Agenda. Werkgroep om de kerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda. Werkgroep om de kerk"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 15 1 september t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Agenda 05 sep Liederentafel 06 sep Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 10 sep Start to Run zie 11 sep Start Basiscursus nordic walking 18 sep Beekse Marathon 03 okt Liederentafel Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 16 september. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 september uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 3 op vrijdag 2 september Ad de Graaf Lowerik 20 tel Piet Meulenbroeks Lowerik 1 tel Ad van Hooydonk Spaaneindsestraat 2A tel Jan van Hoof Dorpsstraat 17c tel Wil Paulissen Hoogeindsestraat 5 tel

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 03 sep Amber van Gerven 03 sep Cindy Timmermans 04 sep Martje van Roovert 04 sep Giel Hesselmans 05 sep Ad van Dommelen 06 sep Mirte Roozen 06 sep Nelleke de Beer 06 sep Nina v Amersfort 07 sep Paul Lambregts 07 sep Nina van Amersfort 08 sep Cees Smolders 10 sep Jan Craninckx 10 sep Marloes Smolders 11 sep Bram Hesselmans 11 sep Maud v Gestel 11 sep Gijs Paulissen 12 sep Nienke v Dal 13 sep Mila Leeijen 13 sep Bianca Dieltjens 14 sep Rein Hesselmans 14 sep Egbert Stellinga Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

4 Beek in Beeld BeekTV maakt een programma onder de naam Beek in Beeld over alle kernen van de gemeente. Omdat Esbeek en Diessen niet op het kabelnet van Hilvarenbeek zitten kan men hier dit kanaal niet op TV.ontvangen. Speciaal voor deze kernen hebben we een Vimeo kanaal gehuurd waarop we alle afleveringen uploaden. Inmiddels hebben we de vijfde aflevering op de kabel en op internet staan. Deze aflevering gaat over het sluiten van drie kerken waaronder die van Esbeek. We hebben prachtige opnames gemaakt van alle kerken van binnen en van buiten. Met de pastoor (Barberien) van de te vormen parochie na het sluiten van de drie kerken heb ik een uitgebreid interview gemaakt waarin hij duidelijk maakt dat sluiting onafwendbaar is. Op is nu een permanente link naar Vimeo Hilvarenbeek zodat ook alle Esbekenaren kunnen zien wat er reilt en zeilt in de zes kernen. Namens het team van Beek in Beeld. groeten van Jan van de Wiel. Beste allemaal, Bij deze willen wij iedereen heel hartelijk bedanken, maar in het bijzonder uitvaart begeleiding van Marco van Hamond, Ruud Hermans en de broeders van de ambulance, voor het medeleven bij het overlijden van mijn lieve man, zorgzame vader en trotse opa. Wim Gerritsen. Cobie Gerritsen Warnders. Kinderen en kleinkinderen.

5 Stichting Geschied- en Oudheidkundig Museum De Dorpsdokter Doelenstraat 53, 5081 CK Hilvarenbeek, UITNODIGING Festiviteit: Uitreiking schildje 'Geregistreerd Museum' aan museum De Dorpsdokter Datum: Zaterdag 10 september 2011 Locatie: Museum De Dorpsdokter Aanvang: uur Op 10 september a.s. krijgt museum De Dorpsdokter uit handen van de museumconsulent van Erfgoed Brabant, mevrouw A. Gaalman, het schildje Geregistreerd Museum aangeboden. Het museum mag dit schildje op de gevel bevestigen als blijk dat het is opgenomen in de Stichting Het Nederlands Museumregister. Deze stichting, die in 1997 is ingesteld op het initiatief van de Nederlandse Museumvereniging, wil de kwaliteit van musea zichtbaar maken, bewaken en verbeteren en een bijdrage leveren aan het verantwoorde beheer van het cultureel erfgoed. Ruim 400 van de 1200 musea in Nederland zijn inmiddels geregistreerd. Museum de Dorpsdokter voldoet nu aan alle professionele basiseisen. Dit betekent o.a. dat het museum beschikt over een gezonde financiële basis, een uitgebreid beleidsplan, gekwalificeerde medewerkers en de kerncollecties, te weten De Dorpsdokter en de Geschiedenis van Hilvarenbeek, die geregistreerd en gefotografeerd zijn en waarvan behoud en presentatie voorop staat. Daarnaast waarborgt de juridische status de continuïteit van het museum. Het museum is al vanaf zijn oprichting in 24 oktober 1945 een stichting en is tevens een van de oudste musea in Brabant. De erkenning als geregistreerd museum vormt dan ook de kroon op het werk van de vele vrijwilligers, die het museum sinds 1945 vorm hebben gegeven en in stand hebben gehouden.

6 Op zaterdag 10 september zal tijdens een feestelijke bijeenkomst dit heuglijke feit gevierd worden. Als feestelijk tintje zal een ambulancewagen uit 1948, een Buick, te zien zijn. Deze ambulance zal ook op 11 september, tijdens het Bierfestival, te bewonderen zijn bij de stand van museum De Dorpsdokter. Programma 10 september: 14:30 Ontvangst door bestuur, directie en medewerkers van museum De Dorpsdokter 15:00 Opening door dagvoorzitter, Rien Vermaire 15:10 Directeur van museum De Dorpsdokter, Hans Schoenmaker 15:20 Conservator van museum De Dorpsdokter, Jan van Eijck 15:30 Vertegenwoordiging Erfgoed Brabant, mevrouw A. Gaalman 15:40 Felicitatie van voorzitter Hilvarenbeek Museumdorp, Wil Vennix 15:50 Felicitaties van het gemeentebestuur door burgemeester Ryan Palmen 16:00 Gezellig samenzijn en persoonlijke felicitaties aan alle vrijwilligers van het museum. Namens het bestuur van museum De Dorpsdokter, Jan van Beurden, secretaris Hans Schoenmaker, directeur OUD Papier inleveren Zaterdag 3 sept Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

7 Campingfestival Purperen Heide Graag willen we iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het succes van ons 30 jarig jubileumfeestje heel hartelijk bedanken: campinggasten, sponsors, leveranciers, vrijwilligers, zangers en andere muzikanten, kortom iedereen!!! Wij hebben genoten! Alle leden van Zuutjes Aon

8 De Debberkes kunnen weer vooruit!!!!!!! Sinds kort is peuterspeelzaal De Debberkes de trotse bezitter van een grote nieuwe bolderkar. Deze is geheel gesponsord en ook gemaakt door Firma Van Lieshout en Co. Namens de leiding, het bestuur en natuurlijk al onze Debberkes onze hartelijke dank hiervoor!

9 Dankbaarheid vanuit India Inmiddels ben ik alweer ruim anderhalve maand terug in Nederland en heb ik veel donateurs al gesproken. Echter heb ik begrepen dat niet iedereen op de hoogte is van wat ik nu precies gedaan heb van het donatiegeld. Omdat ik graag wil dat iedereen die geld gedoneerd heeft ook echt weet wat ik ermee gedaan heb, geef ik nu een kort overzicht van de uitgaven die ik gedaan heb tijdens mijn stage in India: We zijn begonnen met de waterpomp. Een goede uitgave en hopelijk gaat ie de komende zes jaar nog mee. Daarna zijn we gestart met het derde gebouw. Dit heeft ons heel veel tijd en moeite gekost, maar uiteindelijk staat het er. Nu kunnen de jongens apart slapen van de meisjes, zodat de stichting in aanmerking kan komen voor extra subsidies. Daarbij kunnen ze nu extra gasten / vrijwilligers ontvangen (en dus extra centjes). We hebben de doucheplaats aangepakt. Dit houdt in: het cementeren van de zandgrond. Persoonlijk vind ik dit de beste uitgave die we gedaan hebben. Ze kunnen er nu zoveel meer mee en de kinderen en de kleertjes worden niet meer vies. We hebben sportattributen gekocht, waaronder voetbal goals en basketbalringen. We zijn een dagje met iedereen naar het pretpark Queensland geweest. Iedereen heeft hier enorm van genoten en dat was ook precies ons doel. We hebben speelattributen voor de kinderen gekocht. Dit was vooral voor het summercamp bedoeld, maar we zijn er niet aan toegekomen om dit allemaal te gebruiken. Wel weten we zeker dat de kinderen hier in de toekomst nog heel veel mee kunnen spelen. We hebben Engelse lesboekjes gekocht. Voordat we het project verlieten, hebben we met eigen ogen gezien dat hier ook echt mee gewerkt wordt en de kinderen er echt wat van opsteken. We hebben een nieuwe rijstkoker gekocht. Dit scheelt veel geld. Voorheen kookten ze de rijst met behulp van gas, wat veel duurder is.

10 We hebben drie kasten gekocht, waarin we alle rotzooi op hebben kunnen bergen. Het centrum ziet er nu veel opgeruimder uit. Kortom: veel uitgaven, maar nog méér dankbaarheid vanuit India. Voor de allerlaatste keer wil ik daarom alle donateurs nog eenmaal heel hartelijk bedanken! Zonder jullie steun had ik nooit zoveel kunnen doen voor al die bijzondere kindjes die het zo verdienen om een betere toekomst te hebben. Dank je wel! Mijke. Onze trouwe supporters van de Vierdaagse Nijmegen.

11 Dunse Bergen in Esbeek ontstonden tussen door Jan van Helvoirt Het zal niet iedereen bekend zijn dat naar het zuidwesten toe de uitlopers van de fraai bewaarde Dunse Bergen zich op het grondgebied van Wellenseind bevinden. Dat landgoed is nu in het bezit van Jan Zeeman. In 1916 werd het ingericht door Hendrik van Puyenbroek. Toen we een aantal jaren geleden met enkele leden van Werkgroep Heemkunde Esbeek bij de weduwe mevrouw Van Puyenbroek-Swinkels op bezoek waren, gaf haar oppasser uitleg over het ontstaan van die zandruggen. Minzaam glimlachend aanhoorden wij zijn verhaal: "Tijdens het ontstaan van het landgoed zijn veel werkzaamheden aan de Reusel verricht. Plaatselijk werd het riviertje uitgediept, recht getrokken en er werden veel sloten haaks op die stroom gegraven. Al het vrijkomende zand werd met kruiwagens in langgerekte wallen gekiept!" Wij waren toen nog van mening dat de zandverstuiving een louter antropogene oorsprong had: ontstaan ten gevolge van agrarische roofbouw. Zandverstuivingen zouden zijn ontstaan als gevolg van ontbossing en overbegrazing in een heide op droge zandgronden. Open plekken met kaal zand vormden zich hier door kaalkap, heide-exploitatie en verstoring door de mens. Ook de boekweitcultuur, waarbij het terrein werd afgebrand, kan tot verstuivingen geleid hebben. Ook het veelvuldig rijden met karren op de heide en het geregeld verleggen van het spoor kunnen medeoorzaak geweest zijn. Doch hoogleraar Pim Jungerius van de Universiteit van Amsterdam vindt bovenstaande stellingen achterhaald. De ontbossing (vanaf 5000 jaar geleden) leidde wel tot cultuurgrond en heide, maar niet tot stuifzand! Op heidevelden is de schapendichtheid nooit hoger geweest dan één schaap per hectare. Bovendien haalde men de plaggen liefst zo dicht mogelijk bij huis en vooral op vochtige lage delen en die zijn niet stuifgevoelig.

12 In de jaren '30 kampeerden vele Rotterdammers bij de Dunse Bergen De oorzaak ligt dus niet bij de mens maar we moeten denken aan een natuurlijke ramp. Het ontstaan van die landduinen viel in dezelfde tijd als die van de jonge kustduinen. De periode tussen 950 en 1250 was een opvallend droge periode met talloze superstormen. De Aalstduinen vormden vroeger ook een groot stuifduinen geheel. Aan de uiterste rand vormden zich randwallen of stuifwallen. De Slikkenberg (de heer Slik was vroeger bosbaas) werd in de Middeleeuwen opgenomen in een wallencomplex om de bouwlanden te beschermen tegen het oprukkende zand. In 1838 schreef meester Broeders nog: Het vliegend zand hetwelk soms in een nacht de beste bouwlanden onbruikbaar maakte. Het oude gehucht Clapstaard verwijst nog naar het rulle zand. Het had ook Spreuwel of Spreuwaard kunnen heten! Ook de lange hoge randwal de Dunse Bergen beschermde de bouwlanden op Dun. In 1558 werd die nog de dijk Royenberch (grensberg) genoemd. In de Middeleeuwen vormde die samen met de aangelegde Lange Gracht de gemeyntgrens van Esbeek en Diessen. Een andere naam is: Doorn Duyn. Een 'doorn' is een langerekte zandrug. De Hoogenberg aan het Zwart Ven in Hooge Mierde, met 33,5 meter +NAP een van de hoogste punten van Brabant, baadt sinds 2006 weer in het zand. Om de naam Dun alle eer aan te doen, mag Esbeek niet achter blijven!

13 Nieuw bestemmingsplan Leeuwerik 3 Op initiatief van Coöperatie Esbeek werd eind 2009 geïnventariseerd of er in Esbeek opnieuw behoefte was voor een startersproject. Uit de vele belangstellenden werd in het voorjaar van 2010 een club gevormd van een 20-tal starters die willen bouwen in Esbeek. Deze club heeft zich de Esbeekse Starters Vereniging i.o. genoemd. Vervolgens werd een verzoek ingediend bij de gemeente Hilvarenbeek om te zorgen voor mogelijkheden om te bouwen. De locatie die hier voor is gevonden is het grondgebied vanaf het eerste startersproject Leeuwerik II in de richting van de Spaaneindsestraat. Het gebied is veel groter dan nodig voor een 20 tal starterswoningen. Daarom zal de gemeente voor het gehele gebied een stedenbouwkundig plan maken, om de rest van het gebied in een later stadium te kunnen uitgeven. Maandag 18 juli was een bijeenkomst in Schuttershof waarbij de gemeente, de gehele club starters en coöperatie Esbeek vertegenwoordigd waren. Er werd gesproken over de indeling van het gebied, de realisatietermijn en het proces tot aan het nieuwe bestemmingsplan. Het is de bedoeling om dit najaar tot een stedenbouwkundig model te komen. Jongeren die geïnteresseerd zijn in het bouwen van een starterswoning en zich nog niet hebben aangemeld bij de vereniging i.o. kunnen contact opnemen met Han Bolijn. hanbolijn@hotmail.com Ook jongeren die geïnteresseerd zijn in het huren van een starterswoning in het nieuwe plan kunnen contact opnemen. Wanneer hier interesse voor is wordt bekeken of er ook huurwoningen in het plan kunnen komen. Naast starterswoningen is er ook ruimte in het plan voor het bouwen van een aantal doorstroom woningen of menioren / senioren woningen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor melden bij het bestuur van coöperatie Esbeek of de gemeente Hilvarenbeek. Ook het bouwen in een collectief, eventueel in combinatie met het startersproject, is hierbij een mogelijkheid. Namens Coöperatie Esbeek, Piet Verhoeven. Namens de Esbeekse Starters Vereniging i.o., Han Bolijn.

14 Jeugd Vakantie Werk 2011 Van maandag 15 augustus tot en met donderdag 18 augustus vond op de Dunsedijk JVW plaats. Het thema van dit jaar was Circus. 4 dagen lang werden er spellen gespeeld die met dit thema te maken hadden bv een bosspel, teamspelen, muziek quiz en een foto speurtocht. Ook waren er 2 circusdirecteuren die heel graag de grote circusvoorstelling op donderdag wilden presenteren namelijk Rudolfo en Pico. Helaas was er maar plek voor 1 directeur waardoor de commissie een zware beslissing moest nemen. Beide directeuren haalden alles uit de kast om voor de grote donderdagavond voorstelling aangenomen te worden. Ze namen apen mee, clowns, stuntmannen, het kon niet op. Uiteindelijk is de keuze op Rudolfo gevallen maar dit liet Pico niet over zijn kant gaan en een dag later was Rudolfo ontvoerd. Gelukkig hebben we hem terug gevonden, dit met een beetje hulp van Pico. En wat bleek nu..rudolfo en Pico zijn broers. Pico was degene die het circus van zijn vader mocht overnemen alleen dit document had Rudolfo achtergehouden. Daarom mocht Pico uiteindelijk de grote circusvoorstelling presenteren. Eind goed al goed!! Helaas kon vanwege het slechte weer de circusvoorstelling van de donderdagavond niet doorgaan. Heel jammer voor de kinderen die zo hard geoefend hadden op hun act maar het was niet verantwoord om het door te laten gaan. Hopelijk mocht dit de pret niet drukken en kunnen jullie terugkijken op een leuke JVW. Op de dinsdag- en donderdagochtend was het de beurt voor de kinderen van groep 1 en 2. Zij hebben zich 2 ochtenden vermaakt met diverse circusspellen zoals een spelenkamp, spijkerbroek trekken, vossenjacht en een ren je rot quiz. Via deze weg willen wij als commissie van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die op wat voor manier heeft geholpen om JVW 2011 tot een succes te maken.

15 Een speciaal woord van dank gaat uit naar alle leiders en leidsters zonder wie JVW niet mogelijk was geweest. BEDANKT!!! Volgend jaar bestaat JVW Esbeek 20 jaar!! Dit kunnen we uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hopelijk zien we iedereen bij JVW 2012 dan ook weer terug. Foto's van JVW zijn te vinden via Groetjes en sproetjes namens de commissie JVW. Programma 3 sept t/m 11 sept 2011 Aanvang Plaats Klimroos A2 - Tuldania A1 14:00 Hoogeloon Tuldania B1 - SDO '99 B1 12:00 Esbeek Tuldania C1 - Vriendsch.C1 11:00 Esbeek Tuldania C2 - VVO C2 10:00 Esbeek Bladella D3 - Tuldania D1 10:30 Bladel VVO E1 - Tuldania E1 11:15 Hapert Eymerick E1 - Tuldania E2 10:00 Heeze Tuldania F - Klimroos F1 10:00 Esbeek BIO 3 - Tuldania 2 11:00 Veldhoven Vessem 1 - Tuldania 1 13:00 Vessem Bladella 4 - Tuldania 3 20:00 Bladel Tuldania A - Spoord.Girls A 12:30 Esbeek BIO B1 - Tuldania B1 13:30 Veldhoven Spoord.Girls C1 - Tuldania C1 09:30 Oirschot DSV C1 - Tuldania C2 13:30 Diessen Tuldania D1 - BIO D1 11:00 Esbeek Tuldania E1 - Rosolo E3 10:00 Esbeek Tuldania E2 - DDW E2 10:00 Esbeek Bladella F1 - Tuldania F1 11:00 Bladel Tuldania 2 - DSV 3 11:15 Esbeek

16 Tennis Ladies Day Zaterdag 27 augustus werd een geslaagd Ladies Day tennistoernooi gehouden. Dames uit de omliggende dorpen werden opgetrommeld om de dames van TCE te vergezellen. De plotseling opkomende buien waren geen enkel beletsel voor de fanatieke tennisters. Het was een zeer geslaagd toernooi met leuke wedstrijden. Met dank aan de toernooicommissie.

17 Werkwoordspelling !LESSEN WERKWOORDSPELLING!DOCENT NEDERLANDS Voor Jong en Oud Ook zo n moeite met de spelling van werkwoordsvormen? Hij brandt of hij brand??? Wat is het ook alweer? Vindt zij het leuk of vind zij het leuk? Ik ga bellen. Nee, toch maar niet. Ach waarom ook niet? Neem een paar lessen. Kom erachter dat t niet zo moeilijk is! C O N T A C T A S T R I A S T R I D V A N E G M O N D. N L ESBEEK Astrid van Egmond Dorpsstraat EG Esbeek

18 Megafeest 24 september Over ruim 4 weken op zaterdag 24 september a.s. is het weer zover: Megafeest Esbeek. Koop nu je kaarten op één van onze voorverkoopadressen (zie bijlage) of via de We zien je graag op Megafeest Esbeek 2011! Groeten, Megafeest Esbeek

19 BEDEVAART TER ERE VAN DE HEILIGE CORNELIUS TE ESBEEK. Ook dit jaar wordt in Esbeek weer de gebruikelijke St. Corneliusbedevaart gehouden. Reeds ruim 100 jaar zijn er in Esbeek als ook in de omringende dorpen veel mensen die bij gelegenheid van het St. Corneliusfeest naar Esbeek komen om te bidden tot de H. Cornelius. Zij komen bidden om steun en kracht in de moeilijkheden die zij ondervinden of om te danken dat het best wel goed gegaan is in het afgelopen jaar. Dit bidden kan altijd en overal, maar bij gelegenheid van de jaarlijkse St. Corneliusviering is de sfeer toch net iets meer uitnodigend. Dit jaar zullen de vieringen gehouden worden op zondag 18 september om 10.00u met muzikale medewerking van het dameskoor uit Esbeek en op de woensdag ervòòr 14 september om 15.00u Plechtig Lof en muzikale medewerking van het Seniorenkoor Zang en Vriendschap uit Hilvarenbeek. Na afloop van beide vieringen zal er gelegenheid zijn tot Relikwieverering. Gevonden op Camping De Purperen Heide 1 sleutelbosje met 3 kleine sleuteltjes en 1 fietssleutel Af te halen bij Riny Smolders Lowerik 41

20 Kerkberichten Zondag 4 september om 10.00u Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Jan Smolders. Collectant is Johan Romme. De misintenties voor deze week zijn voor de overleden ouders van de Corput-van Dongen en zoon Huub (verjaardag en jaargetijde moeder). Zondag 11 september, ziekenzondag om 10.00u Eucharistieviering onder leiding van een Priester MSC. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Cees Ketelaars. Collectant is Piet Hesselmans. De misintenties voor deze week zijn voor Pastoor Weijling; Jac Broeckx (verjaardag); fam van Dommelen-Abrahams; Janus Wijten (verjaardag). Woensdag 14 september om 15.00u St. Corneliuslof met muzikale medewerking van het seniorenkoor Zang en Vriendschap uit Hilvarenbeek. Acoliet is Lambert Verhoeven. Collectant is Jan de Laat. Zondag 18 september om 10.00u St. Corneliusviering. Voorganger is een Priester MSC. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Tijdens deze viering is er ook een kindernevendienst met als thema St. Cornelius. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Janus Bruurs. De misintenties voor deze week zijn voor Zus Vriens (verjaardag) en Harrie Wijten-van Dorst (verjaardag). Zowel woensdag als zondag na de St. Corneliusvieringen zal er gelegenheid zijn tot Relikwieverering. Iedere eerste maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof.Vrije toegang.

21 Gemuts (van onder de muts) Daar zijn we dan weer fris terug Na de afgelopen vakantietijd De zomer die is ook voorbij Maar dat is hij al geruime tijd!! Wat beloofde het voorjaar toch veel moois Als het gaat over het geboden weer Maar half juli was dat op De zon scheen hier slechts nog een enkele keer. Vorig jaar was dat ook al het geval Ook toen was het voorjaar lekker warm En de zomer daarna een heel stuk minder Maar er was toen geen sprake van weeralarm. Nu is het in Esbeek weertechnisch best meegevallen, Ik heb tenminste niet van ernstige vernielingen gehoord, En Zuutjes Aon heeft het vorige weekend Een hele dikke voldoende gescoord. Wat een idee om het eigen jubileum Samen te vieren in vakantiestijl Op ons eigen Esbeekse evenemententerreintje Gingen vele dorpsgenoten samen onder zeil. Het was dan ook net een echte camping Met zwembad en douches en een echt toilet En heel veel creatieve dorpsgenoten Al dan niet uitgedost in campingjacquet. Alweer komt dan de dorpsgeest van Esbeek naar boven Die stoelt op een echte Esbeekse wet: Wat je ook in ons dorpke wilt organiseren Het slaagt altijd want. Esbeek regelt het. De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 15 30 aug. 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN!

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN! Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 35 5 juni 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer Dorpsbelangen Openstelling van de Kruisbergkapel op zondag 14 mei Zondag 14 mei a.s. tussen 13.00 en 16.00u is de jaarlijkse openstelling van de Kruisbergkapel Om 14.00u is de Mariaviering onder

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen.

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen. www.obs-de-meent.nl Maandbericht Agenda jaargang 6 vrijdag 3 juli 2015 11 juli Oud papier 8 aug. Oud papier 17 aug. Eerste schooldag OUD PAPIER-ouders juli augustus : Wouter en Jasper Bos Merel Alberts

Nadere informatie

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria OBS De Vijzel Hauwert 80 1691 EJ Hauwert T: 0229-201535 E: info@obsdevijzel.nl Vijzelvaria Woensdag 25 november Vrijdag 4 december Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Het Tangram nieuwsbrief

Het Tangram nieuwsbrief Katholieke Dalton Basisschool Jaargang 2013-2014 Nummer 7 28 februari 2014 Van de directie Olifanten De eerste week na de voorjaarsvakantie is alweer voorbij. De kinderen en leerkrachten zijn allen afgelopen

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 Van de voorzitter Het nieuwe jaar is al weer ruim 2 maanden oud en we zijn weer druk aan het bewegen. Allemaal goede voornemens. Dat is goed te merken, want het is gezellig

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief Juli 2013 Patricia van Brakel Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie ligt voor u. We wensen u weer veel leesplezier en alvast een heel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs 1 Nieuwsbrief Maart 2015 Maart 2015 In dit nummer: Nieuws Stagiaire Dennis Hoofdluisvrije school Vrije dagen De Makersbuzz Moskee bezoek Carnaval 1 2 3 NIEUWS NIEUWE STAGIAIRE Hallo allemaal, Mijn naam

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 7/8

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 7/8 t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 2 5 september 2013 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus wordt geboren, Lucas 2:1-7 Herders in het veld, Lucas 2:8-20 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Agenda: 17 december oudercommissie

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink 29 november 2013, jaargang 22. nr. 6 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Het Kleine Wereldnieuws

Het Kleine Wereldnieuws Het Kleine Wereldnieuws 8e jaargang nummer 30 6 juni 2013 Mededelingen van het team Rapporten en de facultatieve rapportgesprekken. Volgende week 14 juni ontvangt u het laatste rapport van dit schooljaar

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2015-2016, nr. 6 2015

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders,

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders, NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012 1.Beste ouders, December is altijd een drukke maand op school. We zijn op school druk in de weer met allerlei activiteiten rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief November 2015 Jaargang 22, nummer 11 In dit nummer: Van het bestuur 3 Ilja Drost stelt zich aan u 4 voor AIC de Kempen 5 Studeren met autisme 6 Colofon 7/8/9 Pagina

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 10 30 januari 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Agenda VO 5. Jarig in februari 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Kijk eens wat ik kan! Prago 1984-2014

Kijk eens wat ik kan! Prago 1984-2014 Kijk eens wat ik kan! Prago 1984-2014 Voorwoord Over dit boekje We wilden graag een boekje maken. Samen met de cursisten van Prago. De vraag was: Wil je iets moois maken voor ons boekje? Je mag zelf weten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 17 december 2015. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 17 december 2015. Beste kinderen, ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 17 december 2015 Nieuws vanuit het team. Beste kinderen, ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel Het eind van het jaar 2015 is alweer in zicht! Voor velen een moment om stil te staan

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE Sluitingsdatum nieuwe kopij: 15 juli 2015 Jaargang 3 nr. 5 Juni 2015 redactie@ltcdeschelde.nl MINI/MAX toernooi 2015 Op 21 juni gaan jong en oud het z.g. MINI/MAXI toernooi spelen.

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Oktober Maandag 16 Oktober Kienen Woensdag 18 Oktober Donderdag 19 Oktober 20.

Agenda Het Korennieuws Oktober Maandag 16 Oktober Kienen Woensdag 18 Oktober Donderdag 19 Oktober 20. Agenda 2017 Het Korennieuws Oktober 2017 Maandag 16 Oktober 20.30 Kienen Woensdag 18 Oktober 10.00-15.00 Donderdag 19 Oktober 20.00 Kaarten Pompoenen snijden Zaterdag 21 Oktober 19.30 Spooktocht Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen,

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 34 29 mei 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vergeten in de kalender te zetten, sorry Klaske. Juf Klaske was donderdag jarig. Van harte gefeliciteerd.

Nieuwsbrief. Vergeten in de kalender te zetten, sorry Klaske. Juf Klaske was donderdag jarig. Van harte gefeliciteerd. Jaargang 19 nummer 32 Vrijdag 25 maart 2016 Artikelen in deze nieuwsbrief Verjaardagen Jarig Agenda / maart / april Gymnastiek Indeling van de bouwen Margewoensdagen Het fantastisch Kinder Filmfestival

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21-01-2014

Nieuwsbrief 21-01-2014 Nieuwsbrief 21-01-2014 Beste ouders, De Inspirerende leeromgeving In de brief van 16 januari heeft u kunnen lezen over de Inspirerende Leeromgeving en de plannen die er liggen om verbetering in ons schoolgebouw

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3. In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M 2. Van de voorzitter 3. Nevenactiviteiten 4. Wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 4 15-11-2018 SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M De JO12-3M zijn op 10-11-'18 voorzien van

Nadere informatie

Voor nog meer informatie over onze school Jaargang 22 Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie)

Voor nog meer informatie over onze school Jaargang 22 Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie) Kijk óók op: www.terdoes.nl Voor nog meer informatie over onze school Of volg ons op Twitter onder terdoes Jaargang 22 Nummer 15 27-11-2015 Redactie: Kees Hagenaars Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie)

Nadere informatie