ALGEMENE LEDENVERGADERING (SHEETS VANAF WOENSDAG A.S. DIGITAAL BESCHIKBAAR) Bussum, 26 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE LEDENVERGADERING (SHEETS VANAF WOENSDAG A.S. DIGITAAL BESCHIKBAAR) Bussum, 26 november 2016"

Transcriptie

1 ALGEMENE LEDENVERGADERING (SHEETS VANAF WOENSDAG A.S. DIGITAAL BESCHIKBAAR) Bussum, 26 november 2016

2 AGENDA 1. Opening 2. Notulen Algemene Ledenvergadering 30 april Voorstel benoeming bestuurslid Marketing & Communicatie 4. Mededelingen 5. Voorgestelde aanpassingen NGF-statuten 6 mei Jaarplannen NGF Begroting Datum volgende Algemene Ledenvergadering (voorstel 6 mei 2017) 9. Rondvraag 10. Sluiting

3 2. Notulen vorige vergadering

4 3. Benoeming nieuw bestuurslid

5 BENOEMING BESTUURSLID Zoals in een vorige ALV met uw goedkeuring besloten, zal het NGFbestuur uitgebreid worden met een extra bestuurslid met de portefeuille Marketing & Communicatie. Het bestuur stelt voor om Alfred Levi voor een eerste bestuursperiode van drie jaar te benoemen.

6 4. Mededelingen

7 PROCEDURE OPVOLGING BESTUURSLID VOOR INFORMATIE JEROEN STEVENS: Op 6 mei 2017 zal het NGF-bestuur een opvolg(st)er voor Marieke van Rhijn presenteren met als portefeuille Duurzaam en zakelijk beheer. De procedure hiervoor is gestart. Tot 1 november konden kandidaten zich aanmelden. Inmiddels is een long- en shortlist gemaakt en worden begin december de eerste gesprekken gevoerd.

8 SAMENWERKING ANDERE SPORTBONDEN De NGF is in gesprek met Hockey, Skiën en Water om samen te werken vanuit een gezamenlijke kantoorlocatie in de omgeving Utrecht. Waarschijnlijk is dat nog een aantal bonden zich bij dit collectief willen aansluiten. Naast (toekomstige) strategische voordelen zijn er op organisatorisch gebied kortetermijnvoordelen te behalen. Doel is om in oktober 2017 gezamenlijk een pand te betrekken.

9 PERSIMMONS VOOR INFORMATIE CAROLINE HUYSKES: Het bieden van een platform voor (oud-)golfinternationals. Het in stand houden van historisch besef, tradities en de geschiedenis. Het verspreiden van de sportgeest. Kennis en ervaring bundelen. Het adviseren van sporters en indien van toepassing de NGF. Het onderhouden van persoonlijke contacten en uitbreiden van netwerk. Het organiseren van evenementen en bijeenkomsten.

10 KLM OPEN 2017 Het KLM OPEN 2017 wordt gespeeld van 14 t/m 17 september op The Dutch. Wij vragen u vriendelijk hier in uw (wedstrijd)kalender rekening mee te houden.

11 ING GOLFWEEK 2017 De ING GOLF WEEK wordt in 2017 georganiseerd van 30 juni t/m 2 juli op Golfbaan Prise d Eau. Wij vragen u vriendelijk hier in uw (wedstrijd)kalender rekening mee te houden. Begin 2017 ontvangt u hierover meer informatie.

12 BEEINDIGING FAIRWAYSTROKES Doelstelling was om (veel) geld van buiten de golfwereld binnen de golfwereld te brengen, waarbij als uitgangspunt gold dat het loyaliteitsprogramma de NGF geen geld kost. Vanwege tegenvallende resultaten (± omzet per jaar voor golfbanen) en bijkomende kosten voor de NGF (± ) is besloten het Fairwaystrokes-programma niet voort te zetten. Er wordt bekeken of het programma in licentie elders ondergebracht kan worden.

13 PORTO BUITENLAND GOLF.NL MAGAZINE VOOR INFORMATIE MAARTEN VOERMANS: Golfers kunnen laten weten of ze het magazine, tegen betaling, nog willen ontvangen in het buitenland. Willen ze dit, dan betalen ze portokosten ( 9,95). Willen ze het magazine wel ontvangen, maar geen extra portokosten betalen, dan kunnen we het kosteloos naar de golfclub sturen waar ze lid zijn. 1 februari ontvangt iedereen die een GOLF.nl Magazine in het buitenland wil ontvangen een factuur/accept . Hebben de mensen niet betaald vóór 1 maart, dan ontvangen zij geen magazine. NOOT: Wij zullen binnenkort uw toestemming vragen of wij de betreffende golfers mogen informeren over deze werkwijze door hen een te sturen. Als u deze toestemming niet geeft, benadert u uw leden zelf en sturen wij u een factuur.

14 NIEUWE DATABASE NGF VOOR INFORMATIE MAARTEN VOERMANS: Moderne manier van uitwisselen. Toekomst-proof, nog betere bescherming persoonsgegevens. 90% van de golfclubs is reeds aangesloten. Uniek NGF-nummer is in de maak (voordeel hiervan is het meenemen van historie bij mutaties). Reeds qualifying scorekaarten zijn ontsloten via de nieuwe uitwisseling. Inzichten vanuit de nieuwe database worden gedeeld via GolfMarkt.

15 NGF ZAKELIJK VOOR INFORMATIE JORIS SLOOTEN OF MANDY BOER: Wet DBA Uitstel handhaving tot 1 januari De afweging voor de fiscus is de praktijk en niet het contract. Als de overtuiging is dat de praktijk een overeenkomst van opdracht rechtvaardigt, gebruik dan de clausules die in de modelovereenkomsten van de belasting dienst staan. Update meldplicht Datalekken Wet is per 1 januari 2016 ingegaan. Verantwoordelijkheid voor u op juridisch en ICT-gebied. Kijk op het NGF Informatieplein voor meer informatie of benader ons rechtstreeks. Update meldplicht Datalekken. Golfmarkt gegevens/rapporten Rond 1 maart 2017 is het dashboard digitaal beschikbaar.

