1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec uur alle kinderen kerstvakantie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie"

Transcriptie

1 Jaargang 25 Nr. 5 Vrije dagen 1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec uur alle kinderen kerstvakantie Bijzondere activiteiten 3 dec. Atelier Ronde 3 4 dec. Sinterklaas op school 18 dec. Kerstateliers 18 dec. Schoolmaatschappelijk werk Avondbijeenkomsten 8 dec. GMR Opmaat 17 dec. Kerst met gezin op school Het volgende bulletin komt op 18 december.

2 Beste ouders, Het vijfde bulletin staat voor u geopend op de computer of tablet. Veel praktisch en huishoudelijk nieuws zoals berichten over Sinterklaas, schooltijden en gymnastiek. Namens het team, Paul van Hees Vanuit de Directie Inspectierapport Het definitieve inspectierapport is binnen en staat op onze site. We kunnen melden dat de inspectie zijn respect en waardering heeft uitgesproken voor de grote veranderingen die te zien zijn op de Bienekebolders. Met name de kwaliteit van het lesgeven, de planmatigheid van leerstof aanbod en verbeteringen en de eenheid binnen de school werden benoemd. De opbrengsten die te meten zijn, zijn goed. We zijn trots op het behaalde resultaat! Het inspectierapport staat op Gymnastiek Elke vrijdagochtend gaan de kinderen van onze school gymmen bij de sporthal op Stokeind. De groepen 6-7 en 8 gaan met de fiets. Alle kinderen moeten zelf een fiets bij zich hebben. We kunnen in verband met de veiligheid niet toestaan dat kinderen bij elkaar achter op de fiets gaan. We hebben gemerkt dat relatief veel kinderen geen gym of sportschoenen aanhebben. De komende periode gaan we ook hier weer op letten, We verwachten dat de kinderen in de gymzaal goede gym of sportschoenen en kleding aanhebben. Dit wederom ook weer ivm de veiligheid. Schooltijden We hebben gemerkt dat een aantal kinderen steeds vroeger op het schoolplein en in de school zijn. Onze school start om 8.30 uur en vanaf 8.15 uur zijn de deuren open. We willen deze tijden aanhouden. Social media We informeren u op zo veel mogelijk manieren, maar willen ons ook profileren. Daarvoor zijn we op zoek naar zoveel mogelijk goede en nuttige media. Een daarvan is onze facebookpagina: tegenwoordig zullen er ook regelmatig berichten van ons verschijnen op Gegevens uitwisseling Basispoort RTL-Nieuws Afgelopen week is in het RTL-nieuws een rapport uitgebracht waarin vermeld wordt dat uitgeverijen toegang hebben tot persoonlijke gegevens van leerlingen. Op dit moment hebben de uitgeverijen gereageerd en toegelicht wat hun kant van het verhaal is en wat er wel en niet van klopt. Deze reacties kunt u terug lezen op We hebben als school besloten om door te gaan zoals het op dit moment gaat. We vinden de situatie en de toelichting vanuit de uitgeverijen voldoende om het systeem te handhaven. Op dit moment wordt er wel vanuit school gekeken of we in de toekomst aanpassingen moeten maken. Zodra dit het geval is zullen we dit communiceren.

3 Oisterwijkonice Gratis van en naar de Oisterwijkse ijsbaan! Nu de ijsbaan niet in het centrum komt, maar net buiten de bebouwde kom, is er voor alle kinderen een gratis vervoersdienst georganiseerd. Voor vervoer van en naar de ijsbaan gaat de Oisterwijk Express rijden, het Oisterwijkse toeristentreintje. Deze volgt een route door Oisterwijk en jong en oud mogen gratis meerijden! Zo hoeft de jeugd s avonds niet door het donker en kunnen alle ouderen uit alle wijken gezellig komen kijken en een hapje of drankje nuttigen in de verwarmde horeca. Lees meer op Kamp Locatie We zijn ons aan het oriënteren op een andere kamplocatie voor schooljaar Heeft u ideeën of tips, geef ze dan door aan de leerkrachten.

4 Informatie avond en jaarvergadering OR-MR We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. De aanwezige ouders hebben zich kunnen verdiepen in hedendaags rekenonderwijs. Door middel van oefeningen en zelf ervaren hebben ze ontdekt hoe we rekenonderwijs zo goed mogelijk kunnen vormgeven. De onderstaande foto s zeggen genoeg!

5 Sinterklaas Sint komt op 4 december!!!!! Bericht van Pietje Paniek: Paniek, Paniek.ik hoorde van luisterpiet dat jullie Sinterklaas op school verwachten op vrijdag 5 december. Dat had Sinterklaas aan Paul toegezegd maar ik hoorde hoofdpiet met Paul bellen dat alle pieten juist rekenen op donderdag 4 december en dan met alle pieten en Sinterklaas in de middag op bezoek komen. Dat betekent dus dat zowel de surprises voor groep 6 tot en met 8 op donderdag 4 december zullen worden opengemaakt, als dat groep 1 tot en met 5 sinterklaas en zijn pieten in de groep kunnen verwachten om samen Sinterklaas te vieren. Ook voor vrijdag geen paniek want dan zal de gym gewoon doorgaan en in de middag zal de vrije keuze een sint-tintje krijgen. Hopelijk heb ik geen paniek gezaaid en wordt het een vrolijke en gezellige dag 4 december! Groetjes Pietje Paniek Vanuit de groepen Groep Bericht van Opa-piet, Vorige week was er paniek in groep 3 want onze Ik-koffer was weg! Wat schetste onze verbazing: op televisie zagen we bij de intocht van Sinterklaas dat Opa-piet met precies dezelfde koffer weer op weg was naar Spanje! Conclusie van de kinderen: dat is onze koffer! Die willen we terug! Renske en Emma hebben een brief getypt aan opa-piet en wat een geluk: we kregen antwoord! Woensdag kwam Joke ineens met de koffer de klas binnen met een brief en een grote zak. Wat bleek: de kinderen hadden gelijk: Opa-piet had de koffer geleend toen hij aan het kijken was of onze school geschikt was als oefenschool voor de nieuwe pieten. Hij heeft hem nu weer teruggebracht, gevuld zelfs met allerlei spulletjes zoals zijn eerste schoentje, knuffeltje, favoriete boek, pietendiploma en foto's van baby-opapiet. Wat een verrassing zeg! De spulletjes zijn nog even te zien op het ik-tafeltje in de klas, kom gauw maar eens kijken want wie weet is het ook ineens weer verdwenen! Groetjes groep 3