voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: augustus t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Illustratie voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief.

2 Agenda 16 aug Inzamelen gft-afval 18 aug Opening Radioseizoen VLOH 18 aug Garagesale Esbeek 21 aug Inzamelen kunststofafval 25 aug Eucharistie viering in Den Doel 25 aug Ronde van Esbeek 29 aug Inzamelen restafval 02 sep Liederentafel De Schutterzangers 06 sep Inzamelen gft-afval 15 sep Openingsdag Cultureel Centrum Elckerlyc 27 sep Kledinginzameling Reshare BD de Wingerd Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 29 aug. Kopij aanleveren voor zondagavond 25 aug uur.

3 Felicitaties 15 aug Rien v.d. Wouw 15 aug Willem v Boxtel 15 aug Diana Viseckkaite 16 aug Piet Hesselmans 17 aug Sjors v d Borne 18 aug Fonsa Smolders 19 aug Pol Hesselmans 19 aug Reint Pasveer 22 aug Ellen van Dommelen 23 aug Maud Hesselmans 25 aug Pim Hooijer 27 aug Eric Gerritsen 27 aug Anne v Heijst 27 aug Wouter Smid 28 aug Chris Verzeyl Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

4 Aan De Keukentafel Vanaf vandaag hebben we een prachtig nieuwe rubriek, bedacht en ook uitgevoerd door Nelly Wouters. We kennen Nelly, behalve als dorpsgenote ook als correspondente van het Brabants Dagblad. Ze schrijft daar zeer geregeld erg leuke stukjes. Wij zijn erg blij dat ze dat nu ook voor ons Kleppermenneke en de site van Esbeek gaat doen. Nelly omschrijft het zelf als volgt: Een mooi Esbeeks verhaal of zomaar even wat bijkletsen over dagelijkse of bijzondere momenten in het leven. Waar praat het makkelijker dan aan de keukentafel met een kopje thee! Na publicatie in ons blad, zal het artikel ook op de website van Esbeek komen. Daar wordt een eventueel verzoeknummer ook op de site geplaatst om te kunnen beluisteren. Er zal geen vaste frequentie van verschijnen gehanteerd worden. We wensen Nelly veel succes en plezier en inspiratie toe en de lezer veel leesgenot.

5 Aan De Keukentafel Een mooi Esbeeks verhaal of zomaar even wat bijkletsen over dagelijkse of bijzondere momenten in het leven. Waar praat het makkelijker dan aan de keukentafel met een kopje thee! 'Bloed, zweet en tranen' Mijn eerste gast is Gerard Verhees. Na bijna 10 jaar houdt hij het voor gezien als kantine beheerder van Sportpark D'n Hondsbosch in Esbeek. Op vrijdag 13 september is zijn afscheidsreceptie. Van de ene kant is er enige opluchting en van de andere kant raakt het afscheid hem. Hoewel hij de beslissing goed heeft overwogen neemt dat niet weg dat Gerard het beheerschap toch met enige moeite uit handen geeft. De kantine is toch tien jaar lang zeven dagen per week, 24 uur per dag mijn leven geweest. Dat is tevens ook weer de reden dat het voor mij genoeg is geweest. Hij volgde Marlies Schilders op en wist in principe wel waar hij aan begon. Toch ging er meer vrije tijd in zitten dan hij dacht. Het is niet alleen bardiensten draaien. Er komt veel bij kijken zoals contacten met leveranciers, personeelsplanning en onderhoud zowel binnen als buiten de kantine. Daarbij kom je er al gauw achter dat de sluitingstijd van de kantine niet jouw sluitingstijd is. Want als er op dinsdagochtend wordt gebeld dat de verwarming het niet doet bij de welfare, moet je toch van je werk vanuit Tilburg komen. Vooral in het begin was Gerard wat los met de sluitingstijd. 'We vatten er nog eentje, want ik ben morgen vrij', je kent dat wel. Maar ik was niet vrij en voordat je dan de boel hebt afgesloten. Hoogtepunten waren de kampioenswedstrijden en als dieptepunt geeft Gerard aan weinig narigheid te hebben gehad op de inbraken na. Voor de verwoede rokers was het rookbeleid een dieptepunt. Ze gingen stiekem roken op de wc of in een hoekje. Na een tijd werd het beleid wel geaccepteerd. Wat ik ook merk door de jaren heen is wat terugloop van het kantinebezoek. De jeugd heeft een andere invulling, en zijn toch meer op zichzelf. De omliggende dorpen hebben al beperkte sluitingstijden, maar dat is bij Den Hondsbosch niet aan de orde.

6 Pim van Hees gaat Gerard opvolgen. Hij is overigens geen zoon van mij. Ik geef het kantinestokje met alle vertrouwen aan hem door. Ik wens Pim en het personeel heel veel succes toe. Het beheer heb ik al die jaren met veel plezier gedaan, het was een leuk, gezellig stuk uit mijn leven. Ik dank alle vrijwilligers, barmedewerkers, STG sport Esbeek, Welfare, Tuldania korfbal en voetbal, MTB en ondersteunende bedrijven voor de prettige samenwerking. Tot slot mag Gerard een verzoeknummer aanvragen. Een passend nummer voor bij dit onderwerp. Dat is bloed, zweet en tranen van André Hazes. De tekst 'ik heb het goed gedaan maar ook eens fout gedaan als ik terug kijk in de tijd', raakt mij.

7 Glasvezelcoöperatie Hilvarenbeek ziet het licht Op woensdag 31 juli om is in gemeente Hilvarenbeek een nieuwe coöperatie opgericht: Coöperatie Hilverglas u.a. De coöperatie heeft als doelstelling om een open glasvezelnetwerk voor álle inwoners en bedrijven in de gemeente Hilvarenbeek aan te leggen. In de kernen, buitengebieden en op bedrijventerreinen. Diensten zoals televisie, internet en telefonie zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En dat is nog maar het begin, we staan aan de vooravond van vele nieuwe diensten op het gebied van zorg, mobiliteit en veiligheid. Om dit mogelijk te maken is een open en breedbandige infrastructuur nodig in onze gemeente: een glasvezelnetwerk. Oprichting Coöperatie Hilverglas u.a. Woensdag 31 juli is door drie leden van de initiatiefgroep, onder toeziend oog van notaris Bart Thielen uit Hilvarenbeek, de Coöperatie Hilverglas u.a. opgericht. Gerrit Kolsteren, kersverse voorzitter van de coöperatie, reageert opgetogen: Na een aantal maanden hard werken achter de schermen is dit een eerste belangrijke mijlpaal. In de komende weken zullen wij onze aandacht vestigen op het bijeenbrengen van partners, de totstandkoming van ons business plan en de financiering. Uiteindelijk moet dit nog dit najaar resulteren in een aantrekkelijk aanbod voor haarscherpe televisie, supersnel internet en voordelige telefonie. Positieve reacties vanuit de gemeenschap en Koninklijke aandacht Sinds 2012 bereidt een initiatiefgroep de aanleg van het glasvezel voor. In het voorjaar van dit jaar heeft de initiatiefgroep middels informatieavonden in de kernen haar plannen gepresenteerd. Vanuit de dorpsraden, belangenorganen en diverse andere groepen binnen de gemeente is enthousiast gereageerd. Ook van buiten de gemeente kwam positieve respons. Op uitnodiging van de commissaris van de Koning mocht Hilverglas op 12 juni haar plannen aan Koning Willem- Alexander presenteren. De Koning toonde zich zeer geïnteresseerd en noemde Hilverglas een bijzonder initiatief.

8 Een glasvezelnetwerk in de complete gemeente In Nederland is momenteel ongeveer 20% van de huishoudens voorzien van een glasvezelaansluiting. Het overgrote deel hiervan is aangelegd door commerciële aanbieders. Zij kiezen slechts voor de krenten uit de pap; kleine kernen en buitengebieden worden niet voorzien van een glasvezelaansluiting. Ook bedrijventerreinen worden door deze commerciële aanbieders niet van een glasvezelnetwerk voorzien. Hilverglas heeft als doelstelling om álle woningen en bedrijven in de gemeente Hilvarenbeek van een glasvezelaansluiting te voorzien. Ook de buitengebieden en bedrijventerreinen in onze gemeente. In deze doelstelling wordt de coöperatie gesteund door de gemeente. De gemeenteraad en het college van B&W hebben dit in de gemeenteraadsvergadering van 26 juni j.l. uitgesproken. Cooperatieve aanpak Waar commerciële aanbieders een hoog rendement verwachten, kent een coöperatie solidariteit en geen winstoogmerk. Dat is een van de redenen waarom Hilverglas voor een coöperatief model kiest. In dit model zijn alle leden mede eigenaar van het glasvezelnetwerk en hebben zeggenschap. Hilverglas kan hierbij gebruik maken van de ruime ervaring in het coöperatief ondernemerschap in onder andere Hilvarenbeek (Hilverstroom), Esbeek (Coöperatie Esbeek) en Biest- Houtakker. Hilverglas volgt als coöperatie in oprichting nauwgezet de ontwikkelingen van het coöperatieve initiatief in Heeze-Leende, waar dit voorjaar is gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor alle inwoners. Donderdag 15 augustus wordt dit nieuwe logo van het nieuwe Culturele Centrum Elckerlyc gepresenteerd.

9 Familie Havermans kocht 'den Bok' in december 1774 door Jan van Helvoirt Jan Cornelis Havermans was geboortig van Alphen en getrouwd met Margriet Adriaan Damen. Jan stamde af van een grote familie Havermans die van generatie op generatie pachters waren van de abdijhoeve van Tongerlo. Nu is dit Landgoed De Hoevens. Zoon Cornelis Havermans trouwde op 20 november 1746 met Maria Michiel van den Hout en zij vestigden zich in Tilburg. Zij kregen drie kinderen: Willem, Michiel en Helena. Hun oma, Margriet Adriaan Damen, was een zuster van Peter Adriaan Damen die op het Esbeekse Dun twee boerderijen bezat: de Koevoirthoeve en de latere Bockenreijder. Toen Peter Adriaan Damen op 14 oktober 1784 stierf en in Lage Mierde werd begraven, werd neef Willem Havermans eigenaar van 'den Bok'. De waarde bedroeg 400 gulden. De belendingen waren: oost: Jacobus van Dijk zuid: de straat west: kinderen Peter van de Sande noord: de stroom Toen zijn vrouw Maria Linkels op 31 december 1791 overleed, hield hij een publieke verkoping, waarbij werd verkocht: -haargetouw -ossenjukken -boterstand -hoogkar -boonstaken -ertrijsen -kafmolen -aardkar -kruiwagen -swarte grijze osch -swarte bonte osch -een osch kalf Op 9 december 1797 overleed Willem zelf op 'den Bok'. Hij was eerder opnieuw getrouwd met Elisabeth Hermans uit Dun. Weer kwam er een openbare verkoping van meubele goederen. Hierbij werd ook de kleding van Willem te koop aangeboden: -hoed en hemdrok -trype camisool -seeme broeck -mansrok -blauwe keel -twee hemden -camisool -twee paar schoenen Michiel Havermans, hij was op 4 april 1784 getrouwd met Elisabeth van Besouw, werd de bezitter van de Koevoirthoeve. Op 2 januari was er weer een grote publieke verkoping geweest.

10 In den Bockenreijder heette in de achttiende eeuw 'Peter Aerts Stede' Michiel overleed in Esbeek op 12 januari 1806 en zijn vrouw Elisabeth op 21 maart Hun zoon Cornelis trouwde met Petronella de Graaf en kregen twee kinderen. Het gezin van Alphenaar Cornelis Havermans boerde vanaf 13 december 1774 op 'den Bok'. Op 21 augustus 1779 werden Cornelis en zijn zonen Willem en Michiel flink aan de tand gevoeld. Hun dienstmeid Christina Lucas was immers enkele dagen eerder dood gevonden in de Reusel. Zij bleek zwanger te zijn toen zij ter visitatie in de kerktoren van Lage Mierde werd gedragen: het lighaam een vrught ontvallen sijnde een meijsje naer gissing. Cornelis kwam een jaar later in aanraking met de justitie toen hij spek van geslachte varkens bij 'den Bok' verstopt had. Zoon Willem sloeg in 1790 Jan Haagen in herberg de Valk tot twee keer toe tegen de grond. Op 15 september 1791 viel hij buurjongen Adriaan Rosen aan toen ze van Beekse kermis naar huis gingen. Vader Rosen takelde hij met zijn mes flink toe. Op 23 februari 1786 werden de goederen van Cornelis Havermans verdeeld aan: Helena, Willem en Michiel. Twee jaar later stierf buurvrouw Dorothea van Dijk. Zijn vader Jacobus kocht die hoeve, net ten oosten van 'den Bok', voor 620 gulden.

11 JEUGD VAKANTIE WERK 2013 ESBEEK Van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 augustus vond het JVW in Esbeek plaats op de Hondsbosch. De sportvelden waren voor deze dagen omgebouwd tot een heuse camping genaamd Zeldenrust. Deze naam deed de camping eer aan want de kinderen zijn deze dagen druk bezig geweest met allerlei spellen variërend van een muziek kwis, workshops, slagbal, 8-kamp tot aan een heuse ouderwetse vossenjacht. Zowel kinderen als leiding hadden deze week dan ook zelden rust. De vele activiteiten werden deze week georganiseerd door Zeldenrust eigen animatie team Willy en Wally. Zij hadden 't er deze week maar druk mee want naast het organiseren hadden ze het ook erg druk met het handhaven van de rust op de camping. Dit werd op sommige momenten erg moeilijk gemaakt door Sherona, Johnny, Kimberley en Priscilla. Deze ietwat asociale familie zorgde voor volop leven in de brouwerij door hun toch wel onbehouwen gedrag. Willy en Wally zaten dan ook regelmatig met de handen in het haar door de aanwezigheid van deze familie. En alsof dit nog niet genoeg is verscheen er ook nog eens een enge kluizenaar op de meest ongunstige momenten. Deze kluizenaar was op zoek naar de schat van de camping die vermoedelijk onder de caravan van Sherona, Johnny, Kimberley en Priscilla lag. Achteraf bleek dat Willy en Wally schuil gingen achter het personage van de kluizenaar omdat zij de familie graag weg wilde hebben om zo zelf de schat te vinden. Na heel wat gezoek lag de schat gewoon onder de tent van Willy en Wally. Al met al heel wat verwikkelingen tijdens JVW wat ze zelfs in een soap niet kunnen verzinnen. Gelukkig kwam alles op donderdagmiddag dan toch nog goed en werd de week feestelijk met een grote polonaise afgesloten. We kunnen weer terugkijken op een zeer gezellig week! Ook de weergoden waren ons goed gezind. De woensdag heeft het dan wel wat geregend maar dat mocht de pret niet drukken.

12 Maar zeg nu zelf: dit weerbeeld geeft ook weer een realistisch beeld wat het inhoudt om in Nederland te kamperen. Via deze weg wil de commissie iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage aan JVW 2013 heeft geleverd hartelijk bedanken!! Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op jullie rekenen. Dank je wel en tot 2014!! Commissie JVW.

13

14 VLOHradio Hilvarenbeek zoekt het hogerop bij aanvang nieuw radioseizoen Op zondag 18 augustus 2013 om 16.00u neemt VLOHradio, de lokale radiozender van de gemeente Hilvarenbeek, een nieuwe zendmast in gebruik: de toren van de St. Petruskerk aan de Vrijthof. In de toren is met toestemming van de gemeente Hilvarenbeek, eigenaar van de toren, en dankzij een gift van Rabobank Hart van Brabant onlangs een nieuwe antenne geplaatst. Via ether frequentie 96.0 FM zijn de uitzendingen van VLOHradio met ingang van het nieuwe radioseizoen weer overal luid en duidelijk te ontvangen in de dorpskernen en buitengebieden van Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. Tijdens een korte plechtigheid in de huiskamer van Beek, café Gouden Carolus, Gelderstraat 20, 5081 AC Hilvarenbeek, zal de nieuwe zendmast officieel in gebruik worden genomen. VLOHradio antenne De studio van VLOHradio is gevestigd achter café Gouden Carolus. Ruim 15 jaar lang stond de oude antenne daar op het dak. Maar ten gevolge van het verrijzen van steeds meer stoorzenders in de omgeving, zoals hijskranen, hoogwerkers, hoogbouw, en zendmasten van telecom bedrijven, ging de kwaliteit van het radiosignaal achteruit. De nieuwe antenne in de kerktoren bevindt zich op een hoogte van 60 meter. Atmosferische storingen (onweer, sneeuw- en hagelbuien) en stroomuitval daargelaten zal de kwaliteit van het radiosignaal aanzienlijk verbeterd zijn. Testen hebben dat al uitgewezen. VLOHradio seizoen Vereniging Lokale Omroep Hilvarenbeek (VLOH) bestaat sinds oktober 1985, is financieel gezond en in staat haar eigen broek op te houden. Om dat zo te houden zal komend najaar weer een VLOHradio Bingo worden georganiseerd. Behalve leuke radio en aantrekkelijke prijzen voor de luisteraars levert de verkoop van Bingo kaarten ook leuke inkomsten op voor de penningmeester, leden en medewerkers van de VLOH. Daarmee kunnen weer interessante en kwalitatief goede programma's worden gemaakt voor de Bikse luisteraars. Bekenaren en andere fans, waar ook ter wereld, kunnen het komend seizoen ook via internet luisteren naar VLOHradio.

15 Op zijn knoppen te vinden om actuele VLOHradio uitzendingen via internet te beluisteren of oude uitzendingen terug te luisteren via Uitzending Gemist. VLOHradio is ook aanwezig op de sociale media Facebook en Twitter. VLOH Beleidsplan In oktober 2013 treedt het nieuwe VLOH Beleidsplan in werking. Vernieuwende elementen daarin zijn het gericht benaderen van de ruim 120 maatschappelijke organisaties en 16 buurtverenigingen in de gemeente Hilvarenbeek om lid te worden, medewerkers te leveren en eigen programma's te maken en te presenteren op VLOHradio. Ook zal samenwerking met andere lokale omroepen in Euregio De Kempen gezocht worden op het gebied van technisch onderhoud en programma's over het natuurlijk en cultureel erfgoed van De Kempen. Nadere informatie: of (Jacques de Kort, voorzitter VLOH) Beste dorpsgenoten, Iedereen die ons de afgelopen maanden heeft gesteund in erbarmelijke tijden willen wij van harte bedanken. In het ziekenhuis waren het de kaartjes, telefoontjes en bezoeken en nu thuis, zijn het de praatjes, kopjes koffie onderweg en aanloop. Groetjes, Peter en Nelly Wouters. Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 25 augustus om 10.00u Eucharistieviering in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Voorganger is Pastor P van Mensvoort. Laus Deo zal de zang verzorgen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of vòòr aanvang van de dienst ter plaatse.

16 Gemuts (van onder de muts) Wat is het lang geleden Dat ons dit is overkomen. Wat hebben we genoten: Hiervan konden we voor de vakantie slechts dromen. Dit zou een startcouplet kunnen zijn Van de samenvatting van de afgelopen weken: De tijd waarnaar door de meeste mensen uit Esbeek Al lange tijd werd uitgekeken. Ieder jaar opnieuw is het spannend Wat het weer zal doen tijdens de vakantie: Wordt het wederom een echte Hollandse zomer Of maken we gebruik van de goed-weer-garantie? Dit jaar zat het ons duidelijk mee Het mooie weer dat kon niet op Het werd dan ook zes weken genieten Het was en bleef op-en-top. Ik hoorde zelfs van echte kampeerders Die eigenlijk naar Frankrijk wilden gaan Dat ze niet verder dan Limburg waren gekomen En dat ze daar drie weken in Frans weer hadden gestaan. Ik heb zelf een heel stuk van Nederland gezien Onder een heerlijk zonnetje en op de fiets Van Limburg tot het Noordzeestrand En te klagen hadden we helemaal niets. Als men dit weer zou kunnen garanderen Zouden velen nooit meer naar het buitenland gaan Want dan is Nederland echt om van te genieten En hoef je niet uren in de file te staan. De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Gez. 125: 1, 3 Ps138: 1, 3 ELB 10 Projectlied ELB 241 ELB 186a: 1, 2 Opw 461 Math. 1: 18-25 Mededelingen Voorganger : Rudolf Setz Muziek : Jasper Dijkstra Voorbede : Jescavan Dijk

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Musicalweek. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

Musicalweek. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Recreatiebospark De Reehorst Enzerinckweg 12 7251 KA Vorden tel (0575) 551582 www.dereehorst.nl info@dereehorst.nl SPORT EN SPEL Musicalweek Iedere dag (m.u.v. maandag) leuke

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

11 Maart 2015. Gefelicitaart

11 Maart 2015. Gefelicitaart Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 11 Maart 2015 Gefelicitaart 12 mrt. Jelle gr. B 12 mrt. Tibbe gr. A 12 mrt. Kris gr. 6 13

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 15 29 augustus 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Inleiding...3 Enquête in de senioren krant...4 Individuele gesprekken...5 Aanbevelingen...6 Bijlage I: Enquête...8 Bijlage II: Uitslagen enquête...

Inleiding...3 Enquête in de senioren krant...4 Individuele gesprekken...5 Aanbevelingen...6 Bijlage I: Enquête...8 Bijlage II: Uitslagen enquête... Inhoudsopgave Inleiding...3 Enquête in de senioren krant...4 Individuele gesprekken...5 Aanbevelingen...6 Bijlage I: Enquête...8 Bijlage II: Uitslagen enquête...9 Onderzoek Seniorenkrant SVH nov. 2012

Nadere informatie

Wat een heerlijk blad, dat hadden we echt nodig in de handwerkkringen! Lijst van de te maken items kan weer uitgebreid worden. Carna Hallo, vandaag de eerste Wieke in de bus gekregen, heb het gelezen en

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN!

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN! Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 35 5 juni 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Eerste nieuwsbrief MAC de Kempen. 1 e clubactiviteit 6 april, uur! In deze 1 e editie

Nieuwsbrief. Eerste nieuwsbrief MAC de Kempen. 1 e clubactiviteit 6 april, uur! In deze 1 e editie 2-4-2014 Jaargang 1, nummer 1 Nieuwsbrief In deze 1 e editie Wie heeft de RCauto gewonnen?. Agenda rijdagen Rabobank actie 1 e rijdag Spannend of spanning? Afzonderlijke hoogtepunten: Verhaal uit eerste

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Maxima Inleiding Ik hou mijn werkstuk over Máxima, omdat je erg vaak iets over Máxima hoort en ik dacht dat je daar veel informatie van hebt. Maar ik weet ook nog niet echt de rol van Máxima en ik hoop

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt 14 december 2012 Dorpshuis Austerlitz Thema: Zorgen moet je doen, niet maken! Op een regenachtige vrijdagavond kwamen ongeveer 60 overwegend oudere

Nadere informatie

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al Hoofdstuk 1 Echt? Saartjes mond viel open van verbazing. Maar dat is supergoed nieuws! Ze sloeg haar armen om haar vriendin heen. Waaah, helemaal te gek. We gaan naar Frankrijk. Zon, zee, strand, leuke

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie

1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie Jaargang 25 Nr. 5 Vrije dagen 1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie Bijzondere activiteiten 3 dec. Atelier Ronde 3 4 dec. Sinterklaas op school 18 dec.

Nadere informatie

Moeder worden, moeder zijn

Moeder worden, moeder zijn Moeder worden, moeder zijn Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208 1001 EE Amsterdam Telefoon: (020) 520 60 70 Fax: (020) 520 60 61 E-mail: info@eenvoudigcommuniceren.nl Website: www.eenvoudigcommuniceren.nl

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mediamix december 2013

Nieuwsbrief Mediamix december 2013 Sponsors: Nieuwsbrief Mediamix december 2013 Er is veel te melden, dus tijd voor een nieuwsbrief! We kijken in deze nieuwsbrief terug op het jaar 2013, waarin we wekelijks een aflevering hebben gemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar!

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar! Over De Veenbrug Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014 Deze eerste Over De Veenbrug van 2014 willen we natuurlijk niet beginnen zonder u en jullie allemaal eerst: alle goeds en gezondheid en natuurlijk

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan!

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan! inleiding Voor al mijn kinderen schrijf ik hun ontwikkelingen op in een schrift. Ik schrijf op wanneer en hoelang ze sliepen, wat ze aten, hoe ze speelden en hoe we samen de dag doorbrachten. Dat lijkt

Nadere informatie

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder!

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Nieuwsbrief november 2015 CBS Joris de Witte Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Jan Wolkerslaan 16 2343 BK Oegstgeest www.cbsjorisdewitte.nl T: 0715175410 Is dit nieuw(s)? Inderdaad! We hebben

Nadere informatie

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 13 17 april schooljaar 2013-2014 AGENDA Dinsdag 6 mei 1 e lesdag na de meivakantie

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

60 jaar. Januari 2011 27/05

60 jaar. Januari 2011 27/05 60 jaar Januari 2011 27/05 27 ste jaargang. nr 05 korte inhoud Wat voorbij is... KWB mini-voetbal... Opbouw kerststal... Samenaankoop stookolie... KWB kattenbos viert kerst Wat komt... KWB Nieuwjaarsduik...

Nadere informatie

17-7-2014. Waarom glasvezel? Agenda. Waarom wordt dat een probleem?

17-7-2014. Waarom glasvezel? Agenda. Waarom wordt dat een probleem? Agenda Opening avond voorzitter Presentatie: Waarom Glasvezel Pauze (uitdelen vragenformulier en folder) Discussie en vragen Nawoord voorzitter Einde Waarom glasvezel? Waarom is aanleg van glasvezel nodig?

Nadere informatie

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Camping Vossenberg Centrumweg 17 8162 PT Epe Tel: 0578-613800 info@campingvossenberg.nl www.campingvossenberg.nl SPORT EN SPEL SPROOKJES Iedere dag (m.u.v. zaterdag) leuke sporten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vergeten in de kalender te zetten, sorry Klaske. Juf Klaske was donderdag jarig. Van harte gefeliciteerd.

Nieuwsbrief. Vergeten in de kalender te zetten, sorry Klaske. Juf Klaske was donderdag jarig. Van harte gefeliciteerd. Jaargang 19 nummer 32 Vrijdag 25 maart 2016 Artikelen in deze nieuwsbrief Verjaardagen Jarig Agenda / maart / april Gymnastiek Indeling van de bouwen Margewoensdagen Het fantastisch Kinder Filmfestival

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Leesmij. Jaargang 18, nummer 11 Helmond, 30 januari 2018

Leesmij. Jaargang 18, nummer 11 Helmond, 30 januari 2018 Leesmij Jaargang 18, nummer 11 Helmond, 30 januari 2018 Nationale Voorleesdagen 2018 In het kader van de Nationale Voorleesdagen 2018 was wethouder Stienen bij ons te gast om voor te lezen voor de groepen

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 Herfst 2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Voorwoord t Is weer voorbij die mooie

Nadere informatie

17 juni 2016 Nummer 18

17 juni 2016 Nummer 18 17 juni 2016 Nummer 18 Inhoud: Gezinsviering Centrum Jeugd en Gezin Breaklights Appelboom BSO zomerprogramma Daar gaan ze verkeersouders Wellnessdag Elzenhoek Calamiteitendag Vervanging Schoolkamp Vervangingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief November 2015 Jaargang 22, nummer 11 In dit nummer: Van het bestuur 3 Ilja Drost stelt zich aan u 4 voor AIC de Kempen 5 Studeren met autisme 6 Colofon 7/8/9 Pagina

Nadere informatie

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven Even voorstellen Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven in een bijzonder dynamische markt. In deze wereld van snelle ontwikkelingen ontplooien zij zich als vernieuwende en betrouwbare leveranciers

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

HERINNERINGEN. tante Nel. van de kinderen van Brand en Greet. aan

HERINNERINGEN. tante Nel. van de kinderen van Brand en Greet. aan HERINNERINGEN van de kinderen van Brand en Greet 1 aan tante Nel Anneke van Brand en Greet: Utrecht, Gr. v. Prinstererstaat 26. Vijf december, 1933? Sinterklaasavond. In gespannen afwachting van de komst

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

RONDEEL- INFO SINTERKLAAS OP HET RONDEEL MONTFERLANDRUN BAG 2 SCHOOL 18 NOVEMBER

RONDEEL- INFO SINTERKLAAS OP HET RONDEEL MONTFERLANDRUN BAG 2 SCHOOL 18 NOVEMBER SINTERKLAAS OP HET RONDEEL We hebben vernomen, dat op 5 december de Sint en zijn Pieten weer een bezoek brengen aan onze school!! Enkele praktische informatiepunten: -De kinderen van groep 1 t/m 4 komen

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Canonvensters Michiel de Ruyter

Canonvensters Michiel de Ruyter ARGUS CLOU GESCHIEDENIS LESSUGGESTIE GROEP 8 Canonvensters Michiel de Ruyter Michiel Adriaanszoon de Ruyter werd op 23 maart 1607 geboren in Vlissingen. Zijn ouders waren niet rijk. Michiel was een stout

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 20-05-2016

Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Communie Komende zondag doen de kinderen van groep 4 hun Eerste Heilige Communie. Wij hopen op goed weer en wensen hen allemaal een onvergetelijke dag toe! Schoolfotograaf Het

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Contact www.sirinia.nl info@sirinia.nl. Rekeningnummer: Rabobank 111.1361.05.

Jaarverslag 2014. Contact www.sirinia.nl info@sirinia.nl. Rekeningnummer: Rabobank 111.1361.05. Jaarverslag 2014 Rekeningnummer: Rabobank 111.1361.05. Contact www.sirinia.nl info@sirinia.nl Bestuur: Lennert Onvlee Evert v. Herwijnen Tine de Bruin Inhoud Inleiding... 3 Activiteiten... 4 Acties in

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Gebiedspocket zomereditie 2014

Gebiedspocket zomereditie 2014 Gebiedspocket zomereditie 2014 Hier kan ik frank en vrij ademen Koning Willem II Koning Willem II verbleef graag in Tilburg. In zijn opdracht werd in 1847 een paleis gebouwd dat diende tot buitenverblijf.

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken.

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Klassennieuws Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Thema post Na de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema post. Regelmatig komt de postbode langs

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Zeesteen. Janneke Holwarda. roman

Zeesteen. Janneke Holwarda. roman Zeesteen Janneke Holwarda roman De wereld verzaakt; in het dorp van mijn ouders zijn de bladeren rood. Buson 1980 Ze is de jongste. En de vreemdste. Moeder had het zelf gezegd toen de tantes op bezoek

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

AUGUSTUS Inhoud:

AUGUSTUS Inhoud: Inhoud: Burendag Stuupkes mèrt Kersttocht Handwerkclubje Speeltuinroute Heeft u een idee? We kijken terug naar: Gennepse Quiz Foute Bingo AUGUSTUS 2016 De zomer is weer in volle gang, Voor velen zit de

Nadere informatie