Het laatste nieuws van het Borstcentrum JBZ december BorstCentrumNu

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het laatste nieuws van het Borstcentrum JBZ december BorstCentrumNu"

Transcriptie

1 Het laatste nieuws van het Borstcentrum JBZ december 2013 BorstCentrumNu BorstCentrumNu is de nieuwe informatiebrief van het BorstCentrum van het JBZ en is er voor iedereen die betrokken is bij of belangstelling heeft voor borst(kanker)zorg in het JBZ. Het zijn roerige tijden, mammapoli wordt borstcentrum en achter de schermen wordt geweldig hard gewerkt om de borst(kanker)zorg verder te optimaliseren. De hoogste tijd dus voor een nieuwsbrief! Deze eerste BorstCentrumNu past helemaal in het seizoen: een dubbeldik kerstnummer met veel informatie. En we vieren oud en nieuw: we kijken een beetje terug, maar we kijken ook naar wat 2014 gaat brengen. Oud en Nieuw is ook een goede gelegenheid om tegen iedereen dank je wel te zeggen, voor het mooie werk dat het afgelopen jaar is geleverd. Wij wensen jullie allen een goed en gezond 2014! In BorstCentrumNu: BORSTCENTRUM EN KWALITEIT VAN ZORG TELEFOON EN SECRETARIAAT FOLDERS ZORGDOMEIN VERPLEEGKUNDIG ZORG BINNEN HET BORSTCENTRUM: WERK VAN SPECIALISTEN CHIRURGENWERK MAUD BESSEMS BEZOEKT HAGRO S STICHTING VRIENDEN JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS JAARVERSLAG PROJECTEN SAVE THE DATE BORSTCENTRUM EN KWALITEIT VAN ZORG Voor de behandeling van borstkanker zijn door de NABON 24 kwaliteitsindicatoren ontwikkeld. Door middel van deze indicatoren wordt de verrichte borstkankerdiagnostiek, -behandeling en het resultaat van diagnostiek en behandeling, geregistreerd.

2 Indicatoren zijn van belang voor het Borstcentrum omdat ze inzicht geven in ons eigen zorgproces. Daarnaast maken andere partijen (IGZ en zorgverzekeraars) gebruik van de indicatoren om de zorg in de ziekenhuizen te toetsen. De IGZ bijvoorbeeld, gebruikt kwaliteitsindicatoren om te bepalen welke zorgprocessen in een ziekenhuis extra aandacht behoeven. Zorgverzekeraars gebruiken indicatoren om invulling het geven aan het selectieve inkoopbeleid of om bepaalde keurmerken toe te kennen. De BVN (Borstkanker Vereniging Nederland) heeft een aantal indicatoren opgenomen in de lijst van criteria die de vereniging stelt aan patiëntgerichte borstkankerzorg. Kwaliteitsindicatoren zijn zeker niet onbelangrijk dus. Daarom worden de kwaliteitsindicatoren binnen het Borstcentrum proactief gevolgd. Op deze manier kunnen de indicatoren gebruikt worden als stuurinformatie. Met ingang van 1 januari maken we hiervoor gebruik van een nieuwe database. Registratiedatabase De registratiemedewerkers van het IKZ zorgen voor de registratie van alle verplichte oncologische kwaliteitsindicatoren. De gegevens uit deze registraties worden teruggerapporteerd aan het JBZ, echter gezien het tijdsbestek waarin dit gebeurt, kunnen deze rapportages niet als stuurinformatie worden gebruikt. Door registratie van de indicatoren in een eigen database beschikken we over realtime stuurinformatie. Hierdoor kunnen we snel zien waar knelpunten ontstaan en kan zo nodig het beleid worden aangepast. Roze lintje Het gaat erom wat je doet, en niet om het keurmerk of stempel wat er aan hangt, is het motto van de zorgverleners van het Borstcentrum. Maar toch wordt er door buitenwereld naar kwaliteitskeurmerken gekeken. Het roze lintje 2012 van de Borstkanker Vereniging Nederland, is in niet toegekend aan het JBZ. Dat is jammer, want het scheelde niet veel of we hadden het roze lintje wel in ontvangst kunnen nemen. De BVN hecht grote waarde aan de ervaringen van patiënten en laat dat zien door het toekennen van een roze lintje. De criteria worden gebaseerd op kwaliteitsindicatoren en op gegevens uit patiëntraadplegingen. Elk jaar worden de criteria aangescherpt. Het niet hebben van een roze lintje betekent niet dat we geen goede zorg leveren. Het betekent wel dat de zorg die wij leveren op onderdelen anders is dan de BVN graag ziet. De BVN stelt jaarlijks 12 criteria vast. Van deze criteria zijn vijf criteria must haves en zeven criteria nice to have. De must haves zijn letterlijk vijf must haves, van de zeven nice to haves moeten de ziekenhuizen er vijf scoren. Alle must haves hebben we, en van de nice to haves scoren we goed op vier items, maar dat is één item te weinig. Meten is weten, Transparant is galant De nieuwe registratiedatabase is een belangrijke verbetering. Hierdoor kunnen we snel en gericht verbeteracties uitzetten.

3 Het Borstcentrum wil zich graag transparant en toetsbaar opstellen. En we vinden het belangrijk te laten zien wat goed gaat. Dat willen we laten zien aan zowel patiënt als professionals. Daarom hebben we een kwaliteitsbord ontwikkeld waarop we aan de hand van de kwaliteitsindicatoren, en de criteria van het roze lintje, laten zien waar we goed scoren, en ook welke punten onze aandacht verdienen omdat ze niet voldoende tegemoet komen aan de norm die gesteld wordt. De kwaliteitsborden worden binnenkort geplaatst in de wachtruimtes van de radiologie en het oncologisch centrum. Zodra de borden hangen zullen we hiervan melding maken op intranet. We nodigen iedereen uit het bord te bekijken! TELEFOON EN SECRETARIAAT Op 15 december is een pilot gestart waarbinnen samen met de vakgroepen radiologie, chirurgie en oncologisch centrum onderzocht wordt welke secretariële taken worden uitgevoerd en hoe in de toekomst deze krachten gebundeld kunnen worden, binnen één secretariaat voor het Borstcentrum. Om de telefonische bereikbaarheid van het Borstcentrum te verbeteren, heeft een herinrichting van het telefoonverkeer binnen deze pilot prioriteit. Het centrale toegangsnummer van het Borstcentrum is Het doorkiesmenu is aangepast en naast de secretaresses van de radiologie, spelen nu ook de secretaresses van het oncologiesecretariaat chirurgie een actieve rol in het telefoonverkeer van het Borstcentrum. De veranderingen zijn op 9 december jl. doorgevoerd, in januari volgt een eerste evaluatie. FOLDERS Het zijn er heel wat, de informatiefolders voor patiënten met een borstafwijking. Alle folders worden op dit moment gescreend en aangepast aan de huistijl van het Borstcentrum. Naar verwachting zullen de folders medio januari 2014 up-to-date zijn. We zullen hiervan melding maken op intranet. ZORGDOMEIN Het JBZ maakt reeds geruime tijd gebruik van de verwijsapplicatie Zorgdomein. Zorgdomein biedt de huisarts de mogelijkheid patiënten digitaal te verwijzen naar het JBZ. In het licht van alle ontwikkelingen is het zinvol te kijken of de toegang vanuit Zorgdomein naar het Borstcentrum nog past bij en voldoet aan de inrichting van het zorgpad. Deze evaluatie zal in januari 2014 plaatsvinden. De vakgroepen radiologie en chirurgie zijn hierin betrokken.

4 VERPLEEGKUNDIG ZORG BINNEN HET BORSTCENTRUM: WERK VAN SPECIALISTEN Superbelangrijk zijn ze, voor de patiënt die het Borstcentrum bezoekt: de verpleegkundig specialisten / gespecialiseerde verpleegkundigen. Ria Geerts (gespecialiseerd verpleegkundige) Claire Bergsma, Wilma den Hollander, Sylvia Verhage (verpleegkundig specialisten) en Jannie Nooijen (practioner assistent) zijn bekende namen. Op 1 december is Franca Boots gestart als verpleegkundig specialist in opleiding. Franca stelt zich kort voor. Graag zou ik van de gelegenheid gebruik maken om me voor te stellen. Met ingang 1 december ben ik, Franca Boots, als verpleegkundig specialist i.o. gaan werken in het Borstcentrum van het JBZ. In september ben ik gestart met de opleiding MANP aan de HAN-hogeschool in Nijmegen. Tot voor kort was ik praktijkondersteuner en had ik mijn eigen spreekuur voor long-, suiker-, hart- en vaatpatiënten in een huisartspraktijk en begeleidde ik samen met de huisarts ook de terminale patiënten. Daarvoor heb ik gewerkt als verpleegkundige in het ziekenhuis, de wijk en het verpleeghuis. Ook heb ik een tijdje voor de klas gestaan als praktijkdocent. Ik ben blij dat ik weer in het ziekenhuis werk en dat ik me met deze boeiende patiëntenpopulatie mag gaan bezig houden. Dat ik voor mijn werk niet meer zo ver van mijn 3 prachtige dochters (Elise van 2 en Daphne en Tirza van 8 maanden) vandaan ben is de kers op de taart. Ik heb er ontzettend veel zin in om er, met hulp van mijn collegae, voor te gaan! Nieuwe spreekuren en Casemanagement Voor wat betreft de inrichting van de zorgverlening binnen het Borstcentrum, is het de bedoeling in de loop van 2014 casemanagement in te voeren. Hierbij heeft de patiënt in haar hele zorgtraject één aanspreekpunt. Een eerste stap in de richting van casemanagement is het herinrichten van de polischema s van de verpleegkundig specialisten/gespecialiseerde verpleegkundigen. De nieuwe spreekuren zijn evenwichtiger en efficiënter ingericht en de structuur wordt zo aangepast dat er betere aansluiting mogelijk is op de spreekuren van de medisch specialisten. Vanaf februari 2014 zal met de nieuwe spreekuren worden gewerkt. CHIRURGENWERK: DEDICATED PROFESSIONALS Je hoort het vaker de laatste tijd: een decicated team. Het betekent dat een team van gespecialiseerde professionals zich inzet voor een specifieke patiëntengroep. Binnen het Borstcentrum worden operaties aan de borst uitgevoerd door drie chirurgen: Ignas van Bebber, Maud Bessems en Koop Bosscha. Drie dedicated mammachirurgen, die ook nog andere aandachtsgebieden hebben, is een logistieke puzzel. Een evenwichtige verdeling van de borstoperaties onder de drie mammachirurgen heeft dan ook alle aandacht.

5 MAUD BESSEMS BEZOEKT HAGRO S In haar inspirerende 100 dagen presentatie, op 9 september jl., heeft Maud Bessems laten zien hoe binnen het Borstcentrum uitvoering wordt gegeven aan de zorg voor patiënten met een goed- of kwaadaardige afwijking in de borst. We vinden het niet alleen belangrijk in eigen huis te laten zien hoe we de borst(kanker)zorg organiseren, we delen dit graag met de buitenwereld. Daarom heeft Maud in de afgelopen periode een aantal huisartsengroepen (Hagro s) bezocht. Zo heeft Maud een bezoek gebracht aan huisartsen van onder andere Muntel Oost in Den Bosch, Boxtel en Vught. Maud werd hartelijk ontvangen, er is over en weer kennisgemaakt en Maud heeft de huisartsen deelgenoot gemaakt van de ontwikkelingen rondom de borstkankerzorg in het JBZ. Dinsdagavond 29 oktober. Terwijl Mathijn de Jong, Maud Bessems, Tineke Smilde en Sylvia Verhage het publiek van de dokter op dinsdag lezing toespreekt, wordt door het webteam stug doorgewerkt. Nog een tekst aanpassen, een foto vervangen, waarom wil dit filmpje niet doen wat het zou moeten doen Maar het lukt, op het einde van de lezing wordt gelanceerd. We zijn er trots op en nodigen iedereen uit de site te blijven bezoeken. Heb je ideeën, tips en feedback, geef het door via borstcentrum@jbz.nl. Maar de site is er natuurlijk vooral voor onze patiënten. We roepen jullie dan ook op bij patiënten kenbaar te maken! STICHTING VRIENDEN JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS De Vrienden van het JBZ zijn zonder enige twijfel ook vrienden van het borstcentrum. Onze website bijvoorbeeld, deze is mede mogelijk gemaakt door de stichting. Eerder is jaar is de wachtruimte van het borstcentrum op afdeling radiologie opnieuw ingericht. Met plantenbakken, kleine leestafels en een zitje is meer privacy gecreëerd voor de patiënt die hier soms lang moet wachten. Ook dit project is gerealiseerd met steun van de Vrienden. Voor 2014 hebben we ondersteuning gevraag voor het project Care Companion. MINDFULNESS Patiënten die geconfronteerd worden met kanker raken vaak door alle adviezen en mogelijkheden de binding met zichzelf kwijt. Hierdoor zijn zij gevoelig voor allerlei invloeden en zoeken zij hun weg in vele therapieën, al dan niet bewezen. Mindfulness leert om beter met momenten van spanning, teleurstelling en tegenslag om te gaan. Het is bewezen effectief bij depressie en angst. Het professionals van het Borstcentrum vindt het van groot belang dat naast uitstekende medische zorg er ook zorg is voor de mens als geheel. Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan het onderbouwen van de effectiviteit van ondersteunende zorg zoals Mindfulness.

6 Mindfulness is een innovatieve behandeling die de laatste jaren steeds meer toegepast wordt in de gezondheidszorg. Ook bij patiënten met borstkanker blijkt Mindfulness effectief. Als onderdeel van een groter project dat al loopt in het UMCN, zijn in het JBZ in augustus en november 2013 mindfulnesstrainingen gestart voor vrouwen met borstkanker. Zowel patiënten als het behandelteam hebben de mindfulnesscursus als zeer positief ervaren. Patiënten laten een fikse afname in stresservaring zien en kunnen beter omgaan met tegenslag. We hopen dit zorginnovatieproject in 2014 voort te kunnen zetten, financiering hiervoor is aangevraagd. JAARVERSLAG Het Borstcentrum zal in het eerste kwartaal van 2014 een jaarverslag presenteren. Hierin kijken we terug op 2013 (wat hebben we gedaan, welke projecten zijn gerealiseerd) en kijken we vooruit (wat is onze visie op de toekomst). PROJECTEN VGZ pilotproject patiënt aan tafel bij zorginkoop VGZ wil als zorgverzekeraar patiëntgericht zorg inkopen. VGZ probeert dit te doen door de uitkomsten van diverse patiëntraadplegingen te koppelen aan de opstart van verbeterplannen in de ziekenhuizen. VGZ heeft het Borstcentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gevraagd te participeren in het pilotproject Patiënt aan tafel bij zorginkoop mammacare. De doelstelling van het pilotproject Patiënt aan tafel bij zorginkoop mammacare is de borstkankerzorg te verbeteren door de uitkomsten van patiëntraadplegingen te koppelen aan de opstart van verbeterprojecten. De uitkomsten van de verbeterprojecten moeten resulteren in een hogere patiënttevredenheid die meetbaar is in genoemde patiëntraadplegingen. Care Companion De diagnose kanker, of de onzekerheid hierover, brengt veel zorgen met zich mee. Het geven van goede voorlichting en informatie op maat kan deze zorgen terugbrengen en is van grote toegevoegde waarde, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor zijn naasten. Vanuit deze gedachte willen we de patiënt van het Borstcentrum een instrument bieden waarmee de patiënt optimaal geïnformeerd wordt over haar aandoening en behandeling. Care Companion is een online zorgbegeleidingsprogramma waarmee de oncologische patiënt zijn/haar persoonlijke zorgpad en persoonlijke zorginformatie 24 uur per dag kan inzien en nalezen. Care Companion stelt professionals in staat informatie op maat te bieden over de diagnose, behandelplan en nazorg. Implementatie van Care Companion is als zorginnovatieproject ingediend bij de Raad van Bestuur.

7 SAVE THE DATE juni Bossche mammadagen 16 oktober Spiegelgesprekken (methodiek om inzicht te krijgen in de ervaringen van patiënten met de zorgverlening). TOT SLOT De redactie is altijd op zoek naar interessante onderwerpen en nodigt iedereen van harte uit nieuws te melden. In de colofon staat waar je je berichten naar toe kunt sturen. COLOFON Redactie: Margo van Schijndel, projectcoördinator Borstcentrum, tel 2838 Kopij aanleveren:

Mammapolikliniek. Chirurgie

Mammapolikliniek. Chirurgie Mammapolikliniek Chirurgie Wat is een mammapoli? De mammapoli is een polikliniek gespecialiseerd in borstafwijkingen. Mamma is het Latijnse woord voor borst. Wanneer u een klacht heeft aan uw borst, bijvoorbeeld

Nadere informatie

U bent doorverwezen naar de "mammapoli" ("mamma" betekent borst) van SJG Weert. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de

U bent doorverwezen naar de mammapoli (mamma betekent borst) van SJG Weert. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de 00 De Mammapoli 1 U bent doorverwezen naar de "mammapoli" ("mamma" betekent borst) van SJG Weert. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de mammapoli en over de onderzoeken die worden

Nadere informatie

De verpleegkundig specialist mammapolikliniek

De verpleegkundig specialist mammapolikliniek De verpleegkundig specialist mammapolikliniek In deze folder geven wij u meer informatie over de rol van de verpleegkundig specialist bij de mammapolikliniek. De verpleegkundig specialist Binnen de verpleegkundige

Nadere informatie

Registratie van proces- en prestatie-indicatoren in het EPD: een uitkomst!

Registratie van proces- en prestatie-indicatoren in het EPD: een uitkomst! Registratie van proces- en prestatie-indicatoren in het EPD: een uitkomst! Hella Bosch MANP, verpleegkundig specialist Máxima oncologisch centrum / Borstcentrum Máxima Eindhoven/ Veldhoven Inleiding Onderzoeksvraag

Nadere informatie

Alliantie Regionale TopZorg. Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland

Alliantie Regionale TopZorg. Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland Alliantie Regionale TopZorg Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland Inhoud Alliantie Regionale TopZorg Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland De kwaliteitswinst van samenwerking

Nadere informatie

Eindopdracht Verbeterplan zorg aan chronisch zieken

Eindopdracht Verbeterplan zorg aan chronisch zieken OEFENTOETS 2 Dit document bevat een uitwerking van de eindopdracht behorende bij de Praktijkcursus Gezondheidszorg, namelijk het schrijven van een verbeterplan voor de zorg aan chronisch zieke patiënten

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 13 juni 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 13 juni 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

U bent doorverwezen naar de "mammapoli" ("mamma" betekent borst) van het SJG Weert. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de

U bent doorverwezen naar de mammapoli (mamma betekent borst) van het SJG Weert. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de 00 De Mammapoli U bent doorverwezen naar de "mammapoli" ("mamma" betekent borst) van het SJG Weert. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de mammapoli en over de onderzoeken die worden

Nadere informatie

Borstkanker? Snel duidelijkheid door gespecialiseerd onderzoek van borstafwijkingen

Borstkanker? Snel duidelijkheid door gespecialiseerd onderzoek van borstafwijkingen Borstkanker? Snel duidelijkheid door gespecialiseerd onderzoek van borstafwijkingen Bezoekadressen: Meander Medisch Centrum Maatweg 3 3813 TZ Amersfoort Locatie Baarn Molenweg 2 3743 CM Baarn Locatie Barneveld

Nadere informatie

Chirurgie. Mamma Care. www.catharinaziekenhuis.nl

Chirurgie. Mamma Care. www.catharinaziekenhuis.nl Chirurgie Mamma Care www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CHI043 / Mamma Care / 17-07-2014 2 Mamma Care Uw specialist heeft met u besproken dat

Nadere informatie

Handreiking Kiesgerust

Handreiking Kiesgerust Handreiking Kiesgerust Begeleiding bij het maken van een bewust keuze Quirine van Rossum, internist-oncoloog Vlietland ziekenhuis Ingeborg Mares, chirurg Vlietland ziekenhuis Jorien van den Doel, huisarts

Nadere informatie

Kwaliteit en de zorgverzekeraar. Seminar Kwaliteit van Zorg. Joris van Eijck, directeur Zorg Menzis

Kwaliteit en de zorgverzekeraar. Seminar Kwaliteit van Zorg. Joris van Eijck, directeur Zorg Menzis Kwaliteit en de zorgverzekeraar Seminar Kwaliteit van Zorg Joris van Eijck, directeur Zorg Menzis 1 Missie zorgverzekeraars Zoals benoemd in de zorgverzekeringswet 2006 Kwalitatief goede, betaalbare en

Nadere informatie

Refereren voor en door Verpleegkundig specialisten: hot or not?

Refereren voor en door Verpleegkundig specialisten: hot or not? Refereren voor en door Verpleegkundig specialisten: hot or not? W.A. den Hollander-Blanken, verpleegkundig specialist Borstcentrum Jeroen Bosch Ziekenhuis s-hertogenbosch Lid van de programmacommissie

Nadere informatie

Algemene informatie. Uw informatiedossier

Algemene informatie. Uw informatiedossier Algemene informatie U hebt van uw chirurg gehoord dat u een vorm van borstkanker hebt. U komt daarom voor onderzoek en behandeling naar het St. Antonius Borstkankercentrum. Sommige mensen hebben een voorstadium

Nadere informatie

Mammacare verpleegkundige

Mammacare verpleegkundige Mammacare verpleegkundige Inleiding Uw specialist heeft met u besproken dat u een operatie moet ondergaan vanwege een afwijking aan uw borst(en). Deze diagnose en de behandeling kunnen een ingrijpende

Nadere informatie

Mammapoli Westfriesgasthuis

Mammapoli Westfriesgasthuis Mammapoli Westfriesgasthuis Patiëntenvoorlichting Mammapoli 1 Mammapoli Westfriesgasthuis U bent bij uw huisarts geweest omdat u een verandering heeft bemerkt aan uw borst, of omdat u bericht heeft gehad

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Patiënten Informatie Map Maagkanker Deze map is eigendom van: Patiëntensticker Uw behandelend arts is: Bij bijzonderheden waarschuwen (contactpersoon): Naam:... Telefoonnummer:...

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Comsa

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Comsa Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Comsa Datum aanmaak rapport:10-05-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 22-4-2017 tot 29-4-2017

Nadere informatie

Pilot Ondersteuning bij zelfregie

Pilot Ondersteuning bij zelfregie Pilot Ondersteuning bij zelfregie Achtergrond proces methodiek gespreksmodel Pilot voor zorgpaden long, mamma, colon & prostaat Inhoud presentatie Achtergrondinformatie zorg voor kankerpatiënten in Nederland

Nadere informatie

Partners in care; het belang van over de grenzen kijken. Compriz 19 april 2012

Partners in care; het belang van over de grenzen kijken. Compriz 19 april 2012 Partners in care; het belang van over de grenzen kijken Compriz 19 april 2012 CV + Manager Marketing & Communicatie VU Amsterdam + Manager Marketing & Communicatie INHOLLAND + Eigen bedrijf: CUMAR + Manager

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Dekker

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Dekker Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Dekker Datum aanmaak rapport:06-10-2016 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 8-2-2014 tot 13-6-2014

Nadere informatie

Unit voor palliatieve zorg en symptoombestrijding (PZU)

Unit voor palliatieve zorg en symptoombestrijding (PZU) Unit voor palliatieve zorg en symptoombestrijding (PZU) Afdeling 3.37 interne geneeskunde Locatie Veldhoven Unit voor palliatieve zorg en symptoombestrijding U bent of wordt opgenomen op de unit voor palliatieve

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Chirurgie Mammapoli

Patiënteninformatie. Chirurgie Mammapoli Patiënteninformatie Chirurgie Mammapoli Inleiding Onlangs bent u doorverwezen naar de mammapoli van de Reinier de Graaf Groep. Het team van de mammapoli is gespecialiseerd in het onderzoeken van borstafwijkingen.

Nadere informatie

Borstkanker? meander medisch centrum. Snel duidelijkheid door gespecialiseerd onderzoek van borstafwijkingen. www.meandermedischcentrum.

Borstkanker? meander medisch centrum. Snel duidelijkheid door gespecialiseerd onderzoek van borstafwijkingen. www.meandermedischcentrum. Borstkanker? Snel duidelijkheid door gespecialiseerd onderzoek van borstafwijkingen meander medisch centrum www.meandermedischcentrum.nl Inleiding Uw huisarts heeft u doorverwezen naar de mammapoli van

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Owise app

Beoordelingsrapport Owise app Beoordelingsrapport Owise app Met OWise heb je alle gegevens over je leven met borstkanker bij elkaar via een mobiele app of website. Jij voert ze in en OWise geeft je inzicht en overzicht terug. OWise

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan COPD, een chronische aandoening

Nadere informatie

Borstonderzoek op de mammapolikliniek

Borstonderzoek op de mammapolikliniek Borstonderzoek op de mammapolikliniek HMC (Haaglanden Medisch Centrum) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werken intensief samen binnen het Universitair Kankercentrum Leiden - Den Haag (UKC).

Nadere informatie

Samenwerking binnen het UKC Gespecialiseerde behandelteams

Samenwerking binnen het UKC Gespecialiseerde behandelteams Onze zorg voor u Voor het verlenen van optimale zorg aan patiënten met kanker, werkt HMC (Haaglanden Medisch Centrum) samen met het Leids Universitair Medische Centrum (LUMC) binnen het Universitair Kanker

Nadere informatie

Oncologie 2015 Handboek met indicatoren en normen voor tien oncologische aandoeningen. Versie juli 2014

Oncologie 2015 Handboek met indicatoren en normen voor tien oncologische aandoeningen. Versie juli 2014 Oncologie 2015 Handboek met indicatoren en normen voor tien oncologische aandoeningen Versie juli 2014 VGZ kiest voor kwaliteit VGZ staat voor zorg van goede medische kwaliteit, die klantvriendelijk en

Nadere informatie

Welkom in het Catharina Kanker Instituut

Welkom in het Catharina Kanker Instituut Catharina Kanker Instituut Welkom in het Catharina Kanker Instituut www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CKI012 / Welkom in het Catharina Kanker

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: R.J. Hendriksen (3017-1)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: R.J. Hendriksen (3017-1) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: R.J. Hendriksen (3017-1) Datum aanmaak rapport:19-03-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 18-12-2016

Nadere informatie

IJsselland Ziekenhuis T.a.v. de heer drs. P.H. Draaisma Postbus AR CAPELLE AAN DEN IJSSEL

IJsselland Ziekenhuis T.a.v. de heer drs. P.H. Draaisma Postbus AR CAPELLE AAN DEN IJSSEL > Retouradres Postbus 2680 3500 GR Utrecht IJsselland Ziekenhuis T.a.v. de heer drs. P.H. Draaisma Postbus 690 2900 AR CAPELLE AAN DEN IJSSEL St. Jacobsstraat 16 3511 BS Utrecht Postbus 2680 3500 GR Utrecht

Nadere informatie

Projectinformatie Code Z. Continuïteit van zorg bij Ongeplande opname van mensen met Dementie in het Ziekenhuis

Projectinformatie Code Z. Continuïteit van zorg bij Ongeplande opname van mensen met Dementie in het Ziekenhuis Projectinformatie Code Z Continuïteit van zorg bij Ongeplande opname van mensen met Dementie in het Ziekenhuis December 2014 Inleiding In regio Haaglanden zijn vanuit de Stichting Transmurale Zorg Den

Nadere informatie

Implementatie nazorgplan in de oncologie

Implementatie nazorgplan in de oncologie Implementatie nazorgplan in de oncologie Workshop 20 maart 2015 I Ankie Krol, verpleegkundig specialist Meander MC en Saskia Lunter, projectmedewerker IKNL Programma Wat is een nazorgplan? Hoe implementeer

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Geertsen

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Geertsen Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Geertsen Datum aanmaak rapport:26-11-2015 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 31-10-2013 tot 9-11-2013

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Nguyen

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Nguyen Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Nguyen Datum aanmaak rapport:08-10-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 10-6-2017 tot 10-6-2017

Nadere informatie

informatie over uw zorgpad borstkanker

informatie over uw zorgpad borstkanker informatie over uw zorgpad borstkanker Oncologisch Centrum Amsterdam Oncologisch Centrum Amsterdam is het grootste oncologisch samenwerkingsverband van Amsterdam, een initiatief van BovenIJ ziekenhuis,

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: ZwartV

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: ZwartV Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: ZwartV Datum aanmaak rapport:08-05-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 15-4-2017 tot 15-4-2017

Nadere informatie

Ondersteunende zorg voor mensen met kanker

Ondersteunende zorg voor mensen met kanker Ondersteunende zorg voor mensen met kanker Máxima Oncologisch Centrum (MOC) Inleiding Als u van uw behandelend arts te horen krijgt dat u kanker heeft, krijgen u en uw naasten veel informatie en emoties

Nadere informatie

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch Het aantal patiënten met chronische zorg zoals diabetes, COPD en andere chronische ziektebeelden neemt toe. Dit vraagt om een beter gestructureerde organisatie van de gezondheidszorg. Uw huisarts uit de

Nadere informatie

Kinderlongpoli. Algemene informatie

Kinderlongpoli. Algemene informatie Kinderlongpoli Algemene informatie Inleiding De kinderarts heeft uw kind doorverwezen naar de kinderlongverpleegkundige. De kinderlongverpleegkundige is een gespecialiseerde verpleegkundige die begeleiding

Nadere informatie

Zorginnovatie bij CZ

Zorginnovatie bij CZ Zorginnovatie bij CZ Het zorglandschap verandert snel, innovatie is nodig CZ groep wil de zorg nu en op lange termijn breed toegankelijk, goed en betaalbaar houden. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Leeswijzer diagnose mammacarcinoom binnen 5 dagen Publicatie: Leeswijzers. 1. Diagnose mammacarcinoom binnen vijf werkdagen

Leeswijzer diagnose mammacarcinoom binnen 5 dagen Publicatie: Leeswijzers. 1. Diagnose mammacarcinoom binnen vijf werkdagen Leeswijzer diagnose mammacarcinoom binnen 5 dagen Publicatie: Leeswijzers 1. Diagnose mammacarcinoom binnen vijf werkdagen 2. Externe verantwoording In het kader van de Kwaliteitswet Zorginstellingen leggen

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Runia

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Runia Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Runia Datum aanmaak rapport:20-03-2016 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 29-9-2015 tot 25-2-2016

Nadere informatie

Fasen zorgpad. Verwijzing / screening Diagnose Behandeling: eventueel nader uit te splitsen Nazorg, follow up Terminale fase. 1

Fasen zorgpad. Verwijzing / screening Diagnose Behandeling: eventueel nader uit te splitsen Nazorg, follow up Terminale fase. 1 Fasen zorgpad Verwijzing / screening Diagnose : eventueel nader uit te splitsen Nazorg, follow up Terminale fase 1 www.raedelijn.nl 7-9-2017 Zorgpad: screening en diagnose U komt bij arts, verpleegkundige

Nadere informatie

Zorgpad Maculadegeneratie in het Erasmus MC. Corine Hollander Marije Stoffer 10 maart 2011

Zorgpad Maculadegeneratie in het Erasmus MC. Corine Hollander Marije Stoffer 10 maart 2011 Zorgpad Maculadegeneratie in het Erasmus MC Corine Hollander Marije Stoffer 10 maart 2011 Context Eerste studies in 2005 afgerond die effectiviteit van behandeling met Anti-VEGF aantoonde bij patienten

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: C. Noordzij

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: C. Noordzij Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: C. Noordzij Datum aanmaak rapport:16-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 5-8-2017 tot 1-9-2017

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: LibertonI

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: LibertonI Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: LibertonI Datum aanmaak rapport:26-11-2015 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 31-10-2013 tot 9-11-2013

Nadere informatie

Kwaliteitsinformatie Wat doen patiënten er mee? Wat doen huisartsen er mee?

Kwaliteitsinformatie Wat doen patiënten er mee? Wat doen huisartsen er mee? Kwaliteitsinformatie Wat doen patiënten er mee? Wat doen huisartsen er mee? Anemone Bögels, directeur NFK Lisenka van Loon, senior projectleider NFK Gerda van der Weelen, senior-wetenschappelijk medewerker,

Nadere informatie

Patiëntenparticipatie in Diseasemanagement & Chronic Care Model. Margo Weerts

Patiëntenparticipatie in Diseasemanagement & Chronic Care Model. Margo Weerts Patiëntenparticipatie in Diseasemanagement & Chronic Care Model Margo Weerts De Hart&Vaatgroep De nieuwe organisatie van en voor mensen met een hart- of vaatziekte Ontstaan uit: - Vereniging van Vaatpatiënten

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Jolink

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Jolink Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Jolink Datum aanmaak rapport:18-04-2016 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 27-2-2016 tot 27-2-2016

Nadere informatie

Mammapoli. Poli chirurgie

Mammapoli. Poli chirurgie Mammapoli Poli chirurgie De mammapoli Inleiding U bent doorverwezen naar de mammapoli (mamma=borst) van het Diaconessenhuis Meppel, omdat u een verandering hebt bemerkt aan uw borst, bijvoorbeeld een zwelling,

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts:

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: 1 2 3 4 Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: 5 M.K. Kate (1107-2) 6 7 Datum aanmaak rapport:17-11-2016 8 9 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld

Nadere informatie

Ketenzorg patiëntgericht ontwikkelen in de regio

Ketenzorg patiëntgericht ontwikkelen in de regio Ketenzorg patiëntgericht ontwikkelen in de regio Land van Cuijk en Noord Limburg 18 juni 2009 Vilans Barend Voskuilen; b.voskuilen@pantein.nl; 0610671792 - gezonde burgers in een vitale regio - - mensgerichte

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Patiënten Informatie Map Maagkanker Deze map is eigendom van: Patiëntensticker Uw behandelend arts is: Bij bijzonderheden waarschuwen (contactpersoon): Naam:... Telefoonnummer:...

Nadere informatie

informatie over uw zorgpad borstkanker

informatie over uw zorgpad borstkanker informatie over uw zorgpad borstkanker Oncologisch Centrum Amsterdam Oncologisch Centrum Amsterdam is het grootste oncologisch samenwerkingsverband van Amsterdam, een initiatief van BovenIJ ziekenhuis,

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast is het gebruikelijk om in een jaarverslag de volgende aspecten op te nemen:

Inleiding. Daarnaast is het gebruikelijk om in een jaarverslag de volgende aspecten op te nemen: Inleiding Met een jaarverslag biedt de maatschap inzicht in de geboekte resultaten over het afgelopen jaar. Vaak wordt daarbij gereflecteerd op de doelstellingen die zijn opgenomen in het jaarplan van

Nadere informatie

UMC St Radboud. Mindfulness voor vrouwen met borstkanker

UMC St Radboud. Mindfulness voor vrouwen met borstkanker UMC St Radboud Mindfulness voor vrouwen met borstkanker Patiënteninformatie De diagnose borstkanker is ingrijpend en roept vaak veel emoties en reacties op, niet alleen bij uzelf maar ook bij uw naasten.

Nadere informatie

Bijlage 5 Verbeterscores

Bijlage 5 Verbeterscores Bijlage 5 Verbeterscores In deze bijlage wordt een overzicht gegeven van de gemiddelde belangscores, de percentages patiënten die negatieve ervaring rapporteerden en de resulterende verbeterscores. De

Nadere informatie

DE VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST MAAKT HET VERSCHIL!

DE VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST MAAKT HET VERSCHIL! DE VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST MAAKT HET VERSCHIL! Symposium Reinier van Arkel groep & Jeroen Bosch Ziekenhuis 1 september 2015 Welkom Inleiding voorzitters - Angela van Baalen MANP: verpleegkundig specialist

Nadere informatie

Polikliniek Plastische Chirurgie handchirurgie, reconstructieve en esthetische chirurgie

Polikliniek Plastische Chirurgie handchirurgie, reconstructieve en esthetische chirurgie Polikliniek Plastische Chirurgie handchirurgie, reconstructieve en esthetische chirurgie In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Plastische Chirurgie van het

Nadere informatie

Verpleegkundig oncologisch spreekuur

Verpleegkundig oncologisch spreekuur Oncologie Verpleegkundige spreekuren Verpleegkundig oncologisch spreekuur i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Het verpleegkundig oncologisch spreekuur is er voor mensen waarbij de diagnose

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F Dutch Surgical Colorectal Audit

N I E U W S B R I E F Dutch Surgical Colorectal Audit N I E U W S B R I E F Dutch Surgical Colorectal Audit In deze editie: Laatste nieuws DSCA congres Mijn DSCA voortaan wekelijks geactualiseerd Mijn DSCA levert percentage heroperaties Nodig de opblaas-darm

Nadere informatie

Nazorg bij kanker; de rol van de eerste lijn. Hans Nortier 24-01-2013

Nazorg bij kanker; de rol van de eerste lijn. Hans Nortier 24-01-2013 Nazorg bij kanker; de rol van de eerste lijn Hans Nortier Nazorg Nazorg is een essentieel onderdeel van individuele patiëntenzorg na behandeling voor kanker Nazorg behelst voorlichting, begeleiding, ingaan

Nadere informatie

Polikliniek familiaire tumoren. voor patiënten met familiaire belasting voor borst- en / of eierstokkanker

Polikliniek familiaire tumoren. voor patiënten met familiaire belasting voor borst- en / of eierstokkanker Polikliniek familiaire tumoren voor patiënten met familiaire belasting voor borst- en / of eierstokkanker Inleiding U bent doorverwezen naar de polikliniek familiaire tumoren van het UMC Utrecht, Cancer

Nadere informatie

Geen ziekenhuis, maar een medisch centrum waar iedereen terecht kan

Geen ziekenhuis, maar een medisch centrum waar iedereen terecht kan Gewoon goed! Geen ziekenhuis, maar een medisch centrum waar iedereen terecht kan Wie zijn wij? Wij zijn Máxima Medisch Centrum, ofwel afgekort: MMC. Het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant.

Nadere informatie

NBCA: Een eerste stap in de goede richting

NBCA: Een eerste stap in de goede richting NABON Breast Cancer Audit NBCA: Een eerste stap in de goede richting Prof. dr. Vivianne C.G. Tjan-Heijnen, voorzitter NABON en NBCA, hoogleraar Medische Oncologie, Maastricht Universitair Medisch Centrum

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen Datum aanmaak rapport:26-11-2015 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 31-10-2013 tot 10-4-2014

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: S.M. Schellekens (288-3)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: S.M. Schellekens (288-3) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: S.M. Schellekens (288-3) Datum aanmaak rapport:06-04-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 25-2-2017

Nadere informatie

Hoe zorgverzekeraars de kwaliteit van de zorg in beeld willen krijgen

Hoe zorgverzekeraars de kwaliteit van de zorg in beeld willen krijgen Hoe zorgverzekeraars de kwaliteit van de zorg in beeld willen krijgen? De kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg is over het algemeen (zeer) goed. In verschillende Europese ranglijsten scoort Nederland

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2015 Stichting Kanaleneiland GEZond!

Klanttevredenheidsonderzoek 2015 Stichting Kanaleneiland GEZond! Inleiding Stichting Kanaleneiland GEZond is in 2011 gestart met het traject Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken (ECB) in het kader van de GEZ contractering. De eerste drie jaar (2011-2014) is

Nadere informatie

KISZ-VRAGENLIJST KWALITEITS INVENTARISATIE EN SIGNALERING ZORGPROCESSEN

KISZ-VRAGENLIJST KWALITEITS INVENTARISATIE EN SIGNALERING ZORGPROCESSEN KISZ-VRAGENLIJST KWALITEITS INVENTARISATIE EN SIGNALERING ZORGPROCESSEN Ten behoeve van de visitatie van de Nederlandse Vereniging Voor Pathologie September 2005 Het gebruik van de KISZ-lijst door de maatschap

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Buckley

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Buckley Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Buckley Datum aanmaak rapport:20-05-2016 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 26-3-2016 tot 16-4-2016

Nadere informatie

O n c o l o g i s c h e f o l l o w - u p : k w a l i t e i t e n d o e l m a t i g h e i d g a a n h a n d i n h a n d

O n c o l o g i s c h e f o l l o w - u p : k w a l i t e i t e n d o e l m a t i g h e i d g a a n h a n d i n h a n d O n c o l o g i s c h e f o l l o w - u p : k w a l i t e i t e n d o e l m a t i g h e i d g a a n h a n d i n h a n d P I C A, 1 2 n o v e m b e r 2015 1 D i s c l o s u r e b e l a n g e n s p r e k

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Hodes en van Beek ARGO BV 2015 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Huisartsenpraktijk Hodes en van Beek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

Zorgpaden: wat, waarom en hoe

Zorgpaden: wat, waarom en hoe V i a B e e l d K o p t e k s t 1 1 8 oktober 2014 Zorgpaden: wat, waarom en hoe Jolanda van Hoeve, adviseur IKNL Wat zijn zorgpaden? Zorgpaden: terminologie Termen: zorgpaden, zorgstraten, zorgprogramma

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

pagina 2 van 11 Als ik iets niet begrijp, dan voel ik mij vrij om vragen te stellen aan mijn zorgverlener(s). In een zorginstelling moet ik er zelf oo

pagina 2 van 11 Als ik iets niet begrijp, dan voel ik mij vrij om vragen te stellen aan mijn zorgverlener(s). In een zorginstelling moet ik er zelf oo pagina 1 van 11 Vragenlijst Veilige Zorg Invullen namens: NPCF - Nanda Beck Tekstgrootte: A A A Veiligheid in de gezondheidszorg Als patiënt moet u er op kunnen vertrouwen dat de zorg veilig is. Veiligheid

Nadere informatie

87,6 (bevolkingsonderzoek, inentingen) Voor het uitleg geven over wat de bedoeling is van onderzoeken en

87,6 (bevolkingsonderzoek, inentingen) Voor het uitleg geven over wat de bedoeling is van onderzoeken en Uitkomst Patiëntenoordeel Huisarts GezondheidsCentrum Beverwaard Onderstaande vragenlijst weerspiegelt de prioriteiten van patiënten en huisartsen, is gevalideerd en toepasbaar gebleken. De uitkomst is

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Patiënten Informatie Map Kanker in/bij de alvleesklier Deze map is eigendom van: Patiëntensticker Uw behandelend arts is: Bij bijzonderheden waarschuwen (contactpersoon): Naam:...

Nadere informatie

Mammapolikliniek. Algemene informatie

Mammapolikliniek. Algemene informatie Mammapolikliniek Algemene informatie 1 Poli chirurgie Tel. 0591-69 14 00, keuze 3 2 De mammapoli Uw huisarts heeft u doorverwezen naar het Scheper Ziekenhuis om een afwijking in uw borst te laten onderzoeken.

Nadere informatie

De vaatverpleegkundige

De vaatverpleegkundige De vaatverpleegkundige Het Lievensberg ziekenhuis heeft een vaatpoli om patiënten met een aandoening aan de bloedvaten optimale zorg te kunnen bieden. De vaatverpleegkundigen spelen een belangrijke rol

Nadere informatie

Bossche Samenscholingsdagen MAMMACARCINOOM 2.0

Bossche Samenscholingsdagen MAMMACARCINOOM 2.0 Bossche Samenscholingsdagen MAMMACARCINOOM 2.0 3-10-2014 Dr. M. (Maud) Bessems Chirurg-oncoloog JBZ Malaga DOELSTELLING Update van de huidige standaard in zorg rondom het mammacarcinoom Sneak preview in

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: J.E. Peerdeman-van Putten (2228-7)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: J.E. Peerdeman-van Putten (2228-7) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: J.E. Peerdeman-van Putten (2228-7) Datum aanmaak rapport:28-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld

Nadere informatie

Onderzoek naar een borstafwijking

Onderzoek naar een borstafwijking Onderzoek naar een borstafwijking Inleiding Uw huisarts heeft u verwezen naar de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in verband met een afwijking in uw borst. Het kan ook zijn dat u via het bevolkingsonderzoek

Nadere informatie

Patiënten oordeel huisarts, feedback van de patiënten enquêtes: Poels. Datum aanmaak rapport:

Patiënten oordeel huisarts, feedback van de patiënten enquêtes: Poels. Datum aanmaak rapport: Patiënten oordeel huisarts, feedback van de patiënten enquêtes: Poels Datum aanmaak rapport:28-04-2015 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Patiënten oordeel De Europep patiënten oordeel vragenlijst

Nadere informatie

Borstkanker. Borstcentrum Máxima locatie Eindhoven

Borstkanker. Borstcentrum Máxima locatie Eindhoven Borstkanker Borstcentrum Máxima locatie Eindhoven Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Vóór het dertigste jaar is borstkanker zeldzaam, maar met het stijgen van de leeftijd

Nadere informatie

Bezoek aan het spreekuur Orthopedie. Orthopedie

Bezoek aan het spreekuur Orthopedie. Orthopedie Bezoek aan het spreekuur Inleiding U bent door uw huisarts doorverwezen om een orthopedisch chirurg te bezoeken. In deze folder vindt u meer informatie over de gang van zaken rondom uw bezoek aan het spreekuur.

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. In Woerden

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. In Woerden Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie In Woerden Inleiding Binnenkort heeft u een afspraak op de polikliniek Orthopedie van de Sint Maartenskliniek in Woerden. In deze folder leest u informatie

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING Om in aanmerking te komen voor Oncologische Nazorg dient u het aanmeldingsformulier invullen en binnen drie weken retourneren

Nadere informatie

Borstkanker. Borstcentrum Máxima is gevestigd op locatie Eindhoven

Borstkanker. Borstcentrum Máxima is gevestigd op locatie Eindhoven Borstkanker Borstcentrum Máxima is gevestigd op locatie Eindhoven Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Vóór het dertigste jaar is borstkanker zeldzaam, maar met het stijgen

Nadere informatie

RESULTATEN NATIONALE PIJNMETING: PIJNPATIENTEN SIGNALEREN ERNSTIG GEBREK AAN ERKENNING EN GOEDE ZORG

RESULTATEN NATIONALE PIJNMETING: PIJNPATIENTEN SIGNALEREN ERNSTIG GEBREK AAN ERKENNING EN GOEDE ZORG Verslag bijeenkomst 21 januari 2011 Erasmus MC RESULTATEN NATIONALE PIJNMETING: PIJNPATIENTEN SIGNALEREN ERNSTIG GEBREK AAN ERKENNING EN GOEDE ZORG Partners Mijnpijn.nl vinden dat chronische pijn prioriteit

Nadere informatie

VERKORT JAARDOCUMENT 2011

VERKORT JAARDOCUMENT 2011 Voorwoord VERKORT JAARDOCUMENT 2011 Patiënt als partner Ziekenhuis van en voor de regio Samenwerken in de Coöperatie Kerngegevens Verantwoordelijke medewerker Financiën Voorwoord Afgelopen jaar vonden

Nadere informatie

Psychosociale oncologische zorg. Afstemming en communicatie tussen eerste- en tweedelijn

Psychosociale oncologische zorg. Afstemming en communicatie tussen eerste- en tweedelijn Psychosociale oncologische zorg Afstemming en communicatie tussen eerste- en tweedelijn Psychosociale oncologische zorg binnen het st. Anna Ziekenhuis en de eerste lijn Input huidig procesverloop: Doorlopen

Nadere informatie

Het A12 Oncologisch Centrum: op weg naar value based healthcare. Stefan Kroese Divisiemanager MCH & Manager A12 Oncologisch Centrum 12 december 2013

Het A12 Oncologisch Centrum: op weg naar value based healthcare. Stefan Kroese Divisiemanager MCH & Manager A12 Oncologisch Centrum 12 december 2013 Het A12 Oncologisch Centrum: op weg naar value based healthcare Stefan Kroese Divisiemanager MCH & Manager A12 Oncologisch Centrum 12 december 2013 Start 5 jaar geleden 4 besturen 4 stafbesturen maandelijkse

Nadere informatie

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC?

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015 Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? Gemiddeld 5 x Vind u dat u altijd door een arts geholpen

Nadere informatie

Sneldiagnostiek in de oncologische zorg

Sneldiagnostiek in de oncologische zorg Sneldiagnostiek in de oncologische zorg Tessa Bouwhuis, MSc en Martina Hoever, BSc 1 Inhoud presentatie Opdrachtformulering project sneldiagnostiek Werkwijze opzetten sneldiagnostiek Shared resources Uitwerking

Nadere informatie