Groenplein Stippen aan de horizon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groenplein Stippen aan de horizon"

Transcriptie

1 Groenplein Stippen aan de horizon

2 Wij zien een Breda voor ons waar duurzaamheid bij het dagelijkse leven van mensen hoort waar mensen steeds nieuwe duurzame stappen maken waar mensen elkaar opzoeken en met elkaar aan de slag gaan om hun straat of buurt mooier, schoner en groener te maken waar ondernemers een duurzame bedrijfsvoering vanzelfsprekend vinden waar scholen hun leerlingen dagelijks duurzame lessen meegeven Wij zien een Breda als een heerlijke stad in het park, waar het prettig is om in te leven, omdat de lucht schoon is, de energie duurzaam wordt opgewekt en de economie groen en circulair is, voor ons, voor onze kinderen en hún kinderen. Dit beeld, dat is waar wij naar verlangen. Wij verlangen naar een stad waarin duurzaamheid het nieuwe normaal is. waar de beleidsmakers en beslissers in al hun besluiten duurzaamheid integreren

3 Missie met zijn allen Meer nog dan dat wij een missie hebben, zijn wij óp een missie, samen met een steeds grotere groep mensen. Met zijn allen zetten wij ons in om van Breda een stad te maken waar de lucht schoon is, de omgeving groen, de economie circulair, alle energie duurzaam wordt opgewekt, afval tot een minimum is beperkt en een stevige regenbui niet direct tot wateroverlast leidt. Hoe meer mensen meedoen, hoe sneller we daar zijn. Die beweging willen we aanjagen en groter maken, zodat Breda in 2044 die duurzame stad is waar het goed leven is voor alle Bredanaars en waarin iedereen als vanzelfsprekend doet wat hij kan op het gebied van ecologische en maatschappelijke uitdagingen. Wij geloven dat mensen de drijvende kracht zijn achter de duurzame beweging in de stad. Mensen die zichzelf de vraag stellen: wat kan ik doen in mijn leven én in mijn werk, vanuit mijn rol in de samenleving, om deze verandering mee vorm te geven? De kracht zit in iedereen die zich een voorstelling kan maken van de beste versie van de stad, wijk, buurt of straat, en die geïnspireerd door dat beeld daarvoor aan de slag wil gaan en in beweging komt. Die beweging willen wij vanuit GroenPlein verder versterken. Dat doen we door mensen te informeren over wat elke Bredanaar - bewoner of ondernemer - in zijn directe omgeving kan doen om bij te dragen aan een duurzaam Breda. We doen het door duurzame mensen en initiatieven zichtbaar te maken. We versterken de beweging ook door mensen die met een vraag komen over de duurzame stap die ze willen zetten, minstens 1 stap verder te brengen. Én we versterken de beweging door mensen met elkaar en andere partners te verbinden, zoals de gemeente, grote en kleine bedrijven, zzp ers, scholen en maatschappelijke organisaties in de stad. Zo inspireren we en stellen we andere mensen in staat om ook duurzaam aan de slag te gaan en vergroten we samen de impact.

4 GroenPlein in het kort GroenPleinBreda is het duurzaamheidsknooppunt van Breda, met als doel een bijdrage te leveren aan de klimaatambitie van de stad om in 2044 CO2 neutraal te zijn. Op 10 oktober 2017 is GroenPlein opgericht én geopend, naar aanleiding van een verzoek van de gemeenteraad dat is uitgewerkt tijdens een tweetal cocreatiebijeenkomsten. GroenPlein functioneert nu bijna een jaar. In deze notitie stippen we aan wat is gerealiseerd tot nu toe en zetten we een aantal stippen op de horizon, zaken die we bereikt willen hebben in maart 2019, het einde van de lopende opdracht. GroenPlein is een coproductie van BRES en PakhuisB. Beide organisaties zijn actief op een of meer van de 5 thema s van GroenPlein (Energie, Mobiliteit, Voedsel, Afval, Aarde). In deze notitie worden alleen activiteiten en stippen benoemd voor GroenPlein, activiteiten die door PakhuisB en BRES zelfstandig vanuit hun kernactiviteit worden georganiseerd, zoals de begeleiding van individuele woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen, of het begeleiden van bewoners van huurflats om hun energierekening structureel omlaag te krijgen, worden niet benoemd.

5 Doel 1. Infrastructuur Onze doelen We hebben drie hoofddoelen geformuleerd met stippen aan de horizon om die doelen te realiseren. Binnen alle doelen zal de focus tot maart 2019 liggen op het thema energie. Voedsel, afval, mobiliteit en aarde krijgen wel aandacht, maar hoofdthema is energie in brede zin, dus inclusief klimaat. Doel 1 gaat over het aanleggen van de infrastructuur, offline en online. Doel 2 gaat over het stimuleren van het verkeer over de infrastructuur en doel 3 gaat over het organiseren van het geheel. Doel 2. Verkeer over de infrastructuur Doel 3. Organiseren

6 Doel 1. Infrastructuur Realiseren van een online en offline plek in Breda voor burgers (individueel en groepen) en ondernemers, voor informatie, advies, ondersteuning bij de duurzame stappen die ze willen zetten en initiatieven die ze willen nemen op het gebied van energie, mobiliteit, afval, voedsel en aarde. Gerealiseerd 1. Een website die permanent beta is en zo steeds verder wordt gebouwd en gevuld met de benodigde informatie en tools. 2. Op de website is een chatbot geïnstalleerd met o.a. de informatie van website Energiek Breda. Deze chatbot geeft automatisch antwoord op de meest voorkomende duurzaamheidvragen. Zo kunnen mensen 24/7 vragen stellen en antwoorden krijgen. 3. Op de website is een digitale duurzame kaart van Breda geopend. Dit is een crowdsourcing kaart, alle duurzame initiatieven in Breda kunnen hun site, gegevens en socials erop plaatsen. GroenPlein voert hierop eindredactie. 4. Een digitale maandelijkse duurzame kalender die we mailen aan 400 mensen, waarin alle duurzaamheidsactiviteiten van alle partners worden opgenomen. Iedereen kan zich aanmelden voor de kalender. En iedereen die een duurzaam event organiseert in Breda mag met het event op de kalender. 5. Contactgegevens van Groen- Plein zodat burgers en ondernemers snel via mail in contact kunnen komen met GroenPlein. 6. Een Facebookpagina voor berichten van GroenPlein en een Facebookgroep voor de community om met elkaar in gesprek te gaan. 7. Ansichtkaarten en een brievenbus om ook via niet digitale middelen met GroenPlein in contact te kunnen komen. 8. Regelmatig aandacht in lokale pers via BN De Stem, Stadsblad, Bode en Breda Vandaag. 9. Bloggers die regelmatig hun licht schijnen op hun duurzame dagelijkse leven. 10. Nieuwsposts met interviews met duurzame kanjers, hun initiatieven en andere duurzaamheidsonderwerpen in de stad. 11. Een (in verband met de aanstaande verbouwing tijdelijke) eigen plaats in de Nieuwe Veste. 12. Wekelijks GroenLoket, waar burgers naar toe kunnen komen met hun duurzaamheidsvragen, op 2 momenten in de week geopend.

7 Stippen aan de horizon 1. Verbeterde customer journey en verbeterd informatieniveau op de website. 2. De website die uitstraalt dat GroenPlein een hub is voor alle partners in de stad, oftewel dat alle stakeholders op de website hun verbondenheid met GroenPlein tonen en actief meedoen zoals door content aan te dragen voor de agenda en duurzame kaart van de site. 3. Een goed werkende chatbot met informatie over het prioritaire thema energie, en een aanzet op het thema voedsel. Streven is dat de chatbot op 80% van de vragen over het thema energie een relevant antwoord geeft. 4. Duurzame kaart waarop alle duurzame initiatieven in Breda en directe omgeving te vinden zijn op gebied van energie, mobiliteit, afval, voeding en aarde. Deze kaart wordt steeds door GroenPlein up-todate gehouden. 5. Het aantal weergaves van website en facebookpagina is toegenomen van ongeveer 75 per dag met pieken tot 115, naar 150 per dag met pieken van 250.

8 Gerealiseerd Doel 2. Verkeer over de infrastructuur Netwerk duurzaamheid uitbouwen door het versterken van contacten met burgers, ondernemers, onderwijs en overheid, ze verbinden met GroenPlein en met elkaar, en ze stimuleren samen stappen te zetten naar een CO2 neutrale stad. 1. Leggen van contact met initiatiefnemers, ondernemers, overheid en onderwijs bijv. de Rotonde die betrokken was bij de duurzame kaart en de warme truien dag en GreenOffice Avans dat samenwerkt met GroenPlein in de Dag van de Duurzaamheid en studenten koppelt aan GroenPlein vraagstukken en opdrachten. 2. Samen met partners organiseren van bijeenkomsten/ workshops/evenementen: Isoleren kun je leren, Gasloos Breda, info-avond VvE s, September Voedselmaand, Week van de Circulaire economie, filmavonden ism Foodguerilla & STEK. 3. Contact met andere duurzaamheidsknooppunten versterken en onderhouden, m.n. boerderij Wolfslaar. 4. Actief contact en afstemming met Gemeente, via o.a. communicatie-overleg 5. Mensen, organisaties en initiatieven actief in de schijnwerpers zetten via posts, tags en comments op de GroenPlein Facebook pagina. 6. Mensen, organisaties en initiatieven actief benaderen voor promotie van hun events in de maandelijkse, duurzame kalender.

9 Stippen aan de horizon 1. Onze contacten verbreden en verdiepen via organiseren van terugkomende events zoals circulaire economie, Voedselmaand Breda en de Dag van de Duurzaamheid. 2. Onze contacten verbreden en verdiepen door nieuwe doelgroepen aan te spreken. (Vanaf aug 2018 ontwikkelen we strategie gericht opjongeren en jonge professionals en ondernemers). 3. Organiseren van maandelijkse duurzame cafés, gehouden tijdens koffie lunch of borrels, bij bedrijven en ondernemers op locatie. 4. Met partners events voorbereiden zoals gasloos wonen, isoleer je woning. 5. Programma 2019 op hoofdlijnen gereed (januari 2019), met specifieke themamaanden energie, afval, mobiliteit, voedsel en aarde. 6. Partners via blogs en artikelen met ons verbinden (continu).

