ontwerpvoorstel aan de raad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ontwerpvoorstel aan de raad"

Transcriptie

1 pagina 1 van 11 ontwerpvoorstel aan de raad Stedenbouwkundig Programma van Eisen Hamlaan Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 In te stemmen met het definitief Stedenbouwkundig Programma van Eisen Hamlaan: het realiseren van een openbare begraafplaats met rouwcentrum, de Verlengde Parkweg, een hoofdwaterverbinding, een pleisterplaats en het gebied Hamlaan in te richten als recreatiegebied. 2 In te stemmen met de voorgestelde financiering van fase 1 en fasering van de planonderdelen. 3 De door het college opgelegde geheimhouding van de bijlagen "Financieel kader (financiële paragraaf en Grondexploitatie)" conform artikel 25 lid 3 Gemeentewet te bekrachtigen. Burgemeester en wethouders van Utrecht, De secretaris, De burgemeester, Conclusie commissie Stad en Ruimte: datum: 22 sep 2009 status:

2 pagina 2 van 11 samenvatting Stedenbouwkundig Programma van Eisen Hamlaan Raadsvoorstel: 1 In te stemmen met het definitief Stedenbouwkundig Programma van Eisen Hamlaan: het realiseren van een openbare begraafplaats met rouwcentrum, de Verlengde Parkweg, een hoofdwaterverbinding, een pleisterplaats en het gebied Hamlaan in te richten als recreatiegebied. 2 In te stemmen met de voorgestelde financiering van fase 1 en fasering van de planonderdelen. 3 De door het college opgelegde geheimhouding van de bijlagen "Financieel kader (financiële paragraaf en Grondexploitatie)" conform artikel 25 lid 3 Gemeentewet te bekrachtigen. Argumenten 1.1 Het plan voorziet in de maatschappelijk wens om aan de westkant van de stad een openbare begraafplaats te realiseren. 1.2 De Verlengde Parkweg is in de Actualisatie Ontwikkelingsvisie Leidsche Rijn van 2003 als tracé reeds vastgesteld. 1.3 Het voorliggende Stedenbouwkundig Programma van Eisen maakt voor het gebied Hamlaan een samenhangend geheel dat recht doet aan zijn context. 2.1 De voorgestelde financiering maakt de realisatie van de eerste fase van de planonderdelen mogelijk, waaronder de eerste fase begraafplaats. 3.1 In verband met (eventuele) ontwikkeling en exploitatie van onderdelen van het plan door derden is blijvende geheimhouding van de grondexploitatie noodzakelijk. Kanttekeningen 1.1 Het geluidsniveau op de begraafplaats overschrijdt de streefwaarde. 1.2 Bij de kadernota Haarzuilens is aangegeven dat een crematorium maatschappelijk gezien onhaalbaar is. 1.3 De Voornruiters krijgen geen plek in het plangebied Hamlaan. 2.1 Aanvullende financiering is vanuit Voorjaarsnota nodig voor de aanleg en inrichting van de eerste fase begraafplaats.

3 pagina 3 van 11 samenvatting 2.2 In de financiële paragraaf is uitsluitend de eerste fase in beeld gebracht.

4 pagina 4 van 11 Stedenbouwkundig Programma van Eisen Hamlaan Context Het gebied Hamlaan is een passtuk tussen verschillende ontwikkelingen aan de westkant van de kern Vleuten. De locatie ligt deels in het landinrichtingsplan Haarzuilens tussen de bebouwde kom van Vleuten en de Hamtoren. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de bebouwing langs de Dorpsstraat en aan de zuidzijde door de spoorlijn Utrecht - Den Haag, die verdubbeld wordt. In het huidige weidegebied ligt de Vleutense Wetering, een belangrijke historische waterloop (Oude Rijn) en enkele recreatieve veldjes voor het dorp Vleuten. Projectbureau Leidsche Rijn heeft in samenwerking met de diensten SW, SO, Wijkservicecentrum Vleuten - De Meern en de Landinrichtingscommissie Haarzuilens een plan gemaakt waarbij verschillende functies een plek krijgen: een openbare begraafplaats met rouwcentrum, de Verlengde Parkweg, een hoofdwatergang, een pleisterplaats (uitspanning), 180 parkeerplaatsen, recreatieveldjes en diverse fietsen voetpaden. Gezien de maatschappelijke wens om aan de westkant van Utrecht een nieuwe begraafplaats te realiseren, maar de capaciteit vooralsnog niet direct behoeft te worden aangewend, wordt de nieuwe begraafplaats in fasen aangelegd. De eerste fase met rouwcentrum komt direct ten oosten van de eveneens nieuw aan te leggen Verlengde Parkweg te liggen. Voorlopig wordt alleen deze fase vanaf 2010 gerealiseerd. De eventuele volgende fasen (liggend aan weerszijden van fase 1) zijn onderwerp van afzonderlijke besluitvorming. Het landinrichtingsplan Haarzuilens vergroot het recreatieve gebruik van het plangebied Hamlaan. Alle programmaonderdelen worden zo goed mogelijk in het bestaande landschap ingepast. De recreatieve verbindingen uit het SPVE sluiten aan op de wandel- en fietsroutes in het plangebied Haarzuilens. In het plan is integraal naar de opgave gekeken om tot een voorstel te komen dat respect heeft voor de oude structuren en mogelijkheden biedt om uit te groeien tot een prachtige karakteristieke en eervolle plek. Na vaststelling wordt het Stedenbouwkundige Programma van Eisen uitgewerkt in inrichtingsplannen voor de buitenruimte. Na vaststelling van het bestemmingsplan Haarzuilens (naar verwachting najaar 2009) waarvan Hamlaan een onderdeel uitmaakt, kan naar verwachting eind 2010 gestart worden met de aanleg van de begraafplaats. Tot medio 2010 zal het reeds gerealiseerde baggerdepot hier blijven liggen.

5 pagina 5 van 11 Argumenten 1.1 Het plan voorziet in de maatschappelijk wens om aan de westkant van de stad een openbare begraafplaats te realiseren. In de totale stad is er voldoende ruimte om openbaar begraven te worden. De locaties van de begraafplaatsen zijn echter aan de oostzijde van de stad. Aan de westzijde zijn enkele kerkelijke begraafplaatsen. Deze bieden enkel ruimte voor de eigen gemeenschap. Vanuit sociaal demografische oogpunt verdient het de voorkeur om een openbare begraafplaats aan de westzijde van de stad te realiseren. Bewoners van de wijken Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn kunnen met deze nieuwe begraafplaats dichterbij hun laatste rustplaats vinden. De begraafplaats wordt gefaseerd uitgevoerd. Dit geeft flexibiliteit voor de toekomst. In fase 1 wordt een 3 ha groot terrein ingericht met daarbij het rouwcentrum en de parkeervoorziening. Voorlopig wordt alleen deze fase ten eerste gerealiseerd. De eventuele volgende fasen (beiden 1 ha. en liggend aan weerszijden van fase 1) zijn onderwerp van afzonderlijke besluitvorming. 1.2 De Verlengde Parkweg is in de Actualisatie Ontwikkelingsvisie Leidsche Rijn van 2003 als tracé reeds vastgesteld. De aanleg van de Verlengde Parkweg is opgenomen in de grondexploitatie van Leidsche Rijn. Inmiddels is gestart met de aanleg en zal de weg eind 2009 worden opengesteld. 1.3 Het voorliggende Stedenbouwkundig Programma van Eisen maakt voor het gebied Hamlaan een samenhangend geheel dat recht doet aan zijn context. In het SPvE wordt een programmaverdeling voorgesteld voor het Hamlaangebied waarin de reacties uit de inspraak zijn verwerkt. In het gebied zijn nieuwe functies zo ingepast dat deze de bestaande structuur respecteren/versterken. Het plan stelt de entreefunctie van het landinrichtingsgebied centraal. De unieke sfeer die gedomineerd wordt door de Hamtoren en de 'oude rijnloop', wordt aangegrepen om een start- en eindpunt te maken in de vorm van een pleisterplaats (uitspanning). De openbare begraafplaats met een door derden te realiseren rouwcentrum moet een basisvoorziening vormen voor de wijken Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn. Een crematorium en De Voornruiters zijn door eerdere politieke discussie/besluitvorming niet opgenomen in het plan. Daarnaast zijn er in het gebied een hoofdwatergang en de Verlengde Parkweg gepland en komen de speelweide, hondenweide en dierenweide terug. Het

6 pagina 6 van 11 gebied zal als recreatiegebied van Vleuten en Vleuterweide gaan dienen en gekoppeld worden aan het Landinrichtingsplan Haarzuilens. Hiermee komt de begraafplaats tegen het spoor te liggen. In deze afweging is het ruimtelijk/functionele aspect leidend geweest. 2.1 De voorgestelde financiering maakt de realisatie van de eerste fase van de planonderdelen mogelijk, waaronder de eerste fase begraafplaats. Begraafplaats: Voor de eerste fase begraafplaats zijn de totale kosten zonder de bebouwing geraamd op 3,0 mln. excl BTW, prijspeil In het financieringsvoorstel neemt PBLR de verwervingskosten voor haar rekening, evenals de plan- en bouwrijpmaakkosten. PBLR stelt voor het verlies aan grondopbrengsten voor de eerste fase van de begraafplaats als verlies te nemen op de grondexploitatie LR. Voor de grond ten behoeve van de nog te financieren bebouwde voorzieningen door derden, worden t.z.t. wel opbrengsten berekend. Voor de kosten voor het extra ophogen van het terrein en de aanleg van de begraafplaats is bij zowel PBLR als SW geen budget gereserveerd. Voor dit geconstateerde tekort van 1,2 mln. heeft het College, en inmiddels ook de Raad, besloten in de Voorjaarsnota een voorziening op te nemen. In het kader van de exploitatie van de begraafplaats is door SW onderzocht onder welke voorwaarden een begraafplaats gefinancierd en geëxploiteerd kan worden door derden. Alleen een begraafplaats met aula, opbaargelegenheid, crematorium en een columbarium levert een financieel haalbare exploitatie. Een crematorium is door het vorige college als maatschappelijk onhaalbaar ingeschat. Door SW wordt er van uitgegaan dat een rouwcentrum kan worden aangelegd en geëxploiteerd door derden, alhoewel er een risico is dat hiervoor geen animo onder ondernemers bestaat. Voor de beheerruimte wordt ervan uitgegaan dat dit ten eerste binnen het rouwcentrum door derden wordt gerealiseerd. Uitgaande van een begraafplaats zonder crematorium en waarbij het rouwcentrum wordt gerealiseerd en geëxploiteerd door derden is voor de exploitatie van deze begraafplaats door SW een (structureel) tekort geraamd van ,- per jaar. Het College, en inmiddels ook de Raad, heeft besloten om ten behoeve van het geconstateerde exploitatietekort ,- per jaar te verlenen aan Stadswerken.

7 pagina 7 van 11 Programma Landinrichtingsplan: Een deel van het plangebied is onderdeel van het Landinrichtingsplan Haarzuilens. UItgangspunt bij de verdeling van kosten is dat inrichtingskosten en verwervingskosten voor rekening komen van DLG. Het verplaatsen van de recreatieveldjes naar dit gebied in de tweede fase en enkele aanpassingen inzake de noodzakelijk waterhuishouding komen ten laste van de Grex PBLR. Programma Leidsche Rijn: De aanleg van de Verlengde Parkweg en de Hoofdwatergang worden gefinancierd uit de Grondexploitatie Leidsche Rijn. 3.1 In verband met (eventuele) ontwikkeling en exploitatie van onderdelen van het plan door derden is blijvende geheimhouding van de grondexploitatie noodzakelijk. De financiële belangen van de gemeente wegen in dit geval zwaarder dan het belang van openbaarheid van de stukken. Kanttekeningen 1.1 Het geluidsniveau op de begraafplaats overschrijdt de streefwaarde. In de inspectierichtlijn Lijkbezorging wordt aangegeven dat een geluidsniveau van 40 db(a) nagestreefd zou moeten worden ten behoeve van de spraakverstaanbaarheid op de begraafplaats. Op onderhavige locatie wordt deze geluidsbelasting ten gevolge van de spoorlijn Utrecht - Woerden overschreden. De geluidsbelasting bedraagt, afhankelijk van de positie op de locatie, 60 tot 65 db(a) gemiddeld over de dag. Deze geluidsbelasting is afgeleid uit het akoestisch onderzoek naar de spoorverbreding zoals verricht door Prorail. De begraafplaats wordt verder doorsneden door de nieuw aan te leggen Verlengde Parkweg. De geluidsbelasting hiervan bedraagt naar verwachting ongeveer 63 db(a) op de rand van het terrein. De spraakverstaanbaarheid op de locatie is vanwege de optredende geluidsniveaus niet optimaal te noemen, maar aanvaardbaar. De gemeente is van mening dat de locatie geschikt is voor een begraafplaats. De locatie vormt de overgang van de bebouwing van Vleuten en Leidsche Rijn naar de landschappelijke invulling van het landinrichtingsgebied Haarzuilens. De oude Hamtoren geeft de plek karakter. Een unieke locatie waar een begraafplaats als onderdeel van de samenleving de landschappelijke overgang

8 pagina 8 van 11 kan markeren. Met respect voor het landinrichtingsplan en landschapskarakteristiek wordt de begraafplaats zo zuidelijk mogelijk gepositioneerd tegen de spoorlijn aan. Hierdoor blijft bijvoorbeeld de zichtlijn op de Hamtoren vanuit Vleuten grotendeels gehandhaafd en worden de overige recreatieve functies gekoppeld aan het Landinrichtingsplan. In deze afweging worden deze belangen groter geacht dan de streefwaarde van het geluidsniveau. 1.2 Bij de kadernota Haarzuilens is aangegeven dat een crematorium maatschappelijk gezien onhaalbaar is. Gezien de maatschappelijke en bestuurlijke wens om geen crematorium in Hamlaan te realiseren, is deze voorziening niet in dit plan opgenomen. Hierbij wordt opgemerkt dat na onderzoek van SW blijkt dat deze begraafplaats zonder crematorium niet rendabel te exploiteren is. 1.3 De Voornruiters krijgen geen plek in het plangebied Hamlaan. Bij de bestuurlijke behandeling van de de kadernota Haarzuilens is aangegeven dat de manege van De Voornruiters geen plek krijgt in het plangebied. Het wegvallen van De Voornruiters beperkt de speelruimte in de grondexploitatie. Met de Voornruiters wordt op dit moment overleg gevoerd over een andere locatie. 2.1 Aanvullende financiering is vanuit Voorjaarsnota nodig voor de aanleg en inrichting van de eerste fase begraafplaats. De plankosten en kosten voor het bouwrijpmaken van de eerste fase van de begraafplaats komen ten laste van de grondexploitatie Leidsche Rijn. Alleen voor de grond ten behoeve van gebouwde voorzieningen zijn opbrengsten geraamd. Ten behoeve van de aanleg en inrichting van de begraafplaats is door BenW, en inmiddels ook de Raad, in de Voorjaarsnota besloten tot een aanvullende financiering van 1,2 Mln. Voor het geconstateerde exploitatietekort is door het College en inmiddels de Raad besloten tot een financiering van ,- per jaar. 2.2 In de financiële paragraaf is uitsluitend de eerste fase in beeld gebracht. Alleen voor de eerste fase van de begraafplaats is een financiering voorgesteld. Voor de tweede en eventuele derde fase van de begraafplaats is vooralsnog geen financiering opgenomen. Om het financiële beeld eenduidig te laten zijn, is voor de rest van het gebied ook uitgegaan van de eerste fase. Dit betekent dat de kosten voor de tweede en eventuele derde fase

9 pagina 9 van 11 begraafplaats alsmede de aanleg van de te verplaatsen recreatieveldjes niet zijn opgenomen. Uitvoering Na vaststelling van het definitief Stedenbouwkundig Programma van Eisen worden inrichtingsplannen gemaakt, waaronder die van de eerste fase begraafplaats. Naar aanleiding van het plan worden veel nieuwe bomen aangeplant, met name op de begraafplaats. Alleen voor de Verlengde Parkweg worden enkele bomen geveld. Daarvoor is reeds een velvergunning afgegeven. Met de werkzaamheden ten behoeve van de begraafplaats wordt op zijn vroegst eind 2010 gestart. Het Hamlaangebied wordt opgenomen als onderdeel van het Bestemmingsplan Haarzuilens. De voorbereiding van het Bestemmingsplan is gestart en zal volgens planning na de zomer van 2009 ter inzage worden gelegd. Bijlagen voor de raad en/of raadscommissie - Stedenbouwkundig Programma van Eisen; - Tweekolommenstuk; - Financieel kader (geheim) bestaande uit een financiële paragraaf en een grondexploitatie (twee losse bijlagen). Eerdere besluitvorming - Op heeft BenW aan DSO opdracht gegeven om te onderzoeken of de gronden (de Hamlaan) die aangekocht worden voor de aanleg van de Verlengde Parkweg en een watergang benut kunnen worden de hierboven genoemde functies. Conclusie uit deze inpassingstudie Hamlaan is dat er ruimte is voor de Verlengde Parkweg, de watergang uit Leidsche Rijn naar de Haarrijnseplas, de begraafplaats, De Voornruiters en een deel van het Landinrichtingsplan Haarzuilens. De inpassingsstudie Hamlaan is door het college vastgesteld. - Op 28 juni 2005 heeft het BenW de Projectopdracht SPvE Hamlaan vastgesteld. - Bij de Kadernota Haarzuilens zijn toezeggingen gedaan dat de Voornruiters niet naar het Hamlaangebied zullen gaan, tenzij er geen andere plek kan worden gevonden.

10 pagina 10 van 11 - Vanuit het vorige College werd ingeschat dat een crematorium maatschappelijk niet haalbaar is. In de commissie van 27 september 2005 zijn stevige bedenkingen geuit tegen een crematorium. - Het tracé van de Verlengde Parkweg is vastgelegd in de Actualisatie Ontwikkelingsvisie Leidsche Rijn, 2003.

11 pagina 11 van 11 raadsbesluit Stedenbouwkundig Programma van Eisen Hamlaan Besluit 1 In te stemmen met het definitief Stedenbouwkundig Programma van Eisen Hamlaan: het realiseren van een openbare begraafplaats met rouwcentrum, de Verlengde Parkweg, een hoofdwaterverbinding, een pleisterplaats en het gebied Hamlaan in te richten als recreatiegebied. 2 In te stemmen met de voorgestelde financiering van fase 1 en fasering van de planonderdelen. 3 De door het college opgelegde geheimhouding van de bijlagen "Financieel kader (financiële paragraaf en Grondexploitatie)" conform artikel 25 lid 3 Gemeentewet te bekrachtigen. Aldus besloten in de vergadering van de raad, gehouden op... De griffier, De burgemeester,

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad pagina 1 van 8 ontwerpvoorstel aan de raad Tijdelijke studentenhuisvesting Van Lieflandlaan Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 Vooruitlopend op de

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.07289 vergaderdatum raad 21 mei 2015 jaar/nummer 2015-041 G.A.H.

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad pagina 1 van 5 ontwerpvoorstel aan de raad Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 in te stemmen met het voorleggen van een subsidieaanvraag aan het ministerie

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 11R.00075 gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: R. Broekmeulen

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud:

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud: Vergadering: 16 mei 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar H. Vlessert, 0595-447794 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Vlessert) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanleg van

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk Vergaderdatum 5 november 2015

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk Vergaderdatum 5 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk 15.509656 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 5 november 2015 Geheim Nee Vaststelling

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit: Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Alex Jansen Telefoon 5113661 E-mail: a.jansen@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 2007/215162 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14114 Datum : 19 juni 2012 Programma : Sport Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M. van

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad pagina 1 van 9 ontwerpvoorstel aan de raad Kredietaanvraag Castellum Hoge Woerd Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 op basis van het Definitief Ontwerp

Nadere informatie

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen voorstel aan de raad Opgesteld door Milieu en Mobiliteit Kenmerk 14.043326 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 30 oktober 2014 Jaargang en nummer 2014 83 Geheim Nee Vaststellen DO Fietsbrug en kredietvrijgave

Nadere informatie

(6 ~ Gemeente ~ Emmen

(6 ~ Gemeente ~ Emmen Raadsvoorstel (6 ~ Gemeente ~ Emmen jaar stuknr. categorie agendanr. Raad 2017 A 6 Stuknr. B.enW. 17/836 Portefeuillehouder: R. van der Weide / J. Otter Team: Programmabureau Emmen Vernieuwt E. Kuipers,

Nadere informatie

Waarom bijlage geheim? De rapportage bevat financiële informatie die de belangen van de gemeente kunnen schaden als het openbaar wordt.

Waarom bijlage geheim? De rapportage bevat financiële informatie die de belangen van de gemeente kunnen schaden als het openbaar wordt. OPENBAAR met geheime bijlage(n) Adviseur: I. Haan (RG, tst. 865) Portefeuillehouder: A.V. de Kok 10.02796 1 ADVIESNOTA POLITIEKE RONDE d.d. 8 april 2010 Raadsvergadering d.d. 22 april 2010 Voorstel nr.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Onderwerp: samenwerking met Rabo Vastgoed en Dura Vermeer bij realisatie van de Sniep. Aan de raad.

Onderwerp: samenwerking met Rabo Vastgoed en Dura Vermeer bij realisatie van de Sniep. Aan de raad. Nr.: 06-16 Onderwerp: samenwerking met Rabo Vastgoed en Dura Vermeer bij realisatie van de Sniep Diemen, 10 februari Aan de raad. Op 26 januari 2006 heeft u besloten het stedenbouwkundig plan voor de Sniep

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Datum: 5 november 2013 Portefeuillehouder: De Graaf

Datum: 5 november 2013 Portefeuillehouder: De Graaf Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-068 Registratiekenmerk: Onderwerp: raadsvoorstel haalbaarheidsstudie realisatie nieuw zwembad Korte inhoud: U heeft besloten om de haalbaarheid te onderzoeken voor de realisatie

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening.

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 29 april 2010 Datum voorstel 02 maart 2010 Agendapunt Onderwerp vervangende nieuwbouw Huize Het Oosten, Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

exploitatieplan 4E HERZIENING EXPLOITATIEPLAN '1E MELMSEWEG'

exploitatieplan 4E HERZIENING EXPLOITATIEPLAN '1E MELMSEWEG' 4E HERZIENING EXPLOITATIEPLAN '1E MELMSEWEG' 4e herziening '1e Melmseweg' (ontwerp) Inhoudsopgave Exploitatieplan 1e Melmseweg 3 Hoofdstuk 1 3 Inleiding Hoofdstuk 2 Deel A Omschrijving exploitatiegebied

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/65 Voor raadsvergadering d.d.: 17-09-2013 Agendapunt: 09 Onderwerp:

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen CC De gemeenteraad 8 juni 2011 Beantwoording vragen carrousel Binnenland Het college 100467 Controller Directie Paraaf Datum Geachte

Nadere informatie

Nota zienswijzen, ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder Briellaerd Noord Onderwerp Voornemen Procedure Zienswijzen

Nota zienswijzen, ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder Briellaerd Noord Onderwerp Voornemen Procedure Zienswijzen [De persoonsgegevens zijn weggelaten in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens] Nota zienswijzen, ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder Briellaerd Noord In deze nota worden de ingediende

Nadere informatie

kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang

kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang Datum 9 november 2010 Raadsvoorstel Afdeling Grondbedrijf en Vastgoedzaken Portefeuillehouder

Nadere informatie

64809 Woon- en leefomgeving Ruimte dhr. H.C.V. Veldhuijsen N.E.C. Versteegh n.versteeah@odru.nl/ 088 022 5123

64809 Woon- en leefomgeving Ruimte dhr. H.C.V. Veldhuijsen N.E.C. Versteegh n.versteeah@odru.nl/ 088 022 5123 Raadsvoorstel gs % Gcmcente *Zl IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. 64809 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie

Wet geluidhinder beschikking

Wet geluidhinder beschikking ZNSTD Wet geluidhinder beschikking Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, beschouwende de noodzaak tot vaststelling van hogere

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad Voorstel voor de gemeenteraad 1. ONDERWERP: Broekgraaf, grondexploitatie 2018 2. GEVRAAGDE BESLISSING: De raad van de gemeente Leerdam besluit: Vertrouwelijk Openbaar besluit Datum openbaar besluit Nee

Nadere informatie

Roden, Onderwerp Begraafplaatsen Noordenveld

Roden, Onderwerp Begraafplaatsen Noordenveld Aan de gemeenteraad Agendapunt Roden, Onderwerp Begraafplaatsen Noordenveld Voorstel 1. Kiezen voor planning A. Planning A : Alle voorzieningen op elke begraafplaats hetzelfde. Planning B : Huidige voorzieningen

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Volksgezondheid Langevoort, M. (Marja) Kenmerk 15.511227 Vergadering Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Geheim Nee Zienswijze gewijzigde begroting

Nadere informatie

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Voorgesteld besluit 1.) De grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer (conform

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Saksen Weimar fase 5 t/m 7'

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Saksen Weimar fase 5 t/m 7' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015 Documentnummer : 2015.0.053.562 Zaaknummer: 2015-02-00709 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Saksen Weimar fase 5 t/m 7' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep

Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep Aan de raad 1. Gevraagd raadsbesluit In te stemmen met

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Beoogd effect: Het voldoende bouwrijpe grond beschikbaar hebben voor het vestigen van bedrijven en daarmee genereren van arbeidsplaatsen.

Beoogd effect: Het voldoende bouwrijpe grond beschikbaar hebben voor het vestigen van bedrijven en daarmee genereren van arbeidsplaatsen. Voorstel aan de raad Nummer: B11-15396 Portefeuille: Economie, Wonen, Cultuur & Dienstverlening Programma: 2.4 Sterke stad Programmaonderdeel: 2.4.1 Werken aan de basis Steller: M.R. Roeffel Afdeling:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Begraafcapaciteit begraafplaatsen. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Begraafcapaciteit begraafplaatsen. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Begraafcapaciteit begraafplaatsen Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Te besluiten om: 1. Over te gaan tot

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Idn: NL.IMRO.0733.BPASPDEENGIIZZ-VS01 Versie: Definitief Asperen, 25 mei 2016 Definitief 25 mei 2016 1 Definitief 25 mei 2016 2 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Elteren, E.M. van (Liesbeth) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving. Vergaderdatum 22 juni 2017

Voorstel aan de raad. Elteren, E.M. van (Liesbeth) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving. Vergaderdatum 22 juni 2017 Voorstel aan de raad Opgesteld door Utrechtse Vastgoed Organisatie Elteren, E.M. van (Liesbeth) Kenmerk 4402970 Vergadering Vergaderdatum 22 juni 2017 Geheim Portefeuille Commissie Mens en Samenleving

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Leeuwesteyn Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Leeuwesteyn Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer voorstel aan de raad Opgesteld door Bureau NegenTien Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 4042421 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim Nee Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad Page 1 of 9 ontwerpvoorstel aan de raad Rotsoord: Ontwikkeling locatie De Boo - vaststelling Stedenbouwkundig Progrmma van Eisen Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende

Nadere informatie

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J.H. de Boer Tel nr: 8983 Nummer: 17A.00755 Datum: 24 juni 2017 Team: Directie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 2 april 2013 R04S007

Datum Agendapunt Documentnummer. 2 april 2013 R04S007 Datum Agendapunt Documentnummer R04S007 Onderwerp Grondtransactie Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De realisatie van het nieuwbouwplan van Wolter Koops Transport (WKT) op Trekkersveld III door verkoop

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Datum: Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de wijziging van bijlage IV van de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

*RV09.0027* Documentnr.: RV09.0027. Roden, * Onderwerp Grondexploitatie De Lange Streeken fase 2. Onderdeel programmabegroting: Nee

*RV09.0027* Documentnr.: RV09.0027. Roden, * Onderwerp Grondexploitatie De Lange Streeken fase 2. Onderdeel programmabegroting: Nee Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV09.0027 Roden, * Onderwerp Grondexploitatie De Lange Streeken fase 2 Onderdeel programmabegroting: Nee Voorstel Conform bijgaand raadsvoorstel en raadsbesluit

Nadere informatie

Onderwerp Voorlopig ontwerp 'revitalisering/groot onderhoud Haagweg - Nieuwe Haagdijk'

Onderwerp Voorlopig ontwerp 'revitalisering/groot onderhoud Haagweg - Nieuwe Haagdijk' ~A~ Agendapuntnummer: Aantal bijlagen: - 2 - Onderwerp Voorlopig ontwerp 'revitalisering/groot onderhoud Haagweg - Nieuwe Haagdijk' Voorgesteld besluit 1. Voteren van een krediet van 1.000.000,-, conform

Nadere informatie

Onderwerp: Vervolgprocedure project 150 Algemene begraafplaatsen

Onderwerp: Vervolgprocedure project 150 Algemene begraafplaatsen RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 324220 Raadsvergadering van 2 februari 2012 Agendanummer: 7.2 Onderwerp: Vervolgprocedure project 150 Algemene begraafplaatsen Verantwoordelijk portefeuillehouder: A. Grootenboer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Datum :17-02-09 Onderwerp Rapportage quick scan parkeergarage Status besluitvormend Voorstel 1. Varianten 1, 1A, 3 en 3A uit de rapportage positief te beoordelen; 2. Voorkeur uit te spreken voor

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân Heerenveen provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 5125 ;vvsv.fryslan.ni provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 september 2015 Documentnummer : 2015.0.072.749 Zaaknummer: 2015-03-01380 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Stadsblokken - Meinerswijk 2015'

Nadere informatie

Onderwerp: Kredietaanvraag herinrichting het plein De Vennen Delfzijl.

Onderwerp: Kredietaanvraag herinrichting het plein De Vennen Delfzijl. Vergadering gemeenteraad d.d. 21 december 2017 Agenda nummer 4 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Kredietaanvraag herinrichting het plein De Vennen Delfzijl. Korte inhoud:

Nadere informatie

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Aan: Van: Betreft: De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Stand van zaken Scholencluster Kruiswiel en Jeugdspeelpark. Datum: 18-9-2014 1. Historie in grote lijnen In 2012 is een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

Startdocument Schuytgraaf Veld 17b. juni 2013

Startdocument Schuytgraaf Veld 17b. juni 2013 Startdocument Schuytgraaf Veld 17b juni 2013 1 Inleiding In mei 2012 heeft de gemeente Arnhem het project Schuytgraaf overgenomen van de GEM (Grondexploitatie maatschappij). De gemeente heeft nu de leiding

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 De Kaderbrief Vastgoed 2017 vast te stellen.

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 De Kaderbrief Vastgoed 2017 vast te stellen. voorstel aan de raad Opgesteld door Utrechtse Vastgoed Organisatie Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk 4408707 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 29 juni 2017 Jaargang en nummer 2017 38 Geheim Portefeuille

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven Datum B&W-besluit 23 mei 2017 Voor de vergadering van raad d.d. 29 juni 2017 Behandelen in de raadscommissie Ruimte en

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 16.509040 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01)

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP19009- va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 juli 2019 Afdeling/Team Stad

Nadere informatie

Schuytgraaf Made in [Arnhem]

Schuytgraaf Made in [Arnhem] Schuytgraaf Made in [Arnhem] Een nieuwe BASISGREX voor Schuytgraaf 02-04-2012 DIENST STADSONTWIKKELING 1 1. Inleiding In het onderhandelingstraject over de toekomst van de constructie rond de GEM Schuytgraaf,

Nadere informatie

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017053151* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 09-01-2018

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 mei 2014 14-035 Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik Aan de raad, Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven

Nadere informatie

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder P. Melzer opgesteld door Fysieke en Maatschappelijke Ontwikkeling / Jan Willem van der Linde Registratienummer

Nadere informatie

: 29 november 2010 : 13 december : J.L.M. Vlaar : J.C. Teeuwen

: 29 november 2010 : 13 december : J.L.M. Vlaar : J.C. Teeuwen RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 29 november 2010 : 13 december 2010 Documentnr. Zaaknummer : 541 : PR-10-13178 Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

Kredietaanvraag sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan23

Kredietaanvraag sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan23 2 014-11 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Kredietaanvr ig sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan 23 Datum 24 maart 2014 Raadsvoorstel eling Grondbedrijf en Vastgoedzaken Portefeuillehouder J Gadella

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vervangingsinvesteringen Investeringsplan Sport 2017 BBV nr: 2016/592316

Raadsstuk. Onderwerp: Vervangingsinvesteringen Investeringsplan Sport 2017 BBV nr: 2016/592316 Raadsstuk Onderwerp: Vervangingsinvesteringen Investeringsplan Sport 2017 BBV nr: 2016/592316 1. Inleiding In het Investeringsplan (IP) zijn middelen beschikbaar voor vervangingsinvesteringen van de sportvelden,

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker)

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Vergadering: 19 juni 2007 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d.

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26 maart 2015 15-015 Onderwerp Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Aan de raad, Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Aanleg tijdelijk P+R terrein aan de Tippezijde bij station Stadshagen

Aanleg tijdelijk P+R terrein aan de Tippezijde bij station Stadshagen Raadsplein besluitvormend Datum 11 september 2017 onderwerp portefeuillehouder Rene de Heer informant medeopstellers afdeling bijlagen Aanleg tijdelijk P+R terrein aan de Tippezijde bij station Stadshagen

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Jansdam, B. (Berni) Kenmerk Vergaderdatum 1 september 2016

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Jansdam, B. (Berni) Kenmerk Vergaderdatum 1 september 2016 Voorstel aan de raad Opgesteld door Projectorganisatie Stationsgebied Jansdam, B. (Berni) Kenmerk 16.504059 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 1 september 2016 Geheim Nee Uitgifteovereenkomst

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Raadsstuk. Beschikbaarstellen krediet voor aanlegkosten openbare ruimteen proceskosten herontwikkeling Schalkwoud, Stad Tussen de Bomen

Raadsstuk. Beschikbaarstellen krediet voor aanlegkosten openbare ruimteen proceskosten herontwikkeling Schalkwoud, Stad Tussen de Bomen Gemeente Haarlem Raadsstuk Onderwerp Beschikbaarstellen krediet voor aanlegkosten openbare ruimteen proceskosten herontwikkeling Schalkwoud, Stad Tussen de Bomen Nummer 2018/342987 Portefeuillehouder Roduner,

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 16 RZ 118 Beslisnota Woningbouwprogramma 2015-2025 Wijchen, 22 april 2016 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. In te stemmen met reserveren van 80 extra woningen voor

Nadere informatie

Utrecht De Wetering (ID)

Utrecht De Wetering (ID) Utrecht De Wetering (ID) Voorwaarden Max. aantal BVO Enkele percelen (met o.a. de bestemming Kantoor, Gemengd (uit te werken), Gemengd 2 en Bedrijventerrein ) binnen dit bestemmingsplan zijn niet meegenomen

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/ Inleiding

Raadsstuk. Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/ Inleiding Raadsstuk Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/375078 1. Inleiding De Buitenrustbruggen zijn in 1935 en 1964 aangelegd. De bruggen zijn volgens het Haarlems Verkeer en Vervoerplan (HVVP)

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-087 Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik Gevraagde beslissing 1. De kaders

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/CB Opsteller: W. Plaggenborg User-id: PLA7 Tel: 4612 Onderw erp: KREDIETAANVRAAG VERBOUWINGEN RUSTHOF Toelichting: In september 2012 heeft ons college

Nadere informatie

4. Welke argumenten zijn er voor de raad om het besluit te nemen? (Inhoudelijke uitleg, voor- en nadelen, financieel gevolg en risico s)

4. Welke argumenten zijn er voor de raad om het besluit te nemen? (Inhoudelijke uitleg, voor- en nadelen, financieel gevolg en risico s) Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Onderwerp Raadsvoorstel Eerste herziening 2018 van de grondexploitatie Vlietvoorde Portefeuillehouder Wethouder Bremer Behandeld door JCM Georges 1. Gevraagd

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeentehuis VERTROUWELIJK. Verplaatsing Meyn 10 / 29 27 april 2010. R.J. Limburg/PSO E. Taams. Verplaatsing Meyn en fase 2 Bombraak

Raadsvoorstel. Gemeentehuis VERTROUWELIJK. Verplaatsing Meyn 10 / 29 27 april 2010. R.J. Limburg/PSO E. Taams. Verplaatsing Meyn en fase 2 Bombraak VERTROUWELIJK Titel Nummer Datum Verplaatsing Meyn 10 / 29 27 april 2010 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan Telefoon 075 684 7777 Fax 075 684

Nadere informatie

05.0. Planologisch mogelijk maken van een sporthal aan Kruisboog 34

05.0. Planologisch mogelijk maken van een sporthal aan Kruisboog 34 05.0. Planologisch mogelijk maken van een sporthal aan Kruisboog 34 Inhoudsopgave 05.0. Planologisch mogelijk maken van een sporthal aan Kruisboog 34... 2 Raadsvoorstel planologisch mogelijk maken van

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van december 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00081 Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor omgevingsvergunning herinrichting Kloosterwei/Ganzenwei in Warmond - Besluitvormend

Nadere informatie

(hoofdstuk uit Inspiratiegids Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Provincie Utrecht)

(hoofdstuk uit Inspiratiegids Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Provincie Utrecht) Bijlage: Projecten in de provincie Utrecht (hoofdstuk uit Inspiratiegids Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Provincie Utrecht) Inleiding In de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie 2013-2028 en de Verordening

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Bestemmingsplan Statenkwartier. Ontwerp

Bestemmingsplan Statenkwartier. Ontwerp Bestemmingsplan Statenkwartier Ontwerp Ontwerp ontwerp gewijzigde vaststelling (ex artikel 6:19 Awb)dd. 17 januari 2017 Statenkwartier bestemmingsplan Statenkwartier (ontwerp) Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP Franssen, Dirk OG S1 RAD: RAD130313 2013-03-13T00:00:00+01:00 BW: BW130129 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 13 maart 2013 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

( ļv\ ļ Raad dduhl^-

( ļv\ ļ Raad dduhl^- G E M E E N T E ( ļv\ ļ Raad dduhl^- \M) N O O R D E N V E L D ^ Î Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/1103201 Documentnr.:RV14.0979 Roden, 4 maart 2015 Onderwerp Begraafplaatsenplan Voorstel We stellen

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

Bijlagen 1 Voorjaarsnota

Bijlagen 1 Voorjaarsnota Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Voorjaarsnota 2012 Datum voorstel 10 april 2012 Datum raadsvergadering 15 mei 2012 Bijlagen 1 Voorjaarsnota Ter inzage Aan de gemeenteraad, 0. Samenvatting De voorjaarsnota

Nadere informatie

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Kenmerk 14.003150 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 10 april 2014 Jaargang en nummer 2014-26 Nieuwe locatie prostitutie

Nadere informatie

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team Nummer BD2014-002377 Zuidas Voordracht voor de Datum: 19-11-2014 Publicatiedatum 14 november 2014 Programma 13 Wijken Datum besluit DB 28-10- 2014 Te publiceren tekst Onderwerp Strategiebesluit Verplaatsing

Nadere informatie

Uw kenmerk Verzonden 9 december 2009 Bij antwoord datum, ons kenmerk en onderwerp vermelden

Uw kenmerk Verzonden 9 december 2009 Bij antwoord datum, ons kenmerk en onderwerp vermelden Burgemeester en Wethouders Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030 286 10 00 Fax 030 286 12 24 www.utrecht.nl De raadscommissie Stad en Ruimte Behandeld door Moniek van der Sanden Doorkiesnummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 29 november 2018 Datum voorstel 18 september 2018 Agendapunt Onderwerp Herontwikkeling locatie Utrechtseweg 341, De Bilt De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Raadsvoorstel aanvullend uitvoeringskrediet voor de inrichting van het Burg. Stekelenburgplein

Raadsvoorstel aanvullend uitvoeringskrediet voor de inrichting van het Burg. Stekelenburgplein 161125-00-SPZ-01 Raadsvoorstel Burg Stekelenburgplein_crdv10uu15 1 Raadsvoorstel aanvullend uitvoeringskrediet voor de inrichting van het Burg. Stekelenburgplein Aanleiding De werkzaamheden aan het Burg.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Project Prinsessenpark. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Project Prinsessenpark. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Project Prinsessenpark Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. het bestemmingsplan Prinsessenhof met identificatienummer NL.IMRO.0542.BPPrinsessenhof-va01

Nadere informatie