde van uw afspraken getoond, gesplitst in zonder en met behandeling. De waarden bij Totaal en bij NHC s worden zichtbaar in uw rekenstaat. 9.2 Recapitulatie Normatieve Huisvestigingscomponent: hier worden de uitkomsten van de bladen Intramuraal, GGZ kinderen&jeugd en dagbesteding en vervoer getoond voor wat betreft de NHC en de indicatieve norm. In tabel worden de NHC s ten laste van de contracteerruimte getoond, in tabel wordt de resterende 80% getoond. Deze worden bij nieuwe aanbieders toegevoegd aan de aanvaardbare kosten.

TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010

TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010 TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010 ALGEMEEN Dit formulier wordt gebruikt als budgetformulier 2010 voor de budgetronde van 1 november 2009. Capaciteitswijzigingen en bijbehorende productie die vanaf 1 januari

Nadere informatie

Met deze circulaire wordt u geïnformeerd over het formulier Budget 2012 ten behoeve van de novemberronde Aanpassing van beleidsregels.

Met deze circulaire wordt u geïnformeerd over het formulier Budget 2012 ten behoeve van de novemberronde Aanpassing van beleidsregels. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D Aan besturen van AWBZ-instellingen alle GGZ-instellingen (Care en Cure) de zorgkantoren en de zorgverzekeraars Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en regelingen voor 2014 en 2015 toegelicht.

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en regelingen voor 2014 en 2015 toegelicht. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

TOELICHTING BUDGET 2008 GEHANDICAPTENZORG

TOELICHTING BUDGET 2008 GEHANDICAPTENZORG TOELICHTING BUDGET 2008 GEHANDICAPTENZORG Algemeen Lees eerst deze toelichting voordat u het formulier invult! De werkbladen zijn met een wachtwoord beveiligd. Indien u een onjuistheid ontdekt of vragen

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c / Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieders. Bijlage 2 bij circulaire Care/AWBZ/11/12c

BELEIDSREGEL CA Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieders. Bijlage 2 bij circulaire Care/AWBZ/11/12c Bijlage 2 bij circulaire Care/AWBZ/11/12c BELEIDSREGEL Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieders Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening

Nadere informatie

TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ

TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding Geldig tot en met TB/FZ-0003 6 november 2012 1 januari 2013 31 december 2013 De Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden.

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden. Bijlage 2 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Contracteerruimte 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

TOELICHTING BUDGET 2009 GHZ

TOELICHTING BUDGET 2009 GHZ TOELICHTING BUDGET 2009 GHZ Algemeen De werkbladen zijn met een wachtwoord beveiligd. Indien u een onjuistheid ontdekt, verzoeken wij u dit via e-mail aan de NZa door te geven (care@nza.nl). Alle in te

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care AWBZ/Care/12/07c 12D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care AWBZ/Care/12/07c 12D Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Deze beleidsregel is daarnaast van toepassing op zorg die wordt geleverd. door bestaande zorgaanbieders als bedoeld in artikel 3.

Deze beleidsregel is daarnaast van toepassing op zorg die wordt geleverd. door bestaande zorgaanbieders als bedoeld in artikel 3. Bijlage 19 bij circulaire Care/AWBZ/12/07c BELEIDSREGEL Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieders Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening

Nadere informatie

Inhoudsopgave nacalculatieformulier 2015

Inhoudsopgave nacalculatieformulier 2015 Inhoudsopgave nacalculatieformulier 2015 Pagina 1, Voorblad Pagina 2, Intramurale prestaties Pagina 3, Modulaire zorg Pagina 4, Volledig pakket thuis (VPT) Pagina 5, Overige afspraken Pagina 6, Capaciteitsmutaties

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-523. Volledig Pakket Thuis

BELEIDSREGEL CA-300-523. Volledig Pakket Thuis BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Op grond van artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Het formulier 'Budget 2005 en voorlopige nacalculatie 2004' is vanaf heden te downloaden van onze website (www.ctg-zaio.nl) 1.

Het formulier 'Budget 2005 en voorlopige nacalculatie 2004' is vanaf heden te downloaden van onze website (www.ctg-zaio.nl) 1. Aan de besturen van de AWBZ-instellingen sector V&V en de zorgkantoren Utrecht, 14 januari 2005 Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: CSTS/CWIT/ihot/CARE/650/05/1c Behandeld door: mevr. C.F.C. Steennis

Nadere informatie

Nummer Datum ingang Datum vaststelling Datum verzending TB/FZ januari september 2014 n.v.t.

Nummer Datum ingang Datum vaststelling Datum verzending TB/FZ januari september 2014 n.v.t. TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ Nummer Datum ingang Datum vaststelling Datum verzending TB/FZ-0006 1 januari 2014 10 september 2014 n.v.t. Volgnr. Geldig tot Behandeld door 01 1 januari

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011.

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011. BELEIDSREGEL Nacalculatie 2011 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels.

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels. Bijlage 6 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten:

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten: > Retouradres Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/13/05c /58778

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/13/05c /58778 Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders

Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders BELEIDSREGEL Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening

Nadere informatie

Zolang de eindcalculatie voor jaar t nog niet bekend is wordt de door de

Zolang de eindcalculatie voor jaar t nog niet bekend is wordt de door de BELEIDSREGEL Indexatie AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

c. De termijn waarvoor deze beleidsregel geldt loopt tot en met 31 december 2011.

c. De termijn waarvoor deze beleidsregel geldt loopt tot en met 31 december 2011. Bijlage 25 bij circulaire AWBZ/Care/10/10c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis (VPT) 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op de zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Algemene Wet

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), TARIEFBESCHIKKING FORENSISCHE ZORG Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding 24 november 2017 1 januari 2018 Volgnr. Geldig tot en met 01 31 december 2018 De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft

Nadere informatie

Van Telefoonnummer adres Kenmerk beleidsregels 2013 en juni 2013

Van Telefoonnummer  adres Kenmerk beleidsregels 2013 en juni 2013 Memo Aan brancheorganisaties Van Telefoonnummer E-mailadres 030 296 89 12 hhendriks@nza.nl Onderwerp Datum beleidsregels 2013 en 2014 26 juni 2013 Geachte mevrouw, mijnheer, De directie Care heeft een

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015 BELEIDSREGEL Budgettaire kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering CI/17/36c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering CI/17/36c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Aanvaardbare kosten AWBZ 2012

BELEIDSREGEL CA Aanvaardbare kosten AWBZ 2012 BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Invoering normatieve inventariscomponent (nic) in de forensische zorg

Invoering normatieve inventariscomponent (nic) in de forensische zorg BELEIDSREGEL Invoering normatieve inventariscomponent (nic) in de forensische zorg Ingevolge artikel 6 van het Besluit uitbreiding en beperking werkingssfeer Wet marktordening gezondheidszorg (Bub Wmg)

Nadere informatie

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden.

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden. BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2013 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Indexatie Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders

Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders BELEIDSREGEL Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c / Aan de besturen van de AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2012 2013 30 597 Toekomst AWBZ E Ontvangen ter Griffie van de Eerste Kamer op 5 oktober 2012. Het besluit tot het doen van een aanwijzing kan niet eerder

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5119

BELEIDSREGEL BR/CU-5119 BELEIDSREGEL Eenmalige verrekening overgangsregeling kapitaallasten kind en jeugd Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272 Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), TARIEFBESCHIKKING FORENSISCHE ZORG Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding 30 juni 2017 1 januari 2018 Volgnr. Geldig tot en met 01 31 december 2018 De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), TARIEFBESCHIKKING FORENSISCHE ZORG Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding TB/REG-17601-01 27 juni 2016 1 januari 2017 Volgnr. Geldig tot en met 01 31 december 2017 De Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/11c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/11c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa.

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa. Bijlage 1 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Definities AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht.

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1509b. Prestatiebeschrijvingen en tarieven volledig pakket thuis. Bijlage 9 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c

BELEIDSREGEL CA-BR-1509b. Prestatiebeschrijvingen en tarieven volledig pakket thuis. Bijlage 9 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c Bijlage 9 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven volledig pakket thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33014 27 november 2013 Aanwijzing van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 november 2013,

Nadere informatie

de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Datum Betreft voorlopige contracteerruimte 2014

de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Datum Betreft voorlopige contracteerruimte 2014 > Retouradres VWS, Postbus 20350, 2550EJ DEN HAAG de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Directie Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F

Nadere informatie

Behandeld door E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure vragencare@nza.nl CI/12/77c Directie Zorgmarkten Care

Behandeld door E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure vragencare@nza.nl CI/12/77c Directie Zorgmarkten Care Aan alle zorgaanbieders die GRZ leveren en de zorgkantoren/zorgverzekeraars Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 0900 770 70 70 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

3.1 Contracteerruimte Het totale financiële kader van de zorgkantoren bestemd voor de zorginkoop in jaar t.

3.1 Contracteerruimte Het totale financiële kader van de zorgkantoren bestemd voor de zorginkoop in jaar t. BELEIDSREGEL Contracteerruimte 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/16/19c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Invoering zorgzwaartepakketten

Invoering zorgzwaartepakketten Bijlage 3 bij circulaire Care/AWBZ/09/21c BELEIDSREGEL Invoering zorgzwaartepakketten 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Algemene Wet

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw BELEIDSREGEL Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c / Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg.

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg. Bijlage 25 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

Invoering normatieve inventariscomponent (NIC) in de langdurende gespecialiseerde ggz

Invoering normatieve inventariscomponent (NIC) in de langdurende gespecialiseerde ggz BELEIDSREGEL Invoering normatieve inventariscomponent (NIC) in de langdurende gespecialiseerde ggz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18627 8 juli 2013 Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Vastgesteld op 25 juni 2013 NR/CA-300-019 Ingevolge artikel 37 en

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 2 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa.

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa. Bijlage 4 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Definities Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ BELEIDSREGEL Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met

Nadere informatie

Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders

Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders Bijlage 3 bij circulaire Wlz/16/21c BELEIDSREGEL Invoering normatieve huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1608a. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c

BELEIDSREGEL CA-BR-1608a. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Bijlage 15 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering.

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering. Bijlage 24 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c BELEIDSREGEL BR/REG-17141 Budgettair kader Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de

Nadere informatie

Het doel van deze beleidsregel is om de regionale verdeling van het

Het doel van deze beleidsregel is om de regionale verdeling van het Bijlage 1 bij circulaire Wlz/16/21c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie.

De Beleidsregel nacalculatie bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie. Bijlage 1 bij circulaire Care/AWBZ/10/17c BELEIDSREGEL NACALCULATIE Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van VWS DLZ Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T

Nadere informatie

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Bijlage 3 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

De NHC-tarieven zijn gebaseerd op de definitieve index 2014. Het bedrag voor inventaris bevat de voorlopige gezondheidszorgindex 2014.

De NHC-tarieven zijn gebaseerd op de definitieve index 2014. Het bedrag voor inventaris bevat de voorlopige gezondheidszorgindex 2014. Bijlage 21 bij circulaire CARE/AWBZ/13/5c BELEIDSREGEL Invoering en tarieven normatieve huisvestingscomponent () en inventaris nieuwe zorgaanbieders Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c,

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz. Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz. Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c / Aan de besturen van Wlz instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

4.1 Forensische zorg Zorg als bedoeld in artikel 2 van het Interimbesluit forensische zorg. 1

4.1 Forensische zorg Zorg als bedoeld in artikel 2 van het Interimbesluit forensische zorg. 1 REGELING Verplichte informatieverstrekking zorgaanbieders van forensische zorg Ingevolge artikel 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de navolgende

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5035. Extramurale zorg GGZ Zvw

BELEIDSREGEL BR/CU-5035. Extramurale zorg GGZ Zvw BELEIDSREGEL BR/CU-5035 Extramurale zorg GGZ Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/FZ-0007

BELEIDSREGEL BR/FZ-0007 BELEIDSREGEL BR/FZ-0007 INVOERING NORMATIEVE HUISVESTINGSCOMPONENT (NHC) FORENSISCHE ZORG Ingevolge artikel 6 van het Besluit uitbreiding en beperking werkingssfeer Wet marktordening gezondheidszorg (Bub

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 30 597 Toekomst AWBZ Nr. 213 Ontvangen ter Griffie van de Tweede Kamer op 26 september 2011. Het besluit tot het doen van een aanwijzing kan niet

Nadere informatie

De bedragen zijn op prijspeil Het bedrag voor inventaris bevat de voorlopige gezondheidszorgindex 2013.

De bedragen zijn op prijspeil Het bedrag voor inventaris bevat de voorlopige gezondheidszorgindex 2013. Bijlage 21 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Invoering en tarieven normatieve huisvestingscomponent () en inventaris nieuwe zorgaanbieders Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c,

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU Tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) curatieve GGZ

BELEIDSREGEL BR/CU Tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) curatieve GGZ BELEIDSREGEL Tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) curatieve GGZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Nationaal Programma Ouderenzorg 2014

BELEIDSREGEL CA Nationaal Programma Ouderenzorg 2014 BELEIDSREGEL Nationaal Programma Ouderenzorg 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

3.3 ZZP-meerzorg tarief Het bedrag per dag dat in rekening gebracht kan worden ter vergoeding van de door de zorgaanbieder geboden ZZP-meerzorg.

3.3 ZZP-meerzorg tarief Het bedrag per dag dat in rekening gebracht kan worden ter vergoeding van de door de zorgaanbieder geboden ZZP-meerzorg. Bijlage 23 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c REGELING Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg AWBZ Ingevolge de artikelen 36, derde lid, 37, eerste lid en artikel 38 derde lid van de Wet marktordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5069. Extramurale curatieve GGZ

BELEIDSREGEL BR/CU-5069. Extramurale curatieve GGZ BELEIDSREGEL Extramurale curatieve GGZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit.

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit. Bijlage 12 bij circulaire Care/AWBZ/09/17c REGELING Declaratie AWBZ-zorg Gelet op artikel 37 en artikel 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende

Nadere informatie

d. Met deze beleidsregel vervalt Artikel 9.4 lid b van de beleidsregel Extramurale zorg CA-289 (2008).

d. Met deze beleidsregel vervalt Artikel 9.4 lid b van de beleidsregel Extramurale zorg CA-289 (2008). Bijlage bij circulaire Care/AWBZ/09/22c Beleidsregel Lumpsum Zintuiglijk Gehandicapten 2009 1. Algemeen Kenmerk a. Deze beleidsregel is van toepassing op de zorg of dienst als omschreven bij of krachtens

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz 2015

Budgettair kader Wlz 2015 Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/13c Budgettair kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie 2012 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2012.

De Beleidsregel nacalculatie 2012 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2012. BELEIDSREGEL Nacalculatie 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet Marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU Extramurale GGZ Zvw

BELEIDSREGEL BR/CU Extramurale GGZ Zvw BELEIDSREGEL Extramurale GGZ Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5052

BELEIDSREGEL BR/CU-5052 BELEIDSREGEL BELEIDSREGEL OVERGANG CURATIEVE GGZ NAAR ZVW EN INVOERING DBC S Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1508. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c

BELEIDSREGEL CA-BR-1508. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017

Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017 Bijlage 1 bij circulaire Wlz/16/20c BELEIDSREGEL Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Bijlage 16 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Invoering en tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) en inventaris nieuwe zorgaanbieders

Invoering en tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) en inventaris nieuwe zorgaanbieders Bijlage 4 bij circulaire Care/AWBZ/11/14c BELEIDSREGEL Invoering en tarieven normatieve huisvestingscomponent () en inventaris nieuwe zorgaanbieders Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b

Nadere informatie

Invoering normatieve huisvestingscomponent (nhc) in de forensische zorg

Invoering normatieve huisvestingscomponent (nhc) in de forensische zorg BELEIDSREGEL Invoering normatieve huisvestingscomponent (nhc) in de forensische zorg Ingevolge artikel 6 van het Besluit uitbreiding en beperking werkingssfeer Wet marktordening gezondheidszorg (Bub Wmg)

Nadere informatie

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Bijlage 19 bij circulaire AWBZ/Care/11/9c BELEIDSREGEL Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

c. De Beleidsregel extramurale zorg met nummer CA-289 eindigt op 31 december 2008.

c. De Beleidsregel extramurale zorg met nummer CA-289 eindigt op 31 december 2008. BELEIDSREGEL Extramurale zorg 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op de zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en die wordt geleverd

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 088 770 87 70 VragenCare@nza.nl Care/Wlz/15/07c 0132784/0188277

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 088 770 87 70 VragenCare@nza.nl Care/Wlz/15/07c 0132784/0188277 Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieders Kenmerk CA

Tarieven normatieve huisvestingscomponent (NHC) bestaande zorgaanbieders Kenmerk CA Bijlage 18 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Tarieven normatieve huisvestingscomponent () bestaande zorgaanbieders Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening

Nadere informatie

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa.

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa. Bijlage 7 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Definities Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie