OUD Papier inleveren Zaterdag 4 oktober 2008 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OUD Papier inleveren Zaterdag 4 oktober 2008 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Zesentwintigste Jaargang nr.: sept t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: voor aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Elleke Craninckx. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Dorpsagenda sept Info avond gemeenschapslijst 05 okt Kemperlanddag 04 okt Oud Papier 10 okt Eric Sauwers KPJ 12 okt Mountainbiketocht 13 okt Lezing Weersvoorspelling 20 okt Najaarsvergadering KPJ 31 okt Wijncursus KPJ e 14 nov Lezing Gezonde 2 Jeugd 21 nov Playbackshow KPJ 22 nov KPJ Feest met A Balladeer Leaf Les Trutles Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 2 op vrijdag 26 september Jan Vriens Groenstraat 34 tel Janus Bruurs Spaaneindsestraat 15 tel Cees Wijten Dorpsstraat 28 tel Jan de Laat Tuldensedijk 8 tel Cees Smolders Dorpsstraat 22 tel OUD Papier inleveren Zaterdag 4 oktober 2008 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 30 sep Marian Wouters 01 okt Bart Schellekens 03 okt Fieke Snels 04 okt Thomas Wagemakers 04 okt Floor Soetens 04 okt Loes van Gerven 05 okt Rens Wijten 05 okt Jeff Ligtvoet 06 okt Arie Gerritsen 06 okt Jibbe Soetens 06 okt Anne v.d. Wouw 06 okt Lucas van Egmond 07 okt Pieter Abrahams 07 okt Jo van Roovert Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Column Site Esbeek Afgelopen maandag 22 september is de eerste Column verschenen op de site van Esbeek. Vanaf nu kunt u elke 14 dagen een nieuwe column lezen, die elke twee weken zal verschijnen op de maandag. De eerste column is verzorgd door Piet Verhoeven; die heeft u vast al gelezen! De volgende column verschijnt op maandag 6 oktober. Bent u benieuwd wie de column dan geschreven zal hebben? Kijk dan op maandag 6 oktober op de site van Esbeek: Zegt het voort!

4 Grondprijzen In de raadsvergadering van 25 september ligt een voorstel van BenW voor om de grondprijzen op te trekken naar een marktconform niveau. Die marktconforme grondprijs is bepaald aan de hand van een tweetal onafhankelijke taxaties. Het college stelt voor om het gemiddelde van de twee taxaties als nieuwe grondprijs te hanteren. Het CDA wil uitgaan van de laagste taxatie, dat is 400,- per m2. Ook dan nog een stevige verhoging voor vrije sector kavels. Maar dat kan volgens ons, omdat vrije sector kavels in veel gevallen worden verkocht aan mensen die zelf hun eigen woning verkopen, waarvoor ook de volle marktprijs wordt gevangen. Een fair voorstel derhalve. Helemaal anders ligt dat voor starters. Daarom zijn er, vooral op initiatief van CDA-wethouder Lemmens, meerdere maatregelen in het voorstel opgenomen die tot doel hebben óók starters met een smallere beurs de mogelijkheid te bieden een eigen woning te verwerven. Van laag naar hoog inkomen gaat het om: - sociale koopwoningen onder koopgarantregeling (geen zelfbouw). - gereduceerde startersgrondprijs ( 202,-) voor kleine kavels en een gemaximeerd inkomen met een boetebeding (zelfbouw). - normale startersgrondprijs ( 301,-) voor iets grotere kavels met een minder streng boetebeding (zelfbouw). - vrije sector grondprijs voor starters die dat kunnen betalen (zelfbouw). Hierbovenop wordt de starterslening in Hilvarenbeek geïntroduceerd. Dit is de mogelijkheid voor starters om een extra aanvullende lening te verkrijgen om een woning te verwerven. Een extra zetje in de rug. Afhankelijk van de inkomenssituatie hoeft over de lening gedurende een aantal jaren (minstens 3) géén rente te worden betaald. Maximale lening ,-. In onze ogen een goed totaalpakket dat starters in staat stelt om zich een eigen woning te verwerven. Realisatie daarvan kan geheel zelfstandig of in een collectief zelfbouwinitiatief zoals nu in Esbeek loopt.

5 Informatie-avond nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening Op dinsdagavond 30 september 2008 houdt de Gemeenschapslijst een informatieve avond over de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening: WRO. De nieuwe ruimtelijke regelgeving heeft enorme gevolgen voor de bestuurlijke verhoudingen. Zo hoeft de provincie geen bestemmingsplannen meer te beoordelen. Ook velt de provincie geen oordeel meer over bezwaren van burgers tegen een bestemmingsplan. Dus: andere verhoudingen, nieuwe rollen en instrumenten. Deze wet raakt ons allemaal. De wet regelt kortweg gezegd wat waar gebouwd mag worden en hoe gebouwen en grond mogen worden gebruikt. De wet heeft gevolgen voor alle bewoners binnen de bebouwde kommen, maar is ook van invloed op de activiteiten van de agrariërs en de bewoners in het buitengebied. Wordt het eenvoudiger of nog ingewikkelder dan het al is?? Twee deskundigen op dit terrein, mevr. Karin van Groenestijn van Van Dun Advies bv uit Ulicoten en Mr. Cees de Wit van Bouwman Advocaten uit Diessen, zijn bereid gevonden om u te informeren over de belangrijke punten in de nieuwe wet WRO. Mevr. Groenestijn zal met name de belangrijke punten belichten die van belang zijn voor bewoners en agrariërs in het buitengebied, terwijl Mr. de Wit meer nadruk zal leggen op de belangrijke punten voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Bestuur en fractie van de Gemeenschapslijst nodigt daarom alle inwoners uit de gemeente Hilvarenbeek uit voor deze informatieavond welke gehouden zal worden op: 30 september 2008 Gasterij Schuttershof Esbeek Aanvang: 20.30u Bestuur en fractie Gemeenschapslijst.