10 Gerealiseerd Doel 3. Organiseren Verder opbouwen en versterken van de organisatie en borgen van continuïteit. Hoe we ons organiseren GroenPlein wordt lean opgezet, dat betekent dat we bouwen terwijl we draaien. We zijn geopend op de dag van de oprichting en zijn vanaf dat nulpunt gaan bouwen. We trekken maandelijkse sprints waarin we de oude bouwstenen (milestones) beoordelen en steeds nieuwe bouwstenen bepalen. We werken in teams, programma, communicatie, netwerk - ondersteunen elkaar en gaan flexibel om met de taken die we daarin hebben. We reflecteren op ons eigen handelen. Centrale vraag is steeds, hoe kunnen we als knooppunt het netwerk versterken en vergroten? Knooppunt en katalysator Als katalysator initiëren we en zetten we in gang. We doen dat met onze bijeenkomsten en events, en actief benaderen en betrekken. We zien de noodzaak van aanjagen, om de duurzame beweging op gang te brengen én houden in Breda. Maar we zijn vooral een knooppunt. We willen mensen en partners bij elkaar brengen, zodat ze elkaar leren kennen en gaan samenwerken. We vragen waar we ze kunnen ondersteunen, wat ze nodig hebben en hoe we daarbij kunnen helpen. Wanneer we zelf iets organiseren willen we dat zoveel mogelijk doen samen met partners. Continuïteit We onderzoeken doorlopend mogelijkheden en modellen voor structureel financieel fundament en hebben erover met vergelijkbare initiatieven gesproken. De inspiratie en kennis nemen we mee naar de evaluatie.

11 Stippen aan de horizon 1. Strategie ontwikkelen (gereed jan 2019). 2. Permanente stakeholderdialoog organiseren met de partners in de stad, onder andere via de klankbordgroep. 3. Nieuwe aanwas voor de klankbordgroep aantrekken die de nieuwe doelgroepen die we willen bereiken vertegenwoordigen. 4. Inzichtelijke begroting maken voor partners en Gemeente Breda. 5. Financiële continuïteit borgen. Eind 2018 een goede verantwoording van de besteding van middelen tot dan toe, een inzichtelijke begroting voor de resterende maanden tot maart 2019 en zicht op de (financiele) continuïteit voor de periode

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

VISIEDOCUMENT R DAMSE NIEUWE SAMEN DE STAD VERDER BRENGEN. MAART 2014

VISIEDOCUMENT R DAMSE NIEUWE SAMEN DE STAD VERDER BRENGEN. MAART 2014 VISIEDOCUMENT R DAMSE NIEUWE SAMEN DE STAD VERDER BRENGEN. MAART 2014 R damse Nieuwe is een collectief van jonge ondernemende Rotterdammers die de nieuwe economie van de stad vertegenwoordigen. Onze droom

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar

Jaarplan schooljaar Jaarplan schooljaar 2013-2014 Arnhem, september 2013 Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2013-2014. Dit jaarplan bevat de uitgangspunten en doelen die centraal staan bij de invulling van het betreffende

Nadere informatie

Privacy verklaring GroenPlein. Duurzaamheidsknooppunt van Breda

Privacy verklaring GroenPlein. Duurzaamheidsknooppunt van Breda Privacy verklaring GroenPlein Duurzaamheidsknooppunt van Breda Inleiding 1. Groenplein In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop we jouw persoonsgegevens worden verzamelen en hoe we

Nadere informatie

Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week Dutch Agri Food Week Over Dutch Agri Food Week 2 e editie van 12-25 oktober 2016 Events en activiteiten in regio s verspreid over NL Doelen Helder en open zijn als sector, deuren openen en maatschappelijke

Nadere informatie

Routekaart Duurzaam Voorne-Putten Raadscommissie

Routekaart Duurzaam Voorne-Putten Raadscommissie Routekaart Duurzaam Voorne-Putten 2040 Raadscommissie Doel van vandaag Informeren over de context, het proces en de Routekaart Duurzaam Voorne-Putten 2040. Inhoud van vandaag Startpunt Proces Routekaart

Nadere informatie

Toeleg Meedoen & Samenwerken in Breda

Toeleg Meedoen & Samenwerken in Breda Toeleg Meedoen & Samenwerken in Breda 2012-2013 Inleiding M&S Breda bestaat uit acht organisaties die er voor willen zorgen dat de kwetsbare burger in Breda mee kan doen. De deelnemers in M&S Breda delen

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan

Meerjarenbeleidsplan Meerjarenbeleidsplan 2016-2021 Wie zijn we en wat doen we? De Natuur en Milieufederaties (NMF s) werken aan groene, duurzame en klimaatbestendige provincies. Provincies waar we duurzaam kunnen wonen en

Nadere informatie

MEDIA STRATEGIE. Om tot dit overzicht te komen hebben we een aantal onderzoeken gedaan door middel van de customer journey. De cijfers zijn als volgt:

MEDIA STRATEGIE. Om tot dit overzicht te komen hebben we een aantal onderzoeken gedaan door middel van de customer journey. De cijfers zijn als volgt: CONTENT STRATEGIE MEDIA STRATEGIE Voor DAF gaan wij een campagne maken waarbij vier tourende pop trucks stopt op verschillende truckstops. Hierbij hoort ook een online campagne op social media en een officiële

Nadere informatie

Zorg en Welzijn. Introductie. April 2016

Zorg en Welzijn. Introductie. April 2016 Versie: 1.0 april 2016 Introductie April 2016 Voor u ligt het werkplan 2016 van de thema-afdeling. Dit werkplan is een aanscherping van het concept-werkplan dat in 2015 in twee algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2015 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien...

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... TOON geeft leegstaande

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Perspectief op de nationale omgevingsvisie en grondbeleid. Jaar van de Ruimte VvG congres 12 november Nathalie Harrems

Perspectief op de nationale omgevingsvisie en grondbeleid. Jaar van de Ruimte VvG congres 12 november Nathalie Harrems Perspectief op de nationale omgevingsvisie en grondbeleid Jaar van de Ruimte 2015 VvG congres 12 november 2014 Nathalie Harrems Directie Ruimtelijke Ontwikkeling Wat is er aan de hand? Tijdperk van de

Nadere informatie

Paragraaf duurzaamheid

Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Wij hebben als gemeentelijke organisatie een voorbeeldfunctie en zorgen ervoor dat de gemeentelijke organisatie energieneutraal wordt voor 2030. Voor de gemeente

Nadere informatie

Aardgasvrij én democratisch? Dag van de Lokale Democratie, 16 november 2018

Aardgasvrij én democratisch? Dag van de Lokale Democratie, 16 november 2018 Aardgasvrij én democratisch? Dag van de Lokale Democratie, 16 november 2018 Merel Ooms, Saskia Buitelaar (Platform31), Angelina Scalzo (gemeente Haarlem) Wat gaan we doen? Nederland naar aardgasvrije wijken

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

DGBC Events. Jaarplanning Versie 12 januari 2016

DGBC Events. Jaarplanning Versie 12 januari 2016 DGBC Events Jaarplanning 2016 Versie 12 januari 2016 Inhoudsopgave Over DGBC Missie en Visie Rollen Onze focus 2015 2017 Onze thema s Hoe pakken wij dat aan? Opleidingen Overzicht Events Jaarplanning Events

Nadere informatie

Voor vakmensen voor de toekomst

Voor vakmensen voor de toekomst Voor vakmensen voor de toekomst D66 Gelderland wil een klimaatneutrale en toekomstbestendige provincie zijn. Dat betekent windmolens plaatsen, zonneweides aanleggen en elk huis in Gelderland energieneutraal

Nadere informatie

Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni december Resultaten voor Stad in Balans

Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni december Resultaten voor Stad in Balans Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni 2017 1 december 2017 Resultaten voor Stad in Balans Omschrijving Het gebied rond De Hallen en de Ten Katemarkt

Nadere informatie

Waar kan de fiets ons brengen?

Waar kan de fiets ons brengen? Waar kan de fiets ons brengen? Op naar 35% van alle ritten per fiets in 2030 Heel Gelderland Fietst 2 De Gelderse aanpak De campagne Heel Gelderland Fietst geeft de fiets een belangrijke rol als het gaat

Nadere informatie

Editie Noord Limburg 3 7 juni POM Limburg Corda Campus, 3500 Hasselt T

Editie Noord Limburg 3 7 juni POM Limburg Corda Campus, 3500 Hasselt T Editie Noord Limburg 3 7 juni 2019 POM Limburg Missie, Visie & Activiteiten Missie De organisatie inspireert, ontwikkelt en versterkt de basisvoorwaarden voor duurzame sociaaleconomische groei in de provincie

Nadere informatie

STRATEGIE VOOR. ERC s zijn opgericht voor iedereen die graag een bijdrage wil en kan leveren aan het herstel van het ecosysteem.

STRATEGIE VOOR. ERC s zijn opgericht voor iedereen die graag een bijdrage wil en kan leveren aan het herstel van het ecosysteem. STRATEGIE VOOR 2019 ERC s zijn opgericht voor iedereen die graag een bijdrage wil en kan leveren aan het herstel van het ecosysteem. DE VISIE VAN ECOSYSTEM RESTORATION CAMPS IS: Wij streven naar een aarde

Nadere informatie

Aan: Algemene Kerkenraad Van: College van Kerkrentmeesters. Notitie: In beweging. Hilversum, 24 december 2018

Aan: Algemene Kerkenraad Van: College van Kerkrentmeesters. Notitie: In beweging. Hilversum, 24 december 2018 Aan: Algemene Kerkenraad Van: College van Kerkrentmeesters Notitie: In beweging Hilversum, 24 december 2018 In september 2013 is de nota Van Binnen naar Buiten, waarin de criteria voor financiële ondersteuning

Nadere informatie

Eenzaamheid is de situatie waarin sprake is van een pijnlijk gemis aan contacten of gebrek aan kwaliteit van contacten.

Eenzaamheid is de situatie waarin sprake is van een pijnlijk gemis aan contacten of gebrek aan kwaliteit van contacten. Activiteiten Coalitie Erbij 2018 Inhoud Algemeen... 3 Coalitie Erbij in 2018... 3 Visie... 3 Missie... 3 en... 3 Kernactiviteiten van Coalitie Erbij in 2018... 4 Kernactiviteit 1: Versterken lokale aanpak...

Nadere informatie

Bewoners & duurzame Haagse warmte Initiatieven, uitdagingen, Haagse Krach

Bewoners & duurzame Haagse warmte Initiatieven, uitdagingen, Haagse Krach Bewoners & duurzame Haagse warmte Initiatieven, uitdagingen, Haagse Krach Lennart van der Linde (projectleider klimaat en energie) 30 november 2016 Missie & Visie Duurzaam Den Haag Missie Initiatieven

Nadere informatie

DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 22 januari 2015 1400334664 B.J. van Oosten - Bronsgeest

DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 22 januari 2015 1400334664 B.J. van Oosten - Bronsgeest POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Aan de Gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 22 januari 2015 1400334664 B.J. van Oosten - Bronsgeest UW BRIEF

Nadere informatie

JAARVERSLAG. VeraVitaal Foundation. Onze doelgroep is nog steeds leidend. Dat wil zeggen dat wij trachten invulling te geven aan hun behoeften.

JAARVERSLAG. VeraVitaal Foundation. Onze doelgroep is nog steeds leidend. Dat wil zeggen dat wij trachten invulling te geven aan hun behoeften. JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 Onze doelgroep is nog steeds leidend. Dat wil zeggen dat wij trachten invulling te geven aan hun behoeften. VeraVitaal Foundation Tel +31654732361 NSIR nr. 853527507 Kruisstraat

Nadere informatie

Werken aan gezondheid in de nieuwe economie

Werken aan gezondheid in de nieuwe economie Werken aan gezondheid in de nieuwe economie De (verborgen) impact van de zorg Ailin Haijer (MVO Nederland/ De Groene Zaak) 5 april 2018, Utrecht Welkom Warming-up 6 jaar MVO Netwerk Zorg Nieuwe economie

Nadere informatie

KETENINITIATIEVEN. Contactpersoon. Edith Sweep. RPS advies- en ingenieursbureau bv Referentienummer Auteur Datum Versie

KETENINITIATIEVEN. Contactpersoon. Edith Sweep. RPS advies- en ingenieursbureau bv Referentienummer Auteur Datum Versie KETENINITIATIEVEN Contactpersoon Edith Sweep RPS advies- en ingenieursbureau bv Referentienummer Auteur Datum Versie 1800161A00-R18-477 Heike Gaasbeek/Anouk Voorn 9 maart 2018 Definitief Pagina: 2 van

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Het Groene Brein ROOTS

Jaarplan 2016 Het Groene Brein ROOTS Jaarplan 2016 Het Groene Brein ROOTS 1. De start van Roots Op initiatief van docenten en bestuurders van ROC s en AOC s hebben Antoine Heideveld (Directeur Het Groene Brein), Rob de Vrind (Duurzaam MBO),

Nadere informatie

VERSNELLEN VAN VERDUURZAMING

VERSNELLEN VAN VERDUURZAMING VERSNELLEN VAN VERDUURZAMING Over DGBC Oorsprong Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) opgericht in 2008 Marktinitiatief Opgericht door marktpartijen en lid van de World Green Building Council

Nadere informatie

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Wendy Hermans Monique Speelman Karin Stevens Inhoudsopgave 1 Meedoen in Alblasserdam... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Ontwikkelingen... 3 1.3

Nadere informatie

Op weg maar een fossielvrij Den Haag Initiatieven, uitdagingen, Haagse Krach

Op weg maar een fossielvrij Den Haag Initiatieven, uitdagingen, Haagse Krach Op weg maar een fossielvrij Den Haag Initiatieven, uitdagingen, Haagse Krach Lennart van der Linde (projectleider klimaat en energie) februari 2017 Missie & Visie Duurzaam Den Haag Missie Initiatieven

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Doorgroeimodel. Van KNX Professionals. Naar Community

Doorgroeimodel. Van KNX Professionals. Naar Community Doorgroeimodel Van KNX Professionals Naar Community Waar komen we vandaan? Van EIB Userclub 1997 naar KNX Professionals in 2009 Grote veranderingen, nieuwe wensen Digitalisering is dominant. Mensen laten

Nadere informatie

Werkconferentie. Implementatie van Online Wijkplatformen De Do s en Don ts. 7 december Sarah Willard en John Rietman

Werkconferentie. Implementatie van Online Wijkplatformen De Do s en Don ts. 7 december Sarah Willard en John Rietman Werkconferentie Implementatie van Online Wijkplatformen De en Don ts 7 december 2017 Sarah Willard en John Rietman Zuyd Hogeschool / Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie sarah.willard@zuyd.nl

Nadere informatie

CIV SMART TECHNOLOGY

CIV SMART TECHNOLOGY CIV SMART TECHNOLOGY Uitgebreide managementsamenvatting Plan van Aanpak Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology Ten behoeve van subsidie aanvraag Regionaal Investeringsfonds door de partners

Nadere informatie

STRATEGIE DUURZAME ENERGIETRANSITIE GEMEENTE BREDA

STRATEGIE DUURZAME ENERGIETRANSITIE GEMEENTE BREDA STRATEGIE DUURZAME ENERGIETRANSITIE GEMEENTE BREDA UPDATE 2016 SAMENVATTING STRATEGIE DUURZAME ENERGIETRANSITIE GEMEENTE BREDA Opdrachtgever Gemeente Breda Afdeling Mobiliteit en Milieu Opdrachtnemer Evert

Nadere informatie

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt In deze bijlage vindt u de voorstellen die niet

Nadere informatie

powered by verkenningstraject

powered by verkenningstraject powered by verkenningstraject innovatieve jeugdhulp 2019 verkenningstraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

Stichting Parkmanagement Laarbeek

Stichting Parkmanagement Laarbeek Stichting Parkmanagement Laarbeek Jaarplan 2018 jaarplan 2018 Stichting Parkmanagement Laarbeek 1 Inhoudsopgave Missie, visie en kernwaarden Samenwerking Hoofdthema s Schoon, heel, veilig Energiebewust

Nadere informatie

Samen Duurzaam DOEN! Stap 1 // Welkom en inleiding. Stap 2 // Voorstelronde aanwezigen. (5 minuten) (10 minuten)

Samen Duurzaam DOEN! Stap 1 // Welkom en inleiding. Stap 2 // Voorstelronde aanwezigen. (5 minuten) (10 minuten) Samen Duurzaam DOEN! Leuk dat u samen met uw buren na wilt denken over duurzaamheid. Aan de hand van dit stappenplan helpen wij u graag op weg om het gesprek op gang te brengen. Dit stappenplan is bedoeld

Nadere informatie

Waaruit blijkt dat jij een toekomstgerichte lerarenopleider bent?

Waaruit blijkt dat jij een toekomstgerichte lerarenopleider bent? Welke workshop/lezing van dit congres heeft jou het meest geïnspireerd? Hoe ga je dat vertalen naar jouw handelen als toekomstgerichte lerarenopleider? Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen die

Nadere informatie

Duurzaam Den Haag Magazine Deze maand in Duurzaam Den Haag Magazine:

Duurzaam Den Haag Magazine Deze maand in Duurzaam Den Haag Magazine: Duurzaam Den Haag Magazine Deze maand in Duurzaam Den Haag Magazine: 100 dagen afvalvrij leven, schrijf je in voor de 100-100-100 uitdaging! Kom naar de DDH Borrel op vrijdag 30 september in de Kloostertuin

Nadere informatie

Feniks Campagne. Feniks Campagne. Gemaakt voor: Feniks Group Voorbereid door: Serena Scholte. 17 april 2012 Voorstelnummer: 1.

Feniks Campagne. Feniks Campagne. Gemaakt voor: Feniks Group Voorbereid door: Serena Scholte. 17 april 2012 Voorstelnummer: 1. Feniks Campagne Gemaakt voor: Feniks Group Voorbereid door: Serena Scholte 17 april 2012 Voorstelnummer: 1 Uturnity Aanleiding In Nederland is er een taboe op failliet gaan. En dat terwijl er dagelijks

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

BEST EINDHOVEN GELDROP-MIERLO HELMOND NUENEN OIRSCHOT SON EN BREUGEL VELDHOVEN WAALRE STEDELIJK GEBIED! VISIE OP WONEN 27 FEBRUARI 2019

BEST EINDHOVEN GELDROP-MIERLO HELMOND NUENEN OIRSCHOT SON EN BREUGEL VELDHOVEN WAALRE STEDELIJK GEBIED! VISIE OP WONEN 27 FEBRUARI 2019 STEDELIJK GEBIED! VISIE OP WONEN 27 FEBRUARI 2019 PROGRAMMA Opening Welkomstwoord Presentatie gezonde verstedelijking Ad de Bont Presentatie concept Visie op Wonen door bestuurlijk trekkers Paneldiscussie

Nadere informatie

Hoe haal je de particuliere woningeigenaar over de streep?

Hoe haal je de particuliere woningeigenaar over de streep? Hoe haal je de particuliere woningeigenaar over de streep? een inkijkje in de Haarlemse Huizenaanpak Elly van Wattingen - Kamer van Koophandel Margreet van der Woude - Gemeente Haarlem Haarlem Klimaat

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2017 v2.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

BETA. Young Professionals. Concept & Vormgeving door Pien Geerlings

BETA. Young Professionals. Concept & Vormgeving door Pien Geerlings BETA Young Professionals Concept & Vormgeving door Pien Geerlings BETA Belangenvereniging tankstations, zet zich in voor zelfstandige pomphouders. De vereniging kent 450 aangesloten leden. Sinds 1990 zijn

Nadere informatie

Ondernemershuis en Pioneering Café. Succesvol Innoveren

Ondernemershuis en Pioneering Café. Succesvol Innoveren Ondernemershuis en Pioneering Café Succesvol Innoveren Welkom & toelichting programma Gertjan Brand en Stendert de Vries Programma 15.30 Welkom en toelichting programma Gertjan Brand & Stendert de Vries

Nadere informatie

Programma van vanmiddag:

Programma van vanmiddag: Programma van vanmiddag: Hoe worden sociale media in Nederland gebruikt? Wat zijn de ontwikkelingen binnen gemeenten? Case: stad zonder afval via sociale media? Social tips (vanuit de Gemeente Almere als

Nadere informatie

Beleidsplan MFLjunior

Beleidsplan MFLjunior MFLjunior Voorjaar 2017 www.mfljunior.nl Inleiding De Stichting Mijn Financiële Leven voor Junioren is recent opgericht met als doel jongeren te leren hoe met geld om te gaan. Sinds enkele jaren worden

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2016-2019 1. Inleiding Voor u ligt het strategisch plan 2016-2019. In het strategisch plan 2016-2019 wil Dress for Success Amsterdam (DfS A) u meenemen in de strategie en de keuzes die

Nadere informatie

Samen geven we richting aan de koers van de NKC

Samen geven we richting aan de koers van de NKC Samen geven we richting aan de koers van de NKC ₀ ₀ ₀ In de aanloop naar de klimaattop in Parijs is eind 2014 de Nederlandse Klimaatcoalitie van start gegaan om CO2 reductie bij bedrijven en andere organisaties

Nadere informatie

Green Deal Leiden: wonen en energie

Green Deal Leiden: wonen en energie Green Deal Leiden: wonen en energie Samen meters maken Bart van Geleuken, projectleider Green Deal Introductie Leidse Green Deal Toelichting doel Leidse Green Deal Leidse voorbeelden wonen en energie Voorbeelden

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 14 november 2016 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Duurzaamheid: Anne Mollema Projectmanager SO. Hoe een boerenjongen van de stad ging houden. 11 mei 2017

Duurzaamheid: Anne Mollema Projectmanager SO. Hoe een boerenjongen van de stad ging houden. 11 mei 2017 Duurzaamheid: Hoe een boerenjongen van de stad ging houden Anne Mollema Projectmanager SO 11 mei 2017 . En in de lucht Maar vooral op de grond Waar gaat het over? De transitie De omgeving Anders werken;

Nadere informatie

Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen 2019

Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen 2019 Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen 2019 10 praktische handvatten Ter inspiratie voor de nieuwe Statenleden Uit onze poll over de Provinciale Statenverkiezingen blijkt dat 34% van de ondernemers

Nadere informatie

The Green House, 2 april 2019 Actieplan Cirkelstad Drechtsteden

The Green House, 2 april 2019 Actieplan Cirkelstad Drechtsteden The Green House, 2 april 2019 Actieplan Cirkelstad Drechtsteden 2019-2021 Cirkelstad Het platform Cirkelstad maakt werk van steden zonder afval, zonder uitval. Deze slogan geeft exact weer waar het voor

Nadere informatie

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting Secundum www.secundum.nl info@secundum.nl Postadres: Secundum Postbus 2311 2002 CH Haarlem 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl Samen werken aan stevige ambities www.schoolaanzet.nl School aan Zet biedt ons kennis en inspiratie > bestuurder primair onderwijs Maak kennis met School aan Zet School aan Zet is de verbinding tussen

Nadere informatie

Bijlage 1: Drie modellen voor de Fietsersbond van de toekomst

Bijlage 1: Drie modellen voor de Fietsersbond van de toekomst Bijlage 1: Drie modellen voor de Fietsersbond van de toekomst Bijlagen bij Memo gesprek toekomst Fietsersbond april 2019 1 Bijlagen bij Memo gesprek toekomst Fietsersbond april 2019 2 Bijlagen bij Memo

Nadere informatie

Spelenderwijs de toekomst in

Spelenderwijs de toekomst in Spelenderwijs de toekomst in Samenvatting beleidsplan Speeltuinbende 2016-2018 Auteurs: Ilse van der Put & Luuk van Term Versie: 1.2 Datum: 21 januari 2016 Status: Definitief De urgentie Iedereen in de

Nadere informatie

We zijn heel erg geholpen met alle goede adviezen. ik werd erg geïnspireerd door de energie die mensen uitstraalden

We zijn heel erg geholpen met alle goede adviezen. ik werd erg geïnspireerd door de energie die mensen uitstraalden We zijn heel erg geholpen met alle goede adviezen ik werd erg geïnspireerd door de energie die mensen uitstraalden Initiatieven sterker of groter te maken Verslag Werkbijeenkomst 27 sept. 2018 in Berlicum

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Algemene informatie Het initiatief De Groepsaankoop Zonnepanelen Geertruidenberg is een samenwerking tussen de gemeente Geertruidenberg en het Regionaal

Nadere informatie

Stappenplan. pilot Functieperspectief secretaresse

Stappenplan. pilot Functieperspectief secretaresse Stappenplan pilot Functieperspectief secretaresse Stappenplan pilot Functieperspectief secretaresse In gesprek komen over veranderingen in de secretaressefunctie Uitgangspunten voor SoFoKleS pilot Functieperspectief

Nadere informatie

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Ambitie en Aanleiding Activiteiten Te realiseren waarden Onze werkwijze Ambitie Spoorzone met allure * Kwaliteitsverbetering

Nadere informatie

Stichting Parkmanagement Laarbeek Jaarplan Jaarplan SPL

Stichting Parkmanagement Laarbeek Jaarplan Jaarplan SPL Stichting Parkmanagement Laarbeek Jaarplan Jaarplan SPL 1 Inhoudsopgave Missie, visie en kernwaarden Samenwerking Communicatie Hoofdthema s Schoon, heel, veilig Energiebewust en duurzaam ondernemen Huisvestingsvraagstukken

Nadere informatie

MVO gids Noord Nederland

MVO gids Noord Nederland MVO gids Noord Nederland Podium, vraagbaak en hulp voor bedrijven en organisaties die actief bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen en werken. Ontwikkeld door de MVO alliantie Noord Nederland

Nadere informatie

Impact Masters Checklist

Impact Masters Checklist Impact Masters Checklist Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Vliegwiel van Impact 4 3. Checklist 6 4. Vervolgvragen 8 Blz. 2 Inleiding Impact Masters helpt ondernemers nieuwe kansen te ontdekken voor hun bedrijf

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

Aandacht voor voedsel bij Gelderse gemeenten. Resultaten digitale verkenning 22 september 14

Aandacht voor voedsel bij Gelderse gemeenten. Resultaten digitale verkenning 22 september 14 Aandacht voor voedsel bij Gelderse gemeenten Resultaten digitale verkenning 22 september 14 In het kort Doelgroep: Gelderse gemeenten Doel: verkennen behoefte aan provinciale ondersteuning bij faciliterende

Nadere informatie

Transitieopgave in het kader van de Regionale Energiestrategie. Regio West Friesland

Transitieopgave in het kader van de Regionale Energiestrategie. Regio West Friesland Transitieopgave in het kader van de Regionale Energiestrategie Regio West Friesland 7-2-2019 Voor wie? Regio, gemeenten, woningbouwcorporaties in Noord-Holland Voor wat? Aardgasvrij, en energiebesparing

Nadere informatie

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol?

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Hanneke van Stokkom Munity Services Wij ontwikkelen en verbinden mensen in communities Mede oprichter mijnbuurtje.nl hanneke@munityservices.nl

Nadere informatie

Een gemeenschappelijke MKB Aanpak voor Limburg Werkconferentie leer- en inspiratietraject Ecosysteem voor MKB-innovatie

Een gemeenschappelijke MKB Aanpak voor Limburg Werkconferentie leer- en inspiratietraject Ecosysteem voor MKB-innovatie Een gemeenschappelijke MKB Aanpak voor Limburg Werkconferentie leer- en inspiratietraject Ecosysteem voor MKB-innovatie Door: Alex Jaminon - projectleider "Een gemeenschappelijke MKB aanpak als impuls

Nadere informatie

CO2 prestatieladder Actieve Deelname Initiatief 2015

CO2 prestatieladder Actieve Deelname Initiatief 2015 CO2 prestatieladder Actieve Deelname Initiatief 2015 Projectgegevens Opsteller TAJ van Deijzen Versie 2015-1 Status Definitief Datum CO2 verantwoordelijke TAJ van Deijzen 6-8-2015 Directievertegenwoordiger

Nadere informatie

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Aanleiding De pilot Zorgpact is een samenwerking tussen welzijn, zorgorganisaties, woningcorporaties, huisartsen en de gemeente. Binnen dit

Nadere informatie

Het is maart en hoewel wij ons als LOF-coördinatoren nog een half jaar voor

Het is maart en hoewel wij ons als LOF-coördinatoren nog een half jaar voor 2 Voorwoord Beste LOF-coördinator in spe, Het is maart en hoewel wij ons als LOF-coördinatoren nog een half jaar voor de medezeggenschap inzetten, is de zoektocht naar nieuwe LOF-coördinatoren inmiddels

Nadere informatie

SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA

SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA 2018-2022 WAAR STAAT GROENLINKS ALMERE VOOR? Onze politiek is waarden-gedreven: we kiezen voor een samenleving die mensen verbindt, we willen eerlijke kansen en mogelijkheden

Nadere informatie

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 JANUARI 2019 WORD SPONSOR EN ZET JOUW ORGANISATIE OP DE KAART ALS CIRCULAIRE KOPLOPER! Circulaire ondernemers, organisaties

Nadere informatie

Welke informatie zoeken ondernemers?

Welke informatie zoeken ondernemers? Welke informatie zoeken ondernemers? Resultaten van een korte enquête Maart 2017 www.katcom.nl info@katcom.nl 1 Onderzoek Omdat ik zelf recent van koers ben veranderd en daarom niet meer over Content en

Nadere informatie

Stadsrechten Governance Coöperatie Cirkelstad U.A.

Stadsrechten Governance Coöperatie Cirkelstad U.A. Stadsrechten Governance Coöperatie Cirkelstad U.A. Juni 2018, versie 1.0 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Doel... 4 Besturing... 4 Rollen... 5 Verantwoording... 6 Organisatorische randvoorwaarden... 6 Gezonde

Nadere informatie

Sámen werken aan. Voor gemeenten en MKB. erduurzaming

Sámen werken aan. Voor gemeenten en MKB. erduurzaming Sámen werken aan verduurzaming Voor gemeenten en MKB erduurzaming Sámen werken aan verduurzaming Voor gemeenten en MKB Gemeenten hebben forse ambities op het gebied van duurzaamheid, innovatie en lokale

Nadere informatie

KBS Laurentius Nieuws

KBS Laurentius Nieuws AGENDA Vrijdag 14 juni Sportdag gr. 5 t/m 8 Dinsdag 18 juni Schoolreis gr. 6 Donderdag 27 juni Informatieavond gr. 3 Vrijdag 28 juni Doorschuiven gr. 2 t/m 7 Maandag 1 juli Dinsdag 2 juli Musical gr. 8,

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 17 mei 2017 U Lbr. 17/028 (070) Gezamenlijke gemeentelijke uitvoering

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 17 mei 2017 U Lbr. 17/028 (070) Gezamenlijke gemeentelijke uitvoering Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 17 mei 2017 Ons kenmerk BB/U201700352 Lbr. 17/028 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 3 Onderwerp Gezamenlijke gemeentelijke uitvoering Samenvatting

Nadere informatie

Jaarplan. Schooljaar

Jaarplan. Schooljaar Jaarplan Schooljaar 2015-2016 Arnhem, augustus 2015 Beste betrokkene, Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2015-2016. We hebben het vorig schooljaar geëvalueerd en antwoord gegeven op de vragen: Wat doen

Nadere informatie

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie:

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: [Met dit template maak je een communicatieplan voor jullie Move-project. Je bedenkt bij welke mensen jullie project onder de

Nadere informatie

Notitie StartersCampus Zeeland. 'Creëer je eigen job in Zeeland'

Notitie StartersCampus Zeeland. 'Creëer je eigen job in Zeeland' Notitie StartersCampus Zeeland 'Creëer je eigen job in Zeeland' COLOFON Partij: ChristenUnie Zeeland Fractievoorzitter: Jan Henk Verburg Opstellers notitie: Adrie Kodde en Jan Henk Verburg Datum: oktober

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

Alleen samen maken we Nijkerk mooier

Alleen samen maken we Nijkerk mooier Woningstichting Nijkerk De klant staat centraal. Je kunt geen ondernemingsplan openslaan, of je stuit op deze missie. Zet je de klant centraal door in zijn schoenen te gaan staan? Dat is een goed begin,

Nadere informatie

Een leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad Daar zorgen wij voor

Een leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad Daar zorgen wij voor Een leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad Daar zorgen wij voor Trots Een prettig leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad. Dat is waar Spaarnelanden voor staat. En met dat

Nadere informatie