STICHTING ACTIEZWERFHONDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STICHTING ACTIEZWERFHONDEN"

Transcriptie

1 STRAYDOGSCAMPAIGN FOUNDATION Zet zich in voor de zwerf en asielhonden in Turkije door het financieren van educatieprojecten op scholen, het financieren en organiseren van sterilisatieprojecten onder zwerfhonden en het steunen van het SHKD 1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur. Mevr. Helen Arends ( / ) Greet Torfs ( / heden)- voorzitter Mevr. Linda Taal - secretaris/penningmeester Mevr. Yolanda Oosterom - bestuurslid 3. Successiewet. Stichting ActieZwerfhonden is door de belastinginspecteur aangemerkt als een stichting het algemeen nut beogend en heeft de ANBI status verkregen. 4. Inschrijving Kamer van Koophandel. De Stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam onder nummer Website. In 2012 is er gekozen voor afzonderlijke domeinen voor de website van de stichting in de diverse talen; Aan de Turkse versie wordt nog gewerkt. De Nederlandse website telt momenteel zo tussen de 500 en 1000 bezoekers per dag. De Engels en Duitse versie rond de 50. Op is een webshop ingericht. De opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan ons werk voor de zwerfhonden. 6. Postadres. Rietdijk 1, 4316AR Zonnemaire. 7. Doelstelling Het inzamelen van gelden voor organisaties die zich inzetten voor de oplossing van het zwerfhondenprobleem in grote stedelijke gebieden in tweede en derde wereldlanden door middel van Neuter and Release. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met vorenstaande - in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn Gezien de omvangrijkheid van de problematiek, richt de stichting zich op dit moment uitsluitend op de situatie in Turkije. Stichting ActieZwerfhonden kvk nr.: Postadres: Rietdijk AR Zonnemaire info@actiezwerfhonden.nl Website: Rekening: IBAN:NL62INGB BIC / SWIFT-Code: INGBNL2A

2 8. De situatie in Turkije. Waar wij in 2011 gematigd positief waren, is de situatie voor de zwerfhonden in 2012 verslechterd. Er is een amendement op dierenwelzijn wet 5199 ingediend en de verwachting is dat de wet daadwerkelijk aangepast zal worden. Een van de aanpassingen zou het gemeentes verplichten alle zwerfhonden van de straat op te pakken en in afgelegen gebieden te plaatsen, alwaar de gemeente dan verplicht zou zijn voor deze honden te zorgen. Zo op het eerste gezicht klinkt dit goed, maar als u zich realiseert dat dit alleen in Istanbul al om honden zou gaan, dan begrijpt u dat deze wet een farce is. Geen enkele gemeente beschikt over de middelen om een dergelijk aantal honden te verzorgen en de honden zullen dus aan hun lot overgelaten worden en langzaam verhongeren of aan ziektes overlijden. Het tweede probleem is dat het aantal zwerfhonden zich aan de draagkracht van de omgeving aanpast; verandert er niets aan de omgeving dan zullen los lopende honden van eigenaren en nieuwe gedumpte honden binnen de kortste keren weer voor een nieuw zwerfhondenprobleem zorgen. De protesten in Turkije tegen de aanpassing van de wet zijn massaal te noemen, maar tot nu toe luistert de regering niet.

3 9.De werkzaamheden van Stichting ActieZwerfhonden zijn gericht op: Het wereldwijd onder de aandacht brengen van de problematiek in Turkije. Het voortdurend in contact trachten te komen met Turkse overheden om hen op het belang van sterilisatie en vrijlating te wijzen. Te trachten d.m.v. voorlichting en educatie het beeld dat de Turkse bevolking en overheid van honden (dieren) hebben aan te passen aan de kennis van dieren die wij heden ten dage hebben. Het financieel steunen en het organiseren van sterilisatie projecten. Het financieel ondersteunen van een particulier asiel. Het contact zoeken met Europarlementariërs om hen duidelijk te maken dat er een Europese wetgeving ter bescherming van zwerf- en huisdieren moet komen. Het werven van fondsen om al deze werkzaamheden te kunnen verrichten. 10. ActieZwerfhonden ondersteunde in 2012 de volgende projecten: S.H.K.D. Istanbul (voer, salaris Omer, hondenhokken project). De honden uit de voormalige opvang in Atakoy/Sefakoy/Istanbul. Sterilisatie van de zwerfhonden in Akcay. Sterilisatiecampagnes in Dalaman, Marmara Eriglesi en Yeniciftlik. Sterilisatie van zwerfhonden en katten in Istanbul. Eenmalige donatie; Kutahya (voer en hekwerk), zwerfhonden Albanië, Dalaman voer. SHKD- Istanbul Sahipsiz HAYVANLARI Koruma Derneği is een door de Engelsman Robert Smith opgerichte organisatie welke zich inzet voor de zwerfhonden in Istanbul. Het hoofddoel van deze organisatie is het oplossen van het zwerfhon-denprobleem d.m.v. Collect. Neuter, Vaccinate and Return; het vangen, steriliseren, enten en weer terugplaatsen van de zwerfhonden. Door onwetendheid en onwil van de Turkse overheid en bevolking, is dit tot nu toe niet echt succesvol. Wel worden inmiddels honderden honden, werkelijke noodgevallen die mishandeld, verongelukt of direct met de dood bedreigd waren, door het S.H.K.D. opgevangen in het zgn. bos asiel. Met de financiële steun van ActieZwerfhonden zijn de sterilisatie activiteiten van het SHKD weer nieuw leven ingeblazen. Tijdens de verschillende sterilisatiecampagnes worden ook plaatselijke dierenartsen getraind, zodat zij na vertrek van ons medisch team de sterilisaties voort kunnen zetten.

4 Het bos asiel wordt nog immer door de deelgemeente gedoogd. ActieZwerfhonden steunt het bos asiel door middel van een adoptie op afstand project. Vanaf 10 euro per maand kan men zich aanmelden als vriend van een bepaalde hond in het asiel. De bijdragen van de vrienden worden voor 100% besteed aan een goede (medische) verzorging van de honden. Iedere twee maanden krijgen de vrienden nieuwe foto s van hun hond en een berichtje van de manager van het asiel. Ook wordt ActieZwerfhonden goed op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen in Istanbul en overlegt zij ook actief mee over te ondernemen stappen en te realiseren projecten. Met de hulp van vele vrijwilligers, waarbij ik Simone Riedijk graag speciaal wil noemen, zijn er ook dit jaar weer veel hulpgoederen naar het bos-asiel getransporteerd. Inmiddels hebben we een aantal stewardessen die bereid zijn op hun vlucht spullen voor de zwerfhonden mee te nemen. Door bezuinigingen kon het salaris van para veterinair Omer Atis niet meer betaald worden. ActieZwerfhonden heeft Omer 40 uur per maand kunnen betalen zodat er toch nog regelmatig een para veterinair in het asiel aanwezig was. Dit jaar kwam het verzoek van het SHKD of ActieZwerfhonden kans zag geld te doneren voor nieuwe hondenhokken. De actie Hond zoekt huis is met groot enthousiasme ontvangen en heeft er voor gezorgd dat er 100 nieuwe honden hokken gemaakt konden worden.

5 De honden uit de voormalige opvang in Atakoy/Sefakoy Het merendeel van de 300 honden die in 2009 met spoed een nieuw plekje zochten toen de opvang moest sluiten, wonen nog steeds met veel plezier in het bos asiel. Een aantal is inmiddels geadopteerd en een aantal is overleden. ActieZwerfhonden komt nog steeds haar verplichting na om een maandelijkse bijdrage van 820,0 Euro aan de voedselkosten te leveren, hierbij gesteund door brokjessponsors onder het motto alle brokjes helpen (vanaf 1 Euro per maand kunt ook u de honden steunen). Steriliseren van de zwerfhonden in Akcay Akçay is een gemeente in het district Edremit in de provincie Balikesir in west Turkije. Het ligt aan de baai van Edremit bij de Egeïsche Zee. ActieZwerfhonden werd benaderd door Avril Simms, een Engelse dierenactiviste. Zij had contact met Levent Aynaoglu, een dierenvriend uit Akcay. Levent heeft het op zich genomen om er samen met zijn vriend Urguz voor te zorgen dat de circa 150 zwerfhonden in hun wijk gesteriliseerd worden. Ze hebben de plaatselijke dierenarts bereid gevonden om tegen een gereduceerd tarief, de dieren te steriliseren. Levent en Urguz vangen de honden en brengen ze bij de dierenarts. Na de operatie verzorgen ze de honden een aantal dagen in hun geheime tuin om ze vervolgens weer vrij te laten. In deze geheime tuin, een ommuurd stuk grond met een natuurlijke bron voor water en een schuilplaats voor de honden, verzorgen Levent en Urguz ook moederloze en zieke pups die ze in de omgeving vinden. Als de honden weer gezond zijn worden ze weer teruggeplaatst op de plek waar ze in eerste instantie werden gevonden. Een enkele hond is dusdanig getraumatiseerd dat hij/zij niet meer teruggeplaatst kan worden. De terug geplaatste honden blijven meestal in de buurt van de geheime tuin terugkomen, omdat ze weten dat ze daar eten krijgen. Levent en Urguz gaan ook regelmatig naar het plaatselijke gemeentelijke asiel om voer te brengen bij de asielhonden. Zoals in de meeste gemeentelijke asielen worden de dieren slecht verzorgd en bestaat hun rantsoen uit oud brood. Sinds 2011 steunt ActieZwerfhonden de honden in Akcay. In de loop van dit jaar zijn, door privé omstandigheden van Levent, de regelmatige sterilisaties jammer genoeg gestopt.

6 Sterilisatie/ vaccinatie van de zwerfhonden in Dalaman, Marmara Eriglesi en Yeniciftlik Vele gerenommeerde organisaties, o.a. WSPA, WHO en PETA, zijn er net als ActieZwerfhonden van overtuigd dat het vangen van de zwerfhonden om ze vervolgens te steriliseren, vaccineren en weer terug te plaatsen in hun territorium, de enige structurele en humane manier is om iets aan de zwerfhonden over populatie te doen. ActieZwerfhonden zet zich samen met het SHKD in om in zoveel mogelijk plaatsen op deze manier bij te dragen aan een oplossing en op deze manier dierenleed te voorkomen en te verminderen. Een sterilisatie kost circa 50 Euro. Tijdens de campagnes worden ook plaatselijke dierenartsen getraind, zodat zij na vertrek van het team de zwerfhonden kunnen blijven steriliseren. Dalaman Dalaman Ortaca is een plaats met inwoners gelegen in het Zuidwesten in de Egeïsche zee regio van Turkije. De burgemeester van Dalaman Ortaca heeft dierenarts Murat Bekhan van de met ons bevriende dierenbeschermingsorganisatie SHKD gebeld met het verzoek of er ook in zijn stad een sterilisatiecampagne uitgevoerd kon worden. Ook de plaatselijke dierenarts en de manager van het plaatselijke asiel, hebben Murat gesmeekt of hij met zijn team wilde komen! Türkan Dagdelen, jarenlang actief als dierenbeschermster voor HAYTAP, is de manager van het door haar zelf opgerichte asiel. In het asiel leven veelal gehandicapte honden die op straat niet zouden kunnen overleven. Een aantal jaren geleden is Türkan in hongerstaking gegaan omdat ze vond dat de deelgemeentes van Dalaman zich het lot van de zwerfhonden en het asiel aan moesten trekken. En ze had succes. De deelgemeentes Koycegiz, Dalaman and Ortaca gingen samenwerken;

7 de één nam een dierenarts in dienst, de ander zorgde voor hondenvoer en de derde nam de personeelskosten voor zijn rekening (3 medewerkers). Maar nu de gemeente het asiel steunt claimt ze ook rechten en worden er dieren gebracht die op straat overlast bezorgen. Inmiddels wonen er 500 honden, 70 katten en 2 paarden en de bijdrage van de respectievelijke deelgemeentes blijven ver bij de noden achter. Bovendien kan de dierenarts niet steriliseren.. Naast het managen van het asiel richt Türkan zich ook op educatie van de bevolking; respect voor dieren, laat je dier steriliseren, voederplekken voor zwerfdieren en noem maar op. Ondanks dat ActieZwerfhonden zich met name richt op vangen, steriliseren en weer vrijlaten, is zij echter ook van mening dat in een relatief goed asiel waar de omstandigheden verslechteren doordat de dieren niet gesteriliseerd zijn en de betrokken arts niet kan steriliseren, hulp net zo hard nodig is! In februari zijn er 118 honden gesteriliseerd; merendeel jonge teefjes en de dierenarts van het asiel is verder getraind in de techniek van het steriliseren. Ook hebben we een set instrumenten gedoneerd zodat de arts zelfstandig verder kan gaan met het steriliseren van de honden. In November is het team terug gegaan om nog eens 78 dieren te steriliseren. In de stad Dalaman leven nog zo n 600 ongsteriliseerde zwerfhonden. ActieZwerfhonden tracht fondsen te werven om een campagne waarbij alle dieren behandeld worden te financieren.

8 Marmara Eriglesi en Yeniciftlik Yeniciftlik en Marmara Eriglesi zijn twee kleine steden in de provincie Tekirdag, 12 kilometer van elkaar en zo n 120 kilometer van Istanbul gelegen. Voor deze campagne ontving ActieZwerfhonden een donatie van 2500,- Euro van de Hondenbescherming, 500,- Euro van het Animal Foundation Platform en 600 Euro van HAYTAP Turkije. Totaal aantal gesteriliseerde dieren: 107 honden en 2 katten; Yeniciftlik: 71 honden, allen teruggeplaatst in hun eigen territorium. Marmara: 36 en 2 katten, vaste bewoners van het asiel. Andersoortige medische handelingen: Hond geholpen die slachtoffer was van een aanrijding. Hond geopereerd die zwanger was van dode pups. Een poot geamputeerd van een kat die betrokken was bij een aanrijding. De algemene gezondheid van de behandelde straathonden: Marmara: slecht, mede door eerdere ondeskundige sterilisaties Yeniciftlik: op een aantal uitzonderingen na, goed. Tegen Rabiës geënt 107 honden en 2 katten. 11. Voorlichting. Door middel van haar website, nieuwsbrief, flyer en PromoTeam vraagt ActieZwerfhonden aandacht voor de zwerfhondenproblematiek en de oplossing hiervan. Tevens tracht zij een aantal misverstanden t.a.v. de Islam en dieren weg te nemen. Ook publiceert zij op haar website regelmatig over de wantoestanden in Turkije, hopend hiermee de Turkse bevolking wakker te schudden. Het PromoTeam heeft ActieZwerfhonden vertegenwoordigd op Animal Event, open dag Bolle Dier en Tuin, de Buitenlandse Hondendag en de Podenco Meeting.

9 12. Publiciteit. In het afgelopen jaar is er aandacht aan ActieZwerfhonden geschonken in Verschillende internetsite waaronder Linkedin Dierenwelzijn, Hart voor Dieren, Dieren4U, Serious Dog en Dierenieuws Tijdschrift Hart voor Dieren Turkse nieuwssites Krant Wereldregio Tijdschrift Me and my Dog Provinciaal Zeeuws Dagblad Krant Ons Eiland Dagblad Trouw (Goede Doelen top 50) Radio Schouwen Duiveland Tijdschrift Honden Krant De Telegraaf Voorts verstuurt ActieZwerfhonden maandelijks een digitale nieuwsbrief. In samenwerking met het S.H.K.D. worden iedere 2 maanden informatie/ recente foto s gestuurd, naar diegene die een hond uit het bos asiel op afstand geadopteerd hebben. 13. Contacten met andere organisaties. Regelmatig heeft ActieZwerfhonden contact met buitenlandse en Nederlandse dierenbeschermingsorganisaties. Met een aantal organisaties in Turkije is er regelmatig contact over de situatie in Turkije. Er is goed contact met, in Turkije het EHD, SHKD, HAYTAP, BGD, in Engeland de RSCPA, PETA Duitsland en in Amerika de HSI. De contacten met WSPA lopen wat moeizaam daar zij geen interesse lijken te hebben in de problematiek in Turkije. Eerder aangegane samenwerkingsverbanden met Linkedin Dierenwelzijn en het (Stray) Animal Foundation Platform zijn verbroken omdat ActieZwerfhonden zich niet langer kon verenigen met de handelswijze van voornoemde organisaties.

10 14. De EU. Ook in 2012 is er inzake zwerfdierenbeleid niet veel goeds te melden vanuit de EU eigenlijk alleen een grote desinteresse. 15. Internet Kunstveiling Traditiegetrouw heeft AZ ook dit jaar weer een internet kunstveiling georganiseerd ter gelegenheid van Wereld Dierendag. De veiling heeft 1990 euro opgebracht. Waar is nummer 16?? 17. Vrijwilligers Zonder vrijwilligers zou ActieZwerfhonden natuurlijk niet kunnen bestaan. Naast al de cartridge inzamelaars is er nog een aantal mensen die speciale aandacht verdienen. Promo Team Yolanda Oosterom (tevens bestuurslid) Astri Skarveland Simone Riedijk (en transport) Carina v.d. Kooy Lieke van Alphen Jenny van Dijk Jacobien Vegter Vertalers Ingrid Bähr- vertaalster Duits Nadja Hoffman- vertaalster Duits Judy Kleinbongardt Nood vertaalster Duits Judith Albers- vertaalster Engels Emine Gönen- vertaalster Turks Contactpersonen Istanbul Bilge Okay Murat Bekhan Social Media Liesbeth Huiskamp en Lieke van Alphen Nieuwe Website Erol Alici Verkoop rommelmarkt Emine Gönen Simone Riedijk

11 per maand Januari Actie gestart om geld in te zamelen voor het laten maken van nieuwe hondenhokken in het bos-asiel. Totaal zijn er 100 nieuwe hokken gemaakt met het geld dat voor deze actie is gedoneerd. Februari Veel deelgemeentes van de stad Istanbul dumpen gevangen zwerfhonden in de bossen rond de stad, alwaar zij gedoemd zijn te verhongeren. Bij de educatie projecten op scholen merkt het SHKD toch een verandering ten positieve in de mentaliteit t.a.v. (zwerf)dieren. Maart In Turkije is een groepering ontstaan die mogelijk de voorbode vormt van een Partij voor de Dieren. Het eerste congres van de organisatie ging over zwerfhonden. Zonnig Zeilen wordt sponsor van ActieZwerfhonden. Sterilisaties in Akcay. April Sterilisatie campagne in het asiel van Dalaman. Simone, Emine, Alexandra, Erik, Fedde en Thies staan op Koninginnedag op de vrijmarkt en de opbrengst hebben zij aan ActieZwerfhonden geschonken. Mei Financieel jaarverslag 2011 online. Het PromoTeam was aanwezig op de Podenco meeting in Oss. Juni Het aantal brokjes sponsors neemt af en er wordt een extra beroep op de donateurs gedaan. Het PromoTeam heeft ActieZwerfhonden vertegenwoordigd op de Erkemeder Hondendag. Juli In Kutahya komen door de herinrichting van het asiel, mede mogelijk gemaakt door een donatie van ActieZwerfhonden, de eerste ketting honden vrij. Noodhulp aan Albanië voor de sterilisatie van honden die anders in opdracht van de gemeente afgeschoten zouden worden. Per 1 juli neemt Greet Torfs de voorzittershamen van Helen Arends over.

12 Augustus Eerste verzoek tot sterilisatie van een zwerfkatten populatie. Nieuwe promo ActieZwerfhonden online. September Donatie dierenkliniek de Herd. Het PromoTeam heeft ActieZwerfhonden vertegenwoordigd op de Buitenlandse Hondendag. Oktober Ook dit jaar was de kunstveiling, ondanks dat de werken niet geëxposeerd zijn, weer een groot succes. PromoTeam heeft de stichting vertegenwoordigd op het dierendagfestijn van Bolle Dier en Tuin. November Dagblad Trouw presenteert i.s.m. de kennisbank der Filantropie een Goede Doelen top 50. ActieZwerfhonden staat op de vijfde plaats en op nummer één in de subgroep Natuur/Mileu/Dieren. In de Goede Doelen Monitor wordt de stichting gewaardeerd met een 9.3. Als goed dierendoel over 2011 voor Specsavers Goes ontvangt de stichting het mooie bedrag van 960,-. Dienenarts Necdet is in Dalaman geweest voor de tweede sterilisatiecampagne; er zijn nu geen vruchtbare honden meer in het asiel. Het sociaal jaarverslag 2011 is eindelijk klaar. December Een succesvolle Kerstactie en de lancering van de schilderijtjes Happy Animals en Happy People

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN STRAYDOGSCAMPAIGN FOUNDATION Zet zich in voor de zwerf en asielhonden in Turkije door het financieren van educatieprojecten op scholen, het financieren en organiseren van sterilisatieprojecten onder zwerfhonden

Nadere informatie

1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht.

1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. Jaarverslag 2010 Stichting ActieZwerfhonden 1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur. Mevr. Helen

Nadere informatie

15 mei 2012. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2012-2015

15 mei 2012. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2012-2015 1 15 mei 2012 Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2012-2015 1. De organisatie kort en bondig 1.1 Wie we zijn Stichting ActieZwerfhonden is een Nederlandse vrijwilligers organisatie die

Nadere informatie

1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht.

1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. Jaarverslag 2011 Stichting ActieZwerfhonden 1. Oprichting. Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur. Mevr. Helen

Nadere informatie

Mei 2015. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2015-2019

Mei 2015. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2015-2019 Mei 2015 Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2015-2019 1. Stichting ActieZwerfhonden kort en bondig 1.1 Wie is ActieZwerfhondn Stichting ActieZwerfhonden is een Nederlandse vrijwilligers

Nadere informatie

Tot het moment van schrijven van dit beleidsplan (juni 2017) heeft de stichting 4735 honden en 1849 katten laten steriliseren.

Tot het moment van schrijven van dit beleidsplan (juni 2017) heeft de stichting 4735 honden en 1849 katten laten steriliseren. Juni 2017 Tot het moment van schrijven van dit beleidsplan (juni 2017) heeft de stichting 4735 honden en 1849 katten laten steriliseren. Beleidsplan van Stichting ActieZwerfhonden, geldig van 2017-2022

Nadere informatie

Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011. Baten

Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011. Baten Staat van baten en lasten over het jaar 2013 2012 2011 Baten Bijdrage vrienden en verkoop T-shirts 1 13.184,30 12.196,00 12.300,19 Donaties tbv SHKD 2 785,00 5.296,45 4.022,51 Donaties voer Atakoy/Sefakoy

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2015

Sociaal Jaarverslag 2015 1. Oprichting Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur Mevrouw Greet Torfs - voorzitter Mevrouw Linda Taal - secretaris/penningmeester

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2017

Sociaal Jaarverslag 2017 1. Oprichting Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur Mevrouw Greet Torfs - voorzitter Mevrouw Linda Taal - secretaris/penningmeester

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2016

Sociaal Jaarverslag 2016 1. Oprichting Begonnen in 2003 als particulier initiatief van Linda Taal, is op 16 april 2005 Stichting ActieZwerfhonden opgericht. 2. Bestuur Mevrouw Greet Torfs - voorzitter Mevrouw Linda Taal - secretaris/penningmeester

Nadere informatie

1. Aanloop naar de campagne

1. Aanloop naar de campagne Verslaggeving t.b.v. Animal Foundation Platform en Hondenbescherming over de sterilisatiecampagne in de plaatsen Marama en Yenicitlik in Turkije, mede gefinancierd met een donatie van de Hondenbescherming

Nadere informatie

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN

STICHTING ACTIEZWERFHONDEN STRAYDOGSCAMPAIGN FOUNDATION Zet zich in voor de zwerf en asielhonden in Turkije door het financieren van educatieprojecten op scholen, het financieren en organiseren van sterilisatieprojecten onder zwerfhonden

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI)

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Kamer van Koophandel : 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: 'Roandale' Overboeicop 13 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: website: www.stichtingaai.nl

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update )

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update ) Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update 13-10-2018) 1. De organisatie kort en bondig 1.1 Wie we zijn Stichting Project Street Dogs Thailand is een Nederlandse Stichting die zich

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Kamer van Koophandel: 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: Overboeicop 13, 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: Website:

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 Vrienden van Canilos, Er zijn weer veel nieuwe dingen gebeurd. Wij willen iedereen graag op de hoogte houden. Hier is de CANILOS NIEUWSBRIEF. Dit zijn de onderwerpen: Reisverslag

Nadere informatie

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te Lieve mensen, Bij deze stuurt dierenadopties.nl U de tweede nieuwsbrief waarin wij U op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen onze foundation. Wij hopen U op deze manier een goed beeld

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2015 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Het zit er weer op! Drie dagen lang alleen maar honden en katten gesteriliseerd! In totaal hebben we 283 honden en 24 katten gesteriliseerd.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016-2020

BELEIDSPLAN 2016-2020 BELEIDSPLAN 2016-2020 Inhoudsopgave 1. Stichting Zwerfdieren Kreta... 3 1.1 Stichting Zwerfdieren Kreta... 3 1.2 Geschiedenis... 3 1.3 Visie, missie, kernwaarden... 3 1.4 De organisatie... 4 2. Omgevingsanalyse...

Nadere informatie

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014 Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot Presentatie juni 2014 Programma Animal Foundation Platform Wie zijn wij? Lokale oplossingen Voorbeelden uit het veld Wie zijn wij? Onafhankelijk platform

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. JAARVERSLAG 2012 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. Pagina 1 of 14 INHOUD Bestuursverslag 2012 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2012 4 Jaarrekening

Nadere informatie

*W.H.O. Guidelines for Dog Population Management, Geneva, 1990 (p.9)

*W.H.O. Guidelines for Dog Population Management, Geneva, 1990 (p.9) 1. STERILISEREN EN VRIJLATEN Steriliseren en Vrijlaten is de naam van de oplossing voor het zwerfhondenprobleem die echt werkt en die wordt gesteund door de Wereldgezondheidsorganisatie en W.S.P.A. (World

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting en hoofdlijnen beleidsplan; Pagina 6 - Bestuur en beloningsbeleid; Pagina 7 - Verslag van activiteiten; Pagina 9

Nadere informatie

Beleidsplan Betreft. CJR versie 1.0 oktober 2014

Beleidsplan Betreft. CJR versie 1.0 oktober 2014 1 Beleidsplan Betreft 2 Inhoudsopgave 1. Samenvatting blz 3 2. Inleiding blz 5 3. Missie en doelstelling AMCF blz 6 4. Activiteiten rondom overname blz 7 5. Financiële verantwoording blz 9 6. Lange Termijn

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 29 augustus 2012.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 29 augustus 2012. JAARVERSLAG 2011 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 29 augustus 2012. Pagina 1 of 14 INHOUD Bestuursverslag 2011 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2011 4 Jaarrekening

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 Vrienden van Canilos, Omdat er veel dingen zijn die recent hebben plaatsgevonden willen we jullie graag tussentijds informeren over de laatste actualiteiten. Hier is de

Nadere informatie

Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018

Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018 Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018 Onze doelstelling, missie en visie Stichting Dierennood heeft als doel om juist die dieren te helpen, die dit het meest nodig hebben. Gelukkig is Nederland

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 december 2015.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 december 2015. JAARVERSLAG 2014 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 december 2015. Pagina 1 of 13 INHOUD Bestuursverslag 2014 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2014 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 15 december 2014.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 15 december 2014. JAARVERSLAG 2013 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 15 december 2014. Pagina 1 of 12 INHOUD Bestuursverslag 2013 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2013 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag.

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag. 2014 Mei 2015 Geachte sponsor, donateur, belangstellende, Voor u ligt het jaarverslag 2014 van het Zwols Dierenasiel. Ook dit jaar willen we de sponsoren, de donateurs en de organisaties die de werkzaamheden

Nadere informatie

Friends of Animals. Nieuwsbrief. 13 maart - Project Chiripaina, uitlooprennen en hokken is afgerond. Sterilisatieproject

Friends of Animals. Nieuwsbrief. 13 maart - Project Chiripaina, uitlooprennen en hokken is afgerond. Sterilisatieproject Nieuwsbrief 13 maart - Project Chiripaina, uitlooprennen en hokken is afgerond Maart April 2010 Hallo iedereen Hier is hij dan de nieuwsbrief van de maanden maart en april. Er is deze maanden weer veel

Nadere informatie

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO Asiel PAKITO Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave Verslag 2012 Voorwoord 4 - Samenvatting. 5 - Problemen en oplossingen 6 - Vooruitzichten.. 9 Jaarrekening 2012 - Balans per 31 december 2012, algemene toelichting

Nadere informatie

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide 1 NEDERLAND ZWERFKATTENARM 2025 4 the support of stray animals worldwide Stray Animal Foundation Platform 2 Koepelorganisatie voor zwerfdierstichtingen In Nederland ca. 180 stichtingen actief met zwerfdieren.

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2021 Inhouds opgave: Voorwoord. Hoofdstuk 1: Oprichting Stichting DOG Nederland Hoofdstuk 2: De organisatie Hoofdstuk 3: Visie, missie en ambities Hoofdstuk 4: Korte termijn doel Hoofdstuk

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE STICHTING KITTENPLACE JAARVERSLAG 2017 [ pagina 1] INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2017 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 8 Winst en Verliesrekening 9 Toelichting 10 Conclusie

Nadere informatie

Jaarverslag Maart maart Nieuwsbrief Stray-AFP 22 maart Bezoek Stichting Dierenlot

Jaarverslag Maart maart Nieuwsbrief Stray-AFP 22 maart Bezoek Stichting Dierenlot Jaarverslag 2017 Voor u ligt het jaarverslag van Stray Animal Foundation Platform over het jaar 2017. In dit jaarverslag zijn tevens de activiteiten van Zwerfkatten Nederland opgenomen. Dit project is

Nadere informatie

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting dogs adoptions Nederland. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Stichting ActieZwerfhonden Istanbul

Stichting ActieZwerfhonden Istanbul Stichting ActieZwerfhonden Istanbul Onze collega Jacobien Vegter zet zich al jaren in als vrijwilliger voor Stichting ActieZwerfhonden. Doelstelling van ActieZwerfhonden is onder andere het organiseren

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 30 mei 2014 Status: DEFINITIEF 1 Van boekenmarkt naar koopjesmarkt Om de andere maand wordt er op het dierenasiel te Parera een koopjesmakrt

Nadere informatie

Friends of Animals. Donatie Intratuin Rhoon. Zooplus. Maart 2013. Op 1 april is de veiling gestart op facebook voor

Friends of Animals. Donatie Intratuin Rhoon. Zooplus. Maart 2013. Op 1 april is de veiling gestart op facebook voor Friends of Animals Maart 2013 Donatie Intratuin Rhoon We hebben een mega donatie mogen ontvangen van de Intratuin in Rhoon. Maar liefst 500 kg voer voor de honden en katten. Een ongelofelijke donatie waar

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes februari 2015 NL48 INGB 0006668003 RSIN 854358729 Pagina 1 Inhoud Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Activiteiten... 5 Opvang kittens en katten... 5 Neutralisatie

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

INLEIDING II. DOEL II.A. Visie

INLEIDING II. DOEL II.A. Visie I. INLEIDING Stichting Dutch Animal Care werd in 2013 opgericht met de brede doelstelling het helpen van dieren met en zonder eigenaar in Nederland en buitenland. Sinds december 2016, toen Simone Brals

Nadere informatie

Federal Society for the Protection against Cruelty to Animals. NL : Federale Maatschappij voor de bescherming tegen wreedheden tegenover dieren

Federal Society for the Protection against Cruelty to Animals. NL : Federale Maatschappij voor de bescherming tegen wreedheden tegenover dieren Federal Society for the Protection against Cruelty to Animals NL : Federale Maatschappij voor de bescherming tegen wreedheden tegenover dieren VZW opgericht in augustus 2011 met als 1 e doel wetgeving

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Dierenbescherming Curaçao:Water staat ons aan de lippen zaterdag, 03 oktober 2015 00:00

Dierenbescherming Curaçao:Water staat ons aan de lippen zaterdag, 03 oktober 2015 00:00 Het doek voor het dierenasiel dreigt te vallen nu de overheid heeft besloten in 2016 geen subsidie meer te verstrekken aan Stichting Dierenbescherming Curaçao. De overheid is er volgens Gregory Berry,

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2021 Stichting Fenix Foundation Kvk 59240156 Opgericht 14-11-2013 Correspondentieadres: De Vuursche 88 3452 JV Vleuten http://stichtingfenixfoundation.nl http://www.fenixfoundationbrazil.com/nl/

Nadere informatie

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2016 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Wij zijn Monique en Petra Muis, twee zussen, en wij hebben in 2009 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht.

Nadere informatie

SZN MAGAZINE DOEN #05 DECEMBER 2011

SZN MAGAZINE DOEN #05 DECEMBER 2011 SZN MAGAZINE DOEN #05 DECEMBER 2011 RESULTATEN Mede dankzij uw steun kunnen wij het onderwerp zwerf jongeren onder de aandacht brengen bij de verantwoorde lijke partijen en ons inzetten om de situatie

Nadere informatie

Vrienden van Canilos,

Vrienden van Canilos, Nieuwsbrief oktober 2013 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Verslag van het werkbezoek aan Lesbos. Update educatieproject. Paula live op twee radio stations.

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

Profiel Stichting Henk Abrahams

Profiel Stichting Henk Abrahams Profiel Stichting Henk Abrahams Samengesteld door: bestuur SHA 2014 Dit document is opgesteld om in te zetten bij de eerste loketronde van de Twinning 2013-2016 dat geopend is van 01-28 februari 2014 Stichting

Nadere informatie

ZWERFDIEREN SYMPOSIUM

ZWERFDIEREN SYMPOSIUM ZWERFDIEREN SYMPOSIUM Animal Foundation Platform 10 november 2012 Waar wij voor staan geeft hulp en ondersteuning aan zwerfdieren organisaties wereldwijd. Wij doen dit door stichtingen te helpen bij het

Nadere informatie

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Dierenbescherming Voor Alle dieren in uw regio West- en Midden-Brabant Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Lichttorenhoofd 5, 4871 CA Etten-Leur Telefoon: 06-43873400 wmbdierenbescherming@gmail.com

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071)

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071) ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071)5166600 Fax (071)5166699 e-mail: info@ohm.nl www.ohm.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag Bestuursverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaarverslag Paard Zoekt Baas is een Initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren

Jaarverslag Paard Zoekt Baas is een Initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren Jaarverslag 2017 Verantwoording Paard Zoekt Baas is een Initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren JAARVERSLAG PAARD ZOEKT BAAS 2017!1 Inhoudsopgave Ontstaan Pagina 1 Wat doen wij Pagina 4

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 De sterilisatiemarathon in Baciu zit er op. 358 katten en honden gecastreerd! De exacte gegevens: 295 honden en 63 katten. Ongelofelijk

Nadere informatie

Zwerfkatten in Amsterdam

Zwerfkatten in Amsterdam i.s.m. Stichting LOES voor Dieren Zwerfkatten in Amsterdam Joke Voorn Stichting LOES voor Dieren 3 november 2013 TNR methode: Trap, Neuter, Release = Vangen, Castreren/steriliseren, vrijlaten Huiskat

Nadere informatie

Roemenië. Augustus Bacău

Roemenië. Augustus Bacău Van 17 augustus 2017 tot en met 30 augustus 2017 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

Aanvraagformulier. 1. De organisatie. 1.1. Contactgegevens organisatie. Naam van de organisatie: Postadres: Postcode: Plaats: Bezoekadres: Postcode:

Aanvraagformulier. 1. De organisatie. 1.1. Contactgegevens organisatie. Naam van de organisatie: Postadres: Postcode: Plaats: Bezoekadres: Postcode: Aanvraagformulier In dit formulier stellen wij u vragen over: 1. Uw organisatie 2. Het project waarvoor u een aanvraag indient 3. De financiering van het project 4. Overige zaken 1. De organisatie 1.1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2011

Nieuwsbrief Februari 2011 Nieuwsbrief Februari 2011 Eindelijk is hij er dan onze 1 e nieuwsbrief. In de eerste 3 jaar van ons bestaan is er teveel gebeurd om allemaal op te schrijven maar in deze nieuwsbrief stellen wij ons voor

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

Stichting Save The Moonbears

Stichting Save The Moonbears Jaarverslag 2015 Stichting Save The Moonbears Verslag Stichting Save The Moonbears Dierenwelzijnsorganisatie Stichting Save The Moonbears Heeft ten doel het werven van fondsen voor - en het ondersteunen

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Stichting Fenix Foundation Kvk 59240156 Opgericht 14-11-2013 Correspondentieadres: De Vuursche 88 3452 JV Vleuten http://stichtingfenixfoundation.nl http://www.fenixfoundationbrazil.com/nl/

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Roemenië. Augustus Bacău

Roemenië. Augustus Bacău Van 17 augustus 2016 tot en met 30 augustus 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 23 september bestaat SZA 1 jaar! Ik wil persoonlijk alle vrijwilligers, donateurs, sponsors en mensen/ bedrijven waarmee we samenwerken

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting Stichting Cosplay in Actie Klaroenring 178A, 4876XW Etten-leur Tel 0623432438 www.cosplayinactie.nl BELEIDSPLAN 2015-2016 Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2017

Activiteitenverslag NDZ 2017 Activiteitenverslag NDZ 2017 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2017 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het bestuur is in 2017 tien keer bij elkaar

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan

Meerjaren Beleidsplan Meerjaren Beleidsplan 2019 2022 Stichting Poezensnuitjes Meijhorst 1745 6537 KE Nijmegen KvK: 61477672 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Termijn... 2 3. Huidige situatie... 2 4. Missie, Visie en Strategie...

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018

Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018 Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018 1 Inhoud Beleidsplan Stichting Emoya Europe 20181 Inleiding3 De stichting3 Doelstellingen3 Bereiken van de doelen3 Emoya Sanctuary, Zuid-Afrika4 Samenwerken met

Nadere informatie

Animal Foundation Platform Jaaroverzicht 2012

Animal Foundation Platform Jaaroverzicht 2012 Voor u ligt het jaarverslag van Animal Foundation Platform over het jaar 2012. 2012 was een veelbewogen jaar voor AFP waarbij grote en kleine nieuwsfeiten elkaar afwisselden. In totaal heeft het bestuur

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

8.2 Organogram van de organisatie van stichting WerelddierenWerk

8.2 Organogram van de organisatie van stichting WerelddierenWerk 1. Inleiding Stichting WerelddierenWerk kort en bondig 2.1 Wie zijn wij? 2.2 Bestuur 2.3 Geschiedenis 2. Visie, missie en kernwaarden 3.1 Visie: Waar willen we naartoe? 3.2 Missie: Waarom doen we wat we

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 (inclusief 2011 vanaf de oprichting) van Stichting Vrienden van de Delftse Montessorischool

Jaarverslag 2012 (inclusief 2011 vanaf de oprichting) van Stichting Vrienden van de Delftse Montessorischool Jaarverslag 2012 (inclusief 2011 vanaf de oprichting) van Stichting Vrienden van de Delftse Montessorischool Jacoba van Beierenlaan 166 2613 JK Delft www.stichtingvriendendms.nl vrienden@montessoridelft.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding 3. 2. Campagnes & beleid 5. 3. Communicatie 7

INHOUD. 1. Inleiding 3. 2. Campagnes & beleid 5. 3. Communicatie 7 BELEIDSPLAN 2014 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Campagnes & beleid 5 3. Communicatie 7 2 1. Inleiding Het zijn bewogen tijden voor Bont voor Dieren. Eind 2012 is het nertsenfokverbod een feit geworden. Uniek

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 2 Inhoud Inleiding... 4 1. Missie/visie... 5 1.2 Doelstelling... 5 1.3 Strategie... 5 2. Huidige situatie... 6 2.1 Activiteiten van de organisatie... 7 2.2 Voorbeeld van activiteiten...

Nadere informatie

Jaarverslag s M D N

Jaarverslag s M D N Jaarverslag 2017 s M D N Algemeen Stichting Mens Dier Nood (SMDN) is statutair opgericht op 29 april 2009 en gevestigd te Tilburg. De stichting is opgericht omdat het belang van het welzijn van een gezelschapsdier

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem

Jaarverslag 2014. Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem Jaarverslag 2014 Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem Postadres: Kolkweg 2 8055PV Laag-Zuthem KVK nummer: 54701449 ANBI nummer: 851408060 Banknummer: NL80 RBRB 0850 0184 20 Redactie en

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

GEEL KOMT OP VOOR ZWERFKATTEN ZWERFKATTENPROJECT STAD GEEL IN SAMENWERKING MET T GEELS HART VOOR DIEREN VZW

GEEL KOMT OP VOOR ZWERFKATTEN ZWERFKATTENPROJECT STAD GEEL IN SAMENWERKING MET T GEELS HART VOOR DIEREN VZW GEEL KOMT OP VOOR ZWERFKATTEN ZWERFKATTENPROJECT STAD GEEL IN SAMENWERKING MET T GEELS HART VOOR DIEREN VZW Inhoud herkennen van een zwerfkat TNR methode knelpunten voor 2013 procedure vanaf 2015 formulieren

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2016

Beleidsplan 2012-2016 Beleidsplan 2012-2016 Website: www.straatkindghana.org 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...Pagina 2 2. Oprichting....Pagina 3 3. Doelstelling Pagina 3 4. Werving van fondsen.....pagina 4 5. Beheer van fondsen...

Nadere informatie