ALGEMENE LEDENVERGADERING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE LEDENVERGADERING"

Transcriptie

1 ALGEMENE LEDENVERGADERING 23 november 2013, Soestduinen

2 AGENDA 1. Opening 2. Notulen Algemene Ledenvergadering 6 april Mededelingen en ingekomen stukken 4a Goedkeuring regelement seksuele intimidatie 4b Goedkeuring wijzingen NGF Tuchtreglement 5. Samenwerking PGA Holland en NGF 6. Begroting Voorstel datum volgende Algemene Ledenvergadering: 31 mei Rondvraag 9. Sluiting

3 2. NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING 6 APRIL 2013

4 3. MEDEDELINGEN EN INGEKOMEN STUKKEN

5 MEDEDELINGEN Update samenwerking NVG en NGF De NVG en NGF zijn het eens geworden over toekomstige samenwerking. De afspraken die gemaakt zijn betreffen: De samenvoeging van Golfpaspoort en 9-stappenplan met verhoging van de kwaliteit en geen consequenties voor de huidige gebruikers 9stappenplan. De mogelijkheid voor NGF-Leden om gebruik te maken van de cao zonder lidmaatschap van NVG maar zonder financieel voordeel (financiële vergoeding is dezelfde als NVG-lidmaatschap). Een samenwerkingsovereenkomst waarin onder meer een jaarlijkse financiële vergoeding is opgenomen van ㈡ voor goedgekeurde (gezamenlijke) projecten en een verdeling van de netto-opbrengst over Stap 1 (de NGF-baanpermissie).

6 MEDEDELINGEN Instellen werkgroep Ledendefinitie In januari zal het NGF-bestuur de aangekondigde werkgroep samenstellen die de huidige criteria voor lidmaatschap gaat toetsen naar (toekomstige) werkbaarheid. Tevens komen daarbij zaken als indeling naar A, B, C of D en stemrecht aan de orde. Eventuele veranderingen dienen dan eind 2014/begin 2015 doorgevoerd te worden.

7 MEDEDELINGEN Status rechtszaak aangespannen tegen NGF en Stichting Golfsport Uitspraak is op 27 maart gedaan waarbij de eis van eiseressen (VOC en NOVVG) nl. opheffing van de Stichting Golfsport - is afgewezen. Er is in juni hoger beroep aangetekend door de eiseressen. Deze week is bekend geworden dat er nieuwe eisen zijn ingediend.

8 COMPETITIE

9 MEDEDELINGEN Competitie 2014 De indeling voor 2014 wordt uiterlijk 29 november gepubliceerd. De automatische indeling van het eerste Dames- en Herenteam (zondag) in de Standaard Afdeling is opgeheven. In alle 27-holes competities wordt de spelvorm Fourball-Betterball in de ochtendronde (9 holes) vervangen door Greensome. De handicaplimiet voor deelname aan de NGF Competitie wordt voor alle competities verhoogd naar EGA Exact Handicap van 36,0. Handicapverrekening wordt afgeschaft in de DubbelNegen Competitie. In de toekomstige 18-holes competitie zullen verschillende klassen komen. De resultaten over 2014 vormen uiteraard de basis voor de herindeling voor 2015.

10 MEDEDELINGEN Competitie 2015 Afhankelijk van de proforma-indeling 2015 organiseren wij een bijeenkomst in mei/juni aangaande de toekomst van de NGF Competitie.

11 MEDEDELINGEN Competitie 2013 Het 1e herenteam van Prise d Eau is 2e geworden op het Europees Kampioenschap voor clubteams. Van harte!

12 TOPGOLF

13 MEDEDELINGEN Jeugd Olympische Spelen China In augustus 2014 zijn de Jeugd Olympische Spelen in China. Nederland kan, mits we hoog genoeg op de wereldranking staan (top 26), een meisje en een jongen van 18 jaar of jonger sturen.

14 DUURZAAM!GOLF

15 MEDEDELINGEN Verbod op gewasbeschermingsmiddelen Discussie pesticidenverbod: 1 december is het onderzoeksrapport van het ministerie I&M klaar 18 december is de behandeling in de Tweede Kamer De NGF is in de hele discussie samen opgetrokken met NGA, NVG, NOC*NSF, KNVB, KNHB, KNLTB, KNKB en de BSNC Standpunt dat is ingenomen: De branche wil duurzaamheid verder invulling geven Zelfregulering binnen de branche kan tot verdere beperking van middelen aanzetten De beoogde milieuwinst van verbod is onduidelijk Een totaalverbod van pesticiden is niet haalbaar Een medicijnkastje blijft nodig

16 REGELS & HANDICAPPING

17 MEDEDELINGEN Afstandsmeters In 2014 zal de NGF afstandsmeters (zonder hoogtemeters) toestaan bij de NGF Competitie en NGF-wedstrijden. Dit zal gecommuniceerd worden middels:» CRAS&H-bulletin» GOLFjournaal De NGF zal alle clubs van een local rule voorzien op basis waarvan zij deze meters ook kunnen toestaan in clubwedstrijden.

18 MEDEDELINGEN Uitkomsten enquête EGA Handicap Systeem De Multiple Tees zijn een groot succes, er wordt veel gebruik van gemaakt. Alle clubs passen de Jaarlijkse Herziening toe. Clubs zijn positief over actieve en inactieve handicaps: 60% positief, 35% neutraal en 5% negatief Clubs zijn positief over Clubhandicap 54.

19 MEDEDELINGEN Uitkomsten enquête EGA Handicap Systeem Verschillen in uitkomst golfclubs met baan en clubs zonder baan en baanexploitanten: Clubs willen graag buitenlandse Qualifying Kaarten kunnen verwerken. Baanexploitanten en clubs zonder golfbaan willen meer dan de clubs met een baan de CBA afschaffen (90% vs. 40%).

20 MEDEDELINGEN Uitkomsten enquête EGA Handicap Systeem Wedstrijdkaarten Qualifying Kaarten 51,9% 48,1% 9 holes 18 holes Qualifying Kaarten 50,9% 49,1% Wedstrijdkaarten 12,6% 87,4% Ingeleverde scores Er zijn Qualifying Kaarten geanalyseerd.

21 MEDEDELINGEN Uitkomsten enquête EGA Handicap Systeem CBA CBA 0 (nul) komt voor bij 53,6% van de wedstrijden. Bij 46,4% van de wedstrijden vindt er een aanpassing van de bufferzone plaats.

22 MEDEDELINGEN Uitkomsten enquête EGA Handicap Systeem Jaarlijkse Herziening Ongeveer 85% van de handicaps van de spelers met een EGA Exact Handicap is actief. Ongeveer 10% van de actieve handicaps wordt verhoogd en 8% wordt verlaagd. Ruim 8o% van de actieve handicaps blijft onveranderd.

23 MEDEDELINGEN Handicapping op korte banen De NGF streeft ernaar om vanaf 1 januari 2015 alle banen langer dan meter over 18 holes de mogelijkheid te verschaffen om het EGA Handicap Systeem te hanteren voor categorie 1 t/m 6. Hiervoor dient zij: Toestemming te verkrijgen van de EGA. Deze banen te raten volgens nieuwe regels die nu in Spanje worden toegepast. Softwareleveranciers mogelijkheid te geven zich tijdig aan te passen. Definitief uitsluitsel volgt uiterlijk 31 mei 2014.

24 MEDEDELINGEN Update Fairwaystrokes golfers zijn aangemeld en 5% van dat aantal spaart actief. 91 golfbanen accepteren Fairwaystrokes. 40 golfshops en 42 golfprofessionals zijn inmiddels aangesloten. Fairwaystrokes zijn uit te geven aan greenfees, golflessen of in de golfshop. Maandelijks bezoekers op Fairwaystrokes.nl. Gemiddelde omzet, via het platform, per maand bedraagt ㈡ Gemiddelde orderwaarde ㈡ 205,-. Aantal verkochte Fairwaystrokes kadobonnen 80 per maand. Eind 2014 zal besloten worden of het programma (in de huidige vorm) doorgezet moet worden.

25 MEDEDELINGEN Themadag 1 maart 2014: Aan de slag Hoofdspreker: Alfred Levi, CMO Ahold 4 workshops waarin voornamelijk best practises van clubs aan de orde komen: Workshop - Committed to-programma s Workshop - marktanalyse inclusief lookalikes en wat kun je ermee Workshop - hoe zet ik nieuwe producten programma s in de markt Workshop - diverse voorbeelden van herfinanciering van certificaten en waardering van golfbanen Ziet u graag andere onderwerpen aan bod komen, laat het ons weten. Oktober/november 2014 volgt een 2e Themadag.

26 MEDEDELINGEN Wat kunt u verwachten in 2014 aangaande publicaties GolfMarkt #4-1 maart 2014 Stappenplanboekjes 1, 2 en 3, tweede druk klaar - 1 maart Digitaal Platform GISforGolf - medio 2014 Publicatie veiligheid golfbanen en zorgplicht beheerders - medio 2014 Publicatie Erfpacht - eind 2014 Golfbanen, Goed Gebruik (herziening boekje 2002) - medio 2014 modelcontracten speelrecht en gebruik GolfMarkt #5 12 september 2014 Publicatie Committed to Birds vogelhabitatontwikkeling en -beheer

27 MEDEDELINGEN NGF-wedstrijden De conceptkalender is verstuurd op 1 november De kostenvergoeding voor een NGF-wedstrijd in 2014 zal gelijk zijn aan die van 2013: ㈡ per wedstrijddag uitzondering hierop is de Minitour > ㈡ 500 geen vergoeding voor competitie (promotie)wedstrijden 27 en 28 september worden het NK Junioren Matchplay Jongens en Meisjes georganiseerd (1e ronde 16 deelnemers 2e ronde 8 ½ finale 4 finale 2). Mocht u daarin interesse hebben, dan kunt u zich melden bij Femke Broest (femke@ngf.nl).

28 MEDEDELINGEN NGF Informatieplein

29 MEDEDELINGEN NGF Informatieplein Dit platform bevat op dit moment allerlei informatie over hetgeen de NGF aan informatie heeft. Golfclubs gaan de komende tijd het platform verrijken met eigen informatie die zij beschikbaar stellen voor andere golfclubs. Op persoonlijk niveau kunt u interesses selecteren die toegang geven tot documenten over deze onderwerpen. U kunt uw eigen gegevens weergeven en bewerken en 24/7 contact opnemen met uw contactpersoon. U kunt de beschikbare documenten van uw club inzien en downloaden. Gebeurtenissen worden weergeven en u kunt zich hiervoor aanmelden. U ontvangt medio december inlogcodes, een gebruiksaanwijzing en dergelijke.

30 MEDEDELINGEN Communicatie 2015 en verder Tijdens het Regio-overleg in september is uitgesproken dat de NGF de rol op zich moet nemen om golf in Nederland meer dan nu op de kaart te zetten. Dit alles met een verfrissende, vernieuwende aanpak die passie uitstraalt. Dat betekent dat de NGF veel meer dan nu betrokken moet zijn bij het verzorgen van de content/creatie. De drager (papier /online /social media) van de communicatie moet meer dan nu worden afgestemd per doelgroep. Papier kan en zal niet verdwijnen! 1 maart 2014 is er een informatiebijeenkomst over dit onderwerp voorafgaand aan de Themadag, waarbij wij het totale plan, inclusief bijbehorende organisatie met financiële consequenties, presenteren.

31 MEDEDELINGEN Jaarverslag 2014 digitaal Vanwege duurzaamheids- en kostenoverwegingen wordt het Jaarverslag 2014 gedigitaliseerd en niet meer gedrukt. Op verzoek kunnen wij u een eenvoudige geprinte versie toesturen.

