I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie voordeuren Meesterwerk, luidend: Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie voordeuren Meesterwerk, luidend: Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk."

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag DSO/ RIS BELEIDSREGEL SUBSIDIE VOORDEUREN MEESTERWERK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking artikel 2, en de Algemene wet bestuursrecht artikel 4:23, het bevoegd is tot de verstrekking van subsidies; - het gewenst is ter invulling van de beleidsruimte van het college een beleidsregel vast te stellen voor het verstrekken van een subsidie voor voordeuren Meesterwerk; gelet op: - het uitvoeringsprogramma onderhoud en kwaliteitsverbetering particuliere woningvoorraad (RIS ); - het bestedingsvoorstel Operationeel maken uitvoeringsprogramma onderhoud en kwaliteitsverbetering van de particuliere woningvoorraad 2010 t/m 2014 (RIS ); - artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking. Besluit: I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie voordeuren Meesterwerk, luidend: Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk. II. Dat deze Beleidsregel een tijdelijk karakter heeft en van kracht is tot 1 november III. Dat deze Beleidsregel wordt gepubliceerd in het gemeenteblad van week 12 van 2014 en met ingang van 20 maart 2014, inclusief toelichting en bijlage, terug te vinden zal zijn op de site onder risnummer Den Haag, 11 maart 2014 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, mw. A.W.H. Bertram J.J. van Aartsen

2 DSO/ Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk Doel Artikel 1. De subsidie, voor het plaatsen van de voordeuren en eventuele kozijnen, kan worden verstrekt aan aangrenzende VvE s die een portiek delen in het project Meesterwerk om te stimuleren dat zij gezamenlijk het achterstallig onderhoud van het portiek aanpakken en uitvoeren waardoor de uitstraling van het project Meesterwerk in haar geheel verbetert. Begripsomschrijving Artikel 2. a. college: college van burgemeester en wethouders; b. eigenaar: particulier eigenaar, zijnde opstaller, erfpachter, vruchtgebruiker en gerechtigde tot een appartementsrecht als genoemd in artikel 5:106 Burgerlijk Wetboek; c. herstelwerkzaamheden: de ingrepen en maatregelen voor het herstel van de portieken voor het meerjarenonderhoudsplan portiek en dak; d. meerjarenonderhoudsplan portiek en dak: is een in opdracht van de gemeente door Service West onderhoudsbedrijf B.V. opgesteld meerjarenonderhoudsplan inclusief een bouwkundig onderhoudsrapport per portiek. Dit rapport is opgesteld naar aanleiding van een bouwkundige inspectie; e. Project Meesterwerk: De gemeentelijke aanpak richting de particuliere eigenaren, in totaal 38 VvE s in de Frans Halsstraat, Jacob Marisstraat, Van der Helststraat en David Blesstraat in de Schilderswijk. f. specificatieblad: een door de gemeente opgesteld en verstrekt blad met specificaties van de voordeur; g. subsidieaanvrager: het VvE-bestuur dat is gemachtigd door de VvE van beide VvE s die het portiek delen. Bij een ongesplitst pand vraagt de 1-eigenaar zelf de subsidie aan te samen met de VvE of 1-eigenaar waarmee het portiek wordt gedeeld; h. VvE bestuur: een persoon of bedrijf die zijn functie als administrateur professioneel uitoefent geheel conform de akte van splitsing en het reglement van splitsing van de desbetreffende VvE; i. 1-eigenaar: de eigenaar van een kadastraal ongesplitst pand.

3 DSO/ De subsidie Artikel 3. In het kader van deze beleidsregel is er een subsidie als alle herstelwerkzaamheden van de portieken voortkomend uit de meerjarenonderhoudsplannen portiek en dak worden uitgevoerd. De subsidie bestaat uit een bedrag van maximaal 2.500,00 per woning voor plaatsing van nieuwe voordeuren in het portiek en voor plaatsing van nieuwe deuren in de benedenwoningen (vervanging van alle deuren zonder uitzondering) en, indien noodzakelijk, voor herstel of vernieuwing van de deurkozijnen. Aanvraag tot subsidievaststelling Artikel De aanvraag tot subsidievaststelling wordt aangevraagd bij het college. 2. De subsidieaanvrager dient de aanvraag in met een door het college beschikbaar gesteld formulier. 3. De subsidieaanvrager voegt bij het aanvraagformulier kopieën van: a. een schriftelijk bewijs waaruit blijkt dat de VvE s/1-eigenaar, akkoord zijn met de gezamenlijke uitvoering van alle onderdelen die voorkomen in het portiekherstelplan: - een kopie van de notulen van de VvE vergadering waarin het rechtsgeldig besluit voor het portiekherstel is genomen en indien van toepassing, - een ondertekende verklaring van de 1-eigenaar waaruit blijkt dat hij/zij akkoord is met het portiekherstel; b. een schriftelijke machtiging (akte van cessie) van de VvE/1-eigenaar aan de gemeente om de subsidie rechtstreeks uit te betalen aan de aannemer; c. de door de VvE s akkoord bevonden offerte van de uitvoerder voor alle herstelwerkzaamheden van het portiek volgens het portiekherstelplan, inclusief de plaatsing van alle voordeuren volgens het specificatieblad en eventuele deurkozijnen. 4. Aanvragen tot subsidievaststelling kunnen worden ingediend tot 1 november 2014; subsidieaanvragen die na deze datum worden ingediend worden buiten behandeling gelaten. Behandeling aanvraag Artikel De aanvragen worden behandeld naar volgorde van binnenkomst, mits de aanvraag compleet is. 2. Aanvragen worden niet in behandeling genomen indien het ter beschikking gestelde budget niet meer toereikend is. Verplichtingen Artikel 6. De subsidie wordt vastgesteld onder de verplichting dat: a. de subsidieaanvrager heeft bevestigd dat alle herstelwerkzaamheden opgenomen in het portiekherstelplan worden uitgevoerd. b. alle voordeuren volgens het specificatieblad worden geleverd en eventuele deurkozijnen worden hersteld/geplaatst. De subsidievaststelling Artikel 7. Indien de aanvraag tot subsidievaststelling voldoet aan de voorwaarden genoemd in artikel 4 en artikel 6, dan wordt de subsidie vastgesteld en kunnen de voordeuren en eventuele kozijnen worden geplaatst.

4 DSO/ Terugvordering Artikel 8. Indien blijkt na controle dat alle herstelwerkzaamheden van het portiek één jaar na de datum van subsidievaststelling nog niet zijn uitgevoerd volgens het portiekherstelplan, dan zal de subsidievaststelling worden herzien wordt de subsidie vastgesteld op nihil. Werkingssfeer Artikel 9. Deze beleidsregel is van toepassing op alle VvE s die een portiek delen, in totaal 38 portieken, in het project Meesterwerk te weten in de Frans Halsstraat, Jacob Marisstraat, Van der Helststraat en David Blesstraat in de Schilderswijk. Bijzondere hardheid Artikel 10. Het college kan, in bijzondere gevallen, een artikel of artikelen van deze subsidieregeling buiten toepassing laten of daarvan afwijken, met uitzondering van de artikelen 1 en 2, voor zover toepassing gelet op het belang van de aanvrager of subsidieontvanger leidt tot onbillijkheid van overwegende aard. Slotbepaling Artikel 11. Deze beleidsregel kan worden aangehaald als Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk.

5 DSO/ SPECIFICATIEBLAD SPECIFICATIES Model Draairichting Afmetingen BEHANDELING Behandeling Verf Kleur BEGLAZING Beglazing Sponning Vakvulling Glasdikte Glaslatten VOORZIEN VAN Briefplaat Weldorpel Formaat Formaat omfrezing VB Hdf/alu +latvull 1st. links of rechts, naar binnen draaiend 2145x880x38 Stijlen 100, Dorpels 100, Borstwering 100, afmetingen kunnen afwijken Voorlak, luxe/vlak deur UV watergedragen verf, merk D&M/Sigma SIK ON Topsealing Geen sponning Isoglas, spouw=12 mm, u=2,9, opdekplaat= 4 mm Buitenblad =blank 4mm, Binnenblad= byzantijns fijn 4mm Gefigzijde=spouwzijde Geschikt voor glas van 18 tot 20 mm, excl kit/band Meranti Glaslatprijs vlakke deur Glaslat binnen: 15x33 3mm Inkrozing briefsleuf 50x292 mm. Weldorpel type B vlak met onderkant deur. Afstand tot hangzijde: 20mm afstand tot sluitzijde: 20mm Geen waterhol in de onderzijde, geheel arm. Boven en onderkant afgeseald om vochtindringing te voorkomen. 4-zijdig arms, 38mm bi.dr.

6 DSO/ Toelichting Aanleiding Met het opknappen van de particuliere woningen in een project zoals Meesterwerk, worden regelmatig de portieken vergeten. Vaak zijn twee aangrenzende VvE s verantwoordelijk voor één portiek wat het een moeilijk en traag proces maakt om tot een beslissing te komen. Daardoor worden portieken slechts voor de helft opgeknapt. Portieken hebben een grote invloed op de uitstraling van een woonblok of de gehele straat. Daarnaast spelen er kwesties op het gebied van leefbaarheid/veiligheid omdat portieken soms als hangplekken fungeren en dus als semi-openbaar worden ervaren. Om eigenaren/vve s te stimuleren dat zij gezamenlijk het achterstallig onderhoud van de portieken aanpakken en uitvoeren, verstrekt de gemeente subsidie voor het plaatsen van de voordeuren en eventuele kozijnen, waardoor de uitstraling van het project Meesterwerk in haar geheel verbetert. Communicatie De communicatie vindt rechtstreeks plaats met de betreffende VvE s en pandeigenaren op georganiseerde inloopavonden maar de VvE s en eigenaren worden ook rechtstreeks benaderd i.s.m. de VvE-balie. Financiën Vanuit het bestedingsvoorstel Operationeel maken uitvoeringsprogramma onderhoud en kwaliteitsverbetering van de particuliere woningvoorraad 2010 t/m 2014 (RIS ), is er een bedrag beschikbaar van ,00, jaarschijf 2014.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1525 RIS 175436 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.329 RIS 175049 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college, krachtens de Haagse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1468 RIS 181629 BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2015.113 RIS 281442 SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1196 RIS 246784 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG Ons kenmerk DSO/2016.50 RIS 291630 SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG 2016-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2012.9 RIS 250206 BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG

BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG Ons kenmerk DSO/2012.852 RIS 250770 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Ons kenmerk DSO/2011.1467 RIS 181628 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG RIS295097 SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG 2016-2017 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat : het gewenst is dat woningeigenaren en eigenaar/bewoners

Nadere informatie

gelet op: - artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014; - Coalitieakkoord Vertrouwen op Haagse Kracht (RIS ).

gelet op: - artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014; - Coalitieakkoord Vertrouwen op Haagse Kracht (RIS ). Gemeente Den Haag DSO/2016.51 RIS 291912 SUBSIDIEREGELING GROENE DAKEN DEN HAAG 2016-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling van de beleidsruimte

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008

Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008 Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008 Ons kenmerk DSO/2008.1001 RIS 155441 BELEIDSREGELS SUBSIDIEVERSTREKKING OP VvE PRODUCTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college,

Nadere informatie

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL doorstroompremie scheefwonen, luidend:

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL doorstroompremie scheefwonen, luidend: Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1466 RIS 181627 BELEIDSREGEL DOORSTROOMPREMIE SCHEEFWONEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking

Nadere informatie

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014 DSB/2016.247 RIS294595 SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - de groei van het aantal elektrische auto s in Den Haag een bijdrage

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 RIS296403 SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Commissie Samenleving op 17 januari 2017 per

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag PBS/2015.295 RIS 290049 SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - het doen van

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008

Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008 Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008 Ons kenmerk DSO/2008.1869 RIS 157460 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAKOPBOUWEN VOOR RUSTENBURG-OOSTBROEK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN

BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.919 RIS 260828 BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Openbaar. Onderwerp Subsidieregelingen verduurzaming particulier woningbezit. Duurzaamheid. Portefeuillehouder H. Tiemens

Openbaar. Onderwerp Subsidieregelingen verduurzaming particulier woningbezit. Duurzaamheid. Portefeuillehouder H. Tiemens Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Subsidieregelingen verduurzaming particulier woningbezit Programma BW-nummer Duurzaamheid Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Ter stimulering van de verduurzaming

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 RIS296861 SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 Toelichting De gemeente wil ten behoeve van de gezondheid, de luchtkwaliteit in de stad verbeteren.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.1 RIS 280860 SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het concept Buurthuis

Nadere informatie

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM, Overwegende dat het college met gebruikmaking van de anticipatiebevoegdheid als

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING BEGELEIDING EX-LEERLINGEN ALOYSIUS COLLEGE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING BEGELEIDING EX-LEERLINGEN ALOYSIUS COLLEGE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag BOW/2015.529 RIS 288916 SUBSIDIEREGELING BEGELEIDING EX-LEERLINGEN ALOYSIUS COLLEGE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het Aloysius College,

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Zakelijk Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het gebruik van zonnepanelen te

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS RIS294594 SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - subsidieverstrekking binnen jeugdbeleid in overeenstemming moet worden gebracht met de Algemene

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 20770 16 april 2014 Gemeente Amsterdam; Nadere regels en plafond subsidie energiebesparing voor eigenaren van de bestaande particuliere woningvoorraad

Nadere informatie

Versie: 28 januari 2014

Versie: 28 januari 2014 Versie: 28 januari 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 - Particulier Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN FRYSLÂN EN DE COMMISSARIS VAN DE KONINGIN IN DE PROVINCIE FRYSLÂN,

GEDEPUTEERDE STATEN VAN FRYSLÂN EN DE COMMISSARIS VAN DE KONINGIN IN DE PROVINCIE FRYSLÂN, Uitgegeven: 2 april 2010 2010, no. 32 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 23 maart 2010 (nr 883832), houdende verlening van mandaat en machtiging aan het Dagelijks

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 RIS294909 SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de

Nadere informatie

College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden BESLUIT:

College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden BESLUIT: College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden Gelet op artikel 160 van de gemeentewet; BESLUIT: de navolgende verordening: de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente De Wolden vast

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.1170 RIS137643_16-MEI-2006 BELEIDSREGEL SUBSIDIE GELUIDSANERING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het raadsbesluit 66/2005 Nota geluidsanering

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE SCOOTERS, ELEKTRISCHE BAKFIETSEN EN HIGH SPEED ELEKTRISCHE FIETSEN VOOR ZAKELIJKE VEELRIJDERS DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE SCOOTERS, ELEKTRISCHE BAKFIETSEN EN HIGH SPEED ELEKTRISCHE FIETSEN VOOR ZAKELIJKE VEELRIJDERS DEN HAAG 2016 RIS295199 SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE SCOOTERS, ELEKTRISCHE BAKFIETSEN EN HIGH SPEED ELEKTRISCHE FIETSEN VOOR ZAKELIJKE VEELRIJDERS DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS overwegende

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DOORSTROOMPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING DOORSTROOMPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN DEN HAAG DSO2016.640 RIS294717 SUBSIDIEREGELING DOORSTROOMPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN DEN HAAG 2016-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - krachtens de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Ons kenmerk DSO/2007.1390 RIS 147008 VOORSTEL TOT EXTRA BIJDRAGE 2 SHOWCASES EN EEN BEELDBEPALEND PAND AAN DE PAUL KRUGERLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw 2016-2018 gemeente Bergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 Raadsbesluit Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEVERSTREKKING Artikel 1, Doel Gedeputeerde staten kunnen, met inachtneming van deze regeling, een incidentele prestatiesubsidie

Nadere informatie

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel;

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; Burgemeester en Wethouders van Dongeradeel; gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; besluiten: vast te stellen de volgende Nadere

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Subsidieregeling Maatregelen Overvalpreventie.

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Subsidieregeling Maatregelen Overvalpreventie. Openbaar Onderwerp Subsidieregeling Maatregelen Overvalpreventie Programma / Programmanummer Veiligheid / 1012 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Met het vaststellen van deze subsidieregeling

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Ons kenmerk: 13BWB00034 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op de beschikking

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Drechterland Nr. 0 1 januari 1900 Verordening duurzame energiemaatregelen De raad van de gemeente Drechterland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Paragraaf 6.5 Renovatiesubsidie 3 e Tranche Aanvraagformulier Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zutphen Nr. 272649 20 december 2018 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over het subsidiëren

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad Besluit van de gemeenteraad De raad van de gemeente Drechterland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16-2-2016 overwegende dat in de raadsvergadering van 26 oktober 2015 is besloten

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

gemeente werkendam werkendam. n aan de leden van de gemeenteraad van Werkendam Geachte leden van de raad,

gemeente werkendam werkendam. n aan de leden van de gemeenteraad van Werkendam Geachte leden van de raad, gemeente werkendam aan de leden van de gemeenteraad van Werkendam Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam Postbus 16 4250 DA Werkendam Telefoon: (0183) 50 72 00 Fax: (0183)50 73 00 E-mail: info@werkendam.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Paragraaf 6.3 Renovatiesubsidie Aanvraagformulier Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d.

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 1 van 5 Zaaknummer : 1259275 Steller Afdeling : Gine Nicolai : Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Provinciaal blad 2010, 45

Provinciaal blad 2010, 45 Provinciaal blad 2010, 45 ISSN 0920-105X Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van, 14 september 2010, nr. 2010NTI263378 houdende nadere regels op grond van de Stimuleringsregeling Duurzaamheid,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A; Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2012 Nummer: 16 Uitgifte: 10 maart 2012 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2012, nr. 9B, tot vaststelling

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.593 RIS 276340 BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er regelmatig door bewoners aanvragen worden gedaan

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d.

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 1 van 6 W "W QEMEENTE Hoorn Zaaknummer : i4fi4?04 Steller : CM. Bakker : BSB De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. besluit: De volgende

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Baarn 2006;

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Baarn 2006; Burgemeester en wethouders van Baarn Overwegende dat het wenselijk is aanvullende regels te geven voor de subsidieverlening ten behoeve van de organisatie van activiteiten op het gebied van gemeentelijke

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/68

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/68 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/68 reiskostenvergoeding minderjarige mbo-scholieren binnen Limburg (Leeuwenborgh Opleidingen) 2012-2013 Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling:

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harderwijk. Nr. 95276 14 juli 2016 Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen 2016-2017 gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk; Gelet op

Nadere informatie

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014.

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014. RIS295865 SUBSIDIEREGELING STIP-BANEN DEN HAAG 2017 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat de gemeente Den Haag middels deze regeling 1.000 extra (additionele) arbeidsplaatsen wil

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidiëring energiebesparing bestaande koopwoningen 2016-2018

Uitvoeringsregeling subsidiëring energiebesparing bestaande koopwoningen 2016-2018 Het college van burgemeester en wethouders, gelezen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2016 aangaande de besteding van het in de begroting 2016 beschikbare budget klimaattaken, waarbij

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014; De raad van de gemeente Schiermonnikoog; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014; B E S L U I T: vast te stellen de: Subsidieverordening Verduurzaming particuliere

Nadere informatie

Subsidie verordening duurzame energie maatregelen gemeente Drechterland 2014-2015

Subsidie verordening duurzame energie maatregelen gemeente Drechterland 2014-2015 Subsidie verordening duurzame energie maatregelen gemeente Drechterland 2014-2015 Belangrijk: In 2014 geldt: indienen van een aanvraag: 23 januari 2014 tot en met 31 december 2014 (of eerder als budget

Nadere informatie

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 7 november 2012; gelet op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: 22-12-2016 nr. 2016-20 De raad van de gemeente Huizen; in vergadering bijeen op 15 december 2016, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Subsidieregeling 'Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen' gemeente Noordwijk 2014-2015'

Subsidieregeling 'Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen' gemeente Noordwijk 2014-2015' Subsidieregeling 'Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen' gemeente Noordwijk 2014-2015' Stellers : N. van der Wal Eigenaar : Maatschappelijke Ontwikkeling Planning herziening : maandag

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING SEMIOPENBARE OPLAADPUNTEN ELEKTRISCH VERVOER

SUBSIDIEREGELING SEMIOPENBARE OPLAADPUNTEN ELEKTRISCH VERVOER Gemeente Den Haag DSB/2014.229 RIS 271923 SUBSIDIEREGELING SEMIOPENBARE OPLAADPUNTEN ELEKTRISCH VERVOER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de groei van het aantal elektrische

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Leiderdorp Organisatietype Gemeente Officiële naam regeling Citeertitel Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Vastgesteld door college

Nadere informatie

Subsidieverordening groene daken Leiden 2016/2017. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Subsidieverordening groene daken Leiden 2016/2017. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Subsidieverordening groene daken Leiden 2016/2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Het college: het college van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Vaststelling Subsidieverordening voor het stimuleren van rioolgerelateerde voorzieningen in de huisaansluitingen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 80421

GEMEENTEBLAD. Nr. 80421 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerhugowaard. Nr. 80421 20 juni 2016 Subsidieregeling Beeldkwaliteit en Duurzaamheid Zandhorst I en II Nr.BW16-0252 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 - bijdragen Registratienr. 1589856 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, overwegende dat

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.542 RIS 274416 SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. Vast te stellen

Nadere informatie

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten: Uitgegeven: 25 oktober 2013 2013, nr. 67 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/70

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/70 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/70 Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mbo-scholieren buiten Limburg

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten,

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, gelet

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING RAADSVOORSTEL MET VERORDENING Raadsvergadering : 21 september 2015 Agendapunt : Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing Terwispel en Wijnjewoude : 2015 Portefeuillehouder : Piet van Dijk Beetsterzwaag,

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.;

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; Raadsbesluit nr.: Registratie-nr.: 09.08468 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; besluit: De volgende verordening, Verordening subsidiëring

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING COLLECTIEVE ZONNE-ENERGIEPROJECTEN

SUBSIDIEREGELING COLLECTIEVE ZONNE-ENERGIEPROJECTEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Apeldoorn Nr. 278997 24 december 2018 SUBSIDIEREGELING COLLECTIEVE ZONNE-ENERGIEPROJECTEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN

SUBSIDIEREGELING DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN SUBSIDIEREGELING DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN De raad van de gemeente Veldhoven; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders nr. 11.004, gelet op artikel 149 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening Burgemeester en Wethouders van Dongeradeel; gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; besluiten: vast te stellen de volgende Nadere

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Het college van burgemeester en wethouders van Ede; gelet op artikel 3 van de Asv Ede 2015; besluit vast te stellen de Subsidieregeling maatschappelijke

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslagen waarop de regeling is gebaseerd: 1. Artikel

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR405971_1. Doel van de subsidie

CVDR. Nr. CVDR405971_1. Doel van de subsidie CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR405971_1 3 juli 2018 Nadere regels subsidie buurtfietsenstallingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelet op artikel 3,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018 Het college van burgemeester en wethouders van Almere, Gelet op artikel 2, eerste lid aanhef en onder h en artikel 3 van de

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR.: 70

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR.: 70 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR.: 70 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mboscholieren Citeertitel: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2015-2018 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begrippenlijst Voor de toepassing van de Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Leiden 2015-2018, hierna de Verordening,

Nadere informatie

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen Gemeente Strijen Subsidieverordening duurzaamheidsmaatregelen Strijen 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk I - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doel van de verordening en doelgroep...

Nadere informatie

Verordening stimulering particuliere woningverbetering Sterrenberg. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 juni 2017,

Verordening stimulering particuliere woningverbetering Sterrenberg. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 juni 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Roermond Nr. 155869 12 september 2017 Verordening stimulering particuliere woningverbetering Sterrenberg De raad van de gemeente Roermond, gezien het voorstel

Nadere informatie

I. Vast te stellen de bijgevoegde Beleidsregel Haagse Starterslening.

I. Vast te stellen de bijgevoegde Beleidsregel Haagse Starterslening. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.1596 RIS 270275 BELEIDSREGEL HAAGSE STARTERSLENING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking

Nadere informatie

Beleidsregels: Subsidieregeling Groendaken en gevels Nijmegen

Beleidsregels: Subsidieregeling Groendaken en gevels Nijmegen Beleidsregels: Subsidieregeling Groendaken en gevels Nijmegen 2018-2020 Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen, overwegende dat het ter uitvoering van de Nijmeegse Kaderverordening Subsidieverstrekking

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009; Raadsbesluit Corsa registratie : 09.51705 Raadsbesluitnr. : Behoort bij voorstel : 09.51704 Datum B&W : 3 november 2009 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaanstad. Nr. 43867 5 augustus 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Subsidieverordening Actieprogramma Binnenstad 2011-2013

Subsidieverordening Actieprogramma Binnenstad 2011-2013 De Raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van (28 juni 2011; nummer); gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening;

Nadere informatie