Profiel Stichting Henk Abrahams

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profiel Stichting Henk Abrahams"

Transcriptie

1 Profiel Stichting Henk Abrahams Samengesteld door: bestuur SHA 2014 Dit document is opgesteld om in te zetten bij de eerste loketronde van de Twinning dat geopend is van februari 2014 Stichting Henk Abrahams Topaasstraat 29, Paramaribo, Suriname Suriname: (P. Bhagwandin) Nederland: (M.Naarden)

2 2 Stichting Henk Abrahams, profiel t.b.v. TWINNING PROFIEL STICHTING HENK ABRAHAMS (SHA) TER INDIENING BIJ DE EERSTE LOKETRONDE FEBRUARI 2014 VAN DE TWINNING Van februari 2014 start de eerste loketronde van de TWINNING faciliteit Op een door de UTSN vast te stellen formulier moeten wij een profielschets van de SHA indienen met een opgave van de bestaande (en toekomstige) activiteiten van de SHA ter financiering, waarvan een aanvraag bij TWINNING wordt ingediend. Bij het invullen van het UTSN profielformulier kan worden uitgegaan van de onderstaande gegevens. Dit document dient ook als inleidend praatstuk, om tot een structurele samenwerking met een Nederlandse dierenwelzijnorganisatie te komen, die onze TWINNING aanvraag ondersteunt. TWINNING Sector: De activiteiten van de SHA vallen onder de sector Zorg en Welzijn zoals geformuleerd voor TWINNING Het betreft hier met name dierenzorg en dierenwelzijn. De SHA en haar Bestuur De Stichting Henk Abrahams (SHA) is op 14 oktober 2010 ingeschreven in het Stichtingenregister van Suriname onder nummer Zij is gevestigd aan de Topaasstraat no. 29 te Paramaribo en het bestuur bestaat uit de navolgende personen: dhr. Patrick Bhagwandin, voorzitter mw. Cynthia L. Ashruf, ondervoorzitter mw. Sharyn Kaliar, penningmeester mw. Jo-Ann Wimpel, lid mw. Marisa Naarden-Koolbergen, lid De SHA is niet gericht op het maken van winst. Zij is een 100% non profit organisatie en zal dat ook altijd blijven. Vermeldenswaard is dat de SHA geen financiële steun van de Surinaamse overheid ontvangt. De SHA en haar Doel Het primaire doel van de SHA is om alles te doen wat in het belang is van de zwerfdieren die op straat leven in Suriname, met name de zwerfhonden.

3 3 Stichting Henk Abrahams, profiel t.b.v. TWINNING SHA en het voeden van zwerfdieren Vele zwerfdieren, vooral honden, worden dagelijks voorzien van een bordje eten en schoon drinkwater. Deze honden bevinden zich op diverse plekken in Paramaribo en omstreken, waaronder de vuilnisbelt te Charlesburg en op Braamspunt. Dit is een landtong bij de zeemonding van de Suriname rivier die alleen met een boot is te bereiken. Hier is een grote populatie zwerfhonden ontstaan doordat vissers, die de dieren bij de jacht gebruikten, de honden daar hebben achtergelaten. Het eten, klaargemaakt door vrijwilligers en gedistribueerd eveneens door vrijwilligers, bestaat voornamelijk uit rijst of brood, gemengd met hondenbrokken of gedoneerd vlees of vis. Gedoneerd vlees of vis wordt, nadat het door een bestuurslid is opgehaald, eerst verwerkt (in stukken gehakt en daarna vermalen) aangezien de SHA de dieren geen botten of graten te eten geeft. Het eten wordt deels gesponsord door dierenvrienden en deels uit eigen zak van de bestuursleden bekostigd. De SHA is voor het voeden van de zwerfdieren in hoge mate afhankelijk van de goedheid van de dierenvrienden die haar het eten schenken; de SHA is niet in staat om ingeval van het wegvallen van de donaties van eten, voor de volle 100% in de behoefte aan voeding voor de zwerfdieren te voorzien. De SHA en het steriliseren of castreren van dieren; micro niveau De zwerfdieren die door de SHA worden gevoed, worden door haar zoveel mogelijk gesteriliseerd of gecastreerd. Dit om de uitbreiding van de zwerfdieren populatie (c.q. de geboorte van ongewenste pups en kittens) tegen te gaan. Hiertoe vangen de vrijwilligers van de SHA de dieren, die vervolgens in het privé voertuig van een der bestuursleden naar een lokale dierenarts worden gebracht voor de medische ingreep. Soms geschiedt die medische ingreep ook via (de dierenarts van) de Stichting Dierenbescherming Suriname. Per jaar worden er op deze wijze ongeveer 12 x 4 honden gesteriliseerd. Het gaat meestal om sterilisaties. De kosten hieraan verbonden worden voldaan door de SHA. De SHA ontvangt zo nu en dan een financiële donatie van een dierenvriend. Er is echter geen vaste kern van inkomsten c.q. donaties waarvan zij verzekerd mag zijn. Het is echter van belang dat de zwerfdieren populatie dringend onder controle wordt gehouden; de enige oplossing is steriliseren of castreren. Dat vereist echter een vaste kern van inkomsten, zodat de medische behandelingen gecontinueerd kunnen worden.

4 4 Stichting Henk Abrahams, profiel t.b.v. TWINNING De SHA en het steriliseren of castreren van dieren; macro niveau In 2013 heeft de SHA drie grootscheepse sterilisatie en castratiecampagnes gehouden in diverse districten in Suriname. Januari 2013: District Commewijne (Nieuw Amsterdam) en district Wanica (Leiding). Dit project was een samenwerking met ASNI (Animal Spay & Neuter International), een gespecialiseerd artsenteam uit Roemenie Juni 2013: District Para (Onverwacht). Dit tweede project was een samenwerking met WorldVets, een gespecialiseerd artsenteam uit de USA en de Brigitte Bardot Foundation. November 2013: District Saramacca (Groningen). Dit derde project was uniek voor Suriname, nu er sprake was van een 100% Surinaams artsenteam dat de operaties uitvoerde. Totaal zijn tijdens deze drie projecten 785 dieren (honden en katten) behandeld en is hen navenant veel leed bespaard gebleven. Op onze projecten worden niet alleen zwerfdieren behandeld, ook diereigenaren mogen hun hond of kat voor sterilisatie of castratie brengen. De kosten per dier bedragen SRD 50, - een tarief dat ver onder de werkelijke kostprijs van een dergelijke ingreep ligt (voor een poes betaalt men al gauw SRD 180 voor sterilisatie en SRD 125 voor castratie; bij honden bedraagt de gemiddelde behandelprijs ca. SRD 300, -). De behandeling van zwerfdieren op deze projecten is volledig voor rekening van de SHA. De gehele organisatorische opzet van het sterilisatie en castratieproject, inclusief alle kosten die daarbij komen kijken (waaronder huisvesting van de buitenlandse artsen, tickets en verblijfskosten, voeding en drank op het project voor de artsen en de vrijwilligers, operatie benodigdheden en medicamenten etc.) zijn eveneens volledig voor rekening van de SHA. Ook in 2014 zullen er sterilisatie en castratieprojecten worden uitgevoerd. Al geïdentificeerd zijn de probleemgebieden in het district Saramacca (Boskamp) en in het district Nickerie, waar de zwerfhondenpopulatie extreme vormen aanneemt en waar de overheid wil overgaan tot drastische maatregelen, namelijk het doden van de dieren.

5 5 Stichting Henk Abrahams, profiel t.b.v. TWINNING De SHA en het opvangen van zwerfdieren; ons geïmproviseerd asiel De SHA beschikt jammer genoeg nog niet over een eigen asiel. Dit betekent niet dat zij zwerfdieren die in uiterste nood verkeren, aan hun lot overlaat. De situatie is op dit moment als volgt: Velen kennen het mobiele nummer van de SHA en de enige moeite die zij zich getroosten is bellen om aan te geven dat er een dier in nood verkeert, bijvoorbeeld als een dier is aangereden door een auto. Het is dan veelal de ondervoorzitter van de SHA die zich tijd noch moeite getroost om dat dier op te halen en voor medische behandeling te brengen. Het is uitgesloten dat het gewonde dier terug op straat geplaatst kan worden omdat het medische verzorging nodig heeft en zonder de juiste behandeling zeker dood zal gaan. Deze dieren worden dan opgevangen op het erf en in het huis van de ondervoorzitter van de SHA. Alle kosten voor de (medische en overige) verzorging van het dier worden volledig gedragen door de ondervoorzitter. De SHA is niet in staat de ondervoorzitter op een gedegen wijze financieel bij te staan in de verzorging van deze opgevangen dieren, en dat terwijl zij een van de kerntaken van de SHA geheel in haar eentje uitvoert en daarvoor nota bene haar huis en erf heeft opgeofferd. Op dit moment bevinden zich 98 honden in de geïmproviseerde opvang en dit aantal is nog steeds groeiende. De werkzaamheden in de geïmproviseerde opvang zijn o.a. 1. Het dagelijks reinigen van het erf en het woonhuis; poep wordt opgeruimd en in een beerput gedaan. Die beerput moet om de 2 maanden geleegd worden, omdat met het wegscheppen van de poep, onwillekeurig ook zand in de beerput terechtkomt die daardoor sneller vol raakt. 2. Het klaarmaken van voeding voor de dieren op een gasfornuis. Niet slechts voor de dieren in de opvang, maar ook voor de dieren op de straatlocaties. 3. Het voeden van de dieren in de opvang en op straat. Met name de ondervoorzitter voedt de dieren op de vuilnisbelt. Het eten voor de dieren op de andere locaties wordt opgehaald door de overige voeders. 4. Het behandelen van de dieren die medische zorg nodig hebben; dit betekent ook zeer vaak het transport van de dieren van en naar de dierenarts in de privé auto van de ondervoorzitter. 5. Het baden van de dieren, hen ontluizen en ontdoen van teken en verder wat van belang is voor de verzorging van de dieren, zoals het knippen van de nagels en periodiek ontwormen.

6 6 Stichting Henk Abrahams, profiel t.b.v. TWINNING De SHA en het opvangen van zwerfdieren; de noodzaak van een echt asiel Het streven van de SHA is om de zwerfdieren zoveel mogelijk van de straat te halen en hen op een veilige locatie onder te brengen, waar zij hun leven kunnen doorbrengen. Op straat lopen zij namelijk continue gevaar, terwijl hun instinctief gedrag soms ook ongerief voor de mens kan veroorzaken. Het asiel heeft als extra voordelen: - dat eventuele medische behandeling van de zwerfhonden nauwgezet kan worden aangepakt en het uitbreken van ziektes kan worden gereduceerd; - dat het voeden van de zwerfhonden op een makkelijkere en efficiëntere manier kan geschieden. - dat het kan dienen als educatie-, informatie- en begeleidingscentrum voor diverse doelgroepen in de samenleving. - dat inherente risico s voor de volksgezondheid worden gereduceerd; - dat de verkeersveiligheid wordt bevorderd, omdat loslopende honden vaak betrokken zijn bij aanrijdingen; - dat het imago van Suriname kan worden bevorderd, zijnde een land dat goed zorgt voor haar dieren; Het asiel moet gedegen worden omheind om ontsnappen van de dieren en ongewenste betreding van onbevoegden te voorkomen. Het zal van alle onkruid worden ontdaan doch bomen en struiken zullen worden gehandhaafd (of geplant) voor schaduw, terwijl op diverse plekken een afdak met vloer zal worden gebouwd om de dieren te beschermen tegen zon en regen. Er komen geen kooien of dichte hokken, in elk geval niet voor de honden, want de SHA gelooft erin dat dieren vrij moeten zijn om te kunnen rennen en spelen. Een deel van het terrein zal worden ingericht als quarantaine afdeling, alwaar o.a. zieke dieren zullen worden ondergebracht. De SHA en haar mobiele polikliniek; sterilisatie en castratie on the go De noodzaak voor het steriliseren of castreren is al aangegeven. Continuïteit is echter van groot belang. Cruciaal is dat de SHA in staat moet zijn om in die buurten en gebieden te komen, waar de nood het hoogst is en de dieren op locatie behandeld kunnen worden. Dit zou de SHA kunnen bereiken indien zij over een mobiele kliniek beschikt. Een mobiele kliniek heeft verder tot voordeel: - dat eventuele medische behandeling van de zwerfdieren op een efficiënte wijze kan worden aangepakt en het uitbreken van ziektes kan worden gereduceerd; - dat het ook kan dienen als educatie-, informatie- en begeleidingscentrum voor het verhogen van de awareness op het gebied van dierenwelzijn, omdat het vaak genoeg de mensen zijn die hun zorgplicht tegenover de dieren verzaken.

7 7 Stichting Henk Abrahams, profiel t.b.v. TWINNING De SHA en het verbeteren van de bewustwording van dierenwelzijn Het verhogen van de bewustwording van dierenwelzijn is een core activiteit van de SHA. Voor 2014 zijn onze doelgroepen de diverse wijken, het Korps Politie Suriname en diverse scholen in Suriname, eventueel door de introductie van een lesbrief Dierenwelzijn in het curriculum na verkregen toestemming van het Ministerie van Onderwijs. Een dergelijke lesbrief bevat diverse handvatten, vraagstukken (Q&A), fotomateriaal etc. die de docent kan gebruiken om de les in te richten met het onderwerp Dierenwelzijn. Het pilot project is de Openbare School te Koewarasan, die ca. 800 kinderen telt. Er wordt tevens gewerkt aan de website waarop diverse promotiefilmpjes over dierenwelzijn worden vertoond. Ook doet de SHA aan: a. het geven van voorlichting aan het publiek over dierenwelzijn via flyers (in december 2013 met de flyer dieren en vuurwerk ), door televisieprogramma's (in januari 2014 via SWITCH van ABC Televisie), via de Radio (het tweewekelijks terugkerende programma Liefde voor Dieren ) de Facebook pagina van de SHA genaamd Henk Abrahams Stichting etc. b. het geven van voorlichting aan de bevolking over het nut van het steriliseren of castreren van hun huisdier c. het zoveel als mogelijk trachten een geschikt huisje te vinden voor de zwerfdieren Witje: Met wilskracht is alles mogelijk!

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO Asiel PAKITO Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave Verslag 2012 Voorwoord 4 - Samenvatting. 5 - Problemen en oplossingen 6 - Vooruitzichten.. 9 Jaarrekening 2012 - Balans per 31 december 2012, algemene toelichting

Nadere informatie

VAK : TEKSTBEGRIP DATUM: WOENSDAG 19 JULI 2017 TIJD : UUR ZWERFHONDEN. Deel I I

VAK : TEKSTBEGRIP DATUM: WOENSDAG 19 JULI 2017 TIJD : UUR ZWERFHONDEN. Deel I I VAK : TEKSTBEGRP DATUM: WOENSDAG 19 JUL 2017 TJD : 08.15 09.45 UUR ZWERFHONDEN Deel V V 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 We weten niet precies hoe groot

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2021 Stichting Fenix Foundation Kvk 59240156 Opgericht 14-11-2013 Correspondentieadres: De Vuursche 88 3452 JV Vleuten http://stichtingfenixfoundation.nl http://www.fenixfoundationbrazil.com/nl/

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI)

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Kamer van Koophandel : 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: 'Roandale' Overboeicop 13 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: website: www.stichtingaai.nl

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Stichting Fenix Foundation Kvk 59240156 Opgericht 14-11-2013 Correspondentieadres: De Vuursche 88 3452 JV Vleuten http://stichtingfenixfoundation.nl http://www.fenixfoundationbrazil.com/nl/

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2015 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Kamer van Koophandel: 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: Overboeicop 13, 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: Website:

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 Vrienden van Canilos, Omdat er veel dingen zijn die recent hebben plaatsgevonden willen we jullie graag tussentijds informeren over de laatste actualiteiten. Hier is de

Nadere informatie

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2016 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Wij zijn Monique en Petra Muis, twee zussen, en wij hebben in 2009 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht.

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE STICHTING KITTENPLACE JAARVERSLAG 2017 [ pagina 1] INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2017 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 8 Winst en Verliesrekening 9 Toelichting 10 Conclusie

Nadere informatie

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide 1 NEDERLAND ZWERFKATTENARM 2025 4 the support of stray animals worldwide Stray Animal Foundation Platform 2 Koepelorganisatie voor zwerfdierstichtingen In Nederland ca. 180 stichtingen actief met zwerfdieren.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting en hoofdlijnen beleidsplan; Pagina 6 - Bestuur en beloningsbeleid; Pagina 7 - Verslag van activiteiten; Pagina 9

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2017

Activiteitenverslag NDZ 2017 Activiteitenverslag NDZ 2017 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2017 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het bestuur is in 2017 tien keer bij elkaar

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2021 Inhouds opgave: Voorwoord. Hoofdstuk 1: Oprichting Stichting DOG Nederland Hoofdstuk 2: De organisatie Hoofdstuk 3: Visie, missie en ambities Hoofdstuk 4: Korte termijn doel Hoofdstuk

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2016

Activiteitenverslag NDZ 2016 Activiteitenverslag NDZ 2016 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2016 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het jaar werd gekenmerkt door de afronding en

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Scheldekat

Jaarverslag 2014. Stichting Scheldekat Jaarverslag 2014 Stichting Scheldekat Inhoud Inleiding Werkwijze Organisatie Facebook en acties Inkomsten, uitgaven en resultaat Inleiding De vrijwilligers van Stichting Scheldekat zetten zich al 20 jaar

Nadere informatie

Steriliseren = beschermen

Steriliseren = beschermen Tiburon - FOTOLIA Steriliseren = beschermen Cijfers om over na te denken Bij katten is 1 + 1 = 6 en dit twee maal per jaar. Eén kattenpaar kan het leven schenken aan tot 12 kittens per jaar, of 6 paartjes.

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update )

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update ) Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update 13-10-2018) 1. De organisatie kort en bondig 1.1 Wie we zijn Stichting Project Street Dogs Thailand is een Nederlandse Stichting die zich

Nadere informatie

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o.

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. 1 STICHTING DIERENAMBULANCE WOUDENBERG EN OMSTREKEN Doornheg 11 3931 AS Woudenberg Tel: 0654928928 info@dierenambulancewoudenberg.nl www.dierenambulancewoudenberg.nl

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Het zit er weer op! Drie dagen lang alleen maar honden en katten gesteriliseerd! In totaal hebben we 283 honden en 24 katten gesteriliseerd.

Nadere informatie

Beleidsplan Betreft. CJR versie 1.0 oktober 2014

Beleidsplan Betreft. CJR versie 1.0 oktober 2014 1 Beleidsplan Betreft 2 Inhoudsopgave 1. Samenvatting blz 3 2. Inleiding blz 5 3. Missie en doelstelling AMCF blz 6 4. Activiteiten rondom overname blz 7 5. Financiële verantwoording blz 9 6. Lange Termijn

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2 E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Doelstelling van de stichting

Nadere informatie

14 dagen opvang hond: 187,65-10,80 huisvesting en verzorging p/d - 36,45 enting en chip.

14 dagen opvang hond: 187,65-10,80 huisvesting en verzorging p/d - 36,45 enting en chip. Geacht college van B & W en Raadsleden, Graag wil ik even reageren op de mogelijke bezuiniging op de post Zwerfdieren Opvang. Dit omdat naar mijn inzien dit onderwerp niet voldoende duidelijk en volledig

Nadere informatie

Verslag Docentenstage Tenerife 2011

Verslag Docentenstage Tenerife 2011 Verslag Docentenstage Tenerife 2011 Miranda van Bergen Lotte Verkoelen 27-06-2011 Helmond Docentenstage Tenerife Wij zijn Miranda van Bergen en Lotte Verkoelen, twee docenten van De Groene Campus. We zijn

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting dogs adoptions Nederland. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Verslag Bestuur en activiteiten NDZ 2015

Verslag Bestuur en activiteiten NDZ 2015 Verslag Bestuur en activiteiten NDZ 2015 Bestuurlijke zaken Het jaar 2015 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg wederom een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het jaar werd gekenmerkt door

Nadere informatie

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te Lieve mensen, Bij deze stuurt dierenadopties.nl U de tweede nieuwsbrief waarin wij U op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen onze foundation. Wij hopen U op deze manier een goed beeld

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018

Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018 Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018 1 Inhoud Beleidsplan Stichting Emoya Europe 20181 Inleiding3 De stichting3 Doelstellingen3 Bereiken van de doelen3 Emoya Sanctuary, Zuid-Afrika4 Samenwerken met

Nadere informatie

COLOFON. Uitgave Stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen

COLOFON. Uitgave Stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen DE ZWERFKAT COLOFON Uitgave Stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Milieudienst stad Halen Beelden - https://pixabay.com/nl/ Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Contactgegevens

Nadere informatie

Roemenië. Augustus Bacău

Roemenië. Augustus Bacău Van 17 augustus 2016 tot en met 30 augustus 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG 2016

SUBSIDIEAANVRAAG 2016 SUBSIDIEAANVRAAG 2016 Instantie: Stichting Dierenbescherming Curaçao. Postbus 4456 Curaçao KvK: nr. 109070 Telefoon: (+5999) 465 4307 E-mail: voorzitter@dierenbeschermingcuracao.com MCB: reknr. 28449007

Nadere informatie

Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018

Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018 Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018 Onze doelstelling, missie en visie Stichting Dierennood heeft als doel om juist die dieren te helpen, die dit het meest nodig hebben. Gelukkig is Nederland

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL BELEIDSPLAN van de STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND En DIERENASIEL 1 Helmond 6 juni 2014 Inhoud: 1. Inleiding 2. Missie, visie en ambitie 3. Doelstellingen 4. Doelgroepen 5. Middelen 6. Organisatie structuur

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Beleidsdocument 2014 2019 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Statutaire Doelstellingen van de stichting slide 3 2. Huidige organisatiestructuur slide 4 3. Thema

Nadere informatie

Zwerfkatten in Amsterdam

Zwerfkatten in Amsterdam i.s.m. Stichting LOES voor Dieren Zwerfkatten in Amsterdam Joke Voorn Stichting LOES voor Dieren 3 november 2013 TNR methode: Trap, Neuter, Release = Vangen, Castreren/steriliseren, vrijlaten Huiskat

Nadere informatie

Stichting In de Ruimte Suriname

Stichting In de Ruimte Suriname Stichting INFORMATIE MATERIAAL Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting Stichting In de Ruimte is een onafhankelijke Christelijke organisatie die het welzijnsniveau

Nadere informatie

Dierenbescherming Curaçao:Water staat ons aan de lippen zaterdag, 03 oktober 2015 00:00

Dierenbescherming Curaçao:Water staat ons aan de lippen zaterdag, 03 oktober 2015 00:00 Het doek voor het dierenasiel dreigt te vallen nu de overheid heeft besloten in 2016 geen subsidie meer te verstrekken aan Stichting Dierenbescherming Curaçao. De overheid is er volgens Gregory Berry,

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 Vrienden van Canilos, Er zijn weer veel nieuwe dingen gebeurd. Wij willen iedereen graag op de hoogte houden. Hier is de CANILOS NIEUWSBRIEF. Dit zijn de onderwerpen: Reisverslag

Nadere informatie

Sapna Foundation. Jaarverslag 2014

Sapna Foundation. Jaarverslag 2014 Sapna Foundation Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Algemeen 4 Projectbezoek 4 Promotie 5 Financiën 8 Planning 2015 10 Website: www.sapnafoundation.org E-mail: info@sapnafoundation.com

Nadere informatie

INLEIDING II. DOEL II.A. Visie

INLEIDING II. DOEL II.A. Visie I. INLEIDING Stichting Dutch Animal Care werd in 2013 opgericht met de brede doelstelling het helpen van dieren met en zonder eigenaar in Nederland en buitenland. Sinds december 2016, toen Simone Brals

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 30 mei 2014 Status: DEFINITIEF 1 Van boekenmarkt naar koopjesmarkt Om de andere maand wordt er op het dierenasiel te Parera een koopjesmakrt

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2013 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2013 van Stichting Dierennood 1 Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting en hoofdlijnen beleidsplan; Pagina 9 - Bestuur en beloningsbeleid; Pagina 10 - Verslag van activiteiten; Pagina

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert ZWERFKATTEN Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert 0495-56 39 81 www.dierenasieldebeestenboel.nl ZWERFKATTEN Jaarlijks komen er vele katten in het asiel terecht. Landelijk gaat het om meer dan 100.000 katten

Nadere informatie

Jaarverslag s M D N

Jaarverslag s M D N Jaarverslag 2017 s M D N Algemeen Stichting Mens Dier Nood (SMDN) is statutair opgericht op 29 april 2009 en gevestigd te Tilburg. De stichting is opgericht omdat het belang van het welzijn van een gezelschapsdier

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

Jaarverslag 2017 Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen Jaarverslag 2017 Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen Voorwoord jaarverslag 2017 Voor u ligt het jaarverslag 2017. Bij het schrijven ervan realiseerde ik me dat 2017 in het teken heeft gestaan van tegenslagen,

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! buitenkans katten PLEEGGEZINNEN VOOR KITTENS 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver lijden ze aan ziektes,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o.

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Beleidsplan 2016-2019 Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Inleiding Dit plan zal inzicht geven in de doelstellingen en actuele plannen van Stichting Dierentehuis s- Hertogenbosch e.o. over de komende

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 3 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2017 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2017

Nadere informatie

Stichting Dierenbescherming Curaçao

Stichting Dierenbescherming Curaçao Stichting Dierenbescherming Curaçao Jaarverslag 2016 Intro 2016 was een druk en bewogen jaar. De eerste telling van loslopende honden, sterilisaties, de aanschaf van een mobiele operatie unit, de jaarlijks

Nadere informatie

1. Vermelding onderwerp en beslispunten Nieuwbouw dierenasiel door Dierenbescherming en Stichting Eugene Gebhard

1. Vermelding onderwerp en beslispunten Nieuwbouw dierenasiel door Dierenbescherming en Stichting Eugene Gebhard Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer : 11IN005216 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Nieuwbouw dierenasiel door Dierenbescherming en Stichting Eugene Gebhard 2. Doel van het raadsvoorstel en samenvatting

Nadere informatie

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Dierenbescherming Voor Alle dieren in uw regio West- en Midden-Brabant Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Lichttorenhoofd 5, 4871 CA Etten-Leur Telefoon: 06-43873400 wmbdierenbescherming@gmail.com

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016

JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016 JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 4 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2016 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2016

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes februari 2015 NL48 INGB 0006668003 RSIN 854358729 Pagina 1 Inhoud Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Activiteiten... 5 Opvang kittens en katten... 5 Neutralisatie

Nadere informatie

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014 Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot Presentatie juni 2014 Programma Animal Foundation Platform Wie zijn wij? Lokale oplossingen Voorbeelden uit het veld Wie zijn wij? Onafhankelijk platform

Nadere informatie

Jaarverslag Maart maart Nieuwsbrief Stray-AFP 22 maart Bezoek Stichting Dierenlot

Jaarverslag Maart maart Nieuwsbrief Stray-AFP 22 maart Bezoek Stichting Dierenlot Jaarverslag 2017 Voor u ligt het jaarverslag van Stray Animal Foundation Platform over het jaar 2017. In dit jaarverslag zijn tevens de activiteiten van Zwerfkatten Nederland opgenomen. Dit project is

Nadere informatie

Friends of Animals. Donatie Intratuin Rhoon. Zooplus. Maart 2013. Op 1 april is de veiling gestart op facebook voor

Friends of Animals. Donatie Intratuin Rhoon. Zooplus. Maart 2013. Op 1 april is de veiling gestart op facebook voor Friends of Animals Maart 2013 Donatie Intratuin Rhoon We hebben een mega donatie mogen ontvangen van de Intratuin in Rhoon. Maar liefst 500 kg voer voor de honden en katten. Een ongelofelijke donatie waar

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 De sterilisatiemarathon in Baciu zit er op. 358 katten en honden gecastreerd! De exacte gegevens: 295 honden en 63 katten. Ongelofelijk

Nadere informatie

DE NATIONALE ASSEMBl.ÉE. EINDVERSLAG De ontwerpwet houdende regels met betrekking tot het welzijn van dieren (Wet Dierenwelzijn)

DE NATIONALE ASSEMBl.ÉE. EINDVERSLAG De ontwerpwet houdende regels met betrekking tot het welzijn van dieren (Wet Dierenwelzijn) DE NATIONALE ASSEMBl.ÉE EINDVERSLAG De ontwerpwet houdende regels met betrekking tot het welzijn van dieren (Wet Dierenwelzijn) Openbare Commissievergadering: 264 CVR WET DIERENWELZIJN 14-2016 DATUiVi:

Nadere informatie

Internationale hondenhandel

Internationale hondenhandel Internationale hondenhandel Ruth van der Leij dierenarts Shelter Medicine Najaarsdag 2015 1 Bron: http://nos.nl/artikel/2062666-puppies-in-beslag-genomen-bij-hardleers-duo.html 2 Bron: http://nos.nl/artikel/2062666-puppies-in-beslag-genomen-bij-hardleers-duo.html

Nadere informatie

Dierenwelzijn door de stad Aanstellen schepen van dierenwelzijn Betere werking dienst dierenwelzijn bij de politie...

Dierenwelzijn door de stad Aanstellen schepen van dierenwelzijn Betere werking dienst dierenwelzijn bij de politie... DIERENWELZIJN Dierenwelzijn door de stad... 3 Aanstellen schepen van dierenwelzijn... 3 Betere werking dienst dierenwelzijn bij de politie... 3 Strenger optreden tegen dierenmishandeling... 3 Opvangbeleid

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Scheldekat

Jaarverslag 2013. Stichting Scheldekat Jaarverslag 2013 Stichting Scheldekat Inhoud Inleiding Werkwijze Organisatie Facebook en acties Inkomsten, uitgaven en resultaat Knelpunten Inleiding De vrijwilligers van Stichting Scheldekat zetten zich

Nadere informatie

Vrienden van Canilos,

Vrienden van Canilos, Nieuwsbrief oktober 2013 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Verslag van het werkbezoek aan Lesbos. Update educatieproject. Paula live op twee radio stations.

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht voor ANBI s De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

WERELD ASIELEN H E L P T Z W E R F D I E R E N T ER P L A A T S E

WERELD ASIELEN H E L P T Z W E R F D I E R E N T ER P L A A T S E WERELD ASIELEN H E L P T Z W E R F D I E R E N T ER P L A A T S E De WereldKrant Stichting WereldAsielen helpt zwerfdieren ter plaatse Voorjaar 2016 nr. 47 Nog 150 dieren op de wachtlijst Cat Protection

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2018 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67a 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling stichting Animals Today... 3 1.2 Bestuur...

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Werving Pagina

Nadere informatie

Een kitten in huis. een volwassen vlo

Een kitten in huis. een volwassen vlo Een kitten in huis Een kitten in huis is erg leuk, maar heeft ook veel verzorging en aandacht nodig. In deze informatiebrief behandelen we enkele onderwerpen die van belang zijn bij de gezondheid van uw

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kruipunt India Vastgesteld Amersfoort,

Beleidsplan Stichting Kruipunt India Vastgesteld Amersfoort, Beleidsplan Stichting Kruipunt India 2018-2019 Vastgesteld Amersfoort, 12-10-2018 1 Inhoud 1. Plaatsbepaling en grondslag Stichting Kruispunt India Pagina 3 2. Structuur Pagina 3 3. Rechtsvorm Pagina 4

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting De Kattenmand Nieuw-Lekkerland

Beleidsplan Stichting De Kattenmand Nieuw-Lekkerland Beleidsplan 2018-2022 Stichting De Kattenmand Nieuw-Lekkerland Nieuw-Lekkerland 1 april 20181 Inhoudsopgave 1. Omschrijving Stichting de Kattenmand 2. Missie en doel 3. Opvang, herplaatsing, dierenambulance

Nadere informatie

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Beleidsplan Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Inhoudsopgave 1. Omschrijving Dierentehuis Leerdam... 3 1.1. Identiteit Dierentehuis Leerdam... 3 1.1.1. Missie... 3 1.1.2. Visie... 3 1.1.3. Doelstellingen...

Nadere informatie

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071)

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071) ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071)5166600 Fax (071)5166699 e-mail: info@ohm.nl www.ohm.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag Bestuursverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Voorwoord: 2015 was weer een mooi, bijzonder en soms ook emotioneel jaar. In dit jaarverslag willen we u op de hoogte brengen van een aantal bijzondere gebeurtenissen binnen de Elkie stichting.

Nadere informatie

Chinchilla. Kids for Animals chinchilla spreekbeurt. Chinchilla kennis. Wilde chinchilla s. Als huisdier

Chinchilla. Kids for Animals chinchilla spreekbeurt. Chinchilla kennis. Wilde chinchilla s. Als huisdier Chinchilla Chinchilla kennis Chinchilla s zijn knaagdieren die oorspronkelijk uit het Andes gebergte in Zuid-Amerika komen. Ze hebben een dikke zilverblauwgrijze vacht en zien er erg knuffelbaar uit. Maar

Nadere informatie

GEEL KOMT OP VOOR ZWERFKATTEN ZWERFKATTENPROJECT STAD GEEL IN SAMENWERKING MET T GEELS HART VOOR DIEREN VZW

GEEL KOMT OP VOOR ZWERFKATTEN ZWERFKATTENPROJECT STAD GEEL IN SAMENWERKING MET T GEELS HART VOOR DIEREN VZW GEEL KOMT OP VOOR ZWERFKATTEN ZWERFKATTENPROJECT STAD GEEL IN SAMENWERKING MET T GEELS HART VOOR DIEREN VZW Inhoud herkennen van een zwerfkat TNR methode knelpunten voor 2013 procedure vanaf 2015 formulieren

Nadere informatie

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071)

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071) ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071)5166600 Fax (071)5166699 e-mail: info@ohm.nl www.ohm.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag Bestuursverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

VERPLICHTE STERILISATIE VAN HUISKATTEN. v Een antwoord op 9 veelvoorkomende vragen v

VERPLICHTE STERILISATIE VAN HUISKATTEN. v Een antwoord op 9 veelvoorkomende vragen v VERPLICHTE STERILISATIE VAN HUISKATTEN v Een antwoord op 9 veelvoorkomende vragen v 1. De sterilisatie van mijn kat, is dat wettelijk verplicht? Ja, uw huiskat(ten) laten steriliseren is nu overal in België

Nadere informatie

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Beleidsplan 2017-2020 Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 DOELSTELLINGEN 2017-2020... 5 ACTIEPLAN PER DOELSTELLING... 6 1. VERKRIJGEN VAN EEN NIEUWE ONTHEFFING

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stray Aimal Foundation Platform

Beleidsplan Stray Aimal Foundation Platform Beleidsplan 2018-2021 Stray Aimal Foundation Platform Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Missie en doel 3. Werkzaamheden en activiteiten 4. Organisatiestructuur 5. Financiering en schenkingsbudget 6. Code

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Basis Beleid KaliTaman

Nadere informatie

RSDR NIEUWSBRIEF JULI 2015

RSDR NIEUWSBRIEF JULI 2015 NIEUWSBRIEF JULI 2015 Nieuw in de opvang Nederland: Nora ( Gabriella) Hond van de maand: Arnold HIER DONEREN Ontvangt u graag elke maand de Nederlandse nieuwsbrief met updates over de opvang in Rudozem

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2015

Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2015 Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2015 Verslag uitgeoefende activiteiten Dierenhulpcentrum 2015 Konijnenopvang. In het jaar 2015 zijn bij het Dierenhulpcentrum 339 konijnen opgevangen. Van 292

Nadere informatie

Aktie!!!! Nieuwsbrief Augustus 2013

Aktie!!!! Nieuwsbrief Augustus 2013 Nieuwsbrief Augustus 2013 Hier ben ik weer met de nieuwsbrief van de maand augustus! We zitten nog volop in de zomer dus het ontwormen en ontvlooien van uw hond of kat blijft zeer belangrijk. Aktie!!!!

Nadere informatie

Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011. Baten

Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011. Baten Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011 Baten Bijdrage vrienden en verkoop T-shirts 1 13.184,30 12.196,00 12.300,19 Donaties tbv SHKD 2 785,00 5.296,45 4.022,51 Donaties voer Atakoy/Sefakoy

Nadere informatie

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond:

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond: NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: HONDEN Vakantieopvang Als u een of meerdere en heeft en u wilt met vakantie gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om iets voor de

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie