ANALYSE MENTAAL KAPITAAL. Energie en veerkracht verankeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ANALYSE MENTAAL KAPITAAL. Energie en veerkracht verankeren"

Transcriptie

1 ANALYSE MENTAAL KAPITAAL Energie en veerkracht verankeren

2 WAAROM investeren!? Bevlogen medewerkers zijn gemiddeld 2,69 dagen per jaar ziek. Niet-bevlogen medewerkers zijn gemiddeld 6,19 dagen per jaar ziek. Organisaties met veel bevlogen medewerkers genereren 6% meer netto winst dan organisaties met niet of gemiddeld bevlogen medewerkers. Organisaties met bevlogen medewerkers hebben 12% meer tevreden klanten dan organisaties met niet of gemiddeld bevlogen medewerkers. Bevlogen medewerkers zijn energieker, gelukkiger, meer toegewijd, vaker in de flow en zijn mentaal en fysiek gezonder. Bevlogen medewerkers zijn tot 20% productiever. Medewerkers met een burn-out zijn gemiddeld 246 dagen afwezig van het werk. Maar de bevlogenheid in onze organisaties is helaas nog erg laag: onderzoeksbureau Gallup toonde dat slechts 12% van de Belgische medewerkers bevlogen is.

3 WAAROM investeren!? 1 è 2,2 In een recent rapport beschreef Eurogip dat elke Euro gespendeerd aan preventie er 2,2 oplevert, per jaar en per medewerker. Voor preventie van mentale uitdagingen ligt de ratio nog veel gunstiger. Hoog tijd dus om als organisatie zeer preventief te handelen: focus hierbij niet zozeer op je stressvolle uitdagingen, maar ga na welke energiegevers er in je bedrijf aanwezig zijn. Op basis van medewerkersfeedback kan je in kaart brengen hoe bevlogen en betrokken je medewerkers zijn en via welke kanalen je dit kan bevorderen. Verwacht van Better Minds at Work een aanpak die positief gestemd is en medewerkers prikkelt om zelf hun energiegevers proactief op te zoeken. Zo krijgt je bedrijf een extra injectie aan bevlogenheid en mentaal kapitaal!

4 ANALYSE Mentaal Kapitaal Het inwinnen van feedback bij medewerkers levert je organisatie veel op. Medewerkersfeedback geeft je een beeld van de werkbeleving binnen de organisatie en reikt verbetersuggesties van op de werkvloer aan. Je komt erachter waar medewerkers energie van krijgen en wat hen energie kost. Waar zij gemotiveerd van raken, net dat stapje extra door zetten en waardoor zij de fun in hun werk verliezen. Op basis van deze informatie stellen we een actieplan op, zodat medewerkers beter in staat zijn hun werk te doen. Zij kunnen nu efficiënter, productiever en met meer energie hun taken vervullen. Ze gaan meer bevlogen en betrokken aan het werk.

5 Vanuit onze best-practice en vanuit de wetenschap stellen wij een analyse voor met twee focusgebieden: + Psychosociale belasting op de werkvloeren (stressoren) + Intrinsieke motivatie, bevlogenheid & engagement (energiebronnen) Door niet enkel te concentreren op wat ontbreekt er maar tegelijk op wat geeft energie mikken we op versterking van het engagement van je medewerkers. Deze analyse wordt op maat gemaakt voor jouw organisatie. De bevraging wordt samengesteld op basis van het wettelijk kader en Europese richtlijnen, onze best practice, jullie specifieke vragen rondom stress, energiebronnen en absenteïsme. Als output is er een heldere presentatie en rapportage met analyse-resultaten, telkens voorzien van cijfers, grafieken en verklarende tekst. De resultaten van deze analyse geven een duidelijk inzicht in de stressoren en energiebronnen in het bedrijf. In de rapportage kan dit worden opgesplitst voor relevante teams/units/functies, op basis van jullie op voorhand aangegeven voorkeuren. De resultaten van de analyse leiden tot een actieplan waarbij zowel stressoren als energiebronnen worden aangepakt. Het is aanleiding voor een beleid waarin proactieve acties en maatregelen op een positieve en duurzame wijze worden vorm gegeven en verankerd binnen de organisatie.

6 ROADMAP ANALYSE 1.Afstemming & ontwikkeling analyse Tijdens onze eerste meeting bereiden we de analyse voor. Bij deze meeting is een aantal relevante sleutelfiguren aanwezig (bijv. management, HR, preventie): zij zullen de werkgroep vormen tijdens het project. Met deze werkgroep gaan we na welke stressoren en energiebronnen er aanwezig zijn in je bedrijf. We bespreken of we in bepaalde afdelingen/teams extra variabelen meten. Bovendien horen we dan ook graag indien er specifieke verwachtingen voor rapportage/actieplan zijn. 2. Communicatie & organisatie De communicatie rondom de enquête is cruciaal voor het slagen van de analyse. Wanneer dit op een positieve wijze gaat leven bij de medewerkers, is de kans op een hoge respons veel groter. Alle zorgen rondom anonimiteit dienen op voorhand te worden geadresseerd. Better Minds at Work kan in overleg met de werkgroep de gehele communicatie verzorgen en dit 1 tot 2 weken voorafgaand aan de enquête.

7 ROADMAP ANALYSE 3. Uitvoeren enquête De enquête wordt via verspreid. Medewerkers ontvangen een individuele inlogcode en via ons online systeem kunnen zij de enquête invullen. Tijdens deze periode van 3 weken ontvangen medewerkers na 2 weken een reminder om de enquête alsnog in te vullen. Eventueel worden ook ambassadeurs in het bedrijf aangewezen die hun collega s kunnen motiveren om deel te nemen aan de enquête. 4. Verwerking gegevens Better Minds at Work voorziet een analyse en rapportage. Doorgaans duurt deze periode maximaal 2 weken, afhankelijk van eventuele specifieke vragen van de werkgroep. Op een heldere en statistisch begrijpelijke wijze geven wij het rapport vorm.

8 Verwacht een rapportage die begrijpelijk en behapbaar is en die aanzet tot actie!

9 ROADMAP ANALYSE 5. Bespreking rapportage (in werkgroep management team gehele team) Tijdens een meeting in je bedrijf koppelen we de resultaten terug. Better Minds at Work geeft een presentatie van de belangrijkste bevindingen en alle leden van de werkgroep (en eventueel leidinggevenden van het team) ontvangen een digitale rapportage. Welke stressoren hebben prioriteit? Welke energiebronnen kunnen er worden gestimuleerd? Wat zijn mogelijke quick wins en welke aspecten worden op lange termijn duurzaam aangepakt? We bespreken samen onze eerste aanbevelingen. Er kan ook een bijkomende presentatie plaatsvinden tijdens een workshop voor het betreffende team. In het team kunnen we dan de resultaten uitleggen en een actieplan co-creëren. 6. Consultancy actieplan (optioneel) Op basis van de resultaten van de analyse en de eerste aanbevelingen, werken we een concreet actieplan uit ter implementatie van de specifieke aanbevelingen, mogelijks ingebed in de HR processen van je bedrijf. Dit actieplan komt tot stand na een strategische workshop met de verschillende stakeholders. Samen met het actieplan kunnen we tevens specifieke acties, workshops, trainingen en coaching voorstellen. Deze worden voor je bedrijf op maat gemaakt opdat de stressoren en energiebronnen doeltreffend worden aangepakt.

10 Co-creatie ACTIEPLAN Om aan de slag te gaan met de resultaten van de Analyse raden we aan om in teamverband de stressoren en energiegevers te bespreken. Onze consultant informeert en prikkelt de teamleden om samen een actieplan te ontwikkelen. Deze meeting neemt doorgaans 4 uur in beslag. #teamwork

11 DOEL Het team bedenkt en ontwerpt zelf verbeteracties naar aanleiding van de Analyse Mentaal Kapitaal. Zo verhogen we ownership en engagement ten opzichte van deze acties. INHOUD + Toelichting Analyse resultaten + We geven een concreet en helder overzicht van de Analyse aan de hand van een flip. We creëren zo inzicht en reiken een samenvatting aan die voor iedereen behapbaar is. DUIDING + We verduidelijken terminologie en interpretatie van resultaten + We vermijden veronderstellingen, misverstanden en interpretaties + We moedigen het team aan vragen te stellen om alles helder te hebben. EFFECTIEVE WORKSHOP + Deelnemers maken een eerlijke evaluatie: over zichzelf als individu en over zichzelf in het team. Hoe veerkrachtig sta ik in het leven en in mijn job? Wat is mijn bijdrage aan het team? Hoe kan ik dit verbeteren? + We dagen deelnemers uit door middel van brainstorm oefeningen. Het doel is acties kiezen en vorm geven die bijdragen aan het versterken van veerkracht in het team. + Als ondersteuning bespreken we copingstrategiën, cirkel van invloed,... + We ronden de workshop af met een charter.

12 Resultaten per INDIVIDU Naast de teamrapportage is het mogelijk om elke medewerker zijn/haar individuele resultaten te en. Dit individuele rapport bevat enkele belangrijke resultaten alsook aanbevelingen tot actie. Doorgaans sturen we dit de dag na de workshop. Medewerkers die klachten ervaren kunnen ons contacteren voor een gesprek (in persoon/skype) waarin we feedback geven op zijn/haar resultaat. We verwijzen vervolgens naar de juiste personen/acties.

13 SAMENVATTEND We starten met een werkgroep met enkele sleutelfiguren (HR, preventie, ). We bespreken de specifieke inhoud van de Analyse. Deze werkgroep geeft aan welk team er getest moet worden. Na contact met leidinggevende van dat team, ontvangen teamleden via ons uitnodiging om deel te nemen. Wij presenteren resultaten aan werkgroep (en leidinggevenden). Vervolgens geven we een workshop aan het team waarbij we een actieplan co-creëren. Indien gewenst ontvangen medewerkers daags erna een individuele rapportage. Op jouw vraag houden wij graag de vinger aan de pols met tussentijdse korte metingen.

14 KostPRIJS + Contacteer ons voor een offerte op maat. + KMO s kunnen een subsidie tot 40% ontvangen via de KMO Portefeuille Advies.

15 WAAROM + Verwacht evidence-based technieken. + Verwacht interactie. Veel interactie. + Verwacht authenticiteit. + Verwacht ervaringsgericht leren. + Verwacht fun. + Verwacht uitdagingen en tips & tricks. + Verwacht zeer ervaren professionals. + Verwacht een positieve mindset. + Verwacht inspiratie. + Verwacht verbinding. + Verwacht interesse. + Verwacht wendbaarheid. + Verwacht een partnership: we laten pas los wanneer we duurzame verankering zien. + Verwacht energie!!

16 WAAROM ANALYSE MENTAAL KAPITAAL? + Verwacht een analyse die je heldere inzichten geeft + Verwacht een breinvriendelijke rapportage met duidelijke aanknopingspunten tot actie + Verwacht zowel acties op korte termijn (quick wins) als duurzame acties + Verwacht een wetenschappelijke onderbouwing + Verwacht een vinger aan de pols + Verwacht een analyse die meegroeit met je organisatie + Verwacht inzicht in variabelen die er echt toe doen. + Verwacht acties in je teams + Verwacht eigenaarschap van je medewerkers + Verwacht een analyse die beantwoordt aan het wettelijk kader van burn-out preventie.

17 ANALYSE MENTAAL KAPITAAL deelnemers getest in twee jaar + Nederlands, Frans en Engels + tientallen actieplannen + interactieve groepsessies + coaching van tientallen medewerkers Christel Ruttens, HR Manager Estée Lauder Bij Estée Lauder hebben we de Analyse Mentaal Kapitaal uitgevoerd bij onze medewerkers in België. Met een leuke videofilm werden onze medewerkers geprikkeld om deel te nemen en hun antwoorden gaven ons een zeer goede inkijk in wat hen energie oplevert en welke stressoren ze ervaren op de werkvloer. Bovendien kregen we een precies beeld van aanwezige burn-out klachten en van welke teams bevlogen aan de slag zijn. De aanpak van het Better Minds at Work team is no-nonsens, meedenkend en geconnecteerd. Ze hebben hun voeten op de grond, bezitten veel expertise en weten hoe veerkracht, agility en passie over te brengen. Inmiddels zijn ze een deel geworden van de organisatie en komen er creatieve initiatieven uit hun koker! Echt een aanrader wanneer je je organisatie veerkrachtig wilt maken!

18 Telefoon: Office Manager: An Verheyen:

Analyse Mentaal Kapitaal. Stimuleren van energie en veerkracht als antwoord op stress en burn-out in uw organisatie

Analyse Mentaal Kapitaal. Stimuleren van energie en veerkracht als antwoord op stress en burn-out in uw organisatie Analyse Mentaal Kapitaal Stimuleren van energie en veerkracht als antwoord op stress en burn-out in uw organisatie De analyse die Better Minds at Work heeft gemaakt werd vertaald in een concreet actieplan.

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE Stress en burn-out: voedingsbodem voor verzuim 4 Stress in cijfers: een harde realiteit 6 Onze aanpak 8 STAP 1 / Scan 10 STAP 2 / Advies 11 STAP 3 / Actie 12 Uitbreiding naar

Nadere informatie

Voor mentaal fitte werknemers

Voor mentaal fitte werknemers Voor mentaal fitte werknemers Welkom Wij geloven in een wereld waarin iedereen zelf de regie heeft over zijn of haar mentale welzijn. We bieden medewerkers de handvatten om weerbaar te worden en de eigen

Nadere informatie

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE Stress en burn-out: voedingsbodem voor verzuim 4 Stress in cijfers: een harde realiteit 6 Onze aanpak 8 STAP 1 / Scan 10 STAP 2 / Advies 11 STAP 3 / Actie 12 Uitbreiding naar

Nadere informatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Workshop Vitaliteit Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Vitaliteit staat steeds vaker bij bedrijven op de prioriteitenlijst. En terecht, vitale medewerkers zijn onder andere

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Daarom staat duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Work Engagement Scan

Work Engagement Scan Voorbeeld Groepsoverzicht 1 Work Engagement Scan Organisatie Y PiCompany BV T 030 20 40 800 E info@picompany.nl Over de Work Engagement Scan 2 Weten hoe bevlogen mensen zijn Bevlogen werknemers presteren

Nadere informatie

Energie, veerkracht en geluk verankeren bij jezelf en je organisatie

Energie, veerkracht en geluk verankeren bij jezelf en je organisatie de mentaal kapitalist Energie, veerkracht en geluk verankeren bij jezelf en je organisatie VKW Limburg en Better Minds at Work organiseren een traject voor eindbeslissers om het mentaal kapitaal van jezelf

Nadere informatie

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity Randstad Diversity voor een succesvol diversiteitsbeleid www.randstad.be/diversity inhoud Randstad en diversiteit Wat is diversiteit? Waarom diversiteit? Onze dienstverlening Coaching 22 Consulting onze

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

de Belangrijkste Tekening ter Wereld

de Belangrijkste Tekening ter Wereld de Belangrijkste Tekening ter Wereld Karl Mor+er Crea+ef Expert ThinkBuzan Licensed Instructor Accredited Gebaseerd op : The Most Important Graph in the World Tony Buzan # de Belangrijkste Tekening ter

Nadere informatie

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE EINDMETING Voorbeeldteam Aantal deelnemers: 8 15-11-2015

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE EINDMETING Voorbeeldteam Aantal deelnemers: 8 15-11-2015 Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE EINDMETING Voorbeeldteam Aantal deelnemers: 8 15-11-2015 1 Dit rapport geeft een overzicht op groepsniveau van hun bevlogenheid, energie- en stressbronnen en de gemiddelde

Nadere informatie

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS Hoe vatbaar zijn beeldschermwerkers voor verzuim? 4 Vergrijzing, katalysator voor verzuim 6 Onze kijk en aanpak 8 In 3 stappen naar werkbaar welzijn voor beeldschermwerkers

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID. Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers

MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID. Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers INHOUD Wie is BeLife? Menukaart Prijslijst Extra informatie OVER BELIFE BeLife is een organisatie die zijn passie

Nadere informatie

Verhoog het engagement en de tevredenheid bij uw medewerkers. 25 April 2017 Bijblijfsessie VDAB

Verhoog het engagement en de tevredenheid bij uw medewerkers. 25 April 2017 Bijblijfsessie VDAB Verhoog het engagement en de tevredenheid bij uw medewerkers 25 April 2017 Bijblijfsessie VDAB Social Profit binnen SD Worx (België) WN WG SOCIAL PROFIT 173.556/mnd 3.985/mnd Zorg- en Welzijnssector 150.592

Nadere informatie

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE Voorbeeldteam Aantal deelnemers:

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE Voorbeeldteam Aantal deelnemers: Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE Voorbeeldteam Aantal deelnemers: 8 24-8-2015 1 Dit rapport geeft een overzicht op groepsniveau van hun bevlogenheid, energie- en stressbronnen en de gemiddelde werkenergiebalans.

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSAANBOD WERKGEBONDEN STRESS EN BURN-OUT. Hoe stressoren en energiebronnen duurzaam aanpakken bij de Vlaamse overheid

ONDERSTEUNINGSAANBOD WERKGEBONDEN STRESS EN BURN-OUT. Hoe stressoren en energiebronnen duurzaam aanpakken bij de Vlaamse overheid ONDERSTEUNINGSAANBOD WERKGEBONDEN STRESS EN BURN-OUT Hoe stressoren en energiebronnen duurzaam aanpakken bij de Vlaamse overheid Hieronder geven we kort weer welke initiatieven er zijn. Uiteraard kunnen

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medeers zich niet alleen beter voelen, maar ook productiever

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid WeShareTalent injectie gestimuleerd door ESF subsidie Een gezonde impuls voor 2016 ESF subsidie biedt bedrijven de mogelijkheid om hun mensen productief, gemotiveerd en gezond aan

Nadere informatie

Welkom! Wat gaan we met jullie delen?

Welkom! Wat gaan we met jullie delen? Mark Hut, 10 juni 2016 Welkom! Wat gaan we met jullie delen? Werkgeluk bij Zayaz: aanleiding Doel, achtergrond, output van de methode Uitrol in organisatie: projectgroep aan de slag Proces interne afstemming

Nadere informatie

Online scan om inzicht te krijgen in je duurzame inzetbaarheid en zelf actie te ondernemen!

Online scan om inzicht te krijgen in je duurzame inzetbaarheid en zelf actie te ondernemen! Online scan om inzicht te krijgen in je duurzame inzetbaarheid en zelf actie te ondernemen! Welkom! Vandaag 1. Wat vooraf ging! 2. Toelichting scan 3. (S)ken jezelf! 4. Eerste ervaringen pilots interview

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

Succescirkel van Werkgeluk

Succescirkel van Werkgeluk Succescirkel van Werkgeluk Ken jezelf en je succesfactoren! Zodat je je eigen werkgeluk en dat van anderen positief kunt beïnvloeden www.kristadewolff.nl Over Goed dat je het ebook hebt gedownload. Wat

Nadere informatie

Vitaal Leiderschap. Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie? T: +31 (0) E:

Vitaal Leiderschap. Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie?  T: +31 (0) E: Vitaal Leiderschap Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie? www.charlygreen.nl T: +31 (0)88 73 055 59 E: info@charlygreen.nl Vitaliteit borgen in het DNA via leiderschap Op welke

Nadere informatie

JE BOEKT RESULTAAT ALS IEDEREEN ER STAAT. Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk

JE BOEKT RESULTAAT ALS IEDEREEN ER STAAT. Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk JE BOEKT RESULTAAT ALS IEDEREEN ER STAAT Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk Een wereld in volle beweging 4 Mensura helpt u meetbare resultaten te behalen 6 Mensura in cijfers

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PLANNING

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PLANNING FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PLANNING Doel : Het doel van deze functiebeschrijving is je een zo concreet mogelijk inzicht te geven in de aard van deze functie, waarvoor je interesse

Nadere informatie

RIE als prestatieverhogend instrument. Workshop Arbocongres 2 juni 2016 Jolanda Willems Maaikelien Wijma

RIE als prestatieverhogend instrument. Workshop Arbocongres 2 juni 2016 Jolanda Willems Maaikelien Wijma RIE als prestatieverhogend instrument Workshop Arbocongres 2 juni 2016 Jolanda Willems Maaikelien Wijma Opening Hoe tevreden ben jij over de RI&E in jouw organisatie Geef een cijfer van 1 tot 10 en licht

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medeers zich niet alleen beter voelen, maar ook productiever

Nadere informatie

WELKOM. Ann Van Acker. Jean-Paul Nauwelaers

WELKOM. Ann Van Acker. Jean-Paul Nauwelaers WELKOM Ann Van Acker JANSSEN Pharma Senior Principal Expert Psychosociaal Welzijn Interne Preventie Adviseur Psychosociaal Welzijn Jean-Paul Nauwelaers STANWICK Partner/ Senior Consultant 1 RAPSY Risicoanalyse

Nadere informatie

Uitleg bij de resultaten. Kleuring in de rapportage. Resultaat & Actie

Uitleg bij de resultaten. Kleuring in de rapportage. Resultaat & Actie Uitleg bij de resultaten Het onderzoek geeft inzicht in de organisatie, vanuit het perspectief van diegenen die daar het meeste over kunnen vertellen: jullie eigen medewerkers. Daarnaast biedt het onderzoek

Nadere informatie

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity Randstad Diversity voor een succesvol diversiteitsbeleid www.randstad.be/diversity inhoud Randstad en diversiteit Wat is diversiteit? Waarom diversiteit? Onze dienstverlening Coaching 22 Consulting onze

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING ALLROUND ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

FUNCTIEBESCHRIJVING ALLROUND ADMINISTRATIEF MEDEWERKER FUNCTIEBESCHRIJVING ALLROUND ADMINISTRATIEF MEDEWERKER Doel : Het doel van deze functiebeschrijving is je een zo concreet mogelijk inzicht te geven in de aard van deze functie, waarvoor je interesse getoond

Nadere informatie

Ratio versus onderstroom Cyril Litjens

Ratio versus onderstroom Cyril Litjens Ratio versus onderstroom Cyril Litjens Facts PsychoSocialeArbeidsbelasting 1. Psychische klachten, 2. Overspannenheid en/of een burn-out, 3. Vermoeidheid 4. Concentratieproblemen Verhoogde betrokkenheid

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

MEDEWERKERSONDERZOEK 2017

MEDEWERKERSONDERZOEK 2017 MEDEWERKERSONDERZOEK 2017 STICHTING IKPOB RAPPORTAGE Beste lezer, Voor u ligt de rapportage van het medewerkersonderzoek binnen het openbaar bestuur. De resultaten in deze rapportage zijn gebaseerd op

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Vitaliteit & Presteren Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties screening mentaal fysiek talent team Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Je wilt

Nadere informatie

Arbeidsorganisatie en personeelsbeschikbaarheid

Arbeidsorganisatie en personeelsbeschikbaarheid Arbeidsorganisatie en personeelsbeschikbaarheid Onderzoekers: dr. Sophie Op de Beeck, dr. Eva Platteau en dr. Jolien Vanschoenwinkel Promotor: prof. dr. Annie Hondeghem Werkprogramma Arbeidsorganisatie

Nadere informatie

HRM Monitor. te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek. tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als

HRM Monitor. te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek. tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als HRM Monitor te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als - bevlogenheid - - transformationeel leiderschap - - talent- en persoonlijkheidsonderzoek

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

VITALITEITSTRAININGEN

VITALITEITSTRAININGEN VITALITEITSTRAININGEN DOEL VAN TRAINEN Het doel van de training is het faciliteren van bewustwording, het stimuleren van persoonlijk leiderschap en gedragsverandering. Een training is altijd interactief

Nadere informatie

+ Workshop: Re-integratie na

+ Workshop: Re-integratie na Primaire preventie Secundaire preventie Tertiaire preventie + Inspiratiesessie Mentaal Kapitaal: + Training: veerkrachtig communiceren (V) + Training: Leiding geven aan team dat onder druk staat (V) Leidinggevende

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN IK WIL MENSEN IN BEWEGING BRENGEN HANNEKE MOUW Ik stel me graag aan je voor Ik ben geboren in 1970. Ik vind vertrouwen, authenticiteit en

Nadere informatie

Multidisciplinaire aanpak RI&E helpt beroepsziekten te voorkomen. Congres voor arbeidshygiëne 13 april 2017 Maaikelien Wijma

Multidisciplinaire aanpak RI&E helpt beroepsziekten te voorkomen. Congres voor arbeidshygiëne 13 april 2017 Maaikelien Wijma Multidisciplinaire aanpak RI&E helpt beroepsziekten te voorkomen Congres voor arbeidshygiëne 13 april 2017 Maaikelien Wijma Opening Ervaringen met co-creatie bij de RI&E? Met disciplines Met de klant Multidisciplinair

Nadere informatie

Wij helpen medewerkers en organisaties (financieel) gezonder te worden.

Wij helpen medewerkers en organisaties (financieel) gezonder te worden. Wij helpen medewerkers en organisaties (financieel) gezonder te worden. Inhoudsopgave Contact 3 Gezonder Nederland 4 Kennisgebieden 5 Werkwijze 6 Cijfers 8 Resultaten 9 Contact Yentl Westerbaan Leefstijlcoach

Nadere informatie

Training Vitaliteit. Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht

Training Vitaliteit. Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Training Vitaliteit Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Je hebt voldoende beweging, je eet gezond en je zorgt dat je op tijd je rust en ontspanning neemt. Kortom, je zit lekker in je vel. In één

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Workshop Teambuilding Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Als team werk je aan een gezamenlijk doel, daarnaast heeft iedereen zijn eigen specifieke werkzaamheden en persoonlijke doelen. Bovendien

Nadere informatie

Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid

Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid Active Living B.V. Delta 40 6825 MS Arnhem 026-7410410 Vragenlijst Mentale Vitaliteit De vragenlijst Mentale Vitaliteit, ofwel Quickscan

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

MEDEWERKERSONDERZOEK 2018

MEDEWERKERSONDERZOEK 2018 MEDEWERKERSONDERZOEK NIEUW WOELWIJCK RAPPORTAGE Beste lezer, Voor u ligt de rapportage van het Medewerkersonderzoek binnen Nieuw Woelwijck, als aanvulling op de online dashboard rapportage. NIEUW WOELWIJCK

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

Organisatiekracht. Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht

Organisatiekracht. Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf Een heldere koers met werkende oplossingen Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is niet alleen een verplicht HR instrument of een keuring, maar het is een concrete

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Training Stressmanagement, veerkrachtig omgaan met werkdruk Een burn-out en overspannenheid zijn aandoeningen die grotendeels worden veroorzaakt door grote mate van stress op

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Afwezig? Naar wie schuift u de Zwarte Piet door?

Afwezig? Naar wie schuift u de Zwarte Piet door? Afwezig? Naar wie schuift u de Zwarte Piet door? 5 december 2013 Emilie Dequeker +32 479 66 04 66 emilie.dequeker@securex.be Guy Verbrugghe +32 477 79 50 43 guy.verbrugghe@securex.be Frederik Librecht

Nadere informatie

Behandeling van burn-out

Behandeling van burn-out Behandeling van burn-out The Human Link Marieke Impens Burnout assesment tool: 20 maart 2019 The Human Link Gedragstherapeutisch expertisecentrum: Stress Nadruk op PREVENTIE op niveau van organisaties,

Nadere informatie

MYMINDWORKS Quick Scan

MYMINDWORKS Quick Scan MYMINDWORKS Quick Scan MINDWORKS QUICK SCAN MEET DE MENTALE GEZONDHEID VAN JE MEDEWERKER, TEAM EN ORGANISATIE De MindWorks Quick Scan meet de mentale gezondheid van je medewerkers, je team en organisatie.

Nadere informatie

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Creatief denken Creatief denken, vergroot je oplossend vermogen Hoe creatief ben jij? Hoe creatief is jouw organisatie? Creativiteit is het creëren van iets nieuws dat nuttig en verrassend is.

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

7-stappen plan voor een duurzaam Work Life Balance beleid

7-stappen plan voor een duurzaam Work Life Balance beleid Work-Life-Balance programma s moeten deel uitmaken van het algemeen HR-beleid. Wetgeving inzake veiligheid en gezondheid en kan een basis bieden bij het opstellen van een programma. Om te kunnen voldoen

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar ook

Nadere informatie

HOE BOUWEN AAN EEN BURN-OUTPROOF ORGANISATIE? STUDIEDAG BAT IDEWE Hilde De Man -20 maart 2019

HOE BOUWEN AAN EEN BURN-OUTPROOF ORGANISATIE? STUDIEDAG BAT IDEWE Hilde De Man -20 maart 2019 HOE BOUWEN AAN EEN BURN-OUTPROOF ORGANISATIE? STUDIEDAG BAT IDEWE Hilde De Man -20 maart 2019 1 HOE BOUWEN AAN EEN BURN-OUT PROOF ORGANISATIE? 4 FASEN-BELEID 2 HOE BOUWEN AAN EEN BURN-OUT PROOF ORGANISATIE?

Nadere informatie

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Startende manager Startende manager, vol zelfvertrouwen leidinggeven Je staat op het punt om leidinggevende te worden, of misschien ben je het net geworden? Heb je de intentie om binnenkort de

Nadere informatie

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus E-book De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus Inleiding Door Stefan op de Woerd Waarschijnlijk herken je het beeld dat er bij veel organisaties aan het begin van het jaar afspraken worden gemaakt

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Het vermogen van werknemers om gezond, plezierig en productief te werken, gedurende hun hele arbeidsleven. Het gaat met andere woorden om gezondheid, vakmanschap, motivatie, werk-privé

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

HAAL VERZUIM WEG VAN UW WERKVLOER. Schakel uw preventiebudget in om verzuim te vermijden

HAAL VERZUIM WEG VAN UW WERKVLOER. Schakel uw preventiebudget in om verzuim te vermijden HAAL VERZUIM WEG VAN UW WERKVLOER Schakel uw preventiebudget in om verzuim te vermijden Verzuim én de bijhorende kosten nemen toe 4 Uitdagend, maar voor een groot deel vermijdbaar 6 Blijf niet steken in

Nadere informatie

HPC-O. Human Performance Contextscan Organisatierapportage <Naam onderwijsinstelling> Datum: Opdrachtgever: Auteur:

HPC-O. Human Performance Contextscan Organisatierapportage <Naam onderwijsinstelling> Datum: Opdrachtgever: Auteur: HPC-O 1 HPC-O Human Performance Contextscan Organisatierapportage Datum: Opdrachtgever: Auteur: 24 april 2008 drs M.G. Wildschut HPC-O

Nadere informatie

Eindelijk heeft mijn hoofd een goed gesprek met mijn lijf

Eindelijk heeft mijn hoofd een goed gesprek met mijn lijf Het Lijf Lab www.hetlijflab.nl Marianne Landman Coach & Trainer M: 06 55717163 marianne@hetlijflab.nl Berna van der Heide Coach & Trainer M: 06 57215632 berna@hetlijflab.nl Werken: Levenslang of Lang Leve

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Workshop passie en missie, meer energie en motivatie Iedereen heeft iets, of meerdere dingen, waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Wanneer jij weet wat jouw passie en missie

Nadere informatie

Feeling Good, Working Safe. Nolost Capital 2011

Feeling Good, Working Safe. Nolost Capital 2011 Feeling Good, Working Safe Nolost Capital 2011 WIE IS NOLOST CAPITAL Kennisexpert Organisatiewetenschappen en Organisatiepsychologie Samenwerking Universiteiten Jarenlange internationale onderzoeken in

Nadere informatie

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid Workshop HR-scan Naar een duurzaam HRM beleid Inhoud Voorstelling Wat is Human Resources? Overzicht bestaande tools Waarom de HRM Cockpit? Doel van de HRM Cockpit Opbouw van het model De HRM Cockpit Aan

Nadere informatie

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Workshop Stressmanagement Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Stress op de werkvloer is onoverkomelijk. Wel kun je leren hiermee om te gaan. Tijdens de workshop Stressmanagement

Nadere informatie

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 ALEX SLAVENBURG Eigenaar van Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

Workshop De preventiemedewerker neemt de leiding, 25 oktober 2012

Workshop De preventiemedewerker neemt de leiding, 25 oktober 2012 Workshop De preventiemedewerker neemt de leiding, 25 oktober 2012 Uitwerking van de resultaten, 6 nov. 2012 Pieter Diehl (Voorzitter BvAA en Management & Consultant bij Edux te Breda, pdiehl@edux.nl) Jos

Nadere informatie

FIT en GEZOND op het WERK

FIT en GEZOND op het WERK FIT en GEZOND op het WERK Katrien Bruyninx Prevent Lummen 18 september 2013 Prevent Prevent-Factory A solutions provider Tailor made support of companies and organisations Prevent-Academy Training centre

Nadere informatie

Molendijk Noord JE Rijssen

Molendijk Noord JE Rijssen Molendijk Noord 80 www.invented.nl 7461 JE Rijssen info@invented.nl Invented is opgericht met als doel; Focus op kostbare zaken en duurzame groei. Hoe groter je bedrijf en hoe sneller het groeit, hoe moeilijker

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medeers zich niet alleen beter voelen, maar ook productiever

Nadere informatie

OR en ziekteverzuim Wie is Maurice Buskens? Wat is ziekteverzuim?

OR en ziekteverzuim Wie is Maurice Buskens? Wat is ziekteverzuim? OR en ziekteverzuim Help, het ziekteverzuim loopt uit de hand! Maurice Buskens Wie is Maurice Buskens? Ruim 13 jaar ervaring in advisering en training OR-en Ervaring als HR manager met o.a. ziekteverzuim

Nadere informatie

business and happy employees meet!

business and happy employees meet! Copyright ISAT Revised 2010 ISW Limits nv. All rights reserved. (based on ISAT 2006) Copyright ISAT Revised 2010 ISW Limits nv. All rights reserved. (based on ISAT 2006) ISAT, Where successful business

Nadere informatie

Aan de slag met de Startwijzer-mbo Handleiding

Aan de slag met de Startwijzer-mbo Handleiding Aan de slag met de Startwijzer-mbo Handleiding Inleiding De Startwijzer-mbo is een digitale scan die in beeld brengt hoe starters op dit moment worden ingewerkt en begeleid en op welke onderdelen er (nog)

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Meting november Uw projectmanager Meike Post. Samenvatting 't Dijkhuis. E: T: +31 (0)

Medewerkersonderzoek. Meting november Uw projectmanager Meike Post. Samenvatting 't Dijkhuis. E: T: +31 (0) Medewerkersonderzoek Samenvatting Meting november 2016 Uw projectmanager Meike Post E: meike.post@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Uitleg Samenvatting Scores Scores op de

Nadere informatie

ESF Subsidie Duurzame Inzetbaarheid voor bedrijven en (overheids)instellingen T: +31 (0) E:

ESF Subsidie Duurzame Inzetbaarheid voor bedrijven en (overheids)instellingen T: +31 (0) E: ESF Subsidie Duurzame Inzetbaarheid voor bedrijven en (overheids)instellingen 2017 www.charlygreen.nl T: +31 (0)88 73 055 59E: info@charlygreen.nl ESF subsidie Het Europees Sociaal Fonds verstrekt voor

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Passie en missie, jouw unieke bijdrage Weet jij wat jouw passie is? Waar jouw hart harder van gaat kloppen? Door de hectiek van de dag vergeet je hierbij stil te staan. Logisch

Nadere informatie

Hoe heeft Lifeguard geholpen

Hoe heeft Lifeguard geholpen Casus Achmea Partner in Gezond Ondernemen is de missie van Achmea Zorg en Gezondheid. Hoe creëren we een intern klimaat dat daar het levende voorbeeld van is? Lifeguard heeft de managers en medewerkers

Nadere informatie

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE Voorbeeld teamrapportage 1 Aantal deelnemers: 10 26-10-2014

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE Voorbeeld teamrapportage 1 Aantal deelnemers: 10 26-10-2014 Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE Voorbeeld teamrapportage 1 Aantal deelnemers: 10 26-10-2014 1 Dit rapport geeft een overzicht op groepsniveau van hun bevlogenheid, energie- en stressbronnen en de gemiddelde

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Hoe kan u strategie implementeren en tot leven brengen in uw organisatie?

Hoe kan u strategie implementeren en tot leven brengen in uw organisatie? Hoe kan u strategie implementeren en tot leven brengen in uw organisatie? De externe omgeving wordt voor meer en meer organisaties een onzekere factor. Het is een complexe oefening voor directieteams om

Nadere informatie