1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht."

Transcriptie

1 Jaarverslag 2011 Stichting ActieZwerfhonden 1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur. Mevr. Helen Arends - voorzitter Mevr. Linda Taal - secretaris/penningmeester Mevr. Yolanda Oosterom - bestuurslid 3. Successiewet. Stichting ActieZwerfhonden is door de belastinginspecteur aangemerkt als een stichting het algemeen nut beogend en heeft de ANBI status verkregen. 4. Inschrijving Kamer van Koophandel. De Stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam onder nummer Website. In 2011 is de nieuwe website van ActieZwerfhonden gelanceerd. Gekozen is voor een eigen domein voor de Nederlandse, Engelse en Duitse versie t.w. respectievelijk en De Nederlandse site trekt rond de 200 bezoekers per dag. De Engelse en Duitse versie blijven -nog- steken op zo n 20 bezoekers. Dit zal zeker veranderen als de sites opgepakt worden door de diverse zoekmachines. De reacties op de nieuwe site zijn positief; duidelijker en meer lezersvriendelijk. Trouwe volgers komen opeens allerlei nieuwe informatie tegen, die voorheen verstopt zat in een onoverzichtelijk menu. Ook is onze webshop online gegaan op Wij danken Erol Alici voor zijn hulp bij het opzetten van de sites. 6. Postadres. Rietdijk 1, 4316AR Zonnemaire. 7. Doelstelling. Het inzamelen van gelden voor organisaties die zich inzetten voor de oplossing van het zwerfhondenprobleem in grote stedelijke gebieden in tweede en derde wereldlanden door middel van Neuter and Release. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met vorenstaandein de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

2 2 Gezien de omvangrijkheid van de problematiek, richt de stichting zich op dit moment uitsluitend op de situatie in Turkije. 8. De situatie in Turkije. In 2011 begint zich heel langzaam een kentering in de situatie in Turkije af te tekenen. De situatie van de zwerfhonden en de honden in de asielen is, ondanks de goede wetgeving op dierenrechten en welzijnsgebied, nog immer zorgelijk. Er wordt niet op naleving van de wet toegezien. Er wordt zelfs gezegd dat de wet er alleen maar gekomen is als zoethouder voor de EU. Maar toch lijkt het of meer mensen geïnteresseerd zijn in de problematiek en of, mede door de aanzet die ActieZwerfhonden gegeven heeft door het organiseren en financieren van sterilisatiecampagnes, Neuter and Release door hoe langer hoe meer mensen niet meer als een absurd geldverslindend idee wordt gezien, maar als de mogelijkheid om de straathonden over populatie op humane en structurele wijze aan te pakken. Van echte medewerking van overheden kan nog nauwelijks gesproken worden, maar de tegenwerking neemt af. Nog steeds gebeurd het regelmatig dat plaatselijke overheden, hierdoor aangezet door burgers die de overlast van de honden zat zijn, kiezen voor niet effectieve methode om een eind te maken aan die overlast en de honden dumpen in afgelegen gebieden, opsluiten in gevangenissen die ze asielen noemen of de dieren gewoon doden. (Note: De zwerfhonden populatie past zich aan de draagkracht van de omgeving aan. Sterven er honden dan wordt hun plek onmiddellijk ingenomen door andere. De nog niet gecastreerde teefjes worden vaker gedekt, hun nesten zijn groter en de overlevingskansen van de pups beter). Ook dit jaar zijn er weer berichten te over van ontdekte massagraven, asielen waar de honden dagen geen eten en drinken krijgen en honden die doodvriezen in asielen. Zonder voorlichting van de bevolking, hulp voor de dieren en pressie op de overheid vanuit het buitenland, kan en zal de situatie nooit verbeteren.

3 3 9. De werkzaamheden van Stichting ActieZwerfhonden zijn gericht op: Het wereldwijd onder de aandacht brengen van de problematiek in Turkije. Het voortdurend in contact trachten te komen met Turkse overheden om hen op het belang van sterilisatie en vrijlating te wijzen. Te trachten d.m.v. voorlichting en educatie het beeld dat de Turkse bevolking en overheid van honden (dieren) hebben aan te passen aan de kennis van dieren die wij heden ten dage hebben. Het financieel steunen en het organiseren van sterilisatie projecten. Het financieel ondersteunen van een particulier asiel. Het contact zoeken met Europarlementariërs om hen duidelijk te maken dat er een Europese wetgeving ter bescherming van zwerf- en huisdieren moet komen. Het werven van fondsen om al deze werkzaamheden te kunnen verrichten. Tijdens de verschillende sterilisatiecampagnes worden ook plaatselijke dierenartsen getraind, zodat zij na vertrek van ons medisch team de sterilisaties voort kunnen zetten. 10. ActieZwerfhonden ondersteunde in 2011 de volgende projecten: S.H.K.D. - Istanbul. De honden uit de voormalige opvang in Atakoy/Sefakoy/Istanbul. Sterilisatie van de zwerfhonden in Akcay. Steriliatiecampagnes in Igneada, Edincik, Bandirma, Bitlis Sterilisatie van zwerfhonden en katten in Istanbul. Eenmalige donaties. SHKD- Istanbul Sahipsiz HAYVANLARI Koruma Derneği is een door de Engelsman Robert Smith opgerichte organisatie welke zich inzet voor de zwerfhonden in Istanbul. Het hoofddoel van deze organisatie is het oplossen van het zwerfhondenprobleem d.m.v. Catch, Neuter, Vaccinate and Release; het vangen, steriliseren, enten en weer terugplaatsen van de zwerfhonden. Door onwetendheid en onwil van de Turkse overheid en bevolking, is dit tot nu toe niet echt succesvol. Wel worden inmiddels honderden honden, werkelijke noodgevallen die mishandeld, verongelukt of direct met de dood bedreigd waren, door het S.H.K.D. opgevangen in het zgn. bos asiel. Met de financiële steun van ActieZwerfhonden zijn de sterilisatie activiteiten van het SHKD weer nieuw leven ingeblazen.

4 4 De contactpersonen van de stichting zijn de heren Robert Smith (oprichter/ voorzitter), Murat Bekhan (dierenarts/manager) en mevrouw Bilge Okay (bestuurslid). Contact vindt dagelijks per e mail plaats en ActieZwerfhonden wordt goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Het SHKD zette zich al een aantal jaren in voor de zwerfhonden in Istanbul toen men vernam dat een grote vuilnisbelt waar zo n 1200 zwerfhonden leefden, gesloten zou worden. De gemeente, bang dat de honden door gebrek aan voedsel naar de bewoonde wereld zouden trekken, was voornemens alle honden af te maken. Toen de voorzitter van het SHKD dit hoorde heeft hij het terrein simpelweg laten omheinen en het SHKD heeft de zorg voor de honden op zich genomen. Er werd/wordt geen huur voor het terrein betaald, er was/ is geen water en geen elektra. Het bos-asiel wordt door de deelgemeente gedoogd. Vorig jaar schreef ik al over de eis van de deelgemeente om het asiel te ontruimen. De dreiging werd afgewend, maar de rust is nog niet volledig weergekeerd. ActieZwerfhonden zet zich in voor een wetsverandering die het mogelijk maakt om zwerfhonden in gebieden vallend onder het departement van bosbouw, mogelijk te maken. De wetsverandering is er, na contact met de minister van bosbouw, gekomen. Echter, de wet spreekt alleen over gemeentelijke instellingen en niet over NGO s. Opnieuw is er contact gemaakt met het ministerie. Resultaten zijn nog niet bekend. ActieZwerfhonden steunt het bos asiel door middel van een adoptie op afstand project. Vanaf 10 euro per maand kan men zich aanmelden als vriend van een bepaalde hond in het asiel. De bijdragen van de vrienden worden voor 100% besteed aan een goede (medische) verzorging van de honden. Iedere twee maanden krijgen de vrienden nieuwe foto s van hun hond en een berichtje van de manager van het asiel. Ook wordt ActieZwerfhonden goed op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen in Istanbul en overlegt zij ook actief mee over te ondernemen stappen en te realiseren projecten. Met de hulp van Hank Curfs, Simone Riedijk, Annie Debie, het Animal Foundation Platform en vele anderen zijn er ook dit jaar weer de nodige hulpgoederen naar het SHKD getransporteerd.

5 5 De honden uit de voormalige opvang in Atakoy/Sefakoy Het merendeel van de 300 honden die in 2009 met spoed een nieuw plekje zochten toen de opvang moest sluiten, wonen nog steeds met veel plezier in het bos asiel. Een aantal is inmiddels geadopteerd en een aantal is overleden. ActieZwerfhonden komt nog steeds haar verplichting na om een maandelijkse bijdrage van 820euro aan de voedselkosten te leveren, hierbij gesteund door brokjessponsors (vanaf 1 euro per maand kunt ook u de honden steunen). Steriliseren van de zwerfhonden in Akcay Akçay is een gemeente in het district Edremit in de provincie Balikesir in west Turkije. Het ligt aan de baai van Edremit bij de Aegische Zee. ActieZwerfhonden werd benaderd door Avril Simms, een Engelse dierenactiviste. Zij had contact met Levent Aynaoglu, een dierenvriend uit Akcay. Levent heeft het op zich genomen om er samen met zijn vriend Urguz voor te zorgen dat de circa 150 zwerfhonden in hun wijk gesteriliseerd worden. Ze hebben de plaatselijke dierenarts bereid gevonden om tegen een gereduceerd tarief, de dieren te steriliseren. Levent en Urguz vangen de honden en brengen ze bij de dierenarts. Na de operatie verzorgen ze de honden een aantal dagen in hun geheime tuin om ze vervolgens weer vrij te laten. In deze geheime tuin, een ommuurd stuk grond met een natuurlijke bron voor water en een schuilplaats voor de honden, verzorgen Levent en Urguz ook moederloze en zieke pups die ze in de omgeving vinden. Als de honden weer gezond zijn worden ze weer teruggeplaatst op de plek waar ze in eerste instantie werden gevonden. Een enkele hond is dusdanig getraumatiseerd dat hij/zij niet meer teruggeplaatst kan worden. De terug geplaatste honden blijven meestal in de buurt van de geheime tuin terugkomen, omdat ze weten dat ze daar eten krijgen. Levent en Urguz gaan ook regelmatig naar het plaatselijke gemeentelijke asiel om voer te brengen bij de asielhonden. Zoals in de meeste gemeentelijke asielen worden de dieren slecht verzorgd en bestaat hun rantsoen uit oud brood. Natuurlijk heeft ActieZwerfhonden haar handen vol aan de kosten van de eigen sterilisatiecampagnes, maar zij heeft toch gemeend dit geweldige initiatief, naar vermogen te moeten steunen en de kosten voor zo n 45 honden over te nemen.

6 6 Sterilisatie/ vaccinatie van de zwerfhonden in Erzincan, Igneada, Bitlis, Edincik, Bandirma, Kadriye. Vele gerenommeerde organisaties, o.a. WSPA, WHO en PETA, zijn er net als ActieZwerfhonden van overtuigd dat het vangen van de zwerfhonden om ze vervolgens te steriliseren, vaccineren en weer terug te plaatsen in hun territorium, de enige structurele en humane manier is om iets aan de zwerfhonden over populatie te doen. ActieZwerfhonden zet zich samen met het SHKD in om in zoveel mogelijk plaatsen op deze manier bij te dragen aan een oplossing en op deze manier dierenleed te voorkomen en te verminderen. Een sterilisatie kost 50euro. Tijdens de campagnes worden ook plaatselijke dierenartsen getraind, zodat zij na vertrek van het team de zwerfhonden kunnen blijven steriliseren. Erzincan januari In Erzincan zijn 120 honden en 19 katten gesteriliseerd. Het was een mooi begin van Vrijwilligers, bevolking en de burgemeester waren enthousiast en meewerkend. Murat Bekhan bericht dat de burgemeester en de vice burgemeester beiden zeer geïnteresseerd zijn in de operaties. De vice burgemeester is komen kijken bij de operaties en de burgemeester heeft hem (Murat) gevraagd, hoe Erzincan nu verder moet gaan met het steriliseren van de zwerfhonden en hoe vrijwilligers hierbij betrokken konden worden. Bandirma februari In twee dagen tijd zijn er 93 honden en 5 katten gesteriliseerd. Na deze dagen was het door de barre weersomstandigheden onverantwoord verder te opereren. De plaatselijk dierenarts is getraind en zal ons werk voortzetten. Bandirma was de eerste gemeente die bereid was een groot aandeel van de kosten van de campagne op zich te nemen! Edincik april De campagne in Edincik was één van de moeilijkste tot nu toe. Er lopen er veel straathonden, maar veel van de honden hebben een

7 7 eigenaar die het niet toestaat dat de hond gesteriliseerd wordt. 253 honden werden tegen Rabiës geënt en 143 honden werden gesteriliseerd. De omstandigheden waaronder gewerkt moest worden waren ook heel zwaar; 12 uur per dag aan stuk zonder thee of een lunch. We zoeken nog naar een persoon die het vertrouwen van de inwoners kan winnen en hen kan overtuigen van de noodzaak hun honden te laten steriliseren en dan zouden we graag nog een keer teruggaan. Bitlis mei In mei is het team voor de tweede campagne naar Bitlis geweest en heeft 173 honden en 6 katten gesteriliseerd. De arts die tijdens de vorige campagne was opgeleid heeft een betrekking elders geaccepteerd en dus was onze hulp weer hard nodig. Igeada december Op 21 en 22 december zijn er 71 honden en 21 katten gesteriliseerd. Rasim, laatste jaars veterinair student heeft de plaats van Omer in het team ingenomen en werkt goed mee. Dierenarts Burcu van het plaatselijke departement van landbouw is door onze dierenarts Murat Bekhan getraind in het steriliseren van teefjes volgens de keyhole methode en zal van nu af aan, naast haar gewone werk, zo n 10 honden per maand steriliseren. Kadriye 2011 We kwamen in contact met een inwoonster van Kadriye die ontzettend graag wat aan de zwerfhondenproblematiek wilde doen d.m.v. het steriliseren van zwerfhonden. Ze was druk in gesprek met politie, gemeente bestuur en dierenartsen. Om deze mensen over de streep te trekken werd er na intensief overleg afgesproken dat ActieZwerfhonden een aantal sterilisaties zou financieren. Helaas hebben we na de eerste sterilisatie niets meer uit Kadriye gehoord. Gelukkig was er afgesproken dat we pas na sterilisatie zouden betalen. Enkele sterilisaties Ook dit jaar heeft ActieZwerfhonden hier en daar gereageerd op een noodkreet om een hond of kat te laten steriliseren. In november 2011 zijn er twee katten gesteriliseerd op verzoek van Elif, een dierenvriendin uit Istanbul. De katten konden het lichamelijk niet aan om nog een keer een nestje te krijgen. Dierenarts Murat Bekhan heeft ze gesteriliseerd.

8 8 Diezelfde maand vroeg Murat Bekhan of AZ de sterilisatie van twee bij het bos asiel gedumpte honden konden financieren; natuurlijk! Banu Erguder, ex werkneemster van het SHKD vroeg ons de sterilisatie van drie katten uit haar buurt te betalen. Nog meer katten zou de boosheid van de buurtbewoners opwekken. Dierenarts Ziynet heeft de operaties verricht en Banu heeft de nazorg op zich genomen. 11. Voorlichting. Door middel van haar website, nieuwsbrief, flyer en PromoTeam vraagt ActieZwerfhonden aandacht voor de zwerfhondenproblematiek en de oplossing hiervan. Tevens tracht zij een aantal misverstanden t.a.v. de Islam en dieren weg te nemen. Door te verhalen over zwerfhonden die gered zijn en over hulphonden, probeert zij het imago van de hond in Turkije te verbeteren. Ook publiceert zij op haar website regelmatig over de wantoestanden in Turkije, hopend hiermee de Turkse bevolking wakker te schudden. De website van ActieZwerfhonden telt bezoekers per dag. Het PromoTeam heeft ActieZwerfhonden vertegenwoordigd op Animal Event, open dag Bolle Dier en Tuin en Horse Event. De stand huur op Animal Event werd deels gesponsord door Phyto Treat. 12. Publiciteit. In het afgelopen jaar is er aandacht aan ActieZwerfhonden geschonken in Verschillende internetsite waaronder Linkedin Dierenwelzijn, Hart voor Dieren, Dieren4U en Dierenieuws Blad Hart voor Dieren Ilkhabergzaetesi (Turkije) Turkse nieuwssites Officiële website van de stad Bitlis Intranet van de firma Essent Krant Wereldregio Blad Me and my Dog Krant Nieuwsblad de Kaap Voorts verstuurt ActieZwerfhonden maandelijks een digitale nieuwsbrief. In samenwerking met het S.H.K.D. worden iedere 2 maanden informatie/ recente foto s gestuurd, naar diegene die een hond uit het bos asiel op afstand geadopteerd hebben.

9 9 13. Contacten met andere organisaties. Regelmatig heeft ActieZwerfhonden contact met buitenlandse en Nederlandse dierenbeschermingsorganisaties. Met een aantal organisaties in Turkije is er regelmatig contact over de situatie in Turkije. Verder is ActieZwerfhonden lid van een aantal (inter)nationale dierenbescherming -groepen, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Er is goed contact met, in Turkije het EHD, SHKD, HAYTAP, BGD, in Engeland de RSCPA, PETA Duitsland en in Amerika de HSI. De contacten met WSPA lopen wat moeizaam daar zij geen interesse lijken te hebben in de problematiek in Turkije. 14. De EU. In 2011 zijn er twee schriftelijke verklaring ingediend door EU parlementariërs d ie een eind zouden kunnen maken aan het zwerfdieren leed. AZ heeft veelvuldig contact gehad met de Nederlandse Europarlementariërs. Slechts 9 van de 25 Nederlandse leden van het Europarlement denken verder dan Nederland De andere 16 hebben de schriftelijke verklaring 26/2011, die uiteindelijk wel aangenomen is, niet ondertekend. Het blijkt dat de EP s weinig interesse hebben in wetgeving ter voorkoming van zwerfdierenleed. Een veel gehoord argument is dat het beleid t.a.v. zwerfhonden een zaak van nationaal niveau is en geen zaak voor de EU. Dat bijvoorbeeld het welzijn van dieren in dierentuinen wel op EU niveau geregeld is, is voor velen een onbekende zaak. Ook blijkt de omvang van het probleem totaal onbekend te zijn evenals de mogelijke oplossingen. De aanname van de schriftelijke verklaring betekent dat het welzijn van de zwerfdieren een officieel item op de agenda van het Euro parlement gaat worden! Reden tot optimisme. Niet tot achter over zitten, want nu moet Brussel nog duidelijke gemaakt worden welke wetten er moeten komen om het welzijn te waarborgen. 15. Internet Kunstveiling Traditiegetrouw heeft AZ ook dit jaar weer een internet kunstveiling georganiseerd ter gelegenheid van Wereld Dierendag. De veiling heeft 1400 euro opgebracht. 16. Marathon van Istanbul De Engelse Liz Cooper heeft de marathon van Istanbul gelopen en een oproep gedaan haar te sponsoren en zo de zwerfhonden van Turkije te steunen. De opbrengst van 2000euro heeft Liz aan ActieZwerfhonden geschonken!

10 Vrijwilligers Zonder vrijwilligers zou ActieZwerfhonden natuurlijk niet kunnen bestaan. Naast al de cartridge inzamelaars zijn er nog een aantal mensen die speciale aandacht verdienen. Inzameling medische artikelen Greet Torfs Annie Debie Promo Team Yolanda Oosterom (tevens bestuurslid) Astri Skarveland Simone Riedijk (en transport) Carina v.d. Kooy Lieke van Alphen Jet Barkel Jenny van Dijk Vertalers Ingrid Bähr- vertaalster Duits Nadja Hoffman- vertaalster Duits Judy Kleinbongardt- nood vertaalster Duits Judith Albers- vertaalster Engels Emine Gönen- vertaalster Turks Contactpersonen Istanbul Bilge Okay Murat Bekhan Social Media Liesbeth Huiskamp Lieke van Alphen Nieuwe Website Erol Alici Verkoop rommelmarkt Emine Gönen Simone Riedijk 18. Extract van de nieuwsbrieven Januari Na de succesvolle sterilisatiecampagnes van vorig jaar, met als laatste die in Luleburgaz, stromen de aanvragen van gemeente besturen en vrijwilligers binnen. Met uw steun moet het mogelijk zijn een echte kentering in Turkije te weeg te brengen; vangen, steriliseren en weer vrijlaten van zwerfhonden in plaats van vangen en elders dumpen of doden. ActieZwerfhonden is dit jaar, ondanks de recessie, gegroeid. Daarvoor is zij al haar trouwe en nieuwe donateurs oprecht dankbaar! Om de zwerfhonden in Turkije te kunnen blijven steunen en

11 11 structureel een eind te maken aan heel veel dierenleed, heeft de stichting nog meer donateurs, lees geld, nodig! Het gemeente bestuur van Luleburgaz was sprakeloos over wat er in een paar dagen tijd gedaan is; zij hadden nog nooit van steriliseren en weer vrijlaten als oplossing voor de zwerfhonden over populatie gehoord. In meerdere kranten en op websites is aandacht besteed aan de campagne en er komen van alle kanten verzoeken om hulp en informatie binnen. Werd ActieZwerfhonden en het medisch team van het SHKD tot voor kort gezien als een rariteit en kon het werk verricht worden onder het motto; je ziet maar zolang het ons niets kost, nu komen er verzoeken om hulp binnen en wordt eindelijk erkend dat de artsen van het SHKD ware autoriteiten zijn op het gebied van de sterilisaties. Gemeentes sturen officiële uitnodigingen en zeggen toe alle benodigde faciliteiten ter beschikking te stellen. Nu AZ en het door haar ingehuurd medisch team van het SHKD zichzelf bewezen hebben, kunnen we ook eisen gaan stellen. Plaatselijke vrijwilligers en overheden moeten aan een aantal voorwaarden voldoen alvorens een aanvraag überhaupt in behandeling genomen wordt. Dit om de kans van slagen van de campagne zo groot mogelijk te maken. Over de campagne in Luleburgaz is uitgebreid verslag gedaan in Turkse lokale kranten. In januari is er een campagne in Erzincan uitgevoerd. Februari Samen met de organisatie WereldPootjes heeft ActieZwerfhonden de aanschaf door het SHKD van een gasnarcose apparaat, financieel mogelijk gemaakt. Voor een standaard sterilisatie kan een hond/ poes gewoon met een injectie verdoofd worden. Meer gecompliceerdere operaties of sterilisatietrainingen vereisen, in verband met de duur van de operatie, een ander soort verdoving. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een premier van Turkije overleg gehad met dierenbeschermers. Onder aanvoering van Ahmet Senpolat van HAYTAP zijn meerdere onderwerpen, waaronder de toestand in de asielen, ter sprake gekomen. Onder de naam Alliance for the Benefit of the Street dogs of Turkey (All BEST) heeft ActieZwerfhonden samen met het SHKD, HAYTAP en het Amerikaanse Animal Protection and Rescue League, een intentie verklaring opgesteld en ondertekend. Hierin staat onder meer dat de partners alles zullen doen om de Turkse zwerfhondenproblematiek op te lossen langs de weg van Neuter and Release, zich in zullen zetten voor educatie-projecten op scholen, training van dierenartsen en het behoud van het bos asiel. Door deze samenwerking wordt het ook mogelijk fondsen te werven in Amerika. Hiervoor zal Animal Protection International (API) een onderdeel van de League, zich gaan inzetten. De firma Placemad heeft AZ uitgekozen als Goed Doel waarvan het logo gratis op hun placemats gedrukt wordt.

12 12 Maart Op 1 maart bereikte ons het trieste bericht dat Cemille, één van de twee verzorgsters van de voormalige opvang in Atakoy/Sefakoy, samen met een aantal van haar honden om het leven is gekomen bij een brand in het asiel in Bakirkoy. Cemille was anders dan de meeste mensen en had alles voor haar honden over. In Ankara zijn op het veld achter het gemeente huis, dus min of meer onder de ogen van de bewakers, zwerfhonden verkracht. ActieZwerfhonden heeft de burgemeester van Ankara geschreven om haar afschuw uit te spreken. In Hart voor Dieren staat een artikel over ActieZwerfhonden. April 4 april is uitgeroepen tot Wereld Zwerfdierendag. De meeste honden in het bos asiel maken het goed. Begin april zijn alle honden door de handen van de verzorgers gegaan voor een medische check-up, vaccinaties, ontworming en behandeling tegen uitwendige parasieten. Sterilisatie campagne in Edincik. Het PromoTeam heeft op Animal Event gestaan. Mei We merken nu dat het vrienden project al wat jaren draait en dat de honden ouder worden. Chain is van ouderdom overleden. Voor Will en Favour hebben we samen met dierenarts Murat besloten dat het, gezien hun gezondheidstoestand en leeftijd, beter was ze in te laten slapen. Het zijn altijd verdrietige dingen, maar het feit dat ze een flink aantal goede jaren in het bos asiel hebben gehad maakt het allemaal makkelijker te accepteren. Bozo heeft problemen met zijn hart en krijgt hier medicijnen voor. Regelmatig zijn er dankzij de welwillendheid van Corendon vliegvakanties grote partijen hulpgoederen naar Istanbul getransporteerd. Sterilisatiecampagne in Bitlis mede mogelijk gemaakt door een donatie van Vier Pfoten. Juni/Juli Ten einde de verzorging van de honden ook op de lange duur te kunnen blijven bekostigen heeft Robert Smith nu flink in zijn financiële bijdrage aan het SHKD bos asiel moeten snijden. Als gevolg hiervan is para-veterinair Ömer ontslagen. Voor de honderden honden in het asiel zijn nu nog twee verzorgers en een nachtwaker werkzaam. Robert Smith heeft zijn maandelijks bijdrage teruggebracht naar, het nog altijd aanzienlijke bedrag van, 6000euro. ActieZwerfhonden betaalt zo n 1200euro per maand.

13 13 Naast zijn werk in het asiel was Ömer ook onmisbaar bij de sterilisatiecampagnes; hij reisde altijd voor de artsen uit om de honden en de locatie te checken, een operatiekamer in te richten en te zorgen dat de artsen bij aankomst direct aan de slag konden. Verder assisteerde hij bij de operaties. ActieZwerfhonden heeft de verkiezing SpecSavers steunt! gewonnen en zal in 2012 een donatie ontvangen die de klanten van SpecSavers Goes in een jaar tijd via een munten systeem bij elkaar gaan sparen. Augustus Vrijwilligster Emine Gönen en Simone Riedijk verdienen een aardig centje voor de zwerfhonden met de verkoop van tweede handsspullen op de vlooienmarkt in Vleuten! September In september zijn we druk geweest met de organisatie van de internet kunstveiling. Oktober Liz Cooper uit Engeland heeft de marathon van Istanbul gelopen en heeft 2000euro aan sponsorgeld opgehaald voor ActieZwerfhonden. De kunstveiling heeft 1442euro opgebracht. November Een artikel over Murat Bekhan (manager SHKD) en ActieZwerfhonden in Hart voor Dieren en een artikel van Linda Taal over de zwerfhondenproblematiek in Me and My Dog. Net zoals bij alle grote internationale evenementen hebben de Wereld kampioenschappen voetballen in de Oekraïne en Polen het leven gekost aan vele werfhonden. Ondanks protesten van dierenbeschermers en pogingen gezamenlijk tot een diervriendelijke oplossing te komen is het doden gewoon doorgegaan; als de wereld naar je kijkt moeten de straten schoon zijn van zwerfdieren. Een nieuw ontwerp is aan de collectie kerstkaarten toegevoegd. December De nieuwe website in online gegaan en bezoekers zijn zeer enthousiast. Op werd de mening van donateurs gevraagd over het goede doel waaraan zij doneerden, in dit geval dus Actie- Zwerfhonden, de mening van de donateurs was meer dan positief; 4,5566 punten uit 5!

14 Financiën. Voor 2011 is geen begroting gemaakt. In de praktijk blijkt dit gewoon niet te werken omdat, ondanks de trouw van het merendeel van de donateurs, er geen pijl te trekken is op de hoogte van de donaties en er dus ook van te voren geen uitgaven gepland kunnen worden. De inkomsten uit het project Honden zoeken vrienden zijn stabiel te noemen, de brokjes actie blijft achter bij de aangegane verplichting van 820euro per maand, en de donaties voor de sterilisatiecampagnes en andere zaken zijn wisselend. De kosten voor de verzorging voor de honden uit het vriendenproject kunnen uit de bijdrage van de vrienden betaald worden. De 820euro voor voer voor de ex-sefakoyhonden in het bos asiel worden aangevuld vanuit de overige donaties en wat overblijft wordt gebruikt voor sterilisatie campagnes en weloverwogen noodhulp. De stichting heeft de navolgende inkomstenbronnen: Het Honden zoeken vrienden project, voor de verzorging van de honden in het bos asiel, ca euro per maand Alle brokjes helpen voor voer voor de ex Sefakoy honden ca. 460 euro per maand Donaties van vrienden van ActieZwerfhonden. De stichting kan zelf bepalen waar dit geld aan wordt besteed. Een gering percentage hiervan wordt gebruikt voor bank- en administratiekosten. De opbrengst van de verkoop van T-shirts, tassen, kalenders, kerstkaarten e.d.. De stichting kan zelf beslissen hoe dit geld te besteden. De vergoedingen voor het plaatsen van een commerciële link op de website. Opbrengst van de loterijen die zij houdt op evenementen waar het PromoTeam aanwezig is. De inzameling van lege cartridges. De opbrengst van de internet kunstveiling De kerstloterij. De uitgaven bestonden onder andere uit: Voer voor de ex-sefakoy honden 820euro=820kg. voer per maand. Kosten sterilisatiecampagnes ,-. Kosten (medische) verzorging 50 honden in het bos-asiel ca. 1000,- per maand. Aanschaf gas narcose apparaat 2000,- Verzekeringen vrijwilligers en computer apparatuur 250,- 20. Van 2011 naar 2012 Ondanks de crisis zijn de inkomsten van Stichting ActieZwerfhonden in 2011 vrijwel gelijk gebleven aan die van Natuurlijk had zij liever een groei gezien, maar gezien het huidige financiële klimaat, kan er toch van een succesvol jaar gesproken worden. De situatie van het bos asiel is nog steeds onzeker, maar zowel het SHKD als ActieZwerfhonden blijven zich inzetten voor een zo goed en veilig mogelijk bestaan van de honden die in en om het asiel verblijven. In 2012 zal ActieZwerfhonden onverminderd doorgaan met het steunen van het SHD bos asiel en het financieren van zoveel mogelijk sterilisatiecampagnes.

15 15 Voor de financiering van het voer van de ex-sefakoy honden zal een nieuwe actie georganiseerd worden om uiteindelijk toch aan voldoende brokjessponsors te komen en zo op een meer gestructureerde wijze aan de verplichtingen te kunnen voldoen. Een woord van dank gaat uit naar de donateurs en vrijwilligers van de stichting; dankzij uw steun voorkomt ActieZwerfhonden veel dierenleed! No man made a bigger mistake than he who did nothing because he only could do little. (Edmund Burke: Geen mens maakte ooit een grotere fout dan hij die niets deed omdat hij slechts een klein beetje kon doen.)

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN STRAYDOGSCAMPAIGN FOUNDATION Zet zich in voor de zwerf en asielhonden in Turkije door het financieren van educatieprojecten op scholen, het financieren en organiseren van sterilisatieprojecten onder zwerfhonden

Nadere informatie

1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht.

1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. Jaarverslag 2010 Stichting ActieZwerfhonden 1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur. Mevr. Helen

Nadere informatie

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN STRAYDOGSCAMPAIGN FOUNDATION Zet zich in voor de zwerf en asielhonden in Turkije door het financieren van educatieprojecten op scholen, het financieren en organiseren van sterilisatieprojecten onder zwerfhonden

Nadere informatie

15 mei 2012. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2012-2015

15 mei 2012. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2012-2015 1 15 mei 2012 Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2012-2015 1. De organisatie kort en bondig 1.1 Wie we zijn Stichting ActieZwerfhonden is een Nederlandse vrijwilligers organisatie die

Nadere informatie

Tot het moment van schrijven van dit beleidsplan (juni 2017) heeft de stichting 4735 honden en 1849 katten laten steriliseren.

Tot het moment van schrijven van dit beleidsplan (juni 2017) heeft de stichting 4735 honden en 1849 katten laten steriliseren. Juni 2017 Tot het moment van schrijven van dit beleidsplan (juni 2017) heeft de stichting 4735 honden en 1849 katten laten steriliseren. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2017-2022

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2015

Sociaal Jaarverslag 2015 1. Oprichting Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur Mevrouw Greet Torfs - voorzitter Mevrouw Linda Taal - secretaris/penningmeester

Nadere informatie

Mei 2015. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2015-2019

Mei 2015. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2015-2019 Mei 2015 Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2015-2019 1. Stichting ActieZwerfhonden kort en bondig 1.1 Wie is ActieZwerfhondn Stichting ActieZwerfhonden is een Nederlandse vrijwilligers

Nadere informatie

Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011. Baten

Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011. Baten Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011 Baten Bijdrage vrienden en verkoop T-shirts 1 13.184,30 12.196,00 12.300,19 Donaties tbv SHKD 2 785,00 5.296,45 4.022,51 Donaties voer Atakoy/Sefakoy

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2017

Sociaal Jaarverslag 2017 1. Oprichting Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur Mevrouw Greet Torfs - voorzitter Mevrouw Linda Taal - secretaris/penningmeester

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2016

Sociaal Jaarverslag 2016 1. Oprichting Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur Mevrouw Greet Torfs - voorzitter Mevrouw Linda Taal - secretaris/penningmeester

Nadere informatie

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN STRAYDOGSCAMPAIGN FOUNDATION Zet zich in voor de zwerf en asielhonden in Turkije door het financieren van educatieprojecten op scholen, het financieren en organiseren van sterilisatieprojecten onder zwerfhonden

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update )

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update ) Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update 13-10-2018) 1. De organisatie kort en bondig 1.1 Wie we zijn Stichting Project Street Dogs Thailand is een Nederlandse Stichting die zich

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

*W.H.O. Guidelines for Dog Population Management, Geneva, 1990 (p.9)

*W.H.O. Guidelines for Dog Population Management, Geneva, 1990 (p.9) 1. STERILISEREN EN VRIJLATEN Steriliseren en Vrijlaten is de naam van de oplossing voor het zwerfhondenprobleem die echt werkt en die wordt gesteund door de Wereldgezondheidsorganisatie en W.S.P.A. (World

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI)

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Kamer van Koophandel : 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: 'Roandale' Overboeicop 13 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: website: www.stichtingaai.nl

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Kamer van Koophandel: 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: Overboeicop 13, 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: Website:

Nadere informatie

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 Vrienden van Canilos, Er zijn weer veel nieuwe dingen gebeurd. Wij willen iedereen graag op de hoogte houden. Hier is de CANILOS NIEUWSBRIEF. Dit zijn de onderwerpen: Reisverslag

Nadere informatie

Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018

Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018 Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018 Onze doelstelling, missie en visie Stichting Dierennood heeft als doel om juist die dieren te helpen, die dit het meest nodig hebben. Gelukkig is Nederland

Nadere informatie

1. Aanloop naar de campagne

1. Aanloop naar de campagne Verslaggeving t.b.v. Animal Foundation Platform en Hondenbescherming over de sterilisatiecampagne in de plaatsen Marama en Yenicitlik in Turkije, mede gefinancierd met een donatie van de Hondenbescherming

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2015 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO Asiel PAKITO Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave Verslag 2012 Voorwoord 4 - Samenvatting. 5 - Problemen en oplossingen 6 - Vooruitzichten.. 9 Jaarrekening 2012 - Balans per 31 december 2012, algemene toelichting

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. JAARVERSLAG 2012 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. Pagina 1 of 14 INHOUD Bestuursverslag 2012 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2012 4 Jaarrekening

Nadere informatie

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide 1 NEDERLAND ZWERFKATTENARM 2025 4 the support of stray animals worldwide Stray Animal Foundation Platform 2 Koepelorganisatie voor zwerfdierstichtingen In Nederland ca. 180 stichtingen actief met zwerfdieren.

Nadere informatie

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2016 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Wij zijn Monique en Petra Muis, twee zussen, en wij hebben in 2009 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016-2020

BELEIDSPLAN 2016-2020 BELEIDSPLAN 2016-2020 Inhoudsopgave 1. Stichting Zwerfdieren Kreta... 3 1.1 Stichting Zwerfdieren Kreta... 3 1.2 Geschiedenis... 3 1.3 Visie, missie, kernwaarden... 3 1.4 De organisatie... 4 2. Omgevingsanalyse...

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Het zit er weer op! Drie dagen lang alleen maar honden en katten gesteriliseerd! In totaal hebben we 283 honden en 24 katten gesteriliseerd.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2021 Inhouds opgave: Voorwoord. Hoofdstuk 1: Oprichting Stichting DOG Nederland Hoofdstuk 2: De organisatie Hoofdstuk 3: Visie, missie en ambities Hoofdstuk 4: Korte termijn doel Hoofdstuk

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2017

Activiteitenverslag NDZ 2017 Activiteitenverslag NDZ 2017 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2017 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het bestuur is in 2017 tien keer bij elkaar

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag.

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag. 2014 Mei 2015 Geachte sponsor, donateur, belangstellende, Voor u ligt het jaarverslag 2014 van het Zwols Dierenasiel. Ook dit jaar willen we de sponsoren, de donateurs en de organisaties die de werkzaamheden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018

Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018 Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018 1 Inhoud Beleidsplan Stichting Emoya Europe 20181 Inleiding3 De stichting3 Doelstellingen3 Bereiken van de doelen3 Emoya Sanctuary, Zuid-Afrika4 Samenwerken met

Nadere informatie

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te Lieve mensen, Bij deze stuurt dierenadopties.nl U de tweede nieuwsbrief waarin wij U op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen onze foundation. Wij hopen U op deze manier een goed beeld

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014 Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot Presentatie juni 2014 Programma Animal Foundation Platform Wie zijn wij? Lokale oplossingen Voorbeelden uit het veld Wie zijn wij? Onafhankelijk platform

Nadere informatie

Beleidsplan Betreft. CJR versie 1.0 oktober 2014

Beleidsplan Betreft. CJR versie 1.0 oktober 2014 1 Beleidsplan Betreft 2 Inhoudsopgave 1. Samenvatting blz 3 2. Inleiding blz 5 3. Missie en doelstelling AMCF blz 6 4. Activiteiten rondom overname blz 7 5. Financiële verantwoording blz 9 6. Lange Termijn

Nadere informatie

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016 Presbyterian ziekenhuis is gevestigd in New York City. 6 INHOUDSOPGAVE 1 Voorwoord 3 2 Activiteiten 3 3 Publiciteit 4 4 Externe contacten 4 5 Interne organisatie 4 6 Financiële verantwoording 4/5 7 Bestuur

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE STICHTING KITTENPLACE JAARVERSLAG 2017 [ pagina 1] INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2017 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 8 Winst en Verliesrekening 9 Toelichting 10 Conclusie

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 29 augustus 2012.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 29 augustus 2012. JAARVERSLAG 2011 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 29 augustus 2012. Pagina 1 of 14 INHOUD Bestuursverslag 2011 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2011 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting dogs adoptions Nederland. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 Vrienden van Canilos, Omdat er veel dingen zijn die recent hebben plaatsgevonden willen we jullie graag tussentijds informeren over de laatste actualiteiten. Hier is de

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 30 mei 2014 Status: DEFINITIEF 1 Van boekenmarkt naar koopjesmarkt Om de andere maand wordt er op het dierenasiel te Parera een koopjesmakrt

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 15 december 2014.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 15 december 2014. JAARVERSLAG 2013 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 15 december 2014. Pagina 1 of 12 INHOUD Bestuursverslag 2013 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2013 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting en hoofdlijnen beleidsplan; Pagina 6 - Bestuur en beloningsbeleid; Pagina 7 - Verslag van activiteiten; Pagina 9

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 december 2015.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 december 2015. JAARVERSLAG 2014 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 december 2015. Pagina 1 of 13 INHOUD Bestuursverslag 2014 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2014 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2021 Stichting Fenix Foundation Kvk 59240156 Opgericht 14-11-2013 Correspondentieadres: De Vuursche 88 3452 JV Vleuten http://stichtingfenixfoundation.nl http://www.fenixfoundationbrazil.com/nl/

Nadere informatie

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 Voorwoord: Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Blind Vertrouwen 2014-2015 De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 13 Juni 2014 en

Nadere informatie

Jaarverslag s M D N

Jaarverslag s M D N Jaarverslag 2017 s M D N Algemeen Stichting Mens Dier Nood (SMDN) is statutair opgericht op 29 april 2009 en gevestigd te Tilburg. De stichting is opgericht omdat het belang van het welzijn van een gezelschapsdier

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland. Jaarverslag 2015 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2015 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Roemenië. Oktober Bacău

Roemenië. Oktober Bacău Van 19 oktober 2016 tot en met 28 oktober 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 De sterilisatiemarathon in Baciu zit er op. 358 katten en honden gecastreerd! De exacte gegevens: 295 honden en 63 katten. Ongelofelijk

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Versie 10/5/2016 JAARVERSLAG 2015 dd 10/05/2016 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van

Nadere informatie

INLEIDING II. DOEL II.A. Visie

INLEIDING II. DOEL II.A. Visie I. INLEIDING Stichting Dutch Animal Care werd in 2013 opgericht met de brede doelstelling het helpen van dieren met en zonder eigenaar in Nederland en buitenland. Sinds december 2016, toen Simone Brals

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom zijn wij hun stem

Jaarverslag 2018 Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom zijn wij hun stem Jaarverslag 2018 Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom zijn wij hun stem VOORWOORD Het was een roerig maar goed jaar en we kijken er dan ook met dankbaarheid op terug. Het aantal honden dat

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Meerjarenplan Samen werken aan een beter leven voor dieren

Meerjarenplan Samen werken aan een beter leven voor dieren Meerjarenplan 2018-2022 Samen werken aan een beter leven voor dieren Colofon Dit is een verkorte uitgave van onze meerjarenstrategie, die is ontwikkeld door de medewerkers van het Nederlandse kantoor van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ 2016-2021 Datum 28-02-2016 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij hun stem zijn

Jaarverslag Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij hun stem zijn Jaarverslag 2016 Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij hun stem zijn VOORWOORD We kunnen tevreden terugkijken op 2016. Een record aantal honden kwam naar Nederland en werd geadopteerd.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Stichting Fenix Foundation Kvk 59240156 Opgericht 14-11-2013 Correspondentieadres: De Vuursche 88 3452 JV Vleuten http://stichtingfenixfoundation.nl http://www.fenixfoundationbrazil.com/nl/

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Molendijk 165, Sliedrecht tel: 06-33133891 website: www.sds-eo.nl email: info@sds-eo.nl KvK: 24443544 btw-nr: NL.8199.14.617.B.01

Molendijk 165, Sliedrecht tel: 06-33133891 website: www.sds-eo.nl email: info@sds-eo.nl KvK: 24443544 btw-nr: NL.8199.14.617.B.01 Jaarverslag S.D.S. e.o. 2014 De stichting Het eerste volle jaar heeft de stichting in 2014 als zelfstandige organisatie gedraaid. Op gebied van fondsenwerving en naamsbekendheid is een duidelijke ontwikkeling

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde JAARREKENING 2018 Stichting Esperanza Verde Prattenburg 9-3452NN Vleuten - info@esperanzaverdeperu.com 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 Inschrijving handelsregister... 3 Samenstelling bestuur... 3 Doel

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2016

Activiteitenverslag NDZ 2016 Activiteitenverslag NDZ 2016 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2016 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het jaar werd gekenmerkt door de afronding en

Nadere informatie

Roemenië. Augustus Bacău

Roemenië. Augustus Bacău Van 17 augustus 2017 tot en met 30 augustus 2017 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

Roemenië. Augustus Bacău

Roemenië. Augustus Bacău Van 17 augustus 2016 tot en met 30 augustus 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! buitenkans katten PLEEGGEZINNEN VOOR KITTENS 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver lijden ze aan ziektes,

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

Stichting ActieZwerfhonden Istanbul

Stichting ActieZwerfhonden Istanbul Stichting ActieZwerfhonden Istanbul Onze collega Jacobien Vegter zet zich al jaren in als vrijwilliger voor Stichting ActieZwerfhonden. Doelstelling van ActieZwerfhonden is onder andere het organiseren

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Verrenieuwstraat 47 4301 HZ Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl JAARVERSLAG 2018 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Profiel Stichting Henk Abrahams

Profiel Stichting Henk Abrahams Profiel Stichting Henk Abrahams Samengesteld door: bestuur SHA 2014 Dit document is opgesteld om in te zetten bij de eerste loketronde van de Twinning 2013-2016 dat geopend is van 01-28 februari 2014 Stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Nikai 4 Life Beleidsplan 2018-2020 22 juni 2018 Inhoud Voorwoord Inleiding Organisatie Visie en Missie Doelstelling Bestuur en organisatie Voorwoord Wij zijn Arjan en Marrie Kroes uit IJsselmuiden,

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2017 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Jaarverslag Maart maart Nieuwsbrief Stray-AFP 22 maart Bezoek Stichting Dierenlot

Jaarverslag Maart maart Nieuwsbrief Stray-AFP 22 maart Bezoek Stichting Dierenlot Jaarverslag 2017 Voor u ligt het jaarverslag van Stray Animal Foundation Platform over het jaar 2017. In dit jaarverslag zijn tevens de activiteiten van Zwerfkatten Nederland opgenomen. Dit project is

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 23 september bestaat SZA 1 jaar! Ik wil persoonlijk alle vrijwilligers, donateurs, sponsors en mensen/ bedrijven waarmee we samenwerken

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION Dit plan bevat een overzicht van de belangrijkste beleidsvoornemens van het bestuur van LEMON FOUNDATION / STICHTING LEMON (de Stichting ) ten aanzien van: A. de te verrichten

Nadere informatie

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071)

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071) ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071)5166600 Fax (071)5166699 e-mail: info@ohm.nl www.ohm.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag Bestuursverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Save The Moonbears

Stichting Save The Moonbears Jaarverslag 2015 Stichting Save The Moonbears Verslag Stichting Save The Moonbears Dierenwelzijnsorganisatie Stichting Save The Moonbears Heeft ten doel het werven van fondsen voor - en het ondersteunen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o.

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Beleidsplan 2016-2019 Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Inleiding Dit plan zal inzicht geven in de doelstellingen en actuele plannen van Stichting Dierentehuis s- Hertogenbosch e.o. over de komende

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes februari 2015 NL48 INGB 0006668003 RSIN 854358729 Pagina 1 Inhoud Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Activiteiten... 5 Opvang kittens en katten... 5 Neutralisatie

Nadere informatie

Graag informeren wij u hier verder over. Kunnen wij na het lezen van de informatie op uw steun rekenen?

Graag informeren wij u hier verder over. Kunnen wij na het lezen van de informatie op uw steun rekenen? RSIN: 8206.10.033 Stop Darmkanker Nederland Stop Darmkanker Nederland is ontstaan nadat de oprichter van de stichting, Marthen Bakker, het ziekteproces van darmkanker van heel dichtbij had meegemaakt.

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 2012 JAARVERSLAG L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 1-6-2012 1 Inleiding In dit document wordt verslag gedaan van de werkzaamheden van onze organisatie over 2012. Tevens wordt ingegaan op de doelstellingen

Nadere informatie

Vrienden van Canilos,

Vrienden van Canilos, Nieuwsbrief oktober 2013 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Verslag van het werkbezoek aan Lesbos. Update educatieproject. Paula live op twee radio stations.

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Stichting Dogtrailing

Stichting Dogtrailing Stichting Dogtrailing Beleidsplan 2016 2020 Een vermist huisdier is in Nederland voor velen net zo emotioneel en ingrijpend als bij een vermist persoon. Bij het missen van een mens staan er allerlei instanties

Nadere informatie

Jaarrekening stichting Djimba 2012

Jaarrekening stichting Djimba 2012 Jaarrekening stichting Djimba 2012 Stichting Dj-Imba Oprichting oktober 2010 Liquide middelen 31-12-2012 31-12-2011 Kas 111 378 Bank 1.282 1.076 Spaarrekening 6.257 5.178 R/c Voorzitter 319 1.337- Vlottende

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Dierenbescherming Voor Alle dieren in uw regio West- en Midden-Brabant Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Lichttorenhoofd 5, 4871 CA Etten-Leur Telefoon: 06-43873400 wmbdierenbescherming@gmail.com

Nadere informatie