Punt 2 Activiteiten bibliotheek: evaluatie en toelichting a) Zomerleesprogramma voor kinderen van 1 juni tot 30 september 2016.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Punt 2 Activiteiten bibliotheek: evaluatie en toelichting a) Zomerleesprogramma voor kinderen van 1 juni tot 30 september 2016."

Transcriptie

1 Adviesraad Beheersorgaan van de openbare bibliotheek Verslag Katrijn De Smit Datum Plaats Leeszaal bibliotheek Uur 20u - 20u45 Aanwezig Stemgerechtigde Waarnemende Secretaris Verontschuldigd Stemgerechtigde Afwezig Secretaris Stemgerechtigde Wilbert Dhondt (voorzitter), Dominique De Moor, Romain Meersschaert, Benny Westerlinck, Gino De Waele, Godelieve Van Sikkeleris Katrijn De Smit Nancy Van Nespen, Karel Verelst, Bert Mendonck, Nico De Wert, Maria Steegmans, Maria Van der Gucht, Urbain Van Kemseke, Roeland Salaets Agenda: Niet de helft van de is aanwezig. De verontschuldigingen zijn te wijten aan de verandering van datum. In principe kan er hierdoor niet geldig worden vergaderd. Aangezien de agenda enkel mededelingen bevat en geen punten voor advies, gaat de vergadering door. 1) Goedkeuring verslag vorige vergadering. 2) Activiteiten bibliotheek: evaluatie en toelichting a) Zomerleesprogramma voor kinderen b) Verrassingen in de valies c) Roald Dahl in de kijker d) Bibliotheekweek e) Buitenbeentjes f) Poëziewedstrijd g) Voorleesweek h) Vertelmoment 3) Herinrichting bibliotheek: stand van zaken en uitnodiging opening 4) Werkingscijfers: toelichting 5) Vastleggen volgende vergadering. Punt 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering Geen opmerking op het vorige verslag. Het beheersorgaan keurt het verslag van 8 juni 2016 goed. Punt 2 Activiteiten bibliotheek: evaluatie en toelichting a) Zomerleesprogramma voor kinderen van 1 juni tot 30 september 2016.

2 Het Leesprogramma heeft de bedoeling kinderen te stimuleren tijdens de zomermaanden te blijven lezen. Deelnemende kinderen krijgen een leespaspoort. 5 uitgelezen boeken in het thema van spannende, enge en griezelige verhalen betekent een volle spaarkaart en dan kregen de kinderen een geschenk. Aantal ingeleverde spaarkaarten: de actie is nog lopende tot eind september, maar de respons is dit jaar niet erg groot. Deze dalende trend was eerder al te merken. Naar volgend jaar toe zal de bib niet meer deelnemen aan dit programma, maar een ander leesbevorderingsinitiatief tijdens de zomermaanden uitwerken. Het beheersorgaan neemt kennis van het zomerleesprogramma. b) Verrassingen in de valies voor volwassenen van 1 juli tot 30 september Verrassingen in de valies wil iedereen die kinderen begeleidt, tijdens de zomerperiode warm maken voor jeugdliteratuur. (leerkrachten, kleuterleiding, onthaalmoeders, ). Bedoeling is het opgedane leesplezier door te geven aan de kinderen. Deelnemers wordt gevraagd aan de bibliotheek een originele zomerfoto met het favoriete boek terug te bezorgen. De leukste foto krijgt een boekenbon. Aantal deelnemers: 11 inschrijvingen Aantal foto s aan bib bezorgd: 7 Het beheersorgaan neemt kennis van de actie verrassingen in de valies. c) Roald Dahl in de kijker. Naar aanleiding van de 1oo ste geboortedag van Roald Dahl, heeft de bib in samenwerking met BiblioWaas en de academie voor schone kunsten in de gemeente Sint-Gillis-Waas een bibliotheekkast laten omtoveren door de kinderen van de academie tot een Roald Dahl kast. De kast moet een eye-catcher zijn die de bib opfleurt en waarin diverse bib materialen (boeken, luisterboeken, Dvd, video, ) rond Roald Dahl de aandacht van kinderen en jongeren kan trekken. De kasten zijn officieel onthuld op zaterdag 3 september 2016 om 10 uur Deze dag is er een vertelmoment georganiseerd met vertelstel Hilde Rogge. De inhuldiging van de kast ging gepaard met een heuse kinderreceptie. De bib mocht 45 kinderen verwelkomen voor het vertelmoment. Het beheersorgaan neemt kennis van het verloop van de activiteit Roald Dahl. d) Bibliotheekweek

3 Op zaterdag 8 oktober opent de bibliotheek opnieuw de deuren na 2 weken sluiting voor herinrichting. Deze dag is ook de verwendag in het kader van de bibliotheekweek en digitale week. Er wordt op deze dag veel publiek verwacht, dus alle medewerkers worden ingezet in de hoofdbibliotheek. De uitleenposten zullen uitzonderlijk gesloten zijn. Op het programma reeds besproken op het beheersorgaan in juni: De klassiekers: - Boekenverkoop. - Sfeermuziek in de leeszaal door Sandra De Moor. - Belegde broodjes. - Oxfam voorziet in drank en een hapje en/of zoetje. Workshops: - Workshop foto s bewerken en afdrukken via de I-pad, I-Phone, SmartPhone door lesgever van Janitor max. 14 deelnemers. momenteel 11 inschrijvingen - Workshop 3D-printen en stempels maken door Ingegno (Drongen) max. 14 deelnemers. Aanbod via BiblioWaas - VOLZET Voor kinderen: - Er worden aan de kinderen 3D-kleurplaten meegegeven. - Op de foto met Darth Vader van StarWars. Zijn er vrijwilligers om te helpen tijdens de verwendag? Bv. foto s maken. e) Buitenbeentjes Buitenbeentjes is een jaarlijkse lezingenreeks georganiseerd door BiblioWaas: in elk van de 9 bibliotheken een lezing in het najaar rond een overkoepelend thema, ruim ingevuld. Dit jaar is het thema Over de grens. In Sint-Gillis-Waas in de Bibzaal komt op donderdag 13 oktober Dr. Francis Coucke over De grenzen van het menselijk lichaam om 20u. Inkom is gratis. Momenteel zijn er reeds 55 inschrijvingen. Na de lezing wordt een drankje aangeboden. Zijn er vrijwilligers van het beheersorgaan die kunnen helpen achteraf bij het drankje? f) Poëziewedstrijd De poëziewedstrijd is een 3-jaarlijkse organisatie van de Cultuurraad. Dit jaar is het thema Geluk. De bibliotheek is betrokken bij de organisatie, de bibliothecaris maakt deel uit van de jury. De prijsuitreiking gaat door op zaterdag 12 november in de Bibzaal. g) Voorleesweek Van november 2016 gaat de voorleesweek door.

4 In samenwerking met BiblioWaas wordt in deze periode een vertelreeks georganiseerd in de Wase bibliotheken. In Sint-Gillis-Waas worden tijdens de voorleesweek steeds de kleuters van de 3 e kleuterklas uitgenodigd om naar verhalen te komen luisteren. Op dinsdag 29 november komt Meneer Zee naar de Route en geeft 4 sessies voor de kleuters. Hij werkt rond het boek De Tovervinger van Roald Dahl. De leerkrachten kunnen de kleuters op voorhand vrijblijvend voorbereiden op dit vertelmoment. Hiervoor zijn op vraag van BiblioWaas door illustratrice Hilde Schuurmans prenten gemaakt, die samen met het boek door de bibliotheek aan de klas worden bezorgd. h) Vertelmoment Op zondag 27 november om 11u gaat het jaarlijkse vertelmoment in samenwerking met Hugokee door. Maarten Bosmans, vooral bekend van Flikken en K3 dierenhotel, is te gast. Nadien volgt een receptie met hapjes van Beurre Noir. Inkom is 6 euro. Punt 3 Herinrichting bibliotheek: stand van zaken en uitnodiging receptie Vanaf maandag 26 september tot en met vrijdag 7 oktober is de hoofdbibliotheek gesloten voor publiek wegens de werken. Op maandag 26 september start Gideco met de schilderwerken voorziene duur: 1,5 week. Op woensdag 5 oktober start firma Bomefa met de levering en plaatsing van het nieuwe meubilair. Ondertussen is het bij het personeel alle hens aan dek om de rekken en materialen in de nieuwe opstelling te plaatsen. Tijdens de werken blijven de uitleenposten open voor publiek. Op zaterdag 8 oktober bij de heropening zijn de uitleenposten gesloten. Op vrijdag 7 oktober om 11u worden de van het beheersorgaan uitgenodigd op de openingsreceptie. Een uitnodiging volgt deze week. Het beheersorgaan neemt kennis van de stand van zaken en de uitnodiging voor de receptie. Punt 4 Werkingscijfers 2016 In 2016 zijn er enkele nieuwe initiatieven van start gegaan: nieuwe openingsuren, vooral extra in de voormiddag, gratis uitleen van audiovisuele materialen, Uit een vergelijking van cijfers van dit jaar met dezelfde periode vorig jaar, blijkt dat dit zijn vruchten afwerpt. Aantal actieve leners: 2015: 3865

5 2016 tot op heden: 3913 Een stijging is te merken bij volwassenen en adolescenten. Uitleenperiode jan-sept 2015 jan-sept 2016 Uitleen totaal HB % Uitleen totaal KL ,3% Uitleen totaal ME % Uitleen totaal SP % In de hoofdbibliotheek is de stijging opmerkelijk bij volgende materialen: Uitleenperiode jan-sept 2015 jan-sept 2016 CD jeugd % CD volwassenen % DVD jeugd % DVD volwassenen % Andere materialen liggen in dezelfde lijn. Een kleine stijging bij volwassen non-fictie: 8364 (2015) tgo 8859 (2016) Ook een stijging bij fictie jeugd: (2015) en (2016). Bij fictie adolescenten en jeugdstrips is er tot nu toe een kleine daling te merken. Het beheersorgaan neemt kennis van de tussentijdse werkingscijfers. Varia Schepen Dhondt geeft een toelichting over de uitrusting van de Bibzaal om beter ingezet te worden door verenigingen: in het najaar worden een bar, vaatwasmachine en keukenmateriaal voorzien. De muur van de Bibzaal wordt herschilderd en bruikbaar gemaakt voor projectie. Punt 5 Vastleggen volgende vergadering De volgende vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 29 november om 20u.

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: -

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: - VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: dinsdag 24 januari 2017 20u-22u Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck, Gino

Nadere informatie

Adviesraad Beheersorgaan van de openbare bibliotheek Verslag Bart De Munck Datum Plaats bibliotheek 20 uur tot 22.30uur.

Adviesraad Beheersorgaan van de openbare bibliotheek Verslag Bart De Munck Datum Plaats bibliotheek 20 uur tot 22.30uur. Adviesraad Beheersorgaan van de openbare bibliotheek Verslag Bart De Munck Datum 09 02 2016 Plaats bibliotheek Uur 20 uur tot 22.30uur Aanwezig Stemgerechtigde Waarnemende Secretaris Verontschuldigd Stemgerechtigde

Nadere informatie

- Boiler is vervangen in de Bibzaal De boiler was versleten waardoor er regelmatig geen warm water was in de Bibzaal.

- Boiler is vervangen in de Bibzaal De boiler was versleten waardoor er regelmatig geen warm water was in de Bibzaal. VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: woensdag 3 mei 2017 19u30u-20u30 Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Dominique De Moor, Gino De Waele, Godelieve

Nadere informatie

Verontschuldigd: Nancy Van Nespen, Bert Mendonck, Maria Van der Gucht, Dominique De Moor Afwezig: Nico De Wert

Verontschuldigd: Nancy Van Nespen, Bert Mendonck, Maria Van der Gucht, Dominique De Moor Afwezig: Nico De Wert VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: maandag 24 september 2018 20u-21u15 Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Bert Mendonck, Maria Van der Gucht, Dominique De Moor

Verontschuldigd: Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Bert Mendonck, Maria Van der Gucht, Dominique De Moor VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: woensdag 28 februari 2018 20u-21u15 Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert, Godelieve Van Sikkeleris, Maria Steegmans Afwezig: -

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert, Godelieve Van Sikkeleris, Maria Steegmans Afwezig: - VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: woensdag 13 september 2017 20u-21u10 Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING :

VERSLAG VERGADERING : VERSLAG VERGADERING : bijeenkomst beheersorgaan gemeentelijke openbare bibliotheek datum: 30 september 2015 verslag opgemaakt door : Jean Verstraete Aanwezig: Jean Verstraete, Cecilia Vanhecke, Ronny Steyaert,

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK AANPASSING OPENINGSUREN UITLEENPOST Toelichting De huidige openingsuren van de

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school Inhoud Inleiding...3 Contact...4 Klasuitleen - BibliotheekinspectieBrigade...5 Speciale lidkaarten voor leerkrachten...6 Kamishibai...7 Bibradspel...8

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK. Activiteiten in Boekvoorstelling:

OPENBARE BIBLIOTHEEK. Activiteiten in Boekvoorstelling: OPENBARE BIBLIOTHEEK De openbare bibliotheek van Laarne, erkend als een voltijds werkende bibliotheek sinds 1 januari 1988, bestaat uit een hoofdbibliotheek in Laarne en een filiaal in Kalken. De hoofdbibliotheek

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014 Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek Kerncijfers 2012 van de bibliotheek 1. Publiekswerking 5 afdelingen 75 uren/week open voor het publiek 14 uren/week extra open voor klasuitleningen in de filialen tijdens schooljaar 8244 actieve leners

Nadere informatie

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode het leven van A tot Z Dienstreglement Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode en Bibliotheek

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 16/05/2017

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 16/05/2017 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 16/05/2017 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF

Nadere informatie

1. Goedkeuring en opvolging vorige verslagen 30/09/2009 en 30/03/2010.

1. Goedkeuring en opvolging vorige verslagen 30/09/2009 en 30/03/2010. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek De Pinte Verslag vergadering Beheersorgaan dd. 22 september 2010. BACKS Jeroen DEDRIE Ann DE KOSTER William DE STERCKE Lieve DE VRIESE Chantal DEMETS Fernand GALLE Walter

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede. Dienstreglement van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.be 1.1.

Nadere informatie

Algemene Vergadering 29/03/2017

Algemene Vergadering 29/03/2017 Algemene Vergadering 29/03/2017 Agenda 1. Verwelkoming Presentatie Meerhout 2. Toelichting erfgoedcel k.erf: Nacht van het Kempens Erfgoed 3. Goedkeuring verslag vorige vergadering 4. Kasverslag 2016,

Nadere informatie

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Omdat élk kind kennis zou kunnen maken met de bibliotheek voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid

Nadere informatie

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 11.02.2015 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Gaston

Nadere informatie

Lokalen huren in de bib

Lokalen huren in de bib Lokalen huren in de bib www.blankenberge.be Lokalen huren in de bib Ben je op zoek naar een geschikte locatie voor een vergadering, een lezing, een receptie, een kleine tentoonstelling of een workshop?

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2014 INHOUD Paasvakantie P 1 Fietsparcours, loopfietsen P 2 Oudercomité P

Nadere informatie

BiblioWaas poëzieproject

BiblioWaas poëzieproject BiblioWaas poëzieproject 2017-2018 Een NIEUW BiblioWaas poëzieproject sinds: Concept: impuls vanuit 9 Wase bibliotheken kinderen 3 e & 4 e leerjaar laten proeven van poëzie 10 filmpjes voor de kinderen

Nadere informatie

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge I. TOEGANKELIJKHEID Art. 1 De Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collecties, dienstverlening

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Dienstreglement van de openbare bibliotheek Beveren Artikel 1 : ALGEMEEN De verschillende vestigingen van de openbare bibliotheek Beveren zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 24.06.13 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

kantie Kleuters Lagere school Tieners

kantie Kleuters Lagere school Tieners t s f Hear kantie v U Lagere school U Tieners U Kleuters HERFSTVAKANTIE De herfstvakantie is in aantocht. Tijd voor leuke dingen! De sport-, jeugddienst en bibliotheek hebben samen een gamma aan toffe

Nadere informatie

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement.

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2008 en aangepast in zitting van 21 oktober 2013 met ingang van 1 januari 2014. Artikel

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE DIENSTREGLEMENT Artikel 1. De gemeentelijke openbare bibliotheek van Assenede is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar collecties

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11 Bibliotheek Bocholt POB Bocholt Dorpsstraat 2 395 Bocholt 89 2 19 75 bib@bocholt.be Pagina 1 van 11 De Cijfers Voor een openbare bibliotheek is het belangrijk te weten of er doelgericht wordt gewerkt.

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN De bibliotheek van Kapellen is een openbare instelling. Zij is voor iedereen toegankelijk, iedereen kan er terecht met vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Paasvakantie p 1 Openklasdag kleuters p 2 Paasontbijt en eitjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2016 P2: Wafelverkoop P2: Bibliotheek P2: Zwemkalender P3: Project zelfonderzoekend

Nadere informatie

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen Wegwijs in de bib Bibliotheek Maldegem Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKWEEK 2008

BIBLIOTHEEKWEEK 2008 BIBLIOTHEEK WEVELGEM Nieuwsbrief aflevering 11 - oktober 2008 BIBLIOTHEEKWEEK 2008 Voor steeds meer mensen holt het leven voorbij. Heb jij ook het gevoel steeds je tijd te moeten verdelen tussen gezin,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 2011 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 18.02.2014 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Bibliotheekreglement Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge Goedgekeurd door de gemeenteraad op maandag 3 juli 2017.

Bibliotheekreglement Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge Goedgekeurd door de gemeenteraad op maandag 3 juli 2017. Bibliotheekreglement Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge Goedgekeurd door de gemeenteraad op maandag 3 juli 2017. Artikel 1 - Toegankelijkheid De Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge en

Nadere informatie

Basisschool De Krekel, Kattestraat Haaltert, 053/ Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat Mere, 053/

Basisschool De Krekel, Kattestraat Haaltert, 053/ Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat Mere, 053/ OOK JIJ TELT Maart 6 Instapdag kleuters 6 Start jeugdboekenmaand 7 De Krekel leerlingenraad 9 De Grasspriet kevers sportquiz gemeente Erpe-Mere sporthal Steenberg 9 De Krekel L4 educatief spel in de bib

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Je eigen digitale bibliotheekomgeving!

Je eigen digitale bibliotheekomgeving! Je eigen digitale bibliotheekomgeving! Surf naar www.catalogus.lede.be. Home pagina Mijn bibliotheek Nu kan je inloggen op mijn bibliotheek om toegang te krijgen tot gebruikersactiviteiten. Nummer lenerskaart

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 28 september 2015. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers,

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 21 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 08/03/2017

GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 08/03/2017 GOEDGEKEURD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET BEHEERSORGAAN VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK 08/03/2017 1. Aanwezigheden Stemgerechtigde leden: Naam vereniging/organisatie/hoedanigheid AAN AF

Nadere informatie

Maandag 20 mei. Belangrijke mededelingen. Dinsdag 21 mei. Zondag 19 mei

Maandag 20 mei. Belangrijke mededelingen. Dinsdag 21 mei. Zondag 19 mei Baarr: De Baarr is de hele week gesloten! Gnorgl: Promo van de week: Grimbergen 1,5 euro Cocktail van de maand: Twisting Chiara Iedere dag 22u 23u: Jolig uurtje! Pintjes aan 1! Belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

Zomervakantie 2017 Knuffelpas

Zomervakantie 2017 Knuffelpas V.U. Gemeente Sint-Gillis-Waas, Chris Lippens (burgemeester), Burgemeester Omer De Meyplein 1, 9170 Sint-Gillis-Waas Zomervakantie 2017 Knuffelpas Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Tijdelijke verhuis

Nadere informatie

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018 Jeugdaanbod Terugblik op 2018 Speelpleinwerking Speelpleinwerking Krokusvakantie 2018: Afdeling Bavikhove: 202 daginschrijvingen; gemiddeld 40 kinderen per dag. Afdeling Harelbeke: 387 daginschrijvingen;

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Openbare bibliotheek. stekene van nature actief. Aanbod basisonderwijs schooljaar Inschrijvingsformulier Bibspel.

Openbare bibliotheek. stekene van nature actief. Aanbod basisonderwijs schooljaar Inschrijvingsformulier Bibspel. Inschrijvingsformulier Bibspel Openbare bibliotheek School: Klas: Aanbod basisonderwijs schooljaar 2013-2014 Aantal leerlingen: Leerkracht: Contactgegevens leerkracht (tel. + e-mail): Datum: Schrijft zich

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 30 september 2013. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers,

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Opdracht. Gezond bewegen? Doen!

Opdracht. Gezond bewegen? Doen! Opdracht Doe het zelf 16 Gezond bewegen? Doen! Inleiding Indezelessenwordteraandachtbesteedaan bewegenengezondheid.erzijnopdrachtendieineen groepjewordenuitgevoerddaaromookhet samenwerken erbij. Doelstellingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Tel de sterren de uren

Nadere informatie

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden Sportactiviteiten voorjaar 2019 voor alle leeftijden -18 Kleutersport Omnisport -18 Laat jouw kleuter op een speelse manier kennismaken met allerlei sporten en spelen. De Wil je nieuwe sporten leren kennen?

Nadere informatie

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Bibliotheek Tienen WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Collectie Informatie en media (op het gelijkvloers) Informatieve boeken (reisgidsen, kookboeken, tuinboeken ) Films, tv-reeksen, documentaires

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

zaterdag 18 november: OLGA-kaartavond en OLGA-etentje dinsdag 21 november om 13.45u: De Toekomstshow voor grootouders MAXIMUM 400 PLAATSEN BESCHIKBAAR

zaterdag 18 november: OLGA-kaartavond en OLGA-etentje dinsdag 21 november om 13.45u: De Toekomstshow voor grootouders MAXIMUM 400 PLAATSEN BESCHIKBAAR INFO EXTRA 06.12017 U KOMT TOCH OOK? zaterdag 18 november: OLGA-kaartavond en OLGA-etentje dinsdag 21 november om 13.45u: De Toekomstshow voor grootouders donderdag 23 november om 13.45u: De Toekomstshow

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Peiling Bibliotheek Olst-Wijhe Oktober 2018

Peiling Bibliotheek Olst-Wijhe Oktober 2018 Peiling Bibliotheek - Oktober 2018 Resultaten Inleiding De gemeenteraad van - heeft in 2014 een besluit genomen over de toekomst van het bibliotheekwerk in - tot en met 2020. Daarbij is onder andere gekozen

Nadere informatie

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Hallo! De gemeente Bornem biedt informatie, cultuur en ontspanning voor iedereen. Om dat te kunnen blijven doen vinden we het belangrijk

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT DIENSTREGLEMENT Goedgekeurd in de gemeenteraad op 06.07.2017 m.i.v. 07.07.2017 Artikel 1 De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Tielt is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

Jaarverslag bibliotheek Nevele

Jaarverslag bibliotheek Nevele 2016 Jaarverslag bibliotheek Nevele Inhoud Voorwoord... 3 1. Werking... 4 1.1. Leners... 4 a. Totaal aantal leners... 4 b. Leners uit Nevele... 5 1.2. Collectie... 6 a. Collectie: open kast... 6 b. Digitale

Nadere informatie

de Bib viert feest! VR 15 - ZA 16 - ZO 17 SEPTEMBER 2017

de Bib viert feest! VR 15 - ZA 16 - ZO 17 SEPTEMBER 2017 de Bib viert feest! VR 15 - ZA 16 - ZO 17 SEPTEMBER 2017 Feest Weekend U kon er de voorbije maanden niet om heen: de Bib stond in de steigers. Op 20 februari 2017 startten de noodzakelijke renovatiewerken

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b.

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b. Klaverblad Juni VERKEER Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar Op donderdag 15 juni is het fietsexamen voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen

Nadere informatie

INFOBROCHURE BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN

INFOBROCHURE BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 037501075 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be INFOBROCHURE 2018-2019 BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN 1 INHOUD Adressen academie 3 DOMEIN BEELDENDE EN

Nadere informatie

Dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek Lede

Dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek Lede Dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de websites www.bibliotheek.lede.be en mijn.bibliotheek.be.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2017 September 2017 05/09/17 Bloemschikken Doe gezellig met ons mee en ga met een mooi bloemstuk naar huis. Een infoblad

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr september Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr september Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 2 16 september 2016 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 20-09 Sil, groep 2A 20-09 Juf Tiny 23-09 Denise, groep 4 23-09

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers Maandbrief juni 2017 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be Schoolfeest zaterdag 10 juni Op zaterdagnamiddag 10 juni van 13.00uur

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT DIENSTREGLEMENT Goedgekeurd in de gemeenteraad op 03.07.2014 m.i.v. 01.09.2014 Artikel 1 De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Tielt is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

Dienstreglement Bibliotheek Waregem

Dienstreglement Bibliotheek Waregem Dienstreglement Bibliotheek Waregem Openbare Bibliotheek Waregem Schakelstraat 10 8790 Waregem tel. 056 62 13 70 fax 056 61 32 74 e-mail bibliotheek@waregem.be Algemeen art. 1 Openingsuren art. 2 De stedelijke

Nadere informatie

BGB Verbond Aalst GVA Kampioenschappen BGB en GVA Federatie Aalst 2017

BGB Verbond Aalst GVA Kampioenschappen BGB en GVA Federatie Aalst 2017 BGB Verbond Aalst GVA Kampioenschappen BGB en GVA Federatie Aalst 0 Schiftingsdagen en Finales MAANDAG maart 0 Plaatsing Biljarts DINSDAG maart 0 u. Schiftingen Duo's Zaterdag - GVA in Reeksen Zat+ en

Nadere informatie

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad Agenda 04.12.2017: Oudercontacten Kleuterschool 05.12.2017: Sint en Piet op bezoek. We kijken er al naar uit! 07.12.2017: Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad 12.12.2017: Ars Valendi voormiddag

Nadere informatie

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Tentoonstelling Binnen spelen, buiten spelen September 2 e en 3 e graad Deze tentoonstelling van vtbkultuur

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 18 APRIL 2013 Goedgekeurd op de vergadering 25 september 2013

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 18 APRIL 2013 Goedgekeurd op de vergadering 25 september 2013 Speelpleinstraat 10 016 26 97 46 Pastoriestraat 3 016 46 33 33 3360 Bierbeek http://www.deborre.be bib@deborre.be http://www.facebook.com/bib.deborre BEHEERSORGAAN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 18 APRIL

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen enkel gebruik maken van de jeugdafdeling. Vanaf 12 jaar heeft men toegang tot alle afdelingen.

DIENSTREGLEMENT. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen enkel gebruik maken van de jeugdafdeling. Vanaf 12 jaar heeft men toegang tot alle afdelingen. Gemeente Jabbeke Plaatselijke Openbare Bibliotheek DIENSTREGLEMENT Toegang De Gemeentelijke Openbare Bibliotheek van Jabbeke is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Activiteiten. van 3 jaar tot 14 jaar

Activiteiten. van 3 jaar tot 14 jaar Activiteiten van 3 jaar tot 14 jaar De krokusvakantie is in aantocht, wat betekent dat je niet aan school hoeft te denken en dat je je volledig kan uitleven met crea activiteiten of sportkampen. De jeugd-

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie