PSW Junior Vrije tijd. Onze passie kent geen beperkingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PSW Junior Vrije tijd. Onze passie kent geen beperkingen"

Transcriptie

1 PSW Junior Vrije tijd Gespecialiseerde vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking Onze passie kent geen beperkingen

2 PSW Junior Vrije tijd Iedereen heeft vrije tijd en behoefte aan een fijne invulling daarvan, óók kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking. Aansluiten bij het reguliere aanbod is voor deze groep vaak moeilijk vanwege de speciale zorgvraag en ondersteuningsbehoefte, ook in de vrije tijd. Daarom organiseert PSW Junior Vrije tijd gespecialiseerde clubs en activiteiten, die aansluiten bij behoefte en interesse. Zo veel mogelijk in de woonomgeving van het kind en begeleid door professionele medewerkers van PSW die werken op basis van een werkplan. PSW Junior Vrije tijd heeft de volgende clubs en activiteiten Woensdagmiddagclub Junior Muziekclub Junior Buitenclub Junior Zaterdagclub Junior Verlengde Dagopvang (VDO) / Buitenschoolse opvang (BSO) Vakantieopvang

3 Voor wie? PSW Junior Vrije tijd is bedoeld voor kinderen en jongeren van 4-18 jaar (bij de verlengde dagopvang tot 23 jaar) met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking. Het doel is om de kinderen en jongeren een leuke vrijetijdsinvulling te bezorgen. De nadruk ligt op contact met andere kinderen, plezier, gezelligheid en het meedoen aan leuke activiteiten. Wie zijn wij? PSW Junior Vrije tijd zijn enthousiaste, gedreven en professionele medewerkers die het als hun taak zien om een passend antwoord te geven op vragen van kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke en/of bijkomende beperking of ontwikkelingsproblematiek op het gebied van vrije tijd. Wij denken en handelen vanuit dat ene bijzondere kind en zoeken voor hem/haar naar een geschikte en fijne vrijetijdsinvulling. Hoe werken wij? De begeleiding wordt geboden door professionele medewerkers van PSW, eventueel ondersteund door vrijwilligers en stagiaires. De medewerkers van PSW Junior zorgen op basis van een werkplan voor een leuk, gevarieerd en gestructureerd programma, uitgaande van de wensen en mogelijkheden van de kinderen/jongeren.

4 Kosten/indicatie Om deel te kunnen nemen aan de clubs en activiteiten van PSW Junior Vrije tijd is een indicatie nodig van het CIZ (bij zorg vanuit de Wlz) of van de gemeente (bij zorg op basis van de Jeugdwet). Zowel Zorg in Natura als PGB is mogelijk. Bij vragen over indicaties kunt u contact opnemen met de teamleider van PSW Junior in uw regio. De contactgegevens staan achterop de folder. PSW Junior PSW Junior Vrije tijd is onderdeel van PSW Junior. PSW Junior biedt begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsproblematiek en hun ouders of gezin. Wij streven ernaar om de zorg en ondersteuning dicht bij de omgeving van het kind te bieden: bij het kind thuis, in het kinderdagcentrum, op reguliere scholen en kinderopvang en bij vrije tijd in de buurt. De ontwikkeling van het individuele kind staat centraal. Per kind en gezin bekijken we de zorgvraag of ondersteuningsbehoefte en hoe we daar een passend antwoord op kunnen bieden, maatwerk dus. Hoe we dat doen? Door altijd die ene stap extra te zetten en te doen wat we beloven. Informatie Voor meer informatie over alle zorgvormen van PSW Junior kunt u rechtstreeks en vrijblijvend contact opnemen met de teamleider van PSW Junior in uw regio. Zij kan uw vragen beantwoorden en onze mogelijkheden verder toelichten. Contactgegevens staan achterop deze folder.

5 Zorgvormen van PSW Junior Gespecialiseerde Thuisbegeleiding (GT) is specifieke begeleiding thuis, voor (jonge) kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand. Deze begeleiding is veelal langdurig en wordt ingezet om ouders te ontlasten en daarmee gebruik van zwaardere zorg te voorkomen. Pedagogische Gezinsbegeleiding (PG) is kortdurende specifieke begeleiding of behandeling binnen het gezin, voor (jonge) kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand en hun ouders, gericht op situaties in de opvoeding. Ondersteuning op school en kinderopvang (OSK) begeleidt kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking in de (reguliere) peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en speciaal of regulier onderwijs. Het kind wordt begeleid in de eigen klas of groep. Ontwikkelingsgroepen: Sommige kinderen hebben extra aandacht en ondersteuning nodig om de doorstroom naar (regulier) onderwijs te vergemakkelijken. PSW Junior heeft ontwikkelingsgroepen voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking in de leeftijd van 2-5 jaar. In een klein groepje, aangesloten bij reguliere kinderopvang of school in de buurt, krijgen de kinderen de aandacht en ondersteuning die hen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling laat groeien. De achterstand in ontwikkeling die kinderen laten zien op gebied van taal en spraak, motoriek, zelfredzaamheid of schoolse vaardigheden wordt ondersteund door een multidisciplinair team, bestaande uit een gedragskundige en diverse therapeuten. Met als doel om een optimale doorstroom naar onderwijs te bieden. Kinderdagcentrum (KDC) De Heisterkes biedt ontwikkelingsgerichte dagbesteding aan kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking en/of een ontwikkelingsproblematiek. De dagbesteding is gericht op de mogelijkheden en hulpvragen van ieder individueel kind. Logeerhuis. Het logeerhuis biedt kinderen tot 18 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking (en eventueel bijkomende beperkingen als autisme), de mogelijkheid in weekenden en schoolvakanties te logeren.

6 Algemene informatie Deze algemene informatie is van toepassing op alle hierna genoemde activiteiten en clubs Aanmelding/plaatsing Ouders kunnen hun kind zelf aanmelden via de teamleider van PSW Junior in hun regio. De contactgegevens staan achterop de folder. Voor de vakantieopvang verspreidt PSW ruim van tevoren folders met aanmeldstrookje op de scholen voor speciaal onderwijs, het kinderdagcentrum, ontwikkelingsgroepen en vrijetijdsclubs. Afmelden Indien uw kind wegens omstandigheden niet naar een club, opvang of activiteit kan komen, wordt gevraagd om dit 48 uur voor aanvang van betreffende club, activiteit of dag per mail door te geven aan de teamleider van PSW Junior Vrije tijd via Helaas moet PSW de kosten in rekening brengen als de afmelding later is dan 48 uur van tevoren. Eten en drinken De kinderen nemen bij activiteiten en clubs een lunchpakket mee van thuis (met uitzondering van de naschoolse opvang). Voor drinken gedurende de (mid)dag zorgt PSW. Meer informatie over eten en drinken staat vermeld bij de afzonderlijke clubs en activiteiten.

7 Indicatie Om deel te kunnen nemen aan de clubs en activiteiten van PSW Junior Vrije tijd is een indicatie nodig van het CIZ (bij zorg op basis van de Wlz) of de gemeente (bij zorg op basis van de Jeugdwet). Zowel Zorg in Natura als PGB is mogelijk. Bij vragen over indicaties kunt u contact opnemen met de teamleider van PSW Junior in uw regio. De contactgegevens staan achterop de folder. Informatie Voor meer informatie over PSW Junior Vrije tijd, de clubs en activiteiten, kunt u rechtstreeks en vrijblijvend contact opnemen met de teamleider van PSW Junior in uw regio. Zij kan uw vragen beantwoorden en onze mogelijk- heden verder toelichten. De contactgegevens staan achterop de folder. Vervoer Het vervoer is verschillend geregeld per club of activiteit. U vindt de informatie hierover bij de afzonderlijke clubs en activiteiten.

8 Woensdagmiddagclub Junior Wie Wat Waar Wanneer kinderen en jongeren van 4-18 jaar diverse leuke binnen- en buitenactiviteiten KDC t Brombemke, Schaapsweg 38 in Sint Odiliënberg Iedere woensdagmiddag, met uitzondering van de schoolvakanties, van tot uur Programma De middag wordt ingevuld met leuke binnen- en buitenactiviteiten, zoals knutselen, spelletjes of wandelen. De kinderen 'moeten' in principe niets. Ze kunnen spelen met de aanwezige materialen, een boekje lezen of muziek luisteren. Net waar ze zelf zin in hebben. De kinderen worden ingedeeld in kleine groepjes. Bij de samenstelling wordt gekeken naar leeftijd, interesses en ontwikkelingsniveau. Eten en drinken De kinderen nemen hun lunchpakket mee van thuis. Voor drinken gedurende de middag wordt gezorgd. Vervoer Kinderen worden met busjes vanuit school naar de club gebracht. Na afloop worden ze, indien gewenst, naar huis gebracht (mits er een vervoersindicatie is). Ouders mogen hun kind ook zelf ophalen. Contact met ouders Voordat het kind start bij de Woensdagmiddagclub kunnen de ouders en het kind eerst een keer kijken en kennis maken met de begeleiders van de club. Tevens wordt een vragenlijst ingevuld, zodat begeleiders de beschikking hebben over informatie die belangrijk is. Er wordt gebruik gemaakt van een communicatieschriftje, waarin ouders, begeleiding van de Woensdagmiddagclub en begeleiders van een KDC of leerkrachten van school informatie kunnen uitwisselen. Tijdens de uren dat de club wordt gehouden, kunnen ouders altijd telefonisch contact opnemen met de begeleiders via of Als ouders hun kind zelf ophalen, is er mogelijkheid tot persoonlijk contact tussen ouders en medewerkers.

9 Zaterdagclub Junior Wie Wat Waar Wanneer kinderen en jongeren van 4-18 jaar diverse leuke binnen- en buitenactiviteiten AC Pappelhof in Roermond, AC 't Zonnehuis in Weert, AC Reuver en KDC De Heisterkes in Haelen. Twee zaterdagen per maand, met uitzondering van de zomervakanties, van 9.30 tot uur Programma Jaarlijks wordt een programma opgesteld op basis van thema s zoals seizoenen, zintuigen, circus, sprookjes, muziek e.d. De kinderen worden in verschillende groepen ingedeeld. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden, interesses en leeftijd van de kinderen. In één groep ligt de nadruk wat meer op belevingsgerichte activiteiten, in een andere groep op creatieve bezigheden zoals knutselen en in een derde groep op bewegingsgerichte activiteiten zoals wandelen en zwemmen. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd als koken/bakken en buitenactiviteiten. Eten en drinken De kinderen nemen zelf een lunchpakket van thuis mee. In de groepen krijgen de kinderen drinken met iets lekkers erbij. Vervoer Ouders brengen en halen hun kind zelf. Contact met ouders Voordat het kind start bij de Zaterdagclub kunnen de ouders en het kind eerst een keer kijken en kennis maken met de begeleiders van de club. Tevens wordt een vragenlijst ingevuld, zodat begeleiders de beschikking hebben over informatie die voor het kind en de ouders belangrijk is. Ouders en medewerkers kunnen bij het brengen en halen, persoonlijk contact hebben. Tijdens de uren dat de club wordt gehouden, kunnen ouders altijd telefonisch contact opnemen met de begeleiders via: AC Pappelhof AC 't Zonnehuis AC Reuver KDC De Heisterkes

10 Buitenclub Junior Wie Wat Waar Wanneer kinderen en jongeren van 4-18 jaar diverse buitenactiviteiten Jeugdhuis Jong Nederland Grathem, Sportlaan 3a in Grathem Iedere woensdagmiddag, met uitzondering van de schoolvakanties, van tot uur Programma De middag wordt ingevuld met leuke activiteiten buiten. De activiteiten en de invulling van het programma worden afgestemd op de kinderen; wat willen ze, wat vinden ze leuk en wat zijn hun mogelijkheden. Eten en drinken Kinderen nemen zelf hun lunchpakket mee. Voor drinken gedurende de middag wordt gezorgd. Vervoer Kinderen worden met busjes vanuit school naar de club gebracht. Na afloop worden ze, indien gewenst, naar huis gebracht (mits er een vervoersindicatie is). Ouders mogen hun kind ook zelf ophalen. Contact met ouders Voordat het kind start bij de Buitenclub kunnen de ouders en het kind eerst een keer kijken en kennis maken met de begeleiders van de club. Tevens wordt een vragenlijst ingevuld, zodat begeleiders de beschikking hebben over informatie die belangrijk is. Er wordt gebruik gemaakt van een communicatieschriftje, waarin ouders, begeleiding van de Buitenclub en begeleiders van een KDC of leerkrachten van school informatie kunnen uitwisselen. Als ouders hun kind zelf ophalen, is er mogelijkheid tot persoonlijk contact tussen ouders en medewerkers.

11 Muziekclub Junior Wie Wat Waar Wanneer kinderen en jongeren van 4-18 jaar diverse muziekactiviteiten KDC t Brombemke, Schaapsweg 38, in Sint Odiliënberg Iedere woensdagmiddag, met uitzondering van de schoolvakanties, van tot uur Programma De middag wordt ingevuld met leuke activiteiten rondom muziek: samen muziek maken, muziek luisteren, bewegen op muziek. De activiteiten en de invulling van het programma worden afgestemd op de kinderen; wat willen ze, wat vinden ze leuk en wat zijn hun mogelijkheden. Eten en drinken Kinderen nemen zelf hun lunchpakket mee. Voor drinken gedurende de middag wordt gezorgd. Vervoer Kinderen worden met busjes vanuit school naar de club gebracht. Na afloop worden ze, indien gewenst, naar huis gebracht (mits er een vervoersindicatie is). Ouders mogen hun kind ook zelf ophalen. Contact met ouders Voordat het kind start bij de Muziekclub kunnen de ouders en het kind eerst een keer kijken en kennis maken met de begeleiders van de club. Tevens wordt een vragenlijst ingevuld, zodat begeleiders de beschikking hebben over informatie die voor het kind en de ouders belangrijk is. Er wordt gebruik gemaakt van een communicatieschriftje, waarin ouders, begeleiding van de Muziekclub en begeleiders van een KDC of leerkrachten van school informatie kunnen uitwisselen. Tijdens de uren dat de club wordt gehouden, kunnen ouders altijd telefonisch contact opnemen met de begeleiders via Als ouders hun kind zelf ophalen, is er mogelijkheid tot persoonlijk contact tussen ouders en medewerkers.

12 Verlengde dagopvang (VDO) / Buitenschoolse opvang (BSO) Wie Wat Waar Wanneer voor leerlingen van het speciaal onderwijs (ZMLK of ZMOK) en kinderen en jongeren van de ontwikkelingsgroepen en het Kinderdagcentrum van 4-23 jaar leuke binnen- en buitenactiviteiten Herman Broerenschool, Keulsebaan 508 in Roermond (VDO) en Maaskeischool voor ZMLK, Wessemerweg 3 in Heel (BSO) In Roermond iedere maandag, dinsdag en donderdag van uur. In Heel op maandag, dinsdag en donderdag van uur en op woensdag en vrijdag tot uur.

13 Programma De middag wordt ingevuld met leuke binnen- en buitenactiviteiten, zoals knutselen, spelletjes of wandelen. De kinderen 'moeten' in principe niets. De nadruk ligt op gezelligheid en ontspanning. Ze kunnen spelen met de aanwezige materialen, een boekje lezen of muziek luisteren. Net waar ze zelf zin in hebben. Eten en drinken Kinderen krijgen na schooltijd drinken en een koekje aangeboden. Rond uur wordt gezamenlijk soep en een cracker gegeten. De warme maaltijd wordt door ouders thuis verzorgd. Vervoer De leerlingen van de scholen kunnen zelf vanuit de klas naar de VDO/BSO lopen. Na afloop worden de kinderen thuisgebracht met de bus (mits er een vervoersindicatie is). Contact met ouders Voordat het kind start bij de VDO/BSO kunnen de ouders en het kind eerst een keer kijken en kennis maken met de begeleiders. Tevens wordt een vragenlijst ingevuld, zodat begeleiders de beschikking hebben over informatie die voor het kind en de ouders belangrijk is. Er wordt gebruik gemaakt van een communicatieschriftje, waarin ouders, begeleiding van de VDO/BSO en begeleiders van een KDC of leerkrachten van school informatie kunnen uitwisselen. Tijdens de uren dat de VDO/BSO wordt gehouden, kunnen ouders altijd telefonisch contact opnemen met de begeleiders via (Roermond) en (Heel). Als ouders hun kind zelf ophalen, is er mogelijkheid tot persoonlijk contact tussen ouders en medewerkers.

14 Vakantieopvang Wie Wat Waar Wanneer voor kinderen en jongeren van 4-18 jaar gevarieerd programma met leuke binnen- en buitenactiviteiten Jeugdhuis Jong Nederland Grathem, Sportlaan 3a Grathem en (bij veel aanmeldingen) Maaskeischool voor ZMLK, Wessemerweg 3 in Heel of een andere locatie. U krijgt daarover voor aanvang van de vakantieopvang bericht. Iedere schoolvakantie van maandag tot en met vrijdag met uitzondering van feestdagen. In de zomervakantie is er twee weken vakantieopvang. De kinderen kunnen twee weken deelnemen, maar u kunt ook kiezen voor één week of één of meerdere dagen. De dagen duren van uur. Programma Tijdens de vakantieopvang wordt voor een leuk en gevarieerd programma gezorgd. Tijdens de zomervakantie staat de vakantieopvang meestal in het teken van een thema.

15 Aanmelding/plaatsing Ouders kunnen hun kind zelf aanmelden via de teamleider van PSW Junior in hun regio of via het aanmeldstrookje op de folders die PSW verspreidt op de scholen voor speciaal onderwijs, het kinderdagcentrum en de ontwikkelingsgroepen en vrijetijdclubjes. Eten en drinken Ouders geven hun kind(eren) zelf een lunchpakket mee. PSW Junior zorgt voor drinken en iets lekkers. Vervoer Het vervoer wordt geregeld door PSW. Kinderen worden thuis opgehaald en weer naar huis gebracht (mits er een vervoersindicatie is). Contact met ouders Voordat het kind start bij de vakantieopvang wordt een vragenlijst ingevuld, zodat begeleiders de beschikking hebben over informatie die voor het kind en de ouders belangrijk is. U ontvangt een telefoonnummer waarop u de begeleiding tijdens de vakantieopvang kunt bereiken. Als ouders hun kind zelf ophalen, is er mogelijkheid tot persoonlijk contact tussen ouders en medewerkers..

16 Contact Teamleider PSW Junior Vrije tijd Wendy Erckens / w.erckens@psw.nl Teamleiders PSW Junior (per regio) Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen Wendy Erckens / w.erckens@psw.nl Roermond Carin Metsemakers / c.metsemakers@psw.nl Weert, Nederweert, Leudal Sylvia Jochems / s.jochems@psw.nl Noord-Limburg Judith Geurts / j.geurts@psw.nl Manager PSW Junior Ans Maessen /a.maessen@psw.nl PSW Junior Centraal Bureau PSW Charles de Gaullestraat HB Roermond telefoon Postbus 420, 6040 AK Roermond Adressen locaties Woensdagmiddagclub Junior KDC t Brombemke Schaapsweg 38, 6077 CG St. Odiliënberg Muziekclub Junior KDC t Brombemke Schaapsweg 38, 6077 CG St. Odiliënberg Buitenclub Junior Jeugdhuis Jong Nederland Sportlaan 3a, 6096 BT Grathem Zaterdagclubs Junior AC Pappelhof Pappelhof 2, 6045 BK Roermond AC 't Zonnehuis Oppergelrestraat 26, 6004 HH Weert KDC De Heisterkes Speckerweg 5, 6081 NN Haelen AC Reuver Gouv. van Hövelllaan 31, 5953 CT Reuver Verlengde dagopvang / buitenschoolse opvang Herman Broerenschool Keulsebaan 508, 6045 GL Roermond Maaskeischool voor ZMLK Wessemerweg 3, 6097 NA Heel Vakantieopvang Jeugdhuis Jong Nederland Sportlaan 3a, 6096 BT Grathem Bij veel aanmeldingen Maaskeischool voor ZMLK Wessemerweg 3, 6097 NA Heel KDC 't Brombemke Schaapsweg 38, 6077 CG St.Odiliënberg PSW Junior organiseert haar zorg en dienstverlening steeds meer regionaal, dicht in de buurt van het kind en zijn/ haar leefomgeving. Adressen van locaties kunnen daarom wijzigen. Als uw kind een activiteit bezoekt die verhuist, wordt daarover tijdig met u contact opgenomen. info@psw.nl Websites PSW Uitgave PSW Realisatie hoenenenvandooren.nl

Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam

Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam Kinderdagcentrum Joris in hartje Amsterdam is onderdeel van de Joriskring en biedt gespecialiseerde dagopvang aan kinderen en jongeren van 0-24 jaar met een verstandelijke

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK kinderen Soms heeft een gezin extra begeleiding nodig. Bijvoorbeeld als uw kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Hai-5. Informatie boekje over ons aanbod. Contactgegevens

Hai-5. Informatie boekje over ons aanbod. Contactgegevens Hai-5 Informatie boekje over ons aanbod Contactgegevens Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen samen met u kijken naar mogelijkheden die passend zijn voor u. Telefoon: 06-28

Nadere informatie

Ontwikkelingsgroepen PSW Junior

Ontwikkelingsgroepen PSW Junior Informatieboekje 2018-2019 Ontwikkelingsgroepen PSW Junior Onze passie kent geen beperkingen Inhoudsopgave Voorwoord 2 Ontwikkelingsgroepen PSW 3 PSW Junior 3 Individueel ondersteuningsplan 4 Zorg en dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis KINDEREN

&Ons Tweede Thuis KINDEREN &Ons Tweede Thuis KINDEREN & & KINDEREN Inleiding Het liefst zorg je als ouder zelf voor je kind maar soms heb je hulp nodig. Bijvoorbeeld als je kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014 Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ Vrijdag 13 juni 2014 Wie zijn we? Ons Tweede thuis is een organisatie ten dienste van ongeveer 2000 mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke

Nadere informatie

KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS

KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS Ieder kind is uniek en heeft het recht om kind te zijn en zich te ontwikkelen in een stabiele,

Nadere informatie

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg en Swartbroek. 52 weken per jaar 5 dagen per week, maandag t/m vrijdag

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg en Swartbroek. 52 weken per jaar 5 dagen per week, maandag t/m vrijdag Tarieven 2017 Schaapsweg 26B, 6077 CG St. Odiliënberg, tel: 0475-858257 Thaalpad 29, 6102 EH Echt, tel: 0475-212282 1 Dagopvang Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg en Swartbroek 52 weken per

Nadere informatie

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt. Deze dagen worden niet in rekening gebracht.

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt. Deze dagen worden niet in rekening gebracht. Tarieven 2019 Schaapsweg 26B, 6077 CG St. Odiliënberg, tel: 0475-858257 Thaalpad 29, 6102 EH Echt, tel: 0475-212282 1 Dagopvang Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt 52 weken

Nadere informatie

Informatiebrochure BSO Hoera Panningen. Locatie Kinderdrôme

Informatiebrochure BSO Hoera Panningen. Locatie Kinderdrôme Informatiebrochure BSO Hoera Panningen Locatie Kinderdrôme Inhoudsopgave 1. BSO Hoera Panningen 3 2. Mogelijkheden bij BSO Hoera. 3 3. Stamgroepen bij BSO Hoera 4 4. Zwemlessen... 4 5. Openingstijden.

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier BSO

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier BSO Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier BSO Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie de Violier... 3 2.1. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Maasbree...

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Biliton Bilitonkade 44-45 353 TH Utrecht 06-3455035 bsobiliton@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

PSW. vrijwillig maar niet vrijblijvend. vrijwilligers bij PSW. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg

PSW. vrijwillig maar niet vrijblijvend. vrijwilligers bij PSW. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg PSW Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg vrijwilligers bij PSW vrijwillig maar niet vrijblijvend PSW PSW (Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg) biedt zorg

Nadere informatie

voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking PSWDagbesteding

voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking PSWDagbesteding voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking PSWDagbesteding PSWDagbesteding PSW Dagbesteding biedt (begeleiding bij) zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking vanaf

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

expertisecentrum Voor ouders met vragen over de ontwikkeling van hun kind Promens Care

expertisecentrum Voor ouders met vragen over de ontwikkeling van hun kind Promens Care expertisecentrum Voor ouders met vragen over de ontwikkeling van hun kind Promens Care Welkom bij het expertisecentrum! Heeft u vragen over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind? U bent welkom bij een

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning Kinderen Kinderen Samen op pad Kind zijn betekent de kans krijgen om je te ontwikkelen, te groeien, te ontdekken, te leren, te spelen en te sporten in een veilige omgeving. Sommige kinderen hebben bijzondere

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06-42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Aansprekende zorg, ambulante dienstverlening en logeren. Kinderdiensten van Intermetzo

Aansprekende zorg, ambulante dienstverlening en logeren. Kinderdiensten van Intermetzo Aansprekende zorg, ambulante dienstverlening en logeren. Kinderdiensten van Intermetzo Kinderen leren van en met elkaar. Kinderdagcentrum Heimdal Sommige kinderen en jongeren hebben naast een ontwikkelingsachterstand

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06 42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl Leekerweide Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking www.leekerweide.nl Logeren en opvang voor kinderen/jongeren met een beperking Inhoud Doordeweekse

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Hulp bij opvoeden en opgroeien

Hulp bij opvoeden en opgroeien Hulp bij opvoeden en opgroeien Heb je vragen over de ontwikkeling van je kind met een (verstandelijke) beperking? Of heb je zelf een beperking en vragen over de opvoeding van je kind? Estinea biedt ondersteuning

Nadere informatie

Vorig jaar hebben wij ons eigen Logeerhuis geopend. Hier kan in de weekenden gelogeerd worden.

Vorig jaar hebben wij ons eigen Logeerhuis geopend. Hier kan in de weekenden gelogeerd worden. Welkom bij Wille Fijn dat u belangstelling heeft voor Wille! Wat gaan we doen vandaag? Dat is vaak de eerste vraag die kinderen stellen als ze bij Wille binnenkomen. Gaan we koken, sporten, of gaan we

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Ell

Informatiebrochure Hoera Ell Informatiebrochure Hoera Ell Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Ell... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Ell... 3 1.3. Vakantiepreturen... 4 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Kind. & gezinsondersteuning bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Kind. & gezinsondersteuning bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Kind & gezinsondersteuning bij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hoera Ell

Informatiebrochure. Hoera Ell Informatiebrochure Hoera Ell Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Ell... 4 1.1. Peuterprogramma... 4 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Ell... 4 1.3. Strippenkaart... 5 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Kardoen Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht 06-22563689 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Wat biedt Irene? Voor wie? Therapeutische groep

Wat biedt Irene? Voor wie? Therapeutische groep Kinderopvang Irene Een bijzonder kind verdient speciale aandacht Kinderopvang Irene is een dagcentrum voor kinderen van nul tot vijf jaar met een ontwikkelingsachterstand, beperking of gedragsproblemen.

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rootz Rijnhuizenlaan 2-4 3525 JA Utrecht 06-34 49 18 00 bsorootz@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron.

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Deze nieuwe activiteiten (derde blok periode) lopen van 29 februari t/m

Nadere informatie

Ontdek de wereld van Mundo

Ontdek de wereld van Mundo Ontdek de wereld van Mundo Hoi, wij zijn Mundo! Veel plezier maken, buiten spelen en de wereld ontdekken: dat doen kinderen van 0 tot 12 jaar bij Stichting Kinderopvang Mundo. Al 40 jaar bieden we hele

Nadere informatie

info In dit nummer indicaties voor begeleiding individueel MEER WETEN? Ondersteuning in de vrije tijd Project Onderwijs in zorg

info In dit nummer indicaties voor begeleiding individueel MEER WETEN? Ondersteuning in de vrije tijd Project Onderwijs in zorg indicaties voor begeleiding individueel Sinds de invoering van de pakketmaatregelen door de overheid is het voor ouders van kinderen met een handicap en/of ontwikkelingsstoornis moeilijker om een indicatie

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterplusgroep is geopend

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Haren 1 Voorwoord Met deze brochure informeren wij u over de werkwijze op de Tussen Schoolse Opvang (TSO) van de Stichting Kinderopvang Haren

Nadere informatie

Privacy en gegevensbescherming cliënten

Privacy en gegevensbescherming cliënten Privacy en gegevensbescherming cliënten Onze passie kent geen beperkingen PSW biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een beperking. Om deze taak in de praktijk uit te kunnen voeren,

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Baexem

Informatiebrochure Hoera Baexem Informatiebrochure Hoera Baexem Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Baexem... 4 1.1. Peuterprogramma... 4 1.2. VVE (Voor- en vroegschoolse educatie)... 4 1.3. Buitenschoolse opvang

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Baexem

Informatiebrochure Hoera Baexem Informatiebrochure Hoera Baexem Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Mogelijkheden bij Hoera Baexem... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Baexem... 3 1.3. Strippenkaart... 3 2.

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De halve dagopvang is open van 7:00 uur

Nadere informatie

De deur staat voor u open

De deur staat voor u open Dagbesteding De Schutse De deur staat voor u open Zinvol en gestructureerd dagprogramma Heeft u behoefte aan een zinvolle dagbesteding? Dagbesteding bij Woonzorgcentrum De Schutse in Amsterdam-Slotervaart

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie de Kleurencirkel Algemeen 2 Doelstelling 2 Openingstijden 2 Haaltijden 2 Vakanties 3 Groepsindeling en dagindeling 3 Hele dag opvang op vrijdag 4 Activiteiten

Nadere informatie

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Regio Noord stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Mensen met mogelijkheden Sprank is een landelijke stichting voor zorg, begeleiding en ondersteuning aan mensen

Nadere informatie

Zorg met aandacht, puur en intens.

Zorg met aandacht, puur en intens. Zorg met aandacht, puur en intens. Kinderdienstencentrum Heimdal Ieder kind is bijzonder. Kinderdienstencentrum Heimdal Het kleinschalige Kinderdienstencentrum Heimdal is er voor kinderen en jongeren met

Nadere informatie

Welkom bij de Tussenschoolse Opvang. Spelen, leren en ontdekken bij. Stichting Kinderopvang Heerhugowaard

Welkom bij de Tussenschoolse Opvang. Spelen, leren en ontdekken bij. Stichting Kinderopvang Heerhugowaard Welkom bij de Tussenschoolse Opvang Spelen, leren en ontdekken bij Stichting Kinderopvang Heerhugowaard Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG... 1 2. SCHOLEN WAAR WIJ DE TSO VERZORGEN...

Nadere informatie

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen Gemeente Almelo Gemeente Almelo De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Er even lekker tussenuit. Logeren, opvang en naschoolse opvang voor kinderen/jongeren

Er even lekker tussenuit. Logeren, opvang en naschoolse opvang voor kinderen/jongeren Er even lekker tussenuit Logeren, opvang en naschoolse opvang voor kinderen/jongeren www.leekerweide.nl Er even lekker tussenuit Inhoud Doordeweekse logeeropvang 4 Weekendopvang van vrijdagmiddag tot en

Nadere informatie

De kleine Kapitein Specialistisch Verpleegkundig Kinderdagverblijf

De kleine Kapitein Specialistisch Verpleegkundig Kinderdagverblijf De kleine Kapitein Specialistisch Verpleegkundig Kinderdagverblijf Heel gewoon, maar net iets anders Voor welke kinderen? Voor kinderen van 0 tot 5 jaar met een verpleegkundige zorgvraag uit de regio Gouda,

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie D n Dulper Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Nadere informatie

Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen van de Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron.

Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen van de Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen van de Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Deze activiteiten lopen van 16 november t/m 5 februari (tweede

Nadere informatie

Naschoolse Opvang 2010 informatie en voorwaarden

Naschoolse Opvang 2010 informatie en voorwaarden Naschoolse Opvang - informatie en voorwaarden 1 Stichting Vrije Tijd en Vorming Midden-Holland Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.vtvmiddenholland.nl E-mail

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor:

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Maan Oude liesbosweg 40 3524 SB Utrecht Apollo: 06 41784264 Spoetnik:06 43779582 Kantoor: 030 8200709 bsomaan@ludens.nl Bedankt

Nadere informatie

Informatiebrochure BSO Hoera Maasbree. Locatie de Violier

Informatiebrochure BSO Hoera Maasbree. Locatie de Violier Informatiebrochure BSO Hoera Maasbree Locatie de Violier Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Hoera Maasbree; de locaties... 3 2. Mogelijkheden bij BSO Hoera Maasbree, locatie de Violier... 3 2.1. Buitenschoolse

Nadere informatie

Pedagogische gezinsbehandeling

Pedagogische gezinsbehandeling Pedagogische gezinsbehandeling Wie zijn wij en wat kunnen wij u bieden? ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking of psychiatrische problematiek. Ruim 4.000 medewerkers

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. HELE DAGOPVANG 40 weken op vaste dagen van 07:30

Nadere informatie

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Kinderopvang Walcheren Postbus 7035, 4330 GA Middelburg 0118-641683 info@skow.nl www.kinderopvangwalcheren.nl Algemeen Bijgevoegde algemene voorwaarden gelden voor

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

Ken je deze kant al van Leekerweide? overzicht zorgaanbod

Ken je deze kant al van Leekerweide? overzicht zorgaanbod Ken je deze kant al van Leekerweide? overzicht zorgaanbod www.leekerweide.nl Inhoud 3 Woonbegeleiding 4 Volledige of gedeeltelijke ondersteuning thuis 5 Dagbesteding 6 Onderzoek 7 Therapie/behandeling

Nadere informatie

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang oecumenische basisschool Stellingmolen 19-21 1135 KA Edam Post: Postbus 32 1135 ZG Edam tel.: 0299-351351 fax: 0299-351352 DE TRIMARAN Dependance: Langemeerstraat 14b 1135 JE Edam tel.: 0299-323284 Inventarisatie

Nadere informatie

groeien doe je bij onze kinderopvang

groeien doe je bij onze kinderopvang dichtbij thuis groeien doe je bij onze Bij Impuls draait het om de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Om uit te groeien tot wie uw kind echt is, moet het voelen dat het welkom is. Dat het wordt gezien.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hoera Grathem

Informatiebrochure. Hoera Grathem Informatiebrochure Hoera Grathem Inhoudsopgave 1. Mogelijkheden bij Hoera Grathem... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Grathem... 3 1.3. Strippenkaart... 3 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Algemene informatie Buitenschoolse Opvang DE COMPANY

Algemene informatie Buitenschoolse Opvang DE COMPANY Algemene informatie Buitenschoolse Opvang DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstelling van onze

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Heythuysen. BSO Hoera Chill out

Informatiebrochure Hoera Heythuysen. BSO Hoera Chill out Informatiebrochure Hoera Heythuysen BSO Hoera Chill out Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. BSO Hoera Heythuysen... 3 2. Mogelijkheden bij BSO Hoera Heythuysen... 3 2.1 Vakantiepreturen... 3 3. Openingstijden...

Nadere informatie

Reglement verwerking persoonsgegevens cliënten

Reglement verwerking persoonsgegevens cliënten Reglement verwerking persoonsgegevens cliënten Onze passie kent geen beperkingen PSW biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij wonen, dagbesteding/werken/onderwijs

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Visie. De participatieladder. Het team. Het traject

Visie. De participatieladder. Het team. Het traject PSW Werk meer weten psw werk 0475 47 44 85 www.pswwerk.nl PSW Werk PSW Werk ondersteunt (jong)volwassenen met een arbeidsbeperking in de regio Midden- en Noord- Limburg. PSW Werk helpt hen bij het vinden

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg LD Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg LD Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg 290 3585 LD Utrecht 030-251 1037 bsohetfort@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

BSO tarieven 2016 algemeen

BSO tarieven 2016 algemeen BSO tarieven 2016 algemeen geen inschrijfkosten, 1 maand opzegtermijn Geopend Vanaf het einde van de schooldag tot 18.30 uur, In de onderstaande prijzen zijn, naast de schoolvakanties, 2 margedagen/studiedagen

Nadere informatie

Wat is zorg verandert?

Wat is zorg verandert? Zorg voor kinderen met een beperking? Huis ter Heide VG netwerken 7 November 2015 1 Wat is zorg verandert? Vier jarig samenwerkingsproject van aantal organisaties Bekostigd door VWS Samenwerking met Naar-Keuze

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT KOOKCLUB KLEIN 1 KOOKCLUB KLEIN Welkom bij de kookclub klein van Zorgbureau Talent. De kookclub klein is onderdeel van het zorgaanbod van Groepsbegeleiding Jeugd.

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Samenstelling basisgroepen, verlaten basisgroep, opendeurenbeleid De Buiten Schoolse Opvang (BSO) bestaat uit drie groepsruimtes

Nadere informatie

o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat SZ Almelo telefoon:

o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat SZ Almelo telefoon: o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat 35 7601 SZ Almelo telefoon: 0546-455040 www.obsdekubusalmelo.nl Geachte ouders/verzorgers, In deze folder kunt u meer lezen over de nieuwe schooltijden die de Kubus gaat

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht /

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht / Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Harlekino Verlengde Hoogravenseweg 37 3525 BB Utrecht 030 8200747 / 06 14477078 bsoharlekino@ludens.nl Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

AANMELDING DAGOPVANG januari-augustus 2018

AANMELDING DAGOPVANG januari-augustus 2018 AANMELDING DAGOPVANG januari-augustus 2018 Voor kinderen met een beperking is het soms moeilijker om een vrijetijdsbesteding te vinden die bij hen past. Adelante kan hierbij helpen. Samen gaan we op zoek

Nadere informatie

Pallieterburght Specialistisch Verpleegkundig Kinderdagverblijf

Pallieterburght Specialistisch Verpleegkundig Kinderdagverblijf Pallieterburght Specialistisch Verpleegkundig Kinderdagverblijf Heel gewoon, maar net iets anders Voor welke kinderen? Voor kinderen van 0 tot 5 jaar met een verpleegkundige zorgvraag uit de regio Gouda,

Nadere informatie

eld na school Een wer

eld na school Een wer Een wereld na school Dit wilde ik al de hele tijd! Zo gaaf! Niet echt vechten, maar sporten. Samen met Jesse ben ik gewoon de hele tijd bezig geweest om steeds beter te worden. En dat is goed voor mijn

Nadere informatie

Vervoer bij SGL. Uitgave september Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor meer informatie over vervoer bij SGL op het cliëntenintranet.

Vervoer bij SGL. Uitgave september Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor meer informatie over vervoer bij SGL op het cliëntenintranet. Vervoer bij SGL Uitgave september 2017. Wijzigingen voorbehouden Kijk voor meer informatie over vervoer bij SGL op het cliëntenintranet. Voorwoord In deze brochure informeren wij u over de spelregels en

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0 PRIJSLIJST 217 Unikids 2. Definitief v1. VERSIEBEHEER Versie Datum Wijziging.1 9/6/17 Status Concept t.b.v. de LRKP aanvraag 1. 3/7/17 Definitief Buitenschoolse Opvang Unikids 2. Prijslijst 217 Definitief

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel:

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rosa Malakkastraat 6 Tel: 06 42640697 bsorosa@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie