voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: september t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Illustratie voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief.

2 Agenda 13 sep Afscheid Geert Verhees 15 sep Openingsdag Cultureel Centrum Elckerlyc 15 sep Marathonloop Hilvarenbeek 17 sep Bijeenkomst Energiecooperatie Hilverstroom 19 sep Inzamelen restafval 13 okt MTB Najaarstocht Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 sept. Kopij aanleveren voor zondagavond 22 sept uur. Rode Kruis verzorgt computerles De KBO geeft al jaren computerles aan groepen senioren in een ruimte boven de oude apotheek in Diessen. Voor ouderen die slecht ter been zijn of moeite hebben met lessen in groepsverband, kunnen locatie en opzet van de cursus een probleem zijn. Daarom is het Rode Kruis dit voorjaar gestart met computerles aan huis, voor ouderen die niet bij de KBO terechtkunnen. Tijdens deze privélessen, gegeven door een docent die goed met senioren overweg kan, geeft de cursist aan wat hij wil leren. Vaak gaat het om mailen en internet, omdat ook ouderen daarmee hun sociale netwerk kunnen uitbreiden. Dat is belangrijk nu de overheid zich op tal van gebieden terugtrekt en in plaats daarvan zelfredzaamheid verwacht bij de burger. Een sociaal netwerk, o.a. opgebouwd via de computer, kan daarbij een hulpmiddel zijn. De lessen zijn op dinsdag of vrijdag en worden verzorgd door een vrijwilliger van het Rode Kruis tegen betaling van een onkostenvergoeding. Heeft u belangstelling of kent u iemand die graag op deze manier computerles wil volgen, neemt u dan contact op met Alice Otte, per telefoon -(013) of per rodekruishdm@outlook.com.

3 Felicitaties 12 sep Nienke v Dal 13 sep Mila Leeijen 13 sep Bianca Dieltjens 14 sep Rein Hesselmans 14 sep Egbert Stellinga 15 sep Yente Kwinten 16 sep Gonnie Gerritsen 16 sep Petra v d Sande 19 sep Rein v.d. Wouw 19 sep Ron Schepens 19 sep Ruben Klop 19 sep Bram Oerlemans 19 sep Stijn van Helvoirt 20 sep Frans van Beek 21 sep Hanneke van Dal 21 sep Nienke Donders 21 sep Jan van Raak 23 sep Tess van Doormaal 24 sep Coen de Kok 25 sep Lotte v d Borne 25 sep Isabelle v Rooij Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 22 september om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

4 Foto s Archeologische Opgraving Leeuwerik 3 Voor meer foto's, zie onze WEBSITE: menu Extra.

5 Evenementenkalender Hilvarenbeek 2014 De werkgroep Evenementenkalender (Verenigingsraad Diessen, VVV Hilvarenbeek en Rabobank Hart van Brabant) stelt voor 2014 weer een evenementenkalender samen. Hierin worden activiteiten opgenomen die in 2014 binnen de gemeente Hilvarenbeek plaatsvinden. Deze kalender is inmiddels een begrip binnen de gemeente Hilvarenbeek en is dan ook te vinden in de meeste huishoudens. In één oogopslag is duidelijk wat er zoal te doen is binnen de gemeente. De evenementenkalender is een product van lokale samenwerking. Rabobank Hart van Brabant steunt dit initiatief zowel financieel als redactioneel. De kalender wordt via de Rabobank verspreid en wordt gedrukt door Drukkerij Van de Ven in Hilvarenbeek. Extra interessant wordt de kalender door de vele foto's, dit jaar met als thema 'Hart voor elkaar'. De foto's worden aangeleverd door cursisten van De Werckwinckel, onder leiding van cursusleider en fotograaf Cees Roelofs uit Hilvarenbeek. Gratis uw activiteit op de kalender vermelden? Is uw vereniging of stichting actief in de Gemeente Hilvarenbeek? Organiseert uw vereniging in 2014 een evenement dat interessant is voor de gehele gemeente en wilt u dat dit evenement op de kalender wordt vermeld? Meld dit dan vóór 20 september. Ga naar ga naar 'Nieuws' en vervolgens naar 'Evenementenkalender Hilvarenbeek 2014' en vul het aanmeldformulier in. Met uw hulp maken we er weer een mooie evenementenkalender van! Verenigingsraad Diessen VVV Hilvarenbeek Rabobank Hart van Brabant.

6 Afscheidsfeest Geert Verhees als beheerder van de kantine. Na bijna 10 jaar de beheerder van de kantine op het sportpark te zijn geweest gaat Geert Verhees ermee stoppen. Pim van Hees heeft met ingang van het nieuwe sportseizoen de beheertaken overgenomen. Het was voor Geert geen gemakkelijk besluit. Hij is met hart en ziel aan de kantine verbonden. Wie aan de sportkantine denkt, denkt aan Geert. Bijna 10 jaar was hij verantwoordelijk voor de inkoop van de drank en etenswaren, het aansturen van de barmedewerkers en de schoonmakers, allerlei onderhoudswerkzaamheden en de zorg voor de algehele gang van zaken. Na al die jaren vond Geert dat het goed is dat iemand anders het kantinebeheer van hem overneemt. De Stichting Esbeek Sport is blij dat Pim van Hees zich daarvoor gemeld heeft. Geert zal wel bij de kantine betrokken blijven. We nemen dus niet echt afscheid van Geert maar natuurlijk gaan we toch, in september, een feest voor hem houden, om hem te bedanken voor al die jaren dat hij het vertrouwde gezicht van de sportkantine was. Op vrijdag 13 september, vanaf uur, is er een afscheidsfeest voor Geert, in de kantine natuurlijk, waarvoor iedereen die de afgelopen jaren wel eens op het sportpark is geweest van harte is uitgenodigd. U dus ook!

7 Bijeenkomst energiecoöperatie Hilverstroom dinsdag 17 september In juli 2012 werd in de gemeente Hilvarenbeek energiecoöperatie Hilverstroom opgericht. Afgelopen jaar werkten een tijdelijk bestuur en vrijwilligers hard aan verschillende energieprojecten. Dit met als doel om in coöperatieve samenwerking onze gemeente te verduurzamen op het gebied van energie. Inmiddels is er veel gebeurd. Zo speelt de sluis in Haghorst een rol, in Baarschot wordt binnenkort energie opgewekt via Biomassa en veel inwoners uit de hele gemeente Hilvarenbeek kochten via onze coöperatie zonnepanelen. We zijn goed op weg. Inspirerende bijeenkomst 17 september Op dinsdagavond 17 september organiseert de coöperatie, in de nieuwe Elckerlijc, een boeiende avond waar voor leden, niet-leden, inwoners, bedrijven en andere geïnteresseerden welkom zijn. Het wordt een bijzondere avond met interessante sprekers. Met als speciale gastspreker Dirk Vansintjan van de Belgische groene stroomcoöperatie Ecopower met leden. Hilverstroom is in het kader van een internationaal programma geadopteerd door EcoPower. Door deze samenwerking kunnen we nog meer bereiken. Mede-initiatiefnemer Dirk Vansintjan vertelt op zijn eigen wijze meer over het succes van de coöperatie in België. Aanmelden Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via

8 Boerderij 'De Koekoek' heette in 1700 'Klein Tulder' door Jan van Helvoirt Aan de oude zandweg van het Hoogeind naar de Tulderhoeve, het eerste stukje is in 1939 verlegd in zuidelijke richting en heet nu Torenlaan, stond in 1712 nog het boerderijtje van Peter Cornelis Hermans. Op 16 mei van dat jaar verkochten zijn drie dochters, Cathalijn, Clasien en Pieternel de aenstede met het huys aan Adam de Bie. Voorheen was de hoeve in eigendom geweest van de Heer Rentmeester Slingelant. Adam de Bie had eerder geboerd aen de Vijf Huysen op het Spaaneind. Hij kreeg drie kinderen: Maria, Catharina en Johannes. Zij huwden respectievelijk Hendrik Hessels, Lambert Corstiaen Princen en Catharina Goudtsmits. Jan bleef op die hoeve wonen. Op 4 december 1750 vond er een grote openbare verkoping plaats ten behoeve van hun drie 'onmondige kinderen'. Vermoedelijk is de hoeve ontruimd en verlaten in verband met 'de rode loop'. Zo overleed Willem Bogers in 1783 op Klijn Tuller, terwijl Jan en Marie Swagemakers in dat jaar op Groot Tuller krepeerden aan dysenterie. Waar nu boerderij 'De Koekoek' staat, stond in die tijd ook al een hoeve. En dat was hoeve Kleyn Tulder bewoond door Willem van de Sanden. De jongste dochter heette Adriana en was getrouwd met Johannes Hendrik Hakkens. Zij kocht op 17 juni 1797 de boerderij van haar broer Jan en zuster Paulina. Het betrof: hoeve, stal, schuur, hof en aangelag groot 15 loopse genaamd Klijn Tulder. De boerderij grensde aan Adriaen Wijgerde met 't gebroekt van Groot Tulder. Hiermee werd natuurlijk Broekeling bedoeld, dat toen nog niet onder water was gezet! De uitgang -ing duidt er overigens wel op dat er reeds een stroompje doorliep. In 1828 woonde Johanna Hakkens met haar kinderen nog op 'Klein Tulder' en bij de hoeve hoorden Leuter, Hofdries en Hongarijen. Het laatste perceel ligt nog keurig omwald en nu bebost tegen Broekeling aan. Hendrik Hakkens bezat nog een boerderij op het Hoogeind.

9 Hoeve 'De Koekoek' werd gebouwd op het voormalige 'Klein Tulder Dat was de voormalige boerderij/herberg van Beersmans, waar nu Jack de Graaf woont. En in de latere hoeve van Schellekens op het Hoogeind woonde Adriana Hakkens. Zij was gehuwd met Paulus Jacob Merken en op 15 februari 1768 maakten zij hun testament op. Op 10 mei werden hun goederen getaxeerd. De familie Hakkens kwam oorspronkelijk uit de Paardenstraat in Hilvarenbeek, waar Henrick Lodewyck Loyen alias Hackens smid was. Zijn zoon Willem, ook hoefsmid, was in 1650 borgemeester van Esbeek en getrouwd met Cornelia van den Nieuwenhuysen. Hun oudste zoon Cornelis, tavernier in Beek, knoopte amoureuze betrekkingen aan met de dienstmeid Maycken Heyliger Maes. Na vrijpartijen tussen Hakkens en de jonge Esbeekse soo int velt, op de schellicht, int hoij, in de stalle ende onder de beesten beviel zij in september 1670 van een bastaard. Hij weigerde haar te huwen, maar moest wel de kraamkosten vergoeden, het kind bij zich nemen en opvoeden. Bovenstaande was de twee zusters van Hakkens zeker niet overkomen: zij waren beiden als begijntje in Turnhout geprofest. Op het voormalige Klein Tulder bouwde De Utrecht begin jaren twintig hoeve De Koekoek. De huidige Torenlaan heette daar vroeger ook: Weg van Klein Tulder naar Esbeek.

10 Een normaal en vrij leven voor Jop Hesselmans Het was niet eenvoudig om een afspraak te maken met de twaalfjarige voetballer Jop Hesselmans. Nee, dan moet ik trainen, nee, dan speelt PSV tegen AC Milaan, en dan heb ik wedstrijd. De voetbalsport speelt een grote rol in het jonge leventje van Jop. Na twee jaar bij Willem II RKC te hebben gevoetbald, is Jop terug gegaan naar de club in zijn woonplaats Tuldania. Op zesjarige leeftijd viel hij al op en werd tijdens een Hilvaria toernooi gescout door Willem II. Ik heb daar toen een jaartje mogen trainen, maar het hield op vanwege geldgebrek., vertelt Jop. Daarna volgde een scouting door PSV. Van de 20 personen gingen er maar vier door en daar hoorde Jop niet bij. Terwijl ik wist dat de kans klein was, was ik wel teleurgesteld. Een jaar later had hij meer geluk. Willem II was ondertussen gefuseerd met RKC Waalwijk en Jop kreeg een herkansing. In het begin was het wennen voor de club jonge spelers, maar daarna werd het al snel gezellig met de Brabanders onder elkaar. Mijn positie was links en rechts voor. Het was best een zware tijd met drie maal per week trainen en een maal wedstrijd. Ik speelde veel toernooien in Nederland, maar ook in Polen en Duitsland. Ik scoorde het winnende doelpunt tegen VVV, herinnert Jop zich. Hij zegt moeilijk tegen zijn verlies te kunnen, maar daarmee heeft leren omgaan. Bekende voetballers die Jop regelmatig tegen het lijf liep waren Rodney Sneijder en Jeroen Zoet. Zijn grote voorbeeld is de Argentijn Kun Aguero. Omdat hij een harde werker is, altijd op de juiste plek staat en vecht voor de bal. En zijn favoriete club is PSV. Op een liesblessure na ging het twee jaar lang goed bij de profclub. Toen kwam er een einde aan. Ik zag ook wel betere spelers. Er kwam een selectie van afvallers en ik vond het erg dat ik daar bij hoorde. Jop voetbalt nu weer bij Tuldania en scoorde gelijk al in de eerste wedstrijd. Het zou anders toch te veel zijn geworden, nu ik naar de middelbare school (Willem II college) ben gegaan.

11 Of ik het zal gaan missen? Ja en nee, het was een leuke tijd, maar nu kan ik weer een normaal leven leiden met alle vrijheid en heb ik meer tijd voor mijn vrienden en afspraken. Zijn oud ploeggenootjes hoeft Jop niet te gaan missen, want die zitten ook op het Willem II college, weliswaar in de sportklas. Jop zijn verzoeknummer is Swedish House Mafia - One (Your Name). Dat nummer hoorde ik tijdens het toernooi in Polen. En daar heb ik goede herinneringen aan.

12 JEUGD VAKANTIE WERK 2013 Nu iedereen weer lekker in zijn gewone dagelijkse ritme zit lijkt Jeugd Vakantie Werk 2013 al weer lang geleden. De commissie mijmert nog even na over dit jaarlijks spektakel. In de afgelopen evaluatie vergadering was iedereen het er al snel over eens..jeugd Vakantie Werk was ook dit jaar weer een groot succes!!! We willen een aantal mensen dan ook even in het zonnetje zetten, zonder hun bijdrage was dit niet mogelijk geweest. We willen heeeeeeel hartelijk bedanken: Korfbalclub Tuldania Voetbalclub Tuldania Tennisvereniging Esbeek Stichting Sport Egbert Stellinga Jan van de Wiel Rien van de Wouw Bas Schellekens Mark Hesselmans Bas van Zantvoort Rachel Rijnen Margot Wagemakers Bregje Wagemakers Magret Hesselmans Wim Hesselmans Bas Schellekens Bert Wouters Fa. Broeckx Fa. Van Gerven Fa. Ansems Fa. Hendrikx En natuurlijk alle leiders en leidsters Jullie zijn top!!! Commissie Jeugd Vakantie Werk

13 Programma Korfbalvereniging Tuldania Wedstrijd Aanvang Thuis team Uit team Accommodatie naam Plaats :00 BMC 1 Tuldania 1 De Brand BERLICUM NB :15 Tuldania A1 Rosolo A3 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Tuldania B1 SDO '99 B1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Celeritas (S) B1 Tuldania B2 't Braakske SCHIJNDEL :00 Tuldania C1 DSV C2 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Tuldania D1 Flamingo's (M) D1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Tuldania E1 Rosolo E2 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Kraanvogels E1 Tuldania E2 De Braken SOERENDONK/GASTEL :00 DDW F1 Tuldania F1 De Leeuwerik HOOGE MIERDE :00 Tuldania MW1 EDN '56 MW1 D'n Hondsbos ESBEEK :30 Tuldania 1 NDZW 1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Tuldania 2 Fortuna '68 3 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Bladella A1 Tuldania A1 De Smagtenbocht BLADEL :00 SDO '99 B1 Tuldania B1 D'n Daelacker LAGE MIERDE :30 BIO C1 Tuldania C1 De Heikant VELDHOVEN :00 Vessem D1 Tuldania D1 Sportpark De Lille VESSEM :00 Tuldania E2 Kraanvogels E1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Tuldania F1 SDO '99 F1 D'n Hondsbos ESBEEK :00 Spoordonkse Girls MW1 Tuldania MW1 't Horstje OIRSCHOT EHBODIESSEN ORGANISEERT EHBO-CURSUS Voor Wie: vanaf 16 jaar Waar: Brandweerkazerne Diessen Wanneer: Start cursus medio Oktober - November 2013 INFO: ehbodiessen@hotmail.com Website: Sjef van den Hout:

14 34e Beekse Marathon in Hilvarenbeek Hilvarenbeek kent in de zomermaanden vele succesvolle evenementen. De Beekse Marathon is één van die evenementen die al jaren een grote publiekstrekker vormen. Lopers uit het hele land en zelfs uit het buitenland komen naar het mooie Hilvarenbeek. Op zondag 15 september 2013 organiseert Atletiekvereniging Achil'87 de marathon. Om uur wordt voor de jeugd een 1 km wedstrijd gehouden, waarna om uur het startschot wordt gelost voor de 5 km, 10 km, de halve marathon, de 30 km en de hele marathon. Voor elke deelnemer wordt er dus een geschikte afstand aangeboden. De gezellige Vrijthof, het historische centrum van Hilvarenbeek, vormt de uitvalsbasis. De lopers worden bij iedere doorkomst luid aangemoedigd door de toeschouwers langs de zijlijn en op de diverse terrasjes. Voor de kinderen is er een luchtkasteel aanwezig. De speaker houdt u op de hoogte van de doorkomst en finish van alle deelnemers. Daarnaast is er volop muziek, zowel op de Vrijthof als ook onderweg ter ondersteuning van de lopers. De organisatie heeft het vriendelijke verzoek aan diegenen die aan het parcours wonen om te zorgen voor versiering, muziek, een waterpost, sproeier of iets dergelijks. Dit om de sfeer voor de lopers nog eens extra te verhogen; er is tenslotte niets leukers dan door een gezellige buurt te lopen waar het publiek je enthousiast aanmoedigt. Wanneer lopers zich nog niet ingeschreven hebben via internet, kunnen zij zich tot uiterlijk een half uur voor de start inschrijven op de Vrijthof. De bewaakte gymzaal aan de Papenstraat, achter basisschool de Driehoek, is in gebruik om uw tassen neer te zetten en na afloop te douchen en om te kleden. Bij de diverse afstanden en categorieën kan er weer gestreden worden om fraaie bekers en medailles. Voor het verbeteren van het parcoursrecord op de hele marathon (2:23:22 Greg van Hest en 3:00:51 Marlien van Beek) is een geldprijs beschikbaar.

