Concept notulen Breed Sportoverleg d.d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept notulen Breed Sportoverleg d.d. 15-2-2010."

Transcriptie

1 Concept notulen Breed Sportoverleg d.d Aanwezig Sportraad: Andries Nellestijn, Wout van Barneveld, Errie de Leeuw, Nico Batema, Willy Spelt (notulen). Aanwezig verenigingen: SPV afd. gymnastiek, Gymnastiekver. SSS, Univé/LVV, Benschopse Gymn.ver., Bevoc, Kegelver. Wieleroord 80, WTC De Lopikerwaard, Omnisport Benschop, VV Benschop, VV Cabauw, Voetbalver. SPV 81, De Gollefies, TTV BAT, Badm.ver. De Zender, coördinator sportacc. Ben Oskam, Tafeltennisver. Radiair, Badm.ver.De Bereshuttle. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet allen welkom. 2. Presentatie Sportservice Midden Nederland Tobias Wijnmalen combinatiefunctionaris en opvolger van Jorieke Steenaart- geeft in het kort weer welke programma s Sportservice biedt om de jeugd bij de sport te betrekken (zie ook de website Maatschappelijke stage Als onderdeel van het lesprogramma op school zetten jongeren zich in als vrijwilliger bij maatschappelijke organisaties. Zo maken leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs kennis met vrijwilligerswerk. Ties ter Horst geeft aan hoe sportverenigingen hier gebruik van kunnen maken. (mail over dit onderwerp en uitnodiging over de bijeenkomst op 4 maart a.s. wordt nagezonden). Het contract ledenkaart voor de maatschappelijke stage is te downloaden van de site: Vrijwilligers - maatwerk De Sportraad heeft bij de presentatie van de Nota Kansrijk Sportbeleid door de Provincie Utrecht een prijs gewonnen. Deze prijs bestaat uit 50 uur ondersteuning door Sportservice Midden Nederland. Ties ter Horst geeft aan wat Sportservice voor de verenigingen kan betekenen. De hulpvraag van verenigingen kan bij Sportservice Midden Nederland neergelegd worden. De verenigingsadviseur gaat samen met een werkgroep van de sportvereniging de hulpvraag oplossen, gebaseerd op een plan van aanpak. De adviseur is bekend met de problematiek en ondersteunt als onafhankelijke het proces. 3. Mededelingen Legionella besmetting Na de zomervakantie was er wederom een legionellaprobleem in De Wiekslag. De gemeente heeft een ander bedrijf ingehuurd en er zijn een aantal aanpassingen gedaan. Op dit moment worden de leidingen eenmaal per 24 uur met 70 graden gespoeld. AED cursus Op dit moment zijn er te weinig belangstellenden om een cursus te organiseren. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Piet Bakker van badmintonver. De Zender. Voetbalver. SPV vraagt zich nog steeds af waarom zij geen AED hebben (in Polsbroek hangt het apparaat in het gemeenschapsgebouw in het dorp). De voorzitter geeft aan dat dit uitgebreid aan de orde is geweest. Toegezegd wordt dit onderwerp mee te nemen in het overleg met de gemeente.. Voetbal jeugdtoernooi Het jeugdvoetbaltoernooi wordt gehouden op 14 en 15 mei a.s. in Polsbroek. De Sportraad verleent voor kernentoernooien 250,- subsidie.

2 Subsidieverordening De nieuwe naam is waarderingssubsidie. Het budget wordt jaarlijks vastgesteld. De subsidieaanvraag 2011 moet voor 1 april 2010 ingediend worden. In artikel 16 van de verordening zijn de verschillende subsidievormen vastgelegd. Collecte Gehandicaptensport De collecte is gepland in de week van 29 maart t/m 3 april. Verzoek aan de verenigingen hun medewerking te verlenen. De opbrengst van de collecte komt voor 100% ten goede van het NFSG. Jubileum zwembad Lopik Zwembad Lobeke viert dit jaar haar 40 jarig bestaan. Het feestprogramma loopt door het hele seizoen. Ben Oskam vraagt de verenigingen of zij in het kader van de festiviteiten geïnteresseerd zijn in een soort zeskamp. Jubileum sportzaal De Bosrand De Bosrand bestaat 25 jaar. Het is de bedoeling om hier in het najaar (september) aandacht aan te besteden. De gebruikers van De Bosrand worden gevraagd na te denken over een programma. Sportgala De inzet van Lopikse verenigingen was mager. Uiteindelijk was er één prijs voor de gemeente Lopik weggelegd. Advies: geef vrijwilligers die veel voor de vereniging betekenen en toppers/talenten op voor het Sportgala. Kampioenen kun je opgeven voor de huldiging sportkampioenen van de gemeente Lopik. JSF Uitgangspunt JSF: alle kinderen moeten kunnen sporten Als dit door de financiële situatie thuis niet mogelijk is, kan een kind aangemeld worden door de school, maatschappelijk werk/jeugdwerk of huisarts. Momenteel maken 13 kinderen hier gebruik van. Per kind is per jaar 225,- beschikbaar (contributie, kleding, materiaal). Men kan max. 3 jaar van het fonds gebruikmaken. De verlenging moet wel jaarlijks aangevraagd worden. De gemeente heeft het contract voor 3 jaar verlengd. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wout van Barneveld, secretaris Sportraad. Toekomstvisie Op dit moment heeft de gemeente geen sportbeleid. Het ad hoc beleid dat gehanteerd wordt gaat redelijk. De vraag is: is er behoefte aan sportbeleid. Aan beleid hangt een budget. In de Visie Lopik 2020 komt een uitgebreid stuk over de sport. Deze nota zal afgewacht worden. Radiair informeert naar de sportaccommodatie van de tafeltennis en Voetbal Lopik. Antwoord: het is de bedoeling dat een groot deel van het MOB complex verkocht zal worden. Wat de voetbal betreft is de grond voor een nieuw veld aangekocht en het werk is aanbesteed. Volgend jaar zal dit gerealiseerd worden. Dhr. Mul van de Kegelvereniging geeft aan dat zij een gesprek hebben gehad met de gemeentesecretaris over de kegelbaan en het nieuwe dorpshuis. In het nieuwe plan komt de kegelbaan niet meer voor. Er is wel ,- beschikbaar voor de kegelbaan (donatie St. Dorpshuis). Gedacht wordt een ruimte aan De Wiekslag te bouwen. De kegelver. is gevraagd dit zelf te regelen. Dhr. Mul vraagt hoe het mogelijk is dat de kegelactiviteit in het kader van ouderen bewegen gesubsidieerd wordt door de gemeente. Deze vraag wordt meegenomen naar het gemeentelijk overleg.

3 Gebruik sporthal/zaal voor activiteiten Er komen regelmatig verzoeken binnen van niet-sportverenigingen om gebruik te mogen maken van de sportzaal, waardoor sportverenigingen moeten uitwijken. De vraag is: hoe staan de sportverenigingen hier tegenover? De Zender: Univé/LVV: Ben Oskam: BAT: problemen met de Bond doordat geplande competitie niet door kon gaan uiterst terughoudend mee omgaan en compensatie voor de huur een vaste week per jaar reserveren voor evenementen na de competitie moet dit voor plaatselijke verenigingen mogelijk zijn de zaak omdraaien en kijken wanneer de hal vrij is, zodat de sportverenigingen niet hoeven uit te wijken. Conclusie: zoveel mogelijk beperken; terughoudend opstellen en tijdig aanvragen (i.v.m. competitie). Nota vrijwillige inzet Van het totale plan is weinig overgebleven. De W.A.-verzekering voor vrijwilligers is gebleven; De W.A.-verzekering van de vereniging kan opgezegd worden. Betaalde krachten vallen hier niet onder. Zie voor de voorwaarden de site van de gemeente. Accommodatiefonds Jaarlijks gaat er ,- in het fonds. Het fonds is bedoeld voor instandhouding van de accommodatie. VV Cabauw en VV Benschop hebben een aanvraag gedaan voor uitbreiding kleedruimte. Het fonds vergoed 1/3 van de kosten. Reclameborden sportzalen De bestaande contracten worden per 1 juni ontbonden. De sportverenigingen (gebruikers) mogen dit zelf gaan regelen. Er zal op korte termijn een bijeenkomst belegd worden om een reclamecommissie in te stellen, de contracten en de verdeling van de inkomsten te regelen. Het contract van de zaal in Polsbroek loopt nog. Er komt een apart overleg voor Benschop en Lopik (voetnoot: het overleg is gepland op 17 maart om uur). 6. Notulen vorige vergadering Na een tekstuele wijziging wordt het verslag goedgekeurd. Naar aanleiding van de notulen de volgende opmerkingen: Naturalisatiedag er zijn geen jeugdigen genaturaliseerd. Vloer De Wiekslag Ben Oskam geeft aan dat er een vloertest heeft plaatsgevonden n.a.v. klachten van gebruikers.. Voor de facelift van de vloer is een ander materiaal gebruikt water gedragen vloer De problemen worden veroorzaakt door de vorstperiode met een lage luchtvochtigheid in combinatie met de water gedragen vloer. Uit onderzoek is gebleken dat de vloer voldoet aan de normen. Het onderzoeksrapport is in te zien. Er is een nieuw schoonmaakmiddel in ontwikkeling; afgewacht zal worden of dit een positieve invloed heeft. Financieel jaarverslag Het rekenfoutje in het jaarverslag is nog niet hersteld. Subsidieverordening Geïnformeerd wordt naar het onderzoek van Henk Visee om de begrotingen van de binnensportverenigingen met elkaar te vergelijken. Antwoord: hiervan is nog niets vernomen. 7. Jaarverslag secretaris Wout van Barneveld leest het jaarverslag voor.

4 Reactie: waarom wordt het jaarverslag voorgelezen? Antwoord: wellicht gaan we dit volgend jaar anders doen. 8. Financieel jaarverslag Het financieel overzicht Stichting Sportraad en het financieel overzicht Sportstimuleringsfonds wordt uitgereikt en toegelicht door Errie de Leeuw. Reactie: er wordt een vraag gesteld over de renteverrekening. De verenigingen worden nogmaals attent gemaakt op de mogelijkheden van het Sportstimuleringsfonds (zie ook de website) en de subsidie voor het organiseren van een jeugdsporttoernooi voor de verschillende kernen. 9. Subsidieverordening Het bedrag voor de sport in de nieuwe subsidieverordening is met ,- verhoogd. Dit bedrag komt ten gunste van de jeugd. De verdelingssystematiek blijft gehandhaafd. De berichten in de pers over een forse verhoging van de zaalhuur bleken bij navraag op een misverstand te berusten. De zorg over de ontwikkeling van de zaalhuur in toekomst blijft. De Sportraad wordt door de verenigingen gecomplimenteerd met het behaalde resultaat. Een aantal sportverenigingen zonder jeugdafdeling vraagt de verdeelsleutel in de toekomst opnieuw te bekijken. Omnisport vraagt zich af wat er aan de vergrijzing wordt gedaan. Moet er ook geen geld vrijgemaakt worden voor het promoten van ouderensport. Besloten wordt dit thema volgend jaar te bespreken. 10. Evaluatie Sportraad Andries Nellestijn geeft een korte toelichting. 35% van de gemeenten heeft een Sportraad. Het gros van de gemeenten is ontevreden over de Sportraden. De volgende vragen worden voorgelegd Heeft de Sportraad nog draagvlak / is er nog behoefte aan een Sportraad? Heeft de Sportraad voldoende contact met de verenigingen? Het is goed dat er een onafhankelijk contactpersoon voor de gemeente Volgens de verenigingen is de Sportraad goed op de hoogte van wat er speelt bij de verenigingen De Sportraad heeft een belangrijke rol bij de subsidieverdeling. De voorzitter geeft aan dat de Sportraad wel aan verjonging toe is. Een brief volgt om duidelijkheid te scheppen in de taken/functies en tijdbesteding van de sportraadleden. 11. Rondvraag De BAT verwacht nog 2 jaar te kunnen bestaan. In maart zal geflyerd worden in Zenderpark. Gevraagd wordt naar de verlichting in de zaal. Ben Oskam antwoordt dat de vereniging aan moet geven hoeveel lux zij willen hebben. SSS wil graag meer zaalruimte. Ben Oskam antwoordt dat de zaal op maandag tot 18:30 uur beschikbaar is. BGV gebruikt het Dorpshuis in Benschop en willen weten waar zij terecht kunnen als het Dorpshuis verbouwd wordt. Antwoord: zelf naar andere ruimte uitkijken. SPV vraagt of er afspraken zijn met een notaris over het passeren van de statuten. Antwoord: nee. Tafeltennis Radiair uit zijn zorgen over de accommodatie. De leden willen niet weg uit de eigen kern. Ben Oskam deelt mee dat de sportaccommodaties 5 mei 2010 (nationale feestdag) gesloten zijn.

5 Bevoc stelt voor om voor sporthal De Bosrand een gebruikersoverleg op te zetten. Sylvia Wildschut zal dit op zich nemen. St. Omnisport Benschop stelt zich voor. 12. Sluiting De voorzitter bedankt de aanwezigen en sluit de vergadering.

M.k.g. afwezig: Ben Oskam, Reddingsbrigade De Waterraten, Tafeltennisver. Radiair.

M.k.g. afwezig: Ben Oskam, Reddingsbrigade De Waterraten, Tafeltennisver. Radiair. Concept notulen Breed Sportoverleg d.d. 07-03-2012 Aanwezig Sportraad: Andries Nellestijn, Wout van Barneveld, Errie de Leeuw, Nico Batema, Willy Spelt (notulen) Aanwezig verenigingen: SPV afd. gym, gymn.

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet allen welkom, met name Simon Ott.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet allen welkom, met name Simon Ott. Concept notulen Breed Sportoverleg d.d. 03-04-2014 Aanwezig Sportraad: Andries Nellestijn, Wout van Barneveld, Errie de Leeuw, Nico Batema, Willy Spelt (notulen) Aanwezige verenigingen: SPV afd. gym, gymn.

Nadere informatie

M.k.g. afwezig: Tafeltennisver. Radiair, TVL, IJsclub Polsbroekerdam, Atarashii

M.k.g. afwezig: Tafeltennisver. Radiair, TVL, IJsclub Polsbroekerdam, Atarashii Concept notulen Breed Sportoverleg d.d. 13-3-2013 Aanwezig Sportraad: Andries Nellestijn, Wout van Barneveld, Errie de Leeuw, Nico Batema, Willy Spelt (notulen) Aanwezig verenigingen: SPV afd. gym, gymn.

Nadere informatie

Collecte Gehandicaptensport Deze week is de collecte voor de Gehandicapte sporter. Alle betrokken verenigingen alvast bedankt voor hun medewerking.

Collecte Gehandicaptensport Deze week is de collecte voor de Gehandicapte sporter. Alle betrokken verenigingen alvast bedankt voor hun medewerking. Concept Notulen Breed Sportoverleg d.d. 13-04-2016 Aanwezig Sportraad: Sportverenigingen: Gemeente Lopik: Sporthalbeheer: M.k.g. afwezig: Andries Nellestijn, Errie de Leeuw, Nico Batema, Willy Spelt SPV

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.!

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.! Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen. Aanwezig: Dick van Zanten (voorzitter), Vincent Stapper (secretaris), Hanney Plugge,

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Wanneer 17 mei 2011 Locatie Tijd De Poort, naast de Hervormde Kerk (achter tandarts Roseboom) 20.15 uur Beste leden en ouders/verzorgers van de jeugdleden, In het afgelopen jaar

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo.

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo. De voorzitter opent de vergadering en vraagt de aanwezigen de presentielijst in te vullen. De koffie wordt aangeboden door de supportersvereniging en na afloop biedt SGO nog een borrel aan. De agenda wordt

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING VAN SPV 81 Gehouden op donderdag 8 december 2011 in de kantine Noordzijdseweg 97a te Polsbroek.

VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING VAN SPV 81 Gehouden op donderdag 8 december 2011 in de kantine Noordzijdseweg 97a te Polsbroek. VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING VAN SPV 81 Gehouden op donderdag 8 december 2011 in de kantine Noordzijdseweg 97a te Polsbroek. Aanwezig Bestuursleden 7 Leden 11 1 Opening Voorzitter Maurice Hoffman opent

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT JAARVERSLAG 2012 SPORTRAAD STICHTSE VECHT 1 Inleiding 2 Samenstelling Sportraad 3 Behandelde onderwerpen 4 Financieel overzicht 1. Inleiding Dit is het jaarverslag 2012 van de Sportraad Stichtse Vecht.

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT JAARVERSLAG 2013 SPORTRAAD STICHTSE VECHT 1 1 Inleiding 2 Samenstelling Sportraad 3 Behandelde onderwerpen 4 Financieel overzicht 2 1. Inleiding Dit jaarverslag betreft de periode 1 januari 2013 tot en

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Bijeenkomst Sport en Accommodatiebeleid - 10 mei 2016

Bijeenkomst Sport en Accommodatiebeleid - 10 mei 2016 Bijeenkomst Sport en Accommodatiebeleid - 10 mei 2016 Aanwezig: wethouder G. van Dijk, wethouder J. Berkhoff, G. van der Meijden, T. Smit en E. Palland (namens gemeente Heerde) 16 sportverenigingen: Gymnastiekvereniging

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

Gesprekken met de Verenigingen Dorpsbelangen over de perspectiefwissel.

Gesprekken met de Verenigingen Dorpsbelangen over de perspectiefwissel. Classificatienummer : Registratienummer : Onderwerp : Gesprekken perspectiefwissel Verenigingen Bespreking d.d. : 16-05-2011 Plaats : Gemeentehuis Slochteren Opgesteld door : E. Sander Datum : 6 juli 2011

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam Jaarboek 2014 Afdeling Zaandam 1 AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Locatie: Buurthuis De Poelenburcht, Weerpad 1a, 1504 NX ZAANDAM Datum: maandag 20 april 2015 Aanvang: 19:30 uur 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 19 april 2011 notulist: Jan Vos Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Cor Hoeks Jo van

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 maart 2010

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 maart 2010 Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 maart 2010 Aanwezig : mr. R.G. Westerlaken-Loos G.J. Spelt, wethouder J.W.M. Kooijman, wethouder H. Capel, gemeentesecretaris

Nadere informatie

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 1. Opening door de voorzitter Welkom, voordat we beginnen met de agendavaststelling kijken we naar een filmpje over FreerunXtra. 2. Vaststellen agenda

Nadere informatie

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Activiteiten waarvoor u een welzijnssubsidie aanvraagt De nieuwe koers: eigen kracht eerst! In 2014 heeft de gemeenteraad van Baarle-Nassau nieuw welzijnsbeleid

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 3 december 2018 Locatie: Kantine RCS

Verslag vergadering Sportraad 3 december 2018 Locatie: Kantine RCS Verslag vergadering Sportraad 3 december 2018 Locatie: Kantine RCS Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer Afkir (lid), mevrouw

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 september 2011.

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 september 2011. Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. Aanwezig : mr. R.G. Westerlaken-Loos G.J. Spelt, wethouder K.A.C. de Korte-De With, wethouder W.F. Perlot, wethouder H. Capel,

Nadere informatie

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2008, nummer 40; overwegende dat de gemeente wil stimuleren dat de inwoners van de gemeente

Nadere informatie

VERSLAG ALV VAN DE SPORTFEDERATIE DEN HELDER Gehouden dinsdag 26 maart bij HSC Hermes op sportpark De Linie

VERSLAG ALV VAN DE SPORTFEDERATIE DEN HELDER Gehouden dinsdag 26 maart bij HSC Hermes op sportpark De Linie VERSLAG ALV VAN DE SPORTFEDERATIE DEN HELDER Gehouden dinsdag 26 maart 19.30 bij HSC Hermes op sportpark De Linie 1. OPENING De voorzitter opent de vergadering en heet in het bijzonder welkom Jan Trap

Nadere informatie

Sportbesluit. Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling 16 februari 2015

Sportbesluit. Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling 16 februari 2015 Sportbesluit Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling 16 februari 2015 1 Sportbesluit op 2 februari 2010 Het Sportbesluit vloeit voort uit drie belangrijke wensen van de toenmalige gemeenteraad: 1.

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

27 mei 2015 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 27 mei

27 mei 2015 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 27 mei 1 Een lid van de vereniging is gestart met de opleiding tot kader instructeur. De kosten van het toelatingsexamen en 25% van de cursus kosten zijn voor rekening genomen van de vereniging. De resterende

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.30 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.30 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 31 mei 2011 notulist: Jo van der Heijden Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Jo van

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 8 november 2016 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2, Eindhoven Aanwezig: dhr. J. Raijmakers dhr. R. van den Hove mevr.

Nadere informatie

Artikel 2 Reikwijdte beleidsregel De beleidsregel heeft betrekking op initiatief-aanvragen uit de gemeente Utrecht.

Artikel 2 Reikwijdte beleidsregel De beleidsregel heeft betrekking op initiatief-aanvragen uit de gemeente Utrecht. Beleidsregel Initiatievenfonds GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2015 Nr. (Besluit van b. en w. d.d 21`april 2015) Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht: - Gelet op raadsbesluit van 25 juni 2015

Nadere informatie

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166 Van de coördinator. Voorwoord en verwachtingen 2015 Het jaar 2014 is een spannend jaar geweest waarin er sprake was van sluiting i.v.m. een te korte aan financiële middelen. Zoals aangegeven in het jaarverslag

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 14 NOVEMBER 2011 1 Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 1. Opening door de voorzitter en mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 11 april 2011.

Nadere informatie

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com Definitieve notulen van de vergadering van de Burgerparticipatieraad Wmo Grave

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Stichting Beheer Oudergelden Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Aanwezig: Bestuursleden: Aafje ter Avest, Karin Hogervorst en Janke Verheij,

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Raadsbrief. Inhoudelijke boodschap

Raadsbrief. Inhoudelijke boodschap Inhoudelijke boodschap Raadsbrief Onderwerp: Motie subsidie AED-project Registratienummer: 0564101 Datum: 21 oktober 2015 Betreft Programma: 5. Sociaal Domein Portefeuillehouder: Pieter van Zwanenburg

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer

Nadere informatie

Verslag RGB vergadering

Verslag RGB vergadering Regiokantoor Noordwest postbus 8077 HB Amsterdam http://www.rgbnoordwest.nl Verslag RGB vergadering Aanwezig Afdeling A. Struylaart (voorzitter) Amsterdam K. Visser ( secretaris, notulist ) Haarlem Joke

Nadere informatie

AANVRAAG JAARLIJKSE SUBSIDIE 2018

AANVRAAG JAARLIJKSE SUBSIDIE 2018 AANVRAAG JAARLIJKSE SUBSIDIE 2018 Op grond van de Algemene subsidieverordening Echt-Susteren 2017 en de Subsidieregeling sportverenigingen Echt-Susteren 2015 (inleveren in de periode van 15 augustus 2017

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport Gemeente Zeewolde Gemeentehuis Raadhuisplein 1 Postbus 1 3890 AA Zeewolde Telefoon (036) 5229522 Telefax (036) 5222394 E-mail info@zeewolde.nl Website www.zeewolde.nl Formulier verantwoording subsidie

Nadere informatie

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 1 mei 2015 F Egberts Penningmeester

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 1 mei 2015 F Egberts Penningmeester Jaarverslag 2014 Publicatieverslag EHBO-vereniging St Alphonsus Berkel-Enschot Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord-Brabant Secretariaat: Gerardusstraat 29, 5056 JX Berkel-Enschot Voorzitter:

Nadere informatie

Adviesaanvraag Wmo adviesraad **

Adviesaanvraag Wmo adviesraad ** Bijlage 3 behorend bij het besluit van de raad van de gemeente Nieuwkoop van 26 mei 2016 en als zodanig gewaarmerkt door de griffier. Adviesaanvraag aan Wmo adviesraad m.b.t. Kadernotitie en ASV subsidiebeleid

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 oktober 2009.

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 oktober 2009. Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. Aanwezig : mr. R.G. Westerlaken-Loos G.J. Spelt, wethouder J.W.M. Kooijman, wethouder H. Capel, gemeentesecretaris 1. Organisatieondersteuning.

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Raadscommissie Samenleving Hierbij nodig ik u namens de commissievoorzitter, de heer P.C. (Peter) van der Zee, uit tot het bijwonen van de openbare vergadering van de raadscommissie Samenleving

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr. C. Bakker Dhr. C. van Putten Mw.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport. Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport. Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23-06-2011 11-063 Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport Gevraagde beslissing 1. Instemmen

Nadere informatie

Concept Raadsvoorstel

Concept Raadsvoorstel Concept Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 6 oktober 2009 Onderwerp: Eindrapportage onderzoek capaciteit binnensportaccommodaties 2009. Voorgesteld besluit: 1.

Nadere informatie

Inkomsten: Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord.

Inkomsten: Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord. Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord. Algemeen. Bij het opmaken van deze begroting hebben wij gebruik gemaakt van het jaarplan 2013. Wij pleiten voor duidelijke en transparante taakverdeling

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 1. Agenda Algemene Leden Vergadering 30 maart 2015 2. Verslag Algemene Leden Vergadering 24 maart 2014 5-8 Jaarverslag penningmeester 2014 Agenda van

Nadere informatie

Overgangsregelingen. Amateurkunst en volkscultuur. Educatie. Jeugd en Jongeren. Maatschappelijke zorg. Ouderenorganisaties. Buurtverenigingen.

Overgangsregelingen. Amateurkunst en volkscultuur. Educatie. Jeugd en Jongeren. Maatschappelijke zorg. Ouderenorganisaties. Buurtverenigingen. Overgangsregelingen Amateurkunst en volkscultuur Educatie Jeugd en Jongeren Maatschappelijke zorg Ouderenorganisaties Buurtverenigingen Sport Volksfeesten Vrouwenorganisaties Hulp bij calamiteiten Uitvoeringsregeling:

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Uitnodiging voor de jaarvergadering van de ouderraad Maandag 11 oktober uur ingang koffiekamer

Uitnodiging voor de jaarvergadering van de ouderraad Maandag 11 oktober uur ingang koffiekamer Uitnodiging voor de jaarvergadering van de ouderraad Maandag 11 oktober 2010 20.00 uur ingang koffiekamer Jaarverslag 2009-2010 Ouderraad t Schaddeveld Dieren 1 Agenda 1. Opening 2. Jaarverslag 2009-2010

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018 2 de bijeenkomst Contactraad SRM 19 maart 2018 AGENDA 1. Opening & toelichting oproep politiek en inspreekbeurt bij Beeldvormende Avond 2. Verslag vorige Contactraad 26 februari jl. 3. Terugblik op BVA

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.);

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.); NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: De Boei, Leemkuilen 101, 5683 BT Best

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad d.d

Verslag Wmo-raad d.d Verslag Wmo-raad d.d. 3-10-2017 Aanwezige leden: M. Lemeer, A.J. van de Berg, H. Vaasen, J. Verbeet, G. Maas, P. Kerkhofs, Mevr. M. Kaak-Pels, L. Lemmens, Mevr. M. Walczak, Ph. Frenken, R. Roelofs, P.

Nadere informatie

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING Datum: 2 september 2013 Aanvang: 20.10u Einde: 22.10u Locatie: NH Hotel, De Maas 2, Best 1. Opening en vaststelling agenda: Afmeldingen: BOBAH, Batadorp, Best oost & Salderes

Nadere informatie

BadmintonClub Dwingeloo. Jaarverslag Seizoen

BadmintonClub Dwingeloo. Jaarverslag Seizoen BadmintonClub Dwingeloo Jaarverslag Seizoen 2015 2016 1 Badminton Vereniging Dwingeloo is opgericht in 1980. Op dit moment zijn we een vereniging die de badmintonsport hoofdzakelijk recreatief beoefend.

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 december 2010

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 december 2010 Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 december 2010 Aanwezig : mr. R.G. Westerlaken-Loos, burgemeester G.J. Spelt, wethouder K.A.C. de Korte-De With, wethouder

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek dienstverlening gemeente Groningen op het gebied van sport

Klanttevredenheidsonderzoek dienstverlening gemeente Groningen op het gebied van sport B A S I S V O O R B E L E I D Klanttevredenheidsonderzoek dienstverlening gemeente Groningen op het gebied van sport Onderzoek en Statistiek Groningen heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling

Nadere informatie

3. Stelling 1: het is praktischer om de subsidieaanvragen later in het jaar te kunnen indienen.

3. Stelling 1: het is praktischer om de subsidieaanvragen later in het jaar te kunnen indienen. Verslag ten behoeve van Subsidiebeleid Datum : maandag 2 juni 2014 Tijd : 20:00-22:15 uur Locatie : de Borgh, Budel Genodigden : zie aanwezigenlijst Afwezig : - Onderwerp Naam 1. Opening 2. Presentatie

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-090 Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 Aan de raad, Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 31 december 2013 F Egberts Penningmeester

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 31 december 2013 F Egberts Penningmeester Jaarverslag 2012 Publicatieverslag EHBO-vereniging St Alphonsus Berkel-Enschot Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord-Brabant Secretariaat: Gerardusstraat 29, 5056 JX Berkel-Enschot Voorzitter:

Nadere informatie

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken.

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken. MEDEZEGGENSCHAPSRAAD p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze Notulen MR 15-09-2014 Aanwezigen: Sabine Swaans (voorzitter), Cor Diepstraten, Michelle e-mail: mr@debolstergilze.nl Willemse, Jacco Graumans, Daniëlle

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2015 Algemeen Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke Notulen OR vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:30.

Nadere informatie

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 17 juni 2014 F Egberts Penningmeester

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 17 juni 2014 F Egberts Penningmeester Jaarverslag 2013 Publicatieverslag EHBO-vereniging St Alphonsus Berkel-Enschot Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord-Brabant Secretariaat: Gerardusstraat 29, 5056 JX Berkel-Enschot Voorzitter:

Nadere informatie

Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi

Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 15 oktober 2015 Zaaknummer : 178794 Datum Raadsvergadering : 0 2 NOV 2D15 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

1ste bijeenkomst Contactraad SRM. 26 februari 2018

1ste bijeenkomst Contactraad SRM. 26 februari 2018 1ste bijeenkomst Contactraad SRM 26 februari 2018 AGENDA 1. Welkom en opening 2. Organisatie Sportraad Meierijstad 3. SRM en de Contactraad 4. Sportbeleid Meierijstad, stappenplan en tijdpad 5. Sportnota

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw. L.P.C.M. Barské-van

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf,

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, gelet op de Algemene subsidieverordening Werststellingwerf 2016, besluit vast te stellen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 08 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 08 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 17.0002069 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer d.d.

Nadere informatie