Om dit aan te kunnen aanbieden dienen op de Front End server twee applicaties aanwezig te zijn:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Om dit aan te kunnen aanbieden dienen op de Front End server twee applicaties aanwezig te zijn:"

Transcriptie

1 In november 2010 lanceerde Microsoft de nieuwe versie van OCS genaamd Lync. Aan de verschillende edities is niet veel veranderd. Zo zijn er nog steeds een Standard en Enterprise Editie beschikbaar. Het verschil tussen beide versies is de locatie van de Configuration Management Store (CMS) database: Standard editie, heeft de CMS lokaal staan; Enterprise editie, heeft de CMS op een SQL server staan en heeft als voordeel dat deze ook hoog beschikbaar gemaakt kan worden; De server rollen zijn wel opgesplitst in Core en optionele servers: Core servers: Front End Back End Edge Front End server Een Lync omgeving kan bestaan uit één of meerdere front end servers. Deze Front End servers zijn verantwoordelijk voor het aanbieden van de instant-messaging, presence en enterprise voice. Alle gebruikers welke Lync enabled zijn worden geplaatst op een Front End server. De Front End server bevat een applicatiepool die de volgende applicaties kan aanbieden: Front End, IM Conferencing, Telephony Conferencing, QoE agent, Conferencing Attendant, Conferencing Announcement Service, Response Group Services. Dail-in conference Met dial-in conference wordt het mogelijk voor externe gebruikers om in te bellen voor een vergadering. Hiermee kunnen zij zonder speciale hardware of software te hebben toch deelnemen aan een conference-call. Om dit aan te kunnen aanbieden dienen op de Front End server twee applicaties aanwezig te zijn: Conferencing Attendant, deze applicatie maakt het mogelijk om conference-calls te voorzien van audio voor gebruikers die inbellen Conferencing Announcement Service, deze service zorgt voor het afspelen van signalen wanneer er gebruikers inbellen, een conference-call verlaten en laat gebruikers horen of hun microfoon gemute of geunmute is.

2 Call delegation Middels call delegation is het opzetten van een chef-secretaresse schakeling mogelijk. Hiermee kan een manager zijn/haar secretaresse(s) verantwoordelijk maken voor het aannemen van gesprekken. Naast deze functionaliteit worden de volgende extra functionaliteiten beschikbaar: Meeluisteren met een telefoongesprek of conference call namens de manager. Inbellen op het voice gedeelte van een conference namens de manager. Afluisteren van de voice mail berichten van de manager. Opzetten van een telefoongesprek of conference call namens de manager. Gesprekken doorverbinden naar de manager Team call Met de team call functionaliteit wordt het mogelijk om teams aan te maken. Wanneer een gesprek wordt geforward naar het team gaan bij alle leden van het team de telefoons over. Wanneer één van de leden opneemt gaan de telefoons van de overige leden niet meer over. Een leidinggevende heeft de volgende mogelijkheden wanneer er een call forward wordt ingesteld: Ring leader, then ring team, deze optie zal eerst de leidinggevende proberen te bereiken wanneer dit niet lukt zal het gesprek worden doorgezet naar het team. Ring leader and team simutaneously, deze optie zal leidinggevende en het team tegelijk proberen te bereiken. Ring team only during working hours, deze optie zal alleen het team proberen te bereiken tijdens kantooruren. Reponse groups Reponse groups worden gebruikt voor het routeren van gesprekken en voor het aanmaken van wachtrijen. Deze gesprekken kunnen vervolgens doorverbonden worden aan de agents die in de betreffende response group geplaatst is. Configuratie vindt gedeeltelijk plaats via het Lync Control Panel. Het configureren van de workflow wordt middels een Web applicatie aangeboden. Hiermee wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een leidinggevende aanpassingen te laten maken aan de workflow(s) voor zijn/haar response groups. Workflow bieden de volgende mogelijkheden: Call-routing algoritmes, deze optie maakt het mogelijk om te kiezen hoe een call verder wordt gerouteerd: serial, longest-idle, parallel of round-robin. Interactive Voice Reponse (IVR), geeft mensen de mogelijkheid om naast de toetsen op het toestel een optie te kiezen door deze in te spreken. Call queueing, het plaatsen van gesprekken in een wachtrij en deze vervolgens doorzetten naar een agent. Music on hold, speelt muziek af tijdens het wachten. Presence-bases routing, afhankelijk van de presence status van een gebruiker wordt een gesprek wel of niet naar de gebruiker doorverbonden. Reponse Group Templates, maakt het voor een beheerder/leidinggevende mogelijk om een een workflow te bouwen aan de hand van vaste templates.

3 Optionele servers: Mediation AV Conferencing Archiving Monitoring Director Group Chat Mediation server De Mediation server is verantwoordelijk voor de koppeling tussen de voice gateway en de Frontend server(s). De mediation zet het verkeer om van de Front End server(s) richting de gateway van SIP/MTLS (Session Initiation Protocol/ Mutual Transport Layer Security) naar SIP/TCP en decodeert/codeert SRTP naar RTP (Realtime Transport Protocol). In Lync Server 2010 is het mogelijk naast het gebruik van een gateway die bij het bedrijf zelf staat, gebruik te maken van een SIP-trunk die wordt aangeboden door Lync gecertificeerde providers. A/V Conferencing Deze rol is nieuw in Lync Server 2010 en is nodig wanneer audio/video conferencing wordt gebruikt. Wanneer er een Standard Edition Front End Server wordt geplaatst zal deze rol automatisch worden geïnstalleerd op de Front End Server. Wordt er gekozen voor een Enterprise Edition Front End Server dan kan ervoor gekozen worden om een aparte A/V Conferencing server/pool in te richten. Edge Server Net als de Edge Transport Server van Microsoft Exchange wordt ook de Edge Server van Lync in de DMZ omgeving geplaatst. Op de Edge Server draaien verschillende services: Access Edge Service, deze service geeft interne en externe gebruikers de mogelijkheid om een verbinding met elkaar op te zetten via één vertrouwde aansluiting. Web Conferencing Edge Service, deze service maakt het mogelijk om externe gebruikers uit te nodigen voor Live Meetings. A/V Edge Service, deze service maakt het mogelijk om audio en video te delen met externe gebruikers, daarnaast biedt deze service de mogelijkheid om gebruikers hun desktop te laten delen met externe gebruikers en andersom. Archiving Server Middels de archiving server is het mogelijk om alle instant messaging gesprekken te archiveren. Dit laatste wordt vaak gebruik voor compliancy regels waaraan voldaan moet worden. De gesprekken die worden gearchiveerd worden geplaatst in een separate SQL database.

4 Monitoring Server Deze rol is verantwoordelijk voor het monitoren van de gehele Lync Server 2010 omgeving. Daarnaast is het stukje CDR verplaatst naar deze server en maakt het o.a. het volgende mogelijk: Directe toegang tot een overzicht van gevoerde gesprekken Mogelijkheid tot het maken van rapportages Mogelijkheid voor het exporteren naar andere systemen Director In OCS 2007 R2 kon een Front End Server nog als director worden ingericht. Dit was mogelijk door geen gebruikers te plaatsen op deze server. Vanaf Lync Server 2010 is de Director een aparte server role geworden. De functie van deze server is nog steeds hetzelfde als in OCS 2007 R2: de authenticatie van gebruikers. De Director kan geplaatst worden tussen de Edge Server en de Front End server(s) als extra beveiligings laag. Dit om eventuele aanvallen vanaf extern al te blokkeren op de Director i.p.v. op de Front End server. Group Chat Server De Group Chat Server maakt het mogelijk om chat groepen aan te maken die altijd beschikbaar blijven. Daarnaast blijft de content die in de groepen wordt geplaatst beschikbaar in tegenstelling tot een IM-group gesprek. Om gebruik te kunnen maken van deze functionaliteit zijn er drie onderdelen nodig: Lync Server 2010 Group Chat server, dit geeft gebruikers de Group Chat mogelijkheid Lync Server 2010 Group Chat Administration tool, dit geeft beheerders de mogelijkheid om chat rooms op te zetten en aan te geven wie hier toegang toe heeft. Lync 2010 Group Chat client, dit is een speciale client die gebruikt kan worden om connectie te maken met de Group Chat server. Optioneel kan een extra service geïnstalleerd worden om de content van de chat rooms te archiveren om te voldoen aan compliance regels.

5 Wijzigingen Lync 2010 t.o.v. OCS 2007 R2 Eén van de grotere veranderingen in Lync is dat alle instellingen worden opgeslagen in een centrale database, de Central Management Store (CMS) genaamd. Deze database bevat: Configuratie van Lync Server componenten Policies van Lync Server componenten XML documenten met hierin de deployment topology Tijdens de setup van een server role haalt de server zelf de gegevens uit deze database op. Hiermee bepaald de setup de componenten die op de betreffende server geïnstalleerd moeten worden. Dit is één van de grote verbeteringen van Lync ten opzichte van OCS. In OCS zaten er veel haken en ogen aan de setup iets wat met deze versie niet meer van toepassing is. Om te voorkomen dat een server niet meer kan functioneren wanneer de connectie naar de Central Management Store wegvalt, heeft elke server een lokale kopie van de database. Mocht een connectie dan onverhoopt toch niet beschikbaar zijn dan kan de server zonder problemen blijven functioneren. De Central Management Store controleert met regelmaat of alle servers beschikken over de laatste update. Hoe verloopt dit proces met een Edge Server? Hiervoor zijn er twee opties: HTTP verkeer toelaten van de CMS naar de Edge, updates worden altijd geïnitieerd van de server die de CMS bezit; handmatig configuratie updates toepassen, via deze methode dient er een export gemaakt te worden van de configuratie en dient deze vervolgens geïmporteerd te worden op de Edge. Virtualisatie Lync omgeving Virtualisatie wordt vandaag de dag veel toegepast. Microsoft heeft dit ook gezien en wanneer men de support policy van het virtualiseren van Lync t.o.v. OCS bekijkt dan is hier een grote verandering in te zien. Echter is het virtualiseren van Lync nog steeds beperkt, zo wordt een gevirtualiseerde Standard Edition Front End server slechts in enkele scenario s ondersteund. Survivable Branch Appliance Nieuw in Lync is de mogelijkheid om in een branch office een Survivable Branch Appliance (SBA) te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat mocht de connectie naar het hoofdkantoor wegvallen, gebruikers gebruik kunnen blijven maken van de telefonie functionaliteiten van Lync. Deze SBA s zijn via diverse leveranciers beschikbaar waaronder: AudioCodes, NET en Dialogic.

6 Bandbreedte Lync calls Ondanks dat er tegenwoordig vaak voldoende bandbreedte beschikbaar is tussen vestigingen kan het wenselijk zijn dit enigszins te limiteren. Met behulp van Call Admission Control is het mogelijk om het bandbreedte verbruik van gesprekken te limiteren of zelfs helemaal niet toe te staan. In dit laatste geval kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om het gesprek i.p.v. via de WAN verbinding via een PSTN verbinding plaat te laten vinden. Lync Control Panel Het beheren van de Lync Server omgeving gebeurd middels het Lync Control Panel of Powershell. Het Lync Control Panel is een web-applicatie die gebaseerd is op Silverlight. Eén van de vereisten is dan ook dat de Silverlight plug-in staat geïnstalleerd op de server/desktop waarop de management tools geïnstalleerd staan. Client wijzigingen In OCS 2007 R2 waren er nog twee aparte clients: de Communicator Client en de Live Meeting client. Deze laatste client is, zoals de naam al doet vermoeden, nodig om deel te kunnen nemen aan meetings. Vanaf Lync zijn beide clients geïntegreerd en hoeft er slechts één client geïnstalleerd te worden. Een andere belangrijke wijziging is dat er geen gebruik meer gemaakt wordt van aparte opslag plekken voor contacts. In Lync zijn alle contacts samengevoegd en geplaatst in de Unified Contacts Store. Dit laatste is een functionaliteit die alleen geboden wordt i.c.m. Microsoft Exchange 2010 SP1.

De Lync naar Het Nieuwe Werken. Utrecht - 25 januari 2011

De Lync naar Het Nieuwe Werken. Utrecht - 25 januari 2011 De Lync naar Het Nieuwe Werken Utrecht - 25 januari 2011 Agenda 25 januari 14:30 tot + 17.00 uur 14:30 15:15 Lync 2010 - What s New? 15:15 15:30 Pauze 15:30 16:15 Lync 2010 Architectuur en Case 16:15 17:00

Nadere informatie

De Lync naar Het Nieuwe Werken. Utrecht - 25 januari 2011

De Lync naar Het Nieuwe Werken. Utrecht - 25 januari 2011 De Lync naar Het Nieuwe Werken Utrecht - 25 januari 2011 Agenda 25 januari 14:30 tot + 17.00 uur 14:30 15:15 Lync 2010 - What s New? 15:15 15:30 Pauze 15:30 16:15 Lync 2010 Architectuur en Case 16:15 17:00

Nadere informatie

Microsoft Exchange 2010 SP1

Microsoft Exchange 2010 SP1 Microsoft Exchange 2010 SP1 Heeft uw organisatie behoefte aan efficiënte en flexibele communicatiemogelijkheden? Dan kunt u met behulp van Microsoft Exchange Server 2010 uw beheer eenvoudiger maken, uw

Nadere informatie

BlackBerry Cloud Services

BlackBerry Cloud Services BlackBerry Cloud Services Flexibele draadloze oplossing Uitgebreide beveiligingsopties Eenvoudig (centraal) te beheren Kosten besparen BlackBerry Enterprise Server & BlackBerry Express Server BlackBerry

Nadere informatie

Release (p)review. Microsoft releases 2012

Release (p)review. Microsoft releases 2012 Microsoft releases 2012 Release (p)review Nspyre Herculesplein 24 3584 AA Utrecht T 088-827 50 00 F 088-827 50 99 www.nspyre.nl System Center 2012 is een verzameling van krachtige beheerproducten waarmee

Nadere informatie

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface Met de implementatie ervaring van de vele Microsoft UC projecten die Communicativ heeft uitgevoerd binnen de groot zakelijke markt zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden om gelijkwaardige functionaliteit

Nadere informatie

StartReady Basic Appliance voor Microsoft Lync. Gedetailleerd technisch overzicht

StartReady Basic Appliance voor Microsoft Lync. Gedetailleerd technisch overzicht StartReady Basic Appliance voor Microsoft Lync Gedetailleerd technisch overzicht Agenda StartReady Portfolio & Basic Appliance voor Microsoft Lync StartReady Basic Appliance in details Building Block Overview

Nadere informatie

PARTNER UPDATE (PRE-SALES) Online meeting 22 maart 2012 Door Nils Blaauboer, Sales Director

PARTNER UPDATE (PRE-SALES) Online meeting 22 maart 2012 Door Nils Blaauboer, Sales Director PARTNER UPDATE (PRE-SALES) Online meeting 22 maart 2012 Door Nils Blaauboer, Sales Director Agenda 1. Business update 2. OEM Dell 3. Branch Continuity Appliance (BCA) 4. PhoneManager 1.1 5. Calculation

Nadere informatie

Technical Deep Dive Microsoft Dynamics CRM 4.0. Dennis Schut

Technical Deep Dive Microsoft Dynamics CRM 4.0. Dennis Schut Technical Deep Dive Microsoft Dynamics CRM 4.0 Dennis Schut Agenda Versies Microsoft Dynamics CRM 4.0 Infrastructurele & software vereisten Microsoft Dynamics CRM 4.0 Onze ervaringen met Microsoft Dynamics

Nadere informatie

tot de nieuwe omgeving. Dus niet alleen de intramurale medewerkers, die in de

tot de nieuwe omgeving. Dus niet alleen de intramurale medewerkers, die in de "Het Nieuwe Werken en ontwikkelingen in de cloud kunnen bijdragen aan een slimmer zorgproces. Met tools zoals Office 365 weet Buurt-zorg Nederland successen te boeken op het gebied van 'zelforganisatie':

Nadere informatie

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem?

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Executive summary Organisaties maken meer en meer gebruik van online

Nadere informatie

Welkom! GertJan Coolen

Welkom! GertJan Coolen Welkom! GertJan Coolen Agenda Introductie Communicare Trends in de markt & MS Lync Contact Center for Lync Uitgangspunten Architectuur Functionaliteiten Partnership Wrap up & interactie Communicare Internationaal

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving

Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving Cloud of Clouds Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving whitepaper CUSTOM 1 Bedrijven maken steeds vaker gebruik van meerdere clouddiensten, omdat ze aan iedereen in de organisatie

Nadere informatie

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Oud scenario - Small Business Server 2011 Waarom afscheid nemen? Alweer 6(!) jaar oud Kans op

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Mitel User Group. Mitel-licentiestructuur. Jan Jansen. Account Director april 2015

Mitel User Group. Mitel-licentiestructuur. Jan Jansen. Account Director april 2015 Mitel User Group Mitel-licentiestructuur Jan Jansen Account Director april 2015 De concrete vraag Kan iemand van Mitel de licentiestructuur uitleggen? 2 Agenda Waarom licenties Basis Mitel-licentiestructuur

Nadere informatie

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database Datum: 25-09-2007 Auteur: ing. E.L. Floothuis Versie: 0.1 Status: Concept Kopersteden 22-4 Postbus 157 7500 AD Enschede Tel: 053 48

Nadere informatie

UNIFIED COMMUNICATIONS

UNIFIED COMMUNICATIONS UNIFIED COMMUNICATIONS Van innovatie naar mobiliteit zonder risico s Martijn Nederhof Solutions Architect bij Axians 1 Veranderingen Wat zien we gebeuren Mobiel wordt SIP end-point en airtime operator

Nadere informatie

OPENTEXT RIGHTFAX 16.4

OPENTEXT RIGHTFAX 16.4 RIGHTF.2901 OPENTEXT RIGHTFAX 16.4 SYSTEEMVEREISTEN Het volgend document bevat de minimale en de aanbevolen systeemvereisten om Rightfax versie 16.4 te laten draaien op een server of netwerk. ECMsolutions

Nadere informatie

4 vragen die customer contact- verantwoordelijken zich stellen

4 vragen die customer contact- verantwoordelijken zich stellen whitepaper video call SKYPE FOR BUSINESS 4 vragen die customer contact- verantwoordelijken zich stellen whitepaper Wat is Skype for Business (SfB)? SfB is een Microsoft-platform dat al uw business-communicatie

Nadere informatie

Interactief, real time security management

Interactief, real time security management P2000 en P2000LE SECURITY MANAGEMENT SYSTEEM Interactief, real time security management P2000 Security Management Systeem Schaalbaar, intuïtief en eenvoudig in gebruik Het Johnson Controls P2000 security

Nadere informatie

VAMO. Dienstbeschrijving

VAMO. Dienstbeschrijving VAMO Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 03-03-2014 2 1. Inhoud 1. Inhoud... 3 2. VAMO... 4 2.1. Bellen en gebeld worden... 4 2.2. Gebeld

Nadere informatie

Cloud Telefonie. TSG Cloud Solutions. Al uw communicatie behoeften in één oplossing

Cloud Telefonie. TSG Cloud Solutions. Al uw communicatie behoeften in één oplossing Cloud Telefonie Solutions Al uw communicatie behoeften in één oplossing Cloud Telefonie Solutions is dé Cloud telefonie oplossing van Telecom Service Groep. Het unieke communicatieplatform bevat alle mogelijke

Nadere informatie

SuperOffice Systeemvereisten

SuperOffice Systeemvereisten Minimale systeemvereisten voor SuperOffice CRM De minimale systeemvereisten voor SuperOffice CRM zijn tevens afhankelijk van het besturingssysteem en de services/applicaties die op het systeem actief zijn.

Nadere informatie

Cisco Cloud. Collaboration. Ronald Zondervan David Betlem September, 2011. Presentation_ID 2010 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.

Cisco Cloud. Collaboration. Ronald Zondervan David Betlem September, 2011. Presentation_ID 2010 Cisco Systems, Inc. All rights reserved. Cisco Cloud Collaboration Ronald Zondervan David Betlem September, 2011 1 E Open architectuur Uitgangspunten Gebaseerd op Open Standaarden telefonie, video, desktop integratie, beschikbaarheidsstatus (presence)

Nadere informatie

Lync 2010 korte gebruikershandleiding

Lync 2010 korte gebruikershandleiding Lync 2010 korte gebruikershandleiding In deze korte handleiding worden de basishandelingen binnen Lync versie 2010 toegelicht. Op de TU/e wordt Lync 2010 beschikbaar gesteld om uniforme communicatie mogelijk

Nadere informatie

CareConnect Fin Pre-requirements

CareConnect Fin Pre-requirements Pre-requirements Inhoudstafel A. Algemeen... 3 B. Type installaties... 3 C. Hardware en software vereisten... 4 1. PC Clients... 4 2. Terminal Server Clients (Thin Clients)... 4 3. Server... 4 D. Operating

Nadere informatie

Releasenotes versie 1.1 VERSIE A

Releasenotes versie 1.1 VERSIE A Releasenotes versie 1.1 VERSIE 10. 06A Inhoud 1. Inleiding FORTUNA 10.06A 3 2. Systeemeisen FORTUNA 10 4 3. Installatie 5 4. FORTUNA App 6 5. Beveiliging 6 6. Besturingssystemen 6 7. App functionaliteiten

Nadere informatie

Neuron Stroomlijn 7.5

Neuron Stroomlijn 7.5 Neuron Stroomlijn 7.3 Systeemeisen Neuron Stroomlijn 7.5 Systeemeisen Systeemeisen Neuron Stroomlijn Vicrea Solutions BV Vanadiumweg 11K 3812 PX, Amersfoort 033-4604080 Introductie Inhoudsopgave In dit

Nadere informatie

Implementatie Unified Communications TU Delft

Implementatie Unified Communications TU Delft Implementatie Unified Communications TU Delft Hans Nouwens, ICT Architect SSC-ICT SamSam 8 mei 2012 Delft University of Technology Challenge the future Onderwerpen Aanleiding en pilot Productieomgeving

Nadere informatie

SAMENWERKEN TO THE MAX. Derk-Jan Hilberding Lead UC Cloud & Managed Services bij Axians

SAMENWERKEN TO THE MAX. Derk-Jan Hilberding Lead UC Cloud & Managed Services bij Axians SAMENWERKEN TO THE MAX Derk-Jan Hilberding Lead UC Cloud & Managed Services bij Axians 1 GARTNER UC TRENDS 2016 DELIVERY MODEL INTEGRATIE BEREIKBAARHEID FUNCTIONEEL UC is commodity Broken promise S4B Gevaren

Nadere informatie

Dienstbeschrijvin. Vodafone. One Net Enterprise FAQ Beheer

Dienstbeschrijvin. Vodafone. One Net Enterprise FAQ Beheer Frequently Asked Questions Dienstbeschrijvin g Vodafone Hosted Voice Vodafone One Net Enterprise FAQ Beheer Versie 1.15 Februari 2013 Inhoudsopgave 1. Woord vooraf...3 2. Enterprise functionaliteit en

Nadere informatie

Resultaten van de scan. Open poorten. High vulnerabilities. Medium vulnerabilites. Low vulnerabilities

Resultaten van de scan. Open poorten. High vulnerabilities. Medium vulnerabilites. Low vulnerabilities De Nessus scan We hebben ervoor gekozen om de webserver met behulp van Nessus uitvoerig te testen. We hebben Nessus op de testserver laten draaien, maar deze server komt grotendeels overeen met de productieserver.

Nadere informatie

MICROSOFT-REGISTRATIE 2013: WIJZIGINGEN LICENTIEREGELS SERVERS

MICROSOFT-REGISTRATIE 2013: WIJZIGINGEN LICENTIEREGELS SERVERS MICROSOFT-REGISTRATIE 2013: WIJZIGINGEN LICENTIEREGELS SERVERS Voor een aantal producten zijn er sinds het uitkomen van nieuwe versies, wijzigingen in de licentieregels. Dit geldt voor SQL Server (zie

Nadere informatie

Zetacom Mobiel 2016 Telefonie zetacom.nl

Zetacom Mobiel 2016 Telefonie zetacom.nl Zetacom Mobiel 2016 zetacom.nl 02 Zetacom Mobiel Wilt u een mobiel tenzij beleid invoeren en loopt u tegen beperkingen van techniek of de mobiele provider aan? Wilt u niet meer investeren in nieuwe vaste

Nadere informatie

Cloud werkplek anno 2014. Cloud werkplek anno 2014

Cloud werkplek anno 2014. Cloud werkplek anno 2014 Introductie Peter Klix Infrastructuurarchitect Specialisatie networking en desktop concepts Peter.klix@eic.nl Cloud desktop Introductie Desktop concepten door de jaren Infrastructuur Cloud concepten Focus

Nadere informatie

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform Versie: 1 Maand: juli 2015 Versie: 1.0 Maand: april 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Evernote kan heel veel verschillende type bestanden opslaan. - gewone tekst - foto s - pdf s - websites (via Evernote webclipper

Evernote kan heel veel verschillende type bestanden opslaan. - gewone tekst - foto s - pdf s - websites (via Evernote webclipper ICT tools: Collaboratie tools in de cloud: Evernote: Werkt met een premium model. Gratis voor basis functies, uitgebreidere functies zijn betalend via een abonnement. Evernote is een samenwerkingstool

Nadere informatie

Inhoudsopgave. [NEC Nieuws 2018]

Inhoudsopgave. [NEC Nieuws 2018] NEC nieuws 2018 Inhoudsopgave 1. NEC Nieuws... 3 2. BusinessConnect 9.0... 3 2.1 BCT-agent smartphone app... 3 2.2 Notities, Assistentie en geschiedenis... 4 2.3 Uitgaande nummermanipulatie... 4 2.4 Andere

Nadere informatie

CLOUD & CLEAR. MiCollab Client (desktop) gebruiken

CLOUD & CLEAR. MiCollab Client (desktop) gebruiken CLOUD & CLEAR MiCollab Client (desktop) gebruiken 1. MICOLLAB CLIENT VOOR DESKTOP GEBRUIKEN De MiCollab Client Desktop Applicatie kunt u gebruiken voor chat, presence, persoonlijke oproepdoorschakeling

Nadere informatie

HIP Telefooncentralebeheer. Handleiding Partner

HIP Telefooncentralebeheer. Handleiding Partner HIP Telefooncentralebeheer Handleiding Partner Versie: 1.0 Datum: 15-04-2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 HIP Beheer installeren... 4 3 Inloggen... 5 3.1 Group Administrator Policies...

Nadere informatie

Protocol: Bij het tabblad Protocol kunt u bepaalde protocollen blokkeren.

Protocol: Bij het tabblad Protocol kunt u bepaalde protocollen blokkeren. Firewall CSM CSM Profile Met de functie CSM Profile kunt u bepaalde soorten verkeer standaard blokkeren, bijvoorbeeld IM-programma's, P2P-programma's, Skype. Desgewenst kunt u hier een bepaald tijdschema

Nadere informatie

Beheer van IP telefonie diensten 12 december 2008

Beheer van IP telefonie diensten 12 december 2008 Beheer van IP telefonie diensten 12 december 2008 NiVo network architects Peter Hartman Even voorstellen NiVo network architects Sinds 1991 actief op het gebied van ICT Architectuur, Consultancy en Management

Nadere informatie

Cloud telephony. om zo. kostenbesparend en efficiënt mogelijk te werken. in samenwerking met

Cloud telephony. om zo. kostenbesparend en efficiënt mogelijk te werken. in samenwerking met Cloud telephony om zo kostenbesparend en efficiënt mogelijk te werken in samenwerking met cloud telephony Waarom OZMO cloud telephony? Om zo nooit voor verrassingen te komen staan U betaalt een vast bedrag

Nadere informatie

Cerussa FIN Pre-requirements

Cerussa FIN Pre-requirements Pre-requirements Inhoudstafel A. Algemeen... 3 B. Type installaties... 3 C. Hardware en software vereisten... 4 1. PC Clients... 4 2. Terminal Server Clients (Thin Clients)... 4 3. Server... 4 D. Operating

Nadere informatie

Factsheet S-IP Server

Factsheet S-IP Server Factsheet S-IP Server Feature Overzicht Deze paragraaf bevat een overzicht van alle functies. Alle functies zijn beschikbaar zonder restricties1. Telefonie Geavanceerd Voicemail Systeem PIN identificatie

Nadere informatie

KPN ÉÉN. 2015 Jan Staphorst

KPN ÉÉN. 2015 Jan Staphorst KPN ÉÉN 2015 Jan Staphorst Hoe communiceren uw medewerkers? TOEN MEER RECENT NIET LANG GELEDEN VANDAAG Welke efficiëntie kunt u halen uit integratie? Volledig werken op kantoor Werkplek & communicatie

Nadere informatie

Managed UC. De buitengewone Unified Communications oplossing maakt iedereen bereikbaar

Managed UC. De buitengewone Unified Communications oplossing maakt iedereen bereikbaar Managed UC De buitengewone Unified Communications oplossing maakt iedereen bereikbaar Optimale bereikbaarheid, uw sleutel tot succes Tegenwoordig zijn er legio communicatiemiddelen voorhanden. Want iedereen

Nadere informatie

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6 MINIMALE SYSTEEMEISEN Vakware 6 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. BESTURINGSSYSTEMEN... 4 2. WEBAPPLICATIES... 5 2.1 Vakware Digitale Werkbon... 5 3. HARDWARE-EISEN... 6 3.1 Database server(s)... 6 3.2 Werkstation(s)/client(s)...

Nadere informatie

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland Het portfolio van Copaco Nederland Het aanbod bij Copaco verandert continu. Zo zijn er onlangs nieuwe abonnementen voor klanten in het midden- en kleinbedrijf (MKB) beschikbaar gekomen. Deze nieuwe plannen

Nadere informatie

INHOUD VAN SERVICE CALLS

INHOUD VAN SERVICE CALLS INHOUD VAN SERVICE CALLS door Welke service zit wel/niet in het Swiftpage abonnement? De technische support door Swiftpage als onderdeel van een actief abonnement of supportplan is onderhevig aan de systeemgebonden

Nadere informatie

GERACC.net suite Systeemsoftware- en hardwarevereisten

GERACC.net suite Systeemsoftware- en hardwarevereisten suite 1. Hardware/Software eisen voor de installatie van de suite 1.1 PC Clients Processor: Processor snelheid: Dual Core 2.4 GHz of sneller Besturingssysteem: Windows XP SP3 of hoger (let op: raadpleeg

Nadere informatie

naar een SQL-server Rev 00

naar een SQL-server Rev 00 De EPLAN-artikeldatabank overzetten naar een SQL-server Rev 00 I N H O U D S O P G A V E 1 VEREISTEN... 1 2 VRIJGAVE VOOR DE INSTALLATIE VAN DE SQL-SERVER... 1 3 INLOGGEN ALS EEN SQL-ADMINISTRATOR... 1

Nadere informatie

www.perrit.nl Perrit Perrit Hosted SharePoint Foundation 2010 Het Online Business Platform Hosted Business Applicatons

www.perrit.nl Perrit Perrit Hosted SharePoint Foundation 2010 Het Online Business Platform Hosted Business Applicatons Microsoft Hosted SharePoint 2010 is verkrijgbaar in diverse varianten. Standaard biedt Perrit SharePoint Foundation 2010 aan. Maar wellicht past een andere variant beter bij uw bedrijfsbehoefte. Onderstaande

Nadere informatie

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen Monitoring SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat 19 2741SV Waddinxveen 1 Inhoudsopgave Monitoring...3 Introductie...3 Netwerkcomponenten...4 Back-up...4 Discovery...4 Poller...5 SNMP-traps...5 Maintenance...5

Nadere informatie

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding Tritel VAMO Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. VAMO 3 1.1 Identiteit 3 1.2 Bellen en gebeld worden 3 1.3 Gebeld worden 3 1.4 Voicemail 3 1.5 Gespreksbediening 4 1.6 Zakelijk of privé 4 1.7 Bellen bij

Nadere informatie

Markt. IT Infrastructuren voor het kleinzakelijke segment April 2010. Agenda. IT infrastructuren voor het kleinzakelijke segment

Markt. IT Infrastructuren voor het kleinzakelijke segment April 2010. Agenda. IT infrastructuren voor het kleinzakelijke segment April 2010 IT infrastructuren voor het kleinzakelijke segment Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 30 maart 2010 Agenda Markt kleinzakelijke klanten Klantkeuze Daarom SBS 2008 Samen sterker Migratie Licenties

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Connect 1 ipad Telefooncentralebeheer Handleiding

Connect 1 ipad Telefooncentralebeheer Handleiding CBG Connect B.V. Graanmarkt 3s 1681 PA Zwaagdijk-Oost Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Connect 1 ipad Telefooncentralebeheer Handleiding Versie: 1 Maand: april 2015 Versie:

Nadere informatie

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving Totaalcommunicatie Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 09-03-2015 1.1 Aanpassing met vast toestel RoutIT B.V. 09-11-2016 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Telefonie in de cloud met beide benen op de grond.

Telefonie in de cloud met beide benen op de grond. Telefonie in de cloud met beide benen op de grond. Powered by Cloud Telefonie is dé Cloud telefonie oplossing, gebaseerd op het MiCloud Office (Telepo) platform van Mitel. Het unieke communicatieplatform

Nadere informatie

Handleiding VAMO (Vast-Mobiel integratie)

Handleiding VAMO (Vast-Mobiel integratie) Handleiding VAMO (Vast-Mobiel integratie) Document: Handleiding VAMO Datum: 20-3-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1. Identiteit... 3 1.2. Bellen en gebeld worden...

Nadere informatie

VoIP Netwerking Configuratie Gids. Vox Davo VoIP Netwerking Configuratie Gids

VoIP Netwerking Configuratie Gids. Vox Davo VoIP Netwerking Configuratie Gids VoIP Netwerking Configuratie Gids Vox Davo VoIP Netwerking Configuratie Gids 1 VoIP Netwerking Configuratie gids Specificaties kunnen wijzigen zonder voorgaande. DM-983 NL Draft 2 VoIP Netwerking Configuratie

Nadere informatie

Licenties Connect 1 Voice over IP

Licenties Connect 1 Voice over IP Uitleg licenties Connect 1 (Voice over IP) Licenties Connect 1 Voice over IP HIP IP-PABX Group HIP HIP IP-PABX Group Enterprise HIP Base user Business user Premium user Licentie SIP Trunk user HIP Alive

Nadere informatie

Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw

Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be - www.cabvlaanderen.be -www.tolkaanvraag.be Ondernemingsnummer : 445491009

Nadere informatie

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland Het portfolio van Copaco Nederland Het portfolio van Copaco Nederland verandert continu en wordt steeds uitgebreider. Daarnaast zien we de vraag naar abonnementen van zowel onze partners als van eindgebruikers

Nadere informatie

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Samenwerken Het moderne kantoor met Office 365 Maarten Groeneveld ICT Adviseur - ICT Architectuur - Sourcing - Business & IT Alignment 1. Introductie Visie

Nadere informatie

De ICT manager & Unified communications

De ICT manager & Unified communications De ICT manager & Unified communications NiVo network architects Erik Vollers Commercial break Gerard Niersman & Erik Vollers NiVo network architects Wij opereren sinds 1991 als architecten in driehoeksverhouding

Nadere informatie

Systeemvereisten. Datum: Naam: Systeemvereisten versie 43 revisie 15 Status:

Systeemvereisten. Datum: Naam: Systeemvereisten versie 43 revisie 15 Status: Datum: 12-11-2012 Naam: Systeemvereisten versie 43 revisie 15 Status: Inhoudsopgave 1. Systeemvereisten... 3 1.1. Systeem- en configuratievereisten Ontwikkelomgeving... 3 1.1.1. Minimale systeemvereisten

Nadere informatie

Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden

Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden 12-12-2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Algemene aandachtspunten... 4 3 Voorbeeld methoden... 6 3.1 Ontsluiten via een (bestaande) telewerken oplossing

Nadere informatie

Koppeling Profit <> CRM Connectors

Koppeling Profit <> CRM Connectors Koppeling Profit CRM Connectors Documizers B.V. Amsterdam Documenttoelichting Dit is de technische beschrijving van deze geregistreerde partnerkoppeling. Dit document beschrijft de standaard van de

Nadere informatie

De evolutie van Skype for Business in Office 365

De evolutie van Skype for Business in Office 365 De evolutie van Skype for Business in Office 365 Whitepaper Skype for Business Vodafone Power to you Whitepaper Skype for Business 1 Laat uw bedrijf snel en eenvoudig profiteren van bellen vanuit de cloud

Nadere informatie

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Welkom bij IT-Workz Altijd en overal werken en leren Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Etten-Leur, 16 november 2010 IT-Workz is de verzelfstandigde Dienst ICT van het ROC West-Brabant.

Nadere informatie

SPACE ProAccess 2.0. Voor nadere toelichting kan contact opgenomen worden met SALTO.

SPACE ProAccess 2.0. Voor nadere toelichting kan contact opgenomen worden met SALTO. SPACE ProAccess 2.0 SALTO voorziet de partner van een document dat als checklist dient voor een juiste voorbereiding van de SALTO Web Software en de vereisten van het netwerk. Dit document is bedoeld voor

Nadere informatie

Verificatie Acceptatie Distributie Recycling. Security. Hygiëne. Vereenvoudigde administratie. Waarom Cash Management? Front-end oplossingen

Verificatie Acceptatie Distributie Recycling. Security. Hygiëne. Vereenvoudigde administratie. Waarom Cash Management? Front-end oplossingen Waarom Cash Management? Front-end oplossingen Verificatie Acceptatie Distributie Recycling Meertalige support Back-end oplossingen Hygiëne Security Vereenvoudigde administratie 3e partij integratie & SDKs

Nadere informatie

voor Lync Interaction Recording

voor Lync Interaction Recording voor Lync Interaction Recording Wie is Numonix Onze Firma Numonix is een innovatieve ontwikkelaar van interaction recording en quality management oplossingen. Onze systemen worden wereldwijd toegepast

Nadere informatie

Zetacom Mobiel November 2014 Telefonie zetacom.nl

Zetacom Mobiel November 2014 Telefonie zetacom.nl Zetacom Mobiel November 2014 zetacom.nl 02 Zetacom Mobiel Wilt u een mobiel tenzij beleid invoeren en loopt u tegen beperkingen van techniek of de mobiele provider aan? Wilt u niet meer investeren in nieuwe

Nadere informatie

Yes InTouch. Handleiding. Business Solutions Provider

Yes InTouch. Handleiding. Business Solutions Provider Handleiding Business Solutions Provider Totaalcommunicatie Get InTouch met uw collega s Met de app kunt u vanuit één interface de beschikbaarheid van uw collega s zien, chatten, bellen, vergaderen en samenwerken.

Nadere informatie

Telefonie in de cloud met beide benen op de grond.

Telefonie in de cloud met beide benen op de grond. Telefonie in de cloud met beide benen op de grond. Powered by Cloud Telefonie is dé Cloud telefonie oplossing, gebaseerd op het MiCloud Office (Telepo) platform van Mitel. Het unieke communicatieplatform

Nadere informatie

End to End Virtualisation

End to End Virtualisation End to End Virtualisation Virtualisatie in een Citrix wereld Edwin van den Broek Valid ICT Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde De DSM visie Applicaties transparant aan gebruikers aanbieden, ongeacht

Nadere informatie

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren. SSL VPN SSL VPN SSL VPN is een web based versie van VPN waarbij er geen VPN client software nodig is. Het wordt niet beperkt door netwerkomgevingen en is zeer eenvoudig te configureren. SSL staat voor

Nadere informatie

Hard- en softwarevereisten voor

Hard- en softwarevereisten voor Hard- en softwarevereisten voor Datum Maart 2017 Versie 1.37 LIS BV www.lisbv.nl Inhoud Inhoud 1. Operating systemen en databases... 3 2.1. Minimale eisen (maximaal 3 gebruikers)... 4 2.1.1. Werkplek met

Nadere informatie

Automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata

Automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata Automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata Omdat u moet kunnen vertrouwen op uw backup... BACKUPAGENT, DE VOORDELEN OP EEN RIJ - Veilige backups zonder omkijken, alle bedrijfskritische

Nadere informatie

Licentie Bundels O365. Rol van de partner

Licentie Bundels O365. Rol van de partner Licentie Bundels O365 Rol van de partner Koop wat/wanneer je wil Gestructureerd KOOPprogramma Gestructureerd HUURprogramma < 250 Open Open Value Open Value Subscription >250 Select Plus/MPSA Enterprise

Nadere informatie

KPN ÉÉN biedt eenvoud

KPN ÉÉN biedt eenvoud KPN ÉÉN ÉÉN KPN ÉÉN biedt eenvoud optimaal samenwerken en beter bereikbaar Eén factuur Eén contract Eén prijsplan Eén helpdesk Eén aanspreekpunt Eén online beheerportal Eén adresboek Eén telefoonnummer

Nadere informatie

Systeemeisen Exact Compact product update 406

Systeemeisen Exact Compact product update 406 1 van 6 08-10-2013 12:07 Exact Compact Systeemeisen Exact Compact product update 406 Een pressionele administratie moet bedrijfszeker zijn. U moet er in het dagelijks gebruik snel en zonder onderbrekingen

Nadere informatie

Themasessie MiContact Center Klantendag 2 oktober 2013

Themasessie MiContact Center Klantendag 2 oktober 2013 Themasessie MiContact Center Klantendag 2 oktober 2013 Jeroen Borsboom - Consultant Agenda Doel MiContact Center Praktijkcase Multi Media (R7) Vragen 2 Agenda Doel MiContact Center Praktijkcase Multi Media

Nadere informatie

BASIS GEBRUIK CTI CLIENT

BASIS GEBRUIK CTI CLIENT BASIS GEBRUIK CTI CLIENT Het gebruik van de CTI Cliënt biedt ondersteuning aan het C3 pakket, op de achtergrond wordt informatie van het telefoongesprek doorgegeven aan het systeemscherm. Daarnaast geeft

Nadere informatie

Overzicht van het Office 365 portfolio bij Copaco Nederland

Overzicht van het Office 365 portfolio bij Copaco Nederland Overzicht van het portfolio bij Copaco Nederland Nadat het portfolio van Copaco Nederland in 2013 al flink werd uitgebreid, vindt u vanaf 1 december 2013 nog meer artikelen in onze prijslijst. Nieuw zijn

Nadere informatie

OSCS. OpenScapeCommunicationServer Telecommunicatie anno 2013. Maatwerk van kwaliteit, betaalbaar en zonder zorgen.

OSCS. OpenScapeCommunicationServer Telecommunicatie anno 2013. Maatwerk van kwaliteit, betaalbaar en zonder zorgen. OpenScapeCommunicationServer Telecommunicatie anno 2013. Maatwerk van kwaliteit, betaalbaar en zonder zorgen. Uw telecom-kosten altijd in de hand met OSCS vanaf 4,95 OSCS is dé oplossing voor bedrijven

Nadere informatie

Data Protectie in een gevirtualiseerde omgeving.

Data Protectie in een gevirtualiseerde omgeving. Data Protectie in een gevirtualiseerde omgeving. Hoe houd ik Backup zo simpel mogelijk Co.Meidam@dell.com Intro Scope van deze presentatie Backup uitdagingen DATA PROTECTION CONTINUUM Replication Snapshot

Nadere informatie

Technische data. Versie dec

Technische data. Versie dec Technische data Versie dec.2016 www.mobilea.nl Mobiléa Infrastructuur: Pagina 1 Pagina 2 Specificaties: Het platform van Mobiléa valt op te splitsen in een aantal technische componenten, te weten: De webapplicatie

Nadere informatie

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 End of Support Windows XP Office 2003 maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 Oplossingen Niets doen en afwachten Upgrade licentie bestaande PC Nieuwe PC hardware

Nadere informatie

NeoNova bv. Kruislaan 419. 1098 VA Amsterdam. telefoon: 020-5628292. faxnummer: 020-5628291. email: info@neonova.nl. web: www.astium.

NeoNova bv. Kruislaan 419. 1098 VA Amsterdam. telefoon: 020-5628292. faxnummer: 020-5628291. email: info@neonova.nl. web: www.astium. NeoNova bv Kruislaan 419 1098 VA Amsterdam telefoon: 020-5628292 faxnummer: 020-5628291 email: info@neonova.nl web: www.astium.nl 2 Inhoudsopgave Telefonie Diensten...6 Gespreks functionaliteit...8 Schaalbaarheid...8

Nadere informatie

Optimale bereikbaarheid Service verhogend Thuiswerken Flexibiliteit Eenvoudig beheer Toekomstvaste technologie Dé complete IP telefonie oplossing

Optimale bereikbaarheid Service verhogend Thuiswerken Flexibiliteit Eenvoudig beheer Toekomstvaste technologie Dé complete IP telefonie oplossing Optimale bereikbaarheid Service verhogend Thuiswerken Flexibiliteit Eenvoudig beheer Toekomstvaste technologie Dé complete IP telefonie oplossing Wat is SwyxWare? SwyxWare is de perfecte communicatieoplossing

Nadere informatie