Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018"

Transcriptie

1 Bestuursverslag stichting Dierennood per eind 2018 Onze doelstelling, missie en visie Stichting Dierennood heeft als doel om juist die dieren te helpen, die dit het meest nodig hebben. Gelukkig is Nederland vrijwel het enige land ter wereld zonder zwerfhonden, maar in de meeste andere landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen en respectloos behandeld. Dat zijn de dieren die wij graag willen helpen. Niet om hen naar ons land te halen, want dan zouden de meeste toch in de ellende achterblijven. Maar met zowel noodhulp als met hulp gericht op de toekomst deze dieren te ondersteunen. Voor het verlenen van directe hulp, bijv. voor aangereden dieren langs de kant van de weg, werken wij graag samen met diverse streng geselecteerde lokale dierenvrienden. Vaak tegen alle onderdrukking in, helpen zij toch deze dieren, door hen gewond of ernstig ziek op te rapen en in hun eigen huis te gaan verzorgen. Met relatief weinig geld kunnen zij vele dieren hiermee redden, die anders een respectloze dood zouden zijn gestorven. Enkele van ons vrijwilligers checken zeer nauwkeurig de betrouwbaarheid van dergelijke aanvragen, bijv. via de tijdlijn van Facebook. Voor de structurele hulp is het uitvoeren van zoveel mogelijk sterilisaties het allerbeste. Immers alleen daardoor kan worden voorkomen, dat het enorme aantal zwerfdieren nog verder toeneemt. Hiervoor hebben wij een aparte website opgezet: waarbij voornamelijk 6e jaars studenten Diergeneeskunde, maar ook vrijwillige dierenartsen, door ons bemiddeld worden, om op eigen kosten - in diverse landen extra sterilisatieoperaties te kunnen gaan uitvoeren.

2 De belangrijkste risico s en onzekerheden De landen waar dieren het meeste hulp nodig hebben, zijn meestal juist die landen waar zowel de centrale regering, als de lokale autoriteiten zich weinig aantrekken van het lot van zwerfdieren. Meestal is er weinig tot geen wetgeving om deze dieren te beschermen en als die er wel is, wordt deze meestal amper toegepast. Daarom zijn de lokale hulpverleners waar wij als stichting na een strenge selectie mee willen gaan samenwerken, afhankelijk van de goede wil van de plaatselijke burgemeester en politieambtenaren. Dit is dan ook een onderdeel van waar wij naar vragen en via vele persoonlijke contacten kunnen wij meestal goed in beeld krijgen, welke risico s en onzekerheden er voor een dergelijke specifieke hulpverlening zal zijn. Ook zijn er risico s die minder goed te voorspellen zijn, zoals natuurrampen. De laatste tijd komt het steeds meer voor dat landen in bijv. Zuid- en Oost-Europa, maar ook in het Verre Oosten getroffen worden door overstromingen, aardbevingen en bosbranden. Daardoor kan het nodig zijn dat geplande hulpprojecten afgebroken of uitgesteld moeten worden. Maar anderzijds proberen wij juist met dergelijke rampen, waarbij de hulpverlening meestal alleen voor mensen bedoeld is, ook lokale hulpverleners te ondersteunen die ook dieren willen helpen.

3 De doelrealisatie Voor de noodhulp organiseren wij doorlopend een Hulpproject-van-de-Maand. Gedurende deze projecten vermelden wij wekelijks alle namen van de donateurs, die daarvoor giften hebben overgemaakt. Daarbij is ook de nieuwe tussenstand te zien van alle donaties tot dat moment. Wij willen graag zo transparant mogelijk zijn en kunnen dat ook doen, omdat wij garanderen dat iedere donatie of zelfs legaat alleen voor de directe hulp aan dieren gebruikt zal worden. De kosten die wij maken, worden door ons als bestuur zelf betaald, d.m.v. extra stortingen op onze bankrekening. Omdat de wachtlijsten met aanvragen erg groot werd, werken wij inmiddels naast de maandprojecten ook met zgn. Kleine Projecten. Het streefbedrag is daarbij beperkt tot bijv euro en inmiddels hebben wij naast de ruim 100 maandelijkse projecten ook meer dan 40 van dergelijke kleinere projecten georganiseerd. Wij vinden het bijzonder belangrijk om iedere bezoeker aan onze website een volledig beeld te kunnen geven wat de resultaten zijn van het werk dat wij samen met de donateurs en honderden vrijwilligers doorlopend aan het doen zijn. Zo is er behalve een speciale pagina met alle resultaten van de hulpprojecten met foto s en tekst, ook een balk op onze homepage, waar maandelijks het totaal te zien is aan alle donaties tot dat moment, maar ook van de totalen aan dieren die wij concreet hebben kunnen helpen en van het aantal sterilisaties dat inmiddels al via ons is uitgevoerd. Ook is er een totaaloverzicht te zien, van alle ruim 100 Hulpprojecten-van-de-Maand met de opgebrachte totalen aan donaties.

4 Het financieel beleid Ons financieel beleid is volkomen transparant, want zoals eerder aangegeven gebruiken wij alle donaties die binnenkomen direct voor de ondersteuning van de diverse actuele hulpacties. Bij ons is er dus geen afroming van gelden voor huur, personeelskosten of andere onkosten, dat gemiddeld zo n 30% bedraagt bij andere stichtingen. Maar ook vrijwel geen oppotten als reservegelden. De gelden die binnenkomen als bemiddelingskosten van de studenten worden voornamelijk gebruikt om extra sterilisaties mogelijk te maken. Niet alleen bij de klinieken die deze studenten bezoeken, maar ook andere sterilisatie-projecten in diverse landen, die door onze betrouwbaarheidstesten heen zijn gekomen, ondersteunen wij graag. De governance De morele en natuurlijke doelstelling van governance is om ervoor te zorgen dat diegenen die in dit geval een stichting leiden, een duidelijk patroon van het goede nastreven. Terwijl een ongewenst patroon van het slechte zou moeten worden vermeden. De bestuursleden, maar ook alle ruim 25 vrijwilligers van onze stichting, nemen dit erg serieus en zijn bijv. vrijwel allen vegetariër. En hebben allen bij dit onbetaalde werk als grootste doel voor ogen om met name zwerfhonden en -katten te helpen. Waar dan ook ter wereld. Na eerst duizenden jaren de mensen in en rondom hun huizen te hebben geholpen, zijn deze dieren vervolgens in de vorige eeuw in korte tijd voor het merendeel de straat op gestuurd. Waar ze hulpeloos zijn en nog steeds afhankelijk zijn van mensen. Onze stichting vindt echter, dat mensen en dieren, die immers samen onze aarde delen, allen dezelfde basisrechten hebben op een respectvol en veilig bestaan.

5 De communicatie met belanghebbenden Het uitgangspunt van onze stichting is om zo transparant mogelijk, contact te onderhouden met alle donateurs en andere geïnteresseerden om onze doeleinden zo goed mogelijk te kunnen communiceren. Een belangrijk onderdeel hiervan is onze maandelijkse nieuwsbrief voor een kleine dierenvrienden, die graag op de hoogte willen blijven van onze activiteiten. Wij merken in de dagen nadat een nieuwsbrief is verstuurd een sterke toename van de donaties, voor met name het daarin kort omschreven actuele Hulpproject-van-de-Maand. Maar ook andere activiteiten, zoals het aankondigen van brocantemarkten, collectes, leuke resultaten van ludieke activiteiten om extra gelden voor onze stichting te kunnen verkrijgen en activiteiten van andere bevriende stichtingen, worden daarin omschreven. Ook kan iedereen door-de-week hele dagen telefonisch contact met ons opnemen, of anders per , Facebook, de contact-box op onze website of zelfs per Skype.

6 De verwachte gang van zaken De afgelopen 5 jaar is het totaal aan donaties (excl. Eenmalige legaten) gemiddeld met zo n 10% gestegen. Wij verwachten deze groei te kunnen volhouden. Wel hebben wij hoge verwachtingen van het hopelijk kunnen verkrijgen van de erkenning door het CBF. Immers met het mogen plaatsen van het bekende logo van die stichting, zullen wij nog meer dan voorheen voor vol aangezien worden. Vooral voor notarissen en andere adviseurs is het belangrijk dat men onze stichting dan met een gerust hart kan aanbevelen aan vele dierenvrienden, die advies hierover vragen. Maar ook voor het bedrijfsleven is het belangrijk dat men weet welke Goede Doelen dit serieuze keurmerk mogen dragen en waardoor het afbreukrisico zoveel mogelijk wordt beperkt. Wij hebben de laatste jaren veel nadruk gelegd om het gericht adverteren in tijdschriften met als onderwerp het schenken en nalaten. Daaruit zijn diverse testament-opnamen voortgekomen, waarvan het uiteraard niet voorspelbaar is, wanneer de desbetreffende legaten uitgekeerd gaan worden. De maatschappelijke aspecten van onze stichting Gelukkig is er de laatste tijd steeds meer aandacht voor het welzijn van dieren en het respect dat zij verdienen. Daarbij wordt meestal de nadruk gelegd op Nederland of op België. Gelukkig is hier veel

7 goed geregeld voor zwerfdieren. Zoals al eerder gezegd, geldt dat helaas niet voor de meeste andere landen. Juist die tegenstellingen willen wij met onze stichting graag benadrukken. Dat de echte noden voor dieren op andere plekken op onze gezamenlijke wereld vaak zeer schrijnend zijn. Maar gelukkig zijn er altijd toch nog in ieder land of streek dierenvrienden te vinden, die met onze steun ontzettend goed werk voor deze dieren kunnen en willen doen. Laten we samen grenzeloos dieren helpen!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2012 van Stichting Dierennood Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting en hoofdlijnen beleidsplan; Pagina 6 - Bestuur en beloningsbeleid; Pagina 7 - Verslag van activiteiten; Pagina 9

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2013 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2013 van Stichting Dierennood 1 Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting en hoofdlijnen beleidsplan; Pagina 9 - Bestuur en beloningsbeleid; Pagina 10 - Verslag van activiteiten; Pagina

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update )

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update ) Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update 13-10-2018) 1. De organisatie kort en bondig 1.1 Wie we zijn Stichting Project Street Dogs Thailand is een Nederlandse Stichting die zich

Nadere informatie

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO Asiel PAKITO Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave Verslag 2012 Voorwoord 4 - Samenvatting. 5 - Problemen en oplossingen 6 - Vooruitzichten.. 9 Jaarrekening 2012 - Balans per 31 december 2012, algemene toelichting

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Stichting Save The Moonbears

Stichting Save The Moonbears Jaarverslag 2015 Stichting Save The Moonbears Verslag Stichting Save The Moonbears Dierenwelzijnsorganisatie Stichting Save The Moonbears Heeft ten doel het werven van fondsen voor - en het ondersteunen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2014 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2014 van Stichting Dierennood 1 Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting. Pagina 3 - Hoofdlijnen van ons beleidsplan. Pagina 9 - Bestuur en beloningsbeleid. Pagina 10 - Verslag van onze

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie...1 Doelstelling:...2 Visie:...2 Missie:...2 Samenstelling bestuur:...2 Activiteiten...3 Doneren...3 Vrijwilliger worden...3 Projecten steunen...3 Collecteren...3

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016

CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 CANILOS NIEUWSFLITS DECEMBER 2016 Vrienden van Canilos, Omdat er veel dingen zijn die recent hebben plaatsgevonden willen we jullie graag tussentijds informeren over de laatste actualiteiten. Hier is de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o.

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Beleidsplan 2016-2019 Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Inleiding Dit plan zal inzicht geven in de doelstellingen en actuele plannen van Stichting Dierentehuis s- Hertogenbosch e.o. over de komende

Nadere informatie

STICHTING T NACHTLAMPJE

STICHTING T NACHTLAMPJE STICHTING T NACHTLAMPJE IEDER KIND HEEFT RECHT OP GELUK Beleidsplan 2016 Stichting t Nachtlampje Cuserstraat 93 1081 CN Amsterdam Inhoudsopgave Organisatie...3 Doelstelling...3 Visie...3 Activiteiten...4

Nadere informatie

We sluiten onze ogen niet voor mensen in nood. Maak een blijvend verschil door een deel van uw nalatenschap te schenken

We sluiten onze ogen niet voor mensen in nood. Maak een blijvend verschil door een deel van uw nalatenschap te schenken We sluiten onze ogen niet voor mensen in nood Maak een blijvend verschil door een deel van uw nalatenschap te schenken 1 Medair/Nath Fauveau De waarden die we doorgeven aan de volgende generatie zijn onze

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. JAARVERSLAG 2012 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. Pagina 1 of 14 INHOUD Bestuursverslag 2012 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2012 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland.

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. Beleidsplan 2013 2015 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. In 2013 zijn wij gestart met het helpen van 80 gezinnen eind 2013 worden er 90 gezinnen

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017

CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 CANILOS NIEUWSBRIEF APRIL 2017 Vrienden van Canilos, Er zijn weer veel nieuwe dingen gebeurd. Wij willen iedereen graag op de hoogte houden. Hier is de CANILOS NIEUWSBRIEF. Dit zijn de onderwerpen: Reisverslag

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team.

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team. Team Doetinchem Roparun 14 t/m 16 mei 2016 www.roparun teamdoetinchem.nl info@roparun teamdoetinchem.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... 1 P

Nadere informatie

DIANI CHILDREN S VILLAGE

DIANI CHILDREN S VILLAGE DIANI CHILDREN S VILLAGE Jaarverslag 2017 Adres Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg / Leusden Website www.dianichildrensvillage.nl Email info@dianichildrensvillage.nl Telefoon 030-2204385 Rabobankrekening

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 december 2015.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 december 2015. JAARVERSLAG 2014 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 december 2015. Pagina 1 of 13 INHOUD Bestuursverslag 2014 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2014 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Afscheid 3 kinderen Wij steunen de kinderen van Futur tot en met het SMP ( 3-jarig voortgezet onderwijs). Daarna stopt de hulp van Futur, maar ze krijgen dan nog wel een klein

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Actie voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal

Actie voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal Actie voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal Niranjan Shresta Foto: Beste sponsor/belangstellende, Op 25 april had een rampzalige aardbeving plaats in Nepal. Het epicentrum lag op 60 km van Kathmandu.

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te Lieve mensen, Bij deze stuurt dierenadopties.nl U de tweede nieuwsbrief waarin wij U op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen onze foundation. Wij hopen U op deze manier een goed beeld

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Kamer van Koophandel: 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: Overboeicop 13, 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: Website:

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 van de Stichting Faniampiana Sekoly Malagasy

Jaarverslag 2017 van de Stichting Faniampiana Sekoly Malagasy Jaarverslag 2017 van de Stichting Faniampiana Sekoly Malagasy Amy en Rien de Kievit willen hulp verlenen aan onderwijs op Madagaskar. Om dat mogelijk te maken is gekozen voor een stichting. De Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 van Stichting Dierennood

Jaarverslag 2017 van Stichting Dierennood Jaarverslag 2017 van Stichting Dierennood 1 Inhoudsopgave Pagina 2 - Doel van de stichting. Pagina 3 - Hoofdlijnen van ons beleidsplan. Pagina 9 - Bestuur en beloningsbeleid. Pagina 10 - Verslag van onze

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL BELEIDSPLAN van de STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND En DIERENASIEL 1 Helmond 6 juni 2014 Inhoud: 1. Inleiding 2. Missie, visie en ambitie 3. Doelstellingen 4. Doelgroepen 5. Middelen 6. Organisatie structuur

Nadere informatie

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Mei 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 2.1 Achtergrond 2.2 Onderbouwing 3. Identiteit 6 3.1 Missie & visie 3.2 Doelstelling 3.3 Strategie 4. Organisatie

Nadere informatie

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl. Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99 Website www.dierenambulancehaarlem. dierenbescherming.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2016. Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

Beleidsplan 2016. Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Beleidsplan 2016 Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Den Helder, februari 2016 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016 van de Stichting Dierenambulance Den Helder Hollands Kroon. Dit document

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fanampiana Sekoly Malagasy. Hulpverlening aan scholen op Madagaskar

Jaarverslag Stichting Fanampiana Sekoly Malagasy. Hulpverlening aan scholen op Madagaskar Jaarverslag 2018 Stichting Fanampiana Sekoly Malagasy Hulpverlening aan scholen op Madagaskar Jaarverslag 2018 van de Stichting Faniampiana Sekoly Malagasy Ook dit jaar willen we graag een verslag uitbrengen

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 Algemeen Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa is opgericht op 5 oktober 2011. De initiatiefnemers raakten betrokken

Nadere informatie

Stichting vrienden van het Hospice Zwijndrechtse Waard BELEIDSPLAN

Stichting vrienden van het Hospice Zwijndrechtse Waard BELEIDSPLAN Stichting vrienden van het Hospice Zwijndrechtse Waard BELEIDSPLAN Pagina 1 van 5 INHOUD 1. Inleiding 2. Beschrijving van de werkzaamheden van de stichting Vrienden 3. De manier waarop de stichting Vrienden

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL SCHENKEN EN NALATEN HARDERWIJK Missie van de Stichting Vrienden van het St Jansdal Het bevorderen van het welzijn van de patiënten van het ziekenhuis St Jansdal Motto:

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI)

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Kamer van Koophandel : 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: 'Roandale' Overboeicop 13 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: website: www.stichtingaai.nl

Nadere informatie

Sporen achterlaten. Als VIER VOETERS een plaats krijgt in uw testament. Meer humaniteit tegenover dieren

Sporen achterlaten. Als VIER VOETERS een plaats krijgt in uw testament. Meer humaniteit tegenover dieren Sporen achterlaten Als VIER VOETERS een plaats krijgt in uw testament Meer humaniteit tegenover dieren 1 Een wereld zonder dierenleed hiervoor zet VIER VOETERS zich al sinds 1988 in. Ieder levend wezen

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun Schenken & Nalaten Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun leefomgeving zo veel mogelijk beschermen.

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019 Beleidsplan Stichting A voor Afrika Juni 2019 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene gegevens... 3 3. Missie en visie... 4 4. Doelstelling... 4 3.1. Mayoka Primary School Tanzania... 4 3.2. Noodhulp

Nadere informatie

Beleidsplan Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

Beleidsplan Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Beleidsplan 2017 Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Den Helder, maart 2017 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2017 van de Stichting Dierenambulance Den Helder Hollands Kroon. Dit document is

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 15 december 2014.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 15 december 2014. JAARVERSLAG 2013 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 15 december 2014. Pagina 1 of 12 INHOUD Bestuursverslag 2013 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2013 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Vogel- en wildopvang De Paddestoel

Vogel- en wildopvang De Paddestoel Kerstnieuwsbrief 2018 Vogel- en wildopvang De Paddestoel Bezoekadres Vogelasiel De Paddestoel Jan Verfailleweg 620A 1783BW Den Helder Postadres Vogelasiel De Paddestoel Postbus 336 1780 AH Den Helder Website

Nadere informatie

Manege zonder Drempels

Manege zonder Drempels Manege zonder Drempels Huifbedrijden met hart voor mens en dier Beleidsplan 2019 2021 Inhoud Inleiding 2 Missie, visie en doelstelling 2 Het werk en de kernwaarden 2 Rechtsvorm 2 Organisatie 3 ANBI en

Nadere informatie

Jaarplan 2013. De stichting WWvK kent 4 pijlers:

Jaarplan 2013. De stichting WWvK kent 4 pijlers: Jaarplan 2013 De stichting WereldWijd voor Kinderen (WWvK) is in het jaar 2009 te Baarn opgericht en is een initiatief van Het Apostolisch Genootschap, gevestigd te Baarn. De stichting WWvK wil concreet

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kidron

Beleidsplan Stichting Kidron Beleidsplan Stichting Kidron 2016-2017 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding 2 2. Algemeen 2 2.1 Ontstaan Stichting Kidron 2 2.2 Stichting Kidron in 2016 2 3. Organisatiestructuur 3 3.1 Bestuur 3 3.2 Medewerkers

Nadere informatie

Rotterdam BELEIDSPLAN

Rotterdam BELEIDSPLAN Rotterdam +31 6 44 234 799 info@stichting-parvati.org BELEIDSPLAN 2019 www.stichting-parvati.org Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Stichting mosterdzaadje Jaarplan

Stichting mosterdzaadje Jaarplan Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2017-2019 Januari 2017 Inhoud Voorwoord 3 mosterdzaadje 4 Projectreis 2016 5 Aanvullende werkzaamheden 2016 6 Werkzaamheden 2017, 2018 & 2019 6 Projectreis 2018 7 Bestuur

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie... 1 Doelstelling:... 2 Visie:... 2 Missie:... 2 Samenstelling bestuur:... 2 Activiteiten... 3 Doneren... 3 Vrijwilliger worden... 3 Projecten steunen...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Kabanga Hospital Foundation Oscar Wildestraat AR Groningen.

Jaarverslag Stichting Kabanga Hospital Foundation Oscar Wildestraat AR Groningen. Jaarverslag 2012 Stichting Kabanga Hospital Foundation Oscar Wildestraat 43 9746AR Groningen www.kabangahospitalfoundation.org Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Ontstaan van de stichting blz. 4 3. Doelstelling

Nadere informatie

Stichtingsplan SALEK 2008

Stichtingsplan SALEK 2008 Stichtingsplan SALEK 2008 Bestuur SALEK December 2007 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel Stichting SALEK... 4 3. Activiteiten... 5 3.1 Geld inzamelen... 5 3.2 Opbouwen netwerk in Nigeria... Error!

Nadere informatie

Jan Ide van Helden Voorzitter

Jan Ide van Helden Voorzitter Jaarverslag 2017 Hoewel met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld kunnen in dit jaarverslag onvolkomenheden voorkomen. Aan dit verslag kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Jaarverslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Examen voortgezet onderwijs gehaald, en dan. Ja dan verlaten ze Futur, of beter gezegd dan krijgen ze geen ondersteuning meer vanuit onze stichting. Sommigen proberen nog door

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK VEGHEL BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK VEGHEL

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK VEGHEL BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK VEGHEL BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK VEGHEL 1 Inhoud: 1. Inleiding 3 2. Missie 3 3. Doelstelling 3 4. Achtergrond Stichting Goede Doelen Week Veghel 3 5. Doelgroep 3 6. Stichtingsbestuur 3 7. Financiën

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2015

Activiteitenverslag 2015 Activiteitenverslag 2015 1 Organiseren feest Apeldoorn 2015 In 2015 is voor het eerst een Schoorsteengelukfeest georganiseerd in de stad Apeldoorn. Het plan was om 75 kinderen van 0-10 jaar te laten deelnemen.

Nadere informatie

!" #$% & $'' (& ) ! " " #$ % #$ " &

! #$% & $'' (& ) !   #$ % #$  & ! #$ & & $'' (& )! #$ #$ & World of Birds Foundation Bestuursverslag 2016 Algemene gegevens Het bestuur van Stichting World of Birds Foundation: Michel Hendrik Gerrit van der Plas, Voorzitter Aukje Francisca

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde JAARREKENING 2018 Stichting Esperanza Verde Prattenburg 9-3452NN Vleuten - info@esperanzaverdeperu.com 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 Inschrijving handelsregister... 3 Samenstelling bestuur... 3 Doel

Nadere informatie

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016 Stichting Arise and Shine Netherlands Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 De bestemming van de gelden van AASN...3 Inkomsten...4 Communicatie...4 Balans...5 Staat van baten en lasten...5 De

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! lampongaap Lazaros Veel uitheemse dieren leven in ellendige omstandigheden en hebben dringend

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Communicatiebeleid. Ruud Raats Bas Kemper

Communicatiebeleid. Ruud Raats Bas Kemper Communicatiebeleid Ruud Raats Bas Kemper Versie definitief 22 juni 2016 Inhoudsopgave Leeswijzer 3 Waarom een communicatiebeleidsplan? 4 Overall doel communicatie 4 Communicatiedoelstellingen 4 Voor wie

Nadere informatie

Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee?

Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee? Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee? WWW.ZEELAND.DIERENBESCHERMING.NL Hoeveel zwerfkatten er precies leven in ons land is niet bekend, maar het loopt in de tienduizenden. En het aantal groeit!

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation opgericht. In dit

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Beleidsdocument 2014 2019 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Statutaire Doelstellingen van de stichting slide 3 2. Huidige organisatiestructuur slide 4 3. Thema

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

STICHTING GOEIE HOOP

STICHTING GOEIE HOOP MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING GOEIE HOOP Onderwerp Meerjarenbeleidsplan Stichting Goeie Hoop KvK 59032049 Opgesteld door Bestuur Stichting Goeie Hoop Datum januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2012-2016

BELEIDSPLAN 2012-2016 BELEIDSPLAN 2012-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 1. INLEIDING 5 2. MISSIE & DOELSTELLING 5 2.1 MISSIE 5 2.2 DOELSTELLING 5 3. Projecten 6 4. Organisatie Stichting 6 4.1 Het bestuur

Nadere informatie

Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter?

Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter? Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter? Emerge Kinder Fonds in uw testament Zo mooi geschapen, is onze aarde helaas lang niet overal leefbaar. Er zijn mensen in nood. Op de vlucht voor oorlog

Nadere informatie

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie...

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie... Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Resultaten 2016... 3 1.1 Fondsenwerving... 3 1.2 Cliënten... 3 1.3 Public Relations en communicatie... 4 2. Organisatie... 5 2.1 Doel van

Nadere informatie

2018/2020 Beleidsplan

2018/2020 Beleidsplan 2018/2020 Ondernemingsplan 2018/2020 De organisatie Naam: Adres: Tel: E-mail: Website: s-gravendijkwal 66, 3014 EG Rotterdam 06-54391140 (telefoonnummer voorzitter) info@zorgfinancielenoden.nl www.zorgfinancielenoden.nl

Nadere informatie

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF)

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF) Stichting Labali O Aids F (LOAF) Stichting LOAF is opgericht in 2003 Fiscaalnummer 8129.39.451 KVK 140.76 464 Correspondentieadres: Beekstraat 38, 6231 LG Meerssen Bankrekeningnummer: NL51 INGB 000 95

Nadere informatie

STICHTING EEN HELPENDE HAND

STICHTING EEN HELPENDE HAND STICHTING EEN HELPENDE HAND Berkstraat 21 2565 MR Den Haag Nederland NL03 ASNB 0854 6928 43 - NL76 INGB 0006 8919 57 Telefoon 070-365 6168 Telefax 070-365 2311 E-mail: info@sehh.nl Web: www.sehh.nl Beleidsplan

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid 2015 t/m 2017 In het beleidsplan wordt ingegaan op de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en het financieel beheer van Stichting Dier&Recht.

Nadere informatie

Beleidsplan SALEK 2009

Beleidsplan SALEK 2009 Beleidsplan SALEK 2009 Bestuur SALEK Februari 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel Stichting SALEK... 4 3. Activiteiten... 5 3.1 Geld inzamelen... 5 3.2 Transparant werken... 5 3.3 Deskundigheidsbevordering...

Nadere informatie

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 november 2011 Inleiding Op 26 oktober 2011 is de stichting Vrienden van de Firma van Drie, afgekort Vrienden van De Firma, opgericht. De vriendenstichting

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC stichtingsplan Algemene informatie stichting ElizaYo adres : Donk 38 postcode : 8266 JC plaats : Kampen telefoonnummer : 038-3318026 emailadres : post@elizayo.nl website : www.elizayo.nl oprichtingsdatum:

Nadere informatie

DZG zet zich in voor kwetsbare groepen mensen in het Zuiden door zich te richten op diergezondheid.

DZG zet zich in voor kwetsbare groepen mensen in het Zuiden door zich te richten op diergezondheid. Beleidsplan Dierenartsen zonder Grenzen Stichting Dierenartsen zonder Grenzen-Nederland RSIN: 858920463 Veerstraat 17-1, 1075 SL Amsterdam coordinator@dierenartsenzondergrenzen.nl 06-55625708 KvK: 71964843

Nadere informatie

Stichting Marianne Center

Stichting Marianne Center Stichting Marianne Center Beleidsplan 2010-2012 Stichting Marianne Center Margriet 19 7772 NC Hardenberg 0523-264845 Bestuur: Dhr. N. van Vuuren, Mevr. M. Janssen, Mevr. T. Velvis Website: www.mariannecenter.org

Nadere informatie

Jaarverslag s M D N

Jaarverslag s M D N Jaarverslag 2017 s M D N Algemeen Stichting Mens Dier Nood (SMDN) is statutair opgericht op 29 april 2009 en gevestigd te Tilburg. De stichting is opgericht omdat het belang van het welzijn van een gezelschapsdier

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 op hoofdlijnen Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Beleidsplan 2016 op hoofdlijnen Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant Beleidsplan 2016 op hoofdlijnen Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant Voorwoord None of us is as good as all of us Quote Ray Kroc, oprichter McDonald s corporation. Het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting HIVSAN Fonds. Versie 8 mei van 7 Stichting HIVsan Fonds

BELEIDSPLAN Stichting HIVSAN Fonds. Versie 8 mei van 7 Stichting HIVsan Fonds BELEIDSPLAN 2016-2018 Stichting HIVSAN Fonds Versie 8 mei 2016 1 van 7 Stichting HIVsan Fonds Inhoudsopgave Introductie 3 Missie, Visie en doelstelling. 4 STICHTING Bestuur & Vrijwilligers Nederland...

Nadere informatie

Roemenië. Oktober Bacău

Roemenië. Oktober Bacău Van 19 oktober 2016 tot en met 28 oktober 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie