Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166"

Transcriptie

1 Van de coördinator. Voorwoord en verwachtingen 2015 Het jaar 2014 is een spannend jaar geweest waarin er sprake was van sluiting i.v.m. een te korte aan financiële middelen. Zoals aangegeven in het jaarverslag van 2013 heeft woningcorporatie de Leeuw van Putten een voorstel m.b.t. de huur deze om niet te geven, dit was voor Dress een welkomen verassing dat leidde tot een lasten verlichting, zodat het bestaan m.b.t. de winkel tot eind 2015 gegarandeerd is. Na een jaar van onderhandelingen heeft het Skanfonds zich bereid verklaart om Dress for Success financieel te ondersteunen, waardoor een gedeelte van de overhead kosten gedekt zijn. Via een vrijwilliger van Dress for Success Spijkenisse werkzaam bij Shell is er een aanvraag ingediend bij het goede doelen fonds van de Shell. Dit heeft geleid tot een flinke financiële ondersteuning mede met deze ondersteuning is het voort bestaan van Dress for Success tot eind 2015 zeker gegarandeerd. Aan onze vreugde en zelfvertrouwen werd door een politieke partij, met name de Partij van de Arbeid te Spijkenisse nogmaals ondersteund door een sponsorloop te organiseren waarbij het door de partij opgehaalde gelden ter beschikking werd gesteld aan Dress for Success. Met deze resultaten kunnen wij ons in blijven zetten voor onze doelgroepen, die gezien de economische ontwikkelingen er nog steeds niet positief uit zien. Bij overleg met de P.v.d.A is naar voren gekomen dat deze zich in zal zetten, om de armoede die structureel voorkomt in Spijkenisse in samenwerking met Dress voor de doelgroepen te bevorderen. Het geheel neemt niet weg dat er in de komende jaren op de lauweren gerust kan worden. Er is dan ook aan het bestuur voorgelegd om zich zoveel mogelijk in te zetten bij diverse instanties m.b.t. financiële ondersteuning. Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166 Na de afgelopen verkiezingen omtrent het gemeente bestuur Nisserwaard spreken wij de hoop uit, op betere samenwerking waarbij de doelgroepen hier profijt van hebben om naar een betaalde arbeidsplaats te begeleiden. Hierdoor zal een besparing op de begroting van de gemeente bewerkstellig kunnen worden waarbij de afdeling sociale zaken baat zal hebben.

2 Gezien de aandacht van kranten,tv en de Nederlandse regering om goed gekleed naar een sollicitatie gesprek te gaan, kan de kans van slagen optimaal benut worden. Dit is voor Dress for Success Spijkenisse een positieve ontwikkeling m.b.t. het kleden en begeleiding van de doelgroepen. Gezien de voorspellingen op de arbeidsmarkt voor het jaar 2015 waardoor dit jaar positiever naar voren komen, zal dit zeker bijdragen om het jaar 2015 (voor zover de mogelijkheid hiervoor geboden wordt) meer cliënten te kunnen voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn om goed gekleed en zelfverzekerd een sollicitatie gesprek in te gaan. De medewerkers van Dress For Success Spijkenisse zullen zich dit jaar volledig inzetten om het voortbestaan te realiseren, dit om te komen tot het succes waar wij voor staan en hopen wederom op ondersteuning van sociaal denkende instanties. Bij voorbaat dank Theo Mol (coördinator)

3 De aansturing van Dress for Success Spijkenisse e.o. Samenstelling bestuur Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en bestuursleden. Het bestuur van Dress for Success Spijkenisse e.o. is als volgt samengesteld: Voorzitter : C.Versteeg Secretaris : N.Niks Penningmeester : A.S.W.Groenendijk-Schuil. Bestuurslid P.R : vacant Coördinator : Th.J.Mol De coördinator heeft een adviserende taak t.a.v. het bestuur. Omdat de stichting afhankelijk is van vrijwilligers hebben er enige bestuurswijzigingen plaats gevonden. Op dit moment bestaat het bestuur uit drie leden, deze vrijwilligers behartigen met veel inspiratie en slagvaardigheid de belangen van Dress for Success Spijkenisse. In het huishoudelijk reglement is, in aanvulling op de statuten, een taakverdeling opgenomen voor de bestuursleden. In geval van (langdurige) afwezigheid van een bestuurslid zal diens werkzaamheden waargenomen worden door de overige bestuursleden. Hierbij geldt dat de secretaris tevens plaatsvervangend voorzitter is, en de voorzitter plaatsvervangend secretaris alsmede de penningmeester Naast de bestuursleden is er een klankbordgroep. In geval van onenigheid in het bestuur of anderszins als door het bestuur niet tot een besluit kan worden gekomen, wordt advies gevraagd aan de klankbordgroep. De coördinator De coördinator zorgt voor de dagelijkse aansturing van de winkel en is de vertegenwoordiger van Dress For Success Spijkenisse e.o.. Hij is het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Bij hem kunnen zij terecht met vragen, mededelingen en morele steun. De coördinator is ook degene die de vrijwilligers beoordeelt op hun functioneren en optreedt in geval van calamiteiten of disputen. Daarnaast onderhoudt hij de contacten met Dress for Success Nederland. De coördinator is zo n 16 uur per week actief voor Dress For Success. Hij verricht deze werkzaamheden onbetaald. De coördinator ontvangt jaarlijks een maximale vergoeding. (zie financieel verslag / begroting) Daarnaast is ook een km. vergoeding toegezegd.

4 Doelgroepen Tot nu toe is het beleid gericht op de doelgroep, uitkeringsgerechtigden (WWB en UWV) en inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Om tot een uitbreiding te komen van klanten heeft de coördinator aangegeven andere doelgroepen te benaderen. Deze doelgroepen zijn Wajong-ers, Wsw-ers en uitkeringsgerechtigden die een traject (vrijwilligerswerk of anders) krijgen aangeboden en schoolverlaters (armoede bestrijding) die eventueel gebruik kunnen maken van de diensten van Dress for Success. Gezien de uitbreiding zal niet alleen de naamsbekendheid toenemen maar ook de dienstverlening. Wij spreken dan ook de hoop uit dat meer sociaal denkende sponsoren en gemeentelijke instanties deze vorm van dienstverlening financieel willen ondersteunen. Er zal veel gebruik worden gemaakt van presentatie mogelijkheden, waarbij er gewezen zal worden op de sponsors die het ons mogelijk maken te kunnen blijven voorzien in een nog steeds groeiende behoefte. Door deze presentaties zal voor alle partijen een positieve resultaat bewerkstelligen.

5 Resultaten In 2014 zijn er 166 bezoekers geweest, waarvan 96 dames en 70 heren. Van het totale aantal klanten 166 zijn 48 klanten geslaagd in het vinden van werk t.w. 23 dames en 25 heren Dit is totaal 34 % wat geslaagd is, in het vinden van een arbeid s plaats Door positieve inzet en informatie door onze enthousiaste vrijwilligers heeft deze resultaten kunnen beïnvloeden. Er is door Dress for Success Spijkenisse diverse malen deelgenomen aan banenmarkten Bij deze banenmarkten namen ook re-integratie bureaus en uitzendbureaus deel. Dit heeft een positieve uitbreiding laten zien voor ons netwerk. De klanten zijn door de volgende instanties aangemeld: - UWV - SoZaWe Spijkenisse - Spijkenisse Werkt - Re-integratiebureaus - En andere De klanten hebben allen een minimuminkomen. Dit kan een WWB-uitkering zijn, maar ook een WW- of Ziektewetuitkering. De klanten worden door verschillende instanties gewezen op Dress for Success. Het merendeel van de klanten wordt vanuit de gemeente Spijkenisse door sociaal denkende klantmanagers aangemeld. Dit kan rechtstreeks zijn, dan wel via een re-integratiebureau of anders. Een aantal klanten waren afkomstig uit andere gemeenten. Het gaat hierbij in de meeste gevallen om de regio Voorne-Putten-Rozenburg. De overige zijn afkomstig uit Rotterdam en Schiedam (UWV) De verwachting over het jaar 2015 zijn, gezien het aantrekken van de economie, zoals deze wordt voorspeld, is een ontwikkeling die Dress for Success Spijkenisse vastberaden ten aanzien van het voortbestaan met alle mogelijkheden doet inzetten Dit voor de desbetreffende doelgroepen in het belang van de gemotiveerde sollicitant en het bestrijden van de in Spijkenisse ondermaatse leefbaarheid grens. Zoals bekend is, is kabinet duidelijk voor armoe bestrijding en adviseert dan ook om naar een sollicitatie gesprek in gepaste kleding te gaan om te zorgen voor een goede eerste indruk. Deze gegevens zou voor een gemeente een belangrijke stap moeten zijn om gebruik te maken van mogelijkheden die Dress for Success Spijkenisse te bieden heeft.

Voorwoord voorzitter Hanneke Stengs

Voorwoord voorzitter Hanneke Stengs Voorwoord voorzitter Hanneke Stengs Terugkijken en vooruitzien Als we terugkijken kunnen we zeggen dat we weer een succesvol jaar achter de rug hebben. Mensen hebben de weg naar ons weten te vinden en

Nadere informatie

Doorzetten In 2016 zijn we begonnen met het uitvoeren van de plannen uit de visie Dress up for the future. Dat houdt in dat we een financiële

Doorzetten In 2016 zijn we begonnen met het uitvoeren van de plannen uit de visie Dress up for the future. Dat houdt in dat we een financiële Doorzetten In 2016 zijn we begonnen met het uitvoeren van de plannen uit de visie Dress up for the future. Dat houdt in dat we een financiële sterkere basis moeten creëren, zichtbaarder worden voor de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Net Niet Genoeg

Beleidsplan Stichting Net Niet Genoeg Beleidsplan Stichting Net Niet Genoeg Versie November 2013 Datum 21 februari 2013 Status Concept Inhoud 1 Inleiding 3 2 Missie en visie 4 2.1 Transparant werken 4 2.2 Uitkeringen 4 2.3 Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave

Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave Bestuurs- reglement Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave 1/9 BESTUURSREGLEMENT Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave Het bestuur van de Stichting Kunst in het Kerkje, gevestigd te Grave, besluit

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie...

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie... Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Resultaten 2016... 3 1.1 Fondsenwerving... 3 1.2 Cliënten... 3 1.3 Public Relations en communicatie... 4 2. Organisatie... 5 2.1 Doel van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Maastricht

Jaarverslag 2015 Maastricht VOORWOORD Een bijzonder jaar voor Dress for Success Maastricht, dat kunnen we rustig stellen. Allereerst, de intensieve voorbereidingen en inspanningen om te komen tot formele erkenning van de 10 e winkel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BPBI

Huishoudelijk reglement BPBI Huishoudelijk reglement BPBI Versie 3.0 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Algemeen... 2 HOOFDSTUK 2 BESTUUR... 3 Artikel 2 Algemeen... 3 Artikel 3 Taak van de voorzitter...

Nadere informatie

WINKEL Voegt waarde toe: Vergroten van kans op werk met professionele kleding, advies en stimuleren zelfvertrouwen

WINKEL Voegt waarde toe: Vergroten van kans op werk met professionele kleding, advies en stimuleren zelfvertrouwen Strategisch plan DFS Amsterdam 2013 2015 Kader DfS WW De missie van Dress for Success WW is bevorderen van de economische onafhankelijkheid door mensen met een minimum inkomen geschikte kleding te geven

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013/2014

JAARVERSLAG 2013/2014 Kansplus afdeling Vlaardingen Afd. Vlaardingen H17 Clubhuis De Voggel Broekweg 82 3132 HE Vlaardingen Tel. 010-475 23 32 www.kansplusvlaardingen.nl info@kansplusvlaardingen.nl Stichting Vrienden van de

Nadere informatie

Maxima HET HOGELAND. De Werf EZ Winsum

Maxima HET HOGELAND. De Werf EZ Winsum Maxima HET HOGELAND De Werf 5 9951 EZ Win www.kledingbankmaxima.nl Jaarverslag Kledingbank Maxima Het Hogeland Op 1 maart 2017 opende Maxima haar deuren. In het eerste half jaar, van maart t/m augustus)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Interne klachtregeling stichting RADAR

Interne klachtregeling stichting RADAR Interne klachtregeling stichting RADAR Artikel 1 Artikel 2 t/m 4 Artikel 5 t/m 10 Artikel 11 t/m 20 Begripsomschrijving Algemene bepalingen Klachtbehandeling door de klachtencommissie De procedure Artikel

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Dress for Success Leiden

Jaarverslag 2014 Dress for Success Leiden Jaarverslag 2014 Dress for Success Leiden Goed gekleed naar een baan Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2014 van Dress for Success Leiden. DfS heeft een goed jaar achter de rug en gaat vol vertrouwen

Nadere informatie

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen.

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen. VOORSTEL AAN DE RAAD Onderwerp Samenvatting, doel en beslispunten Toelichting Verordening Cliëntenraad sociale zekerheid Op 1 oktober 2009 is de Wet investering in jongeren (WIJ) ingegaan. De WIJ schrijft

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE Artikel: De Vereniging Gemengd Koor Spijkenisse vindt haar grondslag in de Statuten. Het Subkoor In Between is een onderdeel van het Gemengd Koor Spijkenisse

Nadere informatie

Stichting Werken met Eric en Cindy

Stichting Werken met Eric en Cindy Jaarverslag 2007 Stichting Werken met Eric en Cindy Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De Stichting a. aanleiding b.bestuursleden c. doelstelling d. werkwijze 3. Ontwikkelingen in 2007 a. bestuur b. scholen

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2016

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2016 Vastgesteld maart 2017 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2016 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen

Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht Inhoud: 1 Algemeen 8 De voorzitter 2 De stichting 9 De secretaris 3 Het bestuur 10 De penningmeester 4 Het adviesorgaan 11 Overige bestuursleden

Nadere informatie

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM Vastgesteld: 19 juli 2007 VR2007/075 Inwerking: 01 augustus 2007 Artikel 1 Begripsomschrijvingen a. de gemeente: Schiedam b. de raad: de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

LEERWERKBEDRIJF KRINGLOOPWINKEL WERKPLAATS. Jaarverslag 2014. Stichting Vrienden van De Zaak van Ermelo

LEERWERKBEDRIJF KRINGLOOPWINKEL WERKPLAATS. Jaarverslag 2014. Stichting Vrienden van De Zaak van Ermelo 1 LEERWERKBEDRIJF KRINGLOOPWINKEL WERKPLAATS Jaarverslag 2014 Stichting Vrienden van De Zaak van Ermelo 2 Voorwoord Op 31 augustus 2012 is De Zaak van Ermelo BV opgericht als sociale onderneming en leerwerkbedrijf,

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING PENSIOENFONDS WERK EN (RE) INTEGRATIE november 2011 Artikel 1 Begripsbepalingen Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: a. de commissie : de commissie

Nadere informatie

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Profielen van bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform Schollevaar Dit document bevat een omschrijving van de diverse bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

STICHTING KRINGLOOPCENTRUM GORINCHEM

STICHTING KRINGLOOPCENTRUM GORINCHEM JAARVERSLAG 2013 STICHTING KRINGLOOPCENTRUM GORINCHEM INLEIDING Stichting Kringloopcentrum Gorinchem, verder te noemen KCG heeft als missie het tegengaan van verspilling van gebruiksartikelen en grondstoffen,

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Strategisch Plan 2014-2017

Strategisch Plan 2014-2017 Strategisch Plan 2014-2017 Dress for Succes Leiden Inclusief jaarplan 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1 1. Missie, ambitie en waarden 2 2. SWOT 3 3. Strategische koers 4 Inleiding Voor u ligt het strategisch

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Schermvereniging Valiant

Huishoudelijk Reglement Schermvereniging Valiant Huishoudelijk Reglement Schermvereniging Valiant Leden Artikel 1 Leden die twee maanden lid zijn van de vereniging, worden aangemeld bij de K.N.A.S. (Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond), in een

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Bij deze het voorstel aan de Algemene Ledenvergadering van ijsclub Hard-gaat-ie om een nieuw Huishoudelijk Reglement in te voeren en de statuten daarop aan

Nadere informatie

Bijlage bij visiedocument. Overzicht re-integratieactiviteiten en projecten. Gemeente Barneveld

Bijlage bij visiedocument. Overzicht re-integratieactiviteiten en projecten. Gemeente Barneveld Bijlage bij visiedocument Overzicht re-integratieactiviteiten en projecten Gemeente Barneveld 1. Inleiding Om het visiedocument in het juiste perspectief te plaatsen, is het van belang een duidelijk overzicht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort.

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort. Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart 2016 19.30 uur in de Polderpoort. 1. Welkom. De voorzitter heet iedereen welkom. Er zijn 34 leden aanwezig 2. Mededelingen en ingekomen stuk(ken).

Nadere informatie

Jaarverslag Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk..." Dress for Success regio Gorinchem

Jaarverslag Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk... Dress for Success regio Gorinchem juni 2018 Jaarverslag 2017 Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk..." Dress for Success regio Gorinchem Met gepaste kleding succesvol solliciteren Veel mensen zijn actief op zoek naar een

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg 2015 vakantiehuis De Leeuwenkoning Februari 2016 Voorwoord Stichting SORT (stichting ontspanning en recreatie Tilburg) is ontstaan vanuit een initiatief

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg 2016 vakantiehuis De Leeuwenkoning Februari 2017 Voorwoord Stichting SORT (stichting ontspanning en recreatie Tilburg) is ontstaan vanuit een initiatief

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord...pag. 2. 2. Activiteiten...pag. 3. 3. Financiën... pag. 3. 4. Interne organisatie...pag. 4

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord...pag. 2. 2. Activiteiten...pag. 3. 3. Financiën... pag. 3. 4. Interne organisatie...pag. 4 JAARVERSLAG 2014 Regio Gorinchem Secretariaat: Orakellaantje 19, 4205 AD Gorinchem Winkeladres: Bornsteeg 18, 4201 CN Gorinchem. Tel. (winkel): 06 42920436 E-mail: dressforsuccess-gorinchem@hotmail.com

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2018 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016

Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016 Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016 De raad van de gemeente Baarle-Nassau; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; Gelet artikel 108 en 147 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer Artikel 1 Krachtens het gestelde in artikel 10 van de Statuten heeft de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer, dit Huishoudelijk Reglement vastgesteld. Artikel 2 Doelstelling 1. De Seniorenraad stelt zich

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 3 Actiepuntenlijst In onderstaande overzichten worden de doelstellingen en doelen nader uitgewerkt in acties. De acties zijn beschreven per onderwerp van het beleidsadvies,

Nadere informatie

Wijzigingsverordening. Cliëntenparticipatie. gemeente Kapelle 2015

Wijzigingsverordening. Cliëntenparticipatie. gemeente Kapelle 2015 Wijzigingsverordening Cliëntenparticipatie gemeente Kapelle 2015 1 De raad van de gemeente Kapelle; Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van Kapelle van ; Gelet op artikel 47 van

Nadere informatie

Stichting Dress for Success Leeuwarden e.o.

Stichting Dress for Success Leeuwarden e.o. Stichting Dress for Success Leeuwarden e.o. Rapport inzake Jaarbericht 2017 29 January 2018 Board approval on January 29, 2018 Herma Dijkgraaf President/Voorzitter Nienke Zijlstra Secretary/Secretaris

Nadere informatie

Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB

Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB Organisatie van het bestuur De taak van het bestuur is zodanige voorwaarden te creëren dat de volksuniversiteit een bloeiend bestaan

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Fondsen werving.... 3 Public Relations... 4 Bestuurssamenstelling... 5 Financiën... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium I. Doelstelling 1. Doel van de Ouderraad is de behartiging van de belangen van leerlingen en ouders*. De Ouderraad tracht dit te bereiken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

Datum uw brief 31 maart 2008

Datum uw brief 31 maart 2008 Directie Inwoners SP fractie van de gemeente Nijmegen ter attentie van mw. S. Akdemir Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding... 3 Medewerker in de uitleen... 4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator... 5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 SAMEN STERKER NAAR DE TOEKOMST

JAARVERSLAG 2013 SAMEN STERKER NAAR DE TOEKOMST JAARVERSLAG 2013 SAMEN STERKER NAAR DE TOEKOMST Dit jaarverslag is samengesteld door Huurders Vereniging Oosterhout om inzicht te geven in de activiteiten 2013 Pagina 2 Jaarverslag HVO 2013 Inhoud Inhoud...

Nadere informatie

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV DEFINITIES Artikel 1 deelnemers bewoner belangenorganisatie bestuur commissie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Considerans Dit reglement is een aanvulling op de statuten van de stichting Mentorschap West Brabant (MWB) en kan jaarlijks worden gewijzigd in

Nadere informatie

Het antwoord op uw personele vraagstuk

Het antwoord op uw personele vraagstuk BD Recruitment BV Het antwoord op uw personele vraagstuk Wie bepaalt bij welk re-integratiebedrijf ik terecht kan? De gemeente of UWV WERKbedrijf maakt bij uw re-integratietraject vaak gebruik van een

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 november 2006, nummer: 06/911;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 november 2006, nummer: 06/911; De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 november 2006, nummer: 06/911; gelet op de verplichting in artikel 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling Artikel 1. Visie (1) 1.1 De Parkinson Vereniging ontwikkelt zich tot een onmisbare professionele steun voor en door mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte van Parkinson

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

De Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand, Wet sociale werkvoorziening en Wet Investeren in Jongeren gemeente Tynaarlo vast te stellen

De Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand, Wet sociale werkvoorziening en Wet Investeren in Jongeren gemeente Tynaarlo vast te stellen Raadsbesluit nr. 22 Betreft: Vaststellen Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand, Wet sociale werkvoorziening en Wet Investeren in Jongeren gemeente Tynaarlo De raad van de gemeente Tynaarlo;

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VRIENDEN VAN ARCHEON

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VRIENDEN VAN ARCHEON HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VRIENDEN VAN ARCHEON Huishoudelijk reglement, als bedoeld in artikel 18 van de herziene Statuten van de Vereniging Vrienden vanarcheon (verder te noemen VVvA), zoals

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a.

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. VRIJWILLIGERS STATUUT VAN ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Hoogeloon, maart 2011 VRIJWILLIGERS STATUUT van ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Dit statuut moet gezien worden als een aantal kwaliteitsuitgangspunten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Resultaten 2013... 4 1.1 Fondsenwerving... 4 1.2 Cliënten... 4 1.3 Doorverwijzers... 5 1.4 Public Relations en communicatie... 6 2. Organisatie... 7 2.1

Nadere informatie

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden: gelet op artikel 27, 28 en 47 Participatiewet, artikel 2.10 Jeugdwet

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemeen... 2. Artikel 1: Begrippen... 2. Hoofdstuk 2: Toetreding tot PiA... 2. Artikel 2: Toetreding... 2

Hoofdstuk 1: Algemeen... 2. Artikel 1: Begrippen... 2. Hoofdstuk 2: Toetreding tot PiA... 2. Artikel 2: Toetreding... 2 Tot uitwerking van en in overeenstemming met de Statuten vastgesteld in de bestuursvergadering van: 2 april 2013, ten kantore van St. Professionals in Advice, Beurs World Trade Center, 7 de etage, suite

Nadere informatie

J A A R B E R I C H T 2017 STICHTING BIG BROTHERS BIG SISTERS UTRECHT

J A A R B E R I C H T 2017 STICHTING BIG BROTHERS BIG SISTERS UTRECHT J A A R B E R I C H T 2017 STICHTING BIG BROTHERS BIG SISTERS UTRECHT INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARVERSLAG 1 Bestuursverslag 1 B JAARREKENING 1 Staat van bezittingen en schulden per 31 december 2017 3 2

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Samenstelling Wmo-raad 4. Visie 5. Werkwijze Wmo-raad 6. Vergaderingen 7. Deskundigheidsbevordering 8. Externe bijeenkomsten 9. Financiële verslaglegging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING DRESS FOR SUCCESS ALMERE 2012.

JAARVERSLAG STICHTING DRESS FOR SUCCESS ALMERE 2012. JAARVERSLAG STICHTING DRESS FOR SUCCESS ALMERE 2012. INHOUDSOPGAVE 1. Wat doet Dress for Success Almere????? 2. Resultaten 2011. 3. Winkel. 4. Vrijwilligers. 5. Kledingwerving. 6. Netwerkopbouw. 7. PR

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis.

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis. BESTUURSREGLEMENT Vastgesteld door het bestuur op 6 mei 2015. Hoofdstuk I. Algemeen. Artikel 1. Begrippen en terminologie. Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau ALGEMEEN Artikel 1 Op verzoek ontvangen de ouders een exemplaar van de statuten en van het huishoudelijk reglement van de secretaris van de oudervereniging.

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente. Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Platformtaak volgens gemeente. Datum: Adviserend. Datum: Informerend Adviesnota PHO Maatschappij 1. Onderwerp Regionale financiering Dress for Success 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang Dress for Success

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Profiel Cliëntenraadslid Regionale Cliëntenraad. Reden voor het instellen van deze taak/functie

Profiel Cliëntenraadslid Regionale Cliëntenraad. Reden voor het instellen van deze taak/functie Profiel Cliëntenraadslid Regionale Cliëntenraad Reden voor het instellen van deze taak/functie Met wie heeft de vrijwilliger te maken? Het doel wat de met deze functie wil bereiken Wat is de meerwaarde

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank Jaarverslag 2016 Bossche Kleding- en Speelgoedbank Datum: 7 maart 2017 1. Algemene gegevens Naam: Bossche Kleding- en Speelgoedbank RSIN: 852340035 KVK: 56870124 Adres : Kooikersweg 549 5224 AT s-hertogenbosch

Nadere informatie