Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D"

Transcriptie

1 Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan BX Utrecht Postbus GA Utrecht T F E info@nza.nl I Behandeld door Telefoonnummer adres directie Zorgmarkten Care VragenCare@nza.nl Onderwerp Datum Contacteerruimte AWBZ 2011 en juli 2011 In deze circulaire geeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) uitleg over de gewijzigde Beleidsregel contracteerruimte 2011 (CA ) en de Beleidsregel contracteerruimte 2012 (CA-492). Geachte heer of mevrouw, Wijzigingen Beleidsregel contracteerruimte 2011 Naar aanleiding van de Aanwijzing contracteerruimte 2011 is eind vorig jaar de Beleidsregel contracteerruimte AWBZ (CA ) vastgesteld. Lopende 2011 hebben nog enkele beleidswijzigingen plaatsgevonden die van invloed zijn op de Beleidsregel contracteerruimte. Ook is in deze beleidsregel de reactie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op het advies Contracteerruimte AWBZ 2011 van de NZa verwerkt. De wijzigingen in de Beleidsregel contracteerruimte 2011 (CA ) worden hieronder puntsgewijs omschreven: 1. Overhevelingen budget GGZ AWBZ en Zvw De zogeheten knip AWBZ-Zvw voor de GGZ verhinderde het flexibel inzetten van de middelen bestemd voor zorg. Om zo goed mogelijk aan te sluiten met de werkelijke zorgvraag is de mogelijkheid tot overhevelen tussen de AWBZ en Zvw geïntroduceerd. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in de circulaire Cure/Care/2011/11c en de Beleidsregel overheveling budget AWBZ-zorg Zvw (CA ).

2 2. Geen correctie bij overschrijding vanwege intensieve kindzorg De Commissie Bekostiging Intensieve Kindzorg (BIKZ) heeft onderzoek gedaan naar een adequate wijziging van bekostiging van de verpleegkundige zorg aan ernstig zieke kinderen na behandeling in het ziekenhuis. De desbetreffende doelgroep is afgebakend bij de indicatiestelling. 2 van 5 Vooruitlopend op toekomstige specifieke regelgeving BIKZ is afgesproken dat er geen korting plaats vindt op de bekostiging van deze kinderen in het geval van een overschrijding van de contracteerruimte AWBZ ,5% margeregeling AWBZ 2011 De Staatssecretaris van VWS heeft besloten de zorgkantoren de mogelijkheid te geven om productieafspraken te maken tot 100,5% van de regionale reguliere contracteerruimte anticiperende op de jaarlijkse onderuitputting. 4. Extra middelen voor capaciteitsmutaties De NZa heeft in het advies Contracteerruimte AWBZ 2011 geadviseerd over de toereikendheid van de ruimte voor zorginkoop in De NZa concludeert dat de huidige contracteerruimte onvoldoende is voor de zorginkoop in 2011 en heeft een aantal voorstellen gedaan om knelpunten te voorkomen. Het Ministerie van VWS heeft naar aanleiding van het advies 50 miljoen extra middelen beschikbaar gesteld voor de exploitatiegevolgen van de nieuwe en gewijzigde capaciteit Deze middelen komen daarmee op een totaal van 225 miljoen. Beleidsregel Contracteerruimte 2012 Zoals aangekondigd in de eerdere Aanwijzingen contracteerruimte AWBZ en Kaderbrieven voorlopige contracteerruimte, heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) via een Kaderbrief (kenmerk: DLZ-SFI-U ) van 1 juni 2011 inzicht gegeven in de voorlopige contracteerruimte Deze bekendmaking van de voorlopige contracteerruimte 2012 vindt plaats onder voorbehoud van politieke besluitvorming in het najaar van Kort na Prinsjesdag zal de Aanwijzing contracteerruimte AWBZ 2012 bij de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal voorhangen. Na deze voorhang wordt het kader van de contracteerruimte AWBZ 2012 definitief vastgesteld. De Beleidsregel contracteerruimte AWBZ 2012 is opgesteld op basis van eerdergenoemde Kaderbrief. In augustus 2011 worden de zorgkantoren geïnformeerd over de hoogte van de beschikbare reguliere en geoormerkte contracteerruimten 2012 per zorgkantoorregio. Budgetformulieren waarin de productieafspraken 2012 worden vastgelegd kunnen in 2011 tot 1 november 2011 worden ingediend bij de NZa. Binnen het maximum van de contracteerruimte is het mogelijk om uiterlijk 1 november 2012 (in de 2 e budgetronde) aanvullende productieafspraken 2012 te maken. In de Kaderbrief staat opgenomen hoe deze contracteerruimte 2012 wordt opgebouwd.

3 Uitgangspunt voor de voorlopige contracteerruimte 2012 is dat de AWBZ-zorg 2011, die past binnen de AWBZ-aanspraken 2012, gecontinueerd kan worden. De financiële effecten van genomen politieke beslissingen zijn vervolgens in de contracteerruimte 2012 verwerkt. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2011 in de contracteerruimte AWBZ 2012 worden hieronder omschreven; 3 van 5 1. Impuls vanuit het regeerakkoord Met ingang van 2012 is een extra bedrag van 852 miljoen beschikbaar gesteld voor de verbetering van de kwaliteit van zorg in de langdurige zorg. Van deze middelen wordt 74 miljoen gebruikt voor een verhoging van het stagefonds. De overige middelen worden toegevoegd aan de contracteerruimte. Aan de vrije ruimte, bestemd voor de groei van de contracteerruimte AWBZ (zie punt 2), wordt 142 miljoen toegevoegd vanuit deze middelen. De overige 636 miljoen wordt gebruikt voor het verhogen van de ZZP-tarieven. Binnen de onderbouwing van deze ZZP s worden alle ZZP s (niet de toeslagen op de ZZP s) verhoogd met een gelijk percentage. De verhoogde ZZP-tarieven staan opgenomen in de Beleidsregel prestatiebeschrijvingen en tarieven zorgzwaartepakketten. De contracteerruimte 2012 wordt verhoogd met 636 miljoen om de zorginkoop van deze ZZP s mogelijk te maken. 2. Volumegroei Voor de volumegroei in de totale AWBZ is in miljoen beschikbaar. Van deze middelen wordt 82 miljoen beschikbaar gesteld voor de groei van het persoonsgebonden budget en 80 miljoen voor de groei van kapitaallasten. Ook zijn middelen beschikbaar gesteld voor de volgende specifieke doelgroepen: dagbesteding voor lichamelijk gehandicapten ( 12 miljoen); woonwerkvoorzieningen voor autisten ( 4 miljoen); niet-strafrechtelijke forensische cliënten in forensisch psychiatrische klinieken ( 2 miljoen); non-invasieve ademhalingsondersteuning ( 2 miljoen). De overige middelen ( 413 miljoen), verhoogd met 142 miljoen vanuit de impuls vanuit het Regeerakkoord zijn vrij beschikbaar voor de zorgkantoren. Van het bedrag van 555 miljoen wordt 100 miljoen (de zogenaamde herverdelingsmiddelen) nog niet direct toegevoegd aan de contracteerruimte De NZa zal over de inzet van deze herverdelingsmiddelen in mei 2012, conform voorgaande jaren, aan het Ministerie van VWS adviseren. De direct beschikbare vrije ruimte ( 455 miljoen) wordt verdeeld op basis van de intramurale- en extramurale indicatiegegevens van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Bovenstaande middelen zijn bestemd voor de intra- en extramurale groei. Indien middelen noodzakelijk zijn voor het feit dat 2012 een schrikkeljaar is dient dit ook te worden opgevangen binnen de regionale ruimte. Vanaf 2012 vallen de middelen die bestemd zijn voor nieuwe en gewijzigde capaciteit ook binnen deze vrije ruimte.

4 Binnen deze vrije beschikbare middelen moet ook het verschil tussen de capaciteitsmutaties op kasbasis en de capaciteitsmutaties 2011 op jaarbasis opgevangen worden. Op basis van de opgaven van zorgaanbieders en zorgkantoren (Regeling capaciteitsmutaties AWBZ 2011 / Regeling aanlevering capaciteitsmutaties NR/CA ) bedragen de exploitatiekosten behorende bij de capaciteitsmutaties in miljoen op kasbasis en 422 miljoen op jaarbasis. 4 van 5 3. Compensatie overloop uit persoonsgebonden budget (pgb) In verband met de beperking van het pgb wordt een verhoging van de contracteerruimte beschikbaar gesteld voor de extra instroom bij zorg in natura. Voor een aantal mensen bestaat vanaf 2012 niet langer de mogelijkheid om hun zorgbehoefte via het pgb te realiseren, maar kan dit alleen nog via zorg in natura. Voor het opvangen van de stijging van zorgvraag in natura wordt maximaal 100 miljoen beschikbaar gesteld. Van deze middelen wordt 50 miljoen toegevoegd aan de contracteerruimte De overige 50 miljoen wordt voorlopig toegevoegd aan de herverdelingsmiddelen. Deze herverdelingsmiddelen komen hiermee op een totaal van maximaal 150 miljoen (zie punt 2). In de loop van 2012 is namelijk meer duidelijkheid over het werkelijk effect van de pgb-maatregelen op zorg in natura. Het ministerie van VWS zal in de loop van 2012 de voorlopige toevoeging opnieuw bezien. 4. Normatieve Huisvesting Component (NHC) In 2012 worden de NHC s ingevoerd voor de bekostiging van kapitaallasten in de Care. Voor deze invoering geldt een overgangstraject. Een onderdeel hiervan is dat de NHC s vanaf 2012 geleidelijk binnen de contracteerruimte worden gebracht. In 2012 gaat het op grond van deze overgangregeling om 10% van NHC-bedragen per ZZP. Deze middelen worden toegevoegd aan de regionale contracteerruimte van de zorgkantoren op basis van de afgesproken zorgzwaartepakketten in Van de NHC valt vanaf % direct onder toetsing van de contracteerruimte. De nog na te calculeren kapitaallasten blijven buiten de contracteerruimte in ADL-zorg Als geoormerkte contracteerruimte wordt een bedrag van 73,2 miljoen beschikbaar gesteld voor de inkoop van ADL-zorg. Voor deze zorg wordt een aparte geoormerkte contracteerruimte gecreëerd. Deze middelen worden verdeeld over een aantal zorgkantoorregio s, namelijk Groningen, Amsterdam en Den Haag. 6. Geoormerkte middelen In 2012 worden geen middelen meer beschikbaar gesteld voor transitie-experimenten. In 2012 wordt het hiervoor bestemde bedrag van 6,5 miljoen toegevoegd aan de innovatiemiddelen ten behoeve van nieuwe zorgprestaties. Deze middelen komen daardoor in 2012 op een totaalbedrag van 19 miljoen.

5 Vanuit het bedrag van 19 miljoen dient ook de doorloop van experimenten bekostigd te worden. De overige geoormerkte middelen blijven buiten de contracteerruimte op hetzelfde niveau als in 2011 doorlopen. 5 van 5 Het gaat hier om: extreme zorgzwaarte in de gehandicaptenzorg (landelijk kader prijspeil miljoen); innovatie ten behoeve van ketenzorg dementie (landelijk kader van 10,5 miljoen); innovatie in het kader van Nationaal Programma Ouderenzorg (landelijk kader 10,5 miljoen); aanpakken wachtlijsten JLVG (vrije ruimte van 6,5 miljoen). Wijzigingen in de beleidsregels AWBZ De wijzigingen in de AWBZ zoals vermeld in de Kaderbrief zijn nader uitgewerkt in onder andere de beleidsregels Prestatiebeschrijvingen en tarieven extramurale zorg 2012, Prestatiebeschrijvingen en tarieven zorgzwaartepakketten, Prestatiebeschrijvingen en tarieven dagbesteding en vervoer AWBZ, Volledig Pakket Thuis (VPT) en de beleidsregels met betrekking tot de invoering van de Normatieve Huisvesting Component (NHC). De beleidsregels Contracteerruimte 2011 (CA en Contracteerruimte 2012 (CA ) kunt u downloaden van onze website Mocht u naar aanleiding van deze circulaire nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) via VragenCare@nza.nl of via de informatielijn Hoogachtend, Nederlandse Zorgautoriteit, w.g. drs. H. Lagerwaard directeur Zorgmarkten Care

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 30 597 Toekomst AWBZ Nr. 213 Ontvangen ter Griffie van de Tweede Kamer op 26 september 2011. Het besluit tot het doen van een aanwijzing kan niet

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c / Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten:

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten: > Retouradres Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht.

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

3.1 Contracteerruimte Het totale financiële kader van de zorgkantoren bestemd voor de zorginkoop in jaar t.

3.1 Contracteerruimte Het totale financiële kader van de zorgkantoren bestemd voor de zorginkoop in jaar t. BELEIDSREGEL Contracteerruimte 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D Aan besturen van AWBZ-instellingen alle GGZ-instellingen (Care en Cure) de zorgkantoren en de zorgverzekeraars Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/13c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/13c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Datum Betreft voorlopige contracteerruimte 2014

de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Datum Betreft voorlopige contracteerruimte 2014 > Retouradres VWS, Postbus 20350, 2550EJ DEN HAAG de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Directie Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Wlz/16/21c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Wlz/16/21c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/13/05c /58778

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/13/05c /58778 Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 vragencare@nza.nl CARE/AWBZ/12/01c 12D0000176

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 vragencare@nza.nl CARE/AWBZ/12/01c 12D0000176 Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Contracteerruimte 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c / Aan de besturen van de AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2012 2013 30 597 Toekomst AWBZ E Ontvangen ter Griffie van de Eerste Kamer op 5 oktober 2012. Het besluit tot het doen van een aanwijzing kan niet eerder

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33014 27 november 2013 Aanwijzing van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 november 2013,

Nadere informatie

NZa Postbus GA UTRECHT. Datum: 2 juni 2010 Betreft: voorlopige contracteerruimte Geachte Raad van Bestuur, Aanleiding

NZa Postbus GA UTRECHT. Datum: 2 juni 2010 Betreft: voorlopige contracteerruimte Geachte Raad van Bestuur, Aanleiding > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag NZa Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Datum: 2 juni 2010 Betreft: voorlopige contracteerruimte 2011 Geachte Raad van Bestuur, Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015 BELEIDSREGEL Budgettaire kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/13c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/13c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer Zorgautoriteit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 20350 2500 AJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F

Nadere informatie

Van Telefoonnummer adres Kenmerk beleidsregels 2013 en juni 2013

Van Telefoonnummer  adres Kenmerk beleidsregels 2013 en juni 2013 Memo Aan brancheorganisaties Van Telefoonnummer E-mailadres 030 296 89 12 hhendriks@nza.nl Onderwerp Datum beleidsregels 2013 en 2014 26 juni 2013 Geachte mevrouw, mijnheer, De directie Care heeft een

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en regelingen voor 2014 en 2015 toegelicht.

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en regelingen voor 2014 en 2015 toegelicht. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Aan de besturen van AWBZ-instellingen: - voor geestelijke gezondheidszorg (120) - voor gehandicaptenzorg (600) - voor verpleging en verzorging (650)

Aan de besturen van AWBZ-instellingen: - voor geestelijke gezondheidszorg (120) - voor gehandicaptenzorg (600) - voor verpleging en verzorging (650) Aan de besturen van AWBZ-instellingen: - voor geestelijke gezondheidszorg (120) - voor gehandicaptenzorg (600) - voor verpleging en verzorging (650) en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus

Nadere informatie

Advies Contracteerruimte 2012

Advies Contracteerruimte 2012 Advies Contracteerruimte 2012 Advisering over de toereikendheid van de contracteerruimte 2012 mei 2012 Inhoud Vooraf 5 Managementsamenvatting 1. Inleiding 2. Opbouw Contracteerruimte AWBZ 2012 2.1 Algemeen

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 2 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/16/19c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015 Aan alle Wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres l Onderwerp Datum

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c BELEIDSREGEL BR/REG-17141 Budgettair kader Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de

Nadere informatie

Met deze circulaire wordt u geïnformeerd over het formulier Budget 2012 ten behoeve van de novemberronde Aanpassing van beleidsregels.

Met deze circulaire wordt u geïnformeerd over het formulier Budget 2012 ten behoeve van de novemberronde Aanpassing van beleidsregels. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels.

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels. Bijlage 6 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz 2015

Budgettair kader Wlz 2015 Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/13c Budgettair kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c / Aan de besturen van Wlz instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering CI/17/49c /375644

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering CI/17/49c /375644 Wlz-zorgaanbieders en zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres directie

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-17141b. Budgettair kader Wlz Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c

BELEIDSREGEL BR/REG-17141b. Budgettair kader Wlz Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Advies Contracteerruimte 2013

Advies Contracteerruimte 2013 Advies Contracteerruimte 2013 Advisering over de toereikendheid van de contracteerruimte 2013 mei 2013 Inhoud Vooraf 5 Managementsamenvatting 7 1. Inleiding 9 2. Landelijk beeld contracteerruimte 2012

Nadere informatie

TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010

TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010 TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010 ALGEMEEN Dit formulier wordt gebruikt als budgetformulier 2010 voor de budgetronde van 1 november 2009. Capaciteitswijzigingen en bijbehorende productie die vanaf 1 januari

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c / Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg

BELEIDSREGEL CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/11c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/11c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van VWS DLZ Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk / Rapportage ADL-assistentie 28 maart 2013

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk / Rapportage ADL-assistentie 28 maart 2013 De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M. van Rijn Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 088 770 87 70 VragenCare@nza.nl Care/Wlz/15/07c 0132784/0188277

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 088 770 87 70 VragenCare@nza.nl Care/Wlz/15/07c 0132784/0188277 Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 24 oktober 2017 Inleiding CZ zorgkantoor

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamerder Staten-Generaal der Staten-Generaal der Staten-Generaal. Postbus EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamerder Staten-Generaal der Staten-Generaal der Staten-Generaal. Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamerder Staten-Generaal der Staten-Generaal der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren.

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren. BELEIDSREGEL BR/REG-17141e Budgettair kader Wlz 2017 Inhoudsopgave Grondslag 1 1. Begripsbepalingen 1 2. Doel van de regeling 2 3. Reikwijdte 2 4. Vaststelling van het budgettair kader 3 5. Verdeling contracteerruimte

Nadere informatie

Aanwijzing ex WMG: Zakelijke inhoud van de aanwijzing: De Voorzitter van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aanwijzing ex WMG: Zakelijke inhoud van de aanwijzing: De Voorzitter van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG De Voorzitter van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag DLZ/SFI-2879019 26 sep. 08 Onderwerp Bijlage(n) Uw brief

Nadere informatie

Aan het bestuur van: - algemene ziekenhuizen (010); - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN; - Zorgverzekeraars.

Aan het bestuur van: - algemene ziekenhuizen (010); - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN; - Zorgverzekeraars. Aan het bestuur van: - algemene ziekenhuizen (010); - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN; - Zorgverzekeraars. Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272 Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren.

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren. BELEIDSREGEL BR/REG-17141d Budgettair kader Wlz 2017 Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit T.a.v. de heer M.A.R. Datum 27 juni 2014 Betreft Voorlopige bugettaire kader Wlz 2015. Geachte heer R.,

Nederlandse Zorgautoriteit T.a.v. de heer M.A.R. Datum 27 juni 2014 Betreft Voorlopige bugettaire kader Wlz 2015. Geachte heer R., > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Nederlandse Zorgautoriteit T.a.v. de heer M.A.R. Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 Postbus 20350 2500 EJ Den Haag

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw BELEIDSREGEL Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Langdurige ggz: De zorg geleverd aan verzekerden als bedoeld in artikel van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Langdurige ggz: De zorg geleverd aan verzekerden als bedoeld in artikel van de Wet langdurige zorg (Wlz). BELEIDSREGEL Overheveling ggz budget Wlz-Zvw Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Bijlage bij formulier Budget AWBZ 2013 Circulaire Care/AWBZ/12/13c /11930 TOELICHTING / INVULINSTRUCTIE BUDGETFORMULIER AWBZ 2013

Bijlage bij formulier Budget AWBZ 2013 Circulaire Care/AWBZ/12/13c /11930 TOELICHTING / INVULINSTRUCTIE BUDGETFORMULIER AWBZ 2013 Circulaire 0009428/11930 TOELICHTING / INVULINSTRUCTIE BUDGETFORMULIER AWBZ 2013 ALGEMEEN Dit formulier dient om de productieafspraken over 2013 te maken. Deze afspraken kunt u in de herschikkingsronde

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus GA Utrecht. Datum 6 juli 2017 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz Geachte mevrouw K.