6 Kempenlanddag. Winnaar Kempenlandtrofee wordt bekend gemaakt op de Kempenlanddag Op zondag 5 oktober om uur wordt de felbegeerde Kempenlandtrofee voor de tweede keer uitgereikt op de Kempenlanddag. Mevrouw Steffens, Gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, reikt de trofee uit aan een persoon of organisatie met het meest aansprekende project dat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Kempenland. De toekomst van het platteland wordt steeds beter zichtbaar: diverse overheden en maatschappelijke organisaties investeren en werken samen aan een vitaal, mooi en schoon Brabants platteland, ook wel de reconstructie genoemd. Wonen, werken, leven en recreëren moeten weer in balans zijn. Een gezonde landbouw, een aantrekkelijk landschap voor bewoner en recreant én meer kwaliteit van natuur en water. Van tot uur kunnen de bezoekers van de Kempenlanddag meedoen aan een wandel-, fiets- of busexcursie door het zich vernieuwende Kempenland. Ook is er een informatiemarkt en wordt de middag opgeluisterd met live-muziek van lokale bodem. U kunt er genieten van een proeverij van heerlijke streekproducten en er zijn diverse activiteiten voor kinderen. Tot nu toe zijn er 300 projecten opgestart door personen of organisaties in de zeven gemeenten van Kempenland: Goirle, Hilvarenbeek, Moergestel (gemeente Oisterwijk), Oirschot, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Zij geven samen aan Kempenland een geweldige kwaliteitsimpuls. Al deze ondernemende mensen strijden net als vorig jaar om de Kempenlandtrofee. De Gedeputeerde zal tijdens de Kempenlanddag bekend maken wie de trofee heeft gewonnen. Hebt u zin in een verrassend middagje uit? Kom dan op 5 oktober naar de Kempenlanddag op Kaasboerderij De Ruurhoeve, Domineepad 7 in Hoogeloon. ( De toegang tot deze middag en de excursies zijn gratis. Interesse? Meldt u zich dan aan voor één van de excursies. Dit kunt u doen via info@streekhuis.nl.

7 Voor meer informatie: of (mw. S. Edel). De Kempenlanddag wordt georganiseerd door Streekhuis Kempenland in opdracht van de Reconstructiecommissie Kempenland. Streekhuis Kempenland Bezoekadres: Vrijthof CA Hilvarenbeek Schoonmakers voor de kerk gezocht!!! Op dit moment wordt de kerk tweewekelijks schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf. Wij zijn hierover echter niet tevreden. Daarom zijn wij op zoek naar één of meerdere personen, mannen of vrouwen, die de kerk één keer in de twee weken willen poetsen. Dit schoonmaken kan tegen betaling, de zogenaamde vrijwilligersvergoeding, waardoor u hierover geen belasting hoeft te betalen. Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen met Monique Leijten, telefoonnummer Het parochiebestuur. Sleutels gevonden!! Wij hebben langs het fietspad aan de Esbeekseweg een sleutelbos met daaraan drie sleutels gevonden. Wij denken dat het een fietssleutel is, met daarnaast nog twee kleine sleutels. Op alle drie de sleutels staan de letters AXA. Als iemand deze sleutels kwijt is neem dan contact op met de familie Leijten, telefoon- nummer

8 Beste Mantelzorg(st)er Mantelzorger ben je niet alleen, en daarom organiseren we inlopen met uiteenlopende onderwerpen, waar we naar kunnen luisteren, van gedachten wisselen, maar heel belangrijk: het contact met andere mantelzorgers. Graag nodigen wij u weer uit voor de inloop voor mantelzorgers in de gemeente Hilvarenbeek met als thema Dieren bij of in verzorgingshuis Op donderdag 2 oktober 2008 Van tot uur In ontmoetingscentrum Hercules'. Rijtseweg 1 Diessen Hierbij hebben we uitgenodigd Maria en José de Bresser Zij vertellen hoe ze in verzorgingshuizen op bezoek gaan met hun dieren, en met welk doel. Kent u andere mantelzorgers die wellicht belangstelling hebben voor deze informatie, neemt u hen gerust mee. Koffie en thee staat voor u klaar. Tot ziens op donderdag 2 oktober Namens de werkgroep Mantelzorg Mien Vingerhoets.

9 BURENDAG 2008 Dankzij een attente buurtbewoonder en het Oranje Fonds is afgelopen zaterdag op het schoolplein een korfbalclown onthuld door de kinderen van de buurt. Hartelijk dank namens basisschool De Wingerd en buurt vereniging De Lowerik

10 Nieuwe hardloopcursus voor beginners bij Achil '87 Achil '87 is een gezellige Hilvarenbeekse club, waarvan de leden op verschillende niveau s bezig zijn met hun hobby, hardlopen, nordic walking of skaten en skeeleren.. Hardlopen is bij uitstek geschikt om de conditie te verbeteren of te behouden en om overtollig gewicht kwijt te raken. Het is bovendien goed voor het leggen van sociale contacten. Woensdag 1 oktober as. start Achil '87 weer met een training voor beginnende hardlopers van uur. Voor iedereen, ongeacht sportverleden, leeftijd of sekse. De trainingen worden gehouden op de atletiekbaan aan de Uranusstraat in Hilvarenbeek op sportpark de Roodloop en worden verzorgd door ervaren en geschoolde hardlooptrainers. De eerste lessen bestaan uit wandelen en rustig lopen. Er is veel aandacht voor looptechniek en stijl. Daarna gaan afstand en snelheid langzaam omhoog. De trainingen zijn gevarieerd en de sfeer is gemoedelijk. Bij geleken aanleg of snelle conditieverbetering is doorstromen naar een hoger niveau mogelijk. Wie wil, kan met zijn trainingsgroep meedoen aan de 5 km tijdens één van de Achilwedstrijden. De eerste 3 trainingen gelden als proefles. Het is verstandig sportkleren aan te trekken, goede loopschoenen zijn nog niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u contact opnemen met een van de trainingscoördinatoren, Cocky de Brouwer, of via zijn e- mailadres: herlaer@kabelfoon.nl Kijk ook eens op

