Dierenbescherming West- en Midden-Brabant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dierenbescherming West- en Midden-Brabant"

Transcriptie

1 Dierenbescherming Voor Alle dieren in uw regio West- en Midden-Brabant Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Lichttorenhoofd 5, 4871 CA Etten-Leur Telefoon:

2 De Dierenbescherming is er voor alle dieren, ook in uw regio De Dierenbescherming is de grootste organisatie in Nederland die zich dag en nacht inzet voor beter dierenwelzijn. Dat doen we door op te komen voor de belangen van alle dieren: huisdieren, proefdieren, dieren in het wild en dieren in de vee-industrie. Ook in uw regio zet de Dierenbescherming zich dagelijks in voor dieren. Met een groot aantal vrijwilligers helpt afdeling West- en Midden-Brabant van de Dierenbescherming de dieren in uw buurt. In deze brochure leest u wat wij doen.

3 Dierenbescherming helpt dieren in nood De asielen zijn: Bergen op Zoom Dierenopvang h Onderdak Calandweg Dierenambulance: 24 uur per dag: Asielen en dierenambulances Dierenbescherming West- en Midden-Brabant werkt samen met drie met bijbehorende dierenambulances. De asielen vangen veel dieren op en proberen een nieuw thuis voor ze te vinden. De dierenambulances rijden voor dieren in nood en halen zwerfdieren op. Ook de afdelingsinspecteurs kunnen een beroep doen op de asielen en ambulances wanneer zij zwerfdieren vinden of mensen (na bezoek van een afdelingsinspecteur) vrijwillig afstand doen van hun dieren. Breda Dierenasiel Breda e.o. Oude baan Dierenambulance: Maandag t/m zaterdag van tot uur via het asiel: Buiten deze uren via de politie: Tilburg Dierenopvangcentrum Tilburg Wielevenweg Dierenambulance:24 uur per dag:

4 Zwerfkatten Zwerfkatten zijn een groot probleem in onze regio. Hele populaties komen voort uit een huiskat die door zijn baas op straat is gezet en zich daarna explosief voortplant. Ze weten te overleven op oude bedrijventerreinen, campings, op het platteland, maar ook in steden. De katten zijn verwilderd, ondervoed en vaak ziek. Voor omwonenden kunnen de katten voor veel overlast zorgen. Afdeling West- en Midden-Brabant besteedt veel tijd en energie om dit probleem aan te pakken. Vrijwilligers vangen de verwilderde katten en hun kittens met behulp van vangkooien en zorgen ervoor dat ze worden gesteriliseerd of gecastreerd. Veel katten zijn zo verwilderd dat ze niet meer aan een huiselijke omgeving kunnen wennen. Zij worden daarom nadat ze geholpen zijn in hun buurt teruggeplaatst. De tamme katten en jonge kittens gaan naar het asiel en kittenopvang, om van daaruit weer bij mensen geplaatst te worden. Gastgezinnen Elk jaar worden er, alleen al in onze regio, enkele duizenden (tamme en verwilderde) kittens bij de asielen aangeboden. Deze kittens kunnen niet in een asiel blijven omdat ze nog niet ingeënt en dus erg vatbaar voor ziekten zijn. In een gastgezin (tijdelijke opvang) worden deze kittens klaargestoomd voor een leven als huiskat. Ze wennen aan mensen en hun gewoonten, krijgen medische zorg, entingen en worden gechipt. Kat zoekt Buitenkans Het project Kat zoekt Buitenkans is opgezet om voor verwilderde katten een plek te zoeken waar ze een fijn leven kunnen hebben als ze niet teruggeplaatst kunnen worden op de locatie waar ze zijn gevangen. Voor deze katten zoeken we een buitenkans, bijvoorbeeld op een boerderij of een manege. Hulp voor minimakat Dierenartskosten zijn vaak te duur voor mensen met een minimuminkomen. De Dierenbescherming Westen Midden-Brabant vindt het belangrijk dat katten gecastreerd of gesteriliseerd worden. Speciaal voor mensen met een laag inkomen wordt deze behandeling tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Dier in Nood fonds Soms heeft een eigenaar van een dier niet genoeg geld voor (acute) medische zorg. In dit soort noodsituaties kan er een beroep worden gedaan op dit noodfonds.

