GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 08/03/2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 08/03/2017"

Transcriptie

1 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 08/03/ Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF VER Eddy Van Hijfte Gemeenteraad VLD-VOG X Marnix Vandekerckhove Gemeenteraad VLD-VOG X Wim Malfroot Gemeenteraad Gavere Durft X Dirk Martens Gemeenteraad CD&V X Ankie D Hollander Gemeenteraad N-VA X Mieke Peters Gemeenteraad De Brug X Peggy De Moor Gemeenteraad Sp.a X Jef Vermaere Gemeenteraad Groen X Bram Dermout gebruiker X Rigobert Matthijs gebruiker X Marnix Van Breusegem gebruiker X Mattheus De Clippele gebruiker X Myriam Neirynck Onderwijs GBS De Vierklaver X Ann De Mey Onderwijs GVB Dikkelvenne X Nele Melkebeke Deskundige X Plaatsvervangende leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF VER Waarnemende leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF VER Sofie Delporte Bibliotheek X Alex Vertenten Vrijetijdszaken X

2 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Het voorlopig verslag van de vergadering van 26 oktober 2016 werd via mail aan de leden bezorgd op 15 november 2016 en op 23 februari 2017 meegestuurd met de agenda voor de vergadering van 8 maart Opmerkingen: geen Het verslag wordt goedgekeurd. 2. Kennisname beslissingen gemeenteraad en schepencollege CBS gunning abonnementen voor tijdschriften, dagbladen en vervolgwerken gemeentelijke bibliotheek CBS nota JEUGDBOEKENWEEK 2017 GR kennisname voorlopig verslag beheersorgaan bibliotheek 3. Jaarverslag 2016 Het jaarverslag 2016 wordt besproken en toegelicht. 4. Nieuwe projecten 2017 Spelotheek In een spelotheek kunnen (gezelschaps)spellen worden geleend, voor kinderen en voor volwassenen. Momenteel kan je in een 20-tal Oost-Vlaamse bibliotheken al meer dan verschillende spellen lenen. De spelletjes worden in alle bibliotheken goed uitgeleend, vooral in vakantieperiodes. Gezien de daling van het aantal uitleningen van cd s, wordt voorgesteld om een deel van het cd-budget te gebruiken voor het opstarten van een spelotheek. De lancering van de spelotheek zou plaats hebben in het najaar, eventueel gekoppeld aan de bibliotheekweek. Ter promotie kan een spelnamiddag/avond worden georganiseerd. CoderDojo Via verschillende kanalen werd in het begin van het jaar een oproep gelanceerd voor vrijwilligers voor het CoderDojo-project. Vijf personen stelden zich kandidaat om de Dojo's te begeleiden. Op zaterdag 25 februari brachten twee bibmedewerkers, samen met de vijf vrijwilligers een bezoek aan een Dojo in de bibliotheek van Deinze. Er is een startvergadering gepland met de vrijwilligers op vrijdag 7 april om af te spreken hoe we de eerste Dojo's zullen aanpakken. Voor de zomer willen we nog 2 Dojo's organiseren, op zaterdag 22 april en zaterdag 20 mei, met maximaal 15 kinderen. In mei organiseert ZOVLA twee lessen rond het programma Scratch dat in de Dojo s wordt gebruikt, voor bibmedewerkers en eventueel vrijwilligers. De administratie (tickets, registratie vrijwilligers, inschrijvingen, verzekering,...) moet verlopen via CoderDojoBelgium.

3 Handwerkcafé In veel bibliotheken worden brei- of handwerkcafés georganiseerd (zie onder meer het artikel De bib is weer hip ) Enkele medewerkers opperden het idee om dit ook in Gavere te lanceren. Bedoeling zou zijn om één keer in de maand de leeszaal open te stellen voor mensen die samen willen breien, haken, e.d. Op donderdag van tot 21.00, vanaf september. Er zijn twee medewerkers die voldoende onderlegd zijn en dit afwisselend kunnen begeleiden. Het past in het concept van de bibliotheek als ontmoetingsplek en het biedt de mogelijkheid om onze collectie handwerkboeken onder de aandacht te brengen. 5. Jeugdboekenweek 2017 De jeugdboekenweek werd een jeugdboekenmaand: van 1 tot 31 maart 2017 worden kinderboeken en leesplezier extra in de kijker gezet. Het thema 'M/V/X' gaat over jongens en meisjes, gender, rolpatronen en stereotypen. Bestaan er typische jongens en meisjes? En bestaan er dan ook echte jongens- en meisjesboeken? Voor de klassen: Voor het 3de en 4de leerjaar worden opnieuw auteurslezingen georganiseerd, deze keer door auteurs Twiggy Bossuyt en Ingrid Verhelst. De gemeente zal instaan voor het busvervoer van de klassen. Alle scholen nemen deel aan deze activiteit. De klassen van de derde graad kunnen het ZIZO-spel spelen. Voor de eerste graad zijn er rondleidingen door de bibliotheek. Voor het publiek: Tijdens de jeugdboekenmaand organiseert de bibliotheek in samenwerking met ZOVLA twee vertelvoorstellingen voor kinderen en hun (groot)ouders. Woensdag 8 maart 14.00u : schrijfster Brigitte Minne kwam vertellen voor kinderen vanaf 4 jaar. Er waren 20 kinderen en 15 volwassenen aanwezig. Woensdag 22 maart 14.00u : Hilde Rogge en Rein De Vos brengen een muzikale vertelvoorstelling voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De voorstelling zijn GRATIS, maar inschrijven is noodzakelijk. ZOVLA ontwierp en drukte een flyer die verdeeld is in alle Gaverse scholen. 6. Bibliotheekweek 2017 De bibliotheekweek wordt niet meer bovenlokaal ondersteund. Gezien het succes wil ZOVLA deze traditie toch verder zetten. Er werd een budget voorzien om een programma uit te werken voor alle bibliotheken van ZOVLA. Afhankelijk hiervan het programma van Gavere bepalen. ZATERDAG 14 OKTOBER Verwendag met boekenverkoop Gaverse boekenmarkt op de parking, er worden geen kraampjes meer voorzien. Eventueel kunnen we partytenten voorzien. Eventueel Lezing, afhankelijk van de activiteiten die door ZOVLA zullen worden georganiseerd.

4 ZATERDAG 21 OKTOBER Aperitiefconcert 7. ZOVLA Vertelkaravaan Twee vertelvoorstellingen voor kinderen in alle ZOVLA-bibliotheken. E-wijs met Zovla Cursus: Werken met een tablet (android) Donderdag 4 mei, donderdag 11 mei en donderdag 18 mei, telkens om Korte lessenreeks bedoeld voor mensen die een android tablet hebben en er efficiënt(er) willen leren mee werken. In drie lessen worden de basisvaardigheden aangeleerd om de mogelijkheden en applicaties van de tablet optimaal te benutten. Inschrijven kost 15 voor de drie lessen. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld in de bibliotheek. Vorming medewerkers Opleiding Scratch 15 en 22 mei. Bezoek de Krook, datum nog af te spreken. Organisatorisch De rol van de bibliotheken verandert, een bib is niet langer louter een gebouw waar je boeken kan lenen. De bibliotheek wil een centrale ontmoetingsplaats in de gemeente zijn, die actief inzet op leesbevordering en digitale geletterdheid. De evolutie van een klassieke boekerij naar een dergelijke eigentijdse beleef- en ontmoetingsplek is geen evident proces. Het vergt tijd, middelen, kennis en nieuwe vaardigheden bij de bibmedewerkers. Door samen te werken, versterken de bibliotheken elkaar in dit proces. De stuurgroep van ZOVLA wil daarom samen met de bevoegde schepenen bekijken of het mogelijk is om te evolueren van een projectmatige naar een structurele samenwerking, om uiteindelijk te komen tot de vorming van een regionaal netwerk van bibliotheken. Op die manier willen we onze werkprocessen efficiënter maken (door dubbelwerk te vermijden en expertise te delen) én inhoudelijke meerwaarde creëren voor onze gebruikers. 8. Voorstel aanpassing retributiereglement Momenteel krijgt elke nieuwe lener een gratis bibtas. Aan de balie krijgen de medewerkers regelmatig de vraag naar een draagtas voor geleende materialen. Het voorstel is om de bibtas ook te verkopen. Kostprijs van de tassen was 1,38 per stuk (incl. btw, bedrukking en levering). Dit zou een aanpassing zijn van het retributiereglement en moet bijgevolg goedgekeurd worden door de bibcommissie, het CBS en de GR. Ter info: Er zijn in Oost-Vlaanderen niet zo veel bibliotheken die tassen aanbieden. Prijzen zijn afhankelijk van het soort tassen. Sommige bibliotheken hebben plastic tasjes die ze verkopen aan 0,10 (Oudenaarde) of 0,20 (Deinze, Beveren). Andere hebben linnen tassen 0,50 (Lokeren). Beveren heeft net als Gavere herbruikbare tassen die ze verkopen aan 2, Zulte verkoopt ze aan 2,50.

5 Het voorstel om tassen ook te koop aan te bieden komt van de medewerkers, om tegemoet te kunnen komen aan de vraag van leners. Tassen zijn ook een goede manier om promotie te maken voor de bibliotheek. Akkoord verkoop bibtassen. Kostprijs voor de lener 1,5 of algemene formulering kostprijs mag nooit meer dan het dubbele bedragen van de aankoopprijs. Hiervoor overleggen met de financieel beheerder van de gemeente. 9. Varia Kinder- en Jeugdjury: het jaarlijkse bekroningsfeest van de KJV wordt sinds vorig jaar niet meer georganiseerd. Als afsluitende activiteit organiseert de bib workshops met de Leesmeermin in de bibliotheek. Op zaterdag 6 mei voor groep 2 en groep 3. Op zaterdag 13 mei voor groep 4. Leerkrachtenkaarten: de leerkrachten die in Gavere wonen, kunnen hun lerarenkaart opnieuw ophalen in de bibliotheek. Uitstap met de gemeentelijke adviesraden: voorstel datum: zaterdag 7 oktober voorstel programma: voormiddag: bezoek aan de Krook, met rondleiding door bibmedewerker (Sofie informeert), namiddag: bezoek aan Gent, eventueel met stadsgids Carine Van Lancker (Alex informeert) Wegenwerken Kasteeldreef: Sofie zal vragen om wegwijzers naar de bibliotheek te plaatsen. Datum volgende vergadering: dinsdag 16 mei 2017 om in de bibliotheek.

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 16/05/2017

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 16/05/2017 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 16/05/2017 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 01/06/2016

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 01/06/2016 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 01/06/2016 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF VER Eddy Van

Nadere informatie

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 26/10/2016

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 26/10/2016 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 26/10/2016 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF

Nadere informatie

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 25/10/2017

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 25/10/2017 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 25/10/2017 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF

Nadere informatie

VOORLOPIG VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 17/02/2016

VOORLOPIG VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 17/02/2016 VOORLOPIG VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 17/02/2016 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF VER

Nadere informatie

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 23/05/2018

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 23/05/2018 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 23/05/2018 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF

Nadere informatie

GOEGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 07/05/2014

GOEGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 07/05/2014 GOEGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 07/05/2014 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Eddy Van Hijfte Gemeenteraad VLD-VOG X Marnix Vandekerckhove

Nadere informatie

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 04/03/2015

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 04/03/2015 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 04/03/2015 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF

Nadere informatie

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 28/02/2018

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 28/02/2018 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 28/02/2018 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF

Nadere informatie

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 22/10/2014

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 22/10/2014 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 22/10/2014 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: -

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: - VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: dinsdag 24 januari 2017 20u-22u Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck, Gino

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Dienstreglement van de openbare bibliotheek Beveren Artikel 1 : ALGEMEEN De verschillende vestigingen van de openbare bibliotheek Beveren zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school Inhoud Inleiding...3 Contact...4 Klasuitleen - BibliotheekinspectieBrigade...5 Speciale lidkaarten voor leerkrachten...6 Kamishibai...7 Bibradspel...8

Nadere informatie

1. Verslag vorige vergadering van 16 november 2010

1. Verslag vorige vergadering van 16 november 2010 INTERLOKALE VERENIGING ZOVLA Gaston Martensplein 9 9870 Zulte ZOVLA-beheerscomité Verslag van de vergadering van 15 maart 2011 te Zwalm AANWEZIG Gemeente Nazareth Zingem Zulte Zwalm Afgevaardigde Beheerscomité

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK AANPASSING OPENINGSUREN UITLEENPOST Toelichting De huidige openingsuren van de

Nadere informatie

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL DE BIB VOOR JOUW SCHOOL 2017 2018 BIBLIOTHEEK GENK Stadsplein 3 3600 Genk T 089 65 35 35 www.bibliotheekgenk.be bibliotheek@genk.be www.facebook.com/bibliotheekgenk JEUGDAFDELING T 089 65 35 63 jeugdbib@genk.be

Nadere informatie

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode het leven van A tot Z Dienstreglement Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode en Bibliotheek

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 29 JANUARI 2018

GEMEENTERAADSZITTING 29 JANUARI 2018 1 GEMEENTERAADSZITTING 29 JANUARI 2018 Aanwezig: Paul CARION Denis DIERICK Tanja EECKHOUT, Peter DECLERCQ, Dirk MARTENS, Willy VAN HOVE, Marnix VANDEKERCKHOVE Gilles VAN HENDE Marc VAN WITTENBERGE, Hugo

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014 Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GECORO 25 FEBRUARI 2014

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GECORO 25 FEBRUARI 2014 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GECORO 25 FEBRUARI 2014 Deel 1: agendapunten in aanwezigheid van àlle gecoro-leden en de vertegenwoordigers van de politieke fracties 1. Aanwezigheden Effectieve leden:

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement.

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2008 en aangepast in zitting van 21 oktober 2013 met ingang van 1 januari 2014. Artikel

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR TOERISME EN ERFGOED VVV t Gaverland 03/09/2013 om 19.

VERSLAG VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR TOERISME EN ERFGOED VVV t Gaverland 03/09/2013 om 19. VERSLAG VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR TOERISME EN ERFGOED VVV t Gaverland 03/09/2013 om 19.30u De Poort 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

Punt 2 Activiteiten bibliotheek: evaluatie en toelichting a) Zomerleesprogramma voor kinderen van 1 juni tot 30 september 2016.

Punt 2 Activiteiten bibliotheek: evaluatie en toelichting a) Zomerleesprogramma voor kinderen van 1 juni tot 30 september 2016. Adviesraad Beheersorgaan van de openbare bibliotheek Verslag Katrijn De Smit Datum 22-09-2016 Plaats Leeszaal bibliotheek Uur 20u - 20u45 Aanwezig Stemgerechtigde Waarnemende Secretaris Verontschuldigd

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle Dienstreglement Openbare bibliotheek LangemarkPoelkapelle 1. Welkom In de bibliotheek van LangemarkPoelkapelle kan iedereen terecht. Je vindt er o.a. boeken, strips, digitale bronnen en films voor alle

Nadere informatie

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 1 1. Cultuurparticipatie 1.1. De bibliotheek moet de culturele participatie van de inwoners verhogen: - Leesclub : praktische organisatie Minimaal 6 leden,

Nadere informatie

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 11.02.2015 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Gaston

Nadere informatie

Bibliotheek stelt haar geschiedenis te boek en neemt hiermee afscheid van de Zuid

Bibliotheek stelt haar geschiedenis te boek en neemt hiermee afscheid van de Zuid Bibliotheek stelt haar geschiedenis te boek en neemt hiermee afscheid van de Zuid In Van Ottogracht tot Krook vertelt auteur en journalist Dirk Musschoot op meeslepende wijze het verhaal van de Gentse

Nadere informatie

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Omdat élk kind kennis zou kunnen maken met de bibliotheek voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid

Nadere informatie

ZOVLA-beheerscomité Verslag van de vergadering van 24 november 2009 te Sint-Martens-Latem

ZOVLA-beheerscomité Verslag van de vergadering van 24 november 2009 te Sint-Martens-Latem INTERLOKALE VERENIGING ZOVLA Gaston Martensplein 9 9870 Zulte ZOVLA-beheerscomité Verslag van de vergadering van 24 november 2009 te Sint-Martens-Latem AANWEZIG Gemeente De Pinte Gavere Kruishoutem Nazareth

Nadere informatie

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Openbare bibliotheek Omer Wattez Nederholbeekstraat 1 9680 Maarkedal T 055 33 46 47 F 055 33 46 58 M bibliotheek@maarkedal.be W www.maarkedal.be Artikel 1 De openbare

Nadere informatie

Jaarverslag bibliotheek Nevele

Jaarverslag bibliotheek Nevele 2016 Jaarverslag bibliotheek Nevele Inhoud Voorwoord... 3 1. Werking... 4 1.1. Leners... 4 a. Totaal aantal leners... 4 b. Leners uit Nevele... 5 1.2. Collectie... 6 a. Collectie: open kast... 6 b. Digitale

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

1. Goedkeuring en opvolging vorige verslagen 30/09/2009 en 30/03/2010.

1. Goedkeuring en opvolging vorige verslagen 30/09/2009 en 30/03/2010. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Verslag vergadering Beheersorgaan dd. 22 september 2010. BACKS Jeroen DEDRIE Ann DE KOSTER William DE STERCKE Lieve DE VRIESE Chantal DEMETS Fernand GALLE Walter

Nadere informatie

DEPARTEMENT CULTUUR, SPORT EN VRIJE TIJD BIBLIOTHEEK - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR ADMINISTRATIEVE DIENSTEN

DEPARTEMENT CULTUUR, SPORT EN VRIJE TIJD BIBLIOTHEEK - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR ADMINISTRATIEVE DIENSTEN DEPARTEMENT CULTUUR, SPORT EN VRIJE TIJD BIBLIOTHEEK - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR ADMINISTRATIEVE DIENSTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 23 juni 2014

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 19 maart 2018

Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Aanwezig: juf Shari, meester Jimmy, Els, Lieve, Joke, Nel, juf Melaney, Anne en Kris (verslag) Verontschuldigd: Pipke, Eef, Wim, Liesbet en Leen 1. Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 30.09.13 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019 1 Aanwezig: Dieter De Mets, voorzitter GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019 Verontschuldigd: / Denis Dierick, burgemeester Hugo Leroy, Karel Hubau, Paul Carion, Nadine De Stercke, Dirk Martens, Jef

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! schooljaar 2017-2018 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be - Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2017-2018

Nadere informatie

1. Aanwezigheidslijst

1. Aanwezigheidslijst ARRONDISSEMENT GENT GEMEENTE MELLE aanwezig : Kris Verheyen Voorzitter: aanwezig, Rudy De Mol, Ondervoorzitter: aanwezig, Marc De Buck, Werner Lagaert, Stemgerechtigde Leden: aanwezig, Jacqueline Vermeulen,

Nadere informatie

Glossarium e-boeken in de bib

Glossarium e-boeken in de bib e-boeken in de bib Glossarium In dit document is de terminologie vastgelegd voor het e-boeken in de bib-project. Het doel van deze lijst is: consistente woordenschat bij sectorcommunicatie over het project

Nadere informatie

Brakel: Carmen Vanden Broucke Kluisbergen: Bert Dekimpe Maarkedal: Mirjam Sonck en Charlotte De Mullier Oudenaarde: Els De Vos Ronse: Roseline

Brakel: Carmen Vanden Broucke Kluisbergen: Bert Dekimpe Maarkedal: Mirjam Sonck en Charlotte De Mullier Oudenaarde: Els De Vos Ronse: Roseline Brakel: Carmen Vanden Broucke Kluisbergen: Bert Dekimpe Maarkedal: Mirjam Sonck en Charlotte De Mullier Oudenaarde: Els De Vos Ronse: Roseline Bauters/Jenny Bouckaert Wortegem-Petegem: Ruth Debels Verderzetting

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14/12/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14/12/2016 /2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 4/2/206 RETRIBUTIEREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK (AANPASSING) Toelichting Tot nu diende voor het uitlenen van CD s en DVD s leengeld

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE Besluitenlijst van het college van dinsdag 12 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal bestuur dienst secretariaat 1. Verslag zitting

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Werkgroep DeMo -Deinze motiveert

Werkgroep DeMo -Deinze motiveert Werkgroep DeMo -Deinze motiveert 27 januari 2014 Deinze motiveert zet in op een waarderende benadering van leerkrachten, leerlingen en hun ouders en zet hen aan tot actie vanuit talenten, interesses en

Nadere informatie

- Boiler is vervangen in de Bibzaal De boiler was versleten waardoor er regelmatig geen warm water was in de Bibzaal.

- Boiler is vervangen in de Bibzaal De boiler was versleten waardoor er regelmatig geen warm water was in de Bibzaal. VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: woensdag 3 mei 2017 19u30u-20u30 Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Dominique De Moor, Gino De Waele, Godelieve

Nadere informatie

Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Vergadering Beheersorgaan 1 december 2015

Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Vergadering Beheersorgaan 1 december 2015 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Vergadering Beheersorgaan 1 december 2015 BRAEKMAN Martine DEDRIE Ann DE JAEGHER Rita DE STERCKE Lieve DE VRIESE Chantal GALLE Walter HAEMERS Christian LEKENS

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 24.06.13 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 februari 2019 AFDELING BURGERGERICHTE ZAKEN - Bibliotheek

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 februari 2019 AFDELING BURGERGERICHTE ZAKEN - Bibliotheek gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 februari 2019 AFDELING BURGERGERICHTE ZAKEN - Bibliotheek 3 2019_GR_00031 Aanpassing - Beslissing Samenstelling: Aanwezig: de heer Siebe Ruykens; de heer

Nadere informatie

Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Vergadering Beheersorgaan 11 maart 2015

Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Vergadering Beheersorgaan 11 maart 2015 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Vergadering Beheersorgaan 11 maart 2015 BRAEKMAN Martine DEDRIE Ann DE JAEGHER Rita DE STERCKE Lieve DE VRIESE Chantal GALLE Walter HAEMERS Christian LEKENS

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING :

VERSLAG VERGADERING : VERSLAG VERGADERING : bijeenkomst beheersorgaan gemeentelijke openbare bibliotheek datum: 30 september 2015 verslag opgemaakt door : Jean Verstraete Aanwezig: Jean Verstraete, Cecilia Vanhecke, Ronny Steyaert,

Nadere informatie

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be Gebruikersreglement Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be INSTELLING De gemeentelijke openbare bibliotheek van Wemmel is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op:

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: De hoofdbibliotheek, Koning Albertstraat 24 voormiddag namiddag maandag 10.30 12 uur 16 19 uur dinsdag 10.30 12 uur 16 19

Nadere informatie

Reglement voor de gebruiker

Reglement voor de gebruiker Reglement voor de gebruiker Wie heeft toegang tot de bib? Artikel 1 De Gemeentelijke Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Oosterzele is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collectie, haar dienstverlening

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 26 MEI 2014

GEMEENTERAADSZITTING 26 MEI 2014 121 GEMEENTERAADSZITTING 26 MEI 2014 Aanwezig: Paul CARION Hugo LEROY Denis DIERICK, Tanja EECKHOUT, Peter DECLERCQ, Dirk MARTENS, Willy VAN HOVE Gilles VAN HENDE Voorzitter, Burgemeester, Schepenen, OCMW-voorzitter-Schepen,

Nadere informatie

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede Leerkrachten Kleuters Basisonderwijs Secundair onderwijs Maatwerk Contact Bibliotheek Lede Samenwerken met scholen is voor onze bibliotheek een belangrijke opdracht en heeft er toe geleid dat heel veel

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 bibliotheek. Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017 bibliotheek. Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2017 bibliotheek Jaarverslag 2018 Activiteiten 2018 . Personeel - Bibliothecaris: Jan Van Herreweghe (in dienst sedert 1/6/1982) 38u - Assistent-dienstleider Martine Vandeputte (vanaf 1/3/2007)

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg.

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg. Provinciaal gebruikersreglement Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg is een samenwerkingsverband tussen een aantal Limburgse openbare bibliotheken. Het meest actuele overzicht

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 15 mei 2018

Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Aanwezig: Liesbet, Pipke, Els, Lieve, Eef, Joke, Nel (met heerlijk ijs), juf Melaney en Kris (verslag) Verontschuldigd: meester Jimmy, juf Shari, Anne en Leen 1. Goedkeuring

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Vergadering Beheersorgaan 13 juni 2018

Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Vergadering Beheersorgaan 13 juni 2018 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Vergadering Beheersorgaan 13 juni 2018 DEDRIE Ann DE STERCKE Lieve DE VRIESE Chantal GALLE Walter HAEMERS Christian LEKENS Lieven LIEVENS Stefan NAESSENS Guido

Nadere informatie

BibliotheeknetLimburg

BibliotheeknetLimburg BibliotheeknetLimburg Provinciaal gebruikersreglement limburg.be BibliotheeknetLimburg Inwerkingtreding reglement Dit gebruikersreglement treedt in werking op 1 januari 2009. Alle voorgaande gebruikersreglementen

Nadere informatie

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Tentoonstelling Binnen spelen, buiten spelen September 2 e en 3 e graad Deze tentoonstelling van vtbkultuur

Nadere informatie

Gebruikersreglement Bib Londerzeel

Gebruikersreglement Bib Londerzeel Gebruikersreglement Bib Londerzeel Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vindt u terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus (contactgevens,

Nadere informatie

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1. Kennisneming budgetwijziging boekjaar 2013 van de Kerkfabriek O.L. Vrouw Geboorte Niel De raad wordt verzocht om kennis te nemen

Nadere informatie

Verhalen van vrouwen van over de hele wereld

Verhalen van vrouwen van over de hele wereld Verhalen van vrouwen van over de hele wereld Een project van en door vrouwen. Vrouwen van hier en vrouwen van ver. IK KOM VAN VER Ik kom van ver is een BOEK uitgegeven door het Davidsfonds en ligt vanaf

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober,, december 2016 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Centrumleider LDC Den Dries Buurtbewoners, Ik nodig iedereen in de buurt uit om eens langs te komen

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT DIENSTREGLEMENT Goedgekeurd in de gemeenteraad op 03.07.2014 m.i.v. 01.09.2014 Artikel 1 De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Tielt is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

DigiBib Ontdek de digitale activiteiten van jouw Bib!

DigiBib Ontdek de digitale activiteiten van jouw Bib! V.U.: Annemie Charlier, Grote Markt 1, Sint-Niklaas DigiBib 2016-2017 Ontdek de digitale activiteiten van jouw Bib! Alle activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen tenzij anders vermeld. Meer

Nadere informatie

NEDERLANDS OEFENEN IN KORTRIJK

NEDERLANDS OEFENEN IN KORTRIJK NEDERLANDS OEFENEN IN KORTRIJK 2016-2017 2014-2015 Ben je klaar met een cursus Nederlands of wil je tijdens het volgen van een cursus nog extra Nederlands oefenen? Ontdek hier wat je in Kortrijk allemaal

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2019-2020 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE Baron de Gieylaan 27, 9840 De Pinte - tel : 09/282.25.32 e-mail : bibliotheek@depinte.be website : www.depinte.be DIENSTREGLEMENT Artikel 1 : De Gemeentelijke

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Er was eens. in 2012

Er was eens. in 2012 Er was eens in 2012 Hoe het allemaal begon Bibliotheekweek 2012 met website ww.bibstevanhetland.be Verwendag met de interactieve brunch XXL vooraf brainstorm met wat willen we te weten komen, waaruit

Nadere informatie

POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen. Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH

POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen. Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH Inschrijving en inschrijvingsgeld Het studiegeld bedraagt 123 euro per studiepunt plus een vast jaarlijks

Nadere informatie

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Bibliotheek Tienen WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Collectie Informatie en media (op het gelijkvloers) Informatieve boeken (reisgidsen, kookboeken, tuinboeken ) Films, tv-reeksen, documentaires

Nadere informatie

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten.

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. Dienstreglement Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Zaventem. DIENSTREGLEMENT Artikel 1. Onderhavige

Nadere informatie

kunstenacademie august de boeck asse Beeldende kunst Kasteel Vijverbeek Asse Nieuwstraat, 122 1730 Asse 02 452 63 30

kunstenacademie august de boeck asse Beeldende kunst Kasteel Vijverbeek Asse Nieuwstraat, 122 1730 Asse 02 452 63 30 Beeldende kunst Kasteel Vijverbeek Asse Nieuwstraat, 122 1730 Asse 02 452 63 30 Inlichtingen: Guido Van Elsen crejong@skynet.be en eld kunstenacademie august de boeck asse be K de ku ns t kkunstenacademie

Nadere informatie

Adviesraad Beheersorgaan van de openbare bibliotheek Verslag Bart De Munck Datum Plaats bibliotheek 20 uur tot 22.30uur.

Adviesraad Beheersorgaan van de openbare bibliotheek Verslag Bart De Munck Datum Plaats bibliotheek 20 uur tot 22.30uur. Adviesraad Beheersorgaan van de openbare bibliotheek Verslag Bart De Munck Datum 09 02 2016 Plaats bibliotheek Uur 20 uur tot 22.30uur Aanwezig Stemgerechtigde Waarnemende Secretaris Verontschuldigd Stemgerechtigde

Nadere informatie

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek & Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek GEBRUIKERSREGLEMENT De gemeentelijke openbare bibliotheek en spelotheek zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De collectie boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie