DRAAIBOEK BEREIKBAARHEID BINNENSTAD ENSCHEDE Scenario 1 mei 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DRAAIBOEK BEREIKBAARHEID BINNENSTAD ENSCHEDE Scenario 1 mei 2018"

Transcriptie

1 DRAAIBOEK BEREIKBAARHEID BINNENSTAD ENSCHEDE Scenario 1 mei 2018 versie april 2018

2 ALGEMEEN: 1 mei is in Duitsland een feestdag. De winkels zijn op die dag gesloten. Het aantal bezoekers aan Enschede neemt hierdoor dermate toe dat er extra verkeersmaatregelen vereist zijn. Voor 2018 wordt bij het op te stellen bereikbaarheidscenario uitgegaan van het inzetten van (mobiele) verkeersregelaars. In de werkgroep Integrale Planning is bepaald dat voor deze dag dit scenario wordt voorgesteld aan de wethouder verkeer en binnenstad. Voor 1 mei wordt monitoring door 7 (mobiele) verkeersregelaars en inzet van de P+R bus op het Diekman voldoende geacht. In de opzet van dit draaiboek vormt het operationele PRIS (parkeer informatie systeem) belangrijke ondersteuning voor dit scenario. UITGANGSPUNTEN Doel van de inspanningen is de binnenstad van Enschede te laten bezoeken door zo veel mogelijk bezoekers/consumenten en de aankomst en het vertrek van de bezoekers zonder overlast van het overige verkeer plaats te laten vinden.. Daarbij zullen de bestaande parkeervoorzieningen optimaal moeten worden benut en aanvullend of aangepast openbaar vervoer worden geregeld. De volgende punten worden daarbij actueel beschouwd: BEREIKBAARHEID BINNENSTAD PARKEERVOORZIENINGEN OPENBAAR VERVOER COMMUNICATIEPLAN VERKEERSPOSTEN Dit DRAAIBOEK BEREIKBAARHEID beperkt zich tot bovenstaande aandachtspunten.

3 SCENARIO TOPDRUKTE Toegepast op dinsdag 1 mei 2018 Samenvatting acties - Inzet 7 verkeersregelaars - Monitoren van de aanvoerroutes - Mogelijk bijsturen van verkeersstromen door een verkeersregelaar - Bediening VRI s door verkeersregelaars, indien nodig. - Bij calamiteiten melding via meldkamer Politie, er zijn twee motoragenten beschikbaar - Inzet P+R Zuid en Diekman - Bewegwijzering naar P+R Zuiderval en Diekman ook vanaf noord en oost - Inzet Pendelbus - Inzetten 2 motorrijders van politie - Inzetten 2 parkeerwachters/gastheren P&R Zuiderval en Diekman - Inzet Regionaal Scenario Evenementen Enschede RWS met Drips langs RW 35 om verkeer naar Enschede centrum te verwijzen - Inzet bewegwijzering langs A1 vanaf Oldenzaal via Westerval naar Enschede - Calibreren parkeerplaatsdisplays - Drips met scenario Duitse feestdag OPDRACHT vanuit de werkgroep Integrale planning wordt voor dinsdag 1 mei dit scenario voorgesteld.

4 BEREIKBAARHEID BINNENSTAD HOOFDWEGEN De actuele stand van zaken op de hoofd toegangswegen is op 1 mei 2018 als volgt: 1. Hengelosestraat 2. Westerval 3. Singel ring 4. Zuiderval, tussen RW35 en weth. Beversstraat 5. Oostweg Geen belemeringen 6. Gronausestraat. 7. Oldenzaalsestraat 8. Weerseloseweg / Deurningerstraat 9. Haaksbergerstraat 10. Overige toegangswegen Werkzaamheden aan aansluiting N18 op de Westerval, geen belemmeringen.

5 MAATREGELEN BEWEGWIJZERING EN BIJKOMENDE Op de Rijksweg 35 ten westen van de aansluiting Westerval wordt de DRIP ingezet om de bezoekers van Enschede erop te wijzen dat voor Enschede-centrum hier moet worden afgeslagen. Dat geeft meer ruimte op de Zuiderval om de bezoekersstroom te kunnen verwerken. Extra verwijzing op eerste afslag Parkweg voor centrum. Verkeersregelaars worden vanaf uur ingezet en kunnen ingrijpen op enkele VRI installaties om handmatig, afhankelijk van het actuele verkeersaanbod, meer ruimte te kunnen geven voor de stroom bezoekers richting Centrum, of later uit het centrum. Een duidelijke bewegwijzering naar het P+R Diekman zal worden aangegeven vanaf de RW35 met een tekstkar en vanaf de Oldenzaalsestraat met bebording. De pendelbus halteerd aan de bushalte aan de van Deinselaan recht tegenover het P+R terrein Diekman. Er is ondersteuning van parkeerwachten/gastheren op het P+R diekman en P+R Zuiderval. Bij de reguliere halte van buslijn 5 stopt alleen nog een kleine buurtbus. Doorverwijzen kan alleen nog via pendelbus. Koppelen P+R terreinen Zuiderval en Diekman middels bebording Zuiderval Wethouder Beversstraat J.J. van Deinselaan. Bebording: P+R Diekman Parkeerpendelbus inzetten van en naar de P+R terreinen Zuiderval en Diekman.. Vanaf kruising Gronausestraat Singel een verwijzing maken naar P+R Diekman. via de Hogelandsingel Varviksingel Dr. Johan Wagenaarstraat. De bereikbaarheidscoördinator is verantwoordelijk voor de inzet van de verkeersregelaars. Indien nodig wordt de verantwoordelijkheid opgeschaald naar de politie. De uitgaande stroom vanuit Van Heek-oost en nu ook de uitstroom van Heek-west wordt begeleidt. De aansluiting Zuiderval - RW35 vraagt extra zorg mede om terugslag op de rijksweg te voorkomen. Extra aandacht bij de in- en uitstroom is er voor de Oldenzaalsestraat. Het verkeersaanbod is de laatste jaren flink toegenomen. Het verkeer wordt vanaf de A1 Oldenzaal naar de A35/ Westerval geleid om het aanbod op de Oldenzaalsestraat te verminderen. Bij de uitstroom worden extra verkeersregelaars ingezet om de vri op het kruispunt Gronausestraat Noord Esmarkerrondweg en Gronaussestraat Miro te bedienen. De uitstroom van de Irene garage wordt met extra bebording begeleid naar de Deurningerstraat.

6 COMMUNICATIEPLAN Er wordt het volgende gecommuniceerd: 1. Plan om de afstemming op de dag zelf te regelen, dat is dit draaiboek; 2. Communicatie extern om de burgers van Enschede en vooral in Duitsland te wijzen op de mogelijkheden van het extra parkeren en PRIS, mogelijk daaraan gekoppeld enkele aanwijzingen voor routes. Eventueel de treinverbinding Enschede / Munster onder de aandacht brengen. Voor lokale bezoekers promoten om op dinsdag met de fiets of het openbaar vervoer naar de binnenstad te reizen. Voor ad1 maakt de bereikbaarheidscoördinator, in overleg met o.a. politie, Syntus en het parkeerbedrijf het draaiboek. Wat betreft ad2 wordt dit opgepakt met de afdeling communicatie. Advertentie campagne in de Duitse kranten voor de regio Burgsteinfurt en Borken. Flyeren bij P en R Diekman en P en R Zuiderval Stichting Enschede Promotie zal aanvullende activiteiten organiseren waardoor de binnenstad nog gezelliger wordt. SCENARIO TOPDRUKTE PRIS Het operationeel dynamische parkeer verwijssysteem, PRIS, verwijst vanaf alle hoofdinvalswegen, te weten: Oldenzaalsestraat, Gronausestraat, Knalhutteweg/Kuipersdijk, Buurserstraat/Zuiderval, Haaksbergerstraat, Westerval, Parkweg, Hengelosestraat en Weerseloseweg/Deurningerstraat vlak voor de singelring naar de beschikbare parkeergarages. Het parkeren op straat is niet aangegeven - voor het terrein Polaroid is dat niet nodig, dit terrein is meestal als eerste vol ; - voor het terrein Parallelwegen Boulevard geldt het zelfde; - P+R Zuiderval is aangegeven op de Zuiderval, behoeft geen aanvulling; - P+R Diekman zal aanvullend bewegwijzerd worden PRIS actualiseren in week 16. Aantallen vrije plaatsen op displays kalibreren

7 DRIP Een DRIP is een Display Route Informatie Paneel. Deze zijn geplaatst langs de snelweg en worden beheerd door RWS. Op deze DRIP wordt relevante informatie aan de weggebruiker verstrekt. Voor het gebruik zijn scenario s ontwikkeld. Voor de Duitse feestdag geldt het scenario : Regionaal Scenario Evenementen Enschede Versie 1.11 Definitief De coördinator van de verkeersregelaars (CVR) meldt zich om 9.00 uur bij het VCNON. De inzet van het scenario wordt vervolgens volgens de stroomschema s van het scenario bepaald. De CVR is hierin leidend doordat deze het overzicht van de verkeersstromen heeft. SCENARIO TOPDRUKTE VERKEERSREGELINSTALLATIES In de VRI automaten is 1 mei opgenomen als feestdag. De volledige streng Gronausestraat is voorzien van automaten die afstemmen op het Duitse feestdagen programma; Oldenzaalsestraat/Singels en Oldenzaalsestraat/Molenstraat idem; Hele streng Zuiderval eveneens; SCENARIO TOPDRUKTE PARKEERVOORZIENINGEN Totaal 3000 parkeerplaatsen onderdak, ruim op straat binnen de singel en ongeveer 225 parkeerplaatsen op P+R Zuid en 300 parkeerplaatsen op het Diekman, samen goed voor ongeveer parkeerplaatsen. P+R Zuiderval P+R Diekman (P2) Er komt een opvallende doorverwijzing van de P+R Zuiderval naar het Diekmanterrein. De P+R bus is daarop afgestemd. Daarnaast is er een doorverwijzing vanaf de oost- en noordzijde naar het P+R Diekman. Op P+R Diekman en P en R Zuiderval staan vanaf uur parkeerwachters om het parkeren te begeleiden en bezoekers te verwijzen naar de pendelbus.

8 OPENBAAR VERVOER PENDELBUS Dinsdag 1 mei wordt een pendelbus ingezet voor de P+R Zuiderval en voor het extra P+R terrein Diekman. Indien de hoeveelheid parkerende bezoekers dit vereist kan er een extra pendelbus worden ingezet. Route: Diekmanterrein J.J. van Deinselaan Kuipersdijk Vlierstraat - P&R halte Zuiderval busbaan Zuiderval Busbaan Haaksbergerstraat Uitstaphalte Centrum halte Beltstraat Kuipersdijk Varviksingel H. Smeltweg - Diekmanterrein. Tijden: Businzet tussen uur en uur. Daarnaast en buiten de pendelbustijden kan, met betaling, gebruik worden gemaakt van de reguliere stadsbuslijn 4 met een halte aan de Kuipersdijk. (Eventueel kan de eindtijd worden aangepast) TREIN ENSCHEDE GRONAU Er wordt een normale dienstregeling uitgevoerd vanuit Münster en Dortmund, dus elke trein dubbeltractie. SCENARIO TOPDRUKTE AANVULLENDE ACTIVITEITEN IN BINNENSTAD Er is een volledige dagmarkt op het Van heekplein.

9 CONTACTPERSONEN Telefoonnummers diverse actoren: ORGANISATIE NAAM TEL NUMMER RWS dienstkring Wegen Hengelo: wegbeheerder A1 en RW35 Provincie Overijssel Wegen en Kanalen: wegbeheerder Oldenzaalsestraat. Ronny Oude Tijdhof Albert Potkamp Politie Twente- bureau verkeerszaken Mayk Thijssen Politie Twente- motorbrigade Via regionale meldkamer Politie Twente bureau binnenstad Marco van Zanten Keolis-SVL Calamiteiten nummer Parkeergarages Timo Kemerdink Parkeerbedrijf Verkeersborden omleidingen Marco Koning ter Hege Verkeersregelaars Traffic Beveiliging Raymond Groothuis DRIP s A35 RWS VCNON meldkamer Coördinator RWS Wilco Gorter Beheer VRI Bert ter Horst Winkelhart Enschede Nicole Workel Brandweer Marcel Kamphuis Stichting Enschede Promotie Marc Lemm Centrum management Chequita Gajadghar Stadsdeelbeheerder Centrum Mario Poorthuis Leo Meijerink Opdrachtgever Hugo Smuling Perscontacten Ruud Lutjenhuis Bereikbaarheidscoördinator Peter Bult

10 VERKEERSPOSTEN De posten (voorzien van een nieuwe nummering) die overblijven zijn de volgende: 1. Oldenzaalsestraat Kotkampweg (Monitoren en indien nodig bijregelen) 2. Oldenzaalsestraat Lasondersingel (Monitoren en indien nodig bijregelen) 3. Oldenzaalsestraat Molenstraat (Monitoren en indien nodig bijregelen) 4. Zuiderval A35 (Monitoren en indien nodig bijregelen) 5. Zuiderval Varviksingel (Monitoren en indien nodig bijregelen) 6. Zuiderval Wethouder Beverstraat (Monitoren en indien nodig bijregelen) 7. Mobiele post voor monitoring van; Oldenzaalsestraat Lossersestraat Oldenzaalsestraat Landweerweg Zuiderval Rijksweg 35 Gronausestraat - Oostweg Centrum algemeen

Aanwijzingsbesluit veiligheidsrisicogebieden

Aanwijzingsbesluit veiligheidsrisicogebieden GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Enschede Nr. 114919 31 mei 2018 Aanwijzingsbesluit veiligheidsrisicogebieden 2018-2019 DE BURGEMEESTER VAN ENSCHEDE OVERWEGENDE Dat op 24 mei 2017 veiligheidsrisicogebieden

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit veiligheidsrisicogebieden gemeente Enschede

Aanwijzingsbesluit veiligheidsrisicogebieden gemeente Enschede GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Enschede. Nr. 69010 1 juni 2016 Aanwijzingsbesluit veiligheidsrisicogebieden 2016-2017 gemeente Enschede DE BURGEMEESTER VAN ENSCHEDE OVERWEGENDE Dat op 28 april

Nadere informatie

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo.

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Leidraad opstellen mobiliteitsplan Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Over dit document In de gemeente Ermelo worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zowel de organisator als de gemeente Ermelo

Nadere informatie

Verkeerslichten en fietsen Oktober 2014

Verkeerslichten en fietsen Oktober 2014 Resultaten peiling EnschedePanel Verkeerslichten en fietsen Oktober 2014 In 2012 heeft de gemeenteraad van Enschede de Fietsvisie vastgesteld. Doel van deze visie is om meer te gaan doen voor fietsers.

Nadere informatie

Uitgangspunten Verkeer en Vervoer Namens dezen, Teamleider Ruimtelijke Ordening & Vergunningen

Uitgangspunten Verkeer en Vervoer Namens dezen, Teamleider Ruimtelijke Ordening & Vergunningen Uitgangspunten Verkeer en Vervoer Naam festival: Share a perfect day Opdrachtgever: Sanoma Datum: 30 juni, 1 en 2 juli 2016 Projectmanager: Robert-Jan van Dijk Versie: 2.0 Behoort bij besluit van Burgemeester

Nadere informatie

B73a CAR in de provincie Zuid-Holland: verkeersmanagement op alle niveaus

B73a CAR in de provincie Zuid-Holland: verkeersmanagement op alle niveaus B73a CAR in de provincie Zuid-Holland: verkeersmanagement op alle niveaus John Steendijk Provincie Zuid-Holland Jan-Willem Grotenhuis XTNT Samenvatting Coördinatie van Alternatieve Routes (CAR) wordt toegepast

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

Enschede, Stadsdienst

Enschede, Stadsdienst Enschede, Stadsdienst Lijn 1 t/m 9 Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Gewoon een nieuwe dienstregeling Op zondag 4 maart gaat de nieuwe dienstregeling in Twente van start. Hoewel het grootste gedeelte

Nadere informatie

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015 Wijkschouw Spaansland Op 19 mei 2015 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Spaansland (gebied 13e). Start- en eindpunt van de wandeling was Sportclub Enschede. Naast een aantal bewoners waren aanwezig

Nadere informatie

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen Bebording Routering Onderwerp Auteur Versie : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen : Marcel Reefhuis Hulpverleningsdienst Regio Twente i.s.m. Regio IJssel-Vecht, Rijkswaterstaat Wegendistrict

Nadere informatie

Projecten Twente Mobiel Hengelo

Projecten Twente Mobiel Hengelo Projecten Twente Mobiel Hengelo Korte omschrijving van projecten in Twente Mobiel op bij de gemeente Hengelo in beheer zijnde wegen Overzicht 1. Vervanging vri Kuipersdijk-Enschedesestraat (project 24)

Nadere informatie

Netwerkbreed gecoördineerd verkeersmanagement in (en om) Den Haag. Arjen Reijneveld Gemeente Den Haag

Netwerkbreed gecoördineerd verkeersmanagement in (en om) Den Haag. Arjen Reijneveld Gemeente Den Haag Netwerkbreed gecoördineerd verkeersmanagement in (en om) Den Haag Arjen Reijneveld Gemeente Den Haag Inhoud begin netwerkbreed verkeersmanagement in Den Haag huidige werkwijze en ervaring doorontwikkeling

Nadere informatie

Enschede Haaksbergen. Enschede Haaksbergen

Enschede Haaksbergen. Enschede Haaksbergen Lijn Lijn 73 74 Enschede Haaksbergen Winterswijk Enschede Haaksbergen Doetinchem dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Q&A Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Aan welk gedeelte van de Groene Kruisweg wordt gewerkt? Het gedeelte tussen het kruispunt ter hoogte van de Oude Singel / Stationssingel in Geervliet en de kruising

Nadere informatie

Verkeersplan werk in uitvoering Kempenbaan-Midden

Verkeersplan werk in uitvoering Kempenbaan-Midden Verkeersplan werk in uitvoering Kempenbaan-Midden Inhoud Achtergrondinformatie project Kempenbaan (gedeelte beter benutten) Proces Verkeersplan Werk in Uitvoering Verkeersrelaties: autogebruik, fietsgebruik

Nadere informatie

DVM in Amsterdam, de ambities waargemaakt door de systemen!

DVM in Amsterdam, de ambities waargemaakt door de systemen! (Bijdragenr. 56) DVM in Amsterdam, de ambities waargemaakt door de systemen! Bert van der Veen Advin b.v. Rien Borhem Gemeente Amsterdam 1. Inleiding Om het verkeer in goede banen te leiden wordt steeds

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2017

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2017 1 september 2017 CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2017 Spoed? Bel 112 Politie geen spoed 0900 8844 Hoofd BHV Lekkodagen: Egbert Meindertsma 06-5140 7096 Contactpersoon Shantyfestival: Eric Harmsen 06-4415 2202

Nadere informatie

Locatie analyse Zwembadvisie Enschede projectnr: 587 datum:

Locatie analyse Zwembadvisie Enschede projectnr: 587 datum: Waardering Diekman - Aquadrome Ruimte van- en tussen Aquadrome en Diekmanhal, incl. parkeerplaats Is geheel in eigendom Goed, wel aandacht voor gas / infra in grond, locatie nu in gebruik. Functie is maatschappelijk

Nadere informatie

Event Management as a Service een praktijkvoorbeeld

Event Management as a Service een praktijkvoorbeeld EMAAS Event Management as a Service een praktijkvoorbeeld Be-Mobile (Jasper Caerteling), DAT.Mobility (Martie van der Vlist), Trigion (Eugène de Geus), Gemeente Assen (Henk Heijman) Summit: Mobility, Safety

Nadere informatie

Enschede Haaksbergen. Enschede Haaksbergen

Enschede Haaksbergen. Enschede Haaksbergen Lijn Lijn 73 74 Enschede Haaksbergen Winterswijk Enschede Haaksbergen Doetinchem Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Gewoon een nieuwe dienstregeling Op zondag 4 maart gaat de nieuwe dienstregeling

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2018

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2018 14 september 2018 CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2018 Spoed? Bel 112 Politie geen spoed 0900 8844 Hoofd BHV Lekkodagen: Egbert Meindertsma 06-5140 7096 Contactpersoon Shantyfestival: Eric Harmsen 06-4415

Nadere informatie

BIJLAGE 3: Overzicht uitgevoerde fietsprojecten

BIJLAGE 3: Overzicht uitgevoerde fietsprojecten BIJLAGE 3: Overzicht uitgevoerde fietsprojecten 2012-2014 De raad heeft voor de periode 2012 2014 tweemaal een krediet beschikbaar gesteld voor fietsprojecten en wel: I) uitvoering geven aan het amendement

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie

Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid. 4 juli 2018

Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid. 4 juli 2018 Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid 4 juli 2018 Welkom! Opening Doel: u zo goed mogelijk informeren over planning praktische gevolgen werkzaamheden

Nadere informatie

AANWIJZINGSBESLUIT VEILIGHEIDS RISICOGEBIED 17, 18 en 19 JUNI 2017

AANWIJZINGSBESLUIT VEILIGHEIDS RISICOGEBIED 17, 18 en 19 JUNI 2017 Gemeente % Enschede AANWIJZINGSBESLUIT VEILIGHEIDS RISICOGEBIED 17, 18 en 19 JUNI 2017 DE BURGEMEESTER VAN ENSCHEDE OVERWEGENDE Dat de organisatie Fortress Europe op 12 april 2017 heeft gemeld dat zij

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2014

Nationaal verkeerskundecongres 2014 Nationaal verkeerskundecongres 2014 Dynamisch verkeersmanagement in Leeuwarden Onderzoek naar de toepassing van dynamisch verkeersmanagementmaatregelen op één van de invalswegen van Leeuwarden. Arjen Kromkamp

Nadere informatie

Centrumring. Welkom! Informatiebijeenkomst maandag 13 juli 2015

Centrumring. Welkom! Informatiebijeenkomst maandag 13 juli 2015 Centrumring Welkom! Informatiebijeenkomst maandag 13 juli 2015 Agenda informatieavond 1. Aanleiding Centrumring 2. Verkeerskundige toelichting 3. Uitvoering 4. Vervolgproces 1. Aanleiding Centrumring Proces

Nadere informatie

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Een overzicht van de beschikbare kennis Florence Bloemkolk, Henk Taale 21 juni 2018 Stedelijk verkeersmanagement: wat is het? CROW: Verkeersmanagement

Nadere informatie

RIDE FOR THE ROSES TWENTE 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 4 SEPTEMBER 2016

RIDE FOR THE ROSES TWENTE 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 4 SEPTEMBER 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 4 SEPTEMBER 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 2016 1998 Amsterdam 1999 Amsterdam 2000 Westland 2001 Westland 2002 Landgraaf 2003 Waalwijk 2004 Oldenzaal 2005 Westland 2006 Utrecht

Nadere informatie

Verkeers- en VervoersPlan (versie 2.0) Mysteryland 2015

Verkeers- en VervoersPlan (versie 2.0) Mysteryland 2015 + 361 Verkeers- en VervoersPlan (versie 2.0) Mysteryland 2015 Camping Georganiseerd door ID&T Mysteryland B.V. Vrijdag 28 augustus tot zondag 30 augustus 2015 Maximaal 5.000 bezoekers In opdracht van:

Nadere informatie

Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 61 Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling 3 Onze

Nadere informatie

Verkeer- en vervoersmanagementplan Radio Kootwijk

Verkeer- en vervoersmanagementplan Radio Kootwijk Verkeer- en vervoersmanagementplan Radio Kootwijk I Inleiding 1. In dit plan is beschreven hoe het vervoersmanagement wordt ingericht. II Kaders en scenario s 2. Scenario s: Voor het managen van bezoekersstromen

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

BIJLAGE 4: Overzicht overige fietsprojecten a. Aanleg Fietssnelweg F35 Oosterstraat tussen Oldenzaalsestraat en Hoge Boekelerweg b.

BIJLAGE 4: Overzicht overige fietsprojecten a. Aanleg Fietssnelweg F35 Oosterstraat tussen Oldenzaalsestraat en Hoge Boekelerweg b. BIJLAGE 4: Overzicht overige fietsprojecten 2015-2017 a. Aanleg Fietssnelweg F35 Oosterstraat tussen Oldenzaalsestraat en Hoge Boekelerweg b. Verbreden bestaande fietspaden Euregioweg tussen Klein Boekelerveldweg

Nadere informatie

Open voor ondernemen. Open voor ondernemen. Centrum BEDRIJVENPARK JOSINK ES. Lossersestraat. Hengelosestraat. Oldenzaalsestraat.

Open voor ondernemen. Open voor ondernemen. Centrum BEDRIJVENPARK JOSINK ES. Lossersestraat. Hengelosestraat. Oldenzaalsestraat. N18 er a Varviksingel Knalhutteweg O ldenzaalse str aa t Open voor ondernemen Lossersestraat Auke Vleerstraat Hengelosestraat D eurnin g s t r a t Laaressingel Oldenzaalsestraat Westerval Centrum Gronausestraat

Nadere informatie

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum De gemeente Enschede hecht veel belang aan de mening van inwoners. Daarom is het opgericht. Via dit panel kunnen inwoners van Enschede gedurende

Nadere informatie

Hengelo, Stadsdienst Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018

Hengelo, Stadsdienst Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Hengelo, Stadsdienst Lijn 8 t/m 13 16 Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 1 Gewoon een nieuwe dienstregeling Op zondag 4 maart gaat de nieuwe dienstregeling in Twente van start. Hoewel het grootste

Nadere informatie

Jaarhinderplanning 2014. Raadsinformatieavond 13-5-2014 Robert Hoenselaar, Mobiliteit

Jaarhinderplanning 2014. Raadsinformatieavond 13-5-2014 Robert Hoenselaar, Mobiliteit Jaarhinderplanning 2014 Raadsinformatieavond 13-5-2014 Robert Hoenselaar, Mobiliteit Overzicht van projecten in mei-juni-juli Soort activiteit Totaal Zeer grote hinder Grote hinder Matige hinder Kleine

Nadere informatie

Operationeel Netwerkmanagement op regionale schaal: Bundelen van krachten in de regio Zwolle - Kampen

Operationeel Netwerkmanagement op regionale schaal: Bundelen van krachten in de regio Zwolle - Kampen B66 Operationeel Netwerkmanagement op regionale schaal: Bundelen van krachten in de regio Zwolle - Kampen Walter Fransen (DHV BV) Suzanne van Lieshout (DHV BV) Willem Bosch (Gemeente Zwolle) Samenvatting

Nadere informatie

Overdinkel - Enschede Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018

Overdinkel - Enschede Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Lijn Overdinkel - Enschede Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Gewoon een nieuwe dienstregeling Op zondag 4 maart gaat de nieuwe dienstregeling in Twente van start. Hoewel het grootste gedeelte van

Nadere informatie

(concept) Draaiboek Evenementen Gemeente Vianen

(concept) Draaiboek Evenementen Gemeente Vianen (concept) Draaiboek Evenementen Gemeente Vianen Naam evenement: Datum: Evt. versie: Inleiding: Een omschrijving van het evenement met daarbij algemene informatie zoals doel van het evenement, welke organisatie

Nadere informatie

Quickscan Werkendam Tol-West

Quickscan Werkendam Tol-West Quickscan Werkendam Tol-West Een klein kruispunt bij afrit 24 Werkendam. Maart 2008 ........................................................................................ Colofon Uitgegeven door:, Informatie:

Nadere informatie

Aansluiting Westraven Utrecht

Aansluiting Westraven Utrecht 3 Aansluiting Westraven Utrecht Onderzoek naar de doorstroming en veiligheid op de kruispunten ten zuiden van de A12 bij Westraven Datum 06-07-2010 Status Definitief Colofon Uitgegeven door: In opdracht

Nadere informatie

Gemeentelijk draaiboek. maatregelen rondom ambassade US

Gemeentelijk draaiboek. maatregelen rondom ambassade US - Gemeentelijk draaiboek maatregelen rondom ambassade US Datum : 2017 Status : concept Versie : 30 mei 2017 Planning: definitieve versie zomer 2017 Dit draaiboek wordt jaarlijks geactualiseerd aan de hand

Nadere informatie

1-2 DRAAIBOEK ROERKADE\ROERSINGEL. Draaiboek omzetten Roerkade\Roersingel van eenrichtingverkeer naar tweerichtingenverkeer en vice versa.

1-2 DRAAIBOEK ROERKADE\ROERSINGEL. Draaiboek omzetten Roerkade\Roersingel van eenrichtingverkeer naar tweerichtingenverkeer en vice versa. 1-2 DRAAIBOEK ROERKADE\ROERSINGEL Draaiboek omzetten Roerkade\Roersingel van eenrichtingverkeer naar tweerichtingenverkeer en vice versa. A4 STAPPENPLAN OMZETTEN 12 ROERKADE\ROERSINGEL 1. ACTIES VOORAF

Nadere informatie

Groep 1 Wat gaat er goed?

Groep 1 Wat gaat er goed? Groep 1 Wat gaat er goed? Flex werktijden A73 -> A2 Groep 1 Wat gaat minder goed? Kruispunt Keulsebaan!! Bij Spits -> Roerstreek Smalle wegen -> Roerstreek Zuid Fietspaden... doorlopen/verlichten Parkeren

Nadere informatie

Het nieuwe parkeerbeleid in Kortrijk

Het nieuwe parkeerbeleid in Kortrijk Het nieuwe parkeerbeleid in Kortrijk Persconferentie 10 april 2013 Persconferentie 10/04/2013 Het nieuwe parkeerbeleid in Kortrijk 1 Grote Markt en Vlasmarkt parkeervrij Dankzij verschillende ondergrondse

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Raadsvoorstel voor behandeling in oordeelvormende/besluitvormende vergadering Datum vergadering 30-4-2015 Zaaknummer : Onderwerp Kredietaanvraag tijdelijke P&R en verplaatsen

Nadere informatie

Veilig en bereikbaar tijdens de Giro Gelderland

Veilig en bereikbaar tijdens de Giro Gelderland Veilig en bereikbaar tijdens de Giro Gelderland Apeldoorn, Spainkbos 1 e etappe 6 mei 2016 De eerste drie etappes van de Giro d Italia worden in Gelderland gereden. De start van dit internationale topsportevenement

Nadere informatie

Gemeente Enschede. Verkeersafwikkelingsstudie Zuiderval Resultaten aanvullende simulaties

Gemeente Enschede. Verkeersafwikkelingsstudie Zuiderval Resultaten aanvullende simulaties Gemeente Enschede Verkeersafwikkelingsstudie Zuiderval Resultaten aanvullende simulaties Gemeente Enschede Verkeersafwikkelingsstudie Zuiderval Resultaten aanvullende simulaties Datum 6 november 29 ESD131/Bsm/1362

Nadere informatie

Beschrijving idienst

Beschrijving idienst Beschrijving idienst De idienst Event Management as a Service biedt het volgende: Planvoorbereiding evenement (optioneel inclusief vergunningen) Draaiboek(en) voor het evenement Scenario s voor in- en

Nadere informatie

Parkeren in centrum Stiens

Parkeren in centrum Stiens Parkeren in centrum Stiens Hoe, wat en waarom = Definitief = Oktober 2011 INHOUDSOPGAVE blz 1 AANLEIDING 2 2 INVENTARISATIE 3 3 UITWERKING 5 3.1 Verkeersregulerende parkeermaatregelen 5 3.2 Aanleg parkeerplaatsen

Nadere informatie

Verkeers- en VervoersPlan

Verkeers- en VervoersPlan Verkeers- en VervoersPlan Naam festival: Airforce Festival 2017 Opdrachtgever: Art of Dance // Absolutely Fresh Datum: 5 augustus, 2017 Projectmanager: Ronald van de Weg Versie: 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

FORWARD TO THE PAST. Vondelpark 3, Amsterdam. Met het openbaar vervoer (http://www.gvb.nl/pages/home.aspx) Tram

FORWARD TO THE PAST. Vondelpark 3, Amsterdam. Met het openbaar vervoer (http://www.gvb.nl/pages/home.aspx) Tram FORWARD TO THE PAST Vondelpark 3, Amsterdam Met het openbaar vervoer (http://www.gvb.nl/pages/home.aspx) Tram Lijn 1 Lijn 3 en 12 - halte Constantijn Huygensstraat t/o Albert Heijn. Oversteken en 2 e Constantijn

Nadere informatie

Het heeft tot doel calamiteiten zoveel mogelijk te voorkomen en schade te beperken en zo optimale veiligheid te

Het heeft tot doel calamiteiten zoveel mogelijk te voorkomen en schade te beperken en zo optimale veiligheid te Calamiteitenplan Avondvierdaagse Dronten Doel van het calamiteitenplan Het calamiteitenplan is een middel om de organisatie van de avondvierdaagse op eventuele calamiteiten voor te bereiden. Het heeft

Nadere informatie

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Verkeerscirculatie centrum Asten Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Flexibel - Verkeerscirculatie ongewijzigd bij evenementen

Nadere informatie

Klootschieten op Varsselring

Klootschieten op Varsselring Draaiboek evenement Klootschieten op Varsselring Zaterdag 21 april 2018 6 juni 2017 Klootschietvereniging t Broek Versie 2.0 DEFINITIEF VERSIE 2.0 Voorwoord Dit draaiboek is gericht op de praktische uitvoering

Nadere informatie

Project Routering. Transport gevaarlijke stoffen over de weg. Marcel Reefhuis Team Risicobeheersing Hulpverleningsdienst Regio Twente

Project Routering. Transport gevaarlijke stoffen over de weg. Marcel Reefhuis Team Risicobeheersing Hulpverleningsdienst Regio Twente Project Routering Transport gevaarlijke stoffen over de weg Marcel Reefhuis Team Risicobeheersing Hulpverleningsdienst Regio Twente Inhoud Wet- en regelgeving Routering Routeplichtige stoffen Project routering

Nadere informatie

NAAM MAATSCHAPPIJ Syntus GEVESTIGD TE Doetichem, later Deventer ALGEMENE GEGEVENS

NAAM MAATSCHAPPIJ Syntus GEVESTIGD TE Doetichem, later Deventer ALGEMENE GEGEVENS 19990530 Achterhoek met kaart 1 2 3 4 5 19990530 Wijzigingsblad 1 2 3 4 5 19990814 Folder de Graafschap 1 20000000 Stremming Zutpen-Winterswijk 1 2 3 20000101 Zonering spoorlijnen 1 20000702 met kaart

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Vergunning evenement. Aanvraag

Vergunning evenement. Aanvraag Aanvraag Vergunning evenement Wat is belangrijk om te weten voor deze aanvraag? Vraag de vergunning minimaal 8 weken voor de start van het evenement aan. Bij het organiseren van een evenement moet u voldoen

Nadere informatie

AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING

AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING Te verzenden aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum t.a.v. de heer J.N. Wijnstok Postbus 2 9363 ZG Marum 1 Algemeen 1.1 De vergunning wordt aangevraagd door

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij!

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij! Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad Elke dag dichterbij! Inhoud Doel van de bijeenkomst Achtergrond Toelichting op OV onderzoeken Aanpak voor ontwerpproces Hooigracht-Langegracht Overige

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer Wörsdörfer. sv RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 1 september 2015

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer Wörsdörfer. sv RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 1 september 2015 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer Wörsdörfer sv 2015.244 RIS 282544 Regnr. DSO/2015.484 Den Haag, 1 september 2015 Inzake: Integrale visie verkeer Scheveningen

Nadere informatie

Deventer en de ivri. Nico van Beugen

Deventer en de ivri. Nico van Beugen Deventer en de ivri Nico van Beugen Nico van Beugen (Ermelo 1953) 1976-1980 Nettenbouw Amersfoort 1980-1992 Alphen aan den Rijn (lid niscol GG) 1992-2000 dro Amsterdam 2000-heden Deventer 0,6 fte. Rest

Nadere informatie

Tijdsplan Evenementen

Tijdsplan Evenementen Categorie Activiteit Aantal weken voor begin toernooi 1. Algemeen 8 7 6 5 4 3 2 1 0-1 Lijst (eind)verantwoordelijken 1.2 Aandachtspunten Inventarisatie afbreukrisico s Tijdsplannen voor de toernooidagen

Nadere informatie

Informatieavond verkeer

Informatieavond verkeer Informatieavond verkeer In relatie tot project Borgronden 14 juni 2018 Wat gaan we doen op deze informatieavond? 20.00 Opening, 20.05 Welkomstwoord 20.10 Terugkoppeling verkeersoplossingen 20.20 Verkeers-onderzoek

Nadere informatie

Pop- en Dance evenement

Pop- en Dance evenement Verkeers- en Vervoersanalyse Park Lingezegen (versie 2.0) Pop- en Dance evenement Evenemententerrein Park Lingezegen Tijden Evenement 12.00 00.00 uur Maximaal aantal bezoekers 20.000 In opdracht van: Evenemententerrein

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Avond Vierdaagse Engelen

Calamiteitenplan. Avond Vierdaagse Engelen Calamiteitenplan Avond Vierdaagse Engelen 2014 Inhoud 1 Inleiding...2 1.1 Algemeen...2 2 Risico-overzicht...3 2.1 Algemene ongevallen...3 2.2 Bedreiging door externe gevaren...3 3 De organisatie van hulpverlening...4

Nadere informatie

Enschede, Stadsdienst

Enschede, Stadsdienst Enschede, Stadsdienst Lijn 1 t/m 9 Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste wijzigingen per 11 december 2016 3 Route lijn 1 tijdens evenementen

Nadere informatie

T.a.v. Portefeuillehouders Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Postbus BC Alkmaar

T.a.v. Portefeuillehouders Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Postbus BC Alkmaar POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM T.a.v. Portefeuillehouders Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Postbus 53 1800 BC Alkmaar Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr. H.F. Pierhagen BU/INFRA Telefoonnummer 06

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager: Werkvoorbereider:

Nadere informatie

Regelscenario Strandverkeer Scheveningen. Dynamisch Verkeersmanagement (DVM)

Regelscenario Strandverkeer Scheveningen. Dynamisch Verkeersmanagement (DVM) Regelscenario Strandverkeer Scheveningen Dynamisch Verkeersmanagement (DVM) Datum: Maart 2012 Status: Definitief Gemeente Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling DVM Regelscenario s Strandverkeer Scheveningen

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2010/17 Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Ingezonden: 29 mei 2010 Onderwerp: Verkeersstromen rond station Ede-Wageningen

Nadere informatie

De omleidingsroute wordt gereden vanaf 2 uur vóór aanvang van de wedstrijd (of evenement) tot 1 uur na afloop van de wedstrijd (of evenement).

De omleidingsroute wordt gereden vanaf 2 uur vóór aanvang van de wedstrijd (of evenement) tot 1 uur na afloop van de wedstrijd (of evenement). Belangrijkste wijzigingen per 14 december 2014 Lijn 1 Wesselerbrink - Universiteit Maandag vrijdag (niet in de vakanties) Vanaf De Posten rijdt lijn 1 s middags al vanaf 14.30 uur om de 10 minuten naar

Nadere informatie

Dit formulier moet u volledig ingevuld 14 weken voor het evenement inleveren bij de gemeente Baarle Nassau.

Dit formulier moet u volledig ingevuld 14 weken voor het evenement inleveren bij de gemeente Baarle Nassau. Aanvraagformulier evenementenvergunning Dit formulier moet u volledig ingevuld 14 weken voor het evenement inleveren bij de gemeente Baarle Nassau. 1. Gegevens van de organisator/aanvrager: Organisatie/stichting/vereniging/onderneming

Nadere informatie

Wijkschouw: Varvik Datum: 21 april 2015

Wijkschouw: Varvik Datum: 21 april 2015 Wijkschouw Varvik Op 21 april 2015 werd er een wijkschouw gehouden in het gebied Varvik (gebied 13a). Start- en eindpunt van de wandeling was Speeltuin t Varvik. Naast een aantal bewoners waren aanwezig

Nadere informatie

Verkeersbesluit afsluiten diverse wegen en fietspaden en overige tijdelijke maatregelen in Leiderdorp op zondag 17 mei 20125 t.b.v.

Verkeersbesluit afsluiten diverse wegen en fietspaden en overige tijdelijke maatregelen in Leiderdorp op zondag 17 mei 20125 t.b.v. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12835 7 mei 2015 Verkeersbesluit afsluiten diverse wegen en fietspaden en overige tijdelijke maatregelen in Leiderdorp

Nadere informatie

Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen. Alegemen. Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen. Arent Jan Speulman

Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen. Alegemen. Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen. Arent Jan Speulman Alegemen Vervoersaanbod Syntus Gelderland 2018 op hoofdlijnen Arent Jan Speulman oktober 2017 1 Op 10 december 2017 start de nieuwe dienstregeling van de bussen van Syntus Gelderland. In deze notitie worden

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Format Calamiteitenplan gemeente Bussum. Welk evenement? Datum en tijdstip?

Format Calamiteitenplan gemeente Bussum. Welk evenement? Datum en tijdstip? Format Calamiteitenplan gemeente Bussum Dit document toont een manier om uw calamiteitenplan in te delen. Het is een handreiking. U kunt van de voorgestelde opbouw afwijken. Welk evenement? Datum en tijdstip?

Nadere informatie

De wijk met eigen karakter. Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025

De wijk met eigen karakter.  Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025 Deze visie is tot stand gekomen in bijeenkomsten met verschillende partijen. We danken de deelnemers hartelijk voor hun inzet. Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Bel ons

Nadere informatie

Hengelo, Stadsdienst Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Hengelo, Stadsdienst Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Hengelo, Stadsdienst Lijn 8 t/m 13 16 Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 1 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste wijzigingen per 11 december 2016 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden

Nadere informatie

1. Gegevens van de aanvrager a. Naam : b. Adres : c. Postcode en woonplaats: d. Telefoonnummer :

1. Gegevens van de aanvrager a. Naam : b. Adres : c. Postcode en woonplaats: d. Telefoonnummer : Aanvraagformulier voor het houden van een evenement in de gemeente Alphen-Chaam zoals bedoeld in artikel 2.25 van de Algemene Plaatselijke Verordening van gemeente Alphen-Chaam. Aan de burgemeester van

Nadere informatie

VRAGEN THEMA PARKEREN

VRAGEN THEMA PARKEREN VRAGEN THEMA PARKEREN 1. Waar kan ik zo goedkoop mogelijk parkeren in s-hertogenbosch? A. Alle parkeergarages en transferia in en om de stad hebben dezelfde tarieven. B. Aan de rand van de stad zijn er

Nadere informatie

Verslag discussieavond zondagopenstelling 16 oktober 2013, Parklocatie De Jaargetijden

Verslag discussieavond zondagopenstelling 16 oktober 2013, Parklocatie De Jaargetijden Verslag discussieavond zondagopenstelling 16 oktober 2013, Parklocatie De Jaargetijden Genodigden: alle winkeliers, marktbond, MKB Twente, horeca, raadsleden, pers. Deel 1 Het eerste deel van de avond

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad (2013-119)

Mededeling van het college aan de gemeenteraad (2013-119) Onderwerp: Nota verkeerslichten 2013 Portefeuillehouder: Wethouder Drenth Datum: 24 oktober 2013 Aanleiding voor de mededeling Doetinchem werkt hard aan het verbeteren van haar bereikbaarheid. Het is daarbij

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

Calamiteitenplan op maat

Calamiteitenplan op maat Calamiteitenplan op maat Behorend bij Tracébesluit verdubbeling N33 Assen-Zuidbroek Datum 23 maart 2012 Kenmerk Status Definitief, versie 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Algemeen 4 2.1 Uitgangspunten project

Nadere informatie

De nieuwe entree van Hilversum

De nieuwe entree van Hilversum De nieuwe entree van Hilversum Het stationsgebied over vijftien jaar: een waardig visitekaartje voor de Mediastad in het groen. Door de ontwikkeling van deze belangrijke entree zet Hilversum zich weer

Nadere informatie

Enschede - Oldenzaal Borculo - Enschede - Oldenzaal - Denekamp

Enschede - Oldenzaal Borculo - Enschede - Oldenzaal - Denekamp Lijn Lijn 60 Enschede - Oldenzaal Borculo - Enschede - Oldenzaal - Denekamp Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Gewoon een nieuwe dienstregeling Op zondag 4 maart gaat de nieuwe dienstregeling in

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Groot onderhoud N218b

Groot onderhoud N218b Groot onderhoud N218b Vlot en Veilig Op het gebied van verkeer en vervoer wil de provincie een aantrekkelijke leefomgeving met een optimale infrastructuur. Snelle en veilige verbindingen voor auto, fiets,

Nadere informatie

Organisatiebureau voor grootschalige publieksevenementen

Organisatiebureau voor grootschalige publieksevenementen Organisatiebureau voor grootschalige publieksevenementen Disciplines Food & Beverage (FAB) Paysystems Gigtech Eventmanagement Siteproductie Technische Productie Vergunningen, Veiligheid & Mobiliteit Events

Nadere informatie

Gemeente Appingedam. Herinrichting Stationsomgeving.

Gemeente Appingedam. Herinrichting Stationsomgeving. Gemeente Appingedam Herinrichting Stationsomgeving. Agenda : 1. opening : Wethouder M.van Bostelen 2. uitleg herinrichting : P.Dost - aanleiding - uitgangspunten 4. uitleg procesverloop / planning : P.Dost

Nadere informatie

Met een bereikbare stad Bereik je meer

Met een bereikbare stad Bereik je meer Met een bereikbare stad Bereik je meer Een plan om bezoekers op een aantrekkelijke manier naar de Zwolse binnenstad te trekken; met initiatieven op het gebied van parkeren. Voorwoord Een bereikbare stad

Nadere informatie

WERKZAAMHEDEN VOGELWEG ALMERE

WERKZAAMHEDEN VOGELWEG ALMERE INFOBULLETIN Almere maart 2019 WERKZAAMHEDEN VOGELWEG ALMERE Consequenties openbaar vervoer Bus 159 (Almere-Zeewolde) kan tijdens de werkzaamheden aan de N706 Vogelweg niet haar reguliere route rijden.

Nadere informatie

Datum Begintijd (uu:mm) Eindtijd (uu:mm)

Datum Begintijd (uu:mm) Eindtijd (uu:mm) Heeft u een KvK nummer (Kamer van Koophandel)? Kvk-nummer 40 119 583 Bent u (als aanvrager) ook contactpersoon? Wie is de verantwoordelijke persoon tijdens het evenement? de aanvrager Bereikbaar tijdens

Nadere informatie