Connecting Communities, Nieuwsbrief 26 februari 2015 VOORWOORD. Beste lezers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Connecting Communities, Nieuwsbrief 26 februari 2015 VOORWOORD. Beste lezers,"

Transcriptie

1 Connecting Communities, Nieuwsbrief 26 februari 2015 VOORWOORD Beste lezers, Dit jaar staan onze nieuwsbrieven in het teken van Connecting Communities. Wij gaan structureel aandacht geven aan de wijze waarop Cargonaut de Schiphol community ontzorgt. Door nieuwe ideeën te ontwikkelen met koplopers, door bewezen ideeën samen succesvol in te voeren en door geïmplementeerde diensten te laten groeien en bloeien. Hier hoort ook een andere nieuwsbriefindeling bij. Allereerst zullen wij aan de hand van klantcases inhoudelijke sector uitdagingen onder de aandacht brengen. Deze cases zullen voor u vaak herkenbare problematiek bevatten. Doe er u voordeel mee. Ook innovatie zal consequent onderdeel uitmaken van de nieuwsbrieven. In dit item meer over elink, de milkrun en het innovatieprogramma dat we aan het opzetten zijn samen met de overheid, Schiphol, KLM en ACN. Tot slot. Zoals u van ons gewend bent blijven we aandacht geven aan de diensten die u momenteel van ons gebruikt. Ik wens u veel leesplezier. Met vriendelijke groet, Nanne Onland, Algemeen Directeur KLANTCASES elink: De afgelopen jaren hebben we met z n allen ontdekt dat elink geen technisch trucje is, maar veel meer een andere manier van (samen)werken die ook vraagt om een andere manier van organiseren. elink is in essentie een snelle omdraaidienst die de afhandelaren aan kunnen bieden aan degene die vracht komen afleveren. In ruil voor voorregistratie een snellere en betere afhandeling is de belofte. Sinds 2014 implementeren langzamerhand steeds meer expediteurs en vervoerders elink in hun bedrijfsproces. Ook afhandelaren werken al enige tijd met elink. Wat is de ervaring met elink tot nu toe? Lees hier de ervaringen van Blue Water Shipping. INNOVATIE Milkrun: Als er een full freighter op Schiphol aankomt, betekent dit minimaal 40 truck bewegingen op het terrein van de afhandelaar. Ook zorgt dit voor congestie en vooral veel wachttijd. Om de efficiency in transport tussen de eerste en tweede linie te verbeteren, is in het verleden al eens een succesvolle pilot 'Milkrun' uitgevoerd. Nu worden zendingen in de import keten in opdracht

2 van de ontvangende expediteur opgehaald. In het principe van de Milkrun zorgt de afhandelaar voor efficiënte belevering van de expediteurs. Het grote verschil met de vorige pilot is dat Menzies de regie gaat voeren over dit proces. In een samenwerking tussen Panalpina, Menzies, DHL GF, Bos Logistics, Cargonaut en een aantal expediteurs wordt een periode voorbereid waarin het principe van de Milkrun in praktijk getest wordt. Inmiddels heeft een groot aantal andere expediteurs aangeven te willen meedoen in deze pilot. Wij houden u op de hoogte van deze ontwikkeling. Innovatieprogramma inbound keten. Tijdens het luchtvrachtdebat eind 2014 werd Cargonaut gevraagd om regie te nemen op het organiseren van informatie voor de Mainport Schiphol: eenmaal aanleveren en maximaal hergebruiken. Dit signaal hebben wij van harte opgepakt. Zo zijn wij met een aantal marktpartijen en de overheid bezig om na te denken over de vervolgstappen op elink en Airlink. De hoofdvraag voor zowel inbound als outbound vrachtstromen blijft: hoe kunnen we informatie nog eerder in de keten ontvangen en vervolgens hergebruiken om een probleemloze afhandeling via Schiphol te organiseren? In maart 2015 gaan we financieel ondersteund door NLIP waarin we met Overheid, Schiphol, KLM en ACN actief zijn - starten met een stappenplan voor de inbound keten. Het zo vroeg mogelijk ontvangen van informatie die hergebruikt kan worden helpt het slim en intelligent afhandelen van vracht op Schiphol. Stap 1 is de dialoog met de markt door middel van interviews en workshops. Het kan zo maar zijn dat u hiervoor benaderd wordt. Los hiervan, als u mee wilt denken bent u van harte welkom. PRODUCTEN EN DIENSTEN Meting bundels expediteurs Afgelopen jaar hebben we de nieuwe tarievenstructuur geïntroduceerd bij de expediteurs, gebaseerd op bundels. De opzet van de bundels is eenvoudiger dan de oude structuur gebaseerd op tikken en dekt het gebruik van de infrastructuur en community applications. Maandelijks is het bedrag gelijk, ongeacht het volume in die maand. Tweemaal per jaar stellen we vast of de bundel nog past bij het gemiddelde volume van de expediteur. In april zullen we de meting doen, gebaseerd op het volume van april 2014 tot en met maart Bij een afwijking ten opzichte van de huidige bundel zullen we de klanten een voorstel doen voor aanpassing van de bundel per 1 juli as. In oktober doen we de volgende meting.

