voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking PSWDagbesteding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking PSWDagbesteding"

Transcriptie

1 voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking PSWDagbesteding

2 PSWDagbesteding PSW Dagbesteding biedt (begeleiding bij) zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. PSW biedt verschillende vormen van dagbesteding en werk, afgestemd op de mogelijkheden en wensen van individuele cliënten en daar waar mogelijk gericht op deelname aan de lokale samenleving.

3 Dagbesteding en werk PSW biedt dagbesteding in en vanuit verschillende locaties, verspreid over regio s in Midden- en Noord-Limburg. Daarnaast zijn er voor cliënten ook mogelijkheden om in de hele regio onder begeleiding individueel of in groepsverband in een regulier bedrijf te werken. Deze vormen van werk worden ook begeleid door PSW Werk, onderdeel van PSW Dagbesteding. Meer informatie hierover kunt u vinden in de folder PSW Werk. Deze kunt u downloaden via de website of opvragen bij het Centraal Bureau van PSW (contactgegevens staan achterin deze brochure). PSW PSW biedt zorg en ondersteuning aan volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking bij dagbesteding/werken/onderwijs, wonen en vrije tijd. Onze cliënten De cliënten van PSW Dagbesteding zijn mensen met een verstandelijke beperking van 18 jaar en ouder met heel verschillende mogelijkheden en beperkingen. Cliënten kunnen een bijkomende lichamelijke of zintuiglijke beperking hebben. Daarnaast kunnen zij psychische problemen hebben en/of autisme. Cliënten van PSW Werk zijn mensen met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke arbeidsbeperking. Begeleiding Uitgangspunt bij PSW is de individuele cliënt. Voor elke cliënt wordt na een introductieperiode een individueel begeleidingsplan opgesteld. Dit gebeurt in overleg tussen de cliënt en/of ouders/verwanten en PSW. Het begeleidingsplan vormt de basis voor het programma en de begeleiding van een cliënt en wordt regelmatig geëvalueerd. De evaluatie gebeurt altijd in overleg met de cliënt zelf en/of de ouders/verwanten. De coördinatie van het begeleidingsplan berust bij de persoonlijk begeleider. Meer informatie hierover kunt u lezen in de folder Werken met het begeleidingsplan. Elke cliënt krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen. Hij of zij coördineert het begeleidingsplan en is het eerste aanspreekpunt voor de cliënt zelf, ouders/verwanten, medewerkers en eventuele andere hulpverleners. De persoonlijk begeleider is een begeleider of een jobcoach van PSW.

4 Onze medewerkers De zorg en ondersteuning worden in de praktijk geboden door (persoonlijk) begeleiders, ondersteunende begeleiders en jobcoaches. Zij worden gecoacht door de teamleider. Eindverantwoordelijk is de manager. Daarnaast werken bij PSW Dagbesteding: medewerkers ondersteunende diensten gedragskundigen (orthopedagoog/psycholoog) arts (AVG = arts verstandelijk gehandicapten) logopedisten fysiotherapeuten VIB-begeleiders (video interactie) vrijwilligers stagiaires PSW stelt hoge professionele eisen aan medewerkers en verwacht van hen een houding van respect jegens cliënten en hun omgeving, een grote inzet en een sterk inlevingsvermogen.

5 Ouders/vertegenwoordigers PSW hecht veel waarde aan goede contacten met ouders en vertegenwoordigers van cliënten. PSW erkent familieleden als deskundigen als het gaat om hun eigen kind of verwant. Door de inbreng van de cliënt zelf en de betrokken deskundigheid van ouders/vertegenwoordigers te combineren met de professionele deskundigheid van de medewerkers biedt PSW de zorg en ondersteuning die nodig zijn voor het welzijn van de cliënt. Ouders/vertegenwoordigers zijn betrokken bij het individueel begeleidingsplan. Daarnaast worden zij tijdens open dagen en informatieavonden uitgenodigd om kennis te nemen van de gang van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Ook zijn er bijeenkomsten met een informeel karakter, zoals de kerstviering, barbecue en jubilea. Medezeggenschap Gedeelde verantwoordelijkheid (ook wel werken in de driehoek genoemd) is een belangrijk uitgangspunt in de zorg- en dienstverlening van PSW. Daarom hechten we veel waarde aan actieve medezeggenschap van cliënten en ouders. Cliënten en hun familie zijn vertegenwoordigd in lokale cliëntenraden en ouder/verwantenraden. De raden krijgen ondersteuning vanuit de organisatie. Uit elke ouder/ verwantenraden hebben vertegenwoordigers zitting in de Centrale cliënten-/ ouder/verwantenraad (CCOVR) van de stichting. Vertegenwoordigers van de lokale cliëntenraden hebben zitting in de Centrale Cliënten Commissie (CCC). Kosten/indicatie De kosten van de dagbesteding door PSW worden in principe vergoed uit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). Financiering is mogelijk door middel van zorg in natura of een persoonsgebonden budget (PGB). Sinds 2010 geldt een wettelijke eigen bijdrage voor zowel zorg in natura als PGB. Deze kosten worden door het CAK automatisch geïncasseerd. De kosten van de begeleiding van de cliënten van PSW Werk die individueel werken en een arbeidscontract hebben, worden vergoed vanuit het UWV (uitvoeringsorgaan werknemers verzekeringen) op basis van de Regeling persoonlijke ondersteuning (PO-regeling) of op basis van de SW (sociale werkvoorziening). Om voor vergoeding van de kosten van dagbesteding in aanmerking te komen, heeft u een CIZ-indicatie nodig. Voor informatie over de indicatie en/of over de financiering kunt u terecht bij de maatschappelijk werker van PSW. Het telefoonnummer vindt u achterin deze brochure.

6 Vervoer Cliënten die een indicatie hebben voor dagbesteding met groepsvervoer worden op werkdagen thuis opgehaald en weer teruggebracht. Het groepsvervoer wordt geregeld door PSW. Er is bij Dagbesteding geen vervoersbegeleiding in het vervoer aanwezig. Begeleiding in het vervoer is alleen mogelijk met een extra indicatie, afgegeven door het zorgkantoor. Participatieladder PSW werkt met een participatieladder, die in zeven stappen de verschillende vormen van dagbesteding en werk en de mate van begeleiding uitlegt (zie afbeelding). PSW heeft aanbod op alle niveaus van de participatieladder. Er zijn mogelijkheden voor dagbesteding in of vanuit onze locaties. Daarnaast kunnen cliënten via PSW Werk in een groep of individueel werken bij reguliere werkgevers. Uitgangspunt is de individuele zorgvraag. Het doel is om dagbesteding of werk te bieden, passend bij de wensen en mogelijkheden van de individuele cliënt. In samenwerking met - zo mogelijk - de cliënt en diens ouders/verwanten bekijkt PSW welke zorg en ondersteuning passend is. Daarbij wordt ook gekeken naar de indicatiestelling en de daarbij horende financiële middelen. PSW streeft ernaar om de afstand tussen de verschillende vormen van dagbesteding en werk zo klein mogelijk te maken. Als blijkt dat een stap te groot is, kan de cliënt altijd een stapje terug doen. Of, als het goed gaat, juist een stap naar boven. Het is ook mogelijk om verschillende vormen van dagbesteding en/of werk te combineren. Reguliere arbeid zonder voorzieningen Individueel werken met arbeidsovereenkomst en voorzieningen PSW Werk Dagbesteding Individueel werken met een samenwerkingsovereenkomst Individueel beschermd werken Groepsbegeleid werken Arbeidsmatige dagbesteding Belevingsgerichte/activerende dagbesteding Werkprojecten Stages LeerWerkCentrum

7 Vormen van dagbesteding en werk Activerende/belevingsgerichte dagbesteding Activerende/belevingsgerichte dagbesteding omvat een breed scala aan activiteiten. De activiteiten zijn gericht op de beleving van de cliënten, en niet op prestatie of productie. Al worden in de verschillende activiteitengroepen wel mooie en nuttige producten gemaakt. Bij het samenstellen van het dag/weekprogramma kijkt PSW naar de mogelijkheden, beperkingen en wensen van de individuele cliënt. Daarbij wordt waar mogelijk aandacht besteed aan ontwikkeling/ontplooiing of instandhouding van talenten en vaardigheden. Voor wie? Activerende/belevingsgerichte dagbesteding is gericht op mensen van 18 jaar en ouder met een matige of ernstige verstandelijke beperking, eventueel met een bijkomende (lichamelijke of zintuiglijke) beperking en/of autisme. Daarnaast is deze vorm van dagbesteding bestemd voor jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar met een meervoudig complexe beperking. Activiteiten Cliënten houden zich bezig met activiteiten zoals snoezelen, wandelen/fietsen, creatieve activiteiten (schilderen/tekenen), ambachtelijke activiteiten (houtbewerking, textiel, keramiek, zeep, kaarten en kaarsen), tuinactiviteiten, eenvoudige huishoudelijke activiteiten, eenvoudig industrieel- of papierwerk en computeractiviteiten. Waar? Dagbesteding Maasgouw: Activiteitencentrum Maasbracht Dagbesteding Roermond: Activiteitencentrum Pappelhof en Atelier 37 Dagbesteding Weert: Activiteitencentrum t Zonnehuis Dagbesteding Beesel: Activiteitencentrum Reuver Dagbesteding Leudal: Activiteitencentrum Heytse

8 Dagbesteding voor senioren Oudere mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak behoefte aan andere zorg en ondersteuning dan andere cliënten. PSW biedt dagbesteding voor senioren met nadruk op welzijn, beleving, goede verzorging en sociale contacten. Er is een aangepast programma met een lager tempo en meer rustmomenten. Waar mogelijk wordt aandacht besteed aan het in stand houden van functies en vaardigheden. De locaties en inrichting zijn aangepast aan de specifieke eisen van ouderen. Voor wie? Dagbesteding voor senioren is bestemd voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking. Er is geen leeftijdsgrens; bepalend is de aanwezigheid van ouderdomsverschijnselen of de behoefte aan een specifieke seniorenomgeving. Wat? Ouder wordende cliënten krijgen dagbesteding in specifieke seniorengroepen of nemen deel aan bestaande activiteiten. Sommige oudere cliënten gaan een deel van de week naar de Soos voor Ouderen in Weert, Nederweert of Roermond. Waar? Dagbesteding Maasgouw: seniorengroep De Spil in Maasbracht Dagbesteding Roermond: seniorengroep in Activiteitencentrum Pappelhof en Soos voor Ouderen Dagbesteding Weert: seniorengroep in Activiteitencentrum 't Zonnehuis en Soos voor Ouderen in Weert en Nederweert Dagbesteding Leudal: seniorengroepen in Activiteitencentrum Heytse

9 Arbeidsmatige dagbesteding Arbeidsmatige dagbesteding biedt een breed scala aan activiteiten met een arbeidsmatig en/of ambachtelijk karakter. Naast het aspect van de persoonlijke begeleiding, spelen ook het leveren van een prestatie naar vermogen en productie een belangrijke rol. Bij het samenstellen van het dag/weekprogramma kijkt PSW naar de mogelijkheden, beperkingen en wensen van de individuele cliënt. Daarbij wordt aandacht besteed aan ontwikkeling/ontplooiing of instandhouding van talenten en vaardigheden. Voor wie? Arbeidsmatige en/of ambachtelijke dagbesteding is gericht op mensen vanaf 18 jaar met een lichte of matige verstandelijke beperking met eventueel een bijkomende beperking of autisme. Activiteiten Cliënten houden zich bezig met activiteiten zoals industrieel werk (montage- en inpakwerk), administratief werk (kopieerwerk en mailings, computerwerkzaamheden), huishoudelijk werk (catering, koken/bakken), creatief/ambachtelijk werk (kaarsen en kaarten maken, schilderen/tekenen, keramiek, houtbewerking) en tuinactiviteiten. Waar? Dagbesteding Maasgouw: Activiteitencentrum Maasbracht Dagbesteding Roermond: Activiteitencentrum Herten en Atelier 37 Dagbesteding Weert: Activiteitencentra Edisonlaan en Creatief Centrum Weert en Atelier 88 Dagbesteding Beesel: Activiteitencentrum Reuver Dagbesteding Leudal: Groencentrum Genegenterhof in Grathem Dagbesteding Leudal: Genegenterhof in Grathem en Activiteitencentrum Heytse

10 Groepsbegeleid werken Bij groepsbegeleid werken gaan cliënten in een groep van gemiddeld acht cliënten werken buiten de muren van het activiteitencentrum. De cliënten hebben gedurende de hele dag de beschikbaarheid over een begeleider/jobcoach. De nadruk ligt meestal op het arbeidsmatige aspect, maar het kan ook belevingsgericht zijn. Voor wie? Groepsbegeleid werk is gericht op mensen met een verstandelijke, psychische en /of lichamelijke arbeidshandicap van 18 jaar en ouder. Het gaat om cliënten die graag werken buiten het activiteitencentrum, in een gewoon bedrijf of bij een gewone instelling, maar wel continu begeleiding nodig hebben. Wat? PSW biedt verschillende vormen van groepsbegeleid werken bij bedrijven in diverse sectoren. Voorbeelden zijn werken bij een snoepfabrikant, een kledingbank en in mobiele groenploegen.

11 Individueel beschermd werken Bij individueel beschermd werken heeft de cliënt een individuele werkplek in een regulier bedrijf of op een bedrijventerrein waar ook andere cliënten werken (op verschillende afdelingen of in andere bedrijven). Ze krijgen allen ondersteuning van een jobcoach, die in het bedrijf of op het terrein aanwezig is en daardoor snel beschikbaar is. Voor wie? Beschermd individueel werk is gericht op mensen met een verstandelijke, psychische en /of lichamelijke arbeidshandicap van 18 jaar en ouder. Het gaat om cliënten die graag werken in een gewoon bedrijf of bij een gewone instelling, en redelijk zelfstandig kunnen werken, maar nog regelmatig begeleiding nodig hebben. Wat? PSW biedt verschillende vormen van individueel beschermd werken bij bedrijven in diverse sectoren. Voorbeelden zijn werken in een verpleeghuis, een ziekenhuis en bij diverse bedrijven op een industrieterrein. Individueel begeleid werken Bij individueel begeleid werken heeft de cliënt een individuele werkplek in een gewoon bedrijf of gewone instelling. Hij of zij wordt begeleid door een jobcoach van PSW. De jobcoach werkt de cliënt in en bouwt de begeleiding langzaam af. De jobcoach blijft echter op de achtergrond aanwezig, komt regelmatig langs en heeft evaluatiegesprekken met de cliënt en de werkgever. Individueel begeleid werken kan op basis van een vrijwilligersovereenkomst (samenwerkingsovereenkomst) of een arbeidsovereenkomst. Voor wie? Individueel begeleid werken is bestemd voor mensen met een verstandelijke, psychische en /of lichamelijke arbeidshandicap van 18 jaar en ouder. Het gaat om mensen die relatief zelfstandig kunnen functioneren in een reguliere werkomgeving. Wat? PSW Werk heeft veel verschillende individuele werkplekken bij bijvoorbeeld zorginstellingen, supermarkten, kantoren, tuincentra, scholen, bedrijven en bibliotheken. Het werkgebied is Midden- en Noord-Limburg.

12 WerkLeerCentra De WerkLeerCentra van PSW Werk bieden scholing en training aan mensen met een (arbeids)beperking die graag willen werken op de reguliere arbeidsmarkt. De WerkLeerCentra zijn een tussenstap van school of activiteitencentrum naar een werkplek in een regulier bedrijf. Meer informatie is te vinden in de folder WerkLeer- Centrum. Deze kunt u downloaden vanaf of opvragen bij het Centraal Bureau van PSW (zie het adres op de achterkant van deze brochure). Werkprojecten PSW Werk krijgt regelmatig opdrachten van externe bedrijven en instanties. Vervolgens worden daar cliënten bij gezocht die deze opdrachten kunnen en willen uitvoeren. Een werkproject biedt cliënten de gelegenheid om werkervaring op te doen en uit te proberen welk werk bij hen past. Stages Leerlingen uit het speciaal onderwijs kunnen stage lopen in een van de activiteitencentra van PSW of op een begeleid werken plek. Zo kunnen ze wennen aan werk en ontdekken wat voor soort werk bij hen past. PSW biedt mogelijkheden voor groepsstages en individuele stages. Meer mogelijkheden Veel cliënten kiezen voor een combinatie van verschillende vormen van dagbesteding en/of werk. Ze krijgen een aantal dagen dagbesteding in een activiteitencentrum en hebben daarnaast een paar dagen een groepsbegeleid werkplek of een individuele werkplek in een regulier bedrijf. PSW kijkt naar de individuele wensen en mogelijkheden van cliënten en biedt dagbesteding- en/of werkplekken die daar nauw bij aansluiten.

13 Training en ondersteuning Binnen de dagbesteding van PSW kunnen cliënten gebruik maken van verschillende vormen van extra ondersteuning en training. Individuele begeleiding Cliënten met een verstandelijke beperking en daarnaast een ernstige vorm van autisme of gedragsproblemen kunnen een individueel programma volgen. In dit programma is extra aandacht voor omgeving en sfeer, rust en regelmaat en individuele behoeften. Voor deze begeleidingsvorm is een speciale indicatie nodig. Trainingen Op alle locaties voor dagbesteding worden trainingen gegeven. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld sociale weerbaarheid, hygiëne, omgaan met spanningen, rouwverwerking en verstandig omgaan met alcohol en tabak. De trainingen zijn gericht op de persoonlijke ontplooiing van cliënten en/of het aanleren van gedrag, kennis of vaardigheden. PSW heeft een Info- en ondersteuningscentrum (IOC) voor cliënten, dat onder andere het trainingsaanbod coördineert. Communicatie ondersteuning Bij cliënten worden onderzoek en testen gedaan naar de manier en het niveau van communiceren. Begeleiders maken gebruik van ondersteuningsmiddelen in de communicatie met cliënten. Het Info- en ondersteuningscentrum (IOC) van PSW levert deze ondersteuningsmiddelen op maat. Video interactie begeleiding Video interactie begeleiding (VIB) is een hulpmiddel om (beter) zicht te krijgen op het gedrag van een cliënt en op de interactie tussen een cliënt en de omgeving. Met behulp van een videocamera worden opnamen gemaakt in dagelijkse situaties. Die opnamen worden geanalyseerd en besproken. Daarbij wordt vooral gelet op geslaagde interactiemomenten.

14 Algemene informatie PSW Klachtenregeling De medewerkers van PSW doen hun uiterste best om kwaliteitszorg te bieden. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent met de gang van zaken. U kunt dit het best bespreken met de persoonlijk begeleider. Komt u er samen niet uit, dan kunt u contact opnemen met de teamleider. Indien nodig of wenselijk, zal hij/zij u doorverwijzen naar de manager. Leiden deze gesprekken niet tot verbetering of een oplossing, dan kunt u zich wenden tot de cliëntenvertrouwenspersoon en/of tot de klachtencommissie. Brochures over de cliëntenvertrouwenspersoon en de klachtenregeling kunt u downloaden via de website of opvragen bij de persoonlijk begeleider of rechtstreeks bij het Centraal Bureau van PSW. De contactgegevens vindt u achter in deze brochure. Reglement verwerking persoonsgegevens cliënten Gegevens over cliënten worden door PSW beschouwd als vertrouwelijke informatie. In het Reglement verwerking persoonsgegevens cliënten is vastgelegd hoe de organisatie omgaat met de privacy van cliënten. Een brochure over dit reglement kunt u downloaden via de website of opvragen bij de persoonlijk begeleider of rechtstreeks bij het Centraal Bureau van PSW. De contactgegevens vindt u achter in deze brochure. Meer informatie? Meer informatie over de mogelijkheden van Dagbesteding voor volwassenen van PSW is te vinden op de website U kunt ook altijd een afspraak maken voor een gesprek met de maatschappelijk werker van PSW, de manager of een van de teamleiders. De telefoonnummers vindt u achter in deze brochure.

15 Adressen en telefoonnummers PSW Dagbesteding en PSW Werk Dagbesteding en PSW Werk Manager Ans Maessen Telefoon / Dagbesteding Maasgouw Teamleider John Jacobs Telefoon Activiteitencentrum Maasbracht Kloosterstraat 4, 6051 JC Maasbracht, Telefoon Seniorengroep de Spil Suikerdoossingel 59, 6051 HN Maasbracht Telefoon Dagbesteding Leudal Teamleider Dymphy Engels Telefoon Groencentrum Genegenterhof Baexemerweg 27 A, 6096 AP Grathem, Telefoon Teamleider Lizet Stals Telefoon Activiteitencentrum Heytse Vlasstraat 25, 6093 EE Heythuysen Telefoon Dagbesteding Nederweert Teamleider Trees van Heeswijk Telefoon Soos voor Ouderen Nederweert Schoolstraat 1, 6031 CV Nederweert Telefoon Dagbesteding Roermond Teamleider Dymphy Engels Telefoon Activiteitencentrum Herten Charles de Gaullestraat 21, 6049 HB Roermond, Telefoon Atelier 37 Zwartbroekstraat 37, 6041 JL Roermond, Telefoon Teamleider Liesbeth Mulkens Telefoon Activiteitencentrum Pappelhof Pappelhof 2, 6045 BK Roermond, Telefoon Soos voor Ouderen Roermond Minderbroederssingel 29, 6041 KH Roermond, Telefoon

16 Dagbesteding Weert Teamleider Trees van Heeswijk Telefoon Activiteitencentrum t Zonnehuis Oppergelrestraat 26, 6004 HH Weert, Telefoon Soos voor Ouderen Weert Biemansstraat 18, 6001 HS Weert, Telefoon Teamleider Geert Schroën Telefoon Edisonlaan Edisonlaan 16a, 6003 DB Weert Telefoon Creatief Centrum Weert Graafschap Hornelaan 88, 6004 HS Weert Telefoon Atelier 88 Graafschap Hornelaan 88, 6004 HH Weert Telefoon Dagbesteding Beesel Teamleider Erwin Kreugel Telefoon Activiteitencentrum Reuver Gouverneur van Hövelllaan 31, 5953 CT Reuver Telefoon PSW Werk Teamleider Sander Ramakers Telefoon Website Charles de Gaullestraat 21, 6049 HB Roermond Telefoon PSW Centraal Bureau, Charles de Gaullestraat 21, 6049 HB Roermond Postbus 420, 6040 AK Roermond Telefoon Fax info@pswml.nl Cliëntenwebsite Websites en Maatschappelijk werker PSW volwassenen Vera Corstjens Telefoon / Cliëntenvertrouwenspersoon Greet van Dijk Telefoon Uitgave 2014 PSW Realisatie hoenenenvandooren, creatieve communicatie, St. Odiliënberg

Visie. De participatieladder. Het team. Het traject

Visie. De participatieladder. Het team. Het traject PSW Werk meer weten psw werk 0475 47 44 85 www.pswwerk.nl PSW Werk PSW Werk ondersteunt (jong)volwassenen met een arbeidsbeperking in de regio Midden- en Noord- Limburg. PSW Werk helpt hen bij het vinden

Nadere informatie

Reglement verwerking persoonsgegevens cliënten

Reglement verwerking persoonsgegevens cliënten Reglement verwerking persoonsgegevens cliënten Onze passie kent geen beperkingen PSW biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij wonen, dagbesteding/werken/onderwijs

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Werken, dagbesteding & vrije tijd bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Werken, dagbesteding & vrije tijd bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Werken, dagbesteding & vrije tijd bij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning

Nadere informatie

pswdagbestedinginfo In dit nummer Beste lezer, Tuin Groencentrum Genegenterhof Hondenactiviteit AC Pappelhof IKKIES in AC t Zonnehuis

pswdagbestedinginfo In dit nummer Beste lezer, Tuin Groencentrum Genegenterhof Hondenactiviteit AC Pappelhof IKKIES in AC t Zonnehuis informatieblad van PSW voor interne en externe relaties van PSW Dagbesteding en andere belangstellenden pswdagbestedinginfo nummer 1 augustus 2011 Beste lezer, Met veel plezier geven wij kennis van de

Nadere informatie

PSW. vrijwillig maar niet vrijblijvend. vrijwilligers bij PSW. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg

PSW. vrijwillig maar niet vrijblijvend. vrijwilligers bij PSW. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg PSW Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg vrijwilligers bij PSW vrijwillig maar niet vrijblijvend PSW PSW (Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg) biedt zorg

Nadere informatie

Meer info over Prisma en WMO?

Meer info over Prisma en WMO? Meer info over Prisma en WMO? wmo@prismanet.nl www.prismanet.nl Plan een bezoekje! U kunt het Prisma-aanbod pas echt ervaren als u het ook met eigen ogen gezien heeft. Prisma heet u van harte welkom voor

Nadere informatie

PSW Junior Vrije tijd. Onze passie kent geen beperkingen

PSW Junior Vrije tijd. Onze passie kent geen beperkingen PSW Junior Vrije tijd Gespecialiseerde vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking Onze passie kent geen beperkingen PSW Junior Vrije

Nadere informatie

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care Zinvol bezig zijn Een vrije dag is pas genieten als het een uitzondering is. Een vakantie is vooral heerlijk na

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen:

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen: Overzicht producten Wet maatschappelijke ondersteuning LZ-037 Wmo 09-2018 Postbus 270 5600 AG Eindhoven Algemeen: 088 551 5000 www.lunetzorg.nl info@lunetzorg.nl Ambulante zorg Specialistische ambulante

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij activiteiten en werk ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Gerben de Gruijl: Jarenlang had ik mij beziggehouden

Nadere informatie

Wonenbij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Wonenbij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wonenbij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning op het gebied van wonen,

Nadere informatie

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond Unal College Trainingen en werkbegeleiding aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking Unal College Professionele ondersteuning en training met aandacht voor culturele achtergrond voor (jong)

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

Informatie voor cliënten CLO. De weg naar werk. Centrum voor Loopbaanondersteuning

Informatie voor cliënten CLO. De weg naar werk. Centrum voor Loopbaanondersteuning Informatie voor cliënten CLO De weg naar werk Centrum voor Loopbaanondersteuning Centrum voor LoopbaanOndersteuning Binnen het CLO werken loopbaan begeleiders en jobcoaches samen aan het in kaart brengen

Nadere informatie

Beschermde woonvorm Caumerbeek

Beschermde woonvorm Caumerbeek Beschermde woonvorm Caumerbeek Volwassenen Beschermde woonvorm Caumerbeek Introductie De Volwassenenzorg verleent hulp aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar die langer dan een jaar psychiatrische problemen

Nadere informatie

Voor jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking

Voor jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking TRAININGSCENTRUM WOLDYNE Voor jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking Lijn5 Lijn5 is werkzaam in de provincies Gelderland, Utrecht en Noord- Holland. In Gelderland biedt Lijn5

Nadere informatie

info Werken in het Sint Jans Gasthuis Zo woon ik Project onderwijs in zorg 25 jaar vrijwilliger bij PSW

info Werken in het Sint Jans Gasthuis Zo woon ik Project onderwijs in zorg 25 jaar vrijwilliger bij PSW Wie en wat binnen onze organisatie Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg info Zorg en ondersteuning bij een eigen leven PSW (Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg) biedt zorg en

Nadere informatie

PSW Daar wil je werken! Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg

PSW Daar wil je werken! Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg PSW Daar wil je werken! Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg Inhoudsopgave PSW algemeen PSW algemeen 3 PSW als werkgever 11 Medewerkers 22 Opleiding en stage 26 PSW (Stichting Pedagogisch

Nadere informatie

Harry Zegerius (06) 51 96 34 13 Bas Bodzinga (06) 51 43 34 13. Inspiratiesessie: Arbeidsmatige Dagbesteding

Harry Zegerius (06) 51 96 34 13 Bas Bodzinga (06) 51 43 34 13. Inspiratiesessie: Arbeidsmatige Dagbesteding Harry Zegerius (06) 51 96 34 13 Bas Bodzinga (06) 51 43 34 13 Inspiratiesessie: Arbeidsmatige Dagbesteding Philadelphia Verantwoordelijkheid Passie Aandacht Professionaliteit - 2 Philadelphia Philadelphia

Nadere informatie

PSWWONENVOLWASSENEN. begeleiding bij het wonen voor volwassenen met een verstandelijke beperking

PSWWONENVOLWASSENEN. begeleiding bij het wonen voor volwassenen met een verstandelijke beperking PSWWONENVOLWASSENEN WOONBEGELEIDINGSCENTRUM HEYTHUYSEN, NEDERWEERT, ROERMOND EN OMGEVING, REUVER, WEERT, ECHT EN PSW VRIJE TIJD, AFDELING VOOR VRIJE TIJD EN VAKANTIE begeleiding bij het wonen voor volwassenen

Nadere informatie

Hoe gaat het eigenlijk met jou?

Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Amarins (medewerker) en Debbie (medewerker) vanboeijen.nl Hoe gaat het eigenlijk met jou? Een Goed leven voor cliënten. En Mooi werk voor medewerkers. Met elkaar. Daar staat

Nadere informatie

Wonen, werken, leren en activiteiten

Wonen, werken, leren en activiteiten Wonen, werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Wat kunnen wij u bieden?

Wat kunnen wij u bieden? Wat kunnen wij u bieden? Wonen, Welzijn & Zorg bij 1 Wat ons bezighoudt Van tijd tot tijd bereiken ons vragen van mensen of wij een bepaalde dienst of bepaalde zorg kunnen leveren. Soms is het een vraag

Nadere informatie

De Driestroom Ambulante dienstverlening

De Driestroom Ambulante dienstverlening voor mensen met een beperking De Driestroom Ambulante dienstverlening voor De Driestroom kinderen met een ontwikkelingsachterstand Inhoudsopgave Inleiding Inleiding Ambulante Dienstverlening - Pedagogische

Nadere informatie

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd.

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd. Welkom bij De Zijlen Wie wil het niet? Wonen in een prettig dorp of in een leuke buurt. Waar je kunt zijn wie je bent en je leven kunt leiden zoals dat bij jou past. Waar je meedoet aan dat wat er om je

Nadere informatie

Productenboek dagbesteding Informatie voor (potentiële) cliënten en verwanten over dagbestedingsproducten van Amerpoort.

Productenboek dagbesteding Informatie voor (potentiële) cliënten en verwanten over dagbestedingsproducten van Amerpoort. Productenboek dagbesteding Informatie voor (potentiële) cliënten en verwanten over dagbestedingsproducten van Amerpoort. Iedereen besteedt z'n dag graag op z'n eigen manier. Daarom heeft Amerpoort een

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Voordat u deze brochure leest Hebt u langdurige zorg nodig? Per 1 januari 2015 is er veel veranderd. In deze brochure

Nadere informatie

Budgetten en vergoedingen wat betreft zorgboerderijen

Budgetten en vergoedingen wat betreft zorgboerderijen Budgetten en vergoedingen wat betreft zorgboerderijen Deze notitie is bedoeld om meer inzicht te geven over de budgetten en vergoedingen die op zorgboerderijen betrekking kunnen hebben als het gaat om

Nadere informatie

Begeleiding in de thuissituatie

Begeleiding in de thuissituatie Begeleiding in de thuissituatie Wie zijn wij? Profila Zorg is een evangelische zorgorganisatie die naast de mogelijkheid voor wonen en dagbesteding ook begeleiding en ondersteuning biedt in de eigen woonomgeving

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Careander stelt zich voor! Algemene informatie voor cliënten

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Careander stelt zich voor! Algemene informatie voor cliënten Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Careander stelt zich voor! Algemene informatie voor cliënten Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

Het Cliëntservicebureau

Het Cliëntservicebureau Eenvoudige taal achterin Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Het Cliëntservicebureau. Doen we samen. Deze folder gaat over de dienstverlening van voor mensen met

Nadere informatie

Of niet? Dat moet kunnen! Houding, afspraken en grenzen op het gebied van seksualiteit, relaties en lichaamsbeleving van cliënten

Of niet? Dat moet kunnen! Houding, afspraken en grenzen op het gebied van seksualiteit, relaties en lichaamsbeleving van cliënten Dat moet kunnen! Of niet? Houding, afspraken en grenzen op het gebied van seksualiteit, relaties en lichaamsbeleving van cliënten Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg (PSW) Aan de

Nadere informatie

De Trans. Ondersteuning thuis

De Trans. Ondersteuning thuis De Trans Ondersteuning thuis Stichting De Trans Postbus 8 9450 AA Rolde telefoon (0592) 24 74 74 e-mail: info@detrans.nl e-mail: sociaaldomein@detrans.nl (uitsluitend voor gemeenten) www.detrans.nl MA042016

Nadere informatie

Pedagogische gezinsbehandeling

Pedagogische gezinsbehandeling Pedagogische gezinsbehandeling Wie zijn wij en wat kunnen wij u bieden? ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking of psychiatrische problematiek. Ruim 4.000 medewerkers

Nadere informatie

Werken, leren en activiteiten

Werken, leren en activiteiten Werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Check www.ciz.nl of bel met het CIZ op 088 789 10 00 om te kijken of u zorg kunt krijgen die vergoed wordt vanuit de Wlz. Hoe komt u in aanmerking

Nadere informatie

doen gedragsregels van PSW

doen gedragsregels van PSW doen laten gedragsregels van PSW Inhoud1. Inleiding 2. De Taak 3. Gedragsregels 4. Werken met dit boekje 1 1. Inleiding Algemeen Werken bij PSW Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg betekent

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Volledig Pakket Thuis Mei 2016 1 www.luciver.nl

Nadere informatie

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen Riwis Thuiszorg gemeente Brummen Thuiszorg Riwis Zorg & Welzijn Zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving is voor ieder mens belangrijk. Een ziekte, thuiskomst vanuit een ziekenhuis of een lichamelijke

Nadere informatie

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Inleiding 3 Voor wie is deze gids? 3 Waarom deze

Nadere informatie

Belangrijk nieuws. voor alle inwoners van Leiden

Belangrijk nieuws. voor alle inwoners van Leiden Belangrijk nieuws voor alle inwoners van Leiden ONDERSTEUNING - ZORG - JEUGDHULP - WERK IN 2015 Meedoen en zelf aan zet Nieuwe taken voor de gemeente Iedereen doet mee Mensen gaan naar school, zijn aan

Nadere informatie

Toelichting voor ouders en verzorgers van kinderen tot 18 jaar

Toelichting voor ouders en verzorgers van kinderen tot 18 jaar REINAERDE Meer informatie Mocht u nog vragen hebben over de overeenkomst van zorg- en dienstverlening, neemt u dan contact op met de manager van de locatie waar u zorg en ondersteuning ontvangt of gaat

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Nieuwe Wmo: dagbesteding en individuele begeleiding

Nieuwe Wmo: dagbesteding en individuele begeleiding Nieuwe Wmo: dagbesteding en individuele begeleiding Wat verandert er in 2015? Veel mensen die niet meer alles zelf kunnen, lukt het prima om hun leven te organiseren met hulp van familie of buren. Maar

Nadere informatie

Heeft u zorg nodig? Dit zijn de mogelijkheden volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) - 1 -

Heeft u zorg nodig? Dit zijn de mogelijkheden volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) - 1 - Heeft u zorg nodig? Dit zijn de mogelijkheden volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) - 1 - - 2 - Inhoud Heeft u hulp of zorg nodig? 4 Vier zorgwetten: welke wet regelt uw zorg? 4 Voor wie is de Wet langdurige

Nadere informatie

De Schakel. Arbeidstrainingscentrum

De Schakel. Arbeidstrainingscentrum De Schakel Arbeidstrainingscentrum Eleos in het kort Eleos is een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Zij biedt behandeling en begeleiding aan mensen met ernstig

Nadere informatie

Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen

Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen GEBRUIKERSGIDS ZORGZWAARTEPAKKETTEN 2010 Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Informatie over zorgzwaartepakketten

Nadere informatie

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten in groepsverband voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten ouderen Zelfstandig wonende senioren zijn bij Dagactiviteiten ouderen aan het juiste adres voor

Nadere informatie

Beschermde woonvorm Caumerbeek

Beschermde woonvorm Caumerbeek Beschermde woonvorm Caumerbeek Volwassenen Beschermde woonvorm Caumerbeek Introductie De Volwassenenzorg verleent hulp aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar die langer dan een jaar psychiatrische problemen

Nadere informatie

psw werk info THEMANUMMER Participatieladder nummer 5

psw werk info THEMANUMMER Participatieladder nummer 5 info nummer 5 THEMANUMMER Participatieladder Werken naar vermogen, arbeidsparticipatie, reïntegratie, inclusie; politici, beleidsmakers en media buitelen over elkaar heen met prachtige termen en zinsneden

Nadere informatie

Zelf kiezen hoe je wilt leven

Zelf kiezen hoe je wilt leven Zelf kiezen hoe je wilt leven Ik ontdekte dat ik veel meer kan, dan ik in eerste instantie dacht. Ik ben in de tijd dat ik hier woon veel zelfstandiger geworden. Mijn eigen appartementje, dat was altijd

Nadere informatie

Centrum voor doofblinden

Centrum voor doofblinden Centrum voor doofblinden Zorg voor mensen met een beperking in horen én zien. Het Centrum voor doofblinden van Kalorama richt zich op mensen van 18 jaar en ouder met een dubbele beperking in horen én zien

Nadere informatie

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten in groepsverband voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten ouderen Zelfstandig wonende senioren zijn bij Dagactiviteiten ouderen aan het juiste adres voor

Nadere informatie

Archipel Kanidas. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen

Archipel Kanidas. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen Archipel Kanidas Uw wensen, onze zorg en ervaring het gevoel van samen Archipel Kanidas Het leven houdt niet op zodra je ouder bent en in meer of mindere mate afhankelijk wordt van anderen. Ook niet als

Nadere informatie

Zorg Thuis. Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN

Zorg Thuis. Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Zorg Thuis Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl www.rosengaerde.nl

Nadere informatie

GGZ Centrum Roermond Regionaal Centrum GGZ Venlo Regionaal Centrum GGZ Venray

GGZ Centrum Roermond Regionaal Centrum GGZ Venlo Regionaal Centrum GGZ Venray GGZ Centrum Roermond Regionaal Centrum GGZ Venlo Regionaal Centrum GGZ Venray GGZ Centrum Roermond Informatie voor de cliënt 2 De Regionale Centra GGZ Venray, Venlo en Roermond Lichamelijke klachten heeft

Nadere informatie

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Regio Noord stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Mensen met mogelijkheden Sprank is een landelijke stichting voor zorg, begeleiding en ondersteuning aan mensen

Nadere informatie

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test Raad van Bestuur Computerweg 6 3821 AB Amersfoort www.beweging3.nl Telefoonnummer: (033) 469 20 20 E-mail: klantcontactcentrum@beweging3.nl Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Dagbesteding en werken bij Eleos

Dagbesteding en werken bij Eleos Dagbesteding en werken bij Eleos Activiteiten In een arbeidstrainingscentrum biedt Eleos activiteiten aan voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding, arbeids(re)integratie of scholing.

Nadere informatie

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio.

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio. Startnotitie Dagactiviteiten Huidige situatie In de huidige uitvoering van dagactiviteiten is een onderscheid in drie segmenten : dagactiviteiten voor jeugd, volwassenen en ouderen. Zij worden gescheiden

Nadere informatie

Wat biedt RIBW ZWWF? Voor wie?

Wat biedt RIBW ZWWF? Voor wie? Stichting RIBW Zaanstreek, Waterland en West-Friesland (RIBW ZWWF) begeleidt en ondersteunt mensen met langdurige psychiatrische of ernstige psychosociale problemen. We begeleiden hen in hun streven op

Nadere informatie

Ik heb hulp en ondersteuning thuis. Wat verandert er in 2015?

Ik heb hulp en ondersteuning thuis. Wat verandert er in 2015? Ik heb hulp en ondersteuning thuis Wat verandert er in 2015? Meestal kunt u met hulp van familie of buren uw leven prima organiseren. Maar soms heeft u hulp nodig. Voor ondersteuning in de huishouding.

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN. Ondersteuning bij integratie. Syndion is een stichting... SECTOR

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN. Ondersteuning bij integratie. Syndion is een stichting... SECTOR SECTOR BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN Ondersteuning bij integratie Syndion is een stichting... Syndion is een stichting voor dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een handicap.

Nadere informatie

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Maatschappelijk betrokken ondernemen Maatschappelijk betrokken ondernemen Wanneer u een eigen bedrijf heeft, is het steeds een uitdaging om te zorgen dat u competente medewerk(st)ers in dienst neemt. Ook het financiële plaatje is daarbij

Nadere informatie

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen Uw opgave is ons uitgangspunt: doelgericht, met de focus op zelfredzaamheid en de eigen kracht van mensen met een

Nadere informatie

Dagbesteding en werken bij Eleos

Dagbesteding en werken bij Eleos Dagbesteding en werken bij Eleos Activiteiten In een arbeidstrainingscentrum biedt Eleos activiteiten aan voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding, arbeids(re)integratie of scholing.

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

Ondersteuning bij wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd

Ondersteuning bij wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd Ondersteuning bij wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd Voor mensen met een handicap en complexere problematiek en jongeren met gedragsproblemen Sterker in de samenleving Een mens kijkt van

Nadere informatie

Ouderenpsychiatrie Maarsheerd. Centrum voor Neuropsychiatrie. Specialistische hulp aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel

Ouderenpsychiatrie Maarsheerd. Centrum voor Neuropsychiatrie. Specialistische hulp aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel Ouderenpsychiatrie Maarsheerd Centrum voor Neuropsychiatrie Specialistische hulp aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel Informatie Informatie voor familie voor cliënten en naastbetrokkenen en

Nadere informatie

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING LOGEREN SECTOR VAN KIND EN GEZIN

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING LOGEREN SECTOR VAN KIND EN GEZIN SECTOR BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN LOGEREN SYNDION VERLEENT DIENSTEN MET ZORG Syndion is een organisatie die dienstverlening en ondersteuning biedt aan mensen met een handicap. De sector

Nadere informatie

Niet alles verandert in de zorg

Niet alles verandert in de zorg Over wat blijft en wat er verandert in de zorg 15 september 2014, Hercules Diessen Niet alles verandert in de zorg. Gelukkig maar! Er gaat veel veranderen in de zorg. Maar er blijft gelukkig ook veel hetzelfde;

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Van AWBZ naar Wmo 2015

Van AWBZ naar Wmo 2015 Van AWBZ naar Wmo 2015 Wat betekent de Wet maatschappelijke ondersteuning? i Informatie voor cliënten Inhoud Pagina Voor wie is deze folder?.................................3 Wie betaalt jouw ondersteuning?...3

Nadere informatie

Maashorst helpt kinderen verder!

Maashorst helpt kinderen verder! Maashorst helpt kinderen verder! Inhoud Met goede hulp van buitenaf kunnen problemen worden opgelost. Maashorst is een betrouwbare partner met veel ervaring die u die hulp kan bieden. 5 Maashorst helpt

Nadere informatie

Dagbehandeling Grubbeveld

Dagbehandeling Grubbeveld Dagbehandeling Grubbeveld Reguliere dagbehandeling Jong dementerenden Vivre_Dagbehandeling_Grubbeveld_v4.indd 1 06-04-2011 13:12:14 Dagbehandeling Grubbeveld Reguliere dagbehandeling en jong dementerenden

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

sum t-bus aa tr arias M

sum t-bus aa tr arias M Mariastraat-Bussum Beschermd Wonen Plannen maken voor de toekomst, een opleiding doen, werken en zo zelfstandig mogelijk wonen als jongere met een psychiatrische achtergrond is de weg hierheen soms vol

Nadere informatie

Welkom bij Roads. Roads werkt!

Welkom bij Roads. Roads werkt! Welkom bij Roads Roads werkt! Welkom bij Roads Roads begeleidt mensen met psychische klachten of verslavingsproblematiek naar werk of dagbesteding! Werken is belangrijk voor een goede gezondheid. Dat hoeft

Nadere informatie

AMERPOORT DIENSTVERLENING AAN MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING

AMERPOORT DIENSTVERLENING AAN MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING AMERPOORT DIENSTVERLENING AAN MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING Amerpoort: deskundig en betrokken Amerpoort is een organisatie die diensten verleent aan mensen met een verstandelijke beperking. We

Nadere informatie

Ik woon in een zorginstelling

Ik woon in een zorginstelling Ik woon in een zorginstelling Wat verandert er voor mij in 2015? In deze folder leest u over de veranderingen in de zorg. Wat dat betekent voor mensen die wonen in een woonzorgcentrum of een andere zorg

Nadere informatie

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz)

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) onderzoekt of u in aanmerking komt voor zorg vanuit

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z Samen doen Zorgvisie Zorg- en dienstverlening van A tot Z Wat en hoe? 3 W Samen met de cliënt bepalen we wát we gaan doen en hóe we het gaan doen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op diverse

Nadere informatie

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk!

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! PrivaZorg PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! 1 Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie, die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is zorg bij mensen

Nadere informatie

Thuiszorg Alerimus. Zorg om thuis te kunnen blijven wonen

Thuiszorg Alerimus. Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Thuiszorg Alerimus Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Alerimus biedt zorg op maat, niet alleen binnen de instelling maar ook in uw eigen woonomgeving. We willen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Kostenverdeling tussen cliënt en PSW. Meer informatie

Wie betaalt wat? Kostenverdeling tussen cliënt en PSW. Meer informatie Meer informatie Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen? U kunt terecht bij de persoonlijk begeleider of de teamleider. Centraal Bureau Charles de Gaullestraat 21, 6049 HB Roermond Postbus 420,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. SVB Servicecentrum PGB Administratieve hulp en persoonlijk advies voor budgethouders

Inhoudsopgave. SVB Servicecentrum PGB Administratieve hulp en persoonlijk advies voor budgethouders Inhoudsopgave Uw zorg, ons werk 2 Vier gratis diensten U kunt rekenen op onze deskundige hulp Advies en modelovereenkomsten 4 Advies over de juiste modelovereenkomst SVB Servicecentrum PGB Administratieve

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Het indicatiebesluit

Het indicatiebesluit Het indicatiebesluit Deze folder hoort bij het indicatiebesluit. Dat is de brief die u van het CIZ heeft gekregen, waarin staat op welke zorg u aanspraak kunt maken. We leggen uit hoe u de zorg ontvangt,

Nadere informatie

Wegwijzer Stichting Pergamijn

Wegwijzer Stichting Pergamijn Wegwijzer Stichting Pergamijn Welkom bij Pergamijn. U bent cliënt of (wettelijk) vertegenwoordiger van een cliënt bij Pergamijn. U heeft vast vragen en wilt weten bij wie u terecht kunt. Met deze wegwijzer

Nadere informatie

Jeugdhulpverlening Informatie voor ouders/verzorgers

Jeugdhulpverlening Informatie voor ouders/verzorgers Jeugdhulpverlening Informatie voor ouders/verzorgers Inhoudsopgave Algemene informatie over Bureau Jeugdzorg Limburg Jeugdhulpverlening Aanmelding Zorgmelding Welke regelingen kunnen voor u van belang

Nadere informatie

Dagcentrum Sonnevanck

Dagcentrum Sonnevanck Vormgeving: FennArt Reclame Marketing B.V. (Steenwijk) Dagcentrum Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck Sonnevancklaan 2 4847 LC Harderwijk Telefoon: (0341) 41 49 42 Dagcentrum Sonnevanck BBL-opleiding Verzorgende

Nadere informatie

Waarmee helpt Thuisbegeleiding?

Waarmee helpt Thuisbegeleiding? Waarmee helpt Thuisbegeleiding? Veelzijdig in zorg Verwijzersinformatie Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase

Nadere informatie

Zorg Thuis van Vecht en IJssel IJsselstein (locatie Ewoud) en Utrecht (locaties Transwijk en Zuylenstede)

Zorg Thuis van Vecht en IJssel IJsselstein (locatie Ewoud) en Utrecht (locaties Transwijk en Zuylenstede) Zorg Thuis van Vecht en IJssel IJsselstein (locatie Ewoud) en Utrecht (locaties Transwijk en Zuylenstede) Mevrouw Derks gaat naar een bruiloft. Yvonne hielp haar met douchen en aankleden, waardoor ze precies

Nadere informatie