LEERLABOVERSTIJGENDE BIJEENKOMST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LEERLABOVERSTIJGENDE BIJEENKOMST"

Transcriptie

1 Programmaboekje Level-up! LEERLABOVERSTIJGENDE BIJEENKOMST Datum: Tijd: Locatie: Donderdag 13 september uur Beeld en Geluid, Hilversum

2 LEERLABS LEERLING E SERIE MAART E SERIE APRIL E SERIE SEPTEMBER 2016

3 LEERLABOVERSTIJGENDE BIJEENKOMST WELKOM Welkom op de leerlaboverstijgende bijeenkomst van het project Leerling Leerlabscholen uit serie 1, 2 en 3 komen vandaag nog één keer gezamenlijk bijeen. Het thema van vandaag is: Level-up! Dit is je kans om tips en inspiratie te verzamelen, zodat je de ontwikkeling binnen je eigen school door kunt zetten. Kortom, vandaag bereid je je voor op het volgende level! We kijken tijdens deze bijeenkomst terug én vooruit. De leerlabscholen uit serie 3 zijn nog volop bezig met hun leerlabproces, terwijl de scholen uit serie 1 en 2 zich richten op vervolgstappen na het project. Wat hebben al deze scholen bereikt en hoe gaan zij nu verder? Daarover gaan we vandaag met elkaar in gesprek. Veel plezier bij de workshops en kom ook een kijkje nemen op de Kennismarkt. Hier kun je kennis uitwisselen met andere docenten en nieuwe contacten leggen. Neem bijvoorbeeld deel aan een rondetafelgesprek of haal praktijkvoorbeelden op bij één van de stands. Aan het einde van de dag sluiten we samen feestelijk af. Wifi Het wifinetwerk heet Beeld en Geluid, je hebt geen wachtwoord nodig. Edualdo: download de app Edualdo is het docentennetwerk voor al je vragen over onderwijs. Stel ook vandaag je vragen en deel je kennis met andere (leerlab) docenten! Level-up! Win een workshop Is jouw leerlab met de meeste trekkers en collega s aanwezig? Wie weet zijn jullie de gelukkige winnaars van de workshop. Het winnende leerlab wordt aan het einde van de dag bekendgemaakt.

4 PROGRAMMA uur Inloop Atrium uur Opening Theater uur Workshopronde 1 Workshopruimtes uur Leerling 2020 Kennismarkt Atrium CHALLENGE uur Pauze Atrium uur Workshopronde 2 Workshopruimtes uur Feestelijke afsluiting Schoolbanken uur Maaltijd Atrium

5 PLATTEGROND +2 VERDIEPING ONTVANGST THEATER 2-1 VERDIEPING LAB 1-2 LAB 1-2 ATRIUM THEATERS & STUDIO 1 +1 VERDIEPING STUDIO 1 THEATER 1 SCHOOLBANKEN GRAND CAFÉ BINNENTERRAS STUDIO 2 Door het pand heen is er bewegwijzering. Je komt binnen en loopt via de brug naar het Atrium. In het Atrium kun je met de trap in het midden naar beneden naar de 2 labs. Aan het einde van het Atrium kun je met de trap naar beneden, langs de schoolbanken naar het Binnenterras. Beneden sla je links af en loop je langs het Grand café. Wanneer je vervolgens linksaf de gang in loopt en aan het einde links en meteen rechts gaat, zie je Studio 2 aan de linkerkant. Als je in het Atrium met de trap naar verdieping 1 loopt, kom je bij Theater 1 en Studio 1. Als je vervolgens weer met de trap omhoog gaat naar verdieping 2, kom je bij Theater 2.

6 WORKSHOPS Ronde 1 THEATER 2 Ronde 1 LAB 1 Ronde 1 Ronde 2 LAB 2 CREEER EEN SCHOOLCULTUUR : VAN VERTROUWEN Door Valentina Devid, docent levensbeschouwelijke vorming en geschiedenis en teamleider bij het Christelijk Lyceum. In deze workshop ga je in op het belang van een stimulerende schoolcultuur waar procesgerichte feedback centraal staat. Hoe zorg je ervoor dat er een schoolcultuur van wederzijds begrip en vertrouwen ontstaat en hoe krijg je je collega s mee? ZET EEN VOLGENDE STAP RICHTING GEPERSONALISEERD DIGITAAL LEREN Door Mijke Lambooij, projectmanager, coach en docent biologie bij CVO t Gooi. Na deze workshop heb je inzicht in waar jij staat, waar je school staat, welke richting je op wilt en welke stappen je daarbij kunt zetten. Inclusief een infographic waarmee je direct in gesprek kunt met je collega s over het in lijn brengen van visie, deskundigheid, ict-gebruik en content. ONDERZOEKSGESPREKKEN MET LEERLINGEN Door Rudolf Kampers, docent filosofie, socratisch gespreksleider en trainer in het leiden van onderzoeksgesprekken bij Leren Filosoferen. In deze workshop leer je hoe je in gesprek met leerlingen de wijsheid van de leerling boven water krijgt en ze betrekt bij ontwikkelingen op school. Je doet mee aan een klassikaal onderzoeksgesprek en ontdekt welke vaardigheden nodig zijn om zo n gesprek te faciliteren.

7 Ronde 1 Ronde 2 STUDIO 1 Ronde 1 Ronde 2 STUDIO 2 Ronde 1 Ronde 2 THEATER 1 LEERDOELDENKEN: MAAK LEERLINGEN BEWUST VAN WAT ZE OP WELK NIVEAU GAAN LEREN Door Hendrianne Wilkens, directeur CLU-Leermiddelen Adviescentrum. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het formuleren van leerdoelen in leerlingentaal met behulp van de taxonomie van Bloom. Als iedere vaksectie op deze wijze omgaat met het formuleren van leerdoelen, kan het leerdoeldenken schoolbreed concreet vorm krijgen. ANALYSEER DE MOGELIJKHEDEN VAN FORMATIEF EVALUEREN OP JOUW SCHOOL Door Hamid Ait Oumghar, teamleider vwo bij Augustinianum. In deze workshop maak je een analyse van de mogelijkheden en uitdagingen voor de implementatie van formatief evalueren op jouw school. Inclusief het spelen van een simulatiespel om knelpunten in de communicatie op te sporen en een lijst met succes- en risicofactoren. SPARREN OVER JOUW VERANDERCASUS Door Suzanne Lustenhouwer en Jennifer de Laet, docenten, leerlabtrekkers serie 1 en ze waren deelnemers van het Veranderkrachttraject van Leerling In deze workshop ga je aan de hand van een casus uit jouw praktijk en een veranderkundige theorie sparren met mededeelnemers over hoe je jouw project kunt uitbreiden en hoe jij als professional verder kunt groeien.

8 WORKSHOPS Ronde 2 THEATER 2 HOE NEEM IK MIJN MT MEE? IN GESPREK MET SCHOOLLEIDERS Door Aart van der Woude, afdelingsleider RSG N.O.-Veluwe, Gemke Schrakamp, regisseur onderwijsontwikkeling Instituut Archimedes Hogeschool Utrecht en Jonah Opsteen, VO-raad. Je wilt graag in gesprek met je schoolleider/mt/ leidinggevende om de ontwikkeling op jullie school verder te brengen. Tijdens deze workshop ga je in gesprek met ervaren schoolleiders en krijg je concrete handvatten om het gesprek met je MT aan te gaan. Ronde 2 LAB 1 COMMUNICEREN IN VERANDERING Door Remco Koffijberg, onderwijskundige en communicatietrainer. Deze workshop geeft tips en handvatten over het communiceren van je onderwijsideeën naar collega s en het omgaan met weerstand en kritiek. Tijdens de workshop leer je je boodschap kort en krachtig te formuleren en leer je hoe je omgaat met de reactie daarop van collega s. CHALLENGE CHALLENGES Wil je nog meer leren? Geef je op voor één van de challenges van Leerling 2020, bijvoorbeeld over leerdoelen of ict-tools. Je ontvangt eens per twee weken per een opdracht waarmee je eenvoudig kunt oefenen. Meld je aan via leerling2020.nl/challenge.

9 LEERLING 2020 KENNISMARKT Tijdens de Leerling 2020 Kennismarkt is er ruimte voor jou om uit te wisselen, van anderen te leren en nieuwe contacten te leggen. Laat je inspireren bij de stands, praat met ervaringsdeskundigen bij de rondetafelgesprekken en deel jouw vragen en kennis met collega s. DE STANDS Locatie: Atrium Tijd: We Own The School weowntheschool.nl Deelnemers aan het leerlab Pleion hebben hebben een bordspel bedacht om het eigenaarschap in de school te stimuleren. Onderzoek Wil jij onderzoek doen op school of heb jij inhoudelijke vragen waarbij je op zoek bent naar wetenschappelijke onderbouwing? Kom langs! Examens Een groep scholen, onder de naam kerngroep SE-CE, denkt na over een nieuwe opzet van de examens. Zij zijn benieuwd hoe andere scholen hier tegenaan kijken, delen hun bevindingen en denken graag mee over de mogelijkheden om de examens op jouw school nu al anders in te richten.

10 Learn like the Dutch learnlikethedutch.com Heb je weleens contact met buitenlandse docenten? Op de website kunnen deze docenten lezen hoe het Nederlands onderwijssysteem in elkaar zit en worden de beste praktijkvoorbeelden uitgelicht. Edualdo edualdo.nl Edualdo is het docentennetwerk voor al je vragen over onderwijs. Stel je vragen en deel jouw kennis met andere (leerlab)docenten! Meer weten? Kom langs bij de stand. Product reviewpagina leerling2020.nl/ productreviews Heb je ervaring met een specifiek onderwijsproduct? Laat een beoordeling op de productreviewpagina van Leerling 2020 achter of voeg zelf jouw product toe.

11 RONDETAFELGESPREKKEN Locatie: Binnenterras Twee rondes: uur en uur Je kunt je tijdens het ontvangst aanmelden voor de gesprekken. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Resultaatbesprekingen mét leerlingen Koen Evers, teamleider havo bovenbouw en projectleider Chromebooks bij Cambium College, leerlab Digitaal leermateriaal (serie 3) Het Cambium College nodigt leerlingen uit bij resultaatbesprekingen en geeft hen een actieve rol in het gesprek. Waarom is het belangrijk om leerlingen te betrekken bij het bespreken van resultaten? En hoe kan je het bespreken van de voortgang van leerlingen effectiever en doelgerichter maken? Hoe evalueer je een innovatie? Ilonka van der Knaap, kwaliteitsmedewerker bij Anna Lyceum, leerlab Differentiatie in leerroutes (serie 3) Om te kijken of jouw onderwijsvernieuwing tot het beoogde resultaat leidt, is het noodzakelijk om te evalueren. Als kwaliteitsmedewerker is Ilonka van der Knaap betrokken bij het evalueren van een nieuw onderwijsconcept. Ze legt uit hoe je meet, hoe je weet of je de beoogde resultaten hebt bereikt en hoe je tot vervolgstappen komt. Hoe maak je verandering in leerlingengedrag inzichtelijk? Michel Spittje, docent bij Waldheim Mavo, leerlab Klassikale context (serie 3) Michel Spittje bespreekt hoe rubrics kunnen bijdragen aan het inzichtelijk maken van verandering in leerlinggedrag. Als visiting teacher heeft hij hier ervaring mee opgedaan op het Douglas College in Vancouver. Hij stelt de vraag in hoeverre rubrics toereikend zijn om verandering in leerlingengedrag inzichtelijk te maken. Wordt er voldoende recht gedaan aan meer impliciete vormen van leren? Hoe zou je die kunnen meten en wil je dat wel?

12 AGENDA LEERLING september Open leerlabbijeenkomst Van hype naar praktijk: moderne technologie in de les Rotterdam 9 oktober Werkconferentie Leerling eigenaar leerproces Apeldoorn 6 november Werkconferentie Aan de slag met leerdoelen Zuid-Nederland 19 november Docentencongres Maatwerk voor leerlingen Utrecht 11 december Werkconferentie Morgen gaan we differentiëren Den Bosch Meld je aan via Leerling 2020 wordt uitgevoerd door Schoolinfo in opdracht van de VO-raad.

Voor leren en onderwijzen op maat

Voor leren en onderwijzen op maat VO-content Voor leren en onderwijzen op maat Open, digitaal leermateriaal Samen met docenten gemaakt Ruim honderd Stercollecties Eenvoudig te combineren met bestaande methodes en eigen leermateriaal Stimuleert

Nadere informatie

De transitie naar leerdoeldenken een ontwikkelproces naar digitaal- en gepersonaliseerd leren. Cors Westerdijk en Ron Zuijlen

De transitie naar leerdoeldenken een ontwikkelproces naar digitaal- en gepersonaliseerd leren. Cors Westerdijk en Ron Zuijlen De transitie naar leerdoeldenken een ontwikkelproces naar digitaal- en gepersonaliseerd leren Cors Westerdijk en Ron Zuijlen Programma Inleiding Casus Savornin Lohman (deel 1) Uitwisseling Casus Savornin

Nadere informatie

Het geven van effectieve feedback bij formatief evalueren WORKSHOP WERKCONFERENTIE SCHOOLINFO RIANNE NEERING

Het geven van effectieve feedback bij formatief evalueren WORKSHOP WERKCONFERENTIE SCHOOLINFO RIANNE NEERING Het geven van effectieve feedback bij formatief evalueren WORKSHOP WERKCONFERENTIE SCHOOLINFO 15-03-2018 RIANNE NEERING Opzet van de workshop Leerdoelen en verwachtingen wat wil je van deze workshop mee

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

ONTWERP JE EIGEN FORMATIEVE WERKVORM

ONTWERP JE EIGEN FORMATIEVE WERKVORM ONTWERP JE EIGEN FORMATIEVE WERKVORM BESCHRIJVING OPDRACHT In deze opdracht ga je aan de slag met het ontwikkelen van en die je meteen de volgende dag in kunt zetten. Aan de hand van concrete voorbeelden

Nadere informatie

Onderzoek Leerling herhalingsmeting

Onderzoek Leerling herhalingsmeting Rapportage Herhalingsmeting bekendheid project Leerling 2020 en attitude gepersonaliseerd leren in het vo: leerlabscholen vs. nietleerlabscholen (inclusief trekkers van leerlabscholen) In opdracht van:

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

Opdracht Feedback Feed up Feed forward

Opdracht Feedback Feed up Feed forward Opdracht Feedback Feed up Feed forward In deze workshop ga je aan de slag met het inbouwen van verschillende feedbackmomenten in je les. In deze workshop leer je het verschil tussen: - feedback, feed up

Nadere informatie

COMMUNICATIE MATERIAAL

COMMUNICATIE MATERIAAL COMMUNICATIE MATERIAAL Poster... 3 Programma... 4 Memo/mail werkplekbegeleiders... 5 Flyer werving medewerkers... 6 Mail gast-medewerkers... 7 Tekst intranet... 8 Uitnodiging borrel... 9 2 PUURNU1415 DVDM

Nadere informatie

Maatwerk? Magister! 1

Maatwerk? Magister! 1 1 Maatwerk? Magister! Magister Inspiratiedag Jezelf dagelijks ontwikkelen op de manier die bij jou past. Aandacht voor de leerling Passie voor je vak In de versnelling om de ambitie te realiseren. Paul

Nadere informatie

Programma 31 januari 2018

Programma 31 januari 2018 Wil je zicht krijgen in het aanbod aan lesmaterialen mediawijsheid en meer weten over de mogelijkheden van media- & programmeertools voor jouw groep en jouw school? Kom dan naar de 2e Media Doe- & Inspiratiedag

Nadere informatie

Professionele leergemeenschappen in het voortgezet onderwijs. Lineke de Vries; Roelof van Echten College, Hoogeveen

Professionele leergemeenschappen in het voortgezet onderwijs. Lineke de Vries; Roelof van Echten College, Hoogeveen Welkom! Professionele leergemeenschappen in het voortgezet onderwijs Lineke de Vries; Roelof van Echten College, Hoogeveen Kees Verbeek; Jacobus Fruytier Scholengemeenschap, Apeldoorn Hans de Braal; Gomarus

Nadere informatie

Voor mavo en havo-onderbouw. Ontdek je talent in een supersfeer! Jij kiest de route en wij zijn je gids

Voor mavo en havo-onderbouw. Ontdek je talent in een supersfeer! Jij kiest de route en wij zijn je gids Voor mavo en havo-onderbouw Ontdek je talent in een supersfeer! Jij kiest de route en wij zijn je gids Van Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum T (035) 624 02 61 post@savorninlohman.nl www.savorninlohman.nl

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

Tool scan formatieve toetscyclus

Tool scan formatieve toetscyclus Tool scan formatieve toetscyclus Lees de beschrijvingen van docentactiviteiten in de formatieve toetscyclus hieronder. Geef steeds aan in hoeverre jij dit momenteel doet in je eigen onderwijs. Score 1

Nadere informatie

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WIJ ZIEN JOU Je gaat naar school om te leren en iets te bereiken: een diploma of een baan. Op de route van brugklas tot

Nadere informatie

Anne-Marije Kraijenbrink is docent Engels, ICT-coördinator en innovator. Daarnaast is ze betrokken bij het veranderkrachttraject van Leerling 2020.

Anne-Marije Kraijenbrink is docent Engels, ICT-coördinator en innovator. Daarnaast is ze betrokken bij het veranderkrachttraject van Leerling 2020. Leerlaboverstijgende bijeenkomst 19 september 2017 Omschrijving workshops Persoonlijke faalkunde, een vervolg op de keynote - Remko van der Drift In deze workshop wordt dieper ingegaan op de keynote over

Nadere informatie

Informatiepakket Leerlabs

Informatiepakket Leerlabs Informatiepakket Leerlabs Informatiepakket Leerlabs De vraag naar gepersonaliseerd onderwijs en het gebruik van ict in de klas groeit. Veel scholen werken aan initiatieven gericht op gepersonaliseerd leren

Nadere informatie

GPL. Gepersonaliseerd Leren WELKOM

GPL. Gepersonaliseerd Leren WELKOM INFODAG GPL Gepersonaliseerd Leren WELKOM Wat is uw leerdoel vandaag? Stand van zaken GPL: wat, waar, wanneer, hoe? Vragenronde Stand van zaken ontwikkelproces vervolg KED Universiteit Maastricht Wie,

Nadere informatie

Hoe kun je onderwijs adaptief inrichten met behulp van ICT?

Hoe kun je onderwijs adaptief inrichten met behulp van ICT? Hoe kun je onderwijs adaptief inrichten met behulp van ICT? 22 en 23 mei 2018 ` Veerle van Pinxteren Binnenkomst Zoek degene met het begrip dat/de definitie die bij jouw kaartje hoort. Stel jezelf voor

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders Handleiding voor praktijkbegeleiders Versie: februari 2011 Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden van

Nadere informatie

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS Onze school is een afspiegeling van de bevolking in een grootstedelijk gebied en daar zijn we trots op. Wij gaan ervan uit dat we goed zijn dankzij onze verschillen.

Nadere informatie

topklas randstad. human forward.

topklas randstad. human forward. topklas randstad. human forward. traineeship voor ondernemende docenten. Je bent docent, net afgestudeerd of juist ervaren. Je bent een ondernemend type. En je vindt het werken met leerlingen geweldig.

Nadere informatie

LEREN DOEN WE SAMEN! Ben jij op zoek naar een leerzame en leuke stageplaats? Wij stellen ons graag aan je voor!

LEREN DOEN WE SAMEN! Ben jij op zoek naar een leerzame en leuke stageplaats? Wij stellen ons graag aan je voor! LEREN DOEN WE SAMEN! Ben jij op zoek naar een leerzame en leuke stageplaats? Wij stellen ons graag aan je voor! OPLEIDINGSSCHOOL CVO Groep Zuidoost-Utrecht REVIUS LYCEUM WIJK Ons onderwijs organiseren

Nadere informatie

GPL. Gepersonaliseerd Leren WELKOM

GPL. Gepersonaliseerd Leren WELKOM GPL Gepersonaliseerd Leren WELKOM Waar bent u benieuwd naar? Ontwikkelingen kind school onderwijs maatschappij Veranderen? Stand van zaken GPL: wat, waar, wanneer, hoe? Vragenronde Stand van zaken 16-17

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent! Leren

Nadere informatie

Het nieuwe leren. Het Nieuwe Leren Concurrentie analyse

Het nieuwe leren. Het Nieuwe Leren Concurrentie analyse Het nieuwe leren Het Nieuwe Leren Concurrentie analyse Conclusies (I) Het Nederlandse begrip Het nieuwe leren is niet zo n bekend begrip, is vooral gefocused op onderwijs. Het nieuwe leren wordt vooral

Nadere informatie

Training Leeractiviteiten ontwikkelen Gevorderd

Training Leeractiviteiten ontwikkelen Gevorderd Training Leeractiviteiten ontwikkelen Gevorderd Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn

Nadere informatie

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden

Nadere informatie

Welkom op de startdag van de Groen Proeven OGW pilots!

Welkom op de startdag van de Groen Proeven OGW pilots! Welkom op de startdag van de Groen Proeven OGW pilots! WURKS-AOC Raad project Judith Gulikers (ECS/WUR) en Wilma Bredewold (Groen Proeven, AOC Raad) Juliette Vermaas (OGW, AOC Raad) Teach what you preach..

Nadere informatie

Listen to the colour of your dreams.

Listen to the colour of your dreams. Listen to the colour of your dreams. The Beatles 58 RSG SLINGERBOS LEVANT IN HARDERWIJK: GEPERSONALISEERD LEREN 59 We zijn de brug aan het bouwen, terwijl we eroverheen lopen. Naam: RSG Slingerbos Levant

Nadere informatie

BIT OGD. Blended Interactief Trainingsprogramma Opbrengstgericht differentiëren in de klas

BIT OGD. Blended Interactief Trainingsprogramma Opbrengstgericht differentiëren in de klas BIT OGD Blended Interactief Trainingsprogramma Opbrengstgericht differentiëren in de klas Waarom een BIT-benadering? Wij constateren dat huidige professionaliseringstrajecten onvoldoende rekening houden

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

!!! Rollenspel. Ronde 1 Voorstel doen A. " Gesprek loopt als volgt:!

!!! Rollenspel. Ronde 1 Voorstel doen A.  Gesprek loopt als volgt:! Rollenspel Ronde 1 Voorstel doen Gesprek loopt als volgt: 1. *** Begint met kort welkom en legt voorstel uit. 2. * Luistert, denkt na over reactie op voorstel en gaat wel /niet over tot actie. 3. *** Geeft

Nadere informatie

Daadkracht in Rotterdam

Daadkracht in Rotterdam Daadkracht in Rotterdam De bedoeling van onderwijs is dat je leert. Dat je mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo simpel is het. Nuchter, maar waar! Hiervoor heb je een school nodig, die jou

Nadere informatie

tijd voor geletterdheid

tijd voor geletterdheid tijd voor geletterdheid weekvandegeletterdheid.be HANDLEIDING TIJD VOOR GELETTERDHEID Een toolkit om het geletterdheidbeleid van je school vorm te geven INLEIDING Een gezond vieruurtje meegeven, dat doe

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Onderwijs op het Cals College Nieuwegein

Onderwijs op het Cals College Nieuwegein Onderwijs op het Cals College Nieuwegein 2017-2020 1 Onze kernwaarden Ambities onderwijsvernieuwing 2017-2020 We hebben vertrouwen in elkaars We streven een sfeer van openheid kunnen en bedoelingen. We

Nadere informatie

Onderzoek Schoolinfo Leerling 2020

Onderzoek Schoolinfo Leerling 2020 Rapportage Aan de slag met gepersonaliseerd leren in het vo. Onderzoek onder vo-scholen. In opdracht van: Contactpersonen: Schoolinfo Stefanie van Nes en Jessica van Dam Utrecht, februari 2018 DUO Onderwijsonderzoek

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

leergang leren en veranderen met nieuwe media

leergang leren en veranderen met nieuwe media leergang leren en veranderen met nieuwe media Online of blended training ontwikkelen Visie op nieuwe vormen van leren in je organisatie Begeleiden van (online) communities Digitale didactiek in je lessenreeks

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken bij andere vakken. Martine Amsing, Marijke Bertu, Marleen de Haan

Opbrengstgericht werken bij andere vakken. Martine Amsing, Marijke Bertu, Marleen de Haan Opbrengstgericht werken bij andere vakken Martine Amsing, Marijke Bertu, Marleen de Haan Doel Leerkrachten kunnen een les tekenen of geschiedenis ontwerpen volgens de uitgangspunten van OGW die ze direct

Nadere informatie

HET LEF EVENT OVER ELLLA EEN LEVEN LANG ONTWIKKELEN

HET LEF EVENT OVER ELLLA EEN LEVEN LANG ONTWIKKELEN Powered by LEF 19 brengt uw hele organisatie en al uw mensen in beweging. Tijdens dit inspirerende en activerende event in Schouwburg Odeon reiken wij uw medewerkers praktische tools en nieuwe inzichten

Nadere informatie

HET LEF EVENT OVER ELLLA EEN LEVEN LANG ONTWIKKELEN

HET LEF EVENT OVER ELLLA EEN LEVEN LANG ONTWIKKELEN Powered by LEF 19 brengt uw hele organisatie en al uw mensen in beweging. Tijdens dit inspirerende en activerende event in Schouwburg Odeon reiken wij uw medewerkers praktische tools en nieuwe inzichten

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent!

Nadere informatie

Workshop Human Engineering

Workshop Human Engineering Workshop Bouwkunde Bedrijven Dagen 19 november 2013 Jullie achtergrond? - Bouwkunde - Ontwerp - Technisch - Management -.. Saskia Slotboom 2013 2 Bouwkunde Bedrijven Dagen Workshop Jullie doelen? - Baan

Nadere informatie

Van peer tot peer: Collegiaal leren en auditen. 1 oktober 2015

Van peer tot peer: Collegiaal leren en auditen. 1 oktober 2015 Van peer tot peer: Collegiaal leren en auditen 1 oktober 2015 Welkom Voorstellen. Karin van Wijnen, Kwaliteitsnetwerk mbo Carlijn van Diepen, ROC A12 en BVMBO Marloes van Bussel, NCP EQAVET Doelen 1. Deelnemers

Nadere informatie

Workshop Communicatie vaardigheden

Workshop Communicatie vaardigheden Workshop Communicatie vaardigheden Communicatie vaardigheden, effectief communiceren kun je leren De manier waarop wij met elkaar communiceren is cruciaal voor een goede relatie. Je boodschap kan nog zo

Nadere informatie

BIO training VOOR BEGELEIDERS IN OPLEIDING. Bijeenkomst

BIO training VOOR BEGELEIDERS IN OPLEIDING. Bijeenkomst BIO training VOOR BEGELEIDERS IN OPLEIDING Bijeenkomst 2 2018-2019 Programma Het individuele coach gesprek Houding, kennis, vaardigheden Oefenen gesprek Pauze Mondeling feedback geven (en ontvangen) Digitaal

Nadere informatie

GPL. Gepersonaliseerd Leren KLANKBORDGROEP. 18 oktober 2016

GPL. Gepersonaliseerd Leren KLANKBORDGROEP. 18 oktober 2016 GPL Gepersonaliseerd Leren KLANKBORDGROEP 18 oktober 2016 Kennismaking Wat is je leerdoel vanavond? AmbiEes 2016-2017 Leren en opemaliseren Klaarstomen nieuwe docenten 2017-2018 ImplementaEe hele brugklas

Nadere informatie

OVERZICHT TRAININGEN

OVERZICHT TRAININGEN OVERZICHT TRAININGEN COMMERCIE TRAINING #8: KLANTGERICHT VERKOPEN TRAINING #9: SUCCESVOL NETWERKEN COMMUNICATIE TRAINING #7: ONTSPANNEN PRESENTEREN TRAINING #21: EFFECTIEF COMMUNICEREN MANAGEMENT EN (PROJECT)LEIDERSCHAP

Nadere informatie

Door John van der Kant en Bram Schoonen

Door John van der Kant en Bram Schoonen Door John van der Kant en Bram Schoonen Op 1 november waren we te gast op het Theresia Lyceum in Tilburg op de ICT Onderwijs (ICTO) dag om iets te vertellen over formatief toetsen op het Eckartcollege.

Nadere informatie

Vergroot de communicatiekracht van jezelf én je organisatie

Vergroot de communicatiekracht van jezelf én je organisatie editie 2017 Liever communicatiever- leertraject voor communicatieprofessionals Vergroot de communicatiekracht van jezelf én je organisatie Ik communiceer, jij communiceert, wij communiceren. Communiceren

Nadere informatie

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4)

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Spel, avontuur, contextleren we onderstrepen allemaal het belang hiervan. Onderzoekend leren is een prachtig middel om kinderen

Nadere informatie

Speech gehouden tijdens het VO Congres van de VO-Raad 29 maart 2018, Nieuwegein

Speech gehouden tijdens het VO Congres van de VO-Raad 29 maart 2018, Nieuwegein Speech gehouden tijdens het VO Congres van de VO-Raad 29 maart 2018, Nieuwegein Robbert-Jan Poortvliet (docent geschiedenis) Frederiek Weststrate (leerling vmbo-kgt) I have a dream! Ik heb een droom! Psycholoog

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GASTLES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Daarin laat je zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

Opdracht. Voorkennis Basale kennis van het proces van formatief evalueren.

Opdracht. Voorkennis Basale kennis van het proces van formatief evalueren. Opdracht In deze workshop ga je aan de slag met het inbouwen van verschillende feedbackmomenten in je lessen. In deze workshop leer je het verschil tussen docentgestuurde feedback, peer-feedback en self-assessment.

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Formatief evalueren: de aanpak in het voortgezet onderwijs als leermiddel in het ho

Formatief evalueren: de aanpak in het voortgezet onderwijs als leermiddel in het ho Formatief evalueren: de aanpak in het voortgezet onderwijs als leermiddel in het ho SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Gerdineke van Silfhout g.vansilfhout@slo.nl Doelen workshop Je weet

Nadere informatie

- Fokker. - Stork. - Technisch opgeleid/ ingenieur. - Anders. - overtuigender op te treden. - meer te bereiken in samenwerkingen

- Fokker. - Stork. - Technisch opgeleid/ ingenieur. - Anders. - overtuigender op te treden. - meer te bereiken in samenwerkingen Workshop Young Professionals Dag 26 september 2013 Jullie achtergrond? - Fokker - Stork - Technisch opgeleid/ ingenieur - Anders Saskia Slotboom 2013 2 Met beide benen op de grond Workshop Loopbaanontwikkeling

Nadere informatie

Trainingen en leergangen voorjaar 2019

Trainingen en leergangen voorjaar 2019 Trainingen en leergangen voorjaar 019 Voortgezet onderwijs en mbo Passende training Praktijkgericht Kwaliteit Het grootste aanbod aan nascholing voor het onderwijs. Ervaren trainers die zelf les of leiding

Nadere informatie

Zin in leren door de zin van het leren. (Luc Stevens)

Zin in leren door de zin van het leren. (Luc Stevens) Eigenaar z zijn Zin in leren door de zin van het leren. (Luc Stevens) Autonomie z Uitgangspunt Competentie Betrokkenheid z zz Wanneer is huiswerk effectief? Denken Delen - Uitwisselen Welk huiswerk gaf

Nadere informatie

Professionaliseringsaanbod

Professionaliseringsaanbod E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten Professionaliseringsaanbod Door Sander Gordijn - MeesterSander.nl Schooljaar 2019/2020 Even voorstellen Mijn naam is Sander Gordijn en ik ben leerkracht

Nadere informatie

Studiedag 5 januari 2015

Studiedag 5 januari 2015 Studiedag 5 januari 2015 Op welke wijze geven we vorm aan een concept gepersonaliseerd leren als antwoord op onderwijsvragen van onze leerlingen? Programma 08.45 uur - 09.45 uur * inleiding Edward * keynote

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Workshops ischolendag 2017

Workshops ischolendag 2017 Workshops ischolendag 2017 De nieuwste ios Bram Elderman is systems engineer bij Apple Met de introductie van de nieuwste ios krijgen scholen en docenten een heel arsenaal aan nieuwe tools aangereikt voor

Nadere informatie

Beroepsproduct Project Wetenschap en technologie op de basisschool

Beroepsproduct Project Wetenschap en technologie op de basisschool Beroepsproduct Project Wetenschap en technologie op de basisschool In dit beroepsproduct ontwerp je onderwijs op het gebied van Wetenschap en technologie voor de basisschool. Uitgangspunt bij je onderwijsontwerp

Nadere informatie

Waarom Wolfert Dalton?

Waarom Wolfert Dalton? Waarom Wolfert Dalton? Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat jij klaar bent voor de toekomst. Dat doen we door ons daltononderwijs, door masterclasses en door waardevolle ervaringen zoals het reizenprogramma.

Nadere informatie

conferentie 2019 Programma 29 en 30 maart Vrijdag: Zaterdag:

conferentie 2019 Programma 29 en 30 maart Vrijdag: Zaterdag: conferentie 2019 Programma 29 en 30 maart Vrijdag: 16:00 Inloop en inschrijving 16:30-16:45 Opening van de conferentie 16:45-18:00 Openingslezing René Kneijber 18:15-19:45 Diner 20:00-21:30 Theatersport

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren Verbindend communiceren, krachtig en van hart-tot-hart Verbindend communiceren staat in het teken van écht contact maken met jezelf en de ander. Helder en effectief communiceren

Nadere informatie

Vitale en duurzame onderwijsontwikkeling

Vitale en duurzame onderwijsontwikkeling BREDE STUDIEDAG Vitale en duurzame onderwijsontwikkeling OCHTEND WORKSHOPS V I S I B L E L E A R N I N G Visible learning en formatief toetsen zijn vorig jaar als experiment en met succes ingezet om het

Nadere informatie

Handleiding Startwijzer

Handleiding Startwijzer Handleiding Startwijzer Aan de slag met de Startwijzer VO De Startwijzer VO is een digitale scan die in beeld brengt hoe startende leraren op school ingewerkt en begeleid worden en op welke onderdelen

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GASTLES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs waarin je laat zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

welkom. brochure 2019

welkom. brochure 2019 welkom. brochure 2019 for those who make it possible. Possible is er voor mensen. Niet zomaar mensen, maar vakmensen zoals jij. Professionals die weten waar ze mee bezig zijn, hun vak beheersen en hun

Nadere informatie

Hoe rijk is een GP ervaring? Proeven en Opbrengst Gericht Werken: Hoe zit dat?

Hoe rijk is een GP ervaring? Proeven en Opbrengst Gericht Werken: Hoe zit dat? Hoe rijk is een GP ervaring? Proeven en Opbrengst Gericht Werken: Hoe zit dat? GP goes OGW Met OGW willen we de ontwikkeling van leerlingen zo goed mogelijk stimuleren. Dat vraagt van de docent én school

Nadere informatie

Profielschets. Teamleider vwo bovenbouw

Profielschets. Teamleider vwo bovenbouw Profielschets Teamleider vwo bovenbouw Rotterdam, 2016 Profielschets Teamleider vwo bovenbouw (LD) Libanon Lyceum Omvang: 1,0 fte met een beperkte lesgevende taak. Vooraf Het Libanon Lyceum in Rotterdam

Nadere informatie

Workshop Omgaan met veranderingen

Workshop Omgaan met veranderingen Workshop Omgaan met veranderingen Omgaan met verandering, uitgaan van je eigen kracht Je kunt nooit twee keer in dezelfde rivier stappen is een gezegde dat verandering typeert. Alles verandert voortdurend.

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Differentiëren met de toets(resultaten)

Differentiëren met de toets(resultaten) Differentiëren met de toets(resultaten) Werkconferentie Schoolinfo 19 april 2018 Masja Mesie m.mesie@netwerkonderwijsadviseurs.nl Programma workshop toetsen 1. Toetsen en feedback 2. Onderscheiden van

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren. Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren

In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren. Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren 5 punts Likertschaal 1. Ik ben een goede GPL docent

Nadere informatie