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus GA Utrecht. Datum 6 juli 2017 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz Geachte mevrouw K. Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA Utrecht Directie Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 www.rijksoverheid.nl Inlichtingen bij Datum 6 juli 2017 Betreft

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Knelpuntenprocedure 2014

BELEIDSREGEL CA Knelpuntenprocedure 2014 BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 17 oktober 2017 Betreft Definitieve kaderbrief Wlz 2018

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 17 oktober 2017 Betreft Definitieve kaderbrief Wlz 2018 > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Indexatie Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk. Beleidsregels 2010 en juli 2010

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk. Beleidsregels 2010 en juli 2010 Aan de besturen van AWBZ-instellingen - voor geestelijke gezondheidszorg (120) - voor gehandicaptenzorg (600) - sector V&V (650) en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 november 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 november 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Deze beleidsregel regelt het aanvragen van een vergoeding voor kleinschalige experimenten met AWBZ-zorg gericht op ketenzorg dementie.

Deze beleidsregel regelt het aanvragen van een vergoeding voor kleinschalige experimenten met AWBZ-zorg gericht op ketenzorg dementie. Bijlage 10 bij circulaire AWBZ/CARE/11/9c BELEIDSREGEL Ketenzorg dementie Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 088 770 8 770 info@nza.nl CI/15/23c 0133088/0188695

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 088 770 8 770 info@nza.nl CI/15/23c 0133088/0188695 Aan het bestuur van: GGZ Nederland (GGZN); Vereniging Gehandicapten Nederland (VGN) Gevangeniswezen (GW) Directie Forensische Zorg (DForZo), Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) Newtonlaan 1-41

Nadere informatie

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 V&V en GZ Disclaimer De documenten opgesteld door het zorgkantoor ten behoeve van de inkoop van langdurige zorg 2015 zijn onder voorbehoud van wijzigend beleid

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care AWBZ/Care/12/07c 12D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care AWBZ/Care/12/07c 12D Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden.

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden. Bijlage 2 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen Bijlage 5 bij circulaire Care/Wlz/16/13c REGELING Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen 2017 : Ingevolge de artikelen 62 en 68 van de Wet marktordening

Nadere informatie

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 V&V en GZ Disclaimer De documenten opgesteld door het zorgkantoor ten behoeve van de inkoop van langdurige zorg 2015 zijn onder voorbehoud van wijzigend beleid

Nadere informatie

TOELICHTING BUDGET 2009 GHZ

TOELICHTING BUDGET 2009 GHZ TOELICHTING BUDGET 2009 GHZ Algemeen De werkbladen zijn met een wachtwoord beveiligd. Indien u een onjuistheid ontdekt, verzoeken wij u dit via e-mail aan de NZa door te geven (care@nza.nl). Alle in te

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Care/AWBZ/11/1c 11d0001860

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Care/AWBZ/11/1c 11d0001860 Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 14 november 2018 Inleiding CZ zorgkantoor informeert u hierbij

Nadere informatie

Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag DLZ-CB-U sep. 08

Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag DLZ-CB-U sep. 08 De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag 26 sep. 08 Onderwerp Bijlage(n) Uw brief Beleidsdebat 30-9-2008

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1508. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c

BELEIDSREGEL CA-BR-1508. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 31 december 2017 Inleiding CZ zorgkantoor

Nadere informatie

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/14c REGELING Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen 2016 : 0161964/0224061 Ingevolge de artikelen 62 en 68 van de Wet

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk MNAA/djon/Regulering /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk MNAA/djon/Regulering / Ministerie van VWS t.a.v. drs. M.J. Van Rijn, staatssecretaris postbus 20350 2500 EJ S-GRAVENHAGE Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk EOUN/mpan/GGZ 030 296 89 38 11D0050616

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk EOUN/mpan/GGZ 030 296 89 38 11D0050616 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de heer drs. L.A.M. van Halder, D-G Curatieve Zorg Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296

Nadere informatie

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ BELEIDSREGEL Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38267 21 juli 2016 Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen 2016 Vastgesteld

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

iedersandse Zorgautorifest

iedersandse Zorgautorifest iedersandse Zorgautorifest De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M J. van Rijn Postbus 20350 2500 A3 DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA UTRECHT

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA UTRECHT > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Directie Langdurige Zorg Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2015 2016 34 104 Langdurige zorg C BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

TOELICHTING BUDGET 2008 GEHANDICAPTENZORG

TOELICHTING BUDGET 2008 GEHANDICAPTENZORG TOELICHTING BUDGET 2008 GEHANDICAPTENZORG Algemeen Lees eerst deze toelichting voordat u het formulier invult! De werkbladen zijn met een wachtwoord beveiligd. Indien u een onjuistheid ontdekt of vragen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Experiment regelarme instellingen Wlz CONCEPT / PUBLICATIE VOORGENOMEN BESLUIT

BELEIDSREGEL CA-BR Experiment regelarme instellingen Wlz CONCEPT / PUBLICATIE VOORGENOMEN BESLUIT BELEIDSREGEL CONCEPT / PUBLICATIE VOORGENOMEN BESLUIT Experiment regelarme instellingen Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Invoering zorgzwaartepakketten

Invoering zorgzwaartepakketten Bijlage 3 bij circulaire Care/AWBZ/09/21c BELEIDSREGEL Invoering zorgzwaartepakketten 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Algemene Wet

Nadere informatie

Budgettair Kader Wlz BR/REG-18147c

Budgettair Kader Wlz BR/REG-18147c Budgettair Kader Wlz 2018 - BR/REG-18147c Versie 4 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van de originele versie die is te vinden

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering CI/17/36c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering CI/17/36c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 2, vierde lid, van het Besluit zorgaanspraken AWBZ;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 2, vierde lid, van het Besluit zorgaanspraken AWBZ; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26775 21 december 2012 Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 14 december 2012, Z-3145524,

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/14/51c /141182

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/14/51c /141182 Aan de besturen van zorgaanbieders die verpleging leveren zoals verpleegkundigen die plegen te bieden Zorgverzekeraars en zorgkantoren ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN Algemene ziekenhuizen

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Regulering / CI/16/11c

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Regulering / CI/16/11c Aan het bestuur van: Voorheen gebudgetteerde aanbieders (450) Zorgverzekeraars Zorgverzekeraars Nederland (ZN) GGZ Nederland (GGZN) Platform MeerGGZ Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) Nederlandse

Nadere informatie

In de bijlage bij deze brief treft u een afschrift aan van mijn brief aan de NZa over de actualisering van het budgettaire kader Wlz 2015.

In de bijlage bij deze brief treft u een afschrift aan van mijn brief aan de NZa over de actualisering van het budgettaire kader Wlz 2015. > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directie Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11

Nadere informatie

Impactanalyse kabinetsbeleid langdurige zorg voor de gehandicaptensector update

Impactanalyse kabinetsbeleid langdurige zorg voor de gehandicaptensector update Impactanalyse kabinetsbeleid langdurige zorg voor de gehandicaptensector update Inleiding In juni 2013 heeft de VGN de eerste impactanalyse van het kabinetsbeleid langdurige zorg voor de gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 230 966 26 26november 2008 Aanwijzing van de Staatssecretaris van Volksgezondheid. Welzijn en Sport van 13 november

Nadere informatie

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden.

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden. BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2013 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Budgettair Kader Wlz BR/REG-19125

Budgettair Kader Wlz BR/REG-19125 Versie 1 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van de originele versie die is te vinden op: http://puc.overheid.nl/doc/ PUC_244796_22.

Nadere informatie

Behandeld door E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure vragencare@nza.nl CI/12/77c Directie Zorgmarkten Care

Behandeld door E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure vragencare@nza.nl CI/12/77c Directie Zorgmarkten Care Aan alle zorgaanbieders die GRZ leveren en de zorgkantoren/zorgverzekeraars Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 0900 770 70 70 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Het formulier 'Budget 2005 en voorlopige nacalculatie 2004' is vanaf heden te downloaden van onze website (www.ctg-zaio.nl) 1.

Het formulier 'Budget 2005 en voorlopige nacalculatie 2004' is vanaf heden te downloaden van onze website (www.ctg-zaio.nl) 1. Aan de besturen van de AWBZ-instellingen sector V&V en de zorgkantoren Utrecht, 14 januari 2005 Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: CSTS/CWIT/ihot/CARE/650/05/1c Behandeld door: mevr. C.F.C. Steennis

Nadere informatie