3 elink: De ontwikkelingen rondom elink gaan onverminderd door. Zoals in de nieuwsbrief van 22 januari al vermeld, zijn we succesvol begonnen met een pilot op het gebied van de geautomatiseerde security check. Wij verwachten binnenkort toestemming te krijgen van de KMar en NCTV om deze innovatie verder op te schalen. Wat kunt u nog meer van ons verwachten met betrekking tot de elink ontwikkeling? De volgende punten zijn door de markt aangevraagd en zullen door ons gerealiseerd worden. Technische Planning 10-puntenlijst opleverdatum * 1 ecsd + automatische security chek met EU-database Opgeleverd 2 Koppeling elink met WMS afhandelaren + Paperless check 8-apr-15 3 Rode zendingen aan rit koppelen in planfase 8-apr-15 4 Meerdere loslocaties per afhandelaar 6-jul-15 5 Chauffeur ontkoppelen van rit (zonder gate-out moment) 6-jul-15 6 Uitbreiding compliancy checks (i.e. booked status) 21-sep-15 7 Ladingoverdracht o.b.v. FOH & RCS (IATA standaard) 21-sep-15 8 ACN-pas koppeling op afstand n.t.b. 9 Koppeling elink met expediteurs systeem n.t.b. 10 Addendum ecr/elink (additionele wensen) n.t.b. *) Het implementatietraject is hierin nog niet opgenomen. Deze planning is dynamisch waardoor onderwerpen kunnen verschuiven op aanvraag uit de markt. Veel partijen zijn afgelopen jaar gebruik gaan maken van elink en hebben hiermee een stuk optimalisatie weten te bereiken (lees ook onze klantcase). elink is in ontwikkeling en groeit, zo laat ook onderstaande grafiek zien. 40% elink performance 35% 30% 25% 20% 15% 10% elink user adoption % elink coverage export % AGS2: De Belastingdienst Douane heeft in haar Nieuwsbrief AGS van januari 2015 aangekondigd dat Sagitta Invoer 20 maart stopt en dat alle aangevers vóór 13 maart moeten overstappen naar AGS. Geeft u aan via Cargonaut, dan kunt u zonder gedoe overstappen. Bovendien zitten de AGS aangiften gewoon in de bundeltarieven.

4 Al onze Sagitta Invoer aangevers kunnen op ieder moment tot 13 maart overstappen op AGS. Beide systemen zijn naast elkaar te gebruiken. Bent u nog niet benaderd door de NHD neem dan zo snel mogelijk contact op met uw softwareleverancier, zodat uw aangevers over de juiste software beschikken voor aangiften naar AGS. Nieuwe versie DGVS web portal: De DGVS web portal is volgens de wensen van onze gebruikers verbeterd. De nieuwe versie heeft extra faciliteiten en een nieuwe layout, waaronder: Single window: meerdere applicaties kunnen naast elkaar geopend worden en binnen een applicatie meerdere tabs. Een actielijst geeft het aantal mismatches, voorraad verschillen en berichten weer. Uitbreiding van de zoekcriteria. Bij een direct shipment kan de opvolgende douaneregeling ingevoerd worden. Er kunnen berichten en opmerkingen gestuurd worden naar betrokken partijen, bijvoorbeeld met betrekking tot een mismatch. Voor de afhandelaar kunnen correcties op meerdere manieren uitgevoerd worden. Originele FSU informatie wordt getoond. Wij bieden klanten een training aan voor het gebruik van de nieuwe portal. De oude portal zal op 1 mei worden afgesloten. Stand van zaken nieuwe tariefstructuur De nieuwe tariefstructuur bij Cargonaut heeft bij verschillende expediteurs vragen opgeroepen. In dat kader informeerden wij u al over de gesprekken die Cargonaut in het eerste kwartaal van dit jaar voert met vertegenwoordigers van de expediteurs. Om volledig op de hoogte te zijn, is ACN aanwezig bij het gesprek. De groep is inmiddels uitgebreid geïnformeerd over de visie en plannen van Cargonaut. Cargonaut biedt het gemeenschappelijke informatieplatform, dat een steeds belangrijkere rol speelt in de dagelijkse bedrijfsvoering van veel partijen op Schiphol. Daarom vinden belangrijke investeringen plaats in vernieuwing van de technologie. Ook is de organisatie versterkt om te zorgen dat kennis geborgd is en klanten de ondersteuning en aandacht krijgen die noodzakelijk is. Daarnaast werkt Cargonaut samen met partners aan een innovatieagenda om Schiphol haar koppositie te laten behouden op het gebied van luchtvracht.

5 De groep is ook verder geïnformeerd hoe de plannen zich vertalen in de financiële structuur van Cargonaut en de nieuwe tariefstructuur. Het is goed om nog eens te benadrukken dat met de groep vertegenwoordigers niet onderhandeld wordt over tarieven. De gesprekken dienen als consultatie mogelijkheid op de plannen van Cargonaut en de tariefstructuur. Ook tijdens de ACN-FENEX sectorraad expediteurs op 11 februari jl. heeft Cargonaut de toekomstplannen toegelicht. Vanuit de groep vertegenwoordigers en andere klanten ontvangen we veel positieve reacties op de plannen en de toelichting die daarop is gegeven. Cargonaut is met meerdere ontwikkelingen bezig en dat is bij velen niet bekend. Mede op advies van de groep vertegenwoordigers zal Cargonaut daarover binnenkort meer vertellen. De gesprekken met de expediteurs worden voor eind van het eerste kwartaal afgerond, waarbij de overgang van alle expediteurs naar de nieuwe tariefstructuur dan voor de zomer rond moet zijn. AGENDA mrt IATA World Cargo Symposium, Shanghai 01 apr Congres Topsector Logistiek Mapping the future of logistics, Rotterdam 5-8 mei Air Cargo Europe & Transport Logistics, München mei IATA C2K W.G. meeting, Schiphol mei EuroTrade Network annual meeting, Istanbul 2-4 jun IATA e-cargo & Technology Conference, Genève Als u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Connecting Communities, Nieuwsbrief 30 september 2015 VOORWOORD. Beste lezers,

Connecting Communities, Nieuwsbrief 30 september 2015 VOORWOORD. Beste lezers, Connecting Communities, Nieuwsbrief 30 september 2015 VOORWOORD Beste lezers, Vorige week hebben wij als Cargonaut onze eerste klantendag gehouden, één van de activiteiten waarmee we als Cargonaut de dialoog

Nadere informatie

Programma Algemene introductie eawb Single Process elink panel Pauze

Programma Algemene introductie eawb Single Process elink panel Pauze 1 Programma 13.00 Algemene introductie 13.15 eawb Single Process 13.45 elink panel 14.30 Pauze 15.00 Inbound Innovatie 15:20 Milkrun Project 15:50 e -strategie Brussel Airport 16:10 Afsluitend panel 16.30

Nadere informatie

INNOVATIE VERKENNING INBOUND. Cargonaut klantendag 23 september 2015, Schiphol

INNOVATIE VERKENNING INBOUND. Cargonaut klantendag 23 september 2015, Schiphol INNOVATIE VERKENNING INBOUND Cargonaut klantendag 23 september 2015, Schiphol Project introductie Wie? Waarom? INNOVATIE VERKENNING INBOUND Hoe? 2 Project introductie Positioning: MAINPORT PROGRAMMA Informatiegestuurde

Nadere informatie

Selectiviteit & Luchtvracht

Selectiviteit & Luchtvracht Selectiviteit & Luchtvracht Scheiden doet lijden Airneth, Amsterdam 29 januari 2009 Agenda: 1. ACN 2. Kenmerken luchtvracht 3. Concurrentie 4. Verwevenheid logistieke proces 5. Selectiviteit/uitplaatsing

Nadere informatie

Shipment Processing Software

Shipment Processing Software Shipment Processing Software Eén geïntegreerde softwareoplossing voor het automatisch opmaken van alle soorten (export) documenten, het afhandelen van de digitale communicatie met alle betrokken instanties

Nadere informatie

Astro WMS: een innovatief en slim WMS

Astro WMS: een innovatief en slim WMS Astro WMS: een innovatief en slim WMS Beschrijving product: Astro WMS oplossing: innovatief en slim Astro WMS is een slim, innovatief en schaalbaar standaard warehouse management systeem wat zich aanpast

Nadere informatie

Inleiding (1/2) Bron: Nieuwsbrief Douane

Inleiding (1/2) Bron: Nieuwsbrief Douane Presentatie AGS 2 Inleiding (1/2) In februari 2013 start de overgang van Sagitta DSI naar AGS 2 voor invoer. Na de implementatie van AGS 2 stopt Sagitta DSI. Gebruikers van Sagitta DSI moeten in het voorjaar

Nadere informatie

Programma Algemene introductie eawb Single Process elink panel Pauze

Programma Algemene introductie eawb Single Process elink panel Pauze 1 Programma 13.00 Algemene introductie 13.15 eawb Single Process 13.45 elink panel 14.30 Pauze 15.00 Inbound Innovatie 15:20 Milkrun Project 15:50 e -strategie Brussel Airport 16:10 Afsluitend panel 16.30

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Het belang van Strategisch Risico Management

In deze nieuwsbrief. Het belang van Strategisch Risico Management In deze nieuwsbrief Het belang van Strategisch Risico Management Van Videoanalyse naar Nieuwe Fabrieksinrichting Spelenderwijs de risico s voor een Woningcorporatie bespreken en oplossen Een Team samenstellen?

Nadere informatie

SBR AAN DE BRON, de belofte. Wilko Stronks, Reeleezee

SBR AAN DE BRON, de belofte. Wilko Stronks, Reeleezee AAN DE BRON, de belofte Wilko Stronks, Reeleezee aan de bron Het proces en IT inrichting Behoefte aan meer efficiency Kansen op meer dienstverlening aan de bron De belofte Oplossing? Comptabele gegevens

Nadere informatie

1 ECS Portal Schermen

1 ECS Portal Schermen 1 ECS Portal Schermen Het scherm bestaat uit drie delen: 1. Zoekfilter Hiermee kunt u aan de hand van een aantal filters zendingsinformatie ophalen; 2. Zoek resultaten Hier staan de gevonden zendingen

Nadere informatie

Brexit in de Nederlandse havens. Marty van Pelt Manager Business Relations & Communications

Brexit in de Nederlandse havens. Marty van Pelt Manager Business Relations & Communications Brexit in de Nederlandse havens Marty van Pelt Manager Business Relations & Communications Wie zit er in de zaal? Portbase: slim samenwerken Impact Brexit Douaneformaliteiten Ketenoplossing Brexit checklist

Nadere informatie

Seamless Connections In 2012

Seamless Connections In 2012 Seamless Connections In 2012 Versnellen, verbinden en versterken Mei 2012 12 September 2011 1. Doel Seamless Connections, versnelt, verbindt en versterkt de interne en onderlinge logistiek van de Metropoolregio

Nadere informatie

Informatie DIA Financiële Planning. 20 juni 2018

Informatie DIA Financiële Planning. 20 juni 2018 Informatie DIA Financiële Planning 20 juni 2018 Uw strategisch partner bij Financiële & Estate Planning Wft & Pensioen Advisering PensionAuditing & Communicatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Abonnement 3 Processen

Nadere informatie

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek Als dienstverlener op het gebied van pakketlogistiek, biedt packntrace eersteklas diensten die betrekking hebben op alle aspecten

Nadere informatie

Portbase Terminal Selector

Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Rotterdam is de nr. 1 containerhaven van Europa. Vanaf de Noordzee tot 48 kilometer landinwaarts bieden meerdere containerterminals u een op maat gesneden

Nadere informatie

TOEVOEGING JUNIOR CUSTOMS CONSULTANT AGS 2

TOEVOEGING JUNIOR CUSTOMS CONSULTANT AGS 2 TOEVOEGING JUNIOR CUSTOMS CONSULTANT AGS 2 Addendum In de bestaande teksten blijven DSI en DSU nog staan. DSI blijft deels nog actief, zeker tot in het voorjaar van 2014. Met de vervanging van DSU wordt

Nadere informatie

Integratie is groen! Lean & Green 2.0

Integratie is groen! Lean & Green 2.0 Integratie is groen! Lean & Green 2.0 Integratie als randvoorwaarde voor grip op logistieke proces in keten Frank Erftemeijer 03-10-2013 Agenda Introductie Yellowstar Lean & Grean trends Overheid Verladers

Nadere informatie

Roadshow AGS Uitvoer. Mei 2016

Roadshow AGS Uitvoer. Mei 2016 mei 2016 Roadshow AGS Uitvoer Mei 2016 Programma Procesmatige wijzigingen met de komst van AGS uitvoer Implementatie AGS Uitvoer Pauze Praktische tips voor bedrijven Vragen/paneldiscussie 3 27 mei 2016

Nadere informatie

ALL YOU NEED FOR A PERFECT FLOW

ALL YOU NEED FOR A PERFECT FLOW ALL YOU NEED FOR A PERFECT FLOW HOE KUNNEN WE U AAN EEN VOORSPRONG HELPEN? Bij Gateway begint een gesprek altijd met een vraag. Naar uw uitdagingen, uw doelstellingen, naar de wensen van uw klanten. Want

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

AMC Seminar 2009 Dr.Ir. Leo A.M. van Dongen Directeur NedTrain Fleet Services

AMC Seminar 2009 Dr.Ir. Leo A.M. van Dongen Directeur NedTrain Fleet Services Rolling Stock Life-Cycle Logistics AMC Seminar 2009 Dr.Ir. Leo A.M. van Dongen Directeur NedTrain Fleet Services NedTrain: Wie zijn we? Onderdeel van NS Concern Onderhoudsbedrijf van rollend materieel

Nadere informatie

Supply Chain Day 12 april Interface Nederland B.V.

Supply Chain Day 12 april Interface Nederland B.V. Supply Chain Day 12 april 2017 @ Interface Nederland B.V. Over Fabory Toonaangevende Europese distributeur van bevestigingsartikelen en aanverwante artikelen: Sinds 2011 onderdeel van Amerikaanse beursgenoteerde

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

KLM-netwerk is onze lifeline

KLM-netwerk is onze lifeline Ben Radstaak van Air Cargo Netherlands: KLM-netwerk is onze lifeline De luchtvrachtsector is sinds de crisis sterk aan veranderingen onderhevig. Westerse maatschappijen hebben het moeilijk met de nieuwe

Nadere informatie

Portbase Terminal Selector

Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Rotterdam is de nr. 1 containerhaven van Europa. Vanaf de Noordzee tot 48 kilometer landinwaarts bieden meerdere containerterminals u een op maat gesneden

Nadere informatie

4C VOOR BOUWLOGISTIEK. Toepassing van een real-time smart data platform Siem van Merriënboer

4C VOOR BOUWLOGISTIEK. Toepassing van een real-time smart data platform Siem van Merriënboer 4C VOOR BOUWLOGISTIEK Toepassing van een real-time smart data platform Siem van Merriënboer INHOUD Problematiek van logistiek in de bouw Ontwikkelingen in logistiek TKI-project 4C in bouwlogistiek Voorbeeld:

Nadere informatie

MELDINGEN & VERGUNNINGEN

MELDINGEN & VERGUNNINGEN BEHEER / AFHANDELING / TOEZICHT Optimaal procesmanagement bij werkzaamheden aan kabels en leidingen Efficiënte verwerking van administratieve processen bij meldingen en vergunningen Gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Portbase Terminal en Depot Selector

Portbase Terminal en Depot Selector Portbase Terminal en Depot Selector Services Portbase verbindt alle partijen in de logistieke ketens van de Nederlandse havens. Via het Port Community System faciliteert Portbase datadeling tussen bedrijven

Nadere informatie

Thier Software Development

Thier Software Development planning.nl Thier Software Development Planning.nl is, als je alle factoren en afhankelijkheden mee zou nemen, vaak complex. Daarom is het belangrijk bij het automatiseren van dit proces te bedenken welke

Nadere informatie

Seamless Connections. Versnellen, verbinden en versterken. Projectvoorstel 29 September 2011

Seamless Connections. Versnellen, verbinden en versterken. Projectvoorstel 29 September 2011 Seamless Connections Versnellen, verbinden en versterken Projectvoorstel 29 September 2011 12 September 2011 2 1. Inleiding Seamless Connections, versnelt, verbindt en versterkt de interne en onderlinge

Nadere informatie

Still ( eindbeeld filmpje zwart gat) Copyright 2012 Portbase. Alle rechten voorbehouden

Still ( eindbeeld filmpje zwart gat) Copyright 2012 Portbase. Alle rechten voorbehouden Still ( eindbeeld filmpje zwart gat) 2 Eenvoudig en probleemloos exporteren via Rotterdam en Amsterdam 3 Portbase: Aandeelhouders Havenbedrijf Rotterdam en Haven Amsterdam Gezamenlijk Port Community System

Nadere informatie

Agenda. Presentatie Douane Vragen Presentatie Fenex Afsluiting

Agenda. Presentatie Douane Vragen Presentatie Fenex Afsluiting AGS Invoer Agenda Presentatie Douane Vragen Presentatie Fenex Afsluiting AGS Invoer Agenda Veranderingen AGS Betrokkenheid bedrijfsleven Stand van zaken techniek en gebruikerswensen Stand van zaken implementatie

Nadere informatie

Diract Company Profile. Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven.

Diract Company Profile. Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven. Diract Company Profile Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven. Diract IT Opgericht in 2007 53 medewerkers (februari 2013) Ruim

Nadere informatie

Opzetten van het Nederlands Medicatie Verificatie Systeem

Opzetten van het Nederlands Medicatie Verificatie Systeem Opzetten van het Nederlands Medicatie Verificatie Systeem Agenda 1. Opening 2. Rol stichting NMVO 3. Impact FMD 4. Status en Planning NMVO 1 1. Opening 2. Rol van Stichting NMVO De stichting NMVO is opgericht

Nadere informatie

Handleiding voor aansluiten op Digilevering

Handleiding voor aansluiten op Digilevering Handleiding voor aansluiten op Digilevering Versie 1.0 Datum 1 augustus 2013 Status definitief Colofon Projectnaam Digilevering Versienummer 1.0 Contactpersoon Servicecentrum Logius Organisatie Logius

Nadere informatie

V B S M E T S Y S A Douaneloods en DGVS T A D O G R A C

V B S M E T S Y S A Douaneloods en DGVS T A D O G R A C Douaneloods en DGVS Douaneloods & DGVS Inleiding In dit document wordt beschreven hoe de gebruiker moet werken met de DGVS module in de CDS Douaneloods Software. Lees voordat je begint eerst dit document

Nadere informatie

24 November Opzetten van het Nederlands Medicatie Verificatie Systeem

24 November Opzetten van het Nederlands Medicatie Verificatie Systeem Opzetten van het Nederlands Medicatie Verificatie Systeem Agenda 1. Opening 2. Rol stichting NMVO 3. Impact FMD 4. Status en Planning NMVO 1. Opening 2. Rol van Stichting NMVO De stichting NMVO is opgericht

Nadere informatie

Meldingenkaart. Nieuws

Meldingenkaart. Nieuws Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 1 Nieuws Nieuwe MeldDesk module: Meldingenkaart MeldDesk App (nieuwe versie) BeheerVisie helpt met applicatiebeheer MeldDesk Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Paperless Douane & Accijnzen Nr. 1 - februari 2005

Nieuwsbrief Paperless Douane & Accijnzen Nr. 1 - februari 2005 Federale Overheidsdienst FINANCIEN BELASTINGEN EN INVORDERING Administratie van Douane en Accijnzen BELASTINGEN EN INVORDERING Administratie der Douane en Accijnzen Centrale Administratie North Galaxy,

Nadere informatie

Controle over al uw importzendingen

Controle over al uw importzendingen Controle over al uw importzendingen Het Express Import systeem Met TNT Express heeft u uw importzendingen zelf in de hand. Express Import is een TNT Express systeem waarbij u alle touwtjes in handen heeft.

Nadere informatie

Single Window Rijkswaterstaat, Douane & Zeehavenpolitie Rijkswaterstaat, Douane & Kon. Marechaussee. Single Window

Single Window Rijkswaterstaat, Douane & Zeehavenpolitie Rijkswaterstaat, Douane & Kon. Marechaussee. Single Window 1 Single Window Single Window Rijkswaterstaat, Douane & Zeehavenpolitie Rijkswaterstaat, Douane & Kon. Marechaussee juli 2016 Den Helder, 27 juni 2016 Programma Deze sessie gaat in op: Waar staan we nu?

Nadere informatie

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips. In onderstaande tabel ziet u de resultaten van de signalen van het afgelopen jaar.

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips. In onderstaande tabel ziet u de resultaten van de signalen van het afgelopen jaar. Welkom bij YourMoneyAlarms.tips Sinds januari 2008 heeft ons model meer dan 100 signalen gegeven. Gebaseerd op meer dan 10 jaar lang analyses. Elke signaal vertaalt zich in een activiteit. In onderstaande

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken De business organisatie heeft altijd stijgende verwachtingen van uw IT organisatie. Meer dan ooit is het van

Nadere informatie

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet Ronald.geuze@nl.ibm.com, Ronald.vanteeffelen@nl.ibm.com Consolidatie en Virtualisatie van Intel en UNIX platformen de praktijk 18/03/2009 DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet 2009 IBM

Nadere informatie

Pilot Benchmarking Groene ICT. 01 januari 2012 31 december 2012

Pilot Benchmarking Groene ICT. 01 januari 2012 31 december 2012 Pilot Benchmarking Groene ICT 01 januari 2012 31 december 2012 1 Agenda - Branchescan 2010 & 2011 - Vervolg 2012 - Opzet en Planning - Deelname en aanmelding 2 BRANCHESCAN 2010 3 Branchescan 2010 -uitkomst

Nadere informatie

Shipment Management

Shipment Management Shipment Management 12-04-2017 Introductie Uitvinder van Heuga tapijttegel Omzet 1 miljard dollar Beursgenoteerd, wereldwijd marktleider en meest succesvolle tapijttegelfabrikant 3500 medewerkers in 110

Nadere informatie

Bouwstenen van de douanetechniek. Jan Norbruis Douane

Bouwstenen van de douanetechniek. Jan Norbruis Douane Bouwstenen van de douanetechniek Jan Norbruis Douane Het Douanewetboek van de Unie en de Vrije zone type II op Schiphol Douane Nederland DLK/VT&I/CDW 18 februari 2016 Even opfrissen de Vrije Zone type

Nadere informatie

Ruim Europese transport professionals slechts één muisklik verwijderd

Ruim Europese transport professionals slechts één muisklik verwijderd Ruim 70.000 Europese transport professionals slechts één muisklik verwijderd Logistiek dienstverlener Jonker & Schut bespaart tijd, rijdt minder lege kilometers, werkt duurzaam en verhoogt zijn rendement

Nadere informatie

Towards a competitive advantage

Towards a competitive advantage Towards a competitive advantage 9 Mei 2017 www.nxtport.eu PANTONE Blue 654 C 1 Agenda NxtPort Context NxtPort Concept, Spelregels, Inkomstenmodel Kort Overzicht van de Architectuur/Functionaliteit Praktisch:

Nadere informatie

Drs. Paul Bleumink Managing Partner Buck Consultants International Sassenheim, 28 januari 2016

Drs. Paul Bleumink Managing Partner Buck Consultants International Sassenheim, 28 januari 2016 Drs. Paul Bleumink Managing Partner Buck Consultants International Sassenheim, 28 januari 2016 Buck Consultants International Postbus 1456 6501 BL Nijmegen Telnr : 024 379 0222 Mobiel : 06 5356 3101 Fax

Nadere informatie

UW TOEGANG TOT LOGISTIEK EXCELLEREN

UW TOEGANG TOT LOGISTIEK EXCELLEREN UW TOEGANG TOT LOGISTIEK EXCELLEREN HOE KUNNEN WE U AAN EEN VOORSPRONG HELPEN? Bij Gateway begint een gesprek altijd met een vraag. Naar uw uitdagingen, uw doelstellingen, naar de wensen van uw klanten.

Nadere informatie

mobiel; Security; desktop; mobile; netwerken; migratie; Kostenbesparing; virtualisatie; datacenter; efficiency

mobiel; Security; desktop; mobile; netwerken; migratie; Kostenbesparing; virtualisatie; datacenter; efficiency Asset 1 van 7 Beheer de gebruiker, niet de device Gepubliceerd op 25 april 2012 Desktop transformatie is niet zozeer een chronologische serie gebeurtenissen die u van een fysieke naar een virtuele omgeving

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

Optimale informatiestroom zorgt voor maximale doorstroming. Op Maasvlakte 2 gaat informatie altijd de containers vooruit

Optimale informatiestroom zorgt voor maximale doorstroming. Op Maasvlakte 2 gaat informatie altijd de containers vooruit Optimale informatiestroom zorgt voor maximale doorstroming Op Maasvlakte 2 gaat informatie altijd de containers vooruit Rianne Groffen Directeur Marketing & Sales Portbase Programma BZE, EVO, FENEX 09:30-09:45

Nadere informatie

TradePoint Systems NCTS Oplossingen

TradePoint Systems NCTS Oplossingen TradePoint Systems NCTS Oplossingen Van overheidswege bent u vanaf 1 april 2004 verplicht om uw huidige transitdocumenten elektronisch aan te maken en te versturen. Indien uw organisatie niet beschikt

Nadere informatie

Besluitvormingsdocument Nationale Bibliotheek Pas

Besluitvormingsdocument Nationale Bibliotheek Pas Agendapunt 6 Bijlage 4 ALV - VOB 12-12-2013 Besluitvormingsdocument Nationale Bibliotheek Pas December 2013 VOB Nationale Bibliotheek Pas 1 1. Inleiding Vanuit de branchestrategie 2012-2016 De Bibliotheek

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt De impact van Cloud Computing op de Nederlandse zakelijke markt De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is en bedrijven informatietechnologie

Nadere informatie

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices.

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices. Kickstart-aanpak Een start maken met architectuur op basis van best practices. www.theunitcompany.com Kickstart-aanpak Soms is net dat extra duwtje in de rug nodig om te komen waar je wilt zijn. In onze

Nadere informatie

1. Context en doel. 1.1 Voorbeelden belemmeringen per deelgebied 1.1.1 Governance en juridische belemmering

1. Context en doel. 1.1 Voorbeelden belemmeringen per deelgebied 1.1.1 Governance en juridische belemmering 1. Context en doel Het NLIP heeft tot doel om de elektronische informatie-uitwisseling in de Logistieke Sector in Nederland te verbeteren. En dan niet alleen de informatie-uitwisseling tussen specifieke

Nadere informatie

Riege Software International

Riege Software International Riege Software International NL You care for freight, we care for you Meer dan logistiek! De tijd is aangebroken. Tijd voor een nieuw perspectief en nieuwe ideeën. Tijd voor innovatie in transport en logistiek.

Nadere informatie

Brexit toolkit. Stappenplan voor ondernemers ter voorbereiding op Brexit

Brexit toolkit. Stappenplan voor ondernemers ter voorbereiding op Brexit Brexit toolkit Stappenplan voor ondernemers ter voorbereiding op Brexit Inhoud Start vandaag Extra douaneformaliteiten Doe de Brexit Impact Scan en weet wat u moet doen Overzicht Brexit-voorbereidingen

Nadere informatie

Presentatie GreenRail

Presentatie GreenRail 11 februari 2010 Spoorcafé, Rail Cargo Information Presentatie GreenRail Michiel van Veen Adviseur ketenlogistiek FloraHolland Kengetallen FloraHolland 2 Aanvoerders : 9.000 (inter-)nationaal (5.100 leden)

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst initiatiefgroep HST Cargo Schiphol

Samenwerkingsovereenkomst initiatiefgroep HST Cargo Schiphol Samenwerkingsovereenkomst initiatiefgroep HST Cargo Schiphol Initiatiefgroep HST Cargo Schiphol De initiatiefgroep HST Cargo Schiphol bestaande uit de organisaties: Air Cargo Netherlands (ACN) KLM Cargo

Nadere informatie

Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen

Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen YourMoneyAlarms.tips Ontvang gratis alerts en laat uw geld groeien! Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen Kiest u maar: 5% rendement binnen gemiddeld 66 dagen 25% - 35% rente na gemiddeld 12

Nadere informatie

Het veilig delen van informatie in de zorg

Het veilig delen van informatie in de zorg Het veilig delen van informatie in de zorg Presentatie Duurzaam informatiestelsel voor de zorg 26 juni 2017 Loek Hassing Edwin van Leeuwen Loek.hassing@oracle.com Mob +31 6 55248998 1 Topic: Het veilig

Nadere informatie

Vracht en luchtvaart. Shaping Europe s smartest cargo hub at Amsterdam Airport. April 2019

Vracht en luchtvaart. Shaping Europe s smartest cargo hub at Amsterdam Airport. April 2019 Vracht en luchtvaart Vracht en luchtvaart In de luchtvaartwereld is slechts een beperkt aantal luchthavens succesvol in zowel passagiers als vrachtvervoer. Amsterdam Airport Schiphol behoort tot een van

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 5

Inhoud. Woord vooraf 5 Inhoud Woord vooraf 5 1 Luchtvracht en luchtvrachtlogistiek 13 Auteur: Stefan Hoogervorst 1.1 Meerwaarde van snelheid in wereldwijde supply chains 13 1.2 Ontstaan en ontwikkeling van luchtvracht 16 1.2.1

Nadere informatie

e-zicht op douane en internationale handel

e-zicht op douane en internationale handel e-zicht op douane en internationale handel Trends en oplossingen Descartes Eric Geerts E i g e n d o m s - e n a u t e u r s r e c h t e n b e r u s t e n b i j T h e D e s c a r t e s S y s t e m s G

Nadere informatie

Samen werken aan een toekomstbestendige sector. ishare-project.org.

Samen werken aan een toekomstbestendige sector. ishare-project.org. Samen werken aan een toekomstbestendige sector ishare-project.org www.ishare-project.org simpel Uenniform, gecontroleerd logistieke data delen Het gaat goed met de sector Transport en Logistiek. En dat

Nadere informatie

NIEUWE DIGITALE INFRASTRUCTUUR VERSNELT INNOVATIE BIJ DE GEMEENTE ALKMAAR

NIEUWE DIGITALE INFRASTRUCTUUR VERSNELT INNOVATIE BIJ DE GEMEENTE ALKMAAR NIEUWE DIGITALE INFRASTRUCTUUR VERSNELT INNOVATIE BIJ DE GEMEENTE ALKMAAR SECURITY CASESTUDY De gemeente Alkmaar is een middelgrote gemeente met zeer mooie ambities. Ze wil in 2021 de meest innovatieve

Nadere informatie

De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt

De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt De digitale overheid verovert steeds meer terrein. Want burgers en bedrijven regelen hun overheidszaken steeds meer online. Dit vraagt om een

Nadere informatie

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud FileLinx Cloud FileLinx Cloud Vrijheid van vinden FileLinx en Lancom automatisering hebben de handen ineen geslagen. Met trots presenteren wij u FileLinx Cloud! Geen maatwerk software, maar een Out Of

Nadere informatie

YourMoneyAlarms.tips - ALLE resultaten sinds 2008

YourMoneyAlarms.tips - ALLE resultaten sinds 2008 YourMoneyAlarms.tips - ALLE resultaten sinds 2008 Sinds januari 2008 heeft ons model meer dan 100 signalen gegeven. Gebaseerd op meer dan 10 jaar lang analyses. Kijkt u op de laatste pagina s voor het

Nadere informatie

YourMoneyAlarms.tips - ALLE resultaten sinds 2008

YourMoneyAlarms.tips - ALLE resultaten sinds 2008 YourMoneyAlarms.tips - ALLE resultaten sinds 2008 Sinds januari 2008 heeft ons model meer dan 100 signalen gegeven. Gebaseerd op meer dan 10 jaar lang analyses. Kijkt u op de laatste pagina s voor het

Nadere informatie

Zaakgericht werken in Emmen. Met een big bang live, nu de mensen nog! 14 oktober 2015

Zaakgericht werken in Emmen. Met een big bang live, nu de mensen nog! 14 oktober 2015 Zaakgericht werken in Emmen Met een big bang live, nu de mensen nog! 14 oktober 2015 Voorstellen Debby Gillet Projectleider zaakgericht werken/dimpact Gemeente Emmen Contactgegevens d.gillet@emmen.nl 06-52169186

Nadere informatie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Overseas Logistics Multimodal Inland Locations Supply Chain Solutions Advanced logistics for a smaller world Als het gaat om het optimaal beheersen

Nadere informatie

freight is our trade www.neele.nl Nederlands

freight is our trade www.neele.nl Nederlands freight is our trade www.neele.nl Nederlands Full service logistieke dienstverlening Neele Logistics ontzorgt uw complete logistiek. Of u nu een vervoerder zoekt die goed de weg weet in Europa of een partij

Nadere informatie

CONNECTING SOLUTIONS VOOR DE GROOTHANDEL DRIVEN BY AMBITION WOENSDAG 11 MEI INN STYLE, MAARSSEN

CONNECTING SOLUTIONS VOOR DE GROOTHANDEL DRIVEN BY AMBITION WOENSDAG 11 MEI INN STYLE, MAARSSEN CONNECTING SOLUTIONS VOOR DE GROOTHANDEL DRIVEN BY AMBITION WOENSDAG 11 MEI INN STYLE, MAARSSEN GROEI DOOR ONTZORGEN VAN MEER NIEUWE KLANTEN. Mark de Waard, Advisie DRIVEN BY AMBITION WOENSDAG 11 MEI INN

Nadere informatie

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips Welkom bij YourMoneyAlarms.tips In dit overzicht leest u onze resultaten tot en met augustus 2017. Sinds januari 2008 zijn er meer dan 100 trades uitgevoerd op basis van de signalen van het analysemodel

Nadere informatie

Magic4Schools. Leerlingadministratie

Magic4Schools. Leerlingadministratie Magic4Schools Leerlingadministratie 1 Magic4Schools speciaal ontwikkeld voor autorijscholen 3 Magic4Schools speciaal ontwikkeld voor autorijscholen 3 Functionaliteiten in Magic4Schools 4 Onze diensten

Nadere informatie

Welkom & Introductie. Ben Radstaak ACN

Welkom & Introductie. Ben Radstaak ACN Programm a 13:00 Welkom & introductie programma 13:15 Aanleiding en proces tot nu toe 13:30 Bouwstenen van de Douanetechniek 14:00 Het bouwwerk: welke keuzes zijn er? 14:30 Het verkrijgen van een nieuwe

Nadere informatie

PRIMAIRE DISTRIBUTIE Planning en transport van productielocatie naar distributiecentra en tussen distributiecentra.

PRIMAIRE DISTRIBUTIE Planning en transport van productielocatie naar distributiecentra en tussen distributiecentra. POST KOGEKO Uw klanten willen hun bestelling op tijd en in perfecte staat ontvangen. Of het nu gaat om een volle vracht of om een enkele pallet of colli. Post-Kogeko Logistics maakt dat voor u waar. Wij

Nadere informatie

Learnshop. EN16001: Het kader voor uw energiemanagementsysteem? Nimaris b.v. Paul van Wezel Hertog van Brabantweg 15 5175 EA Loon op Zand

Learnshop. EN16001: Het kader voor uw energiemanagementsysteem? Nimaris b.v. Paul van Wezel Hertog van Brabantweg 15 5175 EA Loon op Zand Learnshop EN16001: Het kader voor uw energiemanagementsysteem? Nimaris b.v. Paul van Wezel Hertog van Brabantweg 15 5175 EA Loon op Zand tel: 0416-543060 Fax: 0416-543098 email: Web: paul.van.wezel@nimaris.nl

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt 2 inleiding De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is onder invloed van de schuldencrisis in een nieuwe recessie beland; de economische

Nadere informatie

#betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR. succesvolle marketing van de medische bibliotheek

#betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR. succesvolle marketing van de medische bibliotheek #betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR succesvolle marketing van de medische bibliotheek #betrouwbareevidence #betrouwbareevidence is te vinden in gerenommeerde informatiebronnen, krachtige tools die helpen

Nadere informatie

Kennis Management. Tele Train. Grensverleggend klantcontact

Kennis Management. Tele Train. Grensverleggend klantcontact Kennis Management Tele Train Grensverleggend klantcontact Tele Train Tele Train is dé specialist in performance verbetering van het één op één klantcontact van organisaties. Uitgangspunt hierbij is operational

Nadere informatie

ODB: Work in progress Gerealiseerd door: ACN EVO Douane Fenedex FENEX TLN VNC VNO-NCW VNTO

ODB: Work in progress Gerealiseerd door: ACN EVO Douane Fenedex FENEX TLN VNC VNO-NCW VNTO 2013-2014 Gerealiseerd door: A Nr. Beschrijving onderwerp Doelstellingen Tijdpad A1 Communiceer beter over aanrijtijden en responstijden en zorg dat deze beperkt blijven. Reactie op aangifte vindt plaats

Nadere informatie

Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen

Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen YourMoneyAlarms.tips Ontvang gratis alerts en laat uw geld groeien! Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen Kiest u maar: 5% rendement binnen gemiddeld 65 dagen 25% - 35% rente na gemiddeld 12

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 16 november Virtuele Classroom Powered by Learning Connected

Algemene Leden Vergadering 16 november Virtuele Classroom Powered by Learning Connected Algemene Leden Vergadering 16 november 2017 Virtuele Classroom Powered by Learning Connected Programma 19.30 19.35 Welkom en programma 19.35 19.40 Verslag ALV 23 maart 2017 19.40 19.45 Organisatie bureau

Nadere informatie

Vracht en luchtvaart. Shaping Europe s smartest cargo hub at Amsterdam Airport. April 2018

Vracht en luchtvaart. Shaping Europe s smartest cargo hub at Amsterdam Airport. April 2018 Vracht en luchtvaart Vracht en luchtvaart In de luchtvaartwereld is slechts een beperkt aantal luchthavens succesvol in zowel passagiers als vrachtvervoer. Amsterdam Airport Schiphol behoort tot een van

Nadere informatie

De Rotterdamse haven en het achterland. Havenvisie 2030 en achterlandstrategie

De Rotterdamse haven en het achterland. Havenvisie 2030 en achterlandstrategie De Rotterdamse haven en het achterland Havenvisie 2030 en achterlandstrategie Ellen Naaykens Havenbedrijf Rotterdam N.V. ALV ELC, Venlo 30 november 2011 Inhoud Profiel haven Rotterdam Ontwerp Havenvisie

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

MODERNE EN EFFICIËNTE BEDRIJFSVOERING

MODERNE EN EFFICIËNTE BEDRIJFSVOERING MODERNE EN EFFICIËNTE BEDRIJFSVOERING Optimale veiligheid Gebruikersvriendelijk Efficiënte workflow, tijdwinst Optimale interactie burger Verkorten van wachttijden 100 % geautomatiseerd Minimaliseren van

Nadere informatie

Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen

Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen YourMoneyAlarms.tips Ontvang gratis alerts en laat uw geld groeien! Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen Kiest u maar: 5% rendement binnen gemiddeld 65 dagen 25% - 35% rente na gemiddeld 12

Nadere informatie

AIR CARGO NETHERLANDS CUP 28 MEI 2016 HOOFDPSONSORS

AIR CARGO NETHERLANDS CUP 28 MEI 2016 HOOFDPSONSORS HOOFDPSONSORS 2 Inhoudsopgave VOORWOORD... 5 TOERNOOI REGLEMENT... 6 DEELNEMENDE TEAMS... 7 TERREINLIGGING... 7 POULE 1... 10 POULE 2... 11 POULE 3... 12 POULE 4... 13 VELDINDELING... 14 KWART FINALES...

Nadere informatie

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT De energiemarkt in Nederland is continu in beweging. Nieuwe toetreders veroveren marktaandeel en slimme meters, sectorwijzigingen en splitsing zorgen voor veranderingen. Energiebedrijven

Nadere informatie

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon.

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. zorgvannu.nl Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Het kan zelfs zo zijn dat wat je collega innovatief vindt, jij als dagelijkse routine ziet,

Nadere informatie