15 De marathonafstand is onderdeel van de Ultracup ( een criterium van langeafstand wedstrijden in de Benelux, wat er toe leidt dat ook vele Belgische deelnemers aan de start zullen verschijnen. Voor nadere informatie over de Beekse Marathon verwijzen wij u eveneens graag naar de websites en Na afloop vindt u daar de uitslagen en een fotoreportage. De leden van de marathoncommissie van Achil 87 hopen op zondag 15 september een groot publiek te mogen ontvangen op de Vrijthof en langs het parcours in Hilvarenbeek. Maatje gezocht Ik ben op zoek naar een maatje voor een inwoonster van ons dorp. Mag een man of vrouw zijn (of meerdere). Wie voelt zich ook eenzaam en dan met name op de zondagen? Wie heeft er zin om samen iets te gaan ondernemen? B.v. ergens naartoe met de fiets (en/of scootmobiel) of samen een kaartje leggen of... vul het zelf maar in. Het hoeft niet eens iedere zondag, maar zoals het uitkomt. Dat kan onderling afgesproken worden. Wie herkent zich ook hierin? Samen is toch veel leuker dan alleen!! Neem dan contact op met uw dorpsondersteuner. Zij zal u dan de verdere details vertellen en u samen brengen. Miriam Miriam Hooijer-Hordijk DorpsondersteunerEsbeek Dorpsondersteuneresbeek@mail.com

16 Gemuts (van onder de muts) We zullen er allemaal aan moeten wennen En starten daar aanstaande zondag al mee: Dit jaar geen vlaggen voor de kerk Onze Sinterknillus telt niet meer mee. Voor het eerst in mijn al lange leven, (Ik vind mensen van 60 al lang niet meer oud), Zullen we hier geen Heilige Corneliusvieringen hebben En dat laat mij toch niet helemaal koud. Misschien dat enkele oudere inwoners dit weekend Toch nog een keer langs zijn kapel zullen gaan Want die is in ieder geval nog helemaal compleet: Daar is het Corneliusbeeld in blijven staan. Of moet in dat niet al te hard roepen: Breng ik onze Diessense vrienden zo nog op een idee? Als ze denken daar ook nog geld van te kunnen maken Dan nemen ze dat beeld alsnog zeker mee. En dat terwijl het beeld al meer dan 75 jaar De kerkgangers van Esbeek heeft aanschouwd En tot 1970 steeds extra stond te glimmen Als er op de speelplaats een buitenaltaar werd gebouwd. Die tijd is nu voorgoed voorbij De deuren zijn definitief op slot Ons dorp is niet het enige slachtoffer: Vele parochiekerken ondergingen hetzelfde lot. Nog één man in Esbeek die blijft er openlijk voor vechten, Zijn protestbrief is inmiddels in Rome neergedaald, Hij heeft met zijn strijd om de kerk weer te openen Zelfs de gerenommeerde Volkskrant gehaald. De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 6 27 maart 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer Dorpsbelangen Openstelling van de Kruisbergkapel op zondag 14 mei Zondag 14 mei a.s. tussen 13.00 en 16.00u is de jaarlijkse openstelling van de Kruisbergkapel Om 14.00u is de Mariaviering onder

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 17 26 september 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019

Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019 t Lopertje Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019 t Lopertje is het clubblad van Loopgroep Waalre en verschijnt 7x per jaar. Redactie: lopertje@loopgroepwaalre.nl Het volgende nummer (nr. 5) verschijnt

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 15 30 aug. 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

De Binnenloper Sept 2019

De Binnenloper Sept 2019 Stichting Inloophuis De Zevensprong Markt 10, 3901 DN Veenendaal Banknr. NL76RABO0395187648 Sticht. Inloophuis De Zevensprong Www.inloophuisde7sprong.nl Email: sec.7sprong@live.nl 2e jaargang nummer september

Nadere informatie

Maandelijkse Informatie Service Tennisvereniging Vierlingsbeek januari e jaargang, nummer 1

Maandelijkse Informatie Service Tennisvereniging Vierlingsbeek   januari e jaargang, nummer 1 Maandelijkse Informatie Service Tennisvereniging Vierlingsbeek www.tvvierlingsbeek.nl januari 2014 14 e jaargang, nummer 1 Mark Heijnen Anna van Burenstraat 14 5821 BP Vierlingsbeek 0478-631788 markheijnen5@hotmail.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Op 30 jan gaat juffr. Daisy met zwangerschapsverlof. Zij wordt fulltime vervangen door juffr. Nasibe.

Op 30 jan gaat juffr. Daisy met zwangerschapsverlof. Zij wordt fulltime vervangen door juffr. Nasibe. Generaal Boreelpad 29 5623 JZ Eindhoven 040 243 92 33 directie@rapenland.nl www.rapenland.nl Infora Nummer 08 Schooljaar 2018-2019 13 december 2018 Agenda 20 december Kerstviering 21 december Vrij vanaf

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd Bartiméus nieuwsbrief Vrije Tijd Week 29 19 juli 2019 Agenda 19 juli Start zomerseizoen 11 aug eerste wedstrijd FC Utrecht- PEC Zwolle 2-5 sept Fietsvierdaagse Doorn Mededelingen De zomervakantie begint

Nadere informatie

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus.

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Berg en Dal, 4-3- 16 Betreft: nieuwsbrief 6 Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Beste ouders,

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

D67, Hintelstraat 12

D67, Hintelstraat 12 D67, Hintelstraat 12 Geplaatst Heise Krant maart 2014, gewijzigd 04-06-2016 De boerderij D67 aan de Hintel wordt op dit moment bewoond door de familie Rikken, maar is beter bekend als de boerderij van

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN Opdracht 1 het diploma de docent het lokaal de kunst Opdracht 11 Inschrijfformulier MBO Graag voor 1 april volledig en duidelijk ingevuld opsturen. Gegevens

Nadere informatie

VRC GASTOUDERSERVICE TAKE CARE TOERNOOI. JO10 (ochtend) JO11 (middag)

VRC GASTOUDERSERVICE TAKE CARE TOERNOOI. JO10 (ochtend) JO11 (middag) VRC GASTOUDERSERVICE TAKE CARE TOERNOOI JO10 (ochtend) JO11 (middag) 9 juni 2018 Voorwoord Gerrit Jan van de Weerdhof, Voorzitter VRC Namens VRC mag ik jullie van harte welkom heten op het Gastouderservice

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012 Inleiding Het seizoen 2011-2012 is met de afsluitende week van de JeugdSportPas (JSP) tot een einde gekomen. Dat betekent dat het bestuur even gas kan terugnemen en iedereen een welverdiende vakantie geniet,

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018 H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Vrijdag 26 oktober 1/2A en 7A Maandafsluiting Maandag 29 oktober Rondleiding Dinsdag 30 oktober Vergadering Schoolraad, aanvang 19.30 uur Woensdag 31 oktober

Nadere informatie

Jaargang 15, nummer 2 Vrijdag

Jaargang 15, nummer 2 Vrijdag Jaargang 15, nummer 2 Vrijdag 11-09-2015 Veiligheid voorop In de eerste weken van het schooljaar bespreekt het team in de klas de veiligheid op school. Met name het ontruimen wordt goed voorbereid. Na

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Het was goed toeven op het Nikantes Schutterstoernooi van zaterdag 13-06-2015. Er zijn ongeveer 500 foto s gemaakt door onze fotograven Aad Kraaijenbrink

Nadere informatie

Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: 3e elftal Conventus 03 kampioen:

Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: 3e elftal Conventus 03 kampioen: Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: Zaterdag 14 mei heeft de C-jeugd van Conventus 03 het kampioenschap behaald. In de laatste wedstrijd moest het gaan gebeuren, een gelijkspel zou voldoende

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Haarlemse Korfbal Week. 16 e editie

Haarlemse Korfbal Week. 16 e editie Haarlemse Korfbal Week 2018 16 e editie Welkom bij de Haarlemse Korfbal Week, Van dinsdag 13 november tot en met zaterdag 17 november vindt alweer de 16e editie van dit toernooi plaats. Dit jaar geven

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Belangrijke data Juni 8 Eerste Pinksterdag 9 Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij 11 Sportdag 15 Vaderdag 16 Start avondwandelvierdaagse 20 Alle leerlingen vrij

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.:21 3 december 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Café Kerkemeijer te Rekken

Café Kerkemeijer te Rekken -17- Café Kerkemeijer te Rekken Inleiding Café Kerkemeijer, aan de Rekkenseweg te Rekken, is in de gehele regio een bekende locatie en één om wat voor bijeenkomst dan ook te houden. Iedereen in Rekken

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8 H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Do.24 en vr 25 mei 8 Peanutbal-toernooi Vrijdag 25 mei 1 en 2 Spelletjesochtend Vrijdag 25 mei 1 t/m 8 Inleveren briefje deelname ouderbedankochtend Dinsdag

Nadere informatie

Nieuws van de redactie

Nieuws van de redactie t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De laatste loodjes... Stakingsdag

De laatste loodjes... Stakingsdag Maandelijkse nieuwsbrief SV Baarn View this email in your browser De laatste loodjes... De laatste loodjes wegen het lichtst in ons geval. Want het is zaterdag feest, we hebben een leuke stakingsdag achter

Nadere informatie

Sponsorgids korfbalvereniging T.O.P. Vroomshoop

Sponsorgids korfbalvereniging T.O.P. Vroomshoop Sponsorgids korfbalvereniging T.O.P. Vroomshoop Korfbalvereniging T.O.P. T.O.P. staat voor Tot Ons Plezier. Onze in 1938 opgerichte vereniging is een begrip in Vroomshoop en omstreken. We zijn trots op

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

VVM JEUGDTOERNOOI 20 MEI 2017 MIDDAG

VVM JEUGDTOERNOOI 20 MEI 2017 MIDDAG VVM JEUGDTOERNOOI 20 MEI 2017 MIDDAG 1 Rabobank Gouwestreek sponsort V.V. Moordrecht Sport inspireert en verbindt. Daarom steunt de Rabobank de sporten waar we allemaal graag naar kijken, maar ook de sport

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Amber uit groep Carnaval op school

Nieuwsbrief februari Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Amber uit groep Carnaval op school OBS De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief februari 2015 Maandag

Nadere informatie

Kijk ook op onze website Nr. 13 / 17 april Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website  Nr. 13 / 17 april Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 13 / 17 april 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

ZANDVLIET (onder Schijndel)

ZANDVLIET (onder Schijndel) ZANDVLIET (onder Schijndel) Gegevens per perceel Laatste verandering: 18-11-2012 Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk Perceel nr. 1 Beschrijving: Een kleyn huijsken met den hoff ende aangelag,

Nadere informatie

Sportpark Vierhoeven in Roosendaal 10 september 2017 om 10:00 uur Like en volg Quikrun ook op

Sportpark Vierhoeven in Roosendaal 10 september 2017 om 10:00 uur Like en volg Quikrun ook op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal 10 september 2017 om 10:00 uur Like en volg Quikrun ook op MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOREN Uitzicht leidt tot inzicht... Goed inzicht in cijfers? Uw organisatie kan

Nadere informatie

D GIFLIT GIFLIT MAART 2019

D GIFLIT GIFLIT MAART 2019 DIGIFLITS MAART 2019 Nieuws van het bestuur Startcursus Hardlopen, Sportief Wandelen en Nordic Walking Het bestuur is verheugd door het grote aantal deelnemers aan de verschillende startcursussen. Middels

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De kalender deze weken: Vrijdag 23 jan 2014

Nieuwsbrief. De kalender deze weken: Vrijdag 23 jan 2014 Nieuwsbrief Vrijdag 23 jan 2014 De kalender deze weken: 24 jan. Bo van der Schoot (11) 24 jan. Daan Schijven (13) 28 jan. Loek Laheij (8) 29 jan. Samir Azarfane (12) 29 jan. Rens van Vugt (6) 30 jan. Wouter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Inhoudsopgave. Contact

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Inhoudsopgave. Contact NIEUWSBRIEF 15 september 2017 Inhoudsopgave Participatie avond Aanspreekpunten Staking Stagiaires Schoolkorfbal Schoolreisje Groep 8 Castricum 1967 Musical mix Typcursus Schaatsen Participatie avond Aanstaande

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015. Dagelijks Bestuur. Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl

Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015. Dagelijks Bestuur. Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015 Dagelijks Bestuur Voorzitter Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl Secretaris Giel van der Leest 06-41600402 secretaris@rksvcito.nl Penningmeester

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Watervolleybal 2017

Nieuwsbrief. Watervolleybal 2017 Nieuwsbrief Seizoen: 2016-2017 editie 3 service Watervolleybal 2017 Zondagochtend 22 januari, iedereen heeft nog wat uit kunnen slapen want om 12.00 werden we verwacht bij zwemschool De Abeel in Someren.

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F vijftiende jaargang, nummer 24 donderdag 13 april 2017

N I E U W S B R I E F vijftiende jaargang, nummer 24 donderdag 13 april 2017 N I E U W S B R I E F 3 8 8 vijftiende jaargang, nummer 24 donderdag 13 april 2017 Vrijdag 14 april: Goede vrijdag, alle kinderen vrij. Maandag 17 april: 2 e Paasdag, alle kinderen vrij. Vrijdag 21 april:

Nadere informatie

Toon de Bruijn Hilvariajeugdtoernooi 2015

Toon de Bruijn Hilvariajeugdtoernooi 2015 S.V. HILVARIA Toon de Bruijn Hilvariajeugdtoernooi 2015 Programma Toon de Bruijn Hilvariajeugdtoernooi 2015 Zaterdag 30-mei F-jeugd Zondag 31-mei D-jeugd Zaterdag 6-jun E-jeugd Zondag 7-jun C + E-jeugd

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 16 24 sept 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 14 15 augustus 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank HET BEGIN IS ER! Alweer bijna twee weken van dit schooljaar voorbij. Fijn, dat er op de startdag ouders op school kwamen om samen met elkaar het schooljaar te

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Het Sponsorplan van RKSV Cluzona

Het Sponsorplan van RKSV Cluzona Het Sponsorplan van RKSV Cluzona 01. Algemeen 02. Historie 03. Sponsoring en naamsbekendheid 04. Sponsoring en het beleid van de vereniging 05. Soorten sponsoring 06. Plichten t.o.v. sponsors 07. Rechten

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari Nieuwsbrief januari 2017 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van december, maar ook informatie over het uitje van de maand januari. Marianne zal zich voorstellen in deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 14 16 juli 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Weeknieuws nr april 2019

Weeknieuws nr april 2019 AGENDA Datum Activiteit 19 t/m 22 april Pasen 27 april t/m 5 mei Meivakantie Weeknieuws nr.29 18 april 2019 Voorstelling groepen 5 en 6 Vrijdag 26 april verzorgt groep 5 en groep 6 in het Buurthuus een

Nadere informatie

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 Belangrijke data 7 sept Start inschrijving 10 minuten gesprekken 9 sept Algemene Leden Vergadering OR op loc. Eem 11 sept Studiedag, lln. vrij 14 sept Studiedag,

Nadere informatie

D74, thans Kruisstraat 12

D74, thans Kruisstraat 12 D74, thans Kruisstraat 12 Geplaatst in de Heise Krant van september 2011, gewijzigd 15-05-2015 De boerderij van Has van den Tillaar. Zo kennen de meesten onder ons de oude boerderij achter de kerk met

Nadere informatie

Nummer februari 2017

Nummer februari 2017 Nummer 10.10 2 februari 2017 Sint Trudo Info Pagina INHOUD VRIJE DAGEN ONDERBOUW 2 CERTIFICAAT EXCELLENTE SCHOOL 2 KOOKLES 2 VEILIGHEID TIJDENS GYMLESSEN 2 OPEN DAGEN VOORTGEZET ONDERWIJS 3 CARNAVAL 3

Nadere informatie

Weekjournaal nr

Weekjournaal nr Weekjournaal nr. 18 2018-2019 Schoolkorfbaltoernooi Woensdagmiddag 15 mei was weer het schoolkorfbaltoernooi, waar we met 4 teams aan mee hebben gedaan. De kinderen waren goed voorbereid en hadden veel

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

website: 26 maart 2018

website:   26 maart 2018 DE WIJSNEUS website: www.deventerleerschool.nl 26 maart 2018 inhoud nieuwsbrief -Koningsspelen -Leerlingenraad vraagt: -Ouderbijdrage -De grote rekendag -Schoolvoetbaltoernooi -StKoDLS -IrisConnect -Kort

Nadere informatie

Maandbrief februari 2016

Maandbrief februari 2016 OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief februari 2016 Nieuwe leerlingen in groep 1, 3 en 6 Nilay en Jelske starten in februari als nieuwe leerlingen op onze school

Nadere informatie

3 september juni Nieuws van de directie

3 september juni Nieuws van de directie PRIKBORD 11 3 september 2014 9 juni 2016 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 1 1 2 3 Verjaardagen 4 GMR-nieuws 4 Informatie van derden 4 Agenda 5 de directie

Nadere informatie

www.mentheda.nl info@mentheda.nl Nieuwsbrief TC Mentheda april 2018 Graag brengen we de volgende zaken bij jullie onder de aandacht: NL Doet / Schooltennis / Open Dag / Tennislessen / Soeptoernooi / Uitbreiding

Nadere informatie

Nummer december 2018 Sint Trudo Info Pagina

Nummer december 2018 Sint Trudo Info Pagina Nummer 12.9 20 december 2018 Sint Trudo Info Pagina VAN HARTE WELKOM Inmiddels is Rabèn Mauer al ingestroomd bij juf Moniek in groep 1/2b. Wij wensen haar een mooie tijd op de St.Trudoschool. PERSONEEL

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 4-2 0 1 5, L i n d e b l a a d j e n r. 1 9

S c h o o l j a a r 2 0 1 4-2 0 1 5, L i n d e b l a a d j e n r. 1 9 S c h o o l j a a r 2 0 1 4-2 0 1 5, L i n d e b l a a d j e n r. 1 9 10-04-2014 Vanuit de directie Wij hopen dat u allemaal een fijn Paasweekend achter de rug hebt. Vorige week hebben onze groepen elk

Nadere informatie

Kempische Biljart Bond. Januari 2018

Kempische Biljart Bond. Januari 2018 Kempische Biljart Bond. Januari 2018 Nieuwsbrief Bestuur Voorzitter : Jos Adriaans Zeelst 040-2051939 Secretaris : Henk Lemmens Hapert 0497-386269 info@kempischebiljartbond.nl Penningmeester : Ed Haneveer

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie