Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië"

Transcriptie

1 Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

2 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht voor het dierenleed van de zwerfhonden en verzamelen wij geld en hulpmiddelen. De twee bestuursleden, Petra Muis en Imara Welfing, houden zich daar mee bezig met de hulp van een aantal actieve vrijwilligers. In Cluj-Napoca zijn de twee bestuursleden Ben Welfing en Monique Muis actief. Zij wonen daar en geven direct hulp aan zwerfhonden. Zij geven voer, brengen ze naar de dierenarts voor een sterilisatie of voor een andere medische behandeling, nemen honden in huis, zoeken een nieuwe eigenaar, etc.

3 2. Samenwerkingspartner Nuca Animal Welfare Sinds juli 2011 werkt Stichting SZR intensief samen met de Roemeense dierenbeschermingsorganisatie NUCA Animal Welfare. Eén van onze bestuurs-leden, Monique Muis, is namelijk in het bestuur gegaan van deze organisatie en bepaalt samen met de drie andere bestuursleden het dagelijkse beleid. NUCA Animal Welfare is opgericht in Cluj-Napoca in Net als bij ons is het belangrijkste doel van deze stichting het verminderen van het aantal zwerfhonden.

4 3. Doel Zoals reeds vermeld is het doel van de Stichting SZR en NUCA Animal Welfare het structureel verminderen van het aantal zwerfhonden in Roemenië, te beginnen in de provincie Cluj. Dit willen wij bereiken door: Het steriliseren van zwerfhonden en honden met een eigenaar Het micro-chippen en registreren van honden met een eigenaar Het opzetten van adoptieprogramma s voor achtergelaten honden Het geven van voorlichting en educatie Het inzamelen van voer en materialen voor honden en katten

5 3.1 Uitvoeren van sterilisaties In 2014 hebben wij samen met NUCA Animal Welfare 901 honden gesteriliseerd. Deze honden zijn ook gemicrochipped en geregistreerd. Dit is gebeurd tijdens de twee grote sterilisatiemarathons (Bonṭida en Huedin), tijdens de kleinere marathons (o.a. in Dezmir, Cojocna, Bârlea en Huedin) en tijdens onze dagelijkse werkzaamheden gedurende het jaar.

6

7 Behalve honden hebben we tijdens deze activiteiten ook 251 katten gesteriliseerd. Het is bekend dat in gebieden waar het aantal honden op straat terug loopt, de populatie van katten toeneemt. Dat zien we nu in Cluj gebeuren. We zullen in 2015 dan ook onze aandacht gaan richten op de zwerfkatten middels een speciaal sterilisatieprogramma.

8 Ook tijdens deze marathons zagen we weer de slechte leefomstandigheden waarin vele honden verkeren: dag en nacht aan de ketting, slechte verblijfplaatsen, geen schaduw-plekken, geen water of fatsoenlijk voer, geen medische verzorging, in de huid vastgegroeide halsbanden, geen vachtverzorging, etc. Ter plaatse probeerden we de situatie zoveel mogelijk te verbeteren door bv een korte ketting te vervangen door een langere, door metalen etensbakken te geven, de nagels te knippen, de vacht te knippen, etc. Uiteraard gingen we in gesprek met de eigenaar en waar nodig keerden we later terug om de situatie van de hond opnieuw te bekijken.

9 3.2 Het micro-chippen en registreren van honden Sinds de invoering van de nieuwe wetgeving betreffende de hondenproblematiek eind 2013 is elke hondeneigenaar verplicht zijn of haar hond te voorzien van een microchip en deze te laten registreren in een speciaal daarvoor opgezet landelijk register. Wij zijn bijzonder blij dat deze regelgeving is doorgevoerd want hierdoor is het mogelijk om de hondenpopulatie in Roemenië te reguleren. In de provincie Cluj waar wij actief zijvan de gevonden honden op straat achtergelaten oftewel gedumpt door de voormalige eigenaar. Door het scannen van de chip kan worden achterhaald wie de eigenaar is en kan de politie zo nodig boetes uitdelen of eventueel honden in beslag nemen. Ofschoon nog lang niet alle honden met een eigenaar voorzien zijn van een microchip, is de verwachting dat in 2015 de meeste een chip zullen hebben. Het is namelijk alleen nog maar mogelijk om een hond tegen hondsdolheid te vaccineren als deze gechipt is. En net als in vele andere landen is men in Roemenië verplicht om zijn of haar hond jaarlijks te laten vaccineren tegen hondsdolheid.

10 In het afgelopen jaar hebben we uiteraard ook gezien dat wat betreft de handhaving van deze nieuwe regelgeving nog heel veel moet gebeuren. Maar dankzij de nieuwe wetgeving is het mogelijk om juridische stappen te ondernemen tegen het op straat zetten van een hond of tegen andere misstanden. Het spreekt vanzelf dat alle honden die wij opvangen en voor adoptie weggeven, altijd voorzien zijn van een microchip. Als voorstander en voorloper van deze maatregel doen we dit al enkele jaren.

11 3.3 Adoptie van achtergelaten honden Ofschoon ons hoofddoel is het verminderen van het aantal zwerfhonden op straat, zijn we dagelijks bezig met het opvangen van honden die zich niet (meer) kunnen redden op straat. Het gaat hierbij voornamelijk om puppies, gewonde en oude honden of honden die op een locatie zijn achtergelaten waar zij geen overlevingskansen hebben. Wij zorgen voor de medische verzorging en een tijdelijk onderkomen op een opvangadres, ook wel foster-adres genoemd. Vervolgens zoeken we naar een nieuwe eigenaar.

12 In 2014 hebben wij ongeveer 180 honden en meer dan 70 katten opgevangen in ons foster care systeem. Voor meer dan 175 dieren hiervan hebben we een nieuw baasje gevonden, voor het overgrote deel via organisaties in Duitsland. Maar gelukkig lukt het ons ook steeds vaker een goed baasje in Cluj te vinden. Dit is zelfs gelukt voor een aantal invalide honden.

13 3.4 Voorlichting en educatie Tijdens alle activiteiten en evenementen die we het afgelopen jaar georganiseerd hebben, lieten we geen kans voorbij gaan om de hondenproblematiek en de rol die de mensen hierbij spelen, onder de aandacht te brengen. We hebben hierbij vooral het accent gelegd op het steriliseren, het micro-chippen/registeren en op de adoptiemogelijkheden van een hond.

14 Samen met de gemeente hebben we een evenement georganiseerd om de honden in de gemeenteopvang te promoten. Op deze dag zijn 17 honden geadopteerd en hebben we voor 9 honden een tijdelijk opvangadres kunnen vinden. Behalve dat we deze honden weer een mooie toekomst hebben kunnen geven, was het doel vooral om aan de burgers van Cluj te laten zien dat bij de aanschaf van een hond niet alleen aan een rashond gedacht hoeft te worden, maar dat een hond uit gemeenteopvang ook een mooie mogelijkheid is.

15 In juni hebben we de NUCA Days georganiseerd. Een driedaags evenement voor de hondenliefhebber, waarbij we ons werk meer bekendheid hebben willen geven en waarbij we informatie gaven over de opvoeding en het verzorgen van de hond.

16 De sterilisatiemarathons zijn uiteraard ook erg belangrijk als het gaat om het bewustzijn van de mensen te verhogen wat betreft het dierenwelzijn. In het directe contact met de hondeneigenaar konden we veel uitleggen en specifiek ingaan op bepaalde vragen. Daarnaast waren we met een stand aanwezig op verschillende evenementen, hebben we honderden flyers verspreid met informatie over micro-chippen en adopteren van een hond en zijn we veelvuldig met de media in contact geweest om onze activiteiten te promoten.

17 3.5 Inzamelen en transport In Nederland zijn we weer actief geweest om voer en dierenmaterialen in te zamelen voor de honden en katten die op de opvangadressen in de provincie Cluj verblijven. We hebben een aantal vrijwilligers, die zich hiervoor inzetten. Vanuit Nijmegen, waar ons centrale inzamelpunt zit, zijn in 2014 twee transporten naar Roemenië geweest.

18

19 4. Financieel jaaroverzicht Omschrijving Inkomsten Uitgaven Donaties 6.686,50 Donatie via Geef Gratis 203,22 Adoptie op afstand 1.037,00 Inzamelactie voor sterilisatiemarathons 1.357,50 Inzamelactie familie Dobbinga (via Geef Gratis) 49,68* Opbrengst collectebussen 730,94 Inzameling zieke puppies 92,00 Betaling ABN-AMRO zakenrekening 180,70 Website 25,41 Overig 2,50 Sterilisaties, vaccinaties, chippen, medische zorg 4.604,34 Sterilisatie marathons 2.250,00 Chippen en registreren van honden 700,00 Kosten transport naar Roemenie (voer, medische spullen en diverse hondenmateriaal) 1.915,00 Operatie Oona 531,46 Interieur bus 500,00 Prothese Kenna 250,00 Rolstoel van Tasha 380,00 Totaal , ,41 Eindbalans ,83 Eindbalans ,26 * De actie was in 2013 en liep door tot begin In 2013 was 513,- opgehaald.

20 Hartelijk dank voor uw aandacht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Veldstraat CA Nijmegen Telefoonnummer : (Petra Muis) info@steundezwerfhondeninroemenie.nl Website: IBAN nummer BIC nummer : NL 10ABNA : ABNANL2A

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2015 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2016 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Wij zijn Monique en Petra Muis, twee zussen, en wij hebben in 2009 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht.

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Het zit er weer op! Drie dagen lang alleen maar honden en katten gesteriliseerd! In totaal hebben we 283 honden en 24 katten gesteriliseerd.

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 De sterilisatiemarathon in Baciu zit er op. 358 katten en honden gecastreerd! De exacte gegevens: 295 honden en 63 katten. Ongelofelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO Asiel PAKITO Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave Verslag 2012 Voorwoord 4 - Samenvatting. 5 - Problemen en oplossingen 6 - Vooruitzichten.. 9 Jaarrekening 2012 - Balans per 31 december 2012, algemene toelichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2011

Nieuwsbrief Februari 2011 Nieuwsbrief Februari 2011 Eindelijk is hij er dan onze 1 e nieuwsbrief. In de eerste 3 jaar van ons bestaan is er teveel gebeurd om allemaal op te schrijven maar in deze nieuwsbrief stellen wij ons voor

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 Vrienden van Canilos, Er zijn weer veel nieuwe dingen gebeurd. Wij willen iedereen graag op de hoogte houden. Hier is de CANILOS NIEUWSBRIEF. Dit zijn de onderwerpen: Reisverslag

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te Lieve mensen, Bij deze stuurt dierenadopties.nl U de tweede nieuwsbrief waarin wij U op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen onze foundation. Wij hopen U op deze manier een goed beeld

Nadere informatie

*W.H.O. Guidelines for Dog Population Management, Geneva, 1990 (p.9)

*W.H.O. Guidelines for Dog Population Management, Geneva, 1990 (p.9) 1. STERILISEREN EN VRIJLATEN Steriliseren en Vrijlaten is de naam van de oplossing voor het zwerfhondenprobleem die echt werkt en die wordt gesteund door de Wereldgezondheidsorganisatie en W.S.P.A. (World

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update )

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update ) Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update 13-10-2018) 1. De organisatie kort en bondig 1.1 Wie we zijn Stichting Project Street Dogs Thailand is een Nederlandse Stichting die zich

Nadere informatie

Leven / Leefomgeving Hou het gez(h)ond voor de hond

Leven / Leefomgeving Hou het gez(h)ond voor de hond Leven / Leefomgeving Hou het gez(h)ond voor de hond De Gezondheidsdienst van de Stad Gent wil burgers bewust laten nadenken, vooraleer een hond in huis te halen. Een hond in huis nemen heeft immers bepaalde

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI)

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Kamer van Koophandel : 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: 'Roandale' Overboeicop 13 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: website: www.stichtingaai.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting dogs adoptions Nederland. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl. Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99 Website www.dierenambulancehaarlem. dierenbescherming.nl

Nadere informatie

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide 1 NEDERLAND ZWERFKATTENARM 2025 4 the support of stray animals worldwide Stray Animal Foundation Platform 2 Koepelorganisatie voor zwerfdierstichtingen In Nederland ca. 180 stichtingen actief met zwerfdieren.

Nadere informatie

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting en hoofdlijnen beleidsplan; Pagina 6 - Bestuur en beloningsbeleid; Pagina 7 - Verslag van activiteiten; Pagina 9

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Chip & registreer je hond op www.databankhonden.nl

Chip & registreer je hond op www.databankhonden.nl Chip & registreer je hond op www.databankhonden.nl Verplicht vanaf 1 april 2013 Databankhonden.nl is een initiatief van nieuwe plicht In Nederland geldt sinds 1 april 2013 verplichte identificatie en registratie

Nadere informatie

2. Nieuwe eigenaar (hierna: ADOPTANT): BSN / Identificatienummer: Straatnaam en huisnummer: Postcode en woonplaats:

2. Nieuwe eigenaar (hierna: ADOPTANT): BSN / Identificatienummer: Straatnaam en huisnummer: Postcode en woonplaats: ADOPTIE OVEREENKOMST De hieronder genoemde partijen: en 1. Stichting Fuertedogs (hierna genoemd: FUERTEDOGS) p/a Drechtlaan 34 2451 CM Leimuiden KVK: 24445414 / ROTTERDAM 2. Nieuwe eigenaar (hierna: ADOPTANT):

Nadere informatie

Friends of Animals. Donatie Intratuin Rhoon. Zooplus. Maart 2013. Op 1 april is de veiling gestart op facebook voor

Friends of Animals. Donatie Intratuin Rhoon. Zooplus. Maart 2013. Op 1 april is de veiling gestart op facebook voor Friends of Animals Maart 2013 Donatie Intratuin Rhoon We hebben een mega donatie mogen ontvangen van de Intratuin in Rhoon. Maar liefst 500 kg voer voor de honden en katten. Een ongelofelijke donatie waar

Nadere informatie

Profiel Stichting Henk Abrahams

Profiel Stichting Henk Abrahams Profiel Stichting Henk Abrahams Samengesteld door: bestuur SHA 2014 Dit document is opgesteld om in te zetten bij de eerste loketronde van de Twinning 2013-2016 dat geopend is van 01-28 februari 2014 Stichting

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Kamer van Koophandel: 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: Overboeicop 13, 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: Website:

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

Friends of Animals. Nieuwsbrief. 13 maart - Project Chiripaina, uitlooprennen en hokken is afgerond. Sterilisatieproject

Friends of Animals. Nieuwsbrief. 13 maart - Project Chiripaina, uitlooprennen en hokken is afgerond. Sterilisatieproject Nieuwsbrief 13 maart - Project Chiripaina, uitlooprennen en hokken is afgerond Maart April 2010 Hallo iedereen Hier is hij dan de nieuwsbrief van de maanden maart en april. Er is deze maanden weer veel

Nadere informatie

Roemenië. Oktober Bacău

Roemenië. Oktober Bacău Van 19 oktober 2016 tot en met 28 oktober 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE STICHTING KITTENPLACE JAARVERSLAG 2017 [ pagina 1] INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2017 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 8 Winst en Verliesrekening 9 Toelichting 10 Conclusie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 2, Uitgave 2, Mei 2015

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 2, Uitgave 2, Mei 2015 Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 2, Uitgave 2, Mei 2015 Lieve kattenliefheb(st)ers, Hier is dan eindelijk de nieuwsbrief weer! Ik wil mijn verontschuldigingen maken voor de lange afwezigheid

Nadere informatie

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Beleidsplan Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Inhoudsopgave 1. Omschrijving Dierentehuis Leerdam... 3 1.1. Identiteit Dierentehuis Leerdam... 3 1.1.1. Missie... 3 1.1.2. Visie... 3 1.1.3. Doelstellingen...

Nadere informatie

Kit voor goede praktijken voor de asielen

Kit voor goede praktijken voor de asielen Kit voor goede praktijken voor de asielen In het kader van het Meerjarenplan Katten (stap 1) Identificatie en registratie van katten Inhoudstafel Inleiding... 3 1. Middelen en procedures... 4 1.1. Hoe

Nadere informatie

INLEIDING II. DOEL II.A. Visie

INLEIDING II. DOEL II.A. Visie I. INLEIDING Stichting Dutch Animal Care werd in 2013 opgericht met de brede doelstelling het helpen van dieren met en zonder eigenaar in Nederland en buitenland. Sinds december 2016, toen Simone Brals

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2017

Activiteitenverslag NDZ 2017 Activiteitenverslag NDZ 2017 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2017 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het bestuur is in 2017 tien keer bij elkaar

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG 2016

SUBSIDIEAANVRAAG 2016 SUBSIDIEAANVRAAG 2016 Instantie: Stichting Dierenbescherming Curaçao. Postbus 4456 Curaçao KvK: nr. 109070 Telefoon: (+5999) 465 4307 E-mail: voorzitter@dierenbeschermingcuracao.com MCB: reknr. 28449007

Nadere informatie

Nieuwsbrief SterilizeDogs

Nieuwsbrief SterilizeDogs Nieuwsbrief SterilizeDogs NR 4 In dit nummer: Voorwoord van het bestuur Project Ploiești Steun aan Ploiești De oude man uit het dorp Papito reis: een troostrijke ontmoeting Verbandspullen Halsbanden en

Nadere informatie

Roemenië. Augustus Bacău

Roemenië. Augustus Bacău Van 17 augustus 2016 tot en met 30 augustus 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2015 FRIENDS OF ANIMALS. HELP - het water staat aan onze lippen, we verdrinken bijna deze noodkreet kwam van Canis y Felis.

Nieuwsbrief mei 2015 FRIENDS OF ANIMALS. HELP - het water staat aan onze lippen, we verdrinken bijna deze noodkreet kwam van Canis y Felis. Nieuwsbrief mei 2015 FRIENDS OF ANIMALS 10 t/m 31 mei - 50% actie - Elke donatie wordt met 50% verhoogd HELP - het water staat aan onze lippen, we verdrinken bijna deze noodkreet kwam van Canis y Felis.

Nadere informatie

PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013. www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013 l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Per 1 april

Nadere informatie

- Zaakvoerder: Erwin Thielemans. - Site Manager: Nerinckx Brenda. - 4 werknemers - 2 werknemers. - 22 Vaste vrijwilligers.

- Zaakvoerder: Erwin Thielemans. - Site Manager: Nerinckx Brenda. - 4 werknemers - 2 werknemers. - 22 Vaste vrijwilligers. Zellik Lokeren - Interventies Vlaams Brabant. - Interventies Oost Vlaanderen. - Dierenambulance. - Dierenambulance. - Dispatching zwerfkattenprojecten. - Uitvoeren zwerfkattenprojecten. - Uitvoeren zwerfkattenprojecten.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 30 mei 2014 Status: DEFINITIEF 1 Van boekenmarkt naar koopjesmarkt Om de andere maand wordt er op het dierenasiel te Parera een koopjesmakrt

Nadere informatie

Vrienden van Canilos,

Vrienden van Canilos, Nieuwsbrief oktober 2013 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Verslag van het werkbezoek aan Lesbos. Update educatieproject. Paula live op twee radio stations.

Nadere informatie

Stichting ActieZwerfhonden Istanbul

Stichting ActieZwerfhonden Istanbul Stichting ActieZwerfhonden Istanbul Onze collega Jacobien Vegter zet zich al jaren in als vrijwilliger voor Stichting ActieZwerfhonden. Doelstelling van ActieZwerfhonden is onder andere het organiseren

Nadere informatie

14 dagen opvang hond: 187,65-10,80 huisvesting en verzorging p/d - 36,45 enting en chip.

14 dagen opvang hond: 187,65-10,80 huisvesting en verzorging p/d - 36,45 enting en chip. Geacht college van B & W en Raadsleden, Graag wil ik even reageren op de mogelijke bezuiniging op de post Zwerfdieren Opvang. Dit omdat naar mijn inzien dit onderwerp niet voldoende duidelijk en volledig

Nadere informatie

Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011. Baten

Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011. Baten Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011 Baten Bijdrage vrienden en verkoop T-shirts 1 13.184,30 12.196,00 12.300,19 Donaties tbv SHKD 2 785,00 5.296,45 4.022,51 Donaties voer Atakoy/Sefakoy

Nadere informatie

Chip & registreer je hond op

Chip & registreer je hond op Chip & registreer je hond op www.databankhonden.nl Verplicht vanaf 1 april 2013 NIEUWE PLICHT In Nederland geldt sinds 1 april 2013 verplichte identificatie en registratie (I&R) voor honden.dit houdt in

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

DIERENARTSENPRAKTIJK ROUSSEAU KITTENS

DIERENARTSENPRAKTIJK ROUSSEAU KITTENS DIERENARTSENPRAKTIJK ROUSSEAU KITTENS KITTENS Deze presentatie geeft een kort overzicht en is in geen geval een allesomvattend naslagwerk We raden ten stelligste aan om bij vragen of twijfels contact op

Nadere informatie

Federal Society for the Protection against Cruelty to Animals. NL : Federale Maatschappij voor de bescherming tegen wreedheden tegenover dieren

Federal Society for the Protection against Cruelty to Animals. NL : Federale Maatschappij voor de bescherming tegen wreedheden tegenover dieren Federal Society for the Protection against Cruelty to Animals NL : Federale Maatschappij voor de bescherming tegen wreedheden tegenover dieren VZW opgericht in augustus 2011 met als 1 e doel wetgeving

Nadere informatie

Beleidsplan Betreft. CJR versie 1.0 oktober 2014

Beleidsplan Betreft. CJR versie 1.0 oktober 2014 1 Beleidsplan Betreft 2 Inhoudsopgave 1. Samenvatting blz 3 2. Inleiding blz 5 3. Missie en doelstelling AMCF blz 6 4. Activiteiten rondom overname blz 7 5. Financiële verantwoording blz 9 6. Lange Termijn

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING RIJPICKERWAARD 2014

BELEIDSPLAN STICHTING RIJPICKERWAARD 2014 BELEIDSPLAN STICHTING RIJPICKERWAARD 2014 INHOUDSOPGAVE 1 DOELSTELLING 1 1.1 Inleiding 1 1.2 Doelstelling 1 1.3 Kader 2 2 ASIELBELEID 3 2.1 Aannamebeleid 3 2.2 Plaatsingsbeleid 3 2.3 Euthanasiebeleid 4

Nadere informatie

RSDR NIEUWSBRIEF JULI 2015

RSDR NIEUWSBRIEF JULI 2015 NIEUWSBRIEF JULI 2015 Nieuw in de opvang Nederland: Nora ( Gabriella) Hond van de maand: Arnold HIER DONEREN Ontvangt u graag elke maand de Nederlandse nieuwsbrief met updates over de opvang in Rudozem

Nadere informatie

Steriliseren = beschermen

Steriliseren = beschermen Tiburon - FOTOLIA Steriliseren = beschermen Cijfers om over na te denken Bij katten is 1 + 1 = 6 en dit twee maal per jaar. Eén kattenpaar kan het leven schenken aan tot 12 kittens per jaar, of 6 paartjes.

Nadere informatie

Verplicht chippen e n registreren!

Verplicht chippen e n registreren! Verplicht chippen e n registreren! Nieuwe plicht In Nederland geldt sinds 1 april 2013 verplichte identificatie en registratie (I&R) voor honden. Dit houdt in dat honden gechipt moeten worden: er wordt

Nadere informatie

Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden...

Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden... Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden... 3 Wat betekent de I&R- verplichting voor fokkers?... 4 Honden met

Nadere informatie

Vakantiechecklist. Uw huisdier blijft thuis. Uw huisdier gaat uit logeren bij familie/vrienden

Vakantiechecklist. Uw huisdier blijft thuis. Uw huisdier gaat uit logeren bij familie/vrienden Vakantiechecklist Uw huisdier blijft thuis Zorg er voor dat er genoeg (dieet)voeding en indien nodig medicatie in huis is Geef de oppas de naam van uw dierenkliniek en telefoonnummer voor het geval dat

Nadere informatie

Stichting Dierenbescherming Curaçao

Stichting Dierenbescherming Curaçao Stichting Dierenbescherming Curaçao Jaarverslag 2015 65 jaar Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest: de stichting bestond 65 jaar. Opgericht in 1949 onder de naam Vereniging tot bescherming van

Nadere informatie

WERELD ASIELEN H E L P T Z W E R F D I E R E N T ER P L A A T S E

WERELD ASIELEN H E L P T Z W E R F D I E R E N T ER P L A A T S E WERELD ASIELEN H E L P T Z W E R F D I E R E N T ER P L A A T S E De WereldKrant Stichting WereldAsielen helpt zwerfdieren ter plaatse Voorjaar 2016 nr. 47 Nog 150 dieren op de wachtlijst Cat Protection

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. Algemene bepalingen

HOOFDSTUK 1. Algemene bepalingen 5 FEBRUARI 2016 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de identificatie[, registratie en sterilisatie] 1 van katten (geconsolideerde versie op 01.04.2018) De Vlaamse Regering, Gelet op de wet van

Nadere informatie

Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018

Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018 Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018 Onze doelstelling, missie en visie Stichting Dierennood heeft als doel om juist die dieren te helpen, die dit het meest nodig hebben. Gelukkig is Nederland

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Happy Dogs of Romania

Jaarverslag Stichting Happy Dogs of Romania -2- Voorwoord Voor u ligt het van de. Het jaar 2014 stond vooral in het teken van de officiële oprichting van de Stichting per 21 mei 2014. Maar het jaar 2014 stond ook in het teken van het bevorderen

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. JAARVERSLAG 2012 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. Pagina 1 of 14 INHOUD Bestuursverslag 2012 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2012 4 Jaarrekening

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016-2020

BELEIDSPLAN 2016-2020 BELEIDSPLAN 2016-2020 Inhoudsopgave 1. Stichting Zwerfdieren Kreta... 3 1.1 Stichting Zwerfdieren Kreta... 3 1.2 Geschiedenis... 3 1.3 Visie, missie, kernwaarden... 3 1.4 De organisatie... 4 2. Omgevingsanalyse...

Nadere informatie

Dierenbescherming Curaçao:Water staat ons aan de lippen zaterdag, 03 oktober 2015 00:00

Dierenbescherming Curaçao:Water staat ons aan de lippen zaterdag, 03 oktober 2015 00:00 Het doek voor het dierenasiel dreigt te vallen nu de overheid heeft besloten in 2016 geen subsidie meer te verstrekken aan Stichting Dierenbescherming Curaçao. De overheid is er volgens Gregory Berry,

Nadere informatie

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond:

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond: NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: HONDEN Vakantieopvang Als u een of meerdere en heeft en u wilt met vakantie gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om iets voor de

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Met genoegen presenteert de Stichting Dierenambulance regio s-hertogenbosch het jaarverslag 2014.

JAARVERSLAG 2014. Met genoegen presenteert de Stichting Dierenambulance regio s-hertogenbosch het jaarverslag 2014. JAARVERSLAG 2014 Met genoegen presenteert de Stichting Dierenambulance regio s-hertogenbosch het jaarverslag 2014. Er is gekozen voor een beknopte vorm daar immers het jaarverslag, dankzij de uitgebreide

Nadere informatie

Zwerfdieren Symposium

Zwerfdieren Symposium Zwerfdieren Symposium Inleiding Op 3 november j.l. vond de tweede editie van het Zwerfdieren Symposium plaats. Het symposium werd mogelijk gemaakt door organisator Stray Animal Foundation Platform en partner

Nadere informatie

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015 NIEUWSBRIEF December 2015 Nieuw in de opvang Hond van de maand: Pauline December adoptie rit HIER DONEREN Ontvangt u graag elke maand de Nederlandse nieuwsbrief met updates over de opvang in Rudozem maar

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2016

Activiteitenverslag NDZ 2016 Activiteitenverslag NDZ 2016 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2016 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het jaar werd gekenmerkt door de afronding en

Nadere informatie

Canilos moet een geweldige bestuurder missen en de kettinghonden op Lesbos een voorvechtster voor de goede zaak. Vrienden van Canilos,

Canilos moet een geweldige bestuurder missen en de kettinghonden op Lesbos een voorvechtster voor de goede zaak. Vrienden van Canilos, Nieuwsbrief april 2013 In memoriam Het bestuur van Canilos heeft met groot verdriet kennis genomen van het overlijden van onze secretaris Annet Habets, op 26 maart 2013. Annet was één van de oprichters

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

Financiële aspecten en dekking: Niet van toepassing. Met dit verzoek mee te zenden stukken: (zie toelichting commissieformat)

Financiële aspecten en dekking: Niet van toepassing. Met dit verzoek mee te zenden stukken: (zie toelichting commissieformat) Commissie-format Verzoek College van B en W voor Commissiebehandeling. Vastgesteld in B en W vergadering van : 30 januari 2007 Onderwerp: Opvang van zwerfdieren Inhoud: Bij de opvang van zwerfdieren zijn

Nadere informatie

Jaarverslag 2009 Stichting Fuertedogs

Jaarverslag 2009 Stichting Fuertedogs Jaarverslag 2009 Stichting Fuertedogs Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam nr. 24445414 ABN AMRO Bank rekening nr. 52.82.62.289 t.n.v. Stichting Fuertedogs IBAN: NL42ABNA0528262289, BIC:

Nadere informatie

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag.

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag. 2014 Mei 2015 Geachte sponsor, donateur, belangstellende, Voor u ligt het jaarverslag 2014 van het Zwols Dierenasiel. Ook dit jaar willen we de sponsoren, de donateurs en de organisaties die de werkzaamheden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o.

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Beleidsplan 2016-2019 Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Inleiding Dit plan zal inzicht geven in de doelstellingen en actuele plannen van Stichting Dierentehuis s- Hertogenbosch e.o. over de komende

Nadere informatie

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van 5 honden. Gelukkig hebben ze wel een poosje mogen genieten van een thuis.

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van 5 honden. Gelukkig hebben ze wel een poosje mogen genieten van een thuis. Jaarverslag 2014. In het jaar 2014 zijn er weer mooie dingen tot stand gekomen. Er zijn 2 tripjes naar Polen geweest en tevens hebben vrijwilligers van de Stichting Vagabond-Pets op de terugweg vanuit

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2021 Inhouds opgave: Voorwoord. Hoofdstuk 1: Oprichting Stichting DOG Nederland Hoofdstuk 2: De organisatie Hoofdstuk 3: Visie, missie en ambities Hoofdstuk 4: Korte termijn doel Hoofdstuk

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids JAARVERSLAG 2011 Stichting Upendo4Kids Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Pagina 0. Inhoudsopgave 1 1. Voorwoord 2 2. Activiteiten 3 3. Publiciteit 4 4. Externe contacten 5 5. Interne organisatie 6 6. Financiën

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2013 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2013 van Stichting Dierennood 1 Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting en hoofdlijnen beleidsplan; Pagina 9 - Bestuur en beloningsbeleid; Pagina 10 - Verslag van activiteiten; Pagina

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes februari 2015 NL48 INGB 0006668003 RSIN 854358729 Pagina 1 Inhoud Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Activiteiten... 5 Opvang kittens en katten... 5 Neutralisatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

De vakantie staat weer voor de deur, houd u er rekening mee dat als u naar. Het buitenland gaat uw hond laat vaccineren tegen Rabies (hondsdolheid)!

De vakantie staat weer voor de deur, houd u er rekening mee dat als u naar. Het buitenland gaat uw hond laat vaccineren tegen Rabies (hondsdolheid)! Beste huisdierliefhebbers, De vakantie staat weer voor de deur, houd u er rekening mee dat als u naar Het buitenland gaat uw hond laat vaccineren tegen Rabies (hondsdolheid)! Dit is in europa en daar buiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Scheldekat

Jaarverslag 2014. Stichting Scheldekat Jaarverslag 2014 Stichting Scheldekat Inhoud Inleiding Werkwijze Organisatie Facebook en acties Inkomsten, uitgaven en resultaat Inleiding De vrijwilligers van Stichting Scheldekat zetten zich al 20 jaar

Nadere informatie

Sponsorloop Marathon New York

Sponsorloop Marathon New York Nieuwsbrief Oktober 2009 Jaargang 2, nr 7 Sponsorloop Marathon New York Het is bijna zover! Over een paar weken pakken wij het vliegtuig om op 1 november 2009 deel te nemen aan de jaarlijkse, befaamde

Nadere informatie

Zwerfkatten in Amsterdam

Zwerfkatten in Amsterdam i.s.m. Stichting LOES voor Dieren Zwerfkatten in Amsterdam Joke Voorn Stichting LOES voor Dieren 3 november 2013 TNR methode: Trap, Neuter, Release = Vangen, Castreren/steriliseren, vrijlaten Huiskat

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

De verplichting tot chippen én registratie van de chip geldt niet alleen voor pups, maar voor alle honden die van eigenaar veranderen.

De verplichting tot chippen én registratie van de chip geldt niet alleen voor pups, maar voor alle honden die van eigenaar veranderen. Chippen én registreren van honden verplicht Vanaf 1 april 2013 moeten alle honden binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en vóór de leeftijd van 8 weken bij een aangewezen databank geregistreerd

Nadere informatie

Sos Animales Sagunto

Sos Animales Sagunto Sos Animales Sagunto Adoptie-aanvraag Gelieve dit document eerlijk en zo gedetailleerd mogelijk in te vullen. Het neemt niet veel tijd in beslag en het helpt u te bedenken wat belangrijk is voor u en uw

Nadere informatie

Internationale hondenhandel

Internationale hondenhandel Internationale hondenhandel Ruth van der Leij dierenarts Shelter Medicine Najaarsdag 2015 1 Bron: http://nos.nl/artikel/2062666-puppies-in-beslag-genomen-bij-hardleers-duo.html 2 Bron: http://nos.nl/artikel/2062666-puppies-in-beslag-genomen-bij-hardleers-duo.html

Nadere informatie

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING. www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Dieren leiden soms hun

Nadere informatie

OP STAP MET UW HOND? Alles wat u moet weten. voor u de deur uitgaat.

OP STAP MET UW HOND? Alles wat u moet weten. voor u de deur uitgaat. OP STAP MET UW HOND? Alles wat u moet weten voor u de deur uitgaat. Hallo hondenliefhebber! In deze folder vindt u een overzicht van alle bestaande en nieuwe voorzieningen voor uw hond in Gent. U zult

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014 Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot Presentatie juni 2014 Programma Animal Foundation Platform Wie zijn wij? Lokale oplossingen Voorbeelden uit het veld Wie zijn wij? Onafhankelijk platform

Nadere informatie

Handleiding. www.backhomeclub.nl

Handleiding. www.backhomeclub.nl Handleiding www.backhomeclub.nl Voorwoord Aangewezen databank in het kader van I&R Hond In het kader van de verplichte I & R voor honden, ingaande 1 april 2013, was het noodzakelijk om de software achter

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 Vrienden van Canilos, Omdat er veel dingen zijn die recent hebben plaatsgevonden willen we jullie graag tussentijds informeren over de laatste actualiteiten. Hier is de

Nadere informatie

Adoptie-aanvraag. adres

Adoptie-aanvraag.  adres Adoptie-aanvraag Gelieve dit document eerlijk en zo gedetailleerd mogelijk in te vullen. Het neemt niet veel tijd in beslag en het helpt u te bedenken wat belangrijk is voor u en uw eventuele toekomstige

Nadere informatie

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN Jaarverslag 2012 Dierenbescherming HAAGLANDEN Het jaar 2012: één Dierenbescherming voor alle dieren in Haaglanden 2012 was een enerverend jaar voor de Dierenbescherming! Na jaren van voorbereiding ontstond

Nadere informatie