Connecting the Energy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Connecting the Energy"

Transcriptie

1 Energie Sponsor Plan Connected Softs Points Sponsor Solar Connecting the Energy

2 We hikken al jaren aan tegen het Klimaatakkoord van Parijs. Kijken weg als we aan 2020 denken. De te halen doelen zijn ambitieus en slechts weinigen hebben er rekening mee gehouden. Maar soms zijn schijnbaar ingewikkelde zaken kinderlijk eenvoudig. En moeilijk realiseerbare doelen dichterbij dan je denkt. Als we met z n allen creatief en voortvarend aan de slag gaan, komen de doelstellingen heel snel in zicht. EnergieSponsoring is de disruptieve oplossing. Een schone motor voor onze economie en dé manier om onze wereld snel te kunnen verduurzamen.

3 Energie Sponsor Plan Verduurzamen van de maatschappij Connected Softs Points SponsorSolar Verduurzamen en maatschappelijk ondernemen van bedrijven en overheden Financieren van EnergieSponsor Projecten

4 Hoe gaan we onze bijdrage leveren?. Iedereen is gebaat bij het terugdringen van CO 2 -uitstoot en het reduceren van het gebruik van fossiele brandstoffen. U, uw kinderen, uw medewerkers, familie en vrienden. Allemaal weten we dat het moet, iedereen weet dat het kan. Toch gebeurt er maar weinig. Slechts een enkeling heeft ook financieel rekening gehouden met de investeringen die nodig zijn om de doelen te realiseren. U kunt hier samen met Softs een aanzienlijke bijdrage aan leveren. Om de energie- en klimaattransitie te versnellen waar de behoefte het hoogste is, namelijk in de steden. Enerzijds door het halen van de doelen voor bedrijven en overheden, anderzijds door de ondersteuning en verduurzaming van onder meer maatschappelijke organisaties. Softs staat voor Surface of Things waarmee we een duurzame economische invulling aan stedelijk oppervlak geven.

5 Waarom nu? Iedereen is er wel van doordrongen dat we moeten Energie Sponsor projecten handelen, een afwachtende houding past niet meer. Softs levert een oplossing. Een technologische innovatie gekoppeld aan een revolutionair businessmodel waarvan iedereen profiteert. Maatschappelijke organisaties, gemeenten, het bedrijfsleven en de individuele burger. Softs organiseert en faciliteert EnergieSponsoring. Samen met de markt creëren we de invulling aan wie het gerealiseerde duurzaamheidsbudget, de EnergieSponsoring, toekomt. Softs Points zijn multifunctionele energiecentrales die zorgdragen voor duurzaamheidsdiensten en belangrijker nog voor een exploitatieoverschot Dit overschot wordt gebruikt voor SponsorSolars. Zonnepanelen die worden verhuurd aan geïnteresseerden met de voordeligste en schoonste energie die in de markt verkrijgbaar is. En wie wil dat niet? De opbrengst uit de verhuur van SponsorSolars gaat rechtstreeks naar een maatschappelijke organisatie, als budget voor hun verduurzaming.

6 Voor de plaatsing van een Softs Point en SponsorSolars is niet veel nodig. Vierkante meters en betrokkenheid zijn de belangrijkste ingrediënten. De zon gebruiken we als onvermoeibare motor. Softs Points worden aan bedrijven en overheden ter beschikking gesteld, gebruikt en verhuurd om duurzaamheidsdiensten af te nemen en Energiesponsoring mogelijk te maken. De mogelijkheden zijn talloos en triggeren de creativiteit van iedereen die zijn of haar organisatie wil verduurzamen.

7 Waarom een Softs Point huren? Wie een Softs Point huurt kan zakelijk voordelig verduurzamen en onderscheidend maatschappelijk Multifunctioneel stedelijk oppervlak ondernemen.een combinatie voor de toekomst. Ofwel wie over een Softs Point beschikt verdient er zelf aan en laat de samenleving ook meeverdienen. Softs Points zijn van alle markten thuis én voor iedere toepassing te verkrijgen. Zo produceert een Softs Point zonne-energie, zuivert het de lucht, vormt het een buffer voor regenwater, slaat het energie op, is het een groene wal en wordt het gebruikt voor impactvolle, duurzame communicatie.

8 Ieder dak is geld waard. Steeds meer filmbeelden van drones bereiken ons. En telkens valt weer op hoeveel vrije daken er zijn. Onbenut. Leeg. Vrijwel ieder vrij dak of vrij oppervlak kan worden gebruikt. Verhuur van de vierkante meters voor de plaatsing van SponsorSolars zorgt voor een zeer aantrekkelijke prijs voor energie. Ongekend. En groener dan groen want er is geen schonere energie dan lokaal opgewekte energie. Sponsor Solar Uit het exploitatie-overschot van Softs Points worden de SponsorSolars gefinancierd. Voor organisaties die schone energie willen tegen een zeer scherpe prijs zijn deze SponsorSolars een uitkomst. Zij hoeven niet te investeren en krijgen de groenste energie voor een aantrekkelijk tarief. En het mooiste is, dat deze opbrengsten het budget vormen, waarmee maatschappelijke organisaties hun verduurzamingsmaatregelen kunnen betalen! Zo besparen zij veel geld dat ze kunnen inzetten voor hun kerntaken.

9 Connecting the energy Softs Points Sponsor- Solars Energie- Sponsoring Samen met bedrijven, gemeenten, bewoners en maatschappelijke organisaties naar een duurzame maatschappij. Soft Points huren voor eigen gebruik of te delen met anderen Betrekken van diensten van Soft Points naar keuze Exploitatie overschot EXPLOITATIE-OVERSCHOT INVESTEREN IN ZONNEPANELEN 100% Energie-overschot SponsorSolars huren voor eigen gebruik of voor derden ENERGIE-OVERSCHOT INVESTEREN IN VERDUURZAMING Financiering van verduurzamen van het vastgoed Financiering van het reduceren van de energiekosten = Bestedingsruimte voor kerntaken

10 EnergieSponsoring is er voor iedereen Zorg Energie die we gebruiken voor handen aan het bed Onderwijs Energie om de salarissen op peil te brengen De afgelopen jaren is er veel geld in het onderwijs bijgekomen. Voor leraren en salarissen. Toch hebben veel scholen lang niet de ruimte om de extra gelden ook te investeren in de kerntaken van de school. Simpelweg omdat andere rekeningen om voorrang vragen. EnergieSponsoring zorgt ervoor dat de energierekening en verduurzaming in ieder geval geen molensteen meer is. Via EnergieSponsoring krijgt uw school jaarlijks een flink budget om de gebouwen energieneutraal te maken. Ziekenhuisbudgetten staan door lopend onder druk, zorginstellingen hebben het soms financieel lastig om zelfs hun primaire taken uit te voeren. Niet vreemd dat het vrijspelen van budget voor verduurzaming maar mondjesmaat lukt. EnergieSponsoring werpt een nieuw licht op de mogelijkheden en zorgt voor een fors budget zonder dat het op uw begroting drukt. Sterker nog, met EnergieSponsoring krijgt u jaarlijks een budget om uw duurzaamheidsplan te verwezenlijken en dat leidt naar een permanente verlaging van de energiekosten.

11 Cultuur Energie voor de mooiste dingen De cultuursector weet als geen ander dat de middelen altijd beperkt zijn. Het lijkt wel bij deze sector te horen. Toch moeten we er voor waken dat de beschikbare fondsen aangewend moeten worden voor de energierekening of de isolatie van het theater. De fondsen zouden altijd besteed moeten worden aan die geweldige tentoontstelling of dat prachtige event. EnergieSponsoring is het podium voor het eenvoudig terugdringen van de energierekening en andere noodzakelijke verduurzamingsactiviteiten. U ontvangt EnergieSponsoring waardoor u de komende jaren de maatschappij kan blijven inspireren. Sport Energie voor de jeugd en de toekomst Sportclubs en verenigingen hebben meestal geen liggende gelden. Of een suikeroom die in de zon investeert. Toch moeten clubs hun gebouwen en complex verduurzamen. EnergieSponsoring is een kans voor open doel die het eenvoudig maakt om uw energie rekening binnen korte termijn te minimaliseren of zelfs naar 0,- te brengen. U ontvangt dus jaar in jaar uit budget via EnergieSponsoring waarmee u de club duurzaam en sportief vooruit helpt.

12 Energie om vastgoed te blijven waarderen. Vastgoed vraagt om duurzame investeringen. Energielabels moeten naar A en B, CO 2 -neutraal wordt steeds meer de vraag uit de markt. Maar grote investeringen in bestaand vastgoed kunnen niet direct worden doorberekend in de huur. Maakt u gebruik van EnergieSponsoring dan verbetert u direct de energieprestaties en verhoogt u de waarde van het vastgoed. Zo creëert u jaar in jaar uit een vrij budget om daadwerkelijk meters te maken met uw vastgoed. Energie om te investeren in duurzame bedrijfsvoering EnergieSponsoring is er voor iedereen Energie om ons huis grondig aan te pakken Nu de economie aantrekt durven we weer geld uit te geven. Aan de badkamer, keuken en buitenboel. De leuke dingen van het leven. In alle bouwplannen wordt de verduurzaming vaak vooruit geschoven. Jammer want juist daar is zonder Klanten kijken steeds vaker naar de impact van uw bedrijfsvoering; uw footprint wordt investering veel winst te halen. Zo maakt EnergieSponsoring nu en in de toekomst steeds belangrijker. Toch staat niet ieder bedrijf te trappelen om te het mogelijk uw huis elk jaar een stuk duurzamer te maken en investeren in een duurzamere bedrijfsvoering. EnergieSponsoring gooit het over een de sprong te maken richting label A. Met EnergieSponsoring radicaal andere boeg. EnergieSponsoring zorgt voor een jaarlijks budget waarmee u in kunt u ieder jaar fors investeren in de toekomst van uw woning vijf jaar uw energieplan kunt realiseren en er geen euro wegloopt uit uw rendement. en uzelf, de kinderen en kleinkinderen.

13 Softs Stationspark 550, 3364 DA Sliedrecht

Softs. Connecting the energy abonnementen. Geldig tot 1 februari 2017

Softs. Connecting the energy abonnementen. Geldig tot 1 februari 2017 Softs 240 - en Geldig tot 1 februari 2017 Connecting the energy Softs Energiesponsoring Zonne-energie in, door en voor je stad. Gratis beschikbaar stellen aan maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Nadere informatie

Connecting the energy

Connecting the energy Connecting the energy Zonne-energie gratis laten gebruiken Energie besparen Softs concept. Een uniek idee Al jaren wordt er gesproken over verduurzaming. Maar woorden omzetten in daden is waar veel initiatieven

Nadere informatie

Gat A 16. Werkdocument

Gat A 16. Werkdocument Gat A 16 Werkdocument Deel 1 Ontwerp Deel 2 exploitatie Deel 3 waarde voor Ridderkerk Deel 1 Ontwerp basis Deel 2 - Exploitatie Het Gat in de A16 wordt een gat in de markt Onderdeel van Inclusieve

Nadere informatie

HELP QUICK EN HAAR OMRINGENDE WIJKEN TE VERDUURZAMEN

HELP QUICK EN HAAR OMRINGENDE WIJKEN TE VERDUURZAMEN HELP QUICK EN HAAR OMRINGENDE WIJKEN TE VERDUURZAMEN Duurzaamheid is niet langer een vrijblijvend onderwerp. Steeds meer bestaande en nieuwe opdrachtgevers vragen nu naar concrete opgaven van uw inspanningen

Nadere informatie

Laat ZonOpDak voor je werken. Zakelijk Nederland schakelt om

Laat ZonOpDak voor je werken. Zakelijk Nederland schakelt om Laat ZonOpDak voor je werken Zakelijk Nederland schakelt om ZonOpDak De full service-oplossing van Eneco Zakelijk Besparen energiekosten én uw bedrijf snel verduurzamen? Kies dan voor kent. ZonOpDak; Nederlandop

Nadere informatie

Zonnepanelen. zonder investering. Zonnepanelen huren bij Zelfstroom. Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar

Zonnepanelen. zonder investering. Zonnepanelen huren bij Zelfstroom. Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar Zonnepanelen zonder investering Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar www.zelfstroom.nl Al duizenden Nederlanders gingen u voor! Nu: zonnepanelen huren Bij

Nadere informatie

Menukaart. Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt?

Menukaart. Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt? Menukaart Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt? Schooldakrevolutie Schreeuw met ons van de daken: we zullen niet rusten tot elke vierkante centimeter van onze schooldaken

Nadere informatie

4. Hoe lang lopen de huurovereenkomsten? De Softs Points worden voor minimaal 5 jaar verhuurd. De zonnepanelen worden voor 15 jaar verhuurd.

4. Hoe lang lopen de huurovereenkomsten? De Softs Points worden voor minimaal 5 jaar verhuurd. De zonnepanelen worden voor 15 jaar verhuurd. Veel gestelde vragen en antwoorden Voor iedereen 1. Welke producten biedt Softs? Softs biedt u twee te huren energie oplossingen. U kunt bij ons een Softs Point huren inclusief alle bijbehorende certificaten

Nadere informatie

4. Hoe lang lopen de huurovereenkomsten? De Softs Points worden voor minimaal 5 jaar verhuurd. De zonnepanelen worden voor 15 jaar verhuurd.

4. Hoe lang lopen de huurovereenkomsten? De Softs Points worden voor minimaal 5 jaar verhuurd. De zonnepanelen worden voor 15 jaar verhuurd. Veel gestelde vragen en antwoorden Voor iedereen 1. Welke producten biedt Softs? Softs biedt u twee te huren energie oplossingen. U kunt bij ons een Softs Point huren inclusief alle bijbehorende certificaten

Nadere informatie

Menukaart. Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt?

Menukaart. Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt? Menukaart Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt? Schooldakrevolutie Schreeuw met ons van de daken: we zullen niet rusten tot elke vierkante centimeter van onze schooldaken

Nadere informatie

ESCo s die nog meer doen dan energiediensten leveren

ESCo s die nog meer doen dan energiediensten leveren ESCo s die nog meer doen dan energiediensten leveren Caspar Boendermaker & Peter van Dommele BNG Bank & Cablean Opbouw Onze ervaring met ESCo s ESCo+ Made In, By & For Business concept past in heel Nederland

Nadere informatie

zonnepanelen Naam: Sadettin Tunç, Jannes van Sinderen, Joran van Reede Datum: Cohort: 2017 Klas: mbgoo17b4 Opdracht: Bieschboshal

zonnepanelen Naam: Sadettin Tunç, Jannes van Sinderen, Joran van Reede Datum: Cohort: 2017 Klas: mbgoo17b4 Opdracht: Bieschboshal BE-5 zonnepanelen Naam: Sadettin Tunç, Jannes van Sinderen, Joran van Reede Datum: 22-05-2019 Cohort: 2017 Klas: mbgoo17b4 Opdracht: Bieschboshal Inhoud Is er een subsidie ter beschikking om de aanschaf

Nadere informatie

Zonnige Bedrijven in Oude IJsselstreek. onderdeel van Zonnige Bedrijven in de Achterhoek

Zonnige Bedrijven in Oude IJsselstreek. onderdeel van Zonnige Bedrijven in de Achterhoek Zonnige Bedrijven in Oude IJsselstreek onderdeel van Zonnige Bedrijven in de Achterhoek Zonnige Bedrijven Zonnige Bedrijven in Oude IJsselstreek maakt onderdeel uit van het programma Zonnige Bedrijven

Nadere informatie

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Zonnepanelen zonder investering Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar www.zelfstroom.nl Al duizenden Nederlanders gingen u voor! Zonnepanelen huren Bij Zelfstroom

Nadere informatie

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Zonnepanelen zonder investering Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar www.zelfstroom.nl klimaatneutraal natureoffice.com NL-077-729117 gedrukt Al duizenden

Nadere informatie

Wij vinden het vanzelfsprekend dat stedelijk oppervlak in beweging is

Wij vinden het vanzelfsprekend dat stedelijk oppervlak in beweging is Wij vinden het vanzelfsprekend dat stedelijk oppervlak in beweging is.. en een verdienmodel krijgt door de duurzame verbinding met de samenleving en de economie Het draait om de samenleving en de economie

Nadere informatie

BuildDesk kennisdocument

BuildDesk kennisdocument BuildDesk kennisdocument Groot economisch en maatschappelijk voordeel van energieneutraal renoveren Woningverbetering naar energieneutraal in de sociale huursector is economisch en maatschappelijk zeer

Nadere informatie

Energieneutraal keten sluisdeur Goese Sas

Energieneutraal keten sluisdeur Goese Sas Energieneutraal keten sluisdeur Goese Sas Door de vastgestelde energie- en klimaatdoelstelling binnen Europa om in 2050 energieneutraal te zijn, is het voor de hele samenleving maar met name voor bedrijven

Nadere informatie

Ondernemingsplan 2014 2017. Ambities blijven overeind door scherpe focus op kerntaken

Ondernemingsplan 2014 2017. Ambities blijven overeind door scherpe focus op kerntaken Ondernemingsplan 2014 2017 Ambities blijven overeind door scherpe focus op kerntaken Missie QuaWonen QuaWonen is dé woningcorporatie voor de Krimpenerwaard. Wij bieden goede huisvesting aan mensen die

Nadere informatie

Integrale aanpak 24 gebouwen Evaluatie 1 e fase Krediet 2 e fase

Integrale aanpak 24 gebouwen Evaluatie 1 e fase Krediet 2 e fase Integrale aanpak 24 gebouwen Evaluatie 1 e fase Krediet 2 e fase Opsteller : Michel van den Berg projectmanager Gresco Datum : 24 april 2019 Integrale aanpak 24 gebouwen: Evaluatie 1 e fase en krediet

Nadere informatie

Zon op Heerjansdam daar krijgen we energie van! Samenwerkingsverband Wat/Wie Buurtbewoners is kopen van omwonende burgers/ondernemers Zon samen op in een Heerjansdam Op Dit is het het dak tweede van een

Nadere informatie

Zonnige Bedrijven in de Achterhoek

Zonnige Bedrijven in de Achterhoek Zonnige Bedrijven in de Achterhoek Meld u aan voor een gratis quickscan www.zonnigebedrijven.nl 2 3 Zonnige Bedrijven Het programma Zonnige Bedrijven helpt ondernemers om de voordelen van zonnepanelen

Nadere informatie

Urgenda ESCo-project. Peter Odermatt

Urgenda ESCo-project. Peter Odermatt Urgenda ESCo-project Peter Odermatt Inleiding Ambitie Urgenda: Vergroten energie efficiency in NL Beter benutting hernieuwbare energie potentieel in NL Verkennen onder welke voorwaarden ESCo s een bijdrage

Nadere informatie

Duurzaam Lage Weide Een bedrijventerrein vol kansen

Duurzaam Lage Weide Een bedrijventerrein vol kansen Utrechtse Energie! Duurzaam Lage Weide Een bedrijventerrein vol kansen Verbeter de werel Lage Weide op de kaart zetten als duurzaam bedrijventerrein dat wilt u toch ook? Een milieubewuste benadering van

Nadere informatie

Financiering, zo geregeld. Thomas Dekker - Rabobank

Financiering, zo geregeld. Thomas Dekker - Rabobank Financiering, zo geregeld Thomas Dekker - Rabobank 09-10-2018 Woningmarkt vs. Energielabel Financieringsopties Klimaatakkoord en alternatieve financieringsvormen Om te beginnen Stijging woningwaarde Kans

Nadere informatie

Duurzaam Sportcomplex De Tukkers Albergen

Duurzaam Sportcomplex De Tukkers Albergen Duurzaam Sportcomplex De Tukkers Albergen Voorbeeldproject voor een gecombineerde inzet van duurzame energiebronnen voor de productie van warmte en elektriciteit Presentatie 18 dec. VV. Berkum Eddy Bramer

Nadere informatie

Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015

Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015 Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015 Krijn Ratsma (architect en voorzitter Stichting Energieke Regio) inhoud: ontstaan Energieke Regio opzet van het project ook in

Nadere informatie

ENERGIEAKKOORD. Gevolgen, verplichtingen en kansen THOMAS KOKSHOORN

ENERGIEAKKOORD. Gevolgen, verplichtingen en kansen THOMAS KOKSHOORN ENERGIEAKKOORD Gevolgen, verplichtingen en kansen THOMAS KOKSHOORN 2 - Wie zijn wij? - Visie Ekwadraat - Beleid - Doelstellingen - Middelen - Financiering Inhoud - Conclusies en aanbevelingen 3 INLEIDING

Nadere informatie

Verduurzaming gemeentelijk vastgoed

Verduurzaming gemeentelijk vastgoed Verduurzaming gemeentelijk vastgoed Toelichting op de aanpak van de gemeente Breda Marcel van Embden (projectleider afdeling Vastgoedbeheer) Inhoud Klimaatnota gemeente Breda Wat is de insteek bij het

Nadere informatie

Overijssel maakt werk van nieuwe energie!

Overijssel maakt werk van nieuwe energie! Overijssel maakt werk van nieuwe energie! U wilt met uw onderneming of woningcorporatie werk maken van nieuwe energie of energiebesparing. Maar u krijgt de financiering niet (volledig) rond via een bancaire

Nadere informatie

Iwan. Bisschopstraat. Leeuwarden. Arjen Goodijk. Bisschopstraat 24. 8921AZ Leeuwarden

Iwan. Bisschopstraat. Leeuwarden. Arjen Goodijk. Bisschopstraat 24. 8921AZ Leeuwarden Iwan Arjen Goodijk Bisschopstraat Bisschopstraat 24 Leeuwarden 8921AZ Leeuwarden Inleiding Je hebt online de energiebespaarscan van jouw huis aangevraagd. Je wilt dus weten hoe jij kunt besparen op energiekosten.

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie toepassing PV-systeem Oorlogsmuseum Overloon

Haalbaarheidsstudie toepassing PV-systeem Oorlogsmuseum Overloon Haalbaarheidsstudie toepassing PV-systeem Oorlogsmuseum Overloon Vraagstelling/doel. Doel is om het energieverbruik (elektra) middels toepassing van PV (Photo Voltaische energie) te reduceren, met als

Nadere informatie

jaarverslag in t kort

jaarverslag in t kort 2017 jaarverslag in t kort CO₂ neutraal route meer sociale huurwoning en bijbouwen A B 34 waar werd de huur aan besteed? ONDERHOUD WONEN Samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Dat is waar we, als sociale

Nadere informatie

Het Duurzaam Dataplatform voor gemeenten

Het Duurzaam Dataplatform voor gemeenten Het Duurzaam Dataplatform voor gemeenten Met datagedreven inzicht naar een CO 2 neutrale gebouwde omgeving 101100 010100101111 00111001110 011011011101 101100101110 00111001110 110110111000 010100101 Inzicht

Nadere informatie

Zonnestroom voor VvE s. Week van de VvE februari 2019 Amsterdam

Zonnestroom voor VvE s. Week van de VvE februari 2019 Amsterdam Zonnestroom voor VvE s Week van de VvE februari 2019 Amsterdam 1 Even voorstellen Joost de Valk Judith Roodenrijs Zonne-adviseurs coöperatie U.A. advies aan: VvE s, bedrijven, scholen > 160 VvE s in Amsterdam

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Raymond Roeffel Directeur Trineco. Regelgeving, Organisatie en beheermodellen rondom Zonne

Raymond Roeffel Directeur Trineco. Regelgeving, Organisatie en beheermodellen rondom Zonne Raymond Roeffel Directeur Trineco Regelgeving, Organisatie en beheermodellen rondom Zonne Agenda Waarom zonnestroom? Wet en regelgeving rondom zonnesystemen Salderingstarieven De meest voorkomende situaties

Nadere informatie

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Zonnepanelen zonder investering Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar www.zelfstroom.nl klimaatneutraal natureoffice.com NL-077-729117 gedrukt Zonnepanelen

Nadere informatie

Vanavond. Workshop VvE Energieloket Gelderland Fletcher Hotel Doorwerth

Vanavond. Workshop VvE Energieloket Gelderland Fletcher Hotel Doorwerth Workshop VvE Energieloket Gelderland 29-05-2018 Fletcher Hotel Doorwerth Vanavond Kennismaking Ondersteuning VvE Energieloket Gelderland Waarom verduurzamen? Mogelijkheden verduurzamen VvE s Subsidie en

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed 2016

Uitvoeringsplan Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed 2016 Openbaar Onderwerp Uitvoeringsplan Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed 2016 Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting De Raad heeft het vliegwielprincipe Duurzaamheid

Nadere informatie

Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015

Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015 Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015 Krijn Ratsma (architect en voorzitter Stichting Energieke Regio) inhoud: ontstaan Energieke Regio opzet van het project ook in uw regio? bedrijvencoöperatie?

Nadere informatie

Nadeel: Of kolencentrales gaan minder bijstoken en worden nog minder duurzaam.

Nadeel: Of kolencentrales gaan minder bijstoken en worden nog minder duurzaam. ENERGIE 1 Kolencentrales sluiten (Rijks) Een grote reductie in broeikasgassenemissies in Nederland. 2 Niet langer meer worden gezien als ondernemer wanneer je energie deelt met je buurt en hier dus geen

Nadere informatie

DUURZAAMHEID KRIJGT KRIJGT IN DE IN ZORG DE ZORG ONVOLDOENDE PRIORITEIT TOELICHTING FINANCIËLE ZORGTHERMOMETER FINANCIELE

DUURZAAMHEID KRIJGT KRIJGT IN DE IN ZORG DE ZORG ONVOLDOENDE PRIORITEIT TOELICHTING FINANCIËLE ZORGTHERMOMETER FINANCIELE 208 208 kwartaal 2 2 DUURZAAMHEID KRIJGT KRIJGT IN DE IN ZORG DE ZORG ONVOLDOENDE PRIORITEIT PRIORITEIT Met het ondertekenen van het klimaatakkoord van Parijs en met een brede coalitie voor een klimaatwet,

Nadere informatie

Zon op Zwijndrecht daar krijg ik energie van Wij Buurtbewoners Wat/Wie Op het zijn dak een van burgerinitiatief kopen een samen in een coöperatie -zonnepanelen is openbaar Zon op gebouw Zwijndrecht Eerste

Nadere informatie

Meer Investplan. Meer Rendement. Meer Zekerheid. Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest.

Meer Investplan. Meer Rendement. Meer Zekerheid. Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest. Meer Rendement Meer Zekerheid Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest.nl Kvk: 61887331 2 Onze Visie Uw opgebouwde kapitaal op de bank zetten loont tegenwoordig niet

Nadere informatie

JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN

JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN Foto: Jeroen Mul/Flickr, Creative Commons JA: STEVIG INZETTEN OP BETAALBAAR EN GOED WONEN VOOR IEDEREEN! De afgelopen jaren is er dankzij

Nadere informatie

Overijssel maakt werk van nieuwe energie!

Overijssel maakt werk van nieuwe energie! Overijssel maakt werk van nieuwe energie! U wilt met uw onderneming of woningcorporatie werk maken van nieuwe energie of energiebesparing. Maar u krijgt de financiering niet (volledig) rond via een bancaire

Nadere informatie

Met SDE+ naar rendementsoptimalisatie van uw vastgoed SEMINAR ZON -OP- GROOT- ZAKELIJK- VASTGOED

Met SDE+ naar rendementsoptimalisatie van uw vastgoed SEMINAR ZON -OP- GROOT- ZAKELIJK- VASTGOED Met SDE+ naar rendementsoptimalisatie van uw vastgoed SEMINAR ZON -OP- GROOT- ZAKELIJK- VASTGOED Nederland staat op de voorlaatste plaats van de Europese ranglijst voor hernieuwbare energie en is ver verwijderd

Nadere informatie

DE SCHOOLDAK- REVOLUTIE

DE SCHOOLDAK- REVOLUTIE WERKBLAD GROEP 2 DE SCHOOLDAK- REVOLUTIE Wat houdt de activiteit in? In deze workshop gaan jullie alles leren over zonne-energie. Maak je niet ongerust; je blijft gewoon op de grond. Jullie gaan uitzoeken

Nadere informatie

Sámen werken aan. Voor gemeenten en MKB. erduurzaming

Sámen werken aan. Voor gemeenten en MKB. erduurzaming Sámen werken aan verduurzaming Voor gemeenten en MKB erduurzaming Sámen werken aan verduurzaming Voor gemeenten en MKB Gemeenten hebben forse ambities op het gebied van duurzaamheid, innovatie en lokale

Nadere informatie

Rev maart 2018

Rev maart 2018 Rev. 05 22 maart 2018 Doel van vanavond: Informeren zonnepark Lutten Levert Aftrap ledenwerving Algemeen: Presentatie wordt geplaatst op www.luttenleeft.nl Stel gerust vragen tijdens de presentatie Achtergrond

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE DUURZAAMHEID

Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE DUURZAAMHEID Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE DUURZAAMHEID donderdag 19 maart 2015 Duurzaamheid Duiding en context Groningen heeft de ambitie om in 2035 een energieneutrale stad te zijn.

Nadere informatie

Zonnepanelen HAAL HET BESTE UIT DE ZON WEK UW EIGEN ELEKTRICITEIT OP

Zonnepanelen HAAL HET BESTE UIT DE ZON WEK UW EIGEN ELEKTRICITEIT OP Zonnepanelen HAAL HET BESTE UIT DE ZON WEK UW EIGEN ELEKTRICITEIT OP ZONN ZONNE-ENERGIE IS SCHONE ENERGIE; ER KOMT BIJ DE OPWEKKING VAN DE ELEKTRICITEIT GEEN CO2 UITSTOOT VRIJ. DE ZON ALS BRON Investeren

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

Kenniscentrum InfoMil Energiebesparing bij een sportclub

Kenniscentrum InfoMil Energiebesparing bij een sportclub Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Energiebesparing bij een sportclub 23 januari 2017 Inhoudsopgave Energiebesparing bij een sportclub 3 Energiezuinige sportveldverlichting 3 Opwekken

Nadere informatie

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT De overheid wil duurzame energie stimu leren en innovatie van duurzame energietechnieken bevor deren: meer duurzame energie in de toekomst. Doel is 16% duur

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V.

CO2-Prestatieladder. Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V. CO2-Prestatieladder Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 3.D. Actieve deelname initiatieven (2016.001)website.docx Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1 Actieve deelname initiatief...

Nadere informatie

Energy Services heeft nieuws voor u!

Energy Services heeft nieuws voor u! Energy Services heeft nieuws voor u! Mobiele App voor uw Energiezaken Energiebesparende technieken en duurzame energie Nieuwe website, met nog meer informatie Energiebesparing in kantoren, bedrijfshallen

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : 22 januari 2013 Agendanummer : 15 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Beleid en Projecten : Schutten Voorstel aan de raad Onderwerp : Nota Langedijk

Nadere informatie

tijd voor een gezonde aanpak in de renovatieen onderhoudsbranche

tijd voor een gezonde aanpak in de renovatieen onderhoudsbranche tijd voor een gezonde aanpak in de renovatieen onderhoudsbranche wat te verwachten? delen van visie en droom van fareno inzicht in mogelijkheden en proces gezondere aanpak in onze branche u enthousiast

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP Wat voor provincie wordt Fryslân? Jij mag het zeggen op 20 maart. Willen we verschillen tussen arm en rijk? Willen we dat mensen zonder werk zitten?

Nadere informatie

Het eerste Postcoderoosproject in gemeente Roerdalen Zonnedak De Roerparel

Het eerste Postcoderoosproject in gemeente Roerdalen Zonnedak De Roerparel Het eerste Postcoderoosproject in gemeente Roerdalen Zonnedak De Roerparel Opening Voorzitter Duurzaam Roerdalen Agenda Energieverbruik gemeente Roerdalen in beeld Stappenplan energieproject Zonnedak De

Nadere informatie

Van Energiebesparen naar CO2-neutraal

Van Energiebesparen naar CO2-neutraal 17 mei 2017, SP Eindhoven Van Energiebesparen naar CO2-neutraal Kans en bedreigingen in de huursector Jaap van Leeuwen (Woonbond) Klimaatontwikkeling: Gemiddelde temperatuur in 2017 tov gemiddelde 1950-1980

Nadere informatie

VERHUUR JE DAK AAN GREENCROWD

VERHUUR JE DAK AAN GREENCROWD VERHUUR JE DAK AAN GREENCROWD Over Greencrowd Greencrowd structureert en financiert duurzame-energie-projecten. Greencrowd richt zich hierbij op projecten waarbij lokale, duurzame energieproductie wordt

Nadere informatie

Mogelijkheden voor energie coöperaties. Jeroen Leclercq jeroen.leclercq@wijkenergie.coop 06-53544195

Mogelijkheden voor energie coöperaties. Jeroen Leclercq jeroen.leclercq@wijkenergie.coop 06-53544195 Mogelijkheden voor energie coöperaties Jeroen Leclercq jeroen.leclercq@wijkenergie.coop 06-53544195 Inhoud Samen sterker Belang van gezamenlijke projecten Variant 1: alles achter de meter Variant 2: korting

Nadere informatie

We staan voor fundamentele keuzes bij deze verkiezingen. Kiezen we ervoor om de kloof

We staan voor fundamentele keuzes bij deze verkiezingen. Kiezen we ervoor om de kloof stem voor verandering Het verkiezingsprogramma in 5 minuten We staan voor fundamentele keuzes bij deze verkiezingen. Kiezen we ervoor om de kloof tussen arm en rijk te vergroten? Of kiezen we ervoor om

Nadere informatie

Duurzaam (ver)bouwen? Uw Erkend Hypothecair Planner weet er meer van.

Duurzaam (ver)bouwen? Uw Erkend Hypothecair Planner weet er meer van. Duurzaam (ver)bouwen? Uw Erkend Hypothecair Planner weet er meer van. Gaat u een woning bouwen of verbouwen? Of gaat u een bestaande woning kopen? Dat is dan een mooie aanleiding om met ons, als uw Erkend

Nadere informatie

-5% Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling. 206mln

-5% Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling. 206mln Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland 2 Banking for Food stimuleren duurzame voedselvoorziening wereldwijd

Nadere informatie

1. Hoe dringend vindt u het klimaatprobleem? Helemaal niet dringend, we 1% Er is helemaal geen klimaatprobleem. Weet niet / geen mening

1. Hoe dringend vindt u het klimaatprobleem? Helemaal niet dringend, we 1% Er is helemaal geen klimaatprobleem. Weet niet / geen mening 1. Hoe dringend vindt u het klimaatprobleem? Helemaal niet dringend, we 1% kunnen wel even wachten met grote maatregelen 17% 1 Een beetje dringend, we kunnen nog wel even wachten met grote maatregelen,

Nadere informatie

dutch nrgy EEN ENERGIENEUTRALE BUURT. HET KÁN SAMEN!

dutch nrgy EEN ENERGIENEUTRALE BUURT. HET KÁN SAMEN! dutch nrgy EEN ENERGIENEUTRALE BUURT. HET KÁN SAMEN! STREEF ZELF NAAR NUL OP UW ENERGIEREKENING! Zou het niet geweldig zijn om geen energierekening meer te hebben? Of om die rekening in ieder geval drastisch

Nadere informatie

Energiecafé BECO. 16 Oktober 2014

Energiecafé BECO. 16 Oktober 2014 Energiecafé BECO 16 Oktober 2014 Programma Welkom Introductie Presentatie Voorzitter BECO Peer Verkuijlen Waarom BECO? Gemeente Bernheze wethouder Wijdeven Energiemarkt in beweging DE Unie Rense van Dijk

Nadere informatie

Mensen wonen het liefst bij Portaal. Ondernemingsplan

Mensen wonen het liefst bij Portaal. Ondernemingsplan Mensen wonen het liefst bij Portaal Ondernemingsplan 2012 2020 1 De sociale huisvesting heeft te maken met veel veranderingen. Daarom heeft Portaal een nieuw ondernemingsplan gemaakt, dat geldt voor de

Nadere informatie

Samen voor positieve energie. Zonder invloed op het klimaat. Gratis!

Samen voor positieve energie. Zonder invloed op het klimaat. Gratis! Samen voor positieve energie Zonder invloed op het klimaat. Gratis! 1 VISIE OP DE ENERGIETRANSITIE 2050 Geen fossiele brandstoffen gebruik De mens beïnvloedt het klimaat niet Energie is gratis Wij richten

Nadere informatie

Workshop Groene Euro s Scoren. welkom

Workshop Groene Euro s Scoren. welkom Workshop Groene Euro s Scoren welkom Workshop Groene Euro s Scoren Workshop Groene Euro s Scoren - 2 & 3 december 2014 - Welkom en toelichting - Trias Energetica: van inzicht naar aanpak - Project Energieke

Nadere informatie

Endura. Samen duurzaam

Endura. Samen duurzaam Endura Samen duurzaam December 2016 Onze naam Endura is de lokale energiecoöperatie voor Harderwijk en Hierden. Onze naam staat voor duurzaamheid en uithoudingsvermogen. p.2 / December 2016 Wim Sederel

Nadere informatie

Sirius Solar. Sirius Solar Veranda

Sirius Solar. Sirius Solar Veranda Sirius Solar brengt twee werelden samen: genieten van comfort, duurzaamheid en rendement. Word ook thuis bewust van duurzaam en kies voor een overkapping met zonnepanelen! Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Nadere informatie

Menukaart. Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt?

Menukaart. Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt? Menukaart Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt? Schooldakrevolutie Schreeuw met ons van de daken: we zullen niet rusten tot elke vierkante centimeter van onze schooldaken

Nadere informatie

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Een warmtepomp genereert op een efficiënte manier warmte om uw huis comfortabel te verwarmen of van warm water te voorzien. Warmtepompen hebben

Nadere informatie

Urban Insights monitor - Duurzaamheid Wiebe de Ridder, Managing Consultant Chenna de Lijster, Research Analyst Maart 2018

Urban Insights monitor - Duurzaamheid Wiebe de Ridder, Managing Consultant Chenna de Lijster, Research Analyst Maart 2018 Urban Insights monitor - Duurzaamheid Wiebe de Ridder, Managing Consultant Chenna de Lijster, Research Analyst Maart 2018 Duurzaamheid Elke generatie verduurzaamt zijn woonomgeving op zijn eigen manier

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Financiën helder en op orde

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Financiën helder en op orde gemeente Eindhoven Inboeknummer 12bst01585 Dossiernummer 12.38.651 18 september 2012 Commissienotitie Betreft startnotitie over Sturen met normen: domein 'flexibiliteit'. Inleiding Op 28 augustus is in

Nadere informatie

Waarom inzicht in de energieketen noodzakelijk is.

Waarom inzicht in de energieketen noodzakelijk is. Energieverbruik binnen de voedingen drankensector. Waarom inzicht in de energieketen noodzakelijk is. Deze whitepaper licht toe waarom het voor organisaties binnen de belangrijk is om inzicht te hebben

Nadere informatie

Zon Op School. Initiatiefvoorstel 1 7 APR. 2013. Initiatiefvoorstel aan de Raad GROENLINKS NIJIVIEGEN ~- INQEKDMEN. GEMEENTE NUMEQEN clas8.nr.: oy..

Zon Op School. Initiatiefvoorstel 1 7 APR. 2013. Initiatiefvoorstel aan de Raad GROENLINKS NIJIVIEGEN ~- INQEKDMEN. GEMEENTE NUMEQEN clas8.nr.: oy.. regjw. /3. 00 0 60 3 5 proowverartw.: 'So ~- INQEKDMEN Initiatiefvoorstel 1 7 APR. 2013 GEMEENTE NUMEQEN clas8.nr.: oy..si Zon Op School Initiatiefvoorstel aan de Raad Jos Reinhoudt, GroenLinl

Nadere informatie

Bas van den Brenk Directeur Klimaatroute KLIMATROUTE.NL

Bas van den Brenk Directeur Klimaatroute KLIMATROUTE.NL Bas van den Brenk Directeur Klimaatroute KLIMATROUTE.NL EVEN VOORSTELLEN Bas van den Brenk KLIMAATROUTE Klimaatroute is opgericht in 2011 en heeft al 17.881 bedrijven en organisaties met energiescans geholpen.

Nadere informatie

Van Herk Groep B.V. Sector- en keteninitiatieven

Van Herk Groep B.V. Sector- en keteninitiatieven Van Herk Groep B.V. Bestaande uit: Van Herk Groep B.V. Bouwonderneming Stout B.V. Stout Bouwmaatschappij B.V. Herkon B.V. Exploitatiemaatschappij Hebo B.V. Exploitatiemaatschappij Hebo 2 B.V. Exploitatiemaatschappij

Nadere informatie

Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden. Hans Haring, wethouder duurzaamheid Woerden

Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden. Hans Haring, wethouder duurzaamheid Woerden Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden Hans Haring, wethouder duurzaamheid Woerden Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden - Woerden: duurzaamheid tot in de haarvaten van de samenleving - Het klimaatakkoord

Nadere informatie

Windmolens op Industrieterrein Moerdijk. Hoe zit het nu eigenlijk?

Windmolens op Industrieterrein Moerdijk. Hoe zit het nu eigenlijk? Windmolens op Industrieterrein Moerdijk. Hoe zit het nu eigenlijk? Gemeente Moerdijk Bezoekadres Pastoor van Kessellaan 15 461 BJ Zevenbergen Postadres Postbus 4 460 AA Zevenbergen Telefoon 14 0168 E-mail

Nadere informatie

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler De winst van aurostep Weet u dat 8 minuten zon volstaan om alle mensen op de wereld één jaar van energie te voorzien? De zon levert

Nadere informatie

CO2 prestatieladder. Het CO2-verbruik reduceren binnen de gehele organisatie. Inzicht. Doelstelling CO2-reductie

CO2 prestatieladder. Het CO2-verbruik reduceren binnen de gehele organisatie. Inzicht. Doelstelling CO2-reductie CO2 prestatieladder Het CO2-verbruik reduceren binnen de gehele organisatie Inzicht De CO2-emissie (footprint) van J. van Etten Holding geeft de totale hoeveelheid CO2- productie die vrijkomt onder andere

Nadere informatie

Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak

Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak Globaal denken, lokaal handelen Zonlicht voorziet de aarde van enorm veel energie: duurzame energie. De hoeveelheid zoninstraling en de daaruit te halen energie is

Nadere informatie

Maandbrief jaargang 28 nr. 4 december 2017

Maandbrief jaargang 28 nr. 4 december 2017 Maandbrief jaargang 28 nr. 4 december 2017 Agenda december 2017: 5 Sinterklaasviering (de kinderen zijn om 14.00 uur uit) 12 Mogelijke stakingsdag basisonderwijs? 14 Voorlichting vuurwerk in de groepen

Nadere informatie

Oosterhout Nieuwe Energie Voorbereiding oprichting coöperatie

Oosterhout Nieuwe Energie Voorbereiding oprichting coöperatie 1 Oosterhout Nieuwe Energie Voorbereiding oprichting coöperatie Wij willen Betaalbare, Duurzame, Eigen Energie in Oosterhout 3 Waarom ONE Betaalbaar Duurzaam Eigen Samen Goedkoper dan de markt Winsten

Nadere informatie

In de bijlagen is het voorstel meer in detail uitgewerkt. De belangrijkste punten zijn hieronder kort samengevat:

In de bijlagen is het voorstel meer in detail uitgewerkt. De belangrijkste punten zijn hieronder kort samengevat: Besluit Algemene Ledenvergadering 2018 Onderwerp: Aanschaf zonnepanelen en renovatie dak. In werking stelling besluit: 17 september 2018 Beste Leden, Als VCB willen we niet alleen steeds duurzamer zijn,

Nadere informatie

Onze kijk op provinciale energievraagstukken

Onze kijk op provinciale energievraagstukken Geachte heer De Bat, Essent levert elektriciteit en gas aan ongeveer 2,5 miljoen Nederlandse klanten. Ons doel is om iedereen in staat te stellen op zijn eigen manier mee te doen aan het beter maken van

Nadere informatie

Steller : S. Wind Aan : P. Westenberg Telefoon : 0229-252200 Afdeling - Bureau : Middelen en Beheer - Vastgoed Status : Versie 4

Steller : S. Wind Aan : P. Westenberg Telefoon : 0229-252200 Afdeling - Bureau : Middelen en Beheer - Vastgoed Status : Versie 4 ** 1 van 6 Onderwerp: Onderzoek initiatiefvoorstel zonnepanelen gemeentelijke Zaaknummer : 1001958 Datum : 25 september 2013 Steller : S. Wind Aan : P. Westenberg Telefoon : 0229-252200 Afdeling - Bureau

Nadere informatie

Isolatie een onmisbare stap richting verduurzaming

Isolatie een onmisbare stap richting verduurzaming Isolatie een onmisbare stap richting verduurzaming Isolatie een onmisbare stap richting verduurzaming Isolatie bespaart kosten, zorgt voor een comfortabele temperatuur in huis én is goed voor het klimaat.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Missie: In ons nieuwe beleidsplan blijft de missie ongewijzigd. Het blijft de beste zin die precies uitdrukt wie wij willen zijn en hoe we willen werken. Rijnhart Wonen creëert kansen

Nadere informatie

Fotoverslag Gesprek 1 Stadsgesprek Duurzame energie Rijnenburg

Fotoverslag Gesprek 1 Stadsgesprek Duurzame energie Rijnenburg Fotoverslag Gesprek 1 Stadsgesprek Duurzame energie Rijnenburg In dit document geven we de foto s weer van gesprek 1, in de volgorde zoals die zijn opgehangen. De tekst die er bij staat is een weergave

Nadere informatie

Paragraaf duurzaamheid

Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Wij hebben als gemeentelijke organisatie een voorbeeldfunctie en zorgen ervoor dat de gemeentelijke organisatie energieneutraal wordt voor 2030. Voor de gemeente

Nadere informatie

Samenwerken. jaarverslag in t kort. Zorgvriendelijke en leefbare buurten. Continu verbeteren. Goed contact met huurders

Samenwerken. jaarverslag in t kort. Zorgvriendelijke en leefbare buurten. Continu verbeteren. Goed contact met huurders 2018 jaarverslag in t kort Samenwerken Samen werken aan goed en betaalbaar wonen ONDERHOUD Continu verbeteren Zorgvriendelijke en leefbare buurten Meer beschikbare sociale huurwoningen Goed contact met

Nadere informatie

Profiteer van een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw woning

Profiteer van een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw woning Profiteer van een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw woning n Besparing op uw energiekosten n Geen aanschafkosten en verplichting als u verhuist n Minder last van vocht en betere

Nadere informatie