Behandeling & Preventie van Vochtproblemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Behandeling & Preventie van Vochtproblemen"

Transcriptie

1 Bouwpathologie.be Behandeling & Preventie van Vochtproblemen opstijgend vocht binnenafdichting kelders buitenafdichting kelders bewoonbaar maken kelders scherminjectie dichting lift- & waterputten scheur- & stortnaadinjecties dichting leidingdoorvoeren opvullen holle ruimtes & kelders Architect Michel Van Herreweghe : gsm : 0495 / info@bouwpathologie.be

2 BOUWPATHOLOGIE.BEO OG B Architect Michel Van Herreweghe, zaakvoerder van Bouwpathologie.be bvba, heeft dertig jaar ervaring zowel als ontwerper, deskundige alsook als aannemer in nieuwbouwprojecten, het renoveren van panden, interieurbouw en het restaureren van historische gebouwen. Net dankzij deze ervaring weet hij hoe belangrijk het is vochtproblemen in gebouwen grondig aan te pakken of nog beter, preventief te vermijden tijdens het bouwproces. Voor elk vochtprobleem kan Bouwpathologie.be u een gepaste oplossing bieden. Dankzij een diepgaande constructie- en bouwkennis, het toepassen van professionele onderzoekstechnieken, het gebruiken van de meest performante producten, alsook het beschikken over een geavanceerd machinepark en het toepassen van zelf ontwikkelde procedés maakt Bouwpathologie.be voor eens en altijd komaf met vocht in uw pand. Bouwpathologie.be werkt steeds volgens hetzelfde gestructureerd stappenproces om het vochtprobleem op geknipte wijze aan te pakken. Na het ter plaatse bekijken van het vochtprobleem, het vaststellen van eventuele problemen of hiaten in het gebouw en mits het uitvoeren van de nodige vochtmetingen wordt er ter plaatse een diagnose gesteld en wordt U meegedeeld hoe het prbleem het meest adequaat kan opgelost worden. Op vraag kan deze diagnose schriftelijk vastgelegd worden in een verslag. Vervolgens worden ter plaatse de nodige opmetingen verricht voor het achteraf kunnen opmaken van een offerte welke U gratis wordt bezorgd. Indien U akkoord gaat met deze offerte, wordt deze opgenomen in de werkplanning en lost Bouwpathologie.be uw vochtproblemen op een snelle en efficiënte manier op, zodat deze voorgoed tot het verleden behoren. Zoals bepaald in de wetgeving krijgt U bovendien op alle behandelingen een garantie van 10jaar.

3 Gevaren vochtproblemen Mensen staan er vaak niet bij stil welke schadelijke gevolgen er verbonden zijn aan vochtproblemen. De impact van vocht is groot, zowel op het gebouw als op uw gezondheid. Naast bepaalde ongemakken van vocht in de woning, zoals een muffe geur en een kil klimaat, kunnen de gevolgen zeer ingrijpend zijn voor uw gezondheid en die van uw gezin. Vocht veroorzaakt op lange termijn schimmels in huis, die op hun beurt klachten veroorzaken als luchtwegproblemen, allergieën en hoofdpijn, enz. Het is ook algemeen geweten dat vochtproblemen in de woning nefast zijn voor patiënten met astma en reuma. Hoewel uw gezondheid het belangrijkste is, zijn ook de materiële gevolgen niet te overzien. Een gebouw dat met vochtproblemen kampt brengt langzaam maar zeker ook schade toe aan de inboedel. Schimmels zetten zich op uw meubels en kunstwerken, gordijnen en kledij krijgen een muffe geur, elektrische toestellen gaan sneller stuk enz. Wanneer het vocht in de muren de elektriciteitsbedrading aantast, kan dit zelfs een kortsluiting tot gevolg hebben. Ook verzakkingen en stabiliteitsproblemen zijn mogelijke gevolgen. Makelaars waarschuwen dat vochtproblemen een gebouw zodanig kunnen devalueren tot het uiteindelijk onverkoopbaar wordt. Al deze redenen tonen aan hoe belangrijk het is om vochtproblemen zo snel en grondig mogelijk aan te pakken, om zo uzelf en uw eigendom te beschermen naar de toekomst toe.

4 Opstijgend vocht Opstijgend vocht is naast condensatieproblemen het meest voorkomende vochtprobleem. Dit is echter te verhelpen door ofwel het wegkappen van te laag aangebrachte pleisterlagen achter plinten ofwel door het uitvoeren van injecties in de muur met specifieke producten welke beschikken over een hoogactief werkend ingrediënt en die volledig onschadelijk zijn voor mens en dier. Indien er zich opstijgend voordoet is er in veel gevallen ook een probleem met hygroscopische zouten welke samen met het vocht mee migreren uit de ondergrond in de muur. Deze zouten werken hygroscopisch wat wil zeggen dat ze het vocht uit de omgevingslucht aantrekken. Dit wordt verholpen door het verwijderen van het aangetaste pleisterwerk en het neutraliseren en omvormen van de zouten en het plaatsen van een lucht- en vochtondoorlatend kunststofmembraan welke onmiddellijk nadien overpleisterd en afgewerkt wordt. Doorslaand vocht bij hoogtepeil en vloerpasverschillen worden naar gelang het geval behandeld met een kelderdichtingsprocédé in combinatie met een kunststof pleistermembraan.

5 Binnenafdichting kelders putten en reservoirs Vocht of water in kelders is een vaak voorkomend en vervelend probleem. Capillair vocht in samenwerking met schadelijke zouten uit de ondergrond, alsook van bovenaf inlopend regenwater, en drukkend grondwater kunnen respectievelijk doorslaand vocht, insijpelend of instromend water veroorzaken. Deze tasten de constructieve eigenschappen van vloer en muren aan en deze maken op termijn de kelder onbruikbaar en kunnen in bepaalde gevallen ook vochtproblemen in de hoger gelegen gedeelten van het pand doen ontstaan. Om adequaat te werk te gaan wordt in de eerste fase de kelder leeggepompt en de grootste lekken met drukkend water voorlopig afgedicht. Vervolgens worden alle waterdoorlatende vloer en muuroppervlakten ontdaan van alle onzuiverheden zoals wegschieten van tegels en chapes alsook het verwijderen van oude cementlagen en verflagen door middel van frezen of zandwaterstralen. Vervolgens worden structurele barsten en scheuren behandeld middels injectie onder hoge druk van starre expansieve schuimharsen en een na-injectie met flexibel blijvende PU-harsen. Sterk waterdoorlatende oppervlakten worden behandeld met specifieke cementpasta s in combinatie met super snel reagerende cementsoorten en dit in combinatie met verkiezelingsprocédés en zoutomvormers. Hierna wordt een scheuroverbrugbare afwasbare eindlaag aangebracht in wit of grijstint. Indien deze ondergrondse ruimten effectief bewoond of functioneel gebruikt worden kunnen de wanden ook afgewerkt worden met een saneerpleister. Om deze werken uit te voeren beschikt Bouwpathologie.be over een uitgebreid innovatief machinepark met onder meer een peristaltische pomp in combinatie met compressor voor het spuiten van cementlagen en welke ook inzetbaar zijn in kleine en bekrompen ruimtes.

6 Buitenafdichting ing van kelders & Ondergrondse ruimtes De buitenafdichting van ondergrondse structuren en ruimtes zoals funderingsmuren, keermuren, kelders, parkeergarages, technische ruimtes, bassins, reservoirs en zwembaden is een techniek die voornamelijk toegepast wordt bij nieuwbouwprojecten om vochtproblemen en waterinfiltraties te voorkomen. Dit wordt zowel toepast bij gemetste kelderconstructies als ter plaatse gestorte betonwanden alsook bij geprefabriceerde dubbele wandconstructues die op de werf opgestort worden.. Hierbij wordt gebruik maakt van dichtingsproducten op basis van cement of kationische bitumenprocedés welke met speciale spuitapparatuur worden aangebracht. Hierbij dient extra aandacht te worden besteed aan verticale en horizontale aansluitingnaden, stortnaden, vloer-wandovergangen, dilatatievoegen en leidingdoorvoeren welke afgedicht worden met speciaal daarvoor ontwikkelde extreem rekbare en scheurstabiele dichtingsbanden en doorvoermoffen welke samengesteld zijn uit composiet high-tech weefsel dat 100% waterdicht is. Geprefabriceerde dubbele wandconstructies dienen altijd langs de buitenzijde afgedicht worden en hier dient de grootste aandacht te gaan naar de horizontale naad ter hoogte van de vloer-wand overgangen, de verticale naden tussen twee panelen en de leidingdoorvoeren. Het grote voordeel bij buitenafdichtingen is het feit dat de kostprijs ongeveer een 1/3 bedraagt van het kostenplaatje als dat er achteraf langs de binnenzijde moet afgedicht worden.

7

8 Inrichting en bewoonbaar b maken kelders Indien voldoende hoge kelders omgevormd worden tot leef- en slaapruimtes zal Bouwpathologie.be adviseren om na t klassiek afdichten van instromend water, over te gaan tot een drainagesysteem in de kelder of ondergrondse ruimte door middel van noppenmembranen uit polypropyleen welke onderling waterdicht verkleefd worden met butylbanden. Deze worden volvlaks aangebracht op vloer en wanden zodat er een tweede kuip ontstaat. Eventueel doorslaand en condenserend vocht of licht infiltrerend water wordt zodoende afgevoerd naar de riolering of naar een nieuw te realiseren pompput. Vervolgens worden de vloer afgewerkt met een isolerende cementchape en de muren voorzien van zelfdragende voorzetwanden, te monteren tussen chape en plafond, en welke al dan niet kunnen geïsoleerd worden. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de benodigde ventilatie zodat een perfect leefbare en vochtvrije ruimte ontstaat.

9 Scherminjecties i met Gelacryl l harsen Een van de nieuwste methodes om kelders van binnenuit af te dichten bestaat er in om rondom rond de keldermuren - langs de buitenzijde en onder de vloer - een water ondoorlatend scherm aan te brengen bestaande uit gelvormige polyacrylaatharsen. Men noemt dit scherminjecties. Hiervoor wordt - volgens een bepaald patroon - doorheen de wand of de vloerplaat geboord en worden de nippels aangebracht in deze boorgaten. Vervolgens wordt er met een speciale tweecomponentenpomp het hars geïnjecteerd welke een ondoordringbaar scherm vormt in de grond achter de wand of onder de vloerplaat of tussen de verschillende lagen van een constructie. Dit systeem vindt ook zijn toepassing voor het stabiliseren en coaguleren van losse grondsoorten. Gelacryl poly-acrylaatharsen zijn 2-componenten injectieharsen die na menging, in de mengkop van de tweecomponentenpomp, uitharden in een veerkrachtige, flexibele en waterdichte gel. Gelacryl harsen zijn niet of weinig expansief tijdens de reactie en daarom ook veilig te gebruiken voor het injecteren van metselwerk of zwakke of gebarsten betonstructuren. Naar gelang de menging en mits bijvoeging van reagentia kan de reactietijd versneld worden en de kleefkracht verhoogd worden.

10 Dichting van putten, liftputten, waterputten, vloeistofreservoirs Oude en nieuwe liftputten zijn dikwijls onderhevig aan negatieve waterdruk en insijpelend water, omgekeerd zijn waterputten en allerhande reservoirs dikwijls onderhevig aan positieve druk zodat ze hun inhoud aan de ondergrond afgeven wat dikwijls nefast is voor milieu en de stabiliteit van gebouwen in de onmiddellijke omgeving. Bouwpathologie.be heeft de kennis in huis om deze adequaat af te dichten met de geschikte procedés en producten naargelang het probleem en de opbouw van de putten.

11 Scheur- en stortnaadinjecties Scheurvorming en barsten in beton of metselwerk en dit zowel in ondergrondse als bovengrondse constructies zullen vroeg of laat te maken krijgen met insijpelend water. Bouwpathologie.be verhelpt deze problemen door het uitvoeren van injecties met polyurethaanharsen. Naar gelang de grootte van de scheur of barst wordt de viscositeit aangepast zodat zowel grote scheuren als microfijne barstjes kunnen afgedicht worden en dit zowel in droge als water doorvoerende scheuren. Andere toepassingsgebieden zijn afdichten van lekkende stortnaden, afdichten van lekkende horizontale en verticale naden langs de binnenzijde van geprefabriceerde dubbele wandconstructies en afdichten langs de binnenzijde van doorvoerbuizen waarlangs verschillende elektriciteitsleidingen en telecomleidingen doorgevoerd worden.

12 Dichting van leidingdoorvoeren d Onder leidingdoorvoeren verstaan we buizen uit kunstof die ingebetonneerd of ingemetseld zijn. En waar doorheen nutsleidingen zoals elektriciteitskabels, telecomkabels, waterleiding en gasleidingen binnen gebracht worden in het gebouw. Hier kunnen zich zowel infiltraties doorheen de binnenkant als langsheen de buitenkant van de buis voordoen. Naargelang het geval wordt er langs de binnenzijde van de buis gewerkt met een combinatie van PU-schuim + waterdichte pasta en een cementprop. Indien het om meerdere leidingen gaat doorheen dezelfde buis wordt er overgeschakeld op een injectiesysteem via nippels die vastgezet worden met een snel uithardende cementprop. Indien de infiltraties zich voordoen langsheen de buitenomtrek van de buis worden verschillende nippels geplaatst rondom de buis en wordt er geïnjecteerd met een zeer laag-viskeus injectiehars zodat de kleinste openingen tussen buis en wand opgevuld worden en de infiltratie gestopt wordt.

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding OPSTIJGEND VOCHT Rewah nv Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Diagnose: opstijgend vocht! - Vlekvorming - Geurhinder - Vochtig pleisterwerk - Schimmels - Zoutuitbloeiingen

Nadere informatie

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen :

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen : TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN Ongeacht de aard van de ingreep en zijn doeltreffendheid vergt het drogen van muren vrij veel tijd. Zo bijvoorbeeld bevat een muur met een dikte van 40

Nadere informatie

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Nabehandeling Wat na het injecteren? Na het injecteren moet het product de tijd krijgen om in te dringen in de poriën van de mortel en de steen, alsook om te polymeriseren, dus uit te harden en de waterafstotende

Nadere informatie

Vochtproblemen herkennen en oplossen

Vochtproblemen herkennen en oplossen Vochtproblemen herkennen en oplossen Bel nu voor een gratis vochtdiagnose: 0800/61.667 1 Inhoud 1. Opstijgend vocht... 3 Hoe kan u opstijgend vocht herkennen?... 3 Wat kan u doen tegen opstijgend vocht?...

Nadere informatie

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering.

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. binnen toepassen Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. Nee Bestaat de ondergrond uit baksteen, betonsteen of betonblokken? Ja Ja Pas weber.dry inject toe. A Controleer

Nadere informatie

Doe-het-zelf gids bij vochtproblemen in huis.

Doe-het-zelf gids bij vochtproblemen in huis. Doe-het-zelf gids bij vochtproblemen in huis. Vocht in huis? Zo los je vochtproblemen zelf op Heb jij last van vochtige muren? Schimmels en ongedierte? Kan je nauwelijks nog naar buiten kijken omdat het

Nadere informatie

Liquid Rubber: de keuze van de professional!

Liquid Rubber: de keuze van de professional! Behandeling afdichten binnenkant kelder HighBuild S-200 Begin met een droge, schone en geëgaliseerde ondergrond waarin de grootste gaten en scheuren van tevoren zijn afgedicht en oneffenheden zijn verwijderd.

Nadere informatie

Vocht en schimmel in uw woning. Hoe pakt u dit aan?

Vocht en schimmel in uw woning. Hoe pakt u dit aan? Tips om vocht en schimmel te vermijden Zet de ramen van een kamer een beetje open als er veel mensen in de kamer zijn. Doe de deur van de keuken dicht als u kookt. Zet altijd de dampkap aan als u kookt.

Nadere informatie

THIJCO BVBA TIPS & TRICKS LUCHTDICHT BOUWEN

THIJCO BVBA TIPS & TRICKS LUCHTDICHT BOUWEN THIJCO BVBA TIPS & TRICKS LUCHTDICHT BOUWEN In dit document zullen de basisvereisten voor een goede luchtdichtheid kort besproken worden. Indien deze principes aangehouden worden tijdens de werken zal

Nadere informatie

Soil-ID Vochtwering: praktische oplossingen met een minimum aan overlast

Soil-ID Vochtwering: praktische oplossingen met een minimum aan overlast Permanent natte muren of vloeren? Soil-ID Vochtwering: praktische oplossingen met een minimum aan overlast Beperken, Beperken Beperken, Ons uitgangspunt Soil-ID Vochtwering en Bouwputlekkages is een volle

Nadere informatie

Negen vochtproblemen in uw woning: hoe kan u ze vaststellen?

Negen vochtproblemen in uw woning: hoe kan u ze vaststellen? Negen vochtproblemen in uw woning: hoe kan u ze vaststellen? Inhoudsopgave - Hoofdstuk 1 - Heeft u last van een vochtige kelder? - Hoofdstuk 2 - Stelt u waterinfiltratie vast in uw woning? - Hoofdstuk

Nadere informatie

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2 Taak constructies Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave 1MAK a 2015-2 Bouwknoop 1 Het gaat om een bouwknoop omdat de verticale muur verbonden wordt met een hellend dak. Detailtekening

Nadere informatie

Hydrosec, vochtexpert in dienst van uw comfort.

Hydrosec, vochtexpert in dienst van uw comfort. Hydrosec, vochtexpert in dienst van uw comfort. Gespoten PUR-isolatie: Hoogste isolatiewaarde Lagere energiefactuur Meer com fort 10 jaar waarborg Vochtwerende gevelbehandeling: W aterdicht Zelfreinigend

Nadere informatie

Vochtbestrijding Van Uw Woning. Designed By: Dryhouse Company

Vochtbestrijding Van Uw Woning. Designed By: Dryhouse Company Vochtbestrijding Van Uw Woning Designed By: Dryhouse Company Onder vochtbestrijding verstaan we het verhelpen van alle mogelijke vochtproblemen in de woning. Vochtbestrijding is erg belangrijk in Vlaanderen

Nadere informatie

Bouwdrogen BOUWDROGEN. Drogen na waterschade. Wij klaren iedere klus. Wij hebben de expertise én het juiste materiaal.

Bouwdrogen BOUWDROGEN. Drogen na waterschade. Wij klaren iedere klus. Wij hebben de expertise én het juiste materiaal. Bouwdrogen BOUWDROGEN Drogen na waterschade Wij klaren iedere klus. Wij hebben de expertise én het juiste materiaal. Bouwdroging Droging na waterschade Waarom kiezen voor FLH? Transparant prijsberekeningssysteem

Nadere informatie

waterdichting hygroscopisch vocht zout kristallisatie regen 4 positieve waterdruk negatieve waterdruk spatwater zijdelings indringend vocht

waterdichting hygroscopisch vocht zout kristallisatie regen 4 positieve waterdruk negatieve waterdruk spatwater zijdelings indringend vocht Waterdichting hygroscopisch regen 4 vocht 4 zout kristallisatie 1 positieve waterdruk 2 negatieve waterdruk spatwater zijdelings indringend vocht 3 zout in oplossing optrekkend vocht 2 Waterdichting Waterdichting

Nadere informatie

Lekke kelder? Dd 27 februari 2006 Aanvulling A maart 2006. Dit was niet de bedoeling.

Lekke kelder? Dd 27 februari 2006 Aanvulling A maart 2006. Dit was niet de bedoeling. Lekke kelder? Dd 27 februari 2006 Aanvulling A maart 2006 Dit was niet de bedoeling. 1 A. Inleiding Een vochtige kelder is niet zo aangenaam, zowel voor de bewoners als voor de daarin geplaatste materialen.

Nadere informatie

Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden.

Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden. P R E V E N T I E V E W A T E R D I C H T I N G WATERDICHTE MUURKRAAG RONDO TOEPASSING Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden. EIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN

WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN VERHEYEN BETON INFORMATIEBROCHURE WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN Appartementsblokken, woningbouw, rusten verzorgingstehuizen,... Met twee types van dubbelzijdig afgewerkte betonwanden introduceert

Nadere informatie

DryStone Gel Combibox

DryStone Gel Combibox Product Solventvrij en gebruiksklaar injectie systeem op basis van siloxanen en silanen voor het blokkeren van opstijgend vocht. Eenvoudig in te brengen met een silicone pistool in boorgaten in een horizontale

Nadere informatie

Waterdichtheid verzekeren ter hoogte van aansluitingen tussen wanden: een noodzaak!

Waterdichtheid verzekeren ter hoogte van aansluitingen tussen wanden: een noodzaak! Waterdichtheid verzekeren ter hoogte van aansluitingen tussen wanden: een noodzaak! Jörg Wijnants fdeling Technisch dvies WTCB Inleiding Infiltraties 54 % schimmel (// vocht) condensatie (inwendige) condensatie

Nadere informatie

DE NEEF Gelacryl Superflex

DE NEEF Gelacryl Superflex DE NEEF Gelacryl Superflex Gelacryl Superflex is een 2-component, op acryl gebaseerd hars ontwikkeld voor injecties in poriën, scheuren, capillaire scheuren, leemtes en grindnesten Gebruik Herstellen van

Nadere informatie

Bouwpathologie, renovatie en onderhoud

Bouwpathologie, renovatie en onderhoud Bouwpathologie, renovatie en onderhoud Individuele taak Docent: Dirk Gijsemans Louise Aers Vastgoed Makelaardij 2B Faculteit Natuur en Techniek Campus Schoonmeersen Academiejaar 2015-2016 Voorwoord Opleidingsonderdeel

Nadere informatie

De mogelijkheden van EPS met Polyurea. in beeld

De mogelijkheden van EPS met Polyurea. in beeld De mogelijkheden van EPS met Polyurea in beeld Materiaal - 01 Polyurea - algemeen Polyurea hotspray coatings Droog in seconden Polyurea coatings zijn hoog reactief en harden binnen enkele seconden uit.

Nadere informatie

INJECTIEPROCEDURE TEGEN OPSTIJGEND VOCHT

INJECTIEPROCEDURE TEGEN OPSTIJGEND VOCHT INJECTIEPROCEDURE TEGEN OPSTIJGEND VOCHT MF-PRODUCTS: INJECTIEPROCEDURE TER BEHANDELING VAN OPSTIJGEND VOCHT. MILIEUVRIENDELIJK DOELTREFFEND 1 ENKELE BEHANDELING! Opstijgend vocht is een vaak voorkomend

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

Isodrain Noppenfolie ter bescherming van ondergrondse muren

Isodrain Noppenfolie ter bescherming van ondergrondse muren Isodrain Noppenfolie ter bescherming van ondergrondse muren Isodrain Standaard Noppenfolie ter bescherming van ondergrondse muren Ons productgamma op basis van HDPE is van zeer hoge kwaliteit. Tijdens

Nadere informatie

DryStone Gel Combibox

DryStone Gel Combibox Product Solventvrij en gebruiksklaar injectie systeem op basis van siloxanen en silanen voor het blokkeren van opstijgend vocht. Eenvoudig in te brengen met een kokerpistool in boorgaten in een horizontale

Nadere informatie

Injecteren tegen opstijgend vocht

Injecteren tegen opstijgend vocht Injecteren tegen opstijgend vocht Basisprincipes Capillair opstijgend grondvocht = vocht dat uit de bodem langs deporiën in de muur opstijgt Dit kan enkel bij een ideale poriëndiameter (zoals bvb in baksteen).

Nadere informatie

Constructiedetails: Bouwknopen

Constructiedetails: Bouwknopen Constructiedetails: Bouwknopen Joachim Coopman en Devin De Brabander 1 Vastgoed-Landmeten Constructies 1 Bouwheer: Architect: Kassymo nv Zeedijk, Nieuwpoort Bert Janssens Oudburg 30B, Gent Aannemingsbedrijf:

Nadere informatie

WATERWERKBLAD. AANLEG VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES Leidingen in gebouwen

WATERWERKBLAD. AANLEG VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES Leidingen in gebouwen WATERWERKBLAD AANLEG VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES Leidingen in gebouwen WB 3.4 DATUM: JUNI 2004 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot de aanleg van leidingen in gebouwen is in artikel 3.4 van

Nadere informatie

GECONCENTREERDE INJECTIECREME OP BASIS VAN SILAAN/SILOXAAAN MENGSEL VOOR EEN DOELTREFFENDE INJECTIE BEHANDELING TEGEN OPSTIJGEND VOCHT IN MUREN

GECONCENTREERDE INJECTIECREME OP BASIS VAN SILAAN/SILOXAAAN MENGSEL VOOR EEN DOELTREFFENDE INJECTIE BEHANDELING TEGEN OPSTIJGEND VOCHT IN MUREN NATRIC DRYGEL 74 GECONCENTREERDE INJECTIECREME OP BASIS VAN SILAAN/SILOXAAAN MENGSEL VOOR EEN DOELTREFFENDE INJECTIE BEHANDELING TEGEN OPSTIJGEND VOCHT IN MUREN Beschrijving Eigenschappen DRYGEL 74 is

Nadere informatie

SNC-folie. Artikelnummer: Gebruiksaanwijzing. Emissiearm Waterondoorlaatbaar Scheuroverbruggend Alkalibestendig

SNC-folie. Artikelnummer: Gebruiksaanwijzing. Emissiearm Waterondoorlaatbaar Scheuroverbruggend Alkalibestendig SNC-folie Artikelnummer: 22101601 Gebruiksaanwijzing. Emissiearm Waterondoorlaatbaar Scheuroverbruggend Alkalibestendig 2 Inhoudsopgave Pagina Veiligheidsinformatie 3 Producteigenschappen 4 Toepassing

Nadere informatie

Instructie onderhoud balkons

Instructie onderhoud balkons Instructie onderhoud balkons 1. Geschiedenis van de balkons. 2. Wat zijn de meest voorkomende balkonconstructie. 3. Wat voor type schades zijn herkenbaar. 4. Hoe dient het onderhoud te worden uitgevoerd.

Nadere informatie

3. Doel: Structureel - Waterdichting / Hydraulische verbetering / Corrosiebescherming / Abrasiebescherrming. 4. Renovatiemodel: A - B - C - D

3. Doel: Structureel - Waterdichting / Hydraulische verbetering / Corrosiebescherming / Abrasiebescherrming. 4. Renovatiemodel: A - B - C - D Nr Leveranciersgegevens Systeemkaart Vlario Catalogus Productnaam 1.Toepassingsgebied: Hemelwater / Stedelijk afvalwater / Huishoudelijk afvalwater / Bedrijfsafvalwater / Gemengd systeem 2. - Familie:

Nadere informatie

Doelgerichte behandeling tegen opstijgende vochtigheid!

Doelgerichte behandeling tegen opstijgende vochtigheid! WILLCO Dry Wall Doelgerichte behandeling tegen opstijgende vochtigheid! SNEL Niet boren en injecteren in stappen, bij het injecteren geen wachttijden tot verzadiging. Met WILLCO Dry Wall krijgt u veel

Nadere informatie

Handleiding. BINNENDICHTING EN KELDERRENOVATIE MET OLDROYD Xv Clear NOPPENBAAN OLDROYD THE ULTIMATE WATERPROOF INSULATING MEMBRANE SYSTEM

Handleiding. BINNENDICHTING EN KELDERRENOVATIE MET OLDROYD Xv Clear NOPPENBAAN OLDROYD THE ULTIMATE WATERPROOF INSULATING MEMBRANE SYSTEM Handleiding BINNENDICHTING EN KELDERRENOVATIE MET OLDROYD Xv Clear NOPPENBAAN OLDROYD THE ULTIMATE WATERPROOF INSULATING MEMBRANE SYSTEM A. VOORBEREIDING Voor U een binnendichtingssysteem met Oldroyd Xv

Nadere informatie

6IWc Volbouw 1. Deel 2: Volbouw

6IWc Volbouw 1. Deel 2: Volbouw 6IWc Volbouw 1 Inleiding Deel 2: Volbouw Er zijn verschillende manieren voor het bouwen van een passief huis. Een van die technieken is de volbouw techniek. Het wordt ook wel soms de traditionele manier

Nadere informatie

opgelost door de boel maar te vervangen. Dat betekent hak- en breekwerk, met alle gevolgen van dien. Puin, stof, geluidsoverlast en een leidingnet

opgelost door de boel maar te vervangen. Dat betekent hak- en breekwerk, met alle gevolgen van dien. Puin, stof, geluidsoverlast en een leidingnet Problemen met het riool en afvoerleidingen in huis worden vaak opgelost door de boel maar te vervangen. Dat betekent hak- en breekwerk, met alle gevolgen van dien. Puin, stof, geluidsoverlast en een leidingnet

Nadere informatie

WATERWERKBLAD. AANLEG VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES Leidingen in gebouwen

WATERWERKBLAD. AANLEG VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES Leidingen in gebouwen Herziening van juni 2004 WATERWERKBLAD AANLEG VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES Leidingen in gebouwen WB 3.4 DATUM: OKT 2011 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot de aanleg van leidingen in gebouwen

Nadere informatie

VOCHT. (1) vocht al dan niet met. (2) schimmelvorming. insijpelend doorslaand opstijgend condensatie bouwvocht occasioneel

VOCHT. (1) vocht al dan niet met. (2) schimmelvorming. insijpelend doorslaand opstijgend condensatie bouwvocht occasioneel (1) vocht al dan niet met insijpelend doorslaand opstijgend condensatie bouwvocht occasioneel (2) schimmelvorming Insijpelend Fenomenen : concentrische en kringvormige verkleuring van het oppervlak effectieve

Nadere informatie

Humabloc Plus. Geavanceerde geltechnologie. Humabloc Plus een revolutionaire productontwikkeling

Humabloc Plus. Geavanceerde geltechnologie. Humabloc Plus een revolutionaire productontwikkeling Humabloc Plus Geavanceerde geltechnologie Humabloc Plus een revolutionaire productontwikkeling Optrekkend vocht Bij optrekkend vocht gaat het meestal om muren waar sprake is van grote vochtopname als

Nadere informatie

Beton is een mengsel van grind, zand, cement en water. Gewapend beton is beton dat verstevigd is met ijzer.

Beton is een mengsel van grind, zand, cement en water. Gewapend beton is beton dat verstevigd is met ijzer. De ruwbouw is het geheel van funderingen, muren, balken, welfsels en dak. Een aannemer in bouwwerken voert de ruwbouw uit. Hij heeft gekwalificeerde vaklui als metselaars, betonbekisters en ijzervlechters

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt

Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt Waarom aan de slag in de Agniesebuurt? Oude stadswijken zoals de Agniesebuurt, die dichtbebouwd zijn met veel verharding en weinig open water en groen, zijn kwetsbaar

Nadere informatie

VLOEIBAAR RUBBER VAN DUURZAME KWALITEIT VOOR LUCHT-, WATERAFDICHTING EN BESCHERMING

VLOEIBAAR RUBBER VAN DUURZAME KWALITEIT VOOR LUCHT-, WATERAFDICHTING EN BESCHERMING VLOEIBAAR RUBBER VAN DUURZAME KWALITEIT VOOR LUCHT-, WATERAFDICHTING EN BESCHERMING Liquid Rubber Europe levert beschermende milieuvriendelijke vloeibare coatings voor een breed scala aan toepassingen.

Nadere informatie

STABILITEIT. scheuren in gebouwen

STABILITEIT. scheuren in gebouwen STABILITEIT scheuren in gebouwen Uit analyse van de TV s (2011, zelfstandige woningen): - 27 % van de onderzochte niet-conforme woningen minstens 1 ernstig of zeer ernstig stabiliteitsprobleem; - 7 % met

Nadere informatie

WATERSCHADE 00:00:00 00:01:00 00:02:00 00:03:00 00:04:00

WATERSCHADE 00:00:00 00:01:00 00:02:00 00:03:00 00:04:00 WATERSCHADE 00:00:00 00:01:00 00:02:00 00:03:00 00:04:00 Impact Emergency Aid 00:00:00 00:01:00 ALS HET PEIL STIJGT Waterschade kan vele oorzaken hebben: vorst, storm, overstroming, lekkage ten gevolge

Nadere informatie

Drainage. Horizontaal en Verticaal. www.infiltratie.com. Ontdek de mogelijkheden van regenwater. Regenwater. Woningbouw. Regenwater.

Drainage. Horizontaal en Verticaal. www.infiltratie.com. Ontdek de mogelijkheden van regenwater. Regenwater. Woningbouw. Regenwater. Drainage Horizontaal en Verticaal Woningbouw Drinkwater utiliteitsbouw Grijswater Afkoppelen & infiltratie Afvalwater Breaktanks DEHOUST Tanks www.infiltratie.com Ontdek de mogelijkheden van regenwater

Nadere informatie

DE BESTE BASIS VOOR WATERDICHTE KELDERRUIMTES.

DE BESTE BASIS VOOR WATERDICHTE KELDERRUIMTES. DE BESTE BASIS VOOR WATERDICHTE KELDERRUIMTES. KELDERAFDICHTING AAN DE BINNENZIJDE. Afhankelijk van het gewenste gebruik, de technische mogelijkheden en de diagnoseresultaten, staan voor een succesvolle

Nadere informatie

Houtworm- & zwambestrijding

Houtworm- & zwambestrijding Houtworm- & zwambestrijding Preventief én curatief Houtworm én zwam Binnen én buiten Solventvrij Aqua Multi Gebruiksklaar watergebaseerd middel voor preventieve en curatieve behandeling van hout en metselwerk

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

Drempeldetaillering voor toegankelijk buitenschrijnwerk

Drempeldetaillering voor toegankelijk buitenschrijnwerk Drempeldetaillering voor toegankelijk buitenschrijnwerk Eddy Mahieu Hoofdadviseur Technisch Advies Probleemstelling We WILLEN: een drempelloze, rolstoeltoegankelijke woning realiseren MAAR zonder dat door

Nadere informatie

Het op de juiste manier afdichten van privé badkamers behoort in Nederland tot de weinig toegepaste werkwijzen.

Het op de juiste manier afdichten van privé badkamers behoort in Nederland tot de weinig toegepaste werkwijzen. Afdichten zeker en duurzaam Het op de juiste manier afdichten van privé badkamers behoort in Nederland tot de weinig toegepaste werkwijzen. Afdichtingen in badkamers worden over het algemeen alleen bij

Nadere informatie

TAAK CONSTRUCTIES BOUWKNOPEN

TAAK CONSTRUCTIES BOUWKNOPEN TAAK CONSTRUCTIES BOUWKNOPEN Bouwheer: Dhr. Manu Jouret & Mevr. Els Vandenhoute Luxembrugstraat 96, 9890 Gavere Architect: Jacobs Architectenbureau Kerkstraat 114, 9890 Gavere Inleiding: De term "koudebrug"

Nadere informatie

ORYX Collar WR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Collar WR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Collar WR Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise en een uitgebreid productassortiment

Nadere informatie

Drempel(loo)s zonder hindernissen

Drempel(loo)s zonder hindernissen 11/06/2010 Drempel(loo)s zonder hindernissen Stefan Danschutter Contact: sda@bbri.be, Av. P. Holoffe 21, B-1342 Limelette, Tel: 02/655.77.11 Probleemstelling We willen een drempelloze, rolstoeltoegankelijke

Nadere informatie

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Bouwtechnische keuring Datum: Opdrachtgever: zaterdag 23 maart 2013 Janssens Peter Straat: Kastanjedreef 12 Plaats: Baasrode Zonnelaan 17-1860 Meise info@teptec.be www.teptec.be 1 Inhoud Gegevens Opdrachtgever

Nadere informatie

STAPELBLOKKEN. BVBA CLAESEN BETONBEDRIJF Kanaalstraat 13 3560 Lummen T: 011/45.49.70 F: 011/43.58.37 info@claesenbetonbedrijf.be. p.

STAPELBLOKKEN. BVBA CLAESEN BETONBEDRIJF Kanaalstraat 13 3560 Lummen T: 011/45.49.70 F: 011/43.58.37 info@claesenbetonbedrijf.be. p. STAPELBLOKKEN BVBA CLAESEN BETONBEDRIJF Kanaalstraat 13 3560 Lummen T: 011/45.49.70 F: 011/43.58.37 info@claesenbetonbedrijf.be p.1 LxBxH in cm: Gewicht: Verpakking: 39x19x19 17 kg 108 st/pak Vulbeton

Nadere informatie

Installatie instructies Lago

Installatie instructies Lago Installatie instructies Lago bodemplaat Onder het zwembad dient een plaat gegoten te worden uit beton of uit stabilisé. Dikte 10-15cm. Let erop dat deze mooi horizontaal ligt. Het is aangeraden deze plaat

Nadere informatie

Vocht bestrijden, comfort terugwinnen

Vocht bestrijden, comfort terugwinnen Vocht bestrijden, comfort terugwinnen EFFICIËNTE EN DEFINITIEVE VOCHTBESTRIJDING Vocht in huis? Vraag professionele hulp voor het te laat is! Salpeter? Zwarte vlekken op het behang? Plinten die bol staan?

Nadere informatie

STOP OPSTIJGEND VOCHT!

STOP OPSTIJGEND VOCHT! STOP OPSTIJGEND VOCHT! SNEL EENVOUDIG DOELTREFFEND SUPERSNEL & EENVOUDIG Boren, injecteren en klaar GEBRUIKSVRIENDELIJK Solventvrij, niet bijtend & reukloos PROPER Geen risico op morsen dankzij de precieze

Nadere informatie

Renovatie en waterdichting

Renovatie en waterdichting Voor bouwprofessionals Renovatie en waterdichting Sanering van keldermuren bij vocht- en zoutbelasting n Saneerpleistersystemen n Bitumenafdichtingslagen n Horizontale afdichting www.pci-afbouw.nl 2 Inhoud

Nadere informatie

Plastic Repair. Kenmerken Dit product hardt goed uit bij kamertemperatuur Is geurloos De hard en flexible zijn zwart van kleur.

Plastic Repair. Kenmerken Dit product hardt goed uit bij kamertemperatuur Is geurloos De hard en flexible zijn zwart van kleur. Plastic Repair Product informatie Bardahl Plastic Repair is een 2 componenten lijm dat gebruikt kan worden in alle (auto) werkplaatsen. Geschikt voor die plaatsen waar kunststof en metaal gerepareerd moet

Nadere informatie

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Mooi van buiten, mooi van binnen Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Het visitekaartje van uw bedrijf of woning... Complete aanpak Wat mooi is, wilt u graag mooi houden. Bij Buijs Project

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Brandwerend PUR-schuim met pipet of voor pistool

Brandwerend PUR-schuim met pipet of voor pistool PromaFOAM -C Brandwerend PUR-schuim met pipet of voor pistool Alleen Promat biedt Zekerheid met zoveel geteste oplossingen! F1 1 PROMAFOAM -C PROMAFOAM -C, brandwerend PUR-schuim voor het veilig afdichten

Nadere informatie

Het lek boven. Soil-ID Vochtwering: Professioneel, inventief, effectief.

Het lek boven. Soil-ID Vochtwering: Professioneel, inventief, effectief. Het lek boven Bouwputlekkages en andere vochtproblemen efficiënt opgelost: Soil-ID Vochtwering en Bouwputlekkages Ook preventief inzetbaar Soil-ID Vochtwering: Professioneel, inventief, effectief. Beperken,

Nadere informatie

Samenvattende meetstaat ARTIKEL IND HOEV ARCH HOEV AANN EENHEIDSPR SOM OPMERKINGEN

Samenvattende meetstaat ARTIKEL IND HOEV ARCH HOEV AANN EENHEIDSPR SOM OPMERKINGEN HOOFDSTUK 00 : INRICHTING VAN DE BOUWPLAATS. werfkast elek. te voorzien HOODSTUK 01 : VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN. 01.1 : Schoonmaak van de werf. uitgraven van stronken 4 stuks HOOFDTSUK 02 : GRAAFWERKEN.

Nadere informatie

Vieringtoren. Restauratie O.-L.-V. Hemelvaartkerk Ninove

Vieringtoren. Restauratie O.-L.-V. Hemelvaartkerk Ninove Vieringtoren Restauratie O.-L.-V. Hemelvaartkerk Ninove De restauratiewerken aan de vieringtoren kunnen opgesplitst worden in twee grote delen : - de werken aan de verticaal opstaande wanden met de grote

Nadere informatie

Perfecte combinatie van betrouwbaarheid en ecologie DB+ beschermt tegen bouwschade en schimmel DB+ damprem uit bouwpapier

Perfecte combinatie van betrouwbaarheid en ecologie DB+ beschermt tegen bouwschade en schimmel DB+ damprem uit bouwpapier Perfecte combinatie van betrouwbaarheid en ecologie DB+ beschermt tegen bouwschade en schimmel DB+ damprem uit bouwpapier Intelligent en ecologisch SYSTEEM DB+ Het damprem- en luchtdichtingssysteem DB+

Nadere informatie

Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast. Varianten funderingsherstel: - Plaat- en balkfundaties - Kelderbouw - Schuimbeton

Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast. Varianten funderingsherstel: - Plaat- en balkfundaties - Kelderbouw - Schuimbeton Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast Varianten funderingsherstel: - Plaat- en balkfundaties - Kelderbouw - Schuimbeton Funderingsherstel bij woningen en andere gebouwen is niet

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

DE NEEF RockStab 1.2/1.3/1.4

DE NEEF RockStab 1.2/1.3/1.4 DE NEEF RockStab.2/.3/.4 Ftalaatvrij, snelreagerend, 2-component, voorgecatalyseerd, hard schuim polyurethaan injectiesysteem voor structurele injecties die een hoge druksterkte vereisen Productbeschrijving

Nadere informatie

Productnaam: Artikelnr: 21009 RC DRYGEL 74

Productnaam: Artikelnr: 21009 RC DRYGEL 74 Productnaam: Artikelnr: 21009 RC DRYGEL 74 GECONCENTREERDE INJECTIECREME OP BASIS VAN SILAAN/SILOXAAAN MENGSEL VOOR EEN DOELTREFFENDE INJECTIE BEHANDELING TEGEN OPSTIJGEND VOCHT IN MUREN Beschrijving RC

Nadere informatie

ORYX Collar FX 330 Versie 1.1, (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming

ORYX Collar FX 330 Versie 1.1, (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX Collar FX 330 Versie 1.1, 16-11-2016 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise en een uitgebreid

Nadere informatie

CONSTRUCTIEVE PLAATSBESCHRIJVING 9 december 2016 plaatsbeschrijving bij aanvang van werken op het adres Plotersgracht 24, 9000 Gent

CONSTRUCTIEVE PLAATSBESCHRIJVING 9 december 2016 plaatsbeschrijving bij aanvang van werken op het adres Plotersgracht 24, 9000 Gent CONSTRUCTIEVE PLAATSBESCHRIJVING 9 december 2016 plaatsbeschrijving bij aanvang van werken op het adres Plotersgracht 24, 9000 Gent Pien Hoogervorst Mathieu Vande Voorde Liselotte Verhofstadt 3MAK B Vastgoed

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

U gaat bouwen? Bescherm u tegen radon!

U gaat bouwen? Bescherm u tegen radon! U gaat bouwen? Bescherm u tegen radon! INFORMATIEFICHES OVER RADONPREVENTIE Voordat u gaat bouwen, informeer u over de radonconcentratie in uw regio Radon is een gas aanwezig in de ondergrond dat uit de

Nadere informatie

Accorub : De 10 meest gestelde vragen

Accorub : De 10 meest gestelde vragen Accorub : De 10 meest gestelde vragen 1. Accorub tegen binnenmuren 2. Accorub tegen plafond 3. Accorub op houten vloer 4. Accorub onder houten roostering 5. Accorub onder chape 6. Accorub tussen 2 binnenmuren

Nadere informatie

1 Algemene gegevens bouwkundig keuringsrapport

1 Algemene gegevens bouwkundig keuringsrapport 1 Algemene gegevens bouwkundig keuringsrapport Opdrachtgever: V. Oorbeeld Adres: Keuringslaan 8 3366 BK Gorinchem Bouwjaar: 1932 Datum keuring: 5 februari 2011 Uitgevoerd door: Vincent Jans Berkelselaan

Nadere informatie

Wateroverlast Informatie over de meest voorkomende waterproblemen

Wateroverlast Informatie over de meest voorkomende waterproblemen Wateroverlast Informatie over de meest voorkomende waterproblemen Colofon Dit is een uitgave van de gemeente Zeewolde Augustus 2011 Oplage: 2500 exemplaren Fotografie Gemeente Zeewolde fresh fotooz Productie

Nadere informatie

Installatieinstructies

Installatieinstructies Installatieinstructies Algemeen Gelieve de instructies goed te lezen en te begrijpen. Gelieve het nodige materiaal te gebruiken zoals beschreven hieronder. Zorg dat u handschoenen en veiligheidsbril draagt.

Nadere informatie

De werkzaamheden, voor de aanleg van een waterbergingskelder, zijn opgedeeld in een aantal fases:

De werkzaamheden, voor de aanleg van een waterbergingskelder, zijn opgedeeld in een aantal fases: De werkzaamheden, voor de aanleg van een waterbergingskelder, zijn opgedeeld in een aantal fases: 1. Controle vooraf; 2. Plaatsen Watershell Atlantis-systeem; 3. Aanbrengen wapening voor kelderdek; 4.

Nadere informatie

Inspectie rapport. Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo. Ing. B. Wortelboer

Inspectie rapport. Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo. Ing. B. Wortelboer Inspectie rapport Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo Ing. B. Wortelboer 28 mei 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Historische weging... 5 1.1. Opname binnenzijde voorhuis... 5 1.2. Opname

Nadere informatie

VERWERKINGS- VOORSCHRIFTEN

VERWERKINGS- VOORSCHRIFTEN WALL LB VERWERKINGS- VOORSCHRIFTEN PRINCIPE WALL LB 1. SAFE-R WALL LB 2. Binnenspouwblad 3. Isolatieplug 4. Draagstructuur van gevelbekleding 5. Geventileerde spouw 6. Gevelbekleding DE GEISOLEERDE GEVENTILEERDE

Nadere informatie

L u c h t d i c h t b o u w e n

L u c h t d i c h t b o u w e n S t u d i e b u r e e l G r e e s a b v b a Meerhoutstraat 92 2430 Vorst-Laakdal Tel: 013/29 51 98 Fax: 013/29 41 99 Website: www.greesa.be E-mail: info@greesa.be GSM: 0495/92 08 69 BTW: BE.0883.002.381

Nadere informatie

Vochtproblemen in zwembaden

Vochtproblemen in zwembaden Technische Kennis Dag 2014 Vochtproblemen in zwembaden Bart Folkerts Vochtproblemen in zwembaden Wat gaan we behandelen? Vocht in constructies Optrekkend & doorslaand vocht Dampdifussie & damptransport

Nadere informatie

PSI Fire Safe afdichtingen

PSI Fire Safe afdichtingen PSI Fire Safe afdichtingen Het afdichtingsysteem van PSI Sealing is hét ideale afdichtingsysteem voor de enkelvoudige doorvoering van leidingen. De afdichting bestaat uit twee gelijke, halfronde rubberen

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw:

Opleiding Duurzaam Gebouw: Opleiding Duurzaam Gebouw: Diagnosetools voor renovatie Leefmilieu Brussel Diagnose van de isolatie van de gebouwschil Gauthier KEUTGEN ICEDD Doelstelling(en) van de presentatie De aandacht vestigen op

Nadere informatie

Installatieinstructies

Installatieinstructies Installatieinstructies Algemeen Zorg ervoor dat u de instructies aandachtig leest en begrijpt alvorens met de installatie te beginnen. Simfofit moet steeds gebruikt worden met een gipskartonplaat van minstens

Nadere informatie

HANDLEIDING LUCHTKANALENSYSTEEM EASYFLOW

HANDLEIDING LUCHTKANALENSYSTEEM EASYFLOW HANDLEIDING LUCHTKANALENSYSTEEM EASYFLOW A B G F C D E 2 SYSTEEMOMSCHRIJVING (zie tekening linkerpagina). Het EasyFlow luchtkanalensysteem is een flexibel luchtkanalensysteem voor ventilatiedoeleinden.

Nadere informatie

Figure 1 - Blower Door test in uitvoering EPB LIPA BVBA

Figure 1 - Blower Door test in uitvoering EPB LIPA BVBA Figure 1 - Blower Door test in uitvoering EPB LIPA BVBA Figure 2 - Blowerdoor meting EPB LIPA BVBA Kwaliteitscontrole Blower Door test met IR-scan: Wij raden ook aan om tijdens de blower door meting een

Nadere informatie

Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast

Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast Funderingsherstel bij woningen en andere gebouwen is niet zelden zeer ingrijpend. In de regel moet de complete bestaande vloer worden verwijderd

Nadere informatie

Isolatie plaatsen en de kiertjes niet afdichten? Een jas die niet dicht kan, heeft toch ook geen zin...

Isolatie plaatsen en de kiertjes niet afdichten? Een jas die niet dicht kan, heeft toch ook geen zin... Isolatie plaatsen en de kiertjes niet afdichten? Een jas die niet dicht kan, heeft toch ook geen zin... Woonvocht en oppervlaktecondensatie De mens zelf produceert steeds een hoeveelheid waterdamp door

Nadere informatie