voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: september t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Illustratie voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief.

2 Agenda 27 sep Kledinginzameling Reshare BS de Wingerd 27 sep Inzamelen gft-afval 28/29 sep Opendagen wijngaard 02 okt Inzamelen kunststofafval 07 okt Liederentafel De Schutterzangers 10 okt Inzamelen restafval 16 nov Novemberfest KPJ Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 10 okt. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 okt uur. Start-to-run bij Hardloop- en wandelvereniging De Dorpslopers Op zondag 29 september start er bij de Dorpslopers een nieuwe Start-to-run voor beginnende lopers. Hierbij worden beginnende lopers en loopsters begeleid om conditie op te bouwen, hun uithoud-ingsvermogen te vergroten en daarnaast de spieren te trainen onder leiding van een deskundige trainer. Dit gebeurt al vele jaren op een heel gemoedelijke manier met deelnemers uit o.a. Hooge en Lage Mierde, Hulsel, Esbeek, Westelbeers, Netersel en Reusel. Deze cursus duurt 10 weken en wordt gehouden op de zondagochtend van u en op de woensdagavond van u. Voor meer informatie en/of aanmelden kun je terecht bij Leo van Avendonk bramjop@hetnet.nl Of neem een kijkje op onze website Bestuur de Dorpslopers. Sleuteltje gevonden in de buurt van de Hofstad te Esbeek, af te halen bij Marion Welten.

3 Felicitaties 26 sep Martijn vd Borne 27 sep Wim Gerritsen 30 sep Marian Wouters 30 sep Theo Bosmans 01 okt Bart Schellekens 03 okt Fieke Snels 04 okt Thomas Wagemakers 04 okt Floor Soetens 04 okt Loes van Gerven 05 okt Rens Wijten 05 okt Simon Bekker 05 okt Jeff Ligtvoet 06 okt Arie Gerritsen 06 okt Jibbe Soetens 06 okt Anne v.d. Wouw 06 okt Lucas van Egmond 07 okt Pieter Abrahams 07 okt Wieske van Avendonk 07 okt Jo van Roovert 09 okt Wim v.d. Biggelaar Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 6 oktober om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse. Iedere eerste maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof.Vrije toegang.

4 Burendag BV de Lowerik

5 Fietsmeldpunt Van 16 september 2013 tot 15 november 2013 kunnen fietsers in de gemeente Hilvarenbeek gevaarlijke situaties melden op de website Daar kan op een kaart de exacte locatie worden aangegeven waar zich een knelpunt voordoet. De gemeente is vooral op zoek naar kleine knelpunten die tot nu toe onopgemerkt zijn gebleven maar toch grote gevolgen kunnen hebben, zoals gevaarlijke paaltjes in het fietspad of gaten in het wegdek. Wat gebeurt er met de meldingen? Op basis van de meldingen beoordeelt de gemeente welke knelpunten snel moeten worden aangepast om het fietsen veiliger te maken. Na afloop van de inventarisatieperiode, die loopt tot 15 november 2013, bepaalt de gemeente op welke locaties maatregelen worden genomen. Uw bijdrage Omdat wij verkeersveiligheid erg belangrijk vinden, willen wij het meldpunt bij zo veel mogelijk fietsers onder de aandacht brengen. Wij vragen u daarom om de website onder uw leden kenbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld via uw website of nieuwsbrief, maar ook via Twitter of Facebook. Tot slot Wij hopen dat u wilt meewerken om verkeersveiligheid in onze gemeente te verbeteren. Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze , neem dan gerust contact met mij op. Met vriendelijke groet, Nico Hopman Adviseur verkeer Vrijthof CA Hilvarenbeek. Postbus AA Hilvarenbeek T (013) F (013)

6 Nieuwe Pinautomaat in Schuttershof Rabobank Hart van Brabant gaat de pinautomaat bij Schuttershof vervangen door een nieuwe zogenaamde Instore automaat die in dezelfde ruimte komt staan, maar alleen van binnen uit kan worden gebruikt. In overleg tussen het bestuur van Coöperatie Esbeek, Gerrit van Gerven als exploitant van Schuttershof en de directie van Rabobank Hart van Brabant is besloten om deze aanpassing voor het einde van dit jaar te gaan doen. De reden voor de aanpassing heeft vooral te maken met de nieuwe beveiligingsvoorschriften vanuit de bank. Omdat de nieuwe automaat alleen bereikbaar is via de naastgelegen buitendeur betekent dit dat de automaat alleen gebruikt kan worden gedurende de openingstijden van Schuttershof. Uit analyse van het gebruik van de pinautomaat gedurende de laatste jaren blijkt dat het gebruik buiten de openingstijden van Schuttershof beperkt is. Dat is dan ook de reden dan we vanuit het bestuur van onze coöperatie akkoord zijn met deze aanpassing. De vervanging van de automaat gaat plaats vinden in november. Tegelijkertijd wil de bank in Esbeek starten met een pilot Cashless betalen. Binnenkort zullen we alle inwoners van Esbeek nauwkeurig informeren over de aanpassing van de pinautomaat en ook over de pilot Cashless betalen. Met vriendelijke groeten, Namens het bestuur van Coöperatie Esbeek, Roel Hesselmans. Proficiat!!! Zondag 22 september heeft Monique Donders de 1e prijs behaald voor het zetten van de mooiste salonkunstnagels van Nederland en de tweede prijs voor maniq color. Dit werd afgelopen zondag gehouden in Utrecht. Hierdoor mag ze volgend jaar uitkomen voor de Europese kampioenschappen in Engeland. Voor vragen over dit bericht kan je haar altijd bellen op

7 Maarten van den Broek opent Sens Gezondheidszorg Hilvarenbeek! Beste Esbekenaren, Ik ben Maarten van den Broek, alweer 5 jaar woonachtig in ons mooie dorpje met mijn vriendin Wiesje en onze Boet. Ik ben fysiotherapeut, manueel therapeut en in opleiding tot osteopaat. Met trots kan ik u mededelen dat ik 1 oktober Sens Gezondheidszorg Hilvarenbeek ga openen. U kunt met al uw lichamelijke klachten en sportblessures bij Sens Gezondheidszorg Hilvarenbeek terecht. Voor Esbekenaren voor wie het een probleem is om naar Hilvarenbeek te komen is in overleg behandeling in Esbeek mogelijk. Behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering, verwijzing van een huisarts is niet nodig. Indien u een afspraak wilt maken of vragen hebt, neem dan contact met me op. Met vriendelijke groet, Maarten van den Broek. Sens Gezondheidszorg Hilvarenbeek Vrijthof CB Hilvarenbeek Tel: of hilvarenbeek@sensgezondheidszorg.nl Voor meer info:

8 De zware Esbeekse pestepidemie van 1669 door Jan van Helvoirt Pas in het begin van 1894 ontdekte de Franse onderzoeker Yersin de pestbacil, die daarna ook wel Yersinia pestis werd genoemd. Deze bacil veroorzaakte een uiterst besmettelijke infectieziekte, waarvan twee hoofdvormen kunnen worden onderscheiden: de longpest en de builenpest. Longpest wordt overgebracht van mens op mens door besmet speeksel uit de longen. Longpest is in honderd procent van de gevallen in enkele dagen fataal. Bij de builenpest verloopt de besmetting via een vlooienbeet. Hier was een kleine kans op overleven, maar als de lymfklieren eenmaal uitgroeiden en etterden bezweek de patiënt meestal na zes dagen door hevige pijnen en acute bloedvergiftiging. Andere namen voor de pest waren ook wel: haestige sieckte, rotkortsen, roode loop of Gave Gods. Beek kende al grote epidemieën in 1531, 1556, 1586, 1606 en Tijdens deze laatste uitbraak werden besmette kinderen in Beek op het kerkhof in gebouwde pesthutten in quarantaine gebracht. Om niet besmet geraakt te worden bleef de notaris in 1606 buiten staan om de akte voor de zieke Hestherken Otten op te maken. In 1592 sloeg de gehele bevolking van Hulsel voor de pest op de vlucht en zocht men elders onderdak. In 1668 werden maatregelen genomen om de pest in onze omgeving in te dammen. Zo mocht men geen zieken in huis ontvangen en herbergen, maar de inwoners van Esbeek en Beek mochten op de heide wel hutten bouwen. Honden en katten moesten worden opgesloten: bij gebreecken vandien mag eenieder honden ofte catten doodschieten! Op 27 juli 1669 werd een pestmeester aangesteld om het root melesoen te bestrijden. De Beekse chirurgijn Michiel van Campenhout werd in 1668 in Brussel aangesteld als pestmeester. De pestmeester in Beek zelf, Jan van Campenhout die chirurgijn en herbergier in de Swaen was, bezweek in 1669 aan de pest. Hij stond in de buurt bekend als een cloeck ende verstandich chirurgijn.

9 In maart 2013 werd het fundament gelegd voor het Tuldermonument In 1625 stierf bijna iedereen op Tulder: de Tulderse Ossenaar, de knecht Doofs Diercxsone en de meid Maecken Geerlincx crepeerden en bezweken aan de besmettelijke ziekte. Het toenmalige recept tegen de pest had blijkbaar niet geholpen: neempt een haesnoot, daer een gat in is, ende doet die vol quicksilver met groen oft root wasch toe. Dit kleinood moest men dan in een doexken oft cusken genaijt aan de hals hangen. Op 30 oktober 1669 stierf Wouter van Gestel in Westelbeers aan de pest. De drie kinderen van Hendrik Kemps uit Hilvarenbeek, Hendrik, Adriaentje en Maayke, werden tegelijk begin november 1669 begraven. De spullen en kleding werden verbrand; ze hadden een huis met hofje aan de zuidkant van de Peerde Straete. In Riel bezweek Adriaentje, dochter van Jan Gijsbrecht van de Kerkhof, op 8 januari 1670 aan de ziekte. Ook in Esbeek vielen verschillende slachtoffers: -23 mei 1669: Lysken van Hooff aan de contagieuse sieckte; -6 juni 1669: Hendricksken van Hooff stierf kinderloos; -27 juni 1669: Jan van Hooff hun broer. Het waren de kinderen van Adriaen Jansse van Hooff. Op 20 november 1669 stierf de jongeman Willem van Hacke. Allen woonden op het Hoogeind.

10 Starters kunnen gaan bouwen in Esbeek Uit: Brabants Dagblad ESBEEK - Wethouder Peer Verkuijlen heeft maandag 23 september de aftrap gegeven voor het bouwrijp maken van het nieuwe woongebied Leeuwerik 3. In de eerste fase worden 32 woningen gebouwd; waarvan 13 van het starterscollectief Bouwvereniging Esbeek. In totaal biedt Leeuwerik 3 ruimte voor zo'n 70 woningen. Voordat de schop de grond in kon, werd er nog een archeologisch onderzoek verricht. Verschillende bevindingen werden er gedaan, maar niets wat de bouw uiteindelijk zou vertragen. Sporen van gebouwen uit de ijzertijd en de middeleeuwen werden er blootgelegd en werd er een waterput uit de ijzertijd gevonden.

11 Das Esbeekse Novemberfest komt er weer aan! De zomer is voorbij, het wordt stilletjes aan kouder en dat betekent maar één ding: Das Esbeekse Novemberfest is in aantocht! Op 16 november wordt de feesttent aan de Groenstraat weer omgetoverd tot een echte Duitse Bierstube. Houd deze datum dus vast vrij in de agenda, want ook dit jaar wordt het een avond om nooit te vergeten! De commissie heeft reeds twee Duitse artiesten vastgelegd: Dieter Koblenz en Die Tolle Leute XL hebben de eer om het Esbeekse podium te betreden. Wij kijken er in ieder geval naar uit om weer een onvergetelijke avond neer te zetten en hopen jullie allen te zien op 16 november in de Duitse bierhal aan de Groenstraat. Tot dan! Commissie Novemberfest

12 Revanche Tuldania blijft uit. De uitwedstrijd tegen Olympus zijn we gelukkig vergeten. Wat overblijft, is de gedachte aan revanche. Deze week is er scherp getraind en de ploeg van Fred Smulders is er op gebrand een goed resultaat neer te zetten. En Tuldania zet zich schrap tegen Neerlandia '31, een tegenstander uit Dorst waar we nog nooit tegen gespeeld hebben. De thuisploeg begint voortvarend, Tuldania is in het begin nog wat onwennig op het kunstgras maar al snel zorgen gevaarlijke tegenstoten voor kansen voor Oranje Zwart. Rien van de Wouw plaatst de bal net te hoog na een knappe voorzet van Jeroen van den Biggelaar en de inzet van de doorgebroken Sjors van Dal wordt ternauwernood door de doelman gekeerd. Het weer goed opgekomen trouwe Esbeekse publiek is tevreden, de jongens werken hard en een goed resultaat ligt binnen handbereik. En dan gebeurt het, waar Tuldania met een voorsprong moet gaan rusten, valt het doelpunt aan de andere kant. Op een verre inworp van Neerlandia wordt door de reus van Dorst beter geanticipeerd dan door onze jongens en het staat 1-0. Op zich niets aan de hand maar vlak na de thee zeilt een ver afstandsschot boven in de hoek. Als vlak daarna Rien van de Wouw vanaf 11 meter faalt na een gemakkelijk gegeven strafschop lijkt de wedstrijd beslist. Maar Tuldania veert op en komt terug tot 2-1. Joost van den Biggelaar tikt binnen. Tuldania leeft weer. Maar het heilige vuur brandt niet erg lang. Wel opportunisme maar te weinig scoringsdrang. De overwinning wordt niet echt geforceerd. In de 80ste minuut is de wedstrijd voorbij. Tuldania wordt uitgecounterd. Dat het nog 4-1 en 5-1 wordt is voor de statistieken. Werklust genoeg, nu nog rendement. Het komt goed.

13 Tuldania wint met 6-1 van Ulicoten. Er was de ploeg van Fred Smulders veel aan gelegen om het seizoen sterk te starten. De eerste klap is immers een daalder waard. Oranje Zwart overtuigde met goed positiespel. Als hier en daar het vizier wat scherper had gestaan dan had de uitslag nog wat hoger uit kunnen vallen maar een kniesoor die daar op let. Vanaf de 1e minuut was Tuldania heer en meester. De ploeg uit Ulicoten die een jaartje bij de reserves had gevoetbald was een maatje lichter. Fysiek was de ploeg best sterk maar de mannen uit het gelijknamige dorp waren niet opgewassen tegen het veel betere veldspel van de thuisploeg. De 1-0 kon eigenlijk niet uitblijven maar liet toch nog redelijk lang op zich wachten omdat de Esbeekse spitsen de keeper van de tegenstander nog in aan het schieten waren. Na 20 minuten was het dan zover. Een sterke actie van Sjors van Dal op rechts, een goede lage voorzet en Jeroen van den Biggelaar schoot onberispelijk binnen. Dat smaakte naar meer maar het tegenovergestelde was het geval. Het centrale duo liet zich uitspelen en keeper Twan de Kort was kansloos tegen de inzet van dichtbij. Een domper maar niet getreurd. Tuldania ging onverminderd verder op zoek naar meer doelpunten. Vlak voor de rust werd het sterke aanvalsspel beloond. Joost van den Biggelaar scoorde vrij voor de sterke keeper van Ulicoten bekwaam. Het was voor iedereen duidelijk dat als de marge 2 zou worden de wedstrijd beslist zou zijn. Een glashelder doelpunt werd nog afgekeurd wegens vermeend buitenspel maar toen Ruud van de Wouw de 3-1 scoorde was het gedaan met de sopraan. Jeroen van den Biggelaar scoorde de 4e, Rien van de Wouw de 5e en Ruud van de Wouw zorgde met zijn 2e doelpunt voor het slotakkoord. Goede overwinning!

14

15 Programma Korfbalvereniging Tuldania Datum Aanvang Thuis team Uit team Accommodatie naamplaats :00 VVO 1 Tuldania 1 De Lemelvelden HAPERT :00 ODIO 1 Tuldania 1 De Hove MILLINGEN AAN DE RIJN :00 BIO 3 Tuldania 2 De Heikant VELDHOVEN :15 Tuldania A1 SDO '99 A1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 EDN '56 B1 Tuldania B1 De Haan HAGHORST :00 Tuldania B2 NeCa B2 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Tuldania C1 Vessem C1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 EDN '56 D1 Tuldania D1 De Haan HAGHORST :00 EDN '56 E1 Tuldania E1 De Haan HAGHORST :00 Tuldania E2 DDW E1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 VVO F1 Tuldania F1 De Lemelvelden HAPERT :00 Tuldania MW1 DSV MW1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Blauw Wit (Ha) 1 Tuldania 1 D'n Eikenwal HANDEL :15 DDW 3 Tuldania 2 De Leeuwerik HOOGE MIERDE :00 Tuldania B1 NeCa B1 D'n Hondsbos ESBEEK :45 Spoordonkse Girls B1 Tuldania B2 't Horstje OIRSCHOT :00 Klimroos C2 Tuldania C1 De Roetwijer HOOGELOON :00 Tuldania D1 NeCa D1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Tuldania E1 NeCa E1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Bladella E3 Tuldania E2 De Smagtenbocht BLADEL :00 Tuldania F1 Bladella F2 D'n Hondsbos ESBEEK OUD Papier inleveren Zaterdag 5 oktober Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

16 Gemuts (van onder de muts) Esbeek blijft aan het veranderen Dat is soms heel goed te zien Toch blijven we naar het oude zoeken En meestal gaat dat niet clandestien. Een voorbeeld daarvan zag ik de afgelopen weken Als ik binnendoor onderweg was naar Beek Ik zag dan bergen zand verrijzen Als ik rechts naar de Leeuwerik keek. Er waren oudheidkundigen bezig Op zoek naar wat daar vroeger was Misschien lag hier wel een boerderij Uit of de IJzertijd of de Middeleeuwen onder het gras. Men probeert zo de veranderingen vast te leggen Van de bewoningsgeschiedenis van ons Esbeek Als vervolg van de opgravingen uit 2004 Toen men daar ook al de grond in keek. Die zaken zijn nu afgerond om het terrein bouwrijp te maken Het materiaal is daarom veel groffer geworden De spatels vervangen door graafmachines De linten door rood-witte afsluitingsborden. De rioolbuizen liggen nog boven de grond Te wachten om te worden ingegraven Zodat ze straks voor de afvoer kunnen zorgen Van de uitbreiding van onze startersenclave. Die, als het goed is, wordt aangesloten Op de nieuwste takken van de coöperatieboom Want door de inzet van, voor een groot deel Esbeekse, pioniers Ontstonden, met bijna hetzelfde logo, Hilverglas en Hilverstroom. De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 6 27 maart 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 16 24 sept 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 15 29 augustus 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 19 24 oktober 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Kempische Biljart Bond. maart 2018

Kempische Biljart Bond. maart 2018 Kempische Biljart Bond. maart 2018 Nieuwsbrief Bestuur Voorzitter : Jos Adriaans Zeelst 040-2051939 Secretaris : Henk Lemmens Hapert 0497-386269 info@kempischebiljartbond.nl Penningmeester : Ed Haneveer

Nadere informatie

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen:

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen: Geel gearceerd de wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Wat is Super Elf? Super Elf is een voetbalcompetitie in spelvorm (soort van Coach van het Jaar, zoals dit gespeeld wordt bij het Noord-Hollands

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3e kwartaal 2015

Nieuwsbrief 3e kwartaal 2015 Nieuwsbrief 3e kwartaal 2015 Van de voorzitter De vakantie is haast weer voorbij. Ik hoop, dat iedereen weer goed de vakantie is doorgekomen en met een uitgerust lichaam weer kan gaan sporten. De vakantie

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Kempische Biljart Bond. Januari 2018

Kempische Biljart Bond. Januari 2018 Kempische Biljart Bond. Januari 2018 Nieuwsbrief Bestuur Voorzitter : Jos Adriaans Zeelst 040-2051939 Secretaris : Henk Lemmens Hapert 0497-386269 info@kempischebiljartbond.nl Penningmeester : Ed Haneveer

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis!

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis! Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 5 2421 AB Nieuwkoop 1 oktober 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaargang 14 nr 6, 31 december 2012 E-mailadres: info@sv-putten-triathlon.nl Website: http://www.sv-putten-triathlon.nl

Jaargang 14 nr 6, 31 december 2012 E-mailadres: info@sv-putten-triathlon.nl Website: http://www.sv-putten-triathlon.nl Jaargang 14 nr 6, 31 december 2012 E-mailadres: info@sv-putten-triathlon.nl Website: http://www.sv-putten-triathlon.nl De redactie wenst u een gezellige jaarwisseling Starterscursus succesvol afgerond!

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015

68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015 Gloria-UC Nieuws Programma senioren 68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015 Zaterdag 6 december en zondag 7 december Thuis Uit Aanvang Scheidsrechter Boeimeer 1 Gloria UC 1 14.30 Gloria UC 2 VOAB 4 11.30

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden k Jaargang 37 Uitgave juni Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Informatie Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Postadres : Markt 15, 6915 AH, Lobith Scriba : Mevr. T. Edink, Dahliastraat 14, 6915 SV,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Kempische Biljart Bond. November 2017

Kempische Biljart Bond. November 2017 Kempische Biljart Bond. November 2017 Nieuwsbrief Bestuur Voorzitter : Jos Adriaans Zeelst 040-2051939 Secretaris : Henk Lemmens Hapert 0497-386269 info@kempischebiljartbond.nl Penningmeester : Ed Haneveer

Nadere informatie

Kempische Biljart Bond. December 2017

Kempische Biljart Bond. December 2017 Kempische Biljart Bond. December 2017 Nieuwsbrief Bestuur Voorzitter : Jos Adriaans Zeelst 040-2051939 Secretaris : Henk Lemmens Hapert 0497-386269 info@kempischebiljartbond.nl Penningmeester : Ed Haneveer

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 17 Inhoud: Bezoek aan de markt groep 3 MB Even voorstellen: Floor Open Dagen VO Agenda en bijlagen 14 JANUARI 2016 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Bezoek aan de markt

Nadere informatie

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken Schooljaar 2013/2014 No 5 10 oktober 2013 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Niet vergeten... 1 Fruitdagen...

Nadere informatie

53e jaargang nr. 20 10 januari 2016

53e jaargang nr. 20 10 januari 2016 53e jaargang nr. 20 10 januari 2016 Van het bestuur Alweer een hele week in het nieuwe jaar voorbij. Alle recepties en nieuwjaarsbijeenkomsten zijn achter de rug. De ene wat drukker bezocht dan de andere.

Nadere informatie

Spelregels voor 4x4 volgens de KNVB: speelduur: 2 x 20 minuten Leeftijd: 5 t/m 6 jarige: geboren op of na t/m Veld:

Spelregels voor 4x4 volgens de KNVB: speelduur: 2 x 20 minuten Leeftijd: 5 t/m 6 jarige: geboren op of na t/m Veld: Mini-competitie na/ en voorjaar 2015-2016 vereniging: contactpersoon: telefoonnummer: mobiel e-mail: 1 Bergeijk Edwin van Nuland 0497 573375 06 23193039 rkvvbergeijk.edwin@kpnmail.nl 2 Bergeijk Wilbert

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 9 nr. 321 week Ex-lid Harry Driessen overleden (door Nico Grubben)

NIEUWSBRIEF. jaargang 9 nr. 321 week Ex-lid Harry Driessen overleden (door Nico Grubben) NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 321 week 48 2013 Ex-lid Harry Driessen overleden (door Nico Grubben) Afgelopen maandag werd ons ex-lid Harry Driessen gecremeerd. Hij werd in het najaar van 1982 lid van onze

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Datum Activiteit Commissie

Datum Activiteit Commissie 6 okt 2014 Activiteiten. Datum Activiteit Commissie 10-10-2014 Klaverjassen CC 17-10-2014 Inleveren kopij krantje nr. 6 PRC 20-10-2014 Krantje nr. 6 PRC 30-10-2014* JAV Bestuur 31-10-2014 Inleveren kopij

Nadere informatie

t Bennenieuws Nummer 11 september 2014 Beste lezers, Hallo allemaal,

t Bennenieuws Nummer 11 september 2014 Beste lezers, Hallo allemaal, t Bennenieuws Nummer 11 september 2014 Beste lezers, De vakantie is weer ten einde! Voor ons ligt weer een nieuw korfbalseizoen met voor een aantal teams compleet onbekende tegenstanders. Leuk! Verder

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 19 januari Wendy compensatieverlof 21 januari Oudercafé 23 januari Voorleesontbijt 26 januari MR-OR vergadering

die de komende weken plaatsvinden 19 januari Wendy compensatieverlof 21 januari Oudercafé 23 januari Voorleesontbijt 26 januari MR-OR vergadering Het laatste nieuws over OBS De Bolderik Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie januari 7 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 13 januari Gezamenlijke ouderavond

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015.

Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015. t Kleppermenneke ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start

Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start Nieuwsbrief januari 2013. Alle leden nog de beste wensen voor 2013. Bomenwacht Nederland is de nieuwe sponsor van de competitie. Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start Dag Datum Wedstrijd Plaats Afstand zondag

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 17, nummer 13 vrijdag 20 maart 2015

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 17, nummer 13 vrijdag 20 maart 2015 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 17, nummer 13 vrijdag 20 maart 2015 Beste ouders, Afgelopen woensdag was het druk op het Eendenplein. Vanwege het stembureau kwamen veel

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 15 30 aug. 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief November 2015 Jaargang 22, nummer 11 In dit nummer: Van het bestuur 3 Ilja Drost stelt zich aan u 4 voor AIC de Kempen 5 Studeren met autisme 6 Colofon 7/8/9 Pagina

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Redactie: De Luther 10 tel:06-12927560 e- mail: deklepper@dorpsbelangenhoogemierde.nl Kopij voor: Woensdag 18.00 uur Website :

Nadere informatie

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson Meld seksueel misbruik aan de commissie-samson Help ons Mijn naam is Rieke Samson en ik wil je vragen om ons te helpen bij het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Zelf ben ik voorzitter

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering ACGV

Algemene Ledenvergadering ACGV TurnAround DIGITAAL april 2015 Algemene Ledenvergadering ACGV Op woensdag 22 april 2015 is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van ACGV. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn van harte uitgenodigd

Nadere informatie

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g Van de voorzitter. Beste hondenliefhebber (ster) 1 ste kwartaal 2014 Het nieuwe jaar is alweer 2 maanden oud. De lessen zijn weer in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Seizoen SC MILLINGEN & ODIO: VOETBALLEN, KORFBALLEN PRESTATIE & GEZELLIGHEID!

Nieuwsbrief 3 Seizoen SC MILLINGEN & ODIO: VOETBALLEN, KORFBALLEN PRESTATIE & GEZELLIGHEID! Nieuwsbrief 3 Seizoen 2017-2018 SC MILLINGEN & ODIO: VOETBALLEN, KORFBALLEN PRESTATIE & GEZELLIGHEID! In deze nieuwsbrief: Zondag 5 november: SC Millingen 1 Eendracht 30 1 Zondag 5 november SC Millingen

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

GOODWILL JEUGDTOERNOOI JO15 jeugd toernooi 2018

GOODWILL JEUGDTOERNOOI JO15 jeugd toernooi 2018 Inhoudsopgave 1. Deelnemende verenigingen 2 2. Kleedkamerindeling 2 3. Toernooi reglement 3 4. Veldindeling JO-15 toernooi zaterdag 16 juni 2018 4 5. Poule-indeling en wedstrijdschema JO-15 teams zaterdag

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 2 okt.2010 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en 12.30 uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 2 okt.2010 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en 12.30 uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Maak kanker kansloos. Steun wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut

Maak kanker kansloos. Steun wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut Vroeger kregen mijn broertjes alle aandacht. Nu ben ik aan de beurt Linda, acute lymfatische leukemie Maak kanker kansloos Steun wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut Even voorstellen

Nadere informatie

G.v.v. Haaften rust 0-1 eind 1-3

G.v.v. Haaften rust 0-1 eind 1-3 G.v.v. Haaften rust 0-1 eind 1-3 De eerste wedstrijd van seizoen 2010-2011 was een vriendschappelijke tegen G.v.v. uit Geldermalsen. Deze ploeg is net gepromoveerd naar de 4 e klas op de zondag. Zonder

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 14 15 augustus 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V * Damteam HSDV verrast d'amateurs 2 op twee borden in de opening

* N I E U W S B R I E F H S D V * Damteam HSDV verrast d'amateurs 2 op twee borden in de opening * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 5 nr. 20-16 januari 2010 Hallo schaak- en damleden Ons damviertal behaalde afgelopen maandag een mooie 6-2

Nadere informatie

Update revitalisering toegangsbeveiliging

Update revitalisering toegangsbeveiliging Nieuwsbrief 8 - Augustus 2015 In dit nummer: Update toegangsbeveiliging Ouder kindtoernooi Osse Tennis Kampioenschappen 2015 Herendag 2015 Jeugdactiviteiten in de herfstvakantie bij TOZ Belangrijke data

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Voorwaarden Lofjoe. 1 Toepassing algemene voorwaarden

Voorwaarden Lofjoe. 1 Toepassing algemene voorwaarden Voorwaarden Lofjoe Lofjoe is een dating- en trainingsbureau. Lofjoe dating is het datingbureau. Lofjoe training is het trainingsbureau. De deelnemers van Lofjoe zijn mensen met een verstandelijke beperking,

Nadere informatie

AD(H)D poli voor kinderen

AD(H)D poli voor kinderen AD(H)D poli voor kinderen De AD(H)D poli is bedoeld voor kinderen en jongeren die, vaak van jongs af aan, aandachts- en concentratieproblemen hebben en/of hyperactief en/of impulsief gedrag vertonen. Deze

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

Psychologische zorg bij kanker

Psychologische zorg bij kanker Psychologische zorg bij kanker Ik wilde weer de persoon worden voordat ik borstkanker kreeg. Het HDI heeft me hier bij geholpen Greta Gerritsen, diagnose borstkanker Psychologische zorg bij kanker Het

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)er, De laatste maand van het jaar is begonnen, feestdagen,

Nadere informatie

Zaalvoetbaltoernooi Reusel Sport/CoTrans JO9/8 Vrijdag 28 december 2018 Reglement en mededelingen

Zaalvoetbaltoernooi Reusel Sport/CoTrans JO9/8 Vrijdag 28 december 2018 Reglement en mededelingen Zaalvoetbaltoernooi Reusel Sport/CoTrans JO9/8 Reglement en mededelingen 1. Alle deelnemers en begeleiders moeten om 08:45 uur in de hal van het Rabo Sporthuis aanwezig zijn. 2. Alle spelers kunnen zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Aftrap jubileum jaar op 6 september

NIEUWSBRIEF Aftrap jubileum jaar op 6 september NIEUWSBRIEF Aftrap jubileum jaar op 6 september Twee wekelijkse uitgave van sc O.M.C. Sportcomplex De Corridor Visserstuin 5 3319 LL Dordrecht Tel. 078-6165811 Fax 078-6226426 Jaargang: 14 Nummer: 02 Datum

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 31 augustus 2015 ALGEMEEN We zijn allemaal uitgerust en met veel plezier aan het nieuwe schooljaar begonnen. We heten alle nieuwe leerlingen en hun ouders van harte welkom op De Achtsprong.

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 20 7 november 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Beste tafeltennisvrienden,

Beste tafeltennisvrienden, Beste tafeltennisvrienden, Korte nieuwsflits deze week, maar niet onbelangrijk! Zondag 22 februari spelen onze heren hun tweede wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het wordt een uitwedstrijd in Oegstgeest,

Nadere informatie

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek TUNNISKE Telekids Green Kids op bezoek Beste ouders en verzorgers, Jaargang 12 nummer 41 18-02-2014 We hebben inmiddels al van veel ouders complimenten ontvangen over de nieuwe website www.antschot.nl.

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Uitslagen en informatieblad

Uitslagen en informatieblad Kijk ook eens op onze website ons adres is http://www.kpvhome.nl 2012 Uitslagen en informatieblad Seizoen 2012 A M E R I K A S T R A A T 2 0 5 1 7 1 P L K A A T S H E U V E L T E L. : 0 4 1 6-2 7 7 9 4

Nadere informatie

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg?

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg? Wat gebeurt er met de resultaten? De uitkomsten van het onderzoek helpen: zorgverleners bij het verbeteren van de zorg die zij geven de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de gezondheidszorg beter

Nadere informatie

Niets vergeten te doen?

Niets vergeten te doen? Nieuwsbrief Niets vergeten te doen? De teller loopt op...alle deelnemers hebben de eindsprint ingezet om het persoonlijk streefbedrag van minimaal 500 te behalen én te overtreffen: het winnende team krijgt

Nadere informatie

september / oktober 2014

september / oktober 2014 september / oktober 2014 Foto s van de maand Hein Valk Michel Lucas De voorzetter Geen Stijl Al jaren probeer ik voornamelijk plezier te hebben in fotografie, zonder me om een eigen stijl te bekommeren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 februari 2015

Nieuwsbrief 22 februari 2015 Nieuwsbrief 22 februari 2015 Afgelopen week zijn er een hoop positieve ontwikkelingen bij ons clubje. Waar een klein clubje groot in kan zijn. Afgelopen woensdag heeft ons C elftal er voor gezorgd dat

Nadere informatie