#1 Waarom. Content Marketing?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "#1 Waarom. Content Marketing?"

Transcriptie

1

2 Inhoud 01 Waarom Content Marketing? 02 Wat hebben we in 2013 geleerd? hoe nu verder? 04 Content Marketing & Zoekmachines 05 Content Marketing & Conversie 06 Content Marketing & Strategie 07 En nu...

3 #1 Waarom Content Marketing?

4 Wat is Content Marketing nou écht? Allereerst: Wat is Content Marketing nou écht? De wat stugge definitie verklaart dat Content Marketing het maken, aanbieden en verspreiden is, van content die past bij een vastgestelde behoefte van nieuwe en bestaande relaties. Wat praktischer vertaald betekent dit dat organisaties zorgen voor de juiste content, gericht op de juiste doelgroep, met de juiste onderwerpen en op de juiste locatie: Concreet, vindbaar en langs alle kanalen. De boodschap en inhoud van advertenties blijken we steeds meer als onbetrouwbaar te ervaren. We gaan liever af op ervaringen en meningen van anderen. Ook dát bekijken we online.

5 Content is verweven in elke factor van online marketing Online Marketing als verzamelnaam uit zich overal: Social Media, website, blog, zoekmachines, fora, media sharing.. het is allemaal online. En raad eens wat er centraal staat? Juist, content. Daarnaast wordt elke fase van Online Marketing gevoed door content: * Bezoekers aantrekken * Bezoekers converteren naar leads * Leads converteren naar klanten * Klantrelaties onderhouden en versterken Ben jij je ervan bewust dat alles dat maar ruikt naar communicatie, via welk kanaal ook, content is?

6 Content is jouw ultieme communicatiemiddel Potentiële klanten zoeken naar informatie, altijd. Wát voor informatie dat is, hangt af van verschillende factoren: In welke fase van het inkoopproces bevindt diegene zich? Is deze persoon een anonieme bezoeker, een lead, een klant, een relatie? Wat zijn de kenmerken en behoeften van deze doelgroep en persoon? De belangrijkste regel in content is altijd: Bied iets dat de ontvanger die je voor ogen hebt, interessant vindt. Die creativiteit en kwaliteit is wat Content Marketing tot een echt vak maakt. Houd je content een spiegel voor. Is dit wat ik als bedrijf wil communiceren?

7 Content dient tal van doelen tegelijkertijd Misschien wel één van de belangrijkere elementen is de diversiteit in toepassingen van content. Bedenk je wat je allemaal communiceert met content: Merk (branding): Wie zijn we en waar staan we voor? Autoriteit: Expertise, kennis, ervaring Sympathie: Wij helpen onze klant met nuttige informatie Vindbaarheid: Content voor zoekmachines, zorg dat je gevonden wordt Conversie: Maak van anonieme bezoekers leads. Goede content in ruil voor contactgegevens Binding ontwikkelen: Maak contact met je doelgroep Juist deze wirwar van mogelijkheden maakt Content Marketing op het eerste oog zo complex. Dus.. wat wordt je strategie voor Content Marketing?

8 Je concurrent doet het ook... Dit argument is misschien wel hét argument dat iedereen met liefde van tafel veegt. Hoewel medewerkers van organisaties voldoende redenen kunnen aandragen waarom de concurrent het onderspit zou delven... [in kennis, kunde, product, dienst, kwaliteit, duurzaamheid, ervaring; moeten we doorgaan?]...is dat geen garantie voor de juiste content, laat staan echt online succes. Wanneer het inderdaad zo is dat je duidelijke meerwaarde hebt ten opzichte van concurrenten, is het vervolgens de uitdaging om dat ook online op de juiste manier te laten zien! Wie geloof je eerder; iemand die ZEGT dat hij het kan, of iemand die LAAT ZIEN dat hij het kan?

9 #2 Wat hebben we in 2013 geleerd?

10 Dit was 2013 voor marketeers 2013 was hét jaar van Content Marketing waarin voor het eerst echt serieus de schijnwerpers werden gezet op dit onderdeel van marketing. Waar voorheen al eerder werd gepredikt dat kwaliteitscontent de manier was, werd dit in 2013 voor het eerst op grotere schaal in praktijk gebracht. Wat we daarnaast in 2013 hebben vastgesteld, is de noodzaak van het bekijken van content als onderdeel van het grotere geheel. Welke rol en functie heeft een specifiek stuk content? Resultaten uit het verleden.....geven een hoop inzicht voor de toekomst.

11 Content is diverser dan ooit De diversiteit in uitingsvormen (typen content) heeft tegelijkertijd een geweldige stap gemaakt. Content is niet alleen tekst en gaat veel verder dan die ene websitepagina: Websitepagina s Blogartikelen Video s Geluidsfragmenten Presentaties Social media posts (teksten en afbeeldingen) Case studies Infographics...

12 Uitdagingen bieden kansen Dit element van diversiteit biedt meteen een enorme uitdaging en tegelijkertijd een kans. Waar het al lastig is om te bepalen waar je content nou echt over moet gaan, word je vervolgens geconfronteerd met allerlei verschijningsvormen. Wat past bij mijn boodschap en doelgroep voor dit stuk content? Diezelfde vragen en uitdagingen ervaren jouw concurrenten echter ook! Dit is DE manier om onderscheidend te zijn. Let s separate the men from the boys, shall we?

13 # en nu?

14 Content Marketing anno 2014 Inmiddels heb je waarschijnlijk, als je dat al niet had, vastgesteld dat Content Marketing iets is om serieus te nemen binnen je marketingstrategie. Dat betekent dat het noodzakelijk is er tijd, energie en budget in te investeren en concrete stappen te gaan zetten. Het grotere geheel waar we ons in 2013 al bewust van waren, wordt voor 2014 van enorm belang: Hoe past elke activiteit die ik uitvoer in de strategie van (online) marketing?

15 Kruip in de huid van je doelgroep Onafhankelijk van je strategie is de absolute regel dat je je doelgroepen en persona s moet kennen. Kruip in de huid van je doelgroep en KEN de mensen met wie je wil communiceren: Wat houdt hen bezig? Welke problemen en uitdagingen ervaren ze? Welke bezwaren zien ze in ons product/onze dienst? Waar zijn ze gevoelig voor? Wat is bij uitstek de manier van werken en informatie verzamelen?... Als je niet weet hoe een gitaar er uit ziet, hoe wil je dan ooit de juiste snaar raken?

16 Google vergroot de noodzaak: Hummingbird Google voert al jarenlang strijd tegen slechte websites, waardeloze content, duistere linkpraktijken en copycats en heeft dat in het najaar van 2013 naar een hoger niveau getrokken. Het algoritme Google Hummingbird is meer dan ooit vermenselijkt, met als doel om content die aansluit bij menselijke behoeften en informatie, hoger te waarderen. Wanneer het gaat om gevonden worden staat ook hier content weer centraal. If you can t find it on Google It doesn t exist.

17 Google vergroot de noodzaak: Hummingbird CONTENT was altijd al hét onderwerp waarom het allemaal draait, voor mensen én voor zoekmachines. Dat Google deze twee elementen nu nog dichter bij elkaar brengt door de vermenselijking van zoekresultaten, is alleen maar goed. Over Google Hummingbird en de effecten ervan op content creatie lees je zo meer. Search experience optimization is what SEO should really stand for

18 #4 Content Marketing & zoekmachines

19 Content & Zoekmachines Alles wat zoekmachines vinden is content. Content, content, content, in welke vorm dan ook. Dat Google allang niet meer alleen websitepagina s toont maar ook een hoge waardering heeft voor blogartikelen, video s en locatiegegevens, is niet nieuw. Wat wél nieuw is, is de zeer nadrukkelijke vermenselijking die Google doormaakt. Google heeft tot doel een zo goed mogelijk resultaat te bieden na een zoekopdracht. Als reactie op enerzijds de ontwikkeling in ons zoekgedrag en anderzijds de (soms dubieuze) activiteiten van bedrijven om beter gevonden te worden, is Google verder ontwikkeld.

20 Wat moet je weten over Google Hummingbird? De afgelopen jaren zijn we steeds meer long tail specifiek gaan zoeken. Dat heeft ertoe geleid dat Google nu meer verbanden legt; tussen mensen, inhoud, locatie, vragen, eerdere resultaten, reacties, social media en meer. Google wil geen content die is gemaakt voor zoekmachines. Je content moet weer worden gemaakt voor mensen, met behoeftes, vragen en interesses. De trend van zoekmachine optimalisatie die leidde tot eindeloos gekunstelde pagina s die verre van menselijk waren, is hiermee definitief tot een halt geroepen. Content is de algemene drijfveer en dat waarop Google je als bedrijf, als website, als informatieverstrekker beoordeelt. Als je niet Het weet Grote Content hoe Marketing een gitaar er uit ziet, hoe wil je dan ooit de juiste snaar raken?

21 Moet ik alle regels van SEO dan laten varen? Nee, uiteraard niet. Deze verandering in Google is al enige tijd ingezet en als je tot op heden geen enorme crash in bezoekersaantallen hebt gemerkt, zit je voor nu nog veilig. De basisregels gelden nog steeds: Maak duidelijk aan mensen én zoekmachines waarover je content gaat, hoe je kunt navigeren, zorg dat pagina s indexeerbaar zijn en technisch in orde. Wees je er echter wel van bewust dat deze ontwikkeling doorgaat. Op termijn kun je er niet onder uit kwaliteitscontent te ontwikkelen. Eerlijk duurt het langst.

22 Moet ik alle regels van SEO dan laten varen? Wat je wel HEEL SNEL los moet laten zijn de trucs en werkzaamheden als het maken van puur voor zoekmachines gemaakte content. Een pagina volledig over één single term keyword, wat vervolgens wordt doorspekt met dat woord, op een volledig onnatuurlijke manier. Wat je ook los moet laten is het gebruiken van gekopieerde pagina s die op slechts enkele stukken anders is. Google wil content voor mensen, niet voor machines.

23 #5 Content Marketing & conversie

24 Content & Conversie Wanneer iemand voor het eerst serieus naar Content Marketing kijkt, ligt het zwaartepunt van de aandacht vaak in vindbaarheid of branding. Dat is heel jammer, omdat de potentie die content biedt voor conversie, met name van anonieme bezoeker naar bekende lead, enorm is! Daarnaast is conversie verbetering vaak één van de manieren om tot snel meetbaar resultaat te komen.

25 De rol van content in conversie Succesvol converteren is al een onderwerp op zich, dus als je daarover meer wilt lezen, lees de blogartikelen over conversie verhogen. In de basis gaat het er om dat je er voor zorgt dat een anonieme bezoeker op je website wordt verleid tot het downloaden of aanvragen van IETS in ruil voor contactgegevens, zodat diegene niet langer anoniem is. Guess what... dat IETS is content. In welke vorm dan ook, is het creëren van content voor conversie een belangrijk onderdeel van Content Marketing. Daarbij is dit voor veel marketeers ook een extra leuk onderdeel, omdat het direct zichtbare resultaten oplevert: leads. Als je niet Het weet Grote Content hoe Marketing een gitaar er uit ziet, hoe wil je dan ooit de juiste snaar raken?

26 En wat als iemand inmiddels een lead geworden is? Je voelt hem vast al aankomen. Natuurlijk is er ook in deze fase van marketing een belangrijke rol voor content weggelegd. Uiteindelijk is content altijd communicatie. Juist de communicatie met leads, geïnteresseerden die daarmee een potentiele klant zijn, is van cruciaal belang voor je verkoop. Die fase heet Lead Nurturing, het opwarmen en binden van leads met als doel deze te converteren naar kopende klant. Communiceren doe je met iedereen, overal, altijd. Het is aan jou om te zorgen dat je je bewust bent van WAT je communiceert, met iedereen, overal, altijd.

27 Wat als iemand inmiddels een lead geworden is? Lead Nurturing Welke vervolgcommunicatie is er nodig om je lead verder te brengen in jouw verkoopproces? Hoe vergroot je de band tussen jouw organisatie en die potentiele klant? Snap je wat diegene in deze fase van het proces graag wil weten/leren/krijgen? Customer relations Ken je het gevoel dat je als trouwe klant nooit eens bedankt wordt? Al de leuke cadeaus en aanbiedingen als je nu klant wordt... maar wat krijg ik als vaste kant dan? Dat gevoel kent jouw klant misschien ook en content is bij uitstek een stukje extra waarde, waardering en service dat je bestaande klanten kan en moet bieden. Mijn klanten zijn mijn brood, dat laat ik toch niet beschimmelen?

28 Start getting serious! Overtuigd dat je dit serieus moet gaan aanpakken? Contact ons team

29 #6 Content Marketing & strategie

30 Content & Strategie Dit is het moment waarop je misschien al hebt gewacht... Eindelijk gaan ze me vertellen hoe ik een goede Content Marketing strategie opzet! Dat is niet helemaal het geval. Alleen al over het samenstellen van een strategie die past bij je bedrijf en doelstellingen, zouden we een ebook kunnen maken (en dat gaan we ook zeker doen!)

31 Wat we je al WEL meegeven voor je strategie 1. Bepaal wie de betrokkenen zijn in je organisatie. Ga je dit alleen dragen, zet m op! Bedenk dat de diversiteit aan mensen in een bedrijf de ruimte biedt voor een even zo grote diversiteit aan input, inzichten en uitgangspunten. 2. Leg eerst het grote plaatje vast. Wat wil je bereiken met je content strategie? Zet alles wat je zou willen met je content op een rij en ga daarna prioriteren. Weet WAAROM je iets doet, voordat je in detail gaat. 3. Investeer tijd in het vastleggen van je doelgroep en persona s of vraag een professional om hulp. Als je niet echt weet met wie je praat, loop je vast. Vervolgens moet je de vertaalslag maken naar WAT diegenen echt willen horen en weten. Zonder plan, geen succes Zonder succes, geen bedrijf

32 Wat we je al WEL meegeven voor je strategie 1. Bepaal wie de betrokkenen zijn in je organisatie. Ga je dit alleen dragen, zet m op! Bedenk dat de diversiteit aan mensen in een bedrijf de ruimte biedt voor een even zo grote diversiteit aan input, inzichten en uitgangspunten. 2. Leg eerst het grote plaatje vast. Wat wil je bereiken met je content strategie? Zet alles wat je zou willen met je content op een rij en ga daarna prioriteren. Weet WAAROM je iets doet, voordat je in detail gaat. 3. Investeer tijd in het vastleggen van je doelgroep en persona s of vraag een professional om hulp. Als je niet echt weet met wie je praat, loop je vast. Vervolgens moet je de vertaalslag maken naar WAT diegenen echt willen horen en weten.

33 Wat we je al WEL meegeven voor je strategie 4. Leg een planning en structuur vast. Koppel onderwerpen en betrokkenen aan een planning. Zo voorkom je dat dit een eenmalige opleving is die vervolgens inzakt. Content is té belangrijk om niet serieus en structureel op te pakken! Weet je nu al dat dit een grote kans van falen heeft, werk dan samen met een professionele partij die je helpt, in welke vorm dan ook. 5. Ga aan de slag! Er over praten en lezen is belangrijk, maar dat heb je nu gedaan; tijd voor actie. Get moving... succes! Let s get ready to rumble!

34 En nu? Zelfs als je dit hele document hebt gelezen, zit je vast nog vol vragen. Heb ik hiermee voldoende om mijn eigen Content Marketing Strategie op te zetten? Ben ik wel in staat om op structurele basis content te produceren? Hoe vis ik uit wat mijn doelgroep echt van me wil? Hoe weet ik welke kanalen voor mij het beste zijn? Wat als ik de technische middelen niet heb om te bloggen? Wat als ik niet de creativiteit heb om steeds iets nieuws te bedenken? Wat als ik het wel wil... maar het niet lukt? Wat als het wel lukt... maar ik de tijd niet heb? Het lukt me niet om het niveau van schrijven over mijn dienst/product te overstijgen. Hoe maak ik mijn Content Marketing meetbaar? Hoe weet ik of ik op de goede weg ben? Hoe begin ik nou eigenlijk? Ja... en nu? Stel ons DIE vragen die je bezig houden

35 En nu? Dit handboek is een introductie op het onderwerp Content Marketing en de rol en waarde ervan binnen marketing en een succesvol bedrijf. Als jij jezelf nu deze vragen stelt, ben je volledig op het juiste pad! Begin bij het begin en ga alles wat je hebt gelezen vertalen naar jouw organisatie en doelgroep. Maak een start en/of vraag om hulp. Wil je een kick-start of gewoonweg hulp om sneller je zaken op orde te hebben, klop eens aan bij het team van Supair Marketing.

36 Over Supair Marketing Het team van Supair Marketing vindt content sexy. Sterker nog ze vinden bijna alles aan online marketing sexy. Of jij die mening nu deelt, of niet, maakt niet uit. Het Supair Marketing Team Ons team bestaat uit content-koninginnen, websitewijsneuzen, vindbaarheid-vedettes, conversie-krakers, social media-superstars en HubSpot-helden. Eén ding hebben ze gemeen: De passie voor Online Marketing. Zonder omhaal, zonder fratsen. Supair Marketing. Hou het luchtig. Rheastraat 27 Tilburg, Noord-Brabant +31 (0)

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Dit ebook is een uitgave van Supair Marketing

Dit ebook is een uitgave van Supair Marketing INHOUD Voorwoord Pagina 3 Introductie Pagina 4 SEO Mythes Pagina 5 Conclusie Pagina 22 Het Team Pagina 23 VOORWOORD In het afgelopen decennium van SEO hebben we een opmerkelijke verandering waargenomen

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Nooit meer koude acquisitie Kennismakingsbrochure Bloemen maken nectar die precies de gewenste doelgroep aantrekt Wat is jouw nectar? Inhoud 1. Voor wie is

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

SEO & Retail Hoe maak je het verschil?

SEO & Retail Hoe maak je het verschil? SEO & Retail Hoe maak je het verschil? Eduard Blacquière Senior SEO Consultant, OrangeValley 8 maart 2012 Zoekmachine optimalisatie (SEO) 1 2 3 Personalisatie Social search Social search 1,6 miljard zoekopdrachten

Nadere informatie

Niemand zit te wachten op reclame of branded content.

Niemand zit te wachten op reclame of branded content. Niemand zit te wachten op reclame of branded content. Wie kunnen we nog vertrouwen? Bedrijven maken hele mooie beloften, maar kunnen het vervolgens niet waarmaken. Klanten worden teleurgesteld. Waar klanten

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

5 pijlers onder een bloeiende praktijk. Het fundament bepaalt de hoogte!

5 pijlers onder een bloeiende praktijk. Het fundament bepaalt de hoogte! 5 pijlers onder een bloeiende praktijk Het fundament bepaalt de hoogte! 5 basisstappen voor een gezonde praktijk 1) Wie ben jij en wie is jouw ideale klant 2) Een strategisch productaanbod 3) Werken met

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Een online jaarverslag maken

Een online jaarverslag maken Een online jaarverslag maken Index Voordelen van een online jaarverslag 3 Voordelen 3 Online jaarverslag in 4 eenvoudige stappen 4 Creëer draagvlak binnen je organisatie 4 Doelen en strategie vertalen

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

Marketing van uw eigen boek

Marketing van uw eigen boek Relatiedag 2013 Relatiedag 2013 Sessie: Marketing van uw eigen boek Jos Groenendaal Marketing 10/25/2013 2 Marketing van uw eigen boek In deze sessie: 1. Gaan we het zo praktisch mogelijk houden 2. Gaan

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper

Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Tom Zoethout Internet Marketing Specialist Internet Marketing als onderdeel van de bedrijfsvoering 2 1 Internet Marketing als onderdeel van de

Nadere informatie

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Handleiding whitepaper schrijven Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Inhoud Inleiding... 3 Wat is een whitepaper?... 3 Kies het juiste onderwerp... 4 Voordat je gaat schrijven... 4 Gegevens

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

TURBO SEO. Op weg naar #1 in Google. SEO methode door Erwin Sigterman

TURBO SEO. Op weg naar #1 in Google. SEO methode door Erwin Sigterman TURBO SEO Op weg naar #1 in Google SEO methode door Erwin Sigterman Hoi SEO helden, Allereerst, bedankt voor de aanschaf van TURBO SEO. Dit document zal je verder kunnen helpen om gevonden te kunnen worden

Nadere informatie

Training Kom hoger in Google (SEO)

Training Kom hoger in Google (SEO) Training Kom hoger in Google (SEO) Meer klanten en omzet door een beter vindbare website Waarom is hoger scoren in Google belangrijk? Zoekmachines als Google spelen een essentiële rol op internet. Ze helpen

Nadere informatie

De wereld van online communicatie anno. 13 augustus 2014

De wereld van online communicatie anno. 13 augustus 2014 ! De wereld van online communicatie anno! 13 augustus 2014 Anne Marie Hazenberg @AMH010 @NewMediaBrains @SoMeMonteur amh@newmediabrains.com www.newmediabrains.com Online brains 15 professionals meer dan

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN Je zelf presenteren. Ook wel eens druk geweest met het maken van een pitch? Of zelfs meerdere voor verschillende situaties? We weten allemaal dat dit

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid?

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Kennissessie zoekmachinemarketing (SEM) Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Sander Lems Online Marketing Consultant Oxfam Novib netwerkbijeenkomst bedrijvenambassadeurs Olympisch stadion, Amsterdam

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

Webpositie....als u weet wat uw concurrenten doen kunt u het altijd beter doen...

Webpositie....als u weet wat uw concurrenten doen kunt u het altijd beter doen... Webpositie...als u weet wat uw concurrenten doen kunt u het altijd beter doen... SEO INTERNET MARKETING "Ik heb een website maar die kost mij alleen maar geld" Webpositie === Definitie === Webpositie

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Business Brochure. Maak kennis met onze services TESWIK

Business Brochure. Maak kennis met onze services TESWIK C R E AT I VE M A R K E T I N G Business Brochure Maak kennis met onze services Teswik is jouw brug naar een succesvol online profiel. Wij zorgen ervoor dat jouw online boodschap aankomt, jouw klanten

Nadere informatie

1 2 3 Wellicht bent u de term Inbound Marketing al een paar keer tegengekomen. Dat kan kloppen, want er is steeds meer aandacht voor deze nieuwe vorm van marketing! Inbound Marketing werkt op een hele

Nadere informatie

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Inbound vs. outbound marketing 3 2. Wat is inbound marketing? 4 3. Marketing tijdens een recessie 6 4. Inbound marketing in 2012 7 Over de auteur: Dennis

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

Internet Marketing Model

Internet Marketing Model Internet Marketing Model Het Internet Marketing model is een handig model en geeft een goed beeld van de Internet Marketing middelen en mogelijkheden. In dit model wordt beschreven wat het belang is van

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Klantgericht (online) communiceren. in 5 stappen. Whitepaper

Klantgericht (online) communiceren. in 5 stappen. Whitepaper Klantgericht (online) communiceren in 5 stappen Whitepaper Index Klantgericht communiceren in 5 stappen 3 Klantgericht communiceren, waarom zou ik? 4 Aan de slag! 5 5-stappenplan klantgericht communiceren

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

Webfixers Website Whitepaper

Webfixers Website Whitepaper Versie 2.1 jun 16 Webfixers Website Whitepaper Alles wat je moet weten om je website te laten doen wat je verwacht En wat je moet weten om te voorkomen dat je net als meer dan 50% van de ZZP ers en MKB

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Zo werkt conversie optimalisatie!

Zo werkt conversie optimalisatie! Zo werkt conversie optimalisatie! Haal jij al optimaal resultaat uit je bezoekers? Veel ondernemers laten kansen liggen. Dat is niet vreemd maar wel jammer. Als je met dit werkblad en de checklist aan

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Dienst of product meer zichtbaar via bloggen. Suheyla Tunc

Dienst of product meer zichtbaar via bloggen. Suheyla Tunc Dienst of product meer zichtbaar via bloggen Suheyla Tunc Wat is bloggen, weblog, blog? - digitaal dagboek - een interactief systeem: een inleiding met een reactiemogelijkheid - naam voor een website met

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Ik wil u beter leren kennen... 2 H2 Start van de relatie: kennismaken... 3 H3 Personalisatie: altijd weten wie ik ben... 4 H4 Profielverrijking: weten wat mij interesseert...

Nadere informatie

Contentmarketing @ Deli XL

Contentmarketing @ Deli XL Anouk Beeren, manager e commerce & merchandising Contentmarketing @ Deli XL Page 1 Page 2 Anouk Beeren Anouk Beeren Manager e-commerce & merchandising @AnoukOnline Page 3 Onderwerpen Achtergrond van de

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie