P 03 P 04 P 12 P 19 P 28 P 32 P 39. Voorwoord. Techniek van Leadgeneratie. Deel 1: Het ontwikkelen van onweerstaanbare aanbiedingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "P 03 P 04 P 12 P 19 P 28 P 32 P 39. Voorwoord. Techniek van Leadgeneratie. Deel 1: Het ontwikkelen van onweerstaanbare aanbiedingen"

Transcriptie

1

2 P 03 P 04 P 05 P 12 P 19 P 28 P 32 P 39 Voorwoord Techniek van Leadgeneratie Deel 1: Het ontwikkelen van onweerstaanbare aanbiedingen Deel 2: De perfecte Call-to-Action Deel 3: Landingspagina s die converteren Deel 4: Aandacht voor formulieren Deel 5: Multi-channel leads genereren Conclusie

3 Leadgeneratie.. een veel gebruikte term binnen management en marketeers die vaak een beetje verzandt in algemeenheden. Toch is het aantrekken van leads, zowel in hoeveelheden als in kwaliteit, een interessante uitdaging en belangrijke doelstelling voor organisaties, zowel B2B, als B2C. Daarbij blijkt te weinig leads één van de meest gehoorde klachten te zijn bij bedrijven die er aan werken en één van de minst gehoorde in bedrijven die er totaal niet over nadenken. In beide gevallen worden kansen gemist! Leads betekenen klanten, klanten betekenen geld. Dus leadgeneratie is wel degelijk een noodzakelijk iets om, ongeacht je business, tijd en aandacht aan te besteden. We starten daarom met wat basics in de techniek van leadgeneratie campagnes. Veel succes! Het team van Supair Marketing

4 Voor we aan de reeks tips beginnen, gaan we heel even in op de basiselementen van leadgeneratie. Dit geeft ons vervolgens houvast voor de 4 hoofdelementen waarop we de tips in dit ebook, vastpinnen. De meest succesvolle campagnes bevatten vrijwel elk van de volgende elementen: Een aanbod/offering Het aanbod of de offering is in vrijwel alle gevallen een stuk content dat als waardevol wordt gezien. Dit kunnen ebooks, Whitepapers, maar ook kortingscoupons, demonstratie-aanvragen of vrijblijvende consulten zijn. Call-to-Action (CTA) Een CTA, call-to-action, is een tekst, plaatje of button die een bezoeker oproept (call) tot actie (to action). Deze CTA linkt naar een pagina waar mensen het daadwerkelijke aanbod kunnen vinden en kunnen aanvragen/downloaden.

5 Landingspagina Een landingspagina is in de basis een website pagina, maar is aanmerkelijk anders omdat de pagina specifieke informatie bevat over één aanbod en een formulier om dat aanbod te kunnen gebruiken/verkrijgen. Formulier Zonder formulier is er geen mogelijkheid om een anonieme bezoeker zichzelf kenbaar te laten maken. Dit formulier heeft als enige doel om leadgegevens te verzamelen. Een lead is een bezoeker waarvan je weet wat ze globaal willen en waarvan je de basis contactgegevens hebt. Zonder formulier dus geen lead.

6 `Ja.` Het is misschien wel één van de meest krachtige woorden in de menselijke taal en als je als marketeer over dingen nadenkt, is het uiteindelijk je belangrijkste doelstellingen: Zorgen dat je een ja krijgt van de potentiele klant, bezoeker of lead. Als een aanbod exclusief, schaars of veelgevraagd is, wordt dit aanbod het begeren waard. Of het nu gaat om downloads, trials, inschrijvingen... dit soort elementen kunnen de natuurlijke terughoudendheid van een lead overstemmen. Dit soort elementen blijken vaak zo succesvol te zijn omdat het inspeelt op een psychische reactie waardoor we automatisch een hogere waarde gaan toekennen aan een aanbod. Dus... hoe maak je interessante, aantrekkelijke en dus waardevolle aanbiedingen?

7 Als je het basisprincipe van vraag & aanbod bekijkt, zie je vaak dat wanneer er minder aanbod is, de vraag omhoog gaat. Schaarsheid heeft op die manier een psychologisch effect op ons waarbij we iets wat moeilijk te krijgen is, NOG liever willen hebben. Een gevoel van noodzaak ontstaat wanneer we denken dat er een tekort is. Aanbod met een beperkte duur Aanbiedingen die maar een beperkte tijd geldig zijn, ontwikkelen een bepaalde noodzaak om nu actie te ondernemen. Het gevoel misschien iets te missen vinden we niet prettig en daardoor worden we geprikkeld. Ook tv-reclames maken hiervan gebruik. Geldig tot nog maar 4 dagen om..

8 Aanbod met een beperkte hoeveelheid Een aanbod dat slechts in beperkte mate verkrijgbaar is, wordt automatisch exclusiever en interessanter, meer uniek. Dit werkt in sommige gevallen nog beter dan de tijdsbeperking. Daarin heb je tenminste de zekerheid dat er tot een bepaalde tijd een keuze kan worden gemaakt. De beperkte hoeveelheid daarentegen geeft onzekerheid... hoeveel kansen heb ik nog? Beperkte hoeveelheid én beperkte duur Groupon is een goed voorbeeld. Alle deals hebben een beperkte houdbaarheidsdatum én een beperkte hoeveelheid. Gezien het succes van Groupon is dit een tactiek die erg interessant kan zijn. Natuurlijk is in het Groupon geval de hoge korting nog een nadrukkelijke factor.

9 Het Bandwagon effect omvat het gegeven dat een goed of dienst populair is bij veel mensen, en daardoor automatisch interessanter wordt voor anderen. In onze kuddedieren-natuur zit een beetje de neiging tot kopiëren, zelfs zonder dat we dat onszelf bewust zijn. Kijkend naar het Bandwagon effect kan het dus heel zinvol zijn om tentoon te spreiden hoe succesvol of populair iets is onder andere mensen. Denk hierbij aan hoeveelheden: Hoe vaak is een aanbod of product al bekeken/gekocht? Hoeveel mensen hebben zich ingeschreven voor dit blog/event/...? Hoe vaak is deze post gedeeld? Hoeveel reacties/recensies zijn er geplaatst? Hoe vaak is dit gedownload? Zorg wel dat je stellingen niet alleen geloofwaardig zijn, maar ook echt kloppen.

10 Zeker nu nieuws met de snelheid van het licht alle uithoeken van de wereld weet te bereiken, is newsjacking een interessant gegeven geworden. Wanneer iets veel aandacht heeft, ontstaat er automatisch vraag. Als je dat slim gebruikt, kun je die aandacht koppelen aan jouw eigen aanbod. Als er iets is waar veel over gesproken wordt en jij kunt op een soepele manier inspelen op die vraag, geeft je dat veel kansen op succes, zeker wanneer je de eerste bent die zo n slimme move maakt. Toen Pinterest een enorme boost doormaakte, was HubSpot (het #1 marketingplatform wereldwijd) de eerste die in no-time een how to use Pinterest for business ebook produceerde. Binnen de kortste keren was het in hun veelheid aan informatie één van de meest populaire downloads. De combinatie van nieuwswaarde en behoefte (vraag) bleek goud te zijn.

11 Hoewel we graag denken dat het uiteindelijk allemaal om de inhoud gaat, bekijken we wel degelijk of we iets in eerste instantie al interessant of aantrekkelijk genoeg vinden. Vraag je je af of het werkelijk zo n verschil maakt? Ga eens A/B testen! Heb je al eens content gemaakt die je aanbiedt, verander dan voor een bepaalde tijd de titel en omschrijving en bekijk wat het doet. In dit geval denken we voor converterende content vaak aan ebooks, whitepapers, gidsen of handboeken. Het kan echter zomaar zijn dat jouw omschrijving van je prijslijst niet klopt met wat iemand krijgt. Of dat je andersom meer waarde biedt dan een titel doet geloven. Test en vergelijk en neem je titel serieus.

12 De term CTA of Call-to-Action is als het goed is jou als marketeer niet vreemd. CTA s zijn het geheim voor het sturen van mensen naar wat je te bieden hebt. Mensen ondernemen niet zomaar een actie: Je moet ze stimuleren dit te doen. Als je Calls-to-Action dus niet effectief zijn in het vangen van de aandacht van je bezoekers en hen niet weet te verleiden tot een klik, is je aanbod bij voorbaat al verspild. CTA s kom je in alle soor ten en maten tegen, maar vooral op een grote diversiteit aan locaties. Overal vind je CTA s, juist daarom moet je Call-to-Action doordacht zijn. Daarom in deel 2: Waar let je op bij het creëren van een steengoede CTA?

13 Leads? Content! We zijn nog niet eens op de helft van dit ebook en toch heb je waarschijnlijk al gezien dat (goede) CONTENT noodzakelijk is voor conversie. Meer over Content Marketing? > Download het gratis handboek 2014:

14 Hier is al heel wat over geschreven, maar de plaatsing van een CTA is nog altijd een kunst op zich. Boven de vouw (voordat je scrollt) is vaak de plaats waar een Call to Action het beste tot zijn recht komt. Dat wil niet zeggen dat je nooit een CTA lager in je pagina of artikel moet gebruiken! Resultaten laten wel zien dat het aantal kliks op een button/cta bovenin de pagina, aanmerkelijk hoger ligt.

15 Op de vraag welke conversiecontent werkt nou het beste is geen antwoord te geven, maar ook het type uitingsvorm is nooit een garantie voor succes. Wat goed werkt varieert per branche en zelfs per doelgroep binnen je branche. Voor conversie is er wel een trend vastgesteld in de afgelopen 1,5 jaar. Formats die het (van heel goed naar wat minder) goed doen voor conversie naar leads, zijn onder andere: ebooks en Guides (how-to...) Presentaties en templates Onderzoeken en rapporten (statistieken) Webinars Video s Blog posts Meer verkoop gerelateerde aanbiedingen (demo s, offertes, contact)

16 Hoewel creatieve marketeers of content makers soms met leuke en creatieve manieren komen om iets aan te duiden, is dat zelden effectief. In plaats van slim willen zijn, wees duidelijk. Vertel iemand wat ze moeten om wat te krijgen met welk voordeel. Zeg niet klik hier, maar vertel Download hier de gids met de 10 meest gemaakte montagefouten Diezelfde duidelijkheid zit ook in het contrasterend weergeven van Call to Action buttons. Bij uitstek is een CTA gemaakt om op te vallen. Houd het professioneel, maar zorg dat het oog van je bezoeker direct op de button valt. Duidelijk en klikbaar.

17 Het lijkt voor iemand die wat thuis is in (online) marketing een vanzelfsprekendheid, maar je zult schrikken van de hoeveelheid bedrijven die deze kans missen. Een Call-to-Action is bedoeld om mensen te verleiden om via die button naar een specifiek aanbod te gaan, met als doel dit te gaan verkrijgen (via een formulier). Zorg dat er een niet te missen herkenbaarheid is tussen wat je via jouw CTA aanbiedt, en wat ze zien en vinden op de landingspagina. Breng alles in één lijn, qua terminologie, omschrijving en verwachting.

18 Zelfs als iemand een formulier heeft ingevuld en dus technisch gezien al een lead is geworden, bouw dan toch verder! Verbinding creëren (engagement) is voor marketeers ook een prioriteit omdat daaruit de conversie naar betalende klanten voortvloeit. Wanneer iemand op een bedanktpagina komt (de pagina die je bereikt nadat iemand een formulier heeft ingevuld en verzonden), gebruik die ruimte dan om gerelateerde aanbiedingen te communiceren. Maak het aanbod gerelateerd en liefst voortbordurend op wat ze zojuist hebben aangevraagd.

19 Als je al langer bewust met online marketing en conversie bezig bent, weet je dat landingspagina s (of landing pages) één van de meest belangrijke elementen zijn van online leadgeneratie. Landingspagina s bieden je immers de kans om op een gerichte wijze een anonieme bezoeker naar een specifieke pagina te leiden en ze te confronteren met zinvolle informatie, in ruil voor hun contactgegevens. (=leads). Die specifieke insteek zorgt ervoor dat je geen afleiding creëert voor je bezoeker. Duidelijk en transparant richt je ze naar DATGENE waar het om gaat: Het invullen en versturen van het formulier.

20 Landing pages omvatten globaal gezien de volgende elementen die nodig zijn voor succes: A. Een kop/titel (eventueel met sub-kop) B. Een korte omschrijving van wat je aanbiedt C. Een image die past bij het aanbod (toon wat men krijgt) D. Eventueel aanvullende informatie die waarde toevoegt (branche gerelateerde keurmerken, testimonials over je aanbod,...) E. Een formulier F. Een verzendbutton E A B D C F

21 Als je een bezoeker eenmaal op een landing page hebt, wil je ze daar houden totdat ze het formulier hebben ingevuld. Als er andere links of navigatiepunten op die pagina zijn, werkt dat vaak als afleiding. Experimenteer en probeer het zelf: Haal de hoofdnavigatie weg en zie wat het met je conversiepercentages doet. Natuurlijk zijn er redenen om NIET te kiezen voor deze optie, maar er is maar één manier om uit te vinden wat in jouw doelgroep en branche echt maximaal werkt: Meet het.

22 Consistentie is belangrijk voor het gemak en de herkenbaarheid waarmee je bezoeker de route naar conversie aflegt. Eerlijkheid ook. Als iemand klikt op een link die hen doet geloven dat ze iets gratis kunnen aanvragen, haken ze bijna per direct af als ze zien dat de landingpage met kleine lettertjes komt. Weg vertrouwen. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de herkenbaarheid tussen Calls-to-Action en de titels van de daadwerkelijke landing page zoals we al eerder aanhaalden. Voorkom verwarring of onduidelijkheid en zorg dat men vanaf het punt van lezen van de Call-to-Action button, tot het versturen van het formulier, eenduidigheid en geloofwaardigheid ervaren.

23 Hoewel we als marketeers vaak de neiging hebben zaken complex en sexy te maken, niet doen. Minder is meer, hou het simpel. Een volle, drukke pagina betekent afleiding. Wees kort, duidelijk en to-the-point. Als je aanbod voldoende interessant is en je kunt het kort omschrijven, is dat vele malen effectiever dan dat je veel woorden nodig hebt om iemand te overtuigen van het feit dat het heel misschien interessant kan zijn en ze allicht een kijkje kunnen nemen.. misschien?

24 Het is heel logisch, maar blijft toch lastig; duidelijk maken wat nou echt de voordelen zijn en de waarde is die een potentiele lead gaat ervaren als hij op je aanbod in gaat. Buiten dat het lastig is om de juiste woorden te vinden, kort maar krachtig, moet je ook precies weten welke triggers werken voor de doelgroep die je op het oog hebt. Wat raakt deze persona nou echt? Waar is de persoon voor wie deze pagina is, nou echt gevoelig voor? Tips die je op weg helpen: Maak het te realiseren resultaat concreet (Leer hoe je 50% meer omzet genereert uit...) Duidelijke handreiking die de waarde omschrijven (Stel in 10 stappen samen hoe je website beter kan) Gebruik sterke, geloofwaardige uitspraken Leer in 35 pagina s hoe je zelf... verbetert) Omschrijf wat iemand krijgt (Dit 20 pagina s tellend ebook leert je een succesvolle Content Marketing strategie opzetten)

25 Hoewel we in Nederland nog steeds zien dat we niet zo happig zijn op het delen van informatie op dit niveau, moet je wel voorzien in de mogelijkheid tot delen! Bedenk dat wanneer je iemand zo ver krijgt om jouw content te delen, dit een direct groeiend bereik oplevert via het netwerk van je lead. Meer bereik, meer bezoek, meer leads, meer klanten.

26 Het is geen absolute zekerheid, want het succes van een landing page staat en valt natuurlijk met je aanbod en de wijze waarop je dit aanbiedt. Toch blijkt steeds dat met een groeiend aantal landing pages (voor eenzelfde offer én nieuwe aanbiedingen) ook leidt tot meer leads. Het regelmatig creëren van verse, nieuwe offerings zorgt ervoor dat je een breder aanbod hebt, dat daarmee de potentie biedt om meer (verschillende) mensen aan te trekken. Logisch, maar dat betekent dus dat je aan de slag moet!

27 Leads? Vindbaarheid! Na content is onmiskenbaar de vindbaarheid van wat je te bieden hebt als leadgeneratie content, van groot belang. Toch is er veel onduidelijkheid over SEO.. want wat is anno 2014 nog waar, en wat niet? > Download gratis het overzicht SEO Mythes 2014

28 Formulieren zijn natuurlijk een hoofdpunt van je landingspagina. Zonder formulier geen conversie. Het samenstellen van een goed formulier voor een landingspagina is afhankelijk van verschillende elementen die in dit 4 e, korte gedeelte, aan bod komen. Daar gaan we:

29 Er is niet één goed antwoord op deze vraag, omdat dit afhankelijk is van je aanbod, doelgroep, doelstelling etcetera. De basisregels die je moet aanhouden zijn: Maak een balans tussen wat je biedt en wat je vraagt. (Gebruik geen 13 velden als aanmelding voor de digitale nieuwsbrief.) Hoe hoger de drempel, hoe lager het volume, maar hoe hoger de kwaliteit van je leads. Bedenk welke informatie je van deze lead voor opvolging persé wilt hebben, of welke informatie je ook op een later moment/via een andere route kunt verkrijgen. Bepaal welke informatie je wel wilt, maar niet echt noodzakelijk is. Experimenteer met verplichte en niet-verplichte velden.

30 Het al dan niet klikken op de verzend-button is voor een bezoeker een echt moment, behoorlijk bewust. Misschien wel de beste tip is om een knop te gebruiken die NIET zegt: verzend, inschrijven. Experimenteer op zijn minst een tijdje met andere omschrijvingen. Als je er over nadenkt, klinken zaken als inschrijven, vastleggen en verzenden behoorlijk definitief en een beetje eng. Wil ik dat als bezoeker wel? Wanneer je echter opnieuw de waarde of het voordeel van het klikken op die knop kunt benoemen, is de drempel lager. ontvang je gratis ebook klinkt anders dan verzend.

31 Soms kan een formulier dat eigenlijk niet zo lang is, toch een drempel opwerpen omdat het lang lijkt. Wanneer het lang lijkt, denkt je bezoeker automatisch aan de tijd die het gaat kosten om het formulier in te vullen. Het stylen van een formulier op zo n manier dat het wat compacter oogt, kan voor je conversie effect hebben!

32 Je website is geen op zichzelf staand online kanaal dat alles maar zelf moet doen. Marketeers moeten, zeker in dit digitale tijdperk, met meer kanalen bezig zijn om hun leadgeneratie te maximaliseren. Dat betekent dat jouw bezoekers en potentiele klanten meerdere kanalen gebruiken om een benodigd product of benodigde dienst te onderzoeken, verkennen, evalueren en tot eventuele aankoop over te gaan. Het gaat allemaal om het inzetten van de juiste mix voor jouw doelgroep. In dit laatste korte deel bekijken we daarom kort enkele kanalen die voor bedrijven interessant zijn om leadgeneratie verder te stimuleren.

33 In diverse benchmark rapporten komt het steeds weer aan bod: Bedrijven die bloggen verkrijgen aanmerkelijk meer leads dan websites die niet bloggen en/of statisch zijn. Blog je nog niet, ga dat dan doen. Sta jezelf niet toe om argumenten te gebruiken om te verklaren waarom jullie organisatie als uitzondering niet hoeft te bloggen:... Wij hebben niets te melden... In onze branche gebeurt niets... Onze klanten weten toch al wie we zijn... Ik weet niet waarover we iets kunnen vertellen... Onze klanten zoeken niet zo zeer online Bloggen dient, naast een conversie doel, namelijk ook een vindbaarheidsdoel en een brandings- en profileringsdoel (wie ben je als bedrijf en hoe sta je in de markt). In elk blogartikel neem je links en calls-to-action op naar een landingpage met informatie die past bij het onderwerp van het blogartikel. Genereer leads, blog. Lukt het je niet om structureel te bloggen? Roep dan de hulp in van een marketingbureau dat je kan helpen, creatief, inhoudelijk, planmatig of uitvoerend. > (Pick me, pick me!)

34 marketing heeft de afgelopen jaren al heel wat naar haar hoofd geslingerd gekregen. Waar de woorden gouden belofte snel overgingen in spam. Hoe je er als organisatie ook in staat, als je op een juiste manier marketing inzet, is de kracht van zo n voor leadgeneratie enorm. Of je nu lijsten hebt aangekocht of communiceert met mensen die ooit een bekende waren, het succes van marketing staat en valt met je content, je inhoud. marketing betekent voor marketeers een groot en snel potentieel bereik, MITS je diegene op een juiste manier weet te wijzen op de informatie die telt. > Zelfde route: call-to-action, landingspagina, verzenden, lead. Ook bij marketing geldt, houd je aan de regels. Mails die voelen als spam of een frequentie hebben die mensen bijna letterlijk doodgooit met s zijn niet effectief. Goede, waardevolle (conversie)content na een goede call-to-action wel.

35 Social Media, zeker voor bedrijven, is niet bedoeld voor het delen van schattige pups of updates over het defecte koffiezetapparaat. Het bereik via Social Media biedt leuke opties voor traffic die de voeding is voor leadgeneratie. Enkele tips: Een relatie leggen met bestaande klanten en relaties die zich ook via Social Media uiten. Een relatie maken en onderhouden met potentiele klanten. Dit is in één zin gezegd, maar niet zomaar gedaan. Social Media Marketing is in dat opzicht een vak apart. Wees aanwezig op een aansprekende, professionele en nuttige manier. Ken je doelgroep, deel de juiste informatie en bouw interacties. Niet alleen van bedrijf naar persoon, maar van persoon A naar persoon B. Niet alleen zenden, ga de interactie aan. Waarover je praat, mag niet alleen maar over jou(w bedrijf) gaan. Deel interessante, branche gerelateerde links en laat zien dat je snapt wat bij je doelgroep past. Geef een mening en geef diepte aan je communicatie.

36 Google is in dit geval niet alleen maar een organisch traffic element. Ook jouw landingpages (en dus de pagina s waarop de daadwerkelijke conversie plaatsvindt) moeten goed gevonden kunnen worden in zoekmachines. > Leer hier hoe: Denk vanuit een logisch, menselijk standpunt over je pagina en kies daarna voor duidelijkheid: Welke keywords zijn relevant in deze pagina? Zorg voor een goed gebruik van titels en subtitels Zorg dat je content op de pagina, ook al is deze beknopt, relevant en overzichtelijk is. Menselijk en natuurlijk. Zorg dat de URL ook duidelijk en relevant is ten opzichte van de content die je aanbiedt.

37 Denk bij aanbod in dit geval bijvoorbeeld eens aan dit ebook. Door het ebook heen zie je af en toe links of calls-to-action die verwijzen naar gerelateerde, andere content waarvan wij denken dat dit in je straatje zou kunnen passen als lezer van dit ebook. Zeker wanneer het je lukt om content gedeeld te krijgen, komen mensen in contact met ook andere content die in hun geval misschien zelfs nog beter bij ze past.

38 Dit is niet echt een kanaal op zichzelf, maar wel een element dat in dit ebook natuurlijk bij uitstek thuishoort. A/B testen is niets meer of minder dan het meten, experimenteren en vergelijken van resultaten wanneer je iets aanpast. A/B testen kan op allerlei vlakken: Opmaak van je landingspagina (formulier links of rechts) Call-to-Action buttons (button rood of groen) Titel van je aanbod (in 10 stappen naar meer omzet versus 10 manieren om meer omzet te realiseren) Type aanbod (ebook versus Whitepaper, Demo versus Persoonlijk gesprek) Hoewel het tijd kost en we liever niet te vaak en te veel veranderen, is A/B testen dé manier om te bekijken welke manieren werken voor jouw doelgroep en jouw conversie. Zodra je weet wat er beter werkt, maakt dat alles wat je vervolgens doet, effectiever.

39 Leads genereren is belangrijk en een te vaak onderschat onderdeel van Online Marketing. Een goed aanbod, de juiste prikkeling en call-to-action, een strakke landingpage en een doordacht formulier zorgen ervoor dat jouw anonieme bezoekers echte waarde krijgen door ze te converteren naar leads met een potentie. Natuurlijk is dit ebook een verzameling tips & tricks die de basislijnen neerzet voor een leadgeneratie strategie. Bedenk je echter ook dat het nu bij jou ligt: Hoe ga je deze kennis vertalen naar je eigen bedrijf, doelgroep of doelstellingen? Probeer, test, experimenteer, meet en vergelijk. Boven alles: Als dit (nog) niet in je aard ligt, kies dan voor een professionele partner die je helpt, eerlijk en duidelijk. Succes leadgeneratie-superheld! Let s get busy.

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties. Update 2016

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties.   Update 2016 Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

#1 Waarom. Content Marketing?

#1 Waarom. Content Marketing? Inhoud 01 Waarom Content Marketing? 02 Wat hebben we in 2013 geleerd? 03 2014.. hoe nu verder? 04 Content Marketing & Zoekmachines 05 Content Marketing & Conversie 06 Content Marketing & Strategie 07 En

Nadere informatie

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen.

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Navigeer met de pijltjestoetsen. Sluit met de esc-toest. esc humm&c 2015» www.hummandc.nl Lanceer je

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 Beste lezer, Bambuu werkt dagelijks aan het online vermarkten van opleidingen. Of je nu fotograaf

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Zo werkt conversie optimalisatie!

Zo werkt conversie optimalisatie! Zo werkt conversie optimalisatie! Haal jij al optimaal resultaat uit je bezoekers? Veel ondernemers laten kansen liggen. Dat is niet vreemd maar wel jammer. Als je met dit werkblad en de checklist aan

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

De Website SEO Sprintlist!

De Website SEO Sprintlist! De Website SEO Sprintlist! In een snelle sprint meer bezoekers aantrekken, verbinden en converteren in leads & kopers met de ultieme Website Checklist! tjimka.nl info@tjimka.nl tel. 06 4 69 69 5 / Welkom!

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING MEER LEADS DOOR BETERE LANDINGS PAGINA S ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING Inleiding Als moderne en eigentijdse ondernemer aarzel je niet om online middelen

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

5,5 TIPS VOOR BETERE INGS

5,5 TIPS VOOR BETERE  INGS 5,5 TIPS VOOR BETERE E-MAILINGS Strategie Concept Creatie Iedereen heeft het erover en iedereen heeft een mening. Switch Reclamebureau ook! E-mail marketing, nieuwsbrieven, en e-dm s, u vindt er een heleboel

Nadere informatie

Whitepaper: De perfecte landingspagina

Whitepaper: De perfecte landingspagina Whitepaper: De perfecte landingspagina Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 De perfecte landingspagina Het gebruik van aparte landingspagina s op je website kan de verkoop van je dienst

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Tekstbureau Duidelijk Zo

Tekstbureau Duidelijk Zo Tekstbureau Duidelijk Zo Praktische tips voor het schrijven van webteksten De stijl verbeteren betekent de gedachte verbeteren. (Friedrich Nietzsche) Om te beginnen Iedereen kan schrijven. Goed schrijven

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

EEN EFFECTIEVE VIDEO STRATEGIE IN 7 STAPPEN WHITEPAPER

EEN EFFECTIEVE VIDEO STRATEGIE IN 7 STAPPEN WHITEPAPER EEN EFFECTIEVE VIDEO STRATEGIE IN 7 STAPPEN WHITEPAPER Introductie Je probeert toch niet videomarketing toe te passen zonder een strategie, of wel? Natuurlijk niet, je weet dat een plan om je video s te

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

WebsiteKlanten.nl Piet Hein Bouwkamp

WebsiteKlanten.nl Piet Hein Bouwkamp 1. Staat er een superduidelijke beschrijving van jouw toegevoegde waarde op je website op een plek die niet te missen is? Een plek waar echt niemand er omheen kan? Tip: Je toegevoegde waarde is niet wat

Nadere informatie

5 manieren om. om jouw landingspagina. te optimaliseren

5 manieren om. om jouw landingspagina. te optimaliseren 5 manieren om om jouw landingspagina te optimaliseren introductie Een landingspagina is een essentiële schakel in het succes van jouw customer journey, want het is dé plek om jouw klant te overtuigen om

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

HET HOE EN WAT VAN DE LEADGENERATIE

HET HOE EN WAT VAN DE LEADGENERATIE Whitepaper HET HOE EN WAT VAN DE LEADGENERATIE Praktische informatie & tips over leadgeneratie Deze whitepaper is geschreven door. biedt online marketing ondersteuning aan MKB bedrijven en zij nodigen

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Checklist. De 8 must haves voor een succesvol blogartikel

Checklist. De 8 must haves voor een succesvol blogartikel Checklist De 8 must haves voor een succesvol blogartikel Veerle Metten, Mettenta Ga je graag door het leven met een goed geweten? Neem dan niet zomaar stukken uit deze checklist over zonder bronvermelding.

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Zo wordt jouw website een online hit Inleiding. Veel succes! Groet, Jeroen Kuiper

Zo wordt jouw website een online hit  Inleiding. Veel succes! Groet, Jeroen Kuiper Inleiding Fijn dat je deze checklist hebt gedownload. Ik hou het simpel in deze korte pdf, zodat je in een paar minuten door hebt hoe jij je website kunt omtoveren tot een online hit. Dat is (waarschijnlijk)

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Nooit meer koude acquisitie Kennismakingsbrochure Bloemen maken nectar die precies de gewenste doelgroep aantrekt Wat is jouw nectar? Inhoud 1. Voor wie is

Nadere informatie

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert!

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert! HOE VERHOOG JE JE OMZET MET ONLINE TEKSTEN? Webinar: online teksten Online trainer en schrijfcoach Blogger Auteur Journaliste Webinar: online teksten Mijn waarom: Ik wil ondernemers helpen om hun verhaal,

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013 Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen versie 1,1 Maart 2013 Waarom een MainportArt website? Veel kunstenaars, modellen en fotografen hebben al één of meer websites.

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

1 2 3 Wellicht bent u de term Inbound Marketing al een paar keer tegengekomen. Dat kan kloppen, want er is steeds meer aandacht voor deze nieuwe vorm van marketing! Inbound Marketing werkt op een hele

Nadere informatie

9 VUISTREGELS VOOR EFFICIËNT BLOGGEN. Leer de grondbeginselen van het bloggen in 9 eenvoudige, maar essentiële stappen.

9 VUISTREGELS VOOR EFFICIËNT BLOGGEN. Leer de grondbeginselen van het bloggen in 9 eenvoudige, maar essentiële stappen. 9 VUISTREGELS VOOR EFFICIËNT BLOGGEN Hoe schrijf je een blog artikel dat gelezen en gedeeld wordt? Leer de grondbeginselen van het bloggen in 9 eenvoudige, maar essentiële stappen. Hoe schrijf je een blog

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren. en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een

Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren. en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een Inleiding Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een eenvoudig webbouwbedrijf is uitgegroeid tot een volwaardig onlinemarketingbureau

Nadere informatie

Contentmarketing @ Deli XL

Contentmarketing @ Deli XL Anouk Beeren, manager e commerce & merchandising Contentmarketing @ Deli XL Page 1 Page 2 Anouk Beeren Anouk Beeren Manager e-commerce & merchandising @AnoukOnline Page 3 Onderwerpen Achtergrond van de

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

Internet Marketing Plan

Internet Marketing Plan Internet Marketing Plan Bedrijf Door Datum : : : Stap 1 Wat is je jaarlijks marketingbudget? Welk deel daarvan gaat naar online? En volgend jaar? Stap 2. Je website Hoe goed in je website in de ogen van

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 14 november 2016 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Ik wil u beter leren kennen... 2 H2 Start van de relatie: kennismaken... 3 H3 Personalisatie: altijd weten wie ik ben... 4 H4 Profielverrijking: weten wat mij interesseert...

Nadere informatie

Niemand zit te wachten op reclame of branded content.

Niemand zit te wachten op reclame of branded content. Niemand zit te wachten op reclame of branded content. Wie kunnen we nog vertrouwen? Bedrijven maken hele mooie beloften, maar kunnen het vervolgens niet waarmaken. Klanten worden teleurgesteld. Waar klanten

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie