Domein Wmo & Jeugdzorg NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Domein Wmo & Jeugdzorg NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017"

Transcriptie

1 Domein Wmo & Jeugdzorg NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

2 Inhoud DECEMBER 2017 Algemeen Optimalisatie gegevensuitwisseling GGk-portaal Receptie Stichting Inlichtingenbureau vanaf heden alleen nog bereikbaar via Nieuws vanuit de keten 2.1 Nieuwe CPA s noodzakelijk voor berichtenverkeer via webservice 2.2 Let op! Twee verschillende trajecten m.b.t. aanvraag nieuwe CPA s 2.3 Gegevensuitwisseling in de loop van 2018 alleen nog mogelijk via https met TLS Implementatie nieuwe berichtenstandaard iwmo & ijw versie 2.2 op 1 april Producten 1.1 Traceer uw berichten in de GGk keten met de nieuwe Track & Trace functionaliteit 1.2 Vervolg op pilot Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein (GMSD) Contact

3 Algemeen Optimalisatie gegevensuitwisseling GGk-portaal Stichting Inlichtingenbureau heeft na melding van meerdere gemeenten onderzoek gedaan naar de trage performance binnen het GGkportaal. De uitkomst van dit onderzoek heeft geresulteerd in vier verschillende aanpassingen. Met nog 1 belangrijke verbeterslag voor de boeg, is de snelheid van de gegevensuitwisseling inmiddels toegenomen.

4 Optimalisatie gegevensuitwisseling GGk-portaal Het Inlichtingenbureau heeft met succes de volgende acties doorgevoerd: Verbetering aanleveren Zip-bestanden; Aanpassingen in het netwerk; Aanpassing overzicht berichten op tabbladen Ophalen, Verzenden en Berichtenlog ; Wijziging query berichtenlog; Verbetering m.b.t. het sneller laden van berichten in de berichtenlog; Snellere terugkoppeling van aangeboden bestanden richting zorgaanbieders. Aanpassing software op GGk-portaal als laatste verbeterpunt Momenteel wordt er nog gewerkt aan een aanpassing van de software waar het portaal op draait. Wij hopen deze aanpassing begin december op de ketenbrede testomgeving (KTO) te kunnen testen. Verloopt deze test succesvol? Dan wordt deze verbetering voor de kerstvakantie gerealiseerd. Verloopt deze test succesvol? Dan wordt deze verbetering voor de kerstvakantie gerealiseerd. Tips - Upload alle berichten per product in één ZIP-bestand voor een snellere verwerking van uw bestand. - Als u berichten indient voor verschillende gemeenten is het ook mogelijk deze berichten per product in één ZIP te versturen. Let op! De maximaal mogelijke grootte m.b.t. het verwerken van een ZIP-bestand bedraagt 1 GB per bestand.

5 Algemeen Receptie Stichting Inlichtingenbureau vanaf heden alleen nog bereikbaar via Vanaf heden is de receptie van Stichting Inlichtingenbureau alleen nog bereikbaar via Hiermee komt het nummer te vervallen is het algemene telefoonnummer van Stichting Inlichtingenbureau. Dit nummer belt u voor algemene vragen en voor het maken van afspraken. De receptie van in Inlichtingenbureau is op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur. Onze Servicedesk blijft bereikbaar via het oorspronkelijke telefoonnummer: De medewerkers van de Servicedesk staan iedere werkdag van 8.30 tot uur voor u klaar om vragen te beantwoorden. Bel voor vragen over ons informatiesysteem, inloggegevens en het up- en downloaden van bestanden, of stuur een naar servicedesk@inlichtingenbureau.nl

6 1 Producten Traceer uw berichten in de GGk keten met de nieuwe Track & Trace functionaliteit

7 Traceer uw berichten in de GGk keten met de nieuwe Track & Trace functionaliteit Sinds oktober hebben gemeenten inzage in actuele statusinformatie van berichten. Via de Track en Trace functionaliteit op het >> portaal << van het Inlichtingenbureau kunt u middels het invoeren van een uniek referentienummer berichten traceren. Deze lang gekoesterde wens van zowel gemeenten als zorgaanbieders laat op een handige manier zien waar in de keten zich een bericht bevindt. Uniek universeel referentienummer (UUID) biedt oplossing voor het traceren van berichten binnen de keten Tot voor kort was het traceren van berichten door de hele keten heen complex wegens het ontbreken van een Uniek universeel referentienummer (UUID) dat bij alle ketenpartijen bekend was. Met de invoer van een UUID is hier verandering in gekomen en is het mogelijk om eenvoudig berichten te traceren. Deze nieuwe Track & Trace functionaliteit is voor gemeenten beschikbaar via het portaal van Stichting Inlichtingenbureau en voor zorgaanbieders via het portaal van VECOZO. Gemeenten en zorgaanbieders voeren het referentienummer in en kunnen direct hun berichten traceren binnen de keten. Raadpleeg de >> handleiding Track &Trace << voor meer informatie over de technische werking van het product. Let op! Er gelden enkele uitzonderingen met betrekking tot de mogelijkheid om berichten te traceren. Deze uitzonderingen staan omschreven in hoofdstuk 5 van de handleiding.

8 1 Producten Vervolg op pilot Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein (GMSD) In september is Stichting Inlichtingenbureau samen met het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en VNG een pilot gestart. Het doel van deze pilot beoogt het aanleveren van de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein (GMSD) via het Inlichtingenbureau. Om de testresultaten voor het aanleveren van de GMSD te optimaliseren zal vanaf de nieuwe aanleverperiode de tweede pilotfase van start gaan. Doel Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein (GMSD) Momenteel voltrekt de aanlevering van gegevens zich bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) via meerdere portalen. Om het werkproces te vereenvoudigen streeft het Inlichtingenbureau naar een methode waarin de aanlevering van gegevens enkel loopt via het GGk. Na overleg met de ketenpartijen is besloten om de pilot te verlengen. Dit betekent dat begin 2018 de tweede pilotfase van start gaat. In deze tweede pilotfase zal het Inlichtingenbureau een groot aantal gemeenten vragen hun GMSD bestand aan te leveren via het GGkportaal. Tijdens deze periode zal er o.a. gekeken worden hoe de aanlevering van gegevens zich voltrekt in het geval van samenwerkingsverbanden. Daarnaast wordt er breder getest op de mogelijkheid om bestanden in te trekken. Wij hechten grote waarde aan de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van onze producten. Uw deelname aan de pilot helpt ons bij het verbeteren van de onze producten en diensten. Meld u aan voor de pilot via klantsupport@inlichtingenbureau.nl Let op! Wij informeren u nog over het definitieve aanlevermoment. Draag bij aan de doorontwikkeling van het product en meld u aan voor fase twee van de pilot!

