algemene informatie Praktische afspraken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "algemene informatie Praktische afspraken"

Transcriptie

1 algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma u. F di u. woe u. adres: do 9-12 u. en u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en u. Dijsegem 1 zat 9-13 u Merelbeke website: online catalogus merelbeke.bibliotheek.be Praktische afspraken Inschrijven voor dit bibliotheekaanbod kan enkel met het bijgevoegd formulier. We verwachten dit uiterlijk op donderdag 8 september 2016 terug, bij voorkeur via (). De bibliotheek verwerkt de gegevens binnen de kortst mogelijke tijd. Voor alle aangevraagde bibliotheekbezoeken en activiteiten ontvang je later een bevestigingsbrief of met datum en uur. Voor de aanvraag van leerkrachtenpas en klaspakket worden geen bevestigingen meer opgestuurd. Contactpersonen Voor inhoudelijke vragen: Rita Vanderhaegen (aanbod kleuter en lager onderwijs) Heidi Dhondt (aanbod secundair onderwijs) Ria Depaepe, bibliothecaris Voor administratieve vragen: Martine Van Oost

2 Klaspakketten: de bib brengt boeken naar de klas doelgroep: data: eerste leerjaar kostprijs: gratis bezorgen klaspakketten ophalen klaspakketten woensdag 28 september 2016 woensdag 14 december 2016 woensdag 11 januari 2017 woensdag 22 maart 2017 woensdag 19 april 2017 woensdag 21 juni 2017 Het klaspakket wordt door de bibliotheek samengesteld op maat van jouw klas. Speciaal voor het 1e leerjaar wordt bij de samenstelling van het klaspakket gelet op de leestechnische moeilijkheidsgraad van de verhalen. Deze eerste leesboekjes worden aangevuld met enkele prentenboeken voor 5- tot 6-jarigen, een gedichtenbundel en een informatief werkje voor jonge kinderen. Je mag het boekenpakket behouden gedurende een gans trimester. De boekenbakken worden gratis door de bibliotheek bezorgd en afgehaald. Inschrijven via bijgevoegd formulier. Opgelet: De formules klaspakketten en klassikaal ontlenen kunnen niet gecombineerd worden. Je moet op het bijgevoegd inschrijvingsformulier een keuze maken tussen beide.

3 Klassikaal ontlenen: De klas komt boeken halen in de bib doelgroep: eerste leerjaar aanbod van: bibliotheek Merelbeke kostprijs: gratis locatie: Bibliotheek Merelbeke data: volledig schooljaar Dijsegem 1, Merelbeke Wil je zelf met je klas, tijdens de openingsuren van de bibliotheek, boeken kiezen en ontlenen? Dat kan met het klassikaal ontlenen. Het voordeel van deze formule is dat de leerkracht de kinderen kan begeleiden bij de keuze van de boeken. Bij het samen zoeken in de rekken zullen kinderen gemakkelijker hun leeservaringen delen en het leesplezier bij elkaar stimuleren. Inschrijven via bijgevoegd formulier. De formules klaspakketten en klassikaal ontlenen kunnen niet gecombineerd worden. Je moet op het inschrijvingsformulier een keuze maken tussen beide.

4 Bibbezoek doelgroep: eerste leerjaar duur: vrij te bepalen data: tijdens de maanden september 2016, kostprijs: gratis februari, maart*, april en juni 2017 aanbod van: bibliotheek Merelbeke enkel op maandag, dinsdag en Bibliotheek Merelbeke woensdagvoormiddag Dijsegem 1, Merelbeke tussen 8.45 en 12 uur * een bezoek is niet mogelijk op 8, 13, 14 en 17 maart 2017 Als leerkracht van het 1e leerjaar kan je het best zelf beslissen wanneer het meest geschikte moment eraan komt om met je leerlingen een bezoek te brengen aan de bibliotheek. Dit is een niet-begeleid bezoek: de leerkracht vult dus zelf in wat er tijdens het bezoek aan de orde komt: een kennismaking met de collectie eerste leesboekjes, een spelletje, een voorleesmoment, Inschrijven via bijgevoegd formulier. NIET VERGETEN: Haal ook het formulier Bibliotheeklidmaatschap voor kinderen naar aanleiding van een klasbezoek van de website en geef het mee aan de leerlingen vóór het bezoek. Ouders die dit wensen kunnen zo hun kind laten inschrijven in de bibliotheek tijdens het klasbezoek.

5 Collectie in de kijker O Mundo: een kleine wereldbibliotheek doelgroep: eerste leerjaar aanbod van: bibliotheek Merelbeke data: volledig schooljaar locatie: Bibliotheek Merelbeke kostprijs: gratis Dijsegem 1, Merelbeke catalogus: merelbeke.bibliotheek.be meer info: Veel schoolklassen zijn gekleurd. Met de boeken van O Mundo, een kleine wereldbibliotheek, belichten we die kleur. En klassen die niet gekleurd zijn? Die krijgen kleur door deze boeken. (website O Mundo) O Mundo is een project van Stichting Lezen dat als opzet heeft de mooiste prentenboeken uit de hele wereld binnen te brengen in kleuter- en lagere scholen en bibliotheken in Vlaanderen. Kinderen uit veel verschillende culturen komen in Vlaamse kleuteren lagere schoolklassen terecht. Bij aankomst in Vlaanderen worden zij ondergedompeld in onze taal en gewoontes, in onze cultuur en in het beste geval ook onze boeken. Met dit project wil Stichting Lezen en de bibliotheek deze kinderen de kans geven om iets over zichzelf en hun eigen achtergrond te vertellen in hun klas. En tegelijk is er de hoop dat alle kinderen door de ontdekking van cultuuruitingen uit andere landen hun blikveld verruimen. De bibliotheek biedt een 20-tal boeken aan, die je allemaal terugvindt via onze catalogus. De collectie bevat boeken uit Benin, China, Hongarije, India, Oekraïne, Rusland, Spanje, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Elk boek is uitgegeven in de oorspronkelijke taal en in bijlage vind je telkens de Nederlandse vertaling terug. Voor de O Mundo-boeken gelden dezelfde uitleenvoorwaarden als voor andere jeugdboeken in de collectie. Voor alle uitleenmodaliteiten: zie leerkrachtenpas.

6 Collectie in de kijker Kamishibai: Japans verteltheater doelgroep: eerste leerjaar aanbod van: bibliotheek Merelbeke data: volledig schooljaar kostprijs: gratis catalogus: merelbeke.bibliotheek.be Kamishibai is een traditionele Japanse vertelvorm. Via grote illustraties die één voor één in een houten kader met deurtjes worden geschoven, kijken de kinderen als het ware naar een minitheater. Zij zien de beelden langzaam voorbijschuiven terwijl ze naar het verhaal luisteren. Ideaal om in de klas te gebruiken. Met de Kamishibai kan je op een speelse en aantrekkelijke manier werken rond taal en leesbevordering. Je kan het verteltheater gebruiken om een thema in te leiden, bij het begin van een taalles of als aangename pauze tussendoor. De kinderen kunnen er ook zelf mee aan de slag. Ze vertellen gekende verhalen aan klasgenootjes, of ze verzinnen verhalen en tekenen zelf voor de Kamishibai. Er zijn ongeveer 65 vertelplatensets beschikbaar, die je allemaal terugvindt via onze catalogus. Voor alle uitleenmodaliteiten: zie leerkrachtenpas.

7 Collectie in de kijker Mini-ZIZO informatieve boeken tot 8 jaar doelgroep: eerste leerjaar aanbod van: bibliotheek Merelbeke data: volledig schooljaar kostprijs: gratis catalogus: merelbeke.bibliotheek.be Voor informatieve boeken voor kleuters en kinderen tot 8 jaar wordt een indeling volgens onderwerp toegepast onder de naam mini-zizo (Zonder Inspanning Zoeken). De verschillende onderwerpen worden verdeeld in 5 hoofdrubrieken en 9 deelrubrieken. Elke hoofdrubriek heeft een steunkleur. De hoofd- en deelrubrieken worden onderscheiden door een pictogram. Voor alle uitleenmodaliteiten: zie leerkrachtenpas.

8 Collectie in de kijker Daisy-boeken en leesliniaal: als lezen moeilijk of traag gaat doelgroep: eerste leerjaar aanbod van: bibliotheek Merelbeke data: volledig schooljaar kostprijs: gratis meer info: Daisy-boeken Daisy-boeken zijn luisterboeken op cd-rom voor mensen met een leesbeperking. Ze bieden meer mogelijkheden dan een gewoon luisterboek: doorbladeren: van zin naar zin, hoofdstuk naar hoofdstuk, snel of traag afspelen, op jouw tempo de toonhoogte aanpassen zelf een bladwijzer plaatsen verdergaan waar je laatst was gestopt Je kan op verschillende manieren naar een Daisy-boek luisteren: met een Daisy-speler of Daisy-MP3-speler met een computer met een gewone cd- of dvd-speler met MP3-ondersteuning Leesliniaal Een leesliniaal vergroot een tekstregel. Dit is ideaal als je slecht ziet of dyslexie hebt. Je schuift je leesliniaal lijn per lijn over de pagina en houdt zo goed bij waar je aan het lezen bent. Voor alle uitleenmodaliteiten: zie leerkrachtenpas.

9 Luistervinken: voor kleine oortjes van 5 tot 8 jaar doelgroep: eerste leerjaar duur: 45 minuten data: van september tot en met juni kostprijs: gratis elke 2e woensdag van de maand * aanbod van: bibliotheek Merelbeke van tot 15 u. locatie: Bibliotheek Merelbeke elke 4e zaterdag van de maand ** Dijsegem 1, Merelbeke van 10 tot u. Onder de noemer Luistervinken organiseert de bibliotheek voorleesuurtjes voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Verschillende voorlezers leggen elk hun eigen accenten bij het kiezen van de boeken. Soms wordt er voorgelezen rond een bepaald thema en heel regelmatig wordt het verteltheater (Kamishibai) gebruikt. Inschrijven vooraf is niet noodzakelijk. Maar pas op, lieve kinderen! Verhalen zijn als de hemel. Ze kunnen plots veranderen, je overvallen als je zonder jas naar buiten gaat (jeugdauteur Aaron Frisch) * elke 2e woensdag ** elke 4e zaterdag 14 september september oktober oktober november november december januari januari februari februari maart maart april april mei mei juni juni 2017

10 Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart 2017 doelgroep: eerste leerjaar aanbod van: bibliotheek Merelbeke data: van 1 tot 31 maart 2017 meer info: Bestaan er typische jongens en meisjes? En bestaan er dan ook echte jongens- en meisjesboeken? Houden alle meisjes van roze en prinsessen? En alle jongens van draken en ridders? Wat betekent het om jongen of meisje te zijn? Wat als je je geen van beide of net allebei voelt? De Jeugdboekenweek wordt vanaf dit jaar de Jeugdboekenmaand! Van 1 tot 31 maart 2017 zullen boeken en leesplezier meer dan ooit in de kijker staan. En omdat leesplezier niet stopt op 12 jaar integendeel zelfs breidt ook de doelgroep van de Jeugdboekenmaand uit met de 12- tot 15-jarigen. Iedereen tussen 3 en 15 jaar kan dus volop meevieren. In 2017 luidt het thema M/V/X en zullen we het hebben over jongens en meisjes, gender, rolpatronen en stereotypen. Dat en veel meer, in boeken natuurlijk. Want jeugdliteratuur biedt jonge lezers en al wie met boeken aan de slag wil gaan een schat aan verhalen, veel stof tot nadenken en uitgelezen kansen om hokjes te doorbreken. In de bibliotheek worden tijdens deze periode boeken en beeldmaterialen rond dit thema in de kijker gezet. Over mogelijke andere Jeugdboekenmaandactiviteiten in de bib hoor je later meer!

11 Kinder- en jeugdjury: kinderen beslissen welk boek bekroond wordt doelgroep: data: eerste leerjaar informatie en startavond op vrijdag 16 september 2016 kostprijs: aanbod van: bibliotheek Merelbeke locatie: Bibliotheek Merelbeke van 18 tot 20 uur meer info: gratis Dijsegem 1, Merelbeke KJV staat voor Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Elk jaar lezen en beoordelen meer dan 6000 Vlaamse kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar een aantal boeken voor hun leeftijdsgroep en bekronen zo per leeftijdsgroep een jeugdauteur. Er staan 8 boeken op de leeslijst van de verschillende leesgroepen. Vorig schooljaar startten wij met 4 volwaardige leesgroepen*. Dat betekent dat de juryleden tegen een bepaalde datum hetzelfde boek lezen, waarna zij voor een bespreking en creatieve invulling in de bib met een begeleider samenkomen. Ook dit schooljaar zetten wij deze formule verder. Wij doen hierbij ook een oproep aan kinderen van het 1e en 2e leerjaar die graag lezen en zich bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen willen aansluiten, om zich bij de bib te melden. Wanneer er voldoende geïnteresseerden zijn, zullen wij een nieuwe (volwaardige) leesgroep 2 (6- tot 8-jarigen) lanceren. Heb je in je klas leerlingen die heel graag lezen of genieten van mooie verhalen? Dan zijn zij samen met hun ouders welkom op de KJV-infosessie op vrijdag 16 september 2016, om 18 uur, in de bibliotheek. Ook leerkrachten zijn welkom! Inschrijven kan ook nog na de startavond. *groep 3 (8-10 jaar), groep 4 (10-12 jaar), groep 5 (12-14 jaar) en groep 6 (14-16 jaar).

12 Leerkrachtenpasje extra voordelen voor leerkrachten doelgroep: leerkracht van het eerste leerjaar aanbod van: bibliotheek Merelbeke kostprijs: gratis Elk schooljaar kan je als leerkracht/tijdelijke leerkracht/ stagiair van een Merelbeekse school een apart en gratis leerkrachtenpasje, losgekoppeld van het individueel pasje, aanvragen of laten vernieuwen. Daarmee komt de bibliotheek tegemoet aan de vraag van sommige leerkrachten om de mogelijkheid te krijgen boeken en audiovisuele materialen te ontlenen in functie van het ondersteunen van een aandachtspunt in de klas, een schoolproject, een leesbevorderende klasactiviteit of opendeuractiviteit. Dit pasje is dus niet bedoeld voor privé-gebruik. Had je vorig schooljaar al een leerkrachtenpasje? Vergeet het niet opnieuw te activeren via het bijgevoegde formulier! Inschrijvings- en uitleenmodaliteiten leerkrachtenpasje: zie volgende pagina. Inschrijven of hernieuwen via bijgevoegd formulier.

13 Inschrijvings- en uitleenmodaliteiten leerkrachtenpasje Het lidmaatschap is gratis. Vraag je voor het eerst een leerkrachtenpas aan? Vul dan het bijgevoegd inschrijvingsformulier in. Je moet het pasje zelf afhalen in de bibliotheek tijdens de openingsuren. Dit kan ten vroegste 5 werkdagen na het indienen van je aanvraag. Had je vorig schooljaar een leerkrachtenpasje? Op het einde van elk schooljaar (en tijdens de zomervakantie) wordt het pasje geblokkeerd en blijft het onbruikbaar tot er een nieuwe aanvraag is ingediend. Dit kan je doen via het bijgevoegd inschrijvingsformulier. Je behoudt hetzelfde pasje als vorig schooljaar. Hou dus zeker je leerkrachtenpasje bij! Voor stagiaires/tijdelijke leerkrachten blijft het pasje slechts geldig gedurende de stageperiode/ tijdelijke opdracht in een Merelbeekse school. Na de stageperiode/tijdelijke opdracht, moet je het pasje indienen bij de bibliotheek. Voor een nieuwe stageof tijdelijke opdracht moet je een nieuwe aanvraag doen (formulieren verkrijgbaar in de bib). Bij inschrijving verklaar je je akkoord met het gebruikersreglement (met uitzondering van de inschrijvings- en uitleenmodaliteiten) en ben je persoonlijk verantwoordelijk voor de ontleende materialen. max. te ontlenen leengeld boete per dag jeugdboeken 15 4 weken* - 0,10 EUR jeugdstrips 8 4 weken* - 0,10 EUR volw. informatieve boeken volw.romans volw.strips volw.tijdschr. daisy-speler of daisy-mp3- speler 2 4 weken* - 0,10 EUR TOTAAL aantal gedrukte materialen max. te ontlenen leengeld boete per dag cd s 8 4 weken** - 0,10 EUR dvd s 1 4 weken** - 0,10 EUR 9 max. te ontlenen TOTAAL aantal audiovisuele materialen Leerkrachtenpasje verloren? Tegen de kostprijs van 1 euro kan je aan de infobalie een nieuw pasje aanvragen. uitleentermijn uitleentermijn uitleentermijn leengeld boete per dag 1 4 weken* - 0,10 EUR 4 4 weken* - 0,10 EUR vertelplaten 4 4 weken - 0,10 EUR jeugd luisterboeken 4 4 weken* - 0,10 EUR leesliniaal 1 4 weken* - 0,10 EUR 4 TOTAAL aantal Daisy-materialen, vertelplaten en luisterboeken Wanneer in het kader van een klasactiviteit het voorziene aantal materialen en/of de uitleentermijn ontoereikend zou zijn, kan er na overleg met de jeugdverantwoordelijke een aparte regeling worden getroffen. fundels (1 rugzakje met 4 boeken) kamishibai- Verteltheater max. te ontlenen daisyjeugdboeken uitleentermijn leengeld boete per dag 1 4 weken* - 0,10 EUR 1 4 weken* - 0,10 EUR 2 TOTAAL aantal fundels en Kamishibai * verlengbaar tot maximum 9 weken ** niet verlengbaar

14 Lerarenkaart van Klasse doelgroep: leerkracht van het eerste leerjaar aanbod van: bibliotheek Merelbeke kostprijs: gratis De Lerarenkaart is een gepersonaliseerde beroepskaart waarmee onderwijsprofessionals recht hebben op tal van permanente en tijdelijke voordelen of kortingen. Zo informeert, activeert, verbindt en waardeert Klasse leraren, docenten en onderwijsondersteuners. Nam je een abonnement op Klasse Magazine voor 1 november 2016? Dan ontvang je jouw Lerarenkaart 2017 thuis in de bus bij het Klasse Magazine van december Nam je géén abonnement op Klasse Magazine? Dan vind je je gratis Lerarenkaart 2017 vanaf december 2016 in de bibliotheek van jouw woonplaats. Als je je Lerarenkaartnummer of je stamboeknummer kent, kan je zelf opzoeken in welke bibliotheek je Lerarenkaart klaar ligt via: Neem voor meer informatie contact op met de bib (Heidi Dhondt).

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. bibliotheek@merelbeke.be woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. @merelbeke.be woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL DE BIB VOOR JOUW SCHOOL 2017 2018 BIBLIOTHEEK GENK Stadsplein 3 3600 Genk T 089 65 35 35 www.bibliotheekgenk.be bibliotheek@genk.be www.facebook.com/bibliotheekgenk JEUGDAFDELING T 089 65 35 63 jeugdbib@genk.be

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2012-2013

SCHOOLJAAR 2012-2013 SCHOOLJAAR 2012-2013 Bibliotheek Pittem, Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem t 051 46 03 76 bibliotheek@pittem.be Boeken spelen in het leven van kinderen een belangrijke rol: om iets bij te leren, voor

Nadere informatie

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus?

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter. Type Bib & School 2016-2017 info Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.com/biboostkamp Geachte directie Beste leerkracht Boeken

Nadere informatie

Bib & School. Type info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib

Bib & School. Type info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib Type Bib & School 2017-2018 info Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.com/biboostkamp Geachte directie Beste leerkracht Boeken

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! schooljaar 2017-2018 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be - Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2017-2018

Nadere informatie

Openbare bibliotheek. stekene van nature actief. Aanbod basisonderwijs schooljaar Inschrijvingsformulier Bibspel.

Openbare bibliotheek. stekene van nature actief. Aanbod basisonderwijs schooljaar Inschrijvingsformulier Bibspel. Inschrijvingsformulier Bibspel Openbare bibliotheek School: Klas: Aanbod basisonderwijs schooljaar 2013-2014 Aantal leerlingen: Leerkracht: Contactgegevens leerkracht (tel. + e-mail): Datum: Schrijft zich

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter. Type Bib & School 2015-2016 info Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.com/biboostkamp Geachte directie Beste leerkracht Boeken

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Rebecca Joris Luisterpuntbibliotheek 22 mei 2014

Rebecca Joris Luisterpuntbibliotheek 22 mei 2014 Rebecca Joris Luisterpuntbibliotheek 22 mei 2014 Leesautobiografie Ruben Luisterpuntbibliotheek is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking Voor wie Luisterpunt verzendbibliotheek

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Saskia Boets Luisterpuntbibliotheek 11 mei 2015 - Ik haat lezen - campagne - Luisterpunt - Daisy - Daisy-boeken - collectie / jeugdcollectie

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Luisterpunt openbare bibliotheek voor heel Vlaanderen en Brussel voor personen met een leesbeperking: blind, slechtziend, fysieke

Nadere informatie

School en Bibliotheek

School en Bibliotheek BIBLIOTHEEK TORHOUT School en Bibliotheek Welkom Welkom in de bib van Torhout. In deze folder geven we je graag een overzicht van ons aanbod en onze dienstverlening. Wil je als leerkracht of als school

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be en download de anderlezen-app

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be en download de anderlezen-app Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be en download de anderlezen-app Saskia Boets Luisterpunt Luisterpunt openbare bibliotheek voor heel Vlaanderen en Brussel voor personen

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede Leerkrachten Kleuters Basisonderwijs Secundair onderwijs Maatwerk Contact Bibliotheek Lede Samenwerken met scholen is voor onze bibliotheek een belangrijke opdracht en heeft er toe geleid dat heel veel

Nadere informatie

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Omdat élk kind kennis zou kunnen maken met de bibliotheek voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid

Nadere informatie

Dienstverlening voor KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS

Dienstverlening voor KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS Dienstverlening voor KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS Schooljaar 2013-2014 1 Inleiding... 3 2 De bib in de klas... 4 2.1 Klaskaart... 4 Uitleningen in klasverband... 4 Leerkrachten komen zelf boeken uitlenen

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek & Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek GEBRUIKERSREGLEMENT De gemeentelijke openbare bibliotheek en spelotheek zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De collectie boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Openbare bibliotheek Omer Wattez Nederholbeekstraat 1 9680 Maarkedal T 055 33 46 47 F 055 33 46 58 M bibliotheek@maarkedal.be W www.maarkedal.be Artikel 1 De openbare

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school Inhoud Inleiding...3 Contact...4 Klasuitleen - BibliotheekinspectieBrigade...5 Speciale lidkaarten voor leerkrachten...6 Kamishibai...7 Bibradspel...8

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

De bib voor jouw school! 2015-2016

De bib voor jouw school! 2015-2016 De bib voor jouw school! 2015-2016 Korte inhoud 1. DE BIBTRUCK 4 2. DE BIB GROEIT MET JE MEE 8-16 Kleuters Nieuw Leesmicroben 8 Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 14 1ste leerjaar Ik kan al zelf lezen! 10

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

Bibliotheek MachelenDiegem

Bibliotheek MachelenDiegem Bibliotheek MachelenDiegem School en bibliotheek 2013 2014 CONTACTGEGEVENS Scholen Vrije Basisschool De Windroos C. Peetersstraat 6 1830 Machelen T: 02 251 34 46 - mail: info@dewindroos.net www.dewindroos.net

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u doen? Aanbod van bibliotheek Eeklovoor. Contacteer ons! Schooljaar 2012 2013

Wat kunnen wij voor u doen? Aanbod van bibliotheek Eeklovoor. Contacteer ons! Schooljaar 2012 2013 Wat kunnen wij voor u doen? Contacteer ons! Bibliotheek Eeklo Molenstraat 36 9900 Eeklo 09 218 27 00 www.eeklo.be/bibliotheek Aanbod van bibliotheek Eeklovoor scholen. Schooljaar 2012 2013 Vivianne Cauwels

Nadere informatie

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen Wegwijs in de bib Bibliotheek Maldegem Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

"Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je:

Mijn Bibliotheek is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met Mijn Bibliotheek kun je: Registreer bij Mijn Bibliotheek "Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je: ontleende materialen verlengen

Nadere informatie

Ik haat lezen! Hoe kan je anders lezen? Check ook ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Hoe kan je anders lezen? Check ook ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Hoe kan je anders lezen? Check ook ikhaatlezen.be Saskia Boets Luisterpuntbibliotheek Wat als lezen geen kinderspel is Kraks@DeKrook - 18 april 2017 Luisterpunt openbare bibliotheek voor

Nadere informatie

Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016

Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016 Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016 Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034 Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 habobib@bibliotheek.be www.habobib.bibliotheek.be Voorwoord Beste directie,

Nadere informatie

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12 Inhoud Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen... 10 Materialen opzoeken en reserveren... 12 3 Registreren Om je uitgeleende materialen van thuis uit te bekijken of te verlengen of om materialen

Nadere informatie

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool Untitled-1444 1 9/2/2015 12:10:24 PM ONTLENEN IN KLASVERBAND In de centrale bibliotheek en alle buurtbibliotheken kan je met de klas boeken ontlenen. In de buurtbibliotheken

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool #inhoud rondleidingen en workshops rondleidingen workshops educatieve materialen als lezen moeilijker gaat meer leestips nog meer... 3 3 4 5 7 7 9 RONDLEIDINGEN EN WORKSHOPS

Nadere informatie

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Bibliotheek Tienen WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Collectie Informatie en media (op het gelijkvloers) Informatieve boeken (reisgidsen, kookboeken, tuinboeken ) Films, tv-reeksen, documentaires

Nadere informatie

Bibliotheek Sint-Niklaas H. Heymanplein 3 9100 Sint-Niklaas tel 03 760 47 60 sint-niklaas@bibliotheek.be http://bib.sint-niklaas.

Bibliotheek Sint-Niklaas H. Heymanplein 3 9100 Sint-Niklaas tel 03 760 47 60 sint-niklaas@bibliotheek.be http://bib.sint-niklaas. Bibliotheek Sint-Niklaas H. Heymanplein 3 9100 Sint-Niklaas tel 03 760 47 60 sint-niklaas@bibliotheek.be http://bib.sint-niklaas.be Handleiding Daisy-speler Openingsuren Maandag gesloten Dinsdag - vrijdag

Nadere informatie

Een luisterboek, dat spreekt voor zich! Iederéén kan lezen Saskia Boets 11 mei 2012

Een luisterboek, dat spreekt voor zich! Iederéén kan lezen Saskia Boets 11 mei 2012 Een luisterboek, dat spreekt voor zich! Iederéén kan lezen Saskia Boets 11 mei 2012 - Luisterpunt - Daisy - Daisy-boeken - collectie / jeugdcollectie - Daisy-spelers - jeugd - www.luisterpuntbibliotheek.be

Nadere informatie

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten.

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. Dienstreglement Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Zaventem. DIENSTREGLEMENT Artikel 1. Onderhavige

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Schooljaar 2018 2019 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2018 2019

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Inhoud Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Collectie 6 Fysieke collectie 6 Digitale collectie 6 De digitale bibliotheek 8

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE Baron de Gieylaan 27, 9840 De Pinte - tel : 09/282.25.32 e-mail : bibliotheek@depinte.be website : www.depinte.be DIENSTREGLEMENT Artikel 1 : De Gemeentelijke

Nadere informatie

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode het leven van A tot Z Dienstreglement Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode en Bibliotheek

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op:

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: De hoofdbibliotheek, Koning Albertstraat 24 voormiddag namiddag maandag 10.30 12 uur 16 19 uur dinsdag 10.30 12 uur 16 19

Nadere informatie

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.:

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.: Informatie Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat 6 7731 EE Ommen Tel.: 0529-452158 E-mail: bib.ommen@bibov.nl www.bibliotheekommen.nl Bibliotheek Lemele Kerkweg 1a 8148 PX Lemele Tel.: 0572-331479 Fax: 0572-330981

Nadere informatie

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z bibliotheek Bibliotheek Malle het leven van A tot Z www.malle.be o n z e b i b l i o t h e k e n h o e w e r k t o n z e b i b l i o t h e e k Hoofdbibliotheek Westmalle Sint-Jozeflei 26 03-309.93.50 malle@bibliotheek.be

Nadere informatie

Bibliotheekaanbod basisonderwijs schooljaar 2010 2011. Lekker lezen!

Bibliotheekaanbod basisonderwijs schooljaar 2010 2011. Lekker lezen! Bibliotheekaanbod basisonderwijs schooljaar 2010 2011 Lekker lezen! Almelo, augustus 2010 Bibliotheekbezoeken - Kleuters Nationale voorleesdagen Inhoud: In het kader van de Nationale Voorleesdagen worden

Nadere informatie

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Hallo! De gemeente Bornem biedt informatie, cultuur en ontspanning voor iedereen. Om dat te kunnen blijven doen vinden we het belangrijk

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012 Openbare Bibliotheek Brugge aanbod basisschool 2011-2012 v.u. johan coens, burg 12, 8000 brugge - juni 2011 Geachte directie, Beste leerkracht, De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

Bibliotheek. De digitale bibliotheek. De bib geeft antwoord. Levenslang leren op maat

Bibliotheek. De digitale bibliotheek. De bib geeft antwoord. Levenslang leren op maat Bibliotheek 18 De bib geeft antwoord De digitale bibliotheek Levenslang leren op maat 1 INHOUD Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien

Nadere informatie

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober Bibliotheek Sinds dit schooljaar is er aan de zwevende bibliotheek op de bovenverdieping een blok van kasten toegevoegd. Deze is afkomstig van bibliotheek De Kempen en zij hebben ook gezorgd dat de kast

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

Beleidsprioriteiten voor de beleidsperiode

Beleidsprioriteiten voor de beleidsperiode Stedelijke Openbare Bibliotheek Hoogstraat 17 8460 OUDENBURG TEL/FAX 059 26 82 50 E-mail : oudenburg@bibliotheek.be Beleidsprioriteiten voor de beleidsperiode 2014-2019 De Vlaamse Gemeenschap zal elke

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bib & b bus Dienstreglement m.i.v. 1 september 2014 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Zwevegem - Dienstreglement miv 1 september 2014 p 1/8 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR DE HAAN. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer. Dienstreglement

GEMEENTEBESTUUR DE HAAN. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer. Dienstreglement GEMEENTEBESTUUR DE HAAN Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer Dienstreglement 1 Art. 1.- In de gemeentelijke openbare bibliotheek Canticleer kan elke burger terecht met zijn vragen over kennis,

Nadere informatie

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement.

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2008 en aangepast in zitting van 21 oktober 2013 met ingang van 1 januari 2014. Artikel

Nadere informatie

Dienstreglement Bibliotheek Waregem

Dienstreglement Bibliotheek Waregem Dienstreglement Bibliotheek Waregem Openbare Bibliotheek Waregem Schakelstraat 10 8790 Waregem tel. 056 62 13 70 fax 056 61 32 74 e-mail bibliotheek@waregem.be Algemeen art. 1 Openingsuren art. 2 De stedelijke

Nadere informatie

Welkom in de bib van Brecht

Welkom in de bib van Brecht Welkom in de bib van Brecht Inhoud 04 Drie locaties 05 Lid worden 06 Hoe werkt onze bib 08 Reglement & tarieven 09 Collectie 11 Meer dan boeken 13 Online catalogus & Mijn Bibliotheek 14 Een jaar lang activiteiten

Nadere informatie

Inleiding. Voor specifieke vragen en suggesties m.b.t. de dienstverlening van het voortgezet onderwijs kunt u terecht bij:

Inleiding. Voor specifieke vragen en suggesties m.b.t. de dienstverlening van het voortgezet onderwijs kunt u terecht bij: Inleiding Hierbij bieden wij u het vernieuwde aanbod van de bibliotheek Horst aan de Maas voor het voortgezet onderwijs aan. De bibliotheek behartigt het bibliotheekwerk in de gehele gemeente en beschikt

Nadere informatie

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede. Dienstreglement van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.be 1.1.

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE DIENSTREGLEMENT Artikel 1. De gemeentelijke openbare bibliotheek van Assenede is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar collecties

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Tentoonstelling Binnen spelen, buiten spelen September 2 e en 3 e graad Deze tentoonstelling van vtbkultuur

Nadere informatie

Afdeling jeugd. Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers. Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers

Afdeling jeugd. Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers. Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers Wegwijs in de bib Afdeling jeugd Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers Inhoud Peuters Kleuters 1 e en 2 e leerjaar 3

Nadere informatie

Vrije Basisschool Rodenburg

Vrije Basisschool Rodenburg Vrije Basisschool Rodenburg Kalender Maandag 17/05 Dinsdag 18/05 Woensdag 19/05 Donderdag 20/05 Vrijdag 21/05 Rodenburg loopt!! Zaterdag 22/05 Zondag 23/05 Menu Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle Dienstreglement Openbare bibliotheek LangemarkPoelkapelle 1. Welkom In de bibliotheek van LangemarkPoelkapelle kan iedereen terecht. Je vindt er o.a. boeken, strips, digitale bronnen en films voor alle

Nadere informatie

vrije tijd dienst cultuur

vrije tijd dienst cultuur vrije tijd dienst cultuur ALGEMEEN, ZONAAL en LOKAAL DEEL VAN HET GEMEENTELIJK POLITIEREGLEMENT vastgesteld in zitting van de gemeenteraad van 2 maart 2017. DEEL 3. LOKAAL DEEL HOOFDSTUK 9. GEBRUIK VAN

Nadere informatie

Digitale. Helden WORKSHOPS & ACTIVITEITEN

Digitale. Helden WORKSHOPS & ACTIVITEITEN Digitale 0 0 Helden WORKSHOPS & ACTIVITEITEN @FABLAB+ CoderDojo Een CoderDojo is een club waar je zelf robots, animatiefilmpjes, videospelletjes of je eigen website leert maken. Alle meisjes en jongens

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bibreglement m.i.v. 27 oktober 2015 Pagina 1 van 7 GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK bibreglement GOEDGEKEURD DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 26 oktober 2015.

Nadere informatie

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be Gebruikersreglement Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be INSTELLING De gemeentelijke openbare bibliotheek van Wemmel is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4 Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 Aan de slag met Mijn bibliotheek 5 Aanmelden

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL Op woensdag 13 mei is auteur Christophe Vekeman de boekengast van de bibliotheek. Tijdens een gemoedelijke babbel gaat hij in op de leeservaringen van het publiek. Christophe

Nadere informatie

Voortgezet onderwijs. Leesbevordering en leespromotie

Voortgezet onderwijs. Leesbevordering en leespromotie Voortgezet onderwijs Leesbevordering en leespromotie Schooljaar 2012 2013 Inleiding De rode draad bij de samenstelling van het programma Leesbevordering en boekenpromotie in het voortgezet onderwijs is

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids Openbare Bibliotheek Overijse Gebruikersgids WELKOM! Welkom in de gemeentelijke openbare bibliotheek van Overijse! Prentenboeken voor peuters, keimooie kinderboeken, toffe boeken voor tieners, spannend

Nadere informatie

Openbare bibliotheek Venlo voor het primair onderwijs

Openbare bibliotheek Venlo voor het primair onderwijs 2014 2015 Openbare bibliotheek Venlo voor het primair onderwijs Yvonne Weijers Consulent educatie E yweijers@bibliotheekvenlo.nl T 06 83 66 78 97 1 INLEIDING De Openbare bibliotheek Venlo is ook dit schooljaar

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

Dienstreglement van de Bibliotheek van Herent

Dienstreglement van de Bibliotheek van Herent Dit reglement werd goedgekeurd door de gemeenteraad van Herent op.. Artikel 1: De bibliotheek is tijdens de openingsuren vrij toegankelijk voor leden en niet-leden. Bezoekers kunnen voor informatie, begeleiding

Nadere informatie