BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/ RIS BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking artikel 2, en de Algemene wet bestuursrecht artikel 4:23, het bevoegd is tot de verstrekking van subsidies; - het Zeeheldenkwartier binnen het detailhandelsbeleid als één van de prioritaire gebieden is aangewezen; - het college heeft ingestemd met het Plan van Aanpak Zeehelden, Kwartier voor speciale zaken gericht op behoud en versterking van het winkelgebied; - versterking van de branchering binnen het profiel kwartier voor speciale zaken één van de benoemde projecten is om het winkelgebied een impuls te geven en de leegstand te bestrijden, waarvoor tevens de hiervoor benodigde middelen beschikbaar zijn gesteld; - het gewenst is ter invulling van de beleidsruimte van het college een beleidsregel vast te stellen voor de verstrekking van een subsidie om nieuwe ondernemers in het Zeeheldenkwartier te werven; gelet op: - Plan van aanpak Zeeheldenkwartier (RIS ); - artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking. Besluit: I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie nieuwe ondernemers Zeeheldenkwartier, luidend: Beleidsregel subsidie nieuwe ondernemers Zeeheldenkwartier. II. Dat deze Beleidsregel wordt gepubliceerd in de Posthoorn van week 25 van 2012 en met ingang van 21 juni 2012, inclusief toelichting, terug te vinden zal zijn op de site onder risnummer III. Deze Beleidsregel heeft een tijdelijk karakter en is van kracht tot 1 april Den Haag, 12 juni 2012 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, mw. A.W.H. Bertram J.J. van Aartsen Postadres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 DSO/ BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER Doel van de subsidie Artikel 1. Stimulans in de vorm van een subsidie voor nieuwe ondernemers die zorgen voor versterking van het winkel- en horeca-aanbod binnen het profiel van kwartier voor speciale zaken en die zich willen gaan vestigen in de winkelstraten in het Zeeheldenkwartier. Hierdoor wordt het Zeeheldenkwartier winkelgebied aantrekkelijker voor een grotere groep consumenten en ondernemers. Begripsomschrijving Artikel 2. a. college: college van burgemeester en wethouders; b. subsidieaanvrager: een nieuwe ondernemer die zich wil vestigen in het Zeeheldenkwartier. Het subsidiebedrag Artikel 3. De subsidie is een bedrag van maximaal ,00 en is bestemd voor de volgende twee onderdelen: 1. Maximaal 50% van het subsidiebedrag voor de vestiging en de opening van de winkelen/of horecagelegenheid. 2. Maximaal 50% van het subsidiebedrag wordt uitbetaald nadat is vastgesteld dat de gevestigde winkel- en/of horecagelegenheid twee jaar na de subsidieverlening nog is geopend conform de toetsingscriteria van de gemeente. Toetsingscriteria Artikel De gemeente hanteert de volgende toetsingscriteria om de subsidieaanvrager te beoordelen: 1. Een nieuwe ondernemer die zich wil vestigen in de winkelstraten van het Zeeheldenkwartier. 2. Passend in de geest van het Plan van Aanpak kwartier voor speciale zaken. 3. Superspecialisatie: diep (en smal) assortiment binnen specifiek segment. 4. Winkels, (dag)horeca en ambacht, waaronder mengformules. Bij voorkeur in de sectoren food, vintage en design. Dienstverlening komt niet in aanmerking. 5. Uniciteit; het initiatief versterkt de diversiteit van het aanbod in de wijk. Het initiatief is vernieuwend, creatief en innovatief. 6. Het initiatief heeft een trekkersfunctie voor de eigen doelgroep en genereert een bovenlokale aantrekkingskracht. 7. Bij voorkeur zelfstandige ondernemers. De uitstraling is onderscheidend van het grootwinkelbedrijf. 8. Het initiatief sluit aan bij het zogenaamde broedplaatsmilieu : broedplaats voor nieuwe ondernemers, nieuwe functies en nieuwe vormen van ondernemerschap. 9. Kwaliteit en uitstraling. Géén discountuitstraling maar transparant en met zorg en oog voor duurzaamheid. Passend bij de uitstraling van de wijk.

3 DSO/ Wanneer de subsidieaanvrager voldoet aan zeven van de negen toetsingscriteria dan zal er een positief advies worden uitgebracht door de gemeente. Aanvraag tot subsidieverlening Artikel De subsidie wordt aangevraagd bij het college. 2. De subsidieaanvrager dient de aanvraag in met een door het college beschikbaar gesteld formulier. 3. De subsidieaanvrager voegt bij het aanvraagformulier: - een kopie van het uittreksel uit het handelsregister van KvK; - een kopie van het positieve advies van de gemeente; - een ondertekende verklaring waarin de subsidieaanvrager verklaart binnen zes maanden na de indiening van de subsidieaanvraag, daadwerkelijk zijn winkel- en/of horecagelegenheid te hebben geopend. 4. De aanvraag tot subsidieverlening is tevens een verzoek tot voorschot gericht op artikel 3, lid Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot 1 oktober 2013; subsidieaanvragen die na deze datum worden ingediend worden niet in behandeling genomen. Behandeling aanvraag Artikel 6. Aanvragen worden behandeld naar volgorde van binnenkomst, mits de aanvraag compleet is. Weigeringgronden Artikel 7. De subsidieverlening wordt geweigerd indien: a. het ter beschikking gestelde budget niet meer toereikend is; b. er een aanschrijving op grond van de Woningwet is uitgevaardigd voor het pand waarin de winkel- en/of horecagelegenheid wordt gevestigd. Voorschotten Artikel Een toe te kennen voorschot bedraagt 100% van het eerste deel van het subsidiebedrag zoals genoemd in artikel 3, lid Voor het tweede deel van het subsidiebedrag zoals genoemd in artikel 3, lid2, wordt geen voorschot verleend maar zal er een verrekening plaatsvinden bij de vaststelling van de subsidie.

4 DSO/ Controle momenten Artikel 9. Op twee momenten zal er een controle plaatsvinden door de gemeente, te weten: 1. Zes maanden na de subsidieverlening, om te kijken of de winkel- en/of horeca gelegenheid is geopend conform de toetsingscriteria van de gemeente. Dit zal mede kunnen blijken uit de tussentijdse rapportage van de winkelstraatmanager. 2. Twee jaar na de subsidieverlening, wanneer de aanvraag tot vaststelling wordt ingediend, om te kijken of de winkel- en/of horeca gelegenheid nog steeds is geopend conform de toetsingscriteria van de gemeente. De eindrapportage van de winkelstraatmanager kan deel uitmaken van de controle. Tussentijdse terugvordering Artikel 10. Indien blijkt na het eerste controle moment zoals genoemd in artikel 9, lid 1, dat de winkel- en/of horeca gelegenheid niet meer is geopend conform de toetsingscriteria van de gemeente, dan zal de subsidieverlening worden ingetrokken en zal het voorschot worden teruggevorderd. De aanvraag tot subsidievaststelling Artikel De subsidieaanvrager dient twee jaar na de subsidieverlening de aanvraag tot subsidievaststelling in bij het college. 2. De aanvraag wordt ingediend door middel van een door het college beschikbaar gesteld formulier. 3. Bij de aanvraag tot subsidievaststelling dient de aanvrager te overleggen: a. een recente kopie van het uittreksel uit het handelsregister van KvK; b. de eindrapportage van de winkelstraatmanager als controledocument waaruit blijkt dat de winkel- en/of horecagelegenheid nog steeds is geopend conform de toetsingscriteria van de gemeente. De subsidievaststelling Artikel Na ontvangst van de aanvraag tot vaststelling wordt de subsidie vastgesteld en het subsidiebedrag uitbetaald aan de subsidie aanvrager, onder verrekening van het uitbetaalde voorschot. 2. Het resterende subsidiebedrag, onder verrekening van het uitbetaalde voorschot, kan ambtshalve op nihil worden vastgesteld indien: a. de aanvraag tot subsidievaststelling niet is ontvangen twee jaar en drie maanden na de subsidieverlening; b. de subsidieaanvrager geen kopieën kan overleggen van de documenten genoemd in artikel 11, lid 3.

5 DSO/ Werkingssfeer Artikel 13. Deze beleidsregel is van toepassing op het winkelgebied Zeeheldenkwartier in Den Haag en omvat de volgende straten: Piet Heinplein, Piet Heinstraat, Zoutmanstraat, Prins Hendrikplein en Prins Hendrikstraat. Slotbepaling Artikel 14. Deze beleidsregel kan worden aangehaald als Beleidsregel subsidie nieuwe ondernemers Zeeheldenkwartier en treedt in werking op de dag van bekendmaking.

6 DSO/ Toelichting Inleiding Vanuit het Plan van Aanpak Zeehelden, kwartier voor speciale zaken wordt gewerkt aan versterking van het betreffende winkelgebied. Het Zeeheldenkwartier is een dichtbebouwd, gemengd en sfeervol stedelijk gebied, zonder parken of andere grootschalige groenvoorzieningen. In het gebied ligt een kralensnoer van winkelvoorzieningen en andere publieksvoorzieningen. Economische versterking van het gebied staat voorop. De ambitie is om van het Zeeheldenkwartier dé speciaalbuurt van Den Haag ( Kwartier voor speciale zaken ) te maken, met de meest unieke, gevarieerde en bijzondere kleinschalige speciaalzaken. In de profilering van het winkelgebied ligt de nadruk op food, vintage en design. Sterke troef van het winkelgebied is de typische Haagse sfeer met een geheel eigen identiteit, historie, eigenheid en verrassing. Versterking van het winkel- en horeca-aanbod binnen het profiel kwartier voor speciale zaken moet leiden tot een grotere aantrekkingskracht en een versterking van de eigen identiteit. De huren zijn voor startende nieuwe ondernemers nog betaalbaar en het gebied kan doorgroeien tot een aantrekkelijke vestigingsplaats voor onderscheidende speciaalzaken, die elders niet te vinden zijn. In die zin is de leegstand ook eerder een kans dan een probleem. Ook vestiging van (dag)horeca en versterking van de levendigheid van de pleinen hoort hierbij. Een actieve inzet gericht op nieuwe ondernemers en vastgoedeigenaren en facilitering waar nodig/gewenst vanuit winkelstraatmanagement en gemeente moet leiden tot goede nieuwe winkels, horeca, mengformules en andere aantrekkelijke functies. Hierdoor wordt het winkelgebied aantrekkelijker voor een grotere groep consumenten én ondernemers. Zo ontstaat een vliegwiel waar het gehele winkelgebied van kan profiteren. Door een subsidieregeling te ontwikkelen voor nieuwe ondernemers die kunnen zorgen voor versterking van het winkel en horeca aanbod binnen het profiel van kwartier voor speciale zaken en die zich willen gaan vestigen in het Zeeheldenkwartier wordt het Zeeheldenkwartier winkelgebied aantrekkelijker voor een grotere groep consumenten en ondernemers. Uitvoering beleidsregel Nieuwe ondernemers in het Zeeheldenkwartier kunnen subsidie aanvragen wanneer hun bedrijfsplan past binnen de volgende toetsingscriteria en op basis hiervan positief is beoordeeld door de gemeente: 1. Een nieuwe ondernemer die zich wil vestigen in de winkelstraten van het Zeeheldenkwartier. 2. Passend in de geest van het Plan van Aanpak kwartier voor speciale zaken. 3. Superspecialisatie: diep (en smal) assortiment binnen specifiek segment. 4. Winkels, (dag)horeca en ambacht, waaronder mengformules. Bij voorkeur in de sectoren food, vintage en design. Dienstverlening komt niet in aanmerking. 5. Uniciteit; het initiatief versterkt de diversiteit van het aanbod in de wijk. Het initiatief is vernieuwend, creatief en innovatief. 6. Het initiatief heeft een trekkersfunctie voor de eigen doelgroep en genereert een bovenlokale aantrekkingskracht. 7. Bij voorkeur zelfstandige ondernemers. De uitstraling is onderscheidend van het grootwinkelbedrijf. 8. Het initiatief sluit aan bij het zogenaamde broedplaatsmilieu : broedplaats voor nieuwe ondernemers, nieuwe functies en nieuwe vormen van ondernemerschap. 9. Kwaliteit en uitstraling. Géén discountuitstraling maar transparant en met zorg en oog voor duurzaamheid. Passend bij de uitstraling van de wijk. Er wordt een positief advies uitgebracht door de gemeente wanneer de nieuwe ondernemer in ieder geval voldoet aan zeven van de negen criteria. Na een positief advies kan de ondernemer subsidie aanvragen. De subsidie bedraagt ,00 waarbij de ondernemer na vestiging van zijn zaak 5.000,00 ontvangt en na 2 jaar de resterende 5.000,00 ontvangt als de winkel nog steeds open is conform de toetsingscriteria van de gemeente.

7 DSO/ Financiën Ten behoeve van de subsidie wordt er gebruik gemaakt van operationele middelen uit het Sociaal Economisch Fonds 2009/2010 (Plan van aanpak Zeeheldenkwartier RIS ). Voor de uitvoering van de subsidieregeling om nieuwe ondernemers te werven voor het Zeeheldenkwartier is ,00 beschikbaar gesteld. De middelen maken onderdeel uit van het plan van aanpak Zeehelden, kwartier voor speciale zaken. De subsidie is een bedrag van ,00 per ondernemer; dit houdt in dat er budget beschikbaar is voor 15 subsidieaanvragen. Communicatie Belangrijkste doelstelling is om de subsidie voor nieuwe ondernemers zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van zowel huidige als de toekomstige ondernemers. Als communicatiestrategie voor de subsidie wordt ingezet op: - het informeren van nieuwe en huidige ondernemers; - het enthousiasmeren en creëren van draagvlak voor de ambitie van het gebied door het benadrukken van de subsidie; - het stimuleren en verleiden van nieuwe ondernemers om zich in het gebied te vestigen. Verschillende middelen en activiteiten worden hiervoor ingezet. Hierbij wordt ingezet op, brieven aan eigenaren en ondernemersvereniging, overleg met makelaars en eigenaars, artikel in Stadskrant, in Kamernieuws en op website van Zeeheldenkwartier, digitale nieuwsbrief voor ondernemers, regeling wordt gemeld aan KvK, MKB en Bedrijvenbalie.

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1468 RIS 181629 BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1525 RIS 175436 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Ons kenmerk DSO/2011.1467 RIS 181628 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.329 RIS 175049 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college, krachtens de Haagse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG

BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG Ons kenmerk DSO/2012.852 RIS 250770 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1196 RIS 246784 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL doorstroompremie scheefwonen, luidend:

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL doorstroompremie scheefwonen, luidend: Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1466 RIS 181627 BELEIDSREGEL DOORSTROOMPREMIE SCHEEFWONEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking

Nadere informatie

Gemeente Den Haag PLAN VAN AANPAK ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag PLAN VAN AANPAK ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2009.1807 RIS 164932 PLAN VAN AANPAK ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de detailhandelsnota (rv 112) de ambitie is neergelegd

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 RIS296403 SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Commissie Samenleving op 17 januari 2017 per

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008

Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008 Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008 Ons kenmerk DSO/2008.1869 RIS 157460 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAKOPBOUWEN VOOR RUSTENBURG-OOSTBROEK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN

BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.919 RIS 260828 BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie voordeuren Meesterwerk, luidend: Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk.

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie voordeuren Meesterwerk, luidend: Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk. Gemeente Den Haag DSO/2014.276 RIS 270860 BELEIDSREGEL SUBSIDIE VOORDEUREN MEESTERWERK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2015.113 RIS 281442 SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014 DSB/2016.247 RIS294595 SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - de groei van het aantal elektrische auto s in Den Haag een bijdrage

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.1 RIS 280860 SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het concept Buurthuis

Nadere informatie

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM, Overwegende dat het college met gebruikmaking van de anticipatiebevoegdheid als

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG Ons kenmerk DSO/2016.50 RIS 291630 SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG 2016-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008

Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008 Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008 Ons kenmerk DSO/2008.1001 RIS 155441 BELEIDSREGELS SUBSIDIEVERSTREKKING OP VvE PRODUCTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG RIS295097 SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG 2016-2017 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat : het gewenst is dat woningeigenaren en eigenaar/bewoners

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 RIS296861 SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 Toelichting De gemeente wil ten behoeve van de gezondheid, de luchtkwaliteit in de stad verbeteren.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag PBS/2015.295 RIS 290049 SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - het doen van

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.1170 RIS137643_16-MEI-2006 BELEIDSREGEL SUBSIDIE GELUIDSANERING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het raadsbesluit 66/2005 Nota geluidsanering

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS RIS294594 SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - subsidieverstrekking binnen jeugdbeleid in overeenstemming moet worden gebracht met de Algemene

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.542 RIS 274416 SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. Vast te stellen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 RIS294909 SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de

Nadere informatie

Financiële consequenties De opbrengst wordt als subsidie uitgekeerd aan de Vereniging BIZ Zeeheldenkwartier.

Financiële consequenties De opbrengst wordt als subsidie uitgekeerd aan de Vereniging BIZ Zeeheldenkwartier. Registratienummer PBS/ 2016.138 RIS294878 Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Zeeheldenkwartier Den Haag 2017 In het coalitieakkoord is opgenomen dat we meer samenwerking tussen

Nadere informatie

"Verordening evenementen gemeente Hardenberg".

Verordening evenementen gemeente Hardenberg. "Verordening evenementen gemeente Hardenberg". HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Organisator: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DOORSTROOMPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING DOORSTROOMPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN DEN HAAG DSO2016.640 RIS294717 SUBSIDIEREGELING DOORSTROOMPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN DEN HAAG 2016-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - krachtens de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014.

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014. RIS295865 SUBSIDIEREGELING STIP-BANEN DEN HAAG 2017 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat de gemeente Den Haag middels deze regeling 1.000 extra (additionele) arbeidsplaatsen wil

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

Openbaar. Onderwerp Subsidieregelingen verduurzaming particulier woningbezit. Duurzaamheid. Portefeuillehouder H. Tiemens

Openbaar. Onderwerp Subsidieregelingen verduurzaming particulier woningbezit. Duurzaamheid. Portefeuillehouder H. Tiemens Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Subsidieregelingen verduurzaming particulier woningbezit Programma BW-nummer Duurzaamheid Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Ter stimulering van de verduurzaming

Nadere informatie

Gemeente Den Haag INSTELLINGSBESLUIT ZEEHELDENMARKT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag INSTELLINGSBESLUIT ZEEHELDENMARKT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.774 RIS 260913 INSTELLINGSBESLUIT ZEEHELDENMARKT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 1:2 Marktreglement Den Haag 2013 lid 1, sub f overwegende

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel;

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; Burgemeester en Wethouders van Dongeradeel; gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; besluiten: vast te stellen de volgende Nadere

Nadere informatie

REGLEMENT PRO SUBSIDIES

REGLEMENT PRO SUBSIDIES REGLEMENT PRO SUBSIDIES DEFINITIES Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: Stichting: Stroom: Bestuur: Directie: Commissie: de Stichting Stroom Den Haag beeldende kunst t/m architectuur de Stichting

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Zakelijk Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het gebruik van zonnepanelen te

Nadere informatie

gelet op: - artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014; - Coalitieakkoord Vertrouwen op Haagse Kracht (RIS ).

gelet op: - artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014; - Coalitieakkoord Vertrouwen op Haagse Kracht (RIS ). Gemeente Den Haag DSO/2016.51 RIS 291912 SUBSIDIEREGELING GROENE DAKEN DEN HAAG 2016-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling van de beleidsruimte

Nadere informatie

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.2 Mijn Droomwinkel is een initiatief van gemeente Roermond, hierna te noemen de organisatie.

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.2 Mijn Droomwinkel is een initiatief van gemeente Roermond, hierna te noemen de organisatie. DEELNEMERSREGLEMENT Overweging Roermond heeft de ambitie de binnenstad levendig te houden en de retailstad van Limburg te zijn en te blijven. Ook wil Roermond een stad zijn waar nieuw ondernemerschap welkom

Nadere informatie

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld.

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. Reg.nr. INTB-16-02457 het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal; overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. gelet op titel

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.1213 RIS 279678 SUBSIDIEREGELING STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

Versie: 28 januari 2014

Versie: 28 januari 2014 Versie: 28 januari 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 - Particulier Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Ons kenmerk DSO/2007.1390 RIS 147008 VOORSTEL TOT EXTRA BIJDRAGE 2 SHOWCASES EN EEN BEELDBEPALEND PAND AAN DE PAUL KRUGERLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ALMERE 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van het college; Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

Subsidieverordening Actieprogramma Binnenstad 2011-2013

Subsidieverordening Actieprogramma Binnenstad 2011-2013 De Raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van (28 juni 2011; nummer); gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening;

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014; De raad van de gemeente Schiermonnikoog; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014; B E S L U I T: vast te stellen de: Subsidieverordening Verduurzaming particuliere

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE SCOOTERS, ELEKTRISCHE BAKFIETSEN EN HIGH SPEED ELEKTRISCHE FIETSEN VOOR ZAKELIJKE VEELRIJDERS DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE SCOOTERS, ELEKTRISCHE BAKFIETSEN EN HIGH SPEED ELEKTRISCHE FIETSEN VOOR ZAKELIJKE VEELRIJDERS DEN HAAG 2016 RIS295199 SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE SCOOTERS, ELEKTRISCHE BAKFIETSEN EN HIGH SPEED ELEKTRISCHE FIETSEN VOOR ZAKELIJKE VEELRIJDERS DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS overwegende

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CROSS-OVER FUND INNOVATIONS FOR PEACE AND JUSTICE, DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING CROSS-OVER FUND INNOVATIONS FOR PEACE AND JUSTICE, DEN HAAG 2017 RIS295824 SUBSIDIEREGELING CROSS-OVER FUND INNOVATIONS FOR PEACE AND JUSTICE, DEN HAAG 2017 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014,

Nadere informatie

BELEIDSREGELS OP GROND VAN TITEL 4.3 (BELEIDSREGELS) VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT TEN AANZIEN VAN BELWINKELS EN INTERNETGELEGENHEDEN

BELEIDSREGELS OP GROND VAN TITEL 4.3 (BELEIDSREGELS) VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT TEN AANZIEN VAN BELWINKELS EN INTERNETGELEGENHEDEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2007.1958 RIS 150726 VASTSTELLING BELEIDSREGELS OP GROND VAN TITEL 4.3 (BELEIDSREGELS) VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT T.A.V. BELWINKELS EN INTERNETAANGELEGENHEDEN HET

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEVERSTREKKING Artikel 1, Doel Gedeputeerde staten kunnen, met inachtneming van deze regeling, een incidentele prestatiesubsidie

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten,

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, gelet

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.593 RIS 276340 BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er regelmatig door bewoners aanvragen worden gedaan

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum :

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum : Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2017 Datum : Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Toepassingsbereik... 3 Artikel 3 Activiteiten en doelgroepen... 3 Artikel 4

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012 dubo 1 Subsidieregeling duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Reimerswaal 2012 Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2015, nr... ; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

NADERE REGELS AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2010 behorende bij de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010

NADERE REGELS AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2010 behorende bij de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010 Het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden; gelet op het artikel 8 van de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010, vastgesteld op 30 juni 2010: BESLUIT vast te stellen: NADERE REGELS

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR405971_1. Doel van de subsidie

CVDR. Nr. CVDR405971_1. Doel van de subsidie CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR405971_1 3 juli 2018 Nadere regels subsidie buurtfietsenstallingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelet op artikel 3,

Nadere informatie

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 Raadsbesluit Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur;

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amersfoort Nr. 2592 4 januari 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort houdende regels omtrent subsidie Subsidieregeling

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSW/2013.289 RIS 269163 BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, RIS300566 SUBSIDIEREGELING ZORGSTEUNPUNTEN DEN HAA G 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, besluit

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Nummer: 23-03-15/06 De raad der gemeente Hellevoetsluis; gehoord de commissie algemene zaken en middelen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17-03-2015, nummer:23-03-15/06; besluit:

Nadere informatie

2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling STiP-banen Den Haag

2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling STiP-banen Den Haag GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-gravenhage. Nr. 37520 8 maart 2017 Subsidieregeling conciërgetaken in primair en voortgezet onderwijs Den Haag 2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Subsidieregeling Maatregelen Overvalpreventie.

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Subsidieregeling Maatregelen Overvalpreventie. Openbaar Onderwerp Subsidieregeling Maatregelen Overvalpreventie Programma / Programmanummer Veiligheid / 1012 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Met het vaststellen van deze subsidieregeling

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2009.259 RIS 162930 BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw 2016-2018 gemeente Bergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

Uitgegeven: 13 mei 2009

Uitgegeven: 13 mei 2009 Uitgegeven: 13 mei 2009 2009 no. 39 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Regeling van 12 mei 2009 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme, houdende regels betreffende

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN FRYSLÂN EN DE COMMISSARIS VAN DE KONINGIN IN DE PROVINCIE FRYSLÂN,

GEDEPUTEERDE STATEN VAN FRYSLÂN EN DE COMMISSARIS VAN DE KONINGIN IN DE PROVINCIE FRYSLÂN, Uitgegeven: 2 april 2010 2010, no. 32 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 23 maart 2010 (nr 883832), houdende verlening van mandaat en machtiging aan het Dagelijks

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Artikel 1. Begripsomschrijvingen a. Activiteit: het resultaat van samenhangend handelen van een organisatie, meetbaar in tijd, kwantiteit, kwaliteit

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR85564_4 18 april 2017 Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING BEGELEIDING EX-LEERLINGEN ALOYSIUS COLLEGE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING BEGELEIDING EX-LEERLINGEN ALOYSIUS COLLEGE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag BOW/2015.529 RIS 288916 SUBSIDIEREGELING BEGELEIDING EX-LEERLINGEN ALOYSIUS COLLEGE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het Aloysius College,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening 2014

Algemene subsidieverordening 2014 Algemene subsidieverordening 2014 De raad van de gemeente Reimerswaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 april 2014, 14.008846, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING WESTSTELLINGWERF 2016 De raad van de gemeente Weststellingwerf; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer 006042/c; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 Raadsvergadering : 25 februari 2016 Agendanr. : 6d Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 januari

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 6 maart 2018, nr. 773758-1042276, tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie MKB innovatiestimulering topsectoren Noord-Holland 2018. Gedeputeerde

Nadere informatie

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 1 Gegevens van de regeling Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den Ussel

Nadere informatie

College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden BESLUIT:

College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden BESLUIT: College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden Gelet op artikel 160 van de gemeentewet; BESLUIT: de navolgende verordening: de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente De Wolden vast

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 16 juni, nummer -046; overwegende dat - het juridisch toetsingskader voor de subsidieverstrekking verbetering behoeft

Nadere informatie

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen Gemeente Strijen Subsidieverordening duurzaamheidsmaatregelen Strijen 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk I - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doel van de verordening en doelgroep...

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING INNOVATIES IN HET ONDERWIJS DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING INNOVATIES IN HET ONDERWIJS DEN HAAG 2017 SUBSIDIEREGELING INNOVATIES IN HET ONDERWIJS DEN HAAG 2017 RIS296406 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het college in de Haagse Educatieve Agenda 2014-2018 Kwaliteit

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELINGEN CREATIEVE INDUSTRIE DEN HAAG

SUBSIDIEREGELINGEN CREATIEVE INDUSTRIE DEN HAAG GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-gravenhage. Nr. 84692 27 juni 2016 SUBSIDIEREGELINGEN CREATIEVE INDUSTRIE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de aanwezigheid

Nadere informatie

WIJZIGINGEN SUBSIDIEVERORDENING ZONNEBOILERS GEMEENTE OPSTERLAND 2009

WIJZIGINGEN SUBSIDIEVERORDENING ZONNEBOILERS GEMEENTE OPSTERLAND 2009 WIJZIGINGEN SUBSIDIEVERORDENING ZONNEBOILERS GEMEENTE OPSTERLAND 2009 De Subsidieverordening zonneboilers gemeente Opsterland 2009 is aangepast aan de nieuwe Algemene Subsidieverordening Opsterland 2012

Nadere informatie