16 NGF ZAKELIJK VOOR INFORMATIE JORIS SLOOTEN OF MANDY BOER: NSW-wetgeving Op 31 oktober heeft staatssecretaris Van Dam het voornemen gepresenteerd om de NSW-regeling aanzienlijk te veranderen. Deze regeling geeft een 45-tal golfbanen die worden aangemerkt als landgoed (fiscale) voordelen. Deze voorgenomen veranderingen hebben, zo is de schatting, grote gevolgen voor het merendeel van deze 45 golfbanen. Deze golfbanen zijn inmiddels door de NVG en NGF geïnformeerd. De NVG en NGF proberen op inhoud de Kamercommissie Economische Zaken te overtuigen dat bepaalde aannames/maatregelen niet juist zijn. Als de NSW-wetgeving er zou komen, wordt er over een overgangstermijn gesproken van 10 tot 20 jaar.

17 NGF ZAKELIJK VOOR INFORMATIE JORIS SLOOTEN OF MANDY BOER: Players 1st Deze week met NVG 2 workshops georganiseerd. Een kleine 35 golfclubs banen maken nu gebruik van Players 1st. Interesse? Mail met Patty Smit (patty.smit@ngf.nl) of Martijn Scholte (ms@nvg-golf.nl). Workshop Besturen in Golf Succesvolle pilot gedaan in 4regionale workshops. In totaal 40 clubs met 60 personen. Opgezet voor beginnende bestuurders, maar uit pilot blijkt dat het ook meer dan geschikt is voor meer ervaren bestuurders en werknemers in de golfwereld. In 2017 zal deze workshop regionaal voortgezet worden.

18 HET NGF INFORMATIEPLEIN VOOR INFORMATIE DANIELLA DEMONT: Het intranet voor golfclubs. Help ons met het aansluiten van uw vrijwilligers op het NGF Informatieplein. Breed aanbod aan informatie. Ondersteuning clubs en haar commissies. Een-op-een benadering met informatie op maat. Invullen van profielen voor alle medewerkers/commissie/vrijwilligers. Actuele informatie d.m.v. nieuwsbrieven. Medio 2017 deel van huidige NGF Informatieplein openbaar via NGFgedeelte binnen GOLF.NL.

19 NGF-WEDSTRIJDEN VOOR INFORMATIE NIELS BOYSEN: Vanaf 2018 worden de NK s en een aanzienlijk deel van de overige NGF-wedstrijden alleen op banen georganiseerd die actief met GEO werken.

20 APP GOLF.NL / MIJN.GOLF.NL (WEBSITE) VOOR INFORMATIE ROBERT HAGE: ROBERT.HAGE@NGF.NL Website mijn.golf.nl voor iedereen met NGF-nummer. Golf.nl app beschikbaar voor ios (Apple) en Android. Ruim registraties sinds augustus Reeds qualifying kaarten via de app. Bijna oefenkaarten geregistreerd. Verwerking wedstrijdkaarten + buitenlandse kaarten gaan op reguliere manier. Uitdagingen: Technisch: optimaliseren in samenwerking met softwareleveranciers. Communicatie: handicapcommissies bij de clubs meenemen en overtuigen van waarde van Golf.nl app in relatie tot handicapsysteem.

21 CR KORTE BANEN VOOR INFORMATIE ROBERT HAGE: Eind december informeren wij korte banen over mogelijke maatregelen m.b.t. de course rating van hun banen.

22 NGF-WEDSTRIJDEN VOOR INFORMATIE NIELS BOYSEN: Het bestuur heeft het verzoek vanuit één van de Leden om roken tijdens alle NGF-wedstrijden te verbieden uitvoerig besproken. UITKOMST: Er komt geen verbod op roken bij alle NGF-wedstrijden, maar wel verzoeken wij nadrukkelijk alle deelnemers aan NGF-wedstrijden (inclusief competitie) om niet meer te roken tijdens de wedstrijd.

23 NGF COMPETITIE VOOR INFORMATIE ABE JAN TER BEEK: Zoals bekend wordt de leeftijd voor Senioren Heren in de NGF Competitie vanaf 2017 verlaagd van 55 naar 50 jaar. Totale toename van 28 teams. De totale Dames Competitie krimpt zorgelijk. Begin 2017 zal door de Commissie Competitie een representatieve werkgroep van de Leden geformeerd worden om te onderzoeken of aanpassingen van de NGF Competitie nodig zijn. Tijdens ING Golf Week (30 juni t/m 2 juli) wordt er voor iedereen een bijeenkomst georganiseerd om de voorstellen voor te leggen waarop u kunt reageren.

24 VEILIG VERKEER NEDERLAND VOOR INFORMATIE MARI TRINI HERMOSO: BOB-campagne binnen golf in samenwerking met de NVG. Samen met clubs en banen: bewustwording. Onderzoek heeft uitgewezen: 73% van de golfers neemt deel aan het verkeer na alcoholconsumptie (10 golfbanen). Hoogopgeleide 65+ ers drinken het vaakst overmatig (CBS). Doel: veiligheid en een nieuwe sociale norm welke wij voelen als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

25 REGLEMENT SEKSUELE INTIMIDATIE VOOR INFORMATIE JANKE VAN DER WERF: Veilig Sport Klimaat krijgt een steeds prominentere plaats in de sport. Vanuit het ministerie van VWS en NOC*NSF worden wij verplicht dit te organiseren. In 2014 hebben wij u gevraagd de beschikbare reglementen te implementeren. Op dit moment weten wij van slechts 13 clubs dat zij het reglement in hun ledenvergadering hebben aangenomen. Het zijn er hopelijk al een stuk meer en laat ons dat a.u.b. weten. Ons doel is dat alle bij de NGF aangesloten clubs dit reglement eind 2018 geïmplementeerd hebben.

26 Vragen?

27 EVEN BIJKOMEN Wie is de beste van de slechtste fanatieke golfer van Nederland

28 5. Toelichting voorgestelde aanpassingen statuten

29 AANPASSING STATUTEN VOOR INFORMATIE JEROEN STEVENS: 26 november 2016: bespreking ALV met als belangrijkste discussie aanpassing Ledendefinitie. 1 maart 2017: voorstel volledig gewijzigde statuten alsmede huishoudelijk reglement naar aanleiding van ALV 26 november, input van Leden en nadere beraadslaging. 22 april 2017: toesturen definitieve voorstel gemoderniseerde statuten alsmede aangepast huishoudelijk reglement. 6 mei 2017: ALV NGF

30 STATUTEN VOOR INFORMATIE JEROEN STEVENS: AANPASSING DOEL NGF (ARTIKEL 3) AANPASSING LEDENDEFINITIE (ARTIKEL 4 EN VERDER) AANPASSING ARTIKEL GEASSOCIEERDEN (ARTIKEL 8) AANPASSING BESTUUR (ARTIKEL 10) STEMRECHT (ARTIKEL 16) TUCHTCOMMISSIE (ARTIKEL 18)

31 Vragen?

32 EVEN BIJKOMEN JAAROVERZICHT 2016

33 6. JAARPLAN 2017

34 JAARPLAN SPORTIEF BELEID In 2016 zijn er 17 clubs geweest die de cursus Sportief Beleid hebben gevolgd. Een groot deel van de clubs geeft aan dat naast het spelniveau ook het sociale niveau stijgt. Meer deelnemers aan wedstrijden, trainingen, etc. (te meten met o.a. Players 1st en dashboard De Golf Academie). 7 nieuwe clubs in het Committed to Senioren programma. Het aantal gebruikers in De Golf Academie is gestegen van naar Er is medio 2016 een extra club developer op dit programma ingezet.

35 JAARPLAN SPORTIEF BELEID DOEL 2017 Aantal golfers in Stap 3 of beter neemt toe met 2 tot 3%. Aantal golfers in De Golf Academie zal groeien van naar Aantal gebruikers van de Golf.nl App zal groeien van naar DOOR 8 opleidingsdagen specifiek voor Sportief Beleid (20 clubs) en 2 inspiratiedagen. Verbeterde structuur van Committed to-programma s. Koppeling Golf.nl App en De Golf Academie. De Golf Academie on-tour bij KLM Open/ING Golf Week. Campagne rondom Golf.nl app en specifieke bijeenkomst(en) voor handicapcommissies. 50 individuele clubbezoeken.

36 JAARPLAN JEUGD & FAMILIE nieuwe clubs in het Committed to Jeugd programma, 4 in Committed to Familie programma. In 2016 zijn grote stappen gemaakt met RAAK! Het concept is gelanceerd. Aanscherping vindt nu plaats mede op basis van de 60 RAAK!-clubbezoeken die we de afgelopen 3 maanden gedaan hebben. Er is een schitterend FUN Park gebouwd met fantastische merchandising in de vorm van o.a. sets, mascotte en andere RAAK!-artikelen kinderen zijn op dit moment geregistreerd in het RAAK!-programma. Dat kan beter! kinderen hebben middels Olympic Experience, ING Golf Week, KLM Open en de Johan Cruijff dag in 2016 kennisgemaakt met golf. Het aantal jeugdspelers staat nog steeds ernstig onder druk! Er zijn wel grote verschillen tussen clubs. We verwachten wel dat alle inspanningen die her en der gedaan worden het totale aantal jeugdspelers in 2017 of 2018 weer zal doen stijgen.

37 JAARPLAN JEUGD & FAMILIE 2017 DOEL 2017 Aantal jeugdleden aangesloten bij Leden groeit met 500 van naar In RAAK!-programma registeren we nieuwe kinderen. DOOR 3 tot 5 grote (externe) events kinderen in aanraking met golf brengen. Promotie familiegolf met ING Familietoernooi (4.000 golfers ). Scholen bij (jeugd)golf betrekken middels scholingsprogramma kinderen in de natuur. 40 (nieuwe) clubs bezoeken. 20 bijeenkomsten/opleidingsdagen/inspiratiedagen specifiek voor Jeugd & Familie. Jeugd & Familie is geïntegreerd in het programma van Sportief Beleid.

38 JAARPLAN DUURZAAM BEHEER In 2016 hebben weer 12 golfbanen het GEO-certificaat ontvangen en zijn in totaal 104 banen actief met GEO bezig. Plan van aanpak Green Deal Sportvelden als GolfAlliantie (NVG, NGA en NGF) (probleemanalyse, innovatie netwerk en agenda, communicatieagenda, database van opdrachtgevers voor beheer). Zie ook de Green Deal krant in maart In 2016 zijn er rond de 20 bijeenkomsten en opleidingsdagen geweest. In 2016 hebben 20 individuele en 30 agronomieclubbezoeken plaatsgevonden.

39 JAARPLAN DUURZAAM BEHEER DOEL 2017 Aantal banen actief met GEO naar 125. Gebruik van gewasbeschermingsmiddelen daalt (nog niet meetbaar!). DOOR GEO in relatie tot voldoen aan wetgeving. 20 bijeenkomsten/opleidingsdagen specifiek voor Duurzaam Beheer. 20 individuele en 50 agronomieclubbezoeken. Meetinstrument opleveren waarmee banen hun verbruik van o.a. gewasbeschermingsmiddelen kunnen bijhouden. Toolkit t.b.v. voor golfbanen m.b.t. communicatie naar eigen achterban. Aanstelling hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen (DTRF) en AIO t.b.v. de aangestelde hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen (DTRF).

40 JAARPLAN TOPGOLF In 2016 is er een uitgebreide analyse gemaakt van de tekortkomingen in de huidige opleiding. Conclusie was o.a. te weinig regie op ontwikkeling, te lage frequentie trainingen, te weinig onderlinge competitie en meer kwaliteit in coaching in combinatie met ervaring. Op basis daarvan is een nieuw programma geschreven. De juiste mix van coaches (speelervaring aangevuld met coaching ervaring) is aangesteld. 1 november jl. is het totale programma (C-selectie t/m Oranje) gestart.

41 JAARPLAN TOPGOLF DOEL spelers op de European Tour en 1 speelster op de Ladies European Tour. 1 team in de top 8 ELTK en 1 overwinning in buitenlandse A-wedstrijd. Verbetering van alle (!) gemiddelde scores per leeftijdsgroep. DOOR Regie op programma s. Frequentie van trainingen sterk omhoog. Gebruik van zeer goede trainingsaccommodaties in binnen- en buitenland.

42 JAARPLAN MARKETING & COMMUNICATIE Op de marketingkant van Golf en de NGF komen wij in mei bij u terug! Goede communicatie is essentieel om de gestelde doelen te halen. In algemene zin kan de NGF verbeteren in het leren kennen van de golfer als speler en als bestuurder/werknemer/vrijwilliger. Overzicht van beschikbare middelen: Tientallen bijeenkomsten van groot naar klein, NGF Informatieplein, individuele clubbezoeken (250 per jaar), GolfMarkt (3.000) NGF-nieuwsbrief (5.000). De NGF-pas , GOLF.NL Magazine (2x per jaar), GOLF.NL website unieke bezoekers per maand, NGF Facebook volgers - Twitter GOLF.NL Facebook Twitter 5.800, - GOLF.NL Nieuwsbrief , Golf.nl app registraties (kan snel stijgen), De Golf Academie registraties (kan snel stijgen). EK Hockey (75.000), KLM Open (40.000), ING Golf Week (10.000).

43 Vragen?

44 EVEN BIJKOMEN Wie is de beste van de slechtste fanatieke golfer van Nederland

45 7. Begroting 2017

46 UITGANGSPUNTEN We presenteren een sluitende begroting. Uitgangspunt jaarplannen 2017 en de prognose Er is gekozen voor een nieuwe presentatie van de cijfers i.v.m. aansluiting op het meerjarenplan Meer door Beter Golf. Er is gekozen voor een nul resultaat in 2017 en niet een automatische toevoeging tot de reserves. Het eigen vermogen is namelijk > 50% van de begrote kosten.

47 UITGANGSPUNTEN Bijdrage leden van Leden 17,50, vrije golfers 22,10 ( 17,50 + 4,60). Er zijn geen uitbreidingen van personeel begroot. Voorstel is resultaat in K (btw-meevaller) te reserveren met als bestemming samenwonen en -werken andere sportbonden. Verwachting totale resultaat 2016 is 150K 200K.

48 INKOMSTEN x B 17 B 16 P 16 B17-P16 1. Contributies Leden Contributies Jeugdclub RAAK! Contributies niet-home club Bijdragen vrije golfers Hcp registratie vrije golfers Bijdragen Geassocieerden Bankrente Subsidie

49 INKOMSTEN x B 17 B 16 P 16 B17-P16 9. Sponsorinkomsten Boekenverkoop Doorberekende coaching Inleggelden Doorberekende servicekosten Diversen TOTAAL

50 INKOMSTEN

51 INKOMSTEN ONTWIKKELING TOTALE INKOMSTEN

52 INKOMSTEN ONTWIKKELING LEDEN

53 INKOMSTEN ONTWIKKELING BIJDRAGE VRIJE GOLFERS

54 INKOMSTEN ONTWIKKELING SPONSORINKOMSTEN

55 INKOMSTEN ONTWIKKELING SUBSIDIES

56 LASTEN x B 17 B 16 P 16 B17-P Algemeen Verenigingskosten Kosten NGF-Leden Samenwerkingen Evenementen Wedstrijden Jeugd & Familie

57 LASTEN x B 17 B 16 P 16 B17-P Sportief Beleid Duurzaam beheer Topsport Marketing Communicatie TOTAAL RESULTAAT

58 LASTEN

59 LASTEN JEUGD & FAMILIE BLAUW = 2017

60 LASTEN SPORTIEF BELEID BLAUW = 2017

61 LASTEN DUURZAAM BEHEER BLAUW = 2017

62 LASTEN TOPGOLF BLAUW = 2017

63 LASTEN TOPGOLF BLAUW = 2017

64 Vragen?

65 8. Datum volgende vergadering 6 mei 2017

66 9. RONDVRAAG

67 Bussum, 26 november 2016 DANK VOOR UW KOMST!

SECRETARISSEN OVERLEG

SECRETARISSEN OVERLEG SECRETARISSEN OVERLEG Hoge Kleij, 19 september 2016 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen (o.a. NGF Statuten, NGF Zakelijk, App Golf.nl, NGF, NGFdatabase, Olympic Experience, NGF-passen 2017) 3. RAAK! 4. Wet

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING

ALGEMENE LEDENVERGADERING ALGEMENE LEDENVERGADERING 23 november 2013, Soestduinen AGENDA 1. Opening 2. Notulen Algemene Ledenvergadering 6 april 2013 3. Mededelingen en ingekomen stukken 4a Goedkeuring regelement seksuele intimidatie

Nadere informatie

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen.

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Beste leden van De Zeeuwsche, Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Elke zaterdagmorgen is er inloop par 3. Er worden diverse wedstrijdvormen gespeeld.

Nadere informatie

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering d.d. 21-03-2016 Pagina1 Inhoudsopgave Inleiding 3 GC De Kurenpolder 4 Missie en visie van GC De Kurenpolder 5 Sterkte-zwakteanalyse

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 26 november 2012 Nieuwegein

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 26 november 2012 Nieuwegein ALGEMENE LEDENVERGADERING 26 november 2012 Nieuwegein Agenda 1. Opening 2. Notulen Algemene Ledenvergadering 31 maart 2012 3. Mededelingen en ingekomen stukken 4. Structuur samenwerking PGA Holland/NGF

Nadere informatie

Golfcongres, 2018 WERVEN & BEHOUD

Golfcongres, 2018 WERVEN & BEHOUD Golfcongres, 2018 WERVEN & BEHOUD Workshop Werven & behouden Naam : Golfclub : Functie : Mailadres : Meer informatie en aanmelden? www.ngf.nl/kalender VOORSTELLEN Alexander Renders: 20 jaar PGA Professional

Nadere informatie

Algemene Vergadering KNHB. 29 november 2016

Algemene Vergadering KNHB. 29 november 2016 Algemene Vergadering KNHB 29 november 2016 1. Opening 2. Notulen Algemene Vergadering 18 juni 2016 3. Jaarplan 2017 Jaarplan 2017 Twee onderdelen: 1. Jaarplan 2017 2. Begroting 2017 Jaarplan en begroting

Nadere informatie

de Algemene Vergadering op 26 maart De vergadering begint om uur en wordt gehouden op Golfpark Almkreek.

de Algemene Vergadering op 26 maart De vergadering begint om uur en wordt gehouden op Golfpark Almkreek. de Algemene Vergadering op 26 maart 2019. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden op Golfpark Almkreek. Vergadering nieuwe stijl Vergaderen is voor de meeste mensen geen feest. Maar toch moeten

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Wanneer naar artikelen wordt verwezen, zijn dat artikelen van het EGA Handicap System 2012-2015. EGA Clubhandicap 54 Vereisten voor het behalen van Clubhandicap

Nadere informatie

Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017

Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017 Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017 1 Agenda 1. Opening en inleiding 2. Vaststellen notulen van de vergadering van 3 april 2017 3. Ingekomen stukken en mededelingen 4. Evaluatie

Nadere informatie

Toelichting Begroting 2018

Toelichting Begroting 2018 Toelichting Begroting 2018 Pagina 1 van 8 Toelichting Begroting Begroting In de Algemene Ledenvergadering van 29 Maart 2018 zal de bijgaande begroting aan de leden aangeboden. De begroting heeft als uitgangspunt

Nadere informatie

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren).

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren). Versie 2.0 d.d. 1-10-15 1.INLEIDING Het beleid van de Vereniging Country Golf Ees wordt geformuleerd in een beleidsplan dat elke drie jaar wordt geactualiseerd en vervolgens vastgesteld door de Algemene

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Ronduit goed! Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen. Gaat het goed met de golfclub en de golfbaan?

NIEUWSBRIEF. Ronduit goed! Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen. Gaat het goed met de golfclub en de golfbaan? NIEUWSBRIEF Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen In een vloek en een zucht zijn de eerste twee maanden van 2016 bijna voorbij. Het is ongelofelijk hoe snel dat allemaal gaat! Het goede nieuws

Nadere informatie

Naar een veiliger sportklimaat. Tuchtreglement seksuele intimidatie ( SI)

Naar een veiliger sportklimaat. Tuchtreglement seksuele intimidatie ( SI) Naar een veiliger sportklimaat Tuchtreglement seksuele intimidatie ( SI) Opdracht ministerie VWS Maatregelen tegen grensoverschrijdend gedrag Actieplan NOC*NSF: naar een veiliger sportklimaat Verplichting

Nadere informatie

Welkom! Algemene Ledenvergadering. Informatie content. Gastheer schap. Promotie. Sarel Tempelman

Welkom! Algemene Ledenvergadering. Informatie content. Gastheer schap. Promotie. Sarel Tempelman Welkom! Algemene Ledenvergadering. Promotie Agenda: 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen ALV 17 november 2014 & notulen ALV 15 december Promotie 2014 (goedkeuring statuten) 4. Stand

Nadere informatie

Agendapunt 8.1 Jaarplan 2017

Agendapunt 8.1 Jaarplan 2017 Agendapunt 8.1 Jaarplan 2017 Het bondsbestuur heeft, naar aanleiding van de feedback van de afgevaardigden (tijdens jaar- en bondsvergaderingen en andere ontmoetingen) en op basis van eigen ervaring, geconcludeerd

Nadere informatie

De NTTB. dat zijn wij SAMEN!

De NTTB. dat zijn wij SAMEN! De NTTB dat zijn wij SAMEN! W E L K O M Voorstellen AB- en HB-leden Uitleg programma Doel van deze avond Organisatorische mededelingen Trends Langzaam maar zeker afnemend ledental (maar meer sportconsumenten?)

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

Welkom Algemene Vergadering Golfclub Almeerderhout 24 november 2015

Welkom Algemene Vergadering Golfclub Almeerderhout 24 november 2015 Welkom Algemene Vergadering Golfclub Almeerderhout 24 november 2015 Agenda 1. Opening 2. Aanwijzing van een stemgerechtigd lid ter medevaststelling en medeondertekening van de notulen (statuten art. 16,

Nadere informatie

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten Inhoud Financieel Opzet organisatie (rondom penningmeester) Inkomsten Reguliere inkomsten Beheersbaar maken Subsidies Waar gaan we zoeken Hoe pak je dat

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019

AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019 AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019 Utrecht, maart 2019 CHECKLIST Commitment van alle betrokkenen om aan het Familietoernooi deel te nemen Het Familietoernooi 2019 op de wedstrijdkalender plaatsen

Nadere informatie

AGENDA Pauze (15 minuten) 9. Diverse onderwerpen 10.Rondvraag 11.Sluiting

AGENDA Pauze (15 minuten) 9. Diverse onderwerpen 10.Rondvraag 11.Sluiting FILMPJE! Filmpje WFLWR! AGENDA-1 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen ALV 25 november 2015 4. Acties en toezeggingen uit ALV 5. Financieel verslag over 2015 6. Vaststelling beleidsplan

Nadere informatie

AV Edese Golf Club Papendal

AV Edese Golf Club Papendal AV Edese Golf Club Papendal 14 mei 2018 WELKOM Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Ingekomen post 4. Mededelingen van het bestuur 5. Notulen Algemene Vergadering van 18 december 2017 6. Jaarrekening

Nadere informatie

vrienden van Anne van Dam

vrienden van Anne van Dam www.annevandam.com Anne van dam Van zwembad naar golfbaan is 19 jaar en woont haar hele leven al in Arnhem. Vanaf jongs af aan is ze sportief en heeft ze talent voor vrijwel alle sporten. Op een vakantie

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Golf SAMEN VRIJUIT pelen S MEER DOOR BETER GOLF april 2016

Golf SAMEN VRIJUIT pelen S MEER DOOR BETER GOLF april 2016 G olf SAMEN VRIJUIT Spelen MEER DOOR BETER GOLF april 2016 meer door beter golf 1. Inleiding 3 2. Ontwikkelingen in de samenleving 4 3. NGF-overtuigingen 5 4. Noodzakelijke verbeteringen 6 5. Rol van de

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Golf SAMEN VRIJUIT pelen S MEER DOOR BETER GOLF april 2016

Golf SAMEN VRIJUIT pelen S MEER DOOR BETER GOLF april 2016 G olf SAMEN VRIJUIT Spelen MEER DOOR BETER GOLF april 2016 meer door beter golf 1. Inleiding 3 2. Ontwikkelingen in de samenleving 4 3. NGF-overtuigingen 5 4. Noodzakelijke verbeteringen 6 5. Rol van de

Nadere informatie

Concept Jaarplan 2016

Concept Jaarplan 2016 Concept Jaarplan 2016 Korte update traject bereiken en binden watersporters Wapenfeiten 2015 Jaarplan 2016 Korte update traject Bereiken en binden watersporters ALV Watersportverbond Nov 2015 1 AANLEIDING

Nadere informatie

Ontwikkeling golfers van

Ontwikkeling golfers van FOTO OMSLAG VOLGT Ontwikkeling golfers van 2009-2013 06-'09 12-'09 06-'10 12-'10 06-'11 12-'11 06-'12 12-'12 06-'13 12-'13 Δ % '12-13 Δ '09 - '13 Golfer met homecourse 152.842 157.919 157.870 166.316 165.852

Nadere informatie

Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind. rafcelis.be

Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind. rafcelis.be Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind rafcelis.be Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Frisbeebond 2014-2016 Inleiding Voor u ligt het voorstel voor het Meerjarenbeleidsplan

Nadere informatie

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 ALV AGV S.H.E.L.L. 2014 GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 1 AGENDA 20 MAART 2014 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen ALV 21 maart 2013 4. Verslag van de kascommissie 5. Resultaat 2013

Nadere informatie

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH Jaarplan 2016 van de Nederlandse Minigolf Bond In het meerjarenbeleidplan van 2012 tot 2016 waardig aan de slag staan de hoofddoelstellingen die in deze periode gehaald dienen te worden. Elk jaar zal er

Nadere informatie

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 WIE DE JEUGD HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST! (18-11-10) Inleiding 1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 1.1 Doelstelling 1.2 De Jeugdcommissie 1.3 Beleidsstrategie 1.4 Hoofdactiviteiten 1.5

Nadere informatie

Presentatie Nationaal Golfpaspoort. Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012

Presentatie Nationaal Golfpaspoort. Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012 Presentatie Nationaal Golfpaspoort Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012 Inleiding Hieronder wordt iedere slide van de presentatie over het Nationaal Golfpaspoort die tijdens het

Nadere informatie

Agenda Extra AV 27 maart 2017

Agenda Extra AV 27 maart 2017 Agenda Extra AV 27 maart 2017 Opening. Ingekomen post. Mededelingen van het Bestuur. Bestuursmodel driving-range. Bestuursverkiezing nieuwe penningmeester. Gebruik facebook. Rondvraag. Sluiting. Voorstel

Nadere informatie

De NBF is er voor alle bowlers. Jaarplan 2020

De NBF is er voor alle bowlers. Jaarplan 2020 De NBF is er voor alle bowlers Jaarplan 2020 Jaarplan 2020 2 De ambities die we als bestuur en bureaumedewerkers in 2018 met elkaar beschreven hebben en die terugkomen in het jaarverslag 2018 en in dit

Nadere informatie

Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden op 26 november Participatiehouders (inclusief bestuursleden)

Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden op 26 november Participatiehouders (inclusief bestuursleden) STICHTING TOT EXPLOITATIE VAN DE CAPELSE GOLFBAAN s-gravenweg 311, 2905 LB Capelle aan den IJssel Telefoon: 010 4422485, Email: info@golfclubcapelle.nl Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden

Nadere informatie

GOLFMARKT RAPPORT STICHTING GOLFCLUB HILVERSUM

GOLFMARKT RAPPORT STICHTING GOLFCLUB HILVERSUM GOLFMARKT RAPPORT STICHTING GOLFCLUB HILVERSUM September 2015 1 INHOUD 1. Ontwikkeling leden Hilversumsche Golf Club en golfclubs met homecourse regio Hilversum 2011-2015 2015 2. Verdeling leden Hilversumsche

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 Om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien, hechten wij er veel belang aan u hierbij antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Het Golfvaardigheidsbewijs

Nadere informatie

Ring Pass Delft, 31 mei 2017

Ring Pass Delft, 31 mei 2017 CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING RING PASS DELFT 31 MEI 2017, AANVANG 19.30 UUR, IN HET CLUBGEBOUW 1. Opening door de voorzitter van Ring Pass Delft, Peter van Haagen 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

GOLFMARKT RAPPORT DE TEXELSE GOLFCLUB REGIO DE COCKSDORP

GOLFMARKT RAPPORT DE TEXELSE GOLFCLUB REGIO DE COCKSDORP GOLFMARKT RAPPORT DE TEXELSE GOLFCLUB REGIO DE COCKSDORP September 2016 1 INHOUD 1. Ontwikkeling leden De Texelse Golfclub en golfclubs met homecourse regio De Cocksdorp 2012-2016 2. Verdeling leden De

Nadere informatie

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016 PROGRAMMA 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz Jeugdcommissie Golfclub Capelle KICK-OFF 2016 Jeugdcommissie Golfclub Capelle 2016 Jeugdgolf

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017 Nieuwsbrief December 2017 Inhoud - Vernieuwde website - NGF Golf app - Kalender 2018 - NGF competitie Weilenseind - Nieuwe categorieën bij de wedstrijden - Pasjes van de NGF - Verslag Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING GOLFCLUB EFTELING. 26 november november 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING GOLFCLUB EFTELING. 26 november november 2014 GOLFCLUB EFTELING 26 november 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING GOLFCLUB EFTELING 26 november 2014 1. OPENING 2. INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN 3. GOEDKEURING VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 14 MEI 2014

Nadere informatie

GOLF& GROEN SYMPOSIUM SYMPOSIUM 10 DECEMBER. Landgoed De Horst, Driebergen

GOLF& GROEN SYMPOSIUM SYMPOSIUM 10 DECEMBER. Landgoed De Horst, Driebergen GOLF& GROEN GOLF& GROEN SYMPOSIUM 2014 SYMPOSIUM 2014 10 DECEMBER Landgoed De Horst, Driebergen GREEN DEAL: DE WINST VAN DUURZAAM De Green Deal Sportvelden is gericht op het terugbrengen dan wel geheel

Nadere informatie

ALV, 30 november 2015

ALV, 30 november 2015 ALV, 30 november 2015 Agenda 1. Opening 2. Vaststellen notulen ALV 22 april 2015 Natasja 3. Jaarverslag seizoen 2014 2015 Simon 4. Voortgang fusie, laatste seizoen 2015 2016 Simon 5. Financieel jaarverslag

Nadere informatie

De BV Sportclub Niels Laan

De BV Sportclub Niels Laan De BV Sportclub Niels Laan De BV Sportclub 1. Introductie DAS 2. Het waarom van DAS voor de Sport 3. Uw club financieel fit Ontwikkelingen clubs Debiteurenbeheer 4. Uw club juridisch gezond Algemene Verordening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015 Hoofdstuk 1: Werking huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen ALV = Algemene ledenvergadering. Studentenraad = Daar waar studentenraad staat, wordt de wettelijk verplichte centrale deelnemersraad

Nadere informatie

Welkom bij de jeugd kick-off 2019

Welkom bij de jeugd kick-off 2019 Welkom bij de jeugd kick-off 2019 WAT BESPREKEN WE? - Speerpunten jeugdbeleidsplan - Voorstellen nieuwe jeugdteam - Lessen en visie 2019 - Wat is leukste.spelen! - Sociale activiteiten, samen leuke dingen

Nadere informatie

CONCEPT NOTULEN. Er zal van zowel de ALV van de vereniging als van de vergadering van certificaathouders een verslag worden opgemaakt.

CONCEPT NOTULEN. Er zal van zowel de ALV van de vereniging als van de vergadering van certificaathouders een verslag worden opgemaakt. CONCEPT NOTULEN van de 22 e GECOMBINEERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING van de Golf- & Countryclub Liemeer en de VERGADERING van houders van certificaten A uitgegeven door de Stichting AK Holding Golf- & Countryclub

Nadere informatie

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom.

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom. Bijzondere Ledenvergadering 29 mei 2018 Tijdstip: 20.30 uur Locatie: t Sporthuis Agenda: 1. Opening van de bijeenkomst 2. Financiën, begroting seizoen 2018/2019 3. Contributie seizoen 2018/2019 4. Samenstelling

Nadere informatie

COMMISSIEREGLEMENT Rijswijkse Golf Club

COMMISSIEREGLEMENT Rijswijkse Golf Club COMMISSIEREGLEMENT Rijswijkse Golf Club Op grond van artikel 27 van het huishoudelijk reglement is door het bestuur van de Rijswijkse Golfclub het navolgende commissiereglement vastgesteld. ALGEMEEN Daar

Nadere informatie

Het beleidsplan is op 7 november 2016 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Beleidsplan KGC Motto: groei en bloei

Het beleidsplan is op 7 november 2016 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Beleidsplan KGC Motto: groei en bloei Het beleidsplan 2016-2021 is op 7 november 2016 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Inleiding Beleidsplan KGC 2016-2021 Motto: groei en bloei De afgelopen jaren is er veel veranderd bij de KGC;

Nadere informatie

Sportief Beleid De Woeste Kop

Sportief Beleid De Woeste Kop Sportief Beleid De Woeste Kop Programma Sportief Beleid Maatschappelijke ontwikkelingen Huidige situatie DNA De Woeste Kop + SWOT Doelstellingen Aan de slag! Sportief Beleid Waarom Sportief Beleid? Jaarlijks

Nadere informatie

10. Kaart gemiddeld inkomen per inkomensontvanger regio Y

10. Kaart gemiddeld inkomen per inkomensontvanger regio Y ty 1 INHOUD 1. Ontwikkeling leden Golfclub X en golfclubs met homecourse regio Y 2010-2014 2. Verdeling leden Golfclub X en golfclubs met homecourse regio Y naar leeftijd 3. Lidmaatschapsduur bij Golfclub

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

NOTITIE SOCIALE OMGANGSVORMEN EN VEILIG SPORTKLIMAAT GOLFCLUB ALMKREEK

NOTITIE SOCIALE OMGANGSVORMEN EN VEILIG SPORTKLIMAAT GOLFCLUB ALMKREEK 1. INLEIDING Iedereen in de sport moet zich veilig en prettig voelen. Daarom vinden NOC*NSF en de sportbonden, waaronder de Nederlandse Golf Federatie (NGF), het belangrijk om beleid te voeren zodat ongewenste

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

Wehl, 26 februari Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015.

Wehl, 26 februari Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015. Wehl, 26 februari 2015 Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015. Algemene mededeling m.b.t. eventuele stemmingen tijdens

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

De Handicapcommissie mag handicaps van spelers uit categorie 1 alleen aanpassen, nadat de NGF hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven.

De Handicapcommissie mag handicaps van spelers uit categorie 1 alleen aanpassen, nadat de NGF hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven. Vragen over de Jaarlijkse Herziening Hier geven wij antwoord op de meestgestelde vragen over de Jaarlijkse Herziening. Tevens geven wij een toelichting op bepalingen in het EGA Handicap Systeem over de

Nadere informatie

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende:

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: OFW D1 NIEUWS Hallo allemaal, Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: Algemene Ledenvergadering Old Forward Hierbij nodigen wij de leden uit voor het

Nadere informatie

Ondertitel. Toelichting op de begroting Begroting 2017

Ondertitel. Toelichting op de begroting Begroting 2017 Begroting 2017 Nieuwegein, november 2016 1 Inhoudsopgave 1. Management Summary... 3 2. Uitgangspunten... 4 3. Begroot Resultaat 2017... 5 3.1 Nevobo Totaal... 5 3.2 Herkomst van de Opbrengsten... 6 3.3

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Strategie Bereiken en Binden watersporters Zaterdag 21 november: 10:30 12:00u

Strategie Bereiken en Binden watersporters Zaterdag 21 november: 10:30 12:00u Strategie Bereiken en Binden watersporters Zaterdag 21 november: 10:30 12:00u Project Bereiken en binden watersporters Agenda van vandaag Aanleiding project Projectaanpak Resultaten tot nu toe Next steps

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 21 Maart :00 uur (Lokatie: SDK)

Verslag Algemene Ledenvergadering 21 Maart :00 uur (Lokatie: SDK) Verslag Algemene Ledenvergadering 21 Maart 2012 20:00 uur (Lokatie: SDK) Aanwezig: Stanley Marks Krijn Mostert Ruben Suriel Natasja Ordelmans Menno ter Bals Iwan Jonker Machtigingen: Carine Bergan (Krijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

Golfbranche monitor. Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal I I Een coproductie van NGF en NVG

Golfbranche monitor. Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal I I Een coproductie van NGF en NVG Golfbranche monitor Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal I I 2011 Een coproductie van NGF en NVG Inleiding Het jaar is alweer halverwege en het golfseizoen is in volle gang! In deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

Vragen over de Jaarlijkse Herziening

Vragen over de Jaarlijkse Herziening Vragen over de Jaarlijkse Herziening Algemeen Hierbij geven wij u antwoord op de ingekomen vragen en toelichting op bepalingen over de Jaarlijkse Herziening. Wanneer een speler minder dan 8 scores in 2013

Nadere informatie

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF 1. Clinic Aanbod Golfschool Zeewolde biedt twee standaard clinics aan: Voor de beginnende golfer Voor de golfer met golfervaring (maar zonder GBP) Golfers met handicap of GVB: Voor golfers die in het bezit

Nadere informatie

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben Toelichting beschrijving processen + verdeling taken/bevoegdheden Vereniging Wikimedia Nederland Utrecht, 13 september 2012 - herziene versie bestuursweekend 7 april 2013 Wikimedia Nederland heeft er voor

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING

ALGEMENE LEDENVERGADERING ALGEMENE LEDENVERGADERING GROESBEEK, 24 NOVEMBER 2016 1 AGENDA 1. Opening - welkom 2 Conny Smulders Bets Hekket Marijke Smit Toon Verdijk Sicco Boersma Bob Groenewoud Karel Heskes Gerard Hogt Walter van

Nadere informatie

EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Basisprincipes van het handicapsysteem Terminologie Verantwoordelijkheden van de spelers

EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Basisprincipes van het handicapsysteem Terminologie Verantwoordelijkheden van de spelers EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Dankzij het EGA Handicap Systeem wordt bereikt dat in Europa op zodanige wijze handicaps tot stand komen dat spelers van verschillend niveau op een zo gelijkwaardig mogelijke

Nadere informatie

Present Besturendag 19 november 2016

Present Besturendag 19 november 2016 Present Besturendag 19 november 2016 Afscheid van bestuursleden André Rouvoet Marco van der Graaf Erik Dannenberg Voorzitter Present Nederland Lunch en workshoprondes Workshops: 1. Mogelijkheden van de

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 1. Opening door de voorzitter Welkom, voordat we beginnen met de agendavaststelling kijken we naar een filmpje over FreerunXtra. 2. Vaststellen agenda

Nadere informatie

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER Dag allemaal! Het seizoen loopt al weer ten einde. De spannendste dagen van het seizoen kwamen eind juni; fantastisch dat onze dames 1 de enige wildcard bemachtigden voor de

Nadere informatie

De Algemene Vergadering wordt gevraagd in te stemmen met de Begroting 2017 van NOC*NSF

De Algemene Vergadering wordt gevraagd in te stemmen met de Begroting 2017 van NOC*NSF Notitie Ter besluitvorming Agendapunt 3 b aan Algemene Vergadering NOC*NSF van Bestuur NOC*NSF betreft Begroting 2017 datum 21 november 2016 gevraagd besluit De Algemene Vergadering wordt gevraagd in te

Nadere informatie

Plaats van TopHockey binnen HOD

Plaats van TopHockey binnen HOD Plaats van TopHockey binnen HOD 1 Hockey Technisch Bestuur (algemeen overzicht) Het hockey technisch bestuur (HTB) is verantwoordelijk voor het opstellen en handhaven van de hockey technische doelstellingen

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 11 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 11 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Kraan, Cisca van der OCSW S2 RAD: RAD151103 dinsdag 3 november 2015 BW: CRO150922 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 3 november 2015 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

20 November 2010 Dorhout Mees. Kick-Off Oranje en Jong Oranje Selectie

20 November 2010 Dorhout Mees. Kick-Off Oranje en Jong Oranje Selectie 20 November 2010 Dorhout Mees Kick-Off Oranje en Jong Oranje Selectie AGENDA 1. Opening 2. Resultaten 2010 3. Focus 4. Coaching Team 5. Trainingen 2010-2011 Weektrainingen Weekendtrainingen Fysiek trainingen

Nadere informatie

WELKOM!! NBvD. Terugblik Agenda

WELKOM!! NBvD. Terugblik Agenda NBvD ALV 18 maart 2017 WELKOM!! Agenda Terugblik 2016 Financieel jaarverslag en begroting 2017 Toekomstplannen Terugblik 2016 Klachten cliënten Doula inspiratie dag 2016 Bevalregister Ouders Natuurlijk

Nadere informatie

NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING

NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING GEHOUDEN OP WOENSDAG 12 FEBRUARI 2014 IN T VEERHUIS IN NIEUWEGEIN NOTULEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN DE NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND,

Nadere informatie

Kwalificatieprocedures Internationale wedstrijden Senioren 2017 Op basis van senioren ranking t.b.v. NGF uitzendingen (excl. Open Seniorenwedstrijden)

Kwalificatieprocedures Internationale wedstrijden Senioren 2017 Op basis van senioren ranking t.b.v. NGF uitzendingen (excl. Open Seniorenwedstrijden) (Versie: 21 april 2017) Kwalificatieprocedures Internationale wedstrijden Senioren 2017 Op basis van senioren ranking t.b.v. NGF uitzendingen (excl. Open Seniorenwedstrijden) Heren: Individueel Europees

Nadere informatie

Financiële resultaten (x 1000)

Financiële resultaten (x 1000) Aan : alle bestuurders van de NBF-verenigingen Van : het NBF-bestuur Betreft : De financiële situatie van de NBF Datum : 1 mei De situatie over de afgelopen vijf jaar Als NBF-bestuurders zetten wij ons

Nadere informatie

DVO Korfbal Sponsorinformatie

DVO Korfbal Sponsorinformatie DVO Korfbal Sponsorinformatie Exposure op sportief topniveau DVO is de grootste en meest succesvolle korfbalvereniging van de regio. Met circa 800 leden is DVO een actieve, sociale en zeer betrokken vereniging.

Nadere informatie

Prognose 2018 en Begroting 2019

Prognose 2018 en Begroting 2019 Agendapunt 3 B Prognose 2018 en Begroting 2019 Ter besluitvorming aan Algemene vergadering NOC*NSF van Bestuur NOC*NSF betreft Begroting 2019 datum 5 november 2018 Notitie Toelichting bij de begroting

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 :

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016 NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016 Aanwezig: 28 leden waaronder 5 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: 12 leden 1. Opening. Om 20.15 uur opent de voorzitter de vergadering

Nadere informatie

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

Project Vertrouwenspersoon

Project Vertrouwenspersoon Project Vertrouwenspersoon Workshop Basketballseminar 06 September 2014 6 september 2014 evbv octopus 1 Agenda Het Project Uitgangspunten Planning Stappen In veilige handen VSK Wat viel ons op Activiteiten

Nadere informatie

Appoldro 24 januari 2012

Appoldro 24 januari 2012 Appoldro 24 januari 2012 agenda opening mededelingen terugblik op vorig seizoen stand van zaken commissies / vooruitblik financiën wijziging statuten rondvraag sluiting terugblik sportief districts/regiocompetitie

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november uur

Erfgoed Gelderland. Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november uur Erfgoed Gelderland Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november 2018 10.00 12.00 uur 1. Welkom en vaststellen agenda 2. Mededelingen en voorstellen leden 3. Notulen 23-04-2018 4. Stand

Nadere informatie

Door de vergrijzing van de bevolking komt deze bron van inkomsten steeds meer onder druk te staan.

Door de vergrijzing van de bevolking komt deze bron van inkomsten steeds meer onder druk te staan. BEGROTING 2019 INLEIDING Zoals in de toelichtingen op de begrotingen van de afgelopen jaren is aangegeven is het aantal leden van groot belang voor de exploitatie van een golfclub, ruim 70% van de opbrengsten

Nadere informatie