voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: augustus t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : voor overige zaken : Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Illustratie voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief.

2 Agenda 29 aug Inzamelen restafval 31 aug Cursus Mindfullness 02 sep Liederentafel De Schutterzangers 06 sep Inzamelen gft-afval 07/22 sep Landart 11 sep Inzamelen kunststofafval 15 sep Openingsdag Cultureel Centrum Elckerlyc 19 sep Inzamelen restafval 27 sep Kledinginzameling Reshare BS de Wingerd Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 sept. Kopij aanleveren voor zondagavond 8 sept uur. OUD Papier inleveren Zaterdag 7 sept 2013 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek Iedere eerste maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof.Vrije toegang.

3 Felicitaties 29 aug Carla Schepens 29 aug Sam Verzeyl 29 aug Wouter van Boxtel 30 aug Mijke van Gerven 30 aug Sandra van Dal 30 aug Lynn Op 't Hoog 30 aug Michiel van Liere 01 sep Huub Neeleman 03 sep Amber van Gerven 04 sep Martje van Roovert 04 sep Giel Hesselmans 05 sep Ad van Dommelen 05 sep Dorus Smolders 06 sep Mirte Roozen 06 sep Nelleke de Beer 07 sep Paul Lambregts 07 sep Nina van Amersfort 07 sep Thijs de Jongh 08 sep Cees Smolders 10 sep Jan Craninckx 10 sep Marloes Smolders 11 sep Bram Hesselmans 11 sep Maud v Gestel 11 sep Gijs Paulissen Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Caravanstalling in Esbeek Tel.: Tel.: Tel.:

4 Foto s Ronde van Esbeek 2013 Voor meer foto's Ronde van Esbeek 2013, zie onze WEBSITE: menu Extra.

5 Start-to-run bij Hardloop- en wandelvereniging De Dorpslopers Wie wil er nou niet genieten van het buiten zijn? Dat kan nu ook op een sportieve manier, want hardloop- en wandelvereniging De Dorpslopers start met een nieuwe beginnerscursus. Hierbij worden beginnende lopers en loopsters begeleid om conditie op te bouwen, hun uithoudingsvermogen te vergroten en daarnaast de spieren te trainen. Dit gebeurt al vele jaren op een heel gemoedelijke manier met deelnemers uit o.a. Hooge en Lage Mierde, Hulsel, Esbeek, Westelbeers, Netersel en Reusel. In maart zijn enkele beginners gestart die op zondagmorgen en op woensdagochtend of woensdagavond kwamen sporten in de buitenlucht. Zij hebben nu al een flinke conditie opgebouwd, hebben veel spieroefeningen gekregen en zijn via loopscholing beter gaan lopen en bewegen. Zij zijn na de 10-weekse cursus aangesloten bij één van de drie groepen onder leiding van een deskundige trainer. De nieuwe opstapcursus start medio september Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht bij Leo van Avendonk Ook kun je jezelf aanmelden via onze website Bij voldoende belangstelling willen we voor aanvang van de cursus een informatiebijeenkomst over de Start to Run houden. Doel van deze avond: Kennismaken met de trainers en enkele leden Informatie verkrijgen over onze vereniging Informatie verkrijgen over de loopsport en de start-to-run cursus Afspraken maken over de trainingsavonden etc. Naast een hardloopgroep is er binnen onze club ook een enthousiaste groep wandelaars actief, die op zondagochtend, onder leiding van een professionele wandeltrainer een ronde maken van ongeveer anderhalf uur. Hierbij wordt de nodige aandacht besteed aan diverse rek-, strek- en spieroefeningen. Er wordt door deze groep ook op woensdagavond gewandeld vanaf een vaste locatie. Kortom kom vrijblijvend eens kijken en proeven of het hardlopen of wandelen iets is voor jou! Bestuur de Dorpslopers.

6 Succesvolle garagesale. Op zondag 18 augustus hebben velen van ons verbaasd gestaan over de enorme aanloop tijdens de Eerste Esbeekse Garagesale. Alweer is gebleken hoe Esbeek het op een hele eenvoudige manier, voor het schamele bedrag van 2,50 per garage voor elkaar krijgt om het dorp in de wijde omtrek op de kaart te zetten. Er waren bezoekers uit Esbeek zelf, uit omliggende dorpen, maar ook uit Poppel, Reusel etc. Dat er op dezelfde dag een garagesale in de Biest aan de gang was, maakte blijkbaar niet eens veel uit. Eén van de redenen waardoor dit succes zo eenvoudig van de grond kwam, was de samenwerking tussen de buurtschappen. In elke buurt was een contactpersoon die gevraagd was de organisatie binnen de eigen buurt op te pakken. Uiteindelijk hebben zo'n 60 garages de deuren geopend. Bezoekers hebben aangegeven dat het vooral leuk was dat er echt vanuit garages verkocht werd en dat alles leuk uitgestald stond. Het leken net kleine winkeltjes in de vrolijk versierde straten met haaikneutervlaggen en blauwe ballonnen. Bij aanvang hoopten we ook de buitengebieden hierbij te betrekken, maar zoals zij al verwachtten blijkt het zich toch te concentreren binnen de dorpskern (hetgeen de bezoekers ook juist zo aantrekkelijk vonden). Ook de Schuttershof en cafetaria de Maarschalk hebben die dag goede zaken gedaan. Als enige tip hebben we meegekregen dat we op meer plaatsen plattegronden beschikbaar moeten hebben. Iedereen bedankt voor de inzet om er een top-dag van te maken. Tijdens de evaluatie hebben wij besloten dat eens per twee jaar genoeg is. We slaan dus een jaartje over om het in 2015 weer opnieuw op te pakken. Wij hebben dan het plan dit vóór de zomervakantie te doen. Natuurlijk hopen we dat dit succes zichzelf overtreft. Namens alle buurtschappen vanuit buurtschap de Goalie Poape: Kees & Thea, Margret, Kim en Karin.

7 Mindfulness lezing 31 augustus 2013 Cultuurboerderij Westelbeers Een nuchtere kennismaking met mindfulness, een mythe ontmanteld. In een interview zei professor Adrian Raine (neuroloog) dat je 'middels mindfulness bewuster je innerlijke geestelijke en lichamelijk toestand leert waarnemen. Daarmee 'herprogrammeer' je je hersenen'. Wat later schreef een weten schappelijk redacteur: 'aandachtige roker paft minder, als gevolg van mindfulnesstraining'. Mindfulness duikt overal op, lijkt 'wonderolie'- een oplossing voor veel problemen. Wat is mindfulness eigenlijk precies? Jan Weeda (architect) beoefent zo'n 20 jaar mindfulness, geeft -met zijn vrouw Lieve Janssenstrainingen, lezingen en retraites. ( Hij vertelt vanuit eigen ervaring in gezin en werk. Hij startte zijn beoefening als methode om met stress om te gaan in de competitieve bouwwereld, zijn architectenpraktijk en het drukke gezinsleven. Jan Weeda: 'Mindfulness is niets mysterieus, het is van alle dag. Het geeft richting en steun in het leven. In het drukke bestaan werd de beoefening van mindfulness een belangrijke bron van energie.' Mindfulness werkt als gezond eten: je hebt er profijt van zonder dat je het merkt. Je merkt het pas als je het niet meer doet. En je begint er vaak pas mee nadat je flink last van je spijsvertering kreeg Mindfulnesslezing + gedachtenwisseling/buffet 31 augustus uur aanmelden: of via: Cultuurboerderij Westelbeers:

8 De Utrecht kocht hoeve de Leuter in 1919 door Jan van Helvoirt De Beekse notaris Emile Huijsmans had het nog maar druk met Landgoed De Utrecht. Vrij regelmatig mocht hij weer een akte opmaken waarin percelen grond of complete boerderijen binnen de grenzen of aan de rand van het landgoed werden opgekocht. Op 22 november 1909 kocht het landgoed op het Hoogeind aan de Baan het boerderijtje van Hubertus Donkers, dat later door de gebroeders Van de Loo gepacht werd. In de jaren '50 zou daar Hotel Restaurant Dalan verrijzen. Theodorus Bosmans deed zijn hoeve aan de Dunsedijk van de hand en op 28 november 1911 werd De Utrecht eigenaar. Op 30 mei 1913 verkocht Hubertus van de Wijdeven zijn boerderij in de bocht op Dun aan het landgoed. In hetzelfde jaar volgde op 12 september Willem Merx. Familie Teurlings, de Diessense erfgenamen van Roosen, deden op 7 augustus 1914 hun boerderij ook in de verkoop. Gregorius Broekcx volgde in 1915 toen de latere boerderij 'den Bok' aan het landgoed werd toegevoegd. De 'Kleine Kraanmeer', nu boert er Maarten van Liere, werd op 17 juni 1919 door eigenaar Engelbertus Hagen verkocht. Daarna waren de gronden van boerderij De Graaf op 27 januari 1920 aan de beurt. Maar boerderij de Leuter was toen al een jaar in bezit van Landgoed De Utrecht. In 2012 is Gabriel Hendrikx begonnen met de totale herbouw van de voormalige witte boerderij. Boven de schuurdeur konden we voor de sloop nog de naam LEUTER in het metselwerk ontwaren. Deze naam heeft betrekking op haar omringende gronden, zoals Leutersche Weide en Leuterbuchtje. 'Lute' betekent: lage drassige bodem. De boerderij die Gabriel afgebroken heeft, werd nieuw opgebouwd in Pastoor Jurgens noteerde immers in zijn dagboek, dat toen 'de Leuter' totaal afbrandde. Hij voegde er aan toe: oorzaak onbekend en niet verzekerd. In dat jaar kocht Huijsmans de boerderij van Rombouts op Dun. Afgebroken en het land met mast beplant.

9 Na de brand van 1894 werd hoeve 'de Leuter' opnieuw opgebouwd De bouwer was wellicht Willem Brouwers, want die werd in de bewoningslijst van 1900 als eigenaar vermeld. De laatste huurder die er boerde was Wim Gerritsen. In 1830 boerde er (E 1589 ) Nicolaas Adriaan Princen. Hij volgde zijn oom Cornelis Dirk Princen op. Diens vader Dirk Princen woonde er zeker sedert Enkele gronden bij de oude hoeve: Timmer, Steltacker, Cromschutten, Winterspoel, Bernardsdrieske en Groten Hof. Daarvoor werd de hoeve jarenlang verhuurd door respectievelijk juffrouw Van Mierlo en juffrouw Van de Kerckhof. De oudst bekende eigenaar is de Beekse notaris mr. Jan Rijsbosch. Jan was in 1623 in Leuven gepromoveerd. Hij had in Esbeek al eerder de nabij gelegen Craenmeer in bezit en in Beek bezat hij de Sonne met een aantal andere woningen en brouwerijen. In 1665 was hij de meest geërfde Beekse inwoner. Cornelis Brouwers daarentegen was blij dat De Utrecht op 12 mei 1919 liefst gulden neertelde voor zijn boerderij met een totale oppervlakte van hectare. Emilius Martinus Johannes Wilhelmus Eugenius Huijsmans omschreef het onroerend goed als: huis, schuur, erf, tuin, boomgaard, bakhuis, bouwland, weiland, dennenbosch en heide.

10 Beste Mantelzorgers/sters Steunpunt Mantelzorg nodigt u uit op donderdag 5 september voor een inloopbijeenkomst van tot uur in het Open Huis, Vrijthof 21, Hilvarenbeek. Programma: Gratis lezing AWBZ: Eigen huis opeten? Notaris Mr.Inge Arts te Hilvarenbeek zal deze mogelijkheden nader toelichten. De kranten hebben er de laatste weken bol van gestaan: de eigen bijdrage in de zorg. Vóór 1 januari 2013 werd er bij opname in een verzorgings- en/of verpleeghuis een bijdrage van u gevraagd, afhankelijk van uw belastinginkomen. Maar let op: vanaf 1 januari 2013 is dit gewijzigd! Hierdoor kunnen ouderen in financiële problemen komen. MOET U UW SPAARGELD AANSPREKEN OF UW HUIS OPETEN? Tijdens de lezing gaan we in op de nieuwe regels die vanaf 1 januari 2013 gelden en de eventuele oplossingen. Aan de hand van voorbeelden laten we u zien wat voor grote gevolgen deze verandering heeft. WELKE OPLOSSINGEN ZIJN OP UW SITUATIE VAN TOEPASSING - Aanpassing van uw testament - Overdracht 2e huis aan kinderen - Uitkeren van erfdelen aan kinderen - Schenkingen aan kleinkinderen - Groen beleggen - Opmaken levenstestament of algemene volmacht. Belangstelling voor dit onderwerp? Breng gerust uw kinderen mee, voor hen is dit ook erg belangrijk. KOFFIE / THEE STAAN ALS VAN OUDS GRATIS KLAAR. Bep.Hagenberg.

11 Landart Diessen Van 7 tot en met 22 september 2013 vindt in het Land van de Hilver voor de zesde keer een landschapskunst-tentoonstelling plaats. Het gebied rond rivier De Reusel en het Turkaa bos vormt wederom het toneel voor deze expositie. Ook zijn er dit jaar in de expositieruimte verschillende nieuw ontwikkelde materialen en producten uit de biobased en duurzame industrie te zien. U kunt een 4 km lange wandeling wandelen, waarlangs kunstenaars 21 kunstwerken exposeren.op aanvraag zijn rondleidingen, workshops en arrangementen mogelijk. Uw gastheer is Lambert van Nistelrooij en gastvrouw Lia Stravens. Adres: Molenstraat 17a, 5087 BM Diessen. Praatcafe De Vereniging Hooggevoelig Nederland organiseert in de regio Noord Brabant een HSP- praatcafe over Hoog Sensitiviteit op woensdag 25 september van uur bij De Meidoorn, Timorstraat 3A te Tilburg. Het is een interactieve bijeenkomst voor hoogsensitieve personen en/of hun naaste familie, partners of vrienden. Onder begeleiding van Eva Maassen ( Stal Kelpie) met ondersteuning van gastvrouw Berty de Kort ( DE Meidoorn) wordt met elkaar op een informele wijze kennis en ervaring uitgewisseld over het onderwerp hoogsensitiviteit. De groepsgrootte ligt tussen 8 en 12 personen. De prijs voor niet-leden bedraagt 5 euro pp. Voor. leden van de Vereniging Hooggevoelig Nederland is het gratis. Aanmelden : of bel: (aanmelding vooraf is noodzakelijk). Voor meer informatie kunt u terecht op de websites:

12 Gemuts (van onder de muts) Ons eigen Esbeek staat erom bekend Dat men hier innovatief kan denken Dat bleek een week of anderhalf geleden weer: Men kwam het dorp een garage-sale schenken! Al vroeg op de zondagochtend Was het bij ons druk in de staat: Auto's komen langzaam voorbij gereden Nog voordat de verkoop officieel open gaat! De hele dag bleef het gezellig onrustig Er hing een echte marktsfeer Met héél veel buitendorpse kijkers en kopers Ik dacht meteen: Esbeek flikt het hem weer! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf Op een gruwelijke manier had onderschat Ik had gedacht dat het wat freubelachtigs zou worden Maar het werd echt heel veel meer dan dat. Rond de middag leken alle straten Gevuld als met de Sensatiemarkt Maar nu was de regie in eigen hand En dat was dan ook heel apart. Een paar simpele ballonnetjes en een kleine bijdrage En je inrit werd een verkoopkraam Dit kan een mooie opstap zijn Voor weer een traditie met grote faam. Een dik applaus dan ook voor de organisatie Voor een festijn zonder bezoekersticket En het zoveelste bewijs van de gouden uitspraak: Bedenk iets nieuws en Esbeek regelt het!! De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Regie over eigen leven; wonen, werken, vrije tijd

Regie over eigen leven; wonen, werken, vrije tijd Meninge Informatief magazine over leven met een beperking in Zuidoost-Brabant Jaargang 5, oktober 2009 Regie over eigen leven; wonen, werken, vrije tijd Nummer 19 4 Stichting Regie over Eigen Leven 10

Nadere informatie

WIJKKRANT NIEUWE PARK

WIJKKRANT NIEUWE PARK December 2012 WIJKKRANT NIEUWE PARK Het wijkteam en de redactie van de wijkkrant wensen alle bewoners van Nieuwe Park en alle andere lezers van ons blad een prettige kerst en een goed en gezond 2013 toe

Nadere informatie

Nummer 4, december 2013. Thema: De natuur. magazine

Nummer 4, december 2013. Thema: De natuur. magazine Nummer 4, december 2013 Thema: De natuur magazine In dit Zideris magazine De natuur in beeld pagina 4 Lekker buiten zijn! Dat vinden heel veel mensen fijn. Ook cliënten en medewerkers van Zideris. Kijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Open dag 5 oktober 2014

Nieuwsbrief Open dag 5 oktober 2014 Like, & Deel de manege waarland facebookpagina. https://www.facebook.com/manege.waarland? Nieuwboerweg 10, 1738 BB Waarland Tel (0226) 422 590 E-mail info@manegewaarland.com www.manegewaarland.com Nieuwsbrief

Nadere informatie

Inhoud. maart 2014 maart 2014

Inhoud. maart 2014 maart 2014 ANBO Servicelijn Algemeen 0348 46 66 66 ANBO (Leden) Servicecenter (algemene vragen) 0348 46 66 90 ANBO Advieslijn vragen over pensioen, inkomen, werk en wonen. 0348 46 66 88 ANBO/SUCZES Zorgadvieslijn

Nadere informatie

Dertigste jaargang nr. 10 december 2013

Dertigste jaargang nr. 10 december 2013 Kinderen van God Dertigste jaargang nr. 10 december 2013 In zijn brief aan de christenen van Efese schrijft de heilige apostel Paulus de volgende zin: Hij (God) heeft ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd

Nadere informatie

Dorpsblad Jaargang 1 nummer 6-29 juni 2005

Dorpsblad Jaargang 1 nummer 6-29 juni 2005 Dorpsblad Jaargang 1 nummer 6-29 juni 2005 Steeds vaker kom je ze tegen: de minicampings. Op een terrein bij de boerderij dat vroeger in gebruik was als akker- of weiland, wordt een eenvoudige kampeervoorziening

Nadere informatie

AKTIEF deze maand: www.clubbright.nl. Onze specialist in uw regio: (075) 642 60 10 www.krk.nl. Autoschade Snel v.o.f. En verder in dit nummer:

AKTIEF deze maand: www.clubbright.nl. Onze specialist in uw regio: (075) 642 60 10 www.krk.nl. Autoschade Snel v.o.f. En verder in dit nummer: Verschijnt maandelijks Huis-aan-Huis in: DE KRANT VOOR WORMERLAND, WORMERVEER en omstreken 45e jaargang zondag 19 juni 2011 Nieuw in Wormer: Cobo Bedden Wormer - Sinds een maand open in Wormer in het voormalige

Nadere informatie

Maandblad van het Informatie- en Adviescentrum voor iedereen die vragen heeft over de vuurwerkramp.

Maandblad van het Informatie- en Adviescentrum voor iedereen die vragen heeft over de vuurwerkramp. Nieuwskrant 13 Mei Uitgave 13, juli/augustus 2002 Informatief magazine betreffende de gevolgen van de vuurwerkramp Uitgave 1, april 2001 Maandblad van het Informatie- en Adviescentrum voor iedereen die

Nadere informatie

Maart 2015, 19e jaargang, no. 1

Maart 2015, 19e jaargang, no. 1 Maart 2015, 19e jaargang, no. 1 Colofon Voorwoord Redactie Telefoon E-mail Sietse Kingma (opmaak MA) 06 43 41 74 18 kingmas@hotmail.com Freddy ter Harkel (Advertenties) 06 30 13 09 20 metslawieraktief@outlook.com

Nadere informatie

Beweging. Beweging gaat online Rob Bronsgeest blikt terug Wat moet ik met een computer? oktober november december 2010

Beweging. Beweging gaat online Rob Bronsgeest blikt terug Wat moet ik met een computer? oktober november december 2010 Beweging Beweging gaat online Rob Bronsgeest blikt terug Wat moet ik met een computer? Lees de nieuwe Beweging op www.human.nl/beweging 26 oktober november december 2010 Colofon Beweging nummer 26 oktober

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 2 2. Visie 3 3. De activiteiten 4 4. Coördinator en groepswerkers 8 5. Vrijwilligers 9 6. Bestuur 12 7. Contacten in de samenleving 13 8. Publiciteit 14 9. Toekomst 15

Nadere informatie

In dit nummer onder andere: Kunstroute in de Blaak. Na-inschrijving KVW. Commotie om bomenkap. Grote verbouwing apotheek en huisartsenpraktijk

In dit nummer onder andere: Kunstroute in de Blaak. Na-inschrijving KVW. Commotie om bomenkap. Grote verbouwing apotheek en huisartsenpraktijk Wijkblad De Blaak In dit nummer onder andere: Kunstroute in de Blaak Na-inschrijving KVW Commotie om bomenkap Grote verbouwing apotheek en huisartsenpraktijk Schrijfletters: Beeldhouwen met Henk de Beer

Nadere informatie

Huisartsenpost HOV (spoedpost) Nistelrodenseweg 10, 5406PT Uden 0900-8860 (ziekenhuis Bernhove)

Huisartsenpost HOV (spoedpost) Nistelrodenseweg 10, 5406PT Uden 0900-8860 (ziekenhuis Bernhove) Huisartsenpraktijk Wolters en van Ravenswaay Afspraken: 272155 Spreekuren Volkel: Zonder afspraak: 08.15-09.00 u; Afspraakspreekuur: 10.00-11.30 u., 's middags alleen in overleg Spreekuren Odiliapeel:

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Wijkkrant Slachthuisbuurt Augustus 2013 Jaargang 11 nummer 2

Wijkkrant Slachthuisbuurt Augustus 2013 Jaargang 11 nummer 2 Wijkkrant Slachthuisbuurt Augustus 2013 Jaargang 11 nummer 2 Pag. 2 Colofon Pag. 3 Voorwoord van de voorzitter Pag. 4 25 jaar aandacht voor wijken/plantenbakken Pag. 5 Opening nieuwbouw Hartekampgroep

Nadere informatie

januari 2015 Adviesrapport het beweegplein De Nije Veste Averil Verberkmoes 1634852 Averil.verberkmoes@student.hu.nl Stage docent: Boudewijn Visscher

januari 2015 Adviesrapport het beweegplein De Nije Veste Averil Verberkmoes 1634852 Averil.verberkmoes@student.hu.nl Stage docent: Boudewijn Visscher januari 2015 Adviesrapport het beweegplein De Nije Veste Averil Verberkmoes 1634852 Averil.verberkmoes@student.hu.nl Stage docent: Boudewijn Visscher Stage Begeleider: Diek Scholten en Carl Verheijen Stage

Nadere informatie

De ontwikkelboog van Vivre kijk op pagina 6-7 VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR. Bierproeverij in Beukeloord

De ontwikkelboog van Vivre kijk op pagina 6-7 VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR. Bierproeverij in Beukeloord Bierproeverij in Beukeloord t i j d e n s d e W e e k v a n d e O u d e r e n kijk op pag. 10-11 VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR DEC. 2012 NR. 4 16 De ontwikkelboog van

Nadere informatie

Deze maand in *Je Meent Het*

Deze maand in *Je Meent Het* Colofon Deze maand in *Je Meent Het* Kunst kijken in de Meent pag. 7 Tentoonstelling was wederom een groot success Jaarwisseling vuurwerk. pag. 11 De kinderen worden gewaarschuwd.. UED: nieuwkomer in het

Nadere informatie

Een echte dagschotel gaat op zoek naar het extreme

Een echte dagschotel gaat op zoek naar het extreme Gemeentelijke informatie op pagina 12 t/m 16 18e jaargang nr. 4 2 februari 2013 Oplage: 8.700 Verspreiding: wekelijks Hoogeloon Netersel Uitgave: Localprint Broekstraat 26 5571 KK Bergeijk Tel. 0497-550200

Nadere informatie

thuisactief Profiteer van uw lidmaatschap Op weg naar een gezonde leefstijl Leer beter luisteren naar uw kind Wel zo gemakkelijk: diensten aan huis

thuisactief Profiteer van uw lidmaatschap Op weg naar een gezonde leefstijl Leer beter luisteren naar uw kind Wel zo gemakkelijk: diensten aan huis thuisactief Tijdschrift van de Ledenorganisatie Profiteer van uw lidmaatschap 3 augustus 2011 Op weg naar een gezonde leefstijl Leer beter luisteren naar uw kind Wel zo gemakkelijk: diensten aan huis Ledenorganisatie

Nadere informatie

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave:

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave: herfst 2011 De Mediant FamilieKrant is een speciale uitgave van Mediant Geestelijke Gezondheidszorg en geeft een beeld wat Mediant voor de familie doet. Familiemaand bij Mediant Van 10 oktober (landelijke

Nadere informatie

Craneveer. Wijkblad van t Cranevelt en Alteveer jaargang 42 nummer 4 maart 2015

Craneveer. Wijkblad van t Cranevelt en Alteveer jaargang 42 nummer 4 maart 2015 Wijkblad van t Cranevelt en Alteveer jaargang 42 nummer 4 maart 2015 IN DIT NUMMER: Update van Aan tafel +1 Lokale zonnestroom beschikbaar Buurtkracht ontdekt diverse initiatieven in de wijk Wateroverlast?

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

In dit nummer onder meer: Een uitgave van de Bewonersvereniging Klapwijk

In dit nummer onder meer: Een uitgave van de Bewonersvereniging Klapwijk Een uitgave van de Bewonersvereniging Klapwijk In dit nummer onder meer: Verslag algemene ledenvergadering Bewonersvereniging Klapwijk 5,6,7+8 Van de voorzitter Jos Arends 9 Het begon met een setje waterverf

Nadere informatie

Het is onverwacht Door: Ruud van Oort

Het is onverwacht Door: Ruud van Oort Jaargang 16 Nummer 1 Mei 2013 Oplage: 3500 IN DIT NUMMER Het is onverwacht Door: Ruud van Oort Zomerfeest 2013 Het is onverwacht een hele lange winter geworden, met op 23 maart de koudste dag sinds 1916

Nadere informatie

JAARGANG 43 NUMMER 5 NOVEMBER 2014 VERSCHIJNT ZES KEER PER JAAR. Fietsenchaos in De Pijp pagina 9

JAARGANG 43 NUMMER 5 NOVEMBER 2014 VERSCHIJNT ZES KEER PER JAAR. Fietsenchaos in De Pijp pagina 9 Uitgever: Wijkcentrum Ceintuur, Gerard Doustraat 133, 1073 VT Amsterdam 020 676 4800 pijpkrant@wijkcentrumceintuur.nl www.wijkcentrumceintuur.nl DE PIJP KRANT De Pijp WIJKCENTRUM CEINTUUR JAARGANG 43 NUMMER

Nadere informatie