Gekwalificeerd Advies Projectcommissie Jeruzalem blokken J,K en L

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gekwalificeerd Advies Projectcommissie Jeruzalem blokken J,K en L"

Transcriptie

1 Gekwalificeerd Advies Projectcommissie Jeruzalem blokken J,K en L Datum: zondag 29 mei 2016, versie Definitief Inleiding In navolging op de adviesaanvraag voor blokken J, K en L in Jeruzalem door Rochdale, volgt hierbij het gekwalificeerd advies met betrekking tot de renovatie van blokken JKL, uitgebracht door de Projectcommissie Jeruzalem JKL. De Projectcommissie is verheugd over de reeds geboden gelegenheid voor zowel Projectcommissie als bewoners om een bezoek te brengen aan de proefwoningen. Een jaar van intensieve overleggen tussen Projectcommissie en Rochdale levert tastbare resultaten op in de proefwoningen, alsmede een met grote zorg samengesteld gekwalificeerd advies voor de blokken JKL. De belangrijke onderlegger bij dit gekwalificeerd advies is de bewonersraadpleging JKL. Deze bewonersraadpleging is een belangrijke onderbouwing voor dit gekwalificeerd advies. De Projectcommissie benadrukt en verwacht ook kwaliteit in de reactie van Rochdale op dit gekwalificeerd advies. De verwachte kwaliteit staat beschreven in het Participatieplan Jeruzalem JKL. De Projectcommissie zal vasthouden aan bijbehorende procedures en termijnen. Inhoud Het gekwalificeerd advies JKL gaat inhoudelijk in op de punten uit de adviesaanvraag, te weten: Aanpassingen met huurverhoging Aanpassingen zonder huurverhoging Onderhoudswerkzaamheden Financieel Sociaal Bewonerscommissie Jeruzalem heeft de afgelopen maanden met Rochdale overleg gehad over het Sociaal Plan Jeruzalem. Het onderdeel Sociaal uit de adviesaanvraag, alsmede een evaluatie op initiatief van Projectcommissie JKL en Bewonerscommissie, zullen daarnaast in aparte adviezen vanuit de Bewonerscommissie naar Rochdale worden verstuurd. In deze adviezen wordt ingegaan op onderdelen die betrekking hebben op de gehele wijk en het proces in zijn totaliteit. Met vriendelijke groet, Namens Projectcommissie Jeruzalem Jasper van Riel (voorzitter Projectcommissie JKL)

2 Ontwerpplan De Projectcommissie is na een intensief proces verheugd over de tastbare resultaten van de proefwoningen. Over het ontwerpplan voor de renovatie van de blokken J, K en L is de Projectcommissie op hoofdlijnen positief. Op verschillende onderdelen brengt de Projectcommissie negatief advies uit, of wordt een adviesvoorstel uitgebracht. Aanpassingen met Huurverhoging De uitbreiding van badkamer-toilet is een van de meest ingrijpende veranderingen binnen de woningen. Uit de bewonersraadpleging JKL blijkt dat een significant aantal bewoners moeite heeft met de voorgestelde veranderingen. De Projectcommissie adviseert om met bewoners in gesprek hierover. Aanvullend wordt geadviseerd om maatwerk aan te bieden. Het aanbrengen van isolatie op het bestaand dak zal bijdragen aan het wooncomfort van bewoners en energiebesparing opleveren. De Projectcommissie adviseert daarom positief op dit onderdeel. Ook het aanbrengen van isolatieglas, het zogeheten HR++-glas zal ook het wooncomfort verbeteren en energiebesparing tot gevolg hebben. De Projectcommissie adviseert daarom positief, maar plaats wel de kanttekening dat de prijs voor dit glas aan de hoge kant is. Het plaatsen van ventilatieroosters is wenselijk om de woningen goed te kunnen ventileren en de luchtkwaliteit in de woningen te verbeteren. De Projectcommissie adviseert positief op dit onderdeel. Naast de natuurlijke ventilatie via de roosters is de verwachting dat het installeren van een mechanische ventilatie de luchtkwaliteit in de woning ten goede komt. De Projectcommissie weet dat het functioneren van deze installaties soms te wensen over laat, daarom adviseert de Projectcommissie de MV-installatie onafhankelijk te laten testen (bijvoorbeeld door Cauberg Huygen). Nadat de Projectcommissie inzage heeft in een positief testresultaat kan positief advies op dit onderdeel worden gegeven. Een belangrijke gewenste verbetering van de woningen zijn betere geluidsisolatie en brandveiligheid. Hiervoor is door Rochdale gekozen voor een nieuw type gipsplafond. Ook voor dit onderdeel geldt dat de Projectcommissie nader onderzoek wenselijk vindt om de daadwerkelijke geluidsisolatie in beeld te krijgen. Positief advies kan gegeven worden na inzage in onafhankelijk onderzoek (bijvoorbeeld Cauberg Huygen) naar de geluidsisolatie in de woningen. Tot dan kunnen wij ons niet committeren aan het gipsplafond. Het aanbrengen van individuele CV is een wenselijke verbetering binnen de woningen. De Projectcommissie adviseert positief op dit onderdeel.

3 Aanpassingen zonder Huurverhoging In de bovenwoning c.q. ontduplexte woning (boven) is een keuzemogelijkheid de keuken op de oude plaats te behouden. De Projectcommissie adviseert positief en vindt een goede zaak dat bewoners de optie hebben om hun keuken op de oude plaats te behouden. Aanvullend hierop zouden bewoners ook de wasmachine in de oude keuken moeten kunnen terugplaatsen. Kunststof puien zullen vervangen worden voor houten puien. Over dit voorstel is de Projectcommissie positief, maar met een duidelijke kanttekening. Afwerking en aansluiting van de spijlen/draagconstructie in het kozijn zijn echt onvoldoende. Het afwerkingsniveau staat absoluut niet in verhouding tot de waardevolle investering in de houten puien. Dit is een gemiste kans volgens de Projectcommissie en deze adviseert met een oplossing te komen om de nieuwe houten puien beter aan te laten sluiten op de bestaande draagconstructie. Het verwijderen van de vaste kasten levert extra woonruimte op voor bewoners. De Projectcommissie adviseert positief omdat de hoeveelheid beschikbare ruimte in de woning toeneemt. Over het verwijderen van de oude schouw en het dichtzetten afvoerkanaal advies de Projectcommissie positief. De hoeveelheid beschikbare ruimte in de woning neemt toe en nadelige invloeden als gevolg van het afvoerkanaal worden uitgesloten. De nieuwe voordeuren zijn voor de Projectcommissie een belangrijk punt van discussie. Uit de bewonersraadpleging blijkt dat 70% van de bewoners moeite heeft met het glaswerk in de voordeuren vanwege privacy. De Projectcommissie adviseert daarom negatief, waarbij de Projectcommissie aangeeft dat een gesprek (BMA, Rochdale, PC CF, PC JKL en BC) noodzakelijk is om een alternatief uit te werken. Inmiddels heeft Rochdale per mail (23 mei 2016) aangegeven te zullen meewerken bij de organisatie van het gezamenlijke gesprek. De aanpak van de tuinen is voor de Projectcommissie ook een belangrijk punt van discussie. Uit bewonersraadpleging blijkt dat 70% van de bewoners moeite heeft met het gaasmathek vanwege privacy. De Projectcommissie adviseert daarom negatief en adviseert met elkaar een acceptabele oplossing uit te werken. Bewoners hebben de Projectcommissie ook laten weten niet blij te zijn met het volledig verwijderen van de alle beplanting uit de tuinen. De Projectcommissie adviseert met bewoners in gesprek te gaan en maatwerk aan te bieden.

4 Onderhoudswerkzaamheden In de woningen worden nieuwe keukenblokken geplaatst. De Projectcommissie is tevreden over de ruimte keuze aan materialen en opties en adviseert positief op dit onderdeel. Kanttekening plaats de Projectcommissie bij de aansluitingen voor de vaatwasmachine; de water afvoer en waterkraan in keukenkastjes onder zijn slecht dan wel niet bereikbaar. Deze bevinden zich in de proefwoningen achter de achterwand en daarom adviseert de Projectcommissie deze makkelijk bereikbaar te maken. Het leidingwerk voor gas, water en riolering zal vernieuwd worden. Het spreekt voor zich dat het leidingwerk moet voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. De Projectcommissie adviseert daarom positief, maar adviseert het leidingwerk zo veel mogelijk weg te werken om aan het gewenste afwerkingsniveau van bewoners tegemoet te komen. Ook de elektra zal vernieuwd worden. De Projectcommissie adviseert voldoende elektra groepen aan te brengen, zodat het aan hedendaagse maatstaven voldoet. Dit betekent dat wasmachine, afwasmachine, droger en elektrische oven/magnetron gelijktijdig kunnen functioneren. Uit de bewonersraadpleging is naar voren dat het afwerkingsniveau van bijvoorbeeld elektra het draagvlak onder bewoners te vergroten. In de proefwoning (beneden) is de radiator in de entree niet tegen de gewenste muur geplaatst. Op deze plek willen bewoners bijvoorbeeld een kast plaatsen en daarom is het wenselijk deze muur vrij te houden. Het plegen van onderhoud aan de gevel is zeer gewenst. Een schone en nette gevel draagt bij aan een beter aangezicht van de woningen. Bij de Projectcommissie bestaat twijfel over de geluidswering bij de trap en of de voorgenomen maatregelen tegen krakende vloeren voldoende zullen zijn. Bij het controleren van trappen en vloeren is het wenselijk extra isolerende maatregelen te treffen. De Projectcommissie adviseert dit mee te nemen in het aanvullende onderzoek (bijvoorbeeld Cauberg Huygen) naar de geluidsisolatie. Aandachtspunt voor bewoners is de afwerking van muren. Uit bewonersraadpleging blijkt dat een significant aantal bewoners moeite heeft met de geringe afwerking. Men verwacht achteraf daardoor veel extra werk bij het inrichten van de woning. De Projectcommissie adviseert te kiezen voor een hoger niveau van afwerking, wat automatisch leidt tot aanzienlijk meer draagvlak voor het gehele renovatieplan. Over de aanpak van de bestrating in de voortuin is de Projectcommissie positief, omdat dit een beter aangezicht geeft.

5 Over de aanpak van de vloer (buiten) en hekwerk van het balkon adviseert de Projectcommissie positief, omdat het aangezicht wordt verbeterd. De Projectcommissie vindt het een goede zaak dat er een deur in de meterkast in de bovenwoning wordt geplaatst. Positief is dat het signaal van de Projectcommissie tijdens het bezoek aan de proefwoning direct is opgepakt door Rochdale. Ruimte voormalige keuken bovenwoning: radiatorleidingen tussen ramen niet wenselijk. Bij voorkeur in de hoek laten doorlopen De Projectcommissie adviseert het expansievaat in de nieuwe keuken in de bovenwoning mogelijk te verplaatsen naar een locatie waar in eerste instantie de MV-box geplaatst was. Misschien is een openslaand raam dan wel mogelijk. De Projectcommissie adviseert in de badkamer aansluitingen voor verlichting en bijvoorbeeld een scheerapparaat. Financieel De betaalbaarheid van wonen is een belangrijk aandachtspunt voor bewoners. Het bewonersonderzoek uit 2014 heeft laten zien dat veel bewoners een laag inkomen hebben. Daarnaast heeft het huurprijsbeleid van de laatste jaren ertoe geleid dat de huren enorm stijgen. De Projectcommissie vindt het daarom van groot belang dat de betaalbaarheid in de gerenoveerde woningen gewaarborgd zal worden. Rochdale volgt het beleid van de Huurcommissie om de huurverhoging na renovatie te bepalen: - Voor de benedenwoning bedraagt de huurverhoging 42,88 per maand. - Voor de bovenwoning bedraagt de huurverhoging 36,02 per maand. - Voor de ontduplexte woning bedraagt de huurverhoging 51,11 per maand. De Projectcommissie heeft het huurverhogingsvoorstel nauwkeurig bekeken en laten beoordelen door een onafhankelijk deskundige en is tot de conclusie gekomen dat het een redelijk voorstel is. Dit geldt ook voor de aanpassing van de servicekosten zoals beschreven in paragraaf 7.2. van de concept-informatiebrochure. Rochdale kiest binnen de renovatie voor het opsplitsen van niet officieel ontduplexte woningen. Deze bewoners krijgen de mogelijkheid door te schuiven naar een officieel ontduplexte woning, maar tegen de maximale sociale huurprijs van 710. Deze bewoners krijgen te maken met een enorme huursprong. De Projectcommissie adviseert voor deze bewoners de huurverhoging na renovatie voor terugkeerders te hanteren. De Projectcommissie adviseert Rochdale om nader inzicht te verschaffen in de huurverhogingen na renovatie welke Rochdale daadwerkelijk in praktijk heeft

6 doorberekend. Immers bij het bepalen van de daadwerkelijke individuele huurverhoging wordt per bewoner eerst de eigen situatie in kaart gebracht door Rochdale. Vervolgens wordt een huurverhoging vastgesteld. De Projectcommissie adviseert Rochdale over de mogelijkheden van huurgewenning en/of huurtoeslag helder naar bewoners te communiceren. Dit is een aanbeveling voortkomend uit de bewonersraadpleging. De aanvraag van huurgewenning en huurtoeslag moet op eigen initiatief van bewoners gebeuren, dat is niet altijd duidelijk. Huurgewenning dient aangevraagd te worden bij Rochdale en huurtoeslag bij de Belastingdienst. Over het algemeen huurprijsbeleid van Rochdale in Jeruzalem zal de Bewonerscommissie Jeruzalem advies uitbrengen aan Rochdale. Sociaal De sociale afspraken zijn grotendeels onderdeel van overleg geweest tussen Rochdale en de Bewonerscommissie Jeruzalem. De Projectcommissie zal over een aantal van de sociale afspraken advies uitbrengen, maar daarnaast zal de Bewonerscommissie een advies uitbrengen aan Rochdale. De verhuiskostenvergoeding à 5.900,00 (peil 2016) is wettelijk vastgesteld en een minimaal compensatie voor bewoners van Rochdale. Een hogere financiële vergoeding was niet bespreekbaar en daarom heeft de Bewonerscommissie bij Rochdale aangedrongen bewoners op een andere manier tegemoet te komen. Dit heeft geresulteerd in tweemaal twee uur verhuishulp, maximaal 50,- korting bij opslag bij Shurgard en 20% korting (maximaal 250,-) op een verhuizing via AA Verhuizers. De Projectcommissie waardeert de inzet van de Bewonerscommissie op dit punt en is positief over de voorgestelde aanvullende dienstverlening. De extra dienstverlening rond de verhuizing kan het draagvlak onder bewoners vergroten. De renovatie zal in onbewoonde staat uitgevoerd worden. Bewoners kunnen voor een korte periode in een gestoffeerde wisselwoning terecht. De Projectcommissie kan zich vinden in de voorwaarden en afspraken waaronder de wisselwoning gebruikt kan worden door bewoners, met als aanvulling dat het voor bewoners noodzakelijk kan zijn een vaste telefoonaansluiting aan te bieden (i.v.m. ouderen alarm systeem). De herhuisvesting is voor bewoners ingrijpend en sommige bewoners kunnen hier extra begeleiding bij gebruiken. Dit wordt door de bewonersbegeleiders van Rochdale aangeboden. De Projectcommissie vindt het goed dat Rochdale deze begeleiding aanbiedt. De Projectcommissie adviseert positief over de te volgen instemmingsprocedure en de individuele renovatieovereenkomst tussen bewoners en Rochdale. De instemmingsprocedure loopt als volgt; zodra 70% van de vaste huurders hun akkoord geven, gaat Rochdale met alle vaste huurders de uitwerking op hun woningen bespreken. In dit gesprek kunnen bewoners kun keuzes binnen de

7 herhuisvesting aangegeven. Daarna volgt een tweede gesprek. Tijdens dat gesprek worden de plattegrond en technische zaken van de woning besproken. Voordat de renovatie begint komt Rochdale en de aannemer langs om de woning in kaart te brengen. Na de individuele gespreken gaan bewoners met Rochdale een individuele renovatieovereenkomst aan. De Projectcommissie adviseert Rochdale het interim beheer goed te blijven monitoren. Met betrokken partijen (Rochdale, gemeente, politie en bewonerscommissie) moeten nadere afspraken gemaakt worden over het schoon en veilig houden van de buurt. Een periodiek overleg met eerder genoemde partijen is zeer gewenst om alles in praktijk goed te implementeren. In geval van reeds bestaande afspraken tussen Rochdale, gemeente en politie, adviseert de Projectcommissie aan Rochdale om de Bewonerscommissie inzage te verschaffen in de gemaakte afspraken. Tot zover het gekwalificeerd advies JKL, opgesteld en aangeleverd door de Projectcommissie JKL. De Projectcommissie is voornemens om op maandag 6 juni 2016 de reactie van Rochdale op dit advies, intern te bespreken. Hierbij het vriendelijke verzoek om de voorzitter van Projectcommissie JKL even te bellen, direct nadat Rochdale een reactie op dit advies per mail verstuurd heeft.

ROCHD'i \LE. Projectcomnnissie JKL van Jeruzalem p/a Pieter Zeemanlaan 12 huis 1097 KC AMSTERDAM. Beste eden van projectcommissie JKL van Jeruzalem

ROCHD'i \LE. Projectcomnnissie JKL van Jeruzalem p/a Pieter Zeemanlaan 12 huis 1097 KC AMSTERDAM. Beste eden van projectcommissie JKL van Jeruzalem ROCHD'i \LE Projectcomnnissie JKL van Jeruzalem p/a Pieter Zeemanlaan 12 huis 1097 KC AMSTERDAM Beste eden van projectcommissie JKL van Jeruzalem Op dinsdag 3 mei 2016 heeft Rochdale een adviesaanvraag

Nadere informatie

Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat. Donderdag 8 juni, u

Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat. Donderdag 8 juni, u Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat Donderdag 8 juni,19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Jesse Vermeer KnaapenGroep Plan voor

Nadere informatie

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart 19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Brechje Lubse KnaapenGroep Marèn van Duuren De

Nadere informatie

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019.

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019. 31 woningen Indische buurt Bijeenkomst op 11 juni 2019. Programma 1. Opening 2. Voorstellen 3. De projectcommissie 4. Stand van zaken 5. Wat gaan we doen? 6. De werkzaamheden 7. Wat betekent het voor u?

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b 1 Inhoudsopgave 1. Zuiniger en comfortabeler 3 2. Wat gaat er precies gebeuren? 4 2.1

Nadere informatie

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers)

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) 1 Projectplan Van Deyssel Noord Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) Over deze brochure 2 3 Inhoud 1 Aanleiding voor de aanpak 4 2 Werkzaamheden in uw woning 5 3 Werkzaamheden buiten uw woning

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT. 11 januari 2018

TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT. 11 januari 2018 TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT DOEL PRESENTATIE VOORSTELRONDE WERKZAAMHEDEN TOT NU TOE HUIDIGE STAAT WONINGEN EISEN EN WENSEN KLANKBORDGROEP UITGANGSPUNTEN VANUIT TABLIS

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b 1 Nijestee gaat onderhoud uitvoeren aan uw woning en woongebouw.

Nadere informatie

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan De Poolster in De Cocksdorp 20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Klimpstraat

Nadere informatie

PROCES HOF VAN EGMOND

PROCES HOF VAN EGMOND Hof van Egmond e.o PROCES HOF VAN EGMOND Intern proces Pré Wonen 1. Startdocument 2. Projectvoorstel 3. Uitvoeringsdocument Startdocument beslismoment 1 Richtinggevend verder onderzoek - techniek onderzoek

Nadere informatie

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Naalrand 25 t/m

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden.

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Nieuwe balkons Privacy&vluchten Komen er schotten tussen de balkons t.b.v. privacy? Worden de balkonhekken transparant? Komen

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (tweede concept)

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (tweede concept) Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (tweede concept) Datum : woensdag 23 april 2008, 18.00 uur Aanwezig : Chiel Rottier, voorzitter Michèl Post, Bertus Damen en Afra Bolten (bewonersvereniging

Nadere informatie

Presentatie brochure Columbuslaan Terugkoppeling BC aan bewoners

Presentatie brochure Columbuslaan Terugkoppeling BC aan bewoners Presentatie brochure Columbuslaan 421-539 Terugkoppeling BC aan bewoners 14 maart 2019 Onderwerpen - Terugblik afgelopen periode - Basisplan - Woningen in de plint - Het vervolg - Vragen TERUGBLIK basisplan

Nadere informatie

Zeeburgerdijk

Zeeburgerdijk Processtappen Voorlopige planning check Woonwensenonderzoek november 2017 check Technische onderzoeken januari - mei 2018 check Advies juni 2018 check Second opinion juni/juli 2018 check Visievorming/voorkeursscenario

Nadere informatie

Detoekomst van uw woning

Detoekomst van uw woning Valthestraat, Dedemsvaartweg en Bentelostraat Informatieavond Detoekomst van uw woning Donderdag 19 maart 2015 Van harte welkom! Agenda 1) Uitkomst onderzoek 2) Wat doen we met de resultaten? 3) Uw wensen,

Nadere informatie

ZAV KLUSSEN NAAR WENS

ZAV KLUSSEN NAAR WENS KLUSSEN NAAR WENS De algemene spelregels Wilt u uw woning aanpassen aan uw persoonlijke smaak en woonwensen? Dat kan. WormerWonen vindt het goed als huurders veranderingen of voorzieningen aanbrengen in

Nadere informatie

Dagkalender Onderhoud aan uw woning

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Dagkalender Onderhoud aan uw woning Vermiljoenweg Deze kalender is met veel zorgvuldigheid samengesteld door Ooijevaar bevlogen bouwers. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat 292

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat 292 Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat 292 Deze kalender is met veel zorgvuldigheid samengesteld door Ooijevaar bevlogen bouwers. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

DAGEN THUIS. Verhuizer spullen ophalen: Isoleren bergingbox plafond: Isoleren zolderberging vloer: Asbestsanering woning (eventueel):

DAGEN THUIS. Verhuizer spullen ophalen: Isoleren bergingbox plafond: Isoleren zolderberging vloer: Asbestsanering woning (eventueel): DAGEN THUIS Verhuizer spullen ophalen: Isoleren bergingbox plafond: Isoleren zolderberging vloer: Asbestsanering woning (eventueel): Werkzaamheden 5 dagen thuis: Montage nieuwe voordeur: Werkzaamheden

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

Twee levensloopgeschikte woningen Lioessens

Twee levensloopgeschikte woningen Lioessens Twee levensloopgeschikte woningen Lioessens Versie datum: 18-09-2018 Disclaimer: Aan de informatie uit deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Dit geldt ook voor alle tekeningen en plattegronden

Nadere informatie

Dorpsstraat 81 A Hazerswoude-Dorp Vraagprijs ,-- k.k. Waddinxveen, Kerkweg Oost 224, tel. (0182) ,

Dorpsstraat 81 A Hazerswoude-Dorp Vraagprijs ,-- k.k. Waddinxveen, Kerkweg Oost 224, tel. (0182) , Dorpsstraat 81 A Hazerswoude-Dorp Vraagprijs 325.000,-- k.k. Gelegen in de dorpskern van de Hazerswoude Dorp met diverse winkels in de direct nabijheid. Centrumvoorzieningen liggen op loopafstand. Beneden

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden Energiebesparende werkzaamheden J.P. Thijssepark 34 104 in Naarden 1 19.15-19.30 uur ontvangst 19.30-20.15 uur presentatie Marvin de Jong Projectleider Henk Snoeks Architect 20.15-21.00 uur beantwoorden

Nadere informatie

Thús Wonen DE BOUSTIEN - DE WESTEREEN

Thús Wonen DE BOUSTIEN - DE WESTEREEN Thús Wonen DE BOUSTIEN - DE WESTEREEN INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie... 2 2. Wat gaan we bouwen?... 3 3. Plattegronden, indeling en afwerking... 4 4. Huurprijzen... 12 5. Hoe komt u in aanmerking?...

Nadere informatie

Hoek van Holland, Avenue Datum: 30 december 2009 FAQ-lijst, woningtype Tournette. Algemeen:

Hoek van Holland, Avenue Datum: 30 december 2009 FAQ-lijst, woningtype Tournette. Algemeen: Hoek van Holland, Avenue Datum: 30 december 2009 FAQ-lijst, woningtype Tournette Algemeen: a. Alle bedragen zijn inclusief BTW. b. Alle antwoorden zijn onder voorbehoud goedkeuring aannemer. c. Aanpassingen

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg Woonburg Nummer 2 l juni 2011 2 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg In de nieuwsbrief nummer 1 hebben wij u verteld dat het schetsontwerp van 80 woningen groot

Nadere informatie

HUURPRIJS 695,- EXCL. HUURAPPARTEMENTEN HALDERENG

HUURPRIJS 695,- EXCL. HUURAPPARTEMENTEN HALDERENG HUURAPPARTEMENTEN HALDERENG HUURPRIJS 695,- EXCL. 5 appartementen begane grond : nummers 29, 31, 33, 35, 37 5 appartementen 1e woonlaag : nummers 49, 51, 53, 55, 57 Op een prachtige centrale locatie in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 Kleine Ooievaar (flat 1) Rembrandtplein (flat 3-4)

Nieuwsbrief 5 Kleine Ooievaar (flat 1) Rembrandtplein (flat 3-4) Mei 2013 Nieuwsbrief 5 Kleine Ooievaar (flat 1) Rembrandtplein (flat 3-4) Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de plannen voor seniorenhuisvesting op het Rembrandtplein

Nadere informatie

INFORMATIE. Kluswijzer. Afdeling Woondiensten Balk, december 2009

INFORMATIE. Kluswijzer. Afdeling Woondiensten Balk, december 2009 INFORMATIE Kluswijzer Afdeling Woondiensten Balk, december 2009 Inhoud 1. INLEIDING 1. Inleiding 2. Tuin en erf.. 3. Gevel en dak.. 4. Woningindeling.... 5. Woninginrichting.. 6. Keuken.. 7. Sanitair en

Nadere informatie

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent...

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent... Klussen en verbeteren waar je thuis bent... Maak van uw huis uw thuis Wij vinden het belangrijk dat u zich heem voelt in uw woning. Daarom kunt u de woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. In

Nadere informatie

Concept second opinion voor de Schaepmanstraat, Katwijk

Concept second opinion voor de Schaepmanstraat, Katwijk Concept second opinion voor de Schaepmanstraat, Katwijk Geert-Jan Persoon Adviseur woningkwaliteit Vereniging Nederlandse Woonbond Nieuwe Achtergracht 17 1018 XV Amsterdam 020-5517784 www.woonbond.n www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl

Nadere informatie

ZAV KLUSSEN NAAR WENS

ZAV KLUSSEN NAAR WENS KLUSSEN NAAR WENS De algemene spelregels Wilt u uw woning aanpassen aan uw persoonlijke smaak en woonwensen? Dat kan. WormerWonen vindt het goed als huurders veranderingen of voorzieningen aanbrengen in

Nadere informatie

PROJECTPLAN VAN DEYSSEL NOORD

PROJECTPLAN VAN DEYSSEL NOORD VAN DEYSSELBUURT 1 PROJECTPLAN VAN DEYSSEL NOORD DE PLANNEN VOOR UW BUURT JAN VAN BOENDELASTRAAT, BURGEMEENSTER VAN LEEUWENLAAN, VAN KOETSVELDSTRAAT, JUSTUS VAN MAURIKSTRAAT, ADELE OPZOOMERSTRAAT, CARRY

Nadere informatie

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners ENERGIE ZUINIGER WONEN! Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners 1 Energiebesparingsproject Energie besparen is een zaak van iedereen. Daarom investeert Woonpartners samen met haar huurders

Nadere informatie

Te huur: 25 gasloze nieuwbouwwoningen in Nieuwleusen

Te huur: 25 gasloze nieuwbouwwoningen in Nieuwleusen Te huur: 25 gasloze nieuwbouwwoningen in Nieuwleusen Wijk Westerbouwlanden, oplevering vanaf najaar 2019 Woonstichting VechtHorst laat 25 nieuwe huurwoningen bouwen in de wijk Westerbouwlanden in Nieuwleusen.

Nadere informatie

DAGEN THUIS. Verhuizer afgeven dozen: Verhuizer ophalen spullen: Isoleren berging / zolder: Asbestsanering woning: Asbestsanering garage/berging:

DAGEN THUIS. Verhuizer afgeven dozen: Verhuizer ophalen spullen: Isoleren berging / zolder: Asbestsanering woning: Asbestsanering garage/berging: DAGEN THUIS Verhuizer afgeven dozen: Verhuizer ophalen spullen: Isoleren berging / zolder: Asbestsanering woning: Asbestsanering garage/berging: Werkzaamheden 5 dagen thuis: Aannemer aanbrengen deur: Verhuizer

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed Welkom 2 Programma Voorstelronde Stand van Zaken Opleveringen Onderhoudstermijn (reparatie verzoeken) Uitleg technische installaties Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV) Voorzieningen in de woning Afwerking

Nadere informatie

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren.

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren. Technische omschrijving Splitsing in twee appartementen Hoge Rijndijk 94 H leiden 1 Sloopwerk Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe

Nadere informatie

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent...

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent... Klussen en verbeteren waar je thuis bent... Maak van uw huis uw thuis Wij vinden het belangrijk dat u zich heem voelt in uw woning. Daarom kunt u de woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. In

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Voorziening. Toestemming. Overname

Zelf Aangebrachte Voorziening. Toestemming. Overname Klussen in huis 2 Een luxe keuken.. Een riant ligbad.. Een mooi tuinhuisje.. Natuurlijk richt u uw woning graag naar eigen smaak in. Woonservice Urbanus begrijpt dit en staat daar in principe positief

Nadere informatie

BEETHOVENLAAN 62 SCHAGEN 252.500 k.k. www.beethovenlaan62.nl Beethovenlaan 62, Schagen Een karakteristieke erkerwoning met tuindeuren, open keuken, 4 slaapkamers, moderne badkamer en heerlijke zongerichte

Nadere informatie

Renovatieplan Maart 2016

Renovatieplan Maart 2016 Renovatieplan Maart 2016 Burgemeester Fockstraat en Speelmanstraat Amsterdam Slotermeer Renovatieplan voor uw complex De Alliantie heeft besloten om de woningen Fockstraat 21 t/m 47 (oneven) en Speelmanstraat

Nadere informatie

= fåñçêã~íáé=êéåçî~íáé=píéê=p== ^ëíêçå~ìíéåïéö=osn=ílã=pss=áå=eççêå==

= fåñçêã~íáé=êéåçî~íáé=píéê=p== ^ëíêçå~ìíéåïéö=osn=ílã=pss=áå=eççêå== j^^oqomno _ÉïçåÉêëáåÑçêã~íáÉêÉåçî~íáÉpíÉêP ^ëíêçå~ìíéåïéöosnílãpssáåeççêå aáíáëééåìáíö~îéî~åfåíéêã~êáëeçéâëíééåk _ÉòçÉâ~ÇêÉëWj~Éäëçåëíê~~íNOIeççêå mçëí~çêéëwmçëíäìërrqinsom^keççêå qéäéñççåwemoovforurmm

Nadere informatie

Ter Haarkade, Toussaintkade, Ten Katestraat, Da Costastraat. Bewonersavond mei 2012

Ter Haarkade, Toussaintkade, Ten Katestraat, Da Costastraat. Bewonersavond mei 2012 Ter Haarkade, Toussaintkade, Ten Katestraat, Da Costastraat Bewonersavond mei 2012 Programma 19.30 Opening en voorstellen en aanleiding Maickel v/d Burg 19.40 De onderzoeken Maickel v/d Burg 19.55 Wat

Nadere informatie

Checklist beoordelen woning

Checklist beoordelen woning Checklist beoordelen woning versie mei 2012 Algemeen Zijn er tekeningen van de woning? Zijn dit alleen indelingstekeningen of ook bouwkundige en constructieve tekeningen? Hoe recent zijn de tekeningen?

Nadere informatie

Rapportage Energiebus. BC Kleine Jan, Huizen

Rapportage Energiebus. BC Kleine Jan, Huizen Rapportage Energiebus BC Kleine Jan, Huizen Type woningen: 54 eengezinswoningen met een oppervlak van 100 m2. Bouwjaar: 1957 Op verzoek van: Bewonerscommissie Verhuurder: De Alliantie Datum bezoek: 21-6-2013

Nadere informatie

Verbouwing Koningsweg 175 te Utrecht

Verbouwing Koningsweg 175 te Utrecht Verbouwing Koningsweg 175 te Utrecht 1. Zolder a. Slopen/verwijderen: i. Verwijderen zachtboard betimmering ii. Oude CV ketel leidingen + expansievat b. Verbouwen i. Isoleren dak ii. Dakaftimmering iii.

Nadere informatie

Nieuwe woning.

Nieuwe woning. www.quawonen.com Nieuwe woning www.quawonen.com 2 Nieuwe woning Als u een woning bij QuaWonen gaat huren, dan is het goed om te weten wat u kunt verwachten. In deze folder kunt u lezen hoe de woning er

Nadere informatie

Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR

Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR Dr. Bouwdijkstraat 21b, 21c, 21d, 21e, 21f en 25a In het centrum van Zoeterwoude Dorp Huurprijs 499,20 1 woning op de begane grond

Nadere informatie

Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden (HOPZ) Algemene ledenvergadering EHBZ d.d. 1 december 2014

Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden (HOPZ) Algemene ledenvergadering EHBZ d.d. 1 december 2014 Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden (HOPZ) Algemene ledenvergadering EHBZ d.d. 1 december 2014 Kennismaking Marco Breur, projectbegeleider participatie Nicole de Vrij, gebiedsontwikkelaar Programma Aanleiding

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Willem Klooslaan: even nrs. 2-48 Akkerhof : nrs. 1,2,3,4,5 en nrs 33-56 Hoflaan: oneven nummers 1-99 Weidehof: nrs 1,2,3,4,5 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben

Nadere informatie

t Boonrak 11 - VALKENBURG Vraagprijs:

t Boonrak 11 - VALKENBURG Vraagprijs: t Boonrak 11 - VALKENBURG Hier voelt u zich direct Thuis! Deze comfortabele en met zorg gemoderniseerde tusseneengezinswoning is gelegen op een rustige en kindvriendelijke locatie. Vanuit de achtertuin

Nadere informatie

Renovatie Gasselternijveen Informatie Bewonersinformatieavonden Deelgebied A, D, B en C 5 en 6 februari 2013

Renovatie Gasselternijveen Informatie Bewonersinformatieavonden Deelgebied A, D, B en C 5 en 6 februari 2013 Renovatie Gasselternijveen Informatie Bewonersinformatieavonden Deelgebied A, D, B en C 5 en 6 februari 2013 Visie een nieuw hart KAW F en G Deelgebied A in het plangebied bestaande toestand KAW Visie

Nadere informatie

DE HUISMEESTERS TUINWIJK BEZIT

DE HUISMEESTERS TUINWIJK BEZIT DE HUISMEESTERS TUINWIJK BEZIT De Huismeesters heeft 284 woningen in bezit in De Tuinwijk. Het gaat om de volgende straten: - Fruitstraat - Ooftstraat - Bessemoerstraat - Concordiastraat - Moesstraat Onderstaand

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

Het Klus ABC van Sité

Het Klus ABC van Sité Alle veranderingen en aanpassingen aan uw woning in één duidelijk overzicht! Het Klus ABC van Sité Thuis in woondiensten Welkom thuis! Uw huis, u wilt er graag een thuis van maken. Huurt u bij Sité dan

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) 7 februari 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl 1 Programma

Nadere informatie

Rapportage Energiebus

Rapportage Energiebus Rapportage Energiebus Nieuwe Leliestraat Amsterdam Type woningen: 14 portiekwoningen, 70 m2 Bouwjaar: 1974 Op verzoek van: Bewonerscommissie Nieuwe Leliestraat Verhuurder: De Alliantie Datum: 21-10-2014

Nadere informatie

Dagkalender Onderhoud aan uw woning

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat Deze kalender is met veel zorgvuldigheid samengesteld door Ooijevaar bevlogen bouwers. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

Kluswijzer December 2017

Kluswijzer December 2017 Kluswijzer December 2017 Inhoud 1. Inleiding 2. Tuin en erf 3. Gevel en dak 4. Woningindeling 5. Woninginrichting 6. Keuken 7. Sanitair en kranen 8. Installaties 9. Isolatie 10. Onderhoud 1. INLEIDING

Nadere informatie

RENVOOI. Maatvoeringen in het werk te controleren / te bepalen. Afmetingen constructie onderdelen volgens opgave constructeur. beton.

RENVOOI. Maatvoeringen in het werk te controleren / te bepalen. Afmetingen constructie onderdelen volgens opgave constructeur. beton. RENVOOI beton buitenwand radiator: definitieve positie en afmetingen n.t.b. door installateur bestaande binnenwand opstelplaats wasmachine nieuwe binnenwand dr opstelplaats droger isolatie lichtpunt plafond

Nadere informatie

Vinkenbaan/Mussenpad/Geelgorsstraat/Mezenpad/ Merelstraat/Tapuitstraat

Vinkenbaan/Mussenpad/Geelgorsstraat/Mezenpad/ Merelstraat/Tapuitstraat Vinkenbaan/Mussenpad/Geelgorsstraat/Mezenpad/ Merelstraat/Tapuitstraat Inhoudsopgave Waarom...3 Wat...3 Percentage ingevulde enquêtes per straat...3 Conclusie...4 Renovatie...4 Sloop/nieuwbouw...4 Aanbevelingen

Nadere informatie

Samenvatting Omgangscode 2005-2010

Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Dit is een samenvatting van de rechten en plichten van huurders die betrokken zijn bij herstructurering of grotere onderhoudsprojecten en de wijze waarop partijen met

Nadere informatie

Is een verandering gevaarlijk of hinderlijk? Of zorgt de verandering voor overlast? Dan is de verandering niet toegestaan.

Is een verandering gevaarlijk of hinderlijk? Of zorgt de verandering voor overlast? Dan is de verandering niet toegestaan. UW WONING AANPASSEN? Alle regelingen op een rij Openslaande deuren naar de tuin of een vijver aanleggen? Er mag veel, ook als u een woning huurt. Hieronder leest u over de mogelijkheden en de spelregels.

Nadere informatie

Deelplan 5 Geeren-Zuid 1. Resultaten onderzoek NOM-ready 2. Voorstel geriefverbeteringen 3. Sociaal plan 4. Website 5. Voorlopige planning

Deelplan 5 Geeren-Zuid 1. Resultaten onderzoek NOM-ready 2. Voorstel geriefverbeteringen 3. Sociaal plan 4. Website 5. Voorlopige planning Deelplan 5 Geeren-Zuid 1. Resultaten onderzoek NOM-ready 2. Voorstel geriefverbeteringen 3. Sociaal plan 4. Website 5. Voorlopige planning Vastgoedontwikkeling, Marieke Keyzer, 23-11-2015 Inhoud presentatie

Nadere informatie

Renovatieplan Burgemeester Fockstraat en Speelmanstraat de Alliantie

Renovatieplan Burgemeester Fockstraat en Speelmanstraat de Alliantie Renovatieplan Burgemeester Fockstraat en Speelmanstraat de Alliantie februari 2016 Top 6 problemen : Geluid Tocht Binnendeuren / hang&sluitwerk Vochtproblematiek / ventilatie Wanden Trappenhuis Renovatieplan

Nadere informatie

Modernisering 48 woningen te Swifterbant. Inhoudsopgave. Inleiding: Ontwerp. Plan van Aanpak: Hoe nu verder: - Voorstellen.

Modernisering 48 woningen te Swifterbant. Inhoudsopgave. Inleiding: Ontwerp. Plan van Aanpak: Hoe nu verder: - Voorstellen. Modernisering 48 woningen te Swifterbant Inhoudsopgave : - Voorstellen - Moderniseren : - Werkzaamheden - Routing - Planning - Communicatie - De overlast voor u : - Akkoordverklaring - Planning 1 Uitgangspunten:

Nadere informatie

Vraagprijs ,- k.k.

Vraagprijs ,- k.k. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie. Makelaarskantoor

Nadere informatie

OUDESTRAAT 148 8261 CZ KAMPEN. HOKSBERGEN MAKELAARDIJ Oudestraat 172 - Kampen -Tel (038) 333 10 43 Fax (038) 333 31 72

OUDESTRAAT 148 8261 CZ KAMPEN. HOKSBERGEN MAKELAARDIJ Oudestraat 172 - Kampen -Tel (038) 333 10 43 Fax (038) 333 31 72 OUDESTRAAT 148 8261 CZ KAMPEN HOKSBERGEN MAKELAARDIJ Oudestraat 172 - Kampen -Tel (038) 333 10 43 Fax (038) 333 31 72 OUDESTRAAT 148, KAMPEN Zeer ruime bovenwoning (ca 150 m²) met authentieke (Jugendstil)

Nadere informatie

Presentaties nieuwe buurt

Presentaties nieuwe buurt mei 2012 PAGINA 1 In dit nummer Presentaties nieuwe buurt Overzicht werkzaamheden Planning openbare ruimte Planning woningen Het betrekken van een wisselwoning. Huurprijzen Uw contactpersonen in de wijk

Nadere informatie

Een heerlijk dubbel bovenhuis met twee ruime slaapkamers in de Concertgebouwbuurt

Een heerlijk dubbel bovenhuis met twee ruime slaapkamers in de Concertgebouwbuurt Een heerlijk dubbel bovenhuis met twee ruime slaapkamers in de Concertgebouwbuurt Van Breestraat 86-II+III in Amsterdam Van Breestraat 86-II+III 3-kamerappartement, twee slaapkamers, (dak-)terras, gelegen

Nadere informatie

Stroomversnelling Paddepoel

Stroomversnelling Paddepoel Stroomversnelling Paddepoel Groningen, 22 januari 2015 Welkom, even voorstellen Dura Vermeer Ronald Haafkes projectmanager Ronald Krommendijk bewonersbegeleider Jeroen de Blok bewonersbegeleider Lefier

Nadere informatie

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen ENQUETE SPOORBUURT Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen Delen Enquête: 1. Woonsituatie 2. Wijk Opzet 3. Wijk Beschermd Stadsgezicht 4. Woning

Nadere informatie

Inleiding. Nr 8. De woningen die worden gerenoveerd zijn:

Inleiding. Nr 8. De woningen die worden gerenoveerd zijn: Nr 8 De woningen die worden gerenoveerd zijn: Jac. Backerstraat 4 18 Jac. Backerstraat 1 13 Nic. Baurstraat 2 4 Nic. Baurstraat 1 45 P. Feddesstraat 6 26 P. Feddesstraat 1 41 R. Miedemastraat 2 12 R. Miedemastraat

Nadere informatie

Stap in de vernieuwing van de wijk

Stap in de vernieuwing van de wijk Stap in de vernieuwing van de wijk Samen kijken naar de beste aanpak voor uw woning Van verouderd naar eigentijds en fijn wonen Resultaten onderzoek Intermaris wil voor de toekomst weten waar de mogelijkheden

Nadere informatie

Energieverspilling is zinloos

Energieverspilling is zinloos Aan de slag in de Bestaande Bouw Energieverspilling is zinloos in het verleden en daarna samengesteld door: Martin Liebregts Haico van Nunen Donderdag 13 september 2007 2/25 3/25 1. Praktijk van het verleden

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Ja, 16 woningen hebben op eigen terrein een parkeerplaats aan de achterzijde van de woning. Bastionstraat 36 heeft geen eigen parkeerplaats

Nadere informatie

Groot onderhoud 113 woningen Filips van Bourgondiëlaan

Groot onderhoud 113 woningen Filips van Bourgondiëlaan Groot onderhoud 113 woningen Filips van Bourgondiëlaan Projectteam Woongoed Zeist en Mateboer Bouw Astrid Corrine Koos Gerard Maaike Johan Projectcommissie Deelnemers Ine van Deutekom Hetty Jansen Anna

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

14 Nul op de Meter woningen Groenhove. te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk

14 Nul op de Meter woningen Groenhove. te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk 14 Nul op de Meter woningen Groenhove te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk Deze projectdocumentatie is met zorg samengesteld. De tekst en tekeningen in deze brochure

Nadere informatie

Veelgestelde vragenlijst Grevenstraat e.o.

Veelgestelde vragenlijst Grevenstraat e.o. Veelgestelde vragenlijst Grevenstraat e.o. Tijdens de inloopavonden, na ontvangst van de bewonersboekjes, zijn er een aantal aanvullende vragen gesteld door bewoners. Deze vragen, met antwoord, delen wij

Nadere informatie

Zelf aanpassen van uw woning

Zelf aanpassen van uw woning Zelf aanpassen van uw woning Zelf Aangebrachte Voorzieningen Versie Schouwen-Duiveland Zelf aanpassen van uw woning U wilt graag uw woning aanpassen aan uw eigen wensen. Prima, dat is zeker mogelijk. Iedereen

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Ja, er zijn tijdelijke afgeschermde parkeerplaatsen. In de definitieve situatie zal een deel zijn parkeerplaats in de naastgelegen

Nadere informatie

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten:

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Onderhoud 84 WONINGEN Sprundel De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Graaf Ansfriedstraat Benedictastraat Anna Leonorastraat Anna Salomestraat Koekoekstraat Noorderstraat 8 september

Nadere informatie

Klussen in je woning

Klussen in je woning Klussen in je woning Je wilt je woning het liefst helemaal naar eigen wens inrichten. Die wensen zijn voor iedereen verschillend: de keuken uit breiden, een dakraam plaatsen of een schuurtje in de tuin.

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 1 februari 2018 Agenda: 1. Opening 2. Verslag vorige bijeenkomst 3. Geluiden uit de wijk 4. Stand van zaken plan 5. Eerste aanzet sociaal

Nadere informatie

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat Deze kalender is met veel zorgvuldigheid samengesteld door Ooijevaar bevlogen bouwers. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

No-Regret investering

No-Regret investering No-Regret investering Ir. Bert van Dorp, David van der Wal 17 december 2018 2 3 4 5 Isoleren: do s en don ts Vocht moet van binnen naar buiten Spouwmuurisolatie: betrek een specialist Kierdichting is nodig

Nadere informatie

EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken

EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken. Het kán, ook als u huurt! Een nieuwe keuken, badkamer of een houten vloer. Veranderingen die

Nadere informatie

Informatiebrochure Jacob van Maerlantstraat VS Almere. Vraagprijs: k.k.

Informatiebrochure Jacob van Maerlantstraat VS Almere. Vraagprijs: k.k. Informatiebrochure Jacob van Maerlantstraat 42 1321 VS Almere Vraagprijs: 330.000 k.k. algemene informatie foto s plattegrond lijst van zaken Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare gegevens.

Nadere informatie

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning.

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Werk in uitvoering Nummer 4 - december 2013 Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Wat er vooraf ging. Bewonersbijeenkomst

Nadere informatie