Vieringtoren. Restauratie O.-L.-V. Hemelvaartkerk Ninove

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vieringtoren. Restauratie O.-L.-V. Hemelvaartkerk Ninove"

Transcriptie

1 Vieringtoren Restauratie O.-L.-V. Hemelvaartkerk Ninove

2 De restauratiewerken aan de vieringtoren kunnen opgesplitst worden in twee grote delen : - de werken aan de verticaal opstaande wanden met de grote rechthoekige ramen. - de werken aan de klokvormige dakconstructie (langs de binnenzijde van de kerk te zien als een koepel met 8 ovale uitsparingen).

3 Tijdens de restauratie werden de nodige herstellingen uitgevoerd. Bovendien werden de vormgeving en het uitzicht van de vieringtoren grondig gewijzigd.

4 Voor de vernieuwde vormgeving van de vieringtoren heeft men zich onder andere gebaseerd op een schilderij van de voormalige Premonstratenzerabdij van Ninove.

5 Het opstaand gedeelte van de dubbelwandige koepel van de vieringtoren bevat 4 rechthoekige ramen. De houten omlijstingen en ornamenten met houtsnijwerk waren duidelijk aan herstelling toe.

6 Sober, maar mooi houtsnijwerk

7 Het hout was echter overal sterk aangetast.

8

9

10 Zelfs zware eiken structuurbalken werden, door langdurige inwerking van vocht, sterk aangetast.

11 De schalies en de oude ramen en vensters (glas in lood) werden verwijderd.

12 Hierdoor werd de dubbelwandige structuur van de koepel goed zichtbaar. Buitenzijde Binnenzijde

13 Binnenzijde Binnenkant van de dubbelwandige koepel koepel met pleisterwerk (binnenzijde met pleisterwerk kerk) Structuur van de koepel met eiken balken Buitenkant van de dubbelwandige koepel met de vensters in lood

14 De aangetaste stukken van de eiken structuurbalken werden vervangen. Op het rechtopstaand gedeelte van de vieringtoren werden de schalies echter niet meer teruggeplaatst.

15 Op de houten structuur werden pleisterdragers (metalen netten met kartonnen tussenstukken) aangebracht.

16 De pleisterdragers werden bezet met trasskalk.

17 Na het uitharden van de trasskalk werden de herstelde, grijs geverfde ornamenten teruggeplaatst.

18 Deze contrasteren mooi met de licht gekleurde vlakken.

19

20 De profielen (mangaanbrons) van de grote rechthoekige ramen werden volledig vernieuwd.

21 Zicht op het interieur van de kerk vanaf een van de rechthoekige ramen.

22

23

24 Op de nieuwe, metalen profielen werden per raam 6 vensters (glas in lood) aangebracht.

25 Ieder venster werd vastgezet met een metalen lat. De afdichting gebeurde met een lichtgekleurde stopverf.

26 Om de vensters te verstevigen, werden op het glas in lood massieve koperen staven vastgemaakt. Hiertoe werden vooraf loden strips op het vensterlood gesoldeerd.

27 Eens de koperen staven waren aangebracht, volstond het om de loden strips te buigen en aan te draaien, om het geheel vast te zetten.

28 Deze techniek geeft, samen met het oneffen, typisch gekleurd glaswerk, het geheel een bijzondere aanblik.

29 Een groot verschil tussen de vervangen vensters

30 en de nieuwe vensters.

31 De gerestaureerde houten ramen vervolledigen het geheel.

32

33 Niet alleen het uitzicht van het opstaande gedeelte van de vieringtoren werd gewijzigd. Ook de klokvorm werd grondig onder handen genomen. De vernieuwde vormgeving werd hier gerealiseerd door het aanbrengen van 8 dakkapellen met ovale ramen. De ovale basisstructuren waren reeds aanwezig, maar werden jaren terug dichtgemaakt met schalies.

34 De schalies werden verwijderd. Hierbij kwamen de oorspronkelijke structuren vrij.

35

36 Langs de binnenzijde (zie koepel binnenin de kerk) werden de 8 ovale openingen eveneens afgedicht, gebruik makend van ovale houten frames, bezet met een donker gekleurd doek. De frames werden verwijderd en tijdelijk vervangen door kunstoffolie (licht gekleurd).

37 Aan de binnenzijde van de koepel van de vieringtoren zijn duidelijk scheuren in het pleisterwerk te bemerken. Reeds enkele jaren terug werd een veiligheidsnet aangebracht om loskomende stukken op te vangen.

38 Om de 8 nieuwe dakkapellen vorm te kunnen geven, werden gelaste, zinken constructies vervaardigd.

39 Om de 8 ovale ramen hoog op de stellingen rond de vieringtoren te brengen, werd gebruik gemaakt van een zware, mobiele kraan. Deze werd ook gebruikt voor de herstellingswerken aan de koepel van de kerktoren.

40 Mobiele kraan (160 ton, 94 m hoog), hulpkraan voor montage en begeleidende vrachtwagen met 45 ton aan tegengewichten

41 Vanop afstand was goed te zien hoe hoog de kraan wel was.

42 De zinken ramen werden een voor een opgehesen.

43

44 De 8 ramen op de stellingen, klaar voor montage.

45

46

47 De zinken vormen werden over een houten onderstel geschoven en aldus bevestigd aan de houten koepelconstructie.

48 Houten onderstel Dubbelwandige houten koepelconstructie

49 De houten draagconstructie voor de zinken ramen. Zicht op de koepel van de vieringtoren vanuit de kerk. Jarenlang waren de ovale ramen afgedicht. Het openmaken ervan bracht heel wat bijkomend licht in de koepel.

50 Doorheen een van de ovale ramen : een blik op het veiligheidsnet en een deel van de binnenzijde van de koepel en langsheen het veiligheidsnet : een zicht op het interieur van de kerk.

51 De houten draagconstructie werd bezet met pleisterdragers. Vanop een overstekende loopplank werd pleister op de metalen netten aangebracht.

52

53 Alle leien rond de zinken ramen moesten stuk voor stuk in de gepaste vorm worden gekapt.

54 Met loden strips werd het geheel waterdicht gemaakt.

55

56 In de ovale ramen, met een typische kwadrantverdeling, werd oneffen gekleurd vensterglas geplaatst (techniek : glas in lood). Het glas wordt vastgehouden met vastgeschroefde metalen latten.

57 Langs de binnenzijde van de ruiten kan condensatievocht ontstaan. Om schade hierdoor te vermijden, wordt dit vocht via een relatief hoog opstaande anticondensrand, door een kleine opening onderaan de vensters, naar buiten toe afgevoerd.

58 Door de kleine opening onderaan de vensters, wordt het condensatievocht naar buiten toe afgevoerd.

59

60 Ter hoogte van de top waren een aantal schalies losgekomen. Om de nodige herstellingen te kunnen uitvoeren, werd opnieuw een mobiele kraan ingeschakeld. Deze bleef enkele weken opgesteld op het kerkplein om ook van dienst te kunnen zijn bij andere werken (het realiseren van de aansluitingen van de nieuwe dakbedekking van de hoofddaken met de vieringtoren en het weghalen van de stellingen).

61

62 Om het geheel volledig af te werken, werden op de nieuwe dakkapellen nog zinken ornamenten geplaatst.

63

64

65 De vieringtoren kreeg door het aanbrengen van het licht gekleurde pleisterwerk en het plaatsen van de 8 dakkapellen, een ander, maar mooi uitzicht.

66 Voor bijkomende informatie in verband met de andere aspecten van de restauratie, kan u in het hoofdmenu de andere items aanklikken. Alvast bedankt voor uw interesse.

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM Fase 1 In het afgelopen jaar is in de 1 e fase het casco van de Gereformeerde kerk en de voormalige pastorie

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT objectnummer 68016. INSPECTIERAPPORT 2016 Objectnummer 68016 Voormalig Raadhuis (kosterij)

OPNAMERAPPORT objectnummer 68016. INSPECTIERAPPORT 2016 Objectnummer 68016 Voormalig Raadhuis (kosterij) OPNAMEAPPOT objectnummer 68016 INSPECTIEAPPOT 2016 Objectnummer 68016 Voormalig aadhuis (kosterij) Bureau Delfgou Dorpsstraat 208 B 3925 KH Scherpenzeel tel. 033-465 49 01 / fax 033-461 26 76 e-mail: info@delfgou.nl

Nadere informatie

Instructies bij het plaatsen van stalen CAST-PMR ramen

Instructies bij het plaatsen van stalen CAST-PMR ramen Instructies bij het plaatsen van stalen CAST-PMR ramen Authentiek isolerend dakraam Al deze instructies (tekst + maattekening) gelden als een voorstel waarbij andere oplossingen mogelijk zijn. In geen

Nadere informatie

CRECHE GRAVELINES RESTAURATIE VAN DE SCHUIFRAMEN BIJLAGE BIJ HET BIJZONDER BESTEK TOESTAND EN RESTAURATIEPRINCIPE

CRECHE GRAVELINES RESTAURATIE VAN DE SCHUIFRAMEN BIJLAGE BIJ HET BIJZONDER BESTEK TOESTAND EN RESTAURATIEPRINCIPE CRECHE GRAVELINES RESTAURATIE VAN DE SCHUIFRAMEN EN ANDER SCHRIJNWERK BIJLAGE BIJ HET BIJZONDER BESTEK TOESTAND EN RESTAURATIEPRINCIPE Gevel naar de Clovislaan Problematiek van de ramen in crèche Gravelines

Nadere informatie

Uw eigen broedhok bouwt u zo

Uw eigen broedhok bouwt u zo 1 Zelf aan de slag Uw eigen broedhok bouwt u zo Dit hebt u nodig: spijkertjes schroeven 3,5 x 30 mm schroeven 3,5 x 10 mm 2 scharnieren 7 x 7 cm 2 eierkist-sluitingen 1 drukschakelaar met maakcontact elektriciteitsdraad

Nadere informatie

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma 5 april 2016-1/7 Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden Programma Het huis gaat bewoond worden door een gezin met jonge kinderen. Het programma

Nadere informatie

MATERIALEN. Metalen sculpturen

MATERIALEN. Metalen sculpturen MATERIALEN Metalen sculpturen Vroeger was metaal vooral voorbestemd voor buitentrappen of voor realisaties met een industrieel karakter. Tegenwoordig liggen de kaarten helemaal anders: in de wereld van

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen

Zelf uw woning aanpassen Zelf uw woning aanpassen DAKRAAM Wilt u een dakraam aanbrengen op uw zolder, voor meer licht, ventilatie of uitzicht? Hier vindt u meer informatie over hoe u dat kunt aanpakken. Vraag eerst wel om toestemming

Nadere informatie

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen.

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Deze renovatie aan een woning in Dordrecht bestaat uit meerdere klussen die naar verwachting binnen enkele werkdagen kunnen

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3

MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3 MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3 Als eerste Voordat u begint met de montage is het belangrijk dat u deze instructies aandachtig doorleest. U voorkomt op deze manier

Nadere informatie

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen :

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen : TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN Ongeacht de aard van de ingreep en zijn doeltreffendheid vergt het drogen van muren vrij veel tijd. Zo bijvoorbeeld bevat een muur met een dikte van 40

Nadere informatie

Rubbermaid Zijbak voor rechthoekige afvalbak 26,6 ltr (VB ). _. Kleur: Model: Bestelnr.: blauw VB grijs VB

Rubbermaid Zijbak voor rechthoekige afvalbak 26,6 ltr (VB ). _. Kleur: Model: Bestelnr.: blauw VB grijs VB Papierbakken Scheidingsbak, ltr, Rubbermaid Zijbak voor rechthoekige afvalbak, ltr (VB 00)., ltr, Rubbermaid Polyethyleen afvalbak.. ltr Papierbakken. ltr l, b., h. cm Afvalzakken: 00 blauw VB 000 0 00

Nadere informatie

BUILDING NV. Restauratiewerken aan de Sint Annakerk Fase2: Restauratie aan het interieur. Fotoreportage der werken

BUILDING NV. Restauratiewerken aan de Sint Annakerk Fase2: Restauratie aan het interieur. Fotoreportage der werken BUILDING NV Restauratiewerken aan de Sint Annakerk Fase2: Restauratie aan het interieur Fotoreportage der werken 2 3 Schadebeeld bij aanvang der werken Gewelven te herstellen en schilderen 4 Te herstellen

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Oefening: tekenen van een dakkapel

Cursus KeyCreator. Oefening: tekenen van een dakkapel Cursus KeyCreator Oefening: tekenen van een dakkapel Tekenen van een dakkapel. Op een dak komen regelmatig dakkapellen voor die verschillende vormen kunnen hebben. In deze cursus ziet men hoe men een rechte

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

ACCOMMODATIE EN OPSLAG

ACCOMMODATIE EN OPSLAG INDEX 1 SCHAFTWAGENS SCHAFTWAGEN PL................. 2 SCHAFTWAGEN W................ 3 SCHAFTWAGEN W MET TOILET........ 4 SCHAFTWAGEN W MET KEUKEN/TOILET. 4 TOILETWAGENS TOILETWAGEN W..................

Nadere informatie

RESTAURATIE VOORMALIG STEDELIJK ZWEMBAD MECHELEN - FASE 1 - gevels en daken oostvleugel

RESTAURATIE VOORMALIG STEDELIJK ZWEMBAD MECHELEN - FASE 1 - gevels en daken oostvleugel (0-) VOORBEREIDENDE EN AFBRAAKWERKEN (01)- ALGEMENE INLEIDENDE BEPALINGEN (01)0 Bijzondere bepalingen (01)01 Bijzondere bepalingen betreffende de organisatie van de werken (01)001 Beschrijvende teksten

Nadere informatie

Wooncollectie salontafels. Creëer jouw eigen interieur

Wooncollectie salontafels. Creëer jouw eigen interieur Wooncollectie salontafels Creëer jouw eigen interieur Goreti is hèt merk dat staat voor een eigentijdse tafelcollectie. De collecties van Goretti zijn het resultaat van jarenlange ervaring met de ontwikkeling

Nadere informatie

kluswijzer dakraam plaatsen

kluswijzer dakraam plaatsen kluswijzer 10 dakraam plaatsen Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan,

Nadere informatie

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. 204.770 Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. Stuklijst: 1 x basis 3 x wiel, ø 50 mm 3 x wiel, ø 30 mm

Nadere informatie

GARAGES. IBC nv MASSIEVE HOUTBOUW Tentoonstellingspark: Ringlaan 62 2240 Zandhoven 03/464.06.00 www.ibc.be - info@ibc.be

GARAGES. IBC nv MASSIEVE HOUTBOUW Tentoonstellingspark: Ringlaan 62 2240 Zandhoven 03/464.06.00 www.ibc.be - info@ibc.be GARAGES IBC nv MASSIEVE HOUTBOUW Tentoonstellingspark: Ringlaan 62 2240 Zandhoven 03/464.06.00 www.ibc.be - info@ibc.be Kwaliteit! IBC Massieve Houtbouw is al meer dan 30 jaar de specialist in houten constructies

Nadere informatie

Holz Plus. Houten ramen beschermen tegen weer en wind. Profielsysteem voor houten ramen

Holz Plus. Houten ramen beschermen tegen weer en wind. Profielsysteem voor houten ramen Profielsysteem voor houten ramen Houten ramen beschermen tegen weer en wind Volledige bescherming tegen weer en wind Gemakkelijke, snelle clipsmontage Passend voor houten ramen volgens DIN 68 121 Individuele

Nadere informatie

STOCK RAMEN en DEUREN Stand 8/11/2017

STOCK RAMEN en DEUREN Stand 8/11/2017 STOCK RAMEN en DEUREN Stand 8/11/2017 Tekeningen in binnenaanzicht (tenzij anders vermeld) prijzen exclusief BTW 1 kleur: binnenkant wit / buitenkant wit maten: 1200 x 1000 200,00 2 maten: 785 x 1520 160,00

Nadere informatie

www.tuinhuisjescentrum.nl HET MEEST COMPLETE TUINHUISJESCENTRUM

www.tuinhuisjescentrum.nl HET MEEST COMPLETE TUINHUISJESCENTRUM www.tuinhuisjescentrum.nl HET MEEST COMPLETE TUINHUISJESCENTRUM Algemene informatie Indeling van deze brochure Onze modellen zijn ingedeeld in de volgende productgroepen: Standaard tuinhuisjes 4 Asymmetrische

Nadere informatie

Luchtdichtheid bij houtbouw. arch. Piet Kerckhof Aché Ligno Architecten

Luchtdichtheid bij houtbouw. arch. Piet Kerckhof Aché Ligno Architecten Luchtdichtheid bij houtbouw arch. Piet Kerckhof Aché Ligno Architecten Agenda 1. Luchtdichtheid 3. Andere houtbouwmethodes 4. Gevelbekleding 1. Luchtdichtheid Verliezen via K-15 (PHP) K-30 (LEW) K-45 (max.)

Nadere informatie

STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/ ANTWERP - BELGIUM T

STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/ ANTWERP - BELGIUM T 1 STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/4 2000 ANTWERP - BELGIUM STUDIO@STUDIOFARRIS.COM T + 32 3 237 64 18 WWW.STUDIOFARRIS.COM BTW BE0807 219 251 2 STABLE Studio Farris Architects heeft

Nadere informatie

STUIVERSTRAAT 309 8400 OOSTENDE KENA DAKWERKEN

STUIVERSTRAAT 309 8400 OOSTENDE KENA DAKWERKEN STUIVERSTRAAT 309 8400 OOSTENDE KENA DAKWERKEN DAKWERKEN KENA KENA DAKWERKEN 1 herstellingen 2 ontmossen van daken 3 zink en koper goten 4 dakwerken en veluxen 5 platforms en koepels 6 gevels en muren

Nadere informatie

EEN VOORTENT OPZETTEN IN 10 STAPPEN

EEN VOORTENT OPZETTEN IN 10 STAPPEN EEN VOORTENT OPZETTEN IN 10 STAPPEN Een voortent opzetten is veel eenvoudiger dan het lijkt. Tenminste als je het op de juiste manier doet. In 10 stappen laten we zien hoe. STAP 1 1 Voorbereiding Stel

Nadere informatie

Werf gelegen in Lebbeke, Brusselsesteenweg 307

Werf gelegen in Lebbeke, Brusselsesteenweg 307 Sandrien Van Verre Constructies BZL Taak 2015-2016 VG/MAK 1D1 Werf gelegen in Lebbeke, Brusselsesteenweg 307 Architect Pierre Aelbrecht Korte Minnestraat 26 9280 Lebbeke Bouwheer Bart Moens Brusselsesteenweg

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING MET OPEN VOEG OF LEUVENSE DEKKING

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING MET OPEN VOEG OF LEUVENSE DEKKING 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DIT SYSTEEM Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten: - ALTERNA TECTA: 40/24 45/30 60/30 - ALTERNA: 40/27 45/32 60/30 60/32 60/40, al of

Nadere informatie

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij de producten van MKB Modelle uit Duitsland. Alle modellen zijn gemaakt van meerlaags papier en hebben hun

Nadere informatie

97 Papierbakken. mat RVS VB Slim Open Recycler, Simplehuman

97 Papierbakken. mat RVS VB Slim Open Recycler, Simplehuman 9 Papierbakken Voor bij elke werkplek eventueel met meerdere compartimenten voor afvalscheiding. Van kunststof tot staal of RVS. Vuurbestendig of zelfs met vlamdovend deksel. vlamdovers luxe of eenvoudig

Nadere informatie

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw)

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Algemeen Belangrijkste functie van een dakkapel is het creëren van extra leefruimte in een woning. De dakkapel wordt geplaatst op een hellend dak. wat is het verschil?

Nadere informatie

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle pagina 1 Inleiding Kenmerkend voor het beschermde stadsgezicht zijn de diverse historische gevels. Authentieke kozijnen met de bijbehorende

Nadere informatie

Inspectie monumenten Nieuwe Energie

Inspectie monumenten Nieuwe Energie Inspectie monumenten Nieuwe Energie Datum rapport: 12 september 2016 Datum inspecties en foto s juli- september 2016 Naam inspecteur Bas Teunissen (gemeente Haarlem) Opdrachtomschrijving Opname bouwkundige

Nadere informatie

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur Molenweg 1 Langgevelboerderij, ca. 1850. Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. Het gebouw is volledig in gebruik als woonhuis. Hiertoe zijn in het dak van het voormalige bedrijfsgedeelte dakramen aangebracht.

Nadere informatie

AANVRAAG UNIEKE VERGUNNING

AANVRAAG UNIEKE VERGUNNING VOORMALIGE VEEARTSENIJSCHOOL ANDERLECHT - ADMINISTRATIEF GEBOUW FASE 3: RESTAURATIE GEVELS EN DAKEN AANVRAAG UNIEKE VERGUNNING Adres: Veeartsenstraat, 45-1070 Anderlecht : GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIE ANDERLECHT

Nadere informatie

Luchtdichtheid, van het ontwerp tot op de werf

Luchtdichtheid, van het ontwerp tot op de werf Seminarie Duurzaam Bouwen: Luchtdichtheid, van het ontwerp tot op de werf 21.04.2016 Leefmilieu Brussel De luchtdichtheid op de werf Praktische details bij de uitvoering en gebruikte materialen André BAIVIER

Nadere informatie

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES Uitgave april 2013 Copyright Repair Care International B.V. Alle rechten voorbehouden Repair Care International

Nadere informatie

AUTHENTIEKE HOEVE. in hedendaagse uitvoering TIJDLOOS 65 TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: VLASSAK VERHULST

AUTHENTIEKE HOEVE. in hedendaagse uitvoering TIJDLOOS 65 TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: VLASSAK VERHULST I N T E R I E U R AUTHENTIEKE HOEVE in hedendaagse uitvoering TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: VLASSAK VERHULST TIJDLOOS 65 In alles lijkt deze woning een authentieke hoeve in Vlaamse bouwstijl te

Nadere informatie

Uitleg codes uit aanbod geluidwerende voorzieningen. Datum 10 januari 2014

Uitleg codes uit aanbod geluidwerende voorzieningen. Datum 10 januari 2014 Uitleg codes uit aanbod geluidwerende voorzieningen Datum 10 januari 2014 Colofon Uitgegeven door Rijkswaterstaat Programma's Projecten en Onderhoud Telefoon 023-530 1619 Uitgevoerd door Project Gevelisolatie

Nadere informatie

Voorcalculatie. Voorbeeld Technische omschrijving Van dakbedekking en loodwerken gemaakt door Leever installatie adviseurs B.V.

Voorcalculatie. Voorbeeld Technische omschrijving Van dakbedekking en loodwerken gemaakt door Leever installatie adviseurs B.V. Voorcalculatie Project: + technische omschrijving Voorbeeld Technische omschrijving Van dakbedekking en loodwerken gemaakt door Leever installatie adviseurs B.V. Datum : 28 december 2015 Blad 2 Gebruikte

Nadere informatie

Opties BINNENWANDEN AANBOUW STAPELPLAATS LUIFEL BALUSTRADE & TERRAS VERDIEPING

Opties BINNENWANDEN AANBOUW STAPELPLAATS LUIFEL BALUSTRADE & TERRAS VERDIEPING AANBOUW Zijhoogte buitenkant 163 cm, aanbouwzijde 195 cm Dakhelling 12, inclusief shingels Dakoversteek : Voor 11, Achter 11, zij 20 cm BINNENWANDEN Massieve wandbalken, geïntegreerd in de buitenwanden

Nadere informatie

Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving)

Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving) Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving) Straat en huisnummer : Sparrenlaan 9 Postcode en plaats : 2111 AE Aerdenhout Kadastrale aanduiding : B3856 Complexonderdeel : Naam object : Antonius van

Nadere informatie

Glas-in-lood restauraties, het verleden en de toekomst. Stef Hagemeier directeur Glasatelier Hagemeier bv

Glas-in-lood restauraties, het verleden en de toekomst. Stef Hagemeier directeur Glasatelier Hagemeier bv Glas-in-lood restauraties, het verleden en de toekomst Stef Hagemeier directeur Glasatelier Hagemeier bv Welkom 1. Introductie Glasatelier Hagemeier 2. Historie glas-in-lood herstel/restauratie 3. Technieken

Nadere informatie

Isolerende beglazing. effecten op het milieu. voor- en nadelen van isolerend glas. glassoorten. raamkaders. voorzetramen

Isolerende beglazing. effecten op het milieu. voor- en nadelen van isolerend glas. glassoorten. raamkaders. voorzetramen Isolerende beglazing effecten op het milieu voor- en nadelen van isolerend glas glassoorten raamkaders voorzetramen effecten op het milieu Het vervangen van enkel glas door isolerende beglazing heeft impact

Nadere informatie

Onderzoek van de drakenfiguur

Onderzoek van de drakenfiguur Onderzoek van de drakenfiguur Voordat een begin gemaakt werd met de behandeling en de restauratie van de loden drakenfiguur zijn eerst alle zichtbare gegevens fotografisch vastgelegd. Om details goed te

Nadere informatie

PERIODIEK INSTANDHOUDINGSPLAN HERVORMDE KERK TE BROEK IN WATERLAND BUREAU DELFGOU ARCHITECTUUR EN MONUMENTENADVIES

PERIODIEK INSTANDHOUDINGSPLAN HERVORMDE KERK TE BROEK IN WATERLAND BUREAU DELFGOU ARCHITECTUUR EN MONUMENTENADVIES PERIODIEK INSTANDHOUDINGSPLAN HERVORMDE KERK TE BROEK IN WATERLAND OPDRACHTGEVER Kerkvoogdij van de N.H. Gemeente Broek in Waterland te Broek in Waterland MONUMENTENNUMMER 11042 KADASTRALE GEGEVENS Gemeente

Nadere informatie

CARPORTS. IBC nv MASSIEVE HOUTBOUW Tentoonstellingspark: Ringlaan 62 2240 Zandhoven 03/464.06.00 www.ibc.be - info@ibc.be

CARPORTS. IBC nv MASSIEVE HOUTBOUW Tentoonstellingspark: Ringlaan 62 2240 Zandhoven 03/464.06.00 www.ibc.be - info@ibc.be CARPORTS IBC nv MASSIEVE HOUTBOUW Tentoonstellingspark: Ringlaan 62 2240 Zandhoven 03/464.06.00 www.ibc.be - info@ibc.be Kwaliteit! IBC Massieve Houtbouw is al meer dan 30 jaar de specialist in houten

Nadere informatie

MERCATOR...OP DE SCHEEPSWERF

MERCATOR...OP DE SCHEEPSWERF MERCATOR...OP DE SCHEEPSWERF Deel 16 Vordering onderhoudswerken november en december 2016 Opdrachtgever onderhoudsbeurt Mercator : VLOOT dab OOSTENDE Klikken voor vordering foto s Samenstelling en foto

Nadere informatie

Liquid Rubber: de keuze van de professional!

Liquid Rubber: de keuze van de professional! Behandeling afdichten binnenkant kelder HighBuild S-200 Begin met een droge, schone en geëgaliseerde ondergrond waarin de grootste gaten en scheuren van tevoren zijn afgedicht en oneffenheden zijn verwijderd.

Nadere informatie

UNIT 1. 620,14 m2 HANDBEDIENDE BRANDMELDERS ZULLEN GEPLAATST WORDEN EEN BRANDDETECTIE-INSTALLATIE MET DOORMELDING OP OORDEELKUNDIGE PLAATSEN.

UNIT 1. 620,14 m2 HANDBEDIENDE BRANDMELDERS ZULLEN GEPLAATST WORDEN EEN BRANDDETECTIE-INSTALLATIE MET DOORMELDING OP OORDEELKUNDIGE PLAATSEN. 8638 100 2101 UIT 1 620,14 m2 25 1245 25 4952 IMMO DEHAECK V 25 DE LOODS ZAL UITGERUST WORDE DOOR DE KOPER MET OP OORDEELKUDIGE PLAATSE. Schaal 1/125 FASE 1 - UIT 1 164 2101 100 285 UIT 2 589,25 m2 25

Nadere informatie

Bescheiden behorende bij de verkoopdocumentatie 10+4 woningen De Binnentuinen "Laantje van Peel"

Bescheiden behorende bij de verkoopdocumentatie 10+4 woningen De Binnentuinen Laantje van Peel 1 postbus 135 2410 ac bodegraven de bree 13 behandeld door b.j.c. passchier bijlage 2415 be telefoon 0348-68 82 21 th.stelling@boer-.nl Bescheiden behorende bij de verkoopdocumentatie 10+4 woningen De

Nadere informatie

Project Zeeuws Behout. Restauratieverslag van een vroeg 20 e eeuwse bascule, Museum Stoomtrein Goes-Borsele te Goes. Houtwerk.

Project Zeeuws Behout. Restauratieverslag van een vroeg 20 e eeuwse bascule, Museum Stoomtrein Goes-Borsele te Goes. Houtwerk. Project Zeeuws Behout Restauratieverslag van een vroeg 20 e eeuwse bascule, Museum Stoomtrein Goes-Borsele te Goes. Houtwerk Van alle voorwerpen welke ingebracht zijn bij het project Zeeuws Behout was

Nadere informatie

Plaatsbeschrijving van een woning gelegen te Plotersgracht 24, 9000 Gent.

Plaatsbeschrijving van een woning gelegen te Plotersgracht 24, 9000 Gent. Plaatsbeschrijving van een woning gelegen te Plotersgracht 24, 9000 Gent. Plaatsbeschrijving bij ingaan van huurceel De ondertekenden: Dienst vastgoedbeheer Gent, wonende te xxxx hierna de verhuurder genoemd,

Nadere informatie

ALGEMENE OMSCHRIJVING AANPAK:

ALGEMENE OMSCHRIJVING AANPAK: ALGEMENE OMSCHRIJVING AANPAK: 00 Algemeen Indeling pand blijft ongewijzigd. Gevelbeeld zoveel mogelijk terug brengen in originele staat. Alles binnen de schil is voor rekening en uitvoering van de koper

Nadere informatie

Dongecentrale te Geertruidenberg

Dongecentrale te Geertruidenberg Dongecentrale te Geertruidenberg Ramingen instandhouding & restauratie in opdracht van 1 e concept CAL201012231 Dongecentrale te Geertruidenberg Inhoudsopgave Inhoudsopgave 0. Totale bouwkosten casco 3

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT 2018 objectnummer 0

INSPECTIERAPPORT 2018 objectnummer 0 INSPECTIERAPPORT 2018 objectnummer 0 Monumentenwacht Limburg Postbus 700 6040 AS Roermond e-mail: info@monumentenwachtlimburg.nl tel: 0475-56 39 99 INSPECTIERAPPORT objectnummer 0 Objectgegevens Objectnummer

Nadere informatie

VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51)

VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51) VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51) WERKNUMMER 2007-05. DATUM 12 februari 2008 KORTE OMSCHRIJVING VAN HET WERK Het werk bestaat uit het verbouwen van de begane grond van een winkelruimte

Nadere informatie

9000 HS. Beglazing U=1,0 W/m 2 k (EN 674) met warm edge. Beglazing U=1,0 w/m 2 k (EN 674) zacht afgeronde profiel met moderne en elegante look

9000 HS. Beglazing U=1,0 W/m 2 k (EN 674) met warm edge. Beglazing U=1,0 w/m 2 k (EN 674) zacht afgeronde profiel met moderne en elegante look 9000 7000 HS Beglazing U=,0 w/m k (EN 7) Beglazing U=,0 W/m k (EN 7) met warm edge zacht afgeronde profiel met moderne en elegante look zacht afgeronde profiel met moderne en elegante look esthetische

Nadere informatie

COBRA BUIGBAAR HORIZONTAAL WANDPROFIEL & BUIGBAAR PLAFONDPROFIEL 60/27 CONCAAF EN CONVEX

COBRA BUIGBAAR HORIZONTAAL WANDPROFIEL & BUIGBAAR PLAFONDPROFIEL 60/27 CONCAAF EN CONVEX COBRA BUIGBAAR HORIZONTAAL WANDPROFIEL & BUIGBAAR PLAFONDPROFIEL 60/27 CONCAAF EN CONVEX ERVARING De onderneming I PROFILI SRL werd in 2011 opgericht met als specialisatie de productie van BUIGBARE profielen

Nadere informatie

ROLLUIKEN KLAPLUIKEN. hét kwaliteitsprofiel

ROLLUIKEN KLAPLUIKEN. hét kwaliteitsprofiel ROLLUIKEN KLAPLUIKEN I k d o e i n a l l e s m i j n z i n. hét kwaliteitsprofiel E e n h u i s m o e t w a r m t e e n g e b o r g e n h e i d g e v e n. R o l l u i k e n e n k l a p l u i k e n k u

Nadere informatie

Ruimte, daglicht & comfort

Ruimte, daglicht & comfort Ruimte, daglicht & comfort Meer ruimte en meer daglicht In korte tijd een grotere en lichtere ruimte maken van uw bovenverdieping. Dat doet u met een Topkapel van Dreumel. Een Topkapel maakt van uw donkere

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Wagenberg, Brouwerijstraat 3 Woonhuis met garage, ca. 1910. Kenmerken van Jugendstil. Rijk gedetailleerde voorgevel in rode strengperssteen met speklagen

Nadere informatie

Dit is een bundeling van de presentaties van Hans Boonstra en André Winder

Dit is een bundeling van de presentaties van Hans Boonstra en André Winder Dit is een bundeling van de presentaties van Hans Boonstra en André Winder 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Telefonisch wordt de vraag gesteld of het vervangen van een bellentableau vergunningsvrij kan. Je realiseert

Nadere informatie

Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht.

Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht. VOORWOORD Geachte Fotoliefhebber, Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht. Gebouwen kunnen bij daglicht heel mooi zijn, maar in

Nadere informatie

Het huis van vertrouwen

Het huis van vertrouwen Het huis van vertrouwen Handleiding bij het kartonnen MODEL van IDGP. A. Het huis bestaat uit volgende onderdelen: 1. Grondvlak 2. Fundamenten: hoop liefde roeping 3. De bodem: lichaam 4. De binnenmuren:

Nadere informatie

Restauratie RTM 334. De originele bouwtekening uit 1898, volgens welke de restauratie wordt uitgevoerd.

Restauratie RTM 334. De originele bouwtekening uit 1898, volgens welke de restauratie wordt uitgevoerd. Restauratie RTM 334 De originele bouwtekening uit 1898, volgens welke de restauratie wordt uitgevoerd. Op 3 januari 2011 werd de bak naar de werkplaats gebracht, na het gereedkomen van rijtuig ZVTM 8.

Nadere informatie

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen INLEIDING Voor het effectief en duurzaam herstellen van aangetast hout heeft Sigma Coatings het Sigma Flexidur Houtrenovatie systeem. De Sigma Flexidur houtreparatieproducten zijn gebaseerd op tweecomponenten

Nadere informatie

RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN

RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN Datum : Kenmerk : 3 november 2017 1725-002 0. Vestestraat 146, Leiden monumentnummer 435 A. Globale omschrijving werkzaamheden Het plan bestaat uit een

Nadere informatie

Beglazing U=1,0 W/m2k (EN 674) met warm edge 1 Beglazing U=1,0 w/m2k (EN 674)

Beglazing U=1,0 W/m2k (EN 674) met warm edge 1 Beglazing U=1,0 w/m2k (EN 674) 7 000 HS 9 000 1 Beglazing U=1,0 W/m2k (EN 674) met warm edge 1 Beglazing U=1,0 w/m2k (EN 674) 1 2 zacht afgeronde profiel met moderne en elegante look 2 3 esthetische pakkingen 3 Esthetische grijs van

Nadere informatie

Middenbeemster, Korenmolen De Nachtegaal

Middenbeemster, Korenmolen De Nachtegaal Inleiding In opdracht van Cultureel Erfgoed Noord-Holland heeft op 1 december 2010 een kort onderzoek plaatsgevonden naar de opbouw en datering van de lage voetmuur van de korenmolen De Nachtegaal, gelegen

Nadere informatie

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060 BROERSMA IJZERSTERK IN HOUTCONSTRUCTIE Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, door middel van fotokopie of gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Broersma Systeembouw

Nadere informatie

Nordic BRISBANE Pavilion

Nordic BRISBANE Pavilion Nordic BRISBANE Pavilion De Brisbane Al onze Nordic paviljoenen hebben één ding gemeen. De goot is een dragend onderdeel van de constructie en wordt niet met bouten vastgezet, zoals dat bij alle andere

Nadere informatie

M 38 N O R M / L A B E L / G A R A N T I E B L A D E N. Technische Fiche Directiemeubeilair MELAMINE GLAS. Garantie 5 JAAR. Herkomst E.E.G.

M 38 N O R M / L A B E L / G A R A N T I E B L A D E N. Technische Fiche Directiemeubeilair MELAMINE GLAS. Garantie 5 JAAR. Herkomst E.E.G. M 38 N O R M / L A B E L / G A R A N T I E Herkomst E.E.G. Garantie 5 JAAR B L A D E N MELAMINE Houtvezelplaat met dichtheid 650 kg/m3. Melamine dikte 38 mm, aan beide zijden van het blad. De bladen bestaan

Nadere informatie

bathroom design douchecabines LITHO kwartrond

bathroom design douchecabines LITHO kwartrond douchecabines LITHO kwartrond www.bruynzeelhomeproducts.nl bathroom design LET OP: de Litho kwartrond wordt geleverd in 2 aparte dozen. Doos 1/2 bevat het linkerscherm en alle losse onderdelen. Doos 2/2

Nadere informatie

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties BIA RETAIL WANDEN Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties 1 RETAIL ASSORTIMENT MDF BLANK 12 MM MESS/GROEF AFDEKLAT WIT TELESCOOP ANTENNE met Grid METALEN S-CLIP MDF

Nadere informatie

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK LANDLEVEN-KIPPENHOK BLAD 1 HET LANDLEVEN-KIPPENHOK VROEGER WERDEN KIPPEN IN DE MEEST WONDERLIJKE BOUWSELS ONDERGEBRACHT. SOMS ERG ROMANTISCH OM TE ZIEN, MAAR VAAK ONPRAKTISCH, ONHYGIËISCH EN WEINIG DIERVRIENDELIJK.

Nadere informatie

Akoestische isolatie een concreet project

Akoestische isolatie een concreet project Akoestische isolatie een concreet project Philippe Broigniez Dia Design Alsemberg ten zuiden van Brussel, in een schitterend landelijk gebied tussen Zenne en Zoniën, bijna een stiltegebied Copyright :

Nadere informatie

Model van gewelfd balkon in gietijzer Nestor Martin

Model van gewelfd balkon in gietijzer Nestor Martin Model van gewelfd balkon in gietijzer Nestor Martin (Gieterij Nestor. Martin. Filialen in Sint-Jans-Molenbeek. Album des Articles de Bâtiments et de Jardins, 1 Het balkon, tot het begin van de 19e eeuw

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT 2014 objectnummer 0227 Dakruiter Beuckenswijkstraat 2 8565 GN Sondel

INSPECTIERAPPORT 2014 objectnummer 0227 Dakruiter Beuckenswijkstraat 2 8565 GN Sondel INSPECTIERAPPORT 2014 objectnummer 0227 Beuckenswijkstraat 2 8565 GN Sondel Monumentenwacht Fryslân Emmakade 59 Postbus 137 8900 AC Leeuwarden tel. 058-2157365/fax. 058-2157336 email: info@monumentenwacht-fryslan.nl

Nadere informatie

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem Kerkgebouw + dienstwoning met ruime bestemming herontwikkeling tot woningbouw mogelijk Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige

Nadere informatie

montage van StRUCtURen

montage van StRUCtURen montage van STRUCTUREN montage van een z-structuur 1 ZA 1 ZA 1 ZA 1 ZA volgorde van de opbouw: 1 voetstukken [ 1 ZA ] 2 kolommen [ ] 3 wandgordingen [ ] 4 liggers [ ] 5 trekbaren [ ] 6 dakgordingen [ ]

Nadere informatie

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden Tegels plaatsen op houten ondergronden Schlüter -DITRA 25 Tegels plaatsen op houten ondergronden Voor de tegelplaatsing worden ondergronden uit hout terecht als lastig beschouwd. Het natuurlijke materiaal

Nadere informatie

Solflex Zonwering shutter techniek

Solflex Zonwering shutter techniek Solflex Zonwering shutter techniek Over onze shutters Voordelen Product overzicht Meetinstructies Montage Houten shutters vs Kunststof shutters Voordelen Houten shutters Geverfde en gekleurde afwerking

Nadere informatie

GL05350 SCHUIFHOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES

GL05350 SCHUIFHOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES GL00 SCHUIFHOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES BELANGRIJK Bedankt voor het kiezen voor van Rijn Products. Lees voordat u uw deur gaat plaatsen eerst goed deze gebruikshandleiding.. Controleer of u beschikt

Nadere informatie

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen.

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen. Bouwplan dakenkoffer 2 De dakenkoffer bestaat uit verschillende onderdelen: de onderbouw (de koffer zelf, in de vorm van een huis), de bovenbouw (de dakconstructie) en een deksel. De dakconstructie is

Nadere informatie

(N.B.: eerdere foto's zijn bij het vernieuwen van de website verloren gegaan). De meest recente foto staat geheel onderaan!

(N.B.: eerdere foto's zijn bij het vernieuwen van de website verloren gegaan). De meest recente foto staat geheel onderaan! Verslag restauratie veewagen NTM F63 (N.B.: eerdere foto's zijn bij het vernieuwen van de website verloren gegaan). De meest recente foto staat geheel onderaan! 10 april 2011 (links) en 13 september 2011

Nadere informatie

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES Uitgave oktober 2010 Copyright Repair Care International B.V. Alle rechten voorbehouden Repair Care

Nadere informatie

Inzethor Hitt. Toepassing Geschikt voor kunststof, aluminium en houten raamkozijnen. Keuze in gaas: Uitvoering

Inzethor Hitt. Toepassing Geschikt voor kunststof, aluminium en houten raamkozijnen. Keuze in gaas: Uitvoering Slechte ventilatie in een woning kan gezondheidsklachten veroorzaken of verergeren. U kunt het beste 24 uur per dag ventileren. Met een HR Design inzethor is het gegarandeerd insectenvrij ventileren. HR

Nadere informatie

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle pagina 1 Inleiding Kenmerkend voor het beschermde stadsgezicht zijn de diverse historische gevels. Authentieke kozijnen met de bijbehorende

Nadere informatie

PASSEERDERSGRACHT TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 SCHETSONTWERP VOOR EEN IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT

PASSEERDERSGRACHT TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 SCHETSONTWERP VOOR EEN IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT PASSEERDERSGRACHT SCHETSONTWERP VOOR EEN TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT WWW.DONALDOSBORNE.NL 21 IMPRESSIE ACHTERGEVEL BEELD VAN DE TUINKAMER

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Neem de tijd om deze opbouwbeschrijving rustig helemaal door te lezen. U krijgt dan alvast een idee waarvoor de geleverde materialen bedoeld

Nadere informatie

STAP 2 : BEVEILIG UW GEVELOPENINGEN!

STAP 2 : BEVEILIG UW GEVELOPENINGEN! STAP 2 : BEVEILIG UW GEVELOPENINGEN! PZ HerKo 5393 - Spoorwegstraat 6, 3020 Herent E-mail: info@politieherko.be - Tel.: 016/85.34.00 - Fax: 016/85.34.01 Naast veilige leefgewoontes is het nodig de gevelopeningen

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

Metaalstructuren 3. Inleiding. Standaardprofielen. Staalkwaliteit

Metaalstructuren 3. Inleiding. Standaardprofielen. Staalkwaliteit 3 METAALSTRUCTUREN Metaalstructuren 3 Inleiding De helft van de realisaties van Willy Naessens Industriebouw wordt gebouwd met metaalstructuren. Die worden o.a. toegepast in KMO-gebouwen, agrarische gebouwen,

Nadere informatie

Plaats zelf een blokhut in je tuin

Plaats zelf een blokhut in je tuin http://bit.ly/2akov Plaats zelf een blokhut in je tuin Plaats zelf een blokhut in je tuin Matériaux Outils www.brico.be Page 1 of 5 Step 1: Ondergrond Om deze constructie stevig en waterpas te kunnen opbouwen,

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Duurzaam erfgoed. Energiebesparing bij Monumenten en panden in Beschermde stadsgezichten

Duurzaam erfgoed. Energiebesparing bij Monumenten en panden in Beschermde stadsgezichten Duurzaam erfgoed Energiebesparing bij Monumenten en panden in Beschermde stadsgezichten Monumenten zijn gebouwen die bewezen hebben dat ze duurzaam zijn. Ze gaan soms al eeuwenlang mee als vertegenwoordigers

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Type 12 (300 mm) Type 16 (400 mm) Type 21 (530 mm) Installatie instructie of accessoires. Pagina 1 of accessoires. Pagina 2 Onderdelen standaardset 12 (300 mm), 16 (400 mm) en 21 (530 mm) Polyester met

Nadere informatie