KA WAREGEM / PROJECTNUMMER G

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KA WAREGEM / PROJECTNUMMER 056-000.G"

Transcriptie

1 SCHOLEN VAN MORGEN Meer info over de 10 schoolbouwprojecten zoals aangeleverd door de afgevaardigd bouwheer DBFM Scholen van Morgen : Gemeente Oppervlakte in m² Totale investeringskost incl. BTW Waregem 2595 m² ,35 Neerpelt 2168 m² ,51 Roeselare 2007 m² ,76 Izegem 1407 m² ,25 's Gravenwezel 5200 m² ,52 Mol 2336 m² ,09 Kortrijk 2470 m² ,27 Herentals 9924 m² ,95 Kortrijk 5291 m² ,52 Eeklo m² , m² ,89 KA WAREGEM / PROJECTNUMMER G De school heeft twee vestigingsplaatsen, de Westerlaan en de Molenstraat, die op enkele honderden meter van elkaar liggen. Alle theoretische vakken gaan door in de Westerlaan, zowel voor ASO, TSO als BSOleerlingen. Ook de middagpauzes gaan door in de Westerlaan. De leerlingen verhuizen tijdens de pauzes van de ene vestigingsplaats naar de andere. In totaal maken ca 120 leerlingen gebruik van de praktijklokalen, weliswaar niet allemaal op hetzelfde moment. De volledige schoolbevolking bedraagt jaarlijks tussen de 200 en 250 leerlingen. In de Molenstraat gaan de praktijklessen door van volgende richtingen: TSO Elektromechanica, Sociale en Technische wetenschappen en Industriële wetenschappen; BSO hout, metaal, kleding, voeding-verzorging. Daarnaast worden ook de lessen L.O. voor alle leerlingen in de Molenstraat gegeven. De gebouwen in de Molenstraat bestaan uit een oud fabrieksgebouw, aangevuld met barakken.

2 Er is ook een loods die ingericht werd voor de lessen L.O.. Alles is echter in zeer bedenkelijke staat. Nieuwbouw van een school voor GO!, Scholengroep 24, van m² voor klas-, vaklokalen, kleedkamers en technische ruimte en een sportzaal van 776 m². Daarnaast voorziet het project de aanleg van een aantal omgevingswerken: een overdekte speelplaats van 242 m², een open speelplaats van 190 m², een fietsenbergplaats van 71 m², 946 m² voor parkeer- en manoeuvreerruimte en m² voor andere niet-genormeerde omgevingswerken. Molenstraat 43 Waregem, 8790 BASISSCHOOL BOSEIND NEERPELT / PROJECTNUMMER V Stijgend leerlingenaantal door creëren woongebieden. Door gebrek aan middelen en nood aan lokalen werden préfab lokalen gebouwd en hob-units geplaatst. Deze lokalen voldoen niet meer. Het project omvat de vernieuwbouw van een kleuterschool en de uitbreiding van lagere school van 2168 m² met o.a. klas- en vaklokalen en refter. Daarnaast wordt een overdekte speelplaats van 113 m² aangelegd. Lepelstraat 23 Neerpelt, 3910 VRIJE MIDDELBARE SCHOOL ROESELARE / PROJECTNUMMER V Sint-Michiel heeft een ruim aanbod binnen de onderwijsvormen ASO/BTO/TSO (inclusief deeltijds onderwijs. Binnen de groep is er ook een school voor buitengewoon secundair onderwijs, opleidingen 3 en 4. In enkele jaren heeft het katholiek secundair onderwijs in de regio Roeselare-Ardooie zich omgevormd tot een hechte scholengroep. Met visie op de toekomst is een ruim en doorzichtig studieaanbod voor de regio in kaart gebracht.

3 Er wordt een brede waaier van studiemogelijkheden in vier onderwijsvormen : algemeen, technisch, beroepssecundair en buitengewoon secundair onderwijs geboden. De tien scholen werken intens samen op didactisch en organisatorisch vlak. Drie goed uitgeruste internaten (2 in Roeselare, 1 in Ardooie) staan open voor alle leerlingen van de scholengroep. Eén van deze scholen, het VMS/VMS eerste graad moet voor de helft van de uren lichamelijke opvoeding uitwijken naar externe locaties. De meeste van de collega-scholen binnen de inrichtende macht kennen een gelijkaardige situatie. Om hieraan te verhelpen wenst het schoolbestuur een sporthal op te richten. Hiervoor zijn gronden aangekocht die grenzen aan het bestaande schoolperceel. Het betreft uitsluitend nieuwbouw op een terrein waar alle aanwezige bebouwing moet afgebroken worden. In het project is ook de buitenaanleg op te nemen. De projectsite heeft een oppervlakte van 2.577m²; de sporthal kan een oppervlakte hebben van 45,70 m op 24 meter met een hoogte van 10,50 meter. Aanpalend is een ruimte mogelijk voor accommodaties van 9 op 41 meter met een hoogte van 4 meter. Het bouwen van de hal gebeurt op een terrein dat momenteel niet gebruikt wordt door de leerlingen. Er is dan ook geen overlast en geen noodzaak voor tijdelijke infrastructuur. Blekerijstraat 51 Roeselare, 8800 VRIJE BASISSCHOOL HEILIGE FAMILIE IZEGEM / PROJECTNUMMER V Gesubsidieerde Vrije Basisschool H Familie Nieuwbouw voor kleuterschool en administratieve ruimtes voor Heilige Familie Bosmolens. Hierin zijn o.a. een turnzaal van 109 m², een refter van 166 m² en m² voor klaslokalen en burelen opgenomen. Er wordt ook een overdekte speelplaats van 98m² aangelegd en een open speelplaats van 68 m². Leenstraat 110 Izegem, 8870

4 CAMPUS BUO ZONNEBOS S GRAVENWEZEL / PROJECTNUMMER G De school is een school van het GO!-onderwijs van de vlaamse gemeenschap en maakt deel uit van Scholengroep 3 Agora. De campus voor Buitengewoon Onderwijs Zonnebos is gelegen aan de Moerstraat 50, 2970 Schilde, net buiten de dorpskern van s-gravenwezel. Op de campus zijn enerzijds de SBSO Zonnebos, een school voor buitengewoon secundair onderwijs (BuSO), en anderzijds het Medisch Pedagogisch Instituut Zonnebos (MPI), waarin een basisschool voor buitengewoon onderwijs (BuBAO) gevestigd is, en een internaat voor leerlingen buitengewoon onderwijs (basis en secundair). Het internaat heeft, omwille van plaatsgebrek op de campus, nog vestigingsplaatsen in Schilde en in Deurne. In vergelijking met de fysische norm kampt de Campus Zonnebos sinds geruime tijd met een enorm tekort aan schoolgebouwen. Nieuwbouw van een GO!-school van m² voor het Buitengewoon Secundair Onderwijs en het Buitengewoon Basisonderwijs. De aanleg van omgevingswerken waarvan 585 m² overdekte speelplaats, m² open speelplaats, 47 m² fietsenberging en m² parkeer- en manoeuvreerruimte. Moerstraat 50 's-gravenwezel, 2970 SINT-LUTGARDISINSTITUUT MOL / PROJECTNUMMER V Het Sint-Lutgardisinstituut (SLIM) is gelegen in het centrum van Mol en maakt onderdeel uit van de scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Mol (KSOM). De school is gehuisvest in drie gebouwen op korte afstand van elkaar en een huis, omgebouwd tot een winkel voor het leerbedrijf, in de onmiddellijke omgeving van de school. De school heeft in hoofdzaak een noodzaak aan bijkomende lokalen ter vervanging van de tijdelijke modulelokalen. Het project behelst een nieuwbouw van 2403m², hoofdzakelijk nieuwe klaslokalen, praktijklokalen, ruimtes voor de leeronderneming, een open leercentrum, een vergaderzaal en burelen. Daarnaast is ook een overdekte speelplaats en fietsenberging voorzien.

5 Gasthuisstraat 3 Mol, 2400 SINT-AMANDSCOLLEGE EN DE PLEINSCHOOL KORTRIJK / PROJECTNUMMER V Vzw Schoolbestuur De Pleinschool & Sint-Amandscollege bestuurt een scholengroep van 8 administratieve secundaire scholen verdeeld over 7 vestigingsplaatsen. Vier zijn er in het centrum van Kortrijk gelegen, er is nog een campus in het zuiden van Kortrijk en nog 2 campussen in de buurgemeente Harelbeke. Vzw Schoolbestuur De Pleinschool & Sint-Amandscollege is ontstaan uit een fusie van 2 grote scholengroepen: De Pleinschool en het Sint-Amandscollege. Van bij de aanvang van de fusie werd infrastructuur als werkpunt vooropgesteld. Dit project omvat de renovatie van een oude kloostervleugel tot internaat met 60 kamers (1.870 m²) en de nieuwbouw van een refter (600 m²) voor de middenschool. Plein 14 Kortrijk, 8500 KATHOLIEK ONDERWIJS STAD HERENTALS (KOSH) / PROJECTNUMMER V Het secundair onderwijs van de scholengemeenschap kosh telt op dit ogenblik 5 secundaire vestigingen (met 6 administratieve scholen). Dit zijn allemaal 6-jarige scholen. De scholengemeenschap kosh heeft een structuurplan uitgewerkt waarbij er op termijn wordt overgegaan naar 2 vestigingen, namelijk een vestiging voor onze eerste graad (ongeveer leerlingen) en een vestiging 2de + 3de graad (ongeveer leerlingen). Nieuwbouw van een school voor KOsh van m² voor klas- en vaklokalen, refter en technische ruimten. Daarnaast omvat het project de aanleg van een aantal omgevingswerken: een overdekte speelplaats van 940 m², een open speelplaats van m², een fietsenberging van 772 m², m² voor parkeer en manoeuvreerruimte en m² voor andere niet-genormeerde omgevingswerken.

6 Collegestraat 37 Herentals, 2200 CVO VIVO KORTRIJK / PROJECTNUMMER V Het project wordt gedragen door drie afzonderlijke Centra voor VolwassenenOnderwijs (CVO) in Kortrijk. CVO HITEK biedt een brede waaier van opleidingsmogelijkheden (talen, HBO5, huishoudelijk onderwijs, bedrijfsbeheer, NT2) en geniet in de regio grote bekendheid als dé talenspecialist. CVO VSPW Kortrijk biedt in dagonderwijs sociale basisopleidingen, bijscholingen, verkorte trajecten en vorming op maat. CVO VIVO biedt van kortlopende cursussen tot diplomagerichte opleidingen, van hobbycursus tot professionele bijscholing. Ook een aangepast programma voor senioren is beschikbaar, net zoals maatwerk voor bedrijven. Het gemeenschappelijk project ligt op een zichtlocatie op de kleine ring: 'Kortrijk Weide'. Deze oude industriële site sluit aan bij het station, het stadscentrum en het gerechtsgebouw van Kortrijk. Het bouwterrein is opgenomen in een Masterplan voor dit stadsdeel. Voor Kortrijk Weide is specifiek een RUP in opmaak. Op de site wordt tevens het nieuwe politiekantoor gepland. Het gebouw dient zich in deze stedelijke context in te bedden. De nieuwbouw moet plaats bieden aan een ruim en divers publiek. Qua intensiteit zal het gebouw van s morgens vroeg tot s avonds bevolkt worden met groepen van volwassen publiek die in- en uitlopen: een flexibele, transparante en laagdrempelige toegankelijkheid is een noodzaak. Er is nood aan aanpasbare lokalen voor de specifieke behoeften van de verschillende centra met luchtige en lichtrijke lesruimtes. Duurzaamheid en energiezuinigheid is belangrijk: De nieuwbouw dient aan E-peil E60 te voldoen. Kortrijk Weide Kortrijk, 8500 SINT-ANNAINSTITUUT, SINT-LEONINSTITUUT, SINT- VINCENTIUS, OLV TEN DOORN EEKLO / PROJECTNUMMER V

7 Sint-Annainstituut (TSO/BSO/KSO) Sint-Leoinstituut (TSO/BSO/KSO) Sint-Vincentius (ASO) OLV ten Doorn (ASO) Deze 4 instellingen bevinden zich op hetzelfde domein, gelegen aan de Zuidmoerstraat 125, 9900 Eeklo. Onze tso-afdelingen zijn gehuisvest in de oude collegegebouwen. Die dateren uit het begin of het midden van de vorige eeuw en zijn of bouwvallig of niet meer van die aard dat leerlingen er nog in een eigentijdse context onderwijs kunnen volgen. De materiële omstandigheden ervan zijn pover zodat ouders, leerlingen, leraren ernstige bezwaren maken tegen de ingebruikname van betrokken lokalen.de tso-bso-afdeling groeit: ze telt momenteel zowat 1150 leerlingen. De aso-afdeling zit in een recenter gebouw dat echter grote tekorten vertoont, o.m. op het vlak van rationeel energiegebruik. De aso-afdeling telt 750 leerlingen. De aanleg van de zuidelijke ringweg rond Eeklo (gepland voor 2014) zal ertoe leiden dat de verkeersafwikkeling rond ons schoolterrein voor vandaag 520 basisschool-leerlingen en 2700 leerlingen uit het secundair onderwijs, helemaal zal wijzigen. Aan de kant van de zuidelijke ringweg komt véél meer autoverkeer; aan de stadskant moet het veel autoluwer en voetgangers- en fietsvriendelijker worden. De nieuwe bouw- en omgevingswerken (parkeerbeleid, scheiden van verkeersstromen op de campus) spelen daarop in. Het bouwproject dat we indienen omvat de bouw van twee vierkante gebouwen met identieke indeling van vier bouwlagen en de substantiële vernieuwbouw van een bestaand schoolgebouw. Het gaat om 10100m2 (5500m² vernieuwbouw en 4600m² nieuwbouw). Dit bouwproject zal de Agionwachtlijst op aanzienlijke wijze verkorten. Er is reeds overleg geweest met de brandweer voor verbeterde veiligheid en met de Stad opdat de bouwactiviteiten sporen met de plannen van de Stad op het vlak van mobiliteit, duur-zaamheid. Het hier voorgestelde DBFM-project omvat een belangrijk volume slopingswerken (niet langer aangepaste en energieverslindende gebouwen). Die worden op dezelfde plaatsen gedeeltelijk vervangen door twee compacte gebouwen met vier verdiepingen: geconcipieerd met twee vaste kernen voor de verticale circulatie en vrij indeelbare draagvloeren zodat de gebouwen tijdens hun levenscyclus makkelijk aan te passen zijn. Na voltooiing van de eerste fase zal aan de fysische normen voor de schoolgebouwen worden voldaan. Dit alles vormt een fase in het masterplan dat de toekomst van de hoofdvestigingsplaats school op korte en middellange termijn moet veilig stellen. Het gaat over een omvangrijke campus (19 ha) in het centrum van Eeklo. Het schoolbestuur hanteerde volgende criteria bij de afweging van mogelijkheden: voldoende omvang, nieuwbouw en/of substantiële vernieuwbouw, aflijnbaarheid, tekort aan kwaliteitsvolle oppervlakte, streven naar vernieuwing en maatschappelijke meerwaarde, financiële haalbaarheid, sporen met de doelen van de school, pedagogische hefbomen en toekomstgerichtheid. Ook de scheiding van verkeersstromen en de levenscyclusbenadering van de gebouwen werden als belangrijke elementen meegenomen in de beslissing. Op de campus wordt een groene centrale binnenas gecreëerd voor "zacht" verkeer waarop bestaande en nieuwe gebouwen worden geënt. Het mechanisch verkeer, logistiek, hulpdiensten gebeuren langs een ringweg rond de gebouwen die aansluit op de geplande ring rond Eeklo. Het plan kadert in het gemeentelijk structuurplan van de stad Eeklo.

8 Zuidmoerstraat 125 Eeklo, 9900

Scholencampus Kortrijk ABSCIS Architecten bvba. OPEN OPROEP onderwijstype vrij gesubsidieerd onderwijs

Scholencampus Kortrijk ABSCIS Architecten bvba. OPEN OPROEP onderwijstype vrij gesubsidieerd onderwijs OPEN OPROEP onderwijstype vrij gesubsidieerd onderwijs Scholencampus Kortrijk ABSCIS Architecten bvba onderwijsgraad aso, bso, tso adres Diksmuidekaai 6 en Plein 14 8500 Kortrijk opdrachtgever DBFM Scholen

Nadere informatie

OVERZICHT MET HET KSOO BOUWEN AAN DE TOEKOMST KLAVERTJE VIER OVERZICHT. Een juridische entiteit 11/06/2012. Het KSOO. De noodzaak om te bouwen

OVERZICHT MET HET KSOO BOUWEN AAN DE TOEKOMST KLAVERTJE VIER OVERZICHT. Een juridische entiteit 11/06/2012. Het KSOO. De noodzaak om te bouwen MET HET KSOO BOUWEN AAN DE TOEKOMST KLAVERTJE VIER DINSDAG 5 JUNI 2012 Het KSOO Een juridische entiteit Het KSOO intern Het KSOO extern Het KSOO Een juridische entiteit Een juridische entiteit Het KSOO

Nadere informatie

Met een nieuw elan voor het technisch onderwijs

Met een nieuw elan voor het technisch onderwijs De Bernardusscholen groeien naar een hervormd secundair onderwijs Met een nieuw elan voor het technisch onderwijs De hervorming: iets voor morgen? De hervorming van het secundair onderwijs stond de laatste

Nadere informatie

Hoofdstructuur BuBaO. Moerstraat 50_ 'S GRAVENWEZEL telefoon fax

Hoofdstructuur BuBaO. Moerstraat 50_ 'S GRAVENWEZEL telefoon fax Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

De onderwijsinspectie komt in het schooljaar tijdens periode P04 (5/11-11/11) naar

De onderwijsinspectie komt in het schooljaar tijdens periode P04 (5/11-11/11) naar basinderwijs KOEPEL: Federatie van Onafhankelijke Pluralistische en Emancipatorische Methodescholen 128629 - De Wonder-wijzer te ZUTENDAAL 128611 - Vrije Basisschool - De Wonder-Wijzer te ZUTENDAAL bao

Nadere informatie

Leerlingenaantallen basis- en

Leerlingenaantallen basis- en Leerlingenaantallen basis- en secundair onderwijs Duiding bij de beschikbare tabellen op de website onderwijsstatistieken Op basis van een aantal Excel-tabellen kan je leerlingenaantallen per school opzoeken

Nadere informatie

Een nieuw sportcomplex als schakel tussen school en gemeente

Een nieuw sportcomplex als schakel tussen school en gemeente Sint-Aloysiusinstituut Geel ASO TSO - BSO KULeuven 2 de MASTER EINDPROJECT Docenten Peggy Winkels en Henk de Smet Steven Claes Bram Verstreken situering Het Sint-Aloysiusinstituut in het centrum van Geel

Nadere informatie

En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro

En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro Het Nieuwsblad 4 oktober 2017 En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro Groenhove bouwt nieuwbouw en verlaat Jozef Duthoystraat Het directiecomité met achter hen het stuk grond waarop de nieuwbouw

Nadere informatie

Motivering bij de bouwaanvraag in aanvulling op aanvraagdocument MOTIVERING. TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan Sint-Agatha-Berchem

Motivering bij de bouwaanvraag in aanvulling op aanvraagdocument MOTIVERING. TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan Sint-Agatha-Berchem MOTIVERING TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan 213 1082 Sint-Agatha-Berchem tijdens de verbouwing van de UNESCO-basisschool te Koekelberg GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Tijdelijke huisvesting

Nadere informatie

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair Walburg, Hamont-Achel Dommelhof, Neerpelt Palethe, Overpelt Infoavond Basisonderwijs scholen of campussen WICO campus Salvator Hamont-Achel WICO campus

Nadere informatie

Scholenbouwprojecten die in aanmerking komen voor het DBFM-programma Tweede oproep Vrij Gesubsidieerd Onderwijs

Scholenbouwprojecten die in aanmerking komen voor het DBFM-programma Tweede oproep Vrij Gesubsidieerd Onderwijs Scholenbouwprojecten die in aanmerking komen voor het DBFM-programma Tweede oproep Vrij Gesubsidieerd Onderwijs nr. inrichtende macht bouwlocatie onderwijsniveau brutooppervlakte (m²) cumulatie oppervlakte

Nadere informatie

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 goed kiezen is als een puzzel maken zorg ervoor dat je alle goede puzzelstukjes verzamelt Kiezen voor het secundair onderwijs

Nadere informatie

STUDIERICHTINGEN TWEEDE GRAAD

STUDIERICHTINGEN TWEEDE GRAAD STUDIERICHTINGEN TWEEDE GRAAD WICO Campus Sint-Hubertus Stationsstraat 25 3910 NEERPELT Tel. +32 11 64 07 01 Fax +32 11 64 41 46 info@shn.wico.be www.shn.wico.be www.wico.be STUDEREN IN DE TWEEDE GRAAD

Nadere informatie

... de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter Ideaal.

... de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter Ideaal. ... de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter Ideaal.... kwaliteitsvol, innovatief onderwijs met een aanbod voor élk talent Ideaal.... een waaier van hedendaagse, toekomstgerichte

Nadere informatie

afkortingen VGO Gesubsidieerd Vrij Onderwijs

afkortingen VGO Gesubsidieerd Vrij Onderwijs afkortingen ASO Algemeen secundair onderwijs BIS Begeleid Individueel Studeren B.O. Buitengewoon onderwijs BSO Beroepssecundair onderwijs Bu.S.O. Buitengewoon secundair onderwijs BVJ Beroepsvoorbereidend

Nadere informatie

TABELLEN. Deel 1. LEERLINGEN. Buitengewoon lager onderwijs : Schoolbevolking naar type... 88

TABELLEN. Deel 1. LEERLINGEN. Buitengewoon lager onderwijs : Schoolbevolking naar type... 88 AFKORTINGEN ASO BIS B.O. BSO Bu.S.O. BVJ CLB CVO DBSO DKO GAS GGS GO GOK G.ON. HBO KSO NaPCO NGK OGO OVSG POVPO Se-n-Se TSO VDAB VGO VLIR VONAC VRK VSKO Algemeen secundair onderwijs Begeleid Individueel

Nadere informatie

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 ZICHT VANAF DE N80 masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 CONCEPT CONCEPT MASTERPLAN De site van het kasteel Van Peten is een terrein van 6 ha groot. Komende van Velm toont

Nadere informatie

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN Je leest een tekst over de organisatie en de structuur van het onderwijs in Vlaanderen. Wat moet je doen? 1. Kijk naar de woordenlijst op blad 1 (deze pagina) 2. Lees eerst de

Nadere informatie

WICO Campus Sint-Hubertus Stationsstraat 25 3910 NEERPELT. Tel. +32 11 64 07 01 Fax +32 11 64 41 46. info@shn.be www.shn.be www.wico.

WICO Campus Sint-Hubertus Stationsstraat 25 3910 NEERPELT. Tel. +32 11 64 07 01 Fax +32 11 64 41 46. info@shn.be www.shn.be www.wico. STUDIERICHTINGEN TWEEDE GRAAD 2011-2012 WICO Campus Sint-Hubertus Stationsstraat 25 3910 NEERPELT Tel. +32 11 64 07 01 Fax +32 11 64 41 46 info@shn.be www.shn.be www.wico.be STUDEREN IN DE TWEEDE GRAAD

Nadere informatie

Barnum en VISO kiezen voor samenwerking 26 februari 2019

Barnum en VISO kiezen voor samenwerking 26 februari 2019 Barnum en VISO kiezen voor samenwerking 26 februari 2019 Kerntekst De raad van bestuur van scholengroep Sint-Michiel geeft groen licht aan Barnum en VISO om zowel pedagogisch als op het vlak van infrastructuur

Nadere informatie

vrij katholiek onderwijs schooljaar Resultaten van de spoedtelling D

vrij katholiek onderwijs schooljaar Resultaten van de spoedtelling D ALGEMEEN ONDERWIJSBELEID vrij katholiek onderwijs schooljaar 2013-2014 Resultaten van de spoed D e Cel Gegevensbeheer van de Dienst Informatica heeft in samenspraak met de Verbonden en de diocesen opnieuw

Nadere informatie

Barnum en VISO kiezen voor samenwerking 26 februari 2019

Barnum en VISO kiezen voor samenwerking 26 februari 2019 Barnum en VISO kiezen voor samenwerking 26 februari 2019 Kerntekst De raad van bestuur van scholengroep Sint-Michiel geeft groen licht aan Barnum en VISO om zowel pedagogisch als op het vlak van infrastructuur

Nadere informatie

TABELLEN. Deel 1. LEERLINGEN

TABELLEN. Deel 1. LEERLINGEN AFKORTINGEN ASO BIS B.O. BSO BuSO BVJ CLB CVO DBSO DKO EVC EVK GAS GGS GO GOK GON HBO KSO NaPCO NGK OGO OVSG POVPO Se-n-Se TSO VDAB VGO VLIR VONAC VRK VSKO Algemeen secundair onderwijs Begeleid Individueel

Nadere informatie

De onderwijsinspectie komt in het schooljaar tijdens periode P06 (3/12-9/12) naar

De onderwijsinspectie komt in het schooljaar tijdens periode P06 (3/12-9/12) naar basisonderwijs KOEPEL: GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap 113852 - GO! scholengroep Rivierenland te BORNEM 935 - GO! basisschool 't Kasteeltje te PUURS bao 113861 - GO! scholengroep Fluxus te TURNHOUT

Nadere informatie

TABELLEN. Deel 1. LEERLINGEN

TABELLEN. Deel 1. LEERLINGEN AFKORTINGEN ASO BIS B.O. BSO Bu.S.O. BVJ CLB CVO CVPO DBSO DKO GAS GGS GO GOK G.ON. KSO NaPCO NGK OGO OSP OVSG POVPO TSO VDAB VGO VLIR VONAC VRK VSKO Algemeen secundair onderwijs Begeleid Individueel Studeren

Nadere informatie

Hierbij meld ik u dat ik akkoord ga met de subsidiëring van bovenvermelde opdracht met uitsluiting van:

Hierbij meld ik u dat ik akkoord ga met de subsidiëring van bovenvermelde opdracht met uitsluiting van: Brussel, 7/05/2014 VZW Sint-Ludgardisschool Merksem Du Chastellei 48 2170 MERKSEM Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) V.20380 5 Vragen naar E-mail Telefoonnummer Valerie De Slegte Valerie.DeSlegte@agion.be

Nadere informatie

... de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter Ideaal.

... de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter Ideaal. ... de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter Ideaal.... kwaliteitsvol, innovatief onderwijs met een aanbod voor élk talent Ideaal.... een waaier van hedendaagse, toekomstgerichte

Nadere informatie

30 jaar onderhoud m² 90 % nieuwbouw 10 % renovatie. Even opfrissen!? DBFM = Design, Build, Finance, Maintain.

30 jaar onderhoud m² 90 % nieuwbouw 10 % renovatie. Even opfrissen!? DBFM = Design, Build, Finance, Maintain. Even opfrissen!? DBFM = Design, Build, Finance, Maintain Projecten van 800m² tot 27.500 m² PROJECTS Over heel Vlaanderen 625.000 m² 90 % nieuwbouw 10 % renovatie BUILDINGS 30 jaar onderhoud PROJECTEN IN

Nadere informatie

Een typologisch onderzoek naar de relatie tussen theorieklassen en praktijklokalen

Een typologisch onderzoek naar de relatie tussen theorieklassen en praktijklokalen Middenschool en Koninklijk Atheneum D Hek Landen ASO TSO BSO UGent 1 ste MASTER SUMMERCLASS Docenten Jelle Laverge, Maarten Van Den Driessche, Bart Verschaffel en Wouter Willems Concept: Bert Goetvinck

Nadere informatie

MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE

MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE BASISSCHOLEN INTERNAAT KINDHEID JESU SCHOTEN SINT-MICHIELSCOLLEGE SCHOTEN SINT-MICHIELSCOLLEGE BRASSCHAAT SINT-LUDGARDISSCHOOL MERKSEM SINT-LUDGARDISSCHOOL ANTWERPEN MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE MARIS

Nadere informatie

Onze scholengroep. in kengetallen 2013-2014. www.sint-rembert.be. Basisscholen. Kinderopvang. Secundaire scholen. Internaat. Peda

Onze scholengroep. in kengetallen 2013-2014. www.sint-rembert.be. Basisscholen. Kinderopvang. Secundaire scholen. Internaat. Peda Onze scholengroep in kengetallen 2013-2014 Basisscholen t Vlot Oefenschool BLO de Torretjes De Tweesprong Driekoningen Sint-Henricus Ten Parke Wijnendale Kinderopvang De Hermelijn IBO Centrum t Koornbloempje

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs van het Gemeenschapsonderwijs - Woudlucht te Leuven

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs van het Gemeenschapsonderwijs - Woudlucht te Leuven Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Een unieke school op een unieke plek. KTA Zwijndrecht Cenflumarin TSO-BSO. situering. Sint-Lucas Brussel 2 de Master Eindproject Docent Dag Boutsen

Een unieke school op een unieke plek. KTA Zwijndrecht Cenflumarin TSO-BSO. situering. Sint-Lucas Brussel 2 de Master Eindproject Docent Dag Boutsen KTA Zwijndrecht Cenflumarin TSO-BSO Sint-Lucas Brussel 2 de Master Eindproject Docent Dag Boutsen PROJECT 1 Lies Saldien PROJECT 2 Michaël Noots situering Het KTA Zwijndrecht Cenflumarin biedt samen met

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

TABELLEN. Deel 1. LEERLINGEN

TABELLEN. Deel 1. LEERLINGEN AFKORTINGEN ASO BIS B.O. BSO Bu.S.O. BVJ CLB CVO CVPO DBSO DKO GAS GGS GO GOK G.ON. KSO NaPCO NGK OGO OSP OVSG POVPO TSO VDAB VIZO VGO Vl.I.R VOCB VONAC VRK VSKO Algemeen secundair onderwijs Begeleid Individueel

Nadere informatie

De onderwijsinspectie komt in het schooljaar tijdens periode P07 (8/1-14/1) naar

De onderwijsinspectie komt in het schooljaar tijdens periode P07 (8/1-14/1) naar basinderwijs KOEPEL: GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap 113829 - Invento GO! scholengroep te ZANDHOVEN 588 - GO! leefschool 't Zandhofje Zandhoven te ZANDHOVEN bao 113861 - GO! scholengroep Fluxus

Nadere informatie

ARC17 ARCHITECTUUR AWARD KOSH HERENTALS

ARC17 ARCHITECTUUR AWARD KOSH HERENTALS ARC17 ARCHITECTUUR AWARD KOSH HERENTALS 2 ARC17 ARCHITECTUUR AWARD KOSH HERENTALS KOSH HERENTALS (Katholiek Onderwijs Stad Herentals) Schoolontwerp voor een campus eerste graad een campus waar leerlingen

Nadere informatie

Basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer opent buitengewoon schoolgebouw voor buitengewone leerlingen

Basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer opent buitengewoon schoolgebouw voor buitengewone leerlingen Basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer opent buitengewoon schoolgebouw voor buitengewone leerlingen Op woensdag 7 februari 2018 opent basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer officieel de spiksplinternieuwe

Nadere informatie

Brede schoolsite Nieuwland

Brede schoolsite Nieuwland www.zampone.be info@zampone.be 02 256 33 41 scheldestraat 62 1080 brussel Brede schoolsite Nieuwland LOCATIE Adres project Nieuwland 194, 1000 Brussel OPDRACHTGEVER Naam opdrachtgever VZW Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Het secundair onderwijs in cijfers

Het secundair onderwijs in cijfers Het secundair onderwijs in cijfers Schooljaar 2010-2011 Sara Vertommen Opdrachtgever: Algemeen Onderwijsbeleid Stad Antwerpen, Lerende Stad en Lokaal Overlegplatform Vlaamse Gemeenschap, Departement Onderwijs

Nadere informatie

Bijna leerlingen en hun ouders kiezen voor katholiek basis- en secundair onderwijs

Bijna leerlingen en hun ouders kiezen voor katholiek basis- en secundair onderwijs Stafdienst Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL +32 2 507 06 19 www.katholiekonderwijs.vlaanderen Analyse septembertelling schooljaar 2018-2019 18 september 2018 Bijna 743 000 leerlingen en hun ouders kiezen voor

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van MPI van het Go! Zonnebos te Schilde

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van MPI van het Go! Zonnebos te Schilde Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Bestuurlijke optimalisering en schaalvergroting in het katholiek onderwijs. Hoorzitting Commissie Onderwijs 17 mei 2017

Bestuurlijke optimalisering en schaalvergroting in het katholiek onderwijs. Hoorzitting Commissie Onderwijs 17 mei 2017 Bestuurlijke optimalisering en schaalvergroting in het katholiek onderwijs Hoorzitting Commissie Onderwijs 17 mei 2017 De drie grote werven van Katholiek Onderwijs Vlaanderen Doel: ook in de toekomst een

Nadere informatie

Raad van Bestuur. Samenvatting RVB 2005 12 13 (137-156) Raad van Bestuur vergadering van 2005-12 - 13 AANWEZIG: effectieve leden: administratief:

Raad van Bestuur. Samenvatting RVB 2005 12 13 (137-156) Raad van Bestuur vergadering van 2005-12 - 13 AANWEZIG: effectieve leden: administratief: Raad van Bestuur Samenvatting RVB 2005 12 13 (137-156) Raad van Bestuur vergadering van 2005-12 - 13 AANWEZIG: effectieve leden: effectieve leden: Deskundige leden: met raadgevende stem: De Bruyn Dirk,

Nadere informatie

De onderwijsinspectie komt in het schooljaar tijdens periode P05 (19/11-25/11) naar

De onderwijsinspectie komt in het schooljaar tijdens periode P05 (19/11-25/11) naar basinderwijs KOEPEL: GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap 113861 - GO! scholengroep Fluxus te TURNHOUT 737 - GO! basisschool De Luchtballon te GEEL bao 104646 - VZW Katholiek Onderwijs Wetteren te

Nadere informatie

Bekijk de fotovoorbeelden van lesruimtes ter inspiratie bij het bepalen van het aantal beschikbare plaatsen

Bekijk de fotovoorbeelden van lesruimtes ter inspiratie bij het bepalen van het aantal beschikbare plaatsen Capaciteitsmonitor 2018 Bekijk de fotovoorbeelden van lesruimtes ter inspiratie bij het bepalen van het aantal beschikbare plaatsen Ter ondersteuning bij het in kaart brengen van het aantal beschikbare

Nadere informatie

vrij katholiek onderwijs schooljaar Resultaten van de spoedtelling

vrij katholiek onderwijs schooljaar Resultaten van de spoedtelling ALGEMEEN ONDERWIJSBELEID vrij katholiek onderwijs schooljaar 21213 Resultaten van de spoed D e Cel Gegevensbeheer van de Dienst Informatica heeft in samenspraak met de Verbonden en de diocesen opnieuw

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 18 december 2015

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 18 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 18 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

Verslag schoolraad dinsdag 24 februari 2015

Verslag schoolraad dinsdag 24 februari 2015 Verslag schoolraad dinsdag 24 februari 2015 Aanwezig: Ivo Marnef Hilde Claes - Erik Van de Voorde Tom Brusselmans Pascale Aerts Liesbeth Van der Auwera Gert-Jan De Caluwé Diana Somers Lenne De Graeve Astrid

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Doelstellingen van de maatregelen uit cao XI De praktijkschok verminderen door een betere en meer kwaliteitsvolle aanvangsbegeleiding

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

2. Zijn er scholen die voor hun isolatie werken met een derdebetalersysteem? Zo ja, hoeveel? En wat zijn daar de bevindingen?

2. Zijn er scholen die voor hun isolatie werken met een derdebetalersysteem? Zo ja, hoeveel? En wat zijn daar de bevindingen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 125 van MERCEDES VAN VOLCEM datum: 27 november 2014 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Isolatie schoolgebouwen Investeringen

Nadere informatie

STUDIERICHTINGEN DERDE GRAAD

STUDIERICHTINGEN DERDE GRAAD STUDIERICHTINGEN DERDE GRAAD WICO Campus Sint-Hubertus Stationsstraat 5 90 NEERPELT Tel. + 6 07 0 Fax + 6 6 info@shn.wico.be www.shn.wico.be www.wico.be STUDEREN IN DE DERDE GRAAD VAN HET ASO Het doel

Nadere informatie

Twee nieuwe Gentse basisscholen

Twee nieuwe Gentse basisscholen Twee nieuwe Gentse basisscholen De komende jaren wil het Gentse stadsbestuur fors investeren in de bouw van nieuwe scholen. Net zoals in de rest van Vlaanderen, is de nood aan nieuwe scholen in Gent groot.

Nadere informatie

Vernieuwde Freinetschool 't Groen Drieske opent haar deuren

Vernieuwde Freinetschool 't Groen Drieske opent haar deuren Vernieuwde Freinetschool 't Groen Drieske opent haar deuren Op woensdag 6 september 2017 opent het vernieuwde 't Groen Drieske in Gentbrugge officieel haar deuren. In het kader van gedeeld gebruik van

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van WICO te Neerpelt

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van WICO te Neerpelt Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Doelgroepsimulatie: stand van zaken maart Huidige doelgroep: leerlingen en leraren (TTT) Extra doelgroepen?

Doelgroepsimulatie: stand van zaken maart Huidige doelgroep: leerlingen en leraren (TTT) Extra doelgroepen? Doelgroepsimulatie: stand van zaken maart 2019 Huidige doelgroep: leerlingen en leraren (TTT) (1) Gewoon voltijds SO: leerlingen 3de graad tso en bso (incl. modulair onderwijs niveau 3de graad, Se-n-Se

Nadere informatie

Nieuwbouw basisschool De Klavertjes opent de deuren

Nieuwbouw basisschool De Klavertjes opent de deuren Nieuwbouw basisschool De Klavertjes opent de deuren Nieuwbouw De Klavertjes opent de deuren. De nieuwbouw omvat een basisschool, een buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Wat ooit startte met

Nadere informatie

Nieuwsbrief KOBArT HTCT. HT²O en PT²O

Nieuwsbrief KOBArT HTCT. HT²O en PT²O Editie 2, jaargang 1 december 2018 Nieuwsbrief KOBArT HTCT Het lijkt nog verdacht stil op onze nieuwe High Tech Campus aan de Kempenlaan 36 in Turnhout. Er worden echter met heel wat partners volop plannen

Nadere informatie

Officiële opening nieuwbouw Freinetmiddenschool Gent

Officiële opening nieuwbouw Freinetmiddenschool Gent Officiële opening nieuwbouw Freinetmiddenschool Gent Aan de Offerlaan is een nieuw schoolgebouw voor de nieuwe Freinetmiddenschool Gent verrezen. De nieuwbouw biedt ruimte aan 300 leerlingen en is een

Nadere informatie

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM HEILIG HART COLLEGE WAREGEM CONCEPTVORMING 1 PROBLEEMSTELLING SCHOOLSITE 2 ARCHITECTURAAL CONCEPT 3 STEDENBOUWKUNDIG CONCEPT 4 BUITENRUIMTE DE SPEELPLAATS KOMT TOT LEVEN 5 FASE 1 vs. MASTERPLAN DOORSNEDE

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van het

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Visietekst rond de samenwerking tussen het basisonderwijs en het secundair onderwijs

Visietekst rond de samenwerking tussen het basisonderwijs en het secundair onderwijs Visietekst rond de samenwerking tussen het basisonderwijs en het secundair onderwijs Inleiding: De pedagogische begeleiding heeft voor volgende jaren de samenwerking tussen BaO en SO als prioriteit gekozen.

Nadere informatie

Advies over het voorontwerp van decreet betreffende de inhaalbeweging voor schoolinfrastructuur

Advies over het voorontwerp van decreet betreffende de inhaalbeweging voor schoolinfrastructuur ADVIES Algemene Raad 27 april 2006 AR/WOY/ADV/012 Advies over het voorontwerp van decreet betreffende de inhaalbeweging voor schoolinfrastructuur VLAAMSE ONDERWIJSRAAD, LEUVENSEPLEIN 4, 1000 BRUSSEL www.vlor.be

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Toelichting GECORO 23 oktober 2018 Inhoud 1. Fasestap binnen

Nadere informatie

5. Kan de minister eveneens een overzicht geven voor het schooljaar van het aantal

5. Kan de minister eveneens een overzicht geven voor het schooljaar van het aantal VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 67 van 18 oktober 2013 van ANN BRUSSEEL Basis- en secundair Levensbeschouwelijke

Nadere informatie

Aanvangsbegeleiding schooljaar

Aanvangsbegeleiding schooljaar Regio West-Vlaanderen Aanvangsbegeleiding schooljaar 2016-2017 CVO VIVO Kortrijk 20 Vrij Technisch Instituut Diksmuide 17 Sint-Jozefsinstituut Tielt 12 Margareta-Maria Instituut TSO-BSO Kortemark 10 Sint-Jorisschool

Nadere informatie

DE RIVIER MAAKT DE STAD

DE RIVIER MAAKT DE STAD Masterplan Leieboorden Hoe kunnen beleidsdocumenten bijdragen aan slim ruimtegebruik? DE RIVIER MAAKT DE STAD VISIE VOOR DE LEIEBOORDEN KORTRIJK Masterplan Leieboorden - situering Masterplan Leieboorden

Nadere informatie

Samenstelling inspectieteam Inspecteur-verslaggever Serge SAUBAIN, Sylvie DE KEUKELAERE

Samenstelling inspectieteam Inspecteur-verslaggever Serge SAUBAIN, Sylvie DE KEUKELAERE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

BASISONDERWIJS Leerlingen. ALGEMEEN Schoolbevolking. 1 Schoolbevolking in het Vlaams onderwijs. 2 Evolutie schoolbevolking per onderwijsniveau

BASISONDERWIJS Leerlingen. ALGEMEEN Schoolbevolking. 1 Schoolbevolking in het Vlaams onderwijs. 2 Evolutie schoolbevolking per onderwijsniveau ALGEMEEN Schoolbevolking 1 Schoolbevolking in het Vlaams onderwijs basisonderwijs (1) Voltijds onderwijs Kleuteronderwijs 271.239 Lager onderwijs 428.036 Totaal 699.275 Secundair onderwijs (1) Voltijds

Nadere informatie

onthaalbrochure

onthaalbrochure morgen begint vandaag onthaalbrochure 2017-2018 Hoe werkt onze school? iedereen telt mee EERSTE GRAAD In de eerste graad neem je een gemeenschappelijke start. Hier ontdek je waarvoor je aanleg en interesse

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid,

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te HOUTHULST

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te HOUTHULST Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

GO! atheneum Zaventem

GO! atheneum Zaventem GO! atheneum Zaventem Latijn ECONOMIE & ORGANISATIE MAATSCHAPPIJ & WELZIJN Moderne talen De poort naar de wereld GO! atheneum Zaventem Spoorwegstraat 25 1930 Zaventem 02/720.00.58 www.kazaventem.be De

Nadere informatie

Infodagen centra volwassenenonderwijs

Infodagen centra volwassenenonderwijs Infodagen centra volwassenenonderwijs Regio Antwerpen Centrum voor Volwassenenonderwijs Antwerpen CVO Experience Day op zaterdag 23 maart 2013 van 12.00u tot 15.00u. Distelvinklaan 22, 2660 Hoboken Centrum

Nadere informatie

Hoofdstructuur BuBaO. Voskenslaan GENT. telefoon fax

Hoofdstructuur BuBaO. Voskenslaan GENT. telefoon fax Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Nummer Instelling Ambt V Opmerking U C VAK/SPECIALITEIT OV G

Nummer Instelling Ambt V Opmerking U C VAK/SPECIALITEIT OV G Vacante betrekkingen 2016 Scholengroep 14 Maasland GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Nummer Instelling Ambt V Opmerking U C VAK/SPECIALITEIT OV G 1401000 Basisschool De Sprong KATHOLIEKE GODSDIENST

Nadere informatie

Multifunctionele onderwijsinfrastructuur. Schoolgebouwen van de toekomst Congres Slim Gedeeld 12 juni 2018

Multifunctionele onderwijsinfrastructuur. Schoolgebouwen van de toekomst Congres Slim Gedeeld 12 juni 2018 Multifunctionele onderwijsinfrastructuur Schoolgebouwen van de toekomst Congres Slim Gedeeld 12 juni 2018 Inhoud Stand van zaken in Vlaanderen Subsidiemogelijkheden Studie van AGION bij 14 multifunctionele

Nadere informatie

Onderwijs en vorming. 1 73.609 leerlingen. Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse

Onderwijs en vorming. 1 73.609 leerlingen. Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse Publicatiedatum: 30 september 2013 Contactpersoon: Kim Nevelsteen Onderwijs en vorming Samenvatting 73.609 leerlingen (2012) 16.981 kleuters 26.537 kinderen in het lager

Nadere informatie

Basisschool De Regenboog opent nieuwbouw met sportkooien op dak

Basisschool De Regenboog opent nieuwbouw met sportkooien op dak Basisschool De Regenboog opent nieuwbouw met sportkooien op dak Op vrijdag 29 september 2017 opent de stedelijke basisschool De Regenboog in de Sint-Sebastiaanstraat in Wondelgem officieel de deuren van

Nadere informatie

Deel 3 ONDERWIJSINSTELLINGEN

Deel 3 ONDERWIJSINSTELLINGEN Deel 3 ONDERWIJSINSTELLINGEN 3 402 Schooljaar 2016-2017 TOTAAL AANTAL SCHOLEN IN HET BASISONDERWIJS (scholen met kleuteronderwijs, lager onderwijs of kleuter- én lager onderwijs) Privaatrechtelijk Provincie

Nadere informatie

Niet alleen de bouw van een nieuw station!

Niet alleen de bouw van een nieuw station! Niet alleen de bouw van een nieuw station! Maar ook de heropwaardering van de stationsbuurt 1. Het optimaliseren van de mobiliteit in de stationsomgeving 2. Creëren van een aangename levendige stationsbuurt

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Rozenberg S.O. te MOL

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Rozenberg S.O. te MOL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Mensen met een beperking in contact brengen met de natuur

Mensen met een beperking in contact brengen met de natuur Mensen met een beperking in contact brengen met de natuur Met dit project willen we natuurbeleving binnen het bereik brengen van mensen met een beperking door de openstelling van het natuurgebied Thaborberg,

Nadere informatie

Slim delen van schoolinfrastructuur Herlocalisatie Buitenschoolse Kinderopvang VVJ Oost-Vlaanderen 15 december 2016

Slim delen van schoolinfrastructuur Herlocalisatie Buitenschoolse Kinderopvang VVJ Oost-Vlaanderen 15 december 2016 Slim delen van schoolinfrastructuur Herlocalisatie Buitenschoolse Kinderopvang VVJ Oost-Vlaanderen 15 december 2016 Situering in het meerjarenplan Prioritaire strategische doelstelling: optimaal patrimoniumbeheer

Nadere informatie

1 ste graad Industriële wetenschappen en Mechanica - elektriciteit

1 ste graad Industriële wetenschappen en Mechanica - elektriciteit 1 ste graad Industriële wetenschappen en Mechanica - elektriciteit School: Sint-Jozefinstituut Onderwijsvorm: Graad: Studierichting: 1ste graad 1 ste leerjaar A 2 de leerjaar Industriële wetenschappen

Nadere informatie

Dual leren: bij welke school kan ik terecht? Ambachtelijke richtingen

Dual leren: bij welke school kan ik terecht? Ambachtelijke richtingen Dual leren: bij welke school kan ik terecht? Ambachtelijke richtingen Provincie brood- banketbakkerij duaal chocolatier duaal slagerij duaal KOGEKA 4, Sint Jozef Geel + CLW Kogeka 4 Geel Werkend Leren

Nadere informatie

-Onze school behoort tot het officieel gesubsidieerd onderwijsnet. Het schoolbestuur is de gemeente Olen.

-Onze school behoort tot het officieel gesubsidieerd onderwijsnet. Het schoolbestuur is de gemeente Olen. Pedagogisch project 1. situering onderwijsinstelling 2. levensbeschouwelijke uitgangspunten 3. visie op ontwikkeling en opvoeding 4. het schoolconcept 1. Situering onderwijsinstelling 1.1 Een gemeenteschool:

Nadere informatie

Inhoud. 3.1 Een richting kiezen 3.2 Een school kiezen. 1. Huidige structuur secundair onderwijs 2. Herstructurering secundair onderwijs 3. Hoe kiezen?

Inhoud. 3.1 Een richting kiezen 3.2 Een school kiezen. 1. Huidige structuur secundair onderwijs 2. Herstructurering secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? Overgang LO - SO 2 Inhoud 1. Huidige structuur secundair onderwijs 2. Herstructurering secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? 3.1 Een richting kiezen 3.2 Een school kiezen 4. Inschrijven 5. Waar vind ik verdere

Nadere informatie

E E N P R A K T I J K V O O R B E E L D H. - H A R T C O L L E G E WA R E G E M J. M. N O R E I L L I E

E E N P R A K T I J K V O O R B E E L D H. - H A R T C O L L E G E WA R E G E M J. M. N O R E I L L I E DELEN VAN SCHOOLINFRA - STRUCTUUR E E N P R A K T I J K V O O R B E E L D H. - H A R T C O L L E G E WA R E G E M J. M. N O R E I L L I E 1. Hoe project aanpakken? 2. Hoe samenwerken tussen school en stad?

Nadere informatie

GO! verwelkomt meer leerlingen: leerlingencijfers kleuter- en leerplichtonderwijs

GO! verwelkomt meer leerlingen: leerlingencijfers kleuter- en leerplichtonderwijs Persbericht 11-09-2009 GO! verwelkomt meer leerlingen: leerlingencijfers kleuter- en leerplichtonderwijs Het GO! rondde zijn jaarlijkse spoedtelling af met een stijging van 2859 leerlingen. De stijging

Nadere informatie

Infodagen centra volwassenenonderwijs

Infodagen centra volwassenenonderwijs Infodagen centra volwassenenonderwijs Regio Antwerpen Centrum voor Volwassenenonderwijs Antwerpen-Zuid CVO Experience Day op zaterdag 28 april 2012 van 12.00u tot 15.00u. Info- en inschrijving op zaterdag

Nadere informatie

ONDERWIJSWOORDENLIJST VOOR SCHOOLRADERS ALS JE NIET HELEMAAL MEE BENT

ONDERWIJSWOORDENLIJST VOOR SCHOOLRADERS ALS JE NIET HELEMAAL MEE BENT ONDERWIJSWOORDENLIJST VOOR SCHOOLRADERS ALS JE NIET HELEMAAL MEE BENT < verwijder geen elementen boven deze lijn; ze bevatten sjabloon-instellingen - deze lijn wordt niet afgedrukt > Deze woordenlijst

Nadere informatie

Nummer Instelling Ambt V Opmerking U C VAK/SPECIALITEIT OV G Athena Campus Ter Bruyninge 11/22 ROOMS KATHOLIEKE GODSDIENST 10/24 KLEUTER 2/36

Nummer Instelling Ambt V Opmerking U C VAK/SPECIALITEIT OV G Athena Campus Ter Bruyninge 11/22 ROOMS KATHOLIEKE GODSDIENST 10/24 KLEUTER 2/36 Vacante betrekkingen 2016 Scholengroep 26 Mandel en Leie GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Nummer Instelling Ambt V Opmerking U C VAK/SPECIALITEIT OV G 10901 Athena Campus Ter Bruyninge LERAAR ASV

Nadere informatie

Het welbevinden van leerlingen Een vragenlijst

Het welbevinden van leerlingen Een vragenlijst Het welbevinden van leerlingen Een vragenlijst Studiedag SOK Leerlingen en kwaliteitszorg Affligem, 6 december 2013 Dr. Ilse De Volder & Ludo De Lee 1 Inhoud o Bevraging van leerlingen bij EU-inspecties

Nadere informatie

infoweekend vrijdag 15 maart opendeuravond - alle geïnteresseerden doorlopend info vanaf 17:30 uur

infoweekend vrijdag 15 maart opendeuravond - alle geïnteresseerden doorlopend info vanaf 17:30 uur klik op de school voor een overzicht van de studierichtingen Koekelare infoweekend 2019 en opendeurdagen secundair onderwijs Sint-Martinus donderdag 7 februari infoavond - leerlingen en ouders 6 e leerjaar

Nadere informatie

Een groenzone in relatie met de school en de omgeving

Een groenzone in relatie met de school en de omgeving Sint-Bernardusschool Knokke Kleuter-Lager onderswijs-aso Henri Van de Velde Instituut 1 ste master Docenten Lieven Achtergael en Steve Salembier Bert Faveer - Thijs Kennis - Lucy O Reilly situering De

Nadere informatie

Johan Bosschem, architect - artistiek hoofddocent 10-2-2011

Johan Bosschem, architect - artistiek hoofddocent 10-2-2011 S.A.R. MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP KHBO campus Brugge EEN GEZONDE SCHOOL Johan Bosschem, architect - artistiek hoofddocent 10-2-2011 1 Een gezonde school kan pas ontstaan in een intelligente

Nadere informatie