Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN"

Transcriptie

1 DECEMBER

2

3 1 Voorwoord Het is alweer de laatste maand van het jaar 2018, dat betekend dat we er in 2019 weer helemaal tegenaan kunnen gaan. Maar december is ook de maand waarin de heilige man weer aankomt in België met zijn grote stoomboot en bij alle brave kindjes langs zal komen met een leuk cadeautje en wat snoepgoed. Op 1 december zal deze wijze man genaamd Sinterklaas ook eens een bezoekje brengen aan de KSA. Hebt je een leuke tekening, brief, voor Sinterklaas mag je deze dan ook zeker meenemen en aan de Sint geven. Ook vieren we kerstmis in deze koude wintermaand. Op 22 december zullen jullie dit dan ook vieren op de KSA, exact 3 dagen voor kerstmis. En december afsluiten doen we natuurlijk door deur aan deur te gaan, om het oudjaar af te sluiten. De leiding zal daarom ook chocomelk uitdelen voor alle zangertjes, die bij ons een mooi liedje komen zingen. En dan kunnen jullie s avonds naar het mooie vuurwerk kijken. Ook zullen jullie merken dat er deze maand vaak activiteit wordt gegeven op vrijdag. Dit komt omdat een groot deel van de leiding examens heeft, JODELA JAARGANG NUMMER 429 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN houd dit dan ook zeker goed in de gaten wanneer uw zoon/dochter naar de KSA mag komen. Met dit alles gezegd te hebben, sluit ik het voorwoord van deze maand ook weer af. Tot volgend jaar!

4 Informatio 2 Examens Naast alle feestdagen hebben we natuurlijk ook wat minder feestelijke dagen. Dit geldt dan vooral voor de oudere groepen en de leiding. Zij hebben namelijk hun gekke grote toetsen ook wel gekend als examens die eraan komen. Wees hiervoor op je hoede en kijk zeker naar de datum van de activiteiten omdat ze wel eens op vrijdag kunnen plaatsvinden. Wees ook altijd op je hoede als je oversteekt want veiligheid is belangrijk. Sinterklaas Het is weer zo ver de enige echte Sint is weer uit Spanje gekomen naar ons kleine landje om hier alle kindertjes blij te maken! Met zijn grote boot is hij goed en wel aangekomen hebben we vernomen van Informatio-Piet. Hij helpt dan ook met het schrijven van deze informatio. Verder heeft Informatio-Piet nog als boodschap dat jullie zeker allemaal een mooie tekening voor de Sint mogen meenemen op zaterdag 1 december zodat hij deze kan ophangen in zijn kamer.

5 Kerstmis 3 Ook de broer van de Sint, de kerstman is weer lekker aan het vliegen met zijn slede. Hij zal dan wel iets later aankomen dan de Sint maar ook hij bezorgt ons fijne feestdagen. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken heeft de kerstman gevraagd om op zaterdag 22 december allemaal een cadeautje van maximaal 2 euro mee te nemen. Hierdoor kan hij nog lekker wat van zijn koekjes eten. Nieuwjaar en chocomelkbedeling Net als elk jaar heeft ook dit jaar een einde. Hierna komt al wel weer een nieuw jaar. Hierdoor heet het dus ook nieuwjaar. Hopelijk hebben jullie alvast genoten van de activiteiten in In 2019 staan er nog veel meer te wachten. En om alles goed af te sluiten is iedereen op 31 december welkom aan het station van Wildert om heerlijke warme chocomelk of soep te komen drinken. Uiteraard zal er voor de ouders ook iets voorzien zijn Nieuwjaarsreceptie Ook zal de leidingsploeg van de KSA dit jaar aanwezig zijn op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Essen. Hier zullen we met plezier een bakje frietjes voor jullie bakken voor zeer democratische prijzen. Deze receptie zal plaatsvinden op 6 januari we zitten dan al in het jaar 2019, tot dan!!

6 Wist-je-datjes 4 Wist je dat de Kerstvakantie deze maand begint? en de Kerstvakantie in januari eindigt? het in de kerstvakantie Kerstmis is? Kerstmis op 25 december gevierd wordt? dit de geboorte van Jezus betekent? veel mensen dat vergeten? het nog wel belangrijk blijft? de Kerstman dan komt? en hij je leuke cadeautjes gaat geven? dat voor de Kerstvakantie Sinterklaas komt? zijn paard slecht weer vandaag heet? dit een heel originele naam is voor een paard? zijn paard wit is? Sinterklaas van Spanje komt? hij met de boot naar België komt? hij je óók leuke cadeautjes gaat geven? hij je cadeautjes geeft enkel als je braaf bent? je misschien niet bij de brave kinderen hoort? je dan een stout kind bent? je je best moet doen om een braaf kind te zijn zodat je leuke cadeautjes krijgt? de zwarte pieten leuke pieten zijn? de zwarte pieten veel voor Sinterklaas doen? Sinterklaas 270 jaar na de geboorte van Jezus geboren werd?

7 Sinterklaas op 15 maart jarig is? 5 je hem dan een kaartje moet sturen om hem een gelukkige verjaardag te wensen? je zo een echte slijmbal bent? de leeuwkes echte ruimtevaarders zijn? de sjowers hebben geleerd hoe ze moeten plakken? en hoe ze moeten darten? ze een warme chocomelk hebben gekregen omdat ze braaf waren? het bijna winter is en dat het daardoor vroeger nacht is en kouder is? dit heel logisch is? de leeuwkes het leuk vinden om met klei te spelen? de deugnieten naar jungle jump zijn geweest? ze hier heel veel plezier hebben gemaakt? ze hier heel veel op springkastelen hebben mogen springen? leidster Sofie daarna haar voet heeft omgeslagen? ze snel terug beter gaat zijn? stratego leuk is? dit toch iets leuker is als de zon schijnt? de rakkers rechtendoortocht leuker vinden in de regen? ze echte dappere strijders zijn? ze een rivier hebben moeten oversteken toen het heel koud was? ze dit allemaal flink hebben gedaan? ze daarna hun sokken hebben laten drogen op de chauffage? het over een maand al januari is? dat nieuwjaar dus steeds dichterbij komt? het dan 2019 zal zijn? er op 1 januari om 00u00 heel veel vuurwerk te zien is op verschillende plaatsen?

8 In t Potje 6 Tijd voor een echte topper! Fishsticks met spinaziepuree ingrediënten 1 kg aardappelen (loskokend) 500 g verse spinazie 1 teentje look 1 ei 150 g boter 1 dl melk een snuifje nootmuskaat een snuifje zout X aantal Fish sticks per persoon Bereidingswijze Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout. Spoel de spinazie in ruim water, zodat de laatste restjes zand eruit verdwenen zijn. Als je geen jonge spinazie gebruikt, kan je best de taaiste stelen en bladnerven verwijderen. Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Pel de look en prik de teen op een vork. Dit wordt de roerstok om de spinazie te stoven. Look is een dikke vriend van spinazie en zal voor een zachte smaaktoets zorgen.

9 7 Voeg de blaadjes spinazie toe en stoof ze in een paar minuten gaar. Roer intussen met die speciale roerstok. Giet het vocht van de gestoofde spinazie uit de pot. Plaats de staafmixer in de bladeren en mix de spinazie redelijk fijn. Dan zal de groente makkelijk mengen met de aardappelen. Giet de aardappelen af en doe ze bij de spinazie. Zet het vuur laag, zodat restjes vocht nog even kunnen verdampen. Plet de aardappelen met de groenten tot een grasgroene spinaziepuree. Breek het ei, doe de dooier in de puree en hou het eiwit bij om straks de fish sticks te paneren. Voeg de boter en de melk toe en meng alles tot een smeuïge puree. Proef en kruid de puree met een beetje zout en wat vers geraspte nootmuskaat. Zet het deksel op de pot en hou de puree warm. Bak of frituur de fish sticks zoals aangegeven op de verpakking. Smakelijk!!!

10 8 Moppentrommel Sam: "Mag ik je even storen?" Andere man: "Ja, wat is er?" Sam: "Niets, ik wilde alleen maar even storen :-)" Drie mannen praten samen over snelheid. Zegt de eerste: "Volgens mij is de bliksem het snelste op de wereld. Want je ziet ziet hem al voordat je de donder hoort." "Welnee," zegt de tweede, "het licht is sneller. Want als je de schakelaar indrukt brandt het licht direct." Zegt de derde: "Volgens mij is de diarree is het snelste. Want tijdens een wandeling in het bos voelde ik een rommeling in de buik. Ik rende als de bliksem naar huis. Ik deed het licht aan in het toilet en moest vaststellen dat ik reeds in mijn broek gescheten had!" Vraag: Er staan langs de weg wel eens bordjes met "Zachte berm" Waarom staan er nooit bordjes met "Harde berm"? Die krijgen ze daar niet in de grond.

11 9 Waren 2 vuurpijlen zegt de een tegen de ander PJUUUUUUUUUUUUUUUUUU Gaat een marsmannetje naar de snackbar. Hij vraagt: "mag ik een frietje en een ijsje?" Het marsmannetje krijgt dit van de snackbareigenaar en loopt weg. Het marsmannetje is nog geen 5 seconden weg of die hele snackbar met alles erop en der aan ontploft. Gelukkig was de snackbar goed verzekerd dus kon de snackbar helemaal opnieuw gebouwd worden. Komt het zelfde marsmannetje weer langs en bestelt weer een frietje en een ijsje hij loopt weg en de hele snackbar vliegt weer helemaal de lucht in. De snackbareigenaar begint het hele verhaal van het marsmannetje wel heel erg merkwaardig te vinden. Gelukkig kon de snackbar tot aan de frituurpan herstelt worden. Komt het zelfde marsmannetje weer langs. Hij bestelt weer een frietje en een ijsje. De snackbareigenaar vindt het verdacht maar geeft het marsmannetje toch nog een frietje en een ijsje. Het marsmannetje loopt weg en nog geen 5 seconden later is er weer een enorme explosie in de snackbar. De eigenaar kon wederom net op tijd ontsnappen en rent achter het marsmannetje aan en zegt: "iedere keer wanneer jij hier langs komt om een frietje en een ijsje te bestellen en je loopt weg dan ontploft hier alles?? Weet jij hoe dit komt? Het marsmannetje antwoord: Ik weet het ook niet!!!!!!

12 10 Verjaardagen Slechts zes KSA ers zijn jarig in de maand december. Maar natuurlijk blijven deze verjaardagen even belangrijk!! Op 5 december viert Julie Luyten haar zevende verjaardag! Tien dagen later, op 15 december hebben we te maken met twéé jarigen! Leider Bart wordt op deze mooie dag 21 jaar en leeuwke Bryan Browne zal dan 8 jaar worden. Kyara Braat is ook jarig in de maand december! Zij wordt op 29 december 9 jaar en tegelijkertijd, wordt Arjen Wuyts 15 jaar!! Dit waren alweer de jarige feestvarkens van dit jaar. Tot in de maand januari!

13 Kiekjesrubriekje

14 13

15 13

16 14 Activiteiten Piepers 01/12: Ik wil voor sinterklaas een ferrari, Lamborghini en 5 miljoen eurow. (meenemen: tekening voor Sinterklaas) 08/12: Onze papa s op de cross, wij in het bos. Vrijdag 14/12 van 18u30-20u30: Half 7 tot half 9 alles geven. 22/12: De dag voor de dag voor de dag voor kertmis (meenemen: kerstcadeau van max 2) 29/12: Auwdoes 2018 Leeuwkes 01/12: Lekkere pepernoten. (meenemen: tekening voor Sinterklaas) 08/12: De Griekse veerboot zinkt. Vrijdag 14/12 van 18u30-20u30: Adrianus II wordt paus. Vrijdag 21/12 van 18u30-20u30: Sneeuwwitje en de zeven dwergen. (meenemen: kerstcadeau van max 2) Vrijdag 28/12 van 18u30-20u30: Nog 3 dagen en het is alweer een nieuw jaar.

17 15 Deugnieten 01/11: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. (meenemen: tekening voor Sinterklaas) 08/11: Ice ice baby. 15/11: Wereldreis door Essen. 22/12: Wij houden van Kerstmis. (meenemen: kerstcadeau van max 2) 29/12: Vuurwerk boem boem pauw. Rakkers 01/12: Nunc est bibendum. Vrijdag 07/12 van 19u-21u: Wingardium Leviosa! Vrijdag 14/12 van 19u-21u: Dikke BMW. Vrijdag 21/12 van 19u-21u: MELOENE MELOENE MELOENEEE. (meenemen: kerstcadeau van max 2) Vrijdag 28/12 van 19u-21u: Stop met ijle joh!

18 16 Sjowers 01/12: wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is 2 jaar voorwaardelijk. (meenemen: liefdesbrief voor sinterklaas) Vrijdag 07/12 van 19u-21u: Oei, ik heb mij van kajuit vergist. Vrijdag 14/12 van 19u-21u: Volgt nu gewoon et pijleke. 22/12: Buxusbol buxusmolen vs de waarzegstersbol (meenemen: kerstcadeau van max 2) 29/12: Nostradamus dikke bobbel. Jonghernieuwers 01/12: Ik ben toch zeker sinterklaas niet? (de sint komt joepieeeeee) Vrijdag 07/12 van 19u-21u: Jasper is zo goed met geld. Vrijdag 14/12 van 19u-21u: Barry s verjaardags feesjjeee. 22/12: Lekker sneeuw eten, ow ja het is bijna Kersemis! (meenemen: kerstcadeau van max 2) 29/12: Nieuwjareke zoeten de Bob heeft stinkende voeten. Sofie, Anne, Michiel, Alissa, Brinte, Bart, Sam, Bob, Jasper, Macarena, Wietske, Manitas, Julie

19

20

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

kalender Wat staat er op de 24 & 31 december KERST EN NIEUWJAAR GEEN SCOUTS want staan voor de deur!

kalender Wat staat er op de 24 & 31 december KERST EN NIEUWJAAR GEEN SCOUTS want staan voor de deur! Krantje december Wat staat er op de kalender 24 & 31 december GEEN SCOUTS want KERST EN NIEUWJAAR staan voor de deur! O nze wens voor het nieuwe jaar is alvast het vinden van vele helpende handen voor

Nadere informatie

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar DECEMBER 2018 Beste ketten en ouders Onze derde Chiromaand staat voor de deur. De feest maand van het jaar. Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar het

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper zout Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116 België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot vzw Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en

Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en KAJOGI DECEMBER Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en samenzijn te worden. Hij komt, hij komt,!

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Goede dag beste lezers van de Jodela. Er is weer een maand voorbij en de nieuwe maand staat alweer voor de deur. Deze keer is het de maand december. De maand van feestdagen, vakantie en hopelijk

Nadere informatie

CHIRO SINT-DIONYSIUS

CHIRO SINT-DIONYSIUS CHIRO SINT-DIONYSIUS 2016-2017 PINKELS DECEMBER ZONDAG 04/12/16 Eindelijk is het vandaag zover! Leidster Laure kijkt al heel lang uit naar deze dag! Want Sinterklaas komt namelijk op bezoek met zijn 2

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Aardappelsoepje met gerookte paling

Aardappelsoepje met gerookte paling Aardappelsoepje met gerookte paling de aardappelsoep 4 1 2 l kippen- of groentebouillon 12 aardappelen 3 stammen preien 6 uien 1 1 2 teentjes look (naar smaak) 1 1 2 bouquet garni (laurier, tijm, peterseliestengels)

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116 België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot vzw Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

RECEPTEN. > Tajer pag 2 > Cassave pag 3 > Gort pag 4 > Bakbanaan pag 4 > Over het boek pag 5

RECEPTEN. > Tajer pag 2 > Cassave pag 3 > Gort pag 4 > Bakbanaan pag 4 > Over het boek pag 5 RECEPTEN In het boek Als slavin geboren lees je wat de hoofdpersonen koken en eten. Ze maken bijvoorbeeld tajer en cassavesoep. Auteur Marian Hoefnagel schreef een paar recepten bij het boek. > Tajer pag

Nadere informatie

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Greet Lybaert Kinderkooklessen Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng.

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Shake er familie in en voeg er een kg geluk in van plezier. Pers

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

Groetjes van jullie allerliefste leiding: Rikki, Kerri, Toto, Rami, Kapi, Yobo,

Groetjes van jullie allerliefste leiding: Rikki, Kerri, Toto, Rami, Kapi, Yobo, Wij wensen jullie nog zeer fijne feestdagen! Groetjes van jullie allerliefste leiding: Rikki, Kerri, Toto, Rami, Kapi, Yobo, Kabouters 31/12: Ook vandaag weer geen scouts :( Zo kunnen jullie heel de dag

Nadere informatie

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE - 3 l sinaasappelsap - 1 l druivensap - 1 appel, 1 sinaasappel, druiven - kristalsuiker - Giet de beide vruchtensappen in een grote kom. - Schil de appel en de

Nadere informatie

Periodiek Maandblad 30e Jaargang Nr. 4 DECEMBER 11. scougi@scoutsengidsenbeerse.be

Periodiek Maandblad 30e Jaargang Nr. 4 DECEMBER 11. scougi@scoutsengidsenbeerse.be ! Periodiek Maandblad 30e Jaargang Nr. 4 SCOUGI DECEMBER 11 WWW.Scoutsengidsenbeerse.be scougi@scoutsengidsenbeerse.be! Lieve Sint, Omdat u bijna langskomt hebben wij onze wensen voor de activiteiten van

Nadere informatie

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe.

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2018 Beste ouders, leden en

Nadere informatie

Dag dag dag!! Jullie kapoenen, Bob en Monika

Dag dag dag!! Jullie kapoenen, Bob en Monika Dag dag dag!! Jaja, hier zijn we weer, het voorwoord van december om de laatste maand van 2012 in te luiden. En het wordt niet zomaar een maand, nee het wordt een te bangelijke maand vol leuke activiteiten!

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room.

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room. Witloofsalade met blauwe kaas. Ingrediënten 4 pers. De dressing 200 g blauwe kaas 1 dl kokend water 2 koffielepels mosterd 2 eetlepels frambozenazijn 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels walnotenolie 1 eetlepel

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 8 20-04-2016 Menu Hammousse Vissoep met mosselen en rouille Flensjes Mikado Hammousse 2 Hammousse Benodigdheden: 250 g gekookte ham 250 g gerookte

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

Sint-Janske. December. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. December. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske December 2016 Voorwoord December December

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN DECEMBER Voorwoord 1 Hoor wie klopt daar kind'ren, Hoor wie klopt daar kind'ren. Hoor wie klopt daar zachtjes tegen 't raam. 'k Zal eens even vragen naar zijn naam. Niet dat ik dat moet vragen want het

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

Aanpassing enthousiast

Aanpassing enthousiast Aanpassing enthousiast Hij komt, hij komt, maar wel een beetje vroeger. Voor alle afdelingen behalve de tito s zal het programma voor zondag 2 en 9 december omgewisseld worden. Dit omdat Sinterklaas op

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG moraalriddertje. NUMMER 397 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG moraalriddertje. NUMMER 397 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN december 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 397 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen, wie zou dat zijn? Ik denk onze goede ouwe Sint,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN September 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 395 September Voorwoord Hallowa en welkom bij de eerste zin van de eerste jodela van het eerste KSA-jaar sinds vele. Na twee maandjes alles te vergeten wat

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2007-2008 NUMMER 312 Januari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goede dag beste lezers van de Jodela. Er is weer een maand voorbij en de nieuwe staat alweer voor de deur. Deze keer

Nadere informatie

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist ***

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist *** 10 personen Het menu Witte port met tonic Hammousse met een twist Kalfslende besprenkeld met een lauwwarme vinaigrette van kappertjes en limoen en pompoensaus Hertenrug filet met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes Maandag energiedag Penne met tomatensaus, basilicum, aubergines en ricotta 4 personen - 20 minuten

Nadere informatie

verrassende aardappelgerechten

verrassende aardappelgerechten 10 verrassende aardappelgerechten Aardappel-ansjovischips met een dipsaus Voorbereiding 15 minuten 20 minuten 4 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g) 8 gezouten ansjovisfilets 1 handjevol rucola 50 g

Nadere informatie

jaargang December

jaargang December Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 4 SPARTIKIJN jaargang 2016-2017 December www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 4 december Hij komt,

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Liefste chirovrienden,

Liefste chirovrienden, Liefste chirovrienden, DECEMBER is aangebroken, We hebben ons stoveke aangestoken. Het koude weer staat voor de deur, Neem alvast die warme muts en sjaal, zonder gezeur. Het wordt kouder en kouder, De

Nadere informatie

Op 17 maart 2016 organiseerde vzw.kommaraf. zijn 2 DE KOOKWORKSHOP. Werken met wintergroenten. Inhoudstafel. Het doel

Op 17 maart 2016 organiseerde vzw.kommaraf. zijn 2 DE KOOKWORKSHOP. Werken met wintergroenten. Inhoudstafel. Het doel Op 17 maart 2016 organiseerde vzw.kommaraf zijn 2 DE KOOKWORKSHOP. Inhoudstafel Het doel Ons kookteam Onze werkwijze Tussen de mensen De recepten Werken met wintergroenten Pastinaaksoep Witloofsalade op

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Hamburger met witte koolsla Pasta met olijven, pijnboompitten en coppa Wortelstoemp met worst 4 personen - 30 minuten Maandag energiedag Dinsdag Italiaanse

Nadere informatie

Inho u d s ta fe l. Belangrijke Informatie 3 Speelclub-programma 4 Rakwi-programma 5 Tito-programma 6 Keti-programma 7 Aspi-programma 8

Inho u d s ta fe l. Belangrijke Informatie 3 Speelclub-programma 4 Rakwi-programma 5 Tito-programma 6 Keti-programma 7 Aspi-programma 8 1 Inho u d s ta fe l Belangrijke Informatie 3 Speelclub-programma 4 Rakwi-programma 5 Tito-programma 6 Keti-programma 7 Aspi-programma 8 2 Belangrijke informatie Zondag 11 November: Vandaag is het jammer

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Hallo allerliefste kapoenen, hier is de lelie voor november december. 4 november: 14-17 uur

Hallo allerliefste kapoenen, hier is de lelie voor november december. 4 november: 14-17 uur Hallo allerliefste kapoenen, hier is de lelie voor november december 4 november: 14-17 uur Zoals iedereen wel weet, is het juist Halloween geweest. En wat doen we zoal bij Halloween?? Knutselen met pompoenen,

Nadere informatie

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder!

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Dag liefste welka s Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Let heel erg goed op! Er zijn namelijk

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan Aarschot

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan Aarschot België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan 65 3200 Aarschot 29ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Homemade granola 4+ personen - 45 minuten Gegrilde aubergine met mozzarella Aardappelpannenkoek Maandag energiedag 50 g Spar cashewnoten 75 g Spar amandelen

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Enthousiast december januari

Enthousiast december januari Enthousiast december januari Ribbels Enthousiast december en januari 2019 Kan jij aan de hand van de foto s raden wat we gaan doen zondag? 02 december 09 december 16 december Vandaag gaan we gezellig kerstfilms

Nadere informatie

sin-ter-klaas zing-en mij-ter paard-je stoom-boot ve-ren pe-per-noot da-ken pie-ten-pak ka-do span-je schoor-steen pie-ten hup-pelt schoe-nen

sin-ter-klaas zing-en mij-ter paard-je stoom-boot ve-ren pe-per-noot da-ken pie-ten-pak ka-do span-je schoor-steen pie-ten hup-pelt schoe-nen Auditieve oefeningen - Sinterklaas Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) sin-ter-klaas zing-en mij-ter paard-je stoom-boot ve-ren pe-per-noot da-ken pie-ten-pak

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

Chiroboekje December!

Chiroboekje December! Chiroboekje December! Hoi Allemaal, Hier zijn we weer! * We willen iedereen die komen genieten is van onze Christus Koning viering bedanken. Hopelijk was het voor jullie ook een beetje feest. Wij hebben

Nadere informatie

Evenementenblaadje. Voor onze brave tito s, keti s en aspi s staan de zwarte pieten klaar van 6 tot 8 uur.

Evenementenblaadje. Voor onze brave tito s, keti s en aspi s staan de zwarte pieten klaar van 6 tot 8 uur. Evenementenblaadje December, het vriest zo hard dat uw oren erbij van zouden afvallen en u billen zien blauw van het vallen op de gladde stoep. Maar geen nood, de Chiro is daar om u van binnenuit te verwarmen

Nadere informatie

Voorwoord groepsleiding

Voorwoord groepsleiding TARSIVAT December Voorwoord groepsleiding Van 13 tot 15 november lag de volledige Tarsi-vloot aangemeerd op Linkeroever. Met 110 waren we, verkleed als woeste zeerovers, piraten, matroosjes en papegaaien.

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

Menu 11 oktober 12 STREEKGERECHTEN. Salade met warme Wynendale. Waterkerssoep op z n Haspengouws

Menu 11 oktober 12 STREEKGERECHTEN. Salade met warme Wynendale. Waterkerssoep op z n Haspengouws Salade met warme Wynendale Waterkerssoep op z n Haspengouws Varkensribben Ardeense wijze met pootzakkenstoemp Jefkes-peer met Meerhoutse koffie Smakelijk Salade met warme wynendaele Voorgerecht 400 gr

Nadere informatie

Kareltje. Sjonnie. van pepernoot tot oliebol. Te kst en za ng Job Schuring Illustraties Eva Poppink Muziek Paul Hock en Ronald Schmitz

Kareltje. Sjonnie. van pepernoot tot oliebol. Te kst en za ng Job Schuring Illustraties Eva Poppink Muziek Paul Hock en Ronald Schmitz Kareltje en Sjonnie van pepernoot tot oliebol Te kst en za ng Job Schuring Illustraties Eva Poppink Muziek Paul Hock en Ronald Schmitz Inhoud Intro De intocht December is de allermooiste maand Joachim

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6 Inhoud Voorwoord 5 Een collage maken 6 1 Gezond en veilig voedsel maken en bewaren 11 1.1 Eten koken en bewaren 11 1.2 Schoon en veilig werken in de keuken 17 1.3 Machines in de keuken 24 1.4 Langer houdbaar

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014 december september 1 NUMMER 376 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste vrienden van de KSJ! Het is weer zover, één van de leukste maanden van het jaar is weer aangebroken. December is klassiek

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 21+22 Dag 21 Ontbijt: Ontbijtshake 1 portie melk 1 portie havermout (of glutenvrij: boekweitgrutten) 1 portie papaja Snijd

Nadere informatie

De aardappel: van het veld tot op je bord

De aardappel: van het veld tot op je bord Lesinfo De aardappel: van het veld tot op je bord 1.1. Doelstelling De leerlingen inzicht geven in: de oorsprong van een aardappel en welke weg deze aflegt van het veld tot op je bord, de verschillende

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 2 17-02-2016 Menu Tomatensoep met balletjes Quiche met ham en prei Gebakken kipfilet met roze-pepersaus, peterselieaardappelen en worteltjes Mokkatasjes

Nadere informatie

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6

Nadere informatie

HET EIKELTJE -DECEMBER-

HET EIKELTJE -DECEMBER- HET EIKELTJE -DECEMBER- Beste leden, ouders & sympathisanten We kunnen het zelf bijna niet geloven maar de vierde scoutsmaand van het jaar is alweer aangebroken: december! Het specialleke van deze maand:

Nadere informatie

Dag Sinterklaas. Severien Algoet. 13 november 2016

Dag Sinterklaas. Severien Algoet. 13 november 2016 Severien Algoet Dag Sinterklaas 13 november 2016 Vandaag is het de grote dag want Sinterklaas komt naar de stad. En zoals elk jaar maakt de stad Sint- Niklaas er een groot feest van. Rosalie kijkt er al

Nadere informatie

Jongknapen. Lieve jongkapen

Jongknapen. Lieve jongkapen Jongknapen Lieve jongkapen Na de grote, maar toffe vakantie is de KSA terug, JOEPIE! Als jij een boekje zoals deze in je handen hebt, dan ben jij de gelukkige die iedere zaterdagmiddag naar de KSA kan

Nadere informatie

Kletser December 2016

Kletser December 2016 Kletser December 2016 Hey lieve kletseraars! Welkom allemaal, aan het einde van het jaar 2016. Welkom in de laatste rechte lijn naar 2017. Met december begint de winter, begint ook de kerstvakantie, begint

Nadere informatie

Nieuwsbrief Peuterspeelzaal De Woelwaters

Nieuwsbrief Peuterspeelzaal De Woelwaters Nieuwsbrief Peuterspeelzaal De Woelwaters December 2014 In deze nieuwsbrief: 1. Welkom 2. Jarig 3. Thema 4. Liedjes 5. Sinterklaasviering 6. BHV ring 7. Agenda 8. Afscheid 1. Welkom We heten de volgende

Nadere informatie

RECEPTEN zonder gluten

RECEPTEN zonder gluten 70 REVOLUTIONAIRE RECEPTEN zonder gluten JAN-WILLEM VAN DER BOOM 6 7 INHOUD INTRODUCTIE 08 VOORBEREIDING 12 ONTBIJT 16 DEN EELDER 34 ZOETE VERLEIDING 38 KENWOOD 64 LUNCH 72 RESTAURANT PURE PASSIE 90 TUSSENDOORTJES

Nadere informatie

Zondag 3 oktober. Zondag 10 oktober

Zondag 3 oktober. Zondag 10 oktober Hoi liefste kapoentjes, hier zijn we weer met jullie favoriet 3-maandelijks blad! Zijn jullie er klaar voor om te weten te komen welke spannende, leuke, ontroerende, coole, toffe, zalige dingen jullie

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Aanbiedingen van de maand november + stuntaanbieding! Heerlijk herfst recept Wees lief voor je darmen Nieuwsflits Sapjes

In deze nieuwsbrief: Aanbiedingen van de maand november + stuntaanbieding! Heerlijk herfst recept Wees lief voor je darmen Nieuwsflits Sapjes In deze nieuwsbrief: Aanbiedingen van de maand november + stuntaanbieding! Heerlijk herfst recept Wees lief voor je darmen Nieuwsflits Sapjes Aanbiedingen van de maand In de maand november zijn onderstaande

Nadere informatie

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14 2 KOKEN MET SHANE 40 STAP-VOOR-STAP RECEPTEN VOOR KINDEREN EN OUDERS ONTBIJT SNACKS FAMILIE ZOET 3X Shane Kluivert houdt veel van koken! Hij staat vaak in de keuken om zijn eigen favoriete gerechten te

Nadere informatie

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Beste KSJ ers,

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Beste KSJ ers, 1 Vo oorwoord Beste KSJ ers, De maand december is begonnen. Dit betekent dat het weer wat kouder gaat worden, maar natuurlijk komt daar ook de gezellige sfeer van de winter bij. Zoals jullie al wel hebben

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Woordje van de veebee s

Woordje van de veebee s Woordje van de veebee s DROPPING Graag zouden wij wat reclame willen maken voor de dropping die onze oud leiding organiseert. Deze gaat door op 24 februari. Starten om 19u. Het zal zeker en vast een leuke

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord November. Wat gaan we daar allemaal over zeggen. In mei legt elke vogel een ei, aprilse grillen. Maar wat zeg je over november? We zullen eens wat gaan verzinnen. Novemberse koude, novemberse

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord De rapporten zijn uitgedeeld, de Roefel is achter de rug en de Werchtergangers hebben hun typische festivalgeur al lang van hun lijf gewassen. De zomervakantie is dus definitief begonnen. Oef!

Nadere informatie

Chefkids! feest met de voedingsdriehoek

Chefkids! feest met de voedingsdriehoek Chefkids! feest met de voedingsdriehoek Tomatensoep met balletjes Mignonette met brocolli verrassingsaardappel Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35 www.greetlybaert.be

Nadere informatie

De vegetarische computer

De vegetarische computer Het 65ste grapje: De vegetarische computer De computer vraagt aan een kaasburger: Ben je kazetarisch? Nee. Want ik ben van kaas. De computer vraagt aan hem: Ben je jarig? Ja, dan ben ik oud. Op 21 december

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 386 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Uhuuum uhuuum, aan allen die het nieuws hebben gehoord: proficiat. Aan allen die het nieuws

Nadere informatie

ENCYCLOPEDIE DER FANTASIEËN

ENCYCLOPEDIE DER FANTASIEËN ENCYCLOPEDIE DER FANTASIEËN Activiteitenblaadje Springers 2016-2017 1 ~ 17/09 ~ LOLLYPOPLAND Lollypopland is een land waar de bomen eigenlijk suikerspinnen zijn, waar de paden bedekt zijn met zure matten

Nadere informatie

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie:

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie: 2 2013 24Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn Concept, receptuur en fotografie: Portret fotografie: Sam Walravens www.samwalravens.nl Vormgeving en artwork omslag en

Nadere informatie

Dit is geen kookboek. Dit is wel een boekje over stamppotten en ketchup. Zeven stamppotten om precies te zijn.

Dit is geen kookboek. Dit is wel een boekje over stamppotten en ketchup. Zeven stamppotten om precies te zijn. Dit is geen kookboek Dit is wel een boekje over stamppotten en ketchup. Zeven stamppotten om precies te zijn. Een uitgave van: De Ketchupfabriek Oude Kaai 16 4569 AB Graauw www.deketchupfabriek.nl postbus@deketchupfabriek.nl

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Knoflook

The Taste of Cooking: Knoflook The Taste of Cooking: Knoflook Ingrediënten 4 personen ca 1 uur Groente Puree gepofte knoflook 2 verse bollen knoflook 100 ml slagroom 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier Korstdeeg 4 plakjes korstdeeg 1 el

Nadere informatie

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN december 1 Vo oorwoord Hoi piepoloi! Na lang wachten is het eindelijk zover, het is december! De meesten onder jullie snappen wel wat ik bedoel, het is de maand vol liefde, feestdagen, pakjes,.. en noem

Nadere informatie