5 toezicht op dierenwelzijn Afdelingsinspectie In samenwerking met de dierenpolitie (waar alle meldingen via 144 binnen komen) en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) gaan ook onze afdelingsinspecteurs op pad na een melding van dierenverwaarlozing of mishandeling. De dierenpolitie en de LID zijn bevoegd om strafbare feiten op te sporen, proces-verbaal op te maken en eventueel dieren in beslag te nemen. Onze afdelingsinspecteurs richten zich op mentaliteitsverandering en controle op naleving van afspraken op het terrein van dierenwelzijn. Daarnaast controleert de inspectiedienst markten, speciaalzaken, handelaren en opvangcentra op dierenwelzijnaspecten. delen van kennis In gesprek met gemeenten Dierenwelzijn moet op de politieke agenda. Gemeenten nemen besluiten die verstrekkende gevolgen hebben voor dieren. Daarom onderhouden wij contact met gemeenten, bijvoorbeeld over hoe zij de opvang van dieren in nood kunnen regelen, het beleid ten aanzien van kinderboerderijen en de voorzieningen voor honden. Soms is overlast, bijvoorbeeld van zwerfkatten, ganzen of duiven, een reden voor gemeenten om in gesprek te gaan met ons. Wij adviseren de gemeenten door onze kennis en deskundigheid op het gebied van dieren met hen te delen. Ook adviseren we gemeenten over het gebruik van de gemeentelijke website om inwoners te informeren over allerlei onderwerpen die met dieren(welzijn) te maken hebben. Wanneer er evenementen worden georganiseerd waarbij mogelijk dierenleed wordt veroorzaakt, benaderen we gemeenten actief.

6 Voorlichting De organisatie De Dierenbescherming doet veel aan voorlichting. Kids for Animals Kids for Animals is de jeugdclub van de Dierenbescherming die veel leuke activiteiten organiseert voor haar jeugdleden. Met acties en wedstrijden brengt Kids for Animals geld bij elkaar om Scholenvoorlichting Het is erg belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd weten wat er allemaal bij komt kijken als je een huisdier hebt en dat zij respectvol omgaan met dieren. Op basisscholen komen we hier graag over vertellen. De Dierenbescherming West- en Midden-Brabant is een vereniging die wordt geleid door een bestuur. Het bestuur bepaalt het beleid en legt eindverantwoordelijkheid af aan de leden in een jaarlijkse ledenvergadering. De dagelijkse leiding is in handen van een regiomanager. De afdeling heeft enkele vaste medewerkers die zich op onze website aan u voorstellen. Verder draait de afdeling volledig op de inzet van vrijwilligers. Zij zijn actief in verschillende werkgroepen en houden zich bezig met de vier kerntaken van de Dierenbescherming, te weten: hulp aan dieren, toezicht dierenwelzijn, voorlichting en beleidsbeïnvloeding. dieren te helpen. Ook in deze regio is Kids for Animals actief. Neem eens een kijkje op de website: Contact Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Hondenschool De Dierenbescherming West- en Midden-Brabant heeft een eigen hondenschool. De cursus Gehoorzame Huishond bestaat al meer dan 25 jaar in Breda en is daarmee één van de oudste hondenscholen van de Lichttorenhoofd CA Etten-Leur Telefoon: Mail: wmbdierenbescherming@gmail.com Dierenbescherming in Nederland. Het team bestaat uit goed opgeleide vrijwilligers die elke zaterdagochtend klaar staan voor enthousiaste bazen en hun honden. Meer informatie kunt u vinden op de website:

7 Help ons de dieren helpen! De Dierenbescherming is 100% afhankelijk van giften. U kunt de Dierenbescherming West- en Midden-Brabant op verschillenden manieren steunen: De jaarlijkse collecte In de week van Werelddierendag vindt de jaarlijkse collecte plaats. Naast een financiële bijdrage zijn we ook ieder jaar weer op zoek naar enthousiaste collectanten. Nalaten U kunt de afdeling West- en Midden-Brabant opnemen in uw testament. Er zijn verschillende mogelijkheden: Een percentage van uw erfenis nalaten (erfstelling), Een bedrag uit laten keren (legaat). Bij nalatenschappen aan de Dierenbescherming hoeft er geen erfbelasting betaald te worden, omdat wij worden gezien als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Wilt u de Dierenbescherming Westen Midden-Brabant opnemen in uw testament? Vraag dan uw notaris om informatie. Uiteraard kunt u ook met ons hierover contact opnemen. Schenken Via een notariële schenking steunt u ons werk structureel en heel voordelig. In een akte wordt vastgelegd dat u jaarlijks een vast bedrag schenkt aan de Dierenbescherming West- en Midden-Brabant voor een periode van minimaal 5 jaar. Doordat het vastligt in een akte is de gift volledig aftrekbaar van de belasting. De notaris kan u hierover meer vertellen. Steun een project Naast het schenken aan de afdeling in het algemeen kunt u ook een specifiek project steunen. In deze folder staat een aantal voorbeelden van projecten. Op onze website vindt u er nog meer. Heeft u zelf ideeën voor een project? Neem dan vooral contact met ons op. Word vrijwilliger Niet alleen financiële steun is van belang. Zonder de belangeloze inzet van vrijwilligers kunnen wij ons werk niet doen. We hebben vrijwilligerswerk in alle soorten en maten, dus neem een keer een kijkje bij de vacatures op onze website. Staat er niets voor u tussen? Dan kunt u ook altijd direct contact met ons opnemen. Word lid Helaas worden jaarlijks nog duizenden dieren mishandeld, verwaarloosd en gedumpt. Alleen met uw steun kan de Dierenbescherming deze dieren helpen. Al voor een paar euro per maand geeft u ze een beter leven! Vul de antwoordkaart in en stuur hem vandaag nog op. U kunt ook een gift overmaken op rekening ten name van Dierenbescherming Westen Midden- Brabant.

8 Ja, ik help mee om dieren in nood te redden en word lid. Ik machtig de Dierenbescherming om maandelijks tot wederopzegging het volgende bedrag van mijn rekening af te schrijven: 3,- euro p/mnd 5,- euro p/mnd 7,- euro p/mnd 10,- euro p/mnd Anders nl... euro p/mnd (minimaal 2,50 euro p/mnd) AFDELING West- en Midden-Brabant Voorletters...Voornaam... m / v Achternaam... Adres... Postcode... Woonplaats... Telefoonnummer... Geboortedatum... adres... Namens de dieren danken wij u voor uw steun! Bank/giro nummer... Datum... Handtekening...

9 Postzegel niet nodig Dierenbescherming Antwoordnummer VD Den Haag

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! buitenkans katten PLEEGGEZINNEN VOOR KITTENS 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver lijden ze aan ziektes,

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun Schenken & Nalaten Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun leefomgeving zo veel mogelijk beschermen.

Nadere informatie

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide 1 NEDERLAND ZWERFKATTENARM 2025 4 the support of stray animals worldwide Stray Animal Foundation Platform 2 Koepelorganisatie voor zwerfdierstichtingen In Nederland ca. 180 stichtingen actief met zwerfdieren.

Nadere informatie

Jaarverslag en jaarrekening 2012. Dierenbescherming afdeling West- en Midden-Brabant

Jaarverslag en jaarrekening 2012. Dierenbescherming afdeling West- en Midden-Brabant Jaarverslag en jaarrekening 2012 Dierenbescherming afdeling West- en Midden-Brabant 1 Voorwoord Nadat in voorgaande jaren is gewerkt aan een stevig fundament, kon de afdeling West- en Midden Brabant in

Nadere informatie

PIJNACKER - NOOTDORP. Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom. Stelling 1

PIJNACKER - NOOTDORP. Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom. Stelling 1 PIJNACKER - NOOTDORP Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk

Nadere informatie

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling.

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. RIJSWIJK Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk in tegen de

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond Fonds Instandhouding Predikantsplaats Inleiding Net als bij veel andere kerken in Nederland, nemen ook bij ons de inkomsten langzaam af. Dat heeft op termijn gevolgen

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren F.C. Dales Scheveningseweg CR DEN HAAG

Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren F.C. Dales Scheveningseweg CR DEN HAAG > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren F.C. Dales Scheveningseweg 58 2508 CR DEN HAAG Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42

Nadere informatie

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring ANBI en belastingvoordeel Stichting De Haastrechtse Kring Stichting Voor Culturele Belangen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Op 11 december 2015 heb ik uw aanvraag ontvangen voor een ontheffing voor TNR zwerfkatten. In deze brief stel ik u op de hoogte van mijn beslissing.

Op 11 december 2015 heb ik uw aanvraag ontvangen voor een ontheffing voor TNR zwerfkatten. In deze brief stel ik u op de hoogte van mijn beslissing. > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren F.C. Dales Scheveningseweg 58 2508 CR DEN HAAG Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42

Nadere informatie

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling.

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. DELFT Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk in tegen de eigenwaarde

Nadere informatie

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl. Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99 Website www.dierenambulancehaarlem. dierenbescherming.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2017 Vereniging Dierenasiel Crailo 13 augustus 2015

Beleidsplan 2015-2017 Vereniging Dierenasiel Crailo 13 augustus 2015 Kerntaak De kerntaak van Dierenasiel Crailo bestaat uit het opvangen, verzorgen, (her)plaatsen van noodlijdende en hulpbehoevende dieren. Hierbij doen wij ons uiterste best de dieren zo kort mogelijk te

Nadere informatie

Trouwe vriend. Help ons honden. helpen

Trouwe vriend. Help ons honden. helpen Trouwe vriend Help ons honden helpen Trouwe vrienden van honden Onze honden. We zijn aan ze gehecht. Ze geven ons leven kleur en zijn er op de mooie én de moeilijke momenten. Niet voor niets noemen we

Nadere informatie

Jaarverslag DIERENBESCHERMING HAAGLANDEN

Jaarverslag DIERENBESCHERMING HAAGLANDEN Jaarverslag 2013 DIERENBESCHERMING HAAGLANDEN Het jaar 2013: Dierenbescherming Haaglanden al 95 jaar actief! Vijfennegentig jaar geleden werd in Den Haag door een groep gedreven vrijwilligers een lokale

Nadere informatie

Zwerfkatten in Amsterdam

Zwerfkatten in Amsterdam i.s.m. Stichting LOES voor Dieren Zwerfkatten in Amsterdam Joke Voorn Stichting LOES voor Dieren 3 november 2013 TNR methode: Trap, Neuter, Release = Vangen, Castreren/steriliseren, vrijlaten Huiskat

Nadere informatie

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN Jaarverslag 2012 Dierenbescherming HAAGLANDEN Het jaar 2012: één Dierenbescherming voor alle dieren in Haaglanden 2012 was een enerverend jaar voor de Dierenbescherming! Na jaren van voorbereiding ontstond

Nadere informatie

Voorwoord. Bestuur Afdeling West- en Midden-Brabant

Voorwoord. Bestuur Afdeling West- en Midden-Brabant Voorwoord Dankzij de beroepskrachten en de aanwezigheid van een afdelingskantoor is de zichtbaarheid van de Dierenbescherming in de regio West- en Midden-Brabant enorm vergroot. De beroepskrachten en het

Nadere informatie

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad > RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum 10 6211 DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad POSTADRES Postbus 1992 6201 BZ Maastricht ONDERWERP DATUM BIJLAGEN

Nadere informatie

Vier het Leven in uw testament een bijzondere toegift

Vier het Leven in uw testament een bijzondere toegift Vier het Leven in uw testament een bijzondere toegift Inhoud Ouderen in Nederland 3 Nalaten aan Vier het Leven 4 U regelt het bij de notaris 5 Mevrouw de Bruin aan het woord 6 Een mooie toekomst + antwoordkaart

Nadere informatie

Dierenbescherming, afdeling West-Brabant Oktober Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Gemeentebeleid en dierenwelzijn

Dierenbescherming, afdeling West-Brabant Oktober Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Gemeentebeleid en dierenwelzijn Dierenbescherming, afdeling West-Brabant Oktober 2007 Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Gemeentebeleid en dierenwelzijn Inhoudsopgave Dierenbescherming in West-Brabant...3 1. Visie en doelen...4 2.

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

DIERENBESCHERMING. afdeling West-Brabant

DIERENBESCHERMING. afdeling West-Brabant DIERENBESCHERMING afdeling West-Brabant Jaarplan 2009 Inhoud Inleiding 2 1. Visie 3 2. Toezicht dierenwelzijn 4 Inspectiewerk Zwerfkatten Neutralisatieacties Chippen 3. Dierennoodhulp 6 Asielen Dierenambulancedienst

Nadere informatie

14 dagen opvang hond: 187,65-10,80 huisvesting en verzorging p/d - 36,45 enting en chip.

14 dagen opvang hond: 187,65-10,80 huisvesting en verzorging p/d - 36,45 enting en chip. Geacht college van B & W en Raadsleden, Graag wil ik even reageren op de mogelijke bezuiniging op de post Zwerfdieren Opvang. Dit omdat naar mijn inzien dit onderwerp niet voldoende duidelijk en volledig

Nadere informatie

Ik geef om VUmc... ook in de toekomst. Nalaten aan Stichting VUmc Fonds

Ik geef om VUmc... ook in de toekomst. Nalaten aan Stichting VUmc Fonds Ik geef om VUmc... ook in de toekomst Nalaten aan Stichting VUmc Fonds De receptioniste bij de balie, de verpleegkundige op de IC, de kinderarts, het personeel in de traumahelikopter allemaal geven we

Nadere informatie

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling.

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. LEIDSCHENDAM - VOORBURG Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk

Nadere informatie

Informatie over geef om schenken en nalaten. het nationale ballet

Informatie over geef om schenken en nalaten. het nationale ballet Informatie over geef om schenken en nalaten het nationale ballet ballet van wereldklasse Het Nationale Ballet is trots op zijn vooraanstaande plaats in het Nederlandse culturele leven. Het gezelschap behoort

Nadere informatie

Ik ben dierenbeschermer

Ik ben dierenbeschermer Ik ben dierenbeschermer Aan dit boekje werkten de volgende vrijwilligers mee: Rob Sep, Joke Euwes, Mariska Gerritsen, Marjolein Versfeld en Marjoes Dijkgraaf. Dierenbeschermers vormen de basis van onze

Nadere informatie

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers)

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers) Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan Stichting ADRA Nederland RSIN/Fiscaalnummer: 800305589 De gift bestaat

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds. De gift bestaat

Nadere informatie

De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep

De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep Speeltoestellen bij logeerboerderij 2 Wie zijn we? De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep is ontstaan uit 3 stichtingen, te weten de Stichting Support

Nadere informatie

Stichting Superkatten M. Heijdra Waalbandijk GR HELLOUW. Datum 6 juli 2016 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora en faunawet

Stichting Superkatten M. Heijdra Waalbandijk GR HELLOUW. Datum 6 juli 2016 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora en faunawet > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag Stichting Superkatten M. Heijdra Waalbandijk 145 4174 GR HELLOUW Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Datum

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DIERENBESCHERMING AFDELING NOORD-OVERIJSSEL

JAARVERSLAG 2013 DIERENBESCHERMING AFDELING NOORD-OVERIJSSEL JAARVERSLAG 2013 DIERENBESCHERMING AFDELING NOORD-OVERIJSSEL Dieren beschermen is mensen bewust maken Dat is een uitspraak van een oud inspecteur die ik onlangs ontmoette tijdens de audit van het DOC Edo

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert ZWERFKATTEN Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert 0495-56 39 81 www.dierenasieldebeestenboel.nl ZWERFKATTEN Jaarlijks komen er vele katten in het asiel terecht. Landelijk gaat het om meer dan 100.000 katten

Nadere informatie

Zwerfkatten konijnenactie uitnodiging ALV. Afdeling West- en midden-brabant. typ hier de kop. Najaar 2012

Zwerfkatten konijnenactie uitnodiging ALV. Afdeling West- en midden-brabant. typ hier de kop. Najaar 2012 Zwerfkatten konijnenactie uitnodiging ALV Afdeling West- en midden-brabant typ hier de kop Najaar 2012 Titel Uitnodiging ALV Trek voor ons aan de bel! Op donderdag 4 oktober is het Werelddierendag en traditioneel

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Dierenhulp Boskoop e.o. Definitief. Boskoop, 11 november 2013. Versie 1

Beleidsplan. Stichting Dierenhulp Boskoop e.o. Definitief. Boskoop, 11 november 2013. Versie 1 Beleidsplan Stichting Dierenhulp Boskoop e.o. Definitief Boskoop, 11 november 2013 Verantwoording Titel : Beleidsplan Subtitel : Stichting Dierenhulp Boskoop e.o. Versie : 1 Datum : 11 november 2013 Auteur(s)

Nadere informatie

ZORGEN VOOR EEN WERELD ZONDER TBC OOK ALS U ER STRAKS NIET MEER BENT

ZORGEN VOOR EEN WERELD ZONDER TBC OOK ALS U ER STRAKS NIET MEER BENT ZORGEN VOOR EEN WERELD ZONDER TBC OOK ALS U ER STRAKS NIET MEER BENT Ten geleide Nadenken over ons overlijden doen we niet dagelijks. Maar erover praten wordt wel steeds gewoner. We gaan bewuster om met

Nadere informatie

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent?

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Beste lezer, De toekomst, denkt u daar vaak over na? Over de mooie dingen die nog in het verschiet liggen, maar ook het onvermijdelijke

Nadere informatie

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Beleidsplan Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Inhoudsopgave 1. Omschrijving Dierentehuis Leerdam... 3 1.1. Identiteit Dierentehuis Leerdam... 3 1.1.1. Missie... 3 1.1.2. Visie... 3 1.1.3. Doelstellingen...

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

Net dat beetje meer, daar kunt u voor zorgen

Net dat beetje meer, daar kunt u voor zorgen Net dat beetje meer, daar kunt u voor zorgen Net dat beetje meer, daar kunt u voor zorgen Elke dag bieden onze medewerkers met enthousiasme en professionaliteit zorg en behandeling aan onze cliënten. Om

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o.

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Beleidsplan 2016-2019 Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Inleiding Dit plan zal inzicht geven in de doelstellingen en actuele plannen van Stichting Dierentehuis s- Hertogenbosch e.o. over de komende

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst- Periodieke schenking in geld Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds

Schenkingsovereenkomst- Periodieke schenking in geld Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds Schenkingsovereenkomst- Periodieke schenking in geld Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds 1 Verklaring schenking Naam van de schenker M V Naam van de begunstigde Bedrag schenking per jaar in cijfers

Nadere informatie

Voordelen voor vrienden

Voordelen voor vrienden Voordelen voor vrienden U ontvangt gratis ons kwartaalblad de Antoni (met daarin verhalen van patiënten en medewerkers van het, fondsenwervingsacties en Vriendennieuws). U wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift

Overeenkomst Periodieke gift Exemplaar voor de ontvanger Overeenkomst Periodieke gift Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan Fonds verstandelijk gehandicapten, onderdeel van Stichting Meedoen

Nadere informatie

Kadernota Integraal Dierenwelzijn Eindhoven

Kadernota Integraal Dierenwelzijn Eindhoven Kadernota Integraal Dierenwelzijn Eindhoven Lijst A Welke zaken gaan we de komende tijd realiseren? ACTIEPUNTEN SECTOR Dierenwelzijn algemeen 1. De sector M&M tot eerste aanspreekpunt ten aanzien van het

Nadere informatie

DIERENTEHUIS LEERDAM. Jaarverslag Patricia Roefs, 13 maart 2015

DIERENTEHUIS LEERDAM. Jaarverslag Patricia Roefs, 13 maart 2015 DIERENTEHUIS LEERDAM Jaarverslag 2013 Patricia Roefs, 13 maart 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Omschrijving Dierentehuis Leerdam... 3 1.1. Identiteit Dierentehuis Leerdam... 3 1.1.1. Missie... 3 1.1.2.

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

NALATEN ALS TOEGIFT OP UW IDEALEN VAN NU

NALATEN ALS TOEGIFT OP UW IDEALEN VAN NU NALATEN ALS TOEGIFT OP UW IDEALEN VAN NU EDUKANS.NL/NALATEN IEDEREEN MAAKT ZICH IN HET LEVEN WEL EENS ERGENS STERK VOOR. DOOR VOOR EEN ANDER KLAAR TE STAAN, IETS TE GEVEN OF TE DONEREN. MAAR WAT ALS U

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 4 april 2016 onderwerp Beleid t.a.v. dieren en huislijk geweld portefeuillehouder Filip van As informant Kruizinga, M (Marco) 2405 eenheid/afdeling Expertisecentrum ECA

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST GEEFKRINGEN exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds en treedt daarmee toe

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o.

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. 1 STICHTING DIERENAMBULANCE WOUDENBERG EN OMSTREKEN Doornheg 11 3931 AS Woudenberg Tel: 0654928928 info@dierenambulancewoudenberg.nl www.dierenambulancewoudenberg.nl

Nadere informatie

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee?

Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee? Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee? WWW.ZEELAND.DIERENBESCHERMING.NL Hoeveel zwerfkatten er precies leven in ons land is niet bekend, maar het loopt in de tienduizenden. En het aantal groeit!

Nadere informatie

Geven aan de molens van Nederland

Geven aan de molens van Nederland de Hollandsche Molen Vereniging tot behoud van molens in Nederland Geven aan de molens van Nederland Alles over schenken en nalaten Zeeburgerdijk 139 www.molens.nl 1095 AA Amsterdam dhm@molens.nl T: 020-623

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2017

Activiteitenverslag NDZ 2017 Activiteitenverslag NDZ 2017 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2017 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het bestuur is in 2017 tien keer bij elkaar

Nadere informatie

Schenken met belastingvoordeel

Schenken met belastingvoordeel Schenken met belastingvoordeel Helpt u mee aan een mooie toekomst voor Antoine? Helpt u ook mee? Een veilige toekomst De dieren die bij Stichting AAP binnenkomen zijn er vaak slecht aan toe. Ze zijn zwaar

Nadere informatie

SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED

SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED Ons erfgoed is wat we nalaten aan komende generaties. Monumenten zijn er voor de eeuwigheid. Althans, dat is de bedoeling. Toch zijn er tal van gevaren

Nadere informatie

Geven aan de molens van Nederland

Geven aan de molens van Nederland Geven aan de molens van Nederland ALLES OVER SCHENKEN EN NALATEN AAN DE HOLLANDSCHE MOLEN Geef om de molens Van Nederland Belastingvoordeel door ANBI-status en CI-status De Hollandsche Molen heeft van

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor ontvanger Overeenkomst Periodieke gift in geld Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2016

Activiteitenverslag NDZ 2016 Activiteitenverslag NDZ 2016 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2016 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het jaar werd gekenmerkt door de afronding en

Nadere informatie

Zorgen voor een wereld zonder tbc. Ook als u er straks niet meer bent

Zorgen voor een wereld zonder tbc. Ook als u er straks niet meer bent Zorgen voor een wereld zonder tbc Ook als u er straks niet meer bent Ten geleide Nadenken over ons overlijden doen we niet dagelijks. Maar erover praten wordt wel steeds gewoner. We gaan bewuster om met

Nadere informatie

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd Exemplaar voor de schenker Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan het Nationaal Ouderenfonds. Periodieke giften die zijn vastgelegd

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL SCHENKEN EN NALATEN HARDERWIJK Missie van de Stichting Vrienden van het St Jansdal Het bevorderen van het welzijn van de patiënten van het ziekenhuis St Jansdal Motto:

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1: Verklaring gift Exemplaar voor de schenker De ondergetekende (naam schenker)... verklaart een gift te doen aan Stichting Hoge Veluwe Fonds De gift bestaat uit vaste

Nadere informatie

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3 OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING 1 Gegevens van de schenker 1a Aanspreekvorm Mevrouw / De heer 1b 1c 1d 1e 1f 1g 1h 1i 1j 1k Achternaam Voornamen (voluit) Straat + huisnummer Postcode + woonplaats

Nadere informatie

KANDIDATUUR GASTGEZIN

KANDIDATUUR GASTGEZIN KANDIDATUUR GASTGEZIN Voor- en achternaam: Adres en huisnummer: Postcode en woonplaats: Geboortedatum: Telefoonnummer: E-mailadres: Bent u eigenaar of huurder van uw woning? eigenaar huurder Is uw woning

Nadere informatie

Overeenkomst tot periodieke schenking aan Aletta Jacobs Fonds

Overeenkomst tot periodieke schenking aan Aletta Jacobs Fonds Overeenkomst tot periodieke schenking aan Aletta Jacobs Fonds (Een toelichting bij dit formulier staat onderaan) 1 Basisgegevens 1a Naam van de schenker 1b Naam van de begunstigde Stichting Aletta Jacobs

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 23 september bestaat SZA 1 jaar! Ik wil persoonlijk alle vrijwilligers, donateurs, sponsors en mensen/ bedrijven waarmee we samenwerken

Nadere informatie

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE m e t m e l a n o o m, o o g m e l a n o o m e n 2010, versie 1 Uitgave: Stichting Melanoom Vormgeving: Matt Art Concept & Design Druk: Drukkerij Out Papier: Conqueror Smooth

Nadere informatie

GEEF HET EVANGELIE DOOR NEEM CAMA ZENDING OP IN UW TESTAMENT

GEEF HET EVANGELIE DOOR NEEM CAMA ZENDING OP IN UW TESTAMENT GEEF HET EVANGELIE DOOR NEEM CAMA ZENDING OP IN UW TESTAMENT HELP GELOOF EN DE KERK IN DE TOEKOMST Nadenken over uw nalatenschap betekent nadenken over wat u achterlaat en aan wie. Het is een persoonlijke

Nadere informatie

Uw nalatenschap voor de toekomst van kinderen

Uw nalatenschap voor de toekomst van kinderen Uw nalatenschap voor de toekomst van kinderen Meer dan 50 jaar werken aan een betere wereld Velen van u steunen Terre des Hommes al decennia lang, sommigen zelfs sinds het prille begin. "Armoede is de

Nadere informatie

Zorgen voor een wereld zonder TBC. Ook als u er straks niet meer bent

Zorgen voor een wereld zonder TBC. Ook als u er straks niet meer bent Zorgen voor een wereld zonder TBC Ook als u er straks niet meer bent Ten geleide Nadenken over ons overlijden doen we niet dagelijks. Maar erover praten wordt wel steeds gewoner. We gaan bewuster om met

Nadere informatie

SAMEN WERKEN AAN MEER DIERENWELZIJN STRATEGIE DIERENBESCHERMING

SAMEN WERKEN AAN MEER DIERENWELZIJN STRATEGIE DIERENBESCHERMING SAMEN WERKEN AAN MEER DIERENWELZIJN STRATEGIE DIERENBESCHERMING 2016-2020 2 3 SAMEN WERKEN AAN MEER DIERENWELZIJN IN NEDERLAND Je zou verwachten dat het in een welvarend land als Nederland goed gesteld

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld

Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

NalateN. aan zoa. www.zoa.nl GIRO 550

NalateN. aan zoa. www.zoa.nl GIRO 550 NalateN aan zoa www.zoa.nl GIRO 550 Geven voor schoon drinkwater De beschikbaarheid van schoon drinkwater spreekt na een ramp of conflict niet vanzelf. Het aanleggen van waterputten is de eerste stap op

Nadere informatie

Maak kanker kansloos. Steun wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut

Maak kanker kansloos. Steun wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut Vroeger kregen mijn broertjes alle aandacht. Nu ben ik aan de beurt Linda, acute lymfatische leukemie Maak kanker kansloos Steun wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut Even voorstellen

Nadere informatie

SPREEKBEURT INFORMATIE

SPREEKBEURT INFORMATIE SPREEKBEURT INFORMATIE Wie is Stichting DierenLot? Heel veel dieren hebben het niet best en leiden een beroerd bestaan; ook in Nederland. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken...soms ernstig mishandeld..of

Nadere informatie

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 De ondergetekende(n), de heer/mevrouw (naam schenker), verklaart/verklaren te zijn overeengekomen dat de hierna te noemen schenker een periodieke gift doet aan

Nadere informatie

Best practices naar een geïntegreerde aanpak

Best practices naar een geïntegreerde aanpak Best practices naar een geïntegreerde aanpak Els De Vriese Provinciaal coördinator voor dierenwelzijn Provincie Limburg Doel De kattenpopulatie beheersbaar maken Hoe? Aanpak op 3 niveaus nodig Zwerfkatten

Nadere informatie

Een vriend erbij is een zorg minder!

Een vriend erbij is een zorg minder! Een vriend erbij is een zorg minder! Informatie over schenken en nalaten STICHTING Vrienden van Ypsilon Positief en creatief In mijn studententijd raakte ik betrokken bij Ypsilon. Een van mijn vrienden

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! lampongaap Lazaros Veel uitheemse dieren leven in ellendige omstandigheden en hebben dringend

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting De Kattenmand Nieuw-Lekkerland

Beleidsplan Stichting De Kattenmand Nieuw-Lekkerland Beleidsplan 2018-2022 Stichting De Kattenmand Nieuw-Lekkerland Nieuw-Lekkerland 1 april 20181 Inhoudsopgave 1. Omschrijving Stichting de Kattenmand 2. Missie en doel 3. Opvang, herplaatsing, dierenambulance

Nadere informatie

Nalaten uw visie, onze toekomst

Nalaten uw visie, onze toekomst Nalaten uw visie, onze toekomst Zelfstandig leven met een visuele beperking Blind of slechtziend door het leven gaan, het overkomt steeds meer mensen. Dit komt onder meer door de vergrijzing en ziektes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN DE DIERENBESCHERMING AFDELING WEST- EN MIDDEN-BRABANT / winter LEDENBRIEF. West- en Midden-Brabant

NIEUWSBRIEF VAN DE DIERENBESCHERMING AFDELING WEST- EN MIDDEN-BRABANT / winter LEDENBRIEF. West- en Midden-Brabant NIEUWSBRIEF VAN DE DIERENBESCHERMING AFDELING WEST- EN MIDDEN-BRABANT / winter 2011-2012 LEDENBRIEF West- en Midden-Brabant DE inspecteur schrikt nog steeds konijnenliefhebber in beeld Help, WE HEBBEN

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar:

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar: Betreft: Periodieke gift We zijn door een van onze trouwe leden geattendeerd op een regeling van de belastingdienst rond het schenken van giften. Graag willen we deze regeling introduceren, want de vereniging

Nadere informatie

Business Plan Extract, Stichting ZOH

Business Plan Extract, Stichting ZOH Business Plan Extract, Stichting ZOH Caroline Burger, voorzitter ZOH Zuider Buiten Spaarne 44F Haarlem 2012AB (+31) 6 21273477 WWW.StichtingZOH.nl stichtingzoh@gmail.coml April 2014 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Steunt u uw plaatselijke gemeente met een kerkelijke bijdrage, bijvoorbeeld via Kerkbalans? Geeft u uw diaconie geregeld een gift?

Nadere informatie

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland Ga door met mijn strijd Amyotrofische Laterale Sclerose Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland www.als.nl Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij

Nadere informatie

Samen met gemeenten. 1

Samen met gemeenten. 1 Samen met gemeenten. 1 Over ons Wetgeving Ontwikkelingen Samenwerking Ambitie Inhoud 2 Wat zijn onze doelstellingen? Hulp en opvang voor beschermde wilde vogels die door diverse oorzaken (tijdelijk!) niet

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Scheldekat

Jaarverslag 2014. Stichting Scheldekat Jaarverslag 2014 Stichting Scheldekat Inhoud Inleiding Werkwijze Organisatie Facebook en acties Inkomsten, uitgaven en resultaat Inleiding De vrijwilligers van Stichting Scheldekat zetten zich al 20 jaar

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker 1 Verklaring gift 1a Naam van de schenker M/V 1b Naam van de begunstigde 1c Vast bedrag per jaar in euro Stichting Raadhuisconcerten Hilversum

Nadere informatie