11 'De Cromschutten' oud Esbeeks beemdengebied door Jan van Helvoirt De groene ruimte met waterpartijen die nu de golfbaan inneemt, droeg vroeger de mooie naam Cromschutten. Willen we de grenzen exact aangeven dan moeten we ten westen van de Dunsedijk en ten noorden van de bosrand zijn. Het historische gebied loopt nog even voorbij de Kinderlaan over in het Broek. Het achtervoegsel 'schut', 'schutten', 'schot' of 'schoten' betekent: in een sterk besloten ruimte brengen. Ten oosten van Esbeek kennen we nog de Katschutten. Het woord 'kat' betekent hier: aarden wal. Het woord 'schut' is afgeleid van het middeleeuwse scutten, dat ook wel 'tegenhouden' betekent. Ook in 'Baars-schot' komt het element terug. Wat moest er dan zonodig worden tegengehouden? Water! Vaak denkt men dat de beekjes alleen werden gegraven om het water zo snel mogelijk af te voeren. Bij 'rijten' was dat wel het geval. Maar sinds de Middeleeuwen werden de meest geëigende plekken opgezocht, waar water op(k)welde en redelijk rijk was aan opgeloste mineralen. Het verbinden van die 'welplekken' zorgde ervoor dat de gegraven beken vaak merkwaardige kronkels kregen! Het ging bij de bevloeiing van de percelen niet alleen om het vruchtbare slib, maar ook om de relatief hoge temperatuur van het grondwater. De grasgroei kwam zelfs vroeger in het voorjaar op gang en het groeiseizoen kon aldus worden verlengd. Helaas heeft men geen enkele naam uit dat voormalige Esbeekse agrarische gebied geïntegreerd opgenomen in het golfcomplex. Namen van percelen in dat gebied waren, behalve Cromschutten o.a.: Tarreman, Boereman, Vulger en de Prikpolder. Maar vooral de 'beemdennamen' overheersten. Een 'beemd' is niet zomaar een stuk grasland, waar vee graast. Een beemd was een stuk laaggelegen hooiland aan een stroompje dat in het vroege voorjaar stelselmatig onder water werd gezet. Men liet het: be-eemen. D.w.z. bevloeien. Uit de samentrekking van dat woord 'be-eemen' ontstond dan ook: beemd. Bijna alle boeren uit Esbeek hadden in die Kromschutten een of meerdere hooilanden liggen. Toen het vee nog nagenoeg het hele jaar op stal stond was de productie van hooi essentieel.

12 Jan Gerritsen maait in 1945 het gras op de Cromschutten Op Dun kent men langs de Reusel nog het toponiem Sluisakker. Ook dit duidt op de regulering van het voedselrijke water over de percelen. In Diessen legde het slimme gemeentebestuur omstreeks 1800 nog grootschalig vloeiweiden aan op de voormalige gemeint. De weg er naast noemde men heel toepasselijk Schutweg. In Bergeijk heeft men onlangs een gigantisch project van voormalige bevloeiingsweiden teruggevonden met compleet stelsel van slootjes en sluisjes. Het eerste element crom komt van 'cron' of 'kroon' of 'craen', hetgeen modderig veenachtig betekent. Poppel kent behalve de Cromme Thuyn ook de Crommendijck. De Cromhurken in Bergeyk liggen in een veenachtig gebied. Laten we enkele aantekeningen uit het Beekse archief de revue passeren: de Cromschoten; Cromschutten; het Cromschut van Lambrecht Jan Hessels en uit 1880 de Kromschut van Jan Wijten. Enkele jaren geleden heeft Ad de Bruin boerderij 'De Kromschut', de laatste boer was Bas den Engelse, fraai verbouwd en een fris kleurtje gegeven. En het is zeker geen 'schutkleur'! Komen er nog meer fraaie aanwinsten voor Esbeek in de Utrecht, zonder voor schut te staan?

13 Sudoku

14 Buurtvereniging Esbeekseweg vierde zaterdag 20 september haar 20 jarig bestaan op de landelijke burendag! Onderstaand enkele plaatjes.

15 Een 'dijk van een tocht' met de Vliegenvangers Ter voorbereiding op de motortocht zouden wij op zaterdag de 13e alvast een beetje inrijden. We weten nu waarom je dat op de 13e niet moet doen, dan regent het namelijk keihard, met alle gevolgen van dien! Héél anders was dat op zondag de 14e (daarom gaan de Vliegenvangers ook dán pas rijden). Strak blauwe lucht, zonnetje en slechts 12 graden alle ingrediënten waren aanwezig om er een lekkere tocht van te maken. Met 12 'gewone' motoren, de dubbledutch van Bert en Annemieke, de trike van Johan en KarinD, een dure James (Hans) Bond, de race-eend van John én nog een klapsigaar die Cees mocht lenen van Bert (en waar iedereen jaloers op was ) reden we als een lintworm achter Toon (met zijn Karin I) aan. Ook Dré was deze keer mee. Jan Maas reed deze keer niet, maar was zo lief om z'n motor aan Karin L. mee te geven. Opgelucht als wij waren dat wíj vandaag niet naar de Efteling hoefden, zwaaiden we nog even naar al die blije papa's en mama's in de file aan de overkant. Het is duidelijk dat Karin I de weg in Nederland beter kent dan in België, zonder onnodig oponthoud voert zij ons over de dijken van de grote rivieren. De tocht heeft iets weg van rodeorijden, wat volgens Bert komt door de 300 drempels die wij over moesten. Even dacht ik dat ik dubbel zag (mijn zonnebril is niet op sterkte), maar er zat tóch wel verschil in de Goldwings van Joop en 'vriend' Gerrit. Terwijl Kinderdijk in de kerk zat, kwamen bij de koffie de eerste eieren op tafel. Gelukkig was nog niet iedereen aan de lunch toe, want wáár haal je op zondagtochtend zoveel eieren vandaan? Meteen na de koffie werd duidelijk dat we minder bedreven zijn in het poseren. Een lange rij motoren op de foto mét een lange rij molens, dat lukt niet. Als je die molens nou een beetje zou kunnen inschuiven.de schitterende tocht voert ons langs de Lek en plaatsjes als Tiel, Nieuw-Lekkerland, Heerewaarden, Walem. Gelukkig vonden we nog een tweede 'fourageplaats', waar de rest ook aan de uitsmijters kon. Alles van scharrel, dus héél gezond. Terwijl Albert ons verslag doet van de plaatselijke voetbalwedstrijd, wacht Arno op z'n kersensorbet (die eigenlijk niet op de kaart stond en waarvan de kersen nog geplukt moesten worden). Terwijl Arno de motor moet 'aanlopen' (startknopje) wenst hij ook een Varadero, net als Gerard (maar dan wel één met een antislip-matje op 't zadel). Na de tweede stop hebben we heerlijk gereden zonder drempels, maar werd Rinus érg moe van het langzame rijden.

16 Martin overigens ook, maar die heeft zich kunnen inhouden tot in Hilvarenbeek. Toen moest echt even het gas open. Guus hebben we ter hoogte van Helvoirt achtergelaten (het is nog onduidelijk waar hij gebleven is). Bert heeft zich erover verbaasd dat hij pas werd ingehaald toen hij in Oisterwijk langs de kant kwam te staan (en zelfs dat leek een plan met opzet van Jos, die een smoes had over een nummerbordje wat los hing..puh!). Dankjewel Toon, het was weer een top-rit! En dankjewel Jan, voor de motor Karin L. Geslaagd priesterfeest Pastor Piet van Mensvoort. Op zondag 7 september jl. hebben wij het gouden priesterjubileum van pastor Piet van Mensvoort gevierd. Het is een hele mooie dag geworden. De dag begon met een viering in de kerk, voorgegaan door pastor Piet zelf. Daarna werd hij opgehaald door de Koninklijke Harmonie Concordia 1839 en door hen begeleid naar de feestlocatie. Tijdens de receptie zijn heel veel mensen hem persoonlijk komen feliciteren. Er waren diverse optredens door verenigingen en personen uit Esbeek. Echt geweldig! Aan het einde van de receptie werd Piet opgehaald en met een Trike (motor) naar Gasterij Schuttershof gebracht, waar hij samen met een groep genodigden nog genoten heeft van een lekkere koffietafel. Wij willen iedereen die eraan meegewerkt heeft, op wat voor manier dan ook om deze dag te laten slagen van harte bedanken. Pastor Piet wilde geen persoonlijk cadeau, maar graag een gift voor de weduwvrouwen en weeskinderen van Merauke. In Esbeek is ongeveer 3.800,-- opgehaald, inclusief het collectegeld in de kerk. In januari 2009, tijdens zijn vakantie, gaat pastor Piet dit geld persoonlijk afgeven. Dus het komt zeker heel goed terecht. Pastor Piet kan terugkijken op een hele fijne dag. Nogmaals bedankt allemaal!!! Het parochiebestuur.

17 Beste Kpj'ers en belangstellenden, Op 10 Oktober gaan we met de Kpj naar een cabaretier. Voor deze activiteit zullen we afreizen naar het altijd mooie Reusel waar Eric van Sauers een voorstelling zal geven. Dit zal plaats gaan vinden in de kei in Reusel op 10 Oktober. We zullen vertrekken om bij Schuttershof. Deze activiteit kost 7,50. LET OP: we hebben maar een beperkt aantal kaartje besteld, dus op is op! Je kunt je eigen opgeven bij Carlijn van de Borne. Haar telefoonnummer is of mail naar Op 20 Oktober is de jaarlijkse najaarsvergadering weer gepland. We zullen dan vertellen wat er allemaal speelt binnen de KPJ. Het zal voornamelijk gaan over het komende KPJ weekend. Dus ben er bij om op de hoogte te blijven!!! Op 31 Oktober staat er een wijncursus gepland. Dianne Hesselmans zal ons alles leren over verschillende soorten wijnen. Deze activiteit is bij Schuttershof en kost 7,50. Het zal om beginnen. In het volgende kleppermenneke meer informatie! Voor deze activiteit kun je opgeven bij Thijs van Dal. Zijn telefoonnummer is of mail naar Groeten, Het bestuur.

18 MTB Toertocht Esbeek Op zondag 12 oktober wordt de 8e Esbeekse Mountainbiketocht verreden. Voor velen is deze tocht het begin van het mountainbikeseizoen en daarmee de afsluiting van het wegseizoen. MTB-Esbeek rekent op een grote opkomst. Deelnemers kunnen kiezen voor de volgende afstanden: 25, 45, 60 en 75 km. De 75 km is in het voorgaande jaar toegevoegd en biedt de mogelijkheid voor de deelnemers om zich voor te bereiden op de ATB classic Scherpenheuvel-Hapert. Natuurlijk heeft MTB-Esbeek er weer alles aan gedaan om het parcours zo mooi mogelijk te maken. Delen van het parcours zijn weer vernieuwd. Daarbij wordt de natuur zoveel mogelijk gespaard. We vermijden kwetsbare natuurgebieden en er wordt gebruik gemaakt van eigen houten paaltjes en recycle bordjes. Het weer hebben we natuurlijk niet in de hand, maar ook wanneer het erg nat is in de bossen proberen we de deelnemers zo droog mogelijk te houden. En natuurlijk treft de fietser halfweg een goed gevulde pauzeplaats aan, is er voldoende parkeergelegenheid en zijn er douches en een fietsafspuitplaats. Voor de 60 en 75 km is zelfs een tweede pauzeplaats voorzien. Men kan starten tussen 8:00 en 9:00 uur voor de 60 en 75 km. Voor de 25 en 45 km kan men starten tussen 8:00 en 10:00 uur. Inschrijven à 3 per persoon kan bij Sportpark den Hondsbosch, Esbeekseweg 14, 5085 EB Esbeek. Voor deelnemers tot 16 jaar is het inschrijfgeld 1,50. Zie voor meer informatie Groetjes, MTB-Esbeek

19 Uitslagen Korfbal 13-9 SDO - Welpen Pupillen E - Fortuna ' Pupillen D2 - DSS Bladella - Pupillen D Winty - Aspiranten C DSV - Junioren A Rietvogels - Junioren A Merselo - Senioren Midweek - Klimroos Welpen 1 - Klimroos SDO '99 - Pupillen F Stormvogels - Pupillen E Klimop - Pupillen D Pupillen D1 - Rosolo Steensel - Aspiranten C Aspiranten C1 - Sp. Girls Eyckelkorf - Junioren A Rosolo - Junioren A Vonckel Girls - Senioren Programma 27 en 28 september 2008 Aanvang Plaats 27-9 Omhoog - Welpen Valkenswaard 27-9 Pupillen F - Vriendschap 9.15 Esbeek 27-9 Pupillen E vrij 27-9 Pupillen D2 - Fortuna ' Esbeek 27-9 Sp. Girls - Pupillen D Spoordonk 27-9 Aspiranten C2 - BIO Esbeek 27-9 DSV - Aspiranten C Diessen 27-9 Junioren A2 vrij 27-9 Junioren A1 vrij 28-9 Senioren 1 - Vessem Esbeek 29-9 Recreanten vrij 1-10 Midweek - Vessem Esbeek Programma 4 en 5 oktober 2008 Aanvang Plaats 4-10 Welpen 1 - SDO 9.30 Esbeek 4-10 VVO - Pupillen F 9.45 Hapert 4-10 Pupillen E - Stormvogels Esbeek 4-10 DSV - Pupillen D Diessen 4-10 Pupillen D1 - DDW Esbeek 4-10 VVO - Aspiranten C Hapert 4-10 Aspiranten C1 - Klimroos Esbeek 4-10 Junioren A2 - Eyckelkorf Esbeek 4-10 Junioren A1 - Rosolo Esbeek 5-10 Senioren 1 - MKV Esbeek 8-10 DSV - Recreanten Diessen 8-10 Midweek vrij

20 Tuldania Bergeijk, Goliath op bezoek. Zondag 14 september. De supporters van Bergeijk, voor het eerst ooit gast in Esbeek voor een ontmoeting van de eerste elftallen, waren op voorhand vol vertrouwen in een goed resultaat. Het elftal dacht misschien net iets te gemakkelijk over de klus die te klaren was in Esbeek. Het resultaat: Beiden kwamen van een koude kermis thuis. Er bleek geen kruid gewassen tegen Tuldania. De vereniging beleefde een superweekend. Een perfect MEGAfeest werd bezegeld door een klinkende 4-0 overwinning op Bergeijk. Op voorhand is een tegenstander uit een groot kempisch dorp een soort angstgegner en met de nederlaag tegen de Beerse Boys nog in het vizier werd met onzekere belangstelling uitgekeken naar de tweede uitdaging van het seizoen, de wedstrijd tegen Bergeijk. De selectie van Tuldania was scherp, niet in de laatste plaats te danken aan trainer Kees Mollen. De start was voor de thuisploeg die de bezoekers overrompelde. Al na 10 minuten stond de 0-1 op het scorebord, Ruud van de Wouw scoorde. Het half uur daarna was Bergeijk geen enkel moment om staat de manier van voetballen van Tuldania te ontregelen. Bij de thee had de score al hoog opgelopen kunnen zijn, het was 0 2, weer een doelpunt van Ruud. Na dat Tuldania in de eerste minuten van de tweede helft een grotere voorsprong verzuimde te realiseren nam Bergeijk het initiatief. Een half uur werden de jongens van Oranje Zwart opgejaagd en was het moeilijk zelf initiatiefrijk te zijn. De aansluitingstreffer leek een kwestie van tijd maar een vlijmscherpe counter zorgde voor de definitieve beslissing. Eindstation Chris Norbart, een prima doelpunt. De weerstand was gebroken, de tegenstander uit Bergeijk gaf zich gewonnen en Tuldania kreeg nog meer kansen. Drie keer (over de hele wedstrijd) raakte de ploeg paal en/of lat, was ze dus erg dicht bij een hogere score. De teller stopte bij 4-0, Rien van de Wouw was de maker, Wout van de Sande de perfecte aangever. Tuldania speelde een sterke wedstrijd, een goed, collectief, taakbewust team deed goede zaken. Dat biedt perspectief.

21 Stoïcijns Tuldania wint verdiend bij Hapert. Zondag 21 September. Ooit speelde Tuldania 1 bij Hapert. In een competitie waarin Hapert een dominante rol vertolkte. Dat was het enige houvast van het team van Kees Mollen. Maar het Tuldania 1 van nu laat zich tot nu toe niet ringeloren door de gevestigde orde. Het staat zijn mannetje en het liet ook het eerste elftal van Hapert zijn hielen zien. De beginfase was niet geweldig. Hapert had moeite haar positiespel te ordenen en Tuldania was niet in staat het te ontregelen. Wat er niet is is ook niet tegen te gaan maar beide teams misten ook een vorm van e dominantie. Tot de 18 minuut. Toen gebeurde datgene waar de oranje-zwarten zo sterk in zijn. De 0-1 leek uit het niets te vallen maar de wijze waarop Rien van de Wouw vrij voor doel werd gezet was sterk en het afronden van eerdergenoemde was perfect. En Hapert, dat vooral verbaal erg sterk voor de dag kwam had al snel een groot probleem. Om te winnen moest de verdediging van Tuldania twee keer worden verschalkt en diezelfde verdediging leek niet van plan ook maar een kans weg te geven. Doelpuntrijke situaties deden zich met name dan ook niet voor voor het doel van Tuldania met hun sterke keeper Rob van de Biggelaar maar vonden plaats voor het doel van Hapert. Ruud van de Wouw was erg dicht bij een doelpunt na een wervelende actie van Chris Norbart. De 0-2 was een beauty van jewelste. Chris maakte zich vrij en uit zijn perfecte strakke voorzet scoorde Rien op fenemenabele wijze met het hoofd. Tuldania zat op rozen en toen uit een steekpass van Jibbe Soetens Rien ook nog eens de 0-3 aan liet tekenen leek de wedstrijd al voor de rust beslist. De 1-3 na de rust leek een formaliteit maar de manier waarop de formatie van Kees Mollen zijn voorsprong na de pauze verdedigde verdiende een groot compliment. Op alle manieren probeerde Hapert Tuldania aan het wankelen te brengen, vergeefse moeite. Een sterke overwinning van Tuldania.

22 Kerkberichten Zondag 28 september is er om uur een Eucharistieviering met muzikale medewerking van het Dameskoor. Voorganger is een priester MSC. Akoliet is Jan Smolders. Collectant is Jan Vriens. De misintenties zijn voor Jan van Dommelen en Adrianus en Maria van Dommelen Smolders, voor de overleden ouders Hesselmans Verhoeven en voor Wout en Tonia van de Sande van Gestel en dochter Corry. Zondag 5 oktober is er om uur een Eucharistieviering. Laus Deo zal de zang verzorgen. Voorganger is een priester MSC. De misintenties voor deze week zijn voor de overleden ouders Oerlemans Kerkhofs (jaargetijde moeder), voor de overleden ouders e Nieuwenhuis Gerdsen (9 mndst Pa), voor Martien van Dal, voor de overleden ouders van Dal Ansems, voor de overleden ouders Simons Dankers, voor de overleden familie de Laat Wijten, voor Bart van Dommelen en voor Toon van Dommelen. 50 JARIG PRIESTERFEEST: IEDEREEN BEDANKT. Het was een fantastische ervaring in Esbeek mijn vijftig jarig priesterfeest te mogen vieren. Onder de stimulerende leiding van het kerkbestuur is het een bijzonder mooi feest geworden. Zowel de viering in de kerk als daarna de receptie in de feestzaal. Goed voorbereid, goed georganiseerd, in een strakke regie uitgevoerd. Mooi versierde zaal, prima bediening met goede inhoud. Mooie powerpointpresentatie, die druk bekeken werd. Met als afsluiting een overvloedige koffietafel bij Schuttershof. Graag wil ik iedereen van harte danken die heeft meegewerkt aan het welslagen van deze dag, mede namens mijn familie en mijn gasten van buiten Esbeek. Ik heb meerder keren te horen gekregen: Zoiets kan nog maar op heel weinig plaatsen in Nederland. Laten we dit zo houden. Ook mijn hartelijke dank voor de overvloedige bijdragen voor de weduwen en wezen van Merauke. Als ik in januari 2009 daarheen ga, heb ik hen echt wat te bieden.

23 Gemuts (van onder de muts) Veranderingen in Esbeek die vallen heel vaak op voor mensen die dat willen zien voor anderen is het soms een strop. Neem nu de glasbak in de Dorpsstraat Die onlangs een paar honderd meter is opgeschoven: De meesten weten waar hij nu staat Anderen schrokken zich ondersteboven: Ze stonden met hun glas in de hand Tegenover de kerk maar raar te kijken Gelukkig waren er vriendelijke dorpsgenoten Die vertelden waar ze naar uit moesten wijken. Eén van de plaatsnaamborden bij den Oprit Is in het Jan-Smit-weekend ook verdwenen Zou het mee zijn naar Volendam? Of zou het op een of andere studentenkamer zijn verschenen? Ook de afslag aan de Diessenseweg is deze week gesloten Zodat de auto's met als bestemming Diessen en Hilvarenbeek Via ons Esbeekse industrieterrein worden omgeleid En zo raken alle navigatiesystemen meteen van streek. Want de nieuw aangelegde wegen Op en rond dat industrieterrein Die staan er bij velen nog niet in Waardoor die bestuurders verward geworden zijn. De nieuwste weg langs de mestfabriek Heeft de provincie zelf nog niet gevonden of wil men vermijden Daarom moeten alle auto's op de omleiding naar Beek Helemaal via Schuttershof om blijven rijden. De Muts.

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer Dorpsbelangen Openstelling van de Kruisbergkapel op zondag 14 mei Zondag 14 mei a.s. tussen 13.00 en 16.00u is de jaarlijkse openstelling van de Kruisbergkapel Om 14.00u is de Mariaviering onder

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juni 2018

Nieuwsbrief nr juni 2018 Nieuwsbrief nr. 20 28 juni 2018 Kalender Do 28 juni Musical groepen 8 Do 5 juli Laatste (extra) nieuwsbrief van dit schooljaar Vr 6 juli Laatste schooldag: kinderen zijn om 12.00 uur vrij Vonderwijs Wordt,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S uitgave 17 januari 2016 DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN MIJN HAND 140 Nieuwsbrieven heb ik de afgelopen jaren geschreven, daarvoor had Wim Groffen er

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

13 april 2018

13 april 2018 1391 www.clarafabriciusschool.nl 13 april 2018 15 april 10.00 uur Schoolgezinsdienst 17, 18 en 19 april Eindtoets groep 8 18 april Groep 7 - Scholenproject gehandicapten 19 april Groep 5 en 6 Voorstelling

Nadere informatie

De Reusel wij gaan Reuselen

De Reusel wij gaan Reuselen De Reusel wij gaan Reuselen http://www.dianakors.nl/category/dereusel/ 1 De Reusel wij gaan Reuselen De natuur in de omgeving van Reusel is prachtig, steeds ontdek ik weer nieuwe stukjes. Dit voorjaar(2016)

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

COURANT pakken speculaas verkocht!

COURANT pakken speculaas verkocht! COURANT September 2018 Beste Klimoppers, Jaargang 6, nummer 2 Kalender 30-12 KlimOpen Darttoernooi Het zaalseizoen is weer in volle gang. Aangezien het heel erg koud is buiten is het nu heel erg fijn dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 INFOOTJE NR. 15 Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 Agenda Donderdag 12 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 Fiets mee naar school Zondag 15 mei Eerste Pinksterdag Maandag 16 mei Tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Dorpsagenda Verplaatsing van de glasbak

Dorpsagenda Verplaatsing van de glasbak t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Deze keer in ons buurtblad

Deze keer in ons buurtblad Deze keer in ons buurtblad contributie kerstfestijn talentendag buurtnieuwtjes paaseieren fietstocht bedrijven buitenspeeldag buurttuin Het is weer tijd om de jaarlijkse bijdrage aan buurtvereniging Ons

Nadere informatie

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht 1 Aftrap 14 nov. nr: 13 Seizoen 2016-2017 r Voetbalvereniging v.v.w Opgericht 8 mei 1928 Kantine 581846 Redactie Aftrap: Joke Karsten-Slaman Europasingel 72 E-mail:karst40@ziggo.nl Telefoon: 0228-582175

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 7 nr. 267 week

NIEUWSBRIEF. jaargang 7 nr. 267 week NIEUWSBRIEF jaargang 7 nr. 267 week 19 2012 Ton Noyens wordt 90 jaar (door Nico Grubben) Op 5 juni wordt ons voormalig damlid Ton Noyens 90 jaar. De zondag er aan voorafgaand houdt hij een groot feest.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 Zaterdag 3 december was het zover, de oud (ers) tegen de jeugd JO15-3. Deze wedstrijd is ontstaan door dat veel al ouders het langs de lijn beter weten dan de speler zelf. Hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland LEADER Kempenland Samen investeren in een leefbaar platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling;

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Seizoen SC MILLINGEN & ODIO: VOETBALLEN, KORFBALLEN PRESTATIE & GEZELLIGHEID!

Nieuwsbrief 3 Seizoen SC MILLINGEN & ODIO: VOETBALLEN, KORFBALLEN PRESTATIE & GEZELLIGHEID! Nieuwsbrief 3 Seizoen 2017-2018 SC MILLINGEN & ODIO: VOETBALLEN, KORFBALLEN PRESTATIE & GEZELLIGHEID! In deze nieuwsbrief: Zondag 5 november: SC Millingen 1 Eendracht 30 1 Zondag 5 november SC Millingen

Nadere informatie

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen Schoolnieuws 16-12-2016 PBS De afgelopen weken hebben we in alle klassen lessen gegeven rond het thema sociale veiligheid. Het gaat er om dat kinderen zich veilig voelen in de klas en op school, waarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief Juli 2016 Nieuwsbrief Juli 2016 Agenda Zondag 24 Juli t/m zondag 4 september Zomervakantie, er zijn geen lessen. Maandag 5 september Alle lessen starten weer! 17 september t/m 25 september Nationale Sportweek Zondag

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

Weesp Dementievriendelijk

Weesp Dementievriendelijk Weesp Dementievriendelijk NIEUWSBRIEF, april 2018, jaargang 3 Synagoge Weesp 1. Het Alzheimer café Weesp van 3 mei 2018. Vanavond is het thema: bewegen en dementie. Gastspreekster is Dionne Soesbergen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 20 September 2006

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 20 September 2006 Nr. 20 September 2006 INHOUDSOPGAVE: Ontwikkelingen m.b.t. Bataweg Afsluiting parkweg Even voorstellen Nieuwe wijkagent Ontwikkelingen Villa Batalaan Help. Volgende vergadering bewonersoverleg Contactpersonen

Nadere informatie

De Binnenloper Sept 2019

De Binnenloper Sept 2019 Stichting Inloophuis De Zevensprong Markt 10, 3901 DN Veenendaal Banknr. NL76RABO0395187648 Sticht. Inloophuis De Zevensprong Www.inloophuisde7sprong.nl Email: sec.7sprong@live.nl 2e jaargang nummer september

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4 Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Om te Weten april 2016 #4 www.kbo-valkenswaard.nl Vanaf 12-april, dinsdagmorgen Jeu de Boules Vanaf 13 april, woensdagmiddag Fietsen Vrijdag 29 april Eten in D n

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen JAARGANG 2014/2015 NUMMER 10 Nieuwsbrief 20 maart 2015 In dit nummer 1 Avond andere schootlijden 2 Nieuwste kinderboeken Avond andere schooltijden 3 Klassenlunch 4 Paaslunch 5 Ulftse vierdaagse 6 Eieractie

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top.

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top. NIEUWSBRIEF MEI 2016 Beste ouder(s) Na twee weken meivakantie (de eerste zullen we qua weer snel vergeten) zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig aan de start verschenen. We maken ons op voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Bestuursmededelingen - Denkt u aan het tijdig betalen van de contributie. - In de bijlage is het toer en wedstrijd programma opgenomen.

Bestuursmededelingen - Denkt u aan het tijdig betalen van de contributie. - In de bijlage is het toer en wedstrijd programma opgenomen. WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. NL 27 RABO 0145 1025 48 Nieuwsbrief, 18 februari 20154 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in februari 3-2 Ron van der Maden 5-2 Remco van Loon 6-2 Leon Verheij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

9 maart 2018

9 maart 2018 1386 www.clarafabriciusschool.nl 9 maart 2018 5 maart 15 maart Project Water 12, 19 en 26 maart Schooltennis groep 3 en 4 15 maart Afsluiting project 17.00-19.00 uur Milou Hendriksen geboren Zusje van

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Dorpsagenda Felicitaties. Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

Dorpsagenda Felicitaties. Van harte gefeliciteerd allemaal!!! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

13 maart 2015

13 maart 2015 1261 www.clarafabriciusschool.nl 13 maart 2015 16 maart 11.30 uur 13.00 uur Groep 3/4 tennisles op het tennisveld 17 maart 9.30 uur - Groep 3 excursie naar de Betuwe Express 18 maart Meester René geeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 4 SEIZOEN

Nieuwsbrief 4 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 4 SEIZOEN NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 4 SEIZOEN 2015-2016 Van het bestuur: NIEUWE ACTIVITEIT: Wandelen bij SV DUO In het seizoen 2016-2017 wil SV DUO starten met een wandelgroep. Hiervoor zijn we op zoek naar wandelaars

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Hartelijk dank Bep en Cor Bosgieter voor het maken van de foto s!!

Hartelijk dank Bep en Cor Bosgieter voor het maken van de foto s!! Het Tooropje September 2016 www.chtoorop.nl Mededelingen Ventilatiesysteem recreatiezaal Tijdens het openingsfeest was het weer eens voelbaar dat het ventilatiesysteem in de zaal niet naar behoren functioneert.

Nadere informatie

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan!

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan! Nieuwsbrief 32 18-22 april Beste ouders, Nog één week dan is het meivakantie! Je kunt merken dat de leerlingen (en leerkrachten :-) ) daar aan toe zijn! We hopen dan ook van harte op mooi weer! 32 Maar

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 10 10 mei 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 17 e jaargang nr 491

t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 17 e jaargang nr 491 t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 17 e jaargang nr 491 Uitslagen jeugd: Zaterdag 20 oktober Hapert JO13-1 - DBS JO13-1 6-2 Na een moeizame 1e speelde Hapert een prima

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslag. Senioren. Jeugd. Senioren

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslag. Senioren. Jeugd. Senioren Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal Max van Olden DE JUISTE MAN in makkelijke taal 3 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen DEEL 1 1996 Vrijdagvond, zeven uur. De cursus van vandaag is afgelopen. Oscar doet zijn schrijfblok dicht. Hij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 23 november 2016

Nieuwsbrief 4 23 november 2016 Nieuwsbrief 4 23 november 2016 Beste ouders, Vol verwachting klopt ons hart.. Een zin uit een liedje voor Sinterklaas dat erg van toepassing is voor de kinderen, de ouders en het team van basisschool Olympia.

Nadere informatie

En ja het begint te kriebelen bij ons groepje en het signaal om te gaan wordt gegeven. Snel de motorkleding aan, helmen op, navigatie aan en GAAN.

En ja het begint te kriebelen bij ons groepje en het signaal om te gaan wordt gegeven. Snel de motorkleding aan, helmen op, navigatie aan en GAAN. Van W naar S. Het is 29 juli en prachtig motorweer. Immers na al die weken met temperaturen die bijna de 40 graden aantikten -en dat is voor Nederlandse begrippen toch wel erg hoog- nu eindelijk weer om

Nadere informatie

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM voor elke smaak, voor elk budget! bedrijfsthemafeesten, vergaderingen, personeelsfeesten, lunches en symposia bruiloften, feesten en partijen en catering gezellig restaurant/bar zaterdag en zondag open

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! MEDEDELINGENBLAD Nr. 16 29 maart 2018 Schoolvoetbaltoernooi 2019 Zegetocht voor alle drie de voetbalteams van de Maria Reginaschool. Woensdagmiddag 27 maart werd op een met

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Het was goed toeven op het Nikantes Schutterstoernooi van zaterdag 13-06-2015. Er zijn ongeveer 500 foto s gemaakt door onze fotograven Aad Kraaijenbrink

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 15e jaargang nr 432

t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 15e jaargang nr 432 t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 15e jaargang nr 432 Uitslagen jeugd Zaterdag 10 september Uitslag Hapert JO19-1 - Braakhuizen JO19-1 3-1 Hapert MO19-1 - De Valk MO19-1

Nadere informatie

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 POLSBROEK, donderdag 5 januari. Nadat ook Gerrit in de kantine van de plaatselijke voetbalclub is gearriveerd kan de selectie, zoals gepland,

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

VRIJDAGSKRANT SCHOOLJAAR

VRIJDAGSKRANT SCHOOLJAAR VRIJDAGSKRANT SCHOOLJAAR 2017-2018 13-07-2018 Aftellen Op donderdag 19 juli willen we met alle ouders en leerlingen aftellen naar de zomervakantie. Om 15.05 uur verzamelen alle leerlingen met alle schoolspullen

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Locatie De Muzenberg BS De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 STAPSTEENNIEUWS infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Het volgende

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen,

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 34 29 mei 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder.

Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder. Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder. 4 Juni: vierden 2 Gildebroeders hun jubileum, Marius Sleegers Staande Deken 60 jaar en Herman Bouwmans Zilverdrager 40 jaar. Ons Gilde ging om 11.45 uur

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

t nieuwskwartier Jarig!:

t nieuwskwartier Jarig!: t nieuwskwartier Agenda 27 november Start kernconcept Tijd & Ruimte 5 december Sinterklaas op school 6 december Studiedag Wijk West, alle kinderen zijn vrij 8 december Volgende nieuwsbrief Jarig!: 28 november:

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Nieuwsbrief Nieuw schooljaar Het nieuwe schooljaar gaat maandag a.s. weer van start! Na zes weken vakantie gaan de schooldeuren weer open. We hopen dat u en

Nadere informatie

Kempische Biljart Bond. December 2017

Kempische Biljart Bond. December 2017 Kempische Biljart Bond. December 2017 Nieuwsbrief Bestuur Voorzitter : Jos Adriaans Zeelst 040-2051939 Secretaris : Henk Lemmens Hapert 0497-386269 info@kempischebiljartbond.nl Penningmeester : Ed Haneveer

Nadere informatie

Rheko info nr mei adres Rheko: website :

Rheko info nr mei adres Rheko: website : 3 Rheko info nr. 39 13-19 mei 2018 e-mail adres Rheko: rheko@planet.nl website : http://www.rheko.nl Donderdag: Competitiewedstrijd Rheko B1 Amicitia B1, aanvang 20.00 uur, aanwezig 19.00 uur. 17 05 Opstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

VAN DE VOORZITTER. Beste Kinderdijkers,

VAN DE VOORZITTER. Beste Kinderdijkers, VAN DE VOORZITTER Beste Kinderdijkers, Afgelopen zaterdag was een mooie dag voor C.K.C. Kinderdijk. Kinderdijk 2 werd kampioen door te winnen van RWA. Een mooie prestatie en daar zijn we als club natuurlijk

Nadere informatie