BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG Ons kenmerk DSO/ RIS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking artikel 2, en de Algemene wet bestuursrecht artikel 4:23, het bevoegd is tot de verstrekking van subsidies; - het gewenst is ter invulling van het beleid van de gemeente Den Haag een beleidsregel vast te stellen voor de verstrekking van subsidie ten behoeve van het stimuleren van de aanleg van nieuwe buurtstallingen en het gebruiksvriendelijk maken van bestaande buurtstallingen; - voor de uitvoering van de subsidieregeling ,00 beschikbaar is uit het Actieprogramma Luchtkwaliteit; gelet op: - Meerjarenprogramma Fiets 2011 t/m 2014 (RIS (RIS ); - artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking. Besluit: I. Vast te stellen de navolgende BELEIDSREGEL subsidie buurtstallingen Den Haag, luidend: Beleidsregel subsidie buurtstallingen Den Haag. II. Dat dit besluit wordt gepubliceerd in het gemeenteblad van week 29 van 2012 en met ingang van 19 juli 2012, inclusief toelichting en bijlage, terug te vinden zal zijn op de site onder risnummer III. Deze Beleidsregel heeft een tijdelijk karakter en is van kracht tot 31 december Den Haag, 10 juli 2012 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, mw. A.W.H. Bertram J.J. van Aartsen Postadres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 DSO/ Toelichting Algemeen Op het verstrekken van subsidies is naast de Beleidsregel subsidie buurtstallingen Den Haag de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) en de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking van toepassing. Over het algemeen zal de subsidie worden aangevraagd door natuurlijke personen. Ook rechtspersonen, zoals stichtingen, kunnen de subsidie aanvragen. Inleidende bepalingen Buurtstallingen zijn fietsenstallingen in én ten behoeve van een woonbuurt. Deze stallingen zijn voor de abonnementhouders permanent toegankelijk door middel van een sleutel of tag. Doel en subsidiabele activiteiten Goede fietsparkeervoorzieningen zijn van essentieel belang voor een succesvol fietsbeleid. Het ontbreken van goede fietsparkeervoorzieningen zet een rem op de groei van het fietsgebruik. Angst voor fietsendiefstal en vandalisme bijvoorbeeld, kunnen voor mensen redenen zijn om geen nieuwe fiets aan te schaffen of de fiets niet of minder te gebruiken. Toegankelijke en veilige buurtstallingen helpen bij het terugdringen van fietsendiefstal in woonbuurten en dragen tevens bij aan een betere kwaliteit van de openbare ruimte. Buurtstallingen zorgen voor een netter straatbeeld doordat er minder fietsen op straat staan geparkeerd. De subsidies kunnen betrekking hebben op: - Slot en toebehoren, een geautomatiseerd slot wordt aanbevolen. Een geautomatiseerd slot vereenvoudigt het beheer. Er kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden bijgehouden wie er in de stalling is geweest en of de abonneehouders hebben betaald; - Inbraakbestendige deur. Een deur wordt inbraakbestendig veronderstelt als het hang- en sluitwerk voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen; - Fietsenrekken. Moderne fietsenrekken zijn over het algemeen comfortabel in het gebruik en kunnen bijdragen aan capaciteitsvergroting van de stalling; - Adequate verlichting; - Schilderen van de binnenruimte; - Andere door het college nader aan te geven activiteiten met betrekking tot het moderniseren van stallingen. De subsidie kan worden gebruikt voor het opknappen van bestaande stallingen en bij de realisatie/ inrichting van nieuwe stallingen. Subsidieverdeling en hoogte subsidiebedrag De subsidie wordt verstrekt op basis van volgorde van binnenkomst van de aanvragen, dit is conform het principe wie het eerst komt wie het eerst maalt. Een aanvraag is compleet als alle bescheiden genoemd onder artikel 5, lid 2 en 3 bijgevoegd zijn. Als de aanvraag niet compleet is wordt binnen drie weken contact opgenomen met de aanvrager. Met behulp van de posten genoemd bij de toelichting op subsidiabele activiteiten is onderzocht hoeveel subsidie er nodig kan zijn voor het opknappen van een buurtstalling. Het bedrag wat hieruit volgde is als maximum bedrag per fietsplaats vastgesteld.

3 DSO/ Aanvraag tot subsidieverlening Aanvraag van de subsidie geschiedt door het daartoe vastgestelde aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar de gemeente. Hiertoe dienen de in het formulier gevraagde bescheiden te worden meegestuurd. Met het aanvraagformulier dienen gespecificeerde offertes te worden meegestuurd. Met gespecificeerd wordt bedoeld dat de activiteiten, soort en hoeveelheid materialen, manuren en aantal vierkante meters dienen te worden benoemd. Per activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd dient de aanvrager minimaal 2 offertes te leveren. Dit heeft als doel de kosten van de te subsidiëren activiteiten zo laag mogelijk te houden. Onvolledig ingevulde aanvraagformulieren en/of het niet aanleveren van de gevraagde gegevens/bescheiden kunnen leiden tot afwijzing van de subsidieaanvraag. Verplichtingen voor subsidietoekenning Aan de subsidieverlening worden verplichtingen verbonden. Bij het niet naleven van de aan de subsidie verbonden verplichtingen en bij het niet uitvoeren van gesubsidieerde activiteiten kan het College ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht sancties treffen (lagere vaststelling, wijziging of intrekking van de subsidie). Subsidievaststelling Aanvraag tot vaststelling van de subsidie geschied door binnen drie maanden na voltooiing van de werkzaamheden hiervoor een aanvraag bij het college in te dienen. Hiertoe dienen de in de verordening genoemde gegevens en bescheiden te worden meegestuurd.

4 DSO/ Beleidsregel subsidie buurtstallingen Den Haag Doel van de subsidie Artikel 1. Het stimuleren van de aanleg van veilige en goed toegankelijke stallingen en het veilig, goed toegankelijk en gebruiksvriendelijk maken van bestaande stallingen. Hieronder valt ook het vergroten van het aantal fietsparkeerplaatsen in bestaande stallingen. Begripsomschrijvingen Artikel 2. a. college: college van burgemeester en wethouders; b. subsidieaanvrager: eigenaar of huurder van de ruimte waarin de buurtstalling gevestigd is of wordt; c. fietsparkeerplaats de plek waar één fiets kan worden gestald; d. buurtstalling afsluitbare stalling hoofdzakelijk bestemd voor het stallen van de fiets in de eigen woonomgeving. Het minimum aantal fietsparkeerplaatsen in een buurtstalling bedraagt tien; e. Fietsparkeur een set normen die de kwaliteit van een fietsenrek garandeert (zie Subsidiabele activiteiten Artikel Voor subsidie komen de volgende activiteiten in aanmerking: a. het installeren/vernieuwen van een (geautomatiseerd) slot (en toebehoren); b. het installeren van een inbraakbestendige deur; c. het (bij)plaatsen/vernieuwen van fietsenrekken (die voldoen aan Fietsparkeur); d. het aanbrengen van een adequate verlichting; e. het schilderen van de binnenruimte van de buurtstalling. 2. Het college kan andere activiteiten of werkzaamheden aanwijzen die voor subsidie in aanmerking komen, voor zover deze bijdragen aan het realiseren van het in artikel 1 vermelde doel. Het subsidiebedrag Artikel 4. De subsidie bedraagt ten hoogste 400,00 per fietsparkeerplaats, met een maximum van ,00 per buurtstalling. Aanvraag tot subsidieverlening Artikel De subsidie wordt aangevraagd bij het college. 2. De subsidieaanvrager dient de aanvraag in met een door het college vastgesteld aanvraagformulier, dat juist en volledig ingevuld en ondertekend is.

5 DSO/ De subsidieaanvrager voegt bij het aanvraagformulier: a. een afschrift van een huurcontract; b. een verklaring waaruit blijkt dat de eigenaar van de ruimte instemt met de werkzaamheden waarvoor subsidie wordt aangevraagd; c. een drietal foto s van de stalling; d. een begroting, betrekking hebbende op de te subsidiëren activiteiten; e. gespecificeerde offertes van de te subsidiëren werkzaamheden; f. minimaal twee concurrerende offertes per activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd. 4. Indien de aanvrager eigenaar is van de ruimte waarin de fietsenstalling wordt geëxploiteerd, is het derde lid onder a en b niet van toepassing met dien verstande dat hij in dat geval een akte overlegt waaruit zulks blijkt. 5. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot 31 december 2012; subsidieaanvragen die na deze datum worden ingediend worden niet in behandeling genomen. Behandeling aanvraag Artikel 6. Aanvragen worden behandeld naar volgorde van binnenkomst en onder voorwaarde dat de aanvraag compleet is. Beslistermijn Artikel Het college beslist binnen twaalf weken na indiening van de aanvraag tot subsidieverlening. 2. Het college kan deze termijn met ten hoogste acht weken verlengen; het college doet hiervan tijdig mededeling aan de aanvrager. Weigeringgronden Artikel 8. De subsidieverlening wordt geweigerd indien het ter beschikking gestelde budget niet meer toereikend is. Verplichtingen voor subsidietoekenning Artikel Aan de subsidie voor een buurtstalling worden in ieder geval de volgende verplichtingen verbonden: a. de abonnementhouder heeft door middel van een sleutel of tag permanent toegang tot de stalling; b. de fietsenstalling wordt na verlening van de subsidie tenminste gedurende vijf jaar geëxploiteerd; c. de stalling wordt geregeld schoongemaakt en verkeert in een goede staat van onderhoud; d. de subsidieaanvrager verplicht zich tot het jaarlijks (voor 1 december) aanleveren van cijfers over het aantal verhuurde fietsparkeerplaatsen en actuele informatie over de buurtstalling (ter publicatie op de gemeentelijke website e. de werkzaamheden in het kader van de subsidieaanvraag worden binnen vier maanden na de datum van subsidieverlening afgerond; f. de subsidie wordt conform de ingediende begroting besteed. 2. De stallinghouder bepaalt de hoogte van het stallingtarief, maar mag maximaal drie maal het jaarabonnementstarief voor Biesieklette fietsenstallingen te Den Haag vragen. Voor 2012 heeft de gemeente dit tarief vastgesteld op 60,00 per jaar. Het tarief voor een fietsparkeerplaats in een buurtstalling mag dus niet meer dan 180,00 per jaar bedragen.

6 DSO/ Controle momenten Artikel 10. De subsidieaanvrager verplicht zichzelf mee te werken aan steekproefsgewijze controles van de gemeente, waarbij gekeken wordt of de buurtstalling dienst doet conform de door de gemeente gestelde verplichtingen. Controle door de gemeente zal in ieder geval plaatsvinden op drie momenten, te weten: 1. bij opening van de stalling of binnen twee maanden na afronding van de werkzaamheden, voor controle op uitvoering van de gesubsidieerde activiteiten; 2. twee en een half jaar na subsidieverlening; 3. vier en een half jaar na subsidieverlening vindt de eindcontrole plaats. Bij iedere controle wordt gekeken of de buurtstalling nog steeds dienst doet conform de door de gemeente gestelde verplichtingen. Indien niet wordt voldaan aan de verplichtingen kan de gemeente overgaan tot herziening van de subsidie (zie art. 13, lid 4). Voorschotten Artikel Aan de subsidieontvanger wordt een voorschot verleend van 90% van het subsidiebedrag. 2. Uitbetaling van het voorschot vindt plaats binnen acht weken na de subsidieverlening. De aanvraag tot subsidievaststelling Artikel De subsidieontvanger dient binnen drie maanden na voltooiing van de werkzaamheden de aanvraag tot subsidievaststelling in bij het college. 2. De aanvraag wordt ingediend door middel van een door het college beschikbaar gesteld formulier. 3. Bij de aanvraag tot subsidievaststelling dient de subsidieaanvrager te overleggen: a. een gespecificeerd overzicht van de werkelijk gemaakte kosten, betrekking hebbende op de gesubsidieerde activiteit(en), alsmede een duidelijke toelichting op dit overzicht in relatie tot de begroting; b. originele facturen met betrekking tot de uitgevoerde werkzaamheden. De subsidievaststelling Artikel Na ontvangst van de aanvraag tot vaststelling wordt de subsidie vastgesteld en binnen twaalf weken na ontvangst wordt het subsidiebedrag uitbetaald aan de subsidieaanvrager, onder verrekening van het uitbetaalde voorschot. 2. Het subsidiebedrag wordt vastgesteld op basis van werkelijk gemaakte kosten, betrekking hebbende op de gesubsidieerde activiteit(en), en bedraagt niet meer dan het verleende subsidiebedrag. 3. De subsidie kan, onder terugvordering van een eventueel betaald voorschot, ambtshalve op nihil worden vastgesteld indien: a. de aanvraag tot subsidievaststelling niet is ontvangen twee maanden na afronding van de werkzaamheden; b. de subsidieaanvrager de in artikel 12, lid 3 genoemde documenten niet kan overleggen. 4. Binnen vijf jaar na subsidievaststelling is het nog mogelijk om deze te herzien indien niet voldaan wordt aan de door de gemeente gestelde verplichtingen. Bij tussentijdse beëindiging van de buurtstalling kan het gesubsidieerde bedrag naar rato van het aantal verstreken maanden teruggevorderd worden door de gemeente.

7 DSO/ Werkingssfeer Artikel 14. Deze beleidsregel is van toepassing op de stad Den Haag. Slotbepaling Artikel 15. Deze beleidsregel kan worden aangehaald als Beleidsregel subsidie buurtstallingen Den Haag en treedt in werking op de dag van bekendmaking.

CVDR. Nr. CVDR405971_1. Doel van de subsidie

CVDR. Nr. CVDR405971_1. Doel van de subsidie CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR405971_1 3 juli 2018 Nadere regels subsidie buurtfietsenstallingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelet op artikel 3,

Nadere informatie

Rapport Buurtfietsenstallingen. Bijlage 8 Voorbeeld subsidievoorwaarden en reglement Amsterdam Oost

Rapport Buurtfietsenstallingen. Bijlage 8 Voorbeeld subsidievoorwaarden en reglement Amsterdam Oost Rapport Buurtfietsenstallingen Bijlage 8 Voorbeeld subsidievoorwaarden en reglement Amsterdam Oost http://www.regelgeving.amsterdam.nl/subsidieverordening_fietsparkeren 1. Specifieke informatie voor stadsdeel

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1525 RIS 175436 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1468 RIS 181629 BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.329 RIS 175049 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college, krachtens de Haagse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2012.9 RIS 250206 BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014 DSB/2016.247 RIS294595 SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - de groei van het aantal elektrische auto s in Den Haag een bijdrage

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1196 RIS 246784 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 RIS296861 SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 Toelichting De gemeente wil ten behoeve van de gezondheid, de luchtkwaliteit in de stad verbeteren.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2015.113 RIS 281442 SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag PBS/2015.295 RIS 290049 SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - het doen van

Nadere informatie

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Ons kenmerk DSO/2011.1467 RIS 181628 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hof van Twente. Nr. 95342 14 juli 2016 Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 De raad van de gemeente Hof van Twente, gezien

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.1 RIS 280860 SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het concept Buurthuis

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG Ons kenmerk DSO/2016.50 RIS 291630 SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG 2016-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 RIS296403 SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Commissie Samenleving op 17 januari 2017 per

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 RIS294909 SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie voordeuren Meesterwerk, luidend: Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk.

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie voordeuren Meesterwerk, luidend: Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk. Gemeente Den Haag DSO/2014.276 RIS 270860 BELEIDSREGEL SUBSIDIE VOORDEUREN MEESTERWERK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM, Overwegende dat het college met gebruikmaking van de anticipatiebevoegdheid als

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014; De raad van de gemeente Schiermonnikoog; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014; B E S L U I T: vast te stellen de: Subsidieverordening Verduurzaming particuliere

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ALMERE 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van het college; Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN

BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.919 RIS 260828 BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS RIS294594 SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - subsidieverstrekking binnen jeugdbeleid in overeenstemming moet worden gebracht met de Algemene

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Leiderdorp Organisatietype Gemeente Officiële naam regeling Citeertitel Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Vastgesteld door college

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 CVDR Officiële uitgave van Veere. Nr. CVDR608084_1 21 februari 2018 Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 De raad van de gemeente Veere; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet Gelet

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL doorstroompremie scheefwonen, luidend:

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL doorstroompremie scheefwonen, luidend: Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1466 RIS 181627 BELEIDSREGEL DOORSTROOMPREMIE SCHEEFWONEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking

Nadere informatie

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008.

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008. R AAD S B E S L U I T 2 00 8/45 74 De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg; gelezen het desbetreffende voorstel van het college; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: vast te stellen

Nadere informatie

REGLEMENT PRO SUBSIDIES

REGLEMENT PRO SUBSIDIES REGLEMENT PRO SUBSIDIES DEFINITIES Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: Stichting: Stroom: Bestuur: Directie: Commissie: de Stichting Stroom Den Haag beeldende kunst t/m architectuur de Stichting

Nadere informatie

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 7 november 2012; gelet op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd 1. Gemeentewet 2. Algemene wet bestuursrecht 3. Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008;

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; De verenigde vergadering van Schieland en de Krimpenerwaard; op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; Gelet op artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Artikel 1. Begripsomschrijvingen a. Activiteit: het resultaat van samenhangend handelen van een organisatie, meetbaar in tijd, kwantiteit, kwaliteit

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 Raadsvergadering : 25 februari 2016 Agendanr. : 6d Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 januari

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.542 RIS 274416 SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. Vast te stellen

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

Subsidieverordening groene daken Leiden 2016/2017. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Subsidieverordening groene daken Leiden 2016/2017. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Subsidieverordening groene daken Leiden 2016/2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Het college: het college van burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSW/2013.289 RIS 269163 BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende

Nadere informatie

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Vastgesteld bij besluit van de Regioraad van 26 juni 2007, nr. ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM 1 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010;

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; De raad van de gemeente Nederweert; Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; dat maatschappelijke ontwikkelingen aanleiding zijn geweest om het bestaande beleid

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008

Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008 Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008 Ons kenmerk DSO/2008.1001 RIS 155441 BELEIDSREGELS SUBSIDIEVERSTREKKING OP VvE PRODUCTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Nummer: 23-03-15/06 De raad der gemeente Hellevoetsluis; gehoord de commissie algemene zaken en middelen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17-03-2015, nummer:23-03-15/06; besluit:

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 16 juni, nummer -046; overwegende dat - het juridisch toetsingskader voor de subsidieverstrekking verbetering behoeft

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A; Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2012 Nummer: 16 Uitgifte: 10 maart 2012 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2012, nr. 9B, tot vaststelling

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw 2016-2018 gemeente Bergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE HOUTEN

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE HOUTEN De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 16 juni 2014, nummer 2014-046; (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 7 oktober 2014) overwegende dat - het juridisch

Nadere informatie

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t:

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: Gemeente Bloemendaal 2008023905 De raad van de gemeente Bloemendaal; overwegende dat: - de gemeente in mei 2004 een uitvoeringsprogramma klimaatbeleid heeft vastgesteld; - daarin de wens is uitgesproken

Nadere informatie

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten Op subsidieverlening op grond van deze verordening zijn tevens de bepalingen van de Algemene Subsidieverordening 1998 van toepassing indien en voorzover

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING WESTSTELLINGWERF 2016 De raad van de gemeente Weststellingwerf; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer 006042/c; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum;

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum; Subsidieregeling raadgevend referendum Regeling van de Referendumcommissie van 12 november 2015, houdende nadere regels over de verstrekking van subsidies voor activiteiten die tot doel hebben het publieke

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2011 Nummer: 35 Uitgifte: 23 december 2011 Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de

Nadere informatie

Algemene Subsidieverordening gemeente Bunnik 2017

Algemene Subsidieverordening gemeente Bunnik 2017 Algemene Subsidieverordening gemeente Bunnik 207 Aanhef De raad van de gemeente Bunnik, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 oktober 206; Gelet op artikel 49 van de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEVERSTREKKING Artikel 1, Doel Gedeputeerde staten kunnen, met inachtneming van deze regeling, een incidentele prestatiesubsidie

Nadere informatie

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur;

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amersfoort Nr. 2592 4 januari 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort houdende regels omtrent subsidie Subsidieregeling

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2015, nr... ; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

Nadere informatie

Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014

Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerhugowaard. Nr. 63717 23 mei 2016 Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014 Algemene subsidieverordening Heerhugowaard 2014 Nr.RB2016030/RB2013232

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d.

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 1 van 5 Zaaknummer : 1259275 Steller Afdeling : Gine Nicolai : Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008

Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008 Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008 Ons kenmerk DSO/2008.1869 RIS 157460 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAKOPBOUWEN VOOR RUSTENBURG-OOSTBROEK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten,

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, gelet

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Ons kenmerk: 13BWB00034 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op de beschikking

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2015.

vast te stellen de navolgende ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2015. Vergadering d.d. : 30 september 2014 Agendapunt : 7.2 Registratienummer : 512102 Onderwerp : Algemene subsidieverordening 2015 De raad van de gemeente Hof van Twente; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

REGLEMENT SPOT SUBSIDIES

REGLEMENT SPOT SUBSIDIES REGLEMENT SPOT SUBSIDIES DEFINITIES Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: Stichting: Stroom: Bestuur: Directie: de Stichting Stroom Den Haag beeldende kunst t/m architectuur de Stichting Stroom

Nadere informatie

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt-

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt- Bijlage 2 bij raadsvoorstel inzake actualisering gemeentelijk subsidiebeleid. Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd: Artikel 1. Begripsomschrijvingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1. Awb: de Algemene

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.1170 RIS137643_16-MEI-2006 BELEIDSREGEL SUBSIDIE GELUIDSANERING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het raadsbesluit 66/2005 Nota geluidsanering

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Heerenveen 2017

Algemene subsidieverordening Heerenveen 2017 Algemene subsidieverordening Heerenveen 2017 De gemeenteraad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 15 november 2016; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; gezien

Nadere informatie

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Provinciaal blad 2008 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 17 januari 2008, nr. 2008-4492 tot bekendmaking van de subsidieverordening reserve cofinanciering Europese projecten Noord-Holland

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking in het Provinciaal Blad en werkt terug tot en met 1 januari 2019.

PROVINCIAAL BLAD. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking in het Provinciaal Blad en werkt terug tot en met 1 januari 2019. PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Drenthe Nr. 2529 4 april 2019 Algemene subsidieregeling SNN 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 2 april 2019, kenmerk 5.1/2019000925,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE SCOOTERS, ELEKTRISCHE BAKFIETSEN EN HIGH SPEED ELEKTRISCHE FIETSEN VOOR ZAKELIJKE VEELRIJDERS DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE SCOOTERS, ELEKTRISCHE BAKFIETSEN EN HIGH SPEED ELEKTRISCHE FIETSEN VOOR ZAKELIJKE VEELRIJDERS DEN HAAG 2016 RIS295199 SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE SCOOTERS, ELEKTRISCHE BAKFIETSEN EN HIGH SPEED ELEKTRISCHE FIETSEN VOOR ZAKELIJKE VEELRIJDERS DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS overwegende

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

Bijlage 2 - Model Raadsbesluit wijziging Algemene subsidieverordening update zomer 2016

Bijlage 2 - Model Raadsbesluit wijziging Algemene subsidieverordening update zomer 2016 Leeswijzer modelbepalingen - [datum] of [naam gemeente] = door gemeente in te vullen, zie bijvoorbeeld artikel II. - [iets] = facultatief, zie bijvoorbeeld artikel I bij artikel 9, derde de lid, onder

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2015-2018 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begrippenlijst Voor de toepassing van de Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Leiden 2015-2018, hierna de Verordening,

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN.

A. ALGEMENE BEPALINGEN. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat het gewenst is een subsidieverordening vast te stellen voor de korpsen in de gemeente het Bildt, zulks ter uitvoering van de Algemene Subsidie Verordening:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG RIS295097 SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG 2016-2017 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat : het gewenst is dat woningeigenaren en eigenaar/bewoners

Nadere informatie

Subsidieverordening Stimulering Duurzaam Bouwen Zenderink 1 e fase

Subsidieverordening Stimulering Duurzaam Bouwen Zenderink 1 e fase Subsidieverordening Stimulering Duurzaam Bouwen Zenderink 1 e fase Datum: 06-09-2011 Vastgesteld door de raad van de gemeente Wierden op 4 oktober 2011 1 SUBSIDIEVERORDENING STIMULERING DUURZAAM BOUWEN

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012 dubo 1 Subsidieregeling duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Reimerswaal 2012 Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Subsidieregeling zakelijk gebruik elektrisch vervoer Amersfoort 2018 SUBSIDIEREGELING ZAKELIJK GEBRUIK ELEKTRISCH VERVOER AMERSFOORT

Subsidieregeling zakelijk gebruik elektrisch vervoer Amersfoort 2018 SUBSIDIEREGELING ZAKELIJK GEBRUIK ELEKTRISCH VERVOER AMERSFOORT Subsidieregeling zakelijk gebruik elektrisch vervoer Amersfoort 2018 Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene Subsidieverordening Amersfoort

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Landsmeer. Nr. 115833 22 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.;

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; Raadsbesluit nr.: Registratie-nr.: 09.08468 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; besluit: De volgende verordening, Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018

Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018 Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018 citeertitel: Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018 vastgesteld bij besluit van: 15 februari 2018 Algemene subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009; Raadsbesluit Corsa registratie : 09.51705 Raadsbesluitnr. : Behoort bij voorstel : 09.51704 Datum B&W : 3 november 2009 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester

Nadere informatie

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 Raadsbesluit Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149

Nadere informatie

NADERE REGELS AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2010 behorende bij de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010

NADERE REGELS AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2010 behorende bij de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010 Het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden; gelet op het artikel 8 van de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010, vastgesteld op 30 juni 2010: BESLUIT vast te stellen: NADERE REGELS

Nadere informatie

Subsidieverordening Batch 1588 Versterkingsopgave voor de gemeente Delfzijl

Subsidieverordening Batch 1588 Versterkingsopgave voor de gemeente Delfzijl Subsidieverordening Batch 1588 Versterkingsopgave voor de gemeente Delfzijl 25 juni 2019 B&W-besluit: 25 juni 2019 Raadsbesluit: 11 juli 2019 In werking: 1 augustus 2019 Nr. 12 De raad van de gemeente

Nadere informatie