32 MEDEDELINGEN NGF 100 jaar ( ) 23 mei» Voorvertoning film Golf in Nederland tijdens Deloitte Ladies Open. 31 mei» Première ALV in Pathé Buitenhof in Den Haag.» Vvertoning van film Golf in Nederland na ALV in Pathé Buitenhof.» Opening tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.» GOLFjournaal nr. 2 staat volledig in teken van 100 jaar. Naast het papieren GOLFjournaal verschijnt er ook digitale versie met regulier nieuws. 30 augustus» Receptie voor NGF-Leden tijdens Nationaal Open op de Koninklijke Haagsche G&CC. 13 september (onder voorbehoud)» NGF-feest 100 jaar tijdens KLM Open.

33 MEDEDELINGEN DELOITTE LADIES OPEN mei The International

34 MEDEDELINGEN KLM OPEN september Kennemer G&CC

35 COMMITTED TOT GREEN Doelstelling 75 golfclubs 43 banen gecertificeerd 67 banen in het programma In 2013 gecertificeerd: Golfbaan Stippelberg, Golfclub Liemeer, Golfclub Heelsum, Rosendaelsche Golfclub, G&CC De Goyer, Golfclub De Groene Ster, Golfclub Kagerzoom

36 COMMITTED TO JEUGD Doelstelling 100 golfclubs 45 golfclubs gecertificeerd 80 golfclubs in programma In 2013 gecertificeerd Golfclub Amelisweerd, De Texelse Golfclub en Golfclub Kromme Rijn, Golvereniging De Golfhorst, GC Burggolf Haverleij, Golfclub Harderwold, Best Golf & CC, Golfclub Olympus, Golfclub De Haenen, Golfclub Spandersbosch, Golfclub Rosmalen

37 COMMITTED TO FAMILIE Doelstelling 40 golfclubs 3 golfclubs gecertificeerd 3 golfclubs in programma In 2013 gecertificeerd: Amsterdam Old Course, De Vlietlanden, De Dorpswaard

38 COMITTED TO SENIOREN Doelstelling 40 golfclubs 4 golfclubs gecertificeerd 20 golfclubs in programma In 2013 gecertificeerd: Heemkerkse Golfclub, Golfclub Anderstein, Het Rijk van Nijmegen, Golfclub Zeewolde

39 MEDEDELINGEN Speepunten NGF 2014 Het verder implementeren van het 9-stappenplan en de sportieve ambitie met PGA Holland en NVG. Het verbeteren en verbreden van de Committed to-programma s met Familiegolf als belangrijk aandachtspunt. NGF Zakelijk verder ontwikkelen, waaronder de profielen van golfers verfijnen en uitbreiden met niet-golfers, de Themadagen en GolfMarkt. Het beoogde communicatieplatform inclusief de bijbehorende organisatie voor 2015 en verder realiseren. Het realiseren van EGA handicapping voor korte banen.

40 MEDEDELINGEN Speepunten NGF 2014 Visie competitie ontwikkelen en bespreken met Leden. Samenwerking met PGA Holland en NVG uitbouwen en vorm geven. Verder werken aan prudent kostenbeleid. Van 100 jaar NGF een succes voor golf in Nederland maken!

41 4a. GOEDKEURING REGLEMENT SEKSUELE INTIMIDATIE

42 REGLEMENT SEKSUELE INTIMIDATIE Middels goedkeuring van het meegestuurde reglement voldoet de NGF formeel aan de eisen van NOC*NSF en ministerie. Echter golfclubs dienen om hun leden onder dit reglement te laten vallen, hun eigen reglementen aan te passen. De NGF levert hiervoor een modelreglement aan. Deze aanpassingen betreffen meestal geen statutenwijzigingen. Er ontstaat dan met betrekking tot dit onderwerp een indirecte relatie tussen uw leden en de NGF.

43 4b. GOEDKEURING WIJZIGINGEN NGF TUCHTREGLEMENT

44 5. SAMENWERKING PGA HOLLAND EN NGF

45 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Aan het oprichten van het Nationaal Golf Platform lijken onverwachte mededingingsrechterlijke bezwaren te kleven. De samenwerking tussen de PGA Holland en de NGF krijgt nu (voorlopig) structuur middels een samenwerkingsovereenkomst die december 2013 zal worden ondertekend.

46 6. BEGROTING 2014 EN PROGNOSE 2013

47 BEGROTING BATEN 2014 Begroting 2014 vs. Prognose 2013 (-631) x ㈡ B14 P13 B14-P13 Contributies Bijdrage vrije golfers Sponsoren Diversen Interest + verkoop effecten Subsidies TOTAAL

48 TOELICHTING BATEN 2014 Begroting 2014 vs. Prognose 2013 (-631) Meer ledengroei (+148) meer clubleden Afname bijdrage vrije golfers (-226) minder vrije golfers Lagere rente en verkoopresultaat effecten (-374) Minder subsidie van NOC*NSF i.v.m. 5% verlaging (-67) Lagere sponsorinkomsten (-15) Diversen (-97) bestaat o.a. uit inleggelden, doorberekende coachingskosten, doorberekende huur

49 BEGROTING LASTEN 2014 Begroting 2014 vs. Prognose 2013 (-203) x ㈡ B 14 P13 B14-P13 Bureau Beleid Wedstrijden Topgolf Overige Verenigingskosten Dienstverlening TOTAAL

50 TOELICHTING LASTEN 2014 Begroting 2014 vs. Prognose 2013 (-203) Bureaukosten (-170) Formatiewijzigingen afname inhuur derden wijziging verzuimverzekering (-72) Lagere juridische kosten (-98) Verenigingskosten (-116) Grote toernooien (-15) Pr en Sponsorkosten o.a. lagere sponsorinkomsten en minder promomaterialen (-45) Commissies Erfgoed (-51)

51 TOELICHTING LASTEN 2014 Begroting 2014 vs Prognose 2013 (-203) Beleidskosten (111) Lagere kosten productie NGF-uitgaven (-30) Investeringen in Committed to (+60) Jeugdstimulering (+17) Onderzoeken (+12) Topgolf (+78) WK (+50) Trainingen (+28)

52

53

54

55

56 MEERJARENBELEIDSPLAN

57 MEERJARENBELEIDSPLAN

58

59

60

61 PROGNOSE BATEN 2013 Prognose 2013 vs. Begroting 2013 (271) x ㈡ B13 P13 P13-B13 Contributies Bijdrage vrije golfers Subsidies Sponsoren Diversen Interest Resultaat effecten TOTAAL

62 TOELICHTING BATEN 2013 Prognose 2013 vs. Begroting 2013 (271) Minder ledengroei (-141) Hogere bijdrage vrije golfers tot (+30) Lagere rente door verkoop effecten (-72) Verkoopresultaat effecten (+376) Hogere subsidies (+44) Lagere sponsorinkomsten (-17) Lagere opbrengst boeken/publicaties i.v.m. om niet beschikbaar stellen en lagere productie (-50) Diversen (+101) bestaat o.a. uit meer doorberekende coachingskosten, liquidatie Van Swinderen en overige

63 PROGNOSE LASTEN 2013 Prognose 2013 vs. Begroting 2013 (-157) x ㈡ B 13 P13 P13 B13 Bureau Verenigingskosten Dienstverlening Beleid Wedstrijden Topgolf Overige TOTAAL

64 TOELICHTING LASTEN 2013 Prognose 2013 vs. Begroting 2013 (-157) Bureaukosten (171) Vervanging bij ziekte + hogere autokosten (+31) Huur na berekening servicekosten (+11) Afschrijvingen (+10) Porto (+12) Automatisering (+17) Extra juridische kosten i.v.m. procedures (+105)

65 TOELICHTING LASTEN 2013 Prognose 2013 vs. Begroting 2013 (-157) Dienstverlening (+82) Proef chipkaarten stickeren kaarten barcodes (+68) Softwareaanpassingen websites, baaninformatie statistische informatie, SEPA-IBAN e.d. (+32) GOLFjournaal (-38) Beleidskosten (-210) NGF-uitgaven lagere productieaantallen (-50), Opleidingen minder kosten voor opleiding course rating en regelcommissaris (-26) Committed to lagere kosten Themadagen (1 x i.p.v. 2) en lagere kosten automatisering 9-stappenplan (-96)

66 TOELICHTING LASTEN 2013 Prognose 2013 vs. Begroting 2013 (-157) Topgolf (-190) Coachingskosten - eigen personeel i.p.v. extern (-91) Reizen Oranje minder buitenlandse uitzendingen (-23) Olympisch - geen oprichting eigen caddy academie, in plaats daarvan samenwerking met ISM (-71)

67 CONTRIBUTIES EN BIJDRAGEN 2014 Clubleden Vrije golfer

68

69 SCENARIO NEUTRAAL 2014 t/m 2016

70

71

72 7. DATUM VOLGENDE LEDENVERGADERING VOORSTEL: ZATERDAG 31 MEI 2014 PATHÉ BUITENHOF DEN HAAG

73 8. RONDVRAAG

74 23 november 2013 Soestduinen Bedankt voor uw aandacht!

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 26 november 2012 Nieuwegein

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 26 november 2012 Nieuwegein ALGEMENE LEDENVERGADERING 26 november 2012 Nieuwegein Agenda 1. Opening 2. Notulen Algemene Ledenvergadering 31 maart 2012 3. Mededelingen en ingekomen stukken 4. Structuur samenwerking PGA Holland/NGF

Nadere informatie

Ontwikkeling golfers van

Ontwikkeling golfers van FOTO OMSLAG VOLGT Ontwikkeling golfers van 2009-2013 06-'09 12-'09 06-'10 12-'10 06-'11 12-'11 06-'12 12-'12 06-'13 12-'13 Δ % '12-13 Δ '09 - '13 Golfer met homecourse 152.842 157.919 157.870 166.316 165.852

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018 COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2018 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

NGF-EVENEMENTENKALENDER 2015

NGF-EVENEMENTENKALENDER 2015 JANUARI woe 7 Regionale Jaarvergadering Jeugd Jeugdcommissies en do 8 Regionale Jaarvergadering Jeugd Jeugdcommissies en di 13 Regionale Jaarvergadering Jeugd Jeugdcommissies en do 15 Regionale Jaarvergadering

Nadere informatie

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM EGA HANDICAPSYSTEEM BEKNOPTE GIDS VAN HET Deze gids is een vrije weergave voor de NGF van de Short Guide to the EGA Handicap System en informeert de speler over de essentiële aspecten van het EGA Handicap

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 Om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien, hechten wij er veel belang aan u hierbij antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Het Golfvaardigheidsbewijs

Nadere informatie

GOLFMARKT RAPPORT STICHTING GOLFCLUB HILVERSUM

GOLFMARKT RAPPORT STICHTING GOLFCLUB HILVERSUM GOLFMARKT RAPPORT STICHTING GOLFCLUB HILVERSUM September 2015 1 INHOUD 1. Ontwikkeling leden Hilversumsche Golf Club en golfclubs met homecourse regio Hilversum 2011-2015 2015 2. Verdeling leden Hilversumsche

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2016

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2016 COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2016 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een (landelijke

Nadere informatie

SECRETARISSEN OVERLEG

SECRETARISSEN OVERLEG SECRETARISSEN OVERLEG Hoge Kleij, 19 september 2016 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen (o.a. NGF Statuten, NGF Zakelijk, App Golf.nl, NGF, NGFdatabase, Olympic Experience, NGF-passen 2017) 3. RAAK! 4. Wet

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING (SHEETS VANAF WOENSDAG A.S. DIGITAAL BESCHIKBAAR) Bussum, 26 november 2016

ALGEMENE LEDENVERGADERING (SHEETS VANAF WOENSDAG A.S. DIGITAAL BESCHIKBAAR) Bussum, 26 november 2016 ALGEMENE LEDENVERGADERING (SHEETS VANAF WOENSDAG A.S. DIGITAAL BESCHIKBAAR) Bussum, 26 november 2016 AGENDA 1. Opening 2. Notulen Algemene Ledenvergadering 30 april 2016 3. Voorstel benoeming bestuurslid

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem

Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem De Europese Golf Associatie heeft 7 jaar na invoering het EGA-handicapsysteem voor de tweede keer aangepast en zij heeft ingrijpende wijzigingen in het

Nadere informatie

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Wanneer naar artikelen wordt verwezen, zijn dat artikelen van het EGA Handicap System 2012-2015. EGA Clubhandicap 54 Vereisten voor het behalen van Clubhandicap

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2015

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2015 COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2015 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een (landelijke

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Wat komt er aan bod? 1. Het Nederlandse sportlandschap 2. Ontwikkelingen golf internationaal 3. Ontwikkelingen

Nadere informatie

CRAS&H BULLETIN XX januari 2011

CRAS&H BULLETIN XX januari 2011 CRAS&H BULLETIN XX januari 2011 EGA HANDICAP SYSTEEM Geldigheid van het EGA Handicapsysteem en Jaarlijkse Herziening In het CRAS&H-bulletin van december 2008 hebben wij u erop attent gemaakt dat de Handicap

Nadere informatie

Utrecht, 04 april 2017

Utrecht, 04 april 2017 NGF Kwalificatiecriteria 2017 Categorie 1. Categorie 2. Categorie 3. Categorie 4. Op basis van wildcards voor ontvangende club: wildcards Op basis van NGF Ranking: ranking Op basis van een of meerdere

Nadere informatie

De Handicapcommissie mag handicaps van spelers uit categorie 1 alleen aanpassen, nadat de NGF hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven.

De Handicapcommissie mag handicaps van spelers uit categorie 1 alleen aanpassen, nadat de NGF hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven. Vragen over de Jaarlijkse Herziening Hier geven wij antwoord op de meestgestelde vragen over de Jaarlijkse Herziening. Tevens geven wij een toelichting op bepalingen in het EGA Handicap Systeem over de

Nadere informatie

1. Ontwikkeling leden Golfclub Efteling en golfclubs met homecourse regio De Moer 2009-2013

1. Ontwikkeling leden Golfclub Efteling en golfclubs met homecourse regio De Moer 2009-2013 1 APRIL 2014 INHOUD 1. Ontwikkeling leden Golfclub Efteling en golfclubs met homecourse regio De Moer 2009-2013 2. Verdeling leden Golfclub Efteling en golfclubs met homecourse regio De Moer naar leeftijd

Nadere informatie

BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN

BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN 2018-2022 Versie Definitief na vaststelling in ALV d.d. 25 september 2018 Datum 25 september 2018 Status Definitief BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN 2018-2022 Colofon Titel BELEIDSPLAN

Nadere informatie

Wedstrijdreglement - annex Nederlandse Golf Federatie 2014

Wedstrijdreglement - annex Nederlandse Golf Federatie 2014 Wedstrijdreglement - annex Nederlandse Golf Federatie 2014 Aanvullend reglement specifieke wedstrijden Onderstaand aanvullingen en/of afwijkingen ten aanzien van specifieke wedstrijden. Algemene regel

Nadere informatie

Competitieregels Golfclub Westerwolde

Competitieregels Golfclub Westerwolde CONCEPT Competitieregels Golfclub Westerwolde Vlagtwedde, januari 2013 Versie 1.0 Inleiding De vereniging wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde

Nadere informatie

Wedstrijdreglement annex Nederlandse Golf Federatie 2015

Wedstrijdreglement annex Nederlandse Golf Federatie 2015 Wedstrijdreglement annex Nederlandse Golf Federatie 2015 Aanvullend reglement specifieke wedstrijden Onderstaand aanvullingen en/of afwijkingen ten aanzien van specifieke wedstrijden. Algemene regel voor

Nadere informatie

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016 PROGRAMMA 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz Jeugdcommissie Golfclub Capelle KICK-OFF 2016 Jeugdcommissie Golfclub Capelle 2016 Jeugdgolf

Nadere informatie

NGF Kwalificatiecriteria 2018 Op basis van wildcards voor ontvangende club en/of NGFselectie:

NGF Kwalificatiecriteria 2018 Op basis van wildcards voor ontvangende club en/of NGFselectie: NGF Kwalificatiecriteria 208 Categorie. Categorie 2. Categorie 3. Categorie 4. Op basis van wildcards voor ontvangende club en/of NGFselectie: wildcards Op basis van NGF Ranking: ranking Op basis van een

Nadere informatie

9-stappenplan. Bijeenkomst Golfprofessionals PGA. 2 april 2012

9-stappenplan. Bijeenkomst Golfprofessionals PGA. 2 april 2012 9-stappenplan Bijeenkomst Golfprofessionals PGA 2 april 2012 Aanleiding Golf is een aantrekkelijke sport. Het is in de afgelopen 10 jaar gegroeid naar 375.000 golfers. Helaas zijn veel golfers inactief

Nadere informatie

de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant.

de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant. Aan: de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant. Dronten, 13 januari 2010. Betreft: Reglement Jeugd Polderbokaal 2010 Beste collegae,

Nadere informatie

10. Kaart gemiddeld inkomen per inkomensontvanger regio Y

10. Kaart gemiddeld inkomen per inkomensontvanger regio Y ty 1 INHOUD 1. Ontwikkeling leden Golfclub X en golfclubs met homecourse regio Y 2010-2014 2. Verdeling leden Golfclub X en golfclubs met homecourse regio Y naar leeftijd 3. Lidmaatschapsduur bij Golfclub

Nadere informatie

GOLFMARKT RAPPORT DE TEXELSE GOLFCLUB REGIO DE COCKSDORP

GOLFMARKT RAPPORT DE TEXELSE GOLFCLUB REGIO DE COCKSDORP GOLFMARKT RAPPORT DE TEXELSE GOLFCLUB REGIO DE COCKSDORP September 2016 1 INHOUD 1. Ontwikkeling leden De Texelse Golfclub en golfclubs met homecourse regio De Cocksdorp 2012-2016 2. Verdeling leden De

Nadere informatie

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF 1. Clinic Aanbod Golfschool Zeewolde biedt twee standaard clinics aan: Voor de beginnende golfer Voor de golfer met golfervaring (maar zonder GBP) Golfers met handicap of GVB: Voor golfers die in het bezit

Nadere informatie

Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017

Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017 Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017 1 Agenda 1. Opening en inleiding 2. Vaststellen notulen van de vergadering van 3 april 2017 3. Ingekomen stukken en mededelingen 4. Evaluatie

Nadere informatie

Golfbanen Drenthe 9Holes 18Holes EarlyBird Twilight Tijd / info

Golfbanen Drenthe 9Holes 18Holes EarlyBird Twilight Tijd / info Golfbanen Drenthe 9Holes 18Holes EarlyBird Twilight Tijd / info Golfvereniging De Drentsche 33 43 x x x Burggolf Emmen 33 40 x x x Stichting Golfpark Exloo 20 30 x x x Drentse Golfclub 'De Gelpenberg'

Nadere informatie

Sponsoring Golfclub De Hoge Kleij 2018

Sponsoring Golfclub De Hoge Kleij 2018 Sponsoring Golfclub De Hoge Kleij 2018 Een ondernemende golfclub De Hoge Kleij verbindt ondernemers en bedrijven met elkaar in een sportief en actief netwerk. Als sponsor bent u samen met vele andere bedrijven

Nadere informatie

STARTTIJDEN EDESE GOLFCLUB NGF COMETITIE 2008

STARTTIJDEN EDESE GOLFCLUB NGF COMETITIE 2008 STARTTIJDEN EDESE GOLFCLUB NGF COMETITIE 2008 JEUGD Zaterdag 5 april Poule J24 Open 4e Klasse Deelnemers: Efteling 3, De Heelsumse 2, Edese 3, Oosterhoutse 1, Prise d Eau 4 Starttijd: 09.00 uur hole 1

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

CRAS&H-BULLETIN 24 November 2012

CRAS&H-BULLETIN 24 November 2012 CRAS&H-BULLETIN 24 November 2012 OPLEIDINGEN Regiocursussen handicapping, baaninrichting en wedstrijdorganisatie De Commissie Regels, Amateurstatus & Handicaps verzorgt ten behoeve van Leden en Geassocieerden

Nadere informatie

AGENDA. 1. Algemeen 2. Type lidmaatschappen 3. Keuze van de golfbaan 4. Speelfrequentie 5. Tevredenheid. Van Lanschot Bankiers - Deloitte

AGENDA. 1. Algemeen 2. Type lidmaatschappen 3. Keuze van de golfbaan 4. Speelfrequentie 5. Tevredenheid. Van Lanschot Bankiers - Deloitte AGENDA 1. Algemeen 2. Type lidmaatschappen 3. Keuze van de golfbaan 4. Speelfrequentie 5. Tevredenheid ALGEMEEN Response percentage onderzoek vs. werkelijke percentage golfpopulatie Met baan Zonder baan

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Golfbanen Bij golfbanen is een onderscheid te maken naar verenigingsbanen (niet-commercieel), commerciële banen en openbare banen. Verenigingsbanen hebben niet het oogmerk om winst te maken. Commerciële

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor spelers

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor spelers NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen 2017 Informatie voor spelers Beste golfer, Heeft u plezier in het golfspel en lijkt het u leuk om ook eens op andere banen te spelen? Kunt u een team vormen onder

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Wat is een Qualifying Score?... 3 2.Wat is een No Return?... 3 3. Wat is

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren

Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren Hoe is de situatie tot heden? Veel clubs beschikken al over meerdere kleuren tees. Tot 2012 was er in ieder geval op alle

Nadere informatie

vrienden van Anne van Dam

vrienden van Anne van Dam www.annevandam.com Anne van dam Van zwembad naar golfbaan is 19 jaar en woont haar hele leven al in Arnhem. Vanaf jongs af aan is ze sportief en heeft ze talent voor vrijwel alle sporten. Op een vakantie

Nadere informatie

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment De essentie van handicapping In het hoofdstuk System Overview van het EGA Handicap System worden de basisprincipes van het handicapsysteem en hun samenhang

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING GOLFCLUB EFTELING. 26 november november 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING GOLFCLUB EFTELING. 26 november november 2014 GOLFCLUB EFTELING 26 november 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING GOLFCLUB EFTELING 26 november 2014 1. OPENING 2. INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN 3. GOEDKEURING VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 14 MEI 2014

Nadere informatie

Welkom Algemene Vergadering Golfclub Almeerderhout 24 november 2015

Welkom Algemene Vergadering Golfclub Almeerderhout 24 november 2015 Welkom Algemene Vergadering Golfclub Almeerderhout 24 november 2015 Agenda 1. Opening 2. Aanwijzing van een stemgerechtigd lid ter medevaststelling en medeondertekening van de notulen (statuten art. 16,

Nadere informatie

Presentatie Nationaal Golfpaspoort. Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012

Presentatie Nationaal Golfpaspoort. Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012 Presentatie Nationaal Golfpaspoort Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012 Inleiding Hieronder wordt iedere slide van de presentatie over het Nationaal Golfpaspoort die tijdens het

Nadere informatie

Sponsoring Golfclub De Hoge Kleij 2019

Sponsoring Golfclub De Hoge Kleij 2019 Sponsoring Golfclub De Hoge Kleij 2019 Een ondernemende golfclub De Hoge Kleij verbindt ondernemers en bedrijven met elkaar in een sportief en actief netwerk. Als sponsor bent u samen met vele andere bedrijven

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 :

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels Checklist GVB cursus Samenvatting van de Golfregels Een woord vooraf Ga je een tweedaagse GVB cursus volgen, of ben je je aan het oriënteren? Dan is dit gidsje een ideaal hulpmiddel. Natuurlijk kun je

Nadere informatie

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 ALV AGV S.H.E.L.L. 2014 GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 1 AGENDA 20 MAART 2014 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen ALV 21 maart 2013 4. Verslag van de kascommissie 5. Resultaat 2013

Nadere informatie

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren).

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren). Versie 2.0 d.d. 1-10-15 1.INLEIDING Het beleid van de Vereniging Country Golf Ees wordt geformuleerd in een beleidsplan dat elke drie jaar wordt geactualiseerd en vervolgens vastgesteld door de Algemene

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer- en Najaarstour 2016 INHOUDSOPGAVE pagina WAAROM DEZE ZOMER- EN NAJAARSTOUR...

Nadere informatie

TGC Competitie reglement

TGC Competitie reglement TGC Competitie reglement 1. Inleiding Het bestuur streeft ernaar om het spelpeil binnen de TGC te verhogen en wil dit mede bereiken door teams in de NGF-competitie te laten spelen. Tevens biedt het de

Nadere informatie

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 WIE DE JEUGD HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST! (18-11-10) Inleiding 1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 1.1 Doelstelling 1.2 De Jeugdcommissie 1.3 Beleidsstrategie 1.4 Hoofdactiviteiten 1.5

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter

1. Opening Voorzitter VV Bergambacht 1. Opening Voorzitter In Memoriam Herman van Buren (Lid van verdienste) Jan van der Hek (Erevoorzitter, Lid van verdienste). Robin Stam A G E N D A 1. Opening door de voorzitter 2. Notulen

Nadere informatie

RGC Competitiereglement 2019

RGC Competitiereglement 2019 RGC Competitiereglement 2019 1. Inleiding De animo om aan de NGF competitie mee te doen is bij onze club groot. Daarom is in 2013 besloten een competitiereglement te schrijven met criteria waaraan moet

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Cursus en Examen Informatie. Tweedaagse Handicap 54 / GVB Cursus

Cursus en Examen Informatie. Tweedaagse Handicap 54 / GVB Cursus Cursus en Examen Informatie Tweedaagse Handicap 4 / GVB Cursus Inhoudsopgave Inhoud van de cursus Routebeschrijving Benodigdheden Theoriecursus & Examen Het theorie examen Herexamen Downloadsectie Apps

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011:

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019

AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019 AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019 Utrecht, maart 2019 CHECKLIST Commitment van alle betrokkenen om aan het Familietoernooi deel te nemen Het Familietoernooi 2019 op de wedstrijdkalender plaatsen

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Handicapping Rinkven - Specials

Handicapping Rinkven - Specials ping Rinkven - Specials Reflectie Specifiek voor onze Rinkven wedstrijden zijn volgende specials opgenomen. Verder rekening houdend met een aantal EGA (European Golf Association) en Federatie reglementeringen

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE BELEIDSDOCUMENT

TECHNISCHE COMMISSIE BELEIDSDOCUMENT TECHNISCHE COMMISSIE BELEIDSDOCUMENT 2020-2023 Inleiding De Drentsche is een actieve en aantrekkelijke vereniging die ruimte biedt voor recreatieve- en competitieve spelers. Voor de competitieve spelers

Nadere informatie

Optimaliseren wedstrijdkalender. 31 januari 2018

Optimaliseren wedstrijdkalender. 31 januari 2018 Optimaliseren wedstrijdkalender 31 januari 2018 Vertrekpunt BELANGEN: BAAN / CLUB Tevredenheid golfers! 2014 2014 aan de basis van (noodzakelijke) veranderingen: Splitsing doorgevoerd in Exploitatiemaatschappij

Nadere informatie

Royal Belgian Golf Federation EGA Handicap System Welcome December 2012

Royal Belgian Golf Federation EGA Handicap System Welcome December 2012 EGA Handicap System 2013 2016 Welcome December 2012 Agenda: 1. Welcome 2. Rechten & Plichten van de Clubs, van de Handicap Commissie 3. Qualifying Scores - CBA 4. Overzicht 3.9 3.16 5. Annual Review 6.

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013 Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club 27 november 2013 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststelling Agenda 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 23 juni 2013 4. Jaarrekening

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen 1. Wat is een Qualifying Score?... 2 2.Wat is een No Return?... 2 3. Wat is een Qualifying

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Maar ook informatie voor uw vrienden of familie leden, die graag willen komen golfen. Maar meer uitleg willen krijgen, hoe t werkt een golf cursus.

Maar ook informatie voor uw vrienden of familie leden, die graag willen komen golfen. Maar meer uitleg willen krijgen, hoe t werkt een golf cursus. Aanstaande zaterdagmiddag 21 maart organiseren wij een open golfschoolmiddag. Hierbij een overzicht aan golflessen of cursussen, waar u Zaterdagmiddag vanaf 13.00 informatie over kan krijgen. o.a - Informatie

Nadere informatie

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

SAMENSTELLING JEUGDCOMMISSIE

SAMENSTELLING JEUGDCOMMISSIE AGENDA VOOR VANAVOND 1. Samenstelling jeugdcommissie (Corné) 2. Trainingsprogramma 2016 (Tom) 3. Baanpermissie & Handicap (Alex) 4. Activiteiten 2016 (Charlotte) 5. Familie golf (Ilse) 6. Overige zaken

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING

ALGEMENE LEDENVERGADERING AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING 31 mei 2014, Den Haag 1. Opening 2. Notulen Algemene Ledenvergadering 23 november 2013 3. Mededelingen en ingekomen stukken 4. Communicatie nieuwe stijl 5. Jaarverslag

Nadere informatie

EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Basisprincipes van het handicapsysteem Terminologie Verantwoordelijkheden van de spelers

EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Basisprincipes van het handicapsysteem Terminologie Verantwoordelijkheden van de spelers EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Dankzij het EGA Handicap Systeem wordt bereikt dat in Europa op zodanige wijze handicaps tot stand komen dat spelers van verschillend niveau op een zo gelijkwaardig mogelijke

Nadere informatie

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen.

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Beste leden van De Zeeuwsche, Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Elke zaterdagmorgen is er inloop par 3. Er worden diverse wedstrijdvormen gespeeld.

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

Begroting 2019 Golfclub De Haenen

Begroting 2019 Golfclub De Haenen Begroting 2019 Golfclub De Haenen Inhoud pagina Begroting 2019 3 Toelichting op begroting 2019 4 Evenementen commissie 4 Jeugdcommissie 6 Wedcom 8 2 Golfclub De Haenen 2019 2018 Begroting Schatting Begroting

Nadere informatie

Handboek Open Golfdagen

Handboek Open Golfdagen Handboek Open Golfdagen Doel Open Golfdagen De Open Golfdagen worden ieder jaar gezamenlijk georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG), de Nederlandse Golf Federatie (NGF)

Nadere informatie

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering d.d. 21-03-2016 Pagina1 Inhoudsopgave Inleiding 3 GC De Kurenpolder 4 Missie en visie van GC De Kurenpolder 5 Sterkte-zwakteanalyse

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016 NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016 Aanwezig: 28 leden waaronder 5 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: 12 leden 1. Opening. Om 20.15 uur opent de voorzitter de vergadering

Nadere informatie

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 INHOUDSOPGAVE pagina 1. WAAROM DEZE NAJAARSCOMPETITIE... 2 2. DEELNAMECRITERIA: LEEFTIJD... 2 3. DEELNAMECRITERIA: HANDICAP... 2 4. DEELNAMECRITERIA: TEAM... 2 5. SPEELGERECHTIGD...

Nadere informatie

WELKOM. Hartelijk dank voor uw belangstelling om lid te worden bij Golfclub Kromme Rijn.

WELKOM. Hartelijk dank voor uw belangstelling om lid te worden bij Golfclub Kromme Rijn. WELKOM Hartelijk dank voor uw belangstelling om lid te worden bij Golfclub Kromme Rijn. De Golfbaan Op LANDGOED DE BRAKEL ligt de baan van Golfbaan Kromme Rijn. Goed bereikbaar gesitueerd tussen Bunnik

Nadere informatie

Vragen over de Jaarlijkse Herziening

Vragen over de Jaarlijkse Herziening Vragen over de Jaarlijkse Herziening Algemeen Hierbij geven wij u antwoord op de ingekomen vragen en toelichting op bepalingen over de Jaarlijkse Herziening. Wanneer een speler minder dan 8 scores in 2013

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen 2017 Informatie voor banen Beste golfbaan, NoBraGolf Nederland, een begrip in Nederland sinds 1999, organiseert jaarlijks een (mixed) team golfcompetitie. Inmiddels

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering BPOA. 23 juni 2016

Algemene ledenvergadering BPOA. 23 juni 2016 Algemene ledenvergadering BPOA 23 juni 2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Concept verslag ALV 23-11-15 4. Jaarverslag 2015 SPOA ter toelichting 5. Beleggingsbeleid SPOA 6. Onderzoek toekomstscenario

Nadere informatie

3. Strategische visie op toekomst van golf Geplande projecten in Nederland. Huidig aanbod 153 banen. Circa 2500 holes.

3. Strategische visie op toekomst van golf Geplande projecten in Nederland. Huidig aanbod 153 banen. Circa 2500 holes. Geplande projecten in Nederland Huidig aanbod 153 banen. Circa 2500 holes. Vraag Projecten met groen licht Circa 20 projecten - 9 holes: 9 projecten - 18 holes: 11 projecten Circa 280 holes. Overige projecten

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 en BEGROTING 2018

JAARVERSLAG 2017 en BEGROTING 2018 JAARVERSLAG 2017 en BEGROTING 2018 De Nunspeetse Plesmanlaan 30 8072 PT NUNSPEET Onderwerp: Jaarverslag 2017 & begroting 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Toelichting door de penningmeester... 2 Over het

Nadere informatie

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Preambule Vooraleer een nieuw lid zich als startende golfer effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette

Nadere informatie

Wedstrijdreglement annex Nederlandse Golf Federatie 2017

Wedstrijdreglement annex Nederlandse Golf Federatie 2017 Wedstrijdreglement annex Nederlandse Golf Federatie 2017 Aanvullend reglement specifieke wedstrijden Onderstaand aanvullingen en/of afwijkingen ten aanzien van specifieke wedstrijden. Algemene regel voor

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

Competitiedagen en aanvangstijden speeldagen bij De Batouwe voor de NGF competitie 2019

Competitiedagen en aanvangstijden speeldagen bij De Batouwe voor de NGF competitie 2019 Competitiedagen en aanvangstijden speeldagen bij De Batouwe voor de NGF competitie 2019 De competitiewedstrijden worden gespeeld op de lussen Perengaard (P), Appelgaard (A) en Pruimengaard (PR). De Pruimengaard

Nadere informatie

Golfen is fun. IJsselweide Sluisdijk NA Gouda Brasserie Golfbaan

Golfen is fun. IJsselweide Sluisdijk NA Gouda Brasserie Golfbaan Golfen is fun Golf is leuk en zou het niet nog leuker worden als je het met de hele familie speelt? Golf is samen plezier hebben! Een golfbaan is een perfecte plek om met de familie te oefenen, samen (een

Nadere informatie