Geachte leden van de Raad,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geachte leden van de Raad,"

Transcriptie

1 POSTADRES Postbus AA Enschede BEZOEKADRES Molenstraat 50 Aan de Gemeenteraad TELEFOON DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 12 juni Mw. N. Keus UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER (053) ONDERWERP Actuele stand van zaken uitvoering PGB Geachte leden van de Raad, Zoals in de van 22 mei jl. aangekondigd informeren wij u hierbij over de actuele stand van zaken van de uitvoering van de persoonsgebonden budgetten door de Sociale Verzekeringsbank. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) voert sinds 1 januari 2015 de financiële administratie uit van de door gemeenten verstrekte persoonsgebonden budgetten (PGB s). De SVB controleert de door de budgethouders afgesloten zorgovereenkomsten op arbeidsrechtelijke aspecten en verzorgt de betalingen aan de zorgleveranciers. Gemeenten leveren daartoe bij de SVB de toegekende PGB-bedragen aan en controleren de zorgovereenkomsten op inhoudelijke afspraken. Zoals bekend heeft de SVB de nodige problemen in de (tijdige) verwerking van de financiële administratie. Dat treft ook onze Enschedese inwoners. Getalsmatige stand van zaken Per peildatum (29 mei 2015) hebben inwoners een PGB, vaak één, in sommige gevallen meerdere per persoon. Tot nu toe zijn er volgens de administratie van de SVB in 2015 in totaal PGB s aan Enschedese inwoners toegekend. Dit betreffen PGB s voor WMO (begeleiding en huishoudelijke hulp), jeugdhulp en beschermd wonen. In totaal is tot 29 mei voor het jaar 2015 een bedrag van 19,9 miljoen aan PGB-budgetten aan Enschedese inwoners toegekend. Tot 29 mei is ten laste van PGB s voor een bedrag van 5,6 miljoen gedeclareerd.

2 12 juni /5 Opvallend is dat 484 inwoners nog niets hebben gedeclareerd (25%). Voor hen staat nog een totaalbedrag van 3,1 miljoen beschikbaar als budget. Problemen met potentieel nadelige effecten voor inwoners Hierna schetsen we enkele praktische en administratieve vraagstukken welke van invloed zijn op de tijdige en correcte uitbetaling aan zorgleveranciers en de werkzaamheden voor de gemeente. Toekenningsberichten die de gemeente Enschede naar de SVB heeft gestuurd zijn niet verwerkt Voor 385 Enschedese PGB s heeft de SVB een ambtshalve budget toegekend. (Dat bevreemdt ons aangezien wij voor alle PGB-houders een toekenningsbericht hebben gestuurd). Deze term gebruikt de SVB om betalingen uit te kunnen voeren indien een gemeentelijke toekenning ontbreekt of gegevens nog niet door de SVB zijn verwerkt. Wij constateren dat ondanks het herstelplan van de SVB, kennelijk nog niet alle aangeleverde toekenningsberichten zijn verwerkt en de betalingen niet correct verlopen. Wij doen wat we kunnen om te zorgen dat de SVB alsnog de juiste informatie verwerkt, ook al betekent dit dat informatie die we reeds eerder hebben aangeleverd opnieuw aangeleverd moet worden. Waar nodig hebben we contact met het Rapid Response Team van de SVB om acute knelpunten op te lossen. Onze ervaring is dat de SVB vervolgens adequaat actie onderneemt. Declaraties van budgethouders zijn niet correct verwerkt door de SVB De gemeente heeft, naast het afgeven van een beschikking aan de budgethouder en het tijdig toezenden van toekenningberichten aan de SVB, als taak de zorgovereenkomsten te beoordelen op juistheid (zie ook bijlage 1 voor een globale procesbeschrijving). Wij constateren dat de SVB de informatie bij een aantal budgethouders niet correct heeft verwerkt. Als sprake is van meerdere PGB s per budgethouder, komt het voor dat de SVB declaraties van budgethouders ten laste van het verkeerde PGB betaalt. Ook constateren we dat, daar waar declaraties ten laste van de Zorgverzekeringswet moeten komen, de SVB deze soms ten laste van het PGB voor WMO en/of jeugd brengt. Dit valt alleen op te lossen door bij alle PGB s de zorgovereenkomsten te vergelijken met de gemeentelijke toekenningen en te beoordelen op juiste verwerking door de SVB. Wij zijn recent gestart met een projectorganisatie om deze administratieve onjuistheden recht te zetten. We hebben hiervoor extra personeel ingehuurd. Medio juli is dat afgerond. 25% van de budgethouders heeft nog niets gedeclareerd Sinds het tweede kwartaal hebben wij via de SVB-portal inzage in de bij de SVB ingediende declaraties. Wat wij constateren is dat per 29 mei op 25% van de toegekende PGB s nog niet is gedeclareerd. Hier kunnen verschillende oorzaken voor genoemd worden: o het niet op de hoogte zijn van het huidige proces van declareren;

3 12 juni /5 o het ontbreken van noodzakelijke gegevens (zorgovereenkomsten); o het wel uitbetalen van declaraties maar ten laste van het ambtshalve toegekend budget in plaats van het door de gemeente toegekende budget; o het niet verzilveren van toegekende PGB-budgetten (dit geldt waarschijnlijk hoofdzakelijk voor overgangscliënten). Wij nemen met deze PGB-houders contact op om de oorzaken van non-declaratie te achterhalen. Daar waar sprake is van onduidelijkheden of onvolkomenheden in het administratieve proces lossen we samen met de PGB-houder en de SVB het vraagstuk op. Te snel bestede budgetten Ook constateren wij dat er budgethouders zijn waarbij het nog beschikbare budget fors lager is dan hetgeen nodig is voor de resterende declaratieperiode. Dat lijkt tientallen budgethouders te betreffen. We nemen contact op met deze budgethouders om de oorzaken te achterhalen. Moeizame communicatie met de SVB Voor wat betreft de communicatie met de SVB ontvangen wij van Enschedese budgethouders signalen over het herhaald moeten aanleveren van informatie welke reeds bij de SVB bekend is of had moeten zijn. Budgethouders krijgen van de SVB verkeerde of tegenstrijdige informatie. Wij constateren dat de SVB in toenemende mate vragen zendt aan de gemeente over budgetten en toekenningsberichten van budgethouders. Er wordt vaak gevraagd om alsnog een toekenningsbericht toe te sturen, terwijl deze al in het bezit van de SVB is. Vragen van budgethouders worden zo snel mogelijk beantwoord. Geen toegang tot informatie over de cliënten van beschermd wonen uit de zeven omliggende gemeenten en de SVB declareert ten onrechte bij deze gemeenten Ten aanzien van beschermd wonen gelden enkele specifieke vraagstukken: o De gemeente Enschede is als centrumgemeente mede verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste toekenningsberichten en het beoordelen van de zorgovereenkomsten van budgethouders uit zeven omliggende gemeenten. De centrumgemeente Enschede heeft echter geen toegang tot de informatie over die cliënten. o De SVB brengt ten onrechte de declaraties ten laste van de 7 omliggende gemeenten, terwijl deze bij Enschede als centrumgemeente gedeclareerd moeten worden. Enschede beschikt als centrumgemeente over het PGB-budget voor de omliggende gemeenten. o Bovendien is beschermd wonen geen apart product in de administratie van de SVB (maar opgenomen onder begeleiding), zijn de ambtshalve toegekende budgetten voor cliënten beschermd wonen vaak niet toereikend en is het berekenen van een uurloon niet mogelijk. Over deze knelpunten zijn wij, in G32-verband, in gesprek met de VNG.

4 12 juni /5 Acties Onze voornaamste prioriteit ligt bij het goed ingericht krijgen en houden van de PGBadministratie van de SVB in het belang van de Enschedese PGB-houders. Daartoe controleren we alle PGB s op juistheid van de informatie in de administratie van de SVB, op nondeclaratie, op juiste uurtarieven en op bovenmatige declaraties. Waar nodig nemen we telefonisch of schriftelijk contact op met de PGB-houder die dat betreft om de juiste informatie af te stemmen. Correcties geven we door aan de SVB en controleren we nadien op correcte verwerking door de SVB. Daarnaast is er contact met de SVB over het opnemen van de juiste toekenningsbedragen in de administratie van de SVB. Eind juli zal dit proces naar wij hopen zijn afgerond. Voor de invoering van het trekkingsrecht hebben we rekening gehouden met extra kosten die eraan verbonden zijn. Bovenop deze kosten maken we nu echter nog meer kosten door de problemen bij de SVB. Deze kosten zijn we momenteel in kaart aan het brengen. Hoogachtend, Burgemeester en Wethouders van Enschede, de loco-secretaris, de Burgemeester, (E.A. Smit) (mr. G.J. de Graaf)

5 12 juni /5 Bijlage: uitvoering PGB in vogelvlucht Bij de uitvoering van de PGB s zijn vier partijen betrokken: de budgethouder, de zorgverlener, de SVB en de gemeente. 1. De gemeente bepaalt welke voorziening een cliënt nodig heeft, of een PGB mogelijk is en hoe hoog dat PGB is. De gemeente kent het PGB (voor 1 of meer voorzieningen) toe in een beschikking. 2. De gemeente stuurt een zogenaamd toekenningsbericht aan de SVB. In het toekenningsbericht staat wat de einddatum van het PGB is en wat het PGB-budget bedraagt voor de periode waarover de voorziening is toegekend. 3. De cliënt sluit (een) zorgovereenkomst af met (een) zorgverlener(s). In deze zorgovereenkomst staat vermeld wat de afspraken tussen de budgethouder en de zorgverlener zijn. De SVB heeft op de website vier verschillende standaard zorgovereenkomsten vermeld welke de cliënt daarvoor kan gebruiken. 4. De SVB controleert de zorgovereenkomst(en) op arbeidsrechtelijke aspecten. Als de SVB de zorgovereenkomst heeft goedgekeurd, zet de SVB de zorgovereenkomst in een digitale omgeving gereed voor controle door de gemeente. 5. De gemeente controleert de zorgovereenkomst(en) op zorginhoudelijke aspecten en geeft een maximumtarief per uur door. Als de budgethouder een loon of vergoeding afgesproken heeft dat hoger is dan het toegestane maximumtarief, dan kan het verschil niet uit het budget worden betaald. De PGB-houder heeft dan 2 mogelijkheden: de PGB-houder kan het loon of de vergoeding in de zorgovereenkomst aanpassen zodat de betalingen wel voldoen aan het maximumtarief, of de PGB-houder vult het budget zelf aan via een vrijwillige storting bij de SVB. Zodra de gemeente de zorgovereenkomst(en) geaccordeerd heeft, kan de SVB tot uitbetaling van facturen overgaan. 6. De zorgverlener stuurt aan de budgethouder een factuur. De budgethouder controleert de factuur: of deze overeenkomt met de gemaakte afspraken in de zorgovereenkomst (bijvoorbeeld de afgesproken tarieven) en binnen de looptijd van de zorgovereenkomst valt; of uit de declaratie of factuur blijkt op welke dagen en uren door de zorgverlener is gewerkt. De periode waarover gefactureerd wordt moet verstreken zijn; of de naam en het BSN van de zorgverlener óf naam, adres en het KvK-nummer van de zorginstelling wordt vermeld; of de declaratie of factuur is ondertekend door de budgethouder en door de zorgverlener of een vertegenwoordiger van de zorginstelling. of op de factuur het factuurnummer en de factuurdatum staat; wanneer er BTW wordt gerekend: of het BTW nummer van de zorgverlener of de zorginstelling ingevuld zijn. 7. Als de factuur juist is, zendt de budgethouder de factuur naar de SVB, eenmaal per maand, achteraf. De SVB betaalt de factuur uit aan de zorgverlener.

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb)

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo januari 2017 Zorg in natura of een persoonsgebonden budget? U krijgt ondersteuning op grond

Nadere informatie

Q&A Trekkingsrecht n.a.v. terugvalscenario s zorgovereenkomsten en toekenningsberichten Versie geactualiseerd op 20 feb. 15

Q&A Trekkingsrecht n.a.v. terugvalscenario s zorgovereenkomsten en toekenningsberichten Versie geactualiseerd op 20 feb. 15 Q&A Trekkingsrecht n.a.v. terugvalscenario s zorgovereenkomsten en toekenningsberichten Versie geactualiseerd op 20 feb. 15 Welke maatregelen zijn genomen (de terugvalscenario s) opdat de SVB op tijd de

Nadere informatie

PGB Informatiefolder. Goed voorbereid op weg naar 2016

PGB Informatiefolder. Goed voorbereid op weg naar 2016 PGB Informatiefolder Goed voorbereid op weg naar 2016 Het overgangsjaar 2015 is bijna voorbij. Afgelopen jaar gingen de nieuwe zorgwetten in, maar hadden veel budgethouders nog een PGB op basis van het

Nadere informatie

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo Zorg in natura of een persoonsgebonden budget? U krijgt ondersteuning op grond van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Pgb trekkingsrecht: Q&A n.a.v. terugvalscenario s en daaraan gekoppelde herstelacties

Pgb trekkingsrecht: Q&A n.a.v. terugvalscenario s en daaraan gekoppelde herstelacties Pgb trekkingsrecht: Q&A n.a.v. terugvalscenario s en daaraan gekoppelde herstelacties Versie geactualiseerd op 30 maart 15 Welke maatregelen zijn genomen (de terugvalscenario s) opdat de SVB op tijd de

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget (PGB)

Persoonsgebonden budget (PGB) Persoonsgebonden budget (PGB) U denkt na over een PGB of u heeft al een PGB. Als u door ziekte, handicap of ouderdom ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of jeugdhulp vanuit

Nadere informatie

Q&A Trekkingsrecht n.a.v. terugvalscenario s zorgovereenkomsten en toekenningsberichten

Q&A Trekkingsrecht n.a.v. terugvalscenario s zorgovereenkomsten en toekenningsberichten Q&A Trekkingsrecht n.a.v. terugvalscenario s zorgovereenkomsten en toekenningsberichten Versie geactualiseerd op 18 maart 15 Welke maatregelen zijn genomen (de terugvalscenario s) opdat de SVB op tijd

Nadere informatie

Jeugdzorg met een pgb

Jeugdzorg met een pgb Jeugdzorg met een pgb Voor wie is deze brochure? Deze brochure is bedoeld voor: ouders /verzorgers van kinderen uit de gemeente Den Haag die een persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de Jeugdwet willen

Nadere informatie

Trekkingsrecht in het PGB vanaf 2015: wat betekent dit voor gemeenten?

Trekkingsrecht in het PGB vanaf 2015: wat betekent dit voor gemeenten? Trekkingsrecht in het PGB vanaf 2015: wat betekent dit voor gemeenten? Trekkingsrecht in het PGB vanaf 2015: wat betekent dit voor gemeenten? Inhoud Wat is trekkingsrecht? 3 Wat verandert er voor gemeenten?

Nadere informatie

Q&A Pgb trekkingsrecht: Aandachtspunten 2015 2016

Q&A Pgb trekkingsrecht: Aandachtspunten 2015 2016 Q&A Pgb trekkingsrecht: Aandachtspunten 2015 2016 Versie 18 januari 16 Inhoud Jaar- en budgetafsluiting 2 Q: Hoe ziet het proces van de jaar- en budgetafsluiting eruit? 2 Q: Welke acties moet ik ondernemen

Nadere informatie

Voorstel aanpassing taken ISD voor het PGB jeugdhulp en behandeling van bezwaar 18 mei 2016

Voorstel aanpassing taken ISD voor het PGB jeugdhulp en behandeling van bezwaar 18 mei 2016 Voorstel aanpassing taken ISD voor het PGB jeugdhulp en behandeling van bezwaar 18 mei 2016 Inleiding Sinds 1 januari 2015 verstrekken de jeugd- en gezinsteams persoonsgebonden budgetten jeugdhulp (PGB).

Nadere informatie

PGB Special Goed voorbereid op weg naar 2017

PGB Special Goed voorbereid op weg naar 2017 PGB Special 2016 Goed voorbereid op weg naar 2017 Het jaar 2016 is bijna voorbij. Dat betekent dat de SVB voor u de nodige voorbereidingen treft om het jaar goed af te sluiten en 2017 goed te beginnen.

Nadere informatie

Vakantie en verlof Iedereen die werkt, heeft vrije dagen en vakantie nodig. In sommige gevallen is dit wettelijk geregeld.

Vakantie en verlof Iedereen die werkt, heeft vrije dagen en vakantie nodig. In sommige gevallen is dit wettelijk geregeld. SVB Omschrijving Ontvangt u een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan krijgt u op verschillende momenten met de SVB te maken. Hieronder leest u meer over deze momenten. Trekkingsrecht Regelt u zelf zorg thuis

Nadere informatie

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB B en W-nummer 15.0920; besluit d.d. 27-10-2015 Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB Besluiten: 1. kennis te nemen

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Korte toelichting op dit persoonsgebonden budgetplan U heeft een melding gedaan en u heeft

Nadere informatie

Het Ministerie van VWS T.a.v. de staatssecretaris De heer drs. M.J. van Rijn. Postbus EJ Den Haag

Het Ministerie van VWS T.a.v. de staatssecretaris De heer drs. M.J. van Rijn. Postbus EJ Den Haag Het Ministerie van VWS T.a.v. de staatssecretaris De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Ketenbureau PGB Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Betreft: Voortgangsbericht Ketenbureau PGB Datum

Nadere informatie

Persoonsgebonden Budget Trekkingsrecht in 2015

Persoonsgebonden Budget Trekkingsrecht in 2015 Persoonsgebonden Budget Trekkingsrecht in 2015 Oplossen van de problemen Herstel van tijdelijke maatregelen Gemeenten, zorgkantoren, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het ministerie

Nadere informatie

Deze Q&A bouwt voort op de publicatie PGB trekkingsrecht: werkinstructie voor gemeenten van de SVB.

Deze Q&A bouwt voort op de publicatie PGB trekkingsrecht: werkinstructie voor gemeenten van de SVB. Pgb trekkingsrecht: Q&A regulier werkproces Versie geactualiseerd op 27 maart 15 Deze Q&A bouwt voort op de publicatie PGB trekkingsrecht: werkinstructie voor gemeenten van de SVB. Deze Q&A is als volgt

Nadere informatie

Beheer persoonsgebonden budget (Beheer PGB-HH)

Beheer persoonsgebonden budget (Beheer PGB-HH) Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Beheer persoonsgebonden budget (Beheer PGB-HH)

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden voor volwassenen

Het Persoonsgebonden voor volwassenen Het Persoonsgebonden budget voor volwassenen Lwdvoorelkaar over werk, jeugd en zorg in de gemeente Leeuwarden inhoud Het Persoonsgebonden budget Het Persoonsgebonden budget Over het Pgb Een Pgb aanvragen

Nadere informatie

Handreiking Budgetcorrecties pgb naar het CAK tbv correctie eigen bijdrage

Handreiking Budgetcorrecties pgb naar het CAK tbv correctie eigen bijdrage Handreiking Budgetcorrecties pgb naar het CAK tbv correctie eigen bijdrage Inclusief een aanvullende toelichting en handleiding gebruik BAB berichten met Excel (versie 7 juni 2016) Inleiding In deze handreiking

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Knelpunten trekkingsrecht Persoonsgebonden budget (pgb)

Nota van B&W. onderwerp Knelpunten trekkingsrecht Persoonsgebonden budget (pgb) 7 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilehouder dr. Tom Horn, drs. Ap Reinders, John Nederstigt, dr. Derk Reneman Collegevergadering 20 januari 201 5 inlichtingen Femke Immerman (023

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget

Persoonsgebonden budget Persoonsgebonden budget Kinderen en jongeren tot 18 jaar Specialistische jeugdhulp voor uw kind U heeft contact gezocht met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), omdat uw kind meer zorg nodig heeft dan

Nadere informatie

per week Ondersteuning thuis - Schoon huis 18,50 per uur 22,95 per uur Ondersteuning thuis - Coachen

per week Ondersteuning thuis - Schoon huis 18,50 per uur 22,95 per uur Ondersteuning thuis - Coachen verzenddatum: 21 januari 2019 onderwerp: Begeleidende brief ondersteunings- en budgetplan ons kenmerk: D / Z bsn: inlichtingen bij: Zie brief cliëntnummer: telefoonnummer: (0314) 341 919 bijlagen: Geachte,

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling

Toelichting bij het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling Servicecentrum PGB Toelichting bij het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling Met het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling legt u de afspraken met uw zorgverlener vast.

Nadere informatie

Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld

Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld Hoe wordt uw Persoonsgebonden Budget (PGB) geregeld? Een persoonsgebonden

Nadere informatie

Bezoekadres: Kenmerk Bijlage(n) Invoering trekkingsrecht

Bezoekadres: Kenmerk Bijlage(n) Invoering trekkingsrecht > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

RAPPORT VAN FEITELIJKE BEVINDINGEN. Opdracht specifiek overeengekomen werkzaamheden inzake doorlooptijd

RAPPORT VAN FEITELIJKE BEVINDINGEN. Opdracht specifiek overeengekomen werkzaamheden inzake doorlooptijd 0 x> voor het leven Sociale Verzekeringsbank RAPPORT VAN FEITELIJKE BEVINDINGEN Opdracht specifiek overeengekomen werkzaamheden inzake doorlooptijd verloning maandlonen inzake Trekkingsrechten PGB (Bestemd

Nadere informatie

Een Persoonsgebonden Budget (PGB) in de Zorgverzekeringswet

Een Persoonsgebonden Budget (PGB) in de Zorgverzekeringswet Een Persoonsgebonden Budget (PGB) in de Zorgverzekeringswet Hoe wordt jouw Persoonsgebonden Budget (PGB) geregeld? In deze folder lees je hoe het PGB voor verpleging en verzorging (PGB vv) bij Kiemer Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning. Pgb voor volwassenen. Informatie over het persoonsgebonden budget voor volwassenen

Wet maatschappelijke ondersteuning. Pgb voor volwassenen. Informatie over het persoonsgebonden budget voor volwassenen Wet maatschappelijke ondersteuning Pgb voor volwassenen Informatie over het persoonsgebonden budget voor volwassenen Heeft u onder steuning nodig? U heeft hulp nodig Wat kunt u zelf? Wie kan u helpen?

Nadere informatie

Factsheet. De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Wat betekent dat voor mijn pgb?

Factsheet. De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Wat betekent dat voor mijn pgb? Factsheet De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren Wat betekent dat voor mijn pgb? 2 Hervorming langdurige zorg - Persoonsgebonden budget Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nadere informatie

Per Saldo: `Maak snel het pgb trekkingsrechtsysteem eenvoudig, solide en betrouwbaar

Per Saldo: `Maak snel het pgb trekkingsrechtsysteem eenvoudig, solide en betrouwbaar Per Saldo: `Maak snel het pgb trekkingsrechtsysteem eenvoudig, solide en betrouwbaar t.b.v.de Hoorzitting Invoeringsproblematiek trekkingsrechten pgb's 28 mei 15 - BR74540 Als belangenvereniging voor budgethouders

Nadere informatie

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Kantooradres: Oldehoofsterkerkhof 2 8911 DH Leeuwarden Postadres: Postbus 21000 8900 JA Leeuwarden 14 058 gemeente@leeuwarden.nl Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG

Nadere informatie

Persoonlijk budgetplan PGB Wmo en jeugd

Persoonlijk budgetplan PGB Wmo en jeugd Persoonlijk budgetplan PGB Wmo en jeugd Korte toelichting: U heeft een aanvraag gedaan bij het Startpunt of de WMO/jeugd van de Gemeente Wageningen voor een maatwerkvoorziening. U wilt deze in de vorm

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor JEUGDWET PGB -PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET-

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor JEUGDWET PGB -PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET- PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor JEUGDWET PGB -PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET- Korte toelichting op dit persoonsgebonden budgetplan U heeft een melding gedaan en

Nadere informatie

Adresgegevens Contactgegevens Error! Filename not specified.error! Postbus 1453, 8001 BL Zwolle

Adresgegevens Contactgegevens Error! Filename not specified.error! Postbus 1453, 8001 BL Zwolle Error! Filename not specified. «Geslacht» «Voorl_en_naam» «Adres» «PC_en_woonplaats» datum 19 februari 2016 kenmerk doorkiesnummer 0800-2356842 onderwerp Persoonsgebonden budget beschermd wonen 2016 Geachte

Nadere informatie

Onderwerp: Aankondiging jaarafsluiting PGB 2015. Geachte [geslacht, naam budgethouder],

Onderwerp: Aankondiging jaarafsluiting PGB 2015. Geachte [geslacht, naam budgethouder], Onderwerp: Aankondiging jaarafsluiting PGB 2015 Geachte [geslacht, naam budgethouder], Wij gaan de jaarafsluiting 2015 van uw Persoonsgebonden budget voor u voorbereiden. Met deze brief informeren wij

Nadere informatie

Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar

Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar Jouw Persoonsgebonden Budget (PGB) verpleging en verzorging Wat verandert er in 2015? De overheid wil de langdurige zorg toegankelijk, goed en betaalbaar

Nadere informatie

PGB Special. Zorgovereenkomstenwijzer

PGB Special. Zorgovereenkomstenwijzer PGB Special 2017 Zorgovereenkomstenwijzer U hebt een Persoonsgebonden budget omdat u bijvoorbeeld door ziekte, een handicap of ouderdom zorg of hulp in de huishouding nodig heeft. Met het Persoons gebonden

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht met zorginstelling

Overeenkomst van opdracht met zorginstelling versie 2019 Overeenkomst van opdracht met zorginstelling Wlz Met deze verplichte zorgovereenkomst van opdracht legt u de afspraken over uw zorg vast met een zorginstelling. Gebruik dit formulier als u

Nadere informatie

PGB Special Zorgovereenkomstenwijzer

PGB Special Zorgovereenkomstenwijzer PGB Special 2016 Zorgovereenkomstenwijzer U hebt een Persoonsgebonden budget omdat u bijvoor beeld door ziekte, een handicap of ouderdom zorg of hulp in de huishouding nodig heeft. Met het Persoons gebonden

Nadere informatie

Rob heeft zijn PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld

Rob heeft zijn PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld 2017 Rob heeft zijn PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld Hoe wordt uw Persoonsgebonden Budget (PGB) geregeld? -2 - Een Persoonsgebonden Budget

Nadere informatie

Bestuurlijke update SVB

Bestuurlijke update SVB U i t v o e r i n g Bestuurlijke update SVB Versie 20032015 Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Ontwikkelingen... 5 1.1. Herstelacties... 5 1.2. Ketenpartners... 5 2. Productiegegevens... 6 2.1. Voortgang

Nadere informatie

Informatiepakket PGB vv

Informatiepakket PGB vv Informatiepakket PGB vv Inhoud Aanvragen: stap-voor-stap 2 Declareren: stap-voor-stap 4 Factuur voor informele zorgaanbieder (natuurlijk persoon) 6 Declaratieformulier voor de verzekerde met PGB vv 8 Taken

Nadere informatie

Voortgangsrapportage PGB derde kwartaal 2016 Peildatum 30 september

Voortgangsrapportage PGB derde kwartaal 2016 Peildatum 30 september Voortgangsrapportage PGB derde kwartaal 016 Peildatum 30 september De SVB biedt periodiek inzicht in de voortgang ten aanzien van de betalingen en de bereikbaarheid van de SVB. De resultaatsafspraken zijn

Nadere informatie

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat verandert er voor mij in 2015?

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat verandert er voor mij in 2015? Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat verandert er voor mij in 2015? Deze folder gaat over de veranderingen in de zorg in 2015. En wat dat betekent voor mensen die een persoonsgebonden budget (pgb)

Nadere informatie

Voortgangsrapportage PGB eerste kwartaal 2016 Peildatum 31 maart

Voortgangsrapportage PGB eerste kwartaal 2016 Peildatum 31 maart Voortgangsrapportage PGB eerste kwartaal 206 Peildatum 3 maart De SVB biedt periodiek inzicht in de voortgang ten aanzien van de betalingen en de bereikbaarheid van de SVB. De resultaatsafspraken zijn

Nadere informatie

- 6 JUNI 21)14. Gemeente Woerden 14.009184. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) 373 8393

- 6 JUNI 21)14. Gemeente Woerden 14.009184. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) 373 8393 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Invoering Trekkingsrecht PGB

Nadere informatie

Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's

Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's Openbaar Onderwerp Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met bijgaande raadsinformatiebrief informeren

Nadere informatie

Pgb trekkingsrecht: Q&A n.a.v. terugvalscenario s en daaraan gekoppelde herstelacties

Pgb trekkingsrecht: Q&A n.a.v. terugvalscenario s en daaraan gekoppelde herstelacties Pgb trekkingsrecht: Q&A n.a.v. terugvalscenario s en daaraan gekoppelde herstelacties Versie geactualiseerd op 18 juni 15 Deze Q&A is ter aanvulling op de werkinstructie, waarin wordt beschreven welke

Nadere informatie

Trekkingsrecht: uw PGB op de rekening van de SVB

Trekkingsrecht: uw PGB op de rekening van de SVB Trekkingsrecht: uw PGB op de rekening van de SVB Inhoud Voor wie? 2 Wat verandert er? 2 Waarom zijn deze veranderingen nodig? 2 Waarom heeft de SVB een kopie van uw zorgovereenkomst nodig? 2 Heeft u nog

Nadere informatie

PGB Special nov Goed voorbereid op weg naar 2018

PGB Special nov Goed voorbereid op weg naar 2018 PGB Special nov 2017 Goed voorbereid op weg naar 2018 Samen met u werken we graag aan een goede overgang naar 2018. Het jaar 2017 is immers al weer bijna voorbij. De SVB treft voor u de nodige voorbereidingen

Nadere informatie

Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld

Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld 2016 Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld Hoe wordt uw Persoonsgebonden Budget (PGB) geregeld? Een persoonsgebonden

Nadere informatie

Trekkingsrecht PGB, Q&A voor gemeenten Hoeksche Waard

Trekkingsrecht PGB, Q&A voor gemeenten Hoeksche Waard Trekkingsrecht PGB, Q&A voor gemeenten Hoeksche Waard Taken van de AWBZ (Rijk) naar de Wmo (gemeente). Wat verandert er? Vanaf 2015 gaan gemeenten taken uitvoeren die nu nog onder de AWBZ vallen: onder

Nadere informatie

Ondersteunings- en budgetplan persoonsgebonden budget

Ondersteunings- en budgetplan persoonsgebonden budget Ondersteunings- en budgetplan persoonsgebonden budget Wij vragen U dit plan in te vullen als u hebt aangegeven dat u zelf uw ondersteuning wilt regelen met een persoonsgebonden budget (pgb). De basis van

Nadere informatie

ECSD/U Lbr. 14/048

ECSD/U Lbr. 14/048 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Invoering Trekkingsrecht PGB uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201401121 Lbr. 14/048 bijlage(n) datum 6 juni 2014

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht met zorginstelling

Overeenkomst van opdracht met zorginstelling versie 2019 Overeenkomst van opdracht met zorginstelling Meerdere wetten Met deze verplichte zorgovereenkomst van opdracht legt u de afspraken over uw zorg vast met een zorginstelling. Gebruik dit formulier

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0070, d.d. 28-1-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Controle Belastingdienst aangiften BTW-compensatiefonds 2003-2008. Vaststelling brief aan de gemeenteraad BESLUITEN Behoudens advies van

Nadere informatie

FAQ s naar aanleiding van de regiobijeenkomsten

FAQ s naar aanleiding van de regiobijeenkomsten FAQ s naar aanleiding van de regiobijeenkomsten Inhoud FAQ s naar aanleiding van de regiobijeenkomsten... 1 Toekenningsberichten... 1 Zorgovereenkomsten... 4 Mijn PGB voor gemeenten... 7 Toekenningsberichten

Nadere informatie

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat betekent dat voor mij?

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat betekent dat voor mij? Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat betekent dat voor mij? De zorg is de afgelopen tijd ingrijpend veranderd. Maar u kunt nog steeds een gemeentelijk persoonsgebonden budget (pgb) krijgen uit

Nadere informatie

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb)

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat verandert er voor mij in 2015? Deze folder gaat over de veranderingen in de zorg in 2015. En wat dat betekent voor mensen die een persoonsgebonden budget (pgb)

Nadere informatie

Artikel 2 Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 2 Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst. Besluit van de Raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank van 1 december 2014, houdende de bekendmaking van de beleidsregels over het onthouden van goedkeuring aan een zorgovereenkomst wegens strijd

Nadere informatie

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1 1. Cliënt (BSN) is niet Er is geen toewijzing aanwezig bekend bij de gemeente. voor uw cliënt. U dient een Verzoek om Toewijzing (JW315) in via berichtenverkeer ''Koppelingen - iwmo - en ijw berichten

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 12 februari 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 12 februari 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie februari 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Bijvoorbeeld als het aantal uren

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling versie februari 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een schriftelijk vast. Bijvoorbeeld: een wijziging van het aantal uren, verandering

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling versie november 2016 Wijziging zorgovereenkomst met een Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een schriftelijk vast. Bijvoorbeeld: een wijziging van het aantal uren, verandering

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener vink aan het ag vink aan dinsdag vink aan woensdag vink aan donderdag vink aan vrijdag vink aan zaterdag vink aan zondag Servicecentrum PGB Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier

Nadere informatie

Voortgangsrapportage PGB 16 maart 2016

Voortgangsrapportage PGB 16 maart 2016 Voortgangsrapportage PGB 16 maart 2016 De SVB biedt periodiek inzicht in de voortgang ten aanzien van de betalingen en de bereikbaarheid van de SVB. De resultaatsafspraken zijn geclusterd in de volgende

Nadere informatie

Persoongebonden budget

Persoongebonden budget Persoongebonden budget Inhoud: Pagina 1. Het persoonsgebonden budget (pgb) 2 2. Wanneer een pgb? 2 3. Een pgb aanvragen 3 4. Inkopen met een pgb 4 5. Overige regels bij een pgb 5 6. Lijst met begrippen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STTSCOURNT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 58138 31 oktober 2016 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 26 oktober 2016, kenmerk 1028126-155975-WJZ,

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling versie november 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een schriftelijk vast. Gebruik per zorgovereenkomst een apart wijzigingsformulier

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie november 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Gebruik per zorgovereenkomst een

Nadere informatie

Betreft Voortgang en advies Overleg Ketenregie implementatie afschaffen coulancebeleid

Betreft Voortgang en advies Overleg Ketenregie implementatie afschaffen coulancebeleid Het Ministerie van VWS T.a.v. de staatssecretaris De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Ketenbureau PGB Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Betreft Voortgang en advies Overleg Ketenregie

Nadere informatie

Informatiepakket PGB vv

Informatiepakket PGB vv Informatiepakket PGB vv Inhoud Aanvragen: stap-voor-stap 2 Declareren: stap-voor-stap 4 Factuur voor informele zorgaanbieder (natuurlijk persoon) 6 Declaratieformulier voor de verzekerde met PGB vv 8 Taken

Nadere informatie

Zorgovereenkomst. van Het Zorgnet

Zorgovereenkomst. van Het Zorgnet Zorgovereenkomst van Het Zorgnet Met deze zorgovereenkomst van Het Zorgnet legt u afspraken met uw zorginstelling vast. In deze overeenkomst worden afspraken overeengekomen tussen een houder van een persoonsgebonden

Nadere informatie

Modelzorgovereenkomst met een zorginstelling

Modelzorgovereenkomst met een zorginstelling versie 0 - juni 2019 Modelovereenkomst met een instelling Let op: gebruik dit formulier alleen als uw kantoor of gemeente met het nieuwe PGB Portaal werkt. Met deze modelovereenkomst met een instelling

Nadere informatie

Modelzorgovereenkomst van opdracht

Modelzorgovereenkomst van opdracht versie 0 - juni 2019 Modelzorgovereenkomst van opdracht Let op: gebruik dit formulier alleen als uw zorgkantoor of gemeente met het nieuwe PGB Portaal werkt. Met deze modelzorgovereenkomst van opdracht

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 11 februari 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 11 februari 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 0350 500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 008 500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 5 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34 www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget (PGB) in de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet

Persoonsgebonden budget (PGB) in de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet Informatieblad Persoonsgebonden budget (PGB) in de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet Informatie voor wie gebruik wil maken van het Persoonsgebonden Budget Het persoonsgebonden budget (afgekort:

Nadere informatie

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN)

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN) BUDGETPLAN WMO Voor u ligt het budgetplan nieuwe Wmo. U vult dit budgetplan in als u zelf uw ondersteuning wilt coördineren met een persoonsgebonden budget (pgb). In het budgetplan beschrijft u, samen

Nadere informatie

Wlz-zorg: Zelf regelen of laten regelen?

Wlz-zorg: Zelf regelen of laten regelen? Wlz-zorg: Zelf regelen of laten regelen? Voorwoord In deze folder wordt in het kort uitgelegd hoe u uw Wlz-zorg kunt regelen. Als u recht heeft op Wlz-zorg, kunt u kiezen hoe u die zorg wilt regelen.

Nadere informatie

Memo Aan: VWS, VNG, ZN en Per Saldo Van: Datum: 20 februari 2015

Memo Aan: VWS, VNG, ZN en Per Saldo Van: Datum: 20 februari 2015 Memo Aan: VWS, VNG, ZN en Per Saldo Van: Datum: 20 februari 2015 Betreft: Bestuurlijke update invoering trekkingsrechten PGB 20 februari Inleiding In het verlengde van de vorige rapportage informeert de

Nadere informatie

Persoonsgebonden Budget (pgb)

Persoonsgebonden Budget (pgb) Persoonsgebonden Budget (pgb) Voor hulp bij het huishouden Uitgave van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Intergemeentelijke afdeling Sociale Zaken. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeenten

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo PGB U kiest zelf uw zorgverlener en u moet zelf inschatten / bepalen hoe de zorg wordt verleend. U kunt iemand die u kent inhuren. U maakt zelf de zorgafspraken met de

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Leijten (SP) over het bericht dat het pgb-systeem van de SVB failliet is. (2015Z25247).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Leijten (SP) over het bericht dat het pgb-systeem van de SVB failliet is. (2015Z25247). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden. budget. voor kinderen/jongeren. Brochure PGB voor kinderen.indd 1

Het Persoonsgebonden. budget. voor kinderen/jongeren.  Brochure PGB voor kinderen.indd 1 Het Persoonsgebonden budget voor kinderen/jongeren www.jeugdteamzaanstad.nl Brochure PGB voor kinderen.indd 1 10-03-15 16:35 Inhoud: Pagina 1. Het persoonsgebonden budget (pgb) 3 2. Wanneer een pgb? 4

Nadere informatie

BUDGETPLAN NIEUWE WMO

BUDGETPLAN NIEUWE WMO BUDGETPLAN NIEUWE WMO Voor u ligt het budgetplan nieuwe Wmo. U vult dit budgetplan in als u zelf uw ondersteuning wilt coördineren met een persoonsgebonden budget (pgb). In het budgetplan beschrijft u,

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE RAALTE Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Raalte Adres Zwolsestraat 16 E-mailadres info@raalte.nl Telefoonnummer 0572-347799 Declaratieformat

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 4209-n1 2 maart 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Staatssecretaris van

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo. Voor: - Ondersteuning thuis - Dagbesteding - Huishoudelijke ondersteuning - Kortdurend verblijf

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo. Voor: - Ondersteuning thuis - Dagbesteding - Huishoudelijke ondersteuning - Kortdurend verblijf PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo Voor: - Ondersteuning thuis - Dagbesteding - Huishoudelijke ondersteuning - Kortdurend verblijf PGB U bepaalt zelf wie bij u de ondersteuning levert. U kunt iemand die

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling ag vink aan dinsdag vink aan woensdag vink aan donderdag vink aan vrijdag vink aan zaterdag vink aan zondag Servicecentrum PGB Wijziging zorgovereenkomst met een Met dit formulier kunt u wijzigingen in

Nadere informatie

Persoonsgebonden budgetplan voor Jeugdwet PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

Persoonsgebonden budgetplan voor Jeugdwet PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Kantooradres: Oldehoofsterkerkhof 2 8911 DH Leeuwarden Postadres: Postbus 21000 8900 JA Leeuwarden 14 058 gemeente@leeuwarden.nl Persoonsgebonden budgetplan voor Jeugdwet PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 40557 29 juli 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Minister van Veiligheid

Nadere informatie

FAQ informatiebijeenkomst zorginstellingen

FAQ informatiebijeenkomst zorginstellingen FAQ informatiebijeenkomst zorginstellingen Per 1 april 2017 wordt het gebruik van een modelovereenkomst voor PGB-zorgverlening verplicht. De SVB stelt namens de keten modelzorgovereenkomsten en wijzigingsformulieren

Nadere informatie

Persoonlijk budgetplan PGB

Persoonlijk budgetplan PGB Persoonlijk budgetplan PGB Korte toelichting: U heeft een aanvraag gedaan bij het Startpunt of de WMO van de Gemeente Wageningen voor een maatwerkvoorziening. U wilt deze in de vorm van een persoonsgebonden

Nadere informatie

PGB. En wat er bij komt kijken PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PGB. En wat er bij komt kijken PERSOONSGEBONDEN BUDGET ONDERSTEUNING BIJ ZORG EN PGB PERSOONSGEBONDEN BUDGET En wat er bij komt kijken Het Persoonsgebonden budget (Pgb) is geld dat u van het Rijk, de zorgverzekeraar of de gemeente krijgt om zelf zorg of een

Nadere informatie

FAQ bij PGB trekkingsrecht Werkinstructie voor gemeenten

FAQ bij PGB trekkingsrecht Werkinstructie voor gemeenten FAQ bij PGB trekkingsrecht Werkinstructie voor gemeenten Hoofdstuk 2 - Trekkingsrecht in een notendop Welke budgethouders komen naar de SVB bij het overgangsrecht? Alle budgethouders in Wmo, Jeugdwet en

Nadere informatie