9 2 Nieuws vanuit de keten Nieuwe CPA s noodzakelijk voor berichtenverkeer via webservice Heeft u wegens het verloop van het digitale PKI overheidscertificaat bij Stichting RINIS nog geen nieuwe CPA s aangevraagd? Doe dit dan zo spoedig mogelijk en zorg dat u de nieuwe CPA s vóór 15 januari 2018 hebt geïnstalleerd.

10 Nieuwe CPA s noodzakelijk voor berichtenverkeer via webservice Zonder nieuwe CPA s is berichtuitwisseling via webservice niet mogelijk. De CPA s die u aanvraagt bevatten de gegevens van het nieuwe G3 PKI-certificaat van Stichting RINIS. Wat moet uw productbeheerder* doen? >> Log in << op het GGk-portaal met E-herkenning niveau 3. Zorg hierbij dat e-herkenning goed werkt. Wij raden u aan om dit van te voren te testen. Bent u ingelogd? Klik dan in het menu aan de rechterkant op CPA Beheer. Daar moet u uw nieuwe CPA aanvragen. Raadpleeg de >> handleiding CPA << voor hulp bij het aanvragen en downloaden van CPA s. De nieuwe certificaten leiden tot onderstaande gewijzigde IP adressen en URL s. In verband met firewall instellingen zullen deze waar nodig aan white lists toegevoegd moeten worden. Uw netwerkbeheerder is bemachtigd dit te doen. Gemeenten en-/of softwareleveranciers dienen de nieuwe G3 certificate chain te trusten. Het kan voorkomen dat een leverancier nog andere wijzigingen moet doorvoeren. Hier kan het Inlichtingenbureau echter geen aanwijzingen voor geven. Dit is afhankelijk van de wijze waarop de leverancier de certificaat verwerking in de software heeft opgenomen. Productieomgeving Type IP-adressen URL Diginet Internet Zonder nieuwe CPA s is berichtuitwisseling via webservice niet mogelijk. KetenBredeTestomgeving Type IP-adressen URL Diginet Internet

11 Nieuwe CPA s noodzakelijk voor berichtenverkeer via webservice Raadpleeg uw software en-/of digikoppelingsleverancier met betrekking tot het implementeren van de CPA s en het doorvoeren van eventuele andere wijzigingen in uw software. *Let op! Nieuwe CPA s met G3 PKI certificaat kunnen alleen aangevraagd worden door de productbeheerder binnen uw gemeente. Heeft u geen productbeheerder? Dan kan de gebruikersbeheerder de rol van productbeheerder aan een gebruiker toekennen. Gemeenten die na 15 januari 2018 de nieuwe CPA s met G3 PKI certificaat niet hebben ingeregeld kunnen berichten alleen nog handmatig up- en downloaden via het GGk-portaal. Hier dient u voldoende e-herkenningsmiddelen voor te hebben. Tip: - Controleer daarnaast de geldigheid van uw >> PKI overheidscertificaat << en vervang dit certificaat door de meest recente versie als blijkt dat het certificaat binnenkort afloopt. - Wij adviseren u om de routering van uw nieuwe CPA s ochtends in te stellen, zodat u het signaal m.b.t. de activering van de routering sneller ontvangt. Daarnaast kunt op aan de hand van de verzonden en ontvangen berichten monitoren of de aanpassing in de webservice naar behoren functioneert. - Houd er daarnaast rekening mee dat de CPA s die u nu aanvraagt beperkt geldig zijn. Dit omdat Stichting Inlichtingenbureau in het voorjaar van 2018 haar eigen Digikoppeling krijgt. Raadpleeg de >>website<< van het Inlichtingenbureau voor meer informatie. >> Raadpleeg cert.pkioverheid en officielebekendmakingen.nl voor meer informatie. Nieuwe CPA s met G3 PKI certificaat kunnen alleen aangevraagd worden door de productbeheerder binnen uw gemeente.

12 2 Nieuws vanuit de keten Let op! Twee verschillende trajecten m.b.t. aanvraag nieuwe CPA s Wat is het verschil tussen de 2 verschillende CPA aanvragen? Voor de overgang op onze eigen digikoppeling dienen gemeenten in de periode vanaf maart 2018 t/m 1 september 2018 nieuwe CPA s aan te vragen. Wij hebben u reeds geïnformeerd over de noodzaak om voor 15 januari 2018 nieuwe CPA s aan te vragen. Dit zijn echter twee aparte handelingen die gemeenten beiden dienen uit te voeren. 1. Vernieuwen CPA m.b.t. het verloop PKI certificaat op 15 januari 2018 Het Gemeentelijk Gegevensknooppunt (GGk) maakt gebruik van het digitale PKI overheid certificaat voor de berichtenuitwisseling via Digikoppeling met gemeenten. Dit certificaat verloopt bij Stichting RINIS op 15 januari 2018 en moet daarom worden vervangen. 2. Vernieuwen CPA t.b.v. de doorontwikkeling GGk infrastructuur zomer 2018 Om de GGk infrastructuur te verbeteren zal Stichting Inlichtingenbureau een eigen digikoppeling implementeren. De verbetering houdt in dat gemeenten in de toekomst de GGk dienstverlening kunnen benaderen via één digikoppeling. Voor de overgang op digikoppeling moeten gemeenten in het voorjaar van 2018 nieuwe CPA s aanvragen. De exacte datum wordt nog gecommuniceerd. Raadpleeg de >> website << van Stichting Inlichtingenbureau voor informatie over het vernieuwen van de CPA s t.b.v. de doorontwikkeling van de GGK infrastructuur. Wilt u weten hoe u CPA s opnieuw aanvraagt en installeert? Bekijk dan de >> gebruikershandleiding CPA <<.

13 2 Nieuws vanuit de keten Gegevensuitwisseling in de loop van 2018 alleen nog mogelijk via https met TLS1.2 In de loop van 2018 is het alleen nog mogelijk om het GGk-portaal te benaderen via HTTPS met TLS1.2. Als uw browser volgens een oude versie van TLS werkt kunt u geen gebruik maken van het GGk-portaal. Het is daarom belangrijk dat u uw systeembeheerder een controle uitvoert.

14 Gegevensuitwisseling in de loop van 2018 alleen nog mogelijk via https met TLS1.2 Controleer of uw systeem volgens de laatste versie van TLS werkt. Controleer of uw systeem https met TLS 1.2 ondersteunt. Wij adviseren u om dit zo spoedig mogelijk te controleren. Hiermee voorkomt u dat u geen berichten meer kunt uitwisselen via het portaal van het Inlichtingenbureau. 1. Hoe weet ik of mijn systeem TLS 1.2 ondersteunt? Ga naar Ziet u na invoering van de link onderstaande testpagina? Dan werkt uw browser volgens de juiste standaarden van TLS1.2 Als u de pagina niet ziet betekent dit dat uw browser of besturingssysteem niet de laatste en veiligste versie van TLS ondersteunt. In de handleiding >>technische werking IB portaal<< leest u welke aanpassingen u moet verrichten in uw browser en-/of besturingssysteem om toegang te behouden tot het portaal van het Inlichtingenbureau. Ondervindt u na het raadplegen van de technische handleiding nog steeds problemen? Neem dan contact op met de Servicedesk van Stichting Inlichtingenbureau via of via servicedesk@inlichtingenbureau.nl 2. Geef via het >> contactformulier << de gegevens door van de systeem- en netwerkbeheerder binnen uw gemeente zodat wij over de juiste contactpersonen beschikken. Raadpleeg de >> ICT-beveiligingsrichtlijnen voor Transport Layer Security (TLS) << voor informatie omtrent het inregelen van TLS1.2 of kijk op de website >> Stichting Inlichtingenbureau via https met TLS1.2 << voor alle vervolgstappen op het gebied van TLS1.2.

15 2 Nieuws vanuit de keten Implementatie nieuwe berichtenstandaard iwmo & ijw versie 2.2 op 1 april 2018 Op 1 april 2018 wordt de nieuwe berichtenstandaard XML versie 2.2 voor de gegevensuitwisseling van WMO en JW berichten in gebruik genomen. De implementatie is vergelijkbaar met de introductie van de XML 2.1 standaard van afgelopen jaar.

16 2 Nieuws vanuit de keten De implementatie van XML2.2. voltrekt zich opnieuw volgens een Big Bang. Dit betekent dat alle gebruikers binnen de keten in één keer overstappen op XML versie 2.2. Gegevens uitwisseling op basis van XML2.1 is vanaf 1 april 2018 niet meer mogelijk. Het draaiboek voor de overgang zal begin februari gepubli ceerd worden door het Zorginstituut. Na de release van XML 2.2 blijft de testomgeving beschikbaar. Wij informeren u over de verdere voortgang Begin 2018 zal de frequentie van onze nieuwsbrief verhoogt worden om u goed en tijdig te kunnen informeren. Wat vragen we van u als organisatie? Zorg ervoor dat de informatie over de overgang naar XML2.2 bekend is bij de juiste persoon binnen uw organisatie. Deze persoon, meestal de functioneel beheerder, zorgt ervoor dat de software voor de Wmo- en Jeugdwetberichten wordt aangepast naar XML2.2. Wij raden u aan om de overgang naar XML 2.2 te bespreken met uw softwareleverancier en-/of digikoppeling leverancier. Meld u aan voor de ketentestomgeving om fouten te voorkomen Op de ketentestomgeving (KTO) kunt u vanaf 15 januari het versturen, ontvangen en verwerken van iwmo- en ijw-berichten t.b.v. de release XML 2.2 testen. Wilt u als gemeente toegang krijgen tot de Ketentestomgeving? Raadpleeg >> Aansluiten KTO << Let op! Wegens het verloop van het PKI certificaat bij Stichting RINIS op 15 januari 2018, dient u ook voor de Ketenbrede testomgeving een nieuwe CPA aan te vragen. Alle gemeenten die ten tijde van de overstap op XML2.1 op de Ketentestomgeving een test hebben uitgevoerd, hebben hier veel profijt van gehad. Deze gemeenten hebben fouten in de bericht uitwisseling tijdig kunnen herstellen. Wij raden u dan ook ten strengste aan om te testen.

17 Contact Servicedesk voor gemeenten Onze Servicedesk staat iedere werkdag van 8.30 tot uur voor u klaar om vragen te beantwoorden. U kunt bellen of en met vragen over ons informatiesysteem, inloggegevens en het up- en downloaden van bestanden. Bel of stuur een naar servicedesk@inlichtingenbureau.nl Afspraak maken met een accountmanager Onze accountmanagers reizen het land door om gemeenten te ondersteunen bij het gebruik van onze producten. Wilt u een afspraak maken, heeft u behoefte aan toelichting of wilt u een productinhoudelijke vraag stellen? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers Ilse van t Hof ivanthof@inlichtingenbureau.nl Contactgegevens pers De communicatieadviseurs van het Inlichtingenbureau staan u graag te woord. Lisette van Dort LvanDort@inlichtingenbureau.nl Jeroen Walraven jwalraven@inlichtingenbureau.nl Algemene contact- en adresgegevens Telefoon: Op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur. Postadres Postbus DE Utrecht Bezoekadres Sint Jacobsstraat BT Utrecht Help ons onze dienstverlening te verbeteren! Heeft u tips, opmerkingen of suggesties om onze dienstverlening te verbeteren? Neem dan contact op met ons via klantsupport@inlichtingenbureau.nl of via Aanmelden nieuwsbrief Meld u aan voor de nieuwsbrief zodat wij u op de hoogte kunnen houden over (nieuwe) producten en diensten. klantsupport@inlichtingenbureau.nl

18

Domein Wmo & Jeugdzorg NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017

Domein Wmo & Jeugdzorg NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 Domein Wmo & Jeugdzorg NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 Inhoud SEPTEMBER 2017 Algemeen Autorisatie vervangend personeel tijdens vakantieperiode voorkomt problemen bij tijdige afhandeling van berichten GGK portaal

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING TRACK & TRACE. Versie 1.0 Datum Oktober 2017 Communicatie Inlichtingenbureau

GEBRUIKERSHANDLEIDING TRACK & TRACE. Versie 1.0 Datum Oktober 2017 Communicatie Inlichtingenbureau GEBRUIKERSHANDLEIDING TRACK & TRACE Versie 1.0 Datum Oktober 2017 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Aanleiding ----------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Technische handleiding encryptie DKD

Technische handleiding encryptie DKD Technische handleiding encryptie DKD Transactiestandaard 3.1 Versie 4.0 Datum Maart 2019 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 3 2 Randvoorwaarden... 4 2.1 Planning DKD...

Nadere informatie

Stappenplan overstap Standaarden 2.0

Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Dit stappenplan helpt u een haalbare datum te bepalen voor overstappen naar de Standaarden 2.0. Alle acties die u moet ondernemen zijn erin beschreven. Gebruik dit

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN INLOGGEN OP HET PORTAAL VOOR (NIEUWE)GEBRUIKERS Versie 1.0 Datum December 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 Knooppuntdiensten en het portaal

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN PGB BERICHTEN WMO/JEUGDWET Versie 2.1 Datum Juni 2017 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 1. Toekenningsbeschikking bericht... 3 1.1.1 Digikoppeling

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN BERICHTUITWISSELING VIA WEBSERVICE

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN BERICHTUITWISSELING VIA WEBSERVICE GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN BERICHTUITWISSELING VIA WEBSERVICE AANVRAGEN EN INSTALLATIE CPA Versie 1.0 Datum Mei 2016 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Aansluiting op Digikoppeling..1

Nadere informatie

Handout voor de Projectleider bij het invullen van het online Stappenplan voor het aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt

Handout voor de Projectleider bij het invullen van het online Stappenplan voor het aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Handout voor de Projectleider bij het invullen van het online Stappenplan voor het aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Versie 0.6 23-10-2014 Datum: 23-10-2014 Pagina 1 van

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.1 Datum Mei 2018 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.1 Datum Mei 2018 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL Versie 2.1 Datum Mei 2018 Auteur Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau 1 INLEIDING ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING BERICHTENMONITOR. Versie 3.0 Datum Oktober 2017 Communicatie Inlichtingenbureau

GEBRUIKERSHANDLEIDING BERICHTENMONITOR. Versie 3.0 Datum Oktober 2017 Communicatie Inlichtingenbureau GEBRUIKERSHANDLEIDING BERICHTENMONITOR Versie 3.0 Datum Oktober 2017 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau 0 Inhoud 1. WERKING PRODUCT... 2 1.2 BRON... 2 1.2.1 Actualiteit van gegevens... 2 2.INLOGGEN

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN AANVRAAG EN INSTALLATIE CPA Datum laatste wijziging 11 september 2018 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inhoudsopgave 1. Wat is een CPA?... 3 2. Standaard CPA

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3

Landelijk draaiboek migratie iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 Landelijk draaiboek migratie iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 19 december 2018 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 19 december 2018 Definitief 0.3 4 december 2018 Aanpassingen naar aanleiding

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSBEHEER Versie 1.0 Datum December 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 Knooppuntdiensten en het portaal van het Inlichtingenbureau...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN AANVRAAG EN INSTALLATIE CPA Datum laatste wijziging 19 maart 2019 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inhoudsopgave 1. Wat is een CPA?... 3 2. Standaard CPA aanvraag...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN JEUGDWET PORTAAL EN WEBSERVICE Versie 6.0 Datum November 2015 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 4 Knooppuntdiensten en het portaal van het Inlichtingenbureau...

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Aan: Deelnemers pilots gegevensuitwisseling iwmo, ijw, WLZ Van: Frank Ooms (VECOZO), Wijnand Heijnen (VNG/KING) Datum: 5 november 2014 Betreft: Stappenplan pilots en integrale ketentest Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie iwmo 2.1 naar iwmo 2.2

Landelijk draaiboek migratie iwmo 2.1 naar iwmo 2.2 Landelijk draaiboek migratie iwmo 2.1 naar iwmo 2.2 1 februari 2018 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 1 februari 2018 Definitief 0.8 15 januari 2018 Concept inclusief verwerking opmerkingen Programma

Nadere informatie

Handout Online Stappenplan aansluiten diensten GGK

Handout Online Stappenplan aansluiten diensten GGK Handout voor de Projectleider bij het invullen van het online Stappenplan voor het aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Versie 0.7 24-10-2014 Datum: 24-10-2014 Pagina 1 van

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.2 Datum Juli 2018 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.2 Datum Juli 2018 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL Versie 2.2 Datum Juli 2018 Auteur Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau 1 INLEIDING ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie ijw 2.1 naar ijw 2.2

Landelijk draaiboek migratie ijw 2.1 naar ijw 2.2 Landelijk draaiboek migratie ijw 2.1 naar ijw 2.2 1 februari 2018 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 1 februari 2018 Definitief 0.8 15 januari 2018 Concept inclusief verwerking opmerkingen Programma

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie ijw 2.0 naar 2.1 per 12 juni april 2017

Landelijk draaiboek migratie ijw 2.0 naar 2.1 per 12 juni april 2017 Landelijk draaiboek migratie ijw 2.0 naar 2.1 per 12 juni 2017 10 april 2017 Landelijk draaiboek migratie ijw 2.0 naar ijw 2.1 1 / 14 Inhoud Inleiding 3 1 Doel 5 1.1 Fasen van de migratie 5 1.2 Planning

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN IWMO & IJW (PORTAAL EN WEBSERVICE) Versie 2.0 Datum Januari 2018 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 1. Grondslag iwmo & ijw... 3 1.1 Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Het leveren en declareren van jeugdhulp

Het leveren en declareren van jeugdhulp Het leveren en declareren van jeugdhulp Gecontracteerde aanbieders voor jeugdhulp in de regio s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland hebben twee formele momenten van gegevensuitwisseling met hun

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING BERICHTENMONITOR. Versie 2.0 Datum juli 2017 Communicatie Inlichtingenbureau

GEBRUIKERSHANDLEIDING BERICHTENMONITOR. Versie 2.0 Datum juli 2017 Communicatie Inlichtingenbureau GEBRUIKERSHANDLEIDING BERICHTENMONITOR Versie 2.0 Datum juli 2017 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inhoud 1. WERKING PRODUCT... 3 1.2 BRON... 3 1.2.1 Actualiteit van gegevens... 3 2.INLOGGEN PORTAAL

Nadere informatie

Protocol Gemeentelijke herindelingen 2019

Protocol Gemeentelijke herindelingen 2019 Protocol Gemeentelijke herindelingen 2019 Versie 1.0 November 2018 Ketenbureau i-sociaal Domein, IB,VECOZO en ZIN Inhoud Inleiding... 3 1 Actie- en aandachtspunten voor situatie 1... 5 1.1 Geef uw contactpersonen

Nadere informatie

FOUTAFHANDELINGEN TIJDENS HET AANLEVEREN VAN BESTANDEN VOOR KNOOPPUNTDIENSTEN WMO EN JW

FOUTAFHANDELINGEN TIJDENS HET AANLEVEREN VAN BESTANDEN VOOR KNOOPPUNTDIENSTEN WMO EN JW FOUTAFHANDELINGEN TIJDENS HET AANLEVEREN VAN BESTANDEN VOOR KNOOPPUNTDIENSTEN WMO EN JW Versie 1.0 Datum November 2015 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau 1 Inleiding... 4 Aanlevermethoden bestanden...

Nadere informatie

Donderdag 6 april 2017 Werkgroep Facturering en Berichtenverkeer Jeugd en WMO

Donderdag 6 april 2017 Werkgroep Facturering en Berichtenverkeer Jeugd en WMO Optimaliseren/digitaliseren administratieve processen WMO/Jeugd mbv berichtenverkeer Donderdag 6 april 2017 Werkgroep Facturering en Berichtenverkeer Jeugd en WMO Doelstelling presentatie Inzicht in de

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.3 Datum Januari 2019 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.3 Datum Januari 2019 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL Versie 2.3 Datum Januari 2019 Auteur Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau 1 INLEIDING ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt

Aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Wijnand Heijnen en Idius Felix Josien de Reuver en Arjen Brienen 1 Onderwerpen Introductie GGK en Knooppuntdiensten Planning diensten 2014

Nadere informatie

Regiobijeenkomst Gemeentelijk Gegevens Knooppunt

Regiobijeenkomst Gemeentelijk Gegevens Knooppunt Regiobijeenkomst Gemeentelijk Gegevens Knooppunt Inhoud Functionaliteiten Berichtinstellingen: batch en webservices Foutmeldingen Toekomstige ontwikkelingen pag 2 GGK RIvg WPB SVB TKB Gemeente IB RINIS

Nadere informatie

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht SVB en VNG 21 juni 2017 Agenda 21 juni 1. Mededelingen 2. Dashboard functionaliteit berichten via GGK (Inlichtingenbureau) 3. Terugkoppeling gereedheidstoetsen,

Nadere informatie

Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet. Corine Bos Goes, 21 januari 2016

Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet. Corine Bos Goes, 21 januari 2016 Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Corine Bos Goes, 21 januari 2016 Inhoud - Introductie istandaarden - Hoe werkt de Berichtenconverter? - Veelgestelde vragen Berichtenconverter istandaarden algemeen Beleid

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN IWMO PORTAAL EN WEBSERVICE Versie 6.0 Datum November 2015 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 4 Knooppuntdiensten en het portaal van het Inlichtingenbureau...

Nadere informatie

Aansluit handleiding Omgevingsloket online. Webservices INREGELOMGEVING (INR) Directie Concern Informatievoorziening

Aansluit handleiding Omgevingsloket online. Webservices INREGELOMGEVING (INR) Directie Concern Informatievoorziening Aansluit handleiding Omgevingsloket online Webservices INREGELOMGEVING (INR) Koningskade 4 Postbus 20901 2500 EX Den Haag Contactpersoon Postbus.functioneelbeheerolo @minienm.nl Betreft Aansluithandleiding

Nadere informatie

Aansluithandleiding Omgevingsloket online. Webservices PRODUCTIEOMGEVING. Directie Concern Informatievoorziening Beheer

Aansluithandleiding Omgevingsloket online. Webservices PRODUCTIEOMGEVING. Directie Concern Informatievoorziening Beheer Aansluithandleiding Omgevingsloket online Webservices PRODUCTIEOMGEVING Koningskade 4 Postbus 20901 2500 EX Den Haag Contactpersoon Postbus.functioneelbeheerolo @minienm.nl Betreft Aansluithandleiding

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Handleiding Noodvoorziening XML ijw/iwmo 1 maart 2017

Handleiding Noodvoorziening XML ijw/iwmo 1 maart 2017 Handleiding Noodvoorziening XML ijw/iwmo 1 maart 2017 Handleiding Noodvoorziening XML ijw/iwmo 1 / 9 Inhoud Inleiding 3 1 Werken met de Noodvoorziening 4 1.1 Toelichting 5 1.2 In drie stappen bestanden

Nadere informatie

Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie)

Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie) Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie) Met de berichtenapp van VNG kunt u nu snel en makkelijk Wmo- en Jeugdzorg-berichten versturen en ontvangen. Dit kan met je internetbrowser (https://berichtenapp.vng.nl)

Nadere informatie

FACTSHEET IMPLEMENTATIE IWMO & IJW XML-RELEASE 2.1. Softwareleveranciers Gemeenten & Zorgaanbieders

FACTSHEET IMPLEMENTATIE IWMO & IJW XML-RELEASE 2.1. Softwareleveranciers Gemeenten & Zorgaanbieders FACTSHEET IMPLEMENTATIE IWMO & IJW XML-RELEASE 2.1 Softwareleveranciers Gemeenten & Zorgaanbieders Versie 1.1 22 juli 2016 Doelstelling Softwareleveranciers informeren over de overgang in berichtenverkeer

Nadere informatie

Softwareleveranciersoverleg 6 maart 2018, uur tot uur Van der Valk, Winthontlaan 4, Utrecht

Softwareleveranciersoverleg 6 maart 2018, uur tot uur Van der Valk, Winthontlaan 4, Utrecht Eekholt 4 1112 XH Diemen Postbus 320 1110 AH Diemen www.zorginstituutnederland.nl T +31 (0)20 797 85 55 Contactpersoon mw. S. van Putten Softwareleveranciersoverleg Omschrijving Vergaderdatum Vergaderplaats

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 2 januari 2015 Versie 1.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING INFORMATIESYSTEEM INLICHTINGENBUREAU

GEBRUIKERSHANDLEIDING INFORMATIESYSTEEM INLICHTINGENBUREAU GEBRUIKERSHANDLEIDING INFORMATIESYSTEEM INLICHTINGENBUREAU Eén toegang voor alle diensten Versie 1.0 Datum Maart 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 Portaalsite inlichtingenbureau...

Nadere informatie

SPECIFICATIE STUF-ENVELOP

SPECIFICATIE STUF-ENVELOP SPECIFICATIE STUF-ENVELOP Gemeentelijk gegevensknooppunt VISD is een programma van de VNG dat wordt uitgevoerd in samenwerking met KING Opgesteld door Datum Versie Arjen Brienen 2 september 2015 Concept

Nadere informatie

Aanmeldformulier gemeente

Aanmeldformulier gemeente Aanmeldformulier gemeente Om gebruik te maken van het portaal Knooppuntdiensten van het Inlichtingenbureau, is het noodzakelijk om uw gemeente aan te melden bij het Inlichtingenbureau. Daarnaast vragen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN WLZ-REGISTERTOETS Versie 2.0 Datum 11 juni 2018 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Knooppuntdiensten en het portaal van het

Nadere informatie

Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2

Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2 Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2 1 maart 2018 Versiebeheer Versie Datum Toelichting en status 1.0 1 maart 2018 Eerste uitgave Handleiding Noodvoorziening iwmo 2.2 en ijw 2.2 1 / 9 Inhoud

Nadere informatie

Aansluitnotitie SBR Nexus Intermediairs

Aansluitnotitie SBR Nexus Intermediairs Aansluitnotitie SBR Nexus Intermediairs Opgesteld en vastgesteld door: SBR Nexus www.sbrnexus.nl Publicatie De aansluitnotitie Intermediairs is een handleiding voor intermediairs voor het aansluiten op

Nadere informatie

MEMO I-SOCIAAL DOMEIN

MEMO I-SOCIAAL DOMEIN MEMO I-SOCIAAL DOMEIN Titel: Beveiligd uitwisselen van ongestructureerde gegevens met het aanvullend bericht voor gemeenten en aanbieders Datum: 15-11-2016 Versie: 1.0 Def Inleiding Gemeenten en aanbieders

Nadere informatie

Softwareleveranciersoverleg. Softwareleveranciersoverleg 23 maart 2016, 13:30 uur Kentaurus, Zorginstituut Nederland

Softwareleveranciersoverleg. Softwareleveranciersoverleg 23 maart 2016, 13:30 uur Kentaurus, Zorginstituut Nederland Eekholt 4 1112 XH Diemen Postbus 320 1110 AH Diemen www.zorginstituutnederland.nl T +31 (0)20 797 85 55 Contactpersoon mw. R. Middeldorp Softwareleveranciersoverleg Omschrijving Vergaderdatum Vergaderplaats

Nadere informatie

Softwareleveranciers bijeenkomst

Softwareleveranciers bijeenkomst Softwareleveranciers bijeenkomst 15 november 2016 Paul de Koning Hilko Jacobse p Agenda Wat gaat er veranderen? Van EI naar XML Nieuwe StUF versie 2.1 Wijzigingen StUF 2.1 tov StUF 2.0 Verbeterde foutafhandeling

Nadere informatie

Procesbeschrijving aansluiten digitaal stelsel Vergunningaanvragen en meldingen verwerken

Procesbeschrijving aansluiten digitaal stelsel Vergunningaanvragen en meldingen verwerken Procesbeschrijving aansluiten digitaal stelsel Vergunningaanvragen en meldingen verwerken Versie: 2.0 Datum: 17 april 2019 Geldig tot: 1 oktober 2019 (!) Inleiding U wilt als overheid of leverancier koppelen

Nadere informatie

Berichten uitwisselen via VECOZO. Informatie voor zorgaanbieders en gemeenten

Berichten uitwisselen via VECOZO. Informatie voor zorgaanbieders en gemeenten Berichten uitwisselen via VECOZO Informatie voor zorgaanbieders en gemeenten Wat komt voorbij? Kennismaking met VECOZO Hoe sluit een zorgaanbieder aan op berichtenverkeer met gemeenten? Overgang naar Wmo-

Nadere informatie

Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie)

Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie) Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie) Met de berichtenapp van VNG kunt u nu snel en makkelijk Wmo- en Jeugdzorg-berichten versturen en ontvangen. Dit kan met een app (beschikbaar via de Appstore

Nadere informatie

Handleiding voor aansluiten op Digilevering

Handleiding voor aansluiten op Digilevering Handleiding voor aansluiten op Digilevering Versie 1.0 Datum 1 augustus 2013 Status definitief Colofon Projectnaam Digilevering Versienummer 1.0 Contactpersoon Servicecentrum Logius Organisatie Logius

Nadere informatie

Protocol omgaan met gemeentelijke herindeling en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw. 8 juli 2016

Protocol omgaan met gemeentelijke herindeling en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw. 8 juli 2016 Protocol omgaan met gemeentelijke herindeling en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw 8 juli 2016 Inhoud 1 Inleiding 1.1 Doelgroep 3 3 1.2 Aanleiding 3 1.3 Achtergrond 3 1.4 Inhoud 3 2 Randvoorwaarden

Nadere informatie

Handleiding Berichtenconverter. 2 augustus 2017

Handleiding Berichtenconverter. 2 augustus 2017 2 augustus 2017 Inhoud 1 Introductie 3 2 Installatie 4 3 Het gebruik: Berichten inlezen 7 1 Introductie Berichtenconverter ijw is de berichtstandaard die de gegevensuitwisseling in de Jeugdwet (Jw) ondersteunt.

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders SesamID

Handleiding voor beheerders SesamID Handleiding voor beheerders SesamID Versie 3.0 Mei 2013 2013 Copyright KPN Lokale Overheid Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Lokale overheid mag niets uit

Nadere informatie

Domeinen Werk & Inkomen, Belastingen en Onderwijs NIEUWSBRIEF APRIL 2018

Domeinen Werk & Inkomen, Belastingen en Onderwijs NIEUWSBRIEF APRIL 2018 Domeinen Werk & Inkomen, Belastingen en Onderwijs NIEUWSBRIEF APRIL 2018 Inhoud APRIL 2018 Algemeen Test of uw DNS verbinding correct is ingesteld om het portaal van het Inlichtingenbureau te benaderen

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Machtigingenportaal. Relatiedag softwareleveranciers. 10 april 2014 VECOZO

Machtigingenportaal. Relatiedag softwareleveranciers. 10 april 2014 VECOZO Machtigingenportaal Relatiedag softwareleveranciers 10 april 2014 VECOZO Even kort voorstellen Ilse Schreurs Functioneel Beheerder Machtigingenportaal Jaap Goddijn Systeemontwikkelaar Machtigingenportaal

Nadere informatie

Protocol: omgaan met gemeentelijke herindeling en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw

Protocol: omgaan met gemeentelijke herindeling en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw Protocol: omgaan met gemeentelijke herindeling en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw Datum 8 juli 2016 Versie 1.0 Status Definitief Auteur Beheerteam istandaarden Zorginstituut Nederland 1 Inleiding

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN WLZ-REGISTERTOETS Versie 2.0 Datum Juli 2015 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 Knooppuntdiensten en het portaal van het Inlichtingenbureau...

Nadere informatie

Handleiding Portaal. Digipoort. Versie 1.55. Datum 25 januari 2012

Handleiding Portaal. Digipoort. Versie 1.55. Datum 25 januari 2012 Handleiding Portaal Digipoort Versie 1.55 Datum 25 januari 2012 Colofon Projectnaam Digipoort Versienummer 1.55 Organisatie Servicecentrum Logius Postbus 96810 2509 JE Den Haag T 0900 555 4555 servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

LV WOZ CTO: Veel gestelde vragen

LV WOZ CTO: Veel gestelde vragen 0.1 LV WOZ CTO LV WOZ CTO: Veel gestelde vragen Datum 5 oktober 2018 Versie 1.1 ConceptNiet gevonden: wijzig het profiel: "Standaard" Versiehistorie Versie datum locatie omschrijv ing 1.0 20 januari 2014

Nadere informatie

Instructiebijeenkomst inrichting werkproces t.b.v. declaratie en betalingsverkeer

Instructiebijeenkomst inrichting werkproces t.b.v. declaratie en betalingsverkeer Instructiebijeenkomst inrichting werkproces t.b.v. declaratie en betalingsverkeer Friese gemeenten 16 december 2014 Maxim ter Hedde Kwartiermaker inrichting beheertaken Centrumgemeenteconstructie 3d Fryslân

Nadere informatie

Aansluitprotocol Automatisch Berichtenverkeer

Aansluitprotocol Automatisch Berichtenverkeer Aansluitprotocol Automatisch Berichtenverkeer "Hoe starten met automatisch berichtenverkeer" SVB-BGT TransitieDesk Juni 2016 Inhoudsopgave 1 Doelstelling van dit document ------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Regieberaad transitie jeugd. Vragen? Mail naar Maandag 3 november 2014

Regieberaad transitie jeugd. Vragen? Mail naar Maandag 3 november 2014 Regieberaad transitie jeugd Vragen? Mail naar otd@vng.nl Maandag 3 november 2014 Programma Opening en actuele ontwikkelingen Gegevensoverdracht jeugd door Marian De Kleermaeker Programma VISD mogelijkheden

Nadere informatie

Inloggen op mijn.vernet.nl

Inloggen op mijn.vernet.nl Inloggen op mijn.vernet.nl Vul emailadres en Wachtwoord in. En klik op Inloggen. Op het eerder door jou opgegeven mobiele telefoonnummer ontvang je een 7-cijferige code. De twee factor Authenticatie is

Nadere informatie

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015 DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ VERSIE d.d. 08-07-2015 INLEIDING De Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken (Basisregistratie WOZ) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties.

Nadere informatie

FAQ v1.1 VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019

FAQ v1.1 VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019 FAQ v1.1 VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019 Inhoudsopgave 1. BETALEN VOOR DE VNG BERICHTENAPP 1.01. Per wanneer moet ik gaan betalen voor de VNG Berichtenapp? 1.02. Hoeveel moet ik

Nadere informatie

Programma VISD 2014 Ketenkaart Jeugd/AZR versie 1.0 28 mei 2014

Programma VISD 2014 Ketenkaart Jeugd/AZR versie 1.0 28 mei 2014 Ketenkaart Deze ketenkaart bevat de uitwerking van één van de berichtenstromen die door het gegevensknooppunt ondersteund moet worden. Omschrijving Het betreft berichtenverkeer dat als doel heeft gestandaardiseerde

Nadere informatie

Handleiding Validatiemodule istandaarden

Handleiding Validatiemodule istandaarden Handleiding Validatiemodule istandaarden 29 januari 2018 Versie Datum Toelichting 2.2 29 januari 2018 Toevoeging van informatie over de ondersteuning van de xsd-validatie van de StUF-envelop voor iwmo

Nadere informatie

Gebruikershandleiding landelijke verwijs- en retourservice

Gebruikershandleiding landelijke verwijs- en retourservice Gebruikershandleiding landelijke verwijs- en retourservice DKD + DKD-AANLEVERMONITOR Versie 3.0 Datum laatste wijziging 2018 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Wat

Nadere informatie

FAQ: Van VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019

FAQ: Van VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019 FAQ: Van VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019 1. BETALEN VOOR DE VNG BERICHTENAPP 1. Per wanneer moet ik gaan betalen voor de VNG Berichtenapp? 2. Hoeveel moet ik gaan betalen voor

Nadere informatie

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen 1 Inhoud Inleiding... 3 AGB-code in de Wmo... 4 AGB-code of erkenning Wmo...

Nadere informatie

Ondersteuning bij inrichten van administratieve processen

Ondersteuning bij inrichten van administratieve processen Ondersteuning bij inrichten van administratieve processen Versie 1.0 20 november 2014 Inhoud Managementsamenvatting wethouders en beleidsmedewerkers...1 Managementsamenvatting projectleiders en informatiemanagers...2

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Als zorgaanbieder wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten die

Nadere informatie

Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein

Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein Webinar Brenda de Zeeuw Marissa Zweedijk Februari 2018 Agenda 1. Doel van het webinar 2. Doel en proces Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein 3. Korte terugblik vorige

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 In dit nummer: Workshop Kerkbalans Statistical Analysis Nieuw in Scipio Incassolijsten Nieuw in Scipio Online E-mailen Huiskringen Nieuw in CashflowPro (Foerage) Dagafschriften

Nadere informatie

Het GGK en VECOZO. Goes, 21 januari 2016

Het GGK en VECOZO. Goes, 21 januari 2016 Het GGK en VECOZO Goes, 21 januari 2016 1 Doelstellingen van de decentralisaties Meer zelfredzaamheid Betere hulpverlening Minder kosten Minder administratieve lasten 2 Er was eens decentralisaties Door

Nadere informatie

Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het?

Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het? Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het? Deze handleiding is geldig vanaf augustus 2016. De informatie uit deze handleiding kan wijzigen. Ga voor actuele informatie naar ing.nl/kassacompleet of neem contact

Nadere informatie

Werkafspraken berichtenuitwisseling iwmo tussen gemeente en aanbieder

Werkafspraken berichtenuitwisseling iwmo tussen gemeente en aanbieder Werkafspraken berichtenuitwisseling iwmo tussen gemeente en aanbieder Acties voor informatiemanager, applicatiebeheerder, teamleider administratie Dit is een overzicht met de belangrijkste afspraken die

Nadere informatie

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier ZorgNed Automatisering BV Nudepark 91a 6702 DZ Wageningen Tel: 0317-466844 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toegang... 3

Nadere informatie

Handleiding. Porta applicatie

Handleiding. Porta applicatie Handleiding Porta applicatie Inleiding Met de applicatie Porta op het Extranet kunt u als ketenpartner gegevensbestanden met het CAK uitwisselen. In deze handleiding staat beschreven hoe u dit kunt doen.

Nadere informatie

Gegevensontsluiting eloket Informatieplicht voor bevoegd gezag. 6 juni 2019 RVO Frerik van de Pas (RVO), Dirk-Jan Everts (RVO)

Gegevensontsluiting eloket Informatieplicht voor bevoegd gezag. 6 juni 2019 RVO Frerik van de Pas (RVO), Dirk-Jan Everts (RVO) Gegevensontsluiting eloket Informatieplicht voor bevoegd gezag RVO Frerik van de Pas (RVO), Dirk-Jan Everts (RVO) Welkom Informatiebijeenkomst Gegevensontsluiting IPWM 2 Agenda Gegevensontsluiting IPWM

Nadere informatie

Handleiding Digipoort Portaal

Handleiding Digipoort Portaal Handleiding Digipoort Portaal Digipoort Versie 1.6 Colofon Projectnaam Digipoort Versienummer 1.6 Organisatie Servicecentrum Logius Postbus 96810 2509 JE Den Haag T 0900 555 4555 servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.2 naar iwlz 1.0 per 1 januari 2015

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.2 naar iwlz 1.0 per 1 januari 2015 Landelijk draaiboek migratie AZR 3.2 naar iwlz 1.0 per 1 januari 2015 Datum 19 november 2014 Status Definitief Auteur Beheerteam istandaarden Afdeling Contactcentrum Zakelijk Volgnummer 2014132192 Inhoud

Nadere informatie

Softwareleveranciersoverleg 10 november Agenda

Softwareleveranciersoverleg 10 november Agenda Softwareleveranciersoverleg 10 november Agenda Stand van zaken implementatie Ondersteuning bij implementatie Doorontwikkelingen 2016 Vervolg analyse retourberichten GGK CAK-GGK pilots Rondvraag 2. Stand

Nadere informatie

Handleiding Zorgaanbieder module

Handleiding Zorgaanbieder module Handleiding Zorgaanbieder module De oplossing voor het berichtenverkeer in de Jeugd wet. Eenvoudig en simpel voor iedere zorgaanbieder Versie: 1.3 Auteur: Zorgverkeer B.V. Datum: Februari 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

AANBIEDERSBIJEENKOMST 30 SEPTEMBER 2014

AANBIEDERSBIJEENKOMST 30 SEPTEMBER 2014 AANBIEDERSBIJEENKOMST 30 SEPTEMBER 2014 Mar1jn Pepping Consultant WMO kantoor Theo Fleerkamp Consultant WMO kantoor donderdag 20 juni 2013 FACTSHEET WMO KANTOOR 37 KLANTGEMEENTEN 33.000 CLIENTEN DRIE AANDEELHOUDERS:

Nadere informatie

Hulpmiddelen bij implementatie van Digikoppeling

Hulpmiddelen bij implementatie van Digikoppeling Hulpmiddelen bij implementatie van Digikoppeling Versie 1.0 Datum 23/05/2014 Status Definitief Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m) e. servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

MIJN GKB HANDLEIDING

MIJN GKB HANDLEIDING HANDLEIDING MIJN GKB Biedt uitkomst Biedt uitkomst Handleiding Mijn GKB Wat is Mijn GKB? Aanmelden voor Mijn GKB Inloggen in Mijn GKB Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten? De onderdelen van Mijn

Nadere informatie

Toegang tot Mijn Gegevensdiensten

Toegang tot Mijn Gegevensdiensten Toegang tot Mijn Gegevensdiensten Mijn Gegevensdiensten is een beveiligde omgeving op uwv.nl. Op Mijn Gegevensdiensten: vindt u productinformatie en uitleg over het aanvragen van gegevensproducten; kunt

Nadere informatie