Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: september t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Tekening voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief).

2 Agenda 18 sep Beekse Maraton 24 sep Megafeest 03 okt Liederentafel 04 okt Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 07 nov Liederentafel 13 nov Opening D'n Flaestoren Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 29 september. Kopij aanleveren voor zondagavond 25 september uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 4 op vrijdag 16 september Sjack v.d. Sande Spaaneindsestraat 1 tel Jac van Raak Dorpsstraat 8b tel Jo van Uden De Klapstaarten 22 tel Jos Geerts Groenstraat 30A tel Ad Versteijnen Esbeekseweg 24 tel Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek Op woensdag 12 oktober aanstaande is er een bijeenkomst voor alle inwoners van Esbeek om te praten over de toekomst van de kerk in Esbeek. Deze bijeenkomst is van uur tot uur en vindt plaats in de zaal van Café Schuttershof. Wij nodigen iedereen uit om deze bijeenkomst bij te wonen en deel te nemen aan de discussie. Met vriendelijke groeten, Het parochiebestuur.

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 15 sep Yente Kwinten 16 sep Gonnie Gerritsen 16 sep Petra v d Sande 19 sep Rein v.d. Wouw 19 sep Ron Schepens 19 sep Ashley van Eldik 19 sep Ruben Klop 19 sep Stijn van Helvoirt 20 sep Frans van Beek 21 sep Hanneke van Dal 21 sep Nienke Donders 21 sep Jan van Raak 23 sep Tess van Doormaal 24 sep Coen de Kok 25 sep Lotte v d Borne 25 sep Isabelle v Rooij 26 sep Martijn vd Borne 27 sep Wim Gerritsen Van harte gefeliciteerd allemaal!!! e 32 Beekse Marathon Hilvarenbeek Hilvarenbeek kent in de zomer-maanden vele evenementen. De Beekse Marathon is daarbij al jaren een grote publiekstrekker. Lopers uit het hele land en uit het buitenland komen naar het mooie Hilvarenbeek. Op zondag 18 september 2011 wordt de marathon georganiseerd door Atletiekvereniging Achil '87 uit Hilvarenbeek. Om uur wordt voor de jeugd een 1 km wedstrijd en prestatieloop gehouden, waarna om uur het startschot wordt gelost voor de 5 km, 10 km, de halve marathon, de 30 km en de hele marathonafstand van 42 kilometer en 195 meter. Dus u ziet, voor elke deelnemer is er wel een geschikte afstand bij. Achil '87 organiseert 2 x per jaar Start to Run trainingen en onze nieuwste groep lopers zal zeker meedoen aan de 5 km wedstrijd of prestatieloop.

4 Op de gezellige Vrijthof, het historische centrum van Hilvarenbeek zal het goed toeven zijn. De lopers worden uiteraard bij iedere doorkomst luid aangemoedigd langs de zijlijn of vanaf de diverse terrasjes. Voor de kleintjes die op pappa of mamma wachten is er een springkussen. De speaker houdt u op de hoogte van de doorkomst en finish van alle deelnemers. En er is natuurlijk volop muziek, op de Vrijthof en ook onderweg ter ondersteuning van de lopers. Aan diegenen die aan het parcours wonen wil de organisatie vragen de straat te versieren, een waterpost, sproeier of muziek of iets dergelijks aan te bieden. Dit om de sfeer voor de lopers nog eens extra te verhogen. Want er is niets leukers dan dat je door een gezellige buurt loopt waar het publiek je enthousiast aanmoedigt. Voorinschrijven is goedkoper en kan tot en met 11 september 2011 via Voor de twijfelaars die pas op de dag zelf beslissen of ze meedoen, of welke afstand ze zullen gaan lopen; u kunt dan vanaf 9.00 uur tot uiterlijk een half uur voor de wedstrijd inschrijven bij de tent op de Vrijthof. De bewaakte gymzaal aan de Papenstraat, achter basisschool de Driehoek is in gebruik om uw tassen neer te zetten en na afloop te douchen en om te kleden. En daarna natuurlijk heerlijk relaxen op een terrasje op de Vrijthof. Uiteraard word er in de diverse afstanden en categorieën weer gestreden om mooie prijzen. Voor het verbeteren van het parcours record op de hele marathon (2:23:22 Greg van Hest en 3:00:51 Marlien van Beek) is een geldprijs beschikbaar. De marathonafstand is onderdeel van de Ultracup, een criterium van langeafstandswedstrijden in de Benelux. Zie hiervoor de website Vandaar dat wij ook vele Belgen aan de start zullen zien. Zo is er dit jaar een busgezelschap met 50 lopers en supporters van de joggingclub Aalter België aanwezig. Voor alle verdere vragen kunt u terecht op onze website: Na afloop vindt u hier ook de uitslagen en een fotoreportage. Of bel voor vragen met de pr commissie Dus doe mee en kom de sfeer proeven op de gezellige Vrijthof. Graag tot zondag 18 september, namens alle marathoncommissieleden.

5 Kijk op Esbeek Op 13 november a.s. zal het boek 'Kijk op Esbeek' verschijnen. Het betreft 100 artikelen (ongeveer 260 blz.), waaronder een aantal uit jaargangen van 't Kleppermenneke. Het wordt gepresenteerd bij de opening van de nieuwe 'D'n Flaestoren' op de hoek van de Dunsedijk. Heemkunde Esbeek. Evenementenkalender Hilvarenbeek 2012 De werkgroep Evenementenkalender (Verenigingsraad Diessen, VVV Hilvarenbeek en Rabobank Hart van Brabant) stelt in 2012 weer een evenementenkalender samen. Hierin worden activiteiten opgenomen die in 2012 binnen de gemeente Hilvarenbeek plaatsvinden. Deze kalender is inmiddels een begrip binnen de gemeente Hilvarenbeek en is dan ook te vinden in de meeste huishoudens. In één oogopslag is duidelijk wat er zoal te doen is binnen de gemeente. De evenementenkalender is een product van lokale samenwerking. Rabobank Hart van Brabant steunt dit initiatief zowel financieel als redactioneel. De kalender wordt via de Rabobank verspreid en wordt gedrukt door Drukkerij Van de Ven in Hilvarenbeek. Extra interessant wordt de kalender door de vele foto's, dit jaar met als thema 'Mens en dier'. De foto's worden aangeleverd door cursisten van De Werckwinckel, onder leiding van cursusleider en fotograaf Cees Roelofs uit Hilvarenbeek. Gratis uw activiteit op de kalender vermelden? Is uw vereniging of stichting actief in de Gemeende Hilvarenbeek? Organiseert uw vereniging in 2012 een evenement dat interessant is voor de gehele gemeente en wilt u dat dit evenement op de kalender wordt vermeld? Op onder nieuws vindt u het aanmeldingsformulier.

6 Bouw van de nieuwe 'D'n Flaestoren' nadert voltooiing

7 PNUTS Diessen In 2009 is de KPJ Diessen opgehouden met het organiseren van hun jaarlijkse feestweekend. Naar aanleiding daarvan voelde een groep vrijwillige jongeren uit Diessen zich geroepen dat gat te vullen met een totaal vernieuwend innovatief concept; Pnuts. Na twee succesvolle experimentele edities, gaat een in November 2010 gevormde jongeren commissie het evenement naar een volgend niveau tillen. Pnuts verplaatst niet alleen naar een grote sporthal, maar gaat ook in programmering een flinke stap maken. Wortel en Papfles De nieuwe Diessense jongeren commissie 'Wortel en Papfles' is gevormd rondom de groep mensen die actief waren in de organisatie van vorige twee edities, aangevuld met enthousiaste mensen die al actief waren in het regionale evenementen circuit. Deze vrijwillige commissie probeert met de organisatie van Pnuts een vermogen op te bouwen, om uiteindelijk als nieuwe Jongeren Stichting door te gaan met het organiseren van regionale activiteiten en evenementen. Vooralsnog is de commissie financieel afhankelijk van de Diessense 'Stichting Utdoetertoe'. Pnuts Pnuts is een house evenement dat dit jaar op 17 September gehouden gaat worden in de Sportcentrum Hercules in Diessen. Er worden na aanleiding van afgelopen twee edities zo'n 800 jongeren verwacht vanuit de gehele regio. Dit jaar staan er twee nationaal en internationaal bekende DJs op het programma, aangevuld met talenten uit Hilvarenbeek, Oisterwijk en Esbeek. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website: Daarnaast kunnen jullie me voor vragen of eventuele opmerkingen ten alle tijden telefonisch of via de mail bereiken. Alvast hartelijk bedankt! Met vriendelijke groet, Tim van Gils Commissie Wortel en Papfles

8 Te Koop: vrijstaand woonhuis Pastoor Jurgensstraat 3 Vraagprijs k.k. Voor meer info of

9 Lijk gevonden in het Goor in augustus 1942 door Jan van Helvoirt De Goessche Courant meldde op 22 maart 1898 een ernstig ongeluk in Esbeek. Een driejarig knaapje was in zijn eentje rondom een grote stapel plaggen aan het spelen. Door een onbekende oorzaak moet de hoop plotseling zijn ingestort, waardoor de peuter blijkbaar bedolven is geworden. Na uren lang zoeken vonden de troosteloze ouders eindelijk het levenloze lichaam van hun kindje. Het Dagblad van Noord-Brabant beschreef in het voorjaar van 1942 een politiebericht. Op 19 mei werd tussen Lage Mierde en Esbeek een man aangehouden. In het bewuste bezettingsjaar vervoerde hij achter op zijn fiets een partij aardappelen en eieren. Zowel zijn fiets als zijn artikelen werden in beslag genomen en op de 'bewaarplaats' achter slot en grendel geplaatst. Dezelfde avond werd er echter in die ruimte ingebroken. De politie kon opnieuw beginnen, want zowel eieren, aardappelen als vehikel werden na inbraak gestolen. Waren dit de eerste 'Esbeekse draaideuren'? Enkele maanden later maakte het Limburgs Dagblad met grote koppen melding van een gruwelijker voorval in Esbeek: Lijk van onbekende man dreef in Choorven. Vermoedelijk misdrijf in het spel. Op maandagavond 5 augustus van het oorlogsjaar 1942 werd door de burgemeester meegedeeld dat er in het Goorven een lijk van een persoon dreef. Omdat het reeds ruim laat was, werd dinsdagmorgen begonnen met het onderzoek. Het lijk bleek van een onbekende man te zijn en lag geheel ongekleed in het water. De voeten waren met een touw bijeen gebonden en hieraan waren enkele bakstenen bevestigd. Ook zijn knieën waren met een stuk tentenkoord vastgemaakt. Om zijn hals zat een touw verzwaard met een paar stenen. Het gevonden lijk verkeerde reeds in het beginstadium van ontbinding. Ringen of iets dergelijks werden niet aangetroffen.

10 De Douglas bomen werden op 18 februari 2011 uit het Goor gesleept De omgeving van het Goor werd afgezocht maar kleren of iets waaruit de identiteit van de onbekende kon worden vastgesteld werden niet gevonden. Dr. Hulst uit Leiden verrichtte onder toezicht van de substituut-officier bij de Arrondissements Rechtbank te Breda en de Hr. Stevens, inspecteur van politie afdeling recherche te Tilburg, in Lage Mierde sectie. Daar werd het dode lichaam immers in het lijkenhuisje van de 'eerwaarde zusters' in bewaring gesteld. De man was ongeveer 24 à 25 jaar, had blond krullend haar en had een flink postuur. Herman Wormgoor, de zoon van de toenmalige rentmeester van Landgoed De Utrecht, vertelde mij jaren geleden mogelijk de ware toedracht. Het lichaam bleek een S.S.-tatoeage te dragen. Reeds genoemde patholoog-anatoom Dr. Hulst zou het S.S.-teken weggesneden hebben om het een burgermoord te laten lijken. Zou dit voorval zijn uitgelekt, dan waren de gevolgen voor Esbeek en Lage Mierde niet te overzien geweest. Het uit de weg ruimen van een S.S.'er zou onmiddellijk tot pijnlijke represailles geleid hebben. Tot en met de winter van 2011 dreven er daarentegen kanjers van Douglas bomen in het Goor, bestemd voor de uitkijktoren. Dan kunnen we straks op niveau een oogje in het zeil houden. En dat is hoog nodig!

11 Uitslagen Klimroos A2 - Tuldania A Tuldania B1 - SDO '99 B Tuldania C1 - NeCa C Tuldania C2 - VVO C Bladella D3 - Tuldania D VVO E1 - Tuldania E Eymerick E1 - Tuldania E Tuldania F - Klimroos F BIO 3 - Tuldania Vessem 1 - Tuldania Bladella 4 - Tuldania Tuldania A - Spoord.Girls A BIO B1 - Tuldania B Spoord.Girls C1 - Tuldania C DSV C1 - Tuldania C Tuldania D1 - BIO D Tuldania E1 - Rosolo E Tuldania E2 - DDW E Bladella F1 - Tuldania F Tuldania 2 - DSV Programma 13 sept. t/m 28 sept. Aanvang Plaats Tuldania B1 - EDN '56 B1 12:30 Esbeek Tuldania C1 - Flash C2 11:15 Esbeek Tuldania C2 - Winty C1 10:00 Esbeek Tovido D2 - Tuldania D1 09:30 Esch DDW E1 - Tuldania E1 10:00 Hooge Mierde Winty E1 - Tuldania E2 10:45 Wintelre ZIGO F1 - Tuldania F1 10:00 Tilburg Rosolo 5 - Tuldania 2 10:00 Reusel BIO 1 - Tuldania 1 13:00 Veldhoven Klimroos 4 - Tuldania 3 20:00 Hoogeloon Rosolo A4 - Tuldania A1 15:30 Reusel Bladella B1 - Tuldania B1 14:15 Bladel EDN '56 C1 - Tuldania C1 10:00 Haghorst

12 Vervolg programma 13 sept. t/m 28 sept. Aanvang Plaats NeCa C2 - Tuldania C2 11:30 Casteren Tuldania D1 Spoord. Girls D2 12:15 Esbeek Tuldania E1 - SDO '99 E1 11:15 Esbeek Tuldania E2 - Klimop (A) E1 10:30 Esbeek Tuldania F1 - SDO '99 F1 10:00 Esbeek Tuldania 2 - DDW 3 11:15 Esbeek Tuldania 1 - DOS (A) 1 13:00 Esbeek Tuldania 3- BIO 4 20:30 Esbeek Ouderengymnastiek Sinds een jaar zijn wij (Vitaal Hilvarenbeek, nu Stichting Welzijn) gestart met twee gymgroepen in Esbeek. Op maandagochtend in de Hondsbosch van uur. Dames en heren gemengd vanaf 60 jaar en ouder. In Schuttershof van uur. Dit is de leeftijd vanaf 70 en ouder. Ook voor heren en dames. U kunt zich aanmelden via wjkraayvanger@kpnplanet.nl

13 Megafeest 24 september Over ruim 1 week op zaterdag 24 september a.s. is het weer zover: Megafeest Esbeek. Koop nu je kaarten op één van onze voorverkoopadressen (zie bijlage) of via de We zien je graag op Megafeest Esbeek 2011!

14 Verslag HMVV Tuldania 4-1 Verdiende maar wel geflatteerde nederlaag Tuldania. Een moeilijk seizoenstart stond het team van Frank van Roovert te wachten. Op bezoek bij HMVV. Tuldania weerde zich kranig maar kwam uiteindelijk net wat kracht tekort om het ook in resultaat om te zetten. Een ongelukkig eigen doelpunt was het keerpunt in de wedstrijd. HMVV won met 4 1, met grote cijfers dus maar er zat lang een verrassing in. Met veel bravour kwam HMVV uit de startblokken. Met degelijk positiespel probeerde het de Esbekenaren af te troeven. Maar Tuldania gaf geen krimp. Slechts halve kansen werden weggegeven terwijl aan de andere kant enkele keren gevaarlijk werd gecounterd. Zelfs zo dat er een paar keer aan de noodrem moest worden getrokken. Uit een van die gevallen scoorde Harm van de Wouw bekwaam uit een vrije trap. Eerder al hadden broer Rien en Sjaak Kolsteren een dergelijke mogelijkheid gehad, niet doeltreffend helaas. De 0-1 bij de rust was verdiend, HMVV wist geen raad met het degelijke spel van oranje zwart. Een paar ongelukkige momenten deden Tuldania na de thee de das om. Uit een mislukte voorzet deed zich een onoverzichtelijke situatie voor en uit de voorkopbal kwam uit het niets een mogelijkheid tot scoren. En vlak daarna was het helemaal erg, een voorzet ketste af op de uitstekend spelende laatste man Sjaak Kolsteren en zeilde in het doel. Een tegenvaller van jewelste. HMVV scoorde nog twee mooie doelpunten (een uit een zeer onterecht verkregen vrije trap) en had door de voorsprong meer energie over dan de teleurgestelde Esbekenaren. De ploeg uit Hooge Mierde verdiende uiteindelijk de overwinning misschien wel, hij kwam echter veel lastiger tot stand dan de 4 1 doet vermoeden. Tuldania toonde strijdlust en was bij tijd en wijle een plaaggeest voor het veel sterker gewaande HMVV. De wijze waarop het team van Frank van Roovert zich weerde geeft veel vertrouwen in het komende seizoen. Aanstaande zondag wacht de volgende ex 3e klasser DOSKO uit Duizel. Die gaat het niet gemakkelijk krijgen in Esbeek.

15 Tuldania Duizel 1-0 Puik keeperswerk en engeltje op de lat houden Tuldania op de been. Rob van den Biggelaar was de gevierde man bij Tuldania. Dosko '32 uit Duizel deed er alles aan om zijn heiligdom te veroveren maar de Esbeekse doelman was nagenoeg altijd de situatie de baas. Hij voorkwam met een aantal uitstekende reddingen de (verdiende) nederlaag van Tuldania. Het Esbeekse team begon Duizelig aan de wedstrijd na de duizelingwekkende capriolen met de waterski de dag ervoor. Oranje Zwart liet de tegenstander begaan. Aanval na aanval golfde op het Esbeekse doel af maar erg scherp stond het Duizelse vizier gelukkig niet afgesteld. Alles wat binnen de palen viel werd bekwaam gekeerd, het overige was aan Dosko, kansen missen. Een dikke achterstand was al na 20 minuten mogelijk geweest, zo lang duurde het voor Tuldania een beetje uit zijn schulp kwam. Enkele plaagstootjes lieten zien dat er voetballende bedoelingen waren en even leek het erop dat de wedstrijd kantelde. Een beetje was dat ook wel het geval, er was geen sprake meer van een alleenheerser. Maar met de brilstand bij de rust kon niemand meer tevreden zijn dan het Esbeekse team. En tijdens de thee sprak een Duizelnaar in de kantine wijze woorden. Zebiet scoren ze on den andere kant. Het is een waarheid als een koe, als je zelf verzuimt een wedstrijd te beslissen dan doen anderen dat voor jou. Het dient gezegd, Tuldania creëerde meer na de pauze maar was nog veel afhankelijk van Duizelse missers en uitstekend Esbeeks keeperswerk. Maar enkele minuten nadat Joost van den Biggelaar oog in oog met de doelman een uitstekende kans onbenut liet was het toch raak. Rien van de Wouw stuurde Jibbe Soetens op links weg met een mooie steekpass en diens afgemeten voorzet werd door Joost bekwaam in het vijandige doel gewerkt. Met nog een half uur spelen was de zege nog lang niet binnen, Dosko bleef sterk aandringen. Kansen kwamen er nog over en weer maar de 1 0 bleef op het bord. Een belangrijke maar zonder meer gelukkige overwinning. Zondag uit naar Waalre.

16 Kerkberichten Op maandag 5 september is op 39-jarige leeftijd overleden Frank van Avendonk en hij is op vrijdag 9 september begraven op ons Parochiekerkhof. Woensdag 14 september om 15.00u St. Corneliuslof met muzikale medewerking van het seniorenkoor Zang en Vriendschap uit Hilvarenbeek. Acoliet is Lambert Verhoeven. Collectant is Jan de Laat. Zondag 18 september om 10.00u St. Corneliusviering. Voorganger is een Priester MSC. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Tijdens deze viering is er ook een kindernevendienst met als thema St. Cornelius. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Janus Bruurs. De misintenties voor deze week zijn voor Zus Vriens (verjaardag) en Harrie Wijten-van Dorst (verjaardag). Zowel woensdag als zondag na de St. Cornelius-vieringen zal er gelegenheid zijn tot Relikwieverering. Zondag 18 september om 12.30u doopviering van Levi Molendijk, zoontje van Aron Molendijk en Elleke Craninckx. Zaterdag 24 september om 14.30u feestelijke Eucharistieviering tgv het 60-jarig huwelijk van Janus en Lies van Dommelen-van den Broek. Zondag 25 september om 10.00u woord- en communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Pieter van Bokhoven. Collectant is Jan van de Sande. De misintenties voor deze week zijn voor Jan van Dommelen en Adrianus en Maria van Dommelen-Smolders; Jan Hesselmans- Oerlemans (fam. Oerlemans) en Kees van de Wouw (jaargetijde).

17 Gemuts (van onder de muts) Het is weer half september Dat was vijftig jaar geleden De tijd dat heel veel Midden-Brabanders De Sinterknillusbedevaart deden. Esbeek was dan in rep en roer Bijna iedereen deed mee De een als misdienaar of bruidje De ander was al als vlaggendrager tevree. Er kwamen zoveel pelgrims over Dat er extra lange trams werden ingezet Om al die mensen uit Tilburg en Goirle Naar Esbeek te vervoeren voor de zegen en een gebed. Op de speelplaats van de lagere school Die toen nog naast de kerk stond Werd een groot buitenaltaar opgebouwd Ik weet nog hoe indrukwekkend ik dat toen vond. En vlaggen langs de versierde straten Waardoor de processie op zondag ging Met de pastoor onder een baldakijn Met een heel mooi gouden blinkend ding. Dat was de monstrans met daarin een relikwie van Sint Cornelius Die vroeger door pastoor Jurgens was verworven En die dan door het dorp werd rondgedragen Die processie is al jaren uitgestorven. Toch kan ik me er nog veel van herinneren Ook ik heb met de vlag en als misdienaar de processie gelopen Dat wij al ver op de toekomst vooruit waren blijkt uit het volgende: Onze winkel was toen al op de bedevaartzondagen open! De Muts.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuws van de redactie

Nieuws van de redactie t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 16 12 september 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 2 19 januari 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 15 30 aug. 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 10 10 mei 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 16 13 september 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Agenda. Werkgroep om de kerk

Agenda. Werkgroep om de kerk t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 10 November. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 November 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 10 November. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 November 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 19 27 okt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 INFOOTJE NR. 15 Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 Agenda Donderdag 12 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 Fiets mee naar school Zondag 15 mei Eerste Pinksterdag Maandag 16 mei Tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019

Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019 t Lopertje Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019 t Lopertje is het clubblad van Loopgroep Waalre en verschijnt 7x per jaar. Redactie: lopertje@loopgroepwaalre.nl Het volgende nummer (nr. 5) verschijnt

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 17 26 september 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 9 28 april 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

COURANT pakken speculaas verkocht!

COURANT pakken speculaas verkocht! COURANT September 2018 Beste Klimoppers, Jaargang 6, nummer 2 Kalender 30-12 KlimOpen Darttoernooi Het zaalseizoen is weer in volle gang. Aangezien het heel erg koud is buiten is het nu heel erg fijn dat

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 15e jaargang nr 432

t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 15e jaargang nr 432 t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 15e jaargang nr 432 Uitslagen jeugd Zaterdag 10 september Uitslag Hapert JO19-1 - Braakhuizen JO19-1 3-1 Hapert MO19-1 - De Valk MO19-1

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 10 12 mei 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 15 29 juli. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

4daagse Journaal 2018

4daagse Journaal 2018 4daagse Journaal 2018 avondvierdaagse van 11 t/m 15 Juni 2018 Maandag 11 Juni dag 1 van de 4daagse 2018 Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en heftig iedere week voor deze

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 21 oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 17 oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 21 oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 17 oktober uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 18 7 okt. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer Dorpsbelangen Openstelling van de Kruisbergkapel op zondag 14 mei Zondag 14 mei a.s. tussen 13.00 en 16.00u is de jaarlijkse openstelling van de Kruisbergkapel Om 14.00u is de Mariaviering onder

Nadere informatie

Haalt 't Kleppermenneke 2011 nog???

Haalt 't Kleppermenneke 2011 nog??? t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 22 december. Kopij aanleveren voor zondagavond18 december 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 22 december. Kopij aanleveren voor zondagavond18 december 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 6 27 maart 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

53e jaargang nr. 20 10 januari 2016

53e jaargang nr. 20 10 januari 2016 53e jaargang nr. 20 10 januari 2016 Van het bestuur Alweer een hele week in het nieuwe jaar voorbij. Alle recepties en nieuwjaarsbijeenkomsten zijn achter de rug. De ene wat drukker bezocht dan de andere.

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 1 10 januari 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 6 15 maart 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De Reusel wij gaan Reuselen

De Reusel wij gaan Reuselen De Reusel wij gaan Reuselen http://www.dianakors.nl/category/dereusel/ 1 De Reusel wij gaan Reuselen De natuur in de omgeving van Reusel is prachtig, steeds ontdek ik weer nieuwe stukjes. Dit voorjaar(2016)

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 2 20 jan.. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 16 24 sept 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 6 mei. Kopij aanleveren voor zondagavond 2 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 6 mei. Kopij aanleveren voor zondagavond 2 mei uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN

Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN Leader in Me; Covey Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN Luister voordat je praat Ik luister écht naar anderen. Ik én jij komen verder als we van elkaar weten wat we belangrijk vinden. Ik probeer

Nadere informatie

Nummer april 2019 Sint Trudo Info Pagina

Nummer april 2019 Sint Trudo Info Pagina Nummer 12.15 Sint Trudo Info Pagina STUDIEDAG 1 GROEPSINDELING KOMEND SCHOOLJAAR 2 VOORSTELLINGEN 2 FEESTDAG 3 JUBILEA 2 KONINGSSPELEN EN SCHOOLONTBIJT 3 DIA-EINDTOETS 3 2 E PLAATS SCHOOLVOETBALTOERNOOI

Nadere informatie

Spelregels voor 4x4 volgens de KNVB: speelduur: 2 x 20 minuten Leeftijd: 5 t/m 6 jarige: geboren op of na t/m Veld:

Spelregels voor 4x4 volgens de KNVB: speelduur: 2 x 20 minuten Leeftijd: 5 t/m 6 jarige: geboren op of na t/m Veld: Mini-competitie na/ en voorjaar 2015-2016 vereniging: contactpersoon: telefoonnummer: mobiel e-mail: 1 Bergeijk Edwin van Nuland 0497 573375 06 23193039 rkvvbergeijk.edwin@kpnmail.nl 2 Bergeijk Wilbert

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op do 24 september. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 september uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op do 24 september. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 september uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 06 17 mrt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26 Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat 74 5427 AN Boekel 0492 324508 9 e jaargang september 2011 nr 26 www.jeudebouckles.nl -------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 april Kopij aanleveren voor zondagavond 24 april 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 april Kopij aanleveren voor zondagavond 24 april 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 september Kopij aanleveren voor zondagavond 28 aug uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 september Kopij aanleveren voor zondagavond 28 aug uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 21 22 november 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

Studiepunt de Kempen

Studiepunt de Kempen t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 KWART-TRIATHLON KWART-TRIATHLON - voor 16 jaar en ouder 1 kilometer zwemmen (De Rotonde) 42 kilometer fietsen (Deilse veld) 10 kilometer lopen (finish Speeltuin) of TRIO-KWART-TRIATHLON

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Josje (gr 3), Juup (gr 3), Elin (gr 1), Benjamin (gr 4) en Eefke (gr 4), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 16-05: Vergadering Schoolraad, aanvang 20.00

Nadere informatie

24 maart maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3

24 maart maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3 24 maart 2017 26 maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3 25 maart Sjoerd Volmer (8) 26 maart Styno Huijkman (5) 26 maart Rosa Walenciak (5) 27 maart Sophie Schouten (8) 27 maart

Nadere informatie

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Leemputtenloop Op woensdag 10 april stond de Leemputtenloop op het programma, dat is een wedstrijd waar ik altijd goed loop. Mijn PR heb ik daar in 2017 gelopen,

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER NIEUWSBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 4 oktober 2008 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 4 oktober 2008 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Activiteiten. Van de T.C. Vanaf 31 oktober zijn de trainingstijden in Sporthal Tuinwijk als volgt:

Activiteiten. Van de T.C. Vanaf 31 oktober zijn de trainingstijden in Sporthal Tuinwijk als volgt: 31 oktober 2016 2 Activiteiten. Datum Activiteit Commissie 10-11-2016 Klaverjassen CC 11-11-2016 Inleveren kopij krantje nr. 7 PRC 14-11-2016 Krantje nr. 7 PRC 25-11-2016 Inleveren kopij krantje nr. 8

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 2 okt.2010 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en 12.30 uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 2 okt.2010 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en 12.30 uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 20 7 november 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense, weduwe van Henricus van den Bulck, 90 jaar, voorheen wonend te s-heerenhoek. Haar afscheid in besloten kring was op zaterdag 25

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Kalender april en mei

Kalender april en mei obs De Phoenix Week 14-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn vanaf vorige week druk bezig met hun kunstzinnige projecten. In deze nieuwsbrief leest u meer over dit project en vergeet u niet

Nadere informatie

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus.

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Berg en Dal, 4-3- 16 Betreft: nieuwsbrief 6 Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Beste ouders,

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Vrijdag 4 november: uur: In de kapel van klooster Nazareth eucharistieviering met de KBO.

VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Vrijdag 4 november: uur: In de kapel van klooster Nazareth eucharistieviering met de KBO. - VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Iets dat je zo ontroert verwarmt, verrukt iets waar je zo van glanst zo van opbloeit iets dat je zo verheldert zo bezielt het moet wel iets van God zijn.

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen. t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 4 3 oktober 2013 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

7 van Zevenhuizen: PR op incourante afstand

7 van Zevenhuizen: PR op incourante afstand 7 van Zevenhuizen: PR op incourante afstand Soms doe je iets onverwachts. Zo ook vrijdag 9 augustus. Op de woensdagavondtraining 2 dagen eerder meldde trainer Sietze Jan dat 2 dagen later de 7 van Zevenhuizen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN Schooljaar 2017/2018, nr. 1 SEPTEMBER, OKTOBER ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gemonde,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015)

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Geachte ouders, Beetje later dan afgesproken,

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Gemert, 10 oktober 2015 Hallo allemaal, Hierbij ontvangen jullie de tweede Schendelsinfo van 2015. In deze versie staan leuke foto s en verslagen van de

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 6 21 maart 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 11 april 2018

Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Eindelijk gaat het weer de goede kant op en gaat de temperatuur stijgen. De lente is gestart. Ook al hebben onze voetballers van groep

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie