voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 6 21 maart t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Illustratie voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief.

2 Agenda 21 mrt Lentelezing 22 mrt Inzamelen gft-afval 23 mrt Lichtjestocht 26 mrt Inloopavond Leeuwerik 3 27 mrt Inzamelen kunststofafval 01 apr Liederentafel De Schutterzangers 04 apr Inzamelen restafval 12 apr Live muziek Paulus 21 apr TruckTour Tilburg 11/12 mei Tuldaniaweekend 24/25/26 mei Uitje Vliegenvangers Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 4 april. Kopij aanleveren voor zondagavond 1 april uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 5 op vrijdag 29 maart Jan Lambregts Lage Mierdseweg 13 tel Guus Verschueren De Klapstaarten 36 tel Jan Smolders Lowerik 12 tel Frans van Beek Dorpsstraat 21 tel Pieter v. Bokhoven Lauwersstraat 4 tel

3 Felicitaties 21 mrt Baukje Lycklama 21 mrt Chris van Laarhoven 22 mrt Kim Frijters 22 mrt Dirk Neleman 22 mrt Jos Wenting 23 mrt Cecile van Dal 23 mrt Bas Schellekens 24 mrt Zr. Redempta Hesselmans 25 mrt Mieke Halters 25 mrt Kees van Mol 26 mrt Marion van Roovert 29 mrt Thijs Hesselmans 30 mrt Senna van Dommelen 31 mrt Kristel Broeckx 31 mrt Iboika Brouwer 01 apr Mirthe Hesselmans 02 apr Saskia Welten 02 apr Frank Schellekens 03 apr Linda van Raak 03 apr Rens van Dommelen Van harte gefeliciteerd allemaal!!! GGD Hart voor Brabant ondersteunt de Week van de Lentekriebels Met de jaarlijkse campagne 'De Week van de Lentekriebels' stimuleert Rutgers WPF het basisonderwijs om lessen te geven over relaties en seksualiteit. In het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant doen 68 basisscholen mee aan de Week van de Lentekriebels Deze projectweek vindt plaats van 18 t/m 22 maart.

4 Van de dorpsondersteuner Graag wil ik hierbij nog eens proberen duidelijk te maken waarom er een dorpsondersteuner is aangetrokken voor Esbeek. Jaren terug was het vanzelfsprekend dat mensen elkaar hielpen, maar Nederlanders lijken tegenwoordig minder in elkaar geïnteresseerd. Ik kan de maatschappij helaas niet veranderen, maar er wel een steentje aan bijdragen dat we weer iets meer voor elkaar doen. Ik ga uit van de kracht van de mensen zelf. Er was een periode dat alle zorg zomaar te krijgen was. Nu is er een kanteling gaande wat wil zeggen dat we uitgaan van wat mensen zelf nog kunnen en wat ze daadwerkelijk nodig hebben. Daarnaast proberen we meer uit de informele zorg te halen, te kijken of er in de directe omgeving hulp te krijgen is. We moeten niet denken dat de professionele zorg altijd te vervangen is, maar we hebben elkaar keihard nodig! Als dorpsondersteuner stel ik mij als doel vragen en eventuele problemen die er leven op het gebied van wonen, zorg en welzijn te beantwoorden en met u samen op te lossen. Hierbij bekijk ik samen met u wat de vraag werkelijk is, wie daarbij een rol kunnen spelen en hoe deze beantwoord kan worden. Ik onderneem geen stappen waar u het niet mee eens bent. De beste antwoorden en oplossingen worden gevonden in samenwerking met uzelf. Ik kijk daarbij onder andere wie in de directe omgeving behulpzaam kan zijn of, indien nodig, welke instantie specialistische informatie kan geven. Soms is het lastig voor mensen om door de bomen het bos te zien. Het zou wenselijk zijn als meteen duidelijk is waar u met een vraag naartoe kunt, als er dus één aanspreekpunt is. De dorpsondersteuner kan deze rol vervullen! Daarnaast zijn er veel situaties waarin kortdurende of relatief eenvoudige hulp beter op zijn plek is dan professionele hulp; de informele ondersteuning. Deze kan bijvoorbeeld gegeven worden door een andere inwoner uit het dorp. Het uitgangspunt van de werkwijze van de dorpsondersteuner is: DE VRAAG VAN DE DORPSBEWONER IS LEIDEND!

5 Vorige week ben ik naar een bijeenkomst geweest van dorpsondersteuners in Zuid-Oost Brabant. In deze regio zijn er al verschillende gemeentes en kerkdorpen die met dorpsondersteuners werken. In onze regio ben ik nog een van de weinige, waardoor het voor iedereen nog erg aftasten is. Het was heel leerzaam om te horen hoe zij deze functie hebben opgezet. Waar iedereen het over eens is, is dat het TIJD kost. Mensen moeten eraan wennen om hulp te vragen, ze moeten zich over een soort schaamtegevoel heen zetten om de stap te durven zetten. Ik zou het heel erg fijn vinden om van u te horen wat ik nog meer voor u zou kunnen betekenen. U bent degene die kan aangeven waar het hier in Esbeek b.v. nog aan ontbreekt of wat u misschien veranderd of aangevuld zou willen zien. Enkele voorbeelden zouden kunnen zijn: - Een opticien die b.v. 1 keer per kwartaal komt om uw bril af te stellen of een kleine aanpassing te doen en om u advies te geven zonder verdere verplichtingen - Een fietsenmaker die komt om uw fiets even na te kijken of b.v. om uitleg te geven over een elektrische fiets. Wist u dat er fietsenmakers zijn die uw fiets thuis komen ophalen om ze een onderhoudsbeurt te geven? - Een wijkverpleegkundige die eens iets komt vertellen over de veranderingen in de zorg - Een bakker die wekelijks op bestelling brood komt brengen Noem maar op! Er zijn legio voorbeelden te bedenken. Ik zeg niet dat het allemaal van vandaag op morgen geregeld kan worden, maar ik kan m'n best doen om het wel voor elkaar te krijgen als er tenminste behoefte aan is. Ook zou ik graag van u horen of er misschien toch meer behoefte is aan een vast spreekuur? Dat ik b.v. een vaste dag in de 14 dagen of per maand een aantal uren een soort van inloopspreekuur houdt op een vaste plek in het dorp waar u dan met al uw vragen terecht kunt. Of zegt u liever, houdt het informeel en ik trek wel aan de bel als het nodig is? Graag zou ik antwoorden van u willen krijgen op deze vragen en ik sta ook altijd open voor ideeën of andere voorstellen.

6 Laat het me alstublieft, desnoods anoniem, weten via een briefje, een mailtje, een telefoontje of spreek me er gewoon op aan. Dank u wel voor uw medewerking! Met vriendelijke groet, Miriam. DorpsondersteunerEsbeek. Miriam Hooijer-Hordijk dorpsondersteuneresbeek@mail.com of Oude Trambaan 8 MANNEN GEZOCHT Koor Klein Akkoord uit Lage Mierde is momenteel druk bezig met de voorbereidingen op het 40-jarig jubileum in Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste mannen die onze bassen komen versterken. We zingen vooral uit een modern repertoire onder begeleiding van een piano en een combo. We repeteren fanatiek, maar gezelligheid staat voorop. Wil je samen met ongeveer 35 andere zangers werken aan een schitterend optreden in 2014, twijfel dan niet en kom gerust vrijblijvend langs op onze repetitie. We repeteren in de Ster in Lage Mierde op maandagavond van uur tot uur. Heb je vragen of wil je nog meer informatie neem dan contact op met Lian Boerboom via mail lianboerboom@gmail.com of telefonisch op tel.nr Of neem een kijkje op onze website: Hopelijk tot gauw.

7 Inloopavond bestemmingsplan Leeuwerik III Het nieuwe bestemmingsplan Leeuwerik III is gereed en ligt vanaf vrijdag 15 maart ter inzage. Om het nieuwe plan te presenteren wordt er een inloopavond georganiseerd door Coöperatie Esbeek, Bouwvereniging Esbeek en de gemeente Hilvarenbeek. Deze inloopavond is op dinsdag 26 maart a.s. tussen 19:00 uur en 20:30 uur bij Schuttershof. Op deze avond wordt het bestemmingsplan getoond. Ook het beeldkwaliteitspan ligt ter inzage op deze avond. Hierin wordt omschreven hoe de woningen en de openbare ruimte in het plan er uit mogen komen te zien. Wij nodigen iedereen uit om het nieuwe plan te komen bekijken deze avond. De gemeente, de bouwvereniging en Coöperatie Esbeek zullen vertegenwoordigd zijn op deze avond om vragen te beantwoorden en waar nodig toelichting te geven. Coöperatie Esbeek Bouwvereniging Esbeek Gemeente Hilvarenbeek.

8 Gevecht over Tulders jachtrecht in 1909 beëindigd door Jan van Helvoirt Hubertus Swagemakers, geboren te Tilburg op 12 maart 1836, was een zeer rijke fabrikant in manufacturen. Hij kocht in 1879 voor fl ,- kasteel Groenendaal. Nadat het na de dood van kolonel Majoie een jaar lang leeg had gestaan, werd de Tilburgse industrieel tijdens een openbare verkoping eigenaar. Maar hij wilde meer! Allereerst kocht hij twee jaar later de halve heerlijkheid van Hilvarenbeek met recht van jacht en wildbaan van jonkvrouw Hilvardina Theodora Sloet van Zwanenberg. De andere helft palmde hij in voor 5000 gulden en werd zodoende 'Heer van Hilvarenbeek'. Hij besefte uiteraard dat van die oude heerlijkheid alleen het 'oude jachtrecht' was overgebleven. Op zijn totale jachtterrein van 9000 hectare duldde hij geen enkele Beekse, Diessense of Esbeekse clandestiene jager meer. In één gebied had hij zich schromelijk vergist: het Esbeekse Tulder. Dat was sinds 1895 in het bezit van notaris Emile Huysmans. Hij had er zelfs een 'jachthuisje' op laten bouwen. In het huisje ten zuiden daarvan liet hij zijn knecht Willemen wonen, die er een beetje bij boerde en op 'zijn jacht' lette. Swagemakers begon een reeks van processen aan te spannen: in de jaren 1892, 1894 en 1895 werd hij zelfs in het gelijk gesteld. Nieuwe eigenaar Mieltje Huysmans liet het er echter niet bij zitten. Hij begon bewijzen te verzamelen die moesten aantonen dat de Heerlijkheid Tulder altijd haar jachtrecht behouden zou hebben. Op de Bossche zitting in 1909 wist de Beekse notaris de volgende bescheiden boven water te krijgen: 1. geschiedkundige beschrijving van Hilvarenbeek (Broeders); 2. publicatie verkoping abdij van Averbode met recht van jacht; 3. een kaart behorende bij bovengenoemde publicatie; 4. verkoping Tulder door de abdij aan A. Swagemakers (1756); 5. verklaring provisor van de abdij (23 november 1762); 6. publicatie verkoop Tulderhoeve (1783); 7. schrijven van de rentmeester der Domeinen (25 juni 1792);

9 Jan van de Borne (rechts) met vijf jagers en drijver Theo Bosmans 8. verklaring gemeente Hilvarenbeek inzake jachtrecht (1802); 9. tien akten over de jacht op Tulder tussen 1840 en De oudste akte die Huysmans kon overleggen dateerde van 29 augustus 1315: hertog Jan van Brabant schonk het jachtrecht aan de abdij. Pastoor Jurgens had bij zijn aantreden in Esbeek al snel in de gaten dat hij zich afzijdig diende te houden van het Tulderse jachtrecht en zijn kruit droog moest houden. Aanvankelijk was Adriaen Weygerde nog eigenaar van Tulder en van hem kon de kersverse pastoor het complete jachtrecht gratis krijgen! Maar de Bossche bisschop keurde het wijselijk af. Op 21 mei 1909 stonden de eischer Huysmans en de gedaagde Swagemakers recht tegenover elkaar op de Arrondissements- Rechtbank in 's-hertogenbosch. De voorzitter van de rechtbank Jhr. mr. L. van Meeuwen, waarbij de rechters Van Baar en Van Nispen toehoorden: de Heer van Hilvarenbeek kan geen enkele aanspraak maken op het jachtrecht van het grondgebied van de Tulderhoeve onder Esbeek. Swagemakers kreeg een straf van 10 gulden en voelde zich in zijn eer gekrenkt. Drie maanden later stierf de 'laatste Heer van Hilvarenbeek' en kon naar de eeuwige jachtvelden worden afgevoerd!

10 Jeu de Boules Nu de winter haast voorbij is krijgen wij weer zin om te gaan jeu de boulen. Zoals vorig jaar al is medegedeeld willen wij een lentetournooi houden en wel op zaterdag 6 April. De laatste wedstrijd hebben wij gespeeld onder ideale omstandigheden en wij gaan ervan uit dat de weergoden ook dit jaar ons welgezind zijn. Wij willen graag iedereen,die interesse heeft, uitnodigen om mee te doen, graag opgeven voor 3 April, dit kan bij Noud Plasman, Kerkpad 3, of telefonisch bij Will du Crocq: Wij hopen op een grote opkomst en dat het net zo gezellig wordt als de herfstwedstrijd. Live Muziek bij Taverne Paulus Hilvarenbeek Vrijdag 12 april staat er vanaf 21:30 uur bij Taverne Paulus weer een live muziekavond gepland. Wij verwelkomen deze avond Harrie van Grinsven en Yassine Belghanch. Zij zijn al twee keer eerder bij ons geweest wat zorgde voor een groot succes en zeer gezellige avonden. Zij verzorgen een soort sing along avond met liedjes van de jaren 60 tot nu. Yassine Belghanch en Harrie van Grinsven zijn HET subtiele muziekduo uit Den Bosch. Deze jonge gasten zingen tweestemmig als engelen en begeleiden zichzelf daarbij op piano en gitaar! Yassine en Harrie spelen alles met muzikale waarde van de jaren 60 tot nu! Van Otis Redding naar Acda & de Munnik en van een eigenwijze versie van Rihanna naar Elvis! Kom langs en ervaar het zelf! Deze jongens zijn ook bekend van coverband 'Say Keys', welke zijn naam reeds na 1 jaar al in de regio aan het vestigen is!

11 Nieuw in Esbeek Nieuw in Esbeek Nieuw in Esbeek Nieuw in Esbeek Eetcaf é Schuttershof Openingstijden: Dagelijks van uur tot uur. Vanaf Eerste Paasdag op 31 maart Onze menukaart is uitgebreid met diverse hoofdgerechten, voorgerechten, salades en tosti's. Zegt het voort!! We wensen u alvast smakelijk eten!!! Caf é Schuttershof, Dorpsstraat,Esbeek tel Uitreiking Sjef Roberts Studiebeurs aan muzikaal talent. Aanstaande zondag, 24 maart, zal om uur in De Gouden Carolus aan de Gelderstraat in Hilvarenbeek voor de zestiende keer de uitreiking plaatsvinden van de Sjef Roberts KHC-studiebeurs. De toegang is gratis. De uitreiking wordt geopend door een optreden van het opleidingsorkest-b onder leiding van Maarten Jense. Vervolgens zal de studiebeurswinnaar van vorig jaar, slagwerker Thijs de Koning, een optreden verzorgen om daarna, samen met het B-orkest en het harmonieorkest, nog een mars ten gehore te brengen. De voorzitter van de Koninklijke Harmonie Concordia van 1839, Kees van Mol, zal, samen met Nelly Roberts, de naam van de winnaar of winnares onthullen en de bij de studiebeurs behorende oorkonde uitreiken. Natuurlijk zal ook deze laureaat meteen laten horen waarom de prijs is toegekend. Het harmonieorkest, met dirigent Jacco Nefs, sluit de uitreiking af met de bekende Banditenstreiche en drie delen uit Star Wars. De presentatie is in de vertrouwde handen van Dirk Naaijkens.

12

13 Ophaalactie Vlooienmarkt Harmonie Concordia Zaterdag 6 april vindt de ophaalactie plaats voor onze jaarlijkse Vlooienmarkt Op die dag kunnen, van uur uur,op 7 plaatsen, verspreid over Hilvarenbeek,en Esbeek spullen worden ingeleverd die op de vlooienmarkt verkocht kunnen worden. Deze plaatsen zijn: Beeldje Johanna van Brabantplein Gilde laan/ Vinkenslag. Gildelaan/ praktijk tandarts Meutermans Glennstraat/Val. Thereskovastraat Starrebos/Elsakkerstraat Schoolstraat/Petershemsstraat. Hoek Nic Busiusstraat/Lange Cruysstraat Schuur Ton Wijten Groenstraat 3 Esbeek Zoals gebruikelijk staan op deze ophaalplaatsen mensen van Concordia om de spullen in ontvangst te nemen. Zoals gezegd gaat het om spullen die wij op de markt kunnen verkopen. Daarom moeten wij selectief zijn welke spullen wij willen hebben en welke niet ( omdat deze voor ons niet verkoopbaar zijn en wij ze daarna wel moeten opruimen)) Voor de duidelijkheid: wat wij niet aannemen. Koelkasten en diepvriezers, meubelen, kapotte en totaal versleten goederen, T.V. toestellen, computers en beeldschermen. Wij hopen dat u Concordia wilt steunen. Kijk eens goed rond in huis op zolder of in de schuur, wat er al zolang staat en niet meer gebruikt of u bent aan vernieuwing toe. Wij zijn er blij mee.

14 Tuldania wint verdiend van koploper Een opvallend sterk Tuldania heeft er de spanning bovenin een beetje ingehouden. Het won met 2-0 van koploper RKGSV. Een prachtig resultaat voor de ploeg van Fred Smulders die zich met verve revancheerde. Een knappe overwinning! Vanaf de aftrap was Tuldania in de wedstrijd. De jongens van oranje zwart vochten inderdaad als paarden zo hard en lieten zich de kaas niet van het brood eten. RKGSV kwam uiteraard om te winnen, probeerde pressie te spelen maar telkens ontglipte er een Tuldania speler aan de aandacht en wist de Esbeekse ploeg gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Het dient gezegd, de 1-0 viel ietwat gelukkig. Ruud van de Wouw werd uitstekend vrijgespeeld en trof doel via het lichaam van de tegenstander waardoor de doelman op het verkeerde been stond. Ondanks verwoede pogingen slaagde RKGSV er maar zelden in gevaar te stichten. De nieuwe Esbeekse verdediging met een opvallende rol voor Jibbe Soetens stond perfect. Vlak voor rust had de 2-0 kunnen vallen, de kopbal van Joost van den Biggelaar zeilde net over het doel. De wedstrijd werd er na de rust niet beter op. RKGSV ging forceren met lange ballen, die waren veelal zonder gevaar maar Tuldania kon haar krachten vretende manier van voetballen niet echt meer omzetten in rendement. Met 1-0 op het bord bleef het wel uitermate spannend. Pas in de 7e minuut van de blessuretijd werd de strijd in Esbeeks voordeel beslist. De doorgebroken Ruud van de Wouw werd in het strafschopgebied ten val gebracht en scoorde uit de strafschop die daaruit voortvloeide. De winst was binnen! Op karakter.

15 Kerkberichten Zondag 24 maart Palmzondag om 10.00u Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Pieter van Bokhoven. Collectant is Johan Romme. De misintenties zijn voor de overleden ouders Wilborts-van de Wouw, Jan en Jos (jaargetijde moeder); Zus Vriens; overleden ouders Rosch-Vosters en zoon Jan; Jo en Miet van Gerven-Jansen (namens familie Jansen); overleden ouders Cornelis en Johanna Smolders-de Laat en overleden kinderen; Jan Hesselmans-Roozen (jaargetijde). Vrijdag 29 maart om 15.00u Kruisweg. Goede Vrijdagviering. Zaterdag 30 maart om 19.00u Paaswake. Voorganger is een Priester MSC. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Peter Dijkmans. Collectant is Piet Hesselmans. Zondag 31 maart 1e Paasdag om 10.00u Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Kees Smolders. Collectant is Piet Hesselmans. Maandag 1 april 2e Paasdag is er géén dienst. Film over Esbeek te zien op internet Op internet is de film te bekijken die is gemaakt voor de Coöperatie en die gaat over Esbeek. De film is gemaakt door Rik Pulles en Ralf van Egmond en is vertoond tijdens de overdracht van het cafe van Harm naar Gerrit en Ellen. U kunt de film zien via de link: Vimeo.com/ Deze link kunt u ook vinden via de beginpagina van de website van Esbeek::

16 Gemuts (van onder de muts) Op het gevaar af in herhaling te vallen Moet ik het deze week de muts besteden Aan DE komende weekendactiviteit in Esbeek Meteen ook een van mijn leukste bezigheden: De Lichtjestocht komt er weer aan! Een fenomeen op zijn gebied Zijn bekendheid is bijna onbegrijpelijk Welke mountainbiker kent deze tocht nu niet? Dit jaar is er iets héél bijzonders: Het eerste lustrum wordt gevierd Al tien jaar lang wordt hij gehouden Esbeek zal daarom extra worden versierd! Ook ik ben dit jaar opnieuw nieuwsgierig Naar de creativiteit van onze dorpsgenoten Die de fietsers speciaal zullen ontvangen Na een donkere tocht langs moddersloten. Nieuw is dit jaar in ieder geval Dat de bikers helemaal in Esbeek blijven Met in het laatste deel de vertrouwde tocht Door allerlei Esbeekse bedrijven. Voor de dorpsgenoten die niet hoeven te helpen Want natuurlijk werkt half Esbeek weer mee Is het een must om met velen te komen kijken Bij een bedrijf, een straat of het dorpscafé. Want weer zal Esbeek laten merken Zat ze er samen sterk in zijn Een grandioos evenement te organiseren Dat start en finisht op ons industrieterrein. De Muts

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 Van de voorzitter Het nieuwe jaar is al weer ruim 2 maanden oud en we zijn weer druk aan het bewegen. Allemaal goede voornemens. Dat is goed te merken, want het is gezellig

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl Op het Prikbord Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl Prikbord 15, 17 juni 2014 Kind op maandag: Help, ik ben boos! Saul weet dat God hem als koning heeft verworpen. Hij is onzeker en heeft

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 17-03-2016 Vanuit de directie Beste ouders/verzorgers, Graag wil ik mij via deze weg aan u voorstellen. Mijn naam is John van Assouw.

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 19 wekelijkse nieuwsbrief 15 april 2015 nr. 30 NIEUWS VAN DE DIRECTIE: BOLSTERNIEUWS

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

11 Maart 2015. Gefelicitaart

11 Maart 2015. Gefelicitaart Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 11 Maart 2015 Gefelicitaart 12 mrt. Jelle gr. B 12 mrt. Tibbe gr. A 12 mrt. Kris gr. 6 13

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Sint Maarten spel Klas 1

Sint Maarten spel Klas 1 Sint Maarten spel Klas 1 Muziek instrumentaal Vier vrouwen staan bij de poort te wachten Vrouw 1 Vrouw 2 op om Vrouw 1 Het begint al donker te worden, ik begrijp niet waar ze blijven. Straks wordt de poort

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

WEEK 44 30 oktober 2015

WEEK 44 30 oktober 2015 barchscholebarchem www.barchschole.poolsterscholen.nl WEEK 44 30 oktober 2015 ALGEMEEN KOOR Van de week hebben we u hier al over geïnformeerd, maar voor de zekerheid nog even een reminder: het optreden

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Vangnetteam Parkstad. Secretariaat Meldpunt: T 045 573 65 99 Bezoekadres: Raadhuisstraat 3, 6444 AA Brunssum

Vangnetteam Parkstad. Secretariaat Meldpunt: T 045 573 65 99 Bezoekadres: Raadhuisstraat 3, 6444 AA Brunssum Secretariaat Meldpunt: Vangnetteam Parkstad Extra ondersteuning voor wie dat gebruiken kan... 1 2 3 4 5 9 10 6 Soms kunnen mensen wel eens wat extra hulp gebruiken. Al vinden veel mensen het lastig om

Nadere informatie

De Meander school voor christelijk basisonderwijs Bachlaan 68, 7442 JH Nijverdal tel: 0548 613836 e-mail: info@meanderpcoh.nl

De Meander school voor christelijk basisonderwijs Bachlaan 68, 7442 JH Nijverdal tel: 0548 613836 e-mail: info@meanderpcoh.nl Jaargang 1 nummer 29 2-4-2015 Pasen. Pasen is wonderwel weten wat waar is Als wat niet kon toch echt gebeurd is En je dromen worden waar; Als het leven vol met kleur is, Wees dan vrolijk, zing dan maar!

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Kalender ma. 25 mei Pinksteren (alle kinderen vrij) 26, 27, 28, 29 mei 25-jarig Lustrum di. 26 mei 14.45 uur: presentatie op het plein met Fort van de Verbeelding vrij 29

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 6 27 maart 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces Apple Fanboy Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C De intro Welkom in het verslag van de Apple fanboy, ik ben Jippe Joosten en ik ben enorm fan van Apple. Ik ben nu 21 jaar oud

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 februari 2016 07 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken en stagiaires Kwartiergesprekken Andere tijden of niet? Vastenactie De week van de BMS Open Dag Oud papier Knutselcircuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda PPEL digitale nieuwsbrief openbare basisschool het ogelijn jaargang 21 nummer 02 week 39 donderdag 24 september 2015 OUDERAVOND GROEP 1-2 In het begin van het nieuwe schooljaar vinden de KLASSIKALE OUDERAVONDEN

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 1 van het schooljaar 2015-2016

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 1 van het schooljaar 2015-2016 school de Ontmoeting Nieuwsbrief Hierbij leest U nieuwsbrief 1 van het schooljaar 2015-2016 In deze nieuwsbrief treft U de volgende onderwerpen aan: 1. We zijn weer gestart! 2. Woenselse Heide bestaat

Nadere informatie

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4 Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Om te Weten april 2016 #4 www.kbo-valkenswaard.nl Vanaf 12-april, dinsdagmorgen Jeu de Boules Vanaf 13 april, woensdagmiddag Fietsen Vrijdag 29 april Eten in D n

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Inzameling afval: steeds meer scheiden! Jarig in september. Inloopspreekuur CJG. Een nieuw schooljaar! Vertrouwenspersoon

Inzameling afval: steeds meer scheiden! Jarig in september. Inloopspreekuur CJG. Een nieuw schooljaar! Vertrouwenspersoon Nieuwsbrief De Toermalijn september 2015 jaargang 15 Jarig in september Nieuw op school: Lasse Westerhof is op 11 augustus 4 jaar geworden. Rens van Leeuwen, Jennifer Langerak, Berend van Tilburg en Joy

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl september 2015 Nieuwsbrief 36 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 1 september Informatieavonden groep 3/4/5 (19.00) en groep 6/7/8 (19.30) 2 september Informatieavond

Nadere informatie

Hallo (Nummer 4, 6 november 2015 )

Hallo (Nummer 4, 6 november 2015 ) Hallo (Nummer 4, 6 2015 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo informatie over: Wat er speelt binnen de school Bloembollenactie Ouderportaal Basisonline Plaatsing zonnepanelen Ouderavond 3 Sint Maarten

Nadere informatie

Gemeente van onze Here Jezus Christus,

Gemeente van onze Here Jezus Christus, Gemeente van onze Here Jezus Christus, Echt gelukkig! Dat is het thema waar we vanochtend over na gaan denken. En misschien denkt u wel: Wat heeft dat thema nu met deze tekst te maken, Die gaat toch over

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte!

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 begint meer en meer op een echte te lijken! Lange grijze haren worden eraan toegevoegd doordat we de eerder gescheurde

Nadere informatie

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat)

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat) 18 dec Interview door Luk Indesteege met Armand Nijs (71), 50 jaar gehuwd met Marie-Julienne Thuys (72) Hengelhoefstraat 85, 3600 Genk gepensioneerd bakker in Hoevenzavel, Marie-Julienne hielp in bakkerij.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur Beste ouder(s), Nog een paar dagen en dan kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor groep 1 t/m 4 start 24 april de vakantie om 12.30 uur. Groep 5 t/m 8 mag om 14.30 uur gaan

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 6 maart 2015. De nieuwsbrief staat ook op onze site www.kompasassen.nl. Mailadressen De ouders die hun mailadres

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 www.tjongerschool.nl tjongerschool@debasisheerenveen.nl NIEUWSBRIEF december 2014 Van de directie: Inmiddels zijn we een aantal maanden op weg en in deze periode heb ik veel onderzoek gedaan, geobserveerd

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 2)

Luisteren: muziek (B1 nr. 2) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. April 2014. Agenda. Maandthema algemene clubavond maart: Thema: scherpte/onscherpte Onderwerp: vrij

NIEUWSBRIEF. April 2014. Agenda. Maandthema algemene clubavond maart: Thema: scherpte/onscherpte Onderwerp: vrij NIEUWSBRIEF April 2014 Agenda Zaterdag 5 april 2014 9.45 uur carpoolen vanaf de Rabobank in Geldermalsen 11.00 uur bij de ingang van het Nederlandse Fotomuseum (als je op eigen gelegenheid gaat. Viering

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, BS De Grasspriet - Sprietpraat 13 maart 2018 Beste ouder/verzorger, Beste ouder(s) / verzorger(s), Voor u weer een nieuwe Sprietpraat. De volgende Sprietpraat verschijnt op dinsdag 17 april 2018. Wilt

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl)

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) o.b.s. De Ent Losse Entjes Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 8 februari Oud papier 12 maart OR vergadering 11 t/m 13 februari Eindtoets Basisonderwijs

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje.

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje. Voor de melodie: www.sinterklaasliedjes.nl Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet. Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, luister naar ons afscheidslied. Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste

Nadere informatie