Koerier Online -februari nummer 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koerier Online -februari nummer 2"

Transcriptie

1 Koerier Online -februari nummer 2 Nieuws van VACpunt Wonen Meest gelezen blog Kent u de website Op deze site vindt u meer informatie over bestaande bouw en duurzaamheid. De website beschikt ook over een blogpanel waarin bekende en minder bekende namen schrijven over dit thema. Zo kunt u de weblog lezen van onder meer Janita van Riggelen (docent VACpunt Wonen), Robert Koolen (Heijmans/Raad van Toezicht van VACpunt Wonen), John Mak (W/E adviseurs) én Nelleke Nelis (adviseur gebruikskwaliteit van VACpunt Wonen). Toolkit houdt ook een top 3 van de meest gelezen blogs bij. In 2013 werd de blog Bewoners echt energie laten besparen van Nelleke Nelis het meest gelezen: 444 keer! Ons huis verdient het Beter wonen zonder energiekosten. Dat kan! Het geld dat huiseigenaren nu aan de energierekening uitgeven, kan omgezet worden in een lening om een slimme verbouwing te betalen. Zo slim dat het huis even veel energie opwekt als dat het verbruikt. Zo zijn de woningen in één klap comfortabeler, mooier en dus waardevoller. Terwijl de woonlasten gelijk blijven. Dat is het idee achter de campagne Ons huis verdient het : een initiatief van de Energiesprong, het innovatieprogramma van Platform 31. Via Ons huis verdient het geeft Energiesprong huiseigenaren massaal de kans om te laten weten dat zij beter willen wonen, zonder energiekosten. Hoe meer steunbetuigingen, des te beter. Want dan zien de betrokken partijen de vraag naar en de noodzaak voor verandering. En zullen minister, banken en bouwers samen obstakels in wet- en regelgeving weghalen, financieringsconstructies mogelijk maken en met een goed en betaalbaar aanbod komen. De campagne Ons huis verdient het geeft huiseigenaren een stem om te laten horen dat zij dit willen. Het uiteindelijke doel is energieneutrale huizen in Nederland. Actie De campagne Ons huis verdient het nodigt alle huiseigenaren en huurders uit om de actie te ondersteunen en dit te delen via sociale media. De bedoeling is dat het virus zich verspreidt en de juiste partijen de uitdaging voelen om zelf in actie te komen.

2 Partner VACpunt Wonen gaat als partner van Ons huis verdient het samenwerken in deze campagne. Concreet houdt dit in dat we onze achterban informeren over de actie en stimuleren om mee te doen. VACpunt Wonen juicht het toe dat in Ons huis verdient het de consument aan zet is! Kijk voor meer informatie op: Gebruikersteam Energie Het Gebruikersteam Energie is een feit. Tijdens een bijeenkomst op 30 januari jl. heeft een groot aantal potentiële leden toegezegd om mee te werken in dit gebruikersteam. De officiële oprichting van het Gebruikersteam Energie vond plaats tijdens een bezoek aan het passiefhuis van Gerben Bos van Bergenbos Passiefhuis Advies in Utrecht. Naast een rondleiding door dit passiefhuis wisselden de kersverse teamleden ideeën uit over de wensen, rollen en mogelijkheden van het Gebruikersteam Energie. Afgelopen november hebben de leden ook al een cursus van Stichting Passief Bouwen gevolgd over de ins en outs van deze manier van bouwen. Wilt u het Gebruikersteam inschakelen of heeft u meer vragen over het team? Neem dan contact op met Bart Mulder of Nelleke Nelis, adviseurs gebruikskwaliteit, (030) of info@vacpuntwonen.nl. Promotie VAC-werk ná verkiezingen De gemeenteraadsverkiezingen komen er bijna aan! Een mooie gelegenheid om eens na te denken hoe u de nieuwe raadsleden wilt informeren over het werk van uw Adviescommissie Wonen. Eén van de manieren is om de gemeenteraad een brief te sturen. VACpunt Wonen heeft ter inspiratie al een voorbeeldbrief gemaakt. Panelbijeenkomst handreiking Bouwbesluit voor leken Het Bouwbesluit is een juridisch document dat lastig leesbaar is voor niet-professionals in de bouw. Particuliere bouwers en opdrachtgevers en kleine aannemers moeten hier echter toch mee aan de slag. Daarom gaat VACpunt Wonen samen met Arcadis en Pantheon- Seminars, in opdracht van BZK, een handreiking schrijven waarin op leesbare en toegankelijke wijze de regels van het Bouwbesluit voor woningen wordt uitgelegd. Een handreiking is pas echt leesbaar als consumenten dat óók vinden. Dat is de reden waarom VACpunt Wonen een panel heeft samengesteld van VAC-leden zonder bouwkundige achtergrond. Deze panelleden komen drie keer bij elkaar om te praten over de

3 leesbaarheid en bruikbaarheid van de teksten. Op donderdag 20 februari jl. is het panel voor het eerst bijeengekomen om mee te denken over hoe de handreiking er uiteindelijk uit moet komen te zien: op papier of digitaal, wat is een goede structuur en tone of voice? Inschrijven voor digitale nieuwsbrieven VACpunt Wonen krijgt regelmatig mailtjes en telefoontjes van Adviescommissies Wonen die zich afvragen waarom hun nieuwe leden nog geen digitale nieuwsbrieven ontvangen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zorgt VACpunt Wonen niet voor de abonnementen op de nieuwsbrieven. Dit is in strijd met de privacywetgeving. Leden kunnen zichzelf aanmelden voor de nieuwsbrief. Hoe doet u dat? Op klikt u in het horizontale menu op Publicaties en vervolgens op Nieuwsbrief. U vindt hier het registratieformulier waarin u uw gegevens kunt invullen en kunt aankruizen welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. Kies hier voor de Koerier Online; dit is de nieuwsbrief voor VAC-leden. Met een abonnement op de Koerier Online ontvangt u automatisch ook de CursusKoerier en de WoonKwaliteit Online. In het registratieformulier staat ook de mogelijkheid om voor de Nieuwsbrief VACpunt Wonen te kiezen. Aangezien deze nieuwsbrief is bestemd voor externen hoeft u zich hierop niet te abonneren. Lokaal aan de slag Workshop COHERENO Wat gaat er allemaal fout in het bouwproces van energieneutraal renoveren? Op 4 februari bogen de deelnemers van de workshop van COHERENO zich over deze vraag. COHERENO (collaboration for housing nearly zero-energy renovation) is een Europees onderzoeksprogramma met als doel om samenwerking te stimuleren tussen marktpartijen, die zich bezighouden met bijna-energieneutrale renovatie. De aanwezige architecten, aannemers en adviseurs droegen zelf knelpunten in dat bouwproces aan: bijvoorbeeld kennisgebrek, slechte uitvoering en een gebruikershandleiding die te wensen overlaat. Vervolgens werd uitgebreid gesproken over de mogelijke oplossingen. VACpunt Wonen kreeg, als lid van de nationale adviesraad van COHERENO, de kans om op de workshop terug te blikken door middel van een slotbeschouwing. Adviseur gebruikskwaliteit Nelleke Nelis verkondigde in haar betoog verrast te zijn dat de workshop alleen maar over de eerste fase van het bouwproces ging. Niemand leek aandacht te hebben voor de belangrijkste fase: de gebruiksfase. Bovendien werd er vooral gesproken óver de consument, maar niet mét de consument. De boodschap van VACpunt Wonen: als je écht een goed aanbod wilt hebben, dan moet de consument bovenaan staan.

4 Handleiding voor wonen in een passiefhuis VACpunt Wonen is een groot voorstander van het betrekken van consumentenpartijen bij het beoordelen van documenten voor bewoners. Al een jaar geleden kreeg VACpunt Wonen het verzoek om kritisch te kijken naar een handleiding voor wonen in een passiefhuis. De handleiding is opgesteld door stichting Passief Bouwen en is bestemd voor bewoners van passiefhuizen. Naar aanleiding van de op- en aanmerkingen van onder meer VACpunt Wonen is de handleiding aangepast. Deze maand neemt VACpunt Wonen de tweede versie van de handleiding onder de loep. Nieuws van de Adviescommissies Wonen VAC Pijnacker-Nootdorp onderzoekt Young & Living VAC Pijnacker-Nootdorp heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de ervaringen van bewoners van een woongebouw voor jongeren. In opdracht van woningbouwvereniging Rondom Wonen adviseerde de commissie al in 2005 over de plannen voor het gebouw. Vijf jaar na de oplevering nam de commissie het initiatief voor een WKO. Maar liefst 60 % van de bewoners vulde de enquête in. De reacties van de jongeren op het woongebouw waren overwegend positief. Toch zijn er altijd punten voor verbetering: de respondenten waren minder tevreden met de te kleine fietsenberging, het groenonderhoud, de gladde galerijen en het zwerfvuil in de binnentuin. Heeft u vragen over dit interessante onderzoek? Neem dan contact op met VAC Pijnacker-Nootdorp. Seniorenwooncomplex onder de loep VAC Maassluis onderzocht een wooncomplex gebouwd voor een hele andere doelgroep. Begin januari 2014 verscheen het onderzoek naar het seniorenwooncomplex De Drie Componisten, bestaande uit drie hoogbouwflats en een laagbouwflat. Ook VAC Maassluis had een hele hoge respons: 66% van de hoogbouwbewoners en 88% van de laagbouwbewoners leverden hun vragenformulier in. Belangrijkste conclusies: de bewoners zijn over het algemeen zeer tevreden over hun woning en de woonomgeving. Over hun loggia waren veel bewoners minder enthousiast. Bij zonnig weer wordt de loggia al gauw te warm en in de winter is het er te koud. Andere minpunten waren het ontbreken van een wasmachine-aansluiting in de badkamer, een te kleine douche en toilet voor mensen in een rolstoel en de bediening van een aantal draairamen. Meer weten? Neem contact op met VAC Maassluis.

5 VAC Goes op Facebook Nog niet zo lang geleden schreven wij in de Koerier Online dat VAC Asten-Someren de eerste Adviescommissie Wonen met een Facebook-pagina was. Dat bleek niet te kloppen! VAC Goes beschikt al langer over een dergelijke pagina. Desondanks zijn goede tips om meer vrienden, likes en aandacht te krijgen altijd welkom bij VAC Goes! Stuur uw tips naar VACpunt Wonen en dan delen wij de tips met alle Adviescommissies Wonen. Publiciteit VAC Zuidhorn heeft een goede pr-tip die wellicht wat meer publiciteit en naamsbekendheid kan opleveren voor Adviescommissies Wonen. VAC Zuidhorn heeft een wervende tekst opgesteld en heeft met de gemeente kunnen regelen dat deze tekst af en toe op de gemeentepagina in de lokale krant wordt gepubliceerd. Maar misschien is het ook wel mogelijk om te regelen dat de tekst op de website staat of op monitors of lichtkrant in het gemeentehuis te lezen is. Om het andere commissies wat makkelijker te maken, stelt VAC Zuidhorn haar tekst ter beschikking als voorbeeld. Uit het nieuws Drempelloze woning Hoewel de toegankelijkheid van woningen steeds meer aandacht krijgt, geldt dat niet voor de drempels in huis. Drempelloze woningen zijn helaas nog geen gemeengoed. Gonny Clement van VAC Weert wees ons echter op een bedrijf dat een volledig vlakke systeemdorpel levert, de zogenaamde CuLeDo (Cuypers Levensloop Bestendige Dorpel). Deze dorpel is voorzien van een dubbele magneetdichting en geschikt voor kunststof deuren die naar binnen- en buiten draaien. Nieuwbouwdagen in 2014 Wegens het grote succes worden er in 2014 in plaats van twee maar liefst vier nieuwbouwdagen georganiseerd. Geïnteresseerden zijn welkom om op zaterdag 12 april, 24 mei, 27 september en 22 november naar nieuwbouwprojecten te komen kijken. Kijk voor meer informatie op Mensen tevreden met woning Het overgrote deel van de volwassenen (85%) in ons land is tevreden met het leven in het algemeen. Ze zijn het meest positief over hun woning, het minst over de financiële situatie. Vooral 65-plussers zijn vaak tevreden. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral over hun woning zijn mensen positief: ruim de helft is hier tevreden mee, en meer dan een derde zelfs zeer tevreden. Ook de woonomgeving wordt vaak positief gewaardeerd. Over hun financiële situatie zijn mensen het minst positief: bijna 7 procent is hier ontevreden over en 20 procent is hier tevreden noch ontevreden mee.

Handreiking Bouwbesluit voor consumenten

Handreiking Bouwbesluit voor consumenten Jaargang 11 nummer 6 juni 2014 Nieuws van VACpunt Wonen Handreiking Bouwbesluit voor consumenten Het Bouwbesluit is een juridisch document dat lastig leesbaar is voor niet-professionals in de bouw. Particuliere

Nadere informatie

Jaarbericht 2013. Nieuwe directeur. Leren over de toegankelijke leefomgeving Blowdoortest. WKO Energie. Berging en buitenruimte vaker aanwezig

Jaarbericht 2013. Nieuwe directeur. Leren over de toegankelijke leefomgeving Blowdoortest. WKO Energie. Berging en buitenruimte vaker aanwezig Jaarbericht 2013 Week van de Energierekening Nieuwe directeur Berging en buitenruimte vaker aanwezig Leren over de toegankelijke leefomgeving Blowdoortest WKO Energie stichting VACpunt Wonen Kansen 2013

Nadere informatie

Wat verwachten huurders van de ParticipatieRaad?

Wat verwachten huurders van de ParticipatieRaad? Thema: Wat verwachten huurders van de ParticipatieRaad? Juli 2014 John van Veen adviseur WKA Inleiding De ParticipatieRaad van Nijestee wil weten wat er bij bewoners leeft en wat bewoners van de Raad verwachten.

Nadere informatie

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel In juni dit jaar zijn aan het Inwonerpanel vragen gesteld over de gemeentelijke informatievoorziening in het algemeen, de wekelijkse informatiepagina in

Nadere informatie

Amsterdam mei Bewonersenquête Huurders Advies Raad Almelo. Samenvatting door Gerda van Galen

Amsterdam mei Bewonersenquête Huurders Advies Raad Almelo. Samenvatting door Gerda van Galen Amsterdam Bewonersenquête Huurders Advies Raad Almelo Samenvatting door Gerda van Galen Colofon Bewonersenquête Huurders Advies Raad Bewonersenquête Huurders Advies Raad te Almelo Samenvatting Nieuwe Achtergracht

Nadere informatie

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten.

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten. Lezersonderzoek 2015 Het lezersonderzoek is gehouden in het Delft Internet Panel (DIP). Daarnaast is er een steekproef getrokken voor respondenten met achtergrondgegevens, die minder vaak in het DIP voorkomen.

Nadere informatie

LEVENSLOOPGESCHIKT BOUWEN: PRAKTISCHE OVERWEGINGEN

LEVENSLOOPGESCHIKT BOUWEN: PRAKTISCHE OVERWEGINGEN LEVENSLOOPGESCHIKT BOUWEN: PRAKTISCHE OVERWEGINGEN 'Ons streven is 6.000 nultredenwoningen in de gemeente in 2020'. En: 'Alle nieuwbouw realiseren wij levensloopgeschikt'. Dit zijn voorbeelden van ambities

Nadere informatie

Mei stichting. VACpunt Wonen. VACpunt Wonen

Mei stichting. VACpunt Wonen. VACpunt Wonen Mei 2009 stichting VACpunt Wonen VACpunt Wonen 2008 populair jaarverslag inleiding 2008 is voor VACpunt Wonen én de VAC-organisatie een goed jaar geweest. We hebben landelijk nog meer adviezen kunnen geven

Nadere informatie

Uitkomsten onderzoek Ondernemingsplan Mitros 2014-2017

Uitkomsten onderzoek Ondernemingsplan Mitros 2014-2017 Uitkomsten onderzoek Ondernemingsplan Mitros 2014-2017 Mitros is bezig met het maken van plannen voor de periode 2014-2017. Wat Mitros in die periode gaat doen, wordt aangegeven in een zogenaamd ondernemingsplan.

Nadere informatie

dutch nrgy EEN ENERGIENEUTRALE BUURT. HET KÁN SAMEN!

dutch nrgy EEN ENERGIENEUTRALE BUURT. HET KÁN SAMEN! dutch nrgy EEN ENERGIENEUTRALE BUURT. HET KÁN SAMEN! STREEF ZELF NAAR NUL OP UW ENERGIEREKENING! Zou het niet geweldig zijn om geen energierekening meer te hebben? Of om die rekening in ieder geval drastisch

Nadere informatie

Enthousiasme zorgt voor meer omzet

Enthousiasme zorgt voor meer omzet Enthousiasme zorgt voor meer omzet Vinden nieuwe klanten de weg naar uw organisatie? U biedt een goed product tegen een goede prijs en toch lijkt het steeds lastiger om u te onderscheiden van uw concurrenten.

Nadere informatie

Huurders onderzoek 2019

Huurders onderzoek 2019 Huurders onderzoek 219 Huurders onderzoek 219 Offline & Online enquête voor huurders van Sint Joseph 34 16 11 5 5 Totaal * Algemeen reacties * 2 vragen bestaan uit het sturen van aanvullende gegevens i.v.m.

Nadere informatie

Wethouder Bert van der Meij

Wethouder Bert van der Meij Welkom! Nul op de Meter -pilot Oostvoorne, 8 maart 2016 Welkom! Wethouder Bert van der Meij 1 Vanavond Welkom Inleiding Brainstorm ervaringen en wensen Uitleg Nul op de Meter Samenvatting Hoe nu verder?

Nadere informatie

Bewonerspanel Energie

Bewonerspanel Energie Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Energie Een derde van geïnformeerde panelleden treft energiemaatregelen Zeven op de tien (69%)

Nadere informatie

BEWONERSBLAD THUIS! 2017

BEWONERSBLAD THUIS! 2017 BEWONERSBLAD THUIS! 2017 Peiling Huurderspanel Woonwaard Mei 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020 3330670 www.ioresearch.nl Rapportnummer 2017/74 Datum

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

18-3-2014. Welkom! #NTSOCIAL

18-3-2014. Welkom! #NTSOCIAL Welkom! #NTSOCIAL 1 http://www.youtube.com/watch?v=zcq1lwljkls 2 SOCIAL MEDIA Status en Aanpak 19 maart 2014 Zelfstandig online marketing adviseur Publicaties Online marketing expert in een week Social

Nadere informatie

Uitkomsten burgerpanel

Uitkomsten burgerpanel Uitkomsten burgerpanel Gemeente Oss, Team Onderzoek en Statistiek Juni 2013 1. Inleiding Waarom is het burgerpanel gevraagd? De gemeente is op dit moment bezig met een verkenning naar hoe woongebieden

Nadere informatie

De eerste stappen. Uw verbouwing in goede handen. Energiebewust en comfortabel bouwen. Bouwvergunning

De eerste stappen. Uw verbouwing in goede handen. Energiebewust en comfortabel bouwen. Bouwvergunning De eerste stappen Wensenlijst maken (zie Bespreken met de aannemer) Nagaan of aannemer aan kwaliteitseisen voldoet Referenties aannemer vragen Nagaan of aannemer ervaring heeft met gebruik van milieuvriendelijke

Nadere informatie

Kozijnen. BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR. De Verbouwwijzer is een initiatief van

Kozijnen. BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR. De Verbouwwijzer is een initiatief van Kozijnen De Verbouwwijzer is een initiatief van BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR Is uw kozijn aan vervanging toe? Past er dubbel glas in het bestaande kozijn? Deze zaken zijn voor

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nadere informatie

WAT HOUDT DEELNAME IN?

WAT HOUDT DEELNAME IN? WAT HOUDT DEELNAME IN? De Europa om de Hoek Kijkdagen worden gerealiseerd dankzij de vele organisaties die op 12 en 13 mei 2017 hun deuren voor het publiek openen. Zij laten de kennis en kunde van hun

Nadere informatie

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei Kübra Ozisik Mei 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl @basisvoorbeleid BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 1. Inleiding 4 2. Resultaten 5 2.1 Respons 5 2.2 Bekendheid

Nadere informatie

RAPPORT PEILING WONEN IN EEN GEMENGD COMPLEX VAN GROOT NAAR BETER. Ymere Oktober 2018

RAPPORT PEILING WONEN IN EEN GEMENGD COMPLEX VAN GROOT NAAR BETER. Ymere Oktober 2018 RAPPORT PEILING 2 2018 WONEN IN EEN GEMENGD COMPLEX VAN GROOT NAAR BETER Ymere Oktober 2018 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolvenl

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Huurdersplatform Palladion Gerard Jager Jurriën Schuurman Oktober 2014 1 Inhoudsopgave Achtergrond en doel onderzoek (3) Conclusies en aanbevelingen (4)

Nadere informatie

De Energiebesparingsverkenner woningbouw voor professionals

De Energiebesparingsverkenner woningbouw voor professionals De Energiebesparingsverkenner woningbouw voor professionals Voor van uw klanten of huurders Breng de mogelijkheden voor energiebesparing snel en gemakkelijk in beeld energiebesparingsverkenner.rvo.nl Wilt

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht Rapportage Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Uitgevoerd door: ETIN Adviseurs s-hertogenbosch, mei 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Populatie

Nadere informatie

Het bewonersblad Thuis!

Het bewonersblad Thuis! Het bewonersblad Thuis! Zevende peiling Huurderspanel Woonwaard Woonwaard Februari 2014 Inleiding Aanleiding en doel onderzoek Het Huurderspanel van Woonwaard peilt periodiek de mening van de huurders

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Vergadering van Agendanummer : Onderwerp : Programma : Voorstel Voorstel in het kort

Vergadering van Agendanummer : Onderwerp : Programma : Voorstel Voorstel in het kort Raadsvoorstel Vergadering van : 25 september 2012 Agendanummer : 9 Onderwerp : Levensloopbestendige woningen Programma : Ruimte om te leven/ R. Bos Voorstel - niet over te gaan tot het verplichten van

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Analyse Klanttevredenheidsonderzoek juni 2007

Analyse Klanttevredenheidsonderzoek juni 2007 Analyse Klanttevredenheidsonderzoek juni 2007 Infopunt Veiligheid scoort goed in eerste onderzoek Eén jaar na oprichting heeft Infopunt Veiligheid in juni 2007 onder 582 geregistreerde vragenstellers een

Nadere informatie

Groeikansen met Social Media? Bijeenkomst 18 Mei 2010

Groeikansen met Social Media? Bijeenkomst 18 Mei 2010 Groeikansen met Social Media? Bijeenkomst 18 Mei 2010 1 AGENDA 2 3 Waarom netwerken? Sociale contacten Inspiratie Kennis Doorverwijzingen Transparant Laagdrempelig Interactief Persoonlijk Betrouwbaar Sociaal

Nadere informatie

Internetpanel over de lokale media

Internetpanel over de lokale media Internetpanel over de lokale media In opdracht van: Afdeling Communicatie Rapportage door: Team Beleidsonderzoek & Informatiemanagement Gemeente Purmerend J. van Poorten november 2008 Verkrijgbaar bij:

Nadere informatie

Infoavond 8 oktober 2015 Yvonne Feuerhahn. Hoe begin je? Met het duurzamer maken van je huis?

Infoavond 8 oktober 2015 Yvonne Feuerhahn. Hoe begin je? Met het duurzamer maken van je huis? Infoavond 8 oktober 2015 Yvonne Feuerhahn Hoe begin je? Met het duurzamer maken van je huis? Yvonne Feuerhahn ambassadeur adviseur architect Sinds 2010 dagelijks bezig met het verduurzamen van bestaande

Nadere informatie

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Studenten HAS Den Bosch: Claudia Liedecke Anneloek van Lieshout Opdrachtgever:

Nadere informatie

Bijlagen! Oftewel: alles wat je nodig hebt aan invullijstjes, denkoefeningen en meer!

Bijlagen! Oftewel: alles wat je nodig hebt aan invullijstjes, denkoefeningen en meer! Bijlagen! Oftewel: alles wat je nodig hebt aan invullijstjes, denkoefeningen en meer! Deze bijlagen horen bij de digitale handleiding maatschappelijke stages van de Stichting Oude Groninger Kerken zomer

Nadere informatie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Door: Simone van den Hurk en David Kok Uit het onderzoek hoe gemeenten sociale media gebruiken, blijkt dat raadsleden veel gebruik maken van sociale media. De vraag

Nadere informatie

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Graag willen we kennis in de langdurige zorg optimaal laten stromen. Toegankelijk, op de plek en in de vorm die past bij de gebruiker. Zodat de zorg daar

Nadere informatie

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Communicatieplan Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Auteur: Marcel Tinnemans Datum: 23 februari 2017 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding... 4 2. Kader communicatieplan...

Nadere informatie

7. Conclusies en aanbevelingen

7. Conclusies en aanbevelingen 7. Conclusies en aanbevelingen 7.1 Algemeen Op CBS Het Galjoen worden al goede initiatieven genomen om de ouderbetrokkenheid te stimuleren en te vergroten, ook al kan er nog het één en ander aan uitgebreid

Nadere informatie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie promotiematerialen voor ontwikkeld. De hoofdpersoon in deze eerste! internationale

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

Enquête gemeenteraadsverkiezingen Maart 2018

Enquête gemeenteraadsverkiezingen Maart 2018 Enquête gemeenteraadsverkiezingen 2018 Maart 2018 Resultaten enquête gemeenteraadsverkiezingen 2018 In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, zijn de deelnemers van het Ouderenpanel

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days Tips voor de organisatie van een evenement In dit document: 1. Evenementen van Solar Days 2. Tips voor de organisatie van uw evenement 3. Planning 4. Contact gegevens Solar Days 2013 1. Evenementen Solar

Nadere informatie

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN Verslag van bewonersbijeenkomsten voor huurders van Standvast Wonen maart 2017 Druk bezette avonden D n Bogerd Druten De Zaak Beuningen Takenhofplein 3 Nijmegen Meer invloed

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Koerier Online. Nieuws van VACpunt Wonen. Digitale nieuwsbrief van VACpunt Wonen voor VAC-leden Jaargang 8 - nummer 7 - oktober 2010

Koerier Online. Nieuws van VACpunt Wonen. Digitale nieuwsbrief van VACpunt Wonen voor VAC-leden Jaargang 8 - nummer 7 - oktober 2010 Koerier Online Digitale nieuwsbrief van VACpunt Wonen voor VAC-leden Jaargang 8 - nummer 7 - oktober 2010 Nieuws van VACpunt Wonen Jubileumcongres: sprekers bekend! Wellicht leeft het voor u nog niet zo

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Kübra Ozisik 13 Juni 2016 Laura de Jong www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Resultaten... 3 2.1 Respons... 3

Nadere informatie

ENERGIE-ZUINIG HUREN IN DE STAD UTRECHT

ENERGIE-ZUINIG HUREN IN DE STAD UTRECHT ENERGIE-ZUINIG HUREN IN DE STAD UTRECHT VAN DOM-STAD NAAR NOM-STAD? Hoe krijgen we de sociale woningvoorraad energieneutraal in 2030? Dinsdag 26 mei 2015 WELKOM! LANDELIJK Convenant uit 2012; Woonbond,

Nadere informatie

slimrenoveren Blik op de toekomst: De top 3 van Het Nieuwe Renoveren Door: Doris de Bruijn & Sean Vos, SlimRenoveren

slimrenoveren Blik op de toekomst: De top 3 van Het Nieuwe Renoveren Door: Doris de Bruijn & Sean Vos, SlimRenoveren slimrenoveren Blik op de toekomst: De top 3 van Het Nieuwe Renoveren Door: Doris de Bruijn & Sean Vos, SlimRenoveren Voor: Bouwlokalen Het Nieuwe Renoveren 11 oktober 2011 te Doetinchem http://www.slimrenoveren.nl

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2014

J A A R V E R S L A G 2014 J A A R V E R S L A G 2014 Inhoud 1 Voorwoord van de voorzitter 2 Doelstelling van de VAC-Weert 4 Samenstelling van de commissie 5 Vergaderingen 6 Vertegenwoordigingen 6 Werkbezoeken 6 Overleg 6 Studiebijeenkomsten

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Enquête over onderhoud

Enquête over onderhoud Enquête over onderhoud In november 2014 legden we het Bo-Ex Panel een enquête voor met als onderwerp Onderhoud. Het thema onderhoud is erg breed. Daarom kozen we vooral te vragen naar ervaringen bij de

Nadere informatie

Samenwerken met MMX architecten

Samenwerken met MMX architecten Samenwerken met MMX architecten 1: waarom eigenlijk een architect inschakelen? De architect zorgt voor een juiste vertaling van regelgeving en voorschriften zoals bouwbesluit, burgerlijk wetboek, plaatselijke

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

Waarom duurzaam bouwen?

Waarom duurzaam bouwen? Duurzaam bouwen Heb je plannen om een eigen huis te bouwen in Uden? Nieuwbouw is een ideaal startmoment om duurzaamheidsmaatregelen te nemen, waar je al snel veel profijt van hebt. Duurzaam bouwen is lang

Nadere informatie

ECO Oostermoer in oprichting

ECO Oostermoer in oprichting Samen sterk voor een leefbaar en duurzaam platteland ECO Oostermoer in oprichting Nieuwsbrief 18 juni 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van ECO Oostermoer, waarin wij u nader informeren over de stand

Nadere informatie

BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING BURGERBEGROTING

BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING BURGERBEGROTING BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING 1 2017 BURGERBEGROTING Gemeente Wijdemeren April 2017 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

VAC-AALSMEER Jaarverslag 2012

VAC-AALSMEER Jaarverslag 2012 VAC-AALSMEER Jaarverslag 2012 Secretariaat: Freesialaan 11 1431 TT Aalsmeer 0297-325973 vac.alsmeer@live.nl De VAC was per 31 december 2012 als volgt samengesteld: M. de Grauw voorzitter J. Bakker penningmeester

Nadere informatie

Evaluatie Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit

Evaluatie Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit Evaluatie Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit De Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit bestaat 1 jaar. In dat jaar verschenen 20 edities van onze nieuwsbrief. Tijd om eens te zien wat we kunnen verbeteren aan het

Nadere informatie

Duurzaamheid - enquête Bo-Ex Panel

Duurzaamheid - enquête Bo-Ex Panel Duurzaamheid - enquête Bo-Ex Panel Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij. Vaak vanuit het besef dat het verstandig is om anders om te gaan met onze aarde. Op het gebied

Nadere informatie

Heuvelrug'Energie'Plan'2014' ook'een'verre'reis'begint'met'een'eerste'stap' Samen''

Heuvelrug'Energie'Plan'2014' ook'een'verre'reis'begint'met'een'eerste'stap' Samen'' 27#01#14 Samen maken we betaalbare en duurzame energie op onze Heuvelrug HeuvelrugEnergiePlan2014 ookeenverrereisbegintmeteeneerstestap Samen We halen de toekomst naar voren! HENieuwjaarsbijeenkomst25januari2014

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Rapport Wat vinden Nederlanders van de Nul op de Meter woningen? PR-onderzoek in opdracht van Eneco

Rapport Wat vinden Nederlanders van de Nul op de Meter woningen? PR-onderzoek in opdracht van Eneco Rapport Wat vinden Nederlanders van de Nul op de Meter woningen? PR-onderzoek in opdracht van Eneco Project: 15083773 Datum: 22 december 2015 Inhoudsopgave 2 Onderzoeksopzet 4 Conclusies 6 Belangrijkste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Bomenbuurt. EnergieBesparingsProject. Projectgroep. Uitslag bewonersenquête. RDH Architecten. maart 2010. Nummer 2

Nieuwsbrief. Bomenbuurt. EnergieBesparingsProject. Projectgroep. Uitslag bewonersenquête. RDH Architecten. maart 2010. Nummer 2 Nieuwsbrief Nummer 2 maart 2010 EnergieBesparingsProject Bomenbuurt Projectgroep Uitslag bewonersenquête RDH Architecten Geachte bewoner van de Bomenbuurt, In uw buurt is Woongoed met het eerste energiebesparingsproject

Nadere informatie

Onderzoek Test website door het Stadspanel Helmond

Onderzoek Test website door het Stadspanel Helmond Onderzoek Test website door het Stadspanel Helmond In januari 2012 is de nieuwe gemeentelijke website de lucht ingegaan. Maanden van voorbereiding en tests gingen daaraan vooraf. Daarbij is bij de projectgroep

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

Toptaken toepassen doe je zo! Arjen Kroes & Ruud Ravenhorst

Toptaken toepassen doe je zo! Arjen Kroes & Ruud Ravenhorst Toptaken toepassen doe je zo! Arjen Kroes & Ruud Ravenhorst Arjen Kroes Adviseur bij het Programma Beter & Concreter vanuit het Ministerie van BZK Even zelf toelichten Ruud Ravenhorst Gemeente Gouda Bestuurslid

Nadere informatie

Nieuws en informatie over de gemeente

Nieuws en informatie over de gemeente Re a ge re n Conc e rnsta f Fe brua ri 2013 o.e n.s@ha a rle m.nl Afde ling Onde rzoe k e n S ta tistie k Grote ma rkt 2 2011 Ha a rle m Gemeente Haarlem, afdeling Onderzoek en Statistiek Digipanel Haarlem

Nadere informatie

VOORJAARSEditie. NAJAARSEditie 17 t/m 19 OKTOBER 2014

VOORJAARSEditie. NAJAARSEditie 17 t/m 19 OKTOBER 2014 NIEUW! NU 2X PER JAAR IN DE JAARBEURS UTRECHT! VOORJAARSEditie 21 t/m 23 MAART 2014 Extra TUIN paviljoen met totaal meer dan 40.000 gerichte bezoekers. NAJAARSEditie 17 t/m 19 OKTOBER 2014 Extra INTERIEUR

Nadere informatie

Communicatie over de Energiebespaarlening voor banken, intermediairs en makelaars

Communicatie over de Energiebespaarlening voor banken, intermediairs en makelaars Communicatie over de Energiebespaarlening voor banken, intermediairs en makelaars De Energiebespaarlening helpt de woningeigenaar de woning te verbeteren en kosten te besparen. Informeer uw klanten over

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

duurzaamheid en energiebesparing

duurzaamheid en energiebesparing Hofpanel Resultaten peiling 16: 1 duurzaamheid en energiebesparing februari 2013 1. Inleiding Vanaf 13 december 2012 tot en met 6 januari 2013 konden leden van het Hofpanel het burgerpanel van de gemeente

Nadere informatie

Verduurzamen van VvE-complexen

Verduurzamen van VvE-complexen Verduurzamen van VvE-complexen Energieneutrale Drentse woonomgeving in 2040 Droom Een reductie van 14% van het fossiele energieverbruik in de Drentse woonomgeving in 2020 Doel Bewustwording Innovatie

Nadere informatie

Betrek actieve mensen bij je project. Actie-toolkit. stap. Ik wil een probleem aanpakken. Hoe begin ik?

Betrek actieve mensen bij je project. Actie-toolkit. stap. Ik wil een probleem aanpakken. Hoe begin ik? Actie-toolkit stap 1 2 3 4 Betrek actieve mensen bij je project Wil je aan de slag met jouw idee, actie of project? Maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen? Kijk dan in de actie-toolkit. Daar

Nadere informatie

Conceptoplossingen door samenwerking. Albert van Lohuizen Manager Installatieconcepten

Conceptoplossingen door samenwerking. Albert van Lohuizen Manager Installatieconcepten Conceptoplossingen door samenwerking Albert van Lohuizen Manager Installatieconcepten Waarom bouwen we zoveel muren en slaan we zo weinig bruggen? Brink Climate Systems 1903 Smederij te Assen 2013 Fabrikant

Nadere informatie

Informatie voor huurders over onze plannen

Informatie voor huurders over onze plannen Informatie voor huurders over onze plannen Onze plannen 2019-2022 Vaak is het druk en hollen we van de ene activiteit naar de andere. Dat is prima, maar zo af en toe is het belangrijk om stil te staan

Nadere informatie

Samen geven we richting aan de koers van de NKC

Samen geven we richting aan de koers van de NKC Samen geven we richting aan de koers van de NKC ₀ ₀ ₀ In de aanloop naar de klimaattop in Parijs is eind 2014 de Nederlandse Klimaatcoalitie van start gegaan om CO2 reductie bij bedrijven en andere organisaties

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Green Deal Leiden: wonen en energie

Green Deal Leiden: wonen en energie Green Deal Leiden: wonen en energie Samen meters maken Bart van Geleuken, projectleider Green Deal Introductie Leidse Green Deal Toelichting doel Leidse Green Deal Leidse voorbeelden wonen en energie Voorbeelden

Nadere informatie

Participatie van jeugd en ouders in gemeenten

Participatie van jeugd en ouders in gemeenten Participatie van jeugd en ouders in gemeenten E-panel De digitale vragenlijst is uitgezet onder wethouders en beleidsmedewerkers Jeugd, projectleiders Transitie Jeugd, CJG-coördinatoren en via hen CJG-medewerkers

Nadere informatie

Bernhezer EnergieCoöperatie BECO

Bernhezer EnergieCoöperatie BECO Bernhezer EnergieCoöperatie BECO Ontstaan BECO Initiatiefgroep: lokaal en duurzaam Gesteund door lokale RABO en gemeente Najaar 2012 publieksavond Tweede avond voor belangstellenden werkgroepen Januari

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting WoonAdviesCommissie Culemborg (WACC)

Jaarverslag 2014. Stichting WoonAdviesCommissie Culemborg (WACC) Jaarverslag 2014 Stichting WoonAdviesCommissie Culemborg (WACC) Jaarverslag 2014 Stichting WoonAdviesCommissie Culemborg (WACC) Van de voorzitter De WoonAdviesCommissie Culemborg is in 2009 opgericht.

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Maar laat ik ook de rest van het team voorstellen Eefje, Charjan en Jasper. Eefje

Maar laat ik ook de rest van het team voorstellen Eefje, Charjan en Jasper. Eefje Goedendag, welkom bij de online cursus Energie Vriendelijke Renovatie Processen. Fijn dat je mee doet. Voor je zie je de mensen die met veel plezier aan deze cursus gewerkt hebben. Wij zullen je de komende

Nadere informatie

De raadsgriffie en sociale media: op zoek naar content

De raadsgriffie en sociale media: op zoek naar content De raadsgriffie en sociale media: op zoek naar content David Kok In 2013 deed ik voor het eerst onderzoek naar het gebruik van sociale media door raadsgriffies in Nederland. De helft van de raadsgriffies

Nadere informatie

Communicatie over de Energiebespaarlening voor aannemers en installateurs

Communicatie over de Energiebespaarlening voor aannemers en installateurs Communicatie over de Energiebespaarlening voor aannemers en installateurs Wist u dat het voor uw klanten erg aantrekkelijk is om energie besparende maatregelen te treffen? Graag informeren wij u over de

Nadere informatie

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012!

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012! ASW Cursus bulletin Het ASW Cursusbulletin blikt terug op cursussen die zijn geweest en brengt onder de aandacht wat er de komende maanden op de kalender staat. Wilt u dit bulletin rechtstreeks in uw mailbox

Nadere informatie

CNV-seniorenbijeenkomst 10 april Hoe wil je wonen als je ouder wordt?

CNV-seniorenbijeenkomst 10 april Hoe wil je wonen als je ouder wordt? CNV-seniorenbijeenkomst 10 april 2019 Hoe wil je wonen als je ouder wordt? Introductie 2 9 redenen 1. Terugtredende overheid/decentralisatie 2. 3,1 miljoen 65+ (2040: 4,7 mio, 26%) 3. 2030: 300.000 extra

Nadere informatie

Communicatie over de Energiebespaarlening voor banken, intermediairs en makelaars

Communicatie over de Energiebespaarlening voor banken, intermediairs en makelaars Communicatie over de Energiebespaarlening voor banken, intermediairs en makelaars De Energiebespaarlening helpt de woningeigenaar de woning te verbeteren en kosten te besparen. Informeer uw klanten over

Nadere informatie