Microsoft Exchange 2010 SP1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Microsoft Exchange 2010 SP1"

Transcriptie

1 Microsoft Exchange 2010 SP1 Heeft uw organisatie behoefte aan efficiënte en flexibele communicatiemogelijkheden? Dan kunt u met behulp van Microsoft Exchange Server 2010 uw beheer eenvoudiger maken, uw communicatie beveiligen en uw gebruikers nieuwe mogelijkheden bieden voor mobiel werken. De nieuwste versie van Microsoft Exchange Server 2010 kan u helpen bij het verbeteren van uw communicatie en samenwerking, terwijl u de kosten voor implementatie, beheer in de hand houdt en u voldoet aan de wettelijke regelgeving. Exchange biedt diverse implementatie-mogelijkheden, geïntegreerde bescherming tegen informatielekken en nieuwe functies voor het naleven van regels. Technische toelichting Microsoft Exchange Server 2010 is de nieuwste versie van Microsoft Exchange die op dit moment beschikbaar is. Gebruikte men vroeger Microsoft Exchange vooral voor en en het gebruik van public folders zo kan het vandaag de dag ook gebruikt worden als Unified Messaging (UM) oplossing met de Exchange UM role. Belangrijke nieuwe features in Microsoft Exchange 2010: Database kan geplaatst worden op SATA georiënteerde storage Archivering optie is toegevoegd Database Availability Groups worden gebruikt om een HA mailbox server omgeving te creëren. Outlook Web Apps is de nieuwe naam voor Outlook Web Access Role Based Authentication vervangt het rechtenmodel wat gebruikt werd in Exchange 2007 Exchange Control Panel geeft beheerders de mogelijkheid om via een webapplicatie aanpassingen te maken in hun Exchange omgeving. Exchange Control Panel kan door gebruikers worden gebruikt als selfservice portal. Compliance mogelijkheden Server rollen Met Microsoft Exchange 2007 zijn de verschillende functies van Exchange gesplitst in server rollen, zo bestaan er de volgende rollen: Mailbox server Client Access server Hub Transport server Unified Messaging server Edge Transport server

2 of Hieronder vind u een uitleg van een aantal wijzigingen en werking van de genoemde server rollen. Mailbox server Op de mailbox server zijn de databases geplaatst t.b.v. mailboxen en public-folders. Sinds Exchange 2010 kennen we geen storage groups meer maar alleen nog maar databases. De databases met mailboxen kunnen in Database Availability Groups (DAG) geplaatst worden waardoor men een hoog beschikbare (HA) mailboxdatabase omgeving kan creëren. Er kunnen maximaal 16 mailbox servers lid zijn van de DAG, in dit geval zal op alle 16 servers een kopie aanwezig zijn van de database. De servers onderling monitoren elkaar om eventuele problemen te detecteren. Zo kan ervoor gezorgd worden dat in het geval van een database, server of netwerk probleem de database toch beschikbaar blijft voor de eindgebruiker.

3 Naast de nieuwe HA oplossing is ook Extensible Storage Engine (ESE) onderhanden genomen. De aanpassingen hebben vooral gevolgen voor de performance die een storage-oplossing moet leveren waarop de Exchange databases en logs geplaatst worden. Met de optimalisatie van ESE is een maximale reductie van 70% te zien in het aantal I/O s per seconde (IOPS). Dit heeft directe impact op welke type storage gebruikt kan worden. In eerdere Exchange versies werden de databases vaak op duurdere SAN s geplaatst voorzien van fiber of SAS harddisken, in Exchange 2010 is het mogelijk om dit op een goedkoper SAN s voorzien van SATA harddisken te plaatsen. Archivering wordt steeds meer toegepast, vaak wordt dit gedaan met 3rd party producten. Vanaf Exchange 2010 biedt Exchange ook zelf deze mogelijkheid waardoor gebruikers zowel via Outlook 2007/2010 als via Outlook Web Apps toegang hebben tot zowel hun mailbox als hun archief. Huidige PST s kunnen gemakkelijk gemigreerd worden naar het archief waardoor het gebruik van PST s hierna niet meer nodig is. Vanaf Service Pack 1 voor Exchange 2010 is het mogelijk om de primaire mailbox en archive mailbox in verschillende databases te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat er storage tiering toegepast kan gaan worden. Met behulp van storage tiering wordt onderscheid gemaakt tussen duurdere storage lagen voorzien van SSD,FC of SAS drives en goedkopere storage lagen voorzien van SATA drives. Door de archive mailboxen te plaatsen in een database op bijvoorbeeld SATA storage kan men de duurdere storage laag blijven gebruiken voor de databases die de primaire mailboxen bevatten.

4 CAS Server Via de Client Access Server (CAS) maken de gebruikers connectie met de Exchangeomgeving. De CAS zet vervolgens zelf een connectie op naar de mailbox-server waar de mailbox van de gebruiker op geplaatst is. Vergeleken met Exchange 2007 is dit een hele verandering. Hierin maakte de clients nog een directe connectie met de mailbox server. Naast deze aanpassing is CAS ook verantwoordelijk voor het aanbieden van de autodiscover, Outlook Web Apps, ActiveSync en eventuele pop3 of imap connecties. In Service Pack 1 is de functionaliteit van ActiveSync uitgebreid vergeleken met Exchange 2010 RTM. Zo is het mogelijk om apparaten in quarantaine te plaatsen en kunnen o.a. access rules geconfigureerd worden voor apparaten. Zo kan bijvoorbeeld één apparaat of zelfs een hele reeks apparaten geblokkeerd of in quarantaine geplaatst worden. Met de laatste mogelijkheid wordt een device niet direct toegelaten of geblokkeerd maar wordt deze in een aparte pool geplaatst. Doordat het apparaat in deze pool is geplaatst kan er wel connectie gemaakt worden met Exchange via ActiveSync maar kan alles behalve de mailbox content gesynchroniseerd worden. Exchange ActiveSync Middels de autodiscover functionaliteit kan zowel Outlook als een Windows Mobile toestel eenvoudig geconfigureerd worden. Het enige wat een gebruiker hoeft op te geven is zijn adres, gebruikersnaam en het wachtwoord wat hij/zij gebruikt. Vervolgens zal de CAS de correcte instellingen aanleveren en Outlook/Windows Mobile configureren.

5 In eerdere versie van Exchange was het mogelijk om een gebruiker toegang te geven via zijn/haar mailbox middels Outlook Web Access. In Exchange 2010 is Outlook Web Access vervangen door Outlook Web Apps. Naast het toegang hebben tot de mailbox is het hier mogelijk om een gebruiker toegang te geven tot een self-service portal. Dit laatste wordt gedaan middels het Exchange Control Panel. Een beheerder kan dit ook gebruiken en heeft hier onder andere de volgende mogelijkheden: Wijzigingen doorvoeren op bestaande gebruikers Aanmaken/wijzigen van distributiegroepen Toekennen van administrator/user roles Exchange Control Panel HUB Transport server De HUB Transport server is onder andere verantwoordelijk voor het verzenden en ontvangen van berichten. Dit geldt voor berichten binnen de organisatie maar ook van buiten de organisatie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van send en receive connectors. Op de HUB server wordt ook ingesteld voor welke domeinen de Exchange server mail mag ontvangen. Daarnaast kunnen op de HUB Transport server transport rules aangemaakt worden waarmee het bijvoorbeeld mogelijk wordt om gepersonaliseerde handtekeningen toe te voegen aan berichten, berichten te kopieeren naar een journal mailbox of berichten te weigeren. Misschien heeft u het probleem weleens gehad in uw organisatie dat één gebruiker het complete mail verkeer ophoud door meerdere berichten met grote attachments te versturen. In Exchange 2010 SP1 zijn er aanpassingen aangemaakt waardoor het mogelijk wordt dit te voorkomen. De Hub server geeft ieder bericht een waarde, ook wel cost genoemd. De Hub server houdt de gemiddelde cost van verzonder berichten per gebruiker bij. Wanneer een gebruiker berichten met een hogere cost blijft versturen zal de Hub server voorrang geven aan berichten van andere gebruikers. Een voorbeeld: Jan stuurt 20 berichten naar meerdere mensen met een attachment van 5 MB. Ondertussen versturen diverse andere gebruikers berichten zonder bijlage naar niet meer als 10 recipients. De Transport server zal zien dat de cost van de berichten van Jan hoger zijn als normaal en deze berichten een lagere prioriteit geven. Hierdoor worden de berichten van de overige gebruikers niet opgehouden maar gewoon verstuurd.

6 Unified Messaging Server Met de Unified Messaging (UM) Server wordt het mogelijk om in de standaard mail omgeving voic berichten te ontvangen. Deze kunnen vervolgens afgeluisterd worden middels Outlook/OWA of via de subscriber access. Dit laatste is een mogelijkheid voor de gebruikers om een telefoonnummer te bellen en vervolgens toegang te krijgen tot hun mailbox. Naast het afluisteren van voic s biedt de subscriber access de volgende mogelijkheden voor de gebruikers: Luisteren naar, doorsturen of beantwoorden van berichten Luisteren naar de agenda Agenda afspraken accepteren/weigeren Bericht instellen om andere gebruikers te laten weten dat u niet aanwezig bent Instellen van persoonlijke opties Toegang tot de adressenlijst en vervolgens bellen van een contactpersoon Voor beheerders is er in Service Pack 1 het e.e.a. aangepast. Zo is het o.a. mogelijk om de UM configuratie te beheren/aan te passen middels het Exchange Control Panel. Naast de beheers taken zijn er ook twee soorten rapportages toegevoegd aan de UM rol van Exchange 2010: Call Statistics, geeft een totaal overzicht van o.a.: aantal gesprekken gesorteerd per type (missed calls, Outlook Voice Access of faxen) en of een gesprek is geaccepteerd of geweigerd. User Call Logs, geeft een overzicht van gesprekken per gebruiker en bevat o.a.: tijdsduur van het gesprek, type gesprek, audio kwaliteit, van welk nummer is het gesprek afkomstig. Middels de auto attendant optie is het mogelijk om zowel interne als externe medewerkers toegang te geven tot een digitale receptioniste. Deze auto attendant kan zo ingesteld worden dat er een aantal voice prompts worden afgespeeld waarna de gebruiker een keuze kan maken middels de toetsen op zijn/haar toestel of door de optie in te spreken. Daarnaast is het mogelijk om onderscheidt te maken tussen: tijdens kantoortijd, buiten kantoortijd en feestdagen. De UM server kan gekoppeld worden aan een huidige centrale of aan een Microsoft Office Communications Server (OCS) / Lync 2010 Server die een directe SIP trunk naar buiten heeft. Edge Transport Server De Edge Transport Server is een server welke in de DMZ geplaatst wordt en in tegenstelling tot alle overige rollen geen lid is van het domein. Middels een Edge-Subscription wordt er een connectie opgezet tussen de HUB Transport server en een Edge Transport Server. Deze subscription zorgt er onder andere voor dat de correcte send en receive connectors worden aangemaakt op beide servers. Daarnaast zal de Edge Transport informatie ontvangen van de HUB Transport server waaronder: wat zijn de ingestelde accepted domains en welke gebruikers bestaan er binnen de Exchange omgeving. Dit laatste kan bijvoorbeeld gebruikt worden door de anti-spam agents welke geactiveerd zijn op de Edge Transport server. Hiermee kan een mail welke gericht is aan een niet bestaand persoon direct al op de Edge Transport worden geweigerd in plaats van pas op de HUB Transport server.

Denit Hosted Exchange 2007 Instellingen voor MS Outlook 2007

Denit Hosted Exchange 2007 Instellingen voor MS Outlook 2007 Denit Hosted Exchange 2007 Instellingen voor MS Outlook 2007 Deze handleiding beschrijft de stappen om een Denit Hosted Exchange 2007 account in te stellen in Microsoft Outlook 2007. Versie 1.2 1) MS Outlook

Nadere informatie

Release (p)review. Microsoft releases 2012

Release (p)review. Microsoft releases 2012 Microsoft releases 2012 Release (p)review Nspyre Herculesplein 24 3584 AA Utrecht T 088-827 50 00 F 088-827 50 99 www.nspyre.nl System Center 2012 is een verzameling van krachtige beheerproducten waarmee

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

Om dit aan te kunnen aanbieden dienen op de Front End server twee applicaties aanwezig te zijn:

Om dit aan te kunnen aanbieden dienen op de Front End server twee applicaties aanwezig te zijn: In november 2010 lanceerde Microsoft de nieuwe versie van OCS genaamd Lync. Aan de verschillende edities is niet veel veranderd. Zo zijn er nog steeds een Standard en Enterprise Editie beschikbaar. Het

Nadere informatie

Denit Hosted Exchange 2010 Instellingen voor MS Outlook 2010

Denit Hosted Exchange 2010 Instellingen voor MS Outlook 2010 Denit Hosted Exchange 2010 Instellingen voor MS Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen om een Denit Hosted Exchange 2010 account in te stellen in Microsoft Outlook 2010. Versie 1.2 1) MS Outlook

Nadere informatie

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 5 Configuratie Mac Mail... 8 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

KPN ÉÉN biedt eenvoud

KPN ÉÉN biedt eenvoud KPN ÉÉN ÉÉN KPN ÉÉN biedt eenvoud optimaal samenwerken en beter bereikbaar Eén factuur Eén contract Eén prijsplan Eén helpdesk Eén aanspreekpunt Eén online beheerportal Eén adresboek Eén telefoonnummer

Nadere informatie

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 4 Configuratie Mac Mail... 6 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0 Datum 1.0.6 Exchange Online Handleiding voor gebruiker Release 1.0 1.0.6 Inhoudsopgave 1 Instellingen e-mail clients 2 1.1 Gebruik via Outlook 2003 2 1.2 Gebruik via ActiveSync 15 1.3 Gebruik via andere

Nadere informatie

INHOUD 1. Algemeen... 1. 2. Instellen ios voor Office 365... 1. 3. Instellen Android voor Office 365... 5. 4. Instellen in Outlook voor Windows...

INHOUD 1. Algemeen... 1. 2. Instellen ios voor Office 365... 1. 3. Instellen Android voor Office 365... 5. 4. Instellen in Outlook voor Windows... INHOUD 1. Algemeen... 1 2. Instellen ios voor Office 365... 1 3. Instellen Android voor Office 365... 5 4. Instellen in Outlook voor Windows... 8 5. POP/IMAP en SMTP-instellingen... 11 Wijzigingen Datum

Nadere informatie

Hosted Exchange. Client instellingen. Hosted Exchange Client Instellingen Versie 2.5 Auteur : E.Mouws

Hosted Exchange. Client instellingen. Hosted Exchange Client Instellingen Versie 2.5 Auteur : E.Mouws 2013 Client instellingen Client Instellingen 7-11-2018 Versie 2.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is hosted Exchange?... 3 Algemene instellingen... 3 Instellingen Microsoft Outlook 2010...

Nadere informatie

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail MERIDIAAN COLLEGE: CENTRAAL BUREAU ICT Mobiel apparaat koppelen aan e-mail Koppelen van e-mail, agenda en contactpersonen aan een mobiel apparaat. CBI Laatst bijgewerkt op: 8-4-2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Handleiding Hosted Exchange

Handleiding Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Toelichting In deze handleiding worden verschillende mogelijkheden en instellingen van Hosted Exchange aan u uitgelegd. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio

Nadere informatie

BlackBerry Cloud Services

BlackBerry Cloud Services BlackBerry Cloud Services Flexibele draadloze oplossing Uitgebreide beveiligingsopties Eenvoudig (centraal) te beheren Kosten besparen BlackBerry Enterprise Server & BlackBerry Express Server BlackBerry

Nadere informatie

De Lync naar Het Nieuwe Werken. Utrecht - 25 januari 2011

De Lync naar Het Nieuwe Werken. Utrecht - 25 januari 2011 De Lync naar Het Nieuwe Werken Utrecht - 25 januari 2011 Agenda 25 januari 14:30 tot + 17.00 uur 14:30 15:15 Lync 2010 - What s New? 15:15 15:30 Pauze 15:30 16:15 Lync 2010 Architectuur en Case 16:15 17:00

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik 4 2.1 Productvarianten en opties 4 2.2 De mogelijkheden van Zakelijk Exchange Online

Nadere informatie

Handleiding Email in de Cloud - Android

Handleiding Email in de Cloud - Android Handleiding Email in de Cloud - Android Versie: 1.0 Datum: 21 februari 2014 Introductie Deze handleiding helpt u bij het instellen van een Lucrasoft Email in de Cloud account op uw smartphone. Hiermee

Nadere informatie

MS Exchange instellingen

MS Exchange instellingen MS Exchange instellingen Dit document omschrijft een aantal instellingen welke in geval van problemen bij verzenden van e-mail vanaf een Toshiba e-studio MFP, in MS Exchange gewijzigd kunnen worden. Het

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

MSHosted. Versie: 1.2

MSHosted. Versie: 1.2 MSHosted Handleiding: Versie: 1.2 MSHosted Lucrasoft B.V. Noordeinde 88 3341 LW Hendrik Ido Ambacht t +31 (0)78 68 11 500 f +31 (0)78 620 94 04 w www.lucrasoft.nl e info@lucrasoft.nl Rabobank 3976.06.192

Nadere informatie

2 Instellen Windows phone. 5 Nokia telefoon

2 Instellen Windows phone. 5 Nokia telefoon Hosted Exchange Installatie Handleiding Inhoud 1 Outlook 2007 Instellen... 4 2 Instellen Windows phone 7... 8 3 Google Android 2.2 telefoon ondersteuning... 9 4 Windows Mobile Instellen van ActiveSync...

Nadere informatie

Een Local Exchange Server is een tweede mogelijkheid. Hier wordt Zarafa Exchange geïnstalleerd op een server van uw organisatie.

Een Local Exchange Server is een tweede mogelijkheid. Hier wordt Zarafa Exchange geïnstalleerd op een server van uw organisatie. Zarafa Exchange is een product waarbij u uw berichten, agenda, taken en contacten altijd ter beschikking stelt. Deel uw agenda met collega s, synchroniseer uw adresboek met uw smartphone of PDA en raadpleeg

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Mitel User Group. Mitel-licentiestructuur. Jan Jansen. Account Director april 2015

Mitel User Group. Mitel-licentiestructuur. Jan Jansen. Account Director april 2015 Mitel User Group Mitel-licentiestructuur Jan Jansen Account Director april 2015 De concrete vraag Kan iemand van Mitel de licentiestructuur uitleggen? 2 Agenda Waarom licenties Basis Mitel-licentiestructuur

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Inhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Nokia E51 Smartphone...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Mail for Exchange van

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Business Communications Manager en CallPilot 100/150

Business Communications Manager en CallPilot 100/150 Updates voor de Desktop Messaging gebruikershandleidingen Business Communications Manager en CallPilot 100/150 Deze handleiding is een aanvulling op de CallPilot 5.0 Desktop Messaging gebruikershandleidingen.

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR 0 0 HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING datum: 10-08-2018 1 Inleiding... 1 2

Nadere informatie

Overzicht van het Office 365 portfolio

Overzicht van het Office 365 portfolio Overzicht van het portfolio Eindgebruikersprijs via Microsoft Grote postvakken: Iedere gebruiker krijgt een postvak van 50 GB en kan berichten tot maximaal 25 MB verzenden. Exchange Online Plan 1 3,10

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Instellen synchronisatie email Pocket PC/Smartphone ASPect

Instellen synchronisatie email Pocket PC/Smartphone ASPect Instellen synchronisatie email Pocket PC/Smartphone ASPect Algemene informatie Dit document beschrijft u stapsgewijs hoe u uw Pocket PC of Smartphone in moet stellen om synchronisatie met uw ASPect email

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Hosted Exchange Handleiding

Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Handleiding 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie... 4 2.1 Vooraf... 4 2.1.1 Systeemeisen... 4 2.1.2 Firewall... 4 2.1.3 Migratie richtlijnen... 5 2.2 Mobile... 6 2.2.1 ActiveSync instellen...

Nadere informatie

http://login.microsoftonline.com

http://login.microsoftonline.com Surf naar http://login.microsoftonline.com Typ uw Office 365 gebruikersnaam in het vak onder Aanmelden met uw organisatieaccount OPGELET: Je gebruikersnaam bestaat uit voornaam.naam@avondschool.hogent.be

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

OpenScape Mobile (iphone) = UC app voor iphone smartphone. Beknopte handleiding & praktische tips

OpenScape Mobile (iphone) = UC app voor iphone smartphone. Beknopte handleiding & praktische tips OpenScape Mobile (iphone) = UC app voor iphone smartphone Beknopte handleiding & praktische tips pag. 1 Waarvoor dient het? OpenScape Mobile highlights: UC gebruiken zonder PC (Meeste UC functies beschikbaar,

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2007 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Overzicht van het Office 365 portfolio bij Copaco Nederland

Overzicht van het Office 365 portfolio bij Copaco Nederland Overzicht van het portfolio bij Copaco Nederland Nadat het portfolio van Copaco Nederland in 2013 al flink werd uitgebreid, vindt u vanaf 1 december 2013 nog meer artikelen in onze prijslijst. Nieuw zijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Office 365 Business Premium & Domeinnaam Voor beheerders pro cloud solutions 1 Inhoud 1. Wanneer gebruikt u deze handleiding?... 3 2. Office 365 Business Premium instellen... 4 2.1.

Nadere informatie

Central Station. Handleiding e-mail configuratie Exchange / Central Station

Central Station. Handleiding e-mail configuratie Exchange / Central Station Central Station Handleiding e-mail configuratie Exchange / Central Station Versie 1.0, september 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van de handleiding... 3 1.2 Afkortingen... 3 1.3 Meer informatie...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VU Webmail (Outlook Web App) januari 10

Gebruikershandleiding VU Webmail (Outlook Web App) januari 10 Vrije Universiteit Amsterdam Universitair Centrum IT Gebruikershandleiding VU Webmail (Outlook Web App) januari 10 Dit document beschrijft de toegang tot en de configuratie van VU Webmail (Outlook Web

Nadere informatie

RACKBOOST Hosted Exchange. Mobiel, veilig en eenvoudig. hosting support consulting

RACKBOOST Hosted Exchange. Mobiel, veilig en eenvoudig. hosting support consulting RACKBOOST Hosted Exchange Mobiel, veilig en eenvoudig hosting support consulting RACKBOOST Hosted Exchange RACKBOOST, SINDS 1999 TOONAANGEVEND RACKBOOST is sinds 1999 een toonaangevende Belgische leverancier

Nadere informatie

OpenScape Mobile (Android) = UC app voor Android smartphone. Beknopte handleiding & praktische tips

OpenScape Mobile (Android) = UC app voor Android smartphone. Beknopte handleiding & praktische tips OpenScape Mobile (Android) = UC app voor Android smartphone Beknopte handleiding & praktische tips pag. 1 Waarvoor dient het? OpenScape Mobile highlights: UC gebruiken zonder PC (Meeste UC functies beschikbaar,

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland Het portfolio van Copaco Nederland Het portfolio van Copaco verandert continu en wordt steeds uitgebreider. Daarnaast zien we de vraag naar Office 365 abonnementen van zowel onze partners als van eindgebruikers

Nadere informatie

Hosted Exchange Handleiding

Hosted Exchange Handleiding Versie: 2.0.1 Datum: 07-04-2011 Auteur: Niels Hagoort en Jeroen van Gijzen Inhoudsopgave Inhoudsopgave...1 1 Hoofdstuk...2 2 Installatie...3 2.1 Vooraf...3 2.1.1 Systeemeisen...3 2.1.2 Firewall...3 2.1.3

Nadere informatie

MANAGED PBX HANDLEIDING Aan de slag met uw telefooncentrale

MANAGED PBX HANDLEIDING Aan de slag met uw telefooncentrale MANAGED PBX HANDLEIDING Aan de slag met uw telefooncentrale de nieuwste manier van bellen voor het MKB Inhoudsopgave > Inleiding... 3 > Managed PBX opties... 4 > Codes die worden gebruikt wanneer u niet

Nadere informatie

Zakelijk Exchange Online

Zakelijk Exchange Online Zakelijk Exchange Online Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Office 365 gebruiken en beheren

Office 365 gebruiken en beheren Office 365 gebruiken en beheren Inhoud 1. Office 365 gebruiken... 3 Stap 1 Persoonlijke instellingen wijzigen... 4 Stap 2 Aan de slag met Office 365... 4 Stap 3 Werken met Office 365... 6 1. Beheren van

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2010 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming Documentatie Installatie Instructie Microsoft Outlook: RPC over HTTPS De Dierenbescherming Auteur: Michel Koelewijn ICT Servicedesk Dierenbescherming Scheveningseweg 58 Postbus 85980, 2508 CR Den Haag

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E61i Symbian S60 Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E61i Symbian S60 Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Nokia E61i Symbian S60 Smartphone Inhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Nokia E61i Smartphone...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Mail for Exchange

Nadere informatie

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik.

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. Hosted Exchange Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. HOSTED EXCHANGE Hosted Exchange is een zakelijke oplossing waarmee u altijd beschikking heeft over uw e-mail, agenda en contactpersonen.

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie.

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie. E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Android Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw Android telefoon of tablet. Voor deze handleiding is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen!

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen! Microsoft Office 365 / 2013 Office 365 maakt een heel nieuwe werkwijze mogelijk. Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot de vertrouwde Microsoft Office-tools, aangevuld met hoogwaardige, eenvoudig

Nadere informatie

Flexibiliteit en mobiliteit in één totaalpakket Panasonic UC Pro. Ultieme bereikbaarheid, waar u ook bent

Flexibiliteit en mobiliteit in één totaalpakket Panasonic UC Pro. Ultieme bereikbaarheid, waar u ook bent Flexibiliteit en mobiliteit in één totaalpakket Panasonic UC Pro Ultieme bereikbaarheid, waar u ook bent UC Pro biedt u een schat aan mogelijkheden Bellen Bel snel en nauwkeurig rechtstreeks vanaf uw pc

Nadere informatie

. Deze handleiding wordt aangeboden door: WEB-Direct Internetdiensten Domein-Direct.nl

. Deze handleiding wordt aangeboden door: WEB-Direct Internetdiensten Domein-Direct.nl E-MAIL Aanmaken/wijzigen E-mailaccount en E-mail installeren voor Windows en Mac Deze handleiding wordt aangeboden door: WEB-Direct Internetdiensten Domein-Direct.nl INHOUDSOPGAVE Accountgegevens E-mail...

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform Versie: 1 Maand: juli 2015 Versie: 1.0 Maand: april 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

BlackBerry Business Cloud Services Handleiding om BlackBerry Business Cloud Services voor Zakelijk Exchange Online te activeren

BlackBerry Business Cloud Services Handleiding om BlackBerry Business Cloud Services voor Zakelijk Exchange Online te activeren BlackBerry Business Cloud Services Handleiding om BlackBerry Business Cloud Services voor Zakelijk Exchange Online te activeren 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 BlackBerry Business Cloud Services activeren

Nadere informatie

Gebruik van Outlook op thuis-pc Faculteit der Sociale Wetenschappen. Handleiding voor medewerkers. Gebruik van Outlook op uw PC thuis

Gebruik van Outlook op thuis-pc Faculteit der Sociale Wetenschappen. Handleiding voor medewerkers. Gebruik van Outlook op uw PC thuis Handleiding voor medewerkers Gebruik van Outlook op thuis-pc Faculteit der Sociale Wetenschappen Gebruik van Outlook op uw PC thuis U kunt op uw PC thuis uw FSW e-mail lezen met behulp van uw eigen Outlook.

Nadere informatie

VAMO. Dienstbeschrijving

VAMO. Dienstbeschrijving VAMO Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 03-03-2014 2 1. Inhoud 1. Inhoud... 3 2. VAMO... 4 2.1. Bellen en gebeld worden... 4 2.2. Gebeld

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online Windows Mobile Pocket PC

Handmatige Instellingen Exchange Online Windows Mobile Pocket PC Handmatige Instellingen Exchange Online Windows Mobile Pocket PC I nhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Windows Mobile Pocket PC... 3 1.1 Stap 1 : Uw verbinding instellen...3 1.2

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland Het portfolio van Copaco Nederland Het portfolio van Copaco Nederland verandert continu en wordt steeds uitgebreider. Daarnaast zien we de vraag naar abonnementen van zowel onze partners als van eindgebruikers

Nadere informatie

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding Tritel VAMO Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. VAMO 3 1.1 Identiteit 3 1.2 Bellen en gebeld worden 3 1.3 Gebeld worden 3 1.4 Voicemail 3 1.5 Gespreksbediening 4 1.6 Zakelijk of privé 4 1.7 Bellen bij

Nadere informatie

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus 2004 Holomarcus Voorwoord U heeft een domeinnaam geregistreerd via Holomarcus. En nu wilt u e-mail dat verzonden is naar die domeinnaam kunnen ontvangen, en u wilt e-mail kunnen versturen vanaf dezelfde

Nadere informatie

Handleiding toegang eduroam met Windows 7 voor eindgebruikers Universiteit Leiden

Handleiding toegang eduroam met Windows 7 voor eindgebruikers Universiteit Leiden Handleiding ICT Shared Service Center Universiteit Leiden Postbus 9512 2300 RA Leiden 071 527 6969 Handleiding toegang eduroam met Windows 7 voor eindgebruikers Universiteit Leiden Opdrachtgever: ICT Shared

Nadere informatie

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving Totaalcommunicatie Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 09-03-2015 1.1 Aanpassing met vast toestel RoutIT B.V. 09-11-2016 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

VAMO. Handleiding. Copyright RoutIT 2014 www.routit.nl info@routit.nl

VAMO. Handleiding. Copyright RoutIT 2014 www.routit.nl info@routit.nl VAMO Handleiding 1 Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 03-03-2014 1.1 Aanpassingen voor identiteitswijziging (HIPPER) RoutIT B.V. 05-06-2014 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

Van start met Hosted Exchange 2010 (versie 0.5)

Van start met Hosted Exchange 2010 (versie 0.5) Van start met Hosted Exchange 2010 (versie 0.5) 1. Algemene Instellingen a. DNS instellen b. MX records c. Autodiscovery d. SPF record 2. Control panel a. Inloggen controlepanel b. Navigatie controlepanel

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Mobile Device Manager Handleiding voor Windows Mobile Standard en Pro

Mobile Device Manager Handleiding voor Windows Mobile Standard en Pro Handleiding voor Windows Mobile Standard en Pro Inhoud 1 Welkom bij 3 1.1 Windows Mobile Pro en Standard 3 2 Uitrollen van het toestel 4 2.1 Installatie van de software 4 3 Beveiliging 6 4 Applicaties

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Exchange op Mobile Devices ( CLOUD DOMEIN ) versie: 18 maart 2013 Synchroniseren van mail, contacten en agenda Samsung Galaxy S iphone / ipod HTC Desire HD ipad Nokia Handleiding

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN)

HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN) HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN) Met de Hosted Exchange oplossing van De Hostfabriek beschik je steeds over al je e-mails, publieke documenten en afspraken. Afhankelijk van de beschikbare mogelijkheden

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland Het portfolio van Copaco Nederland Het aanbod bij Copaco verandert continu. Zo zijn er onlangs nieuwe abonnementen voor klanten in het midden- en kleinbedrijf (MKB) beschikbaar gekomen. Deze nieuwe plannen

Nadere informatie

Toegang Educatieve ICT Systemen

Toegang Educatieve ICT Systemen Kenmerk: ICT20070612-03444 Datum: 12 juni 2007 Toegang Educatieve ICT Systemen Beste deelnemer, In de bijgaande brief ontvang je je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface Met de implementatie ervaring van de vele Microsoft UC projecten die Communicativ heeft uitgevoerd binnen de groot zakelijke markt zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden om gelijkwaardige functionaliteit

Nadere informatie

XELION 7 - MOBIELE APP

XELION 7 - MOBIELE APP XELION 7 - MOBIELE APP Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app 1 Inhoud 1. De eerste keer de Xelion 7 app openen... 3 2. Inloggen in de Xelion 7 app... 3 3. De app gebruiken...

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 5 INSTELLEN WINDOWS MOBILE 5 EN 6 TOESTELLEN... 7 6 AANVULLENDE GEGEVENS:...

Nadere informatie

Exchange beveiliging; tips die je morgen direct kunt gebruiken!

Exchange beveiliging; tips die je morgen direct kunt gebruiken! Exchange beveiliging; tips die je morgen direct kunt gebruiken! Dave Stork Dave Stork Architect bij OGD ICT Diensten MVP en MCT Co-auteur Practical PowerShell Exchange 2016 dave.stork@ogd.nl @dmstork Dirteam.com/dave

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Outlook app instellen op Telefoon/Tablet

Outlook app instellen op Telefoon/Tablet Outlook app instellen op Telefoon/Tablet Document: Outlook app instellen op telefoon/tablet Datum: 17-7--2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Android Telefoon/Tablet... 3 1.1 Automatisch...

Nadere informatie

XELION 7 - MOBIELE APP. Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app

XELION 7 - MOBIELE APP. Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app XELION 7 - MOBIELE APP Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app Inhoud 1. De eerste keer de Xelion 7 app openen 4 2. Inloggen in de Xelion 7 app 4 3. De app gebruiken 5 3.1

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online Windows Mobile Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online Windows Mobile Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Windows Mobile Smartphone I nhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online Windows Mobile Smartphone...3 1.1 Stap 1 : Uw verbinding instellen...3 1.2 Stap

Nadere informatie

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem?

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Executive summary Organisaties maken meer en meer gebruik van online

Nadere informatie

Email instellen. Copyright Starteenwinkel.nl

Email instellen. Copyright Starteenwinkel.nl Email instellen Copyright Starteenwinkel.nl Instaleer een e-mail account in Mac Mail Voordat je aan de slag gaat met deze handleiding, ga eerst na of je het volgende in orde hebt gemaakt: Je hebt een email

Nadere informatie

How To Do Gebruikersbeheer mbconnect24 V2

How To Do Gebruikersbeheer mbconnect24 V2 How To Do Gebruikersbeheer mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Klanten... 2 2.1 Klant toevoegen... 3 3. Gebruikersgroep... 7 3.1 Gebruikersgroep toevoegen... 7 4. Gebruiker... 10 4.1 Gebruiker toevoegen...